Voor een pure en suikervrije wereld!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor een pure en suikervrije wereld!"

Transcriptie

1 SUGARCHALLENGE! Gids voor Ambassadeurs. Voor een pure en suikervrije wereld! SUGARCHALLENGE! Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen

2 Welkom in het: SUGARCHALLENGE! Ambassadeursteam! Echt ontzettend leuk en fijn dat je mee wilt helpen om SUGARCHALLENGE! zo bekend mogelijk te maken. Samen zijn we sterk en samen kunnen we een nieuwe revolutie ontketenen. Een revolutie die mensen helpt om weer sterk en gezond te worden. Om zelf de verantwoording voor hun leven weer in eigen hand te nemen. Om zich bewust te worden van wie ze zijn en hoe uniek ze zijn. Mijn droom is een wereld waarin we bevrijd zijn van de afhankelijkheid van de letterlijke en figuurlijke suikers in ons leven. Een pure en suikervrije wereld waarin we volledig vrij zijn om onszelf te zijn en ons unieke geschenk bij kunnen dragen. Er is binnen het SUGARCHALLENGE! Ambassadeursschap van alles mogelijk. Ook hier geldt weer: Alles mag en Alles kan. Hieronder vind je alle mogelijkheden. Lees het rustig door en voel wat voor jou van toepassing is en waar jij bij kunt en wilt dragen. Het SUGARCHALLENGE! Ambassadeursschap is voor mij een nieuwe stap in de SUGARCHALLENGE! wereld. Mocht je dan ook aanvullende tips en ideeën hebben, dan zijn deze uiteraard van harte welkom! Nogmaals hartelijk dank voor jouw bijdrage! Carola

3 De voorwaarden voor ambassadeurs Om anderen op hun suikervrije weg te kunnen begeleiden en inspireren, is het belangrijk dat je deze eerst zelf bent gegaan. Daarom kunnen alleen mensen die zelf minimaal 1 SUGARCHALLENGE! hebben volbracht zich aansluiten bij het SUGARCHALLENGE! Ambassadeursteam. Verder vind ik het belangrijk dat je de gedachte van SUGARCHALLENGE! ondersteunt: Een suikervrije wereld waarin je kunt zijn wie je bent. Een wereld waarin iedereen er toe doet, waarin er geen goed of fout is, geen juist of onjuist. Een wereld waarin we allemaal uniek zijn en ieders waarheid telt. Een wereld waarin we elkaar helpen om het beste uit onszelf te halen. Wat kun je als Ambassadeur bijdragen? - Je helpt mee om SUGARCHALLENGE! bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken - Indien je dit wilt kun je ook de gratis en betaalde SUGARCHALLENGE! producten promoten op jouw website - Je inspireert anderen door zelf het goede (suikervrije) voorbeeld te geven - Je deelt jouw SUGARCHALLENGE! ervaringen in jouw netwerk op Facebook, Twitter en andere Social Media - Je neemt gratis deel in de SUGARCHALLENGE! TOP Facebookgroep (dit is de speciale groep voor de betaalde SUGARCHALLENGE! programma's waarin je actief bijdraagt en anderen helpt met jouw ervaringen) Indien je een bedrijf hebt op het gebied van gezondheid, sport en/ of persoonlijke ontwikkeling, of bijvoorbeeld een blog hebt over aanverwante thema s met een promotiemogelijkheid, dan is het wellicht interessant voor je om als affiliate de betaalde SUGARCHALLENGE! producten aan te bieden. De volgende hoofdstukken vertellen je hierover meer.

4 De zakelijke mogelijkheden Het SUGARCHALLENGE! assortiment bestaat op dit moment uit de volgende producten: Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen deel kan nemen aan het SUGARCHALLENGE! programma blijft er altijd een gratis deelname mogelijkheid. Dit is het: - SUGARCHALLENGE! Compact Programma: Dit programma bevat een gratis E-zine met daarin: o De Sugar Addiction Test o De SUGARCHALLENGE! spelregels o 5 praktische tips voor jouw voeding o Gratis deelname aan de SUGARCHALLENGE! Compact groep op Facebook Het is mogelijk om dit gratis E-zine op jouw site te plaatsen! Stuur me gerust een mailtje als je dit wilt, dan zorg ik dat je hiervoor alle informatie en links ontvangt. Betaalde programma s - SUGARCHALLENGE! Basis Programma*: dit is het uitgebreide 30 dagen durende programma waarin de deelnemers alle informatie en ondersteuning ontvangen die nodig is om af te kicken van hun suikerverslaving. Het programma bevat de volgende onderdelen: o o o o o o het uitgebreide, 80 pagina s tellende E-book over suiker en suikerverslaving met 5 heerlijke suikervrije dagmenu s, suikervrije recepten, 30 dagen lang dagelijkse ondersteuning en tips via de mail, ondersteuning door middel van een speciaal mentaal programma de Sugar Addiction Test, uitgebreide ondersteuning in de SUGARCHALLENGE! Top Facebook groep met daarin diverse specialisten op het gebied van voeding, beweging en gezondheid. De investering voor het Sugarchallenge Basisprogramma bedraagt op dit moment 47,= (normale verkoopprijs 97,=). Verdiensten voor de affiliate partner zullen ongeveer 20,= bedragen.

5 - SUGARCHALLENGE! Top Programma *: dit programma duurt 3 maanden en bevat naast de onderdelen van het SUGARCHALLENGE! Basis Programma: o Persoonlijk voedingsadvies op maat waarbij een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en stofwisseling centraal staan o Digitale kookboek Simpel Suikervrij met daarin 30 suikervrije en glutenvrije dagmenu s en recepten o Uitbreiding van het mentaal programma naar 12 lessen o Persoonlijke ondersteuning via mail De investering voor het Sugarchallenge Top Programma bedraagt op dit moment 227,= (normale prijs 297,=). Verdiensten voor de affiliate partner zullen ongeveer 50,= bedragen. - Digitaal kookboek Simpel Suikervrij*: een kookboek met 30 suikervrije en glutenvrije dagmenu s en recepten, ter ondersteuning van jouw SUGARCHALLENGE! Dit kookboek komt medio januari uit. De investering voor het Kookboek Simpel Suikervrij bedraagt 19,95. Verdiensten voor de affiliate partner zullen ongeveer 9,= bedragen. *Dit betaalde programma wordt vanaf medio januari aangeboden als affiliate programma. Dat betekent dat jij het ook via jouw website kunt verkopen en daarvoor een gedeelte van de opbrengsten ontvangt. In het volgende hoofdstuk vind je hierover alle informatie.

6 De zakelijke mogelijkheden van Affiliate Programma s Indien je een bedrijf hebt op het gebied van gezondheid en/ of persoonlijke ontwikkeling is het wellicht interessant voor je om de SUGARCHALLENGE! producten te promoten als affiliate. Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een samenwerkingsverband waarbij de een de ander promoot in ruil voor een affiliate commissie per verkoop. De affiliate is een soort van tussenpersoon die de klant binnenhaalt. De voordelen voor affiliate partners Affiliate marketing is een van de meest geliefde en meest eenvoudige internet marketing vormen die er zijn waarbij de affiliate partner geen enkel risico loopt en geen investeringen hoeft te doen. De affiliate partner hoeft geen product te hebben en ook geen klantenservice e.d. Het enige dat hij doet is het product van zijn keuze promoten (bijvoorbeeld via een link op de site of via een digitale nieuwsbrief naar zijn klantenbestand). Op het moment dat een verkoop tot stand komt worden de opbrengsten via Pay Pro verdeeld. Affiliate software Voor affiliate marketing gebruik je affiliate software dat er voor zorgt dat er automatisch wordt bijgehouden wie voor welke verkoop zorgt. Dit systeem verdeelt ook automatisch het geld tussen de partijen. Een goed systeem hiervoor is Pay Pro. Via kun je heel eenvoudig en gratis een account aanmaken dat je kunt gebruiken om al jouw affiliate inkomsten te registreren. Pay Pro registreert vervolgens de verkopen, regelt de betalingen (o.a. via creditcard en ideal) en houdt een overzicht voor je bij met jouw verkopen. De opbrengsten hiervan kun je vervolgens uit laten betalen op een moment dat het voor jou past. Pay Pro vraagt per verkoop een kleine bonus die direct wordt verrekend. Interesse? Heb je interesse in het promoten van de betaalde SUGARCHALLENGE! producten als affiliate, stuur dan een mailtje naar info@carolavanbemmelen.nl en dan bespreek ik samen met jou de mogelijkheden.

7 Doe de Sugar Addict test! Ben jij verslaafd aan suiker? Beantwoord de vragen hieronder en ontdek het zelf. Oh enne: wees niet te lief voor jezelf NB: met zoetigheid bedoel ik koffie of thee met suiker of andere zoetstof, koekjes, taart, snoepgoed, gezoete ontbijtgranen, frisdrank, ijs, energy repen, chocolade, kunstmatige zoetstoffen en alle andere voeding die op de één of andere manier is gezoet en/ of werkt als suiker in het lichaam. 1. Ik eet iedere dag (geraffineerde) suiker 2. Ik kan niet meer dan een dag zonder het eten van voeding die suikers bevat 3. Ik heb regelmatig last van een enorme behoefte aan suiker, koffie, chocolade, andere zoetigheid, fruit of alcohol 4. Ik heb altijd wel ergens in huis zoetigheid verstopt voor als ik er zin in heb 5. Ik kan niet stoppen met eten als ik één hapje heb gehad van bijvoorbeeld gebak of na 1 snoepje, koekje of stukje chocolade 6. Als ik zoetigheden in huis haal dan moeten ze op, ik kan ze niet laten liggen 7. Als ik 3-4 uur niet eet, dan krijg ik last van trillen, een slap gevoel, duizeligheid of een slecht humeur 8. Ik heb na de maaltijd altijd enorme behoefte aan iets zoets 9. Ik ontbijt s-morgens het liefst met iets zoets 10. Zodra ik opsta moet ik eten (heb ik honger)

8 11. Ik drink iedere dag wel frisdrank, vruchtensap of een andere gezoete drank 12. Ik heb al minimaal 1 keer geprobeerd om minder suiker en zoetigheden te eten 13. Ik eet op dit moment meer zoetigheid dan ik ooit heb gedaan (eigenlijk wordt het steeds erger..) 14. Aan het eind van de middag heb ik een enorme behoefte aan iets zoets 15. Ik heb gedurende de dag regelmatig last van een dip in mijn energie 16. Ik kan de hele dag wel door blijven eten 17. Ik heb een uur na de maaltijd alweer honger 18. Als ik een maaltijd oversla dan word ik naar, trillerig, bibberig e.d. Ik MOET regelmatig eten anders gaat het niet goed. 19. Ik moet tussen de maaltijden echt iets eten, anders hou ik het niet vol. 20. Als ik uit eten ga en zou moeten kiezen tussen een voorgerecht of dessert, dan kies ik voor het (zoete) dessert. 21. Op het moment dat iemand anders mijn lekkere dingen opeet dan word ik boos. 22. Ik heb weleens (of meermaals) gelogen over de hoeveelheid zoetigheid die ik eet 23. Ik ben er ooit weleens op uit gegaan om iets zoets te halen omdat ik er NU zin in had

9 24. Ik kan van brood wel door blijven eten 25. Ik kan goed NEE zeggen tegen zoetigheden 26. Mijn kinderen of andere huisgenoten verstoppen hun zoetigheden voor mij Bereken je score: - Indien je meer dan vijf van deze vragen hebt beantwoord met JA, dan ben je vrijwel zeker verslaafd aan suiker. Uiteraard kun je ervoor kiezen om dit voor jezelf goed te praten, maar beter is het om zo snel mogelijk met jouw SUGARCHALLENGE! te beginnen - Indien je tussen 1 en 4 vragen met JA hebt beantwoord, dan heb je grote kans dat je een suikerverslaving aan het ontwikkelen bent. Ook hier is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met jouw SUGARCHALLENGE! - Geen enkele JA betekent dat je geen probleem hebt (tenzij je hier en daar niet helemaal eerlijk bent geweest ).

10 Suikervrije dagmenu s Onderstaande suikervrije dagmenu s kun je gebruiken ter inspiratie of om de omschakeling te maken naar jouw suikervrije eet- en leefstijl. Alle recepten zijn suikervrij en glutenvrij. De ingrediënten voor de recepten zijn aangegeven in porties zodat je zelf de hoeveelheden kunt aanpassen aan jouw leefsituatie. NB: Deze menu s zijn afkomstig uit het digitale kookboek Simpel Suikervrij dat ik heb samengesteld met mijn collega en tevens Foodcoach Gertie Tuller. Een handig kookboek met maar liefst 30 suikervrije, glutenvrije dagmenu s voor het hele gezin. Dit kookboek verschijnt medio januari. Dag 1 Ontbijt: Mango smoothie 1 portie yoghurt Halve mango, geschild en in blokjes Pureer de mango met een staafmixer of in de blender. Meng dit met de yoghurt. In plaats van mango kan je ook ander fruit gebruiken. Lunch: Gemengde salade met kipreepjes 1 portie kipfilet, in reepjes gemengde salade (veldsla, rucola, komkommer (in blokjes), augurk (in blokjes) en lente-ui (in ringetjes)) bouillon (kokos)olie 1 tl balsamico azijn sneetje roggeknäckebröd 1 teentje knoflook, geperst zout peper Smeer een sneetje roggeknäckebröd in met een geperst teentje knoflook en laat even drogen. Braad de kipfilet in olie aan. Blus af met bouillon. Schep de kipreepjes uit de pan en roer de balsamico azijn, zout en peper door de bouillon. Leg de salade op een bord en

11 overgiet met de bouillon. Schep de kipreepjes erop, verkruimel het sneetje knäckebröd erover en garneer met de lente-ui. Diner: Makreelsalade 145 g gerookte makreel paksoi, in repen sjalot, in ringen sperziebonen, schoongemaakt ½ tomaat, in blokjes kruiden naar smaak 1 el balsamico azijn De groente (met uitzondering van de tomaat) in enkele minuten beetgaar koken in een bodempje bouillon. Afgieten en afspoelen met koud water. De makreel met een vork in stukjes verdelen en mengen met de gekookte groente en tomaat. Op smaak maken met kruiden en balsamico.

12 Dag 2 Ontbijt: Yoghurt met appelmuesli 1 portie yoghurt 1 grote appel, ongeschild, in stukjes 2 sneetjes roggeknäckebröd, verkruimeld kaneel Meng de yoghurt met het knäckebröd en de appel. Voeg kaneel naar smaak toe. Smaakt ook prima met peer. Lunch: In sojasaus gesmoorde kipfilet 1 portie kipfilet, aan één stuk 1 portie paksoi, in smalle repen stukje verse gemberwortel, geraspt 2 teentjes knoflook, in plakjes zwarte peper 1 kruidnagel kaneel 1 el sesamolie 2 el tamari Verhit de olie in een wok, voeg de gember en de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Roer de tamari erdoor en wentel de kipfilet door het mengsel, zodat deze helemaal bedekt is. Voeg een snufje zwarte peper, de kruidnagel en een snufje kaneel toe en schenk 75 ml water langs de rand van de pan erbij. Laat de kipfilet minuten zachtjes sudderen tot de saus voldoende ingedikt is. Roerbak tijdens de laatste 5 minuten kooktijd in een aparte pan in een klein beetje olie of bouillon de paksoi gaar. Snijd de kipfilet in plakjes en serveer op een warm bord op een bedje van roergebakken paksoi. Schep er tot slot iets saus over. Ook lekker met een lamskoteletje in plaats van kipfilet of met koolsoorten in plaats van paksoi.

13 Diner: Linzensoep 1 portie (beluga) linzen, gedroogd prei, in ringetjes koolrabi, geschild en in blokjes 2 el sjalot, fijngesneden 1 takje peterselie 1 laurierblaadje 1 kruidnagel 500 ml water bouillonpoeder bonenkruid zwarte peper zout Was de linzen en laat ze minimaal 12 uur wellen in ruim water. Doe het water in een pan en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de groenten, bouillonpoeder, laurierblaadje, kruidnagel en een beetje bonenkruid toe, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan gedurende 2 uur sudderen. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Roer af en toe door met een houten spatel om aanbakken te voorkomen. Doe het vuur uit en laat even afkoelen. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt van dit gerecht meerdere porties tegelijk maken en invriezen voor later gebruik (houdbaarheid 6 maanden).

14 Dag 3 Ontbijt: Yoghurt met warme bramen 1 portie yoghurt 100 g bramen (diepvries, bij o.a. AH en JUMBO) snufje kardemom Verwarm de bramen op laag vuur en laat even pruttelen. Schep ze door de soja yoghurt en voeg kardemom naar smaak toe. Ook lekker met abrikozen. Lunch: Varkenshaasje met sperziebonen en papajacompote 1 portie varkenshaas 180 g papaja, doormidden gesneden, zwarte zaadjes verwijderd en vruchtvlees fijngesneden/-gehakt 1 portie sperziebonen, schoongemaakt 1 el koudgeperste olie 1 teentje knoflook, geperst Bak de varkenshaas in een klein beetje bouillon of olie zachtjes aan. Kook de sperziebonen 10 minuten in water met een klein beetje zout. Giet de bonen af en schud ze in de pan om met de olie en knoflook. Haal de varkenshaas uit de pan en houd m warm onder aluminiumfolie, Bak de papaja kort in het bakvet van de varkenshaas. Schep de papajacompote naast de varkenshaas en serveer met de sperziebonen. Diner: Tofutzatziki 90 g tofu 50 g komkommer, fijngesneden 90 g groente naar keuze (bijvoorbeeld bladeren ijsbergsla) teentje knoflook, geperst (of mespuntje knoflookpoeder) zeezout vers gemalen peper 1 el olijfolie Prak de tofu met een vork fijn en roer er de olijfolie en knoflook(poeder) door. Pureer dit met de staafmixer of in de blender. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer tot slot de

15 komkommer door het tofumengsel. Lekker op roggecrackers of als vulsel voor bladeren ijsbergsla. Dag 4 Ontbijt: Yoghurt met warme appel en kaneel 1 portie yoghurt 1 grote appel, geschild in partjes kaneel Leg de appelschijfjes in een ovenschaaltje en bestrooi met kaneel. Laat de appel warm worden in de oven. Haal uit de oven en giet de yoghurt er overheen. Lunch: Pittige curry 1 portie witte bonen gedroogd of dubbele portie uit blik/ pot ½ tomaat 1 sjalot ½ peperoni gemengde sla naar keuze 1 teentje knoflook ½ cm verse gember 1 tl komijnzaad scheutje olie handje verse koriander kaneel kurkuma zwarte peper zout Laat de bonen een nachtje weken en kook ze voor gebruik in ongeveer anderhalf uur gaar. Verhit de olie in een grote braadpan en voeg de kruiden toe. Bak deze op laag vuur gedurende 1 minuut. Snipper de sjalot en bak deze mee tot ze zacht wordt. Rasp de gember en de knoflook, voeg deze samen met wat kaneel en kurkuma toe en schep een paar keer om.

16 Verwijder dan de zaadlijst van de peper en snijd deze in kleine stukjes. Doe de peper samen met de in stukjes gesneden tomaat in de braadpan. Voeg een half kopje water toe en laat de saus even pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Doe de bonen erbij en roer er een handje fijngesneden koriander doorheen. Laat met het deksel op de pan nog een paar minuten stoven en garneer met koriander. Eet de sla er apart bij. Van dit gerecht kan je meerdere porties tegelijk maken en invriezen. Diner: Spitskool met tofu-kerriesaus 1 portie tofu 1 portie spitskool, in smalle reepjes 80 ml water ½ tl kerriepoeder ¼ appel, geraspt zeezout vers gemalen peper fijngesneden verse peterselie Breng 1 l water aan de kook. Verbrokkel de tofu in een pannetje en doe het water (80 ml) erbij. Pureer dit met de staafmixer of in de blender. Breng het tofumengsel aan de kook en voeg het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe. Laat de saus kort doorkoken. Voeg nog wat water toe wanneer de saus te dik is. Voeg op het laatst de fijn geraspte appel toe. Doe de spitskool in een vergiet en overgiet met het kokende water. Schep het op een bord en schenk de saus erover. Bestrooi met fijngesneden peterselie. Eet het restant appel als toetje na (ongeveer 10 minuten in plakjes in de oven warm laten worden).

17 Dag 5 Ontbijt: Broodje pittenmousse 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) aubergine, in blokjes 1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (in totaal 50 g) bieslook, fijngehakt olijfolie citroensap peper zout kerriepoeder Week de dessertlepels pittenmix 12 uur in een klein beetje water. Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat 30 minuten staan. Knijp de aubergineblokjes uit in een schone theedoek. Bak ze, samen met de sjalot, 10 minuten zachtjes in een klein beetje olie. Pureer de pittenmix in een blender of met de staafmixer met het water tot een schuimige massa. Voeg de aubergine en een beetje olie toe en pureer nogmaals. Roer de knoflook, citroensap en eventuele kruiden en specerijen erdoor. Laat de mousse, indien nodig, iets opstijven in de koelkast. Verdeel de mousse over 2 sneetjes roggebrood/roggeknäckebröd en bestrooi rijkelijk met bieslook.

18 Lunch: Snelle (meeneem)salade 1 portie schapenfeta, in blokjes veldsla komkommer, in blokjes groene olijven, gehalveerd radijs, in plakjes 1 peer, geschild en in blokjes, 1 tl balsamico zout peper verse kruiden naar keuze, fijngesneden Meng de groenten en kruiden in een grote kom en schep op een bord. Verdeel de schapenfeta over de salade en druppel er de balsamico over. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Serveer eventueel met 2 sneetjes roggebrood/-knäckebröd. Deze salade kan je van tevoren klaarmaken en in aparte bakjes (gemengde sla, fijngesneden groenten, kaas, peer en balsamico) meenemen en ter plekke mengen. Diner: Pompoenstoofje met kipfilet 1 portie kipfilet 1 portie pompoen, in reepjes 20 g sjalot, fijngesnipperd bouillon 1 teentje knoflook, geperst peterselie, gehakt kerriepoeder peper zout Kook de kipfilet in 30 minuten gaar in de bouillon. Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de pitten, schil ze en snijd ze in blokjes. Fruit de sjalot en knoflook enkele minuten in een beetje olie. Voeg de pompoen toe en bak enkele minuten mee. Blus af met een beetje bouillon, en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Snij de kipfilet in blokjes en voeg deze toe. Voeg naar smaak kerriepoeder toe. Schep op een bord en bestrooi rijkelijk met peterselie. Ook heerlijk met roergebakken raapsteeltjes in plaats van pompoen.

19 Dag 5 Ontbijt: Spinaziecrèmesoep 400 ml bouillon 2 sneetjes roggeknäckebröd, verkruimeld portie spinazie 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) peterselie, fijngesneden kruiden en specerijen naar smaak Voeg aan de bouillon de spinazie en het roggeknäckebröd toe en laat 5 minuten koken. Voeg kruiden en specerijen naar smaak toe. Rooster intussen onder voortdurend roeren de pittenmix in een pan met antiaanbaklaag lichtbruin. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in de blender. Roer vlak voor het serveren de dessertlepels pittenmix door de soep en bestrooi met de peterselie. Eet de laatste dessertlepel pittenmix vóórdat je aan de soep begint. Lunch: Tonijnsalade 1 portie tonijn (uit blik, op water) avocado (maximaal 80 g), in blokjes sjalot, fijngesneden rucola (maximaal 50 g) 1 appel, fijngesneden 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (in totaal 50 g) Peper Zout Verdeel de tonijn met een vork in stukjes en meng met de avocado, sjalot en appel. Heerlijk met rucola als beleg op roggeknäckebröd of (geroosterd) roggebrood of als salade bovenop een bedje van rucola. Breng op smaak met peper en zout.

20 Diner: Chinese koolroerbak 1 portie tofu, uitgelekt en in blokjes van ca. 2,5 cm 20 g sjalot, fijngehakt 1 portie Chinese kool, in reepjes 50 ml bouillon 1 el olijfolie 1 el tamari 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 el appelazijn mespuntje zout verse kruiden naar smaak, fijngehakt Verwarm de olie in een wok en bak de sjalot 2-3 minuten. Voeg de tofu toe en bak deze op matig vuur tot deze gekleurd is. Voeg de bouillon, tamari, appelazijn, zout en knoflook toe. Aan de kook brengen op matig vuur. Voeg de Chinese kool toe aan het mengsel in de wok. Bak het geheel op hoog vuur met 2 spatels gedurende 1-2 minuten, totdat het transparant is. Strooi tot slot de fijngesneden kruiden erover. Ook lekker met courgettereepjes in plaats van Chinese kool.

SUGARCHALLENGE! 3 Overheerlijke dagmenu s! Simpel Suikervrij koken. SUGARCHALLENGE! product. Simpel Suikervrij koken is een

SUGARCHALLENGE! 3 Overheerlijke dagmenu s! Simpel Suikervrij koken. SUGARCHALLENGE! product. Simpel Suikervrij koken is een SUGARCHALLENGE! Simpel Suikervrij koken 3 Overheerlijke dagmenu s! Simpel Suikervrij koken is een SUGARCHALLENGE! product Geschreven en ontwikkeld door Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Simpel

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Dagmenu s. Dag 6-10

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Dagmenu s. Dag 6-10 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Dagmenu s Dag 6-10 Dag 6 Ontbijt: Spinaziecrèmesoep - 400 ml bouillon - 2 sneetjes knäckebröd, verkruimeld - portie spinazie - 1 portie

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 21+22 Dag 21 Ontbijt: Ontbijtshake 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 portie papaja Snijd

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 15+16

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 15+16 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 15+16 Dag 15 Ontbijt: Frambozenshake 1 portie melk naar keuze 100 g frambozen (diepvries, bij o.a. AH en JUMBO) 1 portie

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 19+20 Dag 19 Ontbijt: Appelschoteltje 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 goudrenet, geschild,

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

Suikervrije dagmenu s

Suikervrije dagmenu s Dag 17 1 portie schapenfeta in blokjes (of zuivelvrij: kipfilet) ½ tomaat in plakjes salade van komkommer, sla, uitje, vers fruit olijfolie 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (of glutenvrije crackers)

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer Weekplanner Ontbijt Lunch Diner Dag1: 230 gram yoghurt-naturel 3.5% vet 1 peer Zalmsalade 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola 50 gram komkommer Snij de groenten en zalm in stukjes en meng in een kom

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Diner. Gevulde champignons met groenten

Diner. Gevulde champignons met groenten Diner Gevulde champignons met groenten M 1 KLAAR I 4 MIUE 3 grote champignons (of 6 kleine) 1 tomaat 1 courgette 5 blaadjes salie 2 1 g magere kwark/plattekaas paprikapoeder 15 g gezeefde tomaten 2 1 koffielepel

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

Warme Winter ~ recepten

Warme Winter ~ recepten Warme Winter ~ recepten Fit by Nature ~ Voedingsadvies www.fitbynature.nl Woord vooraf Door middel van deze recepten hoop ik je te kunnen inspireren om deze winter een aantal lekkere, pure gerechten klaar

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Aardappelen/ pasta/rijst

Aardappelen/ pasta/rijst Boodschappenlijstje vrouw Intensive - week 3 FASE B = afvallen en overstappen op een evenwichtig eetpatroon met ca. 700 900 kcal Intensive producten 14 porties Intensive Shakes, Pudding of Muesli Groenten

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Menu 98. Brickdeegje met Grieks gehakt. Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté. Wildzwijnmedaillons met gepofte appel

Menu 98. Brickdeegje met Grieks gehakt. Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté. Wildzwijnmedaillons met gepofte appel Menu 98. Brickdeegje met Grieks gehakt Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté Wildzwijnmedaillons met gepofte appel Salade van peren met crème van mascarpone met groene peper en pastis : 30 minuten

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

1. Chinese runderreepjes

1. Chinese runderreepjes 1. Chinese runderreepjes Saus ½ eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman minderzout) 1 theelepel worcestershire saus ½ eetlepel maizena 1½ eetlepel tomatenketchup 1 theelepel kerriepoeder Scheutje bouillon

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag, 10 december 2013, rondom het thema Oorspronkelijk voedsel.

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

WEEK 3 1000 KCAL DAG 1

WEEK 3 1000 KCAL DAG 1 DAG 1 Bonen of kikkererwten met paprika en kruiden Neem ½ rode paprika en kruiden naar keuze en knoflook en bak dit enkele minuten met 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens 150 gram gekookte kikkererwten

Nadere informatie

Lunch. Tomatensoep met pasta

Lunch. Tomatensoep met pasta Lunch omatensoep met pasta M 7 KLAAR I 2 MIUE 2 tomaten 1 ui 5 5 g ongekookte, kleine volkorenpasta 3 ml groentebouillon peper, zout, 1 koffielepel Italiaanse kruiden 6 blaadjes basilicum Ontvel de tomaten

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Proefmenu April 2015

Proefmenu April 2015 Proefmenu April 2015 "Paas"sapjes: Aardbei basilicum sinaasappel & Groene appel ananas kiwi munt Slasoepje met aardappel, olijfolie en kaascroutons Pita toast met gestoomde zalm, kwarteleitjes en rucola

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel. af te Slanken

7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel. af te Slanken 7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel Aardappelkoek af te Slanken 750 gram aardappelen 50 gram uien Een half ei 40 gram geraspte kaas mespuntje rozemarijn Een halve theelepel knoflookpoeder

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Voorwoord Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag van

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie