Jaarverslag Bewonersvereniging Texel 2016/2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Bewonersvereniging Texel 2016/2017"

Transcriptie

1 Jaarverslag Bewonersvereniging Texel 2016/2017 Het afgelopen jaar en tot nu toe zijn enerverend geweest voor ons. De nieuwe woningwet houdt in dat bewonersverenigingen meer zeggenschap hebben gekregen. Dat betekent voor ons dat er stapels documenten zijn te bestuderen. En we vergaderen heel wat af. De ene keer bij Woontij, de andere keer bij ons, in ons kantoortje aan de Thijsselaan. Ook maken we geregeld uitstapjes naar Den Helder, want ook daar wordt vergaderd. En om bij te scholen volgen we cursussen van de Woonbond. Ook werd er aan onze nieuwe website gewerkt. Op deze website kunnen we onze huurders informeren. Komend jaar zullen we deze site nog intensiever benutten. Er komt dus veel op ons bordje, o.a.: Onderhoudsbegroting, participatiebeleid, sloop- en renovatiereglement, milieu- en duurzaamheidsbeleid, beleid veilig en gezond wonen en onderhoudsbeleid. Ook wordt de stand van zaken van de diverse projecten van Woontij regelmatig doorgenomen. Als extra aandachtspunt mogen we toch wel de prestatieafspraken tussen de bewonersvereniging, de gemeente Texel en Woontij benoemen. Onze bewonersvereniging neemt als volwaardig partij deel aan het tripartite overleg over de prestatie-afspraken. Het woordje tri betekent drie. Drie partijen dus. Diverse standpunten en meningen worden besproken. Een en ander dwingt partijen tot visievorming, rol bepalen, onderhandelen, besluitvorming en handelen. Een heel proces. Een speelveld waar soepel geschakeld moet worden tussen de verschillende partijen.

2 Ons belangrijkste gespreksonderwerp was in deze de conceptwoonvisie. Ook werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Woontij en onze vereniging ondertekend. Hierin zijn afspraken vastgelegd die de belangenbehartiging bevorderen. Ook de overleg- en scholingsmogelijkheden zijn hierin beschreven en tevens de taken en bevoegdheden. En dat was niet het enige, want ook het sloop- en renovatiereglement moest worden vastgesteld en ondertekend. Het reglement geeft zekerheden aan huurders die met dit proces te maken krijgen. Op 1 oktober vorig jaar hield Woontij de De Dag van het huren. Ook wij, als bewonersvereniging, waren daarbij aanwezig. Wocozon, weet u wel, die van de zonnepanelen, stond er met een informatiekar. Enige tijd daarvoor hadden we al met Wocozon en Woontij aan tafel gezeten om ons te laten informeren. Ook waren we bij de informatie-avond in De Texelhoeve aanwezig. Nu waren de huurders aan de beurt om voorgelicht te worden. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want inmiddels zijn er al veel contracten afgesloten. En een deel staat nog in aanvraag. Op 12 oktober waren we bij de jaarlijkse Woontijdag. Dit keer in Den Helder op Willemsoord. Groen licht kwam er voor de renovatie van het Strendertuus. Er is veel werk verricht. De indeling van de woningen is gewijzigd, waardoor ze nu meer geschikt zijn voor bewoners met een zorgvraag. Inmiddels zijn de bewoners van de complexen Den Andel en de Poolster op de hoogte gebracht van de renovatieplannen. Tenminste 70 procent moet hiermee instemmen. Het moet echter wel financieel haalbaar zijn. Ook hierin zullen we een luisterend oor zijn en indien nodig onze mening geven of kritische vragen stellen.

3 Oudeschild zal op een later tijdstip aan de beurt komen. De ontwikkeling van een plan voor 100 duurzame flexwoningen komt in Den Burg Oost. Het wordt een vernieuwend woonconcept. Kijkt u eens op de website van Woontij. Onder hun nieuwsbericht van 21 april jl. kunt u een stukje lezen over Innovatie Challenge Wonen. Dit nieuwe woonconcept is te bekijken op You Tube. Een verfrissende animatie dat ons laat zien wat voor woonvormen er gerealiseerd kunnen worden. Dan hebben we nog het tuinbeleid bij de huisjes van Jan Dirksoord. Veel bewoners zijn razend nieuwsgierig hoe de tuinen gaan veranderen. Er zijn reeds twee bijeenkomsten geweest om te brainstormen. Mooie plannen kwamen boven water. Plannen die niet altijd gerealiseerd kunnen worden. Zoals altijd, komt ook hier het financiële gedeelte ter sprake. En als de tuinen op de schop gaan en opgeknapt worden, wie zorgt dan voor het onderhoud? Een aantal senioren kan een steentje bijdragen, doch er is ook een categorie die de energie niet meer heeft om het bij te houden. Een derde bijeenkomst volgt binnenkort. We nemen aan dat dit gegeven goed wordt vastgelegd in een reglement. Ja, en dan de huurprijzen. De huurders hebben de afgelopen jaren behoorlijk moeten inleveren op hun inkomen. De huren stegen aanzienlijk. Gelukkig heeft Woontij voor dit jaar het tij gekeerd. De huren zijn niet of nagenoeg niet gestegen. Laten we hopen dat ook de komende jaren dit patroon wordt voortgezet. En dat de regering sociaal meedenkt. Alleen blijft er een probleem bestaan ten opzichte van een groep die geen huursubsidie ontvangt. Je kunt al de sigaar zijn met een paar luttele euro s teveel aan inkomen. De huur kan dan een groot deel van je inkomen wegsnoepen. Per 1 januari 2017 zijn de huurprijsgrenzen verruimd. Dit betekent dat men vaker kan reageren.

4 In de woningwet is geregeld dat de huur van een woning moet passen bij het gezinsinkomen. Voor woningzoekenden met een inkomen hoger dan ,00 euro wordt het moeilijk een passende huurwoning te vinden, omdat deze groep als secundair wordt gezien. Op woningen met een huurprijs tot 592,55 euro kunnen alle woningzoekenden met een gezamenlijk belastbaar inkomen tot ,00 euro reageren. Bestudeert men de nieuwe richtlijnen dan valt er uit op te maken dat er veel mensen buiten de boot vallen. Zij zullen een andere uitweg moeten zoeken. Een paar alternatieven zou kunnen zijn om een huurwoning van de corporatie te kopen. Of een andere vrijgekomen woning. Het probleem is dat huurwoningen in de vrije sector vaak hoge huren hebben. Een tekort aan huurhuizen drijft de prijs op. Gemeente Texel, Woontij en de Bewonersvereniging beseffen dat ook voor die mensen een oplossing moet komen. Ook dit gegeven past in de woonvisie. Het is voor ons van groot belang dat we onze slagkracht behouden. Er komt veel op onze schouders. Versterking van ons bestuur is dringend geboden. Daarom doen we wederom een beroep op u leden, om in het bestuur plaats te nemen. Of misschien kent u iemand die u voor wil dragen. Iemand van u, die als bestuurslid mee wil denken in het nu en in de toekomst. De Bewonersvereniging komt op voor u. Zij kunnen echter niet voor de volle honderd procent presteren, als haar achterban haar stem niet laat horen. Plaats nemen in het bestuur betekent niet alleen draagkracht en alertheid. Ook kennisverrijking is aan de orde. Bestuurders komen op een doorgaans aangename manier met tal van mede-organisaties in aanraking, zoals bijvoorbeeld met de wethouders van de gemeente. En tal van mede belanghebbende besturen. Dit maakt ons werk interessant, nuttig, maar ook plezierig.

5 De samenwerking met Woontij is levendig en beslist niet saai. Ze houden ons voortdurend bezig. O.a. met plannen voor nieuwbouwbesluiten en natuurlijk, heel belangrijk, de nieuwbouw, zoals gezegd, van 100 extra woningen in plan Oost in Den Burg. We konden er onze invulling aangeven en met name ook gezien de zorgvraag op Texel. Want ook daar houden we ons mee bezig. U hoort het al, we hebben u nodig. U bent onze stem. Denk met ons mee en zeg het voort. Dames en heren, dit was het jaarverslag. Dank U!

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding Onderzoek woningzoekenden Texel Samenvatting Bij Woontij staan circa 1400 huishoudens ingeschreven die op zoek zijn naar een woning op Texel. 503 woningzoekenden hebben in oktober 2016 deelgenomen aan

Nadere informatie

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken;

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken; Werkplan STOK 2017 De prioriteiten van STOK STOK is de stedelijke organisatie van huurders bij de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Bewonerscommissies, actief op de wooncomplexen vormen de leden van vereniging.

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen?

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen? Uitslagen enquêtes onder HVB-leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk Gemeente Ridderkerk College van Burgemeester en Wethouders Koningsplein 1 2981 EA Ridderkerk (ook verzonden per e-mail) datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk 20 juni 2018 onderwerp voornemens 2019

Nadere informatie

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders.

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders. Hoofdvraag A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders Deelvragen B.1 Huren laag houden. Dan de komende jaren maar minder investeren.

Nadere informatie

Gemeentelijk beleid wonen en zorg

Gemeentelijk beleid wonen en zorg Informatieblad 2. Wonen en zorg April 2015 Gemeentelijk beleid wonen en zorg Gemeentelijk beleid over wonen en zorg wordt vormgegeven in de woonvisie van een gemeente. Concrete afspraken over doelstellingen

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Prestatie-afspraken Stichting Woontij-Gemeente Texel, stand 31 december 2015

Prestatie-afspraken Stichting Woontij-Gemeente Texel, stand 31 december 2015 Prestatie-afspraken Stichting Woontij-Gemeente Texel, stand 3 december 05 gereed in uitvoering nog niet gestart wordt niet uitgevoerd Nr Omschrijving Activiteit Doelstelling Actie jaar Bouw woningen Bouw

Nadere informatie

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers,

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Het is alweer een tijdje geleden dat de bouw is gestart van onze nieuwe woonzorglocatie op het Landje van Pelgrim. Hoogste tijd om u in deze nieuwsbrief te

Nadere informatie

Nieuwe huurdersvereniging

Nieuwe huurdersvereniging Nieuwe huurdersvereniging Woningbouwvereniging Reeuwijk 8 juni 2015 9-6-2015 1 Even voorstellen! 2 Waarom vinden we dat er een huurdersvereniging moet komen? Belangen behartiging van de huurders. Samen

Nadere informatie

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Inleiding Als voorbereiding van haar strategisch plan 2015-2017 heeft Woontij een vragenlijst opgesteld waarmee input wordt gevraagd voor de te kiezen

Nadere informatie

De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016

De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016 De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016 Guus Terlingen (FRAEY) en Maarten Groen (Woonbond Kennis- en Adviescentrum) Vandaag De Woningwet over de invloed van huurders

Nadere informatie

Werkplan Accio 2017 (2018)

Werkplan Accio 2017 (2018) Werkplan Accio 2017 (2018) Voorwoord 1. Accio: ontwikkeling van de vereniging 2. Participatie: beïnvloeden van woonbeleid 3. Bestuur en besturing: werken aan goed bestuur 4. Communicatie en relatie: contact,

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser

Prestatieafspraken Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser Prestatieafspraken 2019 Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser Dhr. A.V.M Veekamp Voorzitter Stichting Huurders Belangen Losser Dhr. J.H.F. Laarhoven Secretaris Stichting

Nadere informatie

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^'

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^' ^ ^ ^^ivi^^^^^ gemeente \ B&W DM-nr. 2010/9146 Advies 100312 Versie: 1 Co^' Aox^ a< Verantwoordelijk Portefeuille Weth. Dr. T.J. Haan Mede verantw. Gemeentesecretaris Hoofdafdeling Auteur Lokale Beleidsruimte

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2 Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland 1 Overzicht bezit Woonzorg Nederland 2017 Bezit 's Hertogenbosch % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55

Nadere informatie

Reglement participatie van Bewonerscommissies

Reglement participatie van Bewonerscommissies Reglement participatie van Bewonerscommissies Definities Omnia Wonen: Stichting Omnia Wonen, gevestigd te Harderwijk Bewoner of huurder: een meerderjarig persoon die met betrekking tot een woongelegenheid

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

Uitslagen enquêtes onder HVB leden

Uitslagen enquêtes onder HVB leden Uitslagen enquêtes onder HVB leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum december 2018 versie 01

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum december 2018 versie 01 JAARPLAN Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk 2019 Datum december 2018 versie 01 Inhoudsopgave Algemeen: acties gericht op inzet & opzet participatiestructuur 1 Betrokkenheid bij

Nadere informatie

4 o k t o b e r p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1

4 o k t o b e r p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Klankbordgroep 4 o k t o b e r 2012 p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Agenda 18.45 Actie- en besluitenlijst 19.00 Vraag en aanbod: Lukt het om 200 huishoudens uit fase 1 te herhuisvesten en hoe pakken

Nadere informatie

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum 12 december 2016

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum 12 december 2016 JAARPLAN Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk 2017 Datum 12 december 2016 Inhoudsopgave Algemeen: acties gericht op inzet & opzet participatiestructuur 1 Betrokkenheid bij activiteiten

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak.

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2016 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

Actieplan Huurders Belangen Vereniging. Samen sterk in wonen

Actieplan Huurders Belangen Vereniging. Samen sterk in wonen Actieplan 2016-2018 Huurders Belangen Vereniging Samen sterk in wonen Inhoud: 1. Inleiding Pag. 3 2. Visie & uitdaging Pag. 4 3. Organisatie Pag. 5 4. Werkpunten 2016/2018 Pag. 6 en 7 Samen sterk in wonen,

Nadere informatie

Spreker: Jaap Groeneveld Voorzitter Huurderscollectief Heuvelrug Wonen 30 november 2015

Spreker: Jaap Groeneveld Voorzitter Huurderscollectief Heuvelrug Wonen 30 november 2015 Huurdersorganisaties en de Woningwet 2015 Spreker: Jaap Groeneveld Voorzitter Huurderscollectief Heuvelrug Wonen 30 november 2015 Opbouw presentatie 1. Huurdersorganisaties in de Utrechtse Heuvelrug 2.

Nadere informatie

Masterclass Handreiking Prestatieafspraken. 1 oktober 2015

Masterclass Handreiking Prestatieafspraken. 1 oktober 2015 Masterclass Handreiking Prestatieafspraken 1 oktober 2015 2 Wat is beoogd met de herziening van de woningwet? 1. Afbakening van de taken van woningcorporaties 2. Meer zeggenschap van gemeenten en huurders

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019 ACTIVITEITENOVERZICHT 2019 MIDDEN-GRONINGEN juni 2018 1. INLEIDING Voor u ligt het activiteitenoverzicht 2019 van Actium aan de gemeente Midden-Groningen, met daarin de voorgenomen activiteiten van Actium

Nadere informatie

Activiteitenplan VHB 2013

Activiteitenplan VHB 2013 Activiteitenplan VHB 2013 De Vereniging HuurdersBelangen (VHB) heeft tot taak: het behartigen van de belangen van de huurder die in een woning van de Alliantie regio Amersfoort woont. Wat zijn de belangen

Nadere informatie

Vaststellen Woonvisie

Vaststellen Woonvisie Advies 1 Nummer 050 B&W 02-08-2016 Raadscommissie 06-09-2016 Gemeenteraad 21-09-2016 Vaststellen Woonvisie De woonvisie heeft ter visie gelegen voor inspraak, er zijn 6 reacties ingediend. Deze zijn verwerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

WERKPLAN. HBV Valkenswaard

WERKPLAN. HBV Valkenswaard WERKPLAN HBV Valkenswaard Versie: 1.1 Datum: Oktober 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Versterken van de structuur.... 3 1.1 Betrekken van huurders.... 3 1.2 Versterken communicatie met andere groepen.... 3 1.3

Nadere informatie

Het heft in eigen handen met de wooncoöperatie

Het heft in eigen handen met de wooncoöperatie Het heft in eigen handen met de wooncoöperatie Tineke Lupi, projectleider Platform31 netwerk bijeenkomst van afterworknet, op 31 oktober 2017 Den Haag Wat is een wooncoöperatie? Zelforganisatie in het

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties Bijlage 2 Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties 1 De thema s en de prestatieafspraken op hoofdlijnen 1.1 Thema Betaalbaarheid

Nadere informatie

Zienswijze op concept woonvisie 2015 2020

Zienswijze op concept woonvisie 2015 2020 Zienswijze op concept woonvisie 2015 2020 Meppel, 7-7-2015 Geacht college, De Huurdersvereniging Meppel heeft als belanghebbende de concept woonvisie 2015 2020 van u ontvangen. Waarvoor onze hartelijke

Nadere informatie

Addendum Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden

Addendum Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden Addendum Prestatieafspraken 2017 2020 Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden Utrecht, 23 november 2016 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. INVESTERINGSRUIMTE EN FINANCIËLE

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

vernieuwing, versterking en innovatie

vernieuwing, versterking en innovatie Activiteitenplan HRHM 2017 vernieuwing, versterking en innovatie Gouda januari 2017 1 Activiteitenplan HRHM 2017 Inleiding Voor u ligt het Activiteitenplan 2017 van de Stichting Huurdersorganisatie Regio

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid.

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid. Jaarverslag 2018 Inhoud Voorwoord SAMENVATTING JAARVERSLAG 2018 WONEN MIDDEN-DELFLAND Voorwoord Beleid Maatschappelijke verantwoording 03 05 06 Wij zijn een lokaal verankerde corporatie met een scherpe

Nadere informatie

Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs

Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs Over het Sociaal Projectplan en het plan voor sloop en nieuwbouw 15 november 2018 Drs. G. Jager 1 uitgever Woonbond kennis- en adviescentrum Postbus 3389 1001

Nadere informatie

Voor verhuur beschikbaar van 7 woningen voor cliënten van De Waerden (begeleid wonen).

Voor verhuur beschikbaar van 7 woningen voor cliënten van De Waerden (begeleid wonen). Prestatie-afspraken Stichting Woontij-Gemeente Texel, stand 5 april 0 Nr Omschrijving Activiteit Doelstelling Actie jaar Bouw woningen Bouw 7 woningen aan de Wilhelminalaan in Den Burg. voormalig terrein

Nadere informatie

Adviesrapport Bewoners adviesgroep Doorstroming Oktober 2015

Adviesrapport Bewoners adviesgroep Doorstroming Oktober 2015 Oktober 2015 2 Advies in hoofdlijnen Het advies 1. Door de huren bij mutatie niet te verhogen door passend toe te wijzen, kan de doorstroming worden bevorderd indien dit vooral duidelijk wordt aangegeven,

Nadere informatie

Nr: Schipluiden: 18 november Aan de Raad

Nr: Schipluiden: 18 november Aan de Raad Nr: 2004-11-08 Schipluiden: 18 november 2004 Onderwerp: Notitie woningbouwprogrammering Midden-Delfland Aan de Raad Inleiding Voor u ligt de notitie woningbouwprogrammering waarin de uitgangspunten voor

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2017 t/m maart 2017

Prestatieafspraken 2017 t/m maart 2017 Prestatieafspraken 2017 t/m 2019 2 maart 2017 Gemeente Hillegom, Woonstichting De Key, Huurdersbelangenvereniging Arcade en Bewonerscommissie Bloemhof 02-03-2017 Inleiding Gemeente Hillegom, woonstichting

Nadere informatie

Bericht. Inhoud. Bericht van onze directeur-bestuurder. Bericht van de raad van commissarissen. Het huisvesten van onze doelgroep

Bericht. Inhoud. Bericht van onze directeur-bestuurder. Bericht van de raad van commissarissen. Het huisvesten van onze doelgroep Jaarverslag 2017 Inhoud Bericht VAN ONZE DIRECTEUR-BESTUURDER Bericht van onze directeur-bestuurder Bericht van de raad van commissarissen Het huisvesten van onze doelgroep De kwaliteit van onze woningen

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 16 oktober Programma 1. Inleiding 2. Conclusies uit bewonersbijeenkomsten september 3. Trends huurdersparticipatie

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 29 augustus 2017 Onderwerp Raadsbrief: Beantwoording schriftelijke vragen ex artikel 42 van het Reglement van orde voor de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018

Activiteitenplan 2018 St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden Activiteitenplan 2018 Workshops voor vrijwilligers en bestuur 2 x uitgave van ons magazine Huurbelang Communicatie BC vice versa bestuur Groei vrijwilligers bestand

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van

Jaarverslag 2015 van Jaarverslag 2015 van Huurdersorganisatie Stichting Huurders Samen Sterk The image cannot be displayed. Your computer may not have enough memory to open the image, or the image may have been corrupted.

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort HBVA-AMERSFOORT SNEEUWUIL 85 3815XS AMERSFOORT TEL:033-4653164 SECR@VERENIGINGHUURDERSBELANGEN.NL WWW.VERENIGINGHUURDERBSELANGEN.NL

Nadere informatie

Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer 15.16418 IIUIIllllllll

Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer 15.16418 IIUIIllllllll Gemeente Landgraaf Aan de SP Landgraaf t.a.v. mevrouw I. Koopman Maastrichterlaan 11 6374 VL LANDGRAAF IIUIIllllllll Onderwerp Vragen ex artikel 43 Reglement van Orde inzake wachtlijsten. Landgraaf, Verzonden

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2014Z11661

Nadere informatie

1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp?

1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? Wonen 5 4 4 3 3 2 1 1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? woningaanbod is uitstekend 29% woningaanbod is voldoende 46% woningaanbod is onvoldoende (n=217) Ik heb geen idee wat het woningaanbod

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2015 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2015 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Reglement participatie van Bewonerscommissies Staedion Overwegingen dat de verhuurder Staedion met dit reglement nadere invulling

Nadere informatie

Jaarplan. begroting HVG

Jaarplan. begroting HVG Jaarplan en begroting 2017 HVG 1 Inhoud Inleiding blz 3 1. Organisatie blz 4 a. Het bestuur b. Contacten c. Inbreng van leden d. Communicatie e. Inbreng prestatieafspraken f. Relatie met verhuurder(s)

Nadere informatie

Parlementaire enquête: Meer rechten voor de huurder

Parlementaire enquête: Meer rechten voor de huurder Parlementaire enquête: Meer rechten voor de huurder Negende peiling Huurderspanel Woonwaard Woonwaard december 2014 Inleiding Aanleiding en doel onderzoek Woonwaard peilt periodiek de mening van de huurders

Nadere informatie

Vivare Gemeente Renkum

Vivare Gemeente Renkum Samenvatting Vivare Gemeente Renkum Prestatieafspraken 2015-2018 Vivare en de gemeente Renkum werken samen aan voldoende goede huurwoningen op de juiste plek voor een juiste prijs. Meer dan voorheen moet

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

Participatie en zelfbeheer. ALV STOK Trevor James 31 mei 2016

Participatie en zelfbeheer. ALV STOK Trevor James 31 mei 2016 Participatie en zelfbeheer ALV STOK Trevor James 31 mei 2016 Woningwet 2015 Woonvisie & prestatieafspraken Verandering in relatie huurdersorganisatie, woningcorporatie en gemeente Woonvisie en prestatieafspraken:

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 stichting Huurdersbelang Delden

Jaarverslag 2017 stichting Huurdersbelang Delden Jaarverslag 2017 stichting Huurdersbelang Delden 1 Inhoud Stichting Huurdersbelang Delden... 3 Van vereniging naar stichting... 3 Stichting Huurdersbelang Delden, een vrijwilligersorganisatie... 3 Samenwerkingsovereenkomst...

Nadere informatie

MEMO HERZIENING WONINGWET

MEMO HERZIENING WONINGWET MEMO HERZIENING WONINGWET Nieuwe corporatiebestel van kracht op 1 juli 2015 Op 17 maart 2015 heeft de Eerste Kamer unaniem ingestemd met de gewijzigde Woningwet 1 die tot doel heeft het functioneren van

Nadere informatie

Nieuwe Woningwet. Wat verandert er in de sociale huursector?

Nieuwe Woningwet. Wat verandert er in de sociale huursector? Nieuwe Woningwet Wat verandert er in de sociale huursector? NIEUWE WONINGWET Maart 2015 Nederlandse Woonbond Samenstelling Nederlandse Woonbond Voor de tekst in deze brochure is gebruikt gemaakt van gegevens

Nadere informatie

Reglement participatie van Bewonerscommissies

Reglement participatie van Bewonerscommissies Reglement participatie van Bewonerscommissies Definities Omnia Wonen: Stichting Omnia Wonen, gevestigd te Harderwijk Bewoner of huurder: een meerderjarig persoon die met betrekking tot een woongelegenheid

Nadere informatie

THEMABIJEENKOMST WONEN. 29 juni 2015

THEMABIJEENKOMST WONEN. 29 juni 2015 THEMABIJEENKOMST WONEN 29 juni 2015 1. Opzet van de bijeenkomst Na een korte introductie van de voorzitter (wethouder Wolff) houdt woningcorporatie ZO Wonen een korte presentatie op hun visie en functie

Nadere informatie

Jaarverslag van. huurdersorganisatie. SliM Wonen

Jaarverslag van. huurdersorganisatie. SliM Wonen Jaarverslag 2017 van huurdersorganisatie SliM Wonen Inhoudsopgave 1 Samenstelling algemeen bestuur 2 Overzicht Algemeen Bestuur vergaderingen 2017 3 Werkgroep bewonerscommissies Sliedrecht en Molenwaard

Nadere informatie

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019 St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden Bouwstenen HRHM 2019-2 x uitgave magazine Huurbelang - Workshops voor BC vrijwilligers en bestuur - Werving vrijwilligers - Ontwikkeling nieuwe werkgroepen -

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Overeenkomst voor samenwerking

Overeenkomst voor samenwerking Overeenkomst voor samenwerking annex: bijlagen 1 en 2 De partijen: Verhuurder: de te 4538 BV Terneuzen, Communicatielaan 2, gevestigde stichting: Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, hierna te noemen: de woningcorporatie,

Nadere informatie

Het sloopbesluit, en dan...?

Het sloopbesluit, en dan...? Het sloopbesluit, en dan...? fase 3 In het Middengebied is en wordt er de komende jaren flink vernieuwd. De wijk ondergaat een ware metamorfose en dit jaar start het uitverhuizingstraject van de derde

Nadere informatie

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015 Back to the future Goed Wonen Special Woningwet 2015 De Woningwet 2015 geeft duidelijke spelregels voor de sociale huursector. In deze special van Goed Wonen leggen we uit wat er verandert, wat we als

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz)

Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz) Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz) Agenda De sector Taak en rol corporaties Zorg en veiligheid > actuele vraagstukken

Nadere informatie

jaarverslag in t kort

jaarverslag in t kort 2017 jaarverslag in t kort CO₂ neutraal route meer sociale huurwoning en bijbouwen A B 34 waar werd de huur aan besteed? ONDERHOUD WONEN Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar we, als sociale

Nadere informatie

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID Thema Huurbeleid Aanleiding Op de jaarlijkse ledenvergadering is het thema Huurbeleid besproken. Ook TBV-wonen was uitgenodigd om hun huurbeleid toe te lichten.

Nadere informatie

Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Reglement van Orde van de Raad 2011 Docs.nr 4402318

Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Reglement van Orde van de Raad 2011 Docs.nr 4402318 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Reglement van Orde van de Raad 2011 Docs.nr 4402318 Nr. 2013-99 Vragen van raadslid Frits Schoenmaker (SP), over Huurverhogingen n.a.v. WSW-rapport,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125)

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125) VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING 27 oktober 2016 Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum (Aantal aanwezigen huurders 125) 1. Welkom namens de drie HBV s van de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi & Omstreken

Nadere informatie

Kenmerk: (ter informatie/ discussiestuk/ standpuntbepaling/ besluitvorming) Auteur: Jan van Andel Datum: 27 maart 2013

Kenmerk: (ter informatie/ discussiestuk/ standpuntbepaling/ besluitvorming) Auteur: Jan van Andel Datum: 27 maart 2013 Agendapunt Strategisch Vastgoed Beleid 2013 Kenmerk: (ter informatie/ discussiestuk/ standpuntbepaling/ besluitvorming) Auteur: Jan van Andel Datum: 27 maart 2013 Overleg Managementteam Ondernemingsraad

Nadere informatie

Sociaal Huurakkoord 2018

Sociaal Huurakkoord 2018 Sociaal Huurakkoord 2018 Dit Sociaal Huurakkoord 2018 is moeizaam tot stand gekomen. De oorzaak is een steeds grotere fiscale druk bij corporaties, die zich uiteindelijk één op één vertaalt in ófwel huren

Nadere informatie

hestia Doe mee met onze enquête en maak kans op een dinerbon! Hestia wil graag je mening horen!

hestia Doe mee met onze enquête en maak kans op een dinerbon! Hestia wil graag je mening horen! hestia Hestia is de vereniging van en voor huurders van Portaal Eemland in Amersfoort. Bewonersvereniging Hestia is een onafhankelijke en zelfstandige huurdersorganisatie. JUNI 2015 Hestia wil graag je

Nadere informatie

Midden in Rhenen! Jaarbericht Rhenense Woningstichting 2013

Midden in Rhenen! Jaarbericht Rhenense Woningstichting 2013 Midden in Rhenen! Terugblik Het jaar 2013 was voor de Rhenense Woningstichting (RWs) een bijzonder jaar. Ondanks de onzekere financiële- en marktomstandigheden zijn we erin geslaagd om de voorgenomen investeringen

Nadere informatie

Activiteitenplan HRHM 2016

Activiteitenplan HRHM 2016 Inleiding Voor u ligt het eerste Activiteitenplan van de Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands- Midden kortweg HRHM. Twee aspecten staan in 2016 centraal. De eerste is het samengaan van de twee

Nadere informatie

Jaarbericht 2015/2016

Jaarbericht 2015/2016 Jaarbericht 2015/2016 Meneer en mevrouw Van der Naalt uit Marum zijn al 50 jaar huurder van Wold & Waard. Onze activiteiten in 2015 Onze financiën in 2015 Onze plannen in 2016 Zicht op 2015/2016 In dit

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

VERSLAG HUURDERSRAADPLEGING WESTLAND 25 APRIL 2019

VERSLAG HUURDERSRAADPLEGING WESTLAND 25 APRIL 2019 VERSLAG HUURDERSRAADPLEGING WESTLAND 25 APRIL 2019 Rudy wildeman van de Huurdersraad in gesprek met huurders van Westland Donderdagavond 25 april was het zover: de Huurdersraadpleging Westland vond toen

Nadere informatie

Manifest Wonen & Zorg in Maastricht

Manifest Wonen & Zorg in Maastricht Manifest Wonen & Zorg in Maastricht Stichting Samen Onbeperkt Oktober 2017 Inleiding Waarom dit manifest? Het recht op een behoorlijke levensstandaard en bescherming tegen armoede en sociale uitsluiting,

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Programma 1. Inleiding 2. Korte terugblik op 16 oktober 3. De structuur van de huurdersorganisatie

Nadere informatie