Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland"

Transcriptie

1 Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier: Aanwezig: P. de Baat (voorzitter); D. Berends; M.G.J. van Balveren, M.H.C.T. Berendsen, J.M. Böhmer, H.J.G. Burgers Krus, R.W.M. Cremer, A.J.B.G. Dieker, P.W. van Dijken, M.A.H. Fränzel, J. Gerritsen,H.J. Groote, J.H.M. van Halteren, M.R.W. Heebing, K.F.T. Looman, W.B.M. Linssen, C.G.H. Polman, T.J.H. Melissen, J.W.G. Menting, J.R. Mos,, G.R.W. Polman, C.M.W. Reesing-Som, E.T.J.M. Rutting- Baars, J.H.E. van Schriek, M.J.A. Steenkamp, F.G.J.M. Tiemessen, I.T.J.M. Wolsing, ; Afwezig: ; Wethouders: W.J.A. Gerritsen, O.G. van Leeuwen, G.J.M. Mijnen, W.G.H. Sinderdinck, M.G.E. Som. 1. Opening en mededelingen Voorzitter opent de vergadering. Er zijn geen afmelding voor de vergadering van hedenavond ontvangen. Primus bij stemming is nr. 16 de heer. J.R.Mos (LBM) 2. Vaststelling agenda Op de agenda staat het agendapunt Winkeltijdenverordening. Na behandeling in de commissievergadering van 15 januari 2019 heeft het college de raad een brief geschreven met het verzoek de behandeling aan te houden en om de verordening opnieuw te agenderen in februari. De raad besluit het onderwerp van de agenda af te halen en te plaatsen op de agenda van de raad van 28 februari. De wethouder zegt toe eventuele extra informatie, die de uitvraag onder lokale ondernemers heeft opgeleverd, aan de raad te doen toekomen. Het presidium verzoekt u om aan de agenda toe te voegen het voorstel inzake vergadermodel gemeenteraad Montferland. De raad kan hiermee instemmen. Motie over een niet geagendeerd onderwerp wordt aangekondigd: Motie Regenbooggemeente. Agenda gewijzigd vastgesteld De heer Menting vraagt, n.a.v. het voortgangsbericht, of daarin (of in de raadsmonitor) kan worden opgenomen de toezegging van wethouder Van Leeuwen dat in het kader van verkeersknelpunten die worden meegenomen in de planvorming (IVVP) de kern Zeddam als eerste aan bod zal komen. 3. Burgerspreekrecht Er zijn geen aanmeldingen ontvangen voor het burgerspreekrecht. 4. Vragen Voor het vragenuur zijn vragen van de fractie LBM ontvangen: - Mevrouw van Balveren inzake NK wielrennen bedrijven. Wethouder zegt toe de raad op de hoogte te houden van de voortgang.

2 2 5. Raadsmonitor De heer Groote (Lijst Groot Montferland) vraagt wat de stand van zaken is inzake uitvoering motie NUON gelden. Wethouder geeft aan hier nog niet met de provincie over gesproken te hebben. De heer Heebing (D66) vraagt naar activiteiten omtrent jeugdbeleid (n.a.v. de motie). Niet zo lang geleden een jongerenavond geweest en er is een onderzoeksvraag uitgezet. 6. Besluitenlijst vorige vergadering De besluitenlijsten van de vergaderingen van 29 november 2018 en 20 december 2018 worden ongewijzigd vastgesteld. 7. Ingekomen stukken Aan de lijst van hedenavond zijn twee raadsbrieven toegevoegd. De lijst met deze brieven aangevuld wordt in behandeling genomen. Ter bespreking zijn in de raadsvergadering van 31 januari 2019 aangevraagd: - Raadsbrief R(18)43 combinatiefunctionarissen (ter bespreking aangevraagd door PvdA) - Raadsbrief R(18)44 meer groene schoolpleinen (aangevraagd door CDA) - Raadsbrief R(19)01 Sportbeleid (aangevraagd door Lijst Groot Montferland, PvdA, LBM, CDA en VVD) - Raadsbrief R(19)02 Raadsbrief Werfhout (aangevraagd door Lijst Groot Montferland, PvdA en D66) - Raadsbrief R(19) 03 Raadsbrief Biodiversiteit (aangevraagd door Lijst Groot Montferland en D66; op verzoek van D66 is hieraan gekoppeld de inhoud van de brief van de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek) - Raadsbrief R(19) 04 Raadsbrief Laborijn (aangevraagd door CDA, Lijst Groot Montferland en PvdA, ) - Raadsbrief R(19) 05 Raadsbrief uitvoering motie toeristenbelasting (aangevraagd door PvdA en Lijst Groot Montferland) - de brief van de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek inzake verzoek deelname subsidieregeling Landschap en biodiversiteit (op verzoek betrokken bij behandeling raadsbrief biodiversiteit)(aangevraagd door D66). - brief beantwoording art 42 vraag raadslid Mos, inzake herbestemming geitenboerderij (aangevraagd door LBM) Gewijzigd vastgesteld Afhandeling brieven conform voorstel vastgesteld Raadsvoorstel Besluit 8. Benoeming externe leden rekenkamercommissie De raad wordt voorgesteld het werk van de sollicitatiecommissie rekenkamercommissie te voltooien door, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019, te benoemen als externe leden van de rekenkamercommissie Montferland: - de heer W. van Deursen met ingang van 1 januari 2019 te benoemen als extern lid en voorzitter van de rekenkamercommissie voor een periode van twee jaar; - mevrouw S. Joosten met ingang van 1 januari 2019 te benoemen als extern lid van de rekenkamercommissie voor een periode van twee jaar; - de heer A. Kloosterman met ingang van 1 januari 2019 te benoemen als extern lid van de rekenkamercommissie voor een periode van twee jaar. De leden worden bij acclamatie benoemd door de gemeenteraad. Bij acclamatie benoemd

3 3 Eed / Verklaring en belofte Alvorens hun functie te kunnen uitoefenen, leggen de externe leden van de rekenkamer in de vergadering van de raad, in handen van de voorzitter, de volgende eed (verklaring en belofte) af: Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de rekenkamercommissie Montferland benoemd te worden, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd. Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als lid van de rekenkamercommissie Montferland naar eer en geweten zal vervullen. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig! ( Dat verklaar en beloof ik! ) De heer W. van Deursen: Dat verklaar en beloof ik! Mevrouw S. Joosten Dat verklaar en beloof ik! De heer A. Kloosterman Eed Zo waarlijk helpe mij God Almachtig! De externe leden worden gefeliciteerd. Bespreekstuk 9. Aangevraagd in de raadsvergadering van 20 december 2018 door de fracties PvdA en Lijst Groot Montferland. Het betreft een brief van de GGD NOG inzake de Bestuursagenda en de uitgangspunten begroting Wethouder Sinderdinck geeft aan met een raadsbrief over dit onderwerp te komen. Raadsvoorstellen Besluit 10 Inlichtingen artikel 44 (Rvo gemeenteraad) gevraagd door H.J. Groote, raadslid Lijst Groot Montferland Artikel 44 Inlichtingen (Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Montferland) 1. Indien een lid van de raad over een onderwerp inlichtingen als bedoeld in de artikelen 169, derde lid, en 180, derde lid, van de Gemeentewet verlangt, wordt een verzoek daartoe door tussenkomst van de griffier schriftelijk ingediend bij het college of de burgemeester. 2. De griffier draagt er zorg voor dat de overige leden van de raad een afschrift van dit verzoek krijgen. 3. De verlangde inlichtingen worden mondeling of schriftelijk in de eerstvolgende of in de daarop volgende vergadering gegeven. 4. De gestelde vragen en het antwoord vormen een agendapunt voor de vergadering, waarin de antwoorden zullen worden gegeven. De heer Groote krijgt het woord als het raadslid dat om de inlichtingen heeft verzocht, daarna volgt de eerste termijn voor de andere fracties.

4 4 Het volgende antwoord op het verzoek om inlichtingen van de heer Groote, komt van het college van B&W: Het college vindt het van belang dat een raadslid dat om inlichtingen vraagt, deze inlichtingen ook ontvangt. Het NK evaluatierapport is opgesteld aan de hand van onder andere persoonlijke gesprekken tussen medewerkers en onderzoekers. Daarbij heeft het college toendertijd de medewerkers het vertrouwen gegeven dat informatie die zij deelden zou worden gebruikt in de beleidsevaluatie maar niet herleidbaar is tot personen. In die context is er door de medewerkers ook mee gewerkt aan het onderzoek en dit heeft geleid tot de tot standkoming van het rapport zoals ook voor de raad ter inzage heeft gelegen. Het college zegt toe alle informatie beschikbaar te stellen die beschikbaar is, omvat de periode tot aan het plaatsvinden van het NK, naar personen herleidbare informatie wordt geannonimiseerd samenvattend stelt het college de volgende inlichtingen beschikbaar: 1. alle informatie die beschikbaar is; 2. daar waar het naar personen herleidbare informatie is wordt de informatie geannonimiseerd; 3. informatie die valt onder de periode die loopt tot het plaatsvinden van het NK. Het college denkt in eerste aanleg twee maanden nodig te hebben om deze informatie beschikbaar te kunnen stellen. 11. Raadsvoorstel winkeltijdenverordening Van de agenda afgehaald komt terug op de raadsagenda van 28 februari Zie agendapunt Raadsvoorstel vergadermodel gemeenteraad Montferland De raad stemt unaniem in met voorstel 13. Motie over niet geagendeerd onderwerp Ingediend door P.W. van Dijken (D66) en E.T.J.M. Rutting-Baars (PvdA)

5 5 Tégen hebben gestemd J.R. Mos M.G.J. van Balveren J.M. Böhmer M.H.C.T Berendsen J.W.G. Menting F.G.T.M. Tiemessen K.F.T. Looman A.J.B.G. Dieker C.G.H. Polman W.B.M. Linssen R.W.M. Cremer C.M.W. Reesing- Som M.J.A. Steenkamp J. Gerritsen J.H.E. van Schriek J.H.M. van Halteren G.R.W. Polman Vóór de motie hebben gestemd: P.W. van Dijken M.R.W. Heebing M.A.H. Fränzel H.J. Groote H.J. Wassing E.T.J.M. Rutting- Baars I.T.J.M. Wolsing H.J.G. Burgers-Krus Mevrouw Rutting-Baars vraagt om een hoofdelijke stemming. De stemming begint bij de primus dhr. J.R. Mos.

6 6 Vóór de motie stemmen P.W. van Dijken M.R.W. Heebing M.A.H. Fränzel, zoals in de eerste termijn toegelicht stemt zij voor de motie. H.J. Groote, is tegen incidentenpolitiek en voor structurele zaken en stemt daarom voor. H.J. Wassing E.T.J.M. Rutting-Baars stemverklaring: is voor het gelijk zijn van iedereen en juist omdat hierom kan ze niet anders dan voor de motie stemmen. I.T.J.M. Wolsing H.J.G. Burgers-Krus Tégen de motie hebben gestemd: J.R. Mos stemverklaring: voor hem telt altijd iedereen mee en dat hoeft niet in een motie te worden uitgedrukt, stemt dus tegen. M.G.J. van Balveren stemverklaring: voor haar is iedereen gelijk en stemt dus tegen. J.M. Böhmer stemverklaring: stemt tegen in lijn met de gedachte zoals verwoord door zijn fractievoorzitter. M.H.C.T Berendsen stemverklaring: hij is voor iedereen en tegen de motie. J.W.G. Menting F.G.T.M. Tiemessen stemverklaring: voor hem is iedereen gelijk en de motie, gehoord hebbende het college voegt weinig toe in zijn ogen. K.F.T. Looman stemverklaring: voor haar is iedereen gelijk en zij hoopt dit ook al uit te dragen en stemt daarom tegen. A.J.B.G. Dieker stemverklaring: voor hem is iedereen gelijk en hij hoopt dit ook al uit te dragen en stemt daarom tegen. C.G.H. Polman stemverklaring: voor hem is iedereen gelijk en dat hoeft niet in een motie te worden uitgedrukt. W.B.M. Linssen stemverklaring: voor hem is iedereen gelijk en stemt dus tegen. R.W.M. Cremer stemverklaring: als CDA er staat hij voor gelijkwaardigheid en stemt daarom tegen. C.M.W. Reesing-Som stemverklaring: sympathiek gebaar van de indieners, voldoende overtuigd dat de wethouder de eerste drie punten zal oppakken en dat is voldoende ze stemt dus tegen. M.J.A. Steenkamp stemverklaring: stemt tegen, maar was wel aanwezig bij het hijsen van de regenboogvlag. De landelijke commotie omtrent de Nashville verklaring was voor hem een reden om aan het onderwerp extra aandacht te geven, er mag niet worden vergeten dat de gemeente er is voor alle inwoners. Dat was gisteren zo, dat is vandaag zo en dat blijft ook morgen zo. Hij stemt tegen. J. Gerritsen stemverklaring: Voor hem is iedereen gelijk maar stemt tegen de motie. J.H.E. van Schriek stemverklaring: Voor hem is iedereen gelijk en om specifiek hier een groep uitlichten is voor hem geen reden om het vertrouwen dat hij in de wethouder heeft daarmee in twijfel te trekken en stemt daarom tegen. J.H.M. van Halteren stemverklaring: stemt tegen in lijn met zijn bijdrage in de eerste en tweede termijn. G.R.W. Polman stemverklaring: voor hem is iedereen gelijk stemt daarom tegen. Voorzitter concludeert dat de motie is verworpen met 17 stemmen tegen en 8 stemmen voor. Daarbij geeft hij aan dat alle aanwezigen hebben laten weten dat je in Montferland mag zijn wie je wil zijn.

7 7 14. Sluiting Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van De raad van de gemeente Montferland, De griffier, De voorzitter, drs. D. Berends Mr. P. De Baat MPM Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-2-2018 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-6-2018 aanvang 19.30 uur geschorst op vrijdag 29-06-2018

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-1-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 23-2-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 24-11-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17)

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland 10b DO (ō Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-4-2018 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 27-9-2018 aanvang 19.30 uur in de raadszaal (Gouden Handen,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland \ą\)o0\ũ^\ Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 18-4-2019 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 31-3-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland \-ţb Do ISŌn Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-9-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. 3. Burgerspreekrecht Geen aanmeldingen voor inspraak

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. 3. Burgerspreekrecht Geen aanmeldingen voor inspraak Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 24 april 2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

\~ļboooąozb. De gemeenteraad gaat akkoord met deze toevoeging aan de agenda. Er worden twee moties over niet geagendeerde onderwerpen aangekondigd en

\~ļboooąozb. De gemeenteraad gaat akkoord met deze toevoeging aan de agenda. Er worden twee moties over niet geagendeerde onderwerpen aangekondigd en \~ļboooąozb Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering v a n de raad v a n de g e m e e n t e Montferland, g e h o u d e n op donderdag 1 8-5 - 2 0 1 7 in de raadszaal

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

Gemeente n Eergen op Zoom

Gemeente n Eergen op Zoom Gemeente n Eergen op Zoom RVB03-0231 Gewijzigd 0X8mplaa r 2? Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 27 februari 2003 : SB/03/03 : Afleggen eed of verklaring en belofte door duoburgerleden. Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Verboden handelingen en gedragscode raadsleden Artikel 15 Opleggen geheimhoudingsplicht Artikel 25

Verboden handelingen en gedragscode raadsleden Artikel 15 Opleggen geheimhoudingsplicht Artikel 25 Bijlage bij het voorstel inzake de gedragscode leden van de gemeenteraad en gedragscode burgemeester en wethouders bepalingen uit de Gemeentewet over de integriteit. RAADSLEDEN Nevenfuncties Artikel 12

Nadere informatie

*Z09DA89CA34* Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee

*Z09DA89CA34* Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee *Z09DA89CA34* Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee Datum: 24 mei 2018 Tijd: 19.30-23.11 uur Locatie: Raadzaal, Bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40, Middelharnis Voorzitter: mw.

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer

Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer Hoofdstuk IVa. De Rekenkamer Paragraaf 1. De gemeentelijke rekenkamer Artikel 81a 1. De raad kan een rekenkamer instellen. 2. Indien de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

b e s l u i t : Verordening rekenkamercommissie Meppel

b e s l u i t : Verordening rekenkamercommissie Meppel De raad van de gemeente Meppel; gelet op artikel 81o van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de volgende Verordening rekenkamercommissie Meppel Paragraaf 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

De Provinciewet en de Rekenkamer

De Provinciewet en de Rekenkamer De Provinciewet en de Rekenkamer HOOFDSTUK XIa. DE BEVOEGDHEID VAN DE REKENKAMER Artikel 183 1. De rekenkamer onderzoekt de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid van het door het provinciebestuur

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0097 Rv. nr.: 10.0097 B&W-besluit d.d.: 7-9-2010 B&W-besluit nr.: 10.0897 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Vaststelling Verordening op de Commissie voor de Bezwaarschriften 2011 in

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Han Noten t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Dalfsen op 30 januari 2017

Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Han Noten t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Dalfsen op 30 januari 2017 Toespraak bij de beëdiging van burgemeester Han Noten t.g.v. zijn herbenoeming als burgemeester van Dalfsen op 30 januari 2017 -------------------------------------------------------- Geachte burgemeester

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Heerhugowaard Officiële naam regeling Verordening op de Rekenkamerfunctie gemeente Heerhugowaard 2017 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 18/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers W.J.A. Gerritsen W.G.H. O.G. van Leeuwen,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissies van de gemeente Bergen op Zoom. Gezien het voorstel van de voorzitter van de raad d.d. 7 juni 2018 nr.

Verordening op de raadscommissies van de gemeente Bergen op Zoom. Gezien het voorstel van de voorzitter van de raad d.d. 7 juni 2018 nr. CVDR Officiële uitgave van Bergen op Zoom. Nr. CVDR612268_2 6 december 2018 Verordening op de raadscommissies van de gemeente Bergen op Zoom. De raad van de gemeente Bergen op Zoom; Gezien het voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissie van de gemeente Leek gelezen het voorstel van het presidium van 6 november 2015, registratienummer ;

Verordening op de raadscommissie van de gemeente Leek gelezen het voorstel van het presidium van 6 november 2015, registratienummer ; CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR381436_1 3 februari 2017 Verordening op de raadscommissie van de gemeente Leek 2015 De raad van de gemeente Leek; gelezen het voorstel van het presidium van 6 november

Nadere informatie

Invulling vacature wethouder en instelling commissie onderzoek geloofsbrieven

Invulling vacature wethouder en instelling commissie onderzoek geloofsbrieven Raad Onderwerp: V200900004 Invulling vacature wethouder en instelling commissie onderzoek geloofsbrieven Raadsvoorstel Inleiding: Op 7 januari 2009 heeft de heer Groen aangegeven dat hij per 2 februari

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raadscommissies

Reglement van orde voor de raadscommissies Reglement van orde voor de raadscommissies Tweede wijziging van het Reglement van orde voor de raadscommissies Geconsolideerde versie maart 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Dit reglement is van

Nadere informatie

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ;

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ; De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer 1700033154; overwegende, dat - de behoefte bestaat een interne klachtenadviesprocedure

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet,

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad, Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, Besluit:

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

b e s l u i t : Verordening op de raadsvoorbereiding 2014

b e s l u i t : Verordening op de raadsvoorbereiding 2014 De raad van de gemeente Ridderkerk; gelezen het voorstel van het Presidium, nummer 26065; gelet op artikel 82 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de Verordening op de raadsvoorbereiding

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Op 1 oktober is de vergadering na agendapunt 12 geschorst. Op 5 oktober is de vergadering heropend bij agendapunt 13.

Op 1 oktober is de vergadering na agendapunt 12 geschorst. Op 5 oktober is de vergadering heropend bij agendapunt 13. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 01-10-2009 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: F. Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 1 oktober 2009 1 Opening Op 1 oktober

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Openbaar lichaam Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam ; Gelet op artikel 6 derde lid van de Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam ; Gelet op

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR35312_2. Verordening op de raadscommissies Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen

CVDR. Nr. CVDR35312_2. Verordening op de raadscommissies Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen CVDR Officiële uitgave van Bergen op Zoom. Nr. CVDR35312_2 9 mei 2017 Verordening op de raadscommissies 2008 De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel nr. GRIF/07/008; gelet op artikel

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Verordening Rekenkamercommissie gemeente Almelo 2010

Verordening Rekenkamercommissie gemeente Almelo 2010 CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR35856_1 3 juni 2016 Verordening Rekenkamercommissie gemeente Almelo 2010 Gemeenteblad van Almelo Geldende tekst regelingnummer: 2384 Nr. 23 Raadsbesluit van 9

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Korendijk. Nr. 20666 23 februari 2016 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk 2016

Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Harderwijk Nr. 69445 4 april 2018 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk 2016 De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Gemeenteraad: 31 mei Commissie: n.v.t. Verordening op de raadsvoorbereiding 2018

Gemeenteraad: 31 mei Commissie: n.v.t. Verordening op de raadsvoorbereiding 2018 RAADSBESLUIT Onderwerp: Verordening op de raadsvoorbereiding 2018 Gemeenteraad: 31 mei 2018 Commissie: n.v.t. BBVnr: 1327887 Raadsbesluitnr: 1327889 De raad van de gemeente Ridderkerk; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Wettelijk kader integriteit

Wettelijk kader integriteit Wettelijk kader integriteit Afleggen eed of belofte Provinciewet Artikel 14 lid 1: Alvorens hun functie te kunnen uitoefenen, leggen de leden van Provinciale Staten in de vergadering, in handen van de

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015 RAAD BESLUITENLIJST 19 februari 2015 Ag.punt 1. 2. 3. Onderwerp Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen Er zijn geen insprekers. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Bijlage 3: Gedragscode integriteit politieke ambtsdragers gemeente Heerde, december 2015, versie 4.0.

Bijlage 3: Gedragscode integriteit politieke ambtsdragers gemeente Heerde, december 2015, versie 4.0. 1 Inhoud Paragraaf 1 Algemene bepalingen... 3 Paragraaf 2 Voorkomen van belangenverstrengeling... 3 Paragraaf 3 Informatie... 5 Paragraaf 4 Omgang met geschenken en uitnodigingen... 5 Paragraaf 5 Gebruik

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 10 december 2015

Besluitenlijst raad 10 december 2015 Besluitenlijst raad 10 december 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen De heer Metz (fractie ZVV) heeft zich afgemeld voor deze vergadering. 2 Vaststelling van de agenda De

Nadere informatie

Zaaknummer : Datum : 27 maart 2017

Zaaknummer : Datum : 27 maart 2017 Raadsvoorstel agendapunt 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 433742 Datum : 27 maart 2017 Programma : Bestuur en organisatie Blad : 1 van 8 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder : Mr.

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans.

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans. Vergadering Gemeenteraad 27-03-2014 Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het Reglement van orde voor de gemeenteraad

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 24 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In dit reglement wordt verstaan onder: - amendement: voorstel van een raadslid tot wijziging van een ontwerpverordening of ontwerpbeslissing

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Raad Raad Raad

Raad Raad Raad Regnr. Motie Aangenomen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Mot.201703 Mot.2017 Mot.201717 Bezuinigingen voetbalaccommodaties: - Met de voetbalverenigingen de volgens hen gerealiseerde bezuinigingen

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Burgemeester Den Oudsten, beste Peter, beste mevrouw van Hulsen, geachte

Nadere informatie

Het is goed om het grote belang van die rol hier te midden van u, de gemeenteraadsleden, nog maar eens te onderstrepen.

Het is goed om het grote belang van die rol hier te midden van u, de gemeenteraadsleden, nog maar eens te onderstrepen. Toespraak van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten bij de eedaflegging en installatie van mevrouw Ellen Nauta-van Moorsel als burgemeester van Hof van Twente op woensdag 15 mei 2013 Burgemeester

Nadere informatie

Verordening klachtenbehandeling gemeente Enschede

Verordening klachtenbehandeling gemeente Enschede GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 178717 13 oktober 2017 Verordening klachtenbehandeling gemeente Enschede De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

de heer W.W.J. Janssen (GroenLinks) de heer W.G. Smit (BurgerBelangen Nu) de heer J. Fraters, Nieuwe Schakel mevrouw W.

de heer W.W.J. Janssen (GroenLinks) de heer W.G. Smit (BurgerBelangen Nu) de heer J. Fraters, Nieuwe Schakel mevrouw W. VERSLAG RAADSVERGADERING 1 juli 2014 Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Voorzitter Griffier de heer T.R. Poppens mevrouw M.A.C. van

Nadere informatie

GESTRUCTUREERDE VRAGENLIJST BEWUSTWORDINGSGESPREK KANDIDAAT DB-LEDEN

GESTRUCTUREERDE VRAGENLIJST BEWUSTWORDINGSGESPREK KANDIDAAT DB-LEDEN GESTRUCTUREERDE VRAGENLIJST BEWUSTWORDINGSGESPREK KANDIDAAT DB-LEDEN Vragen voor gesprekken van dijkgraaf en secretaris met kandidaat DB-leden Dit formulier wordt van te voren door het kandidaat DB-lid

Nadere informatie

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt:

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt: Voordracht aan Provinciale Staten GEWIJZIGD van Presidium Vergadering December 2014 Nummer 6740 Onderwerp Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, e.a. 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming.

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming. gemeenteraad Agenda Aanvang Datum 20:00 22-09-2016 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de auditcommissie

Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de auditcommissie 5-3-2019 Toezeggingen raad 9:53 5-3-2019 Toezegging Moment van Toezeggen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de

Nadere informatie