INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019"

Transcriptie

1 INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 De Grossglockner is met 3798 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Oostenrijk en de Oost-Alpen. De berg dankt zijn naam aan zijn vorm, die iets weg heeft van een grote kerkbel. Grossglockner wordt omgeven door Hohe Tauern nationaal park - een spectaculair landschap gevuld met markante rotswanden, watervallen en wilde dieren waaronder steenbokken, baardgieren en zelfs lynxen. Hoewel de Grossglockner lager is dan bijvoorbeeld de Mont Blanc, doet een beklimming van de Grossglockner niet onder voor andere toppen in de Alpen. De route voert over rots en gletsjerijs en de laatste 300 hoogtemeters naar de top worden afgelegd over de Zuidelijke kam die aan beide zijden stijl naar beneden afloopt. Met name de korte oversteek van het zadeltje tussen de Kleinglockner en de Grossglockner wordt door veel mensen als spannend ervaren. Ondanks de uitdagende route is het mogelijk om de Grossglockner te beklimmen voor mensen zonder noemenswaardige bergsportervaring maar met een zeer goede conditie. Mountain Network begeleid al ruim 20 jaar mensen met weinig of geen bergsport ervaring bij de voorbereiding en beklimming van bergtoppen over de hele wereld. Stap voor stap bereiden we je voor op de beklimming. In Nederland met een voorbereidingsdag waarop je je teamgenoten ontmoet, we het benodigde materiaal doorspreken en een workshop in touw- en reddingstechnieken geven. We informeren je over alles wat je te wachten staat en hoe je je kunt voorbereiden. We ondersteunen je bij je training en het regelen van je uitrusting. In Oostenrijk hebben we een lang programma zodat je goed acclimatiseert en oefent. Tijdens de reis zullen we oefenen op de gletsjer, een of meerdere acclimatisatie beklimmingen doen (waaronder een beklimming van de Grossvenediger, de op 3 na hoogste berg van Oostenrijk!) en een rotsklim training volgen. Kortom, wij zorgen ervoor dat je er helemaal klaar voor bent als je aan je toppoging start. Grossglockner 3798m

2 Mountain Network De beklimming wordt door Mountain Network georganiseerd. Voordat je verder leest, hieronder de belangrijkste redenen waarom er al zoveel mensen voor gekozen hebben om met ons de Grossglockner te beklimmen: 1. Voorbereiding Tijdens de voorbereidingsdag in Nederland ontmoet je je teamgenoten en volg je een klimclinic van ca. 1,5 uur. Daarnaast nemen we uitgebreid het hele Alpen programma en alle belangrijke informatie door. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat! 2. Trainingshandleiding Na je boeking ontvang je van ons een trainingshandleiding die je helpt om goed te trainen voor de specifieke inspanning die je zult gaan leveren op de berg. 3. Hulp bij het samenstellen van je uitrusting Na je boeking ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingslijst. In deze handleiding vind je alles wat je nodig hebt voor de beklimming, inclusief uitgebreide omschrijvingen en plaatjes om je een goed beeld te geven. Daarnaast wordt de uitrusting ook doorgenomen tijdens de voorbereidingsdag in Nederland, waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen. Je kunt ons altijd bereiken als je na de voorbereidingsdag nog verdere vragen hebt over je uitrusting daags programma in de Alpen We kiezen bewust voor een relatief lang programma in de Alpen. Dit programma heeft alles in zich om je ter plekke voor te bereiden: optimaal acclimatiseren, oefenen met stijgijzers en klimtechnieken en de beklimming van de Grossvenediger (3666m) als voorbereiding. 5. Kleine groep, intensieve begeleiding Met een groep van maximaal 8 man en 3 gidsen (op de Grossglockner) ben je verzekerd van een intensieve begeleiding en daardoor een optimale leerervaring. 6. Ervaren gidsen De Grossglockner beklimming staat onder leiding van Oostenrijkse berggidsen, UIAGM gidsen uit de regio die wij goed kennen en met wie wij al jaren samenwerken. Zij spreken prima Engels, uiteraard Duits en soms een woordje Nederlands jaar ervaring met beklimmingen We ve been there, wij doen het al 20 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klim strategie, omgaan met hoogte én veiligheid belangrijk vindt, dan zit je goed bij Mountain Network. 8. Organisatie / Communicatie Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je rondom de beklimming goed en uitgebreid en evalueren we iedere reis achteraf. Daardoor kunnen we samen met onze lokale partners - ieder jaar de kwaliteit van onze reizen verbeteren. En dat doen we ook. 9. SGR/Calamiteitenfonds Wij zijn aangesloten bij het SGR en het calamiteitenfonds. Dat betekent dat je reisgelden zijn gedekt bij financieel onvermogen van Mountain network of wanneer er een calamiteit is in de regio waar je reist.

3 Data 2019 Dagen Zie website 7 dagen, waarvan 5 gidsdagen Kosten 1295,00 Het is mogelijk om direct voor dit programma de Zugspitze te beklimmen. Als je beide beklimmingen doet, krijg je een korting van 50,- op het programma van de Grossglockner (zie website) Begeleiding Aantal deelnemers Instroomeisen 1 UIAGM berggids per 8 deelnemers (eerste 3 dagen) en 1 UIAGM berggids per 3 deelnemers (Grossglockner) Minimaal 3, maximaal 8 per team Goede basisconditie en lichaamscoördinatie Inbegrepen Voorbereidingsdag in Nederland Ontvangst met kop koffie (of thee) 1,5 uur klimclinic Lunch Materiaaluitleg Presentatie over het programma Alpenprogramma Volledige begeleiding door UIAGM berggidsen (1:8 en 1:3) 3 overnachtingen in Pension in Neukirchen 3 overnachtingen in berghutten Ontbijt en avondmaaltijden Gebruik bergsportuitrusting (helm, gordel, touwen, pickel, stijgijzers) Gebruik van touwen en karabiners Niet inbegrepen Vervoer naar Alpen en lokaal vervoer (obv carpoolen) Tol Febetauern tunnel ( 11 enkele reis) Tol Lucknerhausstrasse ( 8 eenmalig) Persoonlijk kleding en uitrusting Lunch, snacks en consumpties Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering Bijdrage calamiteitenfonds ( 2,50)

4 Begeleiding CONDITIE Je hebt een goede zeer goede conditie conditie en kunt en een je spieren stevige zijn dagtocht extra van getraind. zo n 8 Je uur kunt maken een met lange een rugzak tocht van (8-10uur) kg. met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen. TECHNIEK Touwen worden gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden). M Mogelijk 2e graads rotsterrein. Het programma staat onder leiding van ervaren Oostenrijkse gidsen (UIAGM/IVBV erkende berggidsen) waar wij al vele jaren intensief mee samenwerken. Er is in Oostenrijk altijd één gids die hoofdverantwoordelijk is voor de hele week. De begeleiding tijdens de eerste 4 dagen is 1:8 (1 gids per 8 deelnemers), tijdens de beklimming van de Grossglockner is de begeleiding 1:3. Aan het eind van elke dag geeft de hoofdgids een briefing voor de volgende dag. Daar kun je ook alle vragen stellen die je hebt zodat je goed voorbereid op pad kan gaan. Training Voor de beklimming van de Grossglockner heb je een zeer goede conditie nodig en het is noodzakelijk verschillende spiergroepen (bovenbenen, kuiten, buik- en rugspieren) extra te trainen. Voor de beklimming moet je voldoende getraind zijn om 8 tot 10 uur met een rugzak van ca. 7 kg te lopen. Je ontvangt na inschrijving een speciale trainingshandleiding waarmee we je de houvast geven die je nodig hebt om je training te starten. Onze samenwerkingspartner Medicort kan een (berg)sportmedische keuring bij je afnemen en/of een persoonlijk trainingsschema voor je opstellen. Op de behandellocaties van Medicort in een aantal van onze klimcentra kun je begeleid trainen en aan blessures behandeld worden. Neem contact met ons op (travel@mountain-network.nl / ) voor meer informatie. Weer & temperatuur Als we de bergen in gaan houden we rekening met alle mogelijke scenario s. Op de Grossglockner kan het in de zomer heerlijk zonnig en prettig warm zijn, maar het kan ook 10 graden vriezen en flink waaien. In de uitrustingslijst vind je alle details over de uitrusting die je nodig hebt. Veiligheid Bergsport brengt altijd risico s met zich mee. Wij doen er alles aan om risico s te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Belangrijkste zaken op een rijtje: Begeleiding door ervaren en gecertificeerde gidsen. Gratis gebruik van gedegen bergsportuitrusting waaronder een helm, pickel, gordel en stijgijzers. Niet overal op de route is er voldoende goed GSM bereik. De gidsen hebben een radio bij zich waarmee zij op elk gewenst moment contact kunnen leggen met de bergredding of met Nederland. De gidsen zijn opgeleid om eerste hulp te verlenen en dragen altijd een EHBO kit met zich mee.

5 Programma van dag tot dag* Dag 1 Aankomst In de namiddag kom je aan in Neukirchen am Grossvenediger in Oostenrijk. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in het hotel in Neukirchen. Vanaf 19:00 uur staat een heerlijke bergmaaltijd voor je klaar. Dag 2 Kürsinger Hütte Na het ontbijt bespreek je vanaf 9.00u het programma door met je gids. Ook deelt de gids het benodigde materiaal uit en pak je rugzak voor het eerste deel van de week in. Een taxi brengt je naar het einde van het Obersulzbachtal, waar de groep begint met lopen. In ongeveer 1,5 uur loop je naar de Kürsinger hut (2547m), waar we pauzeren en alvast wat spullen kunnen achterlaten. De middag gebruiken we voor onze eerste 4 uur durende acclimatisatie tocht door een blokkenterrein naar de Keeskogel (3291m). We overnachten in de Kürsinger hut. Stijgen: 1350 hm, dalen: 750 hm, afstand: 8 km Dag 3 Gletsjer training Na het ontbijt in de hut vertrekken we naar de nabijgelegen Obersulzbach gletsjer voor gletsjer- en ijstraining. Je zult oefenen met stijgijzers, pickel en touwen reddingstechnieken. Dag 4 Grossvenediger Onder het motto: morgenstond heeft goud in de mond, gaan we vroeg uit de veren om de 3666 meter hoge Grossvenediger te beklimmen. De beklimming is relatief eenvoudig en voert over de vergletsjerde berg in het midden van de Hohe Tauern. Dit is de perfecte oefentocht om aan lopen op stijgijzers over sneeuw en ijs te wennen. We zullen 1127 meter stijgen en hebben ongeveer 8 uur nodig om van de hut naar de top en weer terug naar de hut te lopen. Na een pauze op de Kürsinger hut lopen we in een klein uur helemaal terug naar het dal waar de taxi op ons staat te wachten. We overnachten in onze thuisbasis in Neukirchen. Stijgen: 1127 hm, dalen: 1750 hm, afstand: 15 km Dag 5 Stüdlhütte Na een rustig ontbijt in het pension rijdt je in ongeveer 1,5 uur naar Lucknerhaus boven het dorp Kals am Grossglockner. Hier beginnen we de dag met een rotsklim training in de Klettergarten, waar we oefenen om met en zonder stijgijzers op rotsen te bewegen. In de middag maken we een wandeltocht van ruim 2 uur naar de Stüdl hut (2802m). Stijgen: 800 hm, dalen: 0 hm, afstand: 2,5 km

6 Dag 6 Grossglockner Deze laatste dag is letterlijk het hoogtepunt van de week. Vandaag beklimmen we hoogste berg van Oostenrijk, de 3798 meter hoge Grossglockner. Alles wat je tijdens de week en het voorbereidingstraject hebt geleerd wordt vandaag in de praktijk gebracht. In touwgroepen van maximaal 3 deelnemers en een gids vertrekken we rond 6 uur s ochtends richting de gletsjer. We vervolgen onze weg over stijle ijsflanken, klimpassages en de beroemde rotskam naar het dak van Oostenrijk. We genieten van het uitzicht, maken een top foto en dalen rustig af naar de Erzherzog Johann Hütte, ook bekend als het adelaarsnest en de hoogste berghut van Oostenrijk. Na een pauze dalen we af naar de parkeerplaats bij Lucknerhaus waar we het succes van de ongeveer 10 uur durende tocht vieren, alvorens we terugrijden naar ons pension in Neukirchen waar ons laatste avondmaal van de week op ons wacht. Stijgen: 1000 hm, dalen: 1900 hm, afstand: 16 km Dag 7 Vertrek Na het ontbijt neem je afscheid van elkaar en vertrek je weer naar huis. *Het programma in Oostenrijk kan gewijzigd worden, bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden, condities op de berg, beschikbaarheid hutten of conditie van de deelnemers. Vervoer Vervoer naar de Alpen en lokaal vervoer tijdens het programma zijn niet inbegrepen in de prijs. We gaan er vanuit dat er voldoende auto s in het team aanwezig zijn om iedereen te vervoeren. In de praktijk gaat dit eigenlijk altijd zonder problemen. Je kunt het beste vooraf overleggen met je teamgenoten. De contactgegevens kun je opvragen bij ons door te mailen naar travel@mountain-network.nl. Eten & drinken In de prijs zijn ontbijt en avondeten inbegrepen. Lunch, snacks en drankjes zijn voor eigen rekening. Koffie en thee na het diner zijn niet inbegrepen in het arrangement. We raden je aan om tochtenvoer mee te nemen uit Nederland. Denk aan chocolade, noten, gedroogde worst etc. Lunch kun je kopen bij de lokale bakker of in de hut. Als je dieetwensen hebt kun je die bij inschrijving doorgeven aan Mountain Network. Vroegtijdig verlaten van de beklimming Mocht je vroegtijdig de beklimming moeten beëindigen (bijv. door een blessure) dan zijn de extra kosten in het dal (verblijfkosten) voor rekening van de deelnemer.

7 Overnachten in een berghut Naast het pension in Neukirchen overnacht je ook in een berghut. Graag geven we je wat tips over het leven in berghutten. Gidsen Het is gebruikelijk dat deelnemers de gidsen een rondje geven in de berghutten. Bijvoorbeeld bij aankomst op de hut of door een drankje voor ze te bestellen voor bij het eten. Huttensloffen Volgens goed gebruik verruil je bij aankomst in een berghut je zware bergschoenen voor huttensloffen. Huttensloffen zijn in de berghut te krijgen. Huttenruim Berghutten hebben altijd een ruim waar je je schoenen, pickel, stijgijzers, helm en stokken kunt opbergen. Als je de huttenwaard niet boos wilt stemmen, doe je dit ook netjes. Organisatie Om je leven in de berghut aangenaam en ontspannen te maken, zorg je voor een uitmuntende organisatie. Zorg dat je voor al je spulletjes een vaste plek hebt. Bedenk ook s avonds precies in welke volgorde je de volgende ochtend (of soms nacht) de dingen gaat doen en welke kleding je aantrekt. Vaak heb je een spannende dag voor de boeg en is het s morgens koud. Het is dan lekker als je vlot van start kunt zonder dat je op elkaar moet wachten. Slapen Het is gebruikelijk dat je in de berghut op tijd op bed ligt en in ieder geval stil bent. Het gebruik van een huttenslaapzak (lakenzak) is verplicht. Ook bij het slapen is een perfecte organisatie nodig. Zorg ervoor dat je alles wat je nog aan moet trekken bij de hand ligt, dat je tas verder gepakt is zodat je vlot de slaapzaal uit kunt sluipen zonder andere klimmers wakker te maken. Drinken Sommige berghutten hebben stromend (smelt)water dat je kan drinken. Dat hangt soms af van het seizoen. Je kunt altijd mineraalwater kopen in de hutten, reken wel op fikse prijzen. Overleg met de gidsen of er water beschikbaar is in de hutten en bepaal aan de hand daarvan hoeveel je meeneemt de berg op. Je kunt bij de hut s avonds een thermosfles inleveren die dan gevuld met thee klaarstaat op het moment dat je vertrekt. Een aanrader, zeker bij koud weer. Let er wel op dat je deze thee vaak wel moet afrekenen, regel dat s avonds al zodat je daar s morgens niet meer naar om hoeft te kijken. Ontbijten Het ontbijt is vaak erg simpel. Een taaie boterham of een stuk toast met een beetje jam. Zorg er altijd voor dat je wat te eten binnenkrijgt (neem desnoods zelf iets mee) en vooral dat je minimaal 2 tot 3 koppen warme thee drinkt voor vertrek.

8 Voorbereiding Bij Mountain Network geloven wij dat een goede voorbereiding onmisbaar is. Een gedegen voorbereiding draagt bij aan de veiligheid en aan je vermogen om van de tocht te genieten. Om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden organiseert Mountain Network in de aanloop naar de beklimming verschillende voorbereidingsstappen. Het aanwezig zijn bij deze bijeenkomsten zorgt voor een goede voorbereiding en geeft de deelnemer de grootste kans op het succes en het behalen van de top. Stap 1: Informatiebijeenkomst Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je een goed beeld van het programma - zowel de Grossglockner beklimming als onze andere Alpen programma s komen aan bod. Met beeld, filmmateriaal en de nodige bevlogenheid wordt uit de doeken gedaan wat je allemaal kunt verwachten. INFORMATIEBIJEENKOMST Locatie Mountain Network Nieuwegein Blokhoeve 12, Nieuwegein Data 27 november 2018 Tijd 19:00 uur - 21:30 uur Activiteiten Informatie presentatie, stel al je vragen Stap 2: Voorbereidingsdag NL Ter voorbereiding op de tocht ben je welkom op in ons klimcentrum Nieuwegein. De dag zal bestaan uit een praktisch en een theoretisch deel. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma zodat je elkaar vast kunt leren kennen en onderling kunt afstemmen om samen te gaan. Daarnaast krijg je uitleg over het materiaal dat je bij jouw tocht mee moet nemen. Heb je nog vragen over je eigen materiaal, neem dat mee, dan kun je dat laten checken. Tenslotte krijg je tips over de training. Het praktische deel is een kennismaking met wandklimmen in de klimhal. We hebben hiervoor een programma in elkaar gezet, zodat het klimmen is toegespitst op jouw Grossglockner beklimming. VOORBEREIDINGSDAG NL Locatie Mountain Network Nieuwegein Blokhoeve 12, Nieuwegein Datum 18 mei 2019 Activiteiten Klimclinic, presentatie, uitrustingscheck Inbegrepen begeleiding; lunch & drankjes Niet inbegrepen vervoer

9 Kwaliteit & Veiligheid Mountain Network is lid van de RECRON, de VeBON en TüV gekeurd. De locaties van Mountain Network zijn door de NKBV erkende opleidingscentra. Wij werken tijdens al onze expedities met zeer ervaren en gecertificeerde gidsen en in de Alpen met een vast team van erkende UIAGM-berggidsen. Calamiteitenfonds Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt deze reis onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien SGR Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de SGR. Je kunt dit controleren via Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling valt deze reis onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vind je op de website van het calamiteitenfonds.

10 Profiteer van de partners van Mountain Network Kleding & materiaal huren Voor het beoefenen van berg- of skisport is de juiste uitrusting van groot belang; voor zowel de veiligheid als voor de topkansen. Materiaal is vaak duur, daarom bieden we je de mogelijkheid om materiaal te huren. Mountain Network heeft haar huurmateriaal ondergebracht bij onze partner Base Camp in Den Haag. Zij bieden deskundige service aan al onze klanten tegen een mooie korting. In de winkel kun je op een moment dat het jou uitkomt rustig passen en persoonlijk advies krijgen over het materiaal dat jij nodig hebt. Zij nemen echt de tijd voor jou. Contactgegevens Base Camp Adres: Laan van Waalhaven GL- Den Haag adres: Website: Telefoonnummer: Openingstijden: maandag 09:00-17:00 dinsdag 09:00-17:00 woensdag op afspraak donderdag 09:00-17:00 vrijdag 09:00-17:00 zaterdag op afspraak Zondag gesloten Wat kan ik huren? Base Camp verhuurt vrijwel alles dat je nodig hebt voor jouw reis: van (ski)schoenen tot kleding tot slaapzak tot hardwear. In de uitrustingslijst van jouw reis vind je meer info over welke items door Base Camp verhuurd worden. Naast verhuur, verkoopt Base Camp ook nieuw materiaal en is het mogelijk om bijvoorbeeld je huur schoenen na je reis te kopen als ze lekker zaten. Hoe werkt het? Je kunt langs gaan in de winkel om te passen en voor advies. Daarnaast is Base Camp bij diverse voorbereidingsbijeenkomsten aanwezig en is het natuurlijk ook mogelijk om huurmateriaal te reserveren via het adres Geef aan Base Camp door welke items in welke maat je wilt huren en zij reserveren de items voor jouw reis. Je kunt de spullen zelf ophalen en terugbrengen, maar je kunt ook kiezen voor de bezorgservice via pakketpost. Voor 15 ontvang je al jouw materiaal thuis, met een verpakking en retourlabel om het gratis weer terug te sturen na jouw reis. Wat kost het? Klanten van Mountain Network ontvangen 10% korting op zowel het verhuur als verkoop assortiment bij Base Camp. Prijzen verschillen per item. Je betaalt per dag en bij lange huur vanaf 21 dagen ontvang je 15% korting. Neem contact op met Base Camp voor de prijzen voor jouw reis.

11 Profiteer van de partners van Mountain Network INFORMATIE DOCUMENT BERGSPORTVERZEKERINGEN Nog drie maanden, nog twee, nog een... Vakantie! Weg uit de sleur, op naar nieuwe herinneringen. De voorpret is net zo leuk als de vakantie. Ik wil dat mijn verzekering precies de dingen dekt die voor deze reis belangrijk zijn. Camera ingepakt? Check! Daar gaan we. Je vakantie prima verzekerd van begin tot eind. Kortlopende Reisverzekering Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar je ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche ga je goed voorbereid op weg. Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Altijd een reisverzekering op maat Je kunt jouw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Je kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis. Deskundige personenhulp Heb je hulp nodig tijdens je reis? Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dokter? Dan kun je de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. Onze medewerkers helpen je snel en goed. Met de Kortlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd van deskundige hulp wereldwijd. Een geruststellend idee. Daarom bel je de Europeesche Hulplijn - Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten - Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale - Voor wereldwijde hulp in je eigen taal - Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten - Voor de beste artsen en hulpdiensten in het buitenland KORTLOPENDE REISVERZEKERING Wereldwijde hulp, 24 uur per dag Snelle afhandeling van bagageschade Sportrisico s meeverzekerd, ook voor abseilen en raften Sportuitrusting apart te verzekeren Geen eigen risico bij geneeskundige kosten Europeesche verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij Optimaal Let op! Geen dekking bij lawinegevaar 3 of hoger!

12 Basis: de belangrijkste risico s verzekerd Met de Basis reisverzekering ben je goed verzekerd voor de belangrijkste risico s tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer of vakantiehuis. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. Je hebt standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kun je de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking. Comfort: meer dan ruime vergoedingen De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijg je ruimere vergoedingen voor de dekkingen die je kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die je zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking. Uitbreidingen voor Basis & Comfort Je kunt jouw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die je reisverzekering nog beter laten aansluiten op jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of wil je je in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? Je kunt de dekking dan altijd aanpassen. Optimaal: alles perfect geregeld Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor je. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor je bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kun je kiezen uit Europadekking of Werelddekking. Onbezorgd op reis met de Hulp op Zak-app Deze gratis app komt goed van pas bij kleine en grote ongelukken. Mocht er op reis iets gebeuren, dan krijg je met een druk op de knop een hulpverlener aan de lijn. Ook bevat de app handige medische informatie. Download Hulp op Zak gratis in de Android Market en App Store. Boeken kan via de volgende link: Bergsportverzekering WERELDWIJDE HULP 24 UUR PER DAG VIA DE EUROPEESCHE HULPLIJN Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten. Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale. Voor wereldwijde hulp in je eigen taal. Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten. Voor de beste artsen in de buurt.

13 Kortlopende Annuleringsverzekering Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Je hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens je vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in vrijetijdsverzekeringen. Je kunt je annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk verzekering. KORTLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING Ook voor lastminuteboekingen Alle annuleringsredenen mee te verzekeren Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed Waarnemer meeverzekeren Als je wilt, kun je een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die jouw taken op je werk waarneemt. Of de persoon die altijd op jouw huis of huisdier past terwijl je op reis bent. Als je waarnemer iets overkomt, kun je jouw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen. Allrisk Annuleringsverzekering Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je je geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat jouw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen. Boeken kan via de volgende link: Bergsportverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken.

Nadere informatie

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche Ook voor lastminuteboekingen Alle annuleringsredenen mee

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie je hoeft slechts in de lift te stappen die je naar de top brengt.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 42 46 03 N 1 23 04 E Richard de Jong Business Analist, Europeesche Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 37031 (09-16) Het wordt een topvakantie Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind Kortlopende

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken kan een makkie zijn je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 42 46 03 N 1 23 04 E Richard de Jong Business Analist, Europeesche Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Het wordt een topvakantie 66125_01-15 Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind Kortlopende

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 Bij de Gevorderdencursus Alpinisme leer je alles over tochtenplanning, touwtechnieken, terrein en meteo. Ook leer je wat het is om een touwgroep te

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Noortje van der Woude Marktonderzoeker, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 66124_12-14 We blijven nog wel even 66124 Doorlopende Verzekering

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering We blijven nog wel even 37030_0817 Daarom de Doorlopende Verzekering voor Reizen

Nadere informatie

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering We blijven nog wel even 66124_04-15 66124 Doorlopende Verzekering voor Reizen-A4-liggend.indd

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 37030 (09-16) We blijven nog wel even Daarom de Doorlopende Verzekering voor

Nadere informatie

MASTERCLASS ALPINISME

MASTERCLASS ALPINISME MASTERCLASS ALPINISME De Masterclass Alpinisme is bedoeld voor zelfstandige bergsporters die een stapje hoger en moeilijker willen. Je hebt inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de Alpen. Je hebt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network?

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019 Tijdens deze trip zul je érgens in de Alpen op zoek gaan naar de poeder. Waar dat precies gaat worden krijg je uiterlijk een aantal dagen van tevoren

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt

Nadere informatie

CURSUS KLETTERSTEIGEN

CURSUS KLETTERSTEIGEN CURSUS KLETTERSTEIGEN Klettersteigen wordt in Italië Via Ferrata genoemd. Letterlijk ijzeren weg. En dat is ook precies wat het is. Een staalkabel en andere hulpmiddelen zoals ladders en bruggen maken

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 Peak Lenin, of Ibn Sina of Avicenna Peak zoals de berg officieel heet in Tadzjikistan, is met 7134 meter de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en

Nadere informatie

Business Travel Insurance

Business Travel Insurance 40 44 16 N 73 59 30 W Bart Ploeger Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Vooral business, maar ook pleasure 66106_01-15 Uw zakenreis compleet verzekerd met de Business Travel Insurance

Nadere informatie

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network?

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network? CURSUS ALPINISME De cursus Alpinisme draait om kennis en ervaring opdoen. Je leert de belangrijkste technieken en theorie zodat je alle basiskennis in huis hebt. Met deze kennis ga je aan de slag. Je leert

Nadere informatie

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18 Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid op vakantie 1031.06/18 De reis- en annuleringsverzekering van Univé Vakantie, echt iets om naar uit te kijken. Even tot rust komen, een andere cultuur

Nadere informatie

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network?

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT OFF-PISTE TECHNIEK STUBAI Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Off-piste skiën staat centraal. We

Nadere informatie

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network?

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT HAUTE ROUTE Van Chamonix naar Zermatt, langs de hoogste bergen van de Alpen: de haute route werd in 1911 voor het eerst als skitoer gedaan. Deze tocht van 180 kilometer heeft alles wat

Nadere informatie

Reisverzekering voor klanten van CZ

Reisverzekering voor klanten van CZ Reisverzekering voor klanten van CZ 2 De reisverzekering die naadloos aansluit op uw CZ Zorgverzekering Inhoud De reisverzekering voor klanten van CZ 4 Twee varianten 5 Waar bent u verzekerd? 5 Speciaal

Nadere informatie

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network?

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI BEGINNERS SILVRETTA De Silvretta vormt de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Je vermaakt je deze week voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens. De glooiende hellingen

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt De kinderen zijn uit logeren.

Nadere informatie

MONT BLANC EXPEDITIE 2017

MONT BLANC EXPEDITIE 2017 MONT BLANC EXPEDITIE 2017 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. 2 Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat

Nadere informatie

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug Deze excursie naar Berlijn is een aanvulling op het college over Berlijn dat Paul Kurstjens geeft in het kader van de HOVO cursus over de Europese

Nadere informatie

De kosten die u maakt om in contact te komen met alarmcentrale SOS International of andere hulpverleners worden vergoed.

De kosten die u maakt om in contact te komen met alarmcentrale SOS International of andere hulpverleners worden vergoed. REISVERZEKERING De Ideale Reisverzekering van de Europeesche. Gedekt zijn financiële risico's, maar het allerbelangrijkste is dat u wereldwijd verzekerd bent van snelle en professionele hulp door alarmcentrale

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf

Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf 1,71 per maand! Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt...

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën staat

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 Doorlopende reis- en annuleringsverzekering U gaat er graag lekker tussenuit,

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat goed voorbereid

Nadere informatie

Ervaring met het beklimmen van bergen boven de 4000 meter, bijvoorbeeld beklimming Mont Blanc.

Ervaring met het beklimmen van bergen boven de 4000 meter, bijvoorbeeld beklimming Mont Blanc. PARELS VAN CHAMONIX Je beklimt deze week de pareltjes van het Mont Blanc massief. Pareltjes omdat ze indrukwekkend zijn om te zien en toch relatief rustig - minder vaak worden beklommen. De routes die

Nadere informatie

1 UIAGM berggids per 2 deelnemers (Mont Blanc massief) en 1 UIAGM berggids per deelnemer (Matterhorn)

1 UIAGM berggids per 2 deelnemers (Mont Blanc massief) en 1 UIAGM berggids per deelnemer (Matterhorn) MATTERHORN De Matterhorn, wie kent hem niet. De berg is hét beeldmerk van Zwitserland. Misschien wel van de Alpen. De markante steile berg bij Zermatt biedt bergbeklimmers wat je ervan verwacht. Er is

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019 Bij de ultieme freeride bestemming zul je waarschijnlijk niet direct aan Kazachstan denken. De toppen reiken er boven de 7000 meter dus het is er in ieder

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uit trekt, is de Doorlopende Vakantiereisverzekering van de Europeesche een ideale oplossing. Vakantieplezier verzekerd, het

Nadere informatie

Prijs 1795,00 p.p. (Mountain Network abonnementhouders: 1745,00 )

Prijs 1795,00 p.p. (Mountain Network abonnementhouders: 1745,00 ) DENT D HÉRENS Met de indrukwekkende Matterhorn pal naast zich wordt de Dent d'hérens wordt nogal eens over het hoofd gezien. Onterecht wat ons betreft. Kijk maar eens goed naar de berg: Aan alle kanten

Nadere informatie

Business Travel Insurance Individueel

Business Travel Insurance Individueel 40 44 16 N 73 59 30 W Ellis Klein Bog - Rigter Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Individueel Onbezorgd op pad voor de zaak 37027 (09-16) Uw zakenreis compleet verzekerd met Business

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat op reis. Maar voordat u vertrekt,

Nadere informatie

Reisverzekering. Met stip de beste

Reisverzekering. Met stip de beste Reisverzekering Met stip de beste Waar u ook vakantie viert, één ding is zeker: u wilt er onbezorgd van genieten. Een reis verzekering is daarbij onmisbaar. Of u nu kiest voor een reisverzekering voor

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering

Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering Kortlopende Reisen - Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd - Hulpverlening door ANWB Alarmcentrale - Scherpe premies en vriendelijke voorwaarden Kortlopende Reis- en Met de kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Nadere informatie

DUFOUR. na de Mont Blanc de hoogste top van de Alpen Goede introductie in technisch uitdagende Alpiene beklimmingen Slapen boven de 4500 meter

DUFOUR. na de Mont Blanc de hoogste top van de Alpen Goede introductie in technisch uitdagende Alpiene beklimmingen Slapen boven de 4500 meter DUFOUR Beklim de op één na hoogste top van de Alpen via de Italiaanse kant. De route loopt dwars door de machtige gletsjers van het Monte Rosa massief naar een steile rotsgraat die uitkomt op de top van

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020

INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020 INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020 Bij toerskiën en freeriden denk je waarschijnlijk niet direct aan een land als Iran. Echter lenen de vele toppen tot bijna 4000 meter in

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019 Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan en is qua sneeuw te vergelijken met Canada. Het weer is er te vergelijken met Schotland maar dan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020 Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan en is qua sneeuw te vergelijken met Canada. Het weer is er te vergelijken met Schotland maar dan

Nadere informatie

CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN MULTI PITCH

CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN MULTI PITCH CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN MULTI PITCH Tijdens de Multi Pitch cursus nemen we jou mee op jouw laatste stap naar het worden van een volwaardig, zelfstandig rotsklimmer. Met de geavanceerde technieken die

Nadere informatie

Welkom bij europeesche verzekeringen. Fijn dat u er bent video

Welkom bij europeesche verzekeringen. Fijn dat u er bent video Welkom bij europeesche verzekeringen Fijn dat u er bent video Business Travel & Mobility Conference 2016 Zijn zakenreizigers goed verzekerd vandaag de dag? Esther Molenaar & Ellis Klein Bog-Rigter Zakenreiziger

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 2 Kortlopende Unigarant Kortlopende Reis- Annuleringsverzekering Reis- en Annuleringsverzekering

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel. Winter-avontuur 5-daags winter-avontuur in Dalarna, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 5 dagen in de winterse bossen van Midden- Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd

Nadere informatie

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA

BBA naar de top. Bijlage. Vraag voor financiële ondersteuning van het project: Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Bijlage Vraag voor financiële ondersteuning van het project: BBA naar de top Deze aanvraag werd gedaan door: Brussels Boxing Academy BBA Kogelstraat 29 1000 Brussel www.bba olympic.be Contact gegevens:

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer vaker per jaar naar het buitenland

Inhoud verzekeringswijzer vaker per jaar naar het buitenland Ga je langer dan 2 weken naar het buitenland, of vaker per jaar, dan is een een doorlopende reisverzekering vaak een betere optie dan een aflopende (eenmalige) reisverzekering. Alle vakanties binnen 1

Nadere informatie

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE REIS OP ZEKER REIS OP ZEKER met onze verzekering voor vaarvakanties/-reizen VAARVAKANTIE / VAARREIS Met de boeking die u heeft gedaan gaat u straks genieten van een heerlijke vaarvakantie of vaarreis.

Nadere informatie

Reis- en annuleringsverzekering. Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland

Reis- en annuleringsverzekering. Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland Verzekeringen Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland Reis- en annuleringsverzekering Een onbezorgde vakantie begint met een reis-

Nadere informatie

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars De centraal in Zwitserland gelegen Urner Alpen zijn dan misschien niet zo beroemd als Berner Oberland of Wallis, maar bieden voor bergliefhebbers

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering. Altijd goed verzekerd erop uit

Doorlopende reisverzekering. Altijd goed verzekerd erop uit Doorlopende reisverzekering Altijd goed verzekerd erop uit 2 Uw reisverzekering goed geregeld Wel eens vergeten een reisverzekering af te sluiten voordat u wegging? Met een Doorlopende reisverzekering

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 6-daagse skitocht 6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Stel een vraag. Je buren gaan op vakantie. Jij gaat voor hun poezen zorgen. Je weet niet wat de poezen moeten eten en hoe vaak ze moeten eten. Wat vraag je aan je buren?

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Al vanaf 0,97 per persoon per dag 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering Goed voorbereid op reis!

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019 De Elbrus is met 5642m de hoogste berg van Europa en daarmee één van de seven summits. Het bereiken van de top, die in Rusland bij de grens met Georgië ligt, is

Nadere informatie

Reis- en annuleringsverzekeringen

Reis- en annuleringsverzekeringen Reis- en annuleringsverzekeringen Zorgeloos op reis Vakantie: even tot uzelf komen. En genieten van het uitzicht, het eten of elkaar. Een ongeluk, ziekte of diefstal kan die welverdiende rust goed verstoren.

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie

Altijd onbezorgd op vakantie Altijd onbezorgd op vakantie Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Al vanaf 1,66 per persoon per maand 100% dochter ANWB Unigarant Doorlopende Reisen Annuleringsverzekering Het hele jaar door verzekerd

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019 Tijdens deze bijzondere reis door Iran combineer je een bezoek aan de moderne hoofdstad Teheran en het ontdekken van de Perzische cultuur met de trektocht

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020

INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020 INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020 De Aconcagua is met 6962 meter boven zeeniveau de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een van de iconen van de seven

Nadere informatie

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de reis- en annuleringsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 8-daagse skitocht 8-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

MONT BLANC EXPEDITIE 2015

MONT BLANC EXPEDITIE 2015 MONT BLANC EXPEDITIE 2015 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer eenmalig naar het buitenland

Inhoud verzekeringswijzer eenmalig naar het buitenland Weekendje weg naar Parijs? Weekje naar de zon in Griekenland? Drie weken rondtrekken in Afrika? Ook voor "korte" reizen en vakanties is een reisverzekering essentieel. Op deze pagina lees je hoe jezelf

Nadere informatie

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Informatieavond Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Inhoud presentatie De organisatie Reisgegevens Meenemen Programma Bekostiging Inclusief / exclusief Regels / Afspraken Adresgegevens Hotel

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer voor annuleren

Inhoud verzekeringswijzer voor annuleren Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten van het annuleren van een geboekte reis indien je niet in staat bent de reis ook daadwerkelijk te gaan maken. Dit bijvoorbeeld als gevolg van familie-omstandigheden,

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen per bus

Tirol Wörgl 8 dagen per bus Tirol Wörgl 8 dagen per bus groepsreis wandelvakantie vanaf 449 Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen Adige, Gardameer en Verona 7 dagen individuele fietsreis vanaf 509 Door de boom- en wijngaarden van Alto Adige (Zuid-Tirol) Hoog in de Alpen bij Nauders in Tirol begint de tocht langs de rivier de Adige

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Woonpakket Plus Opstalverzekering

Woonpakket Plus Opstalverzekering Opstalverzekering Unigarant een goede keus. Voordelen opstalverzekering U bent all risk verzekerd Garantie tegen onderverzekering Standaard geen eigen risico Glas standaard verzekerd Opstalverzekering

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie www.reaal.nl Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Lang-op-Reisverzekering

Lang-op-Reisverzekering 8 24 10 S 116 24 39 E Alex Matatula Online marketeer, Europeesche Lang-op-Reisverzekering En we gaan nog niet naar huis 66124_04-15 Voor hoe lang? Lang-op-Reisverzekering Dahaag, Nederland! Ik ga een

Nadere informatie

De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen

De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen 1 De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen Die mogen beslist niet in uw bagage ontbreken Voor iedere situatie een passende reis- en/of annuleringsverzekering Persoonlijke hulp van de ANWB Alarmcentrale

Nadere informatie