SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Dagmenu s. Dag 6-10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Dagmenu s. Dag 6-10"

Transcriptie

1 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Dagmenu s Dag 6-10

2 Dag 6 Ontbijt: Spinaziecrèmesoep ml bouillon - 2 sneetjes knäckebröd, verkruimeld - portie spinazie - 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloemen pompoenpitten gemengd) - peterselie, fijngesneden - kruiden en specerijen naar smaak Voeg aan de bouillon de spinazie en het knäckebröd toe en laat 5 minuten koken. Voeg kruiden en specerijen naar smaak toe. Rooster intussen onder voortdurend roeren de pittenmix in een pan met antiaanbaklaag lichtbruin. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in de blender. Roer vlak voor het serveren de dessertlepels pittenmix door de soep en bestrooi met de peterselie. Eet de laatste dessertlepel pittenmix vóórdat je aan de soep begint.

3 Lunch: Tonijnsalade 1 portie tonijn (uit blik, op water) avocado (maximaal 80 g), in blokjes sjalot, fijngesneden rucola (maximaal 50 g) 1 appel, fijngesneden 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood of (glutenvrij: rijstwafels of kastanjecrackers) Peper Zout Verdeel de tonijn met een vork in stukjes en meng met de avocado, sjalot en appel. Heerlijk met rucola als beleg op roggeknäckebröd of (geroosterd) roggebrood of als salade bovenop een bedje van rucola. Breng op smaak met peper en zout. Diner: Chinese koolroerbak 1 portie tofu, uitgelekt en in blokjes van ca. 2,5 cm 20 g sjalot, fijngehakt 1 portie Chinese kool, in reepjes 50 ml bouillon 1 el olijfolie 1 el tamari 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 el appelazijn mespuntje zout verse kruiden naar smaak, fijngehakt Verwarm de olie in een wok en bak de sjalot 2-3 minuten. Voeg de tofu toe en bak deze op matig vuur tot deze gekleurd is. Voeg de bouillon, tamari, appelazijn, zout en knoflook toe. Aan de kook brengen op matig vuur. Voeg de Chinese kool toe aan het mengsel in de wok. Bak het geheel op hoog vuur met 2 spatels gedurende 1-2 minuten, totdat het transparant is. Strooi tot slot de

4 fijngesneden kruiden erover. Ook lekker met courgettereepjes in plaats van Chinese kool. Dag 7 Ontbijt: Broodje kipkerrie (of vegetarisch: tofu kerrie) 1 portie kipfilet, in kleine blokjes (of 1 portie tofu) 20 g sjalot, in stukjes 80 g courgette, in blokjes 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (of glutenvrij: rijstwafels of kastanjecrackers) olie of bouillon zout peper paprikapoeder kerriepoeder Braad de kipfilet samen met de sjalot en courgette krachtig aan in een klein beetje bouillon of olie. *Breng op smaak met de specerijen. Voeg een klein beetje water toe en pureer in de blender of met de staafmixer. Serveer de kipkerrie of tofu kerrie met het roggeknäckebröd of roggebrood (ook lekker om dit te roosteren). Dit gerecht kan je de avond van tevoren klaarmaken en in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Kies je voor vegetarisch, marineer dan de tofu 20 minuten in een beetje olie met bouillon en bak deze kort aan. Volg verder het recept vanaf *

5 Kikkererwten Kikkererwten zijn een rijke bron van eiwitten. Je kunt ze kant en klaar kopen in blik, maar je kunt ook kiezen voor gedroogde kikkererwten. In het laatste geval dien je ze de avond voordat je ze wilt eten in een ruime hoeveelheid (onder) water te zetten zodat ze kunnen wellen. Ze hebben dan ongeveer een uur kooktijd. Kikkererwten uit blik kun je direct gebruiken. Daarbij is het eigenlijk alleen een kwestie van even opwarmen. Kikkererwten zijn zowel warm als koud lekker om te eten. Lunch: Curry van kikkererwten 1 portie kikkererwten (gedroogd) of dubbele portie uit blik/pot. Gedroogde bonen (voor)bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking sjalot, fijngesnipperd 1 portie bloemkool, in roosjes teentje knoflook, fijngehakt kaneel gember kurkuma zwarte peper zout 1 el olie Verwarm de olie en fruit de sjalot en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de specerijen en bloemkool toe en bak 5 minuten. Voeg de kikkererwten en wat water toe en laat nog 8 minuten pruttelen.

6 Diner Italiaanse kabeljauw uit de oven 1 portie kabeljauw ½ sjalot, gesnipperd enkele groene olijven, gehalveerd peperoni, fijngesneden venkel 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 el olijfolie 1 tl tijm 1 el gesneden basilicum 1 el balsamico Verwijder de stengel van de venkelknol, snijd een stukje van de onderzijde en snijd de knol in vieren. Kook de parten venkel in een pan met ruim kokend water en zeezout 5 minuten. Weeg de te gebruiken hoeveelheid venkel af (samen met de sjalot, olijven en peperoni in totaal 135 g) en snijd deze in stukken. Vries de rest van de venkel in porties in voor later gebruik (houdbaarheid 6 maanden). Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven 175 C). Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten. Doe de tijm erbij en laat even pruttelen. Neem de pan van het vuur en roer de olijven, basilicum en balsamicoazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Bestrooi de vis met zout en peper en leg deze in de ovenschaal. Leg de gekookte venkel om de vis. Giet de saus over de vis en venkel, verdeel de peperoni erover en bak het in 25 minuten in het midden van de oven gaar.

7 Dag 8 Ontbijt: Pittige koekjes 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 1 sneetje roggeknäckebröd (of glutenvrij: kastanjecracker), fijngemalen tot meel (keukenmachine/mixer) 50 g koolrabi, schoongemaakt en in kleine stukjes 50 ml groentebouillon verse peterselie, gehakt zeezout chilipoeder Week de pittenmix een nachtje in koud water. Giet de volgende ochtend het water af en knijp de pitten in een schone theedoek uit. Kook de stukjes koolrabi in de groentebouillon tot ze zacht zijn. Pureer de pittenmix rest samen met de koolrabi, het roggemeel/ kastanjecracker en de peterselie en breng het geheel op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Verwarm intussen de oven voor op 150 C (heteluchtoven 130 C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Vorm met een theelepel kleine bolletjes van het pittenmixmengsel en druk deze plat op het bakpapier. De koekjes met de apart gezette pitten bestrooien (houd iets achter dat je kunt eten vóórdat je de koekjes eet) en bak ze in de hete oven in ca. 15 tot 20 minuten af. Eet de koekjes samen met 1 portie groente naar keuze.

8 Lunch: Ovenschoteltje van aubergine en schapenfeta 1 portie schapenfeta (of zuivelvrij: 1 portie gebraden kipfilet) rijpe aubergine sjalot, in ringen knoflook, gesnipperd tamari peper zout olijfolie extra vierge Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dik. Bestrooi ze met zout en laat ze een kwartiertje uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op circa 175 C (hete luchtoven 150 C). Dep de aubergines droog, leg ze in een met wat olijfolie ingevette ovenschaal en zet in de oven. Meng de knoflook met de sjalotringen. Pak de schaal uit de oven en verdeel het sjalot mengsel over de aubergine. Breng op smaak met peper en zout en een drupje tamari. Zet de schaal weer in de oven (ongeveer een kwartiertje). Verdeel de schapenfeta over de schaal en zet alles nog een half uurtje terug in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan om de kaas mooi te laten kleuren. Smaakt ook heerlijk met ricotta, geitenroomkaas of schapenroomkaas.

9 Diner: Omeletwrap 1 theelepel plantaardige olie 2 eieren, losgeklopt 20 g rucola sjalot, fijngesnipperd ½ tomaat, fijngesneden aubergine, fijngesneden peperoni, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngehakt zout peper 1 el tamari mespuntje paprikapoeder Bak van de eieren 2 dunne omeletjes. Bak de groenten en knoflook kort aan en breng op smaak met de kruiden en tamari. Beleg de omeletjes met de rucola, verdeel de groenten erover en rol ze op. Snijd de wraps doormidden en steek in elke helft een cocktailprikker.

10 Dag 9 Ontbijt: Wortel/ appelsalade met pittenmix 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 1 appel geraspt 1 portie geraspte wortel Appelazijn Peper Zout Rooster de pittenmix kort in de pan en meng met de appel en wortel. Op smaak maken met appelazijn, peper en zout. Lunch: Kalkoenroerbak met mango (of vegetarisch: met feta en spinazie) 1 portie kalkoenfilet, in blokjes (of vegetarisch: 1 portie feta) ½ mango, in blokjes 1 portie aubergine, in dunne reepjes Vegetarisch: 2-3 flinke handen verse spinazie 5 g tuinkers paprikapoeder zout peper Bestrooi de auberginereepjes met zout en laat 30 minuten staan. Braad de kalkoen aan in een braadpan. Knijp de aubergine uit in een schone theedoek. Voeg de auberginereepjes, mango en kruiden toe aan de kalkoen en laat langzaam gaar worden. Schep de roerbak op een bord en garneer met de tuinkers. Kies je voor de vegetarische variant volg dan het recept zonder de kalkoen en voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en de fetakaas toe.

11 Diner: Gevulde courgette 1 portie tofu, uitgelekt en in blokjes 75 ml groentebouillon (geconcentreerd) 1 el olijfolie 2 el sjalot, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesnipperd champignons, fijngesneden tijm laurier cayennepeper ½ courgette (in de lengte gehalveerd), uitgehold (vruchtvlees kan je bij een andere maaltijd gebruiken) Verwarm de oven voor op 175 C (heteluchtoven 150 C). Marineer de blokjes tofu 30 minuten in de bouillon. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en laat ze kleuren. Voeg de tofu toe. Breng op smaak met tijm, laurier en cayennepeper. Vul de courgette met het tofu-mengsel. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Je kunt variëren met de vulling. Probeer gewoon wat uit en ervaar welke combinaties groenten je lekker vindt!

12 Dag 10 Ontbijt: Groene salade met geroosterde pitjes veldsla, fijngesneden rucola, fijngesneden groene olijven, gehalveerd komkommer, in blokjes 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 1 el appelazijn slakruiden (gedroogd) De pittenmix in een pan met antiaanbaklaag onder voortdurend roeren roosteren. Alle overige ingrediënten mengen. Salade garneren met de dessertlepels pittenmix en de appelazijn en slakruiden erover verdelen. Denk eraan éérst een lepel pittenmix te eten voordat je met de salade begint. Lunch: Bruine bonensoep (ook in de zomer erg lekker!) 1 portie bruine bonen gedroogd of dubbele uit blik 1 stengel prei, in ringetjes 1/5 knolselderij, in blokjes 2 el ui, fijngesneden 1 takje peterselie 1 laurierblaadje 1 kruidnagel 500 ml water bouillonpoeder bonenkruid zwarte peper zout

13 Was de bruine bonen en laat ze minimaal 12 uur wellen in ruim water. Doe het water in een pan en breng aan de kook. Voeg de bruine bonen toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de groenten toe aan de soep. Voeg bouillonpoeder, laurierblaadje, kruidnagel en een beetje bonenkruid toe, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan gedurende 2 uur sudderen. Als de soep te dik is, voeg dan extra water toe. Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen. Doe het vuur uit en laat even afkoelen. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bruine bonensoep smaakt de dag erna nog lekkerder! Zet de soep daarom een nachtje in de koelkast. Verwarm de soep op een laag vuurtje onder voortdurend roeren of schep de koude soep in een kom en verwarm deze in de magnetron. Je kunt van dit gerecht meerdere porties tegelijk maken en invriezen voor later gebruik (houdbaarheid 6 maanden). Aardappelen en ei Wist je dat de combinatie van aardappels met ei een heel volwaardig (bijna 100% lichaamsidentiek) eiwit geeft? Des te volwaardiger het eiwit, des te makkelijker en sneller het lichaam het kan opnemen en des te meer het lichaam ervan benut. In dit geval is er bijna geen restafval omdat het bijna 100% volwaardig is. Kies voor vastkokende aardappels en maak deze combinatie maximaal 2 keer per week omdat aardappels over het algemeen een behoorlijke invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

14 Diner: Spinaziepannetje met gebakken aardappeltjes 85 g aardappelen lente-ui spinazie, gewassen 1 ei zout bieslook 1 el olie nootmuskaat De aardappelen schillen, in blokjes snijden, kort koken in water met een beetje zout en afgieten. Olie in een pan verhitten en de aardappelblokjes bakken. In een andere pan spinazie met lente-ui in een bodempje licht gezouten water laten pruttelen en laten slinken. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat. Kuiltje in de spinazie maken en daarin het ei breken. Deksel op de pan doen en het ei laten stollen. Tot slot met zout en bieslook bestrooien. Serveren met de gebakken aardappelen. Tip: je kunt hierbij gerust zelfgemaakte mayonaise eten! Mayonaise recept ml. Zonnebloemolie - 50 ml. Olijfolie - 1 ei en 1 eidooier - Eetlepel scherpe mosterd - Snuf zout - Snuf peper eetlepels azijn Doe alle ingrediënten in een hoge kom en plaats de staafmixer erin. Zet de staafmixer aan en trek deze langzaam omhoog. Als het goed is zie je dan de mayonaise ontstaan. Je kunt de mayonaise prima 2-3 weken in een afgesloten jampotje bewaren in de koelkast.

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 19+20 Dag 19 Ontbijt: Appelschoteltje 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 goudrenet, geschild,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 21+22 Dag 21 Ontbijt: Ontbijtshake 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 portie papaja Snijd

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 15+16

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 15+16 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 15+16 Dag 15 Ontbijt: Frambozenshake 1 portie melk naar keuze 100 g frambozen (diepvries, bij o.a. AH en JUMBO) 1 portie

Nadere informatie

Suikervrije dagmenu s

Suikervrije dagmenu s Dag 17 1 portie schapenfeta in blokjes (of zuivelvrij: kipfilet) ½ tomaat in plakjes salade van komkommer, sla, uitje, vers fruit olijfolie 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (of glutenvrije crackers)

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Diner. Gevulde champignons met groenten

Diner. Gevulde champignons met groenten Diner Gevulde champignons met groenten M 1 KLAAR I 4 MIUE 3 grote champignons (of 6 kleine) 1 tomaat 1 courgette 5 blaadjes salie 2 1 g magere kwark/plattekaas paprikapoeder 15 g gezeefde tomaten 2 1 koffielepel

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! 3 Overheerlijke dagmenu s! Simpel Suikervrij koken. SUGARCHALLENGE! product. Simpel Suikervrij koken is een

SUGARCHALLENGE! 3 Overheerlijke dagmenu s! Simpel Suikervrij koken. SUGARCHALLENGE! product. Simpel Suikervrij koken is een SUGARCHALLENGE! Simpel Suikervrij koken 3 Overheerlijke dagmenu s! Simpel Suikervrij koken is een SUGARCHALLENGE! product Geschreven en ontwikkeld door Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Simpel

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer Weekplanner Ontbijt Lunch Diner Dag1: 230 gram yoghurt-naturel 3.5% vet 1 peer Zalmsalade 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola 50 gram komkommer Snij de groenten en zalm in stukjes en meng in een kom

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Voor een pure en suikervrije wereld!

Voor een pure en suikervrije wereld! SUGARCHALLENGE! Gids voor Ambassadeurs. Voor een pure en suikervrije wereld! SUGARCHALLENGE! Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Welkom in het: SUGARCHALLENGE! Ambassadeursteam!

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan Recepten RECEPT 1 OMELET. Klop de melk met het ei in de pan Champignons aan bakken Spinazie, gewassen & gesneden toevoegen Ei mengsel toevoegen Om en om bakken, totdat het ei gestold is. RECEPT 2 GEVULDE

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer je aan het afvallen bent.

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Scheermes

The Taste of Cooking: Scheermes The Taste of Cooking: Scheermes Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Schaal- en schelpdieren Scheermessen gebakken in pancetta met saffraanaardappel en spinazie Scheermessen in pancetta 8 scheermessen 4 tijgergarnalen

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen 600 gram kalkoenfilets (rauw gewicht) 300 gram roma tomaten, in partjes 150 gram prei 350 gram courgette 2 takjes tijm Theelepel Golden vegetable 4 eetlepels

Nadere informatie

1. Gegrilde vis met tomatencoulis

1. Gegrilde vis met tomatencoulis 1. Gegrilde vis met tomatencoulis 150 g magere visfilet (bijv. tarbot, griet, kabeljaus) ½ eetlepel milde grove mosterd ½ eetlepel light room 2 gepelde tomaten ½ eetlepel frambozenazijn Scheutje witte

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Weekmenu 5. Maandag Pompoensoep* Spaghetti Bolognese Kropsla. Dinsdag Gebakken schol Aardappelpuree Wortelen Chocoladepudding*

Weekmenu 5. Maandag Pompoensoep* Spaghetti Bolognese Kropsla. Dinsdag Gebakken schol Aardappelpuree Wortelen Chocoladepudding* Weekmenu 5 Maandag Pompoensoep* Spaghetti Bolognese Kropsla Dinsdag Gebakken schol Aardappelpuree Wortelen Chocoladepudding* Woensdag Tomatensoep Spinaziepannenkoeken* Donderdag Fricandeau met sinaasappelsaus*

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie