Zichtbaarheid/ Be a changemaker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zichtbaarheid/ Be a changemaker"

Transcriptie

1 Zichtbaarheid/ Be a changemaker WE CAN Young is actief op Twitter en tweet nieuws, feiten en acties van changemakers in de WE CAN Young campagne. Wat kun je als changemaker doen met Twitter? - Zit je zelf op Twitter? Volg - Raad anderen ook aan te volgen, bijvoorbeeld via #FF, of door je eigen volgers op te te volgen - Retweet de berichten van team. - Wil je iets laten weten wat team van belang is en/of je wilt dat team jouw bericht retweet? Noem/ mention in je tweet. - Er is een digitale button gemaakt, de PicBadge. Gebruik deze PicBadge om te laten zien dat je changemaker bent van de WE CAN Young campagne. De PicBadge kun je hier vinden:

2 Zichtbaarheid/ Be a changemaker WE CAN Young is actief op Twitter en FaceBook. is er speciaal voor changemakers en andere geïnteresseerden. Op de FB pagina kun je campagnematerialen, tests, foto s, nieuws en feiten vinden. Facebook Zit je op Facebook? 1. Like dan de WE CAN Young pagina op Facebook: 2. Like de berichten die op verschijnen en breng ze zo ook onder de aandacht van je vrienden. 3. Post als changemaker regelmatig iets op de WE CAN Young pagina om te laten zien wat er in jouw stad aan acties gebeurt. Je kunt tekst, nieuws, maar ook filmpjes en foto s uploaden.

3 Chop Chop in actie Hoe nodig je jouw vrienden uit? Facebook Ga naar de WE CAN Young Facebookpagina via de website van We Can Young: of direct in Facebook: Ga naar Nodig je vrienden uit om deze pagina leuk te vinden en typ alle vrienden in waarvan je denkt dat ze WE CAN Young leuk zullen vinden! Natuurlijk kun je je vrienden ook via je eigen communicatiekanalen attenderen op WE CAN Young! Wat gebruik jij eigenlijk? Mail, Whatsapp, Instagram, etc.

4 Chop Chop in actie Hoe nodig je jouw vrienden uit? Twitter Ga naar de WE CAN Young Twitterpagina via de website: of direct: Stuur een tweet met daarin een aanbeveling voor WECAN_Y Ook kun je tweets sturen met hashtag #WECAN_Y

5 Chop Chop in actie Kijk om je heen en laat weten wat je ziet! Liever een verhaal schrijven over iets wat je bent tegengekomen, meegemaakt hebt, waarom je changemaker bent geworden, wat je als changemaker hebt gedaan? Schrijf er dan een blog over en post het op Het komt zo vaak voor, je maakt iets mee en je denkt: Huh?!? Zie/lees/hoor ik dat goed? Iets op tv, op straat of waar dan ook. Je verbaast je over ongelijkheid, over subtiele (en minder) subtiele vormen van geweld? Wil je dat met ons delen? Dat kan! Hoe schrijf ik een goed blog voor WE CAN Young? Begin je blog met een anekdote, observatie of uitspraak. Zo grijp je meteen de aandacht van de lezer. Begin in ieder geval met de meest opvallende informatie. Laat duidelijk je mening over een bepaald onderwerp horen. Wanneer jij je persoonlijkheid laat zien in je stuk maakt het interessanter voor de lezer. Schrijf in spreektaal, entertain je lezer. Vergeet niet de standaard schrijfregels toe te passen. Denk dus aan je doelgroep en structureer je informatie. Neem de lezer bij de hand door jouw verhaal en verbind de verschillende alinea s. Schrijf korte zinnen, gebruik geen ingewikkelde woorden. Hou alinea s kort. Een blog is idealiter tussen de 250 en 350 woorden lang. Stuur eventueel zelf een foto mee om bij je blog te plaatsen. Veel succes! We zijn benieuwd naar je verhaal! Stuur je blog of de link naar je blog naar info@wecan.nl Het WE CAN campagneteam leest de blogs en kijkt of en wanneer ze op website en via social media worden geplaatst. We laten je natuurlijk weten wanneer dit is.

6

7 Chop Chop in actie Kijk om je heen en laat weten wat je ziet! Je kunt je verbazing ook delen door een filmpje te maken. Maak bijvoorbeeld een filmpje over iets wat je bent tegengekomen, meegemaakt hebt, waarom je changemaker bent geworden of wat je als changemaker hebt gedaan. En laat het plaatsen op de WE CAN Young afspeellijst van het WECANNederlandkanaal op YouTube! Enkele tips om een goed filmpje te maken: 1. Bedenk van tevoren wat je wilt laten zien/ zeggen in je filmpje. Oefen dit van te voren. Let op dat iemand echt beknopt vertelt, oefen desnoods een paar keer. 2. Een filmpje wordt meestal maar 30 seconden bekeken. Hou het daarom kort en begin met de meest interessante informatie. Laat je filmpje maximaal 2,5 minuut duren. 3. Betrek de kijker bij je onderwerp, bijvoorbeeld door een onverwacht begin, het stellen van een vraag. 4. Hou bij het filmen ook rekening met wat op de achtergrond gebeurt. Hoe vaak ben jij zelf al afgeleid door wat er achter in beeld gebeurt, of staat? Een rustige achtergrond is het mooist en leidt het minste af, let dus even op waar je iemand filmt, en wat er verder in beeld is. 5. Gebruik eventueel muziek, voice-over en/ of tekst, maar maak het niet te druk. 6. Let erop dat het geluid goed is, dat wil zeggen: de stem van diegene die praat is goed hoorbaar en er zijn niet teveel achtergrondgeluiden 7. Let erop dat je beeld stabiel is, leun desnoods ergens op om je handen/armen goed stil te houden 8. Heb je een button? Vraag of diegene de button zichtbaar in beeld wil dragen. Tot slot is het heel belangrijk dat diegene weet waarvoor je deze film maakt en dat deze op internet geplaatst wordt. Vraag hiervoor toestemming en laat dit eventueel bevestigen via een . Heb je een filmpje geüpload? Stuur dan een link naar Het campagneteam bekijkt dan wanneer en op welke manier je filmpje wordt geplaatst en verspreid via de website en sociale media. Voorbeelden van filmpjes kun je natuurlijk zien in de afspeellijst. Deel ze ook met je netwerk!

8

9 Chop chop in actie: Serieuze film maken over WE CAN Young onderwerpen? Dat kan! Er zijn diverse filmfestivals waarbij jongeren worden opgeroepen om filmpjes in te dienen om mee te doen met kans op heuze prijzen. Enkele voorbeelden zijn: Het Girls Impact the World Film Festival deadline 31 december Meer informatie via: Adobe film festival Women festival london Kunstbende Changemakers Laura en Mauro hebben hier bijvoorbeeld aan meegedaan:

10 Chop Chop in actie Kijk om je heen en laat weten wat je ziet! Het komt zo vaak voor, je surft over het internet en je denkt: Huh?!? Zie/lees/hoor ik dat goed? Je verbaast je over ongelijkheid, over subtiele (en minder) subtiele vormen van geweld? Wil je dat met ons delen? Dat kan! En wel op drie manieren: 1. Twitter: attendeer ons op wat jij bent tegengekomen door het in een tweet te plaatsen en in het te mentionen. 2. Facebook: door op de FB pagina van WE CAN Young te plaatsen wat jij bent tegengekomen en waarom je dat wilt delen. 3. Pinterest: WE CAN Young heeft verschillende borden op Pinterest: Je kunt plaatjes pinnen die met de 6 seksregels te maken hebben. Maar ook changemakersacties bij jou in de gemeente en ander nieuws.

11 Chop chop in actie!! En neem je vrienden mee, creëer een social media bomb Lukt het jou om #WECANYoung trending topic te krijgen? Spreek met andere changemakers af wanneer je massaal gaat tweeten over #wecanyoung en probeer het! Een trending topic is een onderwerp wat door veel mensen tegelijk wordt gebruikt. Is het heel populair en gaat de meerderheid van de tweets over hetzelfde onderwerp, bijvoorbeeld #wecanyoung dan wordt het trending. Het is natuurlijk leuk als dit tijdens de verkiezing van de changemaker van het jaar gebeurt. Maar denk ook aan andere momenten, zoals: Valentijnsdag, Internationale Vrouwendag, De Week zonder Geweld.

12 Chop chop in actie!! En neem je vrienden mee, organiseer een flashmob Een flashmob is een verrassingsact op een publieke plaats. Omstanders zullen verrast zijn door jouw actie en zo krijg je meer aandacht voor je punt. Belangrijk is wel dat je zorgt voor een positieve sfeer en geen overlast veroorzaakt. Een voorbeeld van een flashmob is de dans die in 2012 door heel erg veel mensen werd geoefend om op 14 februari massaal te dansen: onebillionrising Je hoeft je flashmob dus niet spontaan te doen, je mag oefenen! Ook met andere mensen! Hieronder staan een paar voorbeelden van flashmobs, zodat je een idee krijgt van wat er mogelijk is.

13 De Zaanse Schans

14 Chop chop in actie!! Photobombing/ wie spot WE CAN Young? Maak jij wel eens foto s en laat je ze aan anderen zien? Stop dan voortaan een minilogootje van WE CAN Young in je foto, zodat je het onbewuste van de kijker triggert. Zo vergroot je de herkenbaarheid van WE CAN Young en zal onbewust hun brein meer gericht zijn op WE CAN Young. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat je onbewust meer opneemt dan je door hebt. En wat je (her-)kent zul je makkelijker onthouden, naar toe trekken, etc. Dit is het zogenaamde wasmiddeleneffect (wie kent ze niet, Ariel, Dreft en Witte Reus). Meer weten? Maar je kunt natuurlijk ook meteen gaan plakken met het WE CAN Young logo of buttons verstoppen in je foto. Er zijn genoeg promomaterialen beschikbaar, waarmee het kan!! Deel je actie ook even op de Facebookpagina van WE CAN Young :-)

15 Chop chop in actie!! Heb jij ervaring met videoblogging/vlogging? Wij zijn benieuwd naar jouw uitzending over WE CAN Young! Deel je vlog met WE CAN Young op Facebook en/of YouTube! :-)

16

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Breng jouw project via social media onder de aandacht!

Breng jouw project via social media onder de aandacht! Breng jouw project via social media onder de aandacht! Hieronder vind je enkele tips en voorbeeldberichten die gebruikt kunnen worden op de Facebook-pagina en Twitter-account van je club.... Facebook Tip

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Online profileren voor zorgprofessionals

Online profileren voor zorgprofessionals Online profileren voor zorgprofessionals Welkom! Tommie Niessen - Verpleegkundige - Schrijver/blogger - Videomaker Tommie in de zorg Wat gaan we doen? Vragen? Gewoon stellen! Online profileren Hoe ben

Nadere informatie

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink

Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Succesvol social media inzetten Nick Nijhuis NickLink Wat zorgt voor bereik. en succes op social media De juiste keuzes! Welke social media zijn er Wat is hun rol in het beslisproces Wie is, en wat wil,

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c

Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c Inleiding 10 Hoofdstuk 1: Wat is een weblog 12 Waarom een weblog 13 Wat kun je doen met een weblog 14 Dagboek 14 Hobby

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA OP HET WERK

SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK Je doet deze training waarschijnlijk om te ontdekken of het iets zou kunnen zijn voor jouw werk, oftewel; of het iets is voor jou, je collega s én voor

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Inleiding. Bloggen. In dit boek leer je hoe je een weblog maakt en wat je kunt doen om succes te krijgen met je blog. Veel plezier!

Inleiding. Bloggen. In dit boek leer je hoe je een weblog maakt en wat je kunt doen om succes te krijgen met je blog. Veel plezier! Bloggen Inleiding Toen internet nog niet bestond ging alles met gedrukte teksten. Door een boek te schrijven, een artikel in de krant of in een tijdschrift. Dat is eigenlijk nog steeds zo, alleen verschijnen

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

;k;lk. Werkblad Les 3 De Nieuwsvideo. drie leerlingen. Checklist Nieuwsvideo

;k;lk. Werkblad Les 3 De Nieuwsvideo. drie leerlingen. Checklist Nieuwsvideo Werkblad Les 3 De Nieuwsvideo drie leerlingen De nieuwsvideo is een verslag dat de journalist zelf heeft gefilmd. Videojournalisten gaan met hun camera weleens naar een bijzonder evenement, zoals de première

Nadere informatie

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden YouTube Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van dit

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

How to use Social Media in events

How to use Social Media in events Michael Vromans Http://www.linkedin.com/pub/michael-vromans/12/99a/618 "We are a creative agency & digital production company and we love to build custom products that last" Liefdevol producten maken die

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals boeken, tijdschriften, video, audio etc. Zo

Nadere informatie

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien.

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien. Voorwoord Hier voor je ligt de 3 e editie met tips om klantaantrekkende teksten te schrijven. Ik hoop ECHT dat het niet een download is, waar je uiteindelijk niets mee doet. De informatie in deze download

Nadere informatie

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan

Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan Dè tips om Social Media effectief in te zetten. Inclusief stappenplan 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Tips om Social Media te gebruiken... 4 Twitter... 5 Waarom twitteren:... 5 Twitter

Nadere informatie

ipad Module 2 Standaard apps op de ipad

ipad Module 2 Standaard apps op de ipad Er staan al apps op de ipad als je hem voor het eerst aanzet. Als je de ipad voor het eerst opstart, staan er al apps op. Ook kun je de ipad beveiligen met een toegangscode. Als hij dan gestolen wordt,

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Haal meer uit je sociale media. Haal meer uit je sociale media. Haal meer uit je sociale media 20/09/2017. bibidee.blogspot.be 1. KULeuven.

Haal meer uit je sociale media. Haal meer uit je sociale media. Haal meer uit je sociale media 20/09/2017. bibidee.blogspot.be 1. KULeuven. Haal meer uit je sociale media Haal meer uit je sociale media KULeuven 20 september 2017 Inleiding Kennismaking Voorstelling Naam Functie Facebook, Twitter, Instagram, Privé en/of op het werk Digitaal

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Werkboek Maatschappelijke stage. Stichting Oude Groninger Kerken

Werkboek Maatschappelijke stage. Stichting Oude Groninger Kerken Werkboek Maatschappelijke stage Stichting Oude Groninger Kerken 2011 Inhoud: Inleiding Wat is de SOGK? Wat ga je doen? Voorbereiding Uitvoering Verwerking Evaluatie Bijlagen p3 p X p X p X p X p X p x

Nadere informatie

Hoe reageer jij op professionele media?

Hoe reageer jij op professionele media? 1 Hoe reageer jij op professionele media? Werk in tweetallen en bereid een rollenspel voor. Een van jullie is persoon A en de ander persoon B. Lees de onderstaande situaties en oefen hoe je zou reageren

Nadere informatie

CHECKLIST.

CHECKLIST. CHECKLIST CHECKLIST 3 WEKEN OP VOORHAND Zorg voor een snelle internetconnectie. Tip : ik verkies om niet draadloos te werken zodat ik een optimale snelheid kan benutten. Kies je onderwerp Kies je idee

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 2 INLEIDING My community 4 Het kiezen van een geschikt platform 4 Twitter 4 Facebook 5 Conclusie 5 Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 5 Facebook groep 6 Verschillen tussen Facebook pagina

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE?

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? 1 Rob Beeren Kernteam IT Color Guard Nederland EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? Nunspeet - 20 februari 2016 2 Agenda 14.30 15.00 uur Wie zijn wij? Social media Welke

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,1 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen volgers in Nederland

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

Verhaalvormen Teamreflectie

Verhaalvormen Teamreflectie Verhaalvormen Teamreflectie Passie is een essentieel onderdeel van vakmanschap. Door het vertellen van verhalen brengen we die passie over op een ander. Mensen worden geraakt met verhalen. Daarnaast leren

Nadere informatie

Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv

Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv Opdracht 1 In april is er op televisie en in de media veel aandacht geweest voor (online) pesten. a Wat heb jij in de afgelopen weken gezien en/of

Nadere informatie

Twitter. voor de bloemist

Twitter. voor de bloemist Twitter voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Twitter voor de bloemist Hoe maak ik een Twitter-account aan? 1. Ga naar www.twitter.com. Klik eerst onderaan de pagina op Nederlands en

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken.

Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken. Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken. Een plugin kiezen doe je als volgt. Ga in je dashboard naar plugins. Kies nieuwe plugin. Bij zoeken

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

voor UZ Leuven-medewerkers

voor UZ Leuven-medewerkers Richtlijnen social media voor UZ Leuven-medewerkers Social media maken meer en meer deel uit van onze leefwereld. Denk maar aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube Ook UZ Leuven wil deze boot niet missen

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Vloggen... Je kiest een kinderrecht wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld het recht om te spelen of het recht om naar een dokter te kunnen gaan.

Vloggen... Je kiest een kinderrecht wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld het recht om te spelen of het recht om naar een dokter te kunnen gaan. Lot s Channel Filmen met Lot Overal ter wereld, ook in Nederland, groeien kinderen op in een omgeving waar ze niet naar school kunnen, in armoede leven of niet veilig zijn. Zolang dit nog voorkomt, blijft

Nadere informatie

Hoe leer je Pools? Goede technieken = goed geheugen. Hoe leer je Pools? E-book

Hoe leer je Pools? Goede technieken = goed geheugen. Hoe leer je Pools? E-book Hoe leer je Pools? Goede technieken = goed geheugen Hoe leer je Pools? E-book 1 Voordat je met een cursus Pools begint, ontwikkel je eigen methode om Pools te leren. Wat is jouw doel? Op welke wijze wil

Nadere informatie

Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media

Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media 1. Delen vanaf de website Wil je een vacature van de website sturen naar iemand? Of wil je een contactpersoon bij een organisatie of bedrijf

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

WE CAN YOUNG CHANGEMAKER?

WE CAN YOUNG CHANGEMAKER? WANNABEE A WE CAN YOUNG CHANGEMAKER? Werkboek WE CAN Young INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK PAGINA 1. Handig om te lezen voor je begint 03 2. Wat is WE CAN Young? 04 3. Wat levert meedoen aan WE CAN Young je op?

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Aan de slag met Twitter Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Twitter Wat is Twitter Waarom Twitter gebruiken Aan de slag met Twitter Aanmaken van een Twitter account Profiel instellen Volgen

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA. Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de

SOCIAL MEDIA. Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de SOCIAL MEDIA Wat is Social Media Social media is een verzamelnaam voor online platformen waarvan de gebruikers de inhoud bepalen. Daarnaast is het mogelijk voor de gebruikers om onderling de dialoog aan

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst Voorspellen Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. Let op de titel, de kopjes en het plaatje. Tekst lezen en vragen stellen over de tekst 1. Lees de uitleg. Tijdens het lezen van een tekst,

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Aan de slag met sociale media

Aan de slag met sociale media LES 1: Sociale Media Op dit lesblad staan vragen. Maak de vragen tijdens of na de les. Als je een vraag niet weet, is dat helemaal niet erg. Je maakt de vragen om te oefenen. Je kunt elk onderdeel in de

Nadere informatie

schoolopdracht master vloggen

schoolopdracht master vloggen schoolopdracht master vloggen Je eigen vlog Lees eerst het stappenplan door en ga daarna aan de slag. 1. Bedenk een onderwerp Ga op zoek naar een nieuwsbericht dat je aanspreekt en waarmee je iets kunt.

Nadere informatie

STAP 1: Bepaal voor wie je schrijft

STAP 1: Bepaal voor wie je schrijft STAP 1: Bepaal voor wie je schrijft Identificeer je doelgroep demografisch, inclusief: Leeftijd Geslacht Beroep Inkomen niveau Opleidingsniveau Type sector # mensen in dienst Type Business ProTip: Zorg

Nadere informatie

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst

6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst 6 tips voor het schrijven van een goede wervende tekst Een bezoeker blijft gemiddeld twee minuten op een projectpagina. In die tijd bekijkt hij het filmpje van ongeveer een minuut, leest hij de wervende

Nadere informatie

Communicatierichtlijnen social media, gemeente Deventer

Communicatierichtlijnen social media, gemeente Deventer Communicatierichtlijnen social media, gemeente Deventer Zoek een passende aanspreekvorm Op Twitter kan de aanspreekvorm zowel u als jij zijn. Schat de aanspreektoon van de persoon waarmee je communiceert

Nadere informatie

Sociale media en delen

Sociale media en delen Sociale media en delen Deelnemers zullen nadenken over privacy wat betreft hoe zij online informatie delen en communiceren met anderen, vooral met betrekking tot het gebruik van sociale media. Ze zullen

Nadere informatie

De kleine. Videomarketing. Gerda van Galen

De kleine. Videomarketing. Gerda van Galen De kleine Videomarketing Gerda van Galen Amersfoort, 2019 Inhoud Inleiding... 9 Hoofdstuk 1: Wat is videomarketing?... 13 De definitie.... 13 Waarom wil je videomarketing inzetten?.... 14 Wat heb je niet

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met

Twitter. Aan de slag met Aan de slag met Twitter Twitter is een waardevol kanaal dat je als afdeling in kunt zetten om met je doelgroep contact te hebben en te houden. Het is een snel en laagdrempelig communicatiemiddel. Zorg

Nadere informatie

2016

2016 2016 Alle rechten voorbehouden 2015www.power2bloom.be ONLINE Dit zijn 2x GRATIS aanbiedingen van Power2Bloom: E-cursus in 6 delen : Geef jouw Business een Vliegende Start Online Business Magazine Femagine

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

DE PERSOONLIJKE BENADERING VAN MISS ETAM

DE PERSOONLIJKE BENADERING VAN MISS ETAM KLANTCASE KLANTCASE DE PERSOONLIJKE BENADERING VAN MISS ETAM 'Mooi jezelf zijn' is het motto van Miss Etam en dat straalt de modeketen ook uit op de social media kanalen. "Als merk met een online shop

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Onderzoek Geweldsfilmpjes

Onderzoek Geweldsfilmpjes Onderzoek Geweldsfilmpjes 21 april 2015 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 14 april tot en met 20 april 2015, deden 1.165 jongeren mee. De uitslag is na weging representatief voor

Nadere informatie

Werkplan social media

Werkplan social media Werkplan social media Soorten Social media voor sportverenigingen Facebook, de mogelijkheden: Officieel is het niet toegestaan om onder de 13 jaar een Facebook account aan te maken. Maar in de praktijk

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie