Protocol Centrale Database Kringloopwijzer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protocol Centrale Database Kringloopwijzer"

Transcriptie

1 Protocol Centrale Database Kringloopwijzer December 2016

2 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de Centrale Database. Voor het invullen van de stand alone versie van de kringloopwijzer of CRV dien je een ander protocol te volgen. Inhoudsopgave 1 Inloggen Onderdeel Dier Melkveehouderij Veestapel Onderdeel Bodem Onderdeel Voer Beginvoorraad Aanleg en aanvoer voorraad Verkoop en afvoer voorraad Eindvoorraad Onderdeel Mest Organische mest Kunstmest Kunstmest verbruik Versturen... 18

3 1 Inloggen 1. Ga naar 2. Klik rechtsboven in op Inloggen met EHerkenning 3. Log in met E Herkenning (minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+). Klik op uitvoeren, je wordt nu doorgeschakeld naar de website van de kringloopwijzer. 4. Na de eerste keer inloggen wordt u gevraagd om uw persoonlijke- en bedrijfsgegevens in te vullen. Vervolgens kunt u aangeven of u een volmacht wilt geven aan een adviseur. Deze kan dan voor u de gehele Kringloopwijzer beheren. LET OP: Zorg dat je bij het invoeren van de Kringloopwijzer op het juiste jaar staat. In dit geval is dat De volgende stap is om alle blauwe kruizen om te zetten in groene vinken. Dit gebeurt wanneer een onderdeel volledig is ingevuld.

4 2 Onderdeel Dier 2.1 Melkveehouderij 6. Klik op Dier. Je komt dan bij het onderdeel Melkveehouderij uit. Je ziet nu een scherm vol met kopjes en invulmogelijkheden. Per onderdeel voer je gegevens in. 7. Voor extra informatie klik op de bij de verschillende onderdelen. Hier staat onder andere wat er wel en niet ingevoerd moet worden. 8. Begin bij Bedrijfsgegevens. Klik bij Ras en Staltype op het kleine pijltje naast de balk en kies wat van toepassing is. 9. Vul bij capaciteit drijfmestopslag het aantal m3 in. 10. Klik bij Type Bedrijf op het kleine pijltje naast de balk en kies wat van toepassing is. 11. Op de volgende regel zie je Ontheffing in kader van BEP-Pilot staan. Indien dit voor jou van toepassing is, vink dan het hokje aan. Dit geld ook voor Jongvee apart gehuisvest en Spoelwater in mestput. 12. Ga naar de volgende kop Melklevering. 13. Vul de gegevens in onder Geleverd aan fabriek. Indien je de melk (of een gedeelte hiervan) verzuiveld, vul dan de gegevens in bij Zelf zuivelen. 14. Als je alles hebt ingevuld ga dan naar Verbruik strooisel en dergelijke. Klik op Er verschijnt nu een nieuwe lege regel.

5 15. Onder Omschrijving product staat Zaagsel/strooisel. Om iets anders te kiezen, klik dan op het kleine naast Zaagsel/strooisel. Vervolgens verschijnt er een keuze menu waarmee je andere soorten kan kiezen. 16. Vul hier vervolgens de andere benodigde gegevens in en voeg indien nodig meerdere regels toe. 17. Als er een regel verwijderd moet worden, klik dan op 18. Als alles is ingevoerd zou het er ongeveer zo uit moeten/kunnen zien: 19. Ga nu naar Beweiding en zomerstalvoeren. Als je hier niks mee doet kan je verder gaan met stap Klik op Toevoegen.

6 21. Opnieuw verschijnt er een lege regel. In het eerste kolom staat het volgende: Wanneer je op het kleine driehoekje klikt, kan je kiezen welk begrip van toepassing is. Vul hierna het Aantal dagen en eventueel het Aantal uren weiden per dag in. 22. Als je alles ingevuld hebt zou het er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien: 23. Ga nu naar Soort mest Vul hier de bijbehorende gegevens in. Indien er een mestscheider aanwezig is op het bedrijf vink dan het witte hokje aan. 24. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!! 2.2 Veestapel 25. Nu heb je de pagina Melkveehouderij voltooid. Ga nu met je muis op Dier staan en klik op Veestapel.

7 26. Zie onderstaande tabel. Vul hier alle dierenaantallen van de melkveestapel in bij Gemiddeld aanwezig, Aanvoer en Afvoer. Vergeet ook niet de gemiddelde leeftijd van het jongvee in te vullen (in maanden). Als dit gelukt is, ga dan vervolgens naar het kopje Overige graasdieren 27. Indien er dus andere graasdieren aanwezig zijn op het bedrijf, vul dit dan in. Om een nieuwe regel toe te voegen klik dan op In de eerste kolom van de nieuwe regel staat het volgende: Door op het kleine driehoekje te klikken kan je de juiste diersoort kiezen. 28. Nadat alle benodigde gegevens zijn ingevuld bij Overige graasdieren, ga dan naar Staldieren Indien er naast het melkvee ook andere staldieren aanwezig zijn, bijvoorbeeld varkens, klik dan op Varkens. Vervolgens verschijnt er een pop-up in het beeldscherm waarin je het aantal gemiddeld aanwezigen, soort mest en stalsystemen in kunt vullen. (Heb je geen staldieren, sla dit onderdeel dan over en ga verder met stap 32.)

8 29. Ga naar Netto stalbalans (dit geldt alleen bij de aanwezigheid van staldieren) Als het goed is staat het Gemiddeld aanwezig (aantal) al ingevuld omdat dit in eerdere kolommen al is ingevuld. 30. Vul bij Stikstof en Fosfaat de bijbehorende getallen in. Wanneer je deze hebt toegevoegd, rekent het systeem automatisch de mestproductie in tonnen uit. Deze berekende getallen zie je dan onder Mestproductie (ton) staan. 31. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!!

9 3 Onderdeel Bodem 32. Nu heb je ook de pagina Veestapel voltooid waardoor het blauwe kruis bij Dier verandert in een groene vink. Klik nu met de muis op Bodem. 33. Begin op deze pagina bij onderdeel Grond. 34. Vul hier de fosfaattoestanden van je eigen land in hectares in. Onderscheid deze bodemsoorten in grasland, beheersgrasland, snijmaïs en akkerbouw. Om de richtlijnen te vinden voor wat Hoog, Neutraal, Laag of Fixerend is, klik dan op 35. Ga vervolgens naar het onderdeel Bodem 36. Vul hier de verdeling van de grondsoorten in percentages (%) in, verdeeld over in dit geval Grasland en Snijmaïsland. Als je bij het onderdeel Grond eventueel ook hectares hebt ingevuld bij Beheersland of Akkerbouw dan verschijnen deze kolommen ook bij het onderdeel Bodem. 37. Indien je snijmaïs hebt, kan je bij Vanggewassen kiezen of je vanggewassen hebt gebruikt. Heb je geen vanggewassen, klik dan nee. Heb je helemaal geen snijmaïs, dan mag je doorgaan met stap 39

10 38. Indien je Klaver hebt, kan je bij het onderdeel Klaver invullen hoeveel hectare en wat de bezettingsgraad van deze hectares is. 39. Ga nu naar het onderdeel Teeltwijze gewassen. Indien je dit jaar geen grasland hebt vernieuwd of aan wisselbouw hebt gedaan kan je deze stap overslaan. Als je grasland hebt vernieuwd dit jaar kun je het aantal hectares invullen bij Grasland. Indien je aan wisselbouw hebt gedaan kun je deze hectares ook invullen onderverdeeld in grasland, snijmaïsland en akkerbouw. Ook het aantal jaren van de wisselbouw kan je invullen. 40. Ga naar het onderdeel Gebruiksnormen fosfaat in het verleden. Vul hier je eigen gebruiksnormen fosfaat in van de afgelopen 2 jaar, verdeeld over de categorieën grasland, snijmaïs en akkerbouw. 41. Als je de wettelijke gebruiksnormen wilt zien of gebruiken, klik dan op de Vervolgens zal deze pop-up verschijnen.

11 42. Ga nu naar Aan- en afvoer vers gras. Indien je vers gras hebt aan- of afgevoerd, kun je hier de hoeveelheden in kilogram droge stof invullen. Als dit niet van toepassing is kun je verder gaan met stap Ga nu naar Afvoer niet-bex. Hier vul je de totale hoeveelheden in van gehalten van nietvoedermiddelen die van het bedrijf afgevoerd. Indien je geen niet-voedermiddelen van het bedrijf hebt afgevoerd, kan je verder gaan met de volgende stap. 44. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!!

12 4 Onderdeel Voer 4.1 Beginvoorraad 45. Nu heb je het onderdeel Bodem voltooid. Als het goed is verandert het blauwe kruis bij Bodem nu in een groene vink. Ga nu met de muis op het kopje Voer staan en kies Beginvoorraad 46. Als het goed is komt onderstaand scherm in beeld: 47. Op deze pagina ga je alle beginvoorraden invullen van de verschillende soorten voer die aanwezig zijn op het bedrijf op 1 januari van het desbetreffende jaar. 48. Ga naar Graskuilen, hooi, en klik op de Vervolgens krijg je dit te zien: 49. Klik nu op. 50. Vervolgens ziet het beeld er zo uit: 51. Vul bij de omschrijving duidelijk in om welke kuil of hooi deze gegevens gaan.

13 52. Bij Voersoort kan je kiezen om wat voor voer het gaat. Door op het kleine driehoekje te klikken kan je de juiste voersoort kiezen. 53. Vul vervolgens de overige gegevens van die kuil in. 54. Herhaal stap 49 t/m 53 totdat je alle graskuilen hebt ingevoerd. 55. Wanneer een regel verwijderd moet worden klik dan op 56. Door op te klikken, krimpt de kolom weer in. 57. Open nu Snijmaïs kuilen door op de te klikken. 58. Klik op 59. Vul bij de omschrijving duidelijk in om welke kuil deze gegevens aan 60. Vul vervolgens de overige gegevens van deze kuil in. Het zou er nu ongeveer zo uit kunnen zien 61. Herhaal stap 57 t/m 59 totdat je alle bijbehorende maïskuilen hebt ingevoerd. 62. Door op te klikken, krimpt de kolom weer in. 63. Open nu Overig ruwvoer, bijproducten door op de te klikken. 64. Klik op 65. Vul bij de omschrijving duidelijk in om wat voor een product het gaat. 66. Bij Voersoort kan je kiezen om wat voor voer het gaat. Wanneer je op klikt, verschijnt er een lijst waarin je de juiste voersoort kan selecteren. 67. Vul vervolgens de overige gegevens van deze voersoort in. 68. Herhaal stap 64 t/m 67 totdat alle bijbehorende gegevens in zijn gevuld. Het zou er nu bijvoorbeeld zo uit kunnen zien: 69. Door op te klikken, krimpt de kolom weer in. 70. Volg stap 63 t/m 69 ook om Krachtvoer, mineralenmengsels in te vullen. 71. Open nu Melkpoeder door op de te klikken. 72. Klik op

14 73. Vul bij de omschrijving duidelijk in om wat voor een product het gaat. 74. Vul vervolgens de overige gegevens van deze voersoort in. 75. Herhaal stap 73 t/m 75 totdat alle bijbehorende gegevens zijn ingevuld. 76. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!! 4.2 Aanleg en aanvoer voorraad 77. Ga nu opnieuw met je muis naar Voer en kies vervolgens Aanleg en Aanvoer. 78. Op deze pagina ga je alle aanleg en aanvoer invullen van de verschillende soorten voer die in het desbetreffende jaar zijn aangelegd of aangevoerd op het bedrijf. 79. Herhaal de stappen 49 t/m 77 om alle voer aanleg in te vullen. LET OP: Indien je ook voer hebt aangekocht, vink dan bij de desbetreffende kuil of product het hokje aan bij AANKOOP. 4.3 Verkoop en afvoer voorraad 80. Ga nu opnieuw met je muis naar Voer en kies vervolgens Verkoop en afvoer. 81. Op deze pagina vul je eventuele verkoop of afvoer van de verschillende soorten voer in, die in het desbetreffende jaar zijn verkocht of afgevoerd op het bedrijf. Heb je geen voer verkocht of afgevoerd, kan je verder gaan met stap ### 82. Ga naar Graskuilen, hooi, en klik op de Vervolgens krijg je dit te zien:

15 83. Vanaf nu kan je geen lege regels meer toevoegen, maar kan je regels die je hebt toegevoegd in de Beginvoorraad of Voer aanleg en aanvoer voorraad ophalen. Om te beginnen, klik op (wat voor jou van toepassing is). 84. Vervolgens verschijnt onderstaande pop-up. óf 85. Nu kun je kiezen welke partij je eventueel hebt gekocht of hebt afgevoerd door het vakje aan het begin van de regel aan te vinken. Als je maar een deel van een partij hebt verkocht of afgevoerd dan kun je bij het kopje Over te nemen invullen om hoeveel meter van de kuil en hoeveel kg droge stof dit gaat. 86. Indien van toepassing doe dit bij Graskuilen, snijmaiskuilen, overig ruwvoer, krachtvoer en melkpoeder tot dat alle verkoop en afvoer ingevuld staat. 87. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!! 4.4 Eindvoorraad 88. Ga nu opnieuw met je muis naar Voer en kies vervolgens Eindvoorraad 89. Op deze pagina ga je alle eindvoorraden invullen van de verschillende soorten voer die aanwezig zijn op het bedrijf op 31 december van het desbetreffende jaar. 90. Ga naar Graskuilen, hooi, en klik op de 91. Vervolgens kun je de eindvoorraad invullen door eerst voer uit de beginvoorraad of aanleg en aanvoer op te halen en de juiste hoeveelheid droge stof in te vullen als eindvoorraad. (zie stap 82 t/m 86). Vergeet ook hierbij niet de regel aan te vinken. 92. Als alles is gevuld en had onderdeel Voer kleurt groen ga dan door naar het onderdeel Mest. 93. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!!

16 5 Onderdeel Mest 5.1 Organische mest 94. Klik nu met de muis op Mest 95. Je gaat direct naar Organische mest. Bij dit blad dienen gegevens ingevuld te worden als voorraden, aan en afvoer en toediening van organische mest. 96. Kies bij het deel Organische mest registratie voor. 97. Door vervolgens op het kleine pijltje te klikken kun je de juist mestsoort aanvinken. (in de meeste gevallen code 11 en code 14) 98. Nu kun je van 1 bepaalde mestsoort in een keer aangeven wat de beginvoorraad, en eindvoorraad is met de bijbehorende gehalten. 99. Voor het invoeren van afvoer en aanvoer moet je eerst op het klikken Onderstaande pop-up verschijnt. Vul hier de tonnen, kg N en Kg P205 in. Klik vervolgens op opslaan Bij Toediening organische mest aan gewassen vul je in hoeveel ton/ha mest er op snijmaisland, akkerbouwland en beheersland is gebracht. (De hoeveelheid op productiegrasland wordt uitgerekend.

17 102. Bij Methode van toediening mest op bouwland en grasland vul je in hoe de mest is toegebracht. (in totaal moet dit 100% zijn.) 103. Wanneer alles is ingevuld en het onderdeel Mest groen kleurt is deze afgerond Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!! 5.2 Kunstmest 105. Klik weer op Mest en vervolgens op Kunstmest Klik nu op. Vervolgens kun je van 1 bepaalde kunstmest soort de beginvoorraad, eindvoorraad en aanvoer invullen. Vul hierbij ook het percentage in waaruit de kunstmest bestaat Herhaal het toevoegen totdat alle kunstmest soorten zijn toegevoegd.

18 5.3 Kunstmest verbruik 108. Wanneer kunstmest is ingevuld wordt er nieuw kopje toegevoegd namelijk Kunstmest verbruik Hier kun je invullen hoeveel Kilogrom Stikstof en Fosfaat er naar bijvoorbeeld snijmaisland is gebracht. (Kunstmest naar grasland wordt automatisch berekend) 110. Daarnaast dient de methode toediening van Ureum kunstmest ingevuld te worden Als je alle gegevens hebt ingevoerd, KLIK dan op OPSLAAN!! Als je dit vergeet en je verlaat de pagina, dan worden de ingevulde gegevens NIET opgeslagen en kan je overnieuw beginnen, dus vergeet nooit om op OPSLAAN te klikken!! 6 Versturen 112. Wanneer alle onderdelen groen zijn gekleurd kun je de rapportage en signaleringen opvragen. Kijk de rapportage en signaleringen goed na om zo veel mogelijk foute invoer eruit te halen Wanneer de kringloopwijzer volledig is ingevuld kan deze verstuurd worden Ga met de muis naar het kopje Rapportage, kies hier vervolgens Mail Kringloopwijzer. Vervolgens komt onderstaand beeld tevoorschijn Vul bij naam verzender je eigen naam in en bij adres ivonnedebruijn@dmsadvies.nl en klik vervolgens op versturen Het bestandje wordt nu naar ons verzonden! Bedankt voor het invullen!

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer BEP-Pilot

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer BEP-Pilot Protocol Centrale Database Kringloopwijzer BEP-Pilot Januari 2017 1 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de Centrale Database. Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 1.1 Machtigingen...

Nadere informatie

Handleiding Centrale Database Kringloopwijzer. Januari 2017

Handleiding Centrale Database Kringloopwijzer. Januari 2017 Handleiding Centrale Database Kringloopwijzer Januari 2017 1 Deze handleiding is bedoeld om de KringloopWijzer in te vullen in de Centrale Database. Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Machtigingen... 4

Nadere informatie

Protocol invullen Kringloopwijzer Stand-alone versie. December 2016

Protocol invullen Kringloopwijzer Stand-alone versie. December 2016 Protocol invullen Kringloopwijzer Stand-alone versie December 2016 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de stand-alone versie van de Kringloopwijzer. Voor het invullen van de Kringloopwijzer

Nadere informatie

Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database Inhoud 1. Inloggen op Mijn Kringloopwijzer... 3 1.1 Machtigingen... 3 2. Invullen van de Kringloopwijzer... 4 3. Bedrijf... 5 4. Klimaat...

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Dier... 7 Veestapel... 7 Graasdieren...

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Elektriciteit... 8 Aardgas...

Nadere informatie

Protocol voor het invoeren van de Kringloopwijzer op de CRV website

Protocol voor het invoeren van de Kringloopwijzer op de CRV website Protocol voor het invoeren van de Kringloopwijzer op de CRV website 1. Log in op CRV en ga aan de linkerkant van het scherm naar Mestbeleid tot en met 2016 en klik bij nummer 9 (Kringloopwijzer) op Invoer.

Nadere informatie

Handleiding invullen van de KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van de KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van de KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud 1. Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Legenda... 3 2. Invullen van de Kringloopwijzer... 4 3. Bedrijf...

Nadere informatie

Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA)

Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA) Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA) De excretiewijzer berekent de bedrijfsspecifieke excretie van stikstof en fosfaat via de mest (BEX). Daarnaast kan dit programma ook de bedrijfsspecifieke

Nadere informatie

Stap 1. Ga naar www.koeienenkansen.nl en klik onder het kopje Producten en Tools op Kringloopwijzer.

Stap 1. Ga naar www.koeienenkansen.nl en klik onder het kopje Producten en Tools op Kringloopwijzer. De KringloopWijzer De KringloopWijzer brengt voor een specifiek bedrijf eenvoudig de mineralenkringlopen in beeld. Uit de kringlopen volgen dan weer kringloopscores als excreties van stikstof en fosfaat,

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2015 Omschrijving : Kringloopwijzer 2015 - Plomp Agro VOF Naam veehouder : Plomp Agro VOF Straat + huisnummer

Nadere informatie

Uitslag Excretiewijzer

Uitslag Excretiewijzer Uitslag Excretiewijzer Bedrijfspecifieke excretie van melkvee Bedrijfspecifieke emissie ammoniak Bedrijfspecifieke gebruiksnormen fosfaat Jaaropgave : 2011 Omschrijving : Voorbeeld 2010 Naam veehouder

Nadere informatie

Grondgebruik (ha) Grasland 27,00 Bouwland 5,00. Aantal graasdieren (incl. uitgeschaard naar natuurterrein) 100 Melkkoeien 90,0

Grondgebruik (ha) Grasland 27,00 Bouwland 5,00. Aantal graasdieren (incl. uitgeschaard naar natuurterrein) 100 Melkkoeien 90,0 1. CONCLUSIES 1.1. BEDRIJFSSITUATIE Grondgebruik (ha) Grasland 27,00 Bouwland 5,00 Aantal graasdieren (incl. uitgeschaard naar natuurterrein) 100 Melkkoeien 90,0 Melkproductie (totaal per jaar) 765.000

Nadere informatie

Fosfaatklasse. Grondmonster

Fosfaatklasse. Grondmonster Bijlage 1: Bedrijf & percelen 1.1. BEDRIJFSGEGEVENS Bedrijfsgegevens Opteren voor derogatie Derogatie toegestaan Biologisch Ja Ja Nee 1.2. PERCELEN Perceelsnummer & naam Opp. (ha) Topoperceel Grondsoort

Nadere informatie

Handleiding. SaldoMaster

Handleiding. SaldoMaster Handleiding SaldoMaster Inhoudsopgave 1. Saldomaster... 4 1.1 Gegevens uitwisselen... 5 1.1.1 Als u Agis Total Farm System heeft... 5 1.2 Synchroniseren... 7 1.3 Invoeren... 8 1.3.1 Periodegegevens...

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2014 Omschrijving : plomp 2014 feb15 Naam veehouder : Plomp Agro Vof Straat + huisnummer : Geerkade 10 Postcode

Nadere informatie

Instructie instellen machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen

Instructie instellen machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen Instructie instellen machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen Inleiding Deze werkinstructie beschrijft de stappen die u kunt doorlopen voor het afgeven van machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen.

Nadere informatie

Uitvoering Kringloopwijzer. Tussenrapportage Eindredactie: Barend Meerkerk PPP-Agro Advies

Uitvoering Kringloopwijzer. Tussenrapportage Eindredactie: Barend Meerkerk PPP-Agro Advies 212-213 Uitvoering Kringloopwijzer Tussenrapportage Eindredactie: Barend Meerkerk PPP-Agro Advies 6-5367143 b.meerkerk@ppp-agro.nl 212-213 Uitvoering Kringloopwijzer Tussenrapportage Door: Barend Meerkerk,

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Jaaropgave : 2015 Omschrijving : Voorbeeld WHAV Bedrijfstype : Melkveebedrijf KvK-nummer : 00000000 BRS-nummer : 0000 UBN-nummer(s) : 0000 Naam veehouder : Voorbeeld Adres : Stikstof

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2014 Omschrijving : De Marke KLW 2014 Naam veehouder : Melkveeproefbedrijf De Marke Straat + huisnummer :

Nadere informatie

Stappenplan voor het invullen van de mestboekhouding van 2017

Stappenplan voor het invullen van de mestboekhouding van 2017 1 Stappenplan voor het invullen van de mestboekhouding van 2017 CRV Mineraal is vernieuwd en is nu te vinden op www.crvmineraal.nl. Vaak is het even wennen als een systeem dat u gewend bent verandert.

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Jaaropgave : 2015 Omschrijving : De Marke 2015 Bedrijfstype : Melkveebedrijf KvK-nummer : 00000000 BRS-nummer : 0000 UBN-nummer(s) : 0000 Naam veehouder : Melkveeproefbedrijf De

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Jaaropgave : 2016 Omschrijving : Kringloopwijzer 2016 - Maatschap H,J,W,M, Geverink en J,M, Geverink-Scholten Bedrijfstype : Melkveebedrijf KvK-nummer : 09215734 BRS-nummer : 202403889

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Jaaropgave : 2016 Omschrijving : De Marke 2016 Bedrijfstype : Melkveebedrijf KvK-nummer : 09098104 BRS-nummer : 202406003 UBN-nummer(s) : 2030889 Naam veehouder : Melkveeproefbedrijf

Nadere informatie

Resultaten KringloopWijzers 2016

Resultaten KringloopWijzers 2016 Resultaten KringloopWijzers 2016 7 september 2017 Gerjan Hilhorst WLR - De Marke Het belang van lage verliezen Mineralenverliezen belasten het milieu EU beleid: beperken verliezen uit landbouw Streven:

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2013 Omschrijving : De Marke KLW 2013 Naam veehouder : Melkveeproefbedrijf De Marke Straat + huisnummer :

Nadere informatie

CRV Mineraal Bedrijfsspecifieke excretie

CRV Mineraal Bedrijfsspecifieke excretie Bedrijfsspecifieke excretie In samenwerking met: Verwerkingsdatum 27/05/14 blad 1/3 Voergegevens Voorraad begin Hoeveelheid VEM Re (g) N (g) P (g) 425960 Graskuil 160 pakken 140* 39810 890 187.5 30.0 4.1

Nadere informatie

Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf

Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf Ammoniakreductie, een zaak van het gehele bedrijf Pilotveehouder Henk van Dijk Proeftuinadviseur Gerrit de Lange Countus Accountants Proeftuin Natura 2000 Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door: 8

Nadere informatie

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken Versie 1, Februari 2015 1. Percelen invoeren Om vlot alle percelen in het programma in te voeren kan de groepsinvoer

Nadere informatie

Via uitvoer CRV Mineraal kringloopwijzer invullen

Via uitvoer CRV Mineraal kringloopwijzer invullen Handleiding: Via uitvoer CRV Mineraal kringloopwijzer invullen Auteurs: Aart Evers, Michel de Haan, Gerjan Hilhorst, Barend Meerkerk, Jan Voets, Jouke Oenema; Wageningen UR ism PPP agro advies Voor meer

Nadere informatie

Instructie instellen machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen

Instructie instellen machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen Instructie instellen machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen Inleiding Deze werkinstructie beschrijft de stappen voor het afgeven van machtigingen voor adviseurs en datakoppelingen. Met het machtigen

Nadere informatie

Uitslag Kringloopwijzer

Uitslag Kringloopwijzer Uitslag Kringloopwijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2012 Omschrijving : De Marke KW 2012 Naam veehouder : Melkveeproefbedrijf De Marke Straat + huisnummer :

Nadere informatie

Weidegang & KringloopWijzer. Michel de Haan, et al.

Weidegang & KringloopWijzer. Michel de Haan, et al. Weidegang & KringloopWijzer Michel de Haan, et al. Veelgehoorde kreet Weiden is slecht voor de KringloopWijzer! -> slechte benadering; het gaat om efficientie en niet om KringloopWijzer Vergelijk: -> Sneeuw

Nadere informatie

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken Inhoudsopgave 1. Percelen invoeren 3 2. Bodemanalyses 4 2.1 Bodemanalyses inlezen 4 2.2 Bodemanalyse handmatig

Nadere informatie

Handleiding NRS Mineraal Invoer Bemestingsplan

Handleiding NRS Mineraal Invoer Bemestingsplan Handleiding NRS Mineraal Invoer Bemestingsplan Invoer bemestingsplan Via het menu Invoer bemestingsplan van NRS Mineraal kan jaarlijks voor de start van het nieuwe mestjaar het verplichte bemestingsplan

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Grondgebondenheid = Eiwit van eigen land

Grondgebondenheid = Eiwit van eigen land Grondgebondenheid = Eiwit van eigen land Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Gerjan Hilhorst WUR De Marke Inhoud Resultaten (waar staan we?) Vergelijking laag en hoog scorende bedrijven Resultaten

Nadere informatie

Weiden met kringloop wijzer? Blij met een koe in de wei?

Weiden met kringloop wijzer? Blij met een koe in de wei? Weiden met kringloop wijzer? Blij met een koe in de wei? VKNN Bert Philipsen, zomer 2017 De KringloopWijzer Beoordeling van kengetallen II De KLW en Weidegang projecten: Wat is een goed KringloopWijzer

Nadere informatie

De KringloopWijzer & bodem

De KringloopWijzer & bodem De KringloopWijzer & bodem Arnold Froklage Agrifirm Exlan 16-7-2015 Zwolle Agenda Achtergrond mestbeleid De KringloopWijzer Resultaten Vruchtbare Kringloop Achterhoek Vragen test Produceren binnen milieurandvoorwaarden

Nadere informatie

Wat Wanneer Gegevens doorgeven aan Dienst Regelingen

Wat Wanneer Gegevens doorgeven aan Dienst Regelingen Wat Wanneer Gegevens doorgeven aan Dienst Regelingen Registratie bedrijf doorgeven bedrijfsgegevens relatienummer locatie(s) Eenmalig, bij start van uw bedrijf. Ja. Wijzigingen binnen 30 dagen doorgeven

Nadere informatie

Vruchtbare Kringloop Overijssel = Kringlooplandbouw. Gerjan Hilhorst WUR De Marke

Vruchtbare Kringloop Overijssel = Kringlooplandbouw. Gerjan Hilhorst WUR De Marke Vruchtbare Kringloop Overijssel = Kringlooplandbouw Gerjan Hilhorst WUR De Marke Kringlooplandbouw Kringlooplandbouw begint met het verminderen van de verliezen => sluiten van de kringloop => minder aanvoer

Nadere informatie

2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS

2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS 2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS Voorafgaande stappen: Inloggen Voor alle stappen waarbij wordt aangegeven welke keuze u in het menu moet maken, geldt dat bij gebruik van de mobiele versie of als u uw scherm

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN ZOVIE

HANDLEIDING MIJN ZOVIE HANDLEIDING MIJN ZOVIE Inhoud Welkom bij Zovie... 2 Laptop of telefoon... 2 Snelkoppeling op de telefoon instellen... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Hoofdpagina... 5 Tijdschrijven... 5 Aantal

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

HANDLEIDING PROEFTUIN-BEA VOOR MELKVEEHOUDERS (versie 2015)

HANDLEIDING PROEFTUIN-BEA VOOR MELKVEEHOUDERS (versie 2015) HANDLEIDING PROEFTUIN-BEA VOOR MELKVEEHOUDERS (versie 2015) Maart 2015 Proeftuin Natura 2000 Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door: VOORWOORD De Proeftuin-BEA is een initiatief van Proeftuin Natura

Nadere informatie

Stappenplan Draaiboek maken

Stappenplan Draaiboek maken WAT IS ONLINE DRAAIBOEK? Met de online draaiboek tool kun je zelf een draaiboek samenstellen. Lijsten met taken opstellen, taken verdelen en medewerkers uitnodigen. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar www.onlinedraaiboek.nl.

Nadere informatie

Deze toelichting is opgesteld door het CBS op verzoek van het Ministerie van LNV.

Deze toelichting is opgesteld door het CBS op verzoek van het Ministerie van LNV. Toelichting op de cijfers van de mestproductie in 2018 zoals berekend in de vorm van momentopnames in kwartaalrapportages en zoals gepubliceerd als voorlopige cijfers d.d.15-2-2018 op de CBS-website. Deze

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Geachte melkveehouder,

Geachte melkveehouder, Geachte melkveehouder, Vanaf 23 januari 2018 wordt de KringloopWijzer uitgebreid met een klimaatmodule. Hiermee krijgt u gemakkelijk inzicht in de broeikasgasproductie van uw bedrijf en hoe u deze kan

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

HANDLEIDING PROEFTUIN-BEA VOOR MELKVEEHOUDERS (versie 2015)

HANDLEIDING PROEFTUIN-BEA VOOR MELKVEEHOUDERS (versie 2015) HANDLEIDING PROEFTUIN-BEA VOOR MELKVEEHOUDERS (versie 2015) Mei 2015 Proeftuin Natura 2000 Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door: VOORWOORD De Proeftuin-BEA is een initiatief van Proeftuin Natura

Nadere informatie

Handleiding: Aan de slag met de KringloopWijzer. Auteurs:

Handleiding: Aan de slag met de KringloopWijzer. Auteurs: Handleiding: Aan de slag met de KringloopWijzer Auteurs: Aart Evers, Michel de Haan, Gerjan Hilhorst, Barend Meerkerk, Jan Voets, Jouke Oenema; Wageningen UR ism PPP agro advies Voor meer informatie www.mijnkringloopwijzer.nl

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

KringloopWijzer. Johan Temmink

KringloopWijzer. Johan Temmink KringloopWijzer Johan Temmink 1 Juli 2013: Sectorplan koersvast richting 2020 Melkveehouderij: Zuivelplan (NZO, LTO) Technische invulling binnen milieurandvoorwaarden KringloopWijzer centraal Film KringloopWijzer

Nadere informatie

Nutriëntenbalans (N & P) in BRP. Wetenschappelijke onderbouwing. CLM Onderzoek en Advies BV

Nutriëntenbalans (N & P) in BRP. Wetenschappelijke onderbouwing. CLM Onderzoek en Advies BV Nutriëntenbalans (N & P) in BRP Wetenschappelijke onderbouwing CLM Onderzoek en Advies BV Culemborg, Juli 2012 Inleiding De nutriëntenbalans brengt de nutriëntenkringloop op een melkveebedrijf in beeld.

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Vruchtbare Kringloop Overijssel

Vruchtbare Kringloop Overijssel Vruchtbare Kringloop Overijssel Resultaten KringloopWijzers Gerjan Hilhorst (WUR De Marke) Inhoud Resultaten vee Gewasopbrengsten en bemesting Bodemoverschot Vergelijking Vruchtbare Kringloop Overijssel

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding. BestWeide+

Handleiding. BestWeide+ Handleiding BestWeide+ Inhoud 1. BestWeide+... 2 1.1 Waar begin ik?... 2 1.2 Hoe kom ik in BestWeide+?... 3 1.3 Welke instellingen zijn nodig?... 5 1..3..1 Hoe voer ik mijn percelen in?... 5 1..3..2 Hoe

Nadere informatie

Klimaatlat melkveehouderij. Gebruikershandleiding

Klimaatlat melkveehouderij. Gebruikershandleiding Klimaatlat melkveehouderij Gebruikershandleiding 1 Inleiding 1.1 De Klimaatlat melkveehouderij De Klimaatlat melkveehouderij is een communicatie-instrument bedoeld om inzicht te geven in de broeikasgasemissies

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Land- en Tuinbouw Organisatie Noord

Land- en Tuinbouw Organisatie Noord Land- en Tuinbouw Organisatie Noord Notitie Meedoen aan de pilot? U overweegt mee te doen aan de pilot evenwichtsbemsting fosfaat (BEP pilot). Maak zelf de afweging of het in uw situatie zinvol is. Hieronder

Nadere informatie

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen.

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen. 2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS Voorafgaande stappen: Inloggen Voor alle stappen waarbij wordt aangegeven welke keuze u in het menu moet maken, geldt dat bij gebruik van de mobiele versie of als u uw scherm

Nadere informatie

Laag bodemoverschot deelnemers Vruchtbare Kringloop Overijssel

Laag bodemoverschot deelnemers Vruchtbare Kringloop Overijssel Laag bodemoverschot deelnemers Vruchtbare Kringloop Overijssel Gerjan Hilhorst (WLR De Marke) In het project Vruchtbare Kringloop Overijssel hebben 220 bedrijven in 2014 een gemiddeld bodemoverschot van

Nadere informatie

Handleiding. CRV Mineraal

Handleiding. CRV Mineraal Handleiding CRV Mineraal Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 CRV Mineraal 4 Algemeen: Overzichtsscherm 4 Actueel: 5 Formulier papieren overzichten 5 Beheer klantnummers 5 1. Invoer bemestingsplan 6 Algemene

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar:

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar: Urenregistratie Je uren vul je per 4 weken online in, de aanleverdata vind je in het ontvangen document met de perioden. In dit document wordt uitgelegd hoe je dit dient te doen. Volg het onderstaande

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN A. Registreren Om percelen in te kunnen tekenen op www.mijnakker.nl registreert u zichzelf eerst. Registreren is gratis, u doet dit als volgt: 1. Ga naar

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Handleiding voor het Loopbaanportal Zorg en Welzijn

Handleiding voor het Loopbaanportal Zorg en Welzijn Handleiding voor het Loopbaanportal Zorg en Welzijn Waarom een Loopbaanportal Zorg en Welzijn? De zorg is fantastisch om in te werken. Het is een omgeving waarin het om mensen draait. Er verandert de komende

Nadere informatie

Hoe haal ik voordeel uit de KringloopWijzer?

Hoe haal ik voordeel uit de KringloopWijzer? Hoe haal ik voordeel uit de KringloopWijzer? NISCOO Heerenveen Zwier van der Vegte, Bedrijfsleider KTC De Marke Het belang van lage verliezen Mineralenverliezen belasten het milieu: Overheid wil dit beperken

Nadere informatie

NutriNorm.nl. Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien.

NutriNorm.nl. Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien. NutriNorm.nl Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien. Wij werken samen met onze kennispartners: Eurofins Agro, WageningenUR, Louis Bolk

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt: A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:. Klik op de site www.thegreeneyes.com op de link aanmelden

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Voor u begint met het aanmaken van een e-factuur, hebben wij nog een aantal tips voor u:

Voor u begint met het aanmaken van een e-factuur, hebben wij nog een aantal tips voor u: Voor u begint met het aanmaken van een e-factuur, hebben wij nog een aantal tips voor u: - Werkt u via één van de aanbevolen browsers zoals Internet Explorer of Mozilla Fire Fox? Andere browsers worden

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding gebruik portaal Wecycle Operations Scholen. Versie 1.3 10 februari 2011

Handleiding gebruik portaal Wecycle Operations Scholen. Versie 1.3 10 februari 2011 Handleiding gebruik portaal Wecycle Operations Scholen Versie 1.3 10 februari 2011 Inhoudsopgave 1 INLOGGEN 1 1.1 WACHTWOORD ONTHOUDEN 1 1.2 INTERNET BROWSER 2 1.3 TAAL 2 1.4 WACHTWOORD VERGETEN? 2 2 INZAMELPUNT

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Portaal openen... - 4-3. Registreren... - 6-4. Inloggen... - 10-5. Wachtwoord verlopen... - 12-6. Wachtwoord vergeten... -

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Per Handleiding Plantion Digitale Marktplaats

Per Handleiding Plantion Digitale Marktplaats Per 1-2-2016 Handleiding Plantion Digitale Marktplaats 1 Inhoudsopgave 1) Inloggegevens aanvragen... 2 2) Inloggen... 2 3) Taalinstellingen wijzigen... 2 4) Bestellen... 3 4.1 Aanmaken nieuwe opdracht...

Nadere informatie

Stappenplan koppelen Kringloopwijzer

Stappenplan koppelen Kringloopwijzer Stappenplan koppelen Kringloopwijzer Het is van belang om z.s.m. te koppelen met Kringloopwijzer zodat uw klanten met een druk op de knop de leveringsgegevens kunnen inlezen in Kringloopwijzer. Als u tijdig

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 10 12 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 SCHEIDSRECHTERS TOEVOEGEN AAN DE SCHEIDSRECHTERSLIJST... 2 Toevoegen aan de hand

Nadere informatie

Werking eindinventaris gewassen, dieren, producten en krachtvoeders

Werking eindinventaris gewassen, dieren, producten en krachtvoeders Werking eindinventaris gewassen, dieren, producten en krachtvoeders Naargelang de aard van het bedrijf zijn alle, of slechts enkele van die inventarissen nodig. Hieronder komt wat nader uitleg van wat

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Handleiding Fytek trainingsschema s

Handleiding Fytek trainingsschema s Handleiding Fytek trainingsschema s Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Handleiding Fytek trainingsschema s Inhoud Inhoud... 2 1. Inloggen.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Inhoudsopgave Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur... 1 Inhoudsopgave... 1 Startscherm Client

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie