De Zegge s. Nieuwsbrief 20 Jaargang Agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Zegge s. Nieuwsbrief 20 Jaargang 9 23-01-2015. Agenda"

Transcriptie

1 De Zegge s Nieuwsbrief 20 Jaargang Agenda Woensdag 21 januari Nationale voorleesdagen t/m zaterdag 31 januari Zondag 25 januari Kerk school en gezinsdienst groep 4a en 4b Donderdag 29 januari Groep 5 gaat naar het LOC, slagwerkinstrumenten beluisteren Donderdag 5 februari Harmonie concert voor groep 5 in school Donderdag 5 februari Tien minuten gesprekken voor ouders M t/m Z Maandag 9 februari Gesprekken VO keuze groep 8 Dinsdag 10 februari Tien minuten gesprekken voor ouders A t/m L Donderdag 12 februari Gesprekken VO keuze groep 8 Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 12 februari Lara Schuurman uit groep 2A Thimo Konijnenbelt uit groep 5A Annemiek Back uit groep 1B Amber Timmerman uit groep 3B Milan Poffers uit groep 1B Van harte gefeliciteerd! Rapport mee Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4 Maandag 23 februari Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 27 februari Thema van de week:dit is het moment. Johannes 4:46-54; 5:1-23 Een man zit al achtendertig jaar te wachten. Als het water van het bad in beweging komt, moet hij er zo snel mogelijk in zien te komen; dan zal hij beter worden. Maar iemand anders is hem steeds voor. Zal dat ene langverwachte moment ooit nog komen? Dan komt Jezus voorbij. Dat is het moment waarop zijn leven verandert maar op een andere manier dan hij ooit gedacht had. 10 minuten voor groep 1 t/m 7 Op 5 en 10 februari worden de 10 minuten gesprekken gehouden. We hebben alle kinderen ingedeeld. Vanaf heden gaat er geen briefje meer mee naar huis, maar wordt de indeling digitaal verstuurd door de groepsleerkracht. Onderling ruilen mag, in overleg met de juf. Heeft u meer tijd nodig dan 10 minuten, maakt u dan een nieuwe afspraak.

2 Geboren Yara van Spijker, uit groep 2b heeft 29 november een broertje gekregen: Quinn. Kom maar lief broertje, dan krijg je een knuffel en een kus. Ik zal altijd voor je zorgen, want ik ben je grote zus! Liefs Yara. Alsnog van harte gefeliciteerd en geniet van dit nieuwe geluk! Kies je sport Kinderen uit de gemeente Hardenberg kunnen zich inschrijven voor een leuke sport-en/of cultuuractiviteit via In het verleden heette dit Kies je Sport. Het gaat om diverse sporten en diverse culturele activiteiten. Alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 kunnen aan de hand van dit project kennismaken met sport en cultuur binnen de gemeente Hardenberg. Meedoen kost max 5,-, soms gratis. Dit betreft dus activiteiten buiten de Matrix om. Als kinderen zich aanmelden voor een activiteit ontvangen ze een bevestiging via een . Daarnaast ontvangen ze ongeveer een week voorafgaande aan de activiteit een mail op het aangegeven adres. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling sport en cultuur. Stageteam1@ommen-hardenberg.nl De eerste cursussen beginnen in maart. Geef je dus hiervoor op vóór 20 februari. Alle kinderen hebben een flyer meegekregen. Nationale voorleesdagen Voorlezen. Elke dag een feest! Deze en volgende week van 21 t/m 31 januari zijn de nationale voorleesdagen. Samen lezen en parafen verdienen op het blauwe 50 veld. Hieronder volgen een aantal tips om het lezen leuk te maken. Een boek kiezen In de boekwinkel en bibliotheek is zoveel keuze aan boeken dat het soms niet meevalt een geschikt boek te vinden dat op dat moment past bij de belevingswereld van uw kind. Denk eens aan de volgende situaties: misschien is er in het gezin een baby op komst, wordt uw kind zindelijk of leert het zelfstandig naar de wc te gaan. Veel bibliotheken hebben de boeken per thema bij elkaar staan. Ook in de boekwinkel kan men u boeken tonen over speciale onderwerpen. Hetzelfde boek een paar keer voorlezen Het is een feit dat kinderen een verhaal eindeloos vaak willen horen en telkens opnieuw weer prachtig vinden. U hebt misschien zelf al lang genoeg van het boek, maar u weet dat herhaling erbij hoort. Lees prentenboeken juist een aantal keer voor om er zoveel mogelijk uit te halen.

3 Hetzelfde boek een paar keer voorlezen hoeft echt niet saai te zijn als u elke keer een ander onderwerp verzint om het na het voorlezen over te hebben: het thema, de personages of hebben de kinderen zelf wel eens zoiets meegemaakt? Voorleesrituelen Kinderen raken vertrouwd met allerlei rituelen: zo doen wij dat altijd! Ze voelen zich prettig als ze kunnen rekenen op het dagelijkse voorleesritueel. Lees voor op een vertrouwd moment of op een knusse plek met een knuffel of kussen erbij, en met zo weinig mogelijk kans op storingen. Voorleestijd is de tijd waarin u samen kunt kijken, luisteren, praten en lachen. Voorlezen met stemmetjesin prentenboeken staan vaak veel korte spreekteksten. Het is helemaal niet nodig om u extra in te spannen om met verschillende stemmetjes voor te lezen. Bij peuters is dat nog niet zo aan de orde. Als u langzaam voorleest, goed articuleert en uw kind tijdens het voorlezen regelmatig aankijkt, dan treft u vaak veel beter de toon en zal uw kind goed begrijpen wie er in het boek iets zegt. Te moeilijk of niet? Het kan prettig zijn om van andere ouders of leidsters, of in de bibliotheek of boekwinkel, titels van prentenboeken te horen die geschikt zijn voor de leeftijd van uw kind. Dan nog kan het zijn dat u aarzelt of het boek niet te moeilijk of te gemakkelijk is. Misschien helpt het om te weten dat een boek eigenlijk net een beetje te moeilijk mag zijn. Als u het meerdere keren voorleest en u praat samen over het verhaal, hebt u de meeste kans dat uw kind door een boek geboeid wordt. Voorspel samen het verhaal Vraag tijdens het voorlezen aan uw kind hoe het verhaal verder zou kunnen gaan. Door te vragen wat er allemaal kan gebeuren in het verhaal, denken kinderen goed na. Hierdoor leren ze in hun dagelijks leven ook beter om naar oplossingen te zoeken voor problemen. Moeilijke woorden Wanneer er moeilijke woorden in het boek staan, worden deze in de context van het verhaal vaak wel duidelijk. Zo niet, dan kunt u uw kind helpen om het nieuwe woord te leren door er een plaatje bij aan te wijzen, een voorbeeld te geven of een vervangend woord te gebruiken. Naderhand kunt u ook het moeilijke woord er weer bijhalen. Zo onthoudt uw kind het woord beter, dit helpt bij de ontwikkeling van het taalgebruik. Laat uw kind vertellen Geef uw kind gelegenheid om iets te zeggen als u het verhaal voorleest. Het gaat erom dat uw kind praat, dus alle opmerkingen over het verhaal zijn goed. Uw kind heeft een eigen interpretatie over het verhaal en kan ook meepraten vanuit eigen ervaringen. Daar kunt u dan weer op ingaan. Zo blijft uw kind betrokken bij het verhaal. Laat uw kind het verhaal ook zelf eens navertellen. Door het verhaal aan een ander te vertellen en erover na te praten, gaat uw kind het verhaal beter begrijpen.

4 Voorbereiding op het voorlezen Lees de titel van het boek voor en praat met uw kind over de voorkant. Maak het nieuwsgierig naar het verhaal. Als u de kaft samen bekijkt, kunt u samen met uw kind bedenken waar het boek over zou kunnen gaan. Heeft u ruimte in uw huis en in uw hart? 17 kilometer over onze EU-grens ligt het Oekraïense plaatsje Perechyn. Het plaatsje telt zo n 8000 inwoners, heeft een eigen fabriek, een handvol winkels en een markt op zaterdag. Eigenlijk heeft het wel wat weg van een dorpje ergens in Nederland. Ook zijn in Perechyn verschillende kerken en scholen te vinden, net als in Hardenberg. Aan de rand van Perechyn staat een groot schoolgebouw, 150 kinderen krijgen er dagelijks les in aardrijkskunde, rekenen, taal en geschiedenis. Net als in Hardenberg. Toch is er een verschil tussen deze school en een school in Hardenberg, want op deze school krijgen de kinderen s avonds warm eten, bij ons niet. Tja, verschil moet er zijn, of niet? Nee, eigenlijk zou er geen verschil moeten zijn. De kinderen van deze school gaan s avonds niet naar huis, ze worden thuis niet verrast met een kopje thee en een koekje, er is geen vader of moeder die op hen wacht. Ze groeien op zonder ouderliefde. Deze kinderen zijn door hun ouders in de steek gelaten of zijn door de overheid uit huis of van straat gehaald. De school is hun huis, het klaslokaal is de woonkamer. De slaapkamer deel je met een groep anderen, privacy is er niet. De psychische nood onder deze kinderen laat zich moeilijk omschrijven. Samen met een groep gastouders zet stichting CHOE zich sinds 1994 in voor deze kinderen. Tijdens de zomerperiode krijgen deze kinderen alsnog een huis, alsnog een vader en/of moeder die voor hen willen zorgen. Ze maken deel uit van een gezin en beseffen dat er mensen zijn die om hen geven en van hen houden. Dat geeft hen moed om door te gaan. Stichting CHOE is constant op zoek naar mensen die hun huis en hart willen opstellen voor deze kinderen. Misschien wilt en kunt u voor één of twee van deze kinderen iets betekenen? Tijdens de opvang van de kinderen staat u er niet alleen voor, u kunt altijd een beroep doen op een team ervaren CHOE-medewerkers. Stichting CHOE draagt alle kosten met betrekking tot visa, verzekeringen en vervoer. Wilt u meer informatie over het vakantieplan van stichting CHOE? Stichting CHOE organiseert op dinsdag 10 februari 2015 om uur een informatieavond in de Doekesschool, Frits de Zwerverlaan 7 in Hardenberg. U bent van harte welkom! Bent u niet in de gelegenheid de informatieavond te bezoeken? Neem gerust contact op met de coördinator van het vakantieplan, Wilma Veurink / wjveurink@home.nl Meer informatie over stichting CHOE kunt u vinden op

5 Bumba op reis Theater voor de allerkleinsten. Dit seizoen komt Bumba terug naar De Voorveghter met een compleet nieuw theateravontuur. Voor kleine Pim gaat een droom in vervulling: hij mag mee op reis met Bumba en Bumbalu. Maar als ze Babilu kwijt raken, gaan ze hem zoeken in the Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië. Vinden ze uiteindelijk Babilu terug? Kom het ontdekken! Want samen met Bumba en Bumbalu zijn buiten Nanadu, Tumbi en Poppa voor de allereerste keer ook Li- Ling, Ituku en Zinzi van de partij! Ga mee op reis met Bumba en zing en lach mee met al de vriendjes die je kent van TV! Bumba komt na de voorstelling de kindjes nog even begroeten in de foyer! Zaterdag 31 januari aanvang 13:30 uur en 16:00 uur Prijs: 13

H O F N I E U W S. Centrale wervingsdagen Stichting Veldvest Do. 9 februari 1 t/m 8 Studiedag, alle leerlingen vrij

H O F N I E U W S. Centrale wervingsdagen Stichting Veldvest Do. 9 februari 1 t/m 8 Studiedag, alle leerlingen vrij H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe. 25/1 t/m za. 4/2 1 t/m 8 Nationale Voorleesdagen Ma. 23 t/m za. 28 januari Centrale wervingsdagen Stichting Veldvest Do. 9 februari 1 t/m 8 Studiedag,

Nadere informatie

Foto Drents Landschap

Foto Drents Landschap Inhoud Foto Drents Landschap Verjaardag juf Annemarie Natuurpad Run van gieten Voorleeswedstrijd Lezen-begeleiding Gevangenismuseum Onderwijsontmoetingsdag Voorleestips TSO Jarigen Wist u dat? Agenda Donderdag

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Verschijnt 2-wekelijks Datum 17-01-2014. Belangrijke data

Schooljaar 2013-2014 Verschijnt 2-wekelijks Datum 17-01-2014. Belangrijke data Schooljaar 2013-2014 Verschijnt 2-wekelijks Datum 17-01-2014 Belangrijke data 22 januari Voorleesontbijt, pyjama aan naar school, ontbijtje mee! 22 januari finale reserveteams schaken in Schellinkhout

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari Inhoud Nieuwsbrief:

Nieuwsbrief Februari Inhoud Nieuwsbrief: Hou je ook van boeken De geur van vers papier Gewoon eventjes ontsnappen Aan het nu en aan het hier Hou je ook van lezen Elke letter van het verhaal Je eventjes verstoppen Voor de drukte van normaal Nieuwsbrief

Nadere informatie

25 anuari 2017 Schooljaar 2016/2017 no.17. Regel van de week!!! De felicitaties zijn voor: Het nieuwsgierig aagje pagina 1

25 anuari 2017 Schooljaar 2016/2017 no.17. Regel van de week!!! De felicitaties zijn voor: Het nieuwsgierig aagje pagina 1 25 anuari 2017 Schooljaar 2016/2017 no.17 Regel van de week!!! De felicitaties zijn voor: Naam: Groep van: 27 jan. Pepijn juf Sandra en juf Cobien 29 jan. Zoë juf Jeanne en juf Susanne 01 feb. Gigi juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Doornick nummer 5, agenda

Nieuwsbrief De Doornick nummer 5, agenda Nieuwsbrief De Doornick nummer 5, agenda De Doornick katholieke basisschool Blauwe Hoek 40 6686 AE Doornenburg Tel. :0481-421208 Fax :0481-431067 E-mail :doornick@delinge.nl Website :www.dedoornick.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief van basisschool het Octaaf nr. 19 21 januari 2016

Nieuwsbrief van basisschool het Octaaf nr. 19 21 januari 2016 Octaafnoot Nieuwsbrief van basisschool het Octaaf nr. 19 21 januari 2016 Nieuwe directeur In Octaafnoot 12 heeft u kunnen lezen dat er een procedure gestart is voor de benoeming van een nieuwe directeur.

Nadere informatie

Agenda: Geachte ouders/verzorgers,

Agenda: Geachte ouders/verzorgers, 28 januari 2016 Nummer 6 Schoojaar 2015-2016 Geachte ouders/verzorgers, Vandaag zijn de nationale voorleesdagen met een voorleesontbijt in de gymzaal gestart. Het was weer een fijne viering waarbij ook

Nadere informatie

nieuwsbrief 28 januari 2015 nummer 5

nieuwsbrief 28 januari 2015 nummer 5 nieuwsbrief 28 januari 2015 nummer 5 VAN DE DIRECTEUR 2015 is begonnen en de eerste maand zit er al weer bijna op. Dat betekent ook de eerste maand van mij als directeur op de Kopermolen. Ik geniet van

Nadere informatie

Voorwoord. Nieuws voor ouders en leerlingen. Januari 2018

Voorwoord. Nieuws voor ouders en leerlingen. Januari 2018 Nieuws voor ouders en leerlingen Januari 2018 Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s), De kerstvakantie is nog maar net voorbij of de voorjaarsvakantie staat al weer voor de deur! Deze periode tussen 2

Nadere informatie

Vrijdag nr. 17 cursusjaar

Vrijdag nr. 17 cursusjaar Vrijdag 13-01-2016 nr. 17 cursusjaar 2016-2017 AGENDA Datum Onderwerp In januari Citotoetsen groep 2 t/m 7 24 januari Klusavond 25 januari Voorleesontbijt GODSDIENSTTHEMA De groepen 1 t/m 4 horen verhalen

Nadere informatie

Trefwoord. No januari 2018

Trefwoord. No januari 2018 No 11 31 januari 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 31 janauri Opgroeien Een kind dat opgroeit met genegenheid

Nadere informatie

Velen van jullie hebben al kennis met mij kunnen maken, maar graag stel ik mij op deze wijze nog even voor.

Velen van jullie hebben al kennis met mij kunnen maken, maar graag stel ik mij op deze wijze nog even voor. Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van De Runneboom en Kindercentrum nl Nieuwe collega Vanaf 1 januari hebben wij een nieuwe collega op KDV

Nadere informatie

Voorleesrituelen: kinderen raken vertrouwd met allerlei rituelen: zo doen wij dat altijd! Ze voelen zich prettig als ze kunnen rekenen op het

Voorleesrituelen: kinderen raken vertrouwd met allerlei rituelen: zo doen wij dat altijd! Ze voelen zich prettig als ze kunnen rekenen op het Warm welkom Graag wil ik via deze weg iedereen bedanken voor het warme welkom van afgelopen week. Ik heb een zeer goede start gehad. Met veel plezier kijk ik uit naar de komende maanden. Mocht u mij ergens

Nadere informatie

PBS Positive Behaviour Support. De regel voor de komende week is:

PBS Positive Behaviour Support. De regel voor de komende week is: OPENBARE BASISSCHOOL PBS Positive Behaviour Support. De regel voor de komende week is: Een grote pluim voor. Wim Koreman die de prachtige tekeningen bij de schoolafspraken heeft gemaakt. Inspectiebezoek

Nadere informatie

2Nieuwsbrief nr februari 2017

2Nieuwsbrief nr februari 2017 2Nieuwsbrief nr. 20 1 februari 2017 Beste ouders, U ontvangt de nieuwsbrief van cb de Brug. Wilt u meer weten over de dingen die op de nieuwsbrief staan? Kom dan gerust even langs op school. *Bijbelverhalen:

Nadere informatie

DE RONDEEL NATUURIJS SCHAATSBAAN IS GEOPEND

DE RONDEEL NATUURIJS SCHAATSBAAN IS GEOPEND NIEUWJAARSWENSEN Op dinsdag 10 januari startten we op school, na een kerstvakantie van ruim 2 weken. De koffie en thee stond klaar en de oudervereniging had een leuke verrassing: voor ieder kind (en ouder)

Nadere informatie

24 januari 7 februari. Rkbs De Banier. Januari Opening Nationale Voorleesdagen MR

24 januari 7 februari. Rkbs De Banier. Januari Opening Nationale Voorleesdagen MR 11 24 januari 7 februari Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen;

Hieronder een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen; Deze keer in De Nelson Nieuwsbrief: Nr. 4 Schooljaar 2016-2017 Voorleesontbijt met de schoolschrijver Herhaalde oproep hulpouders: Mandela Pleinwacht Herhaalde oproep Ouderbijdrage Bezetting groep 4-5

Nadere informatie

ALGEMEEN:

ALGEMEEN: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Januari 2016, nr. 34 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Algemeen: Maandag 16 januari t/m vrijdag 27 januari - Inzameling voor kledingbank. Basisschool: Maandag

Nadere informatie

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 31 januari 2013 Pagina 1 Sam is geboren

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag 29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag Beste abonnees, Afgelopen weekend was er toch even sneeuwpret voor de kinderen. Prach ge plaksneeuw en daardoor grote

Nadere informatie

22 januari 2015 Nummer 9

22 januari 2015 Nummer 9 22 januari 2015 Nummer 9 Inhoud: Nationale voorleesdagen Centrum Jeugd en Gezin Nogmaals Centrum Jeugd en Gezin Gezinsviering Roostervrije dag Carnaval De Route Muzikale carnavalshulp gevraagd Hulp gevraagd

Nadere informatie

Maandbrief februari 2017

Maandbrief februari 2017 Maandbrief februari 2017 Agenda 30 januari - weekopening onderbouw 1 februari - Bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, Kleipettenlaan 290 2 februari - spreekuur JGZ van 15.00 16.30 uur 3 februari -

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER Tel:

o.b.s. DE EGLANTIER Tel: o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 Tel: 015-2617650 2622 HB Delft E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: Website: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl or@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

De Voorleesvogel. Tips bij interactief voorlezen

De Voorleesvogel. Tips bij interactief voorlezen De Voorleesvogel Tips bij interactief voorlezen 1 Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag Onderwijsbureau 070-3534552 hwi@dobdenhaag.nl 2 Interactief voorlezen Het is de kunst van interactief voorlezen om

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Maart 2015. Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 8. Beste ouders, verzorgers

Maart 2015. Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 8. Beste ouders, verzorgers Maart 2015 Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 8 Beste ouders, verzorgers In deze kern leerde uw kind: Woorden: bank en licht Woorden met 2 medeklinkers vooraan (zoals 'zwaan') en achteraan (bijvoorbeeld

Nadere informatie

2Nieuwsbrief nr. 20 221 januari 2015

2Nieuwsbrief nr. 20 221 januari 2015 2Nieuwsbrief nr. 20 221 januari 2015 Beste ouders, Hebt u vragen over de zaken die op de nieuwsbrief staan? Kom dan gerust even langs op school. ` *Bijbelverhalen: Deze periode lezen we verhalen over Jezus

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen Nieuws uit CBS Het Kompas Voor iedereen, die ik nog niet persoonlijk gezien heb, nog de beste wensen voor 2014! Toetsen Wij zijn alweer ruim drie weken aan het werk in de klassen. Hier op school heerste

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Nummer januari 2014

Nummer januari 2014 Nummer 19 17 januari 2014 Agenda 20, 21, 22 januari Vervanging groep 4 juf Marloes Brink (ivm. studieverlof juf Thea) 23 januari Studiedag leerkrachten gr. 1 en 2. De kinderen van deze groepen zijn vrij!

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Maandbrief FEBRUARI 2019

Maandbrief FEBRUARI 2019 Maandbrief Beste ouder(s) / verzorger(s), En dan is de eerste maand van 2019 alweer bijna voorbij. De komende periode staan o.a. de adviesgesprekken voor groep 8 op de agenda en de leerlingen ontvangen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

DE ELS. Hardenberg, woensdag 28 januari 2015 Jaargang 38, No. 10

DE ELS. Hardenberg, woensdag 28 januari 2015 Jaargang 38, No. 10 CBS D E E L Z E N H O F Ondermaat 13, 7772 JA Hardenberg Tel. 0523-271574 e-mail: info@cbselzenhof.nl DE ELS Hardenberg, woensdag 28 januari 2015 Jaargang 38, No. 10 1. Wist u dat (Deze rubriek is bedoeld

Nadere informatie

Een leuke avond beleven èn bijdragen aan activiteiten op school?

Een leuke avond beleven èn bijdragen aan activiteiten op school? Geachte ouders In deze laatste nieuwsbrief voor de herfstvakantie treft u vooral informatie aan van buiten de school. De informatie is echter leuk, belangrijk en interessant genoeg om te plaatsen. Alvast

Nadere informatie

Nieuwsbrief winter 2016 Kinderopvang De Poppenkast.

Nieuwsbrief winter 2016 Kinderopvang De Poppenkast. Nieuwsbrief winter 2016 Kinderopvang De Poppenkast. Hallo Allemaal, Het is alweer winter, wat gaat de tijd toch snel. We hebben drukke tijden meegemaakt bij de poppenkast de afgelopen tijd. Gelukkig is

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 10 23 januari 2015

Nieuwsbrief nr. 10 23 januari 2015 Nieuwsbrief nr. 10 23 januari 2015 Agenda 26 januari Centrale aanmelddag nieuwe leerlingen (15.30-17.00 uur en 19.00-20.30 uur) 20.00 uur vergadering Schoolcommissie 27 januari Workshop groep 5 t/m 8 Waar

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd Doel Het op gang brengen of houden van leesplezier! Van wat voor soort boeken houden de kinderen en waarom? Zouden ze zelf graag de hoofdpersoon zijn in één van hun lievelingsboeken? Welke omslagen spreken

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Week 2 7 januari 8 januari 10 januari Een frisse start! Schoonmaakwedstrijd en kindervergadering

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Kind op maandag. Lied van de week: Opwekking 734: Adem om van U te zingen. Lied van de week: Opwekking 733: Tienduizend redenen

Kind op maandag. Lied van de week: Opwekking 734: Adem om van U te zingen. Lied van de week: Opwekking 733: Tienduizend redenen Datum: 9 februari 2015 Nieuwsbrief 12 Jaargang: 6 REHOBODE In en om school Juf Herma is nog steeds ziek. Zij heeft de ziekte van Ménière. De vervanging wordt gedaan door juf Sandra. Per dag en per week

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 26 Jaargang 9 13-03-2015. Agenda. Johannes 3:1-21; 7:45-52; 19:38-42

De Zegge s. Nieuwsbrief 26 Jaargang 9 13-03-2015. Agenda. Johannes 3:1-21; 7:45-52; 19:38-42 De Zegge s Nieuwsbrief 26 Jaargang 9 13-03-2015 Agenda Dinsdag 17 maart Groep 7 krijgt bezoek van een schrijver in de klas Woensdag 18 maart Groep 7 gaat wandelen voor water Zondag 22 maart Kerk school

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

nummer 13 18 december 2015

nummer 13 18 december 2015 nummer 13 18 december 2015 Weekagenda: Kerstvakantie: 21 december 2015 t/m 1 januari 2016 Maandag 4 januari 2016: Eerste schooldag in het nieuwe jaar Donderdag 7 januari 2016: Hoofdluiscontrole Gezonde

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer: 08 september 205 Nieuwsbrief In dit nummer: Schoolreis Op dinsdag 5 september a.s. zullen de groepen 3 t/m 8 op schoolreis naar de Efteling gaan. De kinderen worden om 08.30 uur in de klas verwacht, waarna

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Peuters. Lief maar ook wel eens lastig

Peuters. Lief maar ook wel eens lastig 1 Peuters Lief maar ook wel eens lastig 2 Peuters: Lief maar ook wel eens lastig Peuters zijn ondernemend en nieuwsgierig. Ze willen alles weten en ze willen alles zelf doen. En als ze iets niet willen,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden.

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden. PCBS Willem-Alexander Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen www.tabijn-willemalexander.nl 072-5813142 Nr. 10, 15-1-2015 072-5818270 Maandregel van de Willem-Alexanderschool wa-school@tabijn.nl Deze maand staat

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 Nieuwsbrief 37 10-06-2016 Pr. Bernhardlaan 87 Website Mgr. Bekkersschool 9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 17-6 Kinderen om 15.00 uur vrij ipv 15.15 uur ivm teamuitje 20-6 Ouderavond

Nadere informatie

We starten na de herfstvakantie.. We hebben al een startgroep, maar iedereen die mee wil koken, praten of helpen is natuurlijk van harte welkom.

We starten na de herfstvakantie.. We hebben al een startgroep, maar iedereen die mee wil koken, praten of helpen is natuurlijk van harte welkom. In deze VLOTte Babbel: - Info/ VLOTte babbel - Koken met ouders en kinderen - Ouderbijdrage - Tel tot tien! - Overblijven - Voorleestips - Voor op de kalender Geachte ouders, verzorgers, VLOTte Babbel

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken www.edusom.nl Opstartlessen Les 1. Kennismaken Wat leert u in deze les? Uzelf voorstellen Kennismaken Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam HET GESPREK

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL Nationaal congres Taal en Lezen 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL Contactgegevens Annemarieke Kool a.kool@cps.nl 06 55 81 87 65 Programma 1. Welkom 2. Doelen van workshop 3. Theorie strategieën

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2014

Nieuwsbrief Februari 2014 Nieuwsbrief Februari 2014 Belangrijke data 3 februari Maand/weekopening 6 11-13 februari CITO eindtoets groep 8 17 februari Ouderraadvergadering 20.00-21.30 uur 19 februari Studieochtend: gr 1 t/m 4 VRIJ

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Piramide voor gastouders

Piramide voor gastouders Gastouderopvang Piramide Piramide voor gastouders Plezier voor kinderen, gastouders en ouders! Voor alle kinderen van 0-4 jaar Compleet pakket Tips, suggesties en uitgewerkte activiteiten Professionalisering

Nadere informatie

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs.

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs. R.K. Basisschool Anselderlaan 10 6471 GL Eygelshoven Tel: 045-5351434 De fijne kneepjes van het voorlezen Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie