WESTVOORNE Colinslandsedijk 27 Tinte. Bestemmingsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WESTVOORNE Colinslandsedijk 27 Tinte. Bestemmingsplan"

Transcriptie

1 WESTVOORNE Colinslandsedijk 27 Tinte Bestemmingsplan

2

3 Colinslandsedijk 27 Tinte Westvoorne bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO bpColdijk concept voorontwerp projectnummer: ontwerp vastgesteld opdrachtleider: R.A. Sips aangesloten bij: Delftseplein 27b postbus AD Rotterdam T:

4 Rho Adviseurs bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van Rho Adviseurs bv, behoudens voorzover dit drukwerk wettelijk een openbaar karakter heeft gekregen. Dit drukwerk mag zonder genoemde toestemming niet worden gebruikt voor enig ander doel dan waarvoor het is vervaardigd.

5 2 Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding Inleiding Ligging plangebied Geldend bestemmingsplan Leeswijzer 8 Hoofdstuk 2 Plangebied en voorgenomen ontwikkeling Inleiding Beschrijving huidige situatie Beschrijving voorgenomen ontwikkeling 10 Hoofdstuk 3 Beleidskader Inleiding Rijksbeleid Ruimtelijk beleid provincie Gemeentelijk beleid Conclusie 15 Hoofdstuk 4 Sectorale onderzoeken Bodem Archeologie Water Bedrijven en milieuzonering Geluid Verkeer en parkeren Externe veiligheid Luchtkwaliteit Ecologie M.e.r. beoordeling Kabels en leidingen 21 Hoofdstuk 5 Juridische planbeschrijving Inleiding Planvorm Plansystematiek 23 Hoofdstuk 6 Uitvoerbaarheid Inleiding Economische uitvoerbaarheid Handhaving 25

6 3 Hoofdstuk 7 Overleg en inspraak Inleiding Inspraak Overleg artikel Bro 27 Bijlagen Bijlage 1 Bijlage 2 Memo wegverkeerslawaai Reactie waterschap Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels 37 Artikel 1 Begrippen 37 Artikel 2 Wijze van meten 42 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 43 Artikel 3 Tuin 43 Artikel 4 Wonen 44 Artikel 5 Waarde Archeologie 46 Hoofdstuk 3 Algemene regels 49 Artikel 6 Antidubbeltelregel 49 Artikel 7 Algemene bouwregels 50 Artikel 8 Algemene gebruiksregels 51 Artikel 9 Algemene afwijkingsregels 52 Artikel 10 Algemene wijzigingsregels 53 Artikel 11 Overige regels 54 Hoofdstuk 4 Overgangs en slotregels 55 Artikel 12 Overgangsrecht 55 Artikel 13 Slotregel 56

7 Toelichting

8

9 7 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Inleiding Op het perceel Colinslandsedijk 27 bevindt zich in de huidige situatie een woning met daarbij een smederij. De eigenaar heeft het voornemen om zijn bedrijf te beëindigen en op de vrijkomende gronden twee extra woningen te realiseren. Het op dit moment geldende bestemmingsplan laat op deze locatie één woning en deze specifieke bedrijfsbestemming toe. Om aan het verzoek tegemoet te komen is een bestemmingsherziening nodig waarbij twee woningen extra worden toegestaan en de specifieke aanduiding voor de smederij kan worden verwijderd. Met voorliggend bestemmingsplan wordt een nieuw planologisch kader vastgesteld. 1.2 Ligging plangebied Het plangebied ligt aan de zuidwestzijde van de Colinslandsedijk in Tinte. Het perceel wordt omsloten door de bebouwing op de percelen Colinslandsedijk 25 en 31, met aan de noordwestzijde bebouwing en aan de oostwestzijde de tuin van het naastgelegen perceel. Aan de achterzijde van het perceel grenst het landelijk gebied. In paragraaf 2.2 is de huidige situatie in het plangebied uitgebreider beschreven. In figuur 1.1 is de ligging van het plangebied weergegeven. Figuur 1.1: Ligging plangebied

10 8 1.3 Geldend bestemmingsplan Het vigerende bestemmingsplan is 'Dorpsgebied Tinte', vastgesteld door de gemeenteraad op 21 juni Het perceel heeft de bestemmingen 'Wonen', 'Tuin' en 'Waarde Archeologie' met de functieaanduidingen 'specifieke vorm van bedrijf 2' en 'specifieke vorm van waarde 1 en 3'. Ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf 2' zijn tevens bedrijfsactiviteiten met SBI code 284 uit ten hoogste categorie B.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten 'functiemenging' toegestaan. Tevens is een bouwaanduiding 'vrijstaand' opgenomen. Omdat er twee woningen extra worden toegevoegd, en er slechts één woning is toegestaan, is de ontwikkeling in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Figuur 1.2 Vigerend bestemmingsplan. 1.4 Leeswijzer Deze toelichting is als volgt opgebouwd: hoofdstuk 2 geeft een beschrijving van de huidige en toekomstige situatie in het plangebied; het relevante ruimtelijke beleidskader is beschreven in hoofdstuk 3. Daarbij is toegelicht op welke manier dit bestemmingsplan past binnen de beleidskaders van de diverse overheden; het onderzoek dat voor dit bestemmingsplan is uitgevoerd komt in hoofdstuk 4 aan de orde; hoofdstuk 5 beschrijft de juridische opzet van dit bestemmingsplan; op de economische uitvoerbaarheid en het aspect handhaving wordt in hoofdstuk 6 ingegaan; hoofdstuk 7 bevat de samenvatting en toelichting op het gevoerde overleg met de andere overheden en een toelichting op de maatschappelijke uitvoerbaarheid.

11 9 Hoofdstuk 2 Plangebied en voorgenomen ontwikkeling 2.1 Inleiding Dit hoofdstuk beschrijft de huidige situatie in het plangebied en geeft een toelichting op de voorgenomen ontwikkeling. In de laatste paragraaf is de landschappelijke inpassing gemotiveerd. 2.2 Beschrijving huidige situatie Het plangebied is gelegen in het lint van de kern van Tinte. Langs het lint zijn met name woningen gesitueerd. De woningen direct aan de weg zijn vrijstaand en hebben één laag met een kap. Later toegevoegde woningen die wat verder van de weg af staan betreffen twee onder één kap woningen en hebben twee lagen en een kap. De bestaande bebouwing binnen het plangebied betreft een vrijstaande woning met bedrijfsbebouwing (smederij). Het perceel wordt aan de oost, zuid en zuidwestzijde omsloten door het landelijke gebied. Zie figuren 1.1 en 2.1. Figuur 2.1: foto huidige bebouwing.

12 Beschrijving voorgenomen ontwikkeling Het perceel bevindt zich in de dorpskern van Tinte. De voortzetting of uitbreiding van de huidige smederij is vanwege milieueisen op deze locatie in het dorp in de toekomst niet meer mogelijk / wenselijk. Met de uitvoering van het plan wordt het bedrijf beëindigd en gesaneerd. De kern van Tinte bestaat voor het grootste deel uit een lang dijklint tussen de polders. Het perceel bevindt zich aan dit lint. De bebouwing langs het lint in de vorm van vrijstaande en geschakelde woningen wordt alleen ter hoogte van de Strijpse Wetering onderbroken. Bedrijven zijn in de loop der tijd voor het grootste deel verdwenen en vervangen door woningen. Zoals verwoord in de structuurvisie Tinte is vernieuwing van oude bebouwing nodig voor de leefbaarheid in het dorp. Toename van bewoners door een beperkt aantal woningen is gewenst. Het perceel waarop een woning met werkplaats staat en een achterop het perceel geplaatste schuur zal worden gesaneerd. Door het toevoegen van twee extra woningen in het lint, is er sprake van een kwaliteitsverbetering. De nieuwe woningen zullen geplaatst worden in het stramien vergelijkbaar met de woningen in de omgeving langs het lint staan. Omdat bestaande bebouwing wordt vervangen en er nauwelijks bebouwingsmogelijkheden toenemen, wordt de ruimtelijke kwaliteit niet aangetast en zelfs verbeterd. De parkeerbehoefte wordt op eigen terrein opgelost.

13 11 Hoofdstuk 3 Beleidskader 3.1 Inleiding In dit hoofdstuk wordt het relevante ruimtelijke beleidskader beschreven. Achtereenvolgens komt het rijksbeleid, het provinciale beleid en het gemeentelijke beleid aan bod. 3.2 Rijksbeleid Het rijksbeleid voor de ruimtelijke ordening is vastgelegd in de structuurvisie Infrastructuur en Ruimte (maart 2012). Het Rijk streeft naar een concurrerend, bereikbaar, leefbaar en veilig Nederland. Om dit te bereiken is een aanpak geformuleerd die ruimte geeft aan regionaal maatwerk, de gebruiker voorop zet en ruimtelijke ontwikkelingen en infrastructuur met elkaar verbindt. Bij deze aanpak gaat het Rijk uit van vertrouwen, heldere verantwoordelijkheden en eenvoudige regels. Zo ontstaat er ruimte voor maatwerk en initiatieven van burgers en bedrijven. Vertrouwen in medeoverheden is de basis voor het bepalen van verantwoordelijkheden, regelgeving en rijksbetrokkenheid. De gemeente is de overheid die het dichtst bij de burger staat en in eerste instantie zorg draagt voor een veilige en leefbare woon en werkomgeving. Bij de inrichting van de ruimte gaat het om de ruimtelijke ontwikkeling van stad en platteland in brede zin, waarbij onder meer de belangen van mobiliteit, milieu, natuur, water, economie en wonen worden afgewogen. Het Rijk kiest drie doelen om Nederland concurrerend, bereikbaar, leefbaar en veilig te houden voor de middellange termijn (2028): Het vergroten van de concurrentiekracht door het versterken van de ruimtelijk economische structuur van Nederland; Het verbeteren en ruimtelijk zekerstellen van de bereikbaarheid van Nederland, waarbij de gebruiker voorop staat; Het waarborgen van een leefbare en veilige omgeving waarin unieke natuurlijke en cultuurhistorische waarden behouden zijn. In de structuurvisie Infrastructuur en Ruimte heeft het Rijk verder dertien zogenaamde 'nationale belangen' geformuleerd. Deze nationale belangen geven aan voor welke onderwerpen het Rijk verantwoordelijk is en waarvoor zij resultaten wil bereiken. De wijziging van het woningprogramma is geen onderwerp vallend binnen een van de nationale belangen. Het bestemmingsplan past hiermee binnen de door het Rijk gestelde doelen. De uitwerking en verantwoordelijkheid voor de realisatie wordt aan de gemeentelijke overheid gelaten. 3.3 Ruimtelijk beleid provincie Provinciale structuurvisie en programma Ruimte Het relevante provinciale beleid is vastgelegd in de structuurvisie Ruimte en Mobiliteit. Bij deze structuurvisie hoort een programma Ruimte.

14 12 De Actualisering 2016 van de VRM is op 14 december 2016 vastgesteld door Provinciale Staten en op 12 januari 2017 in werking getreden. Hiermee zijn wijzigingen doorgevoerd in de Visie ruimte en mobiliteit, het Programma ruimte, de Verordening ruimte 2014 en de Cultuurhistorische Hoofdstructuur. Hoofddoel van de VRM is het scheppen van voorwaarden voor een economisch krachtige regio. Dat betekent: ruimte bieden om te ondernemen, het mobiliteitsnetwerk op orde en zorgen voor een aantrekkelijke leefomgeving. De VRM bevat een nieuwe sturingsfilosofie. De kern daarvan is: Ruimte bieden aan ontwikkelingen. Aansluiten bij de maatschappelijke vraag naar woningen, bedrijfsterreinen, kantoren, winkels en mobiliteit. Allianties aangaan met maatschappelijke partners. Minder toetsen op regels en meer sturen op doelen. Bij de VRM horen: de Visie ruimte en mobiliteit, de Verordening ruimte, het Programma ruimte en het Programma mobiliteit. In de VRM zijn 4 thema's te onderscheiden: 1. beter benutten en opwaarderen van wat er is, 2. vergroten van de agglomeratiekracht, 3. verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit, 4. bevorderen van de transitie naar een water en energie efficiënte samenleving. De inzet van de provincie is dat ruimtelijke ontwikkelingen bijdragen aan het behoud en versterking van de ruimtelijke kwaliteit, zoals benoemd op de kwaliteitskaart en uitgewerkt in richtpunten. Het ruimtelijk kwaliteitsbeleid bestaat uit een viertal kwaliteitskaarten, samengevat in één integrale kwaliteitskaart, bijbehorende richtpunten en een aantal bepalingen in de verordening ( handelingskader ruimtelijke kwaliteit ). Om te kunnen bepalen of een ruimtelijke ontwikkeling passend is, is vooral de ruimtelijke impact van belang. De gebiedsprofielen ruimtelijke kwaliteit bieden handvatten om te bepalen hoe groot de ruimtelijke impact in specifieke gevallen is. In dit licht wordt onderscheid gemaakt in drie soorten ontwikkeling: inpassing; aanpassing; transformatie. Inpassing Dit betreft een gebiedseigen ontwikkeling, passend bij de schaal en aard van het landschap. Bij inpassing veranderen bestaande structuren en kwaliteiten niet tot nauwelijks. De rol van de provincie is hier in principe beperkt, behalve in gebieden met bijzondere kwaliteit. Uitgangspunt is dat bij inpassing een ontwikkeling volledig past binnen de richtpunten. Aanpassing Dit betreft een ontwikkeling die niet past bij de aard of de schaal van een gebied en daarmee niet geheel past binnen de richtpunten. De rol van de provincie zal zich, afhankelijk van het type gebied en het type ontwikkeling, vooral richten op het toewerken naar een kwalitatief optimaal resultaat. Ontwerpoptimalisaties, inpassingsmaatregelen of aanvullende ruimtelijke maatregelen zijn nodig om de ruimtelijke kwaliteit te behouden of te verbeteren. Transformatie Bij transformatie gaat het om een verandering van een gebied van dusdanige aard en omvang dat een nieuw landschap of stedelijk gebied ontstaat. De ontwikkeling past niet bij de aard en schaal van het gebied.

15 13 Bij transformatieopgaven is bijna altijd een provinciaal doel of belang in het geding en zal de betrokkenheid van de provincie zich richten op een actieve behartiging van provinciale doelen en een kwalitatief optimaal resultaat. Gelet op de verandering van het gebied is het reëel om aan te nemen dat niet aan alle richtpunten kan worden voldaan, maar dat door middel van een nieuw integraal ontwerp een nieuwe ruimtelijke kwaliteit ontstaat. Ook hierbij kunnen ontwerpoptimalisaties, inpassingsmaatregelen of aanvullende ruimtelijke maatregelen nodig zijn om de ruimtelijke kwaliteit te behouden of te verbeteren. Toetsing aan de richtpunten Het betreft hier een inpassing in het bestaande lint van Tinte. Naast de al bestaande woning worden twee extra woningen ingepast. Deze woningen zijn ter vervanging van de bestaande bedrijfsbebouwing. Het bebouwd oppervlakte blijft nagenoeg gelijk. In het geldende bestemmingsplan heeft het perceel al een woonbestemming. In het lint is overwegend sprake van woonbebouwing. Door het saneren van de bedrijfsbebouwing vindt er een kwaliteitsverbetering van het lint plaats. Er is geen sprake is van een functiewijziging, maar van een doelmatig gebruik van de woonbestemming ter plaatse. De bedrijvigheid in een overwegend woonmilieu kan een verstorend karakter hebben. Het lint, met zijn lineaire karakter, krijgt door het toevoegen van extra woningen meer karakteristiek en 'body'. Er ontstaat een hechtere dorpsrand met een passende overgangskwaliteit naar het achterliggende agrarische gebied. De woningen worden zodanig ingepast dat er geen aantasting is van het kleinschalige dijkenpatroon. Provinciale verordening Naast de structuurvisie heeft de provincie ook de verordening Ruimte vastgesteld. In deze verordening staan de algemeen verbindende regels waaraan een gemeentelijk bestemmingsplan moet voldoen. De verordening bevat een aantal regels welke relevant zijn voor dit bestemmingsplan. Artikel Ladder voor duurzame verstedelijking Lid 1 Ladder voor duurzame verstedelijking Een bestemmingsplan dat een nieuwe stedelijke ontwikkeling mogelijk maakt, voldoet aan de volgende eisen: a. de stedelijke ontwikkeling voorziet in een actuele behoefte, die zo nodig regionaal is afgestemd; b. in die behoefte wordt binnen het bestaand stads en dorpsgebied voorzien door benutting van beschikbare gronden door herstructurering, transformatie of anderszins, of c. indien de stedelijke ontwikkeling niet binnen het bestaand stads en dorpsgebied van de betreffende regio kan plaatsvinden, wordt gebruik gemaakt van locaties die, 1. gebruikmakend van verschillende middelen van vervoer, passend ontsloten zijn of als zodanig worden ontwikkeld, 2. passen in de doelstellingen en richtpunten van de kwaliteitskaart van de Visie ruimte en mobiliteit, waarbij artikel van toepassing is, en 3. zijn opgenomen in het Programma ruimte, voor zover het gaat om locaties groter dan 3 hectare. Om aan te tonen dat voldaan wordt aan een actuele behoefte, onder criterium 1, wordt verwezen naar de regionale woningmarktafspraken. In 2014 hebben de colleges van de gemeenten Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Rotterdam (namens de deelgemeente Rozenburg), Spijkenisse en Westvoorne de woningmarktafspraken Voorne Putten Rozenburg vastgesteld. De twee extra woningen die met het voorliggende bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt, zijn in de woningmarktafspraken benoemd als te realiseren in Westvoorne in de periode Hiermee voldoet dit bestemmingsplan aan de voorwaarde van regionale afstemming van woningbouwplannen.

16 14 Criterium 2 van de ladder stelt dat een stedelijke ontwikkeling binnen het bestaand stads en dorpsgebied voorzien moet worden. De locatie valt binnen de definitie van bestaand stads en dorpsgebied. Aangezien voldaan wordt aan criterium 2, is criterium 3 niet van toepassing. Artikel van de verordening stelt dat een bestemmingsplan kan voorzien in een nieuwe ruimtelijke ontwikkeling, onder voorwaarden ten aanzien van ruimtelijke kwaliteit. In dit artikel wordt aangegeven dat een plan binnen de aard en schaal van het gebied moet passen en aan de richtpunten van de kwaliteitskaart moet voldoen. Zoals verwoord in de voorgaande alinea s wordt voldaan aan de kwaliteitskaart. Het plan past daarmee in de provinciale verordening. De overige voorwaarden van artikel zijn daardoor niet van toepassing. Omdat het plan niet in een beschermingsgebied valt en er geen richtpunten in het geding zijn is er ook geen specifieke beeldkwaliteitsparagraaf noodzakelijk. Op grond van artikel 2.2.1, eerste lid, van de verordening kan in een nieuwe ruimtelijke ontwikkeling worden voorzien wanneer deze past binnen de aard en schaal van het gebied en voldoet aan de richtpunten van de kwaliteitskaart. De wijziging van het programma betreft geen stedelijke ontwikkeling. Het plangebied is door de provincie niet aangewezen als gebied met een specifieke waarde (categorie 2) of bijzondere kwaliteit (categorie 1). Alle ruimtelijke ontwikkelingen in dit gebied moeten bijdragen aan de instandhouding en versterking van de gebiedskenmerken en de ruimtelijke kwaliteit zoals die door de provincie is geformuleerd. Opgemerkt wordt dat in deze geen sprake is van een gebiedsvreemde ontwikkeling, er is sinds 2012 immers al woningbouw toegestaan. Hiermee wordt de ontwikkeling ingepast in de bestaande ruimtelijke context. Conclusies Gelet op de hierboven gegeven toelichting wordt geconcludeerd dat het voorliggende bestemmingsplan voldoet aan het door de provincie in haar structuurvisie Ruimte en Mobiliteit, verordening Ruimte 2014 en programma Ruimte vastgelegde beleid. 3.4 Gemeentelijk beleid Structuurvisie In de structuurvisie Tinte (2013) is aangegeven dat er behoefte is aan nieuwe woningen en dat een toename met een beperkt aantal woningen past in de omgeving, wanneer deze worden gerealiseerd in het bestaande dorpslint of bestaande bebouwing. In dit geval is sprake van nieuwe woningen binnen de dorpskern, aan het bebouwingslint en van vervanging van bestaande bebouwing. Dit past goed binnen het beleid volgens de structuurvisie Tinte. Omgevingsvisie Westvoorne 2030 In de omgevingsvisie is het beleid uit de structuurvisie overgenomen. In deze visie worden de verschillende belangen vanuit landschap, de kernen, recreatie en toerisme, de agrarische sector en de gemeenschap samengesmolten tot een integrale ontwikkelingsrichting voor de periode tot De kaders worden zo helder mogelijk geschetst, maar de verre tijdshorizon maakt het onmogelijk en onwenselijk om nu alles exact te voorspellen. Deze visie is veel meer een route of een richting dan een hard einddoel op zichzelf, een uitnodiging om bij te dragen aan het behoud en de verbetering van onze omgeving. Voor een stevig fundament is op de achtergrond natuurlijk gewerkt met diverse prognoses.

17 15 Op de Visiekaart zijn in de directe omgeving van het plangebied 2 aanduidingen opgenomen 'lokaal voorzieningenniveau' en '(mogelijk toekomstige) bouwlocaties > 5 woningen' Onderdeel van de omgevingsvisie is een projectenmatrix. In deze matrix is 'woningbouw Tinte' opgenomen onder woningvoorraad. Deze ontwikkeling past binnen de plannen om voor Tinte enkele woningen toe te voegen aan de planvoorraad. Woningmarktafspraken Het voorstel past in de regionale woningmarktafspraken. Van de totaal 257 woningen in de periode van 2014 tot 2019 zijn 5 woningen opgenomen in Tinte. Er is in het plan sprake van vervanging van een bestaande woning en twee nieuwe woningen. Nadere regionale afstemming is niet nodig, omdat de ontwikkeling past binnen de regionale woningmarktafspraken. 3.5 Conclusie Het voorliggende bestemmingsplan past binnen het relevante beleid van de diverse overheden. Zoals beschreven draagt het plan bij aan de realisatie van de beleidsdoelstellingen.

18 16

19 17 Hoofdstuk 4 Sectorale onderzoeken In dit hoofdstuk wordt nagegaan of de verschillende omgevings en milieuaspecten de uitvoerbaarheid van het plan niet in de weg staan. 4.1 Bodem Normstelling en beleid Volgens artikel van het Besluit ruimtelijke ordening dient in verband met de uitvoerbaarheid van een plan rekening te worden gehouden met de bodemgesteldheid in het plangebied. Voor ruimtelijke plannen dient ten minste het eerste deel van het verkennend bodemonderzoek, het historisch onderzoek, te worden verricht. Indien uit het historisch onderzoek blijkt dat op de betreffende locatie sprake is geweest van activiteiten met een verhoogd risico op verontreiniging moet het volledig verkennend bodemonderzoek worden uitgevoerd. Onderzoek Op de locatie bevindt zich een bodem en grondwaterverontreiniging. Deze verontreiniging is deels gesaneerd, met een monitoringsplicht. De bodem onder het bebouwde deel is niet gesaneerd. Bij een eventuele sloop van vloeren geldt een saneringsverplichting. Hierbij is nader onderzoek noodzakelijk. Conclusie Er is geen sprake van fysieke functiewijziging. In het geldende bestemmingsplan ligt er reeds een woonbestemming op de gronden. Op basis hiervan is de bodemkwaliteit voldoende voor de beoogde functie. In het kader van de omgevingsvergunning voor bouwen is wel een bodemonderzoek noodzakelijk. 4.2 Archeologie Een belangrijk instrument voor het gemeentelijke archeologisch beleid is de Archeologische Waarden en Beleidskaart (AWK). De kaart toont de archeologische waarden en verwachtingen binnen het gemeentelijk grondgebied en geeft aan hoe de gemeente Westvoorne daarmee wenst om te gaan. In bestemmingsplannen wordt voor de verschillende plangebieden het archeologisch beleid nader uitgewerkt. In het vigerende bestemmingsplan 'Dorpsgebied Tinte' is voor de archeologische waarden een dubbelbestemming 'Waarde Archeologie' opgenomen. Conclusie Conform het geldende bestemmingsplan wordt ter bescherming van de archeologische waarden ter plaatse een dubbelbestemming 'Waarde Archeologie' opgenomen. Voor een beperkt gedeelte, zuidwestelijke punt, wordt de specifieke vorm van waarde 3 opgenomen. Voor de overige gronden geldt de specifieke vorm van waarde 1. Het aspect staat de uitvoering van het plan dan ook niet in de weg.

20 Water Waterbeheer en watertoets Bij ruimtelijke plannen moet in een vroeg stadium met de waterbeheerder worden overlegd over nieuwe ontwikkelingen. Hiermee wordt voorkomen dat deze ontwikkelingen in strijd zijn met duurzaam waterbeheer. Het plangebied ligt binnen het beheersgebied van het waterschap Hollandse Delta, dat verantwoordelijk is voor het waterkwantiteits en waterkwaliteitsbeheer. Gelet op de strekking van dit plan, is volstaan met toezending van het plan in het kader van het overleg ex artikel van het Besluit ruimtelijke ordening aan het waterschap. Waterkwantiteit Als gevolg van dit bestemmingsplan neemt de verharde oppervlakte niet toe. Weliswaar worden meer woningen mogelijk gemaakt dan nu aanwezig, maar het oppervlak van deze nieuwe woningen is nagenoeg gelijk aan het oppervlak van de nu aanwezige bebouwing. Watersysteemkwaliteit en ecologie Ter voorkoming van diffuse verontreinigingen van water en bodem is het van belang om duurzame, niet uitloogbare materialen te gebruiken, zowel gedurende de bouw als de gebruiksfase. Veiligheid en waterkeringen De ontwikkeling heeft geen invloed op de waterveiligheid in de omgeving. Waterbeheer Voor aanpassingen aan het bestaande watersysteem dient bij het waterschap vergunning te worden aangevraagd op grond van de Keur. In de Keur is ook geregeld dat langs watergangen een beschermingszone in acht moet worden genomen. Binnen de beschermingszone mag niet zonder ontheffing van het waterschap gebouwd, geplant of opgeslagen worden. Het doel hiervan is om te voorkomen dat de stabiliteit of het profiel van een watergang worden aangetast, de aan of afvoer en/of berging van water of het onderhoud worden gehinderd. Ook voor het onderhoud gelden bepalingen uit de Keur. Door het plangebied lopen geen hoofdwatergangen of boezemwateren. Conclusie Het betreft een locatie in de bebouwde kom. De gemeente is wegbeheerder. Er zijn geen gevolgen voor het watersysteem, waterkwaliteit en de waterveiligheid. 4.4 Bedrijven en milieuzonering Normstelling en beleid In het kader van een goede ruimtelijke ordening moet in ruimtelijke plannen rekening worden gehouden met afstemming tussen gevoelige functies en milieuhinderlijke functies. Uitgangspunt daarbij is dat nieuwe en bestaande bedrijven niet in hun bedrijfsvoering worden beperkt en dat ter plaatse van woningen sprake is van een aanvaardbaar woon en leefklimaat. De afstemming beperkt zich tot de volgende milieuaspecten met een ruimtelijke dimensie: geluid, geur, gevaar en stof. Onderzoek In het vigerende bestemmingsplan is de ambachtelijke timmerwerkplaats op het perceel Colinslandsedijk 18 planologisch ingepast, waarbij er al rekening is gehouden met woningen op korte afstand. In de nieuwe situatie verandert dit niet.

21 19 Conclusie Binnen het plan worden geen nieuwe mogelijkheden geboden die omliggende bedrijven kunnen beperken in hun bedrijfsvoering. Teven is ter plaatse van de beoogde woningen sprake van een goed woon en leefklimaat. Het aspect bedrijven en milieuhinder vormt geen belemmering voor de beoogde ontwikkeling. 4.5 Geluid Woningen zijn binnen de Wet geluidhinder (Wgh) aangemerkt als geluidgevoelige functies, waarvoor akoestisch onderzoek dient te worden verricht, indien deze liggen binnen de geluidzone van wettelijk gezoneerde wegen (50 km/u of hoger). De te realiseren woningen zijn niet gelegen binnen de geluidzone van gezoneerde wegen. De woningen worden ontsloten door de Colinslandsedijk, een erftoegangsweg met een maximum snelheid van 30 km/u. In het kader van een goede ruimtelijke ordening dient aannemelijk te worden gemaakt dat de woningen in een aanvaardbaar akoestisch klimaat mogelijk wordt gemaakt. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd ten gevolge van het verkeer op de Colinslandsedijk. In een memo, opgenomen in bijlage 1 zijn de uitgangspunten en resultaten toegelicht. Conclusie De nieuwe woningen zijn geluidgevoelige functies en niet gelegen binnen de geluidzone van gezoneerde wegen. Onderzoek is volgens de Wgh niet noodzakelijk, maar in het kader van een goede ruimtelijke ordening zijn de woningen wel getoetst op een aannemelijk woon en leefklimaat ten gevolge van de Colinslandsedijk. Op de voorste rand van het bouwvlak wordt een geluidbelasting berekend van ten hoogste 50 db. Aan de richtwaarde van 48 db wordt voldaan als de voorste gevels van de woningen minstens 13,50 meter van de as van de weg worden gerealiseerd. De richtwaarde van 48 db wordt overschreden op de voorste rand van het bouwvlak, de maximaal aanvaardbare waarde van 63 db niet. Doordat de geluidbelasting is berekend ten gevolge van een niet gezoneerde weg (30 km/u), is een hogere waarde procedure niet van toepassing. Daarnaast wordt de maximaal aanvaardbare waarde van 63 db niet overschreden, waardoor sprake is van een aanvaardbaar akoestisch leefklimaat. 4.6 Verkeer en parkeren In het geldende plan is gesteld dat omliggende wegen voldoende zijn ingericht om een verkeersveilige en adequate afwikkeling van het verkeer mogelijk te maken. Qua verkeersafwikkeling is de nieuwe situatie dusdanig beperkt van impact dat hier geen nadere berekeningen voor nodig zijn. Dit mede gelet op de bedrijfsfunctie die het perceel nu heeft, die ook (in potentie) een bepaalde verkeersaantrekkende werking heeft. De bestaande situatie heeft geen dusdanige grote impact dat dit nader onderzoek behoeft. Het aspect verkeer staat de beoogde ontwikkeling niet in de weg staat. De parkeerdruk in de openbare ruimte neemt niet onevenredig toe. In de regels zal de (standaard)bepaling worden opgenomen dat voorzien wordt in voldoende parkeerruimte. Parkeren vindt plaats op eigen terrein.

22 Externe veiligheid Toetsingskader Voor externe veiligheid moet naar verschillende aspecten worden gekeken, namelijk: bedrijven waar opslag, gebruik en/of productie van gevaarlijke stoffen plaatsvindt; vervoer van gevaarlijke stoffen over weg, spoor of water en door buisleidingen. In het externe veiligheidsbeleid wordt onderscheid gemaakt tussen het plaatsgebonden risico (PR) en het groepsrisico (GR). Het PR is de kans per jaar dat een persoon op een bepaalde plaats overlijdt als rechtstreeks gevolg van een ongeval met gevaarlijke stoffen, indien hij onafgebroken en onbeschermd op die plaats zou verblijven. Het PR wordt weergegeven met risicocontouren rondom een inrichting of langs een vervoersas. De norm voor het GR is een oriëntatiewaarde. De gemeente heeft een verantwoordingsplicht als het GR toeneemt en/of de oriëntatiewaarde overschrijdt. Onderzoek Op circa 175 meter van het plangebied is een groothandel in gasflessen gevestigd. Hierbij geldt een richtafstand van 300 meter voor het milieuaspect veiligheid (Grth in vloeibare en gasvormige brandstoffen: tot vloeistof verdichte gassen, categorie 4.2). Het betreft echter een activiteit in beperkte omvang. Het plangebied ligt dan ook niet binnen het invloedgebied. Conclusie Op basis van informatie over bedrijven en vervoer van gevaarlijke stoffen over wegen, spoor en water in de omgeving van het plangebied wordt aan de hand van de professionele risicokaart geconcludeerd dat in de omgeving van het plangebied geen risicobronnen aanwezig zijn die van invloed zijn op de externe veiligheidssituatie binnen het plangebied. 4.8 Luchtkwaliteit In het geldende bestemmingsplan is reeds geconcludeerd dat het aspect luchtkwaliteit geen belemmering vormt voor de woning ter plaatse. Daarnaast valt het aantal woningen dat mogelijk wordt gemaakt ook onder het 'besluit niet in betekenende mate' en is nader onderzoek niet noodzakelijk. Ter plaatse van het plangebied is sprake van een goed woon en leefklimaat. 4.9 Ecologie Onderzoek Gebiedsbescherming Het plangebied maakt geen deel uit van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Ook zijn er geen natuurgebieden (Natura 2000) in de nabijheid van het plangebied. De ontwikkeling die het bestemmingsplan mogelijk maakt, hebben geen invloed op de natuurwaarden. Het gaat hier namelijk alleen om het toevoegen van twee extra woningen binnen een woonbestemming conform het vigerende bestemmingsplan. Soortenbescherming Het gaat om de herontwikkeling van een bestaand perceel, waarbij de woning en gebouwen intensief (bedrijfsmatig) worden gebruikt. Beschermde soorten zijn niet waargenomen.

23 21 Conclusie Het plangebied is niet gelegen in beschermde natuurgebieden. Ten opzichte van het geldende plan worden een smederij beëindigd ten gunste van woningbouw. Vanuit het oogpunt van gebiedsbescherming gaat het om een erg kleinschalige ontwikkeling zonder effecten. Negatieve effecten op beschermde gebieden kunnen worden uitgesloten M.e.r. beoordeling Binnen de kaders van het Besluit milieueffectrapportage, bijlage D kan de voorgenomen ontwikkeling worden gezien als een 'stedelijke ontwikkeling' (D11.2). Echter gezien de omvang en de ligging van het plan, evenals het feit dat het perceel de bestemming 'Wonen' al heeft, kan hiervan worden afgeweken. Een (vormvrije) mer beoordeling is daarom niet noodzakelijk Kabels en leidingen Het plangebied is gelegen op 116 meter van een hogedruk aardgasleiding. Geconcludeerd wordt dat plangebied buiten het invloedgebied van deze leiding ligt en dat het aspect kabels en leidingen geen belemmering oplevert voor de realisatie van het bestemmingsplan.

24 22

25 23 Hoofdstuk 5 Juridische planbeschrijving 5.1 Inleiding In dit hoofdstuk wordt een toelichting gegeven op de juridische opzet van het bestemmingsplan. Er wordt ingegaan op de gekozen planvorm en de toegepaste plansystematiek wordt toegelicht. 5.2 Planvorm Het plan betreft in principe een herziening van het in 2011 vastgestelde bestemmingsplan. De meeste planregels zijn 1 op 1 overgenomen. De wijzigingen betreffen: Artikel 5 is in overeenstemming gebracht met de nieuwe inzichten; Parapluplan erfscheiding, BenB gastenverblijf en parkeren is verwerkt; Artikel 12 is vervallen (aanvullende werking bouwverordening) De planregels zijn opgesteld met inachtneming van de regels uit de Wet ruimtelijke ordening en de bijbehorende wettelijke regelingen. De plansystematiek is in overeenstemming met de verplicht toe te passen Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen 2012 (SVBP2012). 5.3 Plansystematiek Verbeelding De verbeelding is de kaart waarop te zien is welke bestemming voor welke gebieden geldt. Alle functies in dit bestemmingsplan zijn apart bestemd, waardoor het direct mogelijk is om op de verbeelding te zien welke bestemmingen aan de gronden binnen het plangebied zijn gegeven. In dit plan wordt gebruikgemaakt van bestemmingsvlakken en bouwvlakken. Het bestemmingsvlak geeft aan waar een bepaald gebruik is toegestaan. Een gebruik betekent niet altijd dat er ook mag worden gebouwd. Het bouwvlak is een gebied dat op de verbeelding is aangeven waarvoor de mogelijkheden om gebouwen te bouwen in de regels zijn aangegeven. In dit plan is alleen binnen een deel van het bestemmingsvlak Wonen een bouwvlak opgenomen. Regels Begrippen en wijze van meten Deze zijn ongewijzigd ten opzichte van het geldende bestemmingsplan. Voor beide artikelen geldt dat een deel van de formuleringen bindend is voorgeschreven in het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Bestemmingsregels In de bij de verbeelding horende regels zijn de bestemmingsomschrijving, de bouwregels, de gebruiksregels en de afwijkings, wijzigingsbevoegdheden en overige regels te vinden. Ten opzichte van het geldende bestemmingsplan is alleen het artikel Wonen gewijzigd (en de regeling van de parapluherziening 'erfafscheidingen, BenB gastenverblijf en parkeren is hierin verwerkt).

26 24 Algemene regels In dit onderdeel van de regels komen algemene regels aan de orde die gelden voor alle bestemmingen in het bestemmingsplan. Overgangs en slotregel In het afsluitende onderdeel van de regels komen de overgangs en slotregel aan de orde. De formulering van het overgangsrecht is bindend voorgeschreven in het Besluit ruimtelijke ordening (artikel Bro). De slotregel bevat de titel van het plan.

27 25 Hoofdstuk 6 Uitvoerbaarheid 6.1 Inleiding In dit hoofdstuk wordt een korte toelichting gegeven op de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan. Naast de economische uitvoerbaarheid wordt ook ingegaan op de handhaving van het bestemmingsplan. 6.2 Economische uitvoerbaarheid Bij het opstellen van een nieuw bestemmingsplan dient op grond van artikel 3.1.6, eerste lid, sub f van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) onderzoek plaats te vinden naar de economische uitvoerbaarheid van het plan. Op grond van artikel 6.12, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening en artikel van het Bro dient, indien sprake is van één van de in artikel van het Bro genoemde bouwactiviteiten, een exploitatieplan te worden vastgesteld. De initiatiefnemer is eigenaar van de gronden in het plangebied. In een anterieure overeenkomst zijn alle noodzakelijke afspraken over kostenverhaal vastgelegd. Er is geen reden om een exploitatieplan vast te stellen. De gemeente is verder financieel gezien niet betrokken bij de realisatie. Er is geen sprake van aanvullende kosten of te verwachten planschade. 6.3 Handhaving Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de handhaving van het bestemmingsplan. Zoals blijkt uit jurisprudentie heeft de gemeente een beginselplicht tot handhaving. In de loop van de jaren '90 is in de gemeente Westvoorne de handhaving steeds meer tot ontwikkeling gekomen. Dit werd mede ingegeven door het besef dat grote delen van de gemeente landschappelijk zeer kwetsbaar gebied is waarin strikt gehandhaafd moet worden. In het Beleidsplan toezicht en handhaving (geactualiseerd in 2014) is het handhavingsbeleid voor ruimtelijke ordening en bouwen neergelegd. In het beleidsplan wordt aangegeven op welke wijze de gemeente Westvoorne handhavend optreedt tegen overtredingen van de regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening en bouwen. Het formuleren en vaststellen van het handhavingsbeleid biedt onder andere meer duidelijkheid (intern en extern), bevordert de rechtszekerheid en voorkomt rechtsongelijkheid. Het plan vormt een beleidsmatige onderlegger voor een jaarlijks op te stellen uitvoeringsprogramma. Het uitvoeringsprogramma is een schriftelijke vastlegging van alle uit te voeren handhavingsactiviteiten in het aankomende jaar. Handhavingsmiddelen De gemeente heeft verschillende instrumenten tot haar beschikking om handhavend op te treden. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen bestuursrechtelijke, privaatrechtelijke en strafrechtelijke instrumenten. De bestuursrechtelijke handhavingsmiddelen staan in het Beleidsplan toezicht en handhaving centraal.

28 26 De bestuursrechtelijke instrumenten kunnen onderverdeeld worden in preventieve en repressieve instrumenten. Preventieve instrumenten hebben tot doel het begaan van overtredingen te voorkomen. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan het houden van gedegen toezicht, maar onder andere ook aan het tijdig actualiseren en handhaafbaar houden van bestemmingsplannen en het verstrekken van juiste informatie en gerichte voorlichting aan inwoners en eigenaren. Met behulp van repressieve instrumenten kan worden opgetreden tegen geconstateerde overtredingen. De gemeente is bijvoorbeeld bevoegd een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom op te leggen om te bewerkstelligen dat de strijdige situatie wordt beëindigd.

29 27 Hoofdstuk 7 Overleg en inspraak 7.1 Inleiding In dit hoofdstuk worden inspraak en de resultaten van het gevoerde overleg beschreven. 7.2 Inspraak Het gaat om een relatief kleinschalige ontwikkeling die past binnen het bestaande beleid voor Tinte. De impact op de omgeving is beperkt, waarbij de situatie verbetert voor de omgeving. Gelet op de beperkte impact is geen inspraak geboden op het voorontwerp van het bestemmingsplan. Een ieder is in de gelegenheid om op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze te geven. Daarnaast heeft de initiatiefnemer zijn directe omgeving geïnformeerd over zijn plannen en heeft hij desgevraagd een toelichting gegeven op de achtergronden. 7.3 Overleg artikel Bro In het kader van het overleg ex artikel Bro is afstemming geweest met de vooroverlegpartners. Van het Waterschap Hollandse Delta is een inhoudelijke reactie ontvangen, zie Bijlage 2. Aangegeven is dat de waterstaatkundige belangen zijn benoemd in het voorontwerpbestemmingsplan. Deze beslaan alleen de toename van verharding, waar in dit geval geen sprake van is. Als aandachtspunt wordt meegegeven dat de aan de achterzijde van het plan gelegen hoofdwatergang in eigendom, beheer en onderhoud is bij het waterschap. Als reactie wordt gesteld dat het niet nodig wordt geacht om hiervoor extra regels in het bestemmingsplan op te nemen. Zowel privaatrechtelijke als publiekrechtelijke aspecten die spelen zullen door de gemeente worden opgenomen met de initiatiefnemer.

30 28

31 bijlagen bij de Toelichting

32

33 31 Bijlage 1 Memo wegverkeerslawaai

34

35 MEMO Van : ing. R. Meijs Project : Colinslandsedijk 27, Tinte Opdrachtgever : Gemeente Westvoorne Datum : 8 november 2017 Betreft : Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Aanleiding Op het perceel Colinslandsedijk 27 is een woning met bedrijfsgebouw aanwezig. De eigenaar van het perceel is voornemens het bedrijfsgebouw te saneren en op de vrijkomende gronden twee nieuwe woningen te realiseren. Woningen zijn binnen de Wet geluidhinder (Wgh) aangemerkt als geluidgevoelige functies, waarvoor akoestisch onderzoek dient te worden verricht indien deze liggen binnen de geluidzone van wettelijk gezoneerde wegen. De voornemen woningen zijn niet gelegen binnen de geluidzone van gezoneerde wegen. De woning wordt ontsloten door de Colinslandsedijk, een erftoegangsweg met een maximum snelheid van 30 km/u. Op basis van jurisprudentie dient in het kader van een goede ruimtelijke ordening aannemelijk te worden gemaakt dat de woning in een aanvaardbaar akoestisch klimaat mogelijk wordt gemaakt. Akoestisch onderzoek is uitgevoerd ten gevolge van het verkeer op de Colinslandsedijk. In voorliggende memo worden de uitgangspunten en resultaten toegelicht. Toetsingskader Normstelling Langs alle wegen met uitzondering van 30 km/u-wegen en woonerven bevinden zich op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) geluidzones waarbinnen de geluidhinder vanwege de weg moet worden getoetst. De breedte van de geluidzone is afhankelijk van het aantal rijstroken en van binnen of buiten stedelijke ligging. Op basis van jurisprudentie dient in het kader van een goede ruimtelijke ordening ook bij 30 km/u-wegen de aanvaardbaarheid van de geluidbelasting te worden onderbouwd. De geluidhinder wordt berekend aan de hand van de Europese dosismaat Lden (L day-evening-night). Deze dosismaat wordt weergegeven in db. Deze waarde vertegenwoordigt het gemiddelde geluidsniveau over een etmaal. Nieuwe situaties Voor de geluidbelasting aan de buitengevels van woningen binnen de wettelijke geluidzone van een weg geldt een voorkeursgrenswaarde van 48 db. In bepaalde gevallen is vaststelling van een hogere waarde mogelijk. Hogere grenswaarden kunnen alleen worden verleend nadat is onderbouwd dat maatregelen om de geluidbelasting aan de gevel van geluidgevoelige bestemmingen terug te dringen onvoldoende doeltreffend zijn, dan wel overwegende bezwaren ontmoeten van stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke of financiële aard. Deze hogere grenswaarde mag de maximale ontheffingswaarde niet te boven gaan. Voor de beoogde binnenstedelijke ontwikkeling geldt een maximale ontheffingswaarde van 63 db. blz. 1

36 Aftrek ex artikel 110g Wgh Krachtens artikel 110g van de Wet geluidhinder mag het berekende geluidsniveau van het wegverkeer worden gecorrigeerd in verband met de verwachting dat motorvoertuigen in de toekomst stiller zullen worden. Voor wegen met een maximum snelheid lager dan 70 km/u geldt een aftrek van 5 db. Invoergegevens en onderzoek Invoergegevens Het akoestisch onderzoek is uitgevoerd volgens Standaard Rekenmethode I (SRM I) conform het Reken- en meetvoorschrift geluidhinder De berekeningen zijn opgenomen in bijlage 1. Verkeersgegevens van de Colinslandsedijk zijn verleend door de gemeente Westvoorne. Aangeleverd zijn verkeerstellingen uit 2016, waaruit verkeersintensiteiten en voertuig- en etmaalverdelingen (zie tabel 1) zijn te herleiden. De berekening wordt uitgevoerd met een gemiddelde weekdagintensiteit in motorvoertuigen per etmaal (mvt/etmaal). Maatgevend is de intensiteit 10 jaar na planvoornemen, het jaar De gemiddelde weekdagintensiteit uit 2016 is met een autonoom groeipercentage van 1% per jaar doorgerekend naar het jaar De verkeersintensiteit in 2016 bedraagt mvt/weekdagetmaal. De maatgevende intensiteit voor het jaar 2028 bedraagt 1.226, afgrond wordt gerekend met mvt/etmaal. Tabel 1 Voertuig- en etmaalverdeling Colinslandsedijk Dag avond nacht lichte motorvoertuigen 93,66% 93,66% 93,66% middelzware motorvoertuigen 5,91% 5,91% 5,91% zware motorvoertuigen 0,43% 0,43% 0,43% etmaalverdeling 6,54% 3,76% 0,81% De snelheid op de Colinslandsedijk bedraagt 30 km/u. De wegdekverharding bestaat uit klinkers in keperverband, in het model aangeduid als elementenverharding in keperverband. De bebouwing op het perceel Colinlandsedijk 18 is gelegen tegenover het planvoornemen. Deze bebouwing zal deels leiden tot reflectie van wegverkeerslawaai. Gerekend wordt daarom met een objectfractie 0,5. De geluidbelasting is berekend op de voorste grens van het bouwvlak, deze ligt op minstens 9 meter van de as van de weg. Daarnaast is een verhardingsbreedte van 3 meter gehanteerd. De zichthoek vanaf de rijlijn is niet gewijzigd. In het bestemmingsvlak Wonen geldt een maximum goothoogte van 4 meter en een maximum bouwhoogte van 10 meter. In de berekening is uitgegaan van een mogelijkheid tot 2 woonlagen. De geluidbelasting is berekend op +1,5 meter van iedere verdiepingsvloer, waarbij is uitgegaan van een gemiddelde bouwlaag van 3 meter hoog. De geluidbelasting is berekend op +1,5 en +4,5 meter hoogte. Resultaten De geluidbelasting is berekend op de voorste rand van het bouwvlak, zie tabel 2. Tabel 2 Geluidbelasting op voorste grens bouwvlak Bron Bouwlaag Geluidbelasting Colinslandsedijk 1 (+1,5 m) 50 db 2 (+4,5 m) 50 db De geluidbelasting op de voorste rand van het bouwvlak bedraagt ten hoogste 50 db. De richtwaarde van 48 db wordt op de voorste rand van het bouwvlak overschreden, de maximaal aanvaardbare waarde van 63 db niet. Doordat de voorgevels in de praktijk verder dan 9 meter van de as van de weg mogelijk zijn, is ook de afstand vanaf de as van de weg tot de richtwaarde van 48 db in het plangebied berekend. De resultaten zijn weergeven in tabel 3. blz. 2

37 Tabel 3 Afstanden as van de weg tot richtwaarde Wgh Bron Bouwlaag Contour richtwaarde Colinslandsedijk 1 (+1,5 m) 12,40 meter 2 (+4,5 m) 13,22 meter Wanneer aan de afstand van de richtwaarde wordt voldaan, circa 13,50 meter vanaf de as van de weg, is er sprake van een goed akoestisch leefklimaat. Overschrijding richtwaarde Een overschrijding van de richtwaarde van 48 db wordt aannemelijk geacht. In het kader van een goede ruimtelijke ordening zijn maatregelen om de geluidbelasting ten gevolge van de overschrijdende weg te reduceren onderzocht. In eerste instantie is gekeken naar bronmaatregelen, vervolgens naar overdrachtsmaatregelen. Bronmaatregelen Hieronder vallen bijvoorbeeld het verlagen van de maximum snelheid, het terugdringen van het verkeersaanbod en aanpassen van het wegdektype. De Colinslandsedijk behoort tot de 30 km-zone van de kern Tinte, reeds de laagste snelheidscategorie waardoor afwaardering niet mogelijk is. De rijbaan is voorzien van klinkers in keperverband. Deze bestrating hoort bij het verblijfskarakter van een erftoegangsweg in een 30 kmzone. Een meer geluidreducerende wegdekverharding wordt daarnaast financieel niet haalbaar geacht voor de ontwikkeling van enkele woningen. Maatregelen aan het overdrachtsgebied Overdrachtsmaatregelen zijn het toepassen van geluidschermen of het vergroten van de afstand tussen de geluidsbron en de voorste gevel van de woning. Bij toepassing van geluidschermen zijn hoge kosten verbonden en deze zijn vanuit stedenbouwkundig oogpunt niet wenselijk. Het vergroten van de afstand tussen de geluidsbron en de nieuwe woningen is mogelijk, tot het in strijd komt met het stedenbouwkundig ontwerp. Akoestisch gezien is het wenselijk de woningen vanaf 13,50 meter van de as van de weg te realiseren. De richtwaarde van 48 db wordt dan niet overschreden. Conclusie De woning is niet gelegen in de geluidzone van een gezoneerde weg. Akoestisch onderzoek is uitgevoerd in het kader van een goede ruimtelijke ordening ten gevolge van het verkeer op de Colinslandsedijk (30 km/u). Op de voorste rand van het bouwvlak wordt een geluidbelasting berekend van ten hoogste 50 db. Aan de richtwaarde van 48 db wordt voldaan als de voorste gevels van de woningen minstens 13,50 meter van de as van de weg worden gerealiseerd. De richtwaarde van 48 db wordt overschreden op de voorste rand van het bouwvlak, de maximaal aanvaardbare waarde van 63 db niet. Doordat de geluidbelasting is berekend ten gevolge van een niet-gezoneerde weg (30 km/u), is een hogere waarde procedure niet van toepassing. Daarnaast wordt de maximaal aanvaardbare waarde van 63 db niet overschreden, waardoor sprake is van een aanvaardbaar akoestisch leefklimaat. blz. 3

38 Bijlage 1: Rekenbladen SRM I blz. 4

39 Collinlandsedijk Ontvanger : bouwlaag 1 Waarneemhoogte [m] : 1,5 Rijlijn : Collinlandsedijk Wegdekhoogte [m] : 0,00 Afstand horizontaal [m] : 9,00 Verhardingsbreedte [m] : 3,00 Afstand schuin [m] : 9,03 Bodemfactor [-] : 0,44 Afstand kruispunt [m] : 0,00 Objectfractie [-] : 0,50 Afstand obstakel [m] : 0,00 Zichthoek [grad] : 127 Wegdektype [-] : 9a - Elementenverharding in keperverband Q_etmaal : 1250,00 % Daguur : 6,54 % Avonduur : 3,76 % Nachtuur : 0,81 Emissiegegevens distributie per voertuigcategorie per periode in db(a) m Categorie Dag[%] Avond[%] Nacht[%] km/u C_wegdek E_dag E_avond E_nacht 1 Motorrijwielen 0,00 0,00 0, ,00 0,00 0,00 0,00 2 Lichte Motorvoertuigen 93,66 93,66 93, ,34 62,71 60,31 53,64 3 Middelzware Motorvoert... 5,91 5,91 5, ,58 60,86 58,45 51,79 4 Zware Motorvoertuigen 0,43 0,43 0, ,58 52,68 50,28 43,61 5 Bromfietsen 0,00 0,00 0, ,00 0,00 0,00 0,00 Totaal 100,00 100,00 100,00 65,15 62,74 56,08 C_optrek Resultaten in db(a) C_reflectie : 0,75 LAeq, dag : 54,32 C_zichthoek : 0,00 LAeq, avond : 51,92 D_afstand : 9,56 LAeq, nacht : 45,25 D_lucht : 0,07 Aftrek Art.110g [db] : 5 D_bodem : 1,42 Lden, excl. Art.110g [db] : 55 D_meteo : 0,52 Lden, incl. Art.110g [db] : 50 Standaard rekenmethode 1 V :25:26, blz. 1

40 Collinlandsedijk Rijlijn : 48 db contour Wegdekhoogte [m] : 0,00 Afstand horizontaal [m] : 12,40 Verhardingsbreedte [m] : 3,00 Afstand schuin [m] : 12,42 Bodemfactor [-] : 0,57 Afstand kruispunt [m] : 0,00 Objectfractie [-] : 0,50 Afstand obstakel [m] : 0,00 Zichthoek [grad] : 127 Wegdektype [-] : 9a - Elementenverharding in keperverband Q_etmaal : 1250,00 % Daguur : 6,54 % Avonduur : 3,76 % Nachtuur : 0,81 Emissiegegevens distributie per voertuigcategorie per periode in db(a) m Categorie Dag[%] Avond[%] Nacht[%] km/u C_wegdek E_dag E_avond E_nacht 1 Motorrijwielen 0,00 0,00 0, ,00 0,00 0,00 0,00 2 Lichte Motorvoertuigen 93,66 93,66 93, ,34 62,71 60,31 53,64 3 Middelzware Motorvoert... 5,91 5,91 5, ,58 60,86 58,45 51,79 4 Zware Motorvoertuigen 0,43 0,43 0, ,58 52,68 50,28 43,61 5 Bromfietsen 0,00 0,00 0, ,00 0,00 0,00 0,00 Totaal 100,00 100,00 100,00 65,15 62,74 56,08 C_optrek Resultaten in db(a) C_reflectie : 0,75 LAeq, dag : 52,12 C_zichthoek : 0,00 LAeq, avond : 49,72 D_afstand : 10,94 LAeq, nacht : 43,05 D_lucht : 0,10 Aftrek Art.110g [db] : 5 D_bodem : 2,04 Lden, excl. Art.110g [db] : 53 D_meteo : 0,69 Lden, incl. Art.110g [db] : 48 Standaard rekenmethode 1 V :25:26, blz. 2

memo Akoestisch onderzoek Het Elfrink 8, Diepenheim Datum: 25 november 2016

memo Akoestisch onderzoek Het Elfrink 8, Diepenheim Datum: 25 november 2016 memo Postbus 150. 3000 AD Rotterdam Tel: 010-201 85 55 E-mail: info@rho.nl Onderwerp: Akoestisch onderzoek Het Elfrink 8, Diepenheim Datum: 25 november 2016 Referte: Roel Meijs Toetsingskader Normstelling

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai MEMO Van Project Ing. R. F. Smit Markelo Rijssenseweg 1 Opdrachtgever Datum Betreft Gemeente Hof van Twente 09-11-2017 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Inleiding De voorgenomen ontwikkeling voorziet

Nadere informatie

memo Akoestisch onderzoek bedrijfswoning Aelbrechtsweg Datum: 9 januari 2016

memo Akoestisch onderzoek bedrijfswoning Aelbrechtsweg Datum: 9 januari 2016 memo Postbus 150. 3000 AD Rotterdam Tel: 010-201 85 55 E-mail: info@rho.nl Onderwerp: Akoestisch onderzoek bedrijfswoning Aelbrechtsweg Datum: 9 januari 2016 Referte: Roel Meijs Toetsingskader Normstelling

Nadere informatie

memo Onderwerp: Akoestisch onderzoek Oldebroek West fase 4 Datum: 24 november 2014 Wegverkeerslawaai

memo Onderwerp: Akoestisch onderzoek Oldebroek West fase 4 Datum: 24 november 2014 Wegverkeerslawaai memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010 2018555 Fax: 010 4121039 E mail: info@rho.nl Onderwerp: Akoestisch onderzoek Oldebroek West fase 4 Datum: 24 november 2014 Referte: ing. Hanno Hommel Wegverkeerslawaai

Nadere informatie

memo Akoestisch onderzoek De Grassen, Vlijmen Datum: 27 oktober 2015

memo Akoestisch onderzoek De Grassen, Vlijmen Datum: 27 oktober 2015 memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010 2018555 Fax: 010 4121039 E mail: info@rho.nl Onderwerp: Akoestisch onderzoek De Grassen, Vlijmen Datum: 27 oktober 2015 Referte: Marjoke Seidel Het bestemmingsplan

Nadere informatie

memo Akoestisch onderzoek Torenlaan 5a Voorhout Datum: 1 juli 2015

memo Akoestisch onderzoek Torenlaan 5a Voorhout Datum: 1 juli 2015 memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010 2018555 Fax: 010 4121039 E mail: info@rho.nl Onderwerp: Akoestisch onderzoek Voorhout Datum: 1 juli 2015 Referte: Marjoke Seidel In het kader van de ruimte

Nadere informatie

Onderzoek akoestiek en luchtkwaliteit Bakershoeve

Onderzoek akoestiek en luchtkwaliteit Bakershoeve Onderzoek akoestiek en luchtkwaliteit Bakershoeve Gemeente Apeldoorn Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn Contactpersoon: De heer J. Vermeij tel: 055-5801800 fax: 055-5801740 Apeldoorn, 27 oktober 2011 Uitvoerder:

Nadere informatie

memo Tabel 1: Schema zonebreedte aan weerszijden van de weg volgens artikel 74 Wgh breedte van de geluidszone (in meters)

memo Tabel 1: Schema zonebreedte aan weerszijden van de weg volgens artikel 74 Wgh breedte van de geluidszone (in meters) memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010-2018555 Fax: 010-4121039 E-mail: info@rho.nl Aan: Onderwerp: Aannemingsbedrijf van der Poel Akoestisch onderzoek BP Datum: 23-11-2015 Referte: Ing. J.R.

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai Beoogde ontwikkeling Binnen het plangebied worden een nieuwe woning mogelijk gemaakt. Volgens de Wet geluidhinder (Wgh) is een woning een geluidsgevoelige

Nadere informatie

Update akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Update akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Update akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Aanleiding en beoogde ontwikkeling In 2008 is door KuiperCompganons akoestisch onderzoek verricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing voor 102 nieuwbouwappartementen

Nadere informatie

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Westvoorne Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Planstatus datum status september 2014 ambtelijk concept oktober 2014 voorontwerp

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Jan Glijnisweg 91a (nieuwe woning tussen de nummers 91 en 93) BK BSP Gemeente Heerhugowaard

Akoestisch onderzoek Jan Glijnisweg 91a (nieuwe woning tussen de nummers 91 en 93) BK BSP Gemeente Heerhugowaard Akoestisch onderzoek Jan Glijnisweg 91a (nieuwe woning tussen de nummers 91 en 93) BK2011-056-825BSP Gemeente Heerhugowaard Sector Stadsontwikkeling, afdeling Omgevingsvergunning Steller: B. Klijn Parelhof

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Nieuw te bouwen woning aan de Beukenlaan naast nummer 6 BK BSP-V1.1 Gemeente Heerhugowaard

Akoestisch onderzoek Nieuw te bouwen woning aan de Beukenlaan naast nummer 6 BK BSP-V1.1 Gemeente Heerhugowaard Akoestisch onderzoek Nieuw te bouwen woning aan de Beukenlaan naast nummer 6 BK2011-055-824BSP-V1.1 Gemeente Heerhugowaard Sector Stadsontwikkeling, afdeling Omgevingsvergunning Steller: B. Klijn Parelhof

Nadere informatie

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Westvoorne Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Planstatus datum status september 2014 ambtelijk concept oktober 2014 voorontwerp

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Westelijke Doorsnee NZ tussen 41 en 44 Te Emmer Compascuum

Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Westelijke Doorsnee NZ tussen 41 en 44 Te Emmer Compascuum Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Westelijke Doorsnee NZ tussen 41 en 44 Te Emmer Compascuum Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Westelijke Doorsnee NZ tussen 41 en 44 Te Emmer Compascuum Projectnummer

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Ontvanger : <Nieuwe Ontvanger> Waarneemhoogte [m] : 1,5

Ontvanger : <Nieuwe Ontvanger> Waarneemhoogte [m] : 1,5 Ontvanger : Waarneemhoogte [m] : 1,5 Rijlijn : Molenlaan Wegdekhoogte [m] : 0,00 Afstand horizontaal [m] : 9,29 Verhardingsbreedte [m] : 9,29 Afstand schuin [m] : 9,32 Bodemfactor [-]

Nadere informatie

Ontvanger : dorp 7 Waarneemhoogte [m] : 4.5

Ontvanger : dorp 7 Waarneemhoogte [m] : 4.5 Ontvanger : dorp 7 Waarneemhoogte [m] : 4.5 Rijlijn : A12 Wegdekhoogte [m] : 0.00 Afstand horizontaal [m] : 442.00 Verhardingsbreedte [m] : 20.00 Afstand schuin [m] : 442.02 Bodemfactor [-] : 0.91 Afstand

Nadere informatie

[lege A4 t.b.v. dubbelzijdig afdrukken]

[lege A4 t.b.v. dubbelzijdig afdrukken] [lege A4 t.b.v. dubbelzijdig afdrukken] Centrum - De Biezen 10 Dongen wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0766.BPW201600011-VG01 13-09-2016 concept 28-09-2016

Nadere informatie

Bijlage 3 Advies Steunpunt Externe Veiligheid

Bijlage 3 Advies Steunpunt Externe Veiligheid Ter Apelervenen bestemmingsplan Ter Apelervenen Bijlage 3 Advies Steunpunt Externe Veiligheid bestemmingsplan "Ter Apelervenen" (vastgesteld) 157 STEUNPUNT EXTERNE VEILIGHEID GRONINGEN uitbreiding AZC

Nadere informatie

TEYLINGEN Engelse Tuin. Akoestisch onderzoek

TEYLINGEN Engelse Tuin. Akoestisch onderzoek TEYLINGEN Engelse Tuin Akoestisch onderzoek Teylingen Engelse Tuin akoestisch onderzoek identificatie planstatus projectnummer: datum: 20170014 08 06 2017 opdrachtleider: opdrachtgever: ing. D. Willems

Nadere informatie

Inhoud. 1. inleiding. 2. Wettelijk kader. 3. Invoergegevens. 4. Resultaten, maatregelen en conclusie. Bijlage: Rekenbladen

Inhoud. 1. inleiding. 2. Wettelijk kader. 3. Invoergegevens. 4. Resultaten, maatregelen en conclusie. Bijlage: Rekenbladen Inhoud 1. inleiding 2. Wettelijk kader 3. Invoergegevens 4. Resultaten, maatregelen en conclusie 3 5 7 9 Bijlage: 1 Rekenbladen Adviesbureau RBOI 0785.008720.00 2 Inhoud 0785.008720.00 Adviesbureau RBOI

Nadere informatie

Ontvanger : woning 1,5 m Waarneemhoogte [m] : 1,5

Ontvanger : woning 1,5 m Waarneemhoogte [m] : 1,5 Ontvanger : woning 1,5 m Waarneemhoogte [m] : 1,5 Rijlijn : Koninginneweg/Berger Wegdekhoogte [m] : 0,00 Afstand horizontaal [m] : 20,00 Verhardingsbreedte [m] : 5,00 Afstand schuin [m] : 20,01 Bodemfactor

Nadere informatie

Ontvanger : 1,5 m woning 1 Waarneemhoogte [m] : 1,5

Ontvanger : 1,5 m woning 1 Waarneemhoogte [m] : 1,5 Ontvanger : 1,5 m woning 1 Waarneemhoogte [m] : 1,5 Rijlijn : Molenweg Wegdekhoogte [m] : 0,00 Afstand horizontaal [m] : 29,00 Verhardingsbreedte [m] : 3,00 Afstand schuin [m] : 29,01 Bodemfactor [-] :

Nadere informatie

Woningstichting Laarbeek Gemeente Laarbeek. Akoestisch onderzoek t.b.v. Project Rembrandtplein fase II te Beek en Donk. Datum: 8 december 2008

Woningstichting Laarbeek Gemeente Laarbeek. Akoestisch onderzoek t.b.v. Project Rembrandtplein fase II te Beek en Donk. Datum: 8 december 2008 Woningstichting Laarbeek Gemeente Laarbeek Akoestisch onderzoek t.b.v. Project Rembrandtplein fase II te Beek en Donk Rapportnummer: 211x02456.045372_1 Datum: 8 december 2008 Contactpersoon opdrachtgever:

Nadere informatie

OEGSTGEEST Huge de Vrieslaan 4 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

OEGSTGEEST Huge de Vrieslaan 4 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING OEGSTGEEST Huge de Vrieslaan 4 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Oegstgeest Hugo de Vrieslaan 4 ruimtelijke onderbouwing identificatie planstatus projectnummer: datum: status: 057900.201506.39 22 09 2015 definitief

Nadere informatie

Ontvanger : woning 1,5 m Waarneemhoogte [m] : 1,5 Omschrijving : noordelijk deel

Ontvanger : woning 1,5 m Waarneemhoogte [m] : 1,5 Omschrijving : noordelijk deel Ontvanger : woning 1,5 m Waarneemhoogte [m] : 1,5 Omschrijving : noordelijk deel Rijlijn : N57 70 Wegdekhoogte [m] : 2,00 Afstand horizontaal [m] : 136,00 Verhardingsbreedte [m] : 3,50 Afstand schuin [m]

Nadere informatie

Besluit Vaststelling hogere grenswaarde Ingevolge artikel 82, 83 en 110a van de Wet geluidhinder t.b.v. het bestemmingsplan Broek Zuid.

Besluit Vaststelling hogere grenswaarde Ingevolge artikel 82, 83 en 110a van de Wet geluidhinder t.b.v. het bestemmingsplan Broek Zuid. Besluit Vaststelling hogere grenswaarde Ingevolge artikel 82, 83 en 110a van de Wet geluidhinder t.b.v. het bestemmingsplan Broek Zuid. 1 Inleiding. Aanleiding. De gemeente De Fryske Marren is voornemens

Nadere informatie

V&V. Akoestisch onderzoek ten behoeve van nieuwbouwwoning Dorstseweg 36 te Bavel. Gemeente Breda. Bijlage 15 bij besluit 2016/1282-V1.

V&V. Akoestisch onderzoek ten behoeve van nieuwbouwwoning Dorstseweg 36 te Bavel. Gemeente Breda. Bijlage 15 bij besluit 2016/1282-V1. Akoestisch onderzoek ten behoeve van nieuwbouwwoning Dorstseweg 36 te Bavel Gemeente Breda Bijlage 15 bij besluit 2016/1282-V1 V&V Opgesteld door: Gemeente Breda ONT / Mobiliteit en Milieu Datum: 22-01-2016

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

Ontvanger : BG Waarneemhoogte [m] : 1,5

Ontvanger : BG Waarneemhoogte [m] : 1,5 Ontvanger : BG Waarneemhoogte [m] : 1,5 Rijlijn : Meerweg Wegdekhoogte [m] : 0,00 Afstand horizontaal [m] : 7,90 Verhardingsbreedte [m] : 3,00 Afstand schuin [m] : 7,94 Bodemfactor [-] : 0,38 Afstand kruispunt

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK GEMEENTE LAARBEEK. 10 december 2015 vastgesteld

BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK GEMEENTE LAARBEEK. 10 december 2015 vastgesteld BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK 10 december 2015 vastgesteld 51-014 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding

Nadere informatie

Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer Bestemmingsplan

Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer Bestemmingsplan Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer Bestemmingsplan Woudenberg Buitengebied, herziening hek henschotermeer bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status:

Nadere informatie

Putten. Nijkerkerstraat 57. akoestisch onderzoek 200906.17231.00 04-09-2012. ing. W.K. Swolfs. auteur(s):

Putten. Nijkerkerstraat 57. akoestisch onderzoek 200906.17231.00 04-09-2012. ing. W.K. Swolfs. auteur(s): Putten Nijkerkerstraat 57 akoestisch onderzoek identificatie planstatus projectnummer: datum: 200906.17231.00 04-09-2012 projectleider: opdrachtgever: ing. P.J.P. Hommel Bouwbedrijf J. Timmer BV auteur(s):

Nadere informatie

Barendrecht. Akoestisch onderzoek. Uitbreiding Vrijenburgschool. 048900.15162.00 02-02-2010 (versie 1.0) drs. R.A.P. Effting.

Barendrecht. Akoestisch onderzoek. Uitbreiding Vrijenburgschool. 048900.15162.00 02-02-2010 (versie 1.0) drs. R.A.P. Effting. Barendrecht Akoestisch onderzoek Uitbreiding Vrijenburgschool projectnummer: datum: 048900.15162.00 02-02-2010 (versie 1.0) opdrachtleider: opdrachtgever: drs. R.A.P. Effting Gemeente Barendrecht auteur(s):

Nadere informatie

Heihorsten, Someren. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Definitief. Gemeente Someren. Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 2 april 2010

Heihorsten, Someren. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Definitief. Gemeente Someren. Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 2 april 2010 Heihorsten, Someren Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Definitief Gemeente Someren Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 2 april 2010 188685.ehv.212.R001, revisie 00 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Dorpsstraat 8a te Lunteren

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Dorpsstraat 8a te Lunteren Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Dorpsstraat 8a te Lunteren rapportnummer L13.025 Versie: 1 Datum: 21 november 2013 Status: DEFINITIEF Auteur: Rikkert

Nadere informatie

alblasserdam mercon-kloos besluit hogere waarden opdrachtgever : gemeente Alblasserdam nummer : 102.13109.00 datum : 27 juni 2008

alblasserdam mercon-kloos besluit hogere waarden opdrachtgever : gemeente Alblasserdam nummer : 102.13109.00 datum : 27 juni 2008 alblasserdam mercon-kloos besluit hogere waarden opdrachtgever : gemeente Alblasserdam nummer : datum : 27 juni 2008 opdrachtleider : drs.ing. J.M. van Riet auteur(s) : mw. ing. W. Sondorp Inhoud 1 1.

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Herontwikkeling Nassaulaan

Akoestisch onderzoek Herontwikkeling Nassaulaan Akoestisch onderzoek Herontwikkeling Nassaulaan Gemeente Baarle-Nassau Concept In opdracht van: Ruimte voor Ruimte Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 11 november 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg Ontwikkeling Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg rapportnummer L12.017 Versie: 1 Datum: 30 augustus

Nadere informatie

Addendum. Inleiding Toetsingskader plansituatie

Addendum. Inleiding Toetsingskader plansituatie Addendum nummer 1 datum 19 september 2014 aan Gemeente Nieuwkoop van M.J. Reinders kopie R.H. van Trigt project Bestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en landgoed (voorheen Langeraar-Oost) projectnummer

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Situatie

1. Inleiding. 2. Situatie Esprit bv, 4 e studentenhuis Parc Spelderholt, Beekbergen NOTITIE Nr. : V.2009.1135.00.N001 Versie : 002 DEFINITIEF Project : Esprit bv, 4e studentenhuis Parc Spelderholt, Beekbergen Betreft : Akoestisch

Nadere informatie

OEGSTGEEST Hugo de Vrieslaan 4 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

OEGSTGEEST Hugo de Vrieslaan 4 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING OEGSTGEEST Hugo de Vrieslaan 4 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Oegstgeest Hugo de Vrieslaan 4 ruimtelijke onderbouwing identificatie planstatus projectnummer: datum: status: 057900.201506.39 4 4 2016 definitief

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. 1. Beleid en normering

Akoestisch onderzoek. 1. Beleid en normering Akoestisch onderzoek Ten behoeve van het mogelijk maken van de verplaatsing van het bouwvlak van de woning op het perceel Tilburgseweg 153 in de gemeente Goirle is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Woningen

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht

Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht datum: uw brief van: uw kenmerk: ons kenmerk: ons projectnummer: onderwerp: 21 februari

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Ede, Lunterseweg 55a

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Ede, Lunterseweg 55a Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Ede, Lunterseweg 55a rapportnummer E16.001 Versie: 1 Datum: 13 januari 2016 Status: DEFINITIEF

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Natuurgebied Veluwe, Landgoed De Valouwe te Ede (locatie Wekeromseweg 44) rapportnummer E15.002 Versie: 1 Datum: 16 februari

Nadere informatie

Gemeente Venray. Akoestisch onderzoek t.b.v. de realisatie van een 26-tal ruimte voor ruimte woningen in het gebied Vlakwater te Venray

Gemeente Venray. Akoestisch onderzoek t.b.v. de realisatie van een 26-tal ruimte voor ruimte woningen in het gebied Vlakwater te Venray Gemeente Venray Akoestisch onderzoek t.b.v. de realisatie van een 26-tal ruimte voor ruimte woningen in het gebied Vlakwater te Venray Rapportnummer: 211X01779.akoxxx_1_1 Datum: 26 november 2007 Contactpersoon

Nadere informatie

aantal rijstroken zonebreedten [m¹] aantal rijstroken zonebreedten [m¹] 1 of of of meer of 4 400

aantal rijstroken zonebreedten [m¹] aantal rijstroken zonebreedten [m¹] 1 of of of meer of 4 400 1 WEGVERKEERSLAWAAI De bestemmingsplanwijziging heeft betrekking op 28 geprojecteerde appartementen en 1 geprojecteerde grondgebonden woning. De geprojecteerde wooneenheden zijn gesitueerd binnen de geluidszone

Nadere informatie

1 Inleiding Wettelijk kader Onderzoekszones wegverkeer Normstelling...5

1 Inleiding Wettelijk kader Onderzoekszones wegverkeer Normstelling...5 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai, Locatie Buytewech, gemeente Nieuwkoop CONCEPT Inhoud 1 Inleiding...3 2 Wettelijk kader...4 2.1 Onderzoekszones wegverkeer...4 2.2 Normstelling...5 3 Uitgangspunten...7

Nadere informatie

Locatie: De ligging van het plangebied is weergegeven in onderstaande figuur.

Locatie: De ligging van het plangebied is weergegeven in onderstaande figuur. Nota van B&W (Ontwerp)besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder ten behoeve van wijzigingsplan Cruquius 2009 1e wijziging aan de Oude Kruisweg 172 te Cruquius Portefeuillehouder John Nederstigt Collegevergadering

Nadere informatie

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Toelichting Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Inleiding De erven van Eekelen hebben verzocht om een extra bebouwingsvlak toe te kennen voor het in hun bezit zijnde perceel Sander 30. Het perceel

Nadere informatie

RAPPORT AKOESTISCH ONDERZOEK

RAPPORT AKOESTISCH ONDERZOEK RAPPORT AKOESTISCH ONDERZOEK Reekstraat 9 te Weurt gemeente Beuningen Bijlage: Rekenblad, SRM I projectgegevens: RAO01-BEU00017-01B Rosmalen, april 2008 / juni 2011 Croonen Adviseurs b.v. ORGANISATORISCHE

Nadere informatie

Wet geluidhinder beschikking

Wet geluidhinder beschikking ZNSTD Wet geluidhinder beschikking Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende de noodzaak tot vaststelling van hogere

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT 30 augustus 2016 vastgesteld 52-027 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-VS01

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Harskamp, Laarweg 14-16

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Harskamp, Laarweg 14-16 Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Harskamp, Laarweg 14-16 rapportnummer H15.003 Versie: 1 Datum: 10 februari 2015 Status: DEFINITIEF

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765)

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765) Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v 1204415/K2V 11765) Aanleiding In de woonwijk Zanderij te Katwijk aan Zee heeft de gemeente Katwijk het plan om het bouwproject Duinvallei fase 10 te realiseren. Het

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-OW01

Nadere informatie

Rapport akoestisch onderzoek Citadelstraat 2 te Lith. Gemeente Lith

Rapport akoestisch onderzoek Citadelstraat 2 te Lith. Gemeente Lith Rapport akoestisch onderzoek Citadelstraat 2 te Lith Gemeente Lith Rapport akoestisch onderzoek Behorende bij de ruimtelijke onderbouwing Citadelstraat 2 te Lith Gemeente Lith Datum: 01 juni 2010 Projectgegevens:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Schoutenhof II te Hardenberg

Akoestisch onderzoek Schoutenhof II te Hardenberg Akoestisch onderzoek Schoutenhof II te Hardenberg Definitief In opdracht van: Beter Wonen Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 27 januari 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Wettelijk kader... 5 2.1 Wegverkeer...

Nadere informatie

Ontvanger : BG Waarneemhoogte [m] : 1.5

Ontvanger : BG Waarneemhoogte [m] : 1.5 Ontvanger : BG Waarneemhoogte [m] : 1.5 Rijlijn : Koningin Emmaweg Wegdekhoogte [m] : 0.00 Afstand horizontaal [m] : 23.80 Verhardingsbreedte [m] : 3.00 Afstand schuin [m] : 23.82 Bodemfactor [-] : 0.76

Nadere informatie

Rapport akoestisch onderzoek Herwijnen, Achterweg 78. Gemeente Lingewaal

Rapport akoestisch onderzoek Herwijnen, Achterweg 78. Gemeente Lingewaal Rapport akoestisch onderzoek Herwijnen, Achterweg 78 Gemeente Lingewaal Rapport akoestisch onderzoek behorende bij het bestemmingsplan Herwijnen, Achterweg 78 Gemeente Lingewaal Bijlagen Kaart behorende

Nadere informatie

Eemnes. Appartementen Braadkamp. ruimtelijke onderbouwing drs. M. Hoorn. ing. H. Hommel

Eemnes. Appartementen Braadkamp. ruimtelijke onderbouwing drs. M. Hoorn. ing. H. Hommel Eemnes Appartementen Braadkamp ruimtelijke onderbouwing identificatie planstatus projectnummer: datum: 031700.17611.00 16-01-2013 projectleider: opdrachtgever: drs. M. Hoorn gemeente Eemnes auteur(s):

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro Kortenhoevendijk 11, Lexmond Planstatus: Identificatienr: vastgesteld NL.IMRO.0707.WPLXMKorhoedijk11-VA01

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: Ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKAchterkade4.ON01 Datum:

Nadere informatie

Kapelle-Biezelinge 2e wijziging

Kapelle-Biezelinge 2e wijziging Kapelle-Biezelinge 2e wijziging Gemeente Kapelle bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0678.kapbiezWZ002-VAST 05-07-2011 ontwerp 15-05-2012 vastgesteld projectnummer:

Nadere informatie

Project : Weteringstraat gemeente Loon op Zand. Opdrachtgever : Van Dun Advies BV. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 22 maart 2018

Project : Weteringstraat gemeente Loon op Zand. Opdrachtgever : Van Dun Advies BV. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 22 maart 2018 Project : Weteringstraat gemeente Loon op Zand Opdrachtgever : Van Dun Advies BV Projectnr : M18 168 Kenmerk : M18 168.801 Datum : 22 maart 2018 Onderwerp : Quick scan wegverkeerslawaai 1. Inleiding In

Nadere informatie

Datum: 10 juli 2014 Ons kenmerk: RH10664 Project: Nieuwbouw woningen aan de Bazemolenweg 31 te Ugchelen Betreft: Rapportage SRM1

Datum: 10 juli 2014 Ons kenmerk: RH10664 Project: Nieuwbouw woningen aan de Bazemolenweg 31 te Ugchelen Betreft: Rapportage SRM1 Adviseurs voor milieu, geluid, trillingen, brand en bouwfysica Alcedo bv Keizersweg 26 Postbus 140, 7450 AC Holten NOTITIE T: (0548) 63 64 20 F: (0548) 63 64 30 E: info@alcedo.nl I: www.alcedo.nl KvK 08108022

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Pandelaar 40-60

Akoestisch onderzoek Pandelaar 40-60 Akoestisch onderzoek Pandelaar 40-60 Opdrachtgever: de heer H. van de Berg Contactpersoon opdrachtgever: de heer M. Schellen Datum: 12-11-2014 Projectleider Buro SRO: de heer J. Westerink Projectnummer

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

TOELICHTING. Reparatieplan bijgebouwen GEMEENTE VIANEN

TOELICHTING. Reparatieplan bijgebouwen GEMEENTE VIANEN TOELICHTING ONTWERP BESTEMMINGSPLAN Reparatieplan bijgebouwen GEMEENTE VIANEN Opdrachtnummer : 99.372 IDnr. : Datum : augustus 2018 Versie : 2 Auteurs : mro b.v. : mro b.v. Leeuwenveldseweg 16H 1382 LX

Nadere informatie

Project : Udenhoutseweg Helvoirt. Opdrachtgever : Aeres Milieu. Projectnr : M Kenmerk : WS/WS/M Datum : 12 september 2017

Project : Udenhoutseweg Helvoirt. Opdrachtgever : Aeres Milieu. Projectnr : M Kenmerk : WS/WS/M Datum : 12 september 2017 Project : Udenhoutseweg Helvoirt Opdrachtgever : Aeres Milieu Projectnr : M17 015 Kenmerk : WS/WS/M17 015.801 Datum : 12 september 2017 Onderwerp : Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai 1. Inleiding In

Nadere informatie

Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk

Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk In opdracht van Opgesteld door Auteur Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA Eersel SRE Milieudienst Keizer Karel V

Nadere informatie

Besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (Wet geluidhinder)

Besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (Wet geluidhinder) 1 Besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (Wet geluidhinder) Afwijking van het bestemmingsplan Princenhage-Haagpoort Het besluit van het College

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina 1 van 6 Opsteller : Michiel Smits Datum : 30 juni 2016 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; woning Barwoutswaarder 49B te Woerden. Procedurekader : Aanvraag

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Burgemeester Sloblaan 15a. Gemeente Zederik

Akoestisch onderzoek Burgemeester Sloblaan 15a. Gemeente Zederik Akoestisch onderzoek Burgemeester Sloblaan 15a Gemeente Zederik Opdrachtgever: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen Contactpersoon opdrachtgever: P. van Leeuwen Projectleider Buro SRO: M. Geerts Projectnummer

Nadere informatie

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan Middelburg Loods Muidenweg Wijzigingsplan Wijzigingsplan Loods Muidenweg Middelburg identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMMUI ON01 23 02 2015 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

BESLUIT WET GELUIDHINDER

BESLUIT WET GELUIDHINDER BESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden weg- en railverkeer voor woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen in de Indische Buurt te Almere, artikel 110a Wet geluidhinder Besluit Wet geluidhinder

Nadere informatie

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza.

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza. (Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza. I. OVERWEGINGEN 1. De locatie In het kader van planontwikkeling wordt het bestemmingsplan Stadscentrum

Nadere informatie

pagina 2 van 8 aftrek van 2 db gehanteerd.

pagina 2 van 8 aftrek van 2 db gehanteerd. Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder voor een woongebouw met 17 appartementen en bergingen op de begane grond en 5de verdieping op het perceel naast het adres Vurehout 20 te Zaandam

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek. Kerkwijkweg 5 te Didam juni

Akoestisch Onderzoek. Kerkwijkweg 5 te Didam juni Akoestisch Onderzoek Kerkwijkweg 5 te Didam 2010-2033-0 2 juni 2010 www.sainadvies.nl Kruizemuntstraat 371, 7322 LN Apeldoorn (T) 055-360 64 10 (M) 06-44 170 653 Rabobank 1521 14 815 KvK 082 04 400 www.sainadvies.nl

Nadere informatie

1. Beleid en normstelling

1. Beleid en normstelling Ten behoeve van de 11 beoogde ontwikkelingslocaties binnen dit bestemmingsplan is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Woningen en appartementen worden door de Wet geluidhinder (hierna Wgh) als geluidsgevoelige

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den

Nadere informatie

Park Forum Zuid. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Park Forum Zuid. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Park Forum Zuid Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, VM - Verkeer en Milieu oktober 2017 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise,

Nadere informatie

Gemeente Wijdemeren. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht

Gemeente Wijdemeren. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Gemeente Wijdemeren Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Gemeente Wijdemeren Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Datum 23 juli 2012 Kenmerk

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Twee woningen Tulpstraat. 22 juni 2015

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Twee woningen Tulpstraat. 22 juni 2015 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Bestemmingsplan Twee woningen Tulpstraat 22 juni 2015 Projectgegevens Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Bestemmingsplan Twee woningen Tulpstraat Moordrecht,

Nadere informatie

Project : Varkensmarkt 24 te Hilvarenbeek. Opdrachtgever : Aeres Milieu. Projectnr : M Kenmerk : WS/WS/M Datum : 23 juni 2016

Project : Varkensmarkt 24 te Hilvarenbeek. Opdrachtgever : Aeres Milieu. Projectnr : M Kenmerk : WS/WS/M Datum : 23 juni 2016 Project : Varkensmarkt 24 te Hilvarenbeek Opdrachtgever : Aeres Milieu Projectnr : M16 251 Kenmerk : WS/WS/M16 251.801 Datum : 23 juni 2016 Onderwerp : Verkennend onderzoek wegverkeerslawaai 1. Inleiding

Nadere informatie

AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60

AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60 AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60 Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2014-07 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 0 Status: definitief

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek t.b.v. Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c. Gemeente Bodegraven Reeuwijk

Akoestisch onderzoek t.b.v. Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c. Gemeente Bodegraven Reeuwijk Akoestisch onderzoek t.b.v. Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c te Bodegraven-Reeuwijk Behandeld door: Opdrachtgever: Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Gemeente Bodegraven Reeuwijk

Nadere informatie

Rapportage akoestisch onderzoek

Rapportage akoestisch onderzoek Rapportage akoestisch onderzoek Opdrachtgever: Bouwgroep Dijkstra Draisma projectnummer: 129.60.00.01.00 Onderwerp: Datum: 10-02-2016 Akoestisch onderzoek bestemmingsplan Indische buurt Leeuwarden Inleiding

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Bestemmingsplan t Auerschoot Gemeente Gemert-Bakel

Akoestisch onderzoek. Bestemmingsplan t Auerschoot Gemeente Gemert-Bakel Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan t Auerschoot Gemeente Gemert-Bakel Maart 2017 Algemeen / inleiding In het kader van het bestemmingsplan t Auerschoot in Bakel heeft Drieweg Advies BV een akoestisch

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER. Vaststelling hogere waarden Bestemmingsplan Vogelhorst te Almere, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER. Vaststelling hogere waarden Bestemmingsplan Vogelhorst te Almere, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden Bestemmingsplan Vogelhorst te Almere, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder Ontwerpbesluit Wet geluidhinder Ontwerpbesluit op grond van de Wet

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Noordwest Ziekenhuis Alkmaar

Akoestisch onderzoek Noordwest Ziekenhuis Alkmaar Akoestisch onderzoek Noordwest Ziekenhuis Alkmaar Ten behoeve van bestemmingsplan Definitief Noordwest Ziekenhuisgroep Postbus 501 1800 AM ALKMAAR Sweco Nederland B.V. De Bilt, 21 november 2016 Titel :

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek project:

Akoestisch onderzoek project: Akoestisch onderzoek project: Woningsplitsing Ottersumseweg 64 Gennep Twan Toonen Management en Advies Ruimtelijke ordening Projectontwikkeling Projectmanagement Amersfoort 11 augustus 2011 Gewijzigd T.Toonen

Nadere informatie

Rapport akoestisch onderzoek Drogesestraat - Walterbos. Gemeente Cuijk

Rapport akoestisch onderzoek Drogesestraat - Walterbos. Gemeente Cuijk Rapport akoestisch onderzoek Drogesestraat - Walterbos Gemeente Cuijk Rapport akoestisch onderzoek behorende bij het bestemmingsplan Drogesestraat - Walterbos Gemeente Cuijk Bijlagen Computeroutput, SRM

Nadere informatie