Uitgezonderd. Fijne feestdagen en een spetterend 2010! Nieuwsbrief van StudiJob Uitzendbureau. van de redactie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgezonderd. Fijne feestdagen en een spetterend 2010! Nieuwsbrief van StudiJob Uitzendbureau. van de redactie"

Transcriptie

1 0 December 2009 nummer 4 Uitgezonderd Nieuwsbrief van StudiJob Uitzendbureau Uitgezonderd is de digitale nieuwsbrief van StudiJob Uitzendbureau, en wordt verspreid onder klanten en uitzendkrachten. Uitgezonderd verschijnt ca. 4 maal per jaar. Oude nummers zijn terug te vinden op onze website, Van de redactie Terwijl het buiten inmiddels kouder lijkt te worden maken we ons bij StudiJob op voor de feestdagen. Vanaf deze week hebben we weer een mooie boom staan en kunnen uitzendkrachten hun kerstcadeautje komen ophalen. Voor de relaties doen we het dit jaar iets anders maar dat kun je verderop in deze Uitgezonderd lezen. Naast deze kerstacties blikken we terug op ons afgelopen jubileum jaar. Ook kijken we vooruit, naar de communicatietraining in januari en de vorderingen met het digitale systeem StudiApp. Daarnaast geven we informatie over het inleveren van de laatste werkbriefjes uit 2009, het Traineeship Controller en hebben we een zeer actieve uitzendkracht In the Picture. Veel leesplezier en alvast fijne feestdagen! van de redactie In dit nummer: In the Picture Communicatietraining Traineeship Controller Terugblik jubileum Update StudiApp Loopbaanbegeleiding Nieuws vanuit het backoffice Wij wensen je namens het gehele StudiJob team Fijne feestdagen en een spetterend 2010! Voor alle uitzendkrachten die op regelmatige basis in 2009 voor StudiJob hebben gewerkt ligt er vanaf 14 december een cadeautje bij ons onder de boom!

2 Uitgezonderd no Pagina 2 van 7 In the picture: Emre Sevim Hoe lang werk je al via StudiJob? Ik heb mijn eerste StudiJob klusje rond 2006 gedaan na een succesvol en aangenaam kennismakingsgesprek met Alessandra Morabito te hebben gehad. Zoals elke beginnende samenwerking met een nieuwe werkgever wordt er eerst aan beide zijden de kat uit de boom gekeken. Er wordt gekeken hoe de werkgever en werknemer hun taken uitvoeren en uitgaande daarvan ontstaat er een werkgever / nemerrelatie. Mijn ervaring met andere werkgevers, en dan met name andere uitzendbureaus, is over het algemeen hetzelfde geweest: onpersoonlijk en geen perspectief op een langdurige werkrelatie. Totdat ik via de website van StudiJob en de nodige goede referenties van studenten (word of mouth) in contact ben gekomen met StudiJob. StudiJob heeft mij destijds en nu nog steeds aangenaam verrast met de persoonlijke benadering van de consulenten. De nauwe relaties die StudiJob erop na houdt met de UvA en HvA zorgen voor interessante en geen standaard klusjes, vaak in samenwerking met uiteraard ook studenten van dezelfde leeftijdsklasse en veelal dezelfde interesses. Dit maakt de werksfeer erg aangenaam. Je doet veel verschillende klussen via StudiJob, welke klus is je het meest bijgebleven? Zo n 4 jaar terug heb ik een klusje gedaan voor de UvA Mastermaand waar ik host was voor aankomende Masterstudenten. Deze klus is mij het meest bijgebleven, omdat ik er destijds mijn huidige vriendin heb ontmoet. Zij was al een bekende van mij maar de UvA Master informatiemarkt was het moment dat er toe heeft geleid dat wij nu 4 jaar later nog heel gelukkig samen zijn. StudiJob is meer dan alleen een studentenuitzendbureau, het is ook een manier om je sociaal te ontwikkelen. Wat vind je van de klussen bij de UvA en de HvA? Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer en volg een Engelstalige HBO opleiding die ik nu aan het afronden ben. Mijn specialisatiegebied is toerisme & recreatie en ik ben naast mijn werkervaringen via StudiJob ook op oproepbasis 4 jaar gids geweest voor inkomende toeristen/zakenmensen naar Nederland. Mijn werkervaringen met het toerisme hebben ervoor gezorgd dat ik een servicegerichte 2 e natuur heb ontwikkeld wat er vervolgens weer voor heeft gezorgd dat ik met UvA en HvA klusjes een graag gewilde werkkracht ben geworden. Ik ervaar dit als erg positief, maar met het oog op het afronden van mijn studie en vergevorderde plannen om met 2 businesspartners een eigen touroperator te beginnen wil ik toch langzamerhand een einde maken aan de klusjesperiode. Wat is je algemene ervaring met StudiJob? Aardige consulenten waar ik in de loop van jaren een band mee heb opgebouwd. StudiJob is veruit mijn favoriet onder de uitzendbureaus en een perfecte manier voor studenten om actief te blijven op de arbeidsmarkt en toch in de buurt van hun eigen UvA en/of HvA te blijven.

3 Pagina 3 van 7 Uitgezonderd no Vervolg In the Picture Je bent bijna afgestudeerd, denk je dat StudiJob na je afstuderen iets voor je kan betekenen? Zoals ik al heb aangegeven, ik ben nu mijn studie aan het afronden en ben in een vergevorderd stadium met mijn eigen bedrijf als touroperator (inkomende toerisme naar/in Nederland faciliteren). Zolang mijn bedrijf nog in de opstartende fase is zal ik klusjes voor StudiJob blijven doen om de vaste lasten te blijven dekken. Na deze fase van ontwikkeling zal er een nieuwe fase aanbreken waarin ik werknemers met een WO/HBO kwalificatie nodig zal hebben voor bepaalde grote projecten. Hier zal StudiJob een voorkeurspositie hebben boven andere werving & selectie bureaus/ uitzendbureaus waar ik mee samen zou willen werken. En wat zijn je toekomst plannen? Fundamenten neerzetten als een touroperator (geen standaard kaas/klompen tours, maar innovatieve/originele tours/workshops). Na deze fundamenten te hebben neergezet zullen wij ons begeven op de medische toerisme markt. In samenwerking met een privéziekenhuis in Izmir, Turkije, zullen wij inspelen op een alsmaar groeiende markt. Mijns inziens zal het medische toerisme zich verder ontwikkelen. Er is een opkomst te zien van specifieke reisbureaus voor medisch toerisme. Nu nog zal de zorgconsument veelal deze zorgreizen zelf moeten organiseren, maar als deze markt groeiende is, zal ons bedrijf hierop inspringen. Misschien is ons reisbureau in de binnenstad straks wel de concurrent van de lokale zorginstelling. Traineeship controllers Binnen de UvA, HvA en AMC wordt een 9 tal trainee starters gezocht voor een driejarig traineeship voor de functie van controller. Door middel van een dit programma voor negen jonge controllers willen deze drie organisaties een impuls geven aan de kwaliteit van de controllerfunctie. Om dit project in goede banen te leiden zijn StudiJob Uitzendbureau, Jobservice en ProActief hierin een samenwerking aangegaan. StudiJob Uitzendbureau is verantwoordelijk voor de werving en selectie, het afnemen van assessments en het zoeken van nieuwe opdrachten/plekken. De detacheringscontracten worden verzorgd door JobService. ProActief begeleidt en coacht de deelnemers op persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden en heeft een leermanager aangetrokken om inhoudelijke casuïstiek te kunnen bespreken. Inmiddels zijn er zeven traineecontrollers aan de slag binnen diverse afdelingen van de UvA en HvA. Wil je meer weten over dit project of heb je een arbeidsplek neem dan contact op met Cathelijne Kiwitz: , of mail naar

4 Uitgezonderd no Pagina 4 van 7 StudiApp Inmiddels is de pilot met ons nieuwe online urenregistratie systeem in de laatste fase terechtgekomen. De faculteiten Economie en Bedrijfskunde en FNWI hebben zeer goed bijgedragen aan het verbeteren van de toepassing, en we zijn dan ook blij vanaf januari het implementatietraject UvA breed te kunnen voortzetten. Hieronder volgt een impressie van gebruikers van een van de deelnemende faculteiten, waarin hun ervaring met StudiApp wordt beschreven: Wij, Nicole en Kitty van de afdeling Personeelszaken van de FNWI zijn vanaf het begin betrokken bij de implementatie van StudiApp. Het is destijds allemaal begonnen met de presentatie door de firma Akyla en sinds augustus 2009 zijn we als pilot deelnemer druk met het vervolg in de praktijk. Het is een leuke ervaring om een dergelijk proces vanaf het begin mee te maken en ook om te ervaren hoe we dit in de praktijk kunnen brengen. Hierdoor beseffen wij hoeveel energie het StudiJob kost en hoeveel tijd zij erin gestoken hebben en nog steeds doen om alles soepel te laten verlopen. Ons petje af hiervoor! We hebben regelmatig overleg met Stephan om de kinderziektes eruit te halen. Dat is natuurlijk het grote voordeel van een pilot. Qua tijdwinst zien we helaas nog geen voordelen van het werken met StudiApp maar dat zal in de toekomst zeker veranderen. Het kost in het begin ook tijd om vertrouwd te raken met een nieuw systeem en bij de invoer van een nieuwe uitzendkracht in StudiApp heb je veel gegevens nodig. Het veld BSN nummer is bijvoorbeeld verplicht en zonder dat gegeven kan de aanmelding niet afgerond worden. Konden we vroeger e.e.a. op de aanmelding weglaten, dat is nu niet meer mogelijk. Het voordeel is natuurlijk wel dat we gedwongen worden alle informatie (die toch ook nodig is voor ons eigen personeelssysteem) in huis te hebben. En zo zijn er nog wat hobbels te overwinnen, bijvoorbeeld de zoekmogelijkheden in de historie. Een nieuw systeem is een andere manier van denken en doen waar je in het begin even aan moet wennen. Uit navraag bij de opdrachtgevers blijkt de grootste winst de besparing op papier en tijd door de elektronische werkbriefjes. Uitzendkrachten hoeven niet meer op zoek naar iemand om het werkbriefje te laten tekenen: het werkbriefje gaat automatisch naar de accordeerder die gewaarschuwd wordt. Dàt is echt (logistieke) tijdwinst en ook voor de uitzendkrachten erg prettig. De accordeerders hebben ook meer inzicht waarvóór gedeclareerd wordt. Er staat nog een hoop te gebeuren, er wordt ook nog hard gewerkt aan o.a. de wijze van doorberekening, maar het is wat ons betreft erg leuk om onder je handen het StudiApp project te zien groeien. Er blijven genoeg wensen voor het nieuwe jaar en daarbij natuurlijk van ons: allemaal een boeiend en vooral goed jaar gewenst! Kitty en Nicole

5 Pagina 5 van 7 Uitgezonderd no Communicatietraining Als je begrijpt wat ik bedoel Gebeurt het jou ook wel eens dat je zeker weet dat je de boodschap goed hebt overgebracht, maar dat het blijkbaar helemaal niet bij de ander is aangekomen zoals jij het bedoelde? Of dat je collega je na het weekend niet eens vraagt wat je hebt gedaan, maar na een korte begroeting via het koffiezetapparaat doorloopt naar zijn computer, om zich direct op zijn werk te storten? Tegenwoordig noemt men zichzelf in sollicitatiegesprekken heel communicatief vaardig, maar wat betekent dat nou precies? Communicatie gaat er uiteindelijk toch om dat de boodschap bij de andere persoon aankomt zoals jij het bedoelt, en dat blijkt toch vaak niet het geval te zijn. De HOW Company een trainingsbureau gericht op communicatie en het benutten van menselijk potentieel heeft een geweldige, praktische training ontwikkeld over communicatie en de verschillende manieren waarop mensen communiceren. In samenwerking met de HOW Company organiseert StudiJob weer een communicatiestijlentraining, en wel op vrijdag 29 januari De dag duurt van 9u tot 18u, met aansluitend een borrel bij StudiJob, om de dag nog even te bespreken. Het programma wordt kosteloos aan onze uitzendkrachten aangeboden. Heb je interesse? Neem dan snel contact op met Alessandra Morabito: , of mail haar op Loopbaanbegeleiding Per 1 november heeft Cathelijne Kiwitz de opleiding tot loopbaancoach afgerond, en is gediplomeerd om loopbaanbegeleidingtrajecten te doen. Omdat StudiJob haar uitzendkrachten graag wil ondersteunen bij het vinden van die ene baan die past bij zijn kwaliteiten en competenties, biedt zij loopbaanbegeleidingtrajecten aan. Heb je een loopbaanvraag en/of heb je behoefte aan meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Cathelijne Kiwitz: of

6 Uitgezonderd no Pagina 6 van : Terugblik op het Jubileumjaar van StudiJob De Uitzonderlijke tip Het jaar 2009 heeft voor StudiJob helemaal in het teken gestaan van haar 10 jarig bestaan. Aan het feestelijke tintje wat op vele manieren was terug te zien komt nu helaas een einde, en keren we terug naar de normale gang van zaken. Het Jubileumjaar is op meerdere manieren vorm gegeven: Het StudiJob team is in het kader van teambuilding half maart een lang weekend weg geweest, wat heeft geresulteerd in een nog betere onderlinge samenwerking. Er heeft een jaar lang een prachtige banner in het raam gehangen om uiting te geven aan het feestelijke jaar. Er is een jaar lang een feestlogo gevoerd, dat op de website, het briefpapier en in de e mailhandtekening was terug te zien. De directeur Ryan van Bussel is flink in het zonnetje gezet, want ook zij vierde haar 10 jarig Jubileum bij StudiJob. Het knallende Jubileumfeest op 3 juli. De heerlijke prosecco die we hebben uitgedeeld, met het eigen StudiJob label. Een zeer bijzondere, geprinte versie van de Uitgezonderd. De deelname aan de Dam tot Dam loop in het speciale StudiJob shirt, dat door twee fanatiekelingen ook is gedragen tijdens de halve marathon van Amsterdam. StudiJob wil iedereen nogmaals bedanken voor de prachtige kado s die ze heeft gehad op het feest, en natuurlijk voor een fantastische samenwerking met oude bekenden en nieuwe gezichten. Omdat de opdrachtgever van StudiJob dit jaar goed in het zonnetje is gezet, is er besloten om met de Kerst een hele andere groep mensen te verblijden. Het gaat dan om de gehandicapte en zieke kinderen, die dankzij de Clini Clowns ook eens hard kunnen lachen en een feestje mogen bouwen. StudiJob doneert daarom dit jaar ruim aan de Clini Clowns.

7 Pagina 7 van 7 Uitgezonderd no StudiJob Uitzendbureau Sarphatistraat 131a 1018 GD Amsterdam TELEFOON: FAX: E MAIL: Redactie Uitgezonderd: Alessandra Morabito Muus Kuijt Hanna Sohier Bezoek onze website! Ga naar: Inleveren werkbrieven voor het einde van het jaar. Elk jaar is het voor ons weer een opgave om alle werkbrieven op tijd binnen te krijgen, om ze nog in het juiste jaar te kunnen uitbetalen. Daarom roepen we bij deze alle uitzendkrachten op om hun briefjes zo snel mogelijk in te leveren, met als uiterste datum maandag 4 januari 2010! We weten dat het soms lastig kan zijn op tijd een handtekening van de juiste contactpersoon te bemachtigen, dus maak daar nu al goede afspraken over, zo verklein je de kans op vertraging en andere nadelige gevolgen van te laat declareren. We zullen de betalingen van het loon gewoon op de woensdagen doen gedurende de weken voorafgaand aan, tussen en na afloop van kerst en oud en nieuw. De laatste betaling voor briefjes uit 2009 zal dus plaatsvinden op woensdag 6 januari Zorg dat je op tijd bent! Reserveringen Het kan zijn dat je tijdens de feestdagen minder werkt omdat je vrij wil zijn of omdat het bedrijf waarvoor je werkt dicht is. In dat geval zou je gebruik kunnen maken van je opgebouwde reserveringen. De reserveringen voor feestdagen kun je uitsluitend gebruiken op erkende feestdagen, dus dit jaar op 25 december en 1 januari. Je kunt, als je genoeg reserveringen voor feestdagen hebt (uitgedrukt in geld, dus delen door je uurloon voor aantal uren) 4 of 8 uur op deze dagen opnemen, door dit op een werkbriefje in te vullen. Voor de overige dagen waarop je niet werkt kun je ditzelfde doen voor verlofuren. Kijk op je laatste loonstrookje voor de laatste stand. Je kunt vanzelfsprekend ook even bellen met een van onze medewerkers