Stichting Bewonersraad Progressie Ridderkerk NIEUWS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Bewonersraad Progressie Ridderkerk NIEUWS"

Transcriptie

1 Stichting Bewonersraad Progressie Ridderkerk NIEUWS JAARVERSLAG 2017 Als Progressie hebben wij in 2017 een bewogen jaar achter de rug waarin we vele malen vergaderd en overleg gevoerd hebben. Vergaderingen Ook in 2017 hebben we dat gedaan volgens een vastgesteld schema dat we jaarlijks in een jaarplan vastleggen. Als Dagelijks Bestuur hebben we vergaderd op 25 januari, 26 april, 26 juli en 25 oktober. Daarnaast heeft het voltallige bestuur van Progressie vergaderd op 7 februari, 9 mei, 8 augustus en 7 november. Deze vergaderingen werden voorgezeten door de per 1 januari nieuw aangetreden voorzitter Henk Hesper. Verder was er het zgn. agenda-overleg met het management team van Woonvisie op 21 februari, 23 mei, 22 augustus en 14 november. Tenslotte waren er de overlegvergaderingen tussen Progressie en het management van Woonvisie op 7 maart, 6 juni, 5 september en 28 november, waarbij incidenteel ook leden van de Raad van Commissarissen aanschoven. Nieuwjaarsbijeenkomst We zijn 2017 welgemoed begonnen op 17 januari tijdens een gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst in het gebouw van Woonvisie waarbij diverse toespraken werden gehouden o.a. door onze voorzitter. Huurbeleid In de eerste vergaderingen van 2017 hebben we ons intensief beziggehouden met het huurbeleid van Eigenlijk zijn we nog steeds

2 een beetje trots op het bereikte resultaat. Er is toen overeengekomen dat de jaarlijkse huurverhoging voor gezinnen die bestaan uit meer dan 3 personen of waarvan tenminste 1 lid de AOW gerechtigde leertijd heeft bereikt en waarbij het inkomen niet hoger is dan euro, beperkt blijft tot de inflatiecorrectie. Omdat de belastingdienst geen gegevens meer mag verstrekken over het inkomen is voor de oplossing gekozen om middels een advertentie in de Combinatie de huurders te informeren over de mogelijkheid om dit inkomen zelf op te geven. Meer dan 3000 huurders hebben hier op gereageerd, 99,8 % is toegewezen. Statuten Na een lange periode van voorbereiding werden nieuwe statuten door de notaris goedgekeurd en vastgesteld. Mevr. Toos Vermeulen. In maart bereikte ons het droevige bericht dat in de vroege ochtend van 21 maart onze trouwe secretaresse was overleden. Haar gezondheid was de laatste jaren wat broos, maar haar overlijden kwam toch nog onverwachts. Vele jaren heeft mevr. Vermeulen deel uit gemaakt van Progressie en heeft ze op een nauwgezette manier het secretariaat gevoerd. Progressie was voor haar een deel van haar leven, ze voelde zich erg betrokken bij het wel en wee van onze corporatie. We missen haar nog steeds. In haar plaats is tot secretaris benoemd dhr. Ton Hulshoff. Het Klantenpanel. Samen op reis naar een nieuwe dienstverlening. In mei is Woonvisie onder de enthousiaste leiding van dhr. Frank Legdeur gestart met een serie van 7 klantenpanels, waaraan wij, als leden van Progressie, bij toerbeurt met veel plezier mee gewerkt hebben. Dienst verlening is voor Woonvisie erg belangrijk, de huurders waardeerden die dienstverlening met een 6,5: dat is weliswaar een voldoende maar men gaat bij Woonvisie voor een 8. Het klantenpanel dient om mee te denken over die dienstverlening. We keken naar wat goed gaat, maar ook naar wat beter zou kunnen. Meedenken betekent: samen kunnen we meer bereiken en zo maakten we samen een reis van woning tot huur betalen, langs overlast, klachten en betalen, naar reparatieverzoeken en zelf klussen. Natuurlijk keken we naar wat goed gaat, maar belangrijker nog naar wat we kunnen verbeteren tijdens de reis. Ieder contactmoment is een kans om dienstverlening te verbeteren. Die momenten namen we onder de loep en de deelnemers benoemden veel verbeterpunten.

3 De verbeterpunten hebben te maken met: goed communiceren duidelijk uitleggen waar de klant aan toe is ( en wat de volgende stappen zijn) doen wat is afgesproken echt luisteren en inleven in de situatie van de klant. Het ligt in de bedoeling dat we daar volgend jaar mee verder gaan, het klantenpanel wordt dan uitgebreid met leden van de bewonerscommissies. Een selectie van onderwerpen waar we ons dit jaar mee hebben beziggehouden: Tijdens de vergadering van 9 mei werd een nieuw Huishoudelijk Reglement vastgesteld. We dachten intensief met Woonvisie mee over een nieuw participatiereglement. In dit reglement wordt de samenwerking met de bewonerscommissies geregeld: bijvoorbeeld dat men 2 x per jaar met Woonvisie overlegt over zaken die het huren betreffen. Tussen de burgerlijke gemeente en Woonvisie gelden Prestatieafspraken. Samen met de wethouder zijn die afspraken geëvalueerd. Punt van aandacht vormt de leefbaarheid in de wijken. In Rhoon in zijn dergelijke afspraken nog onderwerp van gesprek, Progressie denkt daarin mee. Woonvisie heeft naast Ridderkerk ook woningbezit in Barendrecht en Rhoon. In nauw overleg met Progressie is bij een sloopproject een goed sociaal plan vastgesteld. Ook in Ridderkerk hebben we meegedacht over een basis sociaal plan, dat gaat gelden bij sloopprojecten. Huurders die kiezen voor zonnepanelen betalen daarvoor een bijdrage van 20 euro per maand, mede op voorstel van Progressie. De administratieve scheiding tussen DAEB en niet- DAEB werd per 1 juli 2017 een feit. Binnen Woonvisie fungeert een klachtencommissie die rond de twintig klachten behandelde. Woonvisie participeert in 18 V. v. E.'s. Progressie is lid van de landelijke Woonbond. De provinciale vergaderingen werden bezocht, evenals de jaarlijkse ledendag in september.

4 Verder wordt regelmatig aandacht gevraagd voor diverse andere zaken zoals de problematiek rond glasbewassing, de te betalen bijdrage voor het opladen van scootmobiels, het schotelantennebeleid, de regelgeving (paarse voordeur), het toewijzingsbeleid aan statushouders, de geruchten over een hennepkwekerij, de afname van het aantal sociale huurwoningen, energiebesparende maatregelen, Tiny houses, etc. Jaarvergadering 26 oktober 2017 Dit jaar werd de jaarvergadering gehouden op 26 oktober 2017 in De Levensbron. Deze jaarvergadering werd goed bezocht, dhr. Frank Legdeur hield een goede inleiding over de klantenpanels en we hebben uitgebreid met de bezoekers van gedachte gewisseld over zaken die ons als huurders bezig houden, zoals de mogelijk veranderingen in de functie van de huismeesters, en de zorgen die er soms zijn over de handhaving van overlast( geluid, rommel, hangjeugd). Na het overlijden van mevr. Vermeulen( voor wie tijdens de jaarvergadering een minuut stilte in acht werd genomen) ontstond een vacature in het bestuur van Progressie. Na een zorgvuldige procedure kon het bestuur in de persoon van mevr. Ineke van der Merwe een kandidaat-bestuurslid voorstellen. De leden stemden met haar benoeming in. Het bestuur van Progressie bestaat nu uit de volgende leden: dhr. Henk Hesper, voorzitter, dhr. Ton Hulshoff, (secretaris), dhr. Jan Lagendijk, (penningmeester), mevr. Thea Heinen, mevr. Ineke van de Merwe, dhr. Herman Laterveer en dhr. Peter Rietveld. We vormen een enthousiast team dat zich graag inzet voor de belangen van onze huurders. Die huurders weten Progressie regelmatig te vinden, we worden steeds vaker geraadpleegd: we zijn tenslotte een overlegorgaan en graag bereid eventuele problemen bespreekbaar te maken. We hopen in 2018 op de ingeslagen weg voort te gaan, naast de gewone dingen hopen we deel te nemen in het klantenpanel en verder staat de inrichting van een nieuwe website op de rol. Ton Hulshoff, secretaris.

5 VERSLAG JAARVERGADERING Rond de klok van 19 uur 30 opent voorzitter Hesper deze jaarvergadering met een woord van welkom tot 32 aanwezigen en in het bijzonder tot de gastspreker van vanavond dhr. Frank Legdeur. Er zijn 4 afmeldingen: mevr. Tilly Moreel en de heren M.P de Keizer, B. Noorlander en H. Laterveer. De voorzitter licht kort het programma voor vanavond toe en benadrukt dat de aanwezigen ruimschoots de gelegenheid krijgen om mee te denken, maar dat de rol van Progressie vooral ligt op beleidsmatig terrein. Voor de rondvraag melden zich de heren Renzen en Van Veen. Vervolgens krijgt dhr. Frank Legdeur het woord om aan de hand van een power point presentatie iets te vertellen over het klantenpanel. Presentatie dhr. Legdeur. Om te beginnen stelt dhr. Legdeur zich voor en vertelt vervolgens met enthousiasme over zijn project waar hij het afgelopen jaar voor Woonvisie mee bezig is geweest. Voor een woningcorporatie is een goede dienstverlening naar de huurders (klanten) belangrijk. Maar, zoals overal, is het altijd belangrijk om te kijken of iets voor verbetering in aanmerking komt. In het verleden is gebleken dat de klanten die dienstverlening van Woonvisie waardeerden met een 6,8. Dat is weliswaar geen onvoldoende, maar Woonvisie streeft ernaar om dit cijfer opgewaardeerd te krijgen naar minstens een 8. Hier ligt een uitdaging en daarmee de opdracht voor de heer Legdeur. Om te beginnen vergt dit een visie op de klant en was er een omslag nodig in het denken van alle medewerkers van Woonvisie, het vraagt een nieuwe manier van samenwerken die invloed moet hebben op de dienstverlening. Over een aantal zaken is goed nagedacht: hoe ontwikkel je een klantvolgsysteem? Wat is de strategie, hoe bevorder je de klantvriendelijkheid, welke processen moeten worden herijkt? Uitgangspunt hierbij is dat het om de klant gaat, hoe beleeft de klant het, hoe bereikbaar en toegankelijk is Woonvisie voor de klant? Om dat helder te krijgen is gewerkt met een klantenpanel om de klant erbij te betrekken, want als duidelijk is wat de klant verwacht, kan er gebouwd worden. Samen met het klantenpanel is in beeld gebracht wat er fout gaat, wat er verbeterd kan worden en waarom het anders moet om tot een betere dienstverlening te komen. We weten nu duidelijk wat de klant graag wil:

6 dat men goed communiceert dat duidelijk is wat de stappen zijn die men onderneemt, wanneer de klant een vraag stelt dat men doet wat afgesproken is dat men echt luistert naar de klant en zich in kan leven in de situatie van de klant. In het verleden was het vaak zo dat men in 40% van de gevallen opnieuw moest bellen over een reeds eerder gestelde vraag omdat er toch nog onduidelijkheden waren, dat moet worden teruggebracht, men streeft naar 7 %. Dhr. Legdeur heeft duidelijk het gevoel dat men bij Woonvisie goed op weg is naar een betere dienstverlening. De medewerkers zijn enthousiast, het management stuurt hierop, de klantvriendelijkheid verbetert. De samenwerking in het klantenpanel en daarmee de inbreng van de huurders wordt zeer gewaardeerd en men gaat hier zeker mee door, voor 2018 staan 6 bijeenkomsten gepland. De bedoeling is dat men doorgaat met de huidige leden van het klantenpanel, uitgebreid met een vertegenwoordiger van iedere bewonerscommissie, alles in goede samenwerking met Progressie. De website 'Mijn Woonvisie' is sinds kort in de lucht. Woonvisie richt zich erop om dingen continu te verbeteren. Wanneer een klacht binnenkomt moet daar iets mee worden gedaan, het moet worden gezien als feedback, het moet een aanleiding zijn om daar iets mee te doen, het kan dan bijdragen om de dienstverlening te verbeteren. Woonvisie gaat dus door met het klantenpanel, de aanwezigen vinden dit een goede zaak. De klantenpanels worden gehouden in het gebouw van Woonvisie, meestal van uur tot uur. Over die tijd wordt nog nagedacht zegt de heer Legdeur toe, er zijn mensen die graag willen aanschuiven, maar dan rond die tijd nog moeten werken. Een panel houden op zaterdag? Daar krijgt de heer Legdeur de handen ook weer niet voor op elkaar. De heer Legdeur is nu een tijd bezig geweest en merkt dat de dienstverlening langzamerhand verbetert. Het vraagt een nieuwe manier van werken. Uit de zaal komt een vraag of dit ook iets te maken heeft met een gegroeide cultuur. Dat is ook zo, maar de heer Legdeur merkt een cultuuromslag, men zit er anders in, medewerkers worden enthousiast, men krijgt meer ruimte, het kost tijd, maar het verschil wordt merkbaar. Nieuwe dienstverlening heeft ook te maken met de vraag over hoe je met elkaar omgaat. De voorzitter zegt dhr. Legdeur dank voor zijn enthousiaste inleiding en benadrukt dat ook Progressie de samenwerking als prettig heeft ervaren en laat zijn dankwoord vergezeld gaan van het aanbieden van een fles wijn. Jaaroverzicht. In de nieuwe woonwet van 2015 staat omschreven dat een

7 bewonersorganisatie jaarlijks verslag moet doen aan de leden van de bezigheden en dat doet voorzitter Hesper aan de hand van een powerpoint presentatie. 1) In januari traden de heren Hesper en Hulshoff toe tot het bestuur van Progressie. 2) In maart werden we opgeschrikt door het plotseling overlijden van onze trouwe secretaresse mevr. Toos Vermeulen. Op voorstel van de voorzitter houden we tot haar gedachtenis een minuut stilte. 3) In 2017 werden diverse vergaderingen gehouden: d.b. vergaderingen, bestuursvergaderingen, agenda overleg met het management van Woonvisie en overlegvergaderingen al of niet in het bijzijn van de Raad van Commissarissen. 4) Het huurbeleid is regelmatig onderwerp van gesprek geweest. In overleg met Woonvisie is een beperkte huurverhoging gerealiseerd voor gezinnen bestaande uit meer dan 2 personen of waarvan tenminste één lid de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, onder een bepaalde inkomensgrens. De belastingdienst mag die gegevens over inkomen niet meer verstrekken, maar op ons voorstel werden de huurders in de gelegenheid gesteld dat inkomen zelf op te geven. Meer dan 3300 mensen maakten hiervan gebruik, 99.8% werd toegewezen. 5) Op voorstel van Progressie werd besloten om een vast bedrag van 20 euro te betalen bij het aanbrengen van zonnepanelen. 6) Er is een evaluatie bijeenkomst geweest over de prestatieafspraken met de gemeente Ridderkerk. 7) Er is overleg geweest over de DAEB en niet DAEB regeling. 8) We hebben enthousiast meegedaan met het Klantenpanel. We hebben erop aangedrongen om het contact niet alleen digitaal te laten verlopen maar ook telefonisch. 9) We hebben ons gebogen over een bijstelling van een sociaal plan bij renovatie. Op 8 juli is een dergelijk plan ondertekend in Rhoon. 10) We hebben nieuwe statuten opgesteld (februari gepasseerd bij de notaris). 11) Er is een huishoudelijk reglement (mei) 12) We hebben meegedacht over de totstandkoming van een nieuw Participatiereglement. 13) Het jaarverslag van de klachtencommissie is besproken. 14) De huurdersparticipatie in VVE's is diverse malen aan de orde gesteld. 15) De vernieuwing van de Website staat op het prioriteitenlijstje voor Vacature bestuur. Door het overlijden van mevr. Vermeulen ontstond een vacature in ons bestuur. Na een zorgvuldige sollicitatie procedure waarbij 3 kandidaten betrokken waren, stelt het bestuur voor om in deze vacature mevr. Ineke v. d.

8 Merwe te benoemen. Nadat mevr. v. d. Merwe zich heeft voorgesteld en iets heeft verteld over haar ervaringen en haar enthousiasme om deel te gaan uitmaken van het bestuur, stemt de vergadering unaniem hier mee in. De voorzitter heet haar hartelijk welkom en vertrouwt op een goede samenwerking. Gesprek met bewonerscommissies en huurders. Omdat Progressie graag wil weten wat er in de bewonerscommissies, bij de huurders en in de wijk leeft gaan we daarover, verdeeld in groepjes met elkaar in overleg, gekoppeld aan de vraag wat Progressie hierin zou kunnen betekenen. Daarna volgt een nabespreking aan de hand van een verslagje dat door een lid van Progressie bij elk groepje gemaakt is. Er kwamen een heleboel dingen ter sprake, maar samengevat zou men graag zien dat Progressie aandacht gaat vragen voor de volgende zaken: Overlast / buurtpreventie/ handhaving / hangjongeren. Toewijzing huizen Statushouders. Alerter reageren op klachten door Woonvisie ( het klantenpanel voorziet in een behoefte) Opruimen zwerfvuil. Onduidelijke situatie bij sloop / renovatie project Henegouwerlaan / Stadhouderslaan. Sinds 2012 onduidelijkheid. De geruchten over het al dan niet verdwijnen van de huismeester. Men maakt zich daarover zorgen, vooral voor oudere bewoners die vaak een beroep moeten doen op de hulp van de huismeester. Wij kunnen die zorgen niet wegnemen, Progressie weet ook niet veel meer, wel is het zo dat men toestemming nodig heeft van 70% van de huurders om iets aan de positie van de huismeester te kunnen veranderen. Het heeft de volledige aandacht van Progressie. Rondvraag. De heer Van Veen vraagt nogmaals aandacht voor de positie van de huismeester. In de flats aan de Rijnsingel verandert de situatie snel, er komen weer meer gezinnen met kinderen te wonen en juist dan is de huismeester nog veel meer nodig. De heer Renzen is al jaren woonachtig aan het Prunusplantsoen. De laatste tijd zijn daar wat zorgen. Recentelijk is een paar maal een drugslaboratorium ontmanteld. Hoe kan dat nu? Hoe kan het dat de politie mensen er uit zet, en dat ze even later er weer vrolijk blijken te wonen? Weet men bij Woonvisie waar men mee bezig is? Wat gebeurt er wanneer er brand uitbreekt, wat niet denkbeeldig is met die lampen? De heer Renzen gaat daarover een brief schrijven en stelt Woonvisie daar aansprakelijk voor.

9 De voorzitter zegt toe ook dit onderwerp ter sprake te zullen brengen bij ons komende overleg. Hierna sluit de voorzitter de vergadering, waarna onder het genot van een hapje en een drankje nog even wordt nagepraat. Ton Hulshoff, secretaris Progressie.

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VOORWOORD

Jaarverslag 2016 VOORWOORD Jaarverslag 2016 VOORWOORD Zoals vorige jaren was ook 2016 weer een jaar met veel overleg en gesprekken met Maasdelta en verschillende andere partijen. Waaronder ons vaste overleg met de drie andere Huurdersraden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewaarexemplaar. Uw belangenbehartiger. Voor alle huurders van De Goede Woning

Nieuwsbrief Bewaarexemplaar. Uw belangenbehartiger. Voor alle huurders van De Goede Woning Nieuwsbrief Bewaarexemplaar Uw belangenbehartiger Voor alle huurders van De Goede Woning Inhoudsopgave: 1. Nieuwsbrief 2. Wie zijn wij? 3. Wat doen wij? 4. Wist u dat wij? 5. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

jaarverslag 2016 Huurdersvereniging Heusden Februari 2017 Activiteitenplan HVH 2016 pagina 1 van 6

jaarverslag 2016 Huurdersvereniging Heusden Februari 2017 Activiteitenplan HVH 2016 pagina 1 van 6 jaarverslag 2016 Huurdersvereniging Heusden Februari 2017 Activiteitenplan HVH 2016 pagina 1 van 6 Inleiding 2016 is een bewogen jaar geweest voor het bestuur van de Huurdersvereniging Heusden (HvH). Bewogen

Nadere informatie

Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur

Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2017

ACTIVITEITENPLAN 2017 HUURDERSNETWERK MITROS ACTIVITEITENPLAN 2017 Januari 2017 1 - Inleiding In 2016 heeft HNM zich nadrukkelijk gepresenteerd. Op diverse manieren. Dat doen we ook in 2017, maar we zetten er wel wat tandjes

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak.

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2016 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Participatieovereenkomst

Participatieovereenkomst E (0 ai u if) tn Participatieovereenkomst 2018-2022 o o Huurdersbelangen Organisatie Woonplus Stichting Woonplus Schiedam Participatieovereenkomst De Participatieovereenkomst omvat afspraken tussen de

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2015 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2015 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel.

Jaarverslag 2016 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel. Jaarverslag 2016 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel. Bestuur Dagelijks bestuur We kwamen elke maand bij elkaar met uitzondering van de maand juli. In verband met alle extra werkzaamheden die zijn voortgekomen

Nadere informatie

Huurdersvereniging Twee Stromenland

Huurdersvereniging Twee Stromenland Huurdersvereniging Twee Stromenland Ledenvergadering 2016 met Jaarverslag 2015 Ledenvergadering huurdersvereniging Twee Stromenland 9 juni 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: De Ogtent, Remigiusplein 9 te

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2018 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag 2018 Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Samen wonen in een VvE

Samen wonen in een VvE Samen bouwen aan beter wonen Samen wonen in een VvE 2 Bewonerscommissie en een Vereniging van Eigenaren Samen wonen in een VvE Huren in een Vereniging van Eigenaren Wanneer een woongebouw bestaat uit koop-

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Inhoudsopgave Inleiding voorzitter... 2 Verslag intern en regulier overleg HAR... 3 De samenstelling van de HAR in 2017... 3 Onderwerpen in 2017... 3 Biedingen

Nadere informatie

Inhoud. Algemene gegevens VHB. Jaaroverzicht. Algemene gegevens HOOG. Algemene gegevens De Veste. Jaaroverzicht vergaderingen De Veste

Inhoud. Algemene gegevens VHB. Jaaroverzicht. Algemene gegevens HOOG. Algemene gegevens De Veste. Jaaroverzicht vergaderingen De Veste Inhoud Algemene gegevens VHB Jaaroverzicht Algemene gegevens HOOG Algemene gegevens De Veste Jaaroverzicht vergaderingen De Veste 2 Algemene gegevens VHB Ledenaantal 31 december 2016: Bestuur Voorzitter

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Klachtencommissie

Jaarverslag 2017 Klachtencommissie Jaarverslag 2017 Klachtencommissie 1 Inleiding De klachtencommissie fungeert als sluitstuk van de dienstverlening van BrabantWonen. De commissie opereert binnen de taakomschrijving en bevoegdheden die

Nadere informatie

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR Profielschets Bestuur Huurdersplatform SOR 1 november 2018 Inhoud 1. Inleiding op SOR en het bestuur van het Huurdersplatform 3 1.1 Beschrijving SOR 3 1.2 Beschrijving (bestuur) Huurdersplatform SOR 3

Nadere informatie

Huurdersvereniging Heusden Jaarverslag 2015

Huurdersvereniging Heusden Jaarverslag 2015 Huurdersvereniging Heusden Jaarverslag 2015 Grotere opgave voor het bestuur HVH in 2015 In het afgelopen jaar heeft de huurder, middels een huurdersvereniging, een veel grotere invloed gekregen op het

Nadere informatie

JAARVERSLAG Inhoud

JAARVERSLAG Inhoud JAARVERSLAG 2016 Inhoud Pagina 1 Voorwoord Pagina 2 Samenstelling bestuur Huurdersraad Vidomes Website Spreekuur Wat doet de Huurdersraad voor de Huurders en de bewonerscommissies Pagina 3/4 Vergaderingen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering van maandag 20 november 2017

Verslag Algemene Ledenvergadering van maandag 20 november 2017 Nieuwsbrief december 2017 1 Verslag Algemene Ledenvergadering van maandag 20 november 2017 De voorzitter Jacques van Schaik opent om 19.30 uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Overleg De inhoud Publiciteit Interne organisatie Financiën Bijlage 1: Notulen ledenvergadering

Inhoudsopgave Inleiding Overleg De inhoud Publiciteit Interne organisatie Financiën Bijlage 1: Notulen ledenvergadering Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Overleg 3 De inhoud 3 Publiciteit 5 Interne organisatie 5 Financiën 6 Bijlage 1: Notulen ledenvergadering 29-06-2016 7 Bijlage 2: Financiën Huurdersvereniging

Nadere informatie

Werkplan 2018 van HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer

Werkplan 2018 van HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer Werkplan 2018 van HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 1. Inleiding Het bestuur van de HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer (HBvA) heeft het afgelopen jaar te maken gekregen met vele nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Maart 2018 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 stichting Huurdersbelang Delden

Jaarverslag 2017 stichting Huurdersbelang Delden Jaarverslag 2017 stichting Huurdersbelang Delden 1 Inhoud Stichting Huurdersbelang Delden... 3 Van vereniging naar stichting... 3 Stichting Huurdersbelang Delden, een vrijwilligersorganisatie... 3 Samenwerkingsovereenkomst...

Nadere informatie

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet)

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet) Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 14 april 2011, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen Inhoudsopgave: Inleiding Samenstelling Algemeen Bestuur Adviezen en werkzaamheden Werkgroep Bewonerscommissies Werkgroep Communicatie Werkgroep Huuradvies Scholing Algemeen Bestuur Voordracht nieuw lid

Nadere informatie

1. Opening. 2. Behandelen agendapunten Woningbelang.

1. Opening. 2. Behandelen agendapunten Woningbelang. Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 2 oktober 2017 Bij Feesterij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur Naam Aanwezig Afwezig Naam Aanwezig Afwezig Fred

Nadere informatie

Kruisjeslijst Huurdersplatform Palladion/de Alliantie Amsterdam - 1 -

Kruisjeslijst Huurdersplatform Palladion/de Alliantie Amsterdam - 1 - Kruisjeslijst Huurdersplatform Palladion/Alliantie Amsterdam Op 25 juni 2007 ondertekende Huurdersplatform Palladion en de Alliantie de kruisjeslijst die deel uit maakt van de op 1 oktober 2007 ondertekende

Nadere informatie

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen?

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen? Uitslagen enquêtes onder HVB-leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016.

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. 1. Welkom en vaststellen agenda De voorzitter, Albert van Zandt, heet alle aanwezigen van harte welkom. In het

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

SAMENWERKING WOONCOMPAS - PROGRESSIE

SAMENWERKING WOONCOMPAS - PROGRESSIE SAMENWERKING WOONCOMPAS - PROGRESSIE Reikwijdte van de samenwerkingsovereenkomst In dit hoofdstuk liggen de afspraken vast voor de samenwerking tussen Wooncompas en Progressie. De relatie tussen Wooncompas

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

sociaal statuut niveauverbetering

sociaal statuut niveauverbetering sociaal statuut niveauverbetering 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz.3 2. Kader sociaal statuut blz.4 3. Niveauverbetering blz. 5 3.1 Wat verstaat Lefier StadGroningen onder niveauverbetering? 3.2 Procedure

Nadere informatie

Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid

Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid verslag van vergaderdatum 6 februari 2019 Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid 1. Opening Nathalie opent om 19.00 uur de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Ze licht ieders rol kort toe.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010 Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide Op basis van artikel 14a lid 2 van de Statuten van Stichting De Bastide heeft het bestuur onderstaand huishoudelijk reglement vastgesteld. Indien Stichting

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Kruisjeslijst AAHA/Alliantie - 1 -

Kruisjeslijst AAHA/Alliantie - 1 - Kruisjeslijst behorende bij de samenwerkingsovereenkomst de Alliantie dd. 8 maart 2002 en ondertekend op 7 maart 2006 Op 8 maart 2002 ondertekende samenwerkingsovereenkomst en de Alliantie een samenwerkingsovereenkomst.

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019 St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden Bouwstenen HRHM 2019-2 x uitgave magazine Huurbelang - Workshops voor BC vrijwilligers en bestuur - Werving vrijwilligers - Ontwikkeling nieuwe werkgroepen -

Nadere informatie

Overeenkomst voor samenwerking

Overeenkomst voor samenwerking Overeenkomst voor samenwerking annex: bijlagen 1 en 2 De partijen: Verhuurder: de te 4538 BV Terneuzen, Communicatielaan 2, gevestigde stichting: Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, hierna te noemen: de woningcorporatie,

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Januari 2014 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

HUURDERSVERENIGING BREDERODE JAARVERSLAG 2018

HUURDERSVERENIGING BREDERODE JAARVERSLAG 2018 Secretariaat Bos en Duinlaan 2 d 2061 VP Bloemendaal telefoon 023-5388251 email:huurdersverenigingbrederode@gmail.com website: huurdersverenigingbrederode.nl KvK nummer 53913027 Inleiding HUURDERSVERENIGING

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

Stichting Huurders Participatieraad

Stichting Huurders Participatieraad Stichting Huurders Participatieraad JAARVERSLAG 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling en organisatie van de HPT 3 3. Behandelde onderwerpen in 2018 4 Advies

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Inleiding Het huidige ondernemingsplan van Het Gooi en Omstreken loopt tot eind 2017. De voorbereidingen voor het nieuwe ondernemingsplan zijn daarom in volle

Nadere informatie

Jaarverslag van. huurdersorganisatie. SliM Wonen

Jaarverslag van. huurdersorganisatie. SliM Wonen Jaarverslag 2017 van huurdersorganisatie SliM Wonen Inhoudsopgave 1 Samenstelling algemeen bestuur 2 Overzicht Algemeen Bestuur vergaderingen 2017 3 Werkgroep bewonerscommissies Sliedrecht en Molenwaard

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Januari Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Januari 2015 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion (HVS) Partijen Verhuurder Stichting Staedion hierna te noemen

Nadere informatie

7 JANUARI 21 JANUARI MEEDENKEN, MAAR DAN ÉCHT!

7 JANUARI 21 JANUARI MEEDENKEN, MAAR DAN ÉCHT! 7 JANUARI 21 JANUARI MEEDENKEN, MAAR DAN ÉCHT! OVERZICHT VAN 7 & 21 JANUARI 2019 EEN WOORD VOORAF Meedenken en meepraten met uw verhuurder is cruciaal om uw eigen ideeën te kunnen inbrengen. Het is immers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 PostNL port betaald WOON SPRAAK BILTSE BEWONERSVERENIGING Prins Hendriklaan 142 - Postbus 69 3721AX Bilthoven - tel. 030 2257343 info@woonspraak.nl www.woonspraak.nl www.facebook.com/woonspraak www.twitter.com/woonspraak

Nadere informatie

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES Begripsbepalingen Artikel 1 Definities Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: HBV BRES de vereniging Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125)

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125) VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING 27 oktober 2016 Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum (Aantal aanwezigen huurders 125) 1. Welkom namens de drie HBV s van de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi & Omstreken

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser

Prestatieafspraken Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser Prestatieafspraken 2019 Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser Dhr. A.V.M Veekamp Voorzitter Stichting Huurders Belangen Losser Dhr. J.H.F. Laarhoven Secretaris Stichting

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19. Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur Naam Aanwezig Afwezig Naam Aanwezig Afwezig Fred Fens X Anita

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. van de Vrede, Dhr. Veraart, Mevr. van Ginneken, Mevr. Stapelkamp

Afwezig: Dhr. van de Vrede, Dhr. Veraart, Mevr. van Ginneken, Mevr. Stapelkamp Centrum voor Wonen en Zorg De Brink Notulen vergadering 27 januari 2017 Cliëntenraad De Brink Aanwezig: Voorzitter Vice voorzitter Secretaris Leden Familieleden Thuiszorg Managers Dhr. Van Haren Mevr.

Nadere informatie

Concept advies Participatie

Concept advies Participatie John van Veen senior adviseur Woonbond Kennis- en Adviescentrum november 2011 Concept advies Participatie Inleiding Op 18 oktober 2011 is een groep van 21 huurders van Lefier van start gegaan om in een

Nadere informatie

Verslag van huurdersbijeenkomst van Woningbouwvereniging Oudewater Datum: 11 mei 2016 Plaats: PGO Zalencentrum Westsingel 2 te Oudewater

Verslag van huurdersbijeenkomst van Woningbouwvereniging Oudewater Datum: 11 mei 2016 Plaats: PGO Zalencentrum Westsingel 2 te Oudewater Verslag van huurdersbijeenkomst van Woningbouwvereniging Oudewater Datum: 11 mei 2016 Plaats: PGO Zalencentrum Westsingel 2 te Oudewater Aanwezig: Huurders: De heer Van der Klis (Pr. Margrietstraat 125)

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het 100% wonen Meld het ons! De Klachtenadviescommissie is er voor alle klanten van SallandWonen. Wonen 3 Klachten zijn welkom Heeft u een

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Van links naar rechts Mirjam Dangerman, Saby Pattipeilohy, Hans Ulrich (voorzitter) Elly van

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2 Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland 1 Overzicht bezit Woonzorg Nederland 2017 Bezit 's Hertogenbosch % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode mei 2015 jaargang 3 In deze nieuwsbrief Last van buren: schakel Buurtbemiddeling in Huurverhoging 2015 Actief zoeken op Daarwilikwonen.nu Oproep

Nadere informatie

HBO Tiwos. jaarverslag 2012

HBO Tiwos. jaarverslag 2012 HBO Tiwos jaarverslag 2012 Van de voorzitter HBO Tiwos Steeds als ik denk dat het beter zal gaan, gaat het toch weer mis. In 2012 kwamen er nieuwe verkiezingen, Gelukkig! dacht ik. Nu gaat er eindelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Bewonersvereniging Texel 2016/2017

Jaarverslag Bewonersvereniging Texel 2016/2017 Jaarverslag Bewonersvereniging Texel 2016/2017 Het afgelopen jaar en tot nu toe zijn enerverend geweest voor ons. De nieuwe woningwet houdt in dat bewonersverenigingen meer zeggenschap hebben gekregen.

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019.

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. Woensdag 24 april 2019. Deur open om 09.30 uur - Aanvang vergadering om 10.00 uur. Gebouw Jeugd van Gisteren - Beemsterstraat 4 Hoofddorp. Agenda ALV 24-april-2019. Opening.

Nadere informatie

Jaarplan, Begroting 2017 en Meerjarenprognose

Jaarplan, Begroting 2017 en Meerjarenprognose Jaarplan, Begroting 2017 en Meerjarenprognose 2017-2021 Goedgekeurd November 2016 Jaarplan 2017 1 Inleiding Voor het jaar 2017 presenteren we de begroting. Naast de cijfermatige opstelling, is er een toelichting

Nadere informatie

Koersplan Woningbouwvereniging Poortugaal. OP HOOF D L I JN EN OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING

Koersplan Woningbouwvereniging Poortugaal.  OP HOOF D L I JN EN OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING Koersplan 2017-2020 OP HOOF D L I JN EN Woningbouwvereniging Poortugaal www.wbvpoortugaal.nl OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING Wij bieden betaalbare huurwoningen met een passende kwaliteit. We

Nadere informatie

Aan de leden. Bijlage 5. Jaarplan 2017 Samen Sterk

Aan de leden. Bijlage 5. Jaarplan 2017 Samen Sterk Aan de leden Bijlage 5 Jaarplan 2017 Samen Sterk Secretariaat: Jacques Tatistrook 39 2726 TP Zoetermeer T (79) 331 98 84 (tussen 19.00 en 22.00 uur) E mail@destroken.nl W www.destroken.nl Banknummer: NL59INGB0009562382

Nadere informatie

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW)

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW) Versie: 1.3b Datum: 31-07-2012 Auteur: Marcel H.A. de Kock Organisatievormen van een VvE Een VvE kan op verschillende manieren georganiseerd zijn. In dit document worden de 3 meest voorkomende organisatievormen

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk Gemeente Ridderkerk College van Burgemeester en Wethouders Koningsplein 1 2981 EA Ridderkerk (ook verzonden per e-mail) datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk 20 juni 2018 onderwerp voornemens 2019

Nadere informatie

Verenigingsplan

Verenigingsplan HUURDERSVERENIGING PATRIMONIUM VEENENDAAL Verenigingsplan 2016 2020 Samen staan we sterk 29 april 2016 1 1. Inleiding 2015 was een belangrijk jaar voor de volkshuisvesting en vooral voor huurdersorganisaties.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo Vastgesteld in de ledenvergadering van 5 oktober2016 Algemeen Het Huishoudelijk Reglement bevat een aantal regels als aanvulling

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

jaarverslag in t kort

jaarverslag in t kort 2017 jaarverslag in t kort CO₂ neutraal route meer sociale huurwoning en bijbouwen A B 34 waar werd de huur aan besteed? ONDERHOUD WONEN Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar we, als sociale

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING DE DELTHE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING DE DELTHE HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING DE DELTHE BEGRIPPEN EN DEFINITIES Artikel 1 Bestuur: Verhuurder: Werkgebied: Huurder: Leden: Algemene Ledenvergadering: Het bestuur van de Huurdersvereniging

Nadere informatie

WERKPLAN. HBV Valkenswaard

WERKPLAN. HBV Valkenswaard WERKPLAN HBV Valkenswaard Versie: 1.1 Datum: Oktober 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Versterken van de structuur.... 3 1.1 Betrekken van huurders.... 3 1.2 Versterken communicatie met andere groepen.... 3 1.3

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

Ver van huis? 26 maart 2015. Pieter Schut Notaris vastgoed

Ver van huis? 26 maart 2015. Pieter Schut Notaris vastgoed Ver van huis? 26 maart 2015 Pieter Schut Notaris vastgoed Ver van huis Parlementaire enquête Woningcorporaties Commissie van Vliet: "Het was een giftige cocktail van overambitieuze directeuren, falend

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden JAARVERSLAG MAART 2018

Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden JAARVERSLAG MAART 2018 Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden JAARVERSLAG 2017 7 MAART 2018 Zoals gebruikelijk geeft de Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden (hierna HRHM) in dit jaarverslag een overzicht van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld.

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld. VERSLAG Algemene Ledenvergadering Groen Wonen Vlist (GWV) Aanwezig 17 leden Raad van Commissarissen Groen Wonen Vlist: Joke Storm (voorzitter), Wim de Wit (vice-voorzitter), Harro Janssen, Christianne

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurders MeerWonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurders MeerWonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurders MeerWonen Datum: 21 maart 2016 In het reglement wordt verstaan onder H.M.W. Stichting Huurders MeerWonen Woningstichting Stichting MeerWonen B.C. Bewoners Commissies

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Jaarverslag Van de Bewonersraad deltawonen

Jaarverslag Van de Bewonersraad deltawonen Jaarverslag 2017 Van de Bewonersraad deltawonen secretariaat@bewonersraaddw.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Missie... 4 Visie... 4 Het bereiken van optimaal woongenot door in gesprek met

Nadere informatie

Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2014

Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2014 Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave 1. Samenstelling Concernparticipatieraad Woonbron 3 2. Kader Bewonersparticipatie 4 3. Vergaderingen CPRW 4 4. Activiteiten/

Nadere informatie

WMO-platform Maasgouw

WMO-platform Maasgouw Jaarverslag 2018 Hieronder kunt het Jaarverslag 2018 lezen van het Wmo-platform gemeente Maasgouw, met als integraal onderdeel het Jaarverslag 2018 van de Participatieraad van de gemeente Maasgouw (zie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie