Acquisitiekostenanalyse. virtuele desktop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Acquisitiekostenanalyse. virtuele desktop"

Transcriptie

1 Acquisitiekostenanalyse voor virtuele desktop

2 2 Virtualisatie van de desktop is veel meer dan een technologie-oplossing. Het verandert de manier waarop organisaties van elke mogelijke omvang hun werknemers in staat stellen te werken en vereenvoudigt tevens het desktopbeheer voor de beheerder. Met desktopvirtualisatie kunnen IT-organisaties elke gebruiker voorzien van een werkomgeving die volledig onafhankelijk is van de fysieke locatie. Desktopvirtualisatie kan ook nut hebben voor veel bedrijfsinitiatieven waarmee IT-organisaties zoal te maken krijgen, zoals een mobiele en virtuele werkwijze ondersteunen zonder dat de beveiliging eronder leidt, de snelheid van de benodigde integratie en normalisatie verhogen bij fusies en aanwinsten, desktopbeheerinspanningen stroomlijnen terwijl het aantal werknemers in verre kantoren en op offshore-locaties groeit en de gebruikerservaring persoonlijk maken via zelfbedieningstoegang tot toepassingen en desktops. In veel gevallen rechtvaardigen de zuivere bedrijfsvoordelen van desktopvirtualisatie op zich de acquisitiekosten bij een implementatie, maar organisaties staan stil vanwege de historische VDI-kosten aangezien zij eventuele verhoogde acquisitiekosten trachten te rechtvaardigen. Eenvoudig meer PC's implementeren is immers een bekende en geaccepteerde strategie ondanks de uitdagingen van beveiliging, beheer en flexibiliteit die leiden tot belangstelling voor desktopvirtualisatie. In de afgelopen jaren kon het op schaal implementeren van VDI duur zijn, vooral door de behoefte aan opslaginfrastructuur met hoge prestaties en versterkt door de wildgroei van virtuele machines met unieke of specifieke desktopeigenschappen. Citrix XenDesktop onderscheidt zich duidelijk in de industrie met Citrix FlexCast -technologie. XenDesktop, de marktleider in desktop- en applicatievirtualisatie, is de beste oplossing voor het omzetten van de Windows -desktops en -applicaties naar on-demand diensten die voor elke gebruiker, op elk apparaat en overal beschikbaar zijn. Via XenDesktop met FlexFast-technologie kunnen IT-organisaties elke afzonderlijke gebruiker voorzien van de geschikte virtuele desktop, waarbij de kosten geoptimaliseerd worden door technologie waarmee desktops, apps, profielen en gegevens in afzonderlijke lagen worden ondergebracht die dynamisch te combineren zijn voor de optimale gebruikerservaring.

3 3 De voordelen van desktopvirtualisatie zoals XenDesktop levert zijn welbekend, maar de totale acquisitiekosten die met een desktopvirtualisatie-oplossing, dus ook met XenDesktop, gemoeid zijn, moeten grondig onderzocht en begrepen worden. In deze whitepaper zijn de acquisitiekosten van desktopvirtualisatie onderzocht, evenals de infrastructurele kostenvoordelen die het verschaffen van een XenDesktop-oplossing met FlexCast-technologie meebrengt. Ter illustratie bevat deze whitepaper aannames voor omgevingsontwerp, bronconfiguratie, gebruikerscategorisering en kosten op basis van toepassing- en implementatieaanbevelingen die beschikbaar zijn voor klanten met de Citrix Desktop Transformation Accelerator. Deze analyse dient als een concrete referentie voor berekeningen en uitkomsten die de kostenvoordelen van XenDesktop met FlexCast inzichtelijker maken. Kostenanalyse Afbeelding 1: Kostenanalyse voor desktopvirtualisatie De kosten van desktopvirtualisatie dalen met de verbetering van ontwerp, kenmerken en optimalisaties, maar Xendesktop met FlexCast-technologie blijft de meest kosteneffectieve oplossing voor desktopvirtualisatie op de markt. XenDesktop blijft zich onderscheiden van ander aanbod vanwege unieke attributen zoals optimalisaties van gedeelde opslag voor gecentraliseerd image-beheer met volledige afstemming op de gebruiker via persoonlijke vdisk-technologie, servergebaseerde desktopvirtualisatie van Citrix XenApp, WAN-optimalisatie via Citrix Branch Repeater, hardwarevirtualisatie met Citrix XenServer en beveiligde toegang op afstand met mobiliteitsbeheer via Citrix Access Gateway Enterprise Edition met Citrix CloudGateway Express. De kosten die verbonden zijn aan desktopvirtualisatie zoals getoond in afbeelding 1 zijn de volgende: PC-kosten: Volgens een Gartner-rapport uit 2011,...zal de prijs van een desktop (inclusief monitor) $972 zijn, met een levenscyclus van vier jaar. 1 Dit is de uitgangswaarde van een PC waarmee de aanschafkosten van een virtuele desktop vergeleken zijn. 1 Totale eigendomskosten desktop volgens Gartner: Bericht uit 2011, Federica Troni, februari 2011.

4 4 Andere (concurrerende) VDI: De kosten per gebruiker voor een virtuele desktop zijn opgebroken in $ 150 voor het apparaat, $ 193 voor gedeelde opslag, $ 246 voor server hardware, $ 359 voor software, $ 87 voor toegang op afstand en WAN-optimalisatie, en $ 32 voor extra uitrusting van het datacenter voor de ondersteuning van de nieuwe servers. XenDesktop met FlexCast: De totale acquisitiekosten voor XenDesktop met FlexCast-technologie gebaseerd op de methodologie en aannames van deze whitepaper waren $ 150 voor het apparaat, $ 15 voor gedeelde opslag, $ 141 voor server hardware, $ 394 voor software,$ 20 voor toegang op afstand en WAN-optimalisatie, en $ 26 voor extra uitrusting van het datacenter voor de ondersteuning van de nieuwe servers. Acquisitiekosten Bij het beoordelen van de investeringen voor desktopvirtualisatie kan volgens verschillende fiscale methoden te werk worden gegaan, maar naarmate de kostenaannames complexer worden, wordt het moeilijker deze te betrekken op uw individuele kosten. Citrix heeft om die reden de focus in deze whitepaper uitsluitend gelegd op de totale acquisitiekosten van XenDesktop. De kosten in de analyse betreffen alleen de volgende kapitaaluitgaven: Fysieke servers die virtuele desktops en de componenten van de ondersteunende infrastructuur voor virtuele desktops hosten Gedeelde opslag voor provisioning en personalisatie van de virtuele desktop, plus de gedeelde opslag die nodig is voor de redundantie van de virtueledesktopinfrastructuur Software die de virtualisatie, provisioning, gebruikersverbinding en datacollectie mogelijk maakt bij een geïmplementeerde virtuele desktop Gebruikersapparaten, zowel van de persoon als van het bedrijf, die voor toegang tot virtuele desktops gebruikt worden Uitrusting voor WAN-optimalisatie ter verbetering van de prestaties voor gebruikers in kantoren op afstand Netwerkvoorzieningen voor beveiligde toegang op afstand en extra benodigde servers Voorzieningen van het datacenter die de fysieke voetafdruk doen toenemen Kostenmethode voor Flexcast De technologie van FlexCast delivery is erop gericht elke gebruiker te voorzien van de geschikte virtuele desktop, dus verschillende desktops, gebruikers en werklasten moeten beoordeeld worden bij het vergelijken van kapitaalkosten van een virtuele desktop met een gebruikelijke pc. In deze analyse zijn de kosten beoordeeld van de basisinfrastructuur voor 2500 gebruikers die gelijktijdig in een virtuele XenDesktop-omgeving met Flexcast-technologie werken.

5 5 Gebruikerssegmentatie: Het personeelsbestand met 2500 gebruikers werd onderverdeeld in meerdere gebruikersgroepen. De eerste categorisatiestap was het bepalen van het type gebruiker: 75 procent van de gebruikers werd gezien als taakuitvoerders, 20 procent als kenniswerkers en 5 procent als intensieve gebruikers. Nadat het type gebruiker op hoog niveau was vastgesteld, werd de werklast per type beoordeeld. De gebruikerswerklast hangt af van zowel het soort als het aantal applicaties dat gedurende een werkdag gebruikt wordt. De gebruikerswerklast wordt in drie categorieën opgedeeld: lichte, normale en zware werklast. Er is een directe relatie tussen het type gebruikerswerklast en de computing-bronnen van de virtuele desktop. Taakuitvoerders: Er werd vanuit gegaan dat met een normale gebruikerswerklast toegang tot een standaard Windows-desktop zou voorzien in alle bedrijfsbehoeften en benodigde computing-bronnen voor deze gebruikersgroep. Kenniswerkers: De werklast is verschillend voor kenniswerkers en intensieve gebruikers, maar beide groepen moeten de mogelijkheid hebben hun virtuele desktop aan te passen, in tegenstelling tot de taakuitvoerders. De kenniswerkers werden verondersteld een normale werklast te hebben met toegang tot een verpersoonlijkte Windows-desktop. Intensieve gebruikers: De kenniswerkers werden verondersteld een normale werklast te hebben met toegang tot een verpersoonlijkte Windows-desktop. FlexCast-modellen: De volgende stap in gebruikerssegmentatie was het geschikte delivery-model voor FlexCast te bepalen voor de afzonderlijke gebruikersgroepen. Personalisatie ofwel de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen in de virtuele desktop die in het gebruik meer blijvend zijn dan wat nu in een gebruikersprofieloplossing voor handen is, was een belangrijke overweging bij het beoordelen van delivery-methoden voor Flexcast-desktop. Taakwerkers kunnen gewoonlijk werken binnen een standaard desktop-image zonder dat personalisatie verder hoeft te gaan dan wat een profiel mogelijk maakt. Om die reden werd aangenomen dat taakwerkers het meest geschikt zijn voor een gehoste gedeelde desktop die wordt geleverd via de XenApp-functionaliteit van XenDesktop. De overige 25 procent van het personeel, de resterende 625 kenniswerkers en intensieve gebruikers, hebben tot op zekere hoogte personalisatie nodig die ook bij uitloggen behouden blijft; dit Flexcast-model wordt aangeduid met gehoste VDI. Andere oplossingen voor desktopvirtualisatie vereisen een duurdere specifieke virtuele desktop voor afstemming op de gebruiker, maar met persoonlijke vdisk van XenDesktop kunnen organisaties werken met een gezamenlijke centrale desktop-image voor alle gebruikers plus een unieke persoonlijke vdisk-laag die afstemming op en instelling door de gebruiker regelt. In de volgende tabel is de gebruiker- en werklastcategorisatie samengevat: Gebruikerscategorie Werklast Gebruikersaantallen Flexcast-model Taakwerker Normaal 1875 Hosted Shared Kenniswerker Normaal 500 Hosted VDI (Pooled VDI) Intensieve gebruiker Zwaar 125 Hosted VDI (Pooled VDI) Tabel 1: Gekozen FlexCast-model per gebruikersgroep

6 6 Vaststelling van de vereisten: Nadat de aannames en gebruikersgroepen waren vastgesteld, gebruikte Citrix de ontwerp- en planningstools in de Desktop Transformation Accelerator verder voor het vaststellen van de kernafmetingen plus eisen en wensen voor iedere gebruikersgroep per FlexCast-model en de ondersteunende infrastructuur voor de totale implementatie. Elk FlexCastsubmodel werd afzonderlijk beoordeeld, rekening houdend met het verschil in computing-bronnen per type gebruikerswerklast. Dankzij deze indeling kon Citrix een lijst vereisten per Flexmodel vaststellen evenals een gezamenlijke lijst computing-eisen voor de overkoepelende infrastructuur en componenten voor toegang op afstand. De totale analyse werd opgesplitst in de volgende afzonderlijke modules: Module Desktop Pooled VDI Desktop Hosted Shared Infrastructuurmodule Module voor toegang op afstand Beschrijving Vereiste bronnen voor de ondersteuning van de virtuele XenDesktop -desktops gevirtualiseerd op XenServer, gestreamd met provisioning services en gepersonaliseerd met persoonlijke vdisk Vereiste bronnen voor de ondersteuning van desktops die gedeeld zijn via de XenApp-functionaliteit van XenDesktop gevirtualiseerd op XenServer en gestreamd met provisioning services Vereiste bronnen voor de ondersteuning van de overkoepelende XenDesktop-infrastructuur inclusief XenDesktop controllers, licentieserver, CloudGateway Express, Microsoft SQL Server, provisioning services, XenApp XML brokers, XenApp datacontrollers en Desktop Director-servers Vereiste bronnen voor de ondersteuning van toegang op afstand via Citrix Access Gateway Enterprise Edition met Citrix CloudGateway Express en WANoptimalisatie via Branch Repeater Tabel 2: Moduledefinitie XenDesktop Ontwerpaannames Bij het identificeren van computing-vereisten per achitectuurmodule voor XenDesktop moesten er enkele belangrijke ontwerpbeslissingen worden genomen om de vereiste afmetingen en bronnen vast te leggen. Deze ontwerpbeslissingen zijn genomen volgens aanbevelingen in best practices van de service- en technische teams bij Citrix: XenServer werd gekozen als de bevoorkeurde hypervisor voor de configuratie omdat XenServer in elke editie van XenDesktop is opgenomen. Binnen deze analyse werd de IntelliCache-functionaliteit van XenServer niet opgenomen zodat het model omgezet zou kunnen naar andere hypervisors via differentiële aanpassing van hypervisorkosten.

7 7 De Pooled VDI-configuratie was gebaseerd op een Windows 7 x86-desktop met een besturingssysteemschijf van 20 GB, gestreamd met Citrix provisioning services in een samenspel met persoonlijke vdisk voor personalisatie van XenDesktop. De schrijf-cache voor provisioning services was 5GB en bevond zich in de lokale RAID 10-opslag van een client-configuratie. De persoonlijke vdisk was 10 GB met een 50/50-opsplitsing voor applicaties en profiel en bevond zich in gedeelde storage. Een licentie van Microsoft Virtual Desktop Access (VDA) was vereist voor de Pooled VDI-desktops. De Hosted Shared-configuratie was gebaseerd op de XenApp 6.5-functionaliteit van XenDesktop. De server-image van XenApp werd verondersteld 50 GB groot te zijn en gestreamd met provisioning services. De schrijf-cache voor provisioning services was 10 GB en bevond zich in een lokale RAID 10-opslag van een clientconfiguratie. Een Microsoft Remote Desktop Services Client Access License (RDS CAL) was vereist voor elke Hosted Shared-desktopverbinding. Alle bestaande infrastructuur die vereist was voor een standaard PCwerkplekomgeving, zoals Microsoft Active Directory, fileservers voor profieloplossingen en bestaande XenApp-servers voor applicatievirtualisatie werden verondersteld hetzelfde te blijven in de virtuele-desktopomgeving. De profielbeheeroplossing van Citrix, een eigenschap van XenDesktop Platinum, werd gebruikt, maar de 50/50-opsplitsing van de persoonlijke vdisk-opslag zorgde voor een plaats waar een lokaal, roaming of gedwongen profieloplossing kon worden opgeslagen zonder verandering in de kosten. Schaalbaarheidscijfers variëren tussen verschillende server-hardwareconfiguraties voor desktopvirtualisatie maar in de meeste gevallen beperken IT-beheerders zich bij hun bestellingen tot een beperkt aantal standaard fysieke serverconfiguraties om variatie in het datacenter beperkt te houden. Om op dit inkoopgedrag aan te sluiten nam Citrix slechts twee fysieke-serverconfiguraties op in dit model. De fysieke rack mount servers voor het hosten van de virtuele desktopinfrastructuur kregen standaard 128GB RAM, 16 logische processorkernen, twee schijven van 146GB en vier NICs voor de provisioning/desktop-, beheer- en opslagnetwerken. De fysieke rack mount servers voor het hosten van de virtuele desktops kregen standaard 192GB RAM, 16 logische processorkernen, acht schijven van 146GB en vier NICs voor de provisioning/desktop-, beheer- en storage 2 -netwerken. Redundantie was verwerkt in de totale kosten als een manier om ervoor te zorgen dat desktops en infrastructuurcomponenten kunnen worden verplaatst tussen hosts voor het onderhoud van de fysieke server en hypervisor. 3 Redundantie werd op 10 procent gezet om te zorgen dat er altijd adequate fysieke bronnen beschikbaar zouden zijn, maar opgemerkt dient te worden dat de redundantiefactor niet bedoeld is als een oplossing voor hoge beschikbaarheid of rampherstel. Bij een desktopvirtualisatie-oplossing voor werken waar je ook maar bent, zoals XenDesktop, is toegang op afstand een hoofdcomponent. Citrix heeft daarom voor alle 2500 gebruikers toegang op afstand in de analyse opgenomen. Een Access Gateway Universal License is inbegrepen bij XenDesktop Platinum, zodat alleen het fysieke of virtuele apparaat aangeschaft moet worden. Uitgaande van het personeelbestand met 2500 gebruikers werd een stel fysieke Netscaler-apparaten met Access Gateway Enterprise Edition geselecteerd voor de levering van toegang op afstand. Een enkel fysiek NetScaler-apparaat zou het model met 2500 gebruikers kunnen ondersteunen, maar een tweede apparaat werd toegevoegd voor fouttolerantie. 2 Verondersteld wordt dat opslagnetwerk gebruikmaakt van team-nics. 3 Virtuele infrastructuurmachines worden gehost op XenMotion voor gedeelde opslag en ondersteuning. Virtuele machines die virtuele desktops hosten maken gebruik van lokale storage, waardoor XenMotion niet beschikbaar is, maar de redundante servers zouden nog de benodigde bronnen leveren voor onderhoud van de fysieke server.

8 8 Citrix ging er ook vanuit dat een deel van het personeel de virtuele desktopomgeving zou benaderen via een T1 WAN-verbinding vanuit een andere vestiging. In XenDesktop Platinum is Branch Repeater VPX voor WANoptimalisatie opgenomen. Het aantal vestigingen dat met Branch Repeater VPX werkt werd op 10 geschat, maar dit aantal heeft geen invloed op de kosten van XenDesktop omdat Branch Repeater VPX inbegrepen is in XenDesktop Platinum. Citrix besloot echter dat een stel fysieke Branch Repeater-apparaten in het datacenter zou verzekeren dat WAN-optimalisatie doorgaat als er een uitvalt. Kostenaannames Elk van de volgende kostenaannames is gebaseerd op de standaard catalogusprijs om eventuele verwarring over kwantumkorting weg te nemen en de analyse eenvoudig te kunnen vergelijken met andere oplossingen. Door deze werkwijze zijn de definitieve resultaten meestal hoger dan die daadwerkelijk door bedrijven worden betaald vanwege variabelen zoals het aantal werknemers, het aantal locaties en bestaande IT-investeringen. Desktopservers: De fysieke servers die waren toegewezen aan de Pooled VDI en Hosted Shared desktopmodules hadden 192 GB RAM en 16 kernen voor een maximale desktopdichtheid met optimale prestaties. Een prijs van $ werd vastgesteld voor een 2u rack mount server met twee 8-core Intel Xeon E processoren (2.20 GHz) met 12x8 GB dual rank geheugen per processor en acht 146 GB 15K RPM 2.5 SAS hard drives. Elke fysieke server gebruikte XenServer als de hypervisor voor de gevirtualiseerde desktops. Citrix zorgde ervoor dat het aantal Pooled VDI-desktops per server niet meer dan 130 was en dat het aantal gevirtualiseerde XenApp-servers die Hosted Shared-desktops leverden niet uitkwam boven 16 per host. Infrastructuurservers: De fysieke servers die waren toegewezen aan XenDesktop-infrastructuurmodules (modellen voor controle en imaging) hadden 128GB RAM en 16 kernen. Een prijs van $ werd vastgesteld voor een 2u rack mount server met twee 8-core Intel Xeon E processoren (2.20 GHz) met 12x8 GB dual rank geheugen per processor en twee 146 GB 15K RPM 2.5 SAS hard drives. Alle virtuele machines van de infrastructuur werden in gedeelde opslag geplaatst om met XenMotion te kunnen werken. Elke fysieke server gebruikte XenServer als de hypervisor voor de gevirtualiseerde infrastructuurservers. Hypervisor-functionaliteit, zoals overvraging van geheugen of CPU, werden niet meegenomen in de maatvoering voor infrastructuurservers. Client-apparaten: In de analyse zijn apparatuurkosten via twee benaderingen onderzocht. De eerste benadering was het Bring Your Own -model en daarin werden de kosten van het client-apparaat op minimaal of nul geschat omdat hiervoor het eigen apparaat van de gebruiker werd gebruikt. Het standaard FlexCast-model ging uit van een thin client met systeem op een chip (SoCtechnologie) en de kosten voor de thin client kwamen uit op $ 150 zonder toetsenbord, muis of monitor. XenDesktop-licenties: XenDesktop is beschikbaar in Express, VDI, Enterprise en Platinum Editions, waarvan bij de laatste de functionaliteit voor desktop- en applicatievirtualisatie het meest uitgebreid is. Voor deze analyse koos Citrix voor XenDesktop Platinum om er zeker van te zijn dat elke desktopvirtualisatieeigenschap in de kostenraming beschikbaar was. XenDesktop Platinum kost $ 300/gebruiker ($ 350 minus $ 50 voor Citrix Subscription Advantage ).

9 9 Citrix-apparatuur: Bij XenDesktop Platinum is Access Gateway Universal License inbegrepen, maar het fysieke of virtuele apparaat moet afzonderlijk worden aangeschaft. Een stel fysieke NetScaler-apparaten met Access Gateway Enterprise Edition kwam tijdens het ontwerpproces naar voren als de optimale oplossing voor toegang op afstand, dus is in de analyse een stel NetScaler MPX 5500-apparaten opgenomen die per stuk waren geprijsd op $ Met het oog op WANoptimalisatie zijn in XenDesktop Platinum de licenties en het virtuele Branch Repeater VPX-apparaat inbegrepen. Tijdens het ontwerpproces werd vastgesteld dat een paar fysieke Branch Repeaters het meest geschikt zou zijn voor het datacenter terwijl elke vestiging gebruik zou maken van Branch Repeater VPX. Een paar fysieke Branch Repeater 8820 (45 Mbps) apparaten kostten $ Licenties voor Pooled VDI-desktops (Microsoft): Het besturingssysteem Windows 7 Professional x86 werd geselecteerd voor de Pooled VDI-desktops. Een Microsoft-licentie voor Virtual Desktop Access (VDA) is vereist voor elke instance van Pooled VDI-desktop wanneer de virtuele desktop wordt benaderd via een BYO-endpoint of -thin client. Voor de prijs van de Microsoft VDA-licentie werd uitgegaan van $ 100 per desktop. Licenties voor Hosted Shared-desktops (Microsoft): Voor elke XenAppserver die voorziet in Hosted Shared-desktops is een Windows Server 2008 R2 licentie en een Remote Desktop Services Client Access License (RDS-CAL) nodig om te zorgen dat de oplossing de licenties heeft voor elke gebruiker. Er is aangenomen dat de Windows Server 2008 R2 licentie gedekt werd door een bestaande Enterprise-overeenkomst. Voor XenApp is een RDS-CAL nodig per Hosted Shared-desktopverbinding en de kosten van $ 80/gebruiker werden becijferd voor elke RDS-CAL die benodigd is voor gebruikers die toegang hebben tot een Hosted Shared-desktop. Opgemerkt moet worden dat wanneer RDS-CALs al beschikbaar zijn op basis van bestaande XenAppapplicatievirtualisatie, deze kosten buiten beschouwing kunnen blijven. Licenties voor infrastructuur (Microsoft): De fysieke servers voor het hosten van de virtuele XenDesktop infrastructuurservers waren Windows Server 2008 R2 met de aanname dat de kosten zouden vallen onder een Enterprise-overeenkomst. Microsoft SQL Server is de enige andere component met eigen Microsoftkosten. SQL Server 2008 R2 Standard Edition geldt een licentie per processorkern en die kost $ per 4 cores. De virtuele SQL Server heeft 16 kernen en kost $ of $ per quad-core. Opslag: Bij het bepalen van het prijspeil voor opslag was het moeilijk een bepaalde prijs per gigabyte te bepalen gegeven het feit dat I/O-bewerkingen per seconde (IOPS) gewoonlijk eerder dan opslagcapaciteit de meest beperkende factor zijn in het virtuele-desktopontwerp. De vraag naar IOPS heeft voorrang in de schrijf-cache van provisioning services en kan worden aangepakt via verschillende opslagoptimalisatie-technieken die zijn gebaseerd op eigen oplossingen van een bepaalde opslagleverancier, gebruikmakend van SSD harde schijven of het aantal spindels uitbreidend door het aantal beschikbare SAS- of SATA-schijven te verhogen. De meningen verschillen over dit onderwerp, maar voor het doel van deze analyse werd verhoging van het aantal SAS-schijven in een RAID 10-configuratie dat beschikbaar was als lokale opslag op elke fysieke desktopserver gebruikt als schrijf-cache voor provisioning services. Dit zorgde ervoor dat een adequaat aantal SAS spindels beschikbaar was om te voldoen aan de IOPS-eisen van opslag met enige redundantie. De kosten voor de extra hard drives zijn in hun geheel meegenomen in de eerder aangegeven kosten van de fysieke-desktopserver.

10 10 Lokale opslag kan tegemoetkomen aan bepaalde opslagbehoeften, maar gedeelde opslag is nog altijd nodig voor kritiekere infrastructuurservers en persoonlijke vdisk-gegevens die na uitloggen bewaard blijven. Gedeelde opslag is voor opslagcapaciteit afhankelijk van opslag-controllers die verbonden zijn met schijfplanken. De prijs van een controller was $ en verondersteld werd dat elke controller dan verbonden kon zijn met tot wel 40 afzonderlijke schijfplanken. Een schijfplank heeft vierentwintig 450GB 15K RPM SAS-schijven en kost $ (per plank). Er werd van uitgegaan dat deze opslag werd gebruikt in een RAID 6-configuratie voor optimale redundantie en configuratie van fouttolerantie. Datacenter-infrastructuur: Er zijn incrementele datacenter-infrastructuurkosten verbonden aan het toevoegen van een oplossing van deze omvang. De volgende prijzen werden geselecteerd voor datacenter-componenten: Netwerk-switches: Extra netwerk-switches werden toegewezen aan de architectuur ter ondersteuning van de desktop/provisioning-, opslag- en beheernetwerken. De prijs per switch werd gesteld op $ en daarin waren achtenveertig 10/100/1000 PoE poorten en twee X2-gebaseerde 10 gigabit Ethernet poorten inbegrepen. Rack: Alle opslag, servers en apparaten vereisten nieuwe opslaglocatie, dus werd een prijs van $ toegekend per rack van 42-eenheden. Stekkerdozen Ook waren nieuwe stekkerdozen nodig voor de nieuwe apparatuur; elke bemeten stroomvoorzieningseenheid (PDU) werd geprijsd op $ 549 met 42 connectoren. Vereisten De Citrix Desktop Transformation Accelerator, in het bijzonder de hardware- en opslagcalculator, werd gebruikt om de algemene eisen van te stellen voor elk van de XenDesktop-modules voor een implementatie van XenDesktop FlexCast voor 2500 gebruikers op basis van alle ontwerpaannames. Module Module voor Desktop Pooled VDI Vereisten Totaal virtuele machines: 625 Totaal CPU-cores: 147 Totaal RAM (GB): 1500 Totaal IOPS: Totaal opslag voor Personal vdisk (GB): Grootte desktop-image (GB): 20 Totaal opslag voor provisioning services: Schrijf-cache (GB): 3125 vdisk (GB): 20 XenServer hypervisors: 15 Redundante XenServer hypervisors: 2 Totaal XenServer hypervisors: 17

11 11 Module Module voor Hosted Shared desktop Infrastructuurmodule (modules voor controle en imaging) Module voor toegang op afstand en WAN-optimalisatie Vereisten Totaal virtuele XenApp-servers: 63 Totaal CPU-cores: 125 Totaal RAM (GB): Totaal IOPS (constant): Grootte server-image (GB): 50 Totaal opslag voor provisioning services: Schrijf-cache (GB): 945 vdisk (GB): 50 XenServer hypervisors: 9 Redundante XenServer hypervisors: 1 Totaal XenServer hypervisors: 10 Totaal virtuele machines: 17 Totaal CPU-cores: 66 Totaal RAM (GB): 196 Totaal opslag voor VMs (GB): 851 XenServer hypervisors: 5 Redundante XenServer hypervisors: 1 Totaal XenServer hypervisors: 6 VM-storing: Citrix-licentieservers: 1 Citrix Cloud Gateway Express servers: 2 SQL Servers: 3 Citrix provisioning services servers: 3 Citrix XenApp data collectors : 2 Citrix XenApp XML brokers : 2 Citrix XenDesktop controllers : 2 Citrix Desktop Director servers : 2 Access Gateway Enterprise (fysiek): 2 Fysieke Branch Repeater (datacenter): 2 Branch Repeater VPX (branch office): 10 Kosten De kostenanalyse werd in verschillende fases verdeeld; de afzonderlijke hardwareen software-licentiekosten werden geaccumuleerd op basis van elke afzonderlijke desktopmodule. De kosten van datacenter, toegang op afstand en gedeelde opslag werden op collectieve basis geëvalueerd. Hardware- en softwarelicentiekosten De volgende kosten weerspiegelen de kosten van fysieke hardware en licentiekosten van XenDesktop Platinum, SQL Server en Microsoft RDS-CAL en VDA-licenties.

12 12 Module Vereisten Kosten Totale kosten Module voor Desktop-Pooled VDI Desktop-Hosted Shared module Infrastructuurmodule (modules voor controle en imaging) Hypervisors: 17 VMs: 625 XenDesktoplicenties: 625 Hypervisors : 10 Gebruikers : 1875 Hypervisors: 6 SQL Server VMs: 3 $ (server) $ 100 (Microsoft VDA) $ 300 (XenDesktop Platinum) $ (server) $ 80 (RDS-CAL) $ 300 (XenDesktop Platinum) $ (server) $ (SQL Server) $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ Opslagkosten De volgende kosten hebben betrekking op gedeelde opslag, zowel opslagcapaciteit als IOPS, voor Pooled VDI-, Hosted Shared- en infrastructuurmodules. Module Opslagmodule Vereisten Totaal gedeelde opslag: Personal vdisk: 6250 GB Infrastructuur: 851 GB Totaal lokale opslag: Hosted Shared schrijf-cache: 945 GB; 7500 IOPS Pooled VDI schrijf-cache: 3125 GB; IOPS Module Capaciteit Apparaat gedeelde opslag Ruwe opslagcapaciteit/plank (GB): Netto opslagcapaciteit/plank (GB) 4 : 9900 Controller: 1 Planken: 1 Lokale opslag Fysieke host: IOPS/server: 864 Ruwe opslagcapaciteit/server: 1168 Netto opslagcapaciteit/server: 584 Hosted Shared servers: 9 (gebaseerd op cores of IOPS) Pooled VDI servers: 15 (gebaseerd op IOPS) 4 Netto opslagcapaciteit inbegrepen in RAID 6-configuratie met fouttolerantie voor 2 drives.

13 13 De berekeningen voor opslag zijn gedaan op basis van zowel de totale opslagcapaciteit als de totale opslagcapaciteit IOPS die nodig is voor de schrijfcache van provisioning services. Opslagcapaciteit was nooit de meest beperkende factor voor lokale opslag. Het totale aantal servers voor de Hosted Sharedmodule was negen op basis van ofwel IOPS (7,500/864) of het vereiste aantal CPU-cores en daarmee waren servers ideaal bemeten. Het totale aantal servers voor de Pooled VDI-module was 15 uitsluitend op basis van IOPS (12.500/864). De berekende gedeelde opslag voor Personal vdisk en infrastructuur-vms was volledig gebaseerd op opslagcapaciteit. De totale kosten voor gedeelde opslag zijn als volgt verdeeld: Module Vereisten Kosten Totale kosten Module voor gedeelde opslag Opslagcontroller: 1 Schijfplanken: 1 $ $ $ $ $ Kosten van toegang op afstand, WAN-optimalisatie en datacenter De volgende kosten staan voor Access Gateway Enterprise en Branch Repeaterapparaat en licenties voor toegang op afstand met WAN-optimalisatie. De NetScaler-apparaten met Access Gateway zijn fysieke apparaten. De Branch Repeater-apparaten zijn fysiek in het datacenter en virtueel in de vestiging. Module Vereisten Kosten Totale kosten Module voor toegang op afstand en WANoptimalisatie Access Gateway: 2 Fysieke Branch Repeater (DC): 2 Branch Repeater VPX: 10 Datacenterkosten Netwerk-switches: 4 Racks: 3 PDUs: 9 $ $ $ 0 (XD Platinum) $ $ $ 549 $ $ $ 0 $ $ $ $ $ Conclusie Desktopvirtualisatie heeft in het verleden kritiek gekregen omdat het kostbaarder was dan de gebruikelijke PC-implementatie vanwege de vereiste dure virtuele infrastructuur en het standaard uitmonden in VDI-implementaties terwijl goedkopere desktopvirtualisatie-opties voldoen. FlexCast-technologie maakt het grote verschil in desktopvirtualisatie. XenDesktop met FlexCast-technologie zorgt voor dat het juiste type virtuele desktop bij het juiste type gebruiker komt, zoals een server-gebaseerde desktop voor een taakuitvoerder versus een volledig verpersoonlijkte desktop voor een kenniswerker. FlexCast brengt de hoge gebruikersdichtheid van server-gebaseerde desktops (Hosted Shared-desktops) in balans met de centralisatie-, personalisatie- en opslagoptimalisaties van Hosted VDI door desktopvirtualisatie voor alle werknemers mogelijk te maken en de kosten gelijkmatig te verdelen.

14 14 Deze whitepaper bespreekt veel van de harde acquisitiekosten verbonden aan het inzetten van XenDesktop desktopvirtualisatie, maar desktopvirtualisatie brengt vele andere operationele kostenvoordelen mee, waaronder de mogelijkheid om desktopbeheer te stroomlijnen, om flexibele werkplekken te introduceren zodat de kosten van onroerend goed verminderen en om het betrekken van de werknemer om de productiviteit te verhogen te vereenvoudigen. Kostenefficiëntie is slechts een van de redenen waarom een organisatie desktopvirtualisatie met XenDesktop zou moeten overwegen. Zorg ervoor dat, nu de kosten van desktopvirtualisatie tegenwoordig lager zijn dan gebruikelijke Enterprise PC-implementaties, uw organisatie is voorzien van de juiste oplossing om werknemers te behouden, zich aan te passen aan een wereldwijd personeelsbestand en de concurrentie voor te blijven. Hoofdkantoor Fort Lauderdale, Florida, VS Hoofdkwartier Silicon Valley Santa Clara, Californië, VS Hoofdkantoor EMEA Schaffhausen, Zwitserland Development Center India Bangalore, India Hoofdkwartier Online Division Santa Barbara, Californië, VS Hoofdkwartier Pacifisch gebied Hongkong, China Hoofdkwartier Latijns-Amerika Coral Gables, Florida, VS UK Development Center Chalfont, Verenigd Koninkrijk Over Citrix Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) is hét bedrijf dat de werking en samenwerking van mensen, bedrijven en IT binnen het cloudtijdperk transformeert. Met toonaangevende cloud-, samenwerkings-, netwerk- en virtualisatietechnologieën is Citrix de drijfveer achter mobiele werkstijlen en clouddiensten en maakt complexe IT voor ondernemingen eenvoudiger en toegankelijker voor ondernemingen. Citrix bereikt dagelijks 75 procent van de internetgebruikers en is partner van meer dan bedrijven in 100 landen. De jaaromzet in 2011 was $2,21 miljard. Meer informatie op Citrix Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden. Citrix, XenDesktop, XenApp, XenServer, NetScaler, Branch Repeater, XenMotion, Citrix Access Gateway, CloudGateway, FlexCast en VPX zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Citrix Systems, Inc. en/ of een of meerdere van zijn dochterondernemingen en kan geregistreerd zijn bij Patent and Trademark Office van de Verenigde Staten en in andere landen. Alle handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. 1012/PDF

Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery

Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery Werken met Windows-applicaties op alle mogelijke devices, met volledige security. Om gemakkelijk en productief te werken, willen veel

Nadere informatie

Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer

Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer Wat ga ik behandelen? Wat is VDI? Voordelen van SBC? VDI versus SBC De voor- en nadelen van VDI De techniek De componenten Use-cases

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

MICROSOFT-REGISTRATIE 2013: WIJZIGINGEN LICENTIEREGELS SERVERS

MICROSOFT-REGISTRATIE 2013: WIJZIGINGEN LICENTIEREGELS SERVERS MICROSOFT-REGISTRATIE 2013: WIJZIGINGEN LICENTIEREGELS SERVERS Voor een aantal producten zijn er sinds het uitkomen van nieuwe versies, wijzigingen in de licentieregels. Dit geldt voor SQL Server (zie

Nadere informatie

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Welkom bij IT-Workz Altijd en overal werken en leren Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Etten-Leur, 16 november 2010 IT-Workz is de verzelfstandigde Dienst ICT van het ROC West-Brabant.

Nadere informatie

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014 Introductie Peter Klix Infrastructuurarchitect Specialisatie networking en desktop concepts Peter.klix@eic.nl Cloud desktop Introductie Desktop concepten door de jaren Infrastructuur Cloud concepten Focus

Nadere informatie

End to End Virtualisation

End to End Virtualisation End to End Virtualisation Virtualisatie in een Citrix wereld Edwin van den Broek Valid ICT Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde De DSM visie Applicaties transparant aan gebruikers aanbieden, ongeacht

Nadere informatie

Externe toegang waar uw gebruikers dol op zullen zijn

Externe toegang waar uw gebruikers dol op zullen zijn Externe toegang waar uw gebruikers dol op zullen zijn Eenvoudige, veilige manieren om een geweldige ervaring te bieden voor gebruikers op afstand. 2 Nu mobiele werkstijlen de manier waarop mensen en bedrijven

Nadere informatie

Hardwarevereisten RAID. Geheugen

Hardwarevereisten RAID. Geheugen Hardwarevereisten Wij raden u aan om bij een nieuw aan te schaffen server altijd de op dat moment meest recente processortechnologie te gebruiken. Wilt u Ridder iq installeren op een bestaande server,

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

Markt. IT Infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010. Agenda. IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment

Markt. IT Infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010. Agenda. IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010 IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 30 maart 2010 Agenda Markt kleinzakelijke klanten Klantkeuze Daarom SBS 2008 Samen sterker Migratie Licenties

Nadere informatie

Systeemeisen PB-Software

Systeemeisen PB-Software Systeemeisen PB-Software Een installatie van de PB-Software bestaat afhankelijk van de omvang van de inrichting uit een aantal onderdelen. Deze onderdelen worden afhankelijk van de functie verdeeld over

Nadere informatie

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency Asset 1 van 7 Beheer de gebruiker, niet de device Gepubliceerd op 25 april 2012 Desktop transformatie is niet zozeer een chronologische serie gebeurtenissen die u van een fysieke naar een virtuele omgeving

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

3 bedrijven delen hun redenen waarom ze hebben gekozen voor Citrix XenDesktop in plaats van VMware View

3 bedrijven delen hun redenen waarom ze hebben gekozen voor Citrix XenDesktop in plaats van VMware View 3 bedrijven delen hun redenen waarom ze hebben gekozen voor Citrix XenDesktop in plaats van VMware View Hoe zij hun voordeel halen uit echte mobiliteit en IT-efficiëntie 2 Citrix XenDesktop is de duidelijke

Nadere informatie

VDI en daar voorbij: top IT-uitdagingen aangaan om wendbaarheid en groei te stimuleren

VDI en daar voorbij: top IT-uitdagingen aangaan om wendbaarheid en groei te stimuleren VDI en verder VDI en daar voorbij: top IT-uitdagingen aangaan om wendbaarheid en groei te stimuleren Citrix XenDesktop levert FlexCast-diensten om al uw personeel te stimuleren. 2 Desktopvirtualisatie

Nadere informatie

Three Ships CDS opschalingsdocument Overzicht server configuratie voor Three Ships CDS

Three Ships CDS opschalingsdocument Overzicht server configuratie voor Three Ships CDS CDS opschalingsdocument Overzicht server configuratie voor CDS 1. Algemeen Dit document geeft een overzicht van een aantal mogelijke hardware configuraties voor het inrichten van een serveromgeving voor

Nadere informatie

Microsoft Online diensten

Microsoft Online diensten Wijzingen Microsoft-producten per 1-1-2019 Per 1-1-2019 vinden er voor enkele Microsoft-producten naamswijzigingen plaats en ook zullen er producten opgevolgd worden door nieuwe versies. Daarnaast zijn

Nadere informatie

Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack

Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack De Private Cloud oplossing van 2tCloud is gebaseerd op de geavanceerde Windows Azure Pack

Nadere informatie

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter EVEN VOORSTELLEN Michiel van Bergen van der Grijp Business developer CSN Groep Opgegroeid in Rotterdam 48 jaar Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

Cerussa FIN Pre-requirements

Cerussa FIN Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Inhoudsopgave Moderne datacenters, moderne uitdagingen De eindeloze mogelijkheden van virtualisatie

Nadere informatie

Systeemeisen PB-Software

Systeemeisen PB-Software Systeemeisen PB-Software versie november 2018 PB Automatisering B.V. adres Hoeveveld 28 6584 GG Molenhoek [Lb] telefoon [024] 358 58 20 fax [024] 358 33 77 internet www.pieterbas.nl e-mail info@pieterbas.nl

Nadere informatie

CareConnect Fin Pre-requirements

CareConnect Fin Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie

Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie Een werkplek op maat met desktopvirtualisatie Rob van Megen Desktopvirtualisatie is hot. Organisaties grijpen de migratie naar Windows 7 aan om eens goed naar hun werkplek omgeving te kijken. Hoe kan het

Nadere informatie

Rapport Microsoft Licentiepositie Gemeente Assen. Datum : 22 december 2015

Rapport Microsoft Licentiepositie Gemeente Assen. Datum : 22 december 2015 Datum : 22 december 2015 INHOUDSOPGAVE 1 MANAGEMENT SAMENVATTING... 3 2 CONTRACTEN... 4 3 RAPPORTAGE SCOPE... 5 4 PROJECT... 6 4.1 ALGEMENE UITGANGSPUNTEN VASTSTELLING LICENTIEPOSITIE... 6 4.2 RAPPORTAGE...

Nadere informatie

Wat ontbreekt in uw BYOD-strategie?

Wat ontbreekt in uw BYOD-strategie? Wat ontbreekt in uw BYOD-strategie? voor BYOD, CYOD of COPE In de begindagen van mobility wilden veel organisaties een BYOD-programma (Bring Your Own Device) invoeren om medewerkers hun eigen devices te

Nadere informatie

IGEL Business Computing.

IGEL Business Computing. IGEL Business Computing. Desktop computing, ontwikkeld met de focus op uw organisatie. Met technologie die kracht en prestaties samenbrengt, zonder flexibiliteit te verliezen. Net als u hebben wij maar

Nadere informatie

Het veilig delen van gegevens binnen ondernemingen

Het veilig delen van gegevens binnen ondernemingen Het veilig delen van gegevens binnen ondernemingen 2 Follow-me data en productiviteit voor gebruikers met veiligheid en controleerbaarheid voor IT. Tegenwoordig hangt productiviteit af van de mogelijkheden

Nadere informatie

Whitepaper. Maak uw applicaties zichtbaar met NetScaler Insight Center. citrix.nl

Whitepaper. Maak uw applicaties zichtbaar met NetScaler Insight Center. citrix.nl Maak uw applicaties zichtbaar met NetScaler Insight Center De mogelijkheid bedrijfskritische applicaties te observeren, diagnoses te stellen en op basis daarvan de performance van die applicaties te verbeteren,

Nadere informatie

desktopbronnen bieden aan elk apparaat als een service

desktopbronnen bieden aan elk apparaat als een service Verder dan VDI: desktopbronnen bieden aan elk apparaat als een service Ton Hermes Specialist System Engineer End User Computing Robert Van Schayk Specialist Sales End User Computing 2014 VMware Inc. Alle

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

CAD supersnel laten draaien

CAD supersnel laten draaien PTC User Event CAD supersnel laten draaien Transformatie van de grafische werkplek IT met impact Agenda Over ITON De grafische werkplek anno 2015 Wat zijn de voordelen Voor wie Onder de motorkap, beschikbare

Nadere informatie

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Inhoud Inleiding...3 End-to-end zicht op het netwerk...4 Realtime analytics van de netwerkperformance...5 Geautomatiseerde uitrol

Nadere informatie

De complete oplossing voor BYO

De complete oplossing voor BYO De complete oplossing voor BYO www.citrix.nl De verscheidenheid aan hardware op de werkvloer neemt toe. De oorzaak hiervan moet worden gezocht bij de medewerkers, niet bij de IT-afdeling. Een medewerker

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Scenario Advies SYSTEEMEISEN. November Versie 5.0

Scenario Advies SYSTEEMEISEN. November Versie 5.0 Scenario Advies SYSTEEMEISEN November 2016 Versie 5.0 Hoofdstuk 1, Inleiding Scenario Advies Inhoud 1 Inleiding Scenario Advies... 1 2 Netwerkomgeving... 1 2.1 Windows besturingssystemen... 1 2.1.1 Netwerk

Nadere informatie

Release (p)review. Microsoft releases 2012

Release (p)review. Microsoft releases 2012 Microsoft releases 2012 Release (p)review Nspyre Herculesplein 24 3584 AA Utrecht T 088-827 50 00 F 088-827 50 99 www.nspyre.nl System Center 2012 is een verzameling van krachtige beheerproducten waarmee

Nadere informatie

Versnel uw. XenDesktop

Versnel uw. XenDesktop Versnel uw Windowsmigratie met Citrix XenDesktop Pak het einde van de ondersteuning van Windows XP snel en efficiënt aan. Verander uw omgeving ten behoeve van de hedendaagse, mobiele manier van werken.

Nadere informatie

Kostenverlaging voor IT-beveiliging

Kostenverlaging voor IT-beveiliging Het effect van effectievere beveiliging van endpoints, betere prestaties en een geringere belasting Als gevolg van het voortdurende streven naar meer productiviteit en kosteneffectiviteit, wordt ondernemingen

Nadere informatie

Versie 0318-548 648 info@admicom.nl www.admicom.nl Inhoudsopgave 1. Besturingssystemen 4 2. Admicom Webapplicaties 5 2.1 Admicom Mobiele Oplossingen 5 2.2 Admicom Webservices 5 3. Vakware hardware-eisen

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL

HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL U aangeboden door HP & Intel HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL Ready... Set... Done! Een gevirtualiseerde datacenter omgeving in 15 min. met de Hyper-Converged systemen van HP Server- en

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen

Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen Uw IT schaalbaar, altijd vernieuwend en effectief beschikbaar > Het volledige gemak van de Cloud voor uw IT oplossingen > Goede schaalbaarheid en

Nadere informatie

Citrix CloudGateway Productoverzicht. Citrix CloudGateway

Citrix CloudGateway Productoverzicht. Citrix CloudGateway Citrix Productoverzicht Citrix Aggregatie, controle en delivery van alle applicaties op alle apparatuur Citrix zorgt ervoor dat eindgebruikers een intuïtief single point of access en selfservice krijgen

Nadere informatie

Brochure Managing App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 (CXD-203)

Brochure Managing App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 (CXD-203) Brochure Managing App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 (CXD-203) Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering.

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze?

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze? Werkplek anno 2013 Welkom Agenda Bas van Dijk & Peter Klix (EIC) Pauze HP Converged infrastructuur Johan Benning Presales consultant HP Diner Wie is wie Bas van Dijk Infrastructuurarchitect Specialisatie

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

Neuron Stroomlijn 7.5

Neuron Stroomlijn 7.5 Neuron Stroomlijn 7.3 Systeemeisen Neuron Stroomlijn 7.5 Systeemeisen Systeemeisen Neuron Stroomlijn Vicrea Solutions BV Vanadiumweg 11K 3812 PX, Amersfoort 033-4604080 Introductie Inhoudsopgave In dit

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

Oplossingen van Citrix

Oplossingen van Citrix maken het mogelijk dat mensen overal kunnen werken en samenwerken, met veilige toegang tot apps en data op de nieuwste devices, net zo gemakkelijk als op kantoor. citrix.nl Naarmate werk complexer en onvoorspelbaarder

Nadere informatie

HiveIO Fabric Technical Overview

HiveIO Fabric Technical Overview HiveIO Fabric Technical Overview February 2019 v1.1 HiveIO HiveIO Fabric is een Software Defined Data Center (SDDC) oplossing of anders gezegd een compleet geïntegreerd virtualisatie platform. Dit betekent

Nadere informatie

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers ook voor zware grafische Flexibel werken met de Virtual Engineering Workplace van Dell en SLTN Inter Access Uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken van 2015 blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse

Nadere informatie

Rent+ Pre-requirements

Rent+ Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

REDEFINE SIMPLICITY BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN

REDEFINE SIMPLICITY BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN REDEFINE SIMPLICITY FLEXIBEL. SCHAALBAAR. VERTROUWD. BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN Herdefinieer eenvoud: Flexibel, schaalbaar en vertrouwd. Middelgrote en grote

Nadere informatie

tel: 056 60 75 09 fax: 056 61 43 12 gwen@lijn-applications.be

tel: 056 60 75 09 fax: 056 61 43 12 gwen@lijn-applications.be http://www.lijn-applications.be Toekomststraat 34a 8790 Waregem tel: 056 60 75 09 fax: 056 61 43 12 www.lijn-applications.be gwen@lijn-applications.be Lijn-Applications is een gespecialiseerde firma die

Nadere informatie

Windows 7 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009

Windows 7 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009 Inspelen op veranderingen Hoofdkantoor Werkenop afstand Mobiele en flexibele medewerkers Bijkantoren 2 Slide 3 Voornaamste conclusies Er is

Nadere informatie

Snel, betrouwbaar en voordelig Emile van Thienen

Snel, betrouwbaar en voordelig Emile van Thienen Snel, betrouwbaar en voordelig Emile van Thienen Licensing & Software Specialist Microsoft Volume Licensing Open License 2 jaar, licenties eeuwig durend Software Assurance optioneel Level-C vanaf 250 werkplekken

Nadere informatie

Cloud, cloud, cloud. Wolfgang Ververgaert Wiljan Oomen

Cloud, cloud, cloud. Wolfgang Ververgaert Wiljan Oomen Cloud, cloud, cloud Wolfgang Ververgaert Wiljan Oomen 1 Wat kunt u verwachten? Definitie van Cloud computing Welke modellen van Cloud Computing zijn er? Welke varianten zijn er dan? Waarom naar een Cloud

Nadere informatie

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017 VDI WORKSPACE 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek PTC Userdag 2017 CSN Groep & Portfolio Cloud Ecosysteem VDI Workspace Business drivers VDI GPU Powered VDI Voordelen Referenties Onze aanpak

Nadere informatie

SITUATIE. Organisatie. SaaSplaza is een platformprovider die ISP's en ICTpartners. in staat stelt om hun software als een

SITUATIE. Organisatie. SaaSplaza is een platformprovider die ISP's en ICTpartners. in staat stelt om hun software als een SaaSplaza migreert al zijn gevirtualiseerde servers én applicaties volledig van Citrix naar het Microsoft platform voor betere performance en self service Organisatie SaaSplaza is een platformprovider

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

Virtualizatie bij SIN

Virtualizatie bij SIN Virtualizatie bij SIN Inhoud 1 Waarom...2 2 Mogelijkheden:...2 3 Features:...2 3.1 Xen server...2 3.2 HyperV...3 3.3 ESXi...3 4 Pros Cons voor SIN:...3 4.1 Xen Server...3 4.2 HyperV...3 4.3 ESXi...3 5

Nadere informatie

Toelichting overeenkomst Microsoft : De belangrijkste punten

Toelichting overeenkomst Microsoft : De belangrijkste punten Toelichting overeenkomst Microsoft 2015 2017: De belangrijkste punten Inleiding On premise, Cloud, Bring Your Own Device (BYOD), flexibiliteit; allemaal termen die wij de afgelopen jaren vanuit het veld

Nadere informatie

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS Author : AV Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief INHOUD INTRODUCTIE... 1 1. WERKSTATIONS... 2 1.1 GEBRUIKERS

Nadere informatie

Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack

Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack De groei van uw bedrijf

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops

ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops IT met impact Referentie Met deze oplossing kunnen we een beter serviceniveau aan ons hun productiviteit te verbeteren Voor beter onderwijs en meer

Nadere informatie

Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs

Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs Sprekers: Penta college CSG MDCS Demo Scense Leo Smit Raymond Drielinger Dennis van Eijk Agenda Het PENTA college CSG Huidige situatie Toekomst van het

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Systeemeisen Exact Compact product update 406

Systeemeisen Exact Compact product update 406 1 van 6 08-10-2013 12:07 Exact Compact Systeemeisen Exact Compact product update 406 Een pressionele administratie moet bedrijfszeker zijn. U moet er in het dagelijks gebruik snel en zonder onderbrekingen

Nadere informatie

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS)

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS) Tot een aantal jaren geleden was het redelijk vanzelfsprekend om in een gebouw met een groot aantal werkplekken een eigen serverruimte te maken. Dit heeft nog steeds een aantal voordelen. Vandaag de dag

Nadere informatie

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE Europe Europese Professional Services Provider Consultancy, Projects & Solutions, Staffing Belangrijkste Partnerships

Nadere informatie

WD en het WD-logo zijn gedeponeerde merken van Western Digital Technologies, Inc. in de V.S. en andere landen; absolutely, WD Re, WD Se, WD Xe,

WD en het WD-logo zijn gedeponeerde merken van Western Digital Technologies, Inc. in de V.S. en andere landen; absolutely, WD Re, WD Se, WD Xe, WD en het WD-logo zijn gedeponeerde merken van Western Digital Technologies, Inc. in de V.S. en andere landen; absolutely, WD Re, WD Se, WD Xe, StableTrac en RAFF zijn merken van Western Digital Technologies,

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT ADDENDUM VIRTUALISATIE VERSIE

SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT ADDENDUM VIRTUALISATIE VERSIE SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT ADDENDUM VIRTUALISATIE VERSIE 2014-05-28 Inhoudsopgave 1. Definities...3 1.1. Control Panel...3 1.2. CPU...3 1.3. CPU core...3 1.4. Dienst...3 1.5. I/O-operaties...3

Nadere informatie

Virtueel of Fysiek. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7

Virtueel of Fysiek. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7 Het jaar 2011/2012 staat voor veel organisaties in het teken van Windows 7. De overstap van Windows XP naar Windows 7 lijkt in eerste instantie eenvoudig te zijn maar blijkt in de praktijk toch complex.

Nadere informatie

PGGM. Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn. Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur

PGGM. Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn. Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur PGGM Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur Wat doet PGGM Uitvoeringsorganisatie collectieve pensioenregelingen voor de sector zorg en welzijn

Nadere informatie

Inleiding. We hopen dat u nog lang gebruik mag maken van onze software. Samen Wassen. Pagina 2

Inleiding. We hopen dat u nog lang gebruik mag maken van onze software. Samen Wassen. Pagina 2 Inleiding. Voor u ligt het beveiligingsbeleid van de website SamenWassen. SamenWassen.nl is een flexibele en gebruikersvriendelijke website waarop gegevens met betrekking tot het reinigen van voertuigen

Nadere informatie

Citrix XenDesktop maakt de migratie naar Windows 7/8.1 makkelijker

Citrix XenDesktop maakt de migratie naar Windows 7/8.1 makkelijker White Paper Citrix XenDesktop maakt de migratie naar Windows 7/8.1 makkelijker Door Mark Bowker, Senior Analyst Oktober 2013 Deze ESG-whitepaper werd geschreven in opdracht van Citrix en wordt gedistribueerd

Nadere informatie

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014 Asset 1 van 5 Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer Gepubliceerd op 1 march 2014 De grenzen tussen werk en privé vervagen en steeds vaker wordt technologie van thuis op het werk gebruikt. Bring

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Pensioenfonds PGGM breidt beveiliging uit met Windows Server 2008

Pensioenfonds PGGM breidt beveiliging uit met Windows Server 2008 Pensioenfonds PGGM breidt beveiliging uit met Windows Server 2008 PGGM is gevestigd in Zeist, Nederland, en beheert ongeveer 90 miljard. Werknemers moesten jarenlang via een VPN (Virtual Private Network)

Nadere informatie

Maak kennis met AirWatch by VMware: Enterprise Mobility Simplified. Peter Schuchmann Enterprise & Government Account Executive, Netherland AirWatch

Maak kennis met AirWatch by VMware: Enterprise Mobility Simplified. Peter Schuchmann Enterprise & Government Account Executive, Netherland AirWatch Maak kennis met AirWatch by VMware: Enterprise Mobility Simplified Peter Schuchmann Enterprise & Government Account Executive, Netherland AirWatch Marktleider op het gebied van Enterprise Mobility Management

Nadere informatie

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud!

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! NU GRATIS OFFICE 365 VOOR STICHTINGEN & NGO S met ANBI of SBBI status UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! Zij gingen u voor UNO Flex geeft mij letterlijk

Nadere informatie

HET HOE EN WAT VAN ONLINE DIENSTEN DOOR: STEVEN ADEMA EN ANNEJENT HOEKSTRA

HET HOE EN WAT VAN ONLINE DIENSTEN DOOR: STEVEN ADEMA EN ANNEJENT HOEKSTRA HET HOE EN WAT VAN ONLINE DIENSTEN DOOR: STEVEN ADEMA EN ANNEJENT HOEKSTRA EVEN VOORSTELLEN AnneJent Hoekstra Teamleider/ Projectleider/Consultant SMART IT Services / CSN Groep Frieschepalen 45 reizen/fotografie

Nadere informatie

VDI-in-a-Box & XenMobile De meest revolutionaire manier om het MKB mobiel te maken. Klaas de Jong Solution Consultant

VDI-in-a-Box & XenMobile De meest revolutionaire manier om het MKB mobiel te maken. Klaas de Jong Solution Consultant VDI-in-a-Box & XenMobile De meest revolutionaire manier om het MKB mobiel te maken. Klaas de Jong Solution Consultant Donderdag 7 november 2013 Virtuele desktops voor minder dan 500 per gebruiker Een betaalbare

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Regionale Consolidatie van IT in Waasland Wat levert dit op?

Regionale Consolidatie van IT in Waasland Wat levert dit op? Regionale Consolidatie van IT in Waasland Wat levert dit op? Yves Vanderbeken Chief Technologist HB-Plus VLAVIRGEM wordt werkelijkheid in Regio Waasland! Focus Doel: Ontzorgen van IT Hoe: ontzorgen door

Nadere informatie

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen Nieuwste versie van Office-desktoptoepassingen Licenties per gebruiker voor 5 computers incl Mac en mobiel Office-toepassingen naar een pc streamen

Nadere informatie

Vijf klanten leveren virtuele desktops en apps voor een modern personeelsbestand

Vijf klanten leveren virtuele desktops en apps voor een modern personeelsbestand Vijf klanten leveren virtuele desktops en apps voor een modern personeelsbestand Citrix XenDesktop met FlexCasttechnologie levert de juiste ervaring voor elke gebruiker. 2 Applicatie- en desktopvirtualisatie

Nadere informatie

IT2BUILD Online Backup. Betrouwbaar, veilig en betaalbaar

IT2BUILD Online Backup. Betrouwbaar, veilig en betaalbaar IT2BUILD Online Backup Betrouwbaar, veilig en betaalbaar Veilig en Betrouwbaar De Backup diensten van IT2Build zijn veilig en betrouwbaar. Alle data wordt opgeslagen in een optimaal beveilgd datacenter.

Nadere informatie

Technische Productlijn

Technische Productlijn Technische Productlijn Serversoftware Citrix Datum laatste bijwerking: oktober 2006 Cevi NV 2006 Inhoud 1 Kernfuncties 2 Aanvullende functies 3 Geïntegreerde modules 1 Kernfuncties Server Based Computing

Nadere informatie

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface Met de implementatie ervaring van de vele Microsoft UC projecten die Communicativ heeft uitgevoerd binnen de groot zakelijke markt zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om gelijkwaardige functionaliteit

Nadere informatie