Focus op resultaat module 6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Focus op resultaat module 6"

Transcriptie

1 Focus op resultaat module 6 Deze week: Veranderingen stuiten bijna altijd op weerstand. Ook bij jezelf. Op je schouder zit een mannetje dat je influistert dat het allemaal wel niets zal worden. Hoe langer je wacht met uitvoering, hoe meer het mannetje op je schouder de kans krijgt zijn ondermijnende zinnetjes uit te spreken. Maak daarom zo snel mogelijk een begin. Deze module bestaat uit de volgende onderdelen: Maak een eerste versie Zet een actieplan op Betrek anderen bij je plan en werf je eerste fan! De uitvoering van ideeën Veel plannenmakers hebben een hardnekkige gedachte: wie zit erop te wachten? Herkenbaar? Het maffe is vaak zit er helemaal niemand op te wachten. Op het werk van genieën als Van Gogh zat destijds niemand te wachten: hij verkocht tijdens zijn leven slechts een enkel schilderij. Mozart was bepaald niet geliefd onder de inwoners van Wenen. Ook diverse andere beroemdheden verging het zo. Ook nieuwe producten of diensten krijgen vaak een lauwe ontvangst, van mobiele telefoons tot pinautomaten en scanapparaten in de supermarkt. Niet nodig, geen behoefte aan, te veel: het zijn argumenten die telkens terugkomen als er een nieuw idee (of product of verandering) gelanceerd wordt. En toch zijn diezelfde uitvindingen inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wees er dus op voorbereid dat je dit soort reacties krijgt. En bedenk het volgende: Je doet het omdat jij de drang voelt. Omdat het je verlangen is om het in de wereld te zetten. Omdat je er mensen mee dient, ook als het (misschien) een lange adem vergt. Hoe breng je een idee in de praktijk? Daarbij kun je handig gebruik maken van de principes van design thinking: eerst uitproberen via een prototype en leren door doen.

2 1. Maak een eerste versie Jouw prille ideeën kunnen net zo goed een belangrijke bouwsteen vormen voor iets groots als de ideeën van iemand anders. Losse ideeën zijn echter weinig waard als ze in een la blijven liggen of opgeborgen blijven in jouw geheugen.ze hebben beweging nodig, want zo groeien ze groter. Dat doe je door je ideeën vorm te geven, als eerste versie of als prototype. Geef een presentatie. Schrijf er een eerste blog over. Maak een model. Lanceer je eerste workshop als een testversie. Zo deel je ze met anderen, krijg je waardevolle feedback en kun je al je aannames testen. Ook werk je en passant aan draagvlak bij anderen of aan de opbouw van je lezersbestand. De kunst is dus om niet een doortimmerd plan te presenteren, maar een eerste versie, als vervolg op de ruwe versie uit module 4. Dat geeft anderen de gelegenheid hun verbeelding in te schakelen en mee te denken. Als anderen zelf een inbreng kunnen leveren, vergroot dat het draagvlak aanzienlijk. Ook toekomstige lezers (of andere afnemers) zullen enthousiaster worden als ze nu al betrokken raken bij je boek of project. DIRECT BEGINNEN (1): VAN RUW IDEE NAAR MODEL Blader terug in je notitieboek en bekijk eerdere ideeën, losse invallen en je ruwe versie uit module 4. Welk idee of onderdeel kun je vandaag een stapje verder helpen? Waar kun je een model van maken? Wat kun je visualiseren, bijvoorbeeld met een schets? Wat is geschikt om in een eerste versie te delen met anderen? Wie kan je daarbij helpen? 2. Zet een actieplan op Een idee uitvoeren betekent vaak ook dat je een gerichte strategie nodig hebt, bijvoorbeeld welke personen je benadert. Als ideeënbedenker heb je vaak de neiging om dat allemaal als ballast te zien.je vindt de inhoud van je idee vaak zo geweldig of zinvol, dat je niet snapt dat andere mensen het idee niet meteen volledig omarmen. De praktijk is echter weerbarstig, want als bedenker moet je vaak door veel weerstanden heen breken. Dat past hier niet, dat is al eens gedaan of dat lukt

3 toch niet : bekende uitspraken die vernieuwers op hun weg tegenkomen en die zij moeten zien te tackelen. Om toch je plan te realiseren is vaak veel inzet en uithoudingsvermogen nodig. Soms dien je je te verplaatsen in de belangen van de ander om iemand enthousiast te krijgen. Wat levert het de ander op? Op een ander moment is het handiger om sleutelfiguren in een organisatie te vinden die je gericht ondersteunen. Maak daarom een plan met alle onderdelen die je wilt uitvoeren. Je hebt dan direct een overzicht van alle actiepunten die je moet afwerken. Want net als de vorming van een idee gaat de uitvoering stap voor stap. En ook bij de uitvoering heb je voortdurend creativiteit nodig om verder te komen. Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. DIRECT BEGINNEN (2): NOTEER JE BENODIGDE ACTIES Ga nu voor het idee dat je wilt uitvoeren je aanpak beschrijven. Gebruik daarvoor de volgende stappen: Geef een korte en bondige naam aan je idee: hiermee wordt het in je hoofd concreet. Omschrijf je plan: wat is het en welk doel dient het? Inventariseer alle taken die gedaan moeten worden. Schrijf alles op wat in je opkomt: ieder onderdeel dat jij nodig hebt om jouw plan te realiseren. Let er vooral op dat iedere taak uitvoerbaar blijft. Is je taak te groot? Deel hem dan op in kleinere stukjes. Schrijf iedere taak op een los stuk papier of op een indexkaart (te koop bij de kantoorboekhandel). Noteer bovenaan de kaart in welke categorie je taak valt, zodat je taken die bij elkaar horen makkelijk kan clusteren. Maak losse kaartjes voor mijlpalen. Noteer het als deze mijlpalen bij een specifieke datum horen of een deadline hebben. Spreid alle kaarten uit en leg ze in chronologische volgorde. Maak aan de hand hiervan je actielijst. Noteer vervolgens wanneer er wat gedaan moet worden. Er staan geen doelen op je actielijst, maar alleen concrete activiteiten. Noteer ook waarom je dit doet. Een actie op zichzelf inspireert vaak niet, de reden waarom je dit alles doet wel!

4 TIPS Zet de eerste stap binnen 24 uur. Al is het maar het opzoeken van een telefoonnummer. Eenmaal begonnen met een taak, wil je brein het graag verder afmaken. Houd je aan je eigen actieplannen en to-do-lijsten. Er zullen altijd mensen zijn die je verzoeken sturen. Er is ook altijd afleiding te vinden op sociale media. Het gaat om de vraag of jij je daardoor laat leiden. Ben jij een uitvoerder van je eigen prioriteiten of laat je je liever leiden door de nieuwe mails in je mailbox? Kijk regelmatig terug naar de weg die je al afgelegd hebt. Wat heb je al bereikt? Geef jezelf regelmatig schouderklopjes. En besef dat veel doelen tijd nodig hebben voordat ze echt gerealiseerd worden. 3. Werf je eerste fan Ieder idee heeft fans nodig. Mensen die je idee zo geweldig vinden dat zij er alles van willen weten en je verhaal rondvertellen. Je belangrijkste doel is daarom nu om de eerste fans te werven. Maak bijvoorbeeld een Facebook-pagina. Regel een twitteraccount en een adres. Creëer een nieuw board op Pinterest. Ga ergens een presentatie geven. Het zijn stuk voor stuk manieren om je nog prille idee wereldkundig te maken. Geef bekendheid aan je idee, in eigen kring en misschien ook al daarbuiten. Kies wat bij jou past. Bemoedig mensen om met aanvullingen of reacties te komen. Als iemand laaiend enthousiast is, is het zo ver: hoera, je eerste fan! VERHAAL Christa Bergmann maakt een eigen set met kaarten om de kinderen van haar man beter te leren kennen. De kinderen raken enthousiast en zijn haar eerste fans. Ze moedigen haar aan om de kaarten als een echt spel op de markt te brengen. Christa ziet dat niet zitten. Er zijn al meerdere kaartensets met vragen op de markt, dus wat voegen deze kaarten toe? Maar de jongste dochter haalt haar over de streep. Er staan in de supermarkt een heleboel potten pindakaas, maar er is er maar één die jou aanspreekt, zegt de dochter. Die opmerking raakt Christa. Het bemoedigt haar om er toch mee aan de slag te gaan.

5 Ook anderen reageren enthousiast als Christa over de kaarten vertelt. Bij iedere stap krijgt ze een stroom geluksstofjes, die energie geven om door te gaan. Als het spel klaar is, blijkt het in een grote behoefte te voorzien. Niet alleen voor familie- en vriendenkringen zoals ze aanvankelijk gedacht had, maar ook voor het onderwijs en allerlei teams. Christa is enorm blij dat ze heeft doorgezet: haar eigen wauw-moment! TIPS Hierbij enkele tips hoe je je idee concreet maakt en draagvlak verwerft voor uitvoering. Praat met anderen over je ideeën. Ideeën die alleen nog maar in je hoofd zitten, bestaan meestal uit losse gedachten en vage beelden. Door deze flarden onder woorden te brengen, wordt het idee een stuk concreter. Al pratend krijgt een idee vorm en inhoud. Dat is de kracht van taal. Andere mensen helpen je bovendien om andere mogelijkheden te zien waar jij niet aan denkt. Zoek uit wat mensen hongerig maakt. Je moet weten wie er eigenlijk op jouw plan zit te wachten en welk probleem jij precies oplost. Houd 8 tot 10 interviews met mensen van wie jij vermoedt dat ze tot jouw doelgroep behoren. Stel ze open vragen en luister goed. Hoe urgent is het voor hen? Hoe formuleren ze zelf precies hun probleem? Gebruik die woorden later in je eigen teksten. Denk je aan een loopbaanswitch? Dan is deze tip speciaal voor jou: interview mensen die al doen wat jij wil. Zoek naar deze mensen via Google, LinkedIn of je eigen netwerk. Praat met ze en probeer een goed beeld te krijgen wat hun werk in de praktijk inhoudt. Zit er iets bij dat je aanspreekt? Probeer dan een dag mee te lopen. Zo kun je vrijblijvend je idee uittesten. Vraag om aanbevelingen. Is iemand enthousiast over je plan? Heeft iemand persoonlijk ervaren wat jouw plan kan betekenen? Vraag deze persoon dan om jou aan te bevelen bij anderen. Of vraag deze fan om andere mensen naar jou door te verwijzen. Als jij van betekenis bent voor hem of haar, zal je fan met liefde optreden als je ambassadeur.

6 DIRECT BEGINNEN (3): FORMULEER DE EERSTE STAP Wat ga jij doen met de ideeën die je de afgelopen weken genoteerd en/of ontwikkeld hebt? Bekijk nogmaals jouw inspiratieplan en vergelijk die met het uitvoeringsplan. Zijn er nog onderdelen die er in jouw overzicht ontbreken? Wat kun je nu als eerste doen om jouw ideeën te realiseren? Doe het!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

Uitvoerder en adviseur in de bouw: draaiboek workshops

Uitvoerder en adviseur in de bouw: draaiboek workshops Uitvoerder en adviseur in de bouw: draaiboek workshops Beter samenwerken = minder faalkosten Opzet uitrol boekje 1. Gedeeld perspectief krijgen op het probleem van de kloof 2. Inzicht in de behoeftes van

Nadere informatie

Sleutel 5. Make it stick

Sleutel 5. Make it stick Sleutel 5. Make it stick Na een inspirerende, creatieve sessie is niets zo frustrerend als stagnatie. Als de flappen met post-its worden opgerold en in een hoekje verdwijnen. Als niemand zich geroepen

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Werkblad ster - kwaliteitenreflectie

Werkblad ster - kwaliteitenreflectie Werkblad ster - kwaliteitenreflectie Je ontdekt waar je goed en minder goed in bent. Zet je naam in het midden van de ster. a. In welke vakken ben jij een ster? Zet de vakken bij de punten van de ster.

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Focus op resultaat module 1

Focus op resultaat module 1 Focus op resultaat module 1 Deze week: Welkom! In deze module gaan we kijken hoe je je idee met specifieke technieken vorm en inhoud geeft, zodat je meer overtuigingskracht krijgt. Maak je verlangen concreet.

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Doel: Je onderzoekt hoe jij jouw talenten kunt inzetten in je werk (nu en later). Je gaat een activiteit buiten school onderzoeken. Dit kan zijn: a.

Nadere informatie

2016

2016 2016 Alle rechten voorbehouden 2015www.power2bloom.be ONLINE Dit zijn 2x GRATIS aanbiedingen van Power2Bloom: E-cursus in 6 delen : Geef jouw Business een Vliegende Start Online Business Magazine Femagine

Nadere informatie

om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel

om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel Tekst Tekeningen Ingrid Verbakel www.ingridinterviewt.nl Inge de Fluiter www.schetswinkel.nl Wil je meer tips? Meer oefeningen? Begeleiding bij het schrijven?

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 1 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...3 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...5 5. Succes!...6 2 1. Aan de slag! Geweldig

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Basis Boekpromotieplan

Basis Boekpromotieplan Basis Boekpromotieplan Inhoudsopgave Wat wil je met je boek? Waar sta je op dit moment, inventarisatie van je netwerken De rol van social media en je website Welke online en offline media zijn geschikt

Nadere informatie

Wat zet je op je to don t lijst?

Wat zet je op je to don t lijst? Nu is het moment om je bezig te houden met de dingen die je volgend jaar NIET meer wilt doen, waar je geen tijd en energie meer in wilt steken. Om productief bezig te zijn en niet maar gewoon druk bezig

Nadere informatie

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F Moet je ergens wachten, scrol dan door twitter, tot je bijdrage hebt gevonden die voor iemand in je netwerk interessant kan zijn. Stuur die door. Neem kwartier en bekijk op linkedin door de lijst met mensen

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo!

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! Geef tien weken bijzondere aandacht aan Verbindende Communicatie met behulp van onderstaande oefeningen. Bespreek je ervaringen in een buddygroepje.

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

15X hoe het wel moet. Tips, trucs en tools mbt online marketing, design en reclamecampagnes. 15x hoe het wel moet

15X hoe het wel moet. Tips, trucs en tools mbt online marketing, design en reclamecampagnes. 15x hoe het wel moet ELKE WEEK EEN HANDIGE TIP UIT ONZE NIEUWE SERIE: 15X hoe het wel moet Tips, trucs en tools mbt online marketing, design en reclamecampagnes 1. Duidelijke taal Praat met mensen, alsof ze échte mensen zijn.

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Speelruimte Energie Trots

Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Speelruimte Energie Trots Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Over Vitalavie Waarom de reis. Verleden Heden Top Down Bottom up 60% deelname 100% deelname Deelnemer Eigenaar Bedenker Creator Mismatch Match

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Toch is dit wat we dagelijks doen. Iemand geeft je een compliment en je neemt het niet in ontvangst of wuift het weg; Leuk jasje! Oooh ja, is al oud.

Toch is dit wat we dagelijks doen. Iemand geeft je een compliment en je neemt het niet in ontvangst of wuift het weg; Leuk jasje! Oooh ja, is al oud. ONTVANGEN. Hoe goed zijn we eigenlijk in het ontvangen van energie? Word je ontzettend blij als je iets in ontvangst neemt, of voel je je bezwaard? Ben je bang dat je een ander daardoor te kort doet of

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Je dromen waarmaken. het kan echt!

Je dromen waarmaken. het kan echt! Je dromen waarmaken het kan echt! Waarschuwing: het lezen van dit e-book kan onverwachts groots succes en een enorm geluksgevoel teweeg brengen Doelen stellen - de eerste stap van droom naar succes Ben

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien Stappenplan Van lege naar volle workshops Voor workshopleiders die willen groeien hoevulikmijnworkshops.nl Super dat je het stappenplan hebt gedownload! Wanneer je de stappen gaat toepassen zul je een

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Maak van bezoekers klanten

Maak van bezoekers klanten Maak van bezoekers klanten Dag 4 van deze challenge! Hoe gaat het tot nu toe? Heb je de opdrachten van de afgelopen dagen al gemaakt? Loop je vast, laat het me weten in de besloten Facebookgroep, ik denk

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Kinderen Beter Begeleiden. Module Doelen Bereiken

Kinderen Beter Begeleiden. Module Doelen Bereiken Kinderen Beter Begeleiden Module Doelen Bereiken Kinderen Beter Begeleiden E-book Module Doelen Bereiken Marlies Bras Beter begeleiden van kinderen Wat leuk dat je ons e-book leest. Laten we meteen van

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN BRAINSTORMEN. Angelique Wittenbernds BrainStorm-Company. Van Dromen naar Creeeren

IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN BRAINSTORMEN. Angelique Wittenbernds BrainStorm-Company. Van Dromen naar Creeeren IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN Ik help ondernemers van dromen naar creëren, ik geef jou als ondernemer het resultaat dat je keuzes kunt maken en deze keuzes gaat implementeren. Na het toepassen van

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

@gheijkoop Gerrit Heijkoop

@gheijkoop Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen 6 vragen 1. Wat is Twitter? En hoe werkt het? 2. Wat vraagt het

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Deze 3 punten zitten altijd in een klant wervende presentatie Of het nu een live presentatie, een webinar, of een filmpje is. 1. Laat ze contact

Nadere informatie

Workshop Timemanagement

Workshop Timemanagement Workshop Timemanagement Rabobank 20 januari 2015 www.focusoptekst.nl TOPICS De basis: taken en stappen E- mail (gefng things done) Nee- zeggen Stop met uitstellen Het nieuwe werken DE BASIS 1. Ken je doelen

Nadere informatie

GEDRAGS KLAPPER. Samen bouwen aan positief gedrag. Leo Jans, Sarah Herteleer, Isabelle Vandevyvere en Bieke Santermans

GEDRAGS KLAPPER. Samen bouwen aan positief gedrag. Leo Jans, Sarah Herteleer, Isabelle Vandevyvere en Bieke Santermans GEDRAGS KLAPPER Samen bouwen aan positief gedrag Leo Jans, Sarah Herteleer, Isabelle Vandevyvere en Bieke Santermans Met illustraties van Josine van Schijndel De bouwstenen van deze gedragsklapper. Thema

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Introductie Auteursrecht. Auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Introductie Auteursrecht. Auteursrecht Werkblad Introductie Auteursrecht Auteursrecht Wanneer jij een verhaal, foto, filmpje of muziek maakt, heb je daar automatisch auteursrecht op. Je hoeft daar helemaal niets voor te doen. Wat je gemaakt

Nadere informatie

Zichtbaarheid/ Be a changemaker

Zichtbaarheid/ Be a changemaker Zichtbaarheid/ Be a changemaker WE CAN Young is actief op Twitter en FaceBook. @WECAN_Y tweet nieuws, feiten en acties van changemakers in de WE CAN Young campagne. Wat kun je als changemaker doen met

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

De kunst van het klein maken Samen sterk, patientveiligheid in regionaal perspectief

De kunst van het klein maken Samen sterk, patientveiligheid in regionaal perspectief De kunst van het klein maken Samen sterk, patientveiligheid in regionaal perspectief 12 November 2012 Marije Stoffer en Philip Backx Welkom! Wie zijn wij? Wie zijn jullie? Eerste opdracht: korte kennismaking

Nadere informatie

1. Niet beginnen met het blog

1. Niet beginnen met het blog 1. Niet beginnen met het blog Uitstelgedrag is een bekende menselijke kwaal. Ook al zijn sommige veranderingen heel goed voor een mens, de meeste veranderingen leveren vaak een hoop weerstand op. Het starten

Nadere informatie

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren De lanceringsformule Een stappenplan voor het lanceren Dit boek gaat over de beste manier om online je diensten te verkopen: door ze te lanceren. Zo n dienst kan een workshop, een online training, een

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

Wij gaan bouwen, wij gaan bouwen, Doe je mee, doe je mee, Pak dan ook je spullen, pak dan ook je spullen Zaag, plank, schroef, zaag, plank, schroef.

Wij gaan bouwen, wij gaan bouwen, Doe je mee, doe je mee, Pak dan ook je spullen, pak dan ook je spullen Zaag, plank, schroef, zaag, plank, schroef. - Wat ga jij doen en wat gaan de kinderen doen? Beschrijf de opzet voor iemand die de les niet kent. Het thema bouwen is deze week geïntroduceerd. Voordat ik met het liedje aanleren begin, gaan wij eerder

Nadere informatie

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE 10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE Beste Lezer, Hartelijk dank voor het downloaden van ons e-book: '10 Tips voor het opstellen van een goed Curriculum Vitae Dit e-book is onderdeel

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker. Meer tools nodig? Kijk op

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker.  Meer tools nodig? Kijk op Actie toolbox van idee naar actie Auteur: Bas Bakker www.basblogt.com 1. Inhoudsopgave 2. Van idee naar actie... 3 3. Het idee...6 4. Drie grote stappen bepalen...8 5. Experiment: Je eerste klant... 9

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Draaiboek mini-burgerkabinet

Draaiboek mini-burgerkabinet Draaiboek mini-burgerkabinet 31 januari 2018 7 april 2018 Wat is het burgerkabinet en wanneer vindt dit alles plaats? Vlaams minister van Cultuur,, Jeugd en Brussel Sven Gatz wil burgers betrekken bij

Nadere informatie

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN De Marinier 10:11:13 LinkedIn 500.000 LinkedIn leden wereldwijd, 7 miljoen LinkedIn leden in Nederland, 0.4 miljoen leden gebruiken LinkedIn dagelijks in Nederland:

Nadere informatie

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik voorwoord Dit werkboek gaat over de omgang met andere mensen. We bespreken hoe jij met anderen kunt omgaan. Bijvoorbeeld hoe je problemen oplost, omgaat met pesten, gevoelens en vriendschappen en hoe je

Nadere informatie

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Samenvatting 2 3.1 Netwerken 3 3.2 Samenwerken 6 3.3 Liftpitch 7 Ruimte voor notities 8 1 SAMENVATTING 3.1 Netwerken Wat is netwerken? Waarom

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

SPIEGELKAARTJES. Zet in op ZELFZORG: kijk in de spiegel en stel jezelf de juiste vragen. Ontdek je eigen handleiding: wanneer ben jij op je best?

SPIEGELKAARTJES. Zet in op ZELFZORG: kijk in de spiegel en stel jezelf de juiste vragen. Ontdek je eigen handleiding: wanneer ben jij op je best? SPIEGELKAARTJES Zet in op ZELFZORG: kijk in de spiegel en stel jezelf de juiste vragen. Ontdek je eigen handleiding: wanneer ben jij op je best? Deze kaartjes houden jou een spiegel voor. Op elk kaartje

Nadere informatie

Choco per post.

Choco per post. Choco per post Shoppen doen we allemaal, soms of heel vaak. In een winkel of misschien wel liever in een webshop. Meestal kies je iets uit een collectie. Steeds vaker kun je zelf je product samenstellen.

Nadere informatie

Stimuleer jouw strategieimplementatieproces

Stimuleer jouw strategieimplementatieproces Stimuleer jouw strategieimplementatieproces workshop format Dit document is onderdeel van een set ondersteunend materiaal dat ter download wordt aangeboden aan kopers van Strategiehelden door Jeroen De

Nadere informatie

De BESTSELLER-methode

De BESTSELLER-methode De BTR-methode Maak het verschil met de BTR-methode voor het verhogen van je expertstatus tel je eens voor: je zit in de auto en je wordt gebeld; een onbekend nummer. Je neemt op en een vrouw aan de andere

Nadere informatie

Project Mens&Maatschappij. Hoofdstuk 5. Mensen en regels. Namen: Klas:

Project Mens&Maatschappij. Hoofdstuk 5. Mensen en regels. Namen: Klas: Project Mens&Maatschappij Hoofdstuk 5. Mensen en regels Namen: Klas: Introductie Stap 1Macht Schrijf samen zo veel mogelijk woorden op die te maken hebben met macht. Stap 2 Macht hebben Maak de zin samen

Nadere informatie

Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk

Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In de lesbrieven van het thema Aan het werk hebben jullie

Nadere informatie

Voorbeeldprogramma startbijeenkomst

Voorbeeldprogramma startbijeenkomst BIJLAGE 3 Voorbeeldprogramma startbijeenkomst Inleiding De startbijeenkomst vindt plaats vooraf aan iedere activiteit, ook wanneer jongeren al vaker mee hebben gedaan met M25. Natuurlijk kun je variëren

Nadere informatie

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN

3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN 3M SCIENCE CHALLENGE VOOR DE LEERLINGEN WAT IS HET? De 3M Science Challenge is een wedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen scholen die draait om creativiteit, vindingrijkheid en innovatie. OPDRACHT

Nadere informatie

LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE

LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE 1 Ontwikkel jezelf liefdevol met video in 9 dagen 2 DAG 1: ZICHTBAARHEID Maak een korte video waarin je jezelf voorstelt. Woei! Gelijk aan de slag Neem een kort moment voor

Nadere informatie

We moeten wat vaker out of the box denken!

We moeten wat vaker out of the box denken! We moeten wat vaker out of the box denken! Ik hoor het mensen regelmatig roepen. Maar weet je wat het is? Out of the box denken is vaak een ver van hun bed show. Wat ze eigenlijk bedoelen is: laten we

Nadere informatie

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E MEER GASTEN NAAR JE CAMPING VIA EEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E VERSIE 2.0 I N H O U D S O P G A V E Warm welkom Goede website Gouden website Ons verhaal A U T E U R Johanna Bruggeman

Nadere informatie

Werkschrift. Uit mijn comfortzone

Werkschrift. Uit mijn comfortzone Uit mijn comfortzone Wanneer werd jij voor het laatst uit je comfortzone gehaald? Bedenk wat jouw reacties zijn als je uit je comfortzone wordt gehaald. Ga je flauwe grappen maken? Weiger je bepaalde dingen

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie