GEMEENTE DESTELBERGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE CULTURELE VERENIGINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE DESTELBERGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE CULTURELE VERENIGINGEN"

Transcriptie

1 GEMEENTE DESTELBERGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE CULTURELE VERENIGINGEN NOTA VOORAF : Het DOEL van dit reglement kunnen we als volgt omschrijven : a) Objectiviteit nastreven : Door het vastleggen van criteria en voorwaarden die algemeen geldend en openbaar zijn, sluit men vrijwillige praktijken bij het verlenen van subsidie uit. b) Continuïteit bevorderen : Aan de hand van de voorwaarden en criteria, het vastleggen van de subsidiebepalingen, kunnen plaatselijke verenigingen op voorhand het puntenaantal (subsidiebedrag) bij benadering kennen. Dit laat toe hun onkosten/ontvangsten begroting op te stellen, rekening houdend met de vermoedelijke subsidie, zodat zij hierop hun activiteiten kunnen afstemmen. c) Van algemeen belang zijn : De subsidiëring moet het plaatselijk algemeen belang ten goede komen. Door een objectieve en eerlijke verdeling van de voorziene subsidies op basis van een uitgewerkt puntensysteem, zal dit verwezenlijkt kunnen worden. d) Een effectieve werking waarborgen : Door het voorzien van regels en voorschriften, die betrekking hebben op de controle van de effectieve werking, mede de bewijsvoering ervan, wordt een waarborg tot het goed besteden van de gemeenschapsfondsen ingebouwd. HOOFDSTUK I : ALGEMENE BEPALINGEN : Artikel 1 : Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de door de Gemeentelijke Culturele Raad (verder genoemd GCR) erkende verenigingen, instellingen, stichtingen, actiegroepen of groeperingen, die werkzaam zijn op de gemeente, in het sociaal-cultureel werk voor volwassenen, in de culturele vrijetijdsbesteding en de liefhebberijen met volwassenen, subsidies verleend, volgens de normen en voorwaarden, die hierna worden vastgelegd. Deze financiële uitkering vanwege het Gemeentebestuur is een aanmoediging voor hun werking, daar deze bijdraagt tot het algemeen welzijn van de gemeente. De hierna bedoelde verenigingen, instellingen, stichtingen, actiegroepen of groeperingen worden hierna aangeduid onder de verzamelnaam : "verenigingen lid van de GCR Destelbergen-Heusden". Artikel 2 : Alleen de verenigingen, lid van de GCR, die een werking ontwikkelen hoofdzakelijk ten bate van de eigen plaatselijke inwoners, kunnen gesubsidieerd worden door het gemeentebestuur in het kader van dit ontwerp. Dit geldt ook indien deze verenigingen, lid van de GCR, hun normale activiteiten slechts kunnen uitoefenen in gebouwen of op terreinen, die gelegen zijn buiten het grondgebied van de gemeente wegens het ontbreken van de nodige uitrusting op het gemeentelijk grondgebied.

2 Artikel 3 : Onderhavig reglement is een herwerkte uitgave van het subsidiereglement voorzien door de beslissing van de Algemene Vergadering (verder genoemd A.V.) van 4 december 1989, overeenkomstig de statuten en het huishoudelijk reglement van de GCR. Indien aan het reglement aanpassingen worden voorgesteld, moeten deze worden onderzocht en goedgekeurd door de A.V. van de GCR en door het gemeentebestuur. Deze aanpassingen kunnen gebeuren op initiatief van het Dagelijks Bestuur (verder genoemd D.B.) of op grond van een gemotiveerd verzoekschrift, ingediend door één der verenigingen lid van de GCR. Het D.B. onderwerpt het verzoek aan de A.V., die met enkelvoudige meerderheid tot de herziening besluit. HOOFDSTUK II : BASISPRINCIPES VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT EN DE PUNTENTABELLEN Artikel 4 : Basisvoorwaarden tot subsidiëring : a) De A.V. van het voorbije werkjaar bijgewoond hebben. b) De activiteiten zullen vooraf kenbaar gemaakt worden in het informatieblad van de gemeente, of er zal een uitnodiging, persartikel of aankondiging uit eigen tijdschrift overgemaakt worden aan de dienst voor culturele aangelegenheden bij de gemeentelijke administratie of bij de voorzitter van de GCR. c) 1 jaar werkzaam zijn op de gemeente in het sociaal-culturele vormings- en ontwikkelingswerk voor volwassenen, de amateuristische kunstbeoefening of vrijetijdsbesteding en liefhebberijen van volwassenen, of activiteiten ontwikkelen in de sociale hulpverlening, in dekenijen, feestcomités of gebuurtebonden. d) Een bestuur hebben van minstens 5 leden, die woonachtig zijn op de gemeente. e) Een volledig werkingsverslag (zie artikel 5) indienen tegen 1 maart. Verslagen na 1 maart ingediend, worden niet meer aanvaard. Artikel 5 : Een volledig verslag omvat volgende zaken : a) Alle gegevens welke in aanmerking komen tot het bekomen van de punten (naar de voorschriften van het reglement) voor activiteiten van 1 januari tot 31 december. b) Bij elk gegeven de bewijsstukken voegen ( uitnodiging, verslag, persartikel, foto, verslag aan nationale instanties, enz...). Activiteiten niet gestaafd door bewijsstukken, komen niet in aanmerking voor betoelaging. c) Dit verslag moet hetzij door middel van aangetekend schrijven, hetzij mits afgifte gepaard gaan met een in dubbel opgemaakt en gedateerd ontvangstbewijs ingediend worden bij het gemeentebestuur, ten laatste op 1 maart en lopen over het voorbije werkjaar, zoals aangegeven in artikel 5, a). d) Het moet getekend zijn voor "gelezen en goedgekeurd" door de voorzitter en de secretaris van de aanvragende vereniging.

3 e) De activiteiten van de verenigingen, lid van de GCR moeten uitgeoefend worden in overeenstemming met de taalwetgeving. f) Op het werkingsverslag moet het rekeningnummer van de vereniging, lid van de GCR en de naam van de titularis vermeld zijn. Artikel 6 : De werkingsverslagen zullen door een ambtenaar, aangeduid door het gemeentebestuur, verwerkt en uitgerekend worden. Opzettelijk vals ingevulde werkingsverslagen en als dusdanig bewezen, zullen voor subsidie geschrapt worden. a) Deze verslagen moeten door het bestuur van de GCR gecontroleerd worden op hun juistheid naar inhoud en puntentotaal. b) Het bestuur van de GCR zal voor 1 juni de punten kenbaar maken aan de organisaties. c) De organisaties hebben 10 kalenderdagen de tijd om bij de GCR per adres Gemeentehuis, Dendermondesteenweg 430, Destelbergen, bezwaar aan te tekenen aangaande hun puntenaantal. Binnen de 10 daaropvolgende kalenderdagen zal de GCR haar besluiten betreffende dit bezwaar kenbaar maken aan de vereniging. d) De GCR brengt verslag uit en geeft advies aan het gemeentebestuur m.b.t. de verbeterde werkingsverslagen. Artikel 7 : Artikel 8 : Het gemeentebestuur zal voor 1 juli de behaalde punten en het daaraan gekoppelde subsidiebedrag kenbaar maken aan de betreffende verenigingen. De uitbetaling van de financiële toelage gebeurt, overeenkomstig de reglementering betreffende de gemeentelijke comptabiliteit, op bevel van het College van Burgemeester en Schepenen. De vereniging, lid van de culturele raad, moet opgericht zijn door het privé-initiatief, zonder beroepsdoeleinden, winst- of handelsoogmerken. Elke vereniging lid van de GCR, zal na advies van de cultuurraad een sector A, B, C, of D (zie artikel 9) toegewezen krijgen. Op basis van de sector zal dan ook de puntenverdeling gebeuren. Zij zal nadien steeds de formulieren krijgen, voorzien voor het invullen van het werkingsverslag voor de door haar aangeduide sector. Artikel 9 : De globale subsidiëring van het gemeentebestuur, bestemd voor de plaatselijke verenigingen, wordt opgedeeld in afzonderlijke kredieten volgens de gemeentelijke raden. De totale bedragen zullen bepaald worden volgens criteria afhankelijk van het aantal actieve verenigingen en een punten-gewicht parameter : 1. Sportraad : eigen puntensysteem 2. Jeugdraad : eigen puntensysteem 3. Seniorenraad : eigen puntensysteem 4. Cultuurraad :

4 Sectoren : A. Socio-cultureel vormings- en ontwikkelingswerk voor volwassenen ; B. Amateuristische kunstbeoefening met volwassenen ; C. Dekenijen, feestcomités, gebuurtebonden ; D. Sociale hulpverlening en patriottische verenigingen (zijnde verenigingen met forfaitaire betoelaging). Voor de sectoren A, B en C is het puntensysteem bijgevoegd (zie hoofdstuk III). HOOFDSTUK III : PUNTENVERDELING BEPALINGEN VOORAF : 1. Elk punt heeft een gelijke waarde voor elk der sectoren, zowel in de basissubsidie als in de werkingssubsidie. 2. De verhouding in uitgekeerde subsidie tussen verenigingen mag niet meer bedragen dan de verhouding van 1 tot 10 Om dit doel te bereiken zal het puntenaantal van de kleinste verenigingen opgetrokken worden tot 1/10 van het puntenaantal van de verenigingen met het hoogste aantal punten. PUNTENVERDELING : BASISSUBSIDIE 1.OP BASIS VAN HET LEDENAANTAL : SECTOR A : SOCIAAL CULTUREEL VORMINGSWERK : 50 leden tot 100 leden tot 150 leden tot 200 leden 400 meer dan 200 leden 500 SECTOR B : AMATEURISTISCHE KUNSTBEOEFENING : tot 10 actieve leden 100 van 11 tot 20 actieve leden 200 van 21 tot 30 actieve leden 300 van 31 tot 40 actieve leden 400 meer dan 40 actieve leden OP BASIS VAN DE BESTUURSVERGADERINGEN : Per gehouden en bewezen bestuursvergadering (maximum 10) OP BASIS VAN DE WERKING ALS DEKENIJ - FEESTCOMITÉ - GEBUURTEBOND Indien erkend door het Gemeentebestuur ontvangen zij een basistoelage van 400

5 WERKINGSSUBSIDIE A. ALGEMEEN : 1. TIJDSCHRIFT OF STUDIEDOSSIER : Eigen tijdschrift of studiedossier, plaatselijk opgesteld en uitgegeven : - minimum 16 blz. doch minder dan 24 blz. per jaar minimum 24 blz. doch minder dan 32 blz. per jaar minimum 32 blz. per jaar 300 Nieuwsbrieven (mag ook per mail + uitprint) - minimum 1 blz A4 (of 2 A5) per maand 12 pag per jaar 100 Eigen website (plaatselijke vereniging) 200 Indien ook gelinkt aan gemeentelijke website VERGADERINGEN : Deelname aan de bestuursvergaderingen van de GCR 25 Deelname aan de A.V. van de GCR ALLEENSTAANDE ACTIVITEITEN : Per activiteit voor cultuurspreiding (podiumoptreden, tentoonstelling, projectie, 200 voordracht, educatieve reis enz...) of per activiteit van vormingswerk, zelf georganiseerd en in de aard van de werking van de organisatie (discussie-vergadering, groepen, studiekring, vervolmaking) 4. ACTIVITEITEN IN SAMENWERKING MET ANDERE VERENIGINGEN : Prestaties van de rubriek 3 tot stand gebracht door minstens 2 verenigingen 300 uit eigen gemeente (maximum 5 per jaar) B. SPECIFIEK : VOOR SECTOR A EN B : 1. ACTIVITEITEN MET EEN HERHALEND KARAKTER : Activiteiten met een herhalend karakter (wandelingen, fietstochten, lessen, reizen, ) * voor de eerste activiteit 200 * vanaf de tweede activiteit globaal (maximum 9 x 75) +75 * wekelijkse of 2-wekelijkse activiteiten - volledig schooljaar/kalenderjaar (min 20) 1000 * meerdaagse reizen eerste dag 200 * vanaf de tweede dag globaal (maximum 9 x 75) KADERVORMING : Deelneming van eigen bestuursleden aan kadervorming buiten de plaatselijke vereniging : - met een minimum van 2 uren of een halve dag per persoon die deelneemt 25

6 - met een minimum van 5 uren of een ganse dag per persoon die deelneemt 50 De deelname aan de kadervorming wordt enkel aanvaard indien het standaard attest van de cultuurdienst wordt voorgelegd afgestempeld door de inrichters van de kadervorming met vermelding van duur en naam van de deelnemers voor wie betoelaging wordt gevraagd. VOOR SECTOR B : 1. KUNSTTENTOONSTELLING door de verenigingen, lid van de GCR, zelf ingericht of deelname aan andere, onder de naam van de vereniging * Voor de eerste dag 300 * Per bijkomende dag TONEEL - KOOR - MUZIEKVERENIGING : Betalend Niet-betalend Podiumoptreden, eerste openbare op- of uitvoering Per bijkomend optreden Podiumoptredens kunnen voor verenigingen uit sector B niet meetellen als alleenstaande activiteit. 3. REPETITIES Per repetitie (maximum 50 per jaar) 75 Bewijzen aan de hand van jaarkalender die naar leden verstuurd wordt. 4. KERKKOOR : Voor bijzondere hoogdiensten (maximum 6 per jaar) 200 Voor sociale verplichtingen in de kerk (huwelijksmissen, begrafenissen,...) wordt een toeslag van 10 % van het totaal aantal punten toegekend. VOOR SECTOR C : 1. OPEENVOLGENDE ACTIVITEITEN Eerste activiteit per dag 200 Per volgende activiteit op zelfde dag (maximum 6 per dag) 100 Zomerkermisactiviteiten kunnen niet meetellen als alleenstaande activiteit. Bewijzen aan de hand van volledig kermisprogramma is voldoende Bijkomende activiteiten gedurende werkjaar komen enkel bij alleenstaande activiteiten. 2. TOESLAG Voor sociale initiatieven in dekenij, buurt of wijk wordt een toeslag van 10 % van het totaal aantal punten toegekend. VOOR SECTOR D : De werkingstoelage wordt door het gemeentebestuur aan de verenigingen individueel toegekend rekening houdend met het voorgelegde werkingsverslag en volgens de lokale behoeften.

7 Dit reglement werd goedgekeurd door de A.V. van de GCR op 26/06/2006.

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen 1. Algemene bepalingen Art. 1 1. In uitvoering van de statuten van het gemeentelijk Cultureel Adviesorgaan adviseert het Cultureel

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen Artikel 1 - Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Beveren kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van De Haan kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN Bijhorend aanvraagformulier in te dienen vóór 1 juni 2010. ARTIKEL 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit reglement is van toepassing op de plaatselijke

Nadere informatie

Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk

Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk Gemeente Sint-Martens-Latem Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk Artikel l. De subsidiëring wordt verdeeld in een basis- en werkingssubsidie. De percentages voor

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie (geadviseerd door de culturele raad op 28/08/2002 en goedgekeurd in de gemeenteraad van 9/11/2002 ) Algemene bepalingen

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN.

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN. p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN. Reglement goedgekeurd op de Gemeenteraad d.d. 29 mei 2012 Met ingang van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD. Art. 1 : het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD. Art. 1 : het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HOOFDSTUK I. DEFINITIE Art. 1 : het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar HOOFDSTUK II. BASISPRINCIPE Art. 2 : jaarlijks kent het

Nadere informatie

ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN

ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 2016 ERKENNINGSREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 1 ALGEMENE BEPALINGEN Het gemeentebestuur van Nijlen kan jaarlijks subsidies verlenen aan de

Nadere informatie

Subsidiereglement socio-culturele verenigingen Laakdal

Subsidiereglement socio-culturele verenigingen Laakdal Subsidiereglement socio-culturele verenigingen Laakdal 23/09/2014 Gemeente Laakdal Kerkstraat 21 B-2430 Laakdal info@laakdal.be www.laakdal.be Cultuurdienst cultuur@laakdal.be 1 Algemeen Art. 1: Het college

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Verdeelsleutel voor de subsidie voor culturele verenigingen die lid zijn van de cultuurraad van Zwalm.

Verdeelsleutel voor de subsidie voor culturele verenigingen die lid zijn van de cultuurraad van Zwalm. 1 Verdeelsleutel voor de subsidie voor culturele verenigingen die lid zijn van de cultuurraad van Zwalm. Algemene bepalingen Art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting,

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE BETOELAGING VAN HET PLAATSELIJK SOCIAAL CULTUREEL WERK

REGLEMENT VOOR DE BETOELAGING VAN HET PLAATSELIJK SOCIAAL CULTUREEL WERK 1 REGLEMENT VOOR DE BETOELAGING VAN HET PLAATSELIJK SOCIAAL CULTUREEL WERK HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting en rekening

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD Subsidiereglement Cultuurraad Pagina 1 SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HOOFDSTUK I. DEFINITIE Art. 1 : Het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar. HOOFDSTUK II. BASISPRINCIPE

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de socio-culturele volwassenenverenigingen en instellingen

Subsidiereglement voor de socio-culturele volwassenenverenigingen en instellingen Subsidiereglement voor de socio-culturele volwassenenverenigingen en instellingen Relatiebepalende afspraken tussen het College van Burgemeester en Schepenen en de Culturele verenigingen. Artikel 1 Het

Nadere informatie

De subsidies worden verleend door het college van burgemeester en schepenen bij toepassing van dit reglement.

De subsidies worden verleend door het college van burgemeester en schepenen bij toepassing van dit reglement. REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE ERKENNING EN SUBSIDIËRING VAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN TE KOKSIJDE Artikel 1 Algemene Bepalingen Het gemeentebestuur van Koksijde kan jaarlijks subsidies verlenen aan

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005.

Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005. Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005. Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken

Nadere informatie

Artikel 2 : Dit reglement is van toepassing op de toekenning van subsidies aan de verenigingen die samen de Gemeentelijke Cultuurraad vormen.

Artikel 2 : Dit reglement is van toepassing op de toekenning van subsidies aan de verenigingen die samen de Gemeentelijke Cultuurraad vormen. Provincie Antwerpen Reglement tot subsidiëring van de culturele verenigingen Hoofdstuk 1 : De algemene bepalingen Artikel 1 : Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting

Nadere informatie

Subsidiereglement Culturele verenigingen

Subsidiereglement Culturele verenigingen Subsidiereglement Culturele verenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Cultuurvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als basisdoelstelling

Nadere informatie

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 De belangrijkste doelstelling van het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge is de vorming

Nadere informatie

Subsidiereglement plaatselijk cultureel werk

Subsidiereglement plaatselijk cultureel werk Subsidiereglement plaatselijk cultureel werk Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25 augustus 1986; Aangepast door de gemeenteraad in zitting van 14 december 1987, 8 februari 1988, 7 november

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

Reglement voor de toelagen aan culturele en socio-culturele verenigingen ter ondersteuning van een kwalitatief en integraal cultuurbeleid in Zulte.

Reglement voor de toelagen aan culturele en socio-culturele verenigingen ter ondersteuning van een kwalitatief en integraal cultuurbeleid in Zulte. Reglement voor de toelagen aan culturele en socio-culturele verenigingen ter ondersteuning van een kwalitatief en integraal cultuurbeleid in Zulte. 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Kredieten Binnen de

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 Artikel 1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode verleent

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Het subsidiereglement van de Gemeentelijke Culturele Raad Wichelen heeft

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

6. Dit reglement vervangt de bestaande reglementen met ingang van het werkjaar 2016.

6. Dit reglement vervangt de bestaande reglementen met ingang van het werkjaar 2016. SUBSIDIEREGLEMENT A.V. Cultuurraad - 27 oktober 2015 Gemeenteraad - 10 december 2015 ARTIKEL 1. ALGEMEEN 1. Dit reglement regelt de basissubsidie, de werkingssubsidie en de bijzondere eenmalige subsidie

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN TOELAGEN AAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN DE STAD TIENEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN TOELAGEN AAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN DE STAD TIENEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN dienst cultuur R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-05-2015 REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN TOELAGEN AAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN DE STAD TIENEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen GR

Subsidiereglement voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen GR 210 - Subsidiereglement voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen 2014-2019 Gelet op de toepasselijke bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

Nadere informatie

GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN DE CULTUURVERENIGINGEN. (goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2010 )

GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN DE CULTUURVERENIGINGEN. (goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2010 ) GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN DE CULTUURVERENIGINGEN (goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2010 ) Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Geetbets kan jaarlijks

Nadere informatie

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus.

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus. SUBSIDIEREGLEMENT ERKENDE SENIORENVERENIGINGEN Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/6/8/1 ondersteunen van erkende verenigingen ) en goedgekeurd door de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad

Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst Hoogstraat 9 8000 Brugge t 050 44 82 44 noordzuiddienst@brugge.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTURELE VERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTURELE VERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTURELE VERENIGINGEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de Stad Menen kunnen voor hun activiteiten,

Nadere informatie

Reglement voor de toelagen aan culturele en socio-culturele verenigingen ter ondersteuning van een kwalitatief en integraal cultuurbeleid in Zulte.

Reglement voor de toelagen aan culturele en socio-culturele verenigingen ter ondersteuning van een kwalitatief en integraal cultuurbeleid in Zulte. Reglement voor de toelagen aan culturele en socio-culturele verenigingen ter ondersteuning van een kwalitatief en integraal cultuurbeleid in Zulte. 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Kredieten Binnen de

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT ADVIESRAAD VOOR CULTUUR

SUBSIDIEREGLEMENT ADVIESRAAD VOOR CULTUUR SUBSIDIEREGLEMENT ADVIESRAAD VOOR CULTUUR ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN De stad Eeklo ondersteunt de socio-culturele verenigingen zowel financieel, logistiek als materieel. Structuur reglement De financiële

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk.

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Artikel 1. Begrippen. Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. - Wortegem-Petegem: de gemeente Wortegem-Petegem met

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen 1. Algemeen Artikel 1. Doelstelling Het gemeentebestuur verleent

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad

Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad hervastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2016 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 26 oktober 2016 I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1

Nadere informatie

1. Erkenning als socio-culturele vereniging

1. Erkenning als socio-culturele vereniging Gemeentelijk reglement in verband met de erkenning en de subsidiëring van socioculturele verenigingen in het kader van het gemeentelijk cultuurbeleid gemeenteraad 2 mei 2017 1. Erkenning als socio-culturele

Nadere informatie

GEMEENTE SCHOTEN SUBSIDIEREGLEMENT CULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTE SCHOTEN SUBSIDIEREGLEMENT CULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTE SCHOTEN SUBSIDIEREGLEMENT CULTURELE VERENIGINGEN Hoofdstuk I: Algemene bepalingen ART. 1 Binnen de perken van de beschikbare kredieten ingeschreven in het gemeentebudget en goedgekeurd door de

Nadere informatie

10. WIJZIGING SUBSIDIEREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN

10. WIJZIGING SUBSIDIEREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 10. WIJZIGING SUBSIDIEREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN Besluit: Artikel 1 Goedkeuring te verlenen aan de voorgestelde wijzigingen aan artikel 9 van het subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen.

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Subsidiereglement culturele verenigingen. Zitting van 18 december Gepubliceerd op 23 december 2014.

Subsidiereglement culturele verenigingen. Zitting van 18 december Gepubliceerd op 23 december 2014. Subsidiereglement culturele verenigingen Zitting van 18 december 2014. Gepubliceerd op 23 december 2014. Hoofdstuk 1. Lidmaatschap van de culturele raad (CR) Artikel 1. Categorieën Er zijn twee categorieën

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

afdeling vrije tijd dienst cultuur subsidiereglement voor socioculturele, culturele en sociale verenigingen

afdeling vrije tijd dienst cultuur subsidiereglement voor socioculturele, culturele en sociale verenigingen afdeling vrije tijd dienst cultuur subsidiereglement voor socioculturele, culturele en sociale verenigingen SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE, CULTURELE EN SOCIALE VERENIGINGEN vastgesteld in zitting

Nadere informatie

Gemeentelijke toelagen: werkingsverslag 2008-2009 1 september 20.. tot 31 augustus 20.. JEUGDWERK

Gemeentelijke toelagen: werkingsverslag 2008-2009 1 september 20.. tot 31 augustus 20.. JEUGDWERK Gemeentelijke toelagen: werkingsverslag 2008-2009 1 september 20.. tot 31 augustus 20.. JEUGDWERK 1. De officiële benaming van de vereniging is: 2. De essentiële doelstelling van de vereniging is: 3. De

Nadere informatie

Verslagformulier jaar voor gemeentelijke subsidies

Verslagformulier jaar voor gemeentelijke subsidies Verslagformulier jaar 2017-2018 voor gemeentelijke subsidies Socio-culturele en culturele verenigingen Over het werkjaar van 1 september 2017 tot 31 augustus 2018. In te dienen ten laatste 1 oktober 2018.

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 Gemeentebestuur Ruiselede - Reglement inzake de erkenning en subsidiëring van socio-culturele verenigingen - goedgekeurd door de Gemeenteraad op 16/06/2011 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Artikel 8 : Deze subsidie bedraagt forfaitair 3.000 BEF per erkende vereniging.

Artikel 8 : Deze subsidie bedraagt forfaitair 3.000 BEF per erkende vereniging. Uittreksel uit huidig reglement: Artikel 8 : Deze subsidie bedraagt forfaitair 3.000 BEF per erkende vereniging. Artikel 14 : Voor de activiteitensubsidie komen de volgende activiteiten in aanmerking :

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Reglement betreffende de subsidiëring van socio-culturele verenigingen 30 mei 2017

Reglement betreffende de subsidiëring van socio-culturele verenigingen 30 mei 2017 Artikel 1 Verantwoording Het College van Burgemeester en Schepenen kan aan erkende verenigingen subsidies verlenen ter ondersteuning van hun werking. Deze financiële tegemoetkomingen worden jaarlijks toegekend

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Subsidiereglement socio culturele verenigingen gemeente Herenthout

Subsidiereglement socio culturele verenigingen gemeente Herenthout Subsidiereglement socio culturele verenigingen gemeente Herenthout Art.1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur verleent jaarlijks subsidies aan de erkende socio culturele verenigingen van de gemeente

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdbeleidsplan

Subsidiereglement jeugdbeleidsplan Subsidiereglement jeugdbeleidsplan Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 oktober 2009. HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de voorziene bedragen in het budget van het jeugdbeleidsplan,

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

In dit subsidiereglement komen bij gebruik van de term vereniging enkel culturele verenigingen in aanmerking.

In dit subsidiereglement komen bij gebruik van de term vereniging enkel culturele verenigingen in aanmerking. Subsidiereglement cultuur Lichtervelde 1. Voorwerp Art. 1 In dit subsidiereglement komen bij gebruik van de term vereniging enkel culturele verenigingen in aanmerking. Toekenning van subsidies aan de erkende

Nadere informatie

Provincie Antwerpen - Gemeente Brecht Reglement tot subsidiëring van de culturele verenigingen

Provincie Antwerpen - Gemeente Brecht Reglement tot subsidiëring van de culturele verenigingen Provincie Antwerpen - Gemeente Brecht Reglement tot subsidiëring van de culturele verenigingen Hoofdstuk 1: De algemene bepalingen Artikel 1 : Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN Art. 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de culturele en socio-culturele verenigingen en bepaalt

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN BILZEN.

SUBSIDIEREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN BILZEN. SUBSIDIEREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN BILZEN. A. Algemeen. Art. 1 De subsidie, waarop het stelsel betrekking heeft is de som welke de gemeente ter beschikking stelt voor de werking van de culturele

Nadere informatie

Artikel 4.- De subsidie wordt alleen uitbetaald naar aanleiding van de organisatie van culturele activiteiten.

Artikel 4.- De subsidie wordt alleen uitbetaald naar aanleiding van de organisatie van culturele activiteiten. Gemeente Zedelgem CULTUUR - Reglement werkingssubsidie socio-culturele verenigingen Artikel 1.- Socio-culturele verenigingen werkzaam in Zedelgem kunnen op basis van dit reglement in aanmerking komen voor

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Goedgekeurd in zitting gemeenteraad 19 december 013 1 LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Hoofdstuk I: Algemene bepalingen. Artikel 1 a) Dit reglement is enkel van toepassing op de erkende

Nadere informatie

Subsidiereglement Sportverenigingen

Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Sportvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als primaire doelstelling

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen Goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 januari 2009 Gewijzigd door de gemeenteraad

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUUR- EN BUURTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUUR- EN BUURTVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT CULTUUR- EN BUURTVERENIGINGEN Artikel 1: Binnen de beleidsdoelstellingen en acties die in het meerjarenplan geformuleerd worden met betrekking tot het ondersteunen van het socio-culturele

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN LEDEGEMSE JEUGDVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN LEDEGEMSE JEUGDVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN LEDEGEMSE JEUGDVERENIGINGEN I. Algemene bepalingen Artikel.1.- Het gemeentebestuur van Ledegem kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende Ledegemse

Nadere informatie

Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon

Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon BEGRIPPEN Artikel 1 Onder actoren vrije tijd Borgloon verstaan we elke organisatie, groepering, vereniging, zowel private als publieke,

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Algemene bepalingen Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009 Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (SROS) p.a. secretaris Agnes Voet, Waalvest 1 8930 Menen T 056 515 891 - F 056 314 940 / agnes.voet@menen.be SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van de sociaal culturele verenigingen (GR 28/04/2014)

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van de sociaal culturele verenigingen (GR 28/04/2014) Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van de sociaal culturele verenigingen (GR 28/04/2014) I. Algemeen Artikel 1: Binnen de perken van de beschikbare kredieten die zijn vermeld in het overzicht

Nadere informatie