Heeft de consumptie met traktatie gesmaakt op de bijeenkomsten in januari? Of ben je niet geweest en heb je het lekkers gemist?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Heeft de consumptie met traktatie gesmaakt op de bijeenkomsten in januari? Of ben je niet geweest en heb je het lekkers gemist?"

Transcriptie

1 HCC regio Zeeland - februari nieuwsbrief 167 HCC regio Zeeland Nieuwsbrief 167 Februari 2018 Dit is alweer de 2 e nieuwsbrief van dit jaar, en hopelijk zullen er nog veel volgen. Heeft de consumptie met traktatie gesmaakt op de bijeenkomsten in januari? Of ben je niet geweest en heb je het lekkers gemist? Geen nood, omdat HCC 40 jaar is geworden, en wie jarig is, trakteert, krijgen de bezoekers op de bijeenkomsten in februari (weer) wat lekkers aangeboden. Hoe en Wat? dat lees je in het artikel over het 40 jarig bestaan van HCC. Maar er is meer in deze nieuwsbrief, vanaf nu gaan we maandelijks een rubriek Tips en Trucs maken met allerlei computer gerelateerde tips en trucs. Kortom, weer een goedgevulde nieuwsbrief met interessante artikelen en onderwerpen. Veel leesplezier, de redactie. Inhoudsopgave: Wat kun je in de uitgave verwachten? Viering van het 40 jarig jubileum van HCC De bijeenkomsten in februari Fotograferen met je smartphone (presentatie) De jaar kalender van de regio Tips en Trucs Viering van het 40 jarig jubileum van HCC Dit jaar, 2018, bestaat HCC (vroeger, Hobby Computer Club, nu HCC vereniging van en voor computergebruikers) alweer 40 jaar. We willen dit graag vieren met alle leden van HCC. Ook op onze Zeeuwse locaties, s Gravenpolder, Terneuzen, Vlissingen en Zierikzee. Naast een lekker stukje taart, wordt er op deze locaties ook een presentatie verzorgd over fotograferen met je Smartphone door Walter Meerbeek. Zo verenigen we het nuttige met het aangename!

2 Jubilea Deze vieringen zijn niet alleen maar leuk en gezellig, het is ook de gelegenheid bij uitstek om onze trouwe leden in het zonnetje te zetten. Alle leden die tussen de 10 en 40 jaar lid zijn, komen in aanmerking voor een jubileumspeld. Aanmelden Voor het bijwonen van deze jubileum bijeenkomsten, dien je je aan te melden via de persoonlijke link in de uitnodiging, die je per hebt ontvangen. Ben je tussen de 10 en 40 jaar lid en wil je de jubileumspeld ontvangen, geef dit ook aan op je persoonlijke aanmeldpagina. Introducé(e)s met interesse in de digitale wereld zijn van harte welkom, mits je die van tevoren aanmeldt via hetzelfde formulier. De uiterste aanmelddatum is één week vóór de datum van de viering. Dit omdat we ervoor willen zorgen dat er voor eenieder wat lekkers is én om te waarborgen dat de jubilarissen hun speld kunnen ontvangen. LET OP: vol is vol, dus meld je zo spoedig mogelijk aan! Tijdens de bijeenkomsten worden er foto s gemaakt voor (o.a.) onze regio website en nieuwsbrief. Mocht iemand hier bezwaar tegen hebben dan graag bij aanvang van de bijeenkomst dit melden bij de fotograaf, Erik Mulder. We kijken uit naar je komst! De agenda van de bijeenkomsten in februari: Dinsdag 6 februari, inloopavond, Dorpshuis Ons Dorpsleven Poelvoordestraat 3 s Gravenpolder. Donderdag 15 februari, inloopavond, scholengemeenschap De Wingerd, Leeuwenlaan 19, Terneuzen. Maandag 19 februari, inloopavond, wijkcentrum De Burgerij van Hogendorpweg 58a, Vlissingen. Dinsdag 27 februari, inloopavond, Locatie Scouting Zierikzee, Van Veen laan 1, Zierikzee.

3 De inloopavonden staan allemaal in het teken van het 40 jarig jubileum van HCC en er wordt een presentatie gegeven, fotograferen met je smartphone, door Walter Meerbeek. Naast de reguliere inloopavonden, zijn er natuurlijk ook de bijeenkomsten van de werkgroepen Flight Simulatie, Genealogie en Beeldbewerking. Dit zijn de data: Donderdag 1 februari, werkgroep Airliners (onderdeel van de Flight Simulatie hobby) Dorpshuis Heer Arendshuis Torenring 46, 's Heer Arendskerke. Donderdag 15 februari, werkgroep Flight Simulator, Dorpshuis Heer Arendshuis Torenring 46, 's Heer Arendskerke. Dinsdag 20 februari, werkgroep Beeldbewerking, wijkcentrum De Burgerij van Hogendorpweg 58a, Tijdens deze avond gaan we (verder) aan de slag met het videobewerkingsprogramma van Magix, onder de bezielende leiding van Walter Meerbeek. Donderdag 22 februari, werkgroep Genealogie, wijkcentrum De Burgerij van Hogendorpweg 58a Vlissingen. Alle avonden beginnen om 20:00 uur, ( zaal open: 19:30 uur) en duren tot (ongeveer) 22:00 uur. Leden worden verzocht om bij binnenkomst de HCC lidmaatschapspas te tonen (deze worden gescan t ) of hun lidnummer, dan wel postcode op te geven. Op de valreep... Op de valreep kwam er nog een bericht binnen van Wilko van 't Veer, de coordinator van de locatie Zierikzee, betreffende de bijeenkomst van 23 januari! In het nieuwe jaar willen we een soort fotoketting-opdracht lanceren voor alle leden van de HCC Zeeland. We starten in het nieuwe jaar met 1 foto en we zouden het leuk vinden als op deze foto reacties komen. Uit de ingezonden foto's kiezen we weer een startfoto voor de volgende maand. U mag een foto kiezen uit uw eigen archief of een nieuwe maken. Bij iedere foto die we kiezen geven we een trefwoord en we vragen om dit als leidraad te gebruiken voor uw inzending. Op deze site kunt u de ingezonden foto's volgen. Om mee te doen zijn geen speciale vaardigheden of camera's nodig. We kijken alleen of de inzendingen bij het thema aansluiten. Dinsdag 23 januari geven we meer uitleg over het idee. Met vriendelijke groet; Wilko van 't Veer

4 Thema 1ste kwartaal: fotograferen met je smartphone : Tijdens de (jubileum) bijeenkomsten in februari, wordt er een presentatie verzorgt met als thema fotograferen met je smartphone (Door Walter Meerbeek) Echter, de informatie over dit thema ( en de, daaraan gekoppelde fotowedstrijd voor leden) is op het moment van verzending van deze nieuwsbrief nog niet beschikbaar. Zodra deze info wel beschikbaar is, publiceren we het op onze website, Hou de website dus goed in de gaten. Het is sowieso wel verstandig om regelmatig op de site te kijken, om te zien of er last minute informatie is, zoals bijvoorbeeld het niet doorgaan van een bijeenkomst en dergelijke Jaarplanning 2018 Zoals gewoonlijk is er ook dit jaar weer een agenda, met de data van alle bijeenkomsten voor 2018 gemaakt. Deze kalender is te downloaden uit de map: SPECIAAL / DOWNLOADS / KALENDERS. Daar staan overigens ook nog de kalenders van 2017 en Altijd makkelijk als je op zoek bent naar een alibi. De redactie is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten en/of veranderingen Tips en Truc's - februari 2018 : Vanaf deze nieuwsbrief gaan we maandelijks de rubriek Tips en Trucs brengen. Allerlei tips en trucs waarmee het werken met een computer nog leuker en efficiënter wordt.

5 En als lezer van deze nieuwsbrief mag je zelf ook tips en trucs inzenden, zolang met maar betrekking heeft op computer (hardware, software) gebruik of toepassingen waarbij de computer connected is. Tip 1: De Windows INK werkruimte. Als je computer is bijgewerkt met de laatste versie van Windows 10, dan zijn er een aantal ( misschien onbekende ) mogelijkheden bij gekomen. Een daarvan is de zogenoemde Windows INK werkruimte. Windows Ink gebruiken: Maak notities of schetsen en teken op schermafbeeldingen met de pen in de Windows Inkwerkruimte. Opmerking: Als u geen pen hebt, tekent u met een muis of met uw vingers. Als u de werkruimte wilt inschakelen, drukt en houdt u vast (of klikt u met de rechtermuisknop) op de taakbalk en selecteert u vervolgens de knop Windows Ink-werkruimte weergeven. Selecteer Windows Ink-werkruimte vanaf de taakbalk om deze te openen. Hier ziet u plaknotities, schetsblok en schermaantekeningen. Bovendien kunt u onder Onlangs gebruikt snel de apps openen die u met uw pen gebruikt. Herinneringen en meer instellen met Plaknotities: Plaknotities zijn een plek waar u herinneringen opschrijft, poppetjes tekent of uw volgende grote idee noteert. Maak een nieuwe plaknotitie door Notitie toevoegen te selecteren, deze op het scherm te slepen en de grootte en kleur aan te passen door Meer te selecteren.

6 Tekenen op het schetsblok: Het schetsblok is een leeg canvas waar u alles op kunt tekenen wat u maar wilt. Kies uw schrijfinstrument, waaronder een balpen, pen of markeerstift. Gebruik Stencils, inclusief een liniaal of gradenboog, om te helpen bij het tekenen van lijnen. Wijzig de grootte van uw penseelstreken, zelfs terwijl u tekent. Als uw hand uitschiet, repareert u dit met verschillende gummen. Als u klaar bent, kunt u het resultaat delen, kopiëren of opslaan. Notities toevoegen aan schermafbeeldingen met behulp van schermaantekeningen: Open schermaantekeningen en maak een aantekening op dat wat u op dat moment aan het doen bent op uw pc, of hervat een vorige schermaantekening. Alle schetsblokfuncties zijn beschikbaar, van stencils en lijndikte tot delen en exporteren. Als u de Windows Ink-werkruimte wilt openen wanneer u op de sneltoetsknop op uw pen klikt, gaat u naar Instellingen om aan te passen wat de knop doet. U kunt zelfs instellen dat de werkruimte wordt geopend wanneer de pc is vergrendeld.

7 Bron: Microsoft Windows support. ) ===================================================================== Tip 2: Ongewenste volgers in Facebook: Als je een enthousiast Facebook gebruiker bent, dan zal je ook waarschijnlijk ook regelmatig berichten, foto s en noem maar op posten. Alles wat je post komt (uiteraard ) bij de FB vrienden terecht. Maar wat waarschijnlijk veel mensen niet weten is dat er ook mensen zijn die niet door middel van een vriendschapsverzoek op jouw pagina s komen kijken. Dit kan, doordat iemand die toevallig een keer op jou pagina is gekomen en deze wel interessant vindt zichzelf als volger kan opgeven. En jij, als beheerder van je pagina, zal dat in de meeste gevallen niet eens door hebben. We begrijpen dat je dit waarschijnlijk helemaal geen prettig idee vindt want die volgers kunnen ook ongemerkt materiaal van jou pagina halen.. Geen reden voor paniek, wij, de redactie, werden door een lid er op gewezen dat je relatief gemakkelijk die ongewenste volgers kan verwijderen. Dit is het stappenplan; 1) Ga naar INSTELLINGEN op je Facebook Account 2) Kies BLOKKEREN ( links in het menu) 3) Vul bij Gebruikers blokkeren in het tekst vak het volgende in: following me (zonder aanhalingstekens) 4) Druk op: Blokkeren Vervolgens krijg je een lijst te zien van mensen die jouw volgen. Namen die voor jou onbekend zijn, kun je vervolgens één voor één blokkeren. En mocht je per ongeluk iemand blokkeren terwijl dat dit niet de bedoeling was? Geen nood, door deblokkeren te kiezen, kan de blokkade weer ongedaan gemaakt worden. Hou er wel rekening mee dat het 48 uur duurt voordat de volger is gedeblokkeerd Zo, dit was het voor deze maand, wordt vervolgd. (en bijdragen voor deze rubriek zijn welkom )

Op de valreep van februari, de nieuwsbrief voor de maand maart.

Op de valreep van februari, de nieuwsbrief voor de maand maart. HCC regio Zeeland Nieuwsbrief 169 Maart 2018 Beste (regio Zeeland) leden en andere belangstellenden, Op de valreep van februari, de nieuwsbrief voor de maand maart. Aan de late kant, en niet zo uitgebreid

Nadere informatie

Word nu lid van HCC en kies een welkomstgeschenk! Klik hier voor meer informatie

Word nu lid van HCC en kies een welkomstgeschenk! Klik hier voor meer informatie Word nu lid van HCC en kies een welkomstgeschenk! Klik hier voor meer informatie Voorwoord HCC regio Zeeland Nieuwsbrief 177, maart 2019 Hallo allemaal, Nog even geduld, maar dan is het zover. De start

Nadere informatie

Voorwoord: HCC regio Zeeland (Extra) Nieuwsbrief 171, mei 2018 Voor je ligt nieuwsbrief 171 van HCC regio Zeeland. In deze nieuwsbrief een aantal onderwerpen, waaronder de Genealogie presentaties deze

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om

Nadere informatie

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties HANDLEIDING KC Pampus Club App App Menuscherm. Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties - NAAM: Bovenaan

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

WAAROM? Zelf, of juist met hulp...

WAAROM? Zelf, of juist met hulp... WAAROM? Aankomend schooljaar gaan wij met al onze leerlingen overstappen van het online werken met Google, naar het online werken met Microsoft. Dit zorgt ervoor dat we niet meer met Google Documenten

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N Een digitale fotoverzameling is al snel een redelijk onoverzichtelijke bende. Waarbij u uzelf af zou kunnen vragen: "Hoe kan ik mijn digitale foto's overzichtelijk bewaren?" Een digitale camera is allang

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding Werken met WordPad WordPad is een zeer simpele tekstverwerker voor het schrijven en bewerken van tekstdocumenten. Het maakt standaard onderdeel uit van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Voorwoord

Nadere informatie

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen 33 2.6 Weergave pictogrammen instellen De weergave van de pictogrammen is standaard ingesteld op normaal. U kunt de weergave als volgt vergroten: De pictogrammen zijn vergroot. 2.7 Bureaubladpictogrammen

Nadere informatie

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS TM GROUPWISE 5.2 SNELSTARTKAART GroupWise is software waarmee u berichten kunt verzenden, planningen kunt maken, uw agenda kunt bijhouden en uw documenten

Nadere informatie

Stappenplan Movie Maker

Stappenplan Movie Maker Start Movie Maker op Stappenplan Movie Maker Foto s, filmpjes of muziek importeren Voor je aan de slag kan moet je eerst je filmpje of je foto s importeren naar Movie Maker. Daarvoor klik je op een van

Nadere informatie

Handleiding. Grubbenvorst-Online. Hoe registreer ik mij bij Grubbenvorst-Online? Hoe log ik in? Hoe maak ik contact? Hoe wissel ik berichten uit?

Handleiding. Grubbenvorst-Online. Hoe registreer ik mij bij Grubbenvorst-Online? Hoe log ik in? Hoe maak ik contact? Hoe wissel ik berichten uit? Handleiding Grubbenvorst-Online Hoe registreer ik mij bij Grubbenvorst-Online? Hoe log ik in? Hoe maak ik contact? Hoe wissel ik berichten uit? Hoe plaats ik zelf nieuwsberichten? Welke andere mogelijkheden

Nadere informatie

Open kenniskring jongvolwassenen

Open kenniskring jongvolwassenen h 2018.05.21 HANDLEIDING Open kenniskring jongvolwassenen 1. WAT IS HET OPZET VAN DEZE OPEN KENNISKRING? Alle kenniskringen op www.kennisplein.be zijn bedoeld om op een vlotte manier kennis met elkaar

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK Emailen met Outlook Op www.seniorenweb.nl vind je tips en trics over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beiden zijn

Nadere informatie

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp Inhoudsopgave Welkom! 4 1. Inloggen 5 2. Navigatie 6 3. SKOZapp beheren 7 3.1 Profiel wijzigen 7 3.2 Groep selecteren 7 3.3 Groepsnieuws 8 3.4 Berichten 9 3.5 Fotoalbums

Nadere informatie

Padlet. Meningen peilen

Padlet. Meningen peilen Padlet Doel Korte beschrijving Leerfase Meningen peilen Tool waarmee online prikborden gemaakt kunnen worden. De docent maakt een prikbord aan en vraagt aan de studenten om een post-it op het prikbord

Nadere informatie

ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8

ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8 ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8 2 3 Om erbij te houden Om vlot van start te gaan, houd je de volgende gegevens bij de hand: Het wachtwoord van je draadloze netwerk Het wachtwoord van

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006 1 Beste webmeester, Voor u ligt een korte handleiding voor het onderhouden van uw eigen website. Dit onderhoud gaat heel eenvoudig door het aanmaken van documenten in Microsoft Word. Er wordt dan ook verondersteld

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 INHOUD Over dit document... 3 Wat is OneDrive?... 3 Aanmelden in OneDrive... 4 Via de browser... 4 Via de app... 5 Werken met bestanden...

Nadere informatie

MedSpace synchronisatie

MedSpace synchronisatie MedSpace synchronisatie INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met Apple... 4 Synchroniseren via de icloud naar alle gekoppelde Apple apparaten.... 4 Synchroniseren naar enkel een iphone... 6 2-Synchroniseren

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Adobe -volumelicenties

Adobe -volumelicenties Adobe -volumelicenties Admin Console voor VIP-klanten Gebruikershandleiding voor het Value Incentive Plan (VIP) Versie 2.5 19 november 2013 Inhoud Wat is de Admin Console voor VIP-klanten?... 4 Aan de

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Les 2: Het werken met ideeën in het Schrijfblok

Les 2: Het werken met ideeën in het Schrijfblok Les 2: Het werken met ideeën in het Schrijfblok In deze les werkt u in het schrijfblok met het Superschema dat u in les 1 heeft gemaakt. U zult in deze les het volgende leren: Het openen van een Superschema

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Wil je handiger worden met je laptop, tablet

Nadere informatie

Foto s overzetten op pc

Foto s overzetten op pc Foto s overzetten op pc VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Sint-Jozefstraat 1 Studenten Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers

Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers Inhoud Inleiding... 3 NWA organisatiemanager account... 3 Account aanvraag... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 Agendabeheer... 4 Toevoegen van nieuwe agenda

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt.

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt. Mensen laten weten wat u aan het doen bent De communicatiesoftware Microsoft Lync stelt automatisch uw aanwezigheid in op basis van uw huidige activiteit. U kunt echter ook een locatie instellen of een

Nadere informatie

Handleiding UiTPAS programma

Handleiding UiTPAS programma Handleiding UiTPAS programma 1 UiTPAS programma Alle UiTPAS activiteiten die in de UiTdatabank aangemaakt zijn, stromen door naar het UiTPAS programma. In dit programma kan je punten sparen, kansentarieven

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Afbeelding 1: GO. vergaderen in de App Store

Afbeelding 1: GO. vergaderen in de App Store Afbeelding 1: GO. vergaderen in de App Store Afbeelding 2: home knop Afbeelding 3: sleep tegel naar boven om de gewenste app volledig te sluiten Afbeelding 4: Kruisjes bij de app iconen om te verwijderen

Nadere informatie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Werken met OneNote: zelfstudie 1 MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ZORGT VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT DOOR EENVOUDIGE VASTLEGGING, EFFICIËNTE ORGANISATIE

Nadere informatie

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 Agenda My Drive en Gedeeld met mij Favoriete mappen en bestanden - Met ster Kleur van een map wijzigen Kopie maken van een bestand in Google Drive Bestanden

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

ONENOTE: ALLE INFORMATIE EN TAKEN OP 1 GEDEELDE PLEK

ONENOTE: ALLE INFORMATIE EN TAKEN OP 1 GEDEELDE PLEK ONENOTE: ALLE INFORMATIE EN TAKEN OP 1 GEDEELDE PLEK Aan een zakenreis, presentatie, teamuitje of evenement gaat een boel voorbereiding en planning vooraf. Wat betreft het verzamelen van al die informatie

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software

Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software HEMA Fotoservice Versie 1.1 2016 Inleiding In deze handleiding leggen we uit, hoe je snel de foto s uit een

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

bigfreddy.com Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Pagina Starten:

bigfreddy.com Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Pagina Starten: Handleiding BigFreddy software Oktober 2012 Big Freddy 3.2 Inhoudsopgave: Starten: Taakbalken: Taakbalk 1 Taakbalk 2 Taakbalk 3 Taakbalk 4 - Categorieën - Updates - Product kiezen - Afbeeldingen kiezen

Nadere informatie

Aan de slag met de vernieuwde iomniwize

Aan de slag met de vernieuwde iomniwize Aan de slag met de vernieuwde iomniwize STAP 1 : inloggen via www.iomniwize.be kan je nog steeds inloggen met je vertrouwde login en wachtwoord. Je komt op deze startpagina terecht. STAP 2 : mijn profiel

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Outlook Web App. 1. Inloggen. 2. Nieuwe webmailomgeving

Outlook Web App. 1. Inloggen. 2. Nieuwe webmailomgeving 1. Inloggen Outlook Web App Ga naar de webmailomgeving (outlook.office.com) en vul in het scherm van Office 365 uw e- mailadres en wachtwoord in. De eerste keer moet je je wachtwoord wijzigen. Dringend

Nadere informatie

Actievoorwaarden de Bijenkorf imagazine mei Schrijf jezelf naar de zon

Actievoorwaarden de Bijenkorf imagazine mei Schrijf jezelf naar de zon Actievoorwaarden de Bijenkorf imagazine mei Schrijf jezelf naar de zon 1. De Bijenkorf Schrijf jezelf naar de zon Actie (hierna: de Actie) wordt aangeboden door: Magazijn De Bijenkorf B.V. kantoorhoudende

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Inhoudstafel A. Downloaden en installeren... 3 Stapsgewijze accountvalidatie van i3annotate... 4 B. Valideren na installatie... 5 C.

Inhoudstafel A. Downloaden en installeren... 3 Stapsgewijze accountvalidatie van i3annotate... 4 B. Valideren na installatie... 5 C. Handleiding Inhoudstafel A. Downloaden en installeren... 3 Stapsgewijze accountvalidatie van i3annotate... 4 B. Valideren na installatie... 5 C. Hoe gebruik ik i3annotate?... 6 i3annotate opstarten...

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit:

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: Les 7 De app E-mail (de app heet nu Mail) Pagina 208-210 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: 3 Typ uw eigen e-mailadres in het vak achter (niet: onder) Aan. De

Nadere informatie