INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019"

Transcriptie

1 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN KAZACHSTAN 2019 Bij de ultieme freeride bestemming zul je waarschijnlijk niet direct aan Kazachstan denken. De toppen reiken er boven de 7000 meter dus het is er in ieder geval hoog genoeg maar ligt er ook sneeuw? Het Tienshangebergte is vanaf Almaty, de voormalige hoofdstad van Kazachstan, in ca. 1,5 uur rijden te bereiken. Deze week scoren we poeder in het verrassend moderne skigebied van Shymbulak wat een groot contrast vormt met het Sovjet uiterlijk (en comfort) van Cosmo Station. Freeride Tien Shan Gebergte Het skigebied van Shymbulak is zeer modern en het freeriden ziet er hier logistiek gezien hetzelfde uit als een freeridedag in de Alpen. Gebruik makend van de liften zoeken we de beste poeder op en zal er af en toe een stuk gehiked worden. Cosmo Station heeft een veel avontuurlijker karakter. De toegang tot het skigebied is alleen mogelijk met jeeps en diezelfde jeeps fungeren als onze skilift. Bijkomend voordeel is dat we het skigebied deze dagen helemaal voor onszelf hebben en dat alles in een prachtige Sovjetomgeving! Afhankelijk van het weer, de condities en de wensen van de deelnemers wordt er per dag gekeken wat er precies gedaan wordt. Almaty Bij deze reis gaat het niet alleen om de ski-ervaring maar speelt de Kazachstaanse cultuur ook een belangrijke rol.

2 Mountain Network De skitocht wordt door Mountain Network georganiseerd. Voordat je verder leest, hieronder de belangrijkste redenen waarom klanten gekozen hebben om met ons op skitocht te gaan: 1. Voorbereiding Voorafgaand aan de reis is er een ontmoeting en voorbereidingsbijeenkomst in Nederland. Je krijgt hierbij alle informatie die je nodig hebt over de tocht. Daarnaast ontvang je van ons een trainingshandleiding om je te helpen zelfstandig te trainen voor je skitocht. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat! 2. Hulp bij het samenstellen van je uitrusting Na je boeking ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingslijst. In deze handleiding vind je alles wat je nodig hebt voor de skireis, inclusief uitgebreide omschrijvingen en plaatjes om je een goed beeld te geven. Daarnaast wordt de uitrusting ook doorgenomen tijdens de voorbereidingsdag in Nederland, waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen en huurmateriaal te passen en kun je ons altijd bereiken als je na de voorbereidingsdag nog verdere vragen hebt over je uitrusting. 3. Berggids Jelle Staleman Mountain Network werkt sinds voorjaar 2017 samen met berggids Jelle Staleman. Hiermee is Mountain Network gestart met een ski-programma. Sinds 2012 is Jelle Staleman UIAGM Ski- en Berggids. Daarnaast is hij in het bezit van het Oostenrijkse Staatliche Skileraar diploma. Naast het frisse enthousiasme van de nieuwe winterreizen is er dus ook de degelijke ervaring van 6 jaar skireizen organiseren. Daarnaast werkt Mountain Network met deze reis nauw samen met een andere Nederlandse UIAGM berggids, Boris Textor. Eén van beide zal deze tocht begeleiden. 4. Avontuur Freeriden in een voormalig Sovjetland. Dat is natuurlijk een prachtige combinatie van cultuur en poeder. Daarnaast wordt je omgeven door pieken tot wel 7000 meter hoogte. Dit alles maakt freeriden in Kazachstan tot een groot avontuur. 5. Nederlands team Het team bestaat volledig uit klanten van Mountain Network, je wordt niet ondergebracht in een internationaal team dat via verschillende organisaties heeft geboekt. Je kent je teamgenoten al voordat je op reis gaat omdat je elkaar ontmoet op de voorbereidingsdagen jaar ervaring We ve been there, wij organiseren al 20 jaar reizen. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klim strategie, omgaan met hoogte én veiligheid belangrijk vindt, dan zit je goed bij Mountain Network. 7. Organisatie / Communicatie Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je rondom de beklimming goed en uitgebreid en evalueren we iedere reis achteraf. Daardoor kunnen we samen met onze lokale partners - ieder jaar de kwaliteit van onze reizen verbeteren. En dat doen we ook. 8. SGR/Calamiteitenfonds Wij zijn aangesloten bij het SGR en het calamiteitenfonds. Dat betekent dat je reisgelden zijn gedekt bij financieel onvermogen van Mountain network of wanneer er een calamiteit is in de regio waar je reist.

3 Data 2020 Dagen Zie website 9 (waarvan 7 skidagen) Kosten 1595,- bij boeking vóór 1 dec, 1695,- bij boeking ná 1 dec 2019 Begeleiding 1 UIAGM berggids per 7 deelnemers Aantal deelnemers Minimaal 4, maximaal 7 Instroomeisen Ervaring met offpiste skiën Inbegrepen Informatiebijeenkomst in Nederland (8 oktober en 3 december 2019) Gratis deelname HowtoPow (26 oktober 2019) Voorbereidingsdag Nederland (25 januari 2020): Spitzekehr clinic Lunch Materiaal workshop Informatieve presentatie Lokaal programma: 9-daagse reis 6 dagen freeriden UIAGM ski- en berggids (max. 1:7) 4x overnachting in hotel inclusief ontbijt 3x overnachting berghut inclusief volpension Lokaal vervoer met jeeps/busjes 6 dagen liftpas en/of vervoer met jeeps SGR garantiefonds Calamiteitenfonds Niet inbegrepen Retourvlucht Nederland-Almaty (ca , des te vroeger je boekt des te goedkoper!) Lunch en diner in de hotels (zo ben je flexibel en kun je de Kazachse keuken verkennen!) Pieper, schep en sonde (eventueel te huur) Ski-uitrusting Reisverzekering met bergsportdekking en annuleringsverzekering Bijdrage calamiteitenfonds ( 2,50)

4 TECHNIEK Afdaaltechniek: Je skiet of (split)board zonder te vallen vlot en makkelijk de zwarte piste af. Je hebt enige ervaring met off-piste skiën. Off-piste val je soms maar niet continu. Tijdens het afdalen moet je soms nog stoppen om op adem te komen. Bij deze tocht kan het zijn dat er een klein stukje steiler dan ca. 30 graden geskiet moet worden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden. Stijgtechniek: Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's. CONDITIE Afdaalconditie: Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met rugzak van max. 10 kg is ook als de sneeuw moeilijk is geen probleem. Stijgconditie: Een klim met een rugzak van max. 10kg die max. 2 uur of 600 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag totaal (klimmen en dalen) 6-8 uur op pad bent. Begeleiding De tocht staat onder leiding en verantwoordelijkheid van een gecertificeerde UIAGM berg- en skigids of een Oostenrijks Staatlich Geprüfter skifuehrer. Als er vroegtijdig (voor 1 december) voldoende deelnemers zijn zal het programma gegidst worden door een Nederlandstalige UIAGM berg- en skigids. Eén berggids begeleidt maximaal 7 deelnemers. Flexibele instelling Veranderingen aan het programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden. Er wordt dan ook gevraagd om een zeer flexibele instelling. Ook moet rekening gehouden worden met grote cultuurverschillen. Wijzigingen kunnen ook plotseling nodig zijn waarbij de gids geen tijd heeft zijn beslissing toe te lichten. Later op een rustig moment is er ruimte voor uitleg over de keuze. De gehele logistiek in Kazachstan is niet te vergelijken met de westerse standaard. De liften sluiten in vergelijking met de Alpen sneller bij minder weer. Taxi s zoals we die in de westerse wereld kennen zijn er niet perse. Vroegtijdig verlaten van de reis Mocht je vroegtijdig de tocht moeten beëindigen (bijv. door een blessure) dan zijn de extra kosten in het dal (verblijfkosten) voor rekening van de deelnemer. Veiligheid Skiën brengt altijd risico s met zich mee. Wij doen er alles aan om risico s te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Belangrijkste zaken op een rijtje: Begeleiding door ervaren en gecertificeerde gidsen. Niet overal op de route is er voldoende goed GSM bereik. De gidsen hebben een radio bij zich waarmee zij op elk gewenst moment contact kunnen leggen met de bergredding of met Nederland. De gidsen zijn opgeleid om eerste hulp te verlenen en dragen altijd een EHBO kit met zich mee.

5 Programma van dag tot dag* Dag 1 Vlucht naar Almaty Door de lange vlucht (ca. 10 uur) en het tijdsverschil van 4 uur kom je meestal pas de volgende dag in Kazachstan aan. Dag 2 Aankomst en Sightseeing Almaty Om bij te komen van de reis bezoeken we vandaag de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Hoewel Kazachstan het op acht na grootste land op aarde is, heeft het maar 17 miljoen inwoners waarvan er ca. 1,5 miljoen in Almaty wonen. Midden in de stad bevindt zich een park met daarin de helemaal uit hout bestaande Christus Hemelvaartkathedraal. Als je voor deze Orthodoxe kerk staat kan je bijna niet geloven dat deze helemaal uit hout gemaakt is. Hierna zullen we verder lopen naar de overdekte Green Bazar/Zilonii bazar. In de avond ontdekken we de lokale keuken. Dag 4 freeriden met een hike De liften gaan pas om 10:00 uur open. Nadat we gister het gevoel weer te pakken hadden maken we ons op voor de wat grotere freerideruns. Door middel van een paar hikes begeven we ons wat verder buiten het skigebied. De rust en de onverspoorde sneeuw is natuurlijk waar we het voor doen! Dag 5 het échte Kazachstan Na twee dagen in een perfect skigebied wordt het tijd om het echte Kazachstan te leren kennen. s Ochtends verplaatsen we naar Cosmo Station, diep in het Tien Shan gebergte. Dit kleine skigebied is alleen per jeep te bereiken. Onderweg stoppen we in een klein dorp om versnaperingen te kunnen kopen. We blijven namelijk voor 3 nachten weg van de bewoonde wereld, ver in de bergen. Bij een militaire border worden onze paspoorten gecontroleerd. Dag 3 freeriden in Shymbulak Vandaag gaan we doen waarvoor we gekomen zijn. Na de korte rit vanuit Almaty bereiken we het gloednieuwe en moderne skigebied van Shymbulak. Bij westerse toeristen is Shymbulak nog vrijwel onontdekt. De moderne liften brengen ons naar 3200m. Als we eerst nog even willen inskiën, dan is het goed mogelijk om nog wat techniektraining te doen op de perfect geprepareerde pistes. Door de lokale hotel -eigenaar worden we naar boven gebracht. In werkelijkheid wordt hier onderzoek gedaan naar aardbevingen maar je waant je in een soort Sovjet ruimtevaartstation. Het contrast met Shymbulak is groot want het is hier bij lange na niet zo luxe. De berghut heeft slechts plaats voor 8 personen en heeft net als de meeste berghutten in de Alpen geen douche. Daar staat tegenover dat we het skigebied voor onszelf hebben.

6 Dag 6 - Freeride Cosmo-Station Met behulp van wat kleine sleepliftjes komen we tot een hoogte van ongeveer 3200 meter. De locatie waar we ons bevinden is een onderzoekcentrum voor aardbevingen. Het vervallen dorpje heeft iets bijzonders, zoals de trekliften. In het begin is het even oefenen met de sleeplift maar snel zul je het onder de knie hebben. De sleepjes gaan tot ongeveer 3200 meter. Met soms nog een korte hike bereiken we de freerideruns die we tot ver voorbij ons onderkomen skiën. We kunnen afdalingen maken van wel 1000hm. Door Vladimir, de hotel -eigenaar, liftbediende, kok en taxichauffeur worden we beneden weer opgehaald om vervolgens weer in de lift te stappen. Dag 7 - Freeride/ Touren Afhankelijk van het weer en de voorkeur van de deelnemers kan het zijn dat we een kleine skitoer maken. Omdat de weg voor de jeeps alleen begaanbaar is als er niet teveel sneeuw ligt kan het zijn dat we aan het einde van deze dag al terug naar Almaty reizen. Dag 8 - Freeriden of de Grand Canyon? Helaas staat vandaag de laatste freeridedag alweer op het programma. In de ochtend binden we onze bagage op het dak van de jeeps die de bagage naar beneden brengen. Wij pakken nog één keer de lift en hiken naar een mooie top van rond de 4000 meter. Voor ons ligt een 1800 meter lange afdaling die ons terug bij onze bagage en de jeeps brengt. Bij slecht weer kunnen we er ook voor kiezen om de Grand Canyon van Kazachstan te bezoeken. De Charyn Canyon is 150 km lang en de rode rotswanden zijn ronduit indrukwekkend. Aansluitend overnachten we in Almaty. Dag 9 - Terugvlucht Vandaag staat alleen nog de terugvlucht op het programma. Het avontuur in Kazachstan is voorbij.

7 Kazachstan Als je op de wereldkaart kijkt valt op hoe gigantische groot Kazachstan is. Het land staat op plaats nummer 9 van de grootste landen ter wereld. West Kazachstan Oral ligt eigenlijk nog in Europa maar dat weet bijna niemand. Het land is rijk aan olie, goud en andere belangrijke grondstoffen. Het land kent veel bevolkingsgroepen Chinees, Mongools, Tuks en Russisch. Het Russische gedeelte vormt eigenlijk maar een klein gedeelte is van de bevolking. Wij gaan naar het Tien Shan gebergte helemaal in het zuid-oosten van Kazachstan. De stad Almaty is een stad van 1,5 miljoen inwoners. Tot 1997 was het de hoofdstad van Kazachstan. De naam betekent rijk aan appelen. In de stad zijn boerenmarkten waar men veel verse producten kan kopen zoals groente, fruit, kaas en vlees. Niet voor niets staat Almaty goed aangeschreven vanwege de uitstekende keuken. Uitmuntend bereid vlees en groenten staan s avonds op het menu. Fotograferen De lokale bevolking vindt het over het algemeen geen probleem om gefotografeerd te worden. Als je ze wilt fotograferen vraag mensen wel altijd eerst om toestemming. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen. Bellen Kazachstan beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Mobiel bellen is mogelijk in stedelijke gebieden, daarbuiten is weinig tot geen bereik. Kazachse mobiele telecommaatschappijen hebben roaming overeenkomsten met Europese landen. De belangrijkste mobiele telefoon- maatschappijen zijn (Kcell, Altel, Beeline, Tele2). Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op (klik op buitenland ). Het internationale landennummer van Nederland is +31, van België +32 en van Kazachstan +7. Internet In veel hotels, cafés en restaurants is Wi-Fi. Bovendien hebben alle steden openbare internetvoorzieningen. Overnachtingen We slapen tijdens de week in verschillende hotels en een berghut. In de hotels overnacht je in nette 2 persoons kamers. In Shymbulak is zelfs een sauna aanwezig in het hotel. De berghut heeft slechts plaats voor 8 personen en heeft net als de meeste berghutten in de Alpen geen douche. Overheid stelt openlijke kritiek niet op prijs Openlijke politieke of kritische meningsuitingen worden niet op prijs gesteld. Ook niet als je dit via internet en sociale media doet. Vlucht Als het minimum aantal deelnemers is bereikt zullen we vluchtinformatie toesturen zodat je zelf een vlucht kunt boeken. Je mag natuurlijk eerder vliegen of later teruggaan. Alles buiten het programma zul je zelf moeten organiseren. Trefpunt Het trefpunt met de gids wordt later bepaald. Het kan zijn dat de gids met je mee vliegt vanuit Nederland of dat je de gids treft op het vliegveld of in het hotel.

8 Geld De nationale munt van Kazachstaanse tenge (KZT). Eind oktober 2018 was 1 ongeveer 420 KZT. Voor de actuele koers kan je kijken op: wisselkoers. In Almaty zijn voldoende pinautomaten. Om veiligheidsredenen staan veel bankpassen standaard ingesteld op gebruik in Europa. Let erop dat deze instelling wordt gewijzigd naar Wereld. Vaak kan dat online, anders zul je contact moeten opnemen met je bank om dat te regelen. Paspoort en visum Voor een bezoek aan Kazachstan is een paspoort noodzakelijk dat nog zes maanden na terugkomst geldig is. Verloopt je paspoort voor die tijd, dan dien je tijdig een nieuw reisdocument aan te vragen. Een visum is niet nodig voor een verblijf tot en met 30 dagen. In Kazachstan geldt een identificatieplicht, houdt daarom uw paspoort bij u. Reisadvies Voor Kazachstan is er in principe geen negatief reisadvies. Mountain Network houd de actuele situatie scherp in de gaten. Vlak voor vertrek wordt er nog gecheckt of de actuele situatie de reis toelaat en of wij het verantwoord achten af te reizen. Tijdens de reis kan het zijn dat de politieke situatie verandert en daar hebben wij geen invloed op. Wij raden je aan om het advies van het ministerie van buitenlandse zaken zelf ook goed door te lezen. Bekijk hier het adres en de contactgegevens van de Nederlandse ambasade. De ambassade zit in Astana, al is er een econcomische afdeling in Almaty. Vaccinaties Bij het reizen naar Kazachstan worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen door de GGD. Bekijk voor meer informatie deze website.

9 Voorbereiding Bij Mountain Network geloven wij dat een goede voorbereiding onmisbaar is. Een gedegen voorbereiding draagt bij aan de veiligheid en aan je vermogen om van de tocht te genieten. Om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden organiseert Mountain Network in de aanloop naar de skitocht verschillende voorbereidingsstappen. Het aanwezig zijn bij deze bijeenkomsten zorgt voor een goede voorbereiding en geeft de deelnemer de grootste kans op het succes en het behalen van de top. Informatiebijeenkomst Tijdens deze avond krijg je een goed beeld van de cursus. Met beeld, filmmateriaal en de nodige bevlogenheid wordt uit de doeken gedaan wat je allemaal kunt verwachten van de tocht. Aan de informatie bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, wel dien je je hiervoor op te geven via Locatie INFORMATIEBIJEENKOMST MK Skiservice in Bilthoven - Rembrandtlaan Locatie MK Skiservice 36, in Bilthoven 3723 BJ Data Rembrandtlaan 8 november 36, 3723 & 11 BJ december 2018 Duur Data 8 oktober uur 3 december 2019 Tijd uur Activiteiten Informatie presentatie, stel al je vragen Voorbereidingsbijeenkomst Natuurlijk wil je kennismaken met andere potentiële deelnemers. Hiervoor hebben we een extra avond ingepland. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Je kan ook je eigen uitrusting meenemen om te laten checken. Aan de teammeeting zijn geen kosten verbonden, wel dien je je hiervoor op te geven via travel@mountain-network.nl. Locatie en tijdstip zijn nader te bepalen. De dag vind plaats op 25 januari Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod: Ontvangst met kop koffie (of thee) 1,5 uur clinic spitzekehren Materiaaluitleg Presentatie over het programma Bij de uitleg over het materiaal en de presentatie komt het volgende aan bod: Hoe kan ik het beste trainen? Hoe zit het precies met acclimatiseren? Welk materiaal heb ik precies nodig? Welk materiaal kan ik het best huren en wat kan ik beter kopen? Hoe ziet het programma er precies uit? Hoe zit het met de logistiek? Welke liften pakken we en waar overnachten we? Wie zijn de gidsen? Beschikken ze over de juiste diploma s? Met wie ga ik op pad? Wie zijn de andere deelnemers? Na het informatiedocument, de trainingshandleiding en de voorbereidingsbijeenkomst weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt! Daarnaast is er dit jaar een nieuw evenement, How to Pow. Ook hier kan je van alles leren over jouw komende skireis. VOORBEREIDINGSBIJEENKOMST Locatie Skipiste Nieuwegein Data 25 januari 2020 Tijd ca. 10:00-17:00 Activiteiten Informatie presentatie, stel al je vragen

10 Evenement How to Pow Ieder jaar organiseert Mountain Network samen met andere partijen een evenement dat je prima kunt gebruiken om je optimaal voor te bereiden op jouw tocht. How to Pow is een nieuw evenement waarbij alles wat met off piste skiën, freeriden en toerskiën te maken heeft aan bod komt! Tijdens verschillende clinics, workshops en lezingen leer, beleef of oefen je jouw offpiste skills. Oefen jouw skills tijdens de clinics spitzekehren, offpistetechniek en het lawinepieperzoeken of laat je airbag ploffen en leer hoe je je belag na een shark kan repareren! Kennis doe je op bij de lezingen over Pow safety, Pow Pictures en Weermodel 2.0 en de lezingen over mooie toerski en freeride bestemmingen naar de Alpen, Noorwegen, IJsland, Iran, Japan en Kazachstan. Voor de clinics, workshops en lezingen van How to Pow dien je aan te melden via de website: HOW TO POW Locatie Skipiste Nieuwegein Datum 26 oktober 2019 Activiteiten Skiclinics, lezingen, workshops Inbegrepen begeleiding Niet inbegrepen vervoer Clinic Off-piste techniek Dit is je kans om kennis te maken met offpiste technieken en om je skills te verbeteren. Buiten de piste kun je veel diversiteit tegenkomen, diepe pow, buckels, harsch, cliffdrops, pillows, sharks, etc. In deze clinic werk je aan de specifieke vaardigheden om je plezier buiten de piste te vergroten! Clinic Spitzekehren Als je tijdens het toerskiën en freeriden omhoog loopt traverseer je de hang van links naar rechts en vice versa. Als het terrein vlakker is dan 30 graden dan kun je gewoon de bocht omlopen maar wordt het steiler dan zul je een spitzekehr moeten maken. Tijdens deze clinic leer je hoe dat werkt! Ook splitboarders zijn welkom mits je je eigen splitboard meeneemt! Clinic Pieper zoeken en lawinesafety De cursussen van het Snow Safety Center zijn er op gericht om te voorkómen dat je ooit écht moet gaan pieper zoeken maar het moet natuurlijk wel geoefend worden. Tijdens deze minitraining lawinepieper zoeken leer je hoe je dit het meest efficiënt doet en welke fases je kunt onderscheiden. Overige clinics zijn: Airbagdemo, Wax to pow, Pow Pictures, Pow movie, PowprijzenQuiz en natuurlijk een Après-pow. Extra kennis doe je verder op bij alle verschillende lezingen.

11 Training Voor de freeride week heb je een goede conditie nodig. Je zult de hele dag (6-8 uur) op de ski s staan met een rugzak van maximaal 10 kg, zowel in de afdaling als tijdens het omhoog lopen. Wil je extra trainen om zo fit mogelijk je cursus in te gaan? Je ontvangt na inschrijving de trainingshandleiding waarmee we je de houvast geven die je nodig hebt om je training te starten. De beste manier om te trainen is natuurlijk om onze cursus Uitrusting Nadat je geboekt hebt ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingshandleiding met informatie over de benodigde kleding en advies hoe je de uitrusting compleet kan maken. Tijdens de informatieavond kunnen we de uitrusting checken zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op pad gaat. De belangrijkste uitrustingsstukken zijn: Freeride- of toerskischoenen Off piste ski s: adviesbreedte 75-90mm breed onder de voet Stijgvellen en harscheisen Thermokleding Skijas en broek (ademend en waterdicht) Warme lagen voor je bovenlijf (pully, fleece, donsjas, windstopper) Goede handschoenen (verschillende paren) Rugzak (20-25 liter) Lawineveiligheid materiaal: pieper, schep, sonde en eventueel airbag Skistokken met grote teller Als je bergsportmateriaal, lawineveiligheidmateriaal en kleding wenst te huren of kopen kan dat via onze partner Base Camp. Verhuur is altijd op basis van beschikbaarheid. Voor prijzen en mogelijkheden kun je een mail sturen naar: mountain-network@base-camp.nl Voor andere tips voor de verhuur van toerski s en toerskischoenen verwijs ik je door naar de Zwerfkei in Woerden of Republik of snow and wind in Antwerpen. Wil je je eigen skimateriaal aanschaffen? MK skiservice is in Nederland dé specialist op het gebied van skischoenen en freeride (offpiste) ski s.

12 Kwaliteit & Veiligheid Mountain Network is lid van de RECRON, de VeBON en TüV gekeurd. De locaties van Mountain Network zijn door de NKBV erkende opleidingscentra. Wij werken tijdens al onze expedities met zeer ervaren en gecertificeerde gidsen en in de Alpen met een vast team van erkende UIAGM-berggidsen. Calamiteitenfonds Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt deze reis onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien SGR Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de SGR. Je kunt dit controleren via Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling valt deze reis onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vind je op de website van het calamiteitenfonds.

13 Profiteer van de partners van Mountain Network Kleding & materiaal huren Voor het beoefenen van berg- of skisport is de juiste uitrusting van groot belang; voor zowel de veiligheid als voor de topkansen. Materiaal is vaak duur, daarom bieden we je de mogelijkheid om materiaal te huren. Mountain Network heeft haar huurmateriaal ondergebracht bij onze partner Base Camp in Den Haag. Zij bieden deskundige service aan al onze klanten tegen een mooie korting. In de winkel kun je op een moment dat het jou uitkomt rustig passen en persoonlijk advies krijgen over het materiaal dat jij nodig hebt. Zij nemen echt de tijd voor jou. Contactgegevens Base Camp Adres: Laan van Waalhaven GL- Den Haag adres: Website: Telefoonnummer: Openingstijden: maandag 09:00-17:00 dinsdag 09:00-17:00 woensdag 09:00-17:00 donderdag 09:00-17:00 vrijdag 09:00-17:00 zaterdag 10:00-16:00 Zondag gesloten Wat kan ik huren? Base Camp verhuurt vrijwel alles dat je nodig hebt voor jouw reis: van (ski)schoenen tot kleding tot slaapzak tot hardwear. In de uitrustingslijst van jouw reis vind je meer info over welke items door Base Camp verhuurd worden. Naast verhuur, verkoopt Base Camp ook nieuw materiaal en is het mogelijk om bijvoorbeeld je huur schoenen na je reis te kopen als ze lekker zaten. Hoe werkt het? Je kunt langs gaan in de winkel om te passen en voor advies. Daarnaast is Base Camp bij diverse voorbereidingsbijeenkomsten aanwezig en is het natuurlijk ook mogelijk om huurmateriaal te reserveren via het adres Geef aan Base Camp door welke items in welke maat je wilt huren en zij reserveren de items voor jouw reis. Je kunt de spullen zelf ophalen en terugbrengen, maar je kunt ook kiezen voor de bezorgservice via pakketpost. Voor 15 ontvang je al jouw materiaal thuis, met een verpakking en retourlabel om het gratis weer terug te sturen na jouw reis. Wat kost het? Klanten van Mountain Network ontvangen 10% korting op zowel het verhuur als verkoop assortiment bij Base Camp. Prijzen verschillen per item. Je betaalt per dag en bij lange huur vanaf 21 dagen ontvang je 15% korting. Neem contact op met Base Camp voor de prijzen voor jouw reis.

14 Profiteer van de partners van Mountain Network INFORMATIE DOCUMENT BERGSPORTVERZEKERINGEN Nog drie maanden, nog twee, nog een... Vakantie! Weg uit de sleur, op naar nieuwe herinneringen. De voorpret is net zo leuk als de vakantie. Ik wil dat mijn verzekering precies de dingen dekt die voor deze reis belangrijk zijn. Camera ingepakt? Check! Daar gaan we. Je vakantie prima verzekerd van begin tot eind. Kortlopende Reisverzekering Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar je ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche ga je goed voorbereid op weg. Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Altijd een reisverzekering op maat Je kunt jouw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Je kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis. Deskundige personenhulp Heb je hulp nodig tijdens je reis? Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dokter? Dan kun je de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. Onze medewerkers helpen je snel en goed. Met de Kortlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd van deskundige hulp wereldwijd. Een geruststellend idee. Daarom bel je de Europeesche Hulplijn - Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten - Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale - Voor wereldwijde hulp in je eigen taal - Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten - Voor de beste artsen en hulpdiensten in het buitenland KORTLOPENDE REISVERZEKERING Wereldwijde hulp, 24 uur per dag Snelle afhandeling van bagageschade Sportrisico s meeverzekerd, ook voor abseilen en raften Sportuitrusting apart te verzekeren Geen eigen risico bij geneeskundige kosten Europeesche verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij Optimaal Let op! Geen dekking bij lawinegevaar 3 of hoger!

15 Basis: de belangrijkste risico s verzekerd Met de Basis reisverzekering ben je goed verzekerd voor de belangrijkste risico s tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer of vakantiehuis. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. Je hebt standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kun je de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking. Comfort: meer dan ruime vergoedingen De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijg je ruimere vergoedingen voor de dekkingen die je kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die je zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking. Uitbreidingen voor Basis & Comfort Je kunt jouw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die je reisverzekering nog beter laten aansluiten op jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of wil je je in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? Je kunt de dekking dan altijd aanpassen. Optimaal: alles perfect geregeld Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor je. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor je bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kun je kiezen uit Europadekking of Werelddekking. Onbezorgd op reis met de Hulp op Zak-app Deze gratis app komt goed van pas bij kleine en grote ongelukken. Mocht er op reis iets gebeuren, dan krijg je met een druk op de knop een hulpverlener aan de lijn. Ook bevat de app handige medische informatie. Download Hulp op Zak gratis in de Android Market en App Store. Boeken kan via de volgende link: Bergsportverzekering WERELDWIJDE HULP 24 UUR PER DAG VIA DE EUROPEESCHE HULPLIJN Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten. Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale. Voor wereldwijde hulp in je eigen taal. Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten. Voor de beste artsen in de buurt.

16 Kortlopende Annuleringsverzekering Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Je hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens je vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in vrijetijdsverzekeringen. Je kunt je annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk verzekering. KORTLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING Ook voor lastminuteboekingen Alle annuleringsredenen mee te verzekeren Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed Waarnemer meeverzekeren Als je wilt, kun je een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die jouw taken op je werk waarneemt. Of de persoon die altijd op jouw huis of huisdier past terwijl je op reis bent. Als je waarnemer iets overkomt, kun je jouw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen. Allrisk Annuleringsverzekering Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je je geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat jouw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen. Boeken kan via de volgende link: Bergsportverzekering

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 Bij de ultieme freeride bestemming zul je waarschijnlijk niet direct aan Kazachstan denken. De toppen reiken er boven de 7000 meter dus het is er

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE POWDER ROADTRIP ALPEN 2019 Tijdens deze trip zul je érgens in de Alpen op zoek gaan naar de poeder. Waar dat precies gaat worden krijg je uiterlijk een aantal dagen van tevoren

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën staat

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019/2020 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën

Nadere informatie

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche Ook voor lastminuteboekingen Alle annuleringsredenen mee

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 42 46 03 N 1 23 04 E Richard de Jong Business Analist, Europeesche Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 37031 (09-16) Het wordt een topvakantie Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind Kortlopende

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020

INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020 INFORMATIE DOCUMENT SKIRAN! FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2020 Bij toerskiën en freeriden denk je waarschijnlijk niet direct aan een land als Iran. Echter lenen de vele toppen tot bijna 4000 meter in

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDEN ALBORZ GEBERGTE IRAN 2019 Bij toerskiën en freeriden denk je waarschijnlijk niet direct aan een land als Iran. Echter lenen de vele toppen tot bijna 4000 meter in het Alborz

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2019 Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan en is qua sneeuw te vergelijken met Canada. Het weer is er te vergelijken met Schotland maar dan

Nadere informatie

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 42 46 03 N 1 23 04 E Richard de Jong Business Analist, Europeesche Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Het wordt een topvakantie 66125_01-15 Uw vakantie prima verzekerd van begin tot eind Kortlopende

Nadere informatie

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network?

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT OFF-PISTE TECHNIEK STUBAI Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Off-piste skiën staat centraal. We

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020

INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020 INFORMATIE DOCUMENT FREERIDE ROADTRIP HOIKKADO JAPAN 2020 Hokkaido is het Noordelijkste eiland van Japan en is qua sneeuw te vergelijken met Canada. Het weer is er te vergelijken met Schotland maar dan

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Noortje van der Woude Marktonderzoeker, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 66124_12-14 We blijven nog wel even 66124 Doorlopende Verzekering

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering We blijven nog wel even 37030_0817 Daarom de Doorlopende Verzekering voor Reizen

Nadere informatie

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering We blijven nog wel even 66124_04-15 66124 Doorlopende Verzekering voor Reizen-A4-liggend.indd

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie je hoeft slechts in de lift te stappen die je naar de top brengt.

Nadere informatie

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering

Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 42 46 03 N 1 23 04 E Kavita Hoeseni Schadecoach, Europeesche Doorlopende Verzekering voor Reizen Voor uw reizen & annulering 37030 (09-16) We blijven nog wel even Daarom de Doorlopende Verzekering voor

Nadere informatie

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network?

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI BEGINNERS SILVRETTA De Silvretta vormt de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Je vermaakt je deze week voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens. De glooiende hellingen

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 De Grossglockner is met 3798 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Oostenrijk en de Oost-Alpen. De berg dankt zijn naam aan zijn vorm, die iets weg heeft van

Nadere informatie

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network?

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT HAUTE ROUTE Van Chamonix naar Zermatt, langs de hoogste bergen van de Alpen: de haute route werd in 1911 voor het eerst als skitoer gedaan. Deze tocht van 180 kilometer heeft alles wat

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 Bij de Gevorderdencursus Alpinisme leer je alles over tochtenplanning, touwtechnieken, terrein en meteo. Ook leer je wat het is om een touwgroep te

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. 2 Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken kan een makkie zijn je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 Doorlopende reis- en annuleringsverzekering U gaat er graag lekker tussenuit,

Nadere informatie

Reisverzekering voor klanten van CZ

Reisverzekering voor klanten van CZ Reisverzekering voor klanten van CZ 2 De reisverzekering die naadloos aansluit op uw CZ Zorgverzekering Inhoud De reisverzekering voor klanten van CZ 4 Twee varianten 5 Waar bent u verzekerd? 5 Speciaal

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Business Travel Insurance

Business Travel Insurance 40 44 16 N 73 59 30 W Bart Ploeger Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Vooral business, maar ook pleasure 66106_01-15 Uw zakenreis compleet verzekerd met de Business Travel Insurance

Nadere informatie

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug Deze excursie naar Berlijn is een aanvulling op het college over Berlijn dat Paul Kurstjens geeft in het kader van de HOVO cursus over de Europese

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN 8-daagse skivakantie Oostenrijk van 22-12-2012 tot 30-03-2013 Aanvang op zaterdag Hartelijk dank

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat op reis. Maar voordat u vertrekt,

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt De kinderen zijn uit logeren.

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat goed voorbereid

Nadere informatie

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18 Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid op vakantie 1031.06/18 De reis- en annuleringsverzekering van Univé Vakantie, echt iets om naar uit te kijken. Even tot rust komen, een andere cultuur

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf

Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf Altijd onbezorgd op vakantie Al vanaf 1,71 per maand! Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt...

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 Peak Lenin, of Ibn Sina of Avicenna Peak zoals de berg officieel heet in Tadzjikistan, is met 7134 meter de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

Reisverzekering. Met stip de beste

Reisverzekering. Met stip de beste Reisverzekering Met stip de beste Waar u ook vakantie viert, één ding is zeker: u wilt er onbezorgd van genieten. Een reis verzekering is daarbij onmisbaar. Of u nu kiest voor een reisverzekering voor

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer vaker per jaar naar het buitenland

Inhoud verzekeringswijzer vaker per jaar naar het buitenland Ga je langer dan 2 weken naar het buitenland, of vaker per jaar, dan is een een doorlopende reisverzekering vaak een betere optie dan een aflopende (eenmalige) reisverzekering. Alle vakanties binnen 1

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uit trekt, is de Doorlopende Vakantiereisverzekering van de Europeesche een ideale oplossing. Vakantieplezier verzekerd, het

Nadere informatie

CURSUS KLETTERSTEIGEN

CURSUS KLETTERSTEIGEN CURSUS KLETTERSTEIGEN Klettersteigen wordt in Italië Via Ferrata genoemd. Letterlijk ijzeren weg. En dat is ook precies wat het is. Een staalkabel en andere hulpmiddelen zoals ladders en bruggen maken

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie

Altijd onbezorgd op vakantie Altijd onbezorgd op vakantie Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Al vanaf 1,66 per persoon per maand 100% dochter ANWB Unigarant Doorlopende Reisen Annuleringsverzekering Het hele jaar door verzekerd

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Al vanaf 0,97 per persoon per dag 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering Goed voorbereid op reis!

Nadere informatie

Business Travel Insurance Individueel

Business Travel Insurance Individueel 40 44 16 N 73 59 30 W Ellis Klein Bog - Rigter Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Individueel Onbezorgd op pad voor de zaak 37027 (09-16) Uw zakenreis compleet verzekerd met Business

Nadere informatie

Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering

Kortlopende Reisen Annuleringsverzekering Kortlopende Reisen - Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd - Hulpverlening door ANWB Alarmcentrale - Scherpe premies en vriendelijke voorwaarden Kortlopende Reis- en Met de kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Nadere informatie

Schoolreizen schooljaar

Schoolreizen schooljaar Schoolreizen schooljaar 2018-2019 OF Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Na het succesvolle Wintersportkamp in 2016, willen we dit jaar weer proberen een Wintersportkamp voor de leerlingen uit de

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE INCLUSIEF SKI PASSEN Extra korting voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging! WELKOM!

Nadere informatie

Doorlopende reisverzekering. Altijd goed verzekerd erop uit

Doorlopende reisverzekering. Altijd goed verzekerd erop uit Doorlopende reisverzekering Altijd goed verzekerd erop uit 2 Uw reisverzekering goed geregeld Wel eens vergeten een reisverzekering af te sluiten voordat u wegging? Met een Doorlopende reisverzekering

Nadere informatie

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE REIS OP ZEKER REIS OP ZEKER met onze verzekering voor vaarvakanties/-reizen VAARVAKANTIE / VAARREIS Met de boeking die u heeft gedaan gaat u straks genieten van een heerlijke vaarvakantie of vaarreis.

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 2 Kortlopende Unigarant Kortlopende Reis- Annuleringsverzekering Reis- en Annuleringsverzekering

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

De kosten die u maakt om in contact te komen met alarmcentrale SOS International of andere hulpverleners worden vergoed.

De kosten die u maakt om in contact te komen met alarmcentrale SOS International of andere hulpverleners worden vergoed. REISVERZEKERING De Ideale Reisverzekering van de Europeesche. Gedekt zijn financiële risico's, maar het allerbelangrijkste is dat u wereldwijd verzekerd bent van snelle en professionele hulp door alarmcentrale

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 6-daagse skitocht 6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Code 950060 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs cabins en lodges Zie www.yomads.com

Nadere informatie

Châtel Winter 2009-2010

Châtel Winter 2009-2010 Wintersport in Frankrijk Frankrijk is het land van de uitgestrekte skigebieden. Het Mekka voor de echte ski- en snowboardliefhebbers. De single wintersport in Frankrijk staat voor sneeuwzekerheid en eindeloze

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering

Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering - Premiebetaling voor max. 3 personen - Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd - Hulpverlening door ANWB-alarmcentrale - Uitstekende basisdekking incl. medische

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer voor annuleren

Inhoud verzekeringswijzer voor annuleren Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten van het annuleren van een geboekte reis indien je niet in staat bent de reis ook daadwerkelijk te gaan maken. Dit bijvoorbeeld als gevolg van familie-omstandigheden,

Nadere informatie

Inhoud verzekeringswijzer eenmalig naar het buitenland

Inhoud verzekeringswijzer eenmalig naar het buitenland Weekendje weg naar Parijs? Weekje naar de zon in Griekenland? Drie weken rondtrekken in Afrika? Ook voor "korte" reizen en vakanties is een reisverzekering essentieel. Op deze pagina lees je hoe jezelf

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 8-daagse skitocht 8-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG 6 7 ISCHGL VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG ALGEMEEn Ischgl is één van de meest bekende skidorpen in de Alpen. Het ligt op 75 minuten rijden van de luchthaven van Innsbrück en is op vrij korte tijd uitgegroeid

Nadere informatie

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de reis- en annuleringsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER 2016 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2016 1 van 9 Programma In november zullen wij afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

Woonpakket Plus Opstalverzekering

Woonpakket Plus Opstalverzekering Opstalverzekering Unigarant een goede keus. Voordelen opstalverzekering U bent all risk verzekerd Garantie tegen onderverzekering Standaard geen eigen risico Glas standaard verzekerd Opstalverzekering

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt

Nadere informatie

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network?

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het

Nadere informatie

Welkom bij europeesche verzekeringen. Fijn dat u er bent video

Welkom bij europeesche verzekeringen. Fijn dat u er bent video Welkom bij europeesche verzekeringen Fijn dat u er bent video Business Travel & Mobility Conference 2016 Zijn zakenreizigers goed verzekerd vandaag de dag? Esther Molenaar & Ellis Klein Bog-Rigter Zakenreiziger

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Bliss Mobil North Cape Expedition 2019

Bliss Mobil North Cape Expedition 2019 Algemene Informatie Bliss Mobil North Cape Expedition 2019 THE ADVENTURE Vertrek in Oslo (Noorwegen) op 1 maart 2019 Finish in Rovaniemi (Finland) op 17 maart 2019 17 reisdagen 3 te bezoeken landen gedurende

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Lang-op-Reisverzekering

Lang-op-Reisverzekering 8 24 10 S 116 24 39 E Alex Matatula Online marketeer, Europeesche Lang-op-Reisverzekering En we gaan nog niet naar huis 66124_04-15 Voor hoe lang? Lang-op-Reisverzekering Dahaag, Nederland! Ik ga een

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2018 al voor de 11 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

PERSOONLIJKE UITNODIGING

PERSOONLIJKE UITNODIGING PERSOONLIJKE UITNODIGING Beste Wintersporter, Sliedrecht, 3 oktober 2016 Na een aantal jaren van jammerlijke afwezigheid, eindelijk weer eens goed nieuws te melden vanuit uw favoriete reisbureau! WE GAAN

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

Reis- en annuleringsverzekeringen

Reis- en annuleringsverzekeringen Reis- en annuleringsverzekeringen Zorgeloos op reis Vakantie: even tot uzelf komen. En genieten van het uitzicht, het eten of elkaar. Een ongeluk, ziekte of diefstal kan die welverdiende rust goed verstoren.

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN SNOW EXTREME IN ANDORRA

ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN SNOW EXTREME IN ANDORRA ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA SNOW EXTREME IN ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN ESPAÑA EXCLUSIVA IS PARTNER VAN DE SKIHUT WELKOM BESTE WINTERSPORT

Nadere informatie

VAKANTIE- VERZEKERING

VAKANTIE- VERZEKERING VAKANTIE- VERZEKERING ONBEZORGD OP VAKANTIE Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering van REAAL

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie www.reaal.nl Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Reis- en annuleringsverzekering. Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland

Reis- en annuleringsverzekering. Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland Verzekeringen Wie zorgeloos van z n vakantie wil genieten, kiest voor een reis- en annuleringsverzekering van De Friesland Reis- en annuleringsverzekering Een onbezorgde vakantie begint met een reis-

Nadere informatie

Freeride cursus. volpension. Locatie:

Freeride cursus. volpension. Locatie: Freeride cursus Locatie: Vanuit NSAC- chalet Periode: 23 t/m 30 maart 2013 Aantal deelnemers: 9 Prijs: 715,- Incl.: Hoofdinstructeur,Toerski- instructeur, skipas, 7 dagen volpension Deze cursus op T2 niveau

Nadere informatie