INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020"

Transcriptie

1 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën staat centraal. We gaan hiervoor naar de Stubaier gletsjer en oefenen op en naast de piste. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Niets moet en (bijna) alles mag. Je skitechniek, op de piste én daarbuiten zal enorm verbeteren. Mountain Network De skitocht wordt door Mountain Network georganiseerd. Voordat je verder leest, hieronder de belangrijkste redenen waarom klanten gekozen hebben om met ons op skitocht te gaan: 1. Voorbereiding Voorafgaand aan de reis is er een ontmoeting en voorbereidingsbijeenkomst in Nederland. Je krijgt hier alle informatie die je nodig hebt over de tocht. Daarnaast ontvang je van ons een trainingshandleiding om je te helpen zelfstandig te trainen voor je skitocht. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat! STUBAI 2. Hulp bij het samenstellen van je uitrusting Na je boeking ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingslijst. In deze handleiding vind je alles wat je nodig hebt voor de skireis, inclusief uitgebreide omschrijvingen en plaatjes om je een goed beeld te geven.

2 Daarnaast wordt de uitrusting ook doorgenomen tijdens de voorbereidingsdag in Nederland mits jouw reis voor de voorbereidingsdag plaats vindt of kun je vragen stellen bij HowtoPow (zie verderop in dit document). Daar krijg je uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en huurmateriaal te passen en kun je ons altijd bereiken als je na de voorbereidingsdag nog verdere vragen hebt over je uitrusting. 3. Berggids Jelle Staleman Mountain Network werkt sinds voorjaar 2017 samen met berggids Jelle Staleman. Hiermee is Mountain Network gestart met een ski-programma. Sinds 2012 is Jelle Staleman UIAGM Ski- en Berggids. Daarnaast is hij in het bezit van het Oostenrijkse Staatliche Skileraar diploma. Naast het frisse enthousiasme van de nieuwe winterreizen is er dus ook de degelijke ervaring van 6 jaar skireizen organiseren. 4. Mooie omgeving van Stubaier Gletsjer De Stubaier Gletsjer leent zich perfect om voor de eerste keer off piste te gaan. De hoge ligging en de noordelijke expositie van het gebied zorgen ervoor dat er eind september al geskied kan worden. Daarbij komt dit de sneeuwzekerheid natuurlijk ten goede. Het doel is het verbeteren van onze skitechniek op en naast de piste. 5. Kleine groepen Door in kleine groepen te trainen tot maximaal 8 deelnemers is er genoeg tijd en aandacht voor iedereen. Je kent je teamgenoten al voordat je op reis gaat omdat je elkaar ontmoet op de voorbereidingsdagen. 6. Methodiek Met een verantwoorde methodische en didactische opbouw krijg je de offpiste techniek onder de knie. We beginnen met oefeningen op de piste en passen daarna het geleerde toe in de off piste. Het gebied maakt het mogelijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Niets moet en (bijna) alles mag! 7. Videoanalyse Door jezelf terug te zien op de video is het makkelijker om de koppeling te maken tussen dat wat je voelt en dat wat je daadwerkelijk doet. Je kan niet meer zeggen: dat doe ik toch niet! Juist daardoor leer je de oefeningen en de techniek beter toepassen jaar ervaring We ve been there, wij organiseren al 20 jaar reizen. Dus als je materiaal, voorbereiding, training én veiligheid belangrijk vindt, dan zit je goed bij Mountain Network. 9. Organisatie / Communicatie Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je rondom de beklimming goed en uitgebreid en evalueren we iedere reis achteraf. Daardoor kunnen we samen met onze lokale partners - ieder jaar de kwaliteit van onze reizen verbeteren. En dat doen we ook. 10. SGR/Calamiteitenfonds Wij zijn aangesloten bij het SGR en het calamiteitenfonds. Dat betekent dat je reisgelden zijn gedekt bij financieel onvermogen van Mountain network of wanneer er een calamiteit is in de regio waar je reist.

3 Data 2019 Dagen Zie website 5 (waarvan 4 skidagen) Kosten 995,- Begeleiding 1 UIAGM berggids of Staatlich geprufter Skifuhrer per 8 deelnemers Aantal deelnemers Minimaal 4, maximaal 8 Instroomeisen Goede basisconditie Inbegrepen 4 dagen gidskosten (UIAGM berg- en skigids) 4 overnachtingen inclusief halfpension 4 dagen liftpas 3 avonden video analyse SGR garantiefonds Calamiteitenfonds Informatiebijeenkomst in Nederland op 25 januari 2020 (mits de reis voor die dag plaats vindt) Gratis toegang tot HowtoPow Niet inbegrepen Reis van en naar Oostenrijk Lokaal vervoer van het hotel naar het skigebied en retour Lunch en snacks voor overdag Reisverzekering met bergsportdekking en annuleringsverzekering (via ons te boeken) Persoonlijke uitrusting, lawineveiligheid materiaal (bij ons te huur!) en passende kleding (zie uitrustingshandleiding) Drankconsumpties Bijdrage calamiteitenfonds ( 2,50) 12,- toeslag p.p.p.n. voor 1 persoonskamer

4 TECHNIEK Afdaaltechniek: Je skiet of board stabiel, vlot en makkelijk de zwarte piste af. Heel sporadisch val je nog wel eens op de piste. Je hebt geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden. Stijgtechniek: Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's. Begeleiding De cursus off-piste techniek staat onder leiding en verantwoordelijkheid van een gecertificeerde UIAGM bergen skigids. Naast Nederlandse gidsen maken we gebruik van Oostenrijkse en Franse gidsen. Zij spreken allemaal goed engels. Eén berggids begeleidt maximaal 8 deelnemers. CONDITIE Afdaalconditie: Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën (3 uur ochtend en 3 uur middag) met uitgebreidde pauzes is met rugzak van max. 8 kg geen probleem. Stijgconditie: Een klim met een rugzak van max. 8kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag totaal (klimmen en dalen) 6-8 uur op pad bent. Flexibele instelling Veranderingen aan het bovenstaande programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden. Er wordt dan ook gevraagd om een flexibele instelling. Bij zeer slecht weer of een hoog lawinegevaar kan het zelfs zijn dat er moet worden uitgeweken naar een ander gebied. Wijzigingen kunnen ook plotseling nodig zijn waarbij de gids geen tijd heeft zijn beslissing toe te lichten. Later op een rustig moment is er ruimte voor uitleg over de beslissing. Vroegtijdig verlaten van de reis Mocht je vroegtijdig de tocht moeten beëindigen (bijv. door een blessure) dan zijn de extra kosten in het dal (verblijfkosten) voor rekening van de deelnemer. Veiligheid Skiën brengt altijd risico s met zich mee. Wij doen er alles aan om risico s te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Belangrijkste zaken op een rijtje: Begeleiding door ervaren en gecertificeerde gidsen. Niet overal op de route is er voldoende goed GSM bereik. De gidsen hebben een radio bij zich waarmee zij op elk gewenst moment contact kunnen leggen met de bergredding of met Nederland. De gidsen zijn opgeleid om eerste hulp te verlenen en dragen altijd een EHBO kit met zich mee.

5 Programma van dag tot dag* Gedurende de 4 skidagen splitsen we de dag in 3 dagdelen, door een koffiepauze en een lunchpauze is er voldoende rust. Op die manier blijf je fit, heb je voldoende tijd om te eten en te drinken en verkleinen we dus de kans op blessures. Tijdens het skiën zal de gids af en toe tijd vrijmaken om te filmen. In de pauzes maar waarschijnlijk ook in de avond in het hotel kan de gids dan jullie skitechniek analyseren en kun je ook zelf goed zien wat je goed en fout doet. Ook gaan we de volgende dag specifieke oefeningen bedenken om precies dat wat je fout doet te verbeteren. Dag 1 Kennismaking en materiaalcheck De eerste avond ontmoet je elkaar en de gids in het hotel. Na een korte kennismaking licht de gids de week mondeling toe en checkt het materiaal zodat de volgende ochtend direct begonnen kan worden. Dag 2 Inskiën, techniek op de piste Je leert elkaar kennen en skiet in op de piste. Als je het gevoel weer te pakken hebt beginnen we met oefeningen gerelateerd aan het skiën in het terrein. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen 'hoch- en tiefentlastung' komen aan bod. Ook als je al een gerenommeerd off piste skiër bent kun je op de piste nog oneindig veel leren voor de off piste! Wanneer moet ik nu buigen, draaien en strekken en waar moet ik opkanten? In mijn knie, heup of met mijn hele lichaam? Begrijp je hier helemaal niets van? Dan is deze trip echt iets voor jou! Als het goed gaat skiën we vandaag al naast de piste. Dag 3 Tijd voor de eerste poeder! Vlak naast de piste verbeter je met oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustig bovenlichaam. De techniek verbeterd en de videoanalyse draagt daaraan bij. Dag 4 We zoeken de grens op Wat je gisteren geleerd hebt pas je vandaag toe in het terrein. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. We zoeken verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities op. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zetten we de puntjes op de i. Dag 5 Mooie runs als afsluiting Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd gaan we op zoek naar wat uitdagender terrein. We passen het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. We skiën veel en krijgen nog wat tips over onze techniek. Als afsluiter doen we misschien wel een kleine hike die ons naar een onverspoorde helling brengt!

6 Overnachtingen We verblijven deze week in Hotel Stubai. Dit is een relatief goedkoop hotel om de kosten te drukken. Het hotel is prima verzorgt en netjes maar beschikt dus niet over luxe extra s als zwembaden, jacuzzi s maar wel over een sauna! Het skigebied van Stubai ligt op ongeveer 30 min rijden van het hotel. Tijdens de week kijken we of er met de auto s van de deelnemers gecarpoold wordt of dat we de lokale bus pakken. Onderdak is op basis van 2-persoonskamers. Mocht je liever een 1-persoonskamer willen dan kan dat afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers en tegen een meerprijs. Wil je hier gebruik van maken neem dan contact op via travel@mountain-network.nl. Trefpunt We ontmoeten elkaar op de avond van dag 1 in Hotel Stubai mits je reis in november plaats vindt. Vindt je reis in december plaats dan ontvang je het hotel en trefpunt in een losse mail. In principe treffen we elkaar om 19:00 uur. Mocht je om wat voor reden dan ook later komen is dat geen probleem maar laat het wel even weten. Dit met het oog op het bestelde avondeten in het hotel. Hieronder vind je het adres: Hotel Stubai Familie Ullmann Dorfstrasse 6 A-6141 Schönberg Tel: Vervoer Het hotel en het Stubaital liggen op ongeveer 30 min rijden (eventueel met taxi vanaf het vliegveld) vanaf Innsbruck. Innsbruck is per auto of per vliegtuig makkelijk te bereiken. Wij raden je echter aan om met de auto te komen aangezien je lokaal afhankelijk bent van het lokale openbaar vervoer of het carpoolen met andere deelnemers die wel met de auto gekomen zijn. Per auto Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland naar Innsbruck te rijden, de meest gebruikelijke is via de Fernpass. Een andere mogelijkheid is via München. De tweede optie is aan te raden bij slecht weer of verkeersdrukte. Carpoolen Om kosten en het milieu te besparen is het natuurlijk altijd goed om te carpoolen. Daarom zullen we jullie per mail met elkaar in contact brengen. Let op! Op de Oostenrijkse snelwegen is een Vignet verplicht. Vignetten zijn aan de grens van Duitsland en Oostenrijk te krijgen. Ook zijn in Oostenrijk en Duitsland winterbanden tussen 1 november en 15 april verplicht! Daarnaast is het verplicht en ook aan te raden sneeuwkettingen in de auto te hebben. Per vliegtuig Vanuit Amsterdam vlieg je in ca. een uur naar Innsbruck. Mocht je besluiten met het vliegtuig te komen en je eigen ski s mee te nemen vergeet dan niet om bagage met afwijkende afmetingen bij te boeken. Bedenk ook dat als je met het vliegtuig komt je dan afhankelijk bent van de carpool mogelijkheden van de overige deelnemers óf afhankelijk bent van het lokale busvervoer of taxi.

7 Voorbereiding Bij Mountain Network geloven wij dat een goede voorbereiding onmisbaar is. Een gedegen voorbereiding draagt bij aan de veiligheid en aan je vermogen om van de tocht te genieten. Om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden organiseert Mountain Network in de aanloop naar de skitocht verschillende voorbereidingsstappen. Het aanwezig zijn bij deze bijeenkomsten zorgt voor een goede voorbereiding en geeft de deelnemer de grootste kans op het succes en het behalen van de top. Informatiebijeenkomst Tijdens deze avond krijg je een goed beeld van de cursus. Met beeld, filmmateriaal en de nodige bevlogenheid wordt uit de doeken gedaan wat je allemaal kunt verwachten van de tocht. Aan de informatie bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, wel dien je je hiervoor op te geven via Locatie MK Skiservice in INFORMATIEBIJEENKOMST Bilthoven - Rembrandtlaan 36, 3723 BJ Locatie MK Skiservice in Bilthoven Data 8 november & 11 december 2018 Rembrandtlaan 36, 3723 BJ Duur Data 8 oktober uur 5 november 2019 Tijd uur Activiteiten Informatie presentatie, stel al je vragen Voorbereidingsbijeenkomst Natuurlijk wil je kennismaken met andere potentiële deelnemers. Hiervoor hebben we een extra dag ingepland. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Je kan ook je eigen uitrusting meenemen om te laten checken. Aan de teammeeting zijn geen kosten verbonden, wel dien je je hiervoor op te geven via travel@mountain-network.nl. De dag vind plaats op 26 januari We organiseren deze dag alleen voor reizen die voor 26 januari plaats vinden. Vindt de reis voor die datum plaats ben je welkom bij HowtoPow! Zie daarvoor de pagina hieronder. Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod: 1,5 uur clinic offpiste skien Materiaaluitleg Presentatie over het programma Bij de uitleg over het materiaal en de presentatie komt het volgende aan bod: Hoe kan ik het beste trainen? Welk materiaal heb ik precies nodig? Welk materiaal kan ik het best huren en wat kan ik beter kopen? Hoe ziet het programma er precies uit? Hoe zit het met de logistiek? Welke liften pakken we en waar overnachten we? Wie zijn de gidsen? Beschikken ze over de juiste diploma s? Met wie ga ik op pad? Wie zijn de andere deelnemers? Na het informatiedocument, de trainingshandleiding en de voorbereidingsbijeenkomst weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt! Daarnaast is er dit jaar een nieuw evenement, How to Pow. Ook hier kan je van alles leren over jouw komende skireis. VOORBEREIDINGSBIJEENKOMST Locatie Skipiste Nieuwegein Data 25 januari 2020 Tijd ntb Activiteiten Informatie presentatie, stel al je vragen

8 Evenement How to Pow Mountain Network organiseert op 27 oktober 2018 een samen met andere partijen jaarlijks terugkerend evenement dat je prima kunt gebruiken om je optimaal voor te bereiden op jouw tocht. How to Pow is een nieuw evenement waarbij alles wat met off piste skiën, freeriden en toerskiën te maken heeft aan bod komt! Tijdens verschillende clinics, workshops en lezingen leer, beleef of oefen je jouw offpiste skills. Oefen jouw skills tijdens de clinics spitzekehren, offpistetechniek en het lawinepieperzoeken of laat je airbag ploffen en leer hoe je je belag na een shark kan repareren! Kennis doe je op bij de lezingen over Pow safety, Pow Pictures en Weermodel 2.0 en de lezingen over mooie toerski en freeride bestemmingen naar de Alpen, Noorwegen, IJsland, Iran, Japan en Kazachstan. Voor de clinics, workshops en lezingen van How to Pow dien je aan te melden via de website: Clinic Off-piste techniek Dit is je kans om kennis te maken met offpiste technieken en om je skills te verbeteren. Buiten de piste kun je veel diversiteit tegenkomen, diepe pow, buckels, harsch, cliffdrops, pillows, sharks, etc. In deze clinic werk je aan de specifieke vaardigheden om je plezier buiten de piste te vergroten! Clinic Spitzekehren Als je tijdens het toerskiën en freeriden omhoog loopt traverseer je de hang van links naar rechts en vice versa. Als het terrein vlakker is dan 30 graden dan kun je gewoon de bocht omlopen maar wordt het steiler dan zul je een spitzekehr moeten maken. Tijdens deze clinic leer je hoe dat werkt! Ook splitboarders zijn welkom mits je je eigen splitboard meeneemt! Clinic Pieper zoeken en lawinesafety De cursussen van het Snow Safety Center zijn er op gericht om te voorkómen dat je ooit écht moet gaan pieper zoeken maar het moet natuurlijk wel geoefend worden. Tijdens deze minitraining lawinepieper zoeken leer je hoe je dit het meest efficiënt doet en welke fases je kunt onderscheiden. HOW TO POW Locatie Skipiste Nieuwegein Datum 26 oktober 2019 Activiteiten Skiclinics, lezingen, workshops Inbegrepen begeleiding; lunch & drankjes Niet inbegrepen vervoer Overige clinics zijn: Airbagdemo, Wax to pow, Pow Pictures, Pow movie, PowprijzenQuiz en natuurlijk een Après-pow. Extra kennis doe je verder op bij alle verschillende lezingen.

9 Training Voor de off piste cursus heb je een redelijke conditie nodig. Je zult de hele dag op de ski s staan met een rugzak tot max 8 kg. en ook s avonds wil je energie over hebben om de videoanalyse fris bij te wonen. Wil je extra trainen om zo fit mogelijk je cursus in te gaan? Je ontvangt na inschrijving een trainingshandleiding waarmee we je de houvast geven die je nodig hebt om je training te starten. Uitrusting Nadat je geboekt hebt ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingshandleiding met informatie over de benodigde kleding en advies hoe je de uitrusting compleet kan maken. Tijdens de informatieavond kunnen we de uitrusting checken zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op pad gaat. De belangrijkste uitrustingsstukken zijn: Skischoenen Off piste ski s: min. 85mm breed onder de voet Thermokleding Skijas en broek (ademend en waterdicht) Warme lagen voor je bovenlijf (pully, fleece, donsjas, windstopper) Goede handschoenen (verschillende paren) Rugzak (20-25 liter) Lawineveiligheid materiaal: pieper, schep, sonde en eventueel airbag Skistokken met grote teller Als je bergsportmateriaal, lawineveiligheidmateriaal en kleding wenst te huren of kopen kan dat via onze partner Base Camp. Verhuur is altijd op basis van beschikbaarheid. Voor prijzen en mogelijkheden kun je een mail sturen naar: mountain-network@base-camp.nl Andere tips voor de verhuur van ski s en skischoenen raden we de lokale verhuur in het skigebied van Stubai aan. Het voordeel is dat deze verhuur op de piste zit en dat als de ski s niet bevallen je deze op ieder moment van de dag kosteloos kunt omwisselen. Je kan dit doen bij de vestiging Gamsgarten. Dat is aan de piste gelegen waar we ook vaak pauze houden. De link naar de verhuur is: Verhuur Intersport Stubai.Wil je je eigen skimateriaal aanschaffen? MK skiservice is in Nederland dé specialist op het gebied van skischoenen en freeride (offpiste) ski s.

10 Kwaliteit & Veiligheid Mountain Network is lid van de RECRON, de VeBON en TüV gekeurd. De locaties van Mountain Network zijn door de NKBV erkende opleidingscentra. Wij werken tijdens al onze expedities met zeer ervaren en gecertificeerde gidsen en in de Alpen met een vast team van erkende UIAGM-berggidsen. Calamiteitenfonds Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt deze reis onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien SGR Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de SGR. Je kunt dit controleren via Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling valt deze reis onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vind je op de website van het calamiteitenfonds.

11 Profiteer van de partners van Mountain Network Kleding & materiaal huren Voor het beoefenen van berg- of skisport is de juiste uitrusting van groot belang; voor zowel de veiligheid als voor de topkansen. Materiaal is vaak duur, daarom bieden we je de mogelijkheid om materiaal te huren. Mountain Network heeft haar huurmateriaal ondergebracht bij onze partner Base Camp in Den Haag. Zij bieden deskundige service aan al onze klanten tegen een mooie korting. In de winkel kun je op een moment dat het jou uitkomt rustig passen en persoonlijk advies krijgen over het materiaal dat jij nodig hebt. Zij nemen echt de tijd voor jou. Contactgegevens Base Camp Adres: Laan van Waalhaven GL- Den Haag adres: Website: Telefoonnummer: Openingstijden: maandag 09:00-17:00 dinsdag 09:00-17:00 woensdag op afspraak donderdag 09:00-17:00 vrijdag 09:00-17:00 zaterdag op afspraak Zondag gesloten Wat kan ik huren? Base Camp verhuurt vrijwel alles dat je nodig hebt voor jouw reis: van (ski)schoenen tot kleding tot slaapzak tot hardwear. In de uitrustingslijst van jouw reis vind je meer info over welke items door Base Camp verhuurd worden. Naast verhuur, verkoopt Base Camp ook nieuw materiaal en is het mogelijk om bijvoorbeeld je huur schoenen na je reis te kopen als ze lekker zaten. Hoe werkt het? Je kunt langs gaan in de winkel om te passen en voor advies. Daarnaast is Base Camp bij diverse voorbereidingsbijeenkomsten aanwezig en is het natuurlijk ook mogelijk om huurmateriaal te reserveren via het adres Geef aan Base Camp door welke items in welke maat je wilt huren en zij reserveren de items voor jouw reis. Je kunt de spullen zelf ophalen en terugbrengen, maar je kunt ook kiezen voor de bezorgservice via pakketpost. Voor 15 ontvang je al jouw materiaal thuis, met een verpakking en retourlabel om het gratis weer terug te sturen na jouw reis. Wat kost het? Klanten van Mountain Network ontvangen 10% korting op zowel het verhuur als verkoop assortiment bij Base Camp. Prijzen verschillen per item. Je betaalt per dag en bij lange huur vanaf 21 dagen ontvang je 15% korting. Neem contact op met Base Camp voor de prijzen voor jouw reis.

12 Profiteer van de partners van Mountain Network INFORMATIE DOCUMENT BERGSPORTVERZEKERINGEN Nog drie maanden, nog twee, nog een... Vakantie! Weg uit de sleur, op naar nieuwe herinneringen. De voorpret is net zo leuk als de vakantie. Ik wil dat mijn verzekering precies de dingen dekt die voor deze reis belangrijk zijn. Camera ingepakt? Check! Daar gaan we. Je vakantie prima verzekerd van begin tot eind. Kortlopende Reisverzekering Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar je ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche ga je goed voorbereid op weg. Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Altijd een reisverzekering op maat Je kunt jouw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Je kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis. Deskundige personenhulp Heb je hulp nodig tijdens je reis? Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dokter? Dan kun je de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. Onze medewerkers helpen je snel en goed. Met de Kortlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd van deskundige hulp wereldwijd. Een geruststellend idee. Daarom bel je de Europeesche Hulplijn - Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten - Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale - Voor wereldwijde hulp in je eigen taal - Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten - Voor de beste artsen en hulpdiensten in het buitenland KORTLOPENDE REISVERZEKERING Wereldwijde hulp, 24 uur per dag Snelle afhandeling van bagageschade Sportrisico s meeverzekerd, ook voor abseilen en raften Sportuitrusting apart te verzekeren Geen eigen risico bij geneeskundige kosten Europeesche verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij Optimaal Let op! Geen dekking bij lawinegevaar 3 of hoger!

13 Basis: de belangrijkste risico s verzekerd Met de Basis reisverzekering ben je goed verzekerd voor de belangrijkste risico s tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer of vakantiehuis. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. Je hebt standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kun je de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking. Comfort: meer dan ruime vergoedingen De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijg je ruimere vergoedingen voor de dekkingen die je kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die je zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking. Uitbreidingen voor Basis & Comfort Je kunt jouw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die je reisverzekering nog beter laten aansluiten op jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of wil je je in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? Je kunt de dekking dan altijd aanpassen. Optimaal: alles perfect geregeld Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor je. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor je bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kun je kiezen uit Europadekking of Werelddekking. Onbezorgd op reis met de Hulp op Zak-app Deze gratis app komt goed van pas bij kleine en grote ongelukken. Mocht er op reis iets gebeuren, dan krijg je met een druk op de knop een hulpverlener aan de lijn. Ook bevat de app handige medische informatie. Download Hulp op Zak gratis in de Android Market en App Store. Boeken kan via de volgende link: Bergsportverzekering WERELDWIJDE HULP 24 UUR PER DAG VIA DE EUROPEESCHE HULPLIJN Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten. Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale. Voor wereldwijde hulp in je eigen taal. Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten. Voor de beste artsen in de buurt.

14 Kortlopende Annuleringsverzekering Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Je hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens je vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in vrijetijdsverzekeringen. Je kunt je annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk verzekering. KORTLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING Ook voor lastminuteboekingen Alle annuleringsredenen mee te verzekeren Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed Waarnemer meeverzekeren Als je wilt, kun je een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die jouw taken op je werk waarneemt. Of de persoon die altijd op jouw huis of huisdier past terwijl je op reis bent. Als je waarnemer iets overkomt, kun je jouw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen. Allrisk Annuleringsverzekering Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je je geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat jouw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen. Boeken kan via de volgende link: Bergsportverzekering

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën staat

Nadere informatie

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network?

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT OFF-PISTE TECHNIEK STUBAI Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Off-piste skiën staat centraal. We

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019 Tijdens deze trip zul je érgens in de Alpen op zoek gaan naar de poeder. Waar dat precies gaat worden krijg je uiterlijk een aantal dagen van tevoren

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken.

Nadere informatie

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche Ook voor lastminuteboekingen Alle annuleringsredenen mee

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 42 46 03 N 1 23 04 E Richard de Jong Business Analist, Europeesche Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 37031 (09-16) Het wordt een topvakantie Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind Kortlopende

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019 Bij de ultieme freeride bestemming zul je waarschijnlijk niet direct aan Kazachstan denken. De toppen reiken er boven de 7000 meter dus het is er in ieder

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 42 46 03 N 1 23 04 E Richard de Jong Business Analist, Europeesche Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Het wordt een topvakantie 66125_01-15 Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind Kortlopende

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 Bij de ultieme freeride bestemming zul je waarschijnlijk niet direct aan Kazachstan denken. De toppen reiken er boven de 7000 meter dus het is er

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Noortje van der Woude Marktonderzoeker, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 66124_12-14 We blijven nog wel even 66124 Doorlopende Verzekering

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019 Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan en is qua sneeuw te vergelijken met Canada. Het weer is er te vergelijken met Schotland maar dan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020 Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan en is qua sneeuw te vergelijken met Canada. Het weer is er te vergelijken met Schotland maar dan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020

INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020 INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020 Bij toerskiën en freeriden denk je waarschijnlijk niet direct aan een land als Iran. Echter lenen de vele toppen tot bijna 4000 meter in

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering We blijven nog wel even 37030_0817 Daarom de Doorlopende Verzekering voor Reizen

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie je hoeft slechts in de lift te stappen die je naar de top brengt.

Nadere informatie

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering We blijven nog wel even 66124_04-15 66124 Doorlopende Verzekering voor Reizen-A4-liggend.indd

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 Bij toerskiën en freeriden denk je waarschijnlijk niet direct aan een land als Iran. Echter lenen de vele toppen tot bijna 4000 meter in het Alborz

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 37030 (09-16) We blijven nog wel even Daarom de Doorlopende Verzekering voor

Nadere informatie

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network?

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT HAUTE ROUTE Van Chamonix naar Zermatt, langs de hoogste bergen van de Alpen: de haute route werd in 1911 voor het eerst als skitoer gedaan. Deze tocht van 180 kilometer heeft alles wat

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network?

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI BEGINNERS SILVRETTA De Silvretta vormt de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Je vermaakt je deze week voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens. De glooiende hellingen

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 De Grossglockner is met 3798 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Oostenrijk en de Oost-Alpen. De berg dankt zijn naam aan zijn vorm, die iets weg heeft van

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 Bij de Gevorderdencursus Alpinisme leer je alles over tochtenplanning, touwtechnieken, terrein en meteo. Ook leer je wat het is om een touwgroep te

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

MASTERCLASS ALPINISME

MASTERCLASS ALPINISME MASTERCLASS ALPINISME De Masterclass Alpinisme is bedoeld voor zelfstandige bergsporters die een stapje hoger en moeilijker willen. Je hebt inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de Alpen. Je hebt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Business Travel Insurance

Business Travel Insurance 40 44 16 N 73 59 30 W Bart Ploeger Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Vooral business, maar ook pleasure 66106_01-15 Uw zakenreis compleet verzekerd met de Business Travel Insurance

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI EN FREERIDE IRAN

INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI EN FREERIDE IRAN INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI EN FREERIDE IRAN Bij toerskiën en freeriden denk je waarschijnlijk niet direct aan een land als Iran. Echter lenen de vele toppen tot bijna 4000 meter in het Alborz gebergte

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. 2 Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 Doorlopende reis- en annuleringsverzekering U gaat er graag lekker tussenuit,

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18 Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid op vakantie 1031.06/18 De reis- en annuleringsverzekering van Univé Vakantie, echt iets om naar uit te kijken. Even tot rust komen, een andere cultuur

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken kan een makkie zijn je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis

Nadere informatie

Reisverzekering voor klanten van CZ

Reisverzekering voor klanten van CZ Reisverzekering voor klanten van CZ 2 De reisverzekering die naadloos aansluit op uw CZ Zorgverzekering Inhoud De reisverzekering voor klanten van CZ 4 Twee varianten 5 Waar bent u verzekerd? 5 Speciaal

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER 2016 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2016 1 van 9 Programma In november zullen wij afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering

Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering Kortlopende Reisen - Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd - Hulpverlening door ANWB Alarmcentrale - Scherpe premies en vriendelijke voorwaarden Kortlopende Reis- en Met de kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt De kinderen zijn uit logeren.

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat goed voorbereid

Nadere informatie

CURSUS KLETTERSTEIGEN

CURSUS KLETTERSTEIGEN CURSUS KLETTERSTEIGEN Klettersteigen wordt in Italië Via Ferrata genoemd. Letterlijk ijzeren weg. En dat is ook precies wat het is. Een staalkabel en andere hulpmiddelen zoals ladders en bruggen maken

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat op reis. Maar voordat u vertrekt,

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf

Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf 1,71 per maand! Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt...

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 Peak Lenin, of Ibn Sina of Avicenna Peak zoals de berg officieel heet in Tadzjikistan, is met 7134 meter de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug Deze excursie naar Berlijn is een aanvulling op het college over Berlijn dat Paul Kurstjens geeft in het kader van de HOVO cursus over de Europese

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer vaker per jaar naar het buitenland

Inhoud verzekeringswijzer vaker per jaar naar het buitenland Ga je langer dan 2 weken naar het buitenland, of vaker per jaar, dan is een een doorlopende reisverzekering vaak een betere optie dan een aflopende (eenmalige) reisverzekering. Alle vakanties binnen 1

Nadere informatie

Business Travel Insurance Individueel

Business Travel Insurance Individueel 40 44 16 N 73 59 30 W Ellis Klein Bog - Rigter Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Individueel Onbezorgd op pad voor de zaak 37027 (09-16) Uw zakenreis compleet verzekerd met Business

Nadere informatie

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE REIS OP ZEKER REIS OP ZEKER met onze verzekering voor vaarvakanties/-reizen VAARVAKANTIE / VAARREIS Met de boeking die u heeft gedaan gaat u straks genieten van een heerlijke vaarvakantie of vaarreis.

Nadere informatie

De kosten die u maakt om in contact te komen met alarmcentrale SOS International of andere hulpverleners worden vergoed.

De kosten die u maakt om in contact te komen met alarmcentrale SOS International of andere hulpverleners worden vergoed. REISVERZEKERING De Ideale Reisverzekering van de Europeesche. Gedekt zijn financiële risico's, maar het allerbelangrijkste is dat u wereldwijd verzekerd bent van snelle en professionele hulp door alarmcentrale

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 2 Kortlopende Unigarant Kortlopende Reis- Annuleringsverzekering Reis- en Annuleringsverzekering

Nadere informatie

Reisverzekering. Met stip de beste

Reisverzekering. Met stip de beste Reisverzekering Met stip de beste Waar u ook vakantie viert, één ding is zeker: u wilt er onbezorgd van genieten. Een reis verzekering is daarbij onmisbaar. Of u nu kiest voor een reisverzekering voor

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering. Altijd goed verzekerd erop uit

Doorlopende reisverzekering. Altijd goed verzekerd erop uit Doorlopende reisverzekering Altijd goed verzekerd erop uit 2 Uw reisverzekering goed geregeld Wel eens vergeten een reisverzekering af te sluiten voordat u wegging? Met een Doorlopende reisverzekering

Nadere informatie

Reis- en annuleringsverzekering. Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland

Reis- en annuleringsverzekering. Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland Verzekeringen Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland Reis- en annuleringsverzekering Een onbezorgde vakantie begint met een reis-

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie

Altijd onbezorgd op vakantie Altijd onbezorgd op vakantie Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Al vanaf 1,66 per persoon per maand 100% dochter ANWB Unigarant Doorlopende Reisen Annuleringsverzekering Het hele jaar door verzekerd

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uit trekt, is de Doorlopende Vakantiereisverzekering van de Europeesche een ideale oplossing. Vakantieplezier verzekerd, het

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie www.reaal.nl Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering

Nadere informatie

Welkom bij europeesche verzekeringen. Fijn dat u er bent video

Welkom bij europeesche verzekeringen. Fijn dat u er bent video Welkom bij europeesche verzekeringen Fijn dat u er bent video Business Travel & Mobility Conference 2016 Zijn zakenreizigers goed verzekerd vandaag de dag? Esther Molenaar & Ellis Klein Bog-Rigter Zakenreiziger

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer voor annuleren

Inhoud verzekeringswijzer voor annuleren Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten van het annuleren van een geboekte reis indien je niet in staat bent de reis ook daadwerkelijk te gaan maken. Dit bijvoorbeeld als gevolg van familie-omstandigheden,

Nadere informatie

Schoolreizen schooljaar

Schoolreizen schooljaar Schoolreizen schooljaar 2018-2019 OF Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Na het succesvolle Wintersportkamp in 2016, willen we dit jaar weer proberen een Wintersportkamp voor de leerlingen uit de

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie

Onbezorgd op vakantie Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie Het hele jaar verzekerd Wanneer u van plan bent om meer dan één keer per jaar op vakantie te gaan, dan is het wel zo makkelijk als u maar één keer een verzekering

Nadere informatie

Reis- en annuleringsverzekeringen

Reis- en annuleringsverzekeringen Reis- en annuleringsverzekeringen Zorgeloos op reis Vakantie: even tot uzelf komen. En genieten van het uitzicht, het eten of elkaar. Een ongeluk, ziekte of diefstal kan die welverdiende rust goed verstoren.

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Al vanaf 0,97 per persoon per dag 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering Goed voorbereid op reis!

Nadere informatie

VAKANTIE- VERZEKERING

VAKANTIE- VERZEKERING VAKANTIE- VERZEKERING ONBEZORGD OP VAKANTIE Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering van REAAL

Nadere informatie

Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering

Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering - Premiebetaling voor max. 3 personen - Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd - Hulpverlening door ANWB-alarmcentrale - Uitstekende basisdekking incl. medische

Nadere informatie

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Deze cursus vindt plaats in St Leonhard in Pitztal

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Deze cursus vindt plaats in St Leonhard in Pitztal Hike-to-Ride cursus Locatie: Vanuit NSAC-chalet Periode: 14 t/m 21 maart 2015 Aantal deelnemers: 6-8 Prijsindicatie: 440,- Incl.: Hoofdinstructeur, Toerski-instructeur, 7 dagen volpension Je bent al bekend

Nadere informatie

Hechlingen Advanced Training. 2-daagse Allroad Advanced training. Algemeen. VorigeVolgende BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik doe ook mee!

Hechlingen Advanced Training. 2-daagse Allroad Advanced training. Algemeen. VorigeVolgende BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik doe ook mee! VorigeVolgende 1234 2-daagse Allroad Advanced training BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik doe ook mee! Hechlingen Advanced Training Algemeen Deze Hechlingen Advanced training is bedoeld voor deelnemers

Nadere informatie

De begeleiding van Snowcamp

De begeleiding van Snowcamp Snowcamp 2019 De begeleiding van Snowcamp Docenten vanuit school: Elke Snowcamp groep krijgt minimaal 1 persoonlijke Snowcamp mentor Mevr. Jouzy Dhr. van de Meer Dhr. de Wit Dhr. van Veen Mevr. Groen

Nadere informatie

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer eenmalig naar het buitenland

Inhoud verzekeringswijzer eenmalig naar het buitenland Weekendje weg naar Parijs? Weekje naar de zon in Griekenland? Drie weken rondtrekken in Afrika? Ook voor "korte" reizen en vakanties is een reisverzekering essentieel. Op deze pagina lees je hoe jezelf

Nadere informatie

OPLEIDING SNOWBOARDLERAAR CANADA

OPLEIDING SNOWBOARDLERAAR CANADA OPLEIDING SNOWBOARDLERAAR CANADA EEN SUPER UNIEK, LEERZAAM EN FANTASTISCH AVONTUUR! Introductie Als een super uniek, leerzaam en fantastisch avontuur! Dat is hoe de meeste van onze snowboardleraren hun

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020

INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020 INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020 De Aconcagua is met 6962 meter boven zeeniveau de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een van de iconen van de seven

Nadere informatie

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network?

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network? CURSUS ALPINISME De cursus Alpinisme draait om kennis en ervaring opdoen. Je leert de belangrijkste technieken en theorie zodat je alle basiskennis in huis hebt. Met deze kennis ga je aan de slag. Je leert

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network?

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het

Nadere informatie

De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen

De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen 1 De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen Die mogen beslist niet in uw bagage ontbreken Voor iedere situatie een passende reis- en/of annuleringsverzekering Persoonlijke hulp van de ANWB Alarmcentrale

Nadere informatie

De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen

De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen 1 De ANWB Reis- en annuleringsverzekeringen Die mogen beslist niet in uw bagage ontbreken Voor iedere situatie een passende reis- en/of annuleringsverzekering Persoonlijke hulp van de ANWB Alarmcentrale

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Doorlopende Reisverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Doorlopende Reisverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Doorlopende Reisverzekering Zorgeloos op vakantie Vakantie moet zorgeloos genieten zijn. Daarom is het voor een vakantie of weekendje weg zondermeer

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering

Doorlopende Reisverzekering Doorlopende Reisverzekering Doorlopende Reisverzekering Zorgeloos op reis vanaf slechts 5 cent per dag. Sluit u ook elk jaar opnieuw een reisverzekering af? Dat kost u tijd en is bovendien onnodig duur.

Nadere informatie

De ANWB Reisverzekeringen

De ANWB Reisverzekeringen De ANWB Reisverzekeringen Die mogen beslist niet in uw bagage ontbreken Voor iedere situatie een passende reisverzekering Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd Persoonlijke hulp van de ANWB Alarmcentrale

Nadere informatie

FATUM Veilig op reis pakket. Omdat u onbezorgd van uw reis wilt genieten

FATUM Veilig op reis pakket. Omdat u onbezorgd van uw reis wilt genieten FATUM Veilig op reis pakket Omdat u onbezorgd van uw reis wilt genieten 1 FATUM biedt verschillende verzekeringen aan om ervoor te zorgen dat u onbezorgd kunt reizen. Neemt u de mogelijkheden eens door

Nadere informatie

Woonpakket Plus Opstalverzekering

Woonpakket Plus Opstalverzekering Opstalverzekering Unigarant een goede keus. Voordelen opstalverzekering U bent all risk verzekerd Garantie tegen onderverzekering Standaard geen eigen risico Glas standaard verzekerd Opstalverzekering

Nadere informatie

Hike-to-Ride cursus. Locatie:

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Hike-to-Ride cursus Locatie: Vanuit NSAC-chalet Periode: t/m maart 2014 Aantal deelnemers: 6-8 Prijs: 480,- Incl.: Hoofdinstructeur, Toerski-instructeur, 7 dagen volpension Je bent al bekend met het skiën/boarden

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE INCLUSIEF SKI PASSEN Extra korting voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging! WELKOM!

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering. Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier

Doorlopende Reisverzekering. Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier Doorlopende Reisverzekering Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier ICS Doorlopende Reisverzekering: Uw vakantieplezier begint hier Als u steeds opnieuw een reisverzekering

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de reis- en annuleringsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG 6 7 ISCHGL VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG ALGEMEEn Ischgl is één van de meest bekende skidorpen in de Alpen. Het ligt op 75 minuten rijden van de luchthaven van Innsbrück en is op vrij korte tijd uitgegroeid

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie