DIERENTAAL Juni Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIERENTAAL Juni 2011. Inhoud"

Transcriptie

1 Inhoud Feest!!! Fotografen Drie vrolijke ventjes Anton Achter elke foto zit mèèr dan één dier Vegetarisch recept Verlanglijstje Adopteer een dier Colofon

2 Winnende foto Feest!!! Op het kattenforum Whiskers ( is een fotowedstrijd gehouden. Het winnende plaatje verdient een plaats op de homepage van Whiskers en de fotograaf krijgt een pakket lekkers voor zijn of haar katten. Menig kat hoopte dus vurig dat zijn of haar mens zou winnen! Helaas voor mijn katten heb ik meteen aangegeven dat, mocht ik winnen, mijn prijs naar Dierenthuis zou gaan... Niet helemaal verrassend was de einduitslag een dikke winst voor de door mij gemaakte foto van Kees en Loes. Dat betekende dus een mooie prijs voor Dierenthuis. Door de beheerster van het forum, Martine, werd de prijs verdubbeld omdat deze naar een goed doel zou gaan. Na lobbyen van haar kant is de prijs nog eens behoorlijk aangevuld door de mensen van Beautifull Pets ( Een enorme doos werd gevuld met het door ons bestelde vlees. De resterende ruimte werd belangeloos opgevuld met allerlei lekkers en leuks voor hond en kat! Uiteindelijk was de doos zo zwaar dat deze nauwelijks tilbaar was voor 1 persoon. Afgelopen donderdag was het zover: het enorme pakket werd door Alice en mij het Dierencafé in gedragen. Het werd natuurlijk meteen omringd door menig hond en kat. Wat een feest toen de doos open ging! Gedroogde hamburgers voor de honden, koekjes, snoepjes, speeltjes, van alles kwam er uit de doos. Van alles ging er ook in de doos... Hongerige hondenkoppen om al dat lekkers te ruiken (en stiekem te proeven) en hele katten om te spelen met de speeltjes. De honden hebben die avond een echte feestmaaltijd gehad. Het hoogwaardige kattenvoer wordt gebruikt voor de zieke katten. En de speeltjes? Vraag dat maar aan Greetje.

3

4 Fotografen Toevallig waren donderdag beide hoffotografen van Dierenthuis tegelijk bij Dierenthuis aanwezig. Het was tijd voor een aantal nieuwe foto s van de bewoners, om voor de website te gebruiken en om aan adoptanten te kunnen sturen. Ze maken werkelijk prachtige foto's, sommige kunnen gerust als staatsieportret betiteld worden. Saskia Blok was woensdag al gekomen en bleef een nachtje slapen. Nou ja, slapen: ze deelde de kamer met de jonge zwarte moederpoes en haar kitten. Het kitten kwam gezellig bij haar liggen en omdat Saskia bang was per ongeluk op het kitten te gaan liggen met omdraaien, kwam er van slapen niet veel. Ze heeft wel genoten van het kleine hummeltje dat lekker bij haar lag. Saskia richt zich voornamelijk op het vereeuwigen van de katten bij Dierenthuis. Donderdag arriveerde vanuit Gouda eerst per trein en vervolgens vanaf het station in Helmond per OV-fiets, behangen met fotoapparatuur, Nel van Wijngaarden. Zij heeft zich toegelegd op het fotograferen van de honden bij Dierenthuis. Er werd gedurende de hele dag volop raak geschoten om het zo maar eens uit te drukken. Het is maar goed dat er tegenwoordig digitale camera s zijn, anders hadden de dames iedere paar minuten een fotorolletje kunnen verwisselen. Zelfs de fotokaartjes raakten op een gegeven moment vol, zo enthousiast werd er gefotografeerd. En daar kunnen toch heel wat foto s op. Om mooie foto s van de honden te kunnen maken, werd besloten tot een wandeling over het terrein. Het weer werkte mee, er scheen een lekker zonnetje. Alice vroeg of ik ook mee wilde lopen, om over de dag van vandaag een verhaal te schrijven. Alle honden die wilden, konden mee.

5 Fotografen (vervolg) Een aantal honden had geen zin en bleef liever lekker luieren, maar er waren er een heleboel die graag meegingen. Ook waren er die eerst niets in de gaten hadden en zich later alsnog bij de groep aansloten, zoals Bor. Iedere hond ging mee in zijn of haar eigen tempo. De jonge, snelle en uitbundige types zoals Sem, Sam en Isar al dollend voorop, de oude honden zoals Beer en Chan er langzaam achteraan hobbelend. Einzelgängers zoals Moustique gaan wel mee, maar houden zich op aan de rand van de groep en kijken hoe de rest zich uitslooft. Het grote terrein leent zich er prima voor dat de honden heerlijk los kunnen lopen en zich uitleven. Het leverde mooie plaatjes op van de honden in actie, zoals Onno en Monk sjorrend aan een tak, diverse honden in de vijver, rennende honden, in het gras rollende honden. Grote, kleine, dikke, dunne, bruine, witte, zwarte en gevlekte honden. Allemaal zo heel verschillend en toch ook allemaal hetzelfde in hun enthousiasme en genieten van het moment. Alhoewel Saskia normaliter de katten portretteert, waren de capriolen van de honden ook voor haar onweerstaanbaar en stond de sluiter van haar camera tijdens de wandeling niet stil. Poseren op een bankje is een sport apart als je bijna bedolven wordt onder de honden. De kleintjes willen als het even kan op schoot, het liefst met drie tegelijk. De grote zitten op je voeten of leunen tegen je aan. Dat leverde in het geval van Sterre die net uit de vijver kwam kletsnatte broekspijpen op. En Alice had voor die foto-op-het-bankje nog maar één stapje naar achteren hoeven doen om ook in de vijver te belanden.

6 Fotografen (vervolg) Ook werd er een vrijwilliger gevraagd om op de grond zittend met de hele roedel honden te poseren, waarbij iedereen in mijn richting keek. Want ja, ik had een roze truitje aan en dat deed het zo goed op de foto. En ik wàs tenslotte vrijwilliger, dus zou ik dit ook vrijwillig op me moeten nemen, werd nog als argument aangevoerd. Dus zodoende zwichtte ik: toe maar, heel even dan. Normaliter is het echt niet de bedoeling datiemandmiddentussendehondenopdegrond gaat zitten. Maar even voor de foto moest kunnen, onder het wakend oog van Alice die ze meteen tot de orde kon roepen. En dat was nodig ook, want het is wel een heel leuk spelletje om iemand die op de grond zit helemaal omver te duwen om haar gezicht likken en in haar haren te snuffelen. Eén hond kun je dan nog wel van je af houden, maar bij een aantal tegelijk delf je letterlijk het onderspit. Na afloop van de wandeling werden in het dierencafé en op het terras om de collectie compleet te krijgen nog volop foto s gemaakt van de honden die niet mee waren geweest. We zijn benieuwd naar de resultaten. Het zullen, zoals we van de dames gewend zijn (en waarmee we verwend zijn), vast weer heel mooie foto s worden.

7 Drie vrolijke ventjes Kent u die van die drie verwilderde katers die gevangen werden en na castratie zouden worden teruggezet? Nou, dat gebeurde dus niet... Ze bleken namelijk met FIV (kattenaids) besmet. Zelf hebben ze daar natuurlijk geen idee van en het blijken, hoewel een van de drie een knoepert van een abces in zijn nek had, best vrolijke heren. Ze krijgen dan ook alledrie een clownsnaam. Bassie, Kuki en Pipo. Het Dierenasiel Amstelveen kreeg ze uit verschillende plaatsen binnen. Bassie komt uit Wilnis. Kuki van een boerderij in Vinkeveen, waar hij trouwens niet de enige kat was. De kans dat er, bij een volgende actie daar, nog meer van zijn soortgenoten zullen worden gevangen is zeer wel aanwezig. En Pipo? Pipo werd in Mijdrecht van de straat geplukt. Hij is het die dat abces, zo groot als een duivenei, in zijn nek had. Waarschijnlijk door een bijtwond, opgelopen tijdens een vechtpartij, die lelijk is gaan ontsteken. Pipo werd/wordt er voor behandeld en het ziet er inmiddels al een stuk beter uit. Nadat ze gecastreerd, gechipt, gevaccineerd, ontvlooid en ontwormd waren bleek uit de test dat ze dragers zijn van het kattenaids virus. Het Dierentehuis Amstelveen werkt al jaren samen met Stichting Dierenthuis en zij voldoen ook nu weer aan onze opname-eisen dus wordt het clowntjes driemanschap bij Dierenthuis opgenomen. Ze zijn nu bijna aan het einde van de eerste fase van het inburgeringstraject en beginnen zich al best thuis te voelen. Het goede eten in overvloed, is daar natuurlijk een grote hulp bij. Ziet u de lol van het leven van deze drie ook in dan kunt u er een adopteren via onze site.

8 Voor Na Anton Met zijn imposante lijf en zijn prachtige kop is Anton één van onze meest karakteristieke bewoners. Achter zijn vervaarlijke uiterlijk schuilt een lieve lobbes. En zijn lijf is niet zo krachtig als je op het eerste gezicht zou denken. Anton lijdt aan een ernstige vorm van heupdysplasie. Hij loopt moeilijk maar in zijn eigen tempo komt hij toch precies waar hij wil zijn. Toen Anton bij ons kwam wonen was de verwachting dat het maar voor korte tijd zou zijn. Niets bleek minder waar. We zijn jaren verder en Anton is gelukkig nog bij ons. Elk jaar, tegen deze tijd, ben ik opnieuw bang dat het zijn laatste zomer zal worden ( nee, ik ben niet altijd optimistisch) maar Anton heeft er nog steeds zin in. Zijn dagelijkse dosis medicatie maakt dat hij een comfortabel leven kan leiden. Anton heeft zijn eigen plaats in de roedel. Hij geniet zichtbaar van alle bedrijvigheid en gaat daar op zijn eigen bedachtzame manier tussendoor. We wilden het voor hem nog prettiger maken en besloten om hem een bezoek te laten brengen aan de trimmer. Een hele onderneming voor dit oude dier. Maar deze doorzetter heeft al voor veel hetere vuren gestaan en het is dan ook prima gelukt. Wat was hij moe. Bij thuiskomst werd onmiddellijk een mand opgezocht en daar kwam hij zelfs voor de avondwandeling niet uit die dag. Eenmaal uitgerust ging hij weer aan de wandel en toen konden we pas goed zien hoe mooi hij er weer uit ziet. Kijk en geniet!

9 Dikkop Achter elke kattenfoto zit mèèr dan één dier Wanneer u de adoptiepagina's van Dierenthuis en FIV-FeLV bekijkt ziet u daar alle te adopteren honden en paarden. Van de katten kunnen we echter maar een selectie laten zien. We hebben er namelijk, in totaal, enkele honderden. Tè veel om allemaal apart op de site te zetten. Dat zou een te zware administratieve druk leggen op dat deel van het team dat de adopties in goede banen leidt. Dit zou dan weer een negatieve uitwerking hebben de tijd die we/ze aan de dieren kunnen besteden. Daarom dus een selectie van katten die we voor adoptie aanbieden. Dit maakt dan meteen ook duidelijk waarom één kat meerdere adoptanten kan hebben. Ja, zonder brutaal te willen zijn, zelfs meerdere adoptanten zou moeten hebben. Op die manier kunnen ook hun soortgenootjes, die niet op de shortlist staan, verzekerd zijn van goede zorg. Toch zijn alle katten ons even lief en was het een kwestie van ogen dicht en prikken om de katten die op de adoptielijst geplaatst zijn te selecteren. Zoals het bij de mensen gaat zo gaat het, blijkt, ook bij de dieren. De ene doet het beter op een foto dan de andere en het ene achtergrondverhaal slaat wat beter aan dan het andere. Zo zijn er zowel bij de katten als bij de honden en paarden nog een paar die, hoewel al jaren in onze opvang, nog geen enkele adoptant achter hun naam hebben staan. Deze willen we hierbij speciaal onder uw aandacht brengen. Aidskatten Dikkop, Rinus en Boris, de honden Mo, Glow, Bo, Jacky, Suzanne en Omar zitten allemaal al langere tijd, in onze opvang en zijn nog voor niemand extra speciaal. Zij hebben nog geen adoptanten. Wie kijkt eens, net iets dieper, in hun ogen en wordt moeder, vader, zusje of broertje op afstand van zo'n zacht roze neusje? U krijgt er dan een koppie, een lijfje, vier zachte pootjes en een staartje gratis bij.

10 Rinus Boris

11 Mo Glow

12 Jacky Bo

13 Suzanne Omar

14 Ook wij zoeken nog adoptanten Emma Shadow Elton Pepito

15 Champignontaartjes; Vegetarisch voor- of lunch gerechtje. Ingrediënten voor vier personen: 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries; 150 gram gesneden champignons; 1 middelgrote, kleingesneden, ui; 1 teentje knoflook geperst geraspt; 1 theelepel kerriepoeder; 1 flinke eetlepel crème fraiche; olie of boter om te bakken en in te vetten; zout en peper naar smaak; paneermeel; 1 eetlepel meel Verder nodig: 4 st. 1-persoons taartvormpjes; aluminium folie; steunvulling; platte bakpan Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 C. Vet de vormpjes in en bestrooi ze met een beetje meel, zodat er een dun laagje ontstaat. Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg. Vet 4 stukjes alu-folie in en leg ze met de ingevette kant op het bladerdeeg. Hierop de steunvulling (bijv. droge bonen of speciaal daarvoor in de handel zijnde pellets ). Zet de deegvormpjes in de hete oven. Laat 12 minuten bakken. Haal ze uit de oven en verwijder de folie met steunvulling. Laat iets afkoelen. Doe in de die 12 minuten tussentijd olie of boter in de pan en laat heet worden, bak hierin de fijngesneden ui en champignon plakjes tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer er de knoflook, kerriepoeder, zout, peper en crème fraiche door. Verdeel dit mengsel over de vier half afgebakken deegvormpjes. Strooi over elk taartje wat paneermeel en leg er nog een vlokje boter op (of een paar druppels olie). De oven opnieuw opwarmen. Nu naar 180 C. De gevulde taartvormpjes erin zetten en in 15 à 20 minuten afbakken. Lekker met een tomaten/ mozzarella salade.

16 Galerie AES Artworks is een initiatief van Angela Everduim-Stoop. Zij werkte al enige tijd als zelfstandig beeldend kunstenaar onder de merknaam AES Artworks, maar vond bij de bestaande galeries niet wat zij zocht. Vanuit een eigen ideaal over hoe een galerie moet zijn en werken, heeft zij in Eindhoven een galerie in nieuwe stijl opgezet. Een onderdeel van die visie is: deel de welvaart en dan wel het liefst waar die het hardst nodig is. Daar waar het hart vol goed zit en geld nodig heeft om het waar te maken. Dierenthuis is voor AES Artworks zo n plaats. Met ervaringen in vrijwilligerswerk voor dierenwelzijn was het probleem van onplaatsbare dieren die vaak geëuthanaseerd moeten worden, voor de galerie een bekend gegeven. Bij Dierenthuis vinden deze dieren een plaats waar zij de rest van hun leven op een waardige manier met elkaar uit mogen leven. Op deze manier heeft dierenthuis op dit moment onderdak geboden voor circa 1000 dieren die nergens anders meer welkom waren. Een initiatief waar galerie AES Artworks grote bewondering voor heeft. Een persoonlijk bezoek aan Dierenthuis in Aarle-Rixtel hakte de knoop door. Bij de feestelijke opening op zaterdag 16 juli vanaf 13:00 zullen enkele honderden posters belangeloos ter beschikking worden gesteld door de galerie in samenwerking met kunstenares Caro Vekeman. Caro en Angela hopen voor het einde van de dag alle posters verkocht te hebben. Van de opbrengst zullen twee katten worden geadopteerd. Bij overlijden van de dieren vóór de donatie volledig gebruikt is, zal een nieuwe kat de plaats van de vorige in mogen nemen. Alle katten die onder deze regeling geadopteerd worden zullen gesponsord worden voor de duur van hun leven. Bij tekort uit de donaties heeft Galerie AES Artworks toegezegd uit eigen middelen de maandelijkse donaties te blijven storten voor de katten die op dat moment geadopteerd zijn.

17 Verlanglijstje Bent u van plan om een keer langs te komen bent u uiteraard van harte welkom. Dit kan elke dag, behalve op zondag - na afspraak tussen en uur. Wilt u graag iets meenemen dan kan dat, wij hebben ons verlanglijstje al klaar. Maar voelt u zich alsjeblieft niet verplicht iets mee te nemen bij uw bezoek aan Dierenthuis. Met uw komst maakt u onze bewoners al blij. Wat wij graag willen hebben: - Vuilniszakken - Wasmiddelen - Allesreiniger - Bleek - Latex handschoenen - Fleecedekens - Dekens - Blikvoer ( Whiskas) - Sardientjes - Dettol - Kauwbotten van buffelhuid

18 Adopteer een dier Het adoptieplan is in het leven geroepen om Dierenthuis en zusterstichting FIV/FelV te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids of leucosevirus, honden met hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld. U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat. Of kom op bezoek om kennis te maken met uw nieuwe adoptiedier en alle andere bewoners. Dit kan op dinsdag, donderdag en zaterdag - na afspraak tussen en uur. Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder. Kijk op de site voor een aanmeldformulier. Of neem contact op via info@dierenthuis.nl

19 Colofon Stichting Dierenthuis is een permanente huiskameropvang voor oude, zieke en kansarme honden, verwilderde katten, katten die besmet zijn met het aids- en/of leucosevirus en oude paarden. Vooral niet herplaatsbare asieldieren vinden hier een blijvend thuis. Een thuis zonder hokken en tralies, met boswandelingen, een riante tuin, veel liefde, (medische) zorg en aandacht. DIERENTAAL verschijnt een paar keer per jaar. Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, laat het ons dan even weten via de mail. Stichting Dierenthuis Bakelseweg SC Aarle Rixtel Telefoon (tussen uur) info@dierenthuis.nl Website: Website: Hyves: Facebook: Rekeningnummer Dierenthuis: IBAN: NL22INGB BIC:INGBNL2A Rekeningnummer FIV-FeLV: IBAN: NL87INGB BIC:INGBNL2A Tekst: Marleen van Houten, Carina Branje Fotografie: Nel van Wijngaarden, Saskia Blok

DIERENTAAL Maart 2011

DIERENTAAL Maart 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Naamloos krijgt naam - Een bijzondere Belg - Beatle Hummer -Groot onderhoud - Nieuw op de website - Adopteer

Nadere informatie

DIERENTAAL Nieuwsbrief Special: oktober 2011

DIERENTAAL Nieuwsbrief Special: oktober 2011 Nieuwsbrief Special : DE DRIE DIVA S DOEN DIERENTHUIS! Nieuwsbrief Special : DE DRIE DIVA'S DOEN DIERENTHUIS! De 10de oktober begon als een rustige maandag. Tot Nel een telefoontje kreeg. Een telefoontje

Nadere informatie

DIERENTAAL We gaan bouwen!!!!!

DIERENTAAL We gaan bouwen!!!!! TEKENINGEN, TEKSTEN, FOTO'S VAN HET NIEUWE DIERENTHUIS Bijgaand DE Nieuwsbrief waar we allemaal zo lang op gewacht hebben. We kunnen hem nu echt aan u versturen. Maandag 21 mei gaan we bouwen! Kijk mee

Nadere informatie

DIERENTAAL December 2010

DIERENTAAL December 2010 DIERENTAAL December 2010 Beste Dierenvrienden We hebben goed nieuws uit Almere. De vergunningen zijn rond en de bouw gaat beginnen. Lees er meer over in deze nieuwsbrief. We laten een prachtig schilderij

Nadere informatie

DIERENTAAL Juni 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2014.

DIERENTAAL Juni 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2014. In deze Nieuwsbrief: - Een staande ovatie - Gezocht: zinken teilen en ketels - Vrijwilligers met dieren - Hoe is het met Maya -

Nadere informatie

DIERENTAAL Februari 2011

DIERENTAAL Februari 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Greetje lellebel - Bittere tranen - Kunnen we haar nog redden? - U kunt ook op afstand helpen: Zegt het voort!

Nadere informatie

DIERENTAAL Juli 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2014.

DIERENTAAL Juli 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2014. In deze nieuwsbrief: - Nieuw in de kliniek - Helena uit Bosnië - Pietje (Pype) - Dieren en kunst - Vrijwilligers met dieren - Rek-

Nadere informatie

DIERENTAAL Juni 2013. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. - nieuwe stijl. Orte informatie

DIERENTAAL Juni 2013. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. - nieuwe stijl. Orte informatie Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. - nieuwe stijl Orte informatie Column: Lekker eten zonder vlees: Adopteer een dier Colofon Dierenthuis wordt overspoelt met aanvragen

Nadere informatie

DIERENTAAL Extra Nieuwsbrief Februari 2012

DIERENTAAL Extra Nieuwsbrief Februari 2012 Onzinnige - en onnodige - actie van Gemeente Laarbeek kost hondenleven! Lieve donateurs, adoptanten en andere belangstellende vrienden. Deze korte, extra, nieuwsbrief is geheel gewijd aan onze Omar, en

Nadere informatie

DIERENTAAL Mei 2011. Inhoud. Eaglestar Thuisgekomen: Omar Bon-Bon, update Maximaal, wij gaan voor alle dieren Vegetarisch recept Verlanglijstje

DIERENTAAL Mei 2011. Inhoud. Eaglestar Thuisgekomen: Omar Bon-Bon, update Maximaal, wij gaan voor alle dieren Vegetarisch recept Verlanglijstje Inhoud Eaglestar Thuisgekomen: Omar Bon-Bon, update Maximaal, wij gaan voor alle dieren Vegetarisch recept Verlanglijstje Een ster van de straat permanent naar een vier sterren verblijf Midden in de afgelopen

Nadere informatie

DIERENTAAL Maart 2014 Bezoekdagen

DIERENTAAL Maart 2014 Bezoekdagen Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van 2014. In deze Nieuwsbrief: - Bezoekdagen - De verhuizing van Snooki en Yeti - Vrijwilligers met dieren - De KvK - Hoe is het met Lonny

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

DIERENDAG 4 oktober 2014

DIERENDAG 4 oktober 2014 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 4 oktober: DIERENDAG! Met deze dierendag nieuwsbrief willen we graag een aantal van onze honden en katten in de schijnwerpers zetten, welke

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

DIERENTAAL Oktober 2012

DIERENTAAL Oktober 2012 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de tweede pocketnieuwsbrief met hierin een update over DE LAATSTE TON actie! Omdat we niet kunnen ophouden u te vertellen hoe dankbaar we zijn... Nu sparen voor

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

DIERENTAAL April 2013

DIERENTAAL April 2013 Beste Nieuwsbrieflezer, De reguliere Dierenthuis Nieuwsbrief is nog maar een paar dagen oud, maar toch ontvangt u hier al weer een korte extra nieuwsbrief. Hij is helemaal gewijd aan Lonny. Op onze Facebook

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel PITTIGE PESTO pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper vijzel Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Stamp een gedroogde peper fijn in de vijzel.

Nadere informatie

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds Stoofaal van Lon Paling kennen en eten we (bijna) allemaal. Grote favoriet hierbij is tegenwoordig de heerlijke gerookte paling of palingfilet. Gestoofde paling is redelijk uit de mode geraakt, maar volkomen

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken.

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken. 2010-4juni 19.30 Turkse Kookworkshop in de Tuinen van Stinz geheel Vegetarisch we hebben gemaakt: Linzensoep Dolma: druivenbladeren en gedroogde paprika's gevuld met rijst en kruiden Sigare Börek: tot

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

In de aanbieding: Pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker

In de aanbieding: Pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker In deze nieuwsbrief: De gehele maand mei 20% korting op de pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker Natuurlijk met lekker recept Een kleine wijziging in het supplement kalium Nieuw! Column

Nadere informatie

Ontdek gerechten die écht wat voor je doen!

Ontdek gerechten die écht wat voor je doen! Ontdek gerechten die écht wat voor je doen! Voor meer Vitaliteit, een Hoge Energie en een Helder Hoofd Start met het Andere Ontbijt Nicky Beentjes PS De 5 elementen... Voor mij bekend uit de Feng Shui

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

DIERENDAG 4 oktober 2013

DIERENDAG 4 oktober 2013 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 4 oktober : DIERENDAG! Met deze dierendag nieuwsbrief willen we graag een aantal van onze honden en katten in de schijnwerpers zetten, welke

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

DIERENTAAL September 2011

DIERENTAAL September 2011 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van september. Deze maand starten wij met een maandelijkse column. Veel kijk- en leesplezier. Inhoud Dank aan al die lieve mensen Wieck Duitse dekens Mia de liefste lellebeel

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Met mangochutney. Wat heb je nodig? je op twee manieren maken: warm of koud. warm én koud.

Met mangochutney. Wat heb je nodig? je op twee manieren maken: warm of koud. warm én koud. Voorgeprogrammeerd Briefje van een logeerhuis voor moeilijk opvoedbare jongeren, vermoed ik. Iedere dag lunchen ze samen en soms mag een van de jongeren mee naar de supermarkt. Alsie een goed-gedrag-dag

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Bontje, de poes van de molen groep 3/4

Bontje, de poes van de molen groep 3/4 Verhalend ontwerp over Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde Bontje, de poes van de molen groep 3/4 Episode 1: Bontje, de poes van de molen Bontje is een lieve poes. Ze woont in een molen en is van

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

zondag, 2 december 1 e advent

zondag, 2 december 1 e advent Advent- en Kerstboekje 2012 Wie een grote gebeurtenis verwacht, kijkt daar naar uit. Een bruiloft, een verjaardagsfeest. Op tijd stuur je daar bericht van rond, zodat iedereen voorbereid is, als het zover

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta Thaise kokossoep met shiitake en garnalen Lamsfilet met zuiders korstje Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom Cappuccino

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 19+20 Dag 19 Ontbijt: Appelschoteltje 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 goudrenet, geschild,

Nadere informatie

Ravioli met rode pesto

Ravioli met rode pesto Ravioli met rode pesto Dit heb je nodig voor de pesto: 150 gram half-gedroogde tomaten 2 rode paprika s 1 lente-uitje 2 teentje look 50 gram pijnboompitten peper en zout pimentpoeder edelgistvlokken bladpeterselie

Nadere informatie

Blij, boos, verdrietig of sip Het zijn allemaal gevoelens van geboorte tot rip Als je gepest word ben je verdrietig De pestkoppen zijn daarom ook

Blij, boos, verdrietig of sip Het zijn allemaal gevoelens van geboorte tot rip Als je gepest word ben je verdrietig De pestkoppen zijn daarom ook Aarde 9 miljoen mensen zijn jarig op de zelfde dag als jij. Dan zijn er veel mensen op de wereld, Mensen zoals jij. Al die mensen, Staan op de aarde, Een aarde van 6000.000.000.000.000.000.000.000 kg.

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

KOOKBOEKJE. voor. Joost

KOOKBOEKJE. voor. Joost KOOKBOEKJE voor Joost 1 2 VOORWOORD Beste Joost, Met dit kookboekje kan iedereen koken. Iedere collega heeft zijn of haar lekkerste recept prijs gegeven. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe baan!

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

MOEDERDAG 2015. een mooie dag aan alle mama s. Dag lieve mama. Mama zijn. Kinderpraat

MOEDERDAG 2015. een mooie dag aan alle mama s. Dag lieve mama. Mama zijn. Kinderpraat een mooie dag aan alle mama s Dag lieve mama. Ik geef je een dikke zoen, en hoop dat ik dat nog vele jaartjes mag doen. Lieve mama, je krijgt er nog een ontbijtje bij, ben je nu niet blij? Mama zijn Onbeschrijflijk

Nadere informatie

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks)

Recept van de maand mei Medaillekoekjes (12 stuks) Horst, 02-05-2015 Beste ouders en gastouders, Stopt u in 2015 met werken of wordt u werkloos? Dan hebt u nog 6 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dit was voorheen 3 maanden. Gaat u binnen deze 6 maanden

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

DIERENTAAL April 2011

DIERENTAAL April 2011 Inhoud Een kwestie van vraag en aanbod...? Jingel het frotje Sonja lekkerbekkie Bink de straatrover Update operatie Milord Afscheid van Roxanne Verlanglijstje Een kwestie van vraag en aanbod...? Wanneer

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie