BJF Beleidsplan

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BJF Beleidsplan 2012-2015"

Transcriptie

1 Algemene site:! Last update:! 26 november 2013 Campagne site:!! BJF Beleidsplan Korte vragen Eenvoudige antwoorden. Het beleidsplan van de stichting Black Jaguar Foundation (BJF) is opgesteld om inzicht te geven in de visie en strategie van de stichting om haar doelstellingen te behalen. Daarnaast om antwoorden te geven op algemene vragen van bestaande en toekomstige sponsorpartners en donateurs. Het geeft beknopte antwoorden. Wil je meer uitgebreide antwoorden? Stuur dan een naar: Overzicht BJF Beleidsplan pagina 1/2 Klik op onderstaande punten om direct naar het antwoord te gaan! Inleiding BJF 1. Historie van de BJF 2. Missie van de BJF 3. Kernwaarden van de BJF 4.! Doel van de BJF in vier zinnen? 5.! Waarom is dit project zo belangrijk voor de mensheid> jou en mij? 6.! Waarom de naam Black Jaguar Foundation? 7. Wie of wat inspireerde de BJF in actie te komen? 8. Ambassadeurs van de BJF - taken & beloning 9.! Wat is het doel van de BJF Trailer 2013? 10.! Wat is het doel van de Araguaia corridor-animatie video 2013? 11.! Wat is de planning voor uitvoering van de BJF-projecten? 12. Financiert de BJF haar eigen projecten en waar is de BJF gevestigd? 13. Bestuur & Beloningsbeleid & Beheer en besteding van het vermogen!! Het Araguaia Corridor project & activiteiten BJF 14.! Wat is een natuur-corridor? 15. Introductie over de Araguaia Corridor 16. Wie is de architect en initiator van dit project? 17. Hoe realiseren de partners de corridor? 18. Willen lokale landeigenaren zich aansluiten? 19. Hoe wordt het corridorgebied beschermd? 20. Wat betekent het dat 10% van de corridor al gerealiseerd is? 21. Waarom is de inzet van de BJF zo belangrijk? En waarom nu? 22. Wat doet de BJF om dit enorme corridorproject te helpen realiseren? 23. Welke stappen zijn nodig voor herbebossing van de corridor? 24. Gaat de BJF zelf nieuwe bomen planten? 25. Wat is het doel van het BJF Herbebossings-project? 26. Welke soorten bomen worden herplant?

2 ! Overzicht BJF Beleidsplan pagina 2/2!! Klik op onderstaande punten om direct naar het antwoord te gaan.! Opheldering over zwarte jaguars 27.! Hoeveel zwarte jaguars leven nog in het wild? 28.! Hoeveel zwarte jaguars worden gered door dit corridorproject?! Budget ! Wat is het budget om de hele Corridor te realiseren? 30.! Wat is het budget van de BJF voor de komende jaren? 31.! Hoeveel geld heeft de BJF nog nodig?!! Fondsenwerving: doelgroepen, strategie en pakketten 32.! Welke doelgroepen kent de BJF voor fondsenwerving 33. Welke strategie volgt de BJF om fondsen te werven? 34. Welke richtlijnen heeft de BJF voor fondsenwerving? 35. Welke sponsorpakketten biedt BJF aan bedrijven? 36. Welke sponsorpakketten biedt BJF aan particulieren? 37. Kosten van de geschenken voor donateurs? Benadering en profiel van sponsor partners 38.! Wat is onze tone-of-voice en hoe benaderen we personen en bedrijven? 39. Waarin onderscheidt BJF zich van andere ngo s? 40. Profiel van een typische BJF sponsor partner? 41. Onderlinge synergie tussen de sponsor-partners? BJF s unique selling points 42.! Interne voordelen voor een bedrijf als BJF sponsorpartner? 43.! Externe voordelen voor een bedrijf als BJF sponsorpartner? 44.! In het kort, waarom zou een bedrijf juist BJF sponsorpartner worden? 45.! Overzicht aan BJF-tools om de BJF te presenteren aan potentiële partners.

3 Inleiding BJF 1.! Historie BJF Bij de start van de stichting in 2010, was het doel om (alleen) een unieke documentaire te maken over de wilde zwarte jaguar. Het begon bij een droom van de initiatiefnemer van de stichting, Ben Valks, om ooit een wilde jaguar te zien in het wild. Tijdens zijn talrijke jaguar expedities in Centraal Brazilië werd hij geconfronteerd met de kwetsbare positie van de jaguar en met name de impact van de drastische ontbossing in Brazilië. Geïnspireerd door de documentaire HOME en gesprekken met de producent Yann Arthus-Bertrand, werd in 2012 de missie van de BJF uitgebreid naar het leveren van een concrete bijdrage aan het behoud en herstel van de natuurlijke leefomgeving van de jaguar, in bijzonder het bijdragen van het realiseren van de Araguaia Nature Corridor in Centraal Brazilië. Op dergelijk grote schaal dat het zelfs invloed heeft op ons eigen leven en dat van toekomstige generaties. Het benodigde budget ( fase I ) voor 2012 tot 2015, werd met de nieuwe missie vertienvoudigd. 2.! Missie van de BJF De Black Jaguar Foundation (BJF) bestaat uit een internationaal team van betrokken en succesvolle professionals, leveranciers en ambassadeurs, die hun tijd en talent belangeloos of tegen charitatieve tarieven beschikbaar stellen om bij te dragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur. In het bijzonder het helpen herstellen van reeds ontboste gebieden van het Amazone regenwoud en de Cerrado savanne in Centraal Brazilië. 3. De kernwaarden van de BJF Betrokkenheid bij het milieu. Geloof in de noodzaak de natuur te beschermen voor toekomstige generaties. Passie, gedrevenheid, professionaliteit en enthousiasme. Doelgericht: We make it happen! Open-minded en betrouwbaar. Uniek en moedig. Aansprekend, onderscheidend en inspirerend. 4.! Wat is het doel van de BJF in vier zinnen? Een concrete bijdrage leveren aan realisatie van de Araguaia Nature Corridor in Brazilië: de langste biodiversiteitscorridor ter wereld (lengte kilometer en breedte tot 40 kilometer). Dit project kan het grootste herbebossingsproject van Zuid-Amerika worden, want miljoenen inheemse bomen moeten worden herplant. 5.! Waarom is dit project zo belangrijk voor de mensheid > jou en mij? De Araguaia-corridor loopt dwars door de Cerrado-savanna en het Amazone regenwoud. Deze twee ecosystemen zijn van levensbelang voor huidige en toekomstige generaties, omdat: het 20% van de zuurstof op aarde levert. het 30% van alle zoetwater filtert. het de bron is van 25% van alle moderne medicijnen. 6.! Waarom de naam Black Jaguar Foundation? Wij hebben de zwarte jaguar als symbool voor onze stichting behouden, ook na de verbreding van onze missie en activiteiten. Het lot van de zwarte jaguar (er leven er nog maar 600 in het

4 wild) staat symbool voor de zorgelijke staat en de onzekere toekomst van het gehele Amazone regenwoud en de Cerrado savanne in Brazilië. Bovendien is de zwarte jaguar een magisch dier. De kracht, schoonheid, intelligentie, elegantie en vasthoudendheid van het dier zijn kenmerken die zich verenigen met de merkpropositie van de BJF. 7.! Wie of wat inspireerde de BJF in actie te komen? De afgelopen 50 jaar hebben we meer schade aan onze planeet toegebracht dan in de jaar daarvoor. De prachtige, inspirerende en confronterende documentaire HOME van Yann Arthus-Bertrand heeft als boodschap: We all have the power to change. Dit inspireerde de BJF haar initiële doelstelling uit te breiden naar de huidige missie: bijdragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur. In maart 2012 werd de producent van HOME, Yann Arthus-Bertrand, samen met zijn Goodplanet Foundation Supporting Friend van de BJF. Later in 2012 sloot ook de PR-manager van HOME, Jacqueline Goffart, zich aan bij BJF-team van vrijwilligers. Klik hier om het tv-interview met Yann bij de TROS te bekijken. Klik hier om de documentaire HOME te bekijken in HD op YouTube. Je krijgt veel achtergrondinformatie en ziet beelden over wat de mens de aarde heeft aangedaan de afgelopen 50 jaar. 8.! BJF Ambassadeurs De stichting kent inmiddels een viertal ambassadeurs en de BJF is hen zeer dankbaar voor hun inzet. BJF Ambassadeurs krijgen geen beloning voor hun werkzaamheden maar krijgen wel een onkostenvergoeding. In 2014 zullen nog 1 of 2 prominenten hiervoor gevraagd worden, waarschijnlijk buiten Europa. BJF ambassadeurs zijn heren of dames die zich sterk verenigen met de kernwaarden van de BJF. Daarnaast hebben zij een zeer gerespecteerde reputatie in hun vakgebied of fungeren als een rolmodel voor de maatschappij. De taken van BJF ambassadeurs zijn: BJF Ambassadeurs zijn de ogen, oren en mond van onze stichting. Het creëren van extra geloofwaardigheid naar het bedrijfsleven en publiek. Het doen van lobby-werk voor de BJF t.b.v. de verschillende projecten. Donatie en financieringsmogelijkheden onderzoeken (netwerken). Ondersteuning bieden bij PR initiatieven voor BJF projecten. Mogelijk aanspreekpunt namens de stichting bij sponsor-partner besprekingen. De BJF Ambassadeurs zijn:! Prof. Dr. Marian Horzinek!:! Wetenschappen virologie Dr. Leandro Silveira! :! Voorzitter Jaguar Conservation Fund Nalden!!! :! Co-founder WeTransfer.com en PresentPlus Prof. Dr. Jan van Hooff! :! Wetenschapper dierengedrag Achtergrond en video testimonials op :

5 9.! Wat is het doel van de BJF Trailer 2013? Met zorg heeft het BJF Team samen met een aantal bedrijven uit Frankrijk, Engeland, Nederland en Amerika zich ingezet in 2012 om een BJF Trailer te maken voor bedrijven en een andere versie voor particulieren in Bijzondere dank aan Yann Arthus-Bertand dat we beelden uit zijn documentaire HOME mochten gebruiken. Deze trailers zijn ondertiteld in 9 talen en 1 versie voor de Amerikaanse/Engelse/Australische markt in miles/acres. De trailer voor particulieren is te zien rechtsboven op de home-page: De trailer voor bedrijven is te zien op: Het doel van de trailer is interesse wekken over de BJF en kennis op doen over de het doel van de BJF. Een tweede doel is particulieren en bedrijven te enthousiasmeren en te interesseren sponsorpartner te worden van de BJF. De BJF heeft cash gelden nodig om haar taken voor het corridorproject uit te kunnen voeren. Deze trailer beantwoordt tevens de vraag: waarom we in actie komen en laat kort het hoofdproject van de BJF, het team en de partners zien. Iedere partner heeft haar eigen taken en budget om de Araguaia-corridor te realiseren. De BJF heeft 3 ambitieuze taken. 10.! Wat is het doel van de Araguaia corridor-animatie video 2013? Met zorg heeft het BJF Team samen met een aantal bedrijven uit Engeland, Nederland en Amerika zich ingezet in 2013 om een animatie-video te maken van de Araguaia Corridor. Deze video-animatie is ondertiteld in 9 talen en 1 versie voor de Amerikaanse/Engelse/Australische markt in miles/acres. De Araguaia Corridor animatie-video is te zien rechtsonder op de home-page: Na het bekijken van deze video heeft de kijker een beter beeld over wat de Araguaia Corridor is en hoe deze gerealiseerd gaat worden. Ook leer je meer over de rol van de Braziliaanse wetgeving bij de totstandkoming van dit enorme natuurproject. Naast het informatieve karakter wil deze video ook inspireren. De animatievideo wil de kijker een WOW-gevoel geven. Enerzijds door het mooie project en anderzijds door te laten zien dat het geweldig is donateur of sponsorpartner te worden van de BJF zodat dit project gerealiseerd kan worden.

6 11.! Wat is de planning voor uitvoering van de BJF-projecten? De planning van al onze activiteiten bestaat uit 3 fasen: fase 1) Voorbereiding: strategie - website - trailers - systemen - campagnes - team - et. fase 2) Fundraising fase 3) Uitvoering BJF-projecten Fase 1 - Voorbereiding Tot eind 2013 is hoofdzakelijk geïnvesteerd in het creëren van een gedegen fundering om sponsorpartners en donateurs wereldwijd te kunnen informeren en interesseren om donateur/ sponsorpartner te worden. Gedetailleerd overzicht hiervan in het activiteiten-overzicht 2012/2013 op onze algemene site, Fase 2 - Fundraising Uit de vele professionele vrijwilligers die het BJF Team vormen, gaan 10 a 15 personen zich (intensief) bezighouden met fondsenwerving en relatiemanagement. Deze groep noemen we het BJF Fundraising Team. Deze personen hebben ieder een eigen netwerk van potentiële sponsorpartners en vermogende particulieren, in hun eigen land of regio. In begin 2014, bij de lancering en training van het BJF Salesforce-CRM zal het Fundraising Team van start gaan. Momenteel is er vertegenwoordiging van het Fundraising Team in Nederland, Belgie, Duitsland, Argentinië, Ukraine, USA westkust en USA oostkust. Een gedetailleerd Fundraising Plan is inmiddels beschikbaar voor het team in 3 talen. Meer uitleg over onze strategie van fondsenwerving bij punt 33 in dit beleidsplan. Fase 3 - Uitvoering BJF-projecten Het eerste project is het in kaart brengen van de hele corridor-zone van 10,4 miljoen hectare en in het bijzonder het vaststellen van de naam/land/contactgegevens van alle landeigenaren die gevestigd zijn in het corridorgebied. De tweede van de drie BJF-projecten is documentaires te maken over de Araguaia Corridor. Deel 1 is een internationale documentaire en deel 2 zijn korte, informatieve documentaires. Doel is om Brazilianen in het algemeen en landeigenaren en bewoners in het corridorgebied in het bijzonder te informeren en te betrekken. Ons derde project is het herbebossingsproject dat opgestart wordt zodra de eerste twee projecten zijn afgerond en afhankelijk is van beschikbare gelden. Het Herbebossingsproject ten behoeve van de Araguaia Corridor, zal in de toekomst het hoofdproject worden en blijven van de stichting Black Jaguar Foundation. 12.! Financiert de BJF haar eigen projecten en waar is de BJF gevestigd? Alle projecten worden 100% gefinancierd door de BJF uit inkomsten van : - donaties van particulieren - donaties van bedrijven - subsidies - schenkingen, erfstellingen en legaten

7 Totdat we voldoende fondsen hebben opgehaald op onze eerste taak of project uit te voeren t.b.v. de Araguaia Corridor, opereren we alleen vanuit Nederland. Direct daarna wordt het kantoor in Rio de Janeiro geopend (gesponsord door MCI Group ) en een field-office om de projecten nabij het corridorgebied te coördineren. Bezoekadres / kantoor in Nederland: ( gesponsord door Cinemeta Digital ) Hettenheuvelweg BN - Amsterdam Tel ! Bestuur & Beloningsbeleid & Beheer en besteding van het vermogen Zoals opgenomen in de statuten, streeft de stichting Black Jaguar Foundation geen commerciële belangen na. De werkzaamheden zijn zonder winstbelang. Bestuur: Het bestuur bestaat uit minstens 3 bestuursleden. Beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. Bestuursleden zijn benoemd voor onbepaalde tijd. Het bestuur bestaat uit: Dhr. drs. Ingomar Klaui - Voorzitter Dhr. drs. Jerry Griep - Penningmeester Dhr. Bart Jaspers - Secretaris Beloning bestuur: De leden van het bestuur ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel het recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie- gemaakte kosten. Beheer van het vermogen: totdat voldoende gelden geworven zijn om onze eerste taak t.b.v. de Araguaia Corridor uit te voeren, zal het vermogen op een spaarrekening in Nederland blijven staan. Met het vermogen zullen geen beleggingen gedaan mogen worden. Meer uitleg in het Financieel overzicht 2012/2013 wat tevens te vinden op onze algemene site. Besteding van het vermogen: De BJF stelt zich ten doel om uiteindelijk niet meer dan 15% van alle inkomsten uit te geven aan overheadkosten & fondsen-wervingskosten. De eerste jaren is hoofdzakelijk 'geïnvesteerd' in het creëren van een gezonde en professionele fundering van de stichting (fase 1) en vanaf 2014 wordt de focus gelegd op fase 2 (fundraising) en direct daarna fase 3 (uitvoeren van de projecten t.b.v. de Araguaia Corridor in Brazilië). Overzicht van de besteding van het verwachte vermogen aan de verschillende projecten verderop in dit plan onder punt 30. Beloningsbeleid personeel: De stichting heeft nog geen vast betaald personeel en zal zich in de toekomst laten adviseren over correcte uit te keren salarissen voor personeel voor stichtingen. De afgelopen jaren hebben alle vrijwilligers zich kosteloos ingezet of een charitatieve vergoeding van hun werkzaamheden gefactureerd. Fondsenwervers kunnen in de toekomst een klein percentage ontvangen voor de ingebrachte fondsen met een vastgesteld maximum per jaar. Dit om hun te

8 maken kosten te dekken en deels te belonen voor hun werk. Uit ervaring blijkt dat BJF fondsenwervers genoegen nemen met alleen een onkostenvergoeding. FTE s zullen in de toekomst onder het niveau wat gebruikelijk is in het bedrijfsleven gaan verdienen. De doelstelling dat maximaal 15% aan overheadkosten uitgegeven wordt blijft altijd intact, ook wanneer personeel of fondsenwervers betaald zullen worden in de toekomst. Dat kan dus alleen wanneer er substantiële inkomsten uit donaties/sponsorbijdragen ontvangen zijn, wat nóg niet het geval is. In Brazilië zal de BJF mensen en bedrijven gaan contracteren voor het uitvoeren van de projecten/taken t.b.v. de Araguaia Corridor. Deels door vrijwilligers en deels betaalt. Ook hier zal de BJF onder het gebruikelijke niveau van het bedrijfsleven betalen. Immers de eerste reden dat mensen en bedrijven zich inzetten voor de BJF is om een concrete bijdrage te leveren aan het herstel van de balans tussen mens en natuur; in het bijzonder het helpen realiseren van de Araguaia Corridor. Het Araguaia Corridor project & activiteiten BJF 14.! Wat is een natuur-corridor? De versnippering van natuurlijk leefgebied door toedoen van de mens is een toenemende bedreiging voor de biodiversiteit. Ontbossing en uitbreiding van de landbouw zijn hiervan de oorzaak. Natuurlijke corridors vormen een oplossing. Een natuur-corridor is een doorgang voor flora en fauna tussen twee leefgebieden met een rijke biodiversiteit. In het geval van de Araguaia-corridor: de verbinding tussen de Cerrado savanne en het Amazone regenwoud. We geven de voorkeur aan de term biodiversiteit-corridor. Dit is een strook van (herbebost) land dat intacte natuurgebieden met elkaar verbindt ten gunste van volledige ecosystemen. Het helpt de verspreiding van alle plant- en diersoorten tussen geïsoleerde natuurgebieden. Dit voorkomt de negatieve gevolgen van inteelt en van verminderde genetische diversiteit, die vaak voorkomen binnen geïsoleerde populaties. Maar het is net zo belangrijk voor het voortbestaan van kleinere dieren, bomen en planten. 15.! Introductie over de Araguaia Corridor De 'Araguaia Corridor Zone' is gevestigd in Centraal Brazilië en is het gebied 20 km. aan beide zijden langs de Araguaia-rivier (2.200km lang ) en de Tocantins-riveir (400km). Het begin is de oorsprong van de Araguaia-rivier tot aan de Tucuri-dam. Vervolgens volgt het de Tocantins-rivier tot aan de Atlantische Oceaan, vlakbij Belem. Het omvat 10.4 miljoen hectaren. De Araguaia-corridor verbindt de Cerrado savanne met het Amazone regenwoud in Centraal Brazilië. Van alle Cerrado savanne is helaas al 90% verwoest door landbouwdoeleinden. 15 %! van de Araguaia Corridor Zone heeft beschermde status 85 %! van de Araguaia Corridor Zone is privé-land en is niet beschermd.! - 90% van dit onbeschermde deel van de Corridor Zone, is ontbost voor! agrarische doeleinden.

9 De Araguaia Corridor verbindt niet alleen de Cerrado savanne met het Amazone regenwoud. De corridor verbindt met name de resterende 10% pockets van intacte natuurgebieden met elkaar. Deze intacte natuurgebieden zijn Indiaanse reservaten, National Parks en Private natuurreservaten. De eerste 130km van de corridor is succesvol gerealiseerd per december Maar niet over de volle breedte van 40km. 16.! Wie is de architect en initiator van het project? Het Araguaia-corridorproject is in 2005 gestart door het Jaguar Conservation Fund (JCF) in Brazilië, onder leiding van Dr. Leandro Silveira. Hij is een van s werelds meest gerenommeerde natuurbeschermer en jaguarbioloog met 20 jaar ervaring en sinds 12 jaar voorzitter van de JCF. Dr. Silveira wordt beschreven in het boek Wildlife Heroes (maart 2012), samen met de 40 bekendste dierenbeschermers ter wereld. JFC is verantwoordelijk voor management en coördinatie van het corridorproject. Recent is een alliantie van corridorpartners opgezet, waarvan de BJF deel uitmaakt. Alliantie van corridorpartners De afgelopen 8 jaar hebben JCF en Earthwatch Institute wetenschappelijk onderzoek gedaan in het corridorgebied. Daarnaast hebben zij haalbaarheidstudies uitgevoerd en strategieën bepaald voor de realisatie van dit omvangrijke project. Toen het Araguaia-corridorproject in 2008 inmiddels was opgestart, trad ook het Brazilian Ministry of Environment (IBAMA) toe. In 2012 sloot de BJF zich aan bij Alliantie van Corridor Partners om specifieke en ambitieuze activiteiten voor het project uit te voeren. Nog een reden voor de BJF om mee te doen met het initiatief van het JCF: JCF is relatief klein vergeleken met grotere organisaties als Greenpeace en WWF, maar heeft toch de moed, ervaring en kennis om een grootschalig natuurbeschermingsproject op te zetten. Zo n besluit verdient nu en in de toekomst ondersteuning door velen, waaronder de BJF. 17.! Hoe realiseren de partners de corridor? De lokale gemeenschappen, grootgrondbezitters en kleine boeren en iedereen die leeft en werkt in het corridorgebied zijn de sleutel tot succes van dit grootschalige natuurbeschermingsproject. Het is de rol van de partners om leiding te geven aan het project, strategie uit te zetten en dit te communiceren naar alle betrokkenen en landeigenaren te informeren en te inspireren deel uit te maken van het project. Het beplanten van inheemse bomen door de BJF en partners op delen van land, gereserveerd als privé-natuurreservaat, dient enerzijds als ondersteuning voor deze landeigenaren en anderzijds als voorbeeldfunctie voor andere landeigenaren. Volgens de Braziliaanse federale wetgeving moet 20% van het land in het Cerrado-gebied dat in privé-bezit is in oorspronkelijke staat blijven of gebracht worden. De wetgeving wordt nu strenger gecontroleerd, omdat veel boeren zich hier niet aan hielden of de wet omzeilden. Het overheidsorgaan IBAMA benadert landeigenaren/boeren die zich niet aan deze 20%-regel houden. De boeren krijgen een periode opgelegd, waarbinnen 20% van het land omgezet moet worden naar natuurlijk habitat in het Araguaia-corridorgebied. IBAMA brengt de boeren op de

10 hoogte van het corridorproject van het JFC, zodat contact wordt gelegd tussen beide partijen. JCF zorgt er vervolgens voor dat er weer een mozaïek van intact en beschermd gebied ontstaat. Daarnaast kunnen kleine stroken landbouwland die belangrijk of strategisch gelegen zijn, aangekocht worden door de Corridor Alliance en omgezet worden in Private Natural Heritage Reserve, als de landeigenaar hier zelf niet toe in staat is. Dit proces heeft uiteraard fondsen nodig. De Corridor Partners willen deze fondsen beschikbaar stellen. De werkwijze om land op te kopen en om te zetten naar beschermd gebied is eerder uitzondering dan regel. 18.! Willen lokale landeigenaren zich aansluiten? De laatste jaren zijn landeigenaren steeds ontvankelijker voor natuurbehoud en staan ze open om delen van hun eigen land vrij te geven voor natuurbescherming. Niet alleen vanwege internationale druk om de Cerrado en de Amazone te beschermen, maar ook door toegenomen bewustwording bij jonge Brazilianen. Landeigenaren zijn steeds vaker geïnteresseerd om samen te werken en willen deel uitmaken van de grootste natuurlijke corridor ter wereld. 19.! Hoe wordt het corridorgebied beschermd? Boeren en landeigenaren die zich aansluiten bij het corridorprogramma zijn zeer betrokken en trots deel uit te maken van het corridorproject. Sommige van hen hebben zelfs hun 20%- land omgezet tot Privaat Beschermd Natuurgebied. In Brazilië heten dit soort private natuurgebieden RPPN (Reservas Particulares do Patrimônio Natural). De landeigenaren beschermen hun reservaat nog beter tegen illegale stropers dan overheidsinstellingen zouden kunnen. Door een succesvolle samenwerking met de Corridor Alliance zijn goed opgeleide en milieubewuste boeren eersteklas ambassadeurs voor het corridorproject. 20.! Wat betekent het dat 10% van de corridor al gerealiseerd is? De uitspraak van 10% wordt gedaan in de infotrailer van de BJF. Pas wanneer er een mozaïek van natuurgebieden bestaat vanaf de oorsprong van de Araguaia-rivier tot aan de Atlantische Oceaan, km. verderop, is het project 100% geslaagd. 21. Waarom is de inzet van de BJF zo belangrijk? En waarom nu? De basiswerkzaamheden voor het corridorproject zijn afgerond. De partners van de Corridor Alliance zijn geformeerd. Nu is het tijd om mensen, bedrijven en gemeenschappen die een connectie hebben met het corridorgebied te informeren en te betrekken. Zij vormen immers een integraal onderdeel van de oplossing en het succes van dit ambitieuze project tot natuurbehoud. Tot nu toe (januari 2014) zijn 98% van de bewoners in het beoogde corridorgebied nog niet op de hoogte van de plannen van de Corridor Alliantie. Buiten Brazilië is het ambitieuze natuurbeschermingsproject nauwelijks bekend. Daarom wordt een gedegen PR-campagne opgezet. Documentaires en informatieve online video s over de noodzaak en het belang van de Araguaia Corridor zijn een belangrijk onderdeel van deze campagne en vormen één van de taken van de BJF.

11 22.! Wat doet de BJF om dit enorme corridorproject te helpen realiseren? De BJF heeft 3 ambitieuze projecten om de Corridor te helpen realiseren en financiert deze volledig uit BJF-fondsen. 1. BJF Mapping project Het in kaart brengen van alle landeigenaren binnen corridorzone van 10,4 miljoen hectare. 2A. BJF Internationale documentaire Wereldwijd bewustzijn ontwikkelen voor het corridorproject. 2B. BJF Lokale documentaire / korte films Lokaal bewustzijn en betrokkenheid verhogen. 3. BJF Corridor Reforestation Fund Opzetten van van een herbebossingsfonds om miljoenen bomen te herplanten. Kijk voor gedetailleerde informatie over deze projecten op de website van BJF. BJF Mapping project :! BJF Documentaires:! BJF Reforestation Fund:! black-jaguar.org/bjf-corridor-mapping-project black-jaguar.org/documentaire-project black-jaguar.org/bjf-corridor-herbebossing-fonds Ad 1.! BJF Mapping project Waarom? De corridor-zone is het gebied dat zich links en rechts van de rivieren Araguaia (1.900 km) en Tocantins (700 km) over twintig kilometer aan beide kanten uitstrekt. De zone beslaat daarmee 10,4 miljoen hectare. We noemen dit oppervlakte de Corridor Zone. Het wordt de langste corridor op aarde. Het is essentieel te weten hoeveel personen en bedrijven en welke personen of bedrijven grond in de corridorzone bezitten, zodat de Corridor Alliantie ze later kán benaderen. Het is eén van de taken van de BJF om de hele corridor-zone in kaart te brengen, alle landeigenaren vast te stellen en al deze gegevens op te slaan in een gebruiksvriendelijk systeem. De overheden in Centraal-Brazilië beschikken nog niet over een efficiënt en professioneel systeem dat een dergelijk overzicht levert. In veel gevallen zijn alleen de namen van de moedermaatschappijen bekend, áls er al iets bekend is. Niet de daadwerkelijke naam van de eigenaar zelf met een adres en telefoonnummer. De BJF realiseert zich dat dit veldwerk en deskresearch arbeidsintensief en tijdrovend zal zijn.. Zodra alle gegevens verzameld en gesystematiseerd zijn, kan de volgende stap in het proces beginnen: het in contact komen met de landeigenaren en de lobby om een deel van hun land deel uit te laten maken van de Araugaia-corridor.

12 Systemen: Naast het verkrijgen van de benodigde gegevens via desk- field research, zal de BJF een gebruiksvriendelijk softwaresysteem laten bouwen, om alle gegevens op te slaan,te controleren en te managen. De front-end van dit programma zal eruit zien als een satellietbeeld van de Corridor Zone. Bij het inzoomen, zal elke terrein wat behoort tot een persoon of bedrijf zichtbaar worden. Wanneer er verder ingezoomd wordt, zal de naam van de eigenaar met up-to-date contactgegevens weergegeven. Ad 3. Herbebossings Fonds om de corridor te realiseren Hoe? - Ten eerste door advies te geven aan landeigenaren die deelnemen aan het corridorprogramma over het soort inheemse bomen dat ze moeten herplanten. In de Cerrado is dit een mix van meer dan 50 soorten inheemse bomen. - Ten tweede door financiering en uitvoering van het hele herplantingsproces. Dit project is een ongoing-project en alle aandacht wordt hierop gezet nadat de eerste 2 projecten zijn afgerond. Uiteindelijk zal dit herbebossings-project tientallen miljoenen inheemse bomen gaan herplanten. Waardoor landbouwgrond weer zijn oorspronkelijke natuurlijke bestemming krijgt. Het is niet de opzet van de BJF om al deze miljoenen bomen zelf te planten maar een deel hiervan zelf te realiseren wat als voorbeeld zal dienen voor de landeigenaren in het Corridorgebied zodat zij zelf ook hetzelfde met hun 20% land te gaan doen. Toekomstvisie: We hebben een visie en concreet plan voor de toekomst, ook nadat de eerste fase van fondsenwerving ( 3 miljoen ) is opgehaald en uitgevoerd. Deze visie omvat het uitbreiden van het deel van herbebossing met als doel een substantieel en concreet aantal jonge inheemse bomen aan te planten. We zullen bedrijven/particulieren real-live laten zien hoe de vorderingen van hun donatie/sponsorbijdrage zich uiten in het terugbrengen van de oorspronkelijke staat van de Cerrado en Amazone. Wanneer de eerste fase is uitgevoerd, wordt gedetailleerd updated Beleidsplan op de website gepubliceerd. 23.! Welke stappen zijn nodig voor herbebossing van de corridor? Allereerst beslist de landeigenaar bij deelname aan het corridorproject wat de juridische bestemming van zijn 20%-gebied wordt. Het meest gunstig voor het milieu is omzetten van het land naar een Private Natural Heritage Reserve. In het Braziliaans is de juridische term RPPN Reserva Particular do Patrimônio Natural. Daarna wordt onderzocht door de BJF & partners, welke inheemse bomen en planten in het gebied groeiden voor de ontbossing. Het zal geen verbazing wekken dat dit enorme gebied een grote variëteit in vegetatie biedt. In het zuiden komen meer dan 50 verschillende types savannebomen voor, terwijl het noorden gedomineerd wordt door vele soorten tropisch regenwoud. BJF en haar lokale partners voeren dit onderzoek uit en kopen en herplanten de inheemse bomen om de nieuwe deelnemers aan het Araguaia-corridorproject te ondersteunen.

13 24.! Gaat de BJF zelf nieuwe bomen planten? Ja. Dit onderdeel van het herbebossingsproject begint als de eerste twee projecten zijn afgerond. BJF plant de nieuwe bomen in nauwe samenwerking met de Corridor Alliance Partners, met wetenschappers, landeigenaren en lokale gemeenschappen. 25. Wat is het doel van het BJF-herbebossingsproject? De meeste landeigenaren zullen in de toekomst volgens de wet het vereiste percentage van hun land terugbrengen naar natuurlijk leefgebied. Echter, niet alle landeigenaren willen een Private nature reserve creëren en betalen voor het herplanten van honderdduizenden inheemse bomen op hun land. Laat staan een onderzoek financieren naar welke bomen nodig zijn om agrarisch bouwland om te zetten naar oorspronkelijk natuurgebied. De BJF en haar partners komen in actie om deze diensten aan te bieden aan een geselecteerd aantal landeigenaren. Ons doel is om een aantal concrete positieve voorbeelden te stellen voor landeigenaren die het plan hebben een Private Nature Reserve te creëren in de corridorzone. We willen laten zien hoe landeigenaren in het corridorgebied delen van hun bouwland kunnen herplanten, kunnen terugbrengen naar oorspronkelijk leefgebied en zo Ambassadeurs van de corridor worden. Zo bouwen we verder aan een groeiend aantal Ambassadeurs ter plaatse. 26.! Welke soorten bomen worden herplant? Een samenstelling van inheemse bomen waarmee de oorspronkelijke natuurlijke habitat weer ontstaat. In het Cerrado-gebied zijn meer dan 50 verschillende soorten inheemse bomen nodig om de oorspronkelijke habitat terug te brengen. Opheldering over zwarte jaguars 27. Hoeveel zwarte jaguars leven nog in het wild? De human footprint heeft zijn tol geëist. Van de naar schatting jaguars in de jaren 50 zijn er slechts over in Ongeveer 600 hiervan zijn zwarte jaguars. Er is dus nog maar 3% van de populatie in leven! In de jaren 50 bestreek het leefgebied van de jaguar 21 miljoen km2. In 2013 is het leefgebied van de jaguar verkleind naar 7 miljoen km2. Er is dus slechts minder dan 35% leefgebied over! 28.! Hoeveel zwarte jaguars worden gered door dit corridorproject? Dit is eigenlijk geen relevante vraag. Dit project heeft niet de doelstelling om slechts één kleurenvariëteit van de jaguar te redden. Onze doelstelling is een concrete en substantiële bijdrage te leveren aan realisatie van de Araguaia-biodiversiteitcorridor. Hiermee wordt het leefgebied van de jaguar op zo n grote schaal hersteld, dat duizenden dier-en plantensoorten worden gered en miljoenen bomen worden herplant. We helpen hiermee ook aan het redden onze eigen toekomst!

14 Budget Wat is het budget om de hele Corridor te realiseren? Tientallen miljoenen euro s zijn uiteindelijk nodig om het km. lange en 40 km. brede corridorproject uit te voeren en te monitoren. Alle taken en activiteiten zijn onder te verdelen in 4 fasen: 1. Analyse Planning Onderzoek PR. 2. Betrekken van lokale gemeenschappen, landeigenaren en boeren. 3. Herbebossing en natuurbehoud. 4. Monitoren van de corridorzone als beschermd gebied. 30.! Wat is het budget van de BJF voor de komende jaren? De BJF is betrokken bij de eerste fase (PR en Onderzoek ), bij de tweede fase (Activatie) en later ook bij de derde fase (Herbebossing). Het is heel goed mogelijk dat we onze lijst met taken in de toekomst zullen uitbreiden, maar we starten met een bescheiden en overzichtelijk budget van 3 miljoen. Met dit budget van 3 miljoen in kas (niet in gratis goederen of diensten), kunnen we de eerste twee taken uitvoeren en starten met het derde project (herbebossingfonds). Als de documentaires over de Corridorzone afgerond zijn zal het voor de andere partners ook eenvoudiger worden fondsen te werven voor hun taken binnen het grote, gezamenlijke doel. 31.! Hoeveel geld heeft de BJF nog nodig? In de afgelopen 3 jaar heeft de BJF meer dan 1.3 miljoen soft-sponsoring opgehaald. Dit is de waarde van alle gesponsorde goederen, diensten, kortingen en vrijwillige manuren van het BJF-team. Voorbeelden van gesponsorde diensten zijn: ontwikkeling en onderhoud van de algemene website en campagnewebsite, videotrailers geproduceerd tussen 2010 en 2013, gebruik van jaguar-auto s, gratis benzine, professionele diensten / talent en duizenden gratis manuren van een team van meer dan 80 professionals wereldwijd. Kostbare gratis tijd van vrijwilligers en gratis diensten zijn van enorme waarde voor ons. Hiermee kunnen we echter niet onze projecten in het veld in Brazilië financieren. Daarvoor hebben we cashgelden nodig van donateurs en sponsorpartners.

15 Het overgrote deel van de benodigde cashgelden moeten we nog werven. In januari 2014 lanceren we de TheLast600 -campagne om individuele donateurs en kleine en middelgrote bedrijven te betrekken met relatief lage donatiebedragen en/of een aantrekkelijk donatiepakket. Met een BJF-community van 600 individuen en bedrijven wordt het eenvoudiger ook grote bedrijven en vermogende privé personen te betrekken als sponsorpartner. Per december 2013 zijn alle Tools klaar om bedrijven en vermogende individuen te benaderen. Deze tools om sponsor-partners te benaderen omvatten o.a. campagne-site, trailers, systemen, team & ambassadeurs, informatie handboeken, trainingen etc. Fondsenwerving: doelgroepen, strategie en pakketten 32.! Welke doelgroepen kent de BJF voor fondsenwerving? 33.! Welke strategie volgt de BJF om fondsen te werven? Het totale budget voor 2014/2015 is 3 miljoen aan cashgelden. Een gedetailleerd Sponsor partnerplan en strategie met sponsorpakketten is beschikbaar in het Engels. Dit document is online beschikbaar voor de BJF-fundraisers en lobbiers op BJF Salesforce > Files. In het kort: de BJF hanteert 2 fasen voor fondsenwerving :

16 Doelstelling fase 1: Het eerste financiële doel is om aan cashgelden op te halen zodat we onze eerste projecten kunnen uitvoeren en actief kunnen zijn in Brazilië. - Geen crowd funding in deze fase > alleen donaties/bijdragen vanaf focusgroepen voor fondsenwerving in Fase 1: 1:! TheLast600 campagne Eerste focus is onze eigen community van 600 personen/bedrijven te creëren om 600 vensters op TheLast600.org te vullen. TheLast600 campagne: minimum prijsniveaus voor 1 venster: >! (Supporting Friend Package) voor individuen >! (Supporting Friend Gold Package) voor individuen >! (Corporate Friend Package) voor bedrijven tot 100 medewerkers >! (Corporate Friend Gold Package) voor bedrijven tot 100 medewerkers 2:! Bedrijven en multinationals Minimum sponsorbijdragen en donaties van mkb: Grote bedrijven en multinationals: idem, vanaf : Vermogende privépersonen & Foundation Angels Minimum donatie van individuen of bekende personen: tot 1 miljoen. Doelstelling fase 2: resterende 2.5 miljoen Wanneer we onze eigen BJF-community van 600 personen/bedrijven hebben, zal het gemakkelijker worden om ook grote bedrijven en vermogende privé personen te binden aan de BJF. Wij vragen hen substantieel hogere bedragen en zij vinden het belangrijk te zien dat al veel bedrijven en personen donateur of sponsor zijn van de BJF. Vijf focusgroepen voor fundraising in Fase 2: 1: Individuen!! > Geen minimum donatie! > Crowd funding met campagne, publiciteitstunts en betrokkenheid via Facebook en andere (social) media. 2: Grote bedrijven en multinationals > vanaf : Vermogende privé personen > vanaf : Bijdragen van andere non-profits / subsidies / legaten 5: Foundation Angels > vanaf Een ander groot voordeel in deze tweede fase is dat we nu kunnen laten zien dat we actief zijn in het veld in Brazilië. Niet alleen via presentaties en videotestimonials, maar ook door concrete resultaten vanuit het Corridorgebied. Hiermee vergroten we onze geloofwaardigheid en met aansprekende werk-resultaten kunnen en zullen we ook het het grote publiek betrekken bij de BJF.

17 34.! Welke richtlijnen heeft de BJF voor fondsenwerving? Zoals vermeld in het vorige antwoord, streven we in de eerste fase naar donaties van en hoger (individuen) en donaties vanaf (bedrijven). Zodra we de eerste bereikt hebben, zetten we (pas) crowd funding in. Dit zijn kleine donaties van iedereen die wil bijdragen. Met de donaties zijn we actief in het veld in Brazilië en geven we 'nieuws uit het veld voor al onze donateurs en sponsorpartners. Een ander voordeel is dat we met in staat zijn een communicatiecoördinator in te huren die Facebookvolgers en kleine donateurs informeert en inspireert. 35.! Welke sponsorpakketten biedt BJF aan (grote) bedrijven? BJF biedt exclusieve sponsorvoordelen die bedrijven de mogelijkheid geven (extern) te communiceren dat zij BJF-sponsorpartner zijn. We hebben vijf sponsorniveaus die allemaal specifieke exclusiviteit bieden voor een bedrijfstak en een geografisch gebied (lokaal, nationaal, continent, wereldwijd). De exclusiviteit en de duur van het contract is altijd twee jaar. Betaling van een sponsorpakket geschiedt vooraf voor de periode van twee jaar. Naast deze PR-exclusiviteit biedt de BJF uitgebreide sponsorpakketten. In het document Sponsor partner plan & strategy with benefit-packages staan alle sponsor-niveaus in detail omschreven. Je vindt ze via BJF Saleforce > Files. Overzicht BJF-sponsorpakketten voor bedrijven:

18 36.! Welke sponsorpakketten biedt BJF aan particulieren? Overzicht BJF-sponsorpakketten voor particulieren: 37.! Kosten van de geschenken voor donateurs? Met veel inzet heeft het BJF Team ervoor gezorgd dat de geschenken of gift-items voor BJF donateurs veelal gesponsord zijn of tegen gereduceerde tarieven geleverd zijn. Meer dan 15 bedrijven en personen bieden hun diensten en producten aan zonder enkele vergoeding of tegen een minimale vergoeding, waardoor het mogelijk is geworden dat de gift-items tegen geringe gemaakte kosten weggegeven kunnen worden. Benadering en profiel van sponsor partners 38. Wat is onze tone-of-voice en hoe benaderen we personen en bedrijven? De BJF benadert potentiële sponsors op een positieve manier, met een positief verhaal. De BJF is een rijdende trein waar sponsors en bedrijven op kunnen springen om huidige en toekomstige generaties te helpen overleven en de sponsor wordt er zelf ook beter van! We willen optimisme, positiviteit en een can do -houding laten zien in een tijd waarin onderwerpen als klimaatverandering, voedselproblematiek en de toenemende vraag naar hulpbronnen van onze planeet overheersen in de media. In plaats van te klagen of illegale acties van onverantwoordelijke bedrijven en illegale houtkappers aan te vechten, of te klimmen in bomen als tree huggers, is de BJF ervan overtuigd dat we een positieve en constructieve bijdrage kunnen en zullen leveren.

19 Elke dag zijn er voorbeelden van hoe, waar en waarom er druk wordt uitgeoefend op nog aanwezige natuurlijke hulpbronnen van onze planeet. De BJF is vastbesloten deze druk te helpen verlichten en bij te dragen aan verlaging van de ecologische voetafdruk van de mens en verandering in gang te zetten. Het is belangrijk toekomstige sponsors/donateurs te laten voelen en zien dat de BJF een succesvol, enthousiast en professioneel team met passie is, met een heldere missie, dat nauw samenwerkt met professionele partners. Onze passie, toewijding en onze praktische benadering moet toekomstige sponsors inspireren en hen het ongedwongen gevoel geven ook deel uit te willen maken van de BJF. 39.! Waarin onderscheidt BJF zich van andere ngo s? Vergeleken met bekende, grotere institutionele non-profit organisaties met een enorme overhead en hoge salarissen voor directieleden, is BJF een daadkrachtige organisatie die ernaar streeft een overhead te hebben van minder dan 15%. Dit is mogelijk, omdat het grootste deel van het team bestaat uit vrijwilligers die geen geld vragen of tegen verlaagde tarieven werken. Bovendien zetten we ons in voor één specifiek, concreet en ambitieus project. De BJF heeft een afwijkende benadering dan de meeste andere ngo s en stichtingen. In plaats van slechts te vragen om donaties, nodigen we sponsors uit onderdeel te worden van ons team: om de doelen van de BJF gezamenlijk te bereiken. Daarom zien wij onze sponsors als een partner en niet slechts als sponsor. Bij andere ngo s en stichtingen weten donateurs vaak niet wat er met hun belangrijke donatiegeld gebeurt. Bij BJF worden de resultaten aansprekend, ambitieus en concreet! BJFsponsors zijn onderdeel van het team, worden regelmatig geïnformeerd en kunnen in de toekomst hun bijdrage aan het Araguaia-corridor biodiversiteitproject real life volgen en delen met hun belanghebbenden. Het merk BJF BJF streeft ernaar anders dan andere ngo s te zijn en een A-merk te zijn: de Diamond of Hope onder de stichtingen. Deze visie komt terug in onze activiteiten, onze merkbeleving, onze communicatie en in onze selectieve sponsorbenadering. Als vanzelf komt dit ten goede aan de waarde van het sponsormerk als partner van de BJF. 40.! Profiel van een typische BJF sponsor partner? Profiel van een BJF partner: 1" A-merk of hoog gewaardeerde privé personen Onze partners zijn A-merken en privé personen met een hoog aanzien die zichzelf zien al leiders, ondernemers en grote denkers op hun werkgebied. Ze passen bij de BJF als zijnde Diamond of hope onder de stichtingen. 2" De waarden van toekomstige sponsorpartners moeten deels aansluiten bij de waarden van de BJF. Zie punt 3 over de BJF kernwaarden.

20 41.! Onderlinge synergie tussen de sponsor-partners? De BJF bekijkt eerst of het profiel en waarden van een toekomstige partner aansluit bij de waarden van de BJF en een match heeft met profiel van andere sponsorpartners. Door de selectie van BJF-sponsorpartners zal er sponsormix ontstaan die onderlinge synergie creëert tussen de diverse sponsorpartners en hun merken. Voorbeelden van partners: Jaguar auto s, Van Landschot Bankiers en YPI Yachting Partners International. BJF s unique selling points 42.! Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf als sponsorpartner? Interne voordelen voor uw bedrijf en merk Exclusieve sponsor- en communicatierechten voor uw bedrijfstak voor een bepaald geografisch gebied, te midden van een kleine groep sponsorpartners die samen synergie bereiken. Partner zijn van de BJF is veel meer dan geld doneren aan een goed doel. Het biedt een marketingkans om uw relaties te betrekken en zal uw bedrijfsimago een boost geven. Synergie met andere BJF-sponsorpartners. BJF-platform = Marketing tool voor uw bedrijf : -! Onbegrensde mogelijkheden om BJF te betrekken in uw marketing campagnes. -! Versterkt uw bedrijfsimago. -! Verhoogt uw merkbekendheid. -! Campagnes om uw relaties en medewerkers te betrekken. Waardevolle content voor uw website en/of social media.! Content is key : het unieke en aansprekende BJF-project tot natuurbehoud geeft u! waardevolle en relevante content die u kunt delen met uw doelgroep. Korte film met uw CEO! Professionele, korte film waarin uw CEO geïnterviewd wordt over MVO binnen uw! organisatie en over de hulp aan de BJF-projecten die bijdragen aan een veilige! toekomst voor komende generaties. Uw bedrijfsnaam en logo aan het begin van de documentaire voor een wereldwijd publiek.

Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis

Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. DE ORGANISATIE KORT EN BONDIG... 3 1.1. WIE WE ZIJN / DE GESCHIEDENIS... 3 2. DE NORMEN EN WAARDEN VAN STICHTING GEEFGRATIS...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. Beleidsplan 2013 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Molenhoeve Dreef 15 2959 BH Streefkerk RSIN 8562.40.771 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2014 Versie 1.0 Inleiding Het jaar 2013 stond in het teken van de oprichting van Stichting Lunga Foundation. Met overtuiging en trots is Stichting Lunga Foundation

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Beleidsplan. Eviont Foundation

Beleidsplan. Eviont Foundation Beleidsplan Eviont Foundation Voorwoord Dit is het beleidsplan van de Eviont Foundation. De Foundation is opgericht en notarieel geregistreerd op 15 juli 2015 en gevestigd te Geldermalsen. De Eviont Foundation

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Jaarverslag 2014 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bank: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het voorwoord... 3 2. Het

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag.

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag. ANBI BELEIDSPLAN 2014-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 3. Beleid... 2 3.1 Werkzaamheden... 2 3.2 Werving en beheer van gelden... 3 3.3 Vermogen... 3 3.4 Bestedingsbeleid en activiteiten...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN WAKIBI 2017

BELEIDSPLAN WAKIBI 2017 BELEIDSPLAN WAKIBI 2017 Wakibi Samen 1 wereld zonder armoede Microfinanciering voor ondernemers in ontwikkelingslanden Inhoudsopgave 1. Introductie. 1 2. Visie & Missie. 1 3. Doelstellingen 2 4. Organisatie..

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2017 Almere, 2016 Inhoud 1. Voorwoord 2. De organisatie 2.1 Wie zijn we 2.2 Missie en visie 2.3 Waar staat Stichting Sarco voor 3. Wat wil Stichting Sarco bereiken en hoe wil zij dit realiseren

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

Amsterdam, December 2012

Amsterdam, December 2012 Amsterdam, December 2012 Beleidsplan Muses 2012 2016 1 Hoofdstuk 1 Samenvatting Inleiding Het doel van stichting Muses is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Enerzijds om hiermee alle

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc Beleidsplan Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc 2013 2015 Aanleiding Alzheimer is de epidemie van de toekomst: het aantal patiënten groeit razendsnel. De ziekte is dramatisch voor de patiënt én voor

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Beleidsplan 2014-2017 Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Februari 2014 Inhoudsopgave 1 Onze stichting 3 1.1 Visie, missie, strategie, kernwaarden 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Strategie 1.1.3 Kernwaarden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Eco Village Development

Beleidsplan Stichting Eco Village Development Beleidsplan Stichting Eco Village Development Juni 2013 Inleiding!... 2 Strategie!... 2 Kernprincipes en uitgangspunten!... 2 Missie!... 2 Werkzaamheden!... 3 Beleid!... 3 Toekomstige projecten en investeringen!...

Nadere informatie

Voorwoord. Voorzitter van stichting Blue Revolution Foundation. Karina Czapiewska 19-6-2014

Voorwoord. Voorzitter van stichting Blue Revolution Foundation. Karina Czapiewska 19-6-2014 Beleidsplan 2014 Voorwoord Dit beleidsplan voor de Blue Revolution Foundation geeft inzicht in de doelstellingen, activiteiten en verwachte besteding van gelden. Het plan is tevens opgesteld in het kader

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

Klaas - Jan Huntelaar Foundation BELEIDSPLAN 2012 2013

Klaas - Jan Huntelaar Foundation BELEIDSPLAN 2012 2013 Klaas - Jan Huntelaar Foundation BELEIDSPLAN 2012 2013 1 INHOUD HFST 1. Inleiding Klaas-Jan Huntelaar Foundation - 3 - HFST 2. Visie en Missie - 4 - HFST 3. Doelstelling - 6 - HFST 4. Organisatie - 8 -

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan 2014. Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294

Beleidsplan 2014. Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden

Nadere informatie

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015 Stichting International Development Student Society Nederland Beleidsplan 2014-2015 Delft, juni 2014 Oosteinde 242a 2611 SV Delft +31 (0) 647434808 Kvk-nummer: 58297618 Fiscaal nummer: 852972076 Dossiernummer:

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan ! STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE beleidsplan 2016-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Strategie Doel en Visie Winstoogmerk 3. Beleid Uitbouw scholenproject Verduurzaming toekomst Verwerving en beheer van

Nadere informatie

Met hartelijke groet, Simone Delorme Johan de Ruiter Floris van der Schot Oene Gerritsma

Met hartelijke groet, Simone Delorme Johan de Ruiter Floris van der Schot Oene Gerritsma JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Verantwoording boekjaar 2015 Stichting Life After War... 4 Inleiding... 4 Terugblik op 2015 activiteiten, resultaten en financiën... 4 De activiteiten... 4

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Opgesteld door: Helene Marcus-Baart, coördinator HagaVrienden I.s.m: Hans de Sonnaville, secretaris HagaVrienden (Beknopt) beleidsplan HagaVrienden 2013-2015

Nadere informatie

Inhoud. Stichting GeefGezondheid 2014 Algemeen beleidsplan pagina 1 van 5

Inhoud. Stichting GeefGezondheid 2014 Algemeen beleidsplan pagina 1 van 5 Bel ei dspl anst i c ht i nggeef Gez ondhei d Geef Gez ondhei d. nu201 4 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Achtergrond en doel GeefGezondheid 1.2 Over crowdfunding Het succes van crowdfunding Crowdfunding via GeefGezondheid.nu

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan BJ Wassenaar RSIN

Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan BJ Wassenaar RSIN Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4 Beleidsplan Ciske de Rat Foundation 2014 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. Ciske de Rat Foundation 4 2. Strategie 4 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4 2.2. Statutaire doelstelling 4 2.3. Afwezigheid van

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Stichting Leaders of Today. Beleidsplan. Samensteller: Andre Damian

Stichting Leaders of Today. Beleidsplan. Samensteller: Andre Damian Stichting Leaders of Today Beleidsplan 2016 Samensteller: Andre Damian 15-4-2016 Inhoud Inleiding... 3 Onze missie... 4 Ambitie... 4 Actueel beleid 2015-2016... 5 Bestuur... 5 Projectbegroting... Fout!

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

ZA5223. Flash Eurobarometer 290 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 2) Country Specific Questionnaire Netherlands

ZA5223. Flash Eurobarometer 290 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 2) Country Specific Questionnaire Netherlands ZA5223 Flash Eurobarometer 290 (Attitudes of Europeans Towards the Issue of Biodiversity, wave 2) Country Specific Questionnaire Netherlands FLASH 290 BIODIVERSITY Q1. Hebt u ooit gehoord van de term biodiversiteit?

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update)

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Versie 1.1 Inleiding Na de oprichting in 2013 stond het jaar 2014 in het teken van de projecten die gerealiseerd werden om het weeshuis The Farm

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Introductie. Figuur 1 De actie van Coca Cola

Introductie. Figuur 1 De actie van Coca Cola Inhoud Introductie... 2 Maatschappelijk verantwoord ondernemen... 3 Duurzaamheid... 4 Maatschappelijk betrokken ondernemen... 5 Het verschil tussen MVO en MBO... 6 Bronnelijst... 7 MBO... 7 MVO... 7 Introductie

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

TIME TO CHANGE ROOT & BRANCH

TIME TO CHANGE ROOT & BRANCH TIME TO CHANGE ROOT & BRANCH Alternatieve financiering Cultuurplatform Alternatieve financiering Sponsoring van profit bedrijven aan cultuurinstellingen Alle vormen van inkomsten /samenwerkingen die geen

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland.

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. Beleidsplan 2013 2015 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. In 2013 zijn wij gestart met het helpen van 80 gezinnen eind 2013 worden er 90 gezinnen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019 Inhoud Inleiding 2 1. Stichting Seniorenwens 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 2 2.2. Statutaire doelstelling 3 2.3. Afwezigheid van winstoogmerk 3 2.4. Bestemming liquidatiesaldo 3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jorisvrienden & Meerjarenbeleidsplan 2014-2017. Stichting Jorisvrienden (opgericht 6 november 2013)

Beleidsplan Stichting Jorisvrienden & Meerjarenbeleidsplan 2014-2017. Stichting Jorisvrienden (opgericht 6 november 2013) Beleidsplan Stichting Jorisvrienden & Meerjarenbeleidsplan 2014-2017 Stichting Jorisvrienden (opgericht 6 november 2013) INHOUDSOPGAVE: 1. HET ONTSTAAN VAN DE STICHTING JORISVRIENDEN... 3 2. BELEIDSKEUZES...3

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 www.kinderfondsennederland.nl Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 1 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 1 3. Doelstelling

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2008

Financieel Jaarverslag 2008 Financieel Jaarverslag 2008 Inhoud 1) Voorwoord van de voorzitter... 3 2) Inleiding... 4 3) Balans... 5 4) Resultaten rekening... 6 5) Toelichting op de balans en resultatenrekening... 7 6) Verslag kascommissie...

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Volg de Wens

Beleidsplan. Stichting Volg de Wens Beleidsplan Stichting Volg de Wens 16-02-2014 Rotterdam Versie : 0.9 Auteur : Bob Arkema Datum : 16 februari 2014 Inhoud Voorwoord 3 1. De organisatie 4 1.1 Wie zijn we 4 1.2 Visie, Missie, Kernwaarden

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc Beleidsplan Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc 2015 2019 Aanleiding Alzheimer is de epidemie van de toekomst: het aantal patiënten groeit razendsnel. De ziekte is dramatisch voor de patiënt én voor

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie...1 Doelstelling:...2 Visie:...2 Missie:...2 Samenstelling bestuur:...2 Activiteiten...3 Doneren...3 Vrijwilliger worden...3 Projecten steunen...3 Collecteren...3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2016-2017 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 2.2 Stichting Kidron in 2016 2 3. Organisatiestructuur 3 3.1 Bestuur 3 3.2 Medewerkers

Nadere informatie

Homo-emancipatie behouden voor volgende generaties. moet zichzelf kunnen zijn

Homo-emancipatie behouden voor volgende generaties. moet zichzelf kunnen zijn Homo-emancipatie behouden voor volgende generaties Ieder mens moet zichzelf kunnen zijn Daarom bewaakt en versterkt Het Blauwe Fonds de rechten van homoseksuelen. We nodigen je uit om Het Blauwe Fonds

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2017

Beleidsplan 2016-2017 Beleidsplan 2016-2017 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Animal 4 Health. Het plan omvat een overzicht van de missie, doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

JDRF Strategisch Beleidsplan

JDRF Strategisch Beleidsplan JDRF Strategisch Beleidsplan 2014-2017 Philip van Lookeren Campagne November 2014 1 1. Managementsamenvatting Dit strategisch beleidsplan verwoordt de aanpak om de strategische doelstellingen te behalen:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2015 2018 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014 Beleidsplan 2015 2016 Stichting Stop Dierenleed Nederland Stichting Stop Dierenleed Nederland Hartekruidpad 7 1313JJ Almere 06-10734354 www.stopdierenleednederland.org info@stopdierenleednederland.org

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016/2017

BELEIDSPLAN 2016/2017 BELEIDSPLAN 2016/2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Organisatie... 3 2.1 Bestuur... 3 2.2 Vrijwilligers... 3 2.3 Contactgegevens... 3 2.4 Anbi-status... 3 2.5 Financiële verantwoording... 4 2.6 Vergadering...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch Integration Group

Beleidsplan Stichting Dutch Integration Group Versie februari 2017 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Dutch Integration Group (DIG). Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pimp My Village Foundation 2014. 1. Inleiding

Beleidsplan Stichting Pimp My Village Foundation 2014. 1. Inleiding Beleidsplan Stichting Pimp My Village Foundation 2014 1. Inleiding In dit beleidsplan legt de Stichting Pimp My Village haar beleidsvoornemens voor de periode 2014 neer. Het door de Stichting in deze periode

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

Opgericht in Rechtsvorm Sector Werkgebied Website Kwesties/doelen Inschatten van de noden

Opgericht in Rechtsvorm Sector Werkgebied Website Kwesties/doelen Inschatten van de noden www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche TRANSFORMANDO (SPAIN) Opgericht in 1998 Rechtsvorm Sector Werkgebied Website Coöperatieve Dienstverlener voor maatschappelijke organisaties Internationaal

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 Beleidsplan Stichting Tempel Europa Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 februari 2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Statutaire doelstellingen... 3 2.2 Afwezigheid van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 0.1 Status Concept 27 November 2015 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 0.1 Status Concept 27 November 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2016-2020... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 0.1 Status Concept

Nadere informatie

kunnen zijn aan de verwezenlijking van de genoemde doelstelling en daarmee in verband staan, één en ander voor zover wettelijk toegestaan.

kunnen zijn aan de verwezenlijking van de genoemde doelstelling en daarmee in verband staan, één en ander voor zover wettelijk toegestaan. Profiel Koosstraat 11, Paramaribo, Suriname +597 8531517 +597 8826060 stgwithinsu@withincoaching.net http://www.withincoaching.net/stgwithinsu/ KKF #: 28580 Over de Stichting De stichting is opgericht

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 1. PROFIEL VAN DE STICHTING 2. DOELSTELLINGEN EN ACTUEEL BELEID. Update 10-01-2015

BELEIDSPLAN 1. PROFIEL VAN DE STICHTING 2. DOELSTELLINGEN EN ACTUEEL BELEID. Update 10-01-2015 BELEIDSPLAN Update 10-01-2015 1. PROFIEL VAN DE STICHTING Stichting Hands & Feet heeft als doel om vanuit een christelijke motivatie, een effectieve brug te slaan tussen arm en rijk. We motiveren personen

Nadere informatie

Beleidsplan Holland. 1. Inleiding

Beleidsplan Holland. 1. Inleiding Beleidsplan Beleidsplan Holland 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Ambassadors Football Holland. In het beleidsplan kunt u lezen hoe Ambassadors Football op dit moment georganiseerd

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017. Iselle van Ruijven

Beleidsplan 2015-2017. Iselle van Ruijven Beleidsplan 2015-2017 Iselle van Ruijven Inhoudsopgave 1. Visie & Missie ZZF... 2 1.1 Visie... 2 1.2 Missie... 2 2. Doelstellingen 2015... 2 3. Positionering... 3 3.1 Kernwaarden... 3 3.2 USP s... 3 4.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie