Agenda. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda."

Transcriptie

1 De digitale agenda bestaat uit een aantal onderdelen die gezamenlijk de digitale agenda vormen. Het bestaat uit: a. de maandkalender b. de afspraakkaart c. het agendablad met de dagagenda d. het agendablad met de teamagenda e. het weekoverzicht d. het maandoverzicht Per onderdeel worden deze apart toegelicht en welke verbanden deze met elkaar hebben. Eerst worden de verschillende schermen toegelicht en daarna hoe je op verschillende wijze een afspraak kunt maken, een afspraak kunt wijzigen of bekijken. Omdat de agenda een belangrijk onderdeel van Invice is is er veel tijd besteed om deze handleiding zo uitgebreid mogelijk te maken. Algemeen De agenda is zo gemaakt dat deze functioneert als een papierenagenda. Met andere woorden als je iets wilt wijzigen dan zal je een fysieke actie moeten uitvoeren. Bijvoorbeeld als je in de agenda zit van dinsdag 4 mei 2006 en je wilt de agenda van 10 mei 2006 bekijken, dan moet je ook die datum in de maandkalender aanklikken. Door het aanklikken van die dag wordt de agenda van die dag geopend. Als je nu vanuit die agenda naar bijv. een relatiedossier gaat en je verlaat vervolgens dit dossier door de button hoofdmenu aan te klikken en je komt direct of later weer terug in de agenda dan kom je ook in de dag die voor het laatst was aangeklikt. Wil je nu naar een andere dag, dan moet er dus weer een nieuwe dag in de maandkalender worden aangeklikt. Dus onthoudt, als je een afspraak wilt bekijken, een nieuwe afspraak wilt maken, of een afspraak wilt wijzigen, kijk dan eerst op welke dag de agenda staat. De agenda in Invice bestaat uit een persoonlijke agenda en een teamagenda. De persoonlijke agenda heeft een dag- en een weekversie. Daartussen kan je switchen om een uitgebreider of een precieser overzicht van de agenda te krijgen. Bij het opstarten van Invice komt men in het hoofdmenu en als het is ingesteld dat je met de agenda opstart, kom je direct in de agenda die jouw voorkeur heeft. Voor de adviseurs meestal de persoonlijke dagagenda en voor de mid- en backoffice medewerkers de teamagenda. Agendablad Het agendablad is het scherm waarin je komt als je in het hoofdmenu agenda aanklikt. Zowel de dag- als de teamagenda hebben dezelfde opbouw. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda. Het agendablad bestaat uit: - twee kalendermaanden - het afsprakenoverzicht, met de navigatieknoppen - een afspraakaart - een To Do overzicht

2 De vaste onderdelen van de agenda Als eerste worden de vaste onderdelen van de agenda toegelicht. De vaste onderdelen zijn zowel zichtbaar in de dag- week- maand en teamagenda (Grid). - de kalendermaanden, - de afspraakkaart, - de navigatieknoppen - de To Do info - De tijdbalk De kalendermaanden De agenda is gemaakt naar Europees voorbeeld. Dus de week begint dan op maandag. De bovenste kalender geeft de actuele maand aan. De onderste kalender de volgende maand. Boven in het kader zitten twee pijltjes. met het linker pijltje ga je terug in maanden. Met het rechterpijltje ga je een maand vooruit. Elke klik is één maand vooriuit of achteruit. Daar tussen staat de button vandaag. Als je daar opklikt ga je telkens terug naar de actuele dag Die dag is rood geaccentueerd. Als je nu op een dag klikt, dan wordt deze dag geselecteerd voor het maken van een afspraak in de afspraakkaart of kan je kijken in je persoonlijke agenda van die dag. De dag die je geslecteerd hebt is dan geel gekleurd. Dus in dit voorbeeld is de huidige dag 8 januari en de gekozen dag 10 januari. De weeknummers staan voor de weken vermeld.

3 Afspraakkaart Via de afspraakkaart worden gegevens verzameld om een afspraak samen te stellen. Hoe je een afspraak kunt maken wordt verderop in de handleiding uitgelegd. Nu alleen een korte omschrijving van de onderdelen. In de afspraakkaart is zichtbaar: - Soort afspraak (te selecteren uit een uitklapvenster) - Met wie de afspraak is (particulier of zakelijk) - De balk waarin de tijd, duur en frequentie van de afspraak staan - van is de starttijd van de afspraak (te selecteren in de tijdbalk of te selecteren uit een uitklapvenster) - duur is de lengte van de afspraak 0,25 is een kwartier, 0,50 is een half uur, 0,75 is drie kwartier en 1.0 is een uur. (te selecteren uit een uitklapvenster Dus de afspraken kunnen per kwartier gemaakt worden. - tot is de eindtijd. wordt automatisch berekend als de duur is ingevuld. - dagen betekent dat wanneer er meerder dagen achter elkaar ingeboekt moeten worden hier het aantal dagen aangegeven kan worden. (het programma ziet de zaterdag en zondag als gewone dagen) Dus als je dagen wilt inplannen met een weekend er tussen, dan moet je rekening houden met deze dagen. - Kies collega (s), met deze button wordt een uitklapvenster geopend. In dat venster kunnen collega s worden gesleceteerd. Allen krijgen dan dezelfde afspraak, eventueel met dezelfde relatie. - andere locatie, als je deze knop aanklikt, dan zie je dit schermpje. Je kan dan selecteren waar de afspraak is. Indien je andere locatie selecteert, dien je, na het maken van een afspraak, in het notitieveld van de afspraak het juiste adres in te voeren. Zie hiervoor de toelichting verderop in deze handleiding. - maak afspraak of bewerk afspraak, met het aanklikken van deze knop wordt de nieuwe afspraak ingeboekt of een bestaande afspraak die bewerkt is (bijv. wijziging datum ofzo) aangepast. - wis, met het aanklikken van deze button wordt de afspraakkaart leeg gemaakt. Navigatieknoppen Met deze knoppen navigeer je in de agenda tussen de dag- week- maand- en teamagenda (Grid). Onder de navigatieknoppen staat altijd de dag waarin je bezig bent. Kan dus een andere dag zijn dan de actuele dag.

4 To Do Info In de agenda is direct zichtbaar of er To Do s zijn. Hier is zichtbaar of en hoeveel To Do s open staan. Afhankelijk van de instelling wordt bij het openen van de agende de To Do lijst geopend of gesloten getoond. De To Do wordt alleen getoond in de persoonlijke agenda, omdat deze persoonsgebonden is. In dit voorbeeld is de To Do lijst gesloten. Als je deze knop aanklikt dan wordt de To Do lijst geopend. Zie voor uitleg van het To Do systeem de aparte handleding die daarvoor gemaakt is. Tijdbalk In de tijdbalk is zichtbaar de afspraken van die dag. Met een kleurcode wordt er een extra accent aan de afspraak gegeven. Deze kleurcode kan door het kantoor zelf worden ingesteld. Hoe de tijdbalk verder gebruikt kan worden zie verderop in de handleiding waar de persoonlijke dagagenda wordt toegelicht. Dagagenda - afsprakenoverzicht Het afsprakenoverzicht toont de dag van vandaag, tenzij bewust een andere dag gekozen is. De dag die getoond wordt staat boven het overzicht. Daarnaast wordt eventueel getoond de naam van een feestdag of een bijzondere dag. Het blijft wel mogelijk om op die dagen een afspraak te maken. Het overzicht toont de afspraken die er zijn, de soort afspraak, start- en eindtijd van de afspraak, of er een notitie bij een afspraak zit en of er collega s aan een afspraak gekoppeld zijn.

5 Relatie, onder relatie wordt getoond de naam van de persoon/personen of het bedrijf waarmee je een afspraak hebt. Bij een bedrijf is dat over het algemeen met een contactpersoon (accountmanager) of een bevoegd persoon. Elk soort relatie heeft ook een eigen kleurcode, zodat daaraan direct gezien kan worden wat voor een soort relatie/afspraak dat is. Je kunt een afspraak hebben met één persoon alleen, met één of twee personen vanuit een particulier dossier, met één of meerdere personen namens een zakelijke relatie of met één of meerdere personen vanuit een zakelijk dossier. Als voorbeeld zijn alle verschillende soorten afspraken hieronder te zien. Als je bij relatie klikt, dan worden de namen van de afspraken onzichtbaar gemaakt. Dat kan ook standaard worden ingesteld door de beheerder van Invice. Indien je dat kiest wordt bij het openen van de agenda geen namen getoond. Indien je ze dan wel wilt zien klik je hier. Als je dan nog een keer klikt zijn ze weer onzichtbaar. Vanuit de agenda kan je direct in het dossier van de afspraak komen. Je klikt hier en het betreffende onderdeel wordt dan geopend. Je verlaat dan het hoofdmenu. Afspraakbevestiging als je hier op dit printertje klikt, wordt de brievenmodule geopend en kan je een afspraakbevestiging maken of een al gemaakte afspraakbevestiging bekijken. Zie voor uitleg hierover de handleiding communicatie, onderdeel brieven. Afspraak Onder afspraak wordt getoond de soort afspraak. Naast de afspraak kunnen twee iconen zichtbaar zijn. Indin dit Icoon zichtbaar is, dan betekend het dat de afspraak buiten kantoor is. Dat kan bij de klant thuis zijn of op een andere lokatie. Deze lokatie kan dan worden bekeken in de agenda notitie. Als je het icoon aanklikt wordt een routeplanner geopend en de route berekend. Standaard is de routeplanner van Google.com/maps gekoppeld, inclusief Satelliet foto s. Het andere icoon toont of er aan die afspraak nog andere collega s aan die afspraak gekoppeld zitten. Tip! indien je een kort tijdje de cursor op de afspraak houdt, wordt zichtbaar wie de afspraak gemaakt heeft. Houdt je de cursor een kort tijdje op, zie je welke collega( s) aan de afspraak gekoppeld zijn. Van is de begintijd van de afspraak en tot is de eindtijd van de afspraak. Als extra wordt daarnaast de duur van de afspraak getoond.

6 Agenda notitie, als je deze button aanklikt kom je in de Notitie Agenda. Als het notitiebklokje gekleurd is betekend dat dat er een notitie geplaatst is. In de Notitie Agenda kan je verschillende informatie kwijt: Agenda Notitie, een notitie die van belang is voor de afspraak ( na het openen het witte vlak aanklikken en je kan de notitie typen) Datum/tijd als je deze button aanklikt wordt de datum en tijd dat je de notitie gemaakt hebt onder de notitie gezet.. Locatie hier is zichtbaar het adres waar de afspraak is, indien deze buiten het kantoor is. Als er andere locatie is gekozen dan kan hier het adres worden ingetypt. ( de volgorde is adres,plaats,postcode met spatie tussen cijffers en letters) Kilometerregistratie. In dit veld kan het aantal kilometers worden getypt die de afspraak heeft gekost. SLUIT WINDOW, na het bewerken van de Notitie agenda sluit de je handleing af met het aanklikken van deze button. Afspraak bewerken Als je deze button, met het uiterlijk van een potloodje met een gummetje, kan de gemaakte afspraak weer bewerkt worden. Een kopie van de afspraak wordt in de afspraakkaart geplaatst. De afspraak zelf blijft nog in de aspraakoverzicht zitten. Je kan alle variabelen van de afspraak aanpassen. Door bijvoorbeld een andere dag in de kalender aan te klikken wordt de afspraak aan een andere dag gekoppeld. Of door het aankliken van de button soort kan je een andere soort afspraak kiezen. Zodra je in de afspraakkaart de knop bewerk aanklikt wordt de afspraak pas daadwerkelijk aangepast. Als laatste is de knop zekerheid wordt eerst (vuilnisvat) waarmee de afspraak verwijderd kan worden. Voor alle nog gevraagd of de afspraak daadwerkelijk verwijderd moet worden.

7 Navigatieknoppen Met deze knoppen navigeer je in de agenda tussen de dag- week- maand- en teamagenda (Grid). Weekagenda Deze toont de persoonlijke weekagenda. Klik je daar een afspraak op een bepaalde dag aan, dan kom je direct in die afspraak. Maandagenda Deze toont de persoonlijke maandagenda. Zo heb je snel zicht hoeveel afspraken die maand zijn (geweest). Met het aanklikken van een dag kom je in die dag agenda. Grid (Teamagenda) Als je teamagenda aanklikt kom je in het overzicht waar alle agenda s van de gebruikers van Invice worden getoond. Hierin staan alle geactiveerde gebruikers op volgorde. Daar wordt ook met kleuren de diverse afspraken getoond. Als je een kleur aanklikt wordt in dit venster een samenvatting van de afspraak getoond. Als je naar het dossier van de afspraak wilt, klik je deze knop aan. Je komt dan direct in dat onderdeel. Een persoonskaart, een particulierdossier, een zakelijke relatie of een zakelijk dossier. De knoppen die daarnaast staan zijn al eerder uitgelegd.. Tijdbalk onderaan de dagagenda is een balk zichtbaar. Deze tijdbalk geeft per kwartier de afspraken weer. Elk soort afspraak heeft een kleur. Deze kleuren en soorten afspraken zijn door de beheerder aan te passen in variabelen. De tijdbalk is een extra fisueel hulpmiddel om snel overzicht hebben waneer er afspraken zijn en van welke soort. In de teamagenda heeft iedere gebruiker een eigen tijdbalk.

Personen - persoonsregister 2

Personen - persoonsregister 2 Het persoonsregister is m.b.t. de persoonsgegevens het centrale deel van Invice. In het persoonsregister worden alle relevante gegevens verzameld die noodzakelijk zijn voor alle activiteiten in Invice

Nadere informatie

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd op welke wijze: - het digitale dossier te benaderen is; - het digitale dosier is ingedeeld; - hoe gescande bescheiden gekoppeld kunnen worden aan een - persoon - object

Nadere informatie

Particulier Dossier - aanmaken

Particulier Dossier - aanmaken Een Particulier Dossier wordt pas aangemaakt als een Persoon (Klant) advies wilt of direct een dienst of product gaat afnemen. Er zijn drie uitgangspunten: 1. de persoon is al een keer in Invice ingevoerd,

Nadere informatie

Contracten - Algemeen concept_software

Contracten - Algemeen concept_software Contracten zijn de overeenkomsten van de afgesloten producten tussen de klant en de Maatschappij. In Invice zijn de contracten verdeeld over 5 hoofdgroepen - hypotheken - Leven - Schadeverzekeringen -

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw Een zakelijke relatie wordt aangemaakt als: - een bedrijf klant gaat worden, bijvoorbeeld een eenmanszaak van een klant of het bedrijf van een klant die DGA is van het bedrijf; - met een bedrijf zaken

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

De start & inloggen. a. Hoe is Invice opgezet b. Gebruik en doelstelling buttons, Iconen, tabbladen en kleuren c. Overige tips & trics d.

De start & inloggen. a. Hoe is Invice opgezet b. Gebruik en doelstelling buttons, Iconen, tabbladen en kleuren c. Overige tips & trics d. a. Hoe is Invice opgezet b. Gebruik en doelstelling buttons, Iconen, tabbladen en kleuren c. Overige tips & trics d. Het inloggen A. Hoe is Invice opgezet Invice is het werkprogramma waar je de hele dag

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Advies - Algemeen concept_software

Advies - Algemeen concept_software Met de invoering van de WFT is het advies van met name complexe producten niet meer hetzelfde. Aan de ene kant stelt de WFT dat het noodzakelijk is dat de adviseur een klantprofiel opstelt. Maar aan de

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Agenda-items maken Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010

Agenda-items maken Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 In de module Agenda & Planning onderscheiden we drie typen agenda-items. Algemene agenda-items Planning-items Afspraak-items In de maandagenda

Nadere informatie

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties 1 Inhoud Inleiding... 3 Uitzonderingen registratie heropenen... 4 1. Registratie heropenen:... 4 2. Registraties verwijderen... 4 3.

Nadere informatie

Windoc Lists. Versie november CompuGroup Medical Belgium bvba Boerestraat 11 A, Nevele - Belgium.

Windoc Lists. Versie november CompuGroup Medical Belgium bvba Boerestraat 11 A, Nevele - Belgium. Versie 8.8. 28 november 2011 1 Doel. Dit tool programma stelt u in de mogelijkheid een lijst te produceren van deze patiënte(s)n voor wie een preventieve planning verlopen is tussen 2 datums. Tevens kunt

Nadere informatie

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Navigatie - & zoeken versie

Navigatie - & zoeken versie Met navigeren of zoeken kan je personen en bedrijven in Invice vinden. Met navigeren vindt je meerdere zoekuitkomsten te gelijk, terwijl je met zoeken één bepaalde persoon of bedrijf gericht gaat zoeken.

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Koppeling - NWP van ÈFDÉCÉ Software b.v. concept_software

Koppeling - NWP van ÈFDÉCÉ Software b.v. concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de koppeling vanuit Invice kan starten en welke gegevens je In Invice kan invoeren om door de koppeling zo veel mogelijk gegevens naar het NWP van ÈFDÉCÉ Software

Nadere informatie

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda Agenda VIVA2.0 VIVA2.0 Agenda CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Corilus B.V. 1. Agenda 1 Inhoudsopgave 1. Agenda...

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker Handleiding Tijdregistratie Server Gebruiker Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Inloggen 3 Menu Tijdregistratie 5 Tijdregistratie 5 Tijdregistratie

Nadere informatie

De dagagenda kan onderverdeeld worden in drie kolommen: de detailweergave van de behandelingen, het planningveld van de agenda en de herinneringen.

De dagagenda kan onderverdeeld worden in drie kolommen: de detailweergave van de behandelingen, het planningveld van de agenda en de herinneringen. Agenda 2.0 In deze eerste agenda-update zal met name de lay-out van de agenda veranderen. Naast de verandering van het uiterlijk, zijn er ook enkele functies nieuw in de agenda en in de instellingsmogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Afspraken maken...3 1.1 Agenda...3 1.1.1 Het begin...3 1.1.2 Opmerkingen...3 1.1.3 Nabellen...3 1.1.4 Condoleances...4 1.1.5 Andere weergave...4

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Let op: het is raadzaam om geen felle, scherpe kleuren te gebruiken. Het gebruik van milde, lichtere kleuren zorgt voor rust in de agenda.

Let op: het is raadzaam om geen felle, scherpe kleuren te gebruiken. Het gebruik van milde, lichtere kleuren zorgt voor rust in de agenda. Fysiomanager update 22 augustus 2013 Kleurweergaven Praktijk Detailweergave In de detailagenda zijn de praktijkkleuren zichtbaar gemaakt, zodat in één oogopslag gezien kan worden of een (reeks van) behandeling(en)

Nadere informatie

We gaan een relatie toevoegen en bespreken alle velden die daarbij van toepassing zijn. De relaties zijn zichtbaar in uw rechter scherm.

We gaan een relatie toevoegen en bespreken alle velden die daarbij van toepassing zijn. De relaties zijn zichtbaar in uw rechter scherm. Relatie toevoegen Toepassingen binnen het relatiebestand 1. Relatie toevoegen 2. Relatie wijzigen 3. Relatie dupliceren 4. Relatie verwijderen 5. Relatiegroep bij relatie 6. Afdelingen 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Handleiding Intus Planning voor vrijwilligers Deel 1 Algemene uitleg over Intus Planning Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Groen Geel heeft een overeenkomst

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Het beheren van een Team-reservering op de pc

Het beheren van een Team-reservering op de pc Het beheren van een Team-reservering op de pc Deze handleiding beschrijft wat je allemaal met een Team-reservering kunt doen. Je vindt de Teamreserveringen, indien aanwezig, als je bent ingelogd en klikt

Nadere informatie

Handleiding Uw rekeninguittreksels in PC banking

Handleiding Uw rekeninguittreksels in PC banking Handleiding Uw rekeninguittreksels in PC banking I. Hoe kunt u overschakelen naar elektronische uittreksels in PC banking? II. III. Hoe kunt u uw uittreksels in PC banking raadplegen? Hoe kunt u uw uittreksels

Nadere informatie

STARTEN MET VTWAGEND BEGIN MET [ALT+O] SALARIS Wat u werkerkelijk wil verdienen of wat u nu verdient. FACTOR SOC.LASTEN Loonkosten worden berekend

STARTEN MET VTWAGEND BEGIN MET [ALT+O] SALARIS Wat u werkerkelijk wil verdienen of wat u nu verdient. FACTOR SOC.LASTEN Loonkosten worden berekend BEGIN MET [ALT+O] SALARIS Wat u werkerkelijk wil verdienen of wat u nu verdient. FACTOR SOC.LASTEN Loonkosten worden berekend AUTO KOSTEN TELEFOONKOSTEN OVERIGE KOSTEN Totaal kosten wordt berekend Vul

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven via i-school

Handleiding online inschrijven via i-school Handleiding online inschrijven via i-school Algemeen Om in te loggen surf je naar www.i-school.be/login. Geef je gebruikersnaam en paswoord in en klik op inloggen. Betekenis icoontjes: Inschrijven Inschrijving

Nadere informatie

Alure Uren Weekstaat

Alure Uren Weekstaat Alure Uren Weekstaat 10.9 2016 0704 Alure Uren Weekstaat... 1 1 Alure Uren weekstaat... 2 1.1 Weekstaat openen... 2 1.1.1 Alure Vandaag... 2 1.1.2 Mijn Weekstaten... 2 1.2 Weekstaat mutaties invoeren...

Nadere informatie

Open Internet op je computer en ga naar: www.archipelzorggroep.nl/medewerkers

Open Internet op je computer en ga naar: www.archipelzorggroep.nl/medewerkers Handleiding mijn rooster. Aanmelden: Je kunt vanaf nu zelf thuis je rooster bekijken. Naast je rooster kun je in mijn rooster nog een aantal zaken inzien: Jaarplan (je rooster) Rapport maandgerealiseerd

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Let op: Wij behandelen hier de agenda van een groep. De werking voor een client is nagenoeg identiek.

Let op: Wij behandelen hier de agenda van een groep. De werking voor een client is nagenoeg identiek. Snelstart Hoe werkt de Agenda? 2 1 3 4 Let op: Wij behandelen hier de agenda van een groep. De werking voor een client is nagenoeg identiek. 1 Dit is het maandoverzicht, standaard staat hij op de dag van

Nadere informatie

Instellingen... 2 Tijdsregistratie per week... 3 Tijdregistratie per dag... 5 Urenregistratie per maand... 6 Urenregistratie per dag...

Instellingen... 2 Tijdsregistratie per week... 3 Tijdregistratie per dag... 5 Urenregistratie per maand... 6 Urenregistratie per dag... Pauzes registreren Onze ontwikkelaars hebben Yoobi uitgebreid met extra functionaliteiten, waardoor het nu mogelijk is om pauzes vast te leggen. Voor veel organisaties is het noodzakelijk om de rusttijden

Nadere informatie

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide.

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide. Inleiding Abrona vindt het belangrijk om de zelfstandigheid en eigen regie van cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Een manier om hier aan bij te dragen is het gebruik van het cliëntportaal in het

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Planning (werkorder en/of activiteiten planning Easy-work) Planning versie V1.0.13 Easy-work versie 610 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Werken met bordboeken in Knooppunt

Werken met bordboeken in Knooppunt Werken met bordboeken in Knooppunt Inhoudstafel 1. Een overzicht... 3 2. Antwoordenmenu... 4 a. Antwoorden selecteren om te tonen... 5 b. Alle antwoorden tonen... 5 c. Antwoorden regel voor regel tonen...

Nadere informatie

IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 1. STAGKIJK 7 Versie 7.4 Stageoverzichten Handleiding

IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 1. STAGKIJK 7 Versie 7.4 Stageoverzichten Handleiding IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 1 STAGKIJK 7 Versie 7.4 Stageoverzichten Handleiding Najaar 2008 IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 2 Introductie In deze handleiding wordt beschreven waar de benodigde

Nadere informatie

De verschillende functies van de agenda (Hoofdmenu/Afspraken):

De verschillende functies van de agenda (Hoofdmenu/Afspraken): Modulekaart: Module Agenda Kaartnummer: 1 Versie: 1008 Algemeen: De agenda module maakt het mogelijk om centraal agenda s te registreren en deze gegevens door te zetten naar Outlook. Afspraken zijn terug

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

1. Soort afspraak Log in op Mijn Richting. Klik vervolgens rechts op de knop <Plan een afspraak in> Hierna komt u op scherm <Afspraak genereren>:

1. Soort afspraak Log in op Mijn Richting. Klik vervolgens rechts op de knop <Plan een afspraak in> Hierna komt u op scherm <Afspraak genereren>: Afspraak plannen Deze instructie laat zien hoe u een afspraak bij een bedrijfsarts kunt inplannen. Het plannen bestaat uit een vijftal stappen: 1. soort afspraak bepalen 2. afspraak plannen 3. afspraak

Nadere informatie

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister Leiden - Roelofarendsveen Handleiding Magister Inhoud Handleiding Magister Bonaventuracollege Leiden Roelofarendsveen.... 3 Toegang tot de site.... 4 Het vandaag scherm.... 5 Agenda... 6 Cijfers... 7 Aanwezigheid...

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Algemeen 05.01 versie 09-02-2008

Zakelijke Relatie - Algemeen 05.01 versie 09-02-2008 Algemeen: Een zakelijke relatie is een bedrijf waarmee het kantoor contact mee heeft of waarvan de gegevens van dat bedrijf nodig is als informatie voor het advies of aanvraag en beheer van contracten.

Nadere informatie

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Kalender tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 01D00 Inhoudsopgave 1. Doel van de tool - 3-2. Weergave van de kalender - 4-2.1 Standaard weergave...

Nadere informatie

Microsoft Outlook 365

Microsoft Outlook 365 Microsoft Outlook 365 Een e-mail versturen met Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

AGENDAMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

AGENDAMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology AGENDAMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Over de Agendamodule... 4 1.1 Introductie... 4 1.2 Doel instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Handleiding Boeken hotelovernachting

Handleiding Boeken hotelovernachting Handleiding Boeken hotelovernachting Inhoud valk.com... 3 Reserveringen deel 1... 4 Stap 1 Controleer beschikbaarheid... 4 Stap 2 Kies kamertype... 5 Stap 3 Invullen en controleren gegevens... 6 Registreren

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

Website voor leerkrachten

Website voor leerkrachten Website voor leerkrachten 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Website voor leerkrachten 2 1.1 Algemene termen en iconen........................... 3 1.2 Inloggen......................................

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

Zalendatabank Installatie- en gebruikershandleiding

Zalendatabank Installatie- en gebruikershandleiding Zalendatabank Installatie- en gebruikershandleiding de8 vzw Van Daelstraat 35-2140 Borgerhout T 03 270 33 33 F 03 235 89 78 info@de8.be Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw Breughelstraat 31-33 - 2018

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Agenda Setup EVOlution v11

Handleiding. Agenda Setup EVOlution v11 Handleiding Agenda Setup EVOlution v11 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voordat u begint... 4 Aanpassen werkrooster van behandelaar... 4 Werkrooster... 5 Aanpassen werkrooster van kamer... 6 Uitleg herhalingsinterval...

Nadere informatie

Evry voor Diëtheek. Handleiding eerste gebruik

Evry voor Diëtheek. Handleiding eerste gebruik Evry voor Diëtheek Handleiding eerste gebruik 1 Introductie Maak verbinding met het bureaublad-op-afstand van Diëtheek op de gebruikelijke manier. Start hier Evry met het icoon op het bureaublad. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Sagitta t.b.v. invoer planning werkbegroting 2006

Gebruikershandleiding Sagitta t.b.v. invoer planning werkbegroting 2006 Gebruikershandleiding Sagitta t.b.v. invoer planning werkbegroting 2006 Nicoline Craste 12-10-2005 versie 1.1 1 OPSTARTEN EN AFSLUITEN 1.1 Opstarten Het tijdplannings- en verantwoordingsprogramma Sagitta

Nadere informatie

IMPACTXRM ATS. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)

IMPACTXRM ATS. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 12.092016 Inhoud Inhoud... 1 ATS VOOR ADMINISTRATORS... 2 Algemene Informatie... 2 ATS inschakelen... 2 Frequenties

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003 In hoofdstuk 1.5 (diverse ledenlijsten) op pagina 24 wordt verwezen naar deze bijlage. In dit document wordt uitgelegd hoe u lidgegevens vanuit het EHBO ledenprogramma kunt samenvoegen met een Word document.

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

QICSPLANNER Korte handleiding

QICSPLANNER Korte handleiding QICSPLANNER Korte handleiding Koppeling QicsTime Om te kunnen plannen in QicsPlanner zijn er stamgegevens benodigd. Onder de benodigde stamgegevens wordt verstaan: - Klanten - Projecten - Artikelen - Medewerkers

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS

1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS Regas handleiding nieuwe interface 25/02/2016 1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS Vanaf eind februari 2016 zal men direct starten op de nieuwe interface. De knop naar oude interface zal

Nadere informatie

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software 13.0 Versie: 01-1-008 concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je binnen de helpdesk je snel kan: - Zoeken naar antwoord op een vraag; - Een vraag kan stellen in het forum; - Je zelf kan

Nadere informatie

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar.

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. QUICK START GUIDE Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. Inhoudsopgave Wat zie je? - 2 - Hoe navigeer je? - 5 - Hoe boek je een activiteit? - 7 - Hoe wijzig

Nadere informatie

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves.

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Databases Databases worden veel gebruikt. Er worden miljoenen gegevens in opgeslagen, bijvoorbeeld door de overheid, banken, verzekeringsmaatschappijen, boekingssystemen van vliegtuigmaatschappijen,

Nadere informatie

Digitaal planbord Handleiding beheer

Digitaal planbord Handleiding beheer Digitaal planbord Handleiding beheer Inhoudsopgave Rollen en hun mogelijkheden...3 Medewerker...3 Beheerder...3 Uitleg van de mogelijkheden... 5 Activiteiten inzien... 5 Activiteit aanmaken...6 verwijderen

Nadere informatie

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten Datum: 2017-03-30 Versie: 17.1 1 Inhoud A. Hoe kan ik aandachtspunten voor de patiënt toevoegen in CGM Oxygen?... 3 B. Hoe kan ik de aandachtspunten voor

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Handleiding/werkinstructie personeelsapp

Handleiding/werkinstructie personeelsapp Handleiding/werkinstructie personeelsapp Voor eindgebruikers Aangepaste versie voor Nummereen September 2018 Inhoud Introductie... 3 Inloggen... 4 Agenda... 6 Verlof aanvragen... 9 Diensten accorderen...

Nadere informatie

Handleiding. SaldoMaster

Handleiding. SaldoMaster Handleiding SaldoMaster Inhoudsopgave 1. Saldomaster... 4 1.1 Gegevens uitwisselen... 5 1.1.1 Als u Agis Total Farm System heeft... 5 1.2 Synchroniseren... 7 1.3 Invoeren... 8 1.3.1 Periodegegevens...

Nadere informatie

Cursisten handleiding Zoetwaren-online.nl

Cursisten handleiding Zoetwaren-online.nl Cursisten handleiding Zoetwaren-online.nl Vooraf Met behulp van deze handleiding geven wij uitleg hoe u gebruik kunt maken van de opleiding Zoetwaren-online.nl. In deze handleiding wordt aan de hand van

Nadere informatie

Handleiding oefeningen en dossiers maken

Handleiding oefeningen en dossiers maken Handleiding oefeningen en dossiers maken Oefening maken met een sjabloon Als u eigen materiaal wilt maken voor uw leerlingen, kunt u gebruik maken van oefeningen en dossiers. Dossiers en oefeningen kunt

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service ESS Module

Handleiding Employee Self Service ESS Module Software Consultancy Projectmanagement Training Handleiding Employee Self Service ESS Module Uitgebracht door: Planbition B.V. Datum van uitgifte: 14 februari 2014 Referentie: Handleiding_ESS Versie: 1.3

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen Uitgebreide toelichting voor één vestiging Hieronder worden alle onderdelen van de RI&E uitgebreid toegelicht. Wie snel aan de slag wil, moet terugkeren naar de website en op Verkorte toelichting voor

Nadere informatie

HANDLEIDING IBS ONLINE

HANDLEIDING IBS ONLINE HANDLEIDING IBS ONLINE Kwintes afdeling Budgetbeheer Versie: Muteeraccount Begeleider 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inloggen 2. Opdrachten inzien, inboeken, wijzigen 3. Digitaal Dossier 4. Schulden 5. Historie 6.

Nadere informatie

Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015

Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015 Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015 Back office Via de Back office kunnen accounts voor leerlingen (hierna kandidaten) worden aangemaakt en beheert. Via de activeringsmail krijg je toegang

Nadere informatie

Magister Handleiding Ouders

Magister Handleiding Ouders Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid 2.4 Administratie 2.5 Mijn Instellingen

Nadere informatie