Doorgaans kunt u nakijken welke versie uw browser heeft via de knoppen Help en Over Firefox / Internet Explorer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doorgaans kunt u nakijken welke versie uw browser heeft via de knoppen Help en Over Firefox / Internet Explorer."

Transcriptie

1 Internetbrowser Voordat we hieronder zullen laten zien wat de aanpassingen zijn in de update, willen we u erop wijzen dat de internetbrowser en de versie van de browser grote invloed kunnen hebben op het gebruikersgemak in Fysiomanager. In het algemeen adviseren we om Mozilla Firefox of Google Chrome te gebruiken. Ook Internet Explorer is een browser waarmee u in Fysiomanager kunt werken, maar is minder geschikt voor web applicaties. Bij alle drie de internetbrowsers is het van groot belang om (een van) de meest recente versie(s) te gebruiken. Doorgaans kunt u nakijken welke versie uw browser heeft via de knoppen Help en Over Firefox / Internet Explorer. Mozilla Firefox De meest recente versie van Firefox is versie Google Chrome Deze internetbrowser wordt automatisch bijgewerkt naar de meest recente versie. Internet Explorer De nieuwste versie is versie 10. Ook met versie 9 is nog goed te werken in Fysiomanager. Mocht u versie 8 of lager hebben, dan is het zeer belangrijk om deze te upgraden naar versie 9 of 10! XP-gebruikers Gebruikt u nog een XP computer dan is Internet Explorer versie 8 de meest recente versie, versie 9 en 10 werken niet op XP. Versie 8 is echter niet geschikt (erg traag) voor moderne web applicaties. We adviseren dan ook om Chrome of Firefox te gebruiken. Belangrijk: Voordat u met de nieuwe agenda versie gaat werken: leeg eerst de browser geschiedenis/cache. Dit doet u door de toetsen control en shift ingedrukt te houden en dan op delete te drukken.

2 Agenda 2.0 In deze eerste agenda-update zal met name de lay-out van de agenda veranderen. Naast de verandering van het uiterlijk, zijn er ook enkele functies nieuw in de agenda en in de instellingsmogelijkheden van de agenda. Hieronder wordt de bovenste balk van de agenda weergegeven. Veel functies zijn gelijk gebleven en hebben alleen een ander uiterlijk gekregen. Er zijn echter ook enkele nieuwe functies. Links bovenin staat de knop Vandaag. Links en rechts van de knop staat een pijltje, waarmee u een dag terug of vooruit kunt klikken in de agenda. Rechts van deze navigatieknop staat de datum en het weeknummer. Het huisicoon dat daarbij staat, is een homeknop voor uw persoonlijke instellingen. Deze kunt u doen in het Hoofdmenu; door te klikken op het huisje, springt de agenda meteen naar de door u ingevoerde persoonlijke instelling. Verderop in deze handleiding wordt besproken waar en hoe u deze persoonlijke instelling kunt maken. Verder naar rechts kunt u kiezen voor Dag om in de dagagenda te komen of voor Week om een weekoverzicht op te vragen. De knop die u naast Week ziet staan, is de legendaknop. Hierin wordt in eerste instantie voornamelijk informatie gegeven over de iconen in de agenda. Als er in latere updates meer functies in de agenda worden gebouwd, zal de legenda ook uitgebreid worden.

3 Met het icoon dat onder Vandaag geplaatst is, kunt u ervoor zorgen dat lange notities, die gemaakt zijn bij de behandelmomenten, deels zichtbaar of onzichtbaar worden gemaakt in de agenda. Hiermee kunt u, door de langere notities niet te tonen, meer overzicht creëren. Met een klik op de knop kunt u dan toch snel de volledige notities tevoorschijn krijgen. Rechts van deze knop staat de mogelijkheid om het grid van de agenda aan te passen; u kunt kiezen voor grids van 60, 30, 25, 20, 15, 10 en 5 minuten. Hiermee stelt u in welke tijdsindeling u in de agenda wilt zien. Een grid van 60 minuten zorgt voor een compacter overzicht maar een minder gedetailleerd planningsinzicht en minder gedetailleerde planningsmogelijkheden qua starttijden. Een gedetailleerder grid zorgt voor een langgerektere agenda, maar zorgt wel voor meer overzicht en planningsmogelijkheden. Aan de rechterkant vindt u de patiëntplanner, waarmee u vrije plekken kunt vinden in de agenda s van u en uw collega s. Via het printericoon kunt u de agenda afdrukken. Bij Praktijken kunt u één van uw in Fysiomanager aangemaakt praktijken selecteren. Dit maakt het zoeken van therapeuten van die praktijk mogelijk. Een keuze die niet meer aanwezig is in dit lijstje is de Algemene agenda. Deze functie, om notities of to-do-items bij alle medewerkers te plaatsen, is op een andere manier verwerkt in de nieuwe agenda. Bij Medewerkers is het mogelijk om te switchen van agenda, door een andere naar te selecteren. Hier zal in een volgende update de mogelijkheid gemaakt worden om meerdere agenda s naast elkaar te plaatsen. Datzelfde geldt voor de keuzes bij Resources ; op dit moment kunt u een resource kiezen en dan wordt de agenda van die resource getoond. In een volgende update zal de mogelijkheid gemaakt worden om medewerkeragenda s naast resourceagenda s te plaatsen. Naast de lijst met resources, staat het icoon voor de actiepunten die ingesteld zijn in de behandelplannen. Als er nog acties zijn die afgehandeld moeten worden, dan knippert dit icoon. Het rechtericoon, met een T en een poppetje, geeft het overzicht van de openstaande behandeltrajecten waarvoor al enige tijd (in het Hoofdmenu in te stellen) geen behandeling meer is uitgevoerd. De kalender is in de nieuwe lay-out rechts bovenin de agenda geplaatst. De werking is dezelfde als die u gewend was; met de kalender kunt u snel naar een andere datum of week in uw agenda klikken. Een belangrijke toevoeging aan de kalender zijn de weeknummers, die links van de data staan.

4 De dagagenda De dagagenda kan onderverdeeld worden in drie kolommen: de detailweergave van de behandelingen, het planningveld van de agenda en de herinneringen. Aan de rechterkant staat de functie Herinneringen, voorheen de to do list. Het algemene idee is hetzelfde gebleven; u typt een tekst in het daarvoor bedoelde veld en u klikt op de + om het item te plaatsen. Onder het tekstveld staat nu een aanvink mogelijkheid om de herinnering bij iedereen te plaatsen. Als een herinnering is aangemaakt, kunt u de herinnering toch nog aanpassen, door erop te dubbelklikken. In de nieuwe opzet kunt u ook de volgorde aanpassen, door simpelweg op de herinnering te gaan staan en deze vast te pakken en naar boven of naar beneden te verslepen. Deze lijst met herinneringen kan naar rechts weggeschoven worden, om meer planningruimte te creëren, door op de knop >> te klikken. De middelste kolom, in het hierboven gebruikte voorbeeld met een roze, grijze en blauwe kleur, is het planningdeel van de agenda. Hierin plaatst u de afspraken en notities voor de betreffende medewerker. Afhankelijk van het gekozen grid zal dit onderdeel compacter of langgerekter zijn. In dit onderdeel loopt er een rode streep door de agenda. Deze streep geeft de actuele tijd aan. Om te plannen, maar ook om een notitie te maken, heeft u twee opties: 1. U dubbelklikt in de planningsagenda op de tijd waarop u wilt plannen. 2. U dubbelklikt op een tijd aan de linkerkant van de planningagenda. Dit is handig wanneer er al agendapunten ingevoerd zijn op de gewenste tijd. Dan kunt u naast de agenda en de agendapunten dubbelklikken. Let op: klikt u aan de bovenkant van de uurbalk in de planningsagenda of op de tijdsknop, dan zal in het hier gebruikte voorbeeld de starttijd om 15:00 uur zijn. Klikt u echter onderin de agenda of de knop, dan zal de starttijd om 15:30 uur zijn. Deze werking is hetzelfde in andere grids, behalve in die van 5, 10 en 15 minuten; in een 20-minuten-grid start de afspraak of notitie om 15:00 uur als u bovenin de knop klikt en om 15:10 uur als u bovenin klikt.

5 Nadat u hebt gedubbelklikt op een tijdsknop, verschijnt het scherm waarmee u een afspraak of notitie in de agenda kunt plaatsen. U ziet dat het plannen van een behandelmoment maar één van de mogelijkheden is. U kunt ook groepen, afspraken / notities en blokkeringen in de agenda zetten. De dubbelklik op de tijd is dus in de plaats gekomen van het sloticoon, het poppetje en de dubbelsteen. In de werking van deze onderdelen is vooralsnog nauwelijks iets veranderd. U kunt op het betreffende tabblad klikken en vervolgens de patiënt, het behandeltype, de groep, of de te blokkeren periode kiezen. Een belangrijk verschil zit in de starttijd. Zoals hierboven vermeld, is het afhankelijk van de plek waarop u dubbelklikte waarop de starttijd staat. U hoeft dus niet of minder vaak de starttijd te veranderen, zolang u geplaatst dubbelklikt in de planningsagenda. Nadat bijvoorbeeld een patiënt en behandeltype geselecteerd zijn en u klikt op Opslaan en sluiten, dan verschijnt de behandeling in de agenda. Eén van de belangrijkste aanpassingen in de agenda is de wijze van plannen. Voorheen werden afspraken van links naar rechts gepland, nu van boven naar beneden. In de planningagenda staat een beperkte hoeveelheid informatie, namelijk de starttijd, de voorletters en achternaam van de patiënt en het geslacht. Om de behandeling of notitie te veranderen of verwijderen, dubbelklikt u op het agendapunt. Het aanpassen van een afspraak is niet veranderd ten opzichte van de bestaande werking. De verwijdermogelijkheid vindt u bovenin het scherm, bij de knop Behandelmoment verwijderen.

6 De linker kolom, die in één van de eerste afbeeldingen leeg was, bevat na het plannen van een behandeling, afspraak, notitie of blokkering nu de details van het geplande agendapunt. In het weergegeven voorbeeld ziet u aan de linkerkant van de detailweergave admin en 1000-ft staan. Dit is de afkorting van de praktijk en de afkorting van het behandelmoment. Verder worden de tijd, de voorletters, achternaam, voornaam, geslacht, patiënt- en telefoonnummer getoond. U ziet tevens dat het aantal iconen flink verminderd is ten opzichte van de oude agenda. Er is nog maar een zestal iconen overgebleven, namelijk het verzekeringsicoon, de patiëntkaart, behandeltraject, behandeloverzicht, procedure bewerken en dashboard. Naast het patiëntkaarticoon, is het ook mogelijk om op de naam van de patiënt te klikken om in de patiëntkaart terecht te komen. Om een agendapunt te wijzigen of verwijderen, kunt u naast het agendapunt ook dubbelklikken op deze detailweergave. De detailweergave kan, net als de herinneringen, ook opzij geschoven worden om een bredere planningagenda te creëren, bijvoorbeeld voor een medewerker die zich (op dat moment) meer met planning bezighoud. In bovenstaande afbeelding zijn de detailweergave en de herinneringen opzijgeschoven, waardoor er een brede planningagenda is verschenen. In die agenda zijn twee behandelmomenten, een notitie en een groep gepland. Bij de behandelingen is een groen balkje te zien aan de linkerkant. Bij de notitie (en ook bij een commerciële afspraak) is dit geel en bij een groep is de kleur paars. Bovendien is ervoor gekozen om de ingesteld praktijkkleur (in dit voorbeeld geel, grijs en roze) links en rechts van de agendapunten te blijven weergeven, zodat duidelijk blijft wat de weekindeling is.

7 De tijdslijn die meeloopt in de agenda, zorgt tevens voor het meelopen van de agenda zelf. De tijdsbalk blijft de hele dag in beeld en zorgt er zo voor dat de agendapunten die rond het huidige tijdstip gepland staan, in beeld staan. Ook de detailweergave loopt mee. Door in de detailweergave of in de planningagenda te scrollen en vervolgens te klikken op een behandelmoment, afspraak / notitie of groep, wordt deze in beide kolommen geselecteerd, te zien aan de blauwe omlijning. Mocht het zo zijn dat door scrollen de beide kolommen niet synchroon liepen, dan wordt dat automatisch weer gecorrigeerd door een agendapunt aan te klikken. De weekagenda Zoals u verderop zult lezen, is het mogelijk om in het Hoofdmenu in te stellen of u een vijfdaagse of een zevendaagse weekagenda wilt laten weergeven. Bovendien kan ingesteld worden of de weekagenda standaard met of zonder de herinneringen weergegeven moet worden. In het voorbeeld hieronder wordt uitgegaan van een vijfdaagse weekweergave zonder herinneringen. De herinneringen kunnen weergegeven worden door aan de rechterkant te klikken op de << knop. Ook in de weekagenda werkt de gridinstelling en de daarbij horende planningsconsequentie door. Dus dubbelklikt u in het bovenste deel van het tijdsvak van bijvoorbeeld 12:00 12:30 uur in een 30- minuten-grid, dan zal de starttijd op 12:00 uur gezet worden. Dubbelklikt u in het onderste deel, dan is de starttijd 12:15 uur. De hoeveelheid informatie dat gegeven wordt in een agendapunt is afhankelijk van de breedte van het scherm. In bovenstaand voorbeeld wordt bij de twee behandelingen de achternaam getoond en bij de eerste behandeling ook het geslacht (M), maar geen voornaam of letters. Dit geldt voor zowel de dag- als de weekagenda.

8 Persoonlijke agenda Via Hoofdmenu Beheer Persoonlijke agenda kunt u enkele persoonlijke standaardinstellingen doen die betrekking hebben op uw agenda. De instellingen die u hier doet hebben o.a. betrekking op het huisicoon in de agenda, waarop u kunt klikken om in uw persoonlijke voorkeursscherm terecht te komen. Tevens plaatst Fysiomanager u na het inloggen standaard in de hier gemaakte instellingen. Bovenin het scherm kunt u instellen of u in de dag- of weekweergave terecht wilt komen en in welke gridinstelling dit dient te gebeuren. U kunt aangeven of u de detailweergave, de linker kolom in de agenda met daarin o.a. de icoontjes, standaard zichtbaar of verborgen wilt hebben. Hetzelfde geldt voor de lange notitievelden. Voor de herinneringen is in te stellen of deze wel of niet standaard zichtbaar moeten zijn in de dag- en weekagenda. Verder kunt u ingeven welke praktijk er standaard geselecteerd moet zijn boven de agenda en welke medewerkeragenda er standaard geselecteerd moet worden na inloggen en na klikken op het huisicoon. Tenslotte kan er voor de weekagenda gekozen worden voor een standaard 5-dagen weergave of een 7-dagen weergave en na hoeveel dagen de controle op openstaande behandeltrajecten u een herinnering moet geven in de agenda. Dit laatste punt was voorheen alleen pakketbreed in te stellen maar kan dus nu per medewerker verschillend ingesteld worden.

9 Aangepaste iconen U heeft hierboven een beeld gekregen van de eerste, nieuwe opzet van de agenda. Hierin is een aantal iconen verdwenen, maar er is ook een aantal aanpassingen gedaan in bestaande iconen. Rode iconen Voor enkele gebruikers, waaronder mensen die kleurenblind zijn, waren de verschillen tussen blauwe en rode iconen niet altijd duidelijk genoeg. Mede hierdoor hebben we ervoor gekozen om de verschillen tussen blauwe en rode iconen wat duidelijker te maken, door niet alleen de kleur te veranderen. Hieronder ziet u voorbeelden van aan de ene kant het blauwe icoon en ernaast het rode icoon. Hierdoor zal het voor iedereen duidelijker zijn wanneer een onderdeel nog niet (volledig) is ingevuld. Verder is het ook het icoon voor de patiënt actiepunten, de knipperende rode A, aangepast. Ook die wordt hieronder weergegeven. Behandelstop Wanneer u het behandeltraject van de patiënt heeft afgesloten, wordt onderstaand icoon getoond. Voorheen werd het icoon van de behandelstop grijs gemaakt, maar het icoon van de behandelstop is niet meer aanwezig in de agenda. Om toch duidelijk zichtbaar te hebben dat het traject is afgesloten, is voor onderstaand icoon gekozen. Het blijft, zoals u al gewend was, gewoon mogelijk om het behandeltraject te openen nadat het is afgesloten.

De dagagenda kan onderverdeeld worden in drie kolommen: de detailweergave van de behandelingen, het planningveld van de agenda en de herinneringen.

De dagagenda kan onderverdeeld worden in drie kolommen: de detailweergave van de behandelingen, het planningveld van de agenda en de herinneringen. Agenda 2.0 In deze eerste agenda-update zal met name de lay-out van de agenda veranderen. Naast de verandering van het uiterlijk, zijn er ook enkele functies nieuw in de agenda en in de instellingsmogelijkheden

Nadere informatie

Let op: het is raadzaam om geen felle, scherpe kleuren te gebruiken. Het gebruik van milde, lichtere kleuren zorgt voor rust in de agenda.

Let op: het is raadzaam om geen felle, scherpe kleuren te gebruiken. Het gebruik van milde, lichtere kleuren zorgt voor rust in de agenda. Fysiomanager update 22 augustus 2013 Kleurweergaven Praktijk Detailweergave In de detailagenda zijn de praktijkkleuren zichtbaar gemaakt, zodat in één oogopslag gezien kan worden of een (reeks van) behandeling(en)

Nadere informatie

Dashboard 2.0. Het vernieuwde dashboard is op te delen in de volgende onderdelen:

Dashboard 2.0. Het vernieuwde dashboard is op te delen in de volgende onderdelen: Dashboard 2.0 Bij het nieuwe dashboard is het uitgangspunt dat het een scherm moet zijn waar alle relevante informatie vanuit het inhoudelijk dossier overzichtelijk en volledig teruggevonden wordt. Daarnaast

Nadere informatie

Agenda. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda.

Agenda. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda. De digitale agenda bestaat uit een aantal onderdelen die gezamenlijk de digitale agenda vormen. Het bestaat uit: a. de maandkalender b. de afspraakkaart c. het agendablad met de dagagenda d. het agendablad

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis)

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis) Intelly B.V. Handleiding Aan de slag (basis) References Project : 17V12216 v1.0 Intelly B.V. Datum : 27 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V. Tel: +31(0)88

Nadere informatie

DETAILWEERGAVEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

DETAILWEERGAVEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology DETAILWEERGAVEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over detailweergaven in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

OVERZICHT FUNCTIES MAGISTER

OVERZICHT FUNCTIES MAGISTER OVERZICHT FUNCTIES MAGISTER Nadat is ingelogd in Magister verschijnt het Vandaag-scherm: Naam kind 1 Via de linkerkolom kunnen de verschillende opties worden benaderd. In de bovenste regel kan indien van

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders/verzorgers

Handleiding Magister voor ouders/verzorgers Handleiding Magister Magister is het nieuwe administratiesysteem van Pontes Pieter Zeeman. Het is één pakket toegankelijk voor administratie, onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel, leerlingen

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Handleiding Magister voor leerlingen.

Handleiding Magister voor leerlingen. Handleiding Magister. Magister is het nieuwe administratiesysteem van Pontes Pieter Zeeman. Iedereen, ouders, leerlingen, personeel en administratie kan gebruik maken van Magister. Ouders hebben voor Magister

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard Versie 1.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Inleiding 3 1.1 Over deze gebruikershandleiding 3 1.2 Over het Givt-dashboard 3 2.0 Starten met het Givt-dashboard

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PLANNINGSMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 24-5-2018 Versie 1.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de planningsmodule in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS 6 januari 2017 Versie 0.2 Ledyears I Postbus 64 I 2950 AB Alblasserdam I Tel: 088-3221 000 I info@ledyears.nl I www.ledyears.nl 1 / 6 Inhoudsopgave 1. LAY-OUT AANMAKEN... 3 2.

Nadere informatie

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Handleiding Intus Planning voor vrijwilligers Deel 1 Algemene uitleg over Intus Planning Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Groen Geel heeft een overeenkomst

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Handleiding Magister voor ouders Voor onze schooladministratie maken wij gebruik van het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en ouders in staat om via internet de basisgegevens en de

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

ALLOcloud Web Meeting

ALLOcloud Web Meeting ALLOcloud Web Meeting 1. In & uit loggen 2. Microfoon en camera 3. Interface voor het beheer van de vergaderingen 3.1 Overzicht 3.2 Functies aan de linkerkant 3.2.1 Volgende vergaderingen 3.2.2 Eerdere

Nadere informatie

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen 7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen Deze instructie is geschreven om een bericht aan te passen in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen en wijzigen van berichten op deze pagina gaat op een

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Basishandelingen OTYS Phoenix Algemene instructie voor launching customers OTYS Phoenix

Basishandelingen OTYS Phoenix Algemene instructie voor launching customers OTYS Phoenix Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 1 Van start met Phoenix... 1... 1 Inloggen... 1 Beschikbare modules... 1 Uitloggen... 2 Dashboard... 2... 2 Portlets toevoegen... 2 Portlets verplaatsen... 2 Portlets

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Beheerdersrechten... 7 2.1.2 Contactpersonenbeheer... 7 2.1.3 Oproepgeschiedenis... 7 2.1.4 Chat... 8 2.1.5 Call back overzicht... 8

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

BASISHANDELINGEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

BASISHANDELINGEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology BASISHANDELINGEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie... 5 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

MijnPost - Pop-up blokkering uitzetten

MijnPost - Pop-up blokkering uitzetten MijnPost - Pop-up blokkering uitzetten 1. Pop-up blokkering Hoe kan ik voorkomen dat ik steeds toegang moet verlenen voor de pop-up om bijvoorbeeld labels te printen of verzendbewijs op te vragen? Als

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

HANDLEIDING Scheduler

HANDLEIDING Scheduler HANDLEIDING Scheduler Planning van uw telefonische bereikbaarheid Scheduler Inloggen Om gebruik te kunnen maken van de Scheduler dient u eerst in te loggen in het Vtel Dashboard. Middels een veilige login

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Planning (werkorder en/of activiteiten planning Easy-work) Planning versie V1.0.13 Easy-work versie 610 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda Agenda VIVA2.0 VIVA2.0 Agenda CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Corilus B.V. 1. Agenda 1 Inhoudsopgave 1. Agenda...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Als ouder/verzorger van een leerling of leerlingen op de Boelensschool hebt u de mogelijkheid om de prestaties van uw kind(eren) in ons administratiesysteem Magister op ieder moment te raadplegen. Magister

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders Installatie Silverlight Om te kunnen werken met Magister is het nodig dat Silverlight op de computer is geïnstalleerd. Het is goed mogelijk dat Silverlight al op uw computer staat: er zijn meer programma

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Gebruik van de cliëntagenda

Gebruik van de cliëntagenda Voordat de cliëntagenda in gebruik genomen kan worden, zal deze functionaliteit aangezet moeten worden door Nedap Support. Items in de cliëntagenda zijn te wijzigen met het recht "Cliëntagenda beheren".

Nadere informatie

Algemeen Inlogscherm Agenda scherm Product zoeken Zoeken in Dossiers Laboratoriumuitslagen...

Algemeen Inlogscherm Agenda scherm Product zoeken Zoeken in Dossiers Laboratoriumuitslagen... Inhoudsopgave Algemeen... 3 1 Inlogscherm... 3 2 Agenda scherm... 4 3 Product zoeken... 5 4 Zoeken in Dossiers... 6 5 Laboratoriumuitslagen... 6 6 Bijsluitertab... 6 7 Proforma Facturen... 7 8 Tab enter

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen Uitgebreide toelichting voor één vestiging Hieronder worden alle onderdelen van de RI&E uitgebreid toegelicht. Wie snel aan de slag wil, moet terugkeren naar de website en op Verkorte toelichting voor

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer voor SuperUsers

Handleiding Gebruikersbeheer voor SuperUsers Handleiding Gebruikersbeheer voor SuperUsers SWV de Eem Beste directeur en/of ib er, Voor je ligt de handleiding over het vernieuwde gebruik van de profielen. Gebruiksvriendelijkheid en verscherping van

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1...1 1.1 Instellingen...1 1.2 Intramed mobiel gebruiken...6 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

PK-Online [versie ]

PK-Online [versie ] PK-Online [versie 02-04-2018] Inhoud Pagina 1 Inleiding en inloggen... 2 2. Wedstrijd kiezen... 3 3. Wedstrijd beheren... 5 3.1. Beheersscherm... 5 3.2. Ronden en Uitslagen... 6 3.3. Noodknop... 8 4. Afsluiten

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

DOSSIERS HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

DOSSIERS HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology DOSSIERS HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over dossiers in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie... 5 1.3 Opbouw

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding ECD MoreCare4

Handleiding ECD MoreCare4 Handleiding ECD MoreCare4 Inloggen MoreCare4 Start je internet-browser (Internet Explorer of Chrome) Tik in de adresregel de volgende gegevens in mijnpsw.nl Je komt daarna in dit scherm: Voer je gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2)

Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2) Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2) Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan u gratis gebruik kunt maken als u Intramed

Nadere informatie

Handleiding Brunata WebMon (gebruiker)

Handleiding Brunata WebMon (gebruiker) Handleiding Brunata WebMon (gebruiker) Warmtemeterservice B.V. versie 0.95 / 2015-12-09 afrekening@wms.nl 2 Wat is Brunata Online? Brunata Online bevat alle op internet gebaseerde diensten die momenteel

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie