BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MEI 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MEI 2016."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MEI Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. 1. ONDERWERP: Machtiging Raad van State en Rechtbank ROV Weth. Groothuis Ja Destijds heeft u een doorlopende machtiging afgegeven voor een aantal medewerkers van de gemeente Nunspeet om hen te vertegenwoordigen bij de behandeling van de ingestelde hoger beroepen en verzoeken om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Rechtbank. Aangezien de machtigingstermijn is verstreken, stellen wij u voor een nieuwe doorlopende machtiging af te geven voor de aankomende periode tot en met 31 december Machtiging verlenen aan de genoemde medewerkers om de belangen van de gemeente te vertegenwoordigen tijdens zittingen overeenkomstig bijgesloten concept-machtiging. Conform advies. 2. ONDERWERP: Startnotitie voorbereiding implementatie Omgevingswet ROV Weth. Groothuis Ja Het Rijk is bezig met een omvangrijke stelselherziening van het omgevingsrecht. 26 bestaande wetten worden vervangen door 1 nieuwe Omgevingswet. De invoering van het nieuwe wetgevingspakket wordt medio 2019 verwacht. Het is van belang dat de gemeente Nunspeet hierop goed voorbereid is. Dit voorstel is een eerste stap. De afzonderlijke beleidsproducten die voortkomen uit de nieuwe wet zullen t.z.t. afzonderlijk aan uw college worden voorgelegd, via het uniforme beleidsproces. Kennis te nemen van deze wetgevingsoperatie. Te kiezen voor een praktische en pragmatische aanpak. De Raad voor te stellen te starten met het voorbereiden van een Omgevingsvisie conform het uniforme beleidsproces. Te laten inventariseren welke (onderdelen van) de gemeentelijke verordeningen straks moeten landen in het gemeentelijke Omgevingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan Woongebieden zoveel mogelijk te laten opstellen als Omgevingsplan (binnen de mogelijkheden die de nu geldende wetgeving (Wro, Chw) hiervoor biedt). In september 2016 samen met Elburg, Oldebroek en Hattem met een gezamenlijke reactie te komen richting het Ministerie van I&M over de 4 ontwerp-amvb s. Vanuit de begrotingspost Implementatie omgevingsrecht een bedrag van 6500,- beschikbaar te stellen voor de verordeningeninventarisatie en de NEO(H)-inspiratiebijeenkomst Omgevingswet op 12 mei Conform advies na verwerken volgende duiding: oriëntatiefase, ontwikkelingsfase en uitvoeringsfase waar mogelijk in NEO-verband oppakken; omgevingsvisie qua uitkomst op maat maken per gemeente, qua vorm identiek maken aan andere NEO-gemeenten.

2 ONDERWERP: Het ontwerpuitwerkingsplan Molenbeek Molenweg 72 ter inzage leggen ROV Weth. Groothuis Ja De bestemming voor het perceel Molenweg ong. (nr. 72) in Nunspeet moet uitgewerkt worden. Hiertoe is een ontwerpuitwerkingsplan Molenbeek Molenweg 72 opgesteld. Het perceel krijgt de bestemming Wonen en Tuin. Met de eigenaar van het perceel, de heer G.J. van Pijkeren, wordt een planschadeovereenkomst gesloten voordat het ontwerpuitwerkingsplan wordt vastgesteld. U wordt geadviseerd het volgende te besluiten: 1. In te stemmen met het ontwerpuitwerkingsplan Molenbeek Molenweg Het uitwerkingsplan Molenbeek Molenweg 72 als ontwerp ter inzage leggen. Conform advies. 4. ONDERWERP: Vooroverleg bouwplan Pirkweg BM/BOUW Weth. Groothuis Ja De heer Kroes heeft een vooroverleg bouwplan ingediend voor het bouwen van een nieuwe woning met bijgebouw in het kader van functieverandering aan de Pirkweg 6 in Elspeet. Geconstateerd is dat het plan strijdig is met de Notitie Ruimtelijke Kwaliteit, Functieverandering agrarische bebouwing naar wonen, de planregels die behoren bij de bestemming Wonen en de redelijke eisen van welstand. Met de heer Kroes hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden om te komen tot een vergunbaar plan. In dat kader zijn hem twee opties voorgelegd om verder uit te werken. De heer Kroes wil eigenlijk geen concessies doen aan zijn ontwerp en vind kort gezegd dat uw college maar medewerking moet verlenen aan zijn bouwplan. Om duidelijkheid te krijgen, vragen wij uw college voorafgaand aan de formele procedure een standpunt in te nemen. 1. De heer Kroes meedelen dat er geen bijzondere omstandigheden zijn om in afwijking van alle beleidsuitgangspunten in te stemmen met het voorliggende vooroverleg bouwplan. 2. De heer Kroes nog vier weken de tijd geven om één van de twee aangedragen opties uit te werken en aan te leveren. Gelet op gemaakte afspraken met betrokkene in verleden en toegestaan zijn van 10% afwijken van bestemmingsplan ten aanzien van goothoogte, meewerken aan ingediende bouwplan en hiertoe gewijzigd voorstel voorleggen aan college, waarbij in verleden gemaakte afspraken zijn verwerkt. 5. ONDERWERP: Visie en ontwikkelingen sociaal domein leeftijdsgroep 0-27 jaar.

3 BeM Weth. Van der Maas Ja Het college heeft de behoefte geuit om een overzicht te krijgen van de afgeronde besluitvorming in het sociaal domein voor de leeftijdsgroep 0 27 jaar. Ook wenst het college een overzicht van de ondernomen en in uitvoering zijnde acties omtrent deze groep. In deze notitie worden beide gegeven. 1. Instemmen met dit samengestelde overzicht van bestaand beleid 0-27 jaar. 2. Notitie en bijlage ter kennisname voorleggen aan de commissie maatschappij en middelen. Vaststellen en notitie betrekken bij project Transformatie 4D s. 6. ONDERWERP: Startnotitie Sportaccommodaties in Nunspeet BeM/SL Weth. Storteboom Ja In het collegeprogramma is de ambitie uitgesproken in 2016 een visie vast te stellen voor sportvoorzieningen in de gemeente met aandacht voor de eigendomssituatie, beheer, onderhoud en exploitatie van binnen- en buitensportaccommodaties. Om een start en richting te geven om uiteindelijk te komen tot een (nieuwe) visie op het gebied van sportaccommodaties is bijgevoegde notitie opgesteld. - Instemmen met bijgevoegde startnotitie Sportaccommodaties in de gemeente Nunspeet. - Deze startnotitie voor behandeling voorleggen aan de gemeenteraad van Nunspeet. - Instemmen met de voorgestelde trapsgewijze behandeling van deze notitie in de gemeenteraad van Nunspeet. Conform advies na verwerken wijzigingen in voorstel in samenspraak met wethouder Storteboom en burgemeester en gericht op voorbereiding van beeldbepalend debat met gemeenteraad. 7. ONDERWERP: Uitwerking nieuwbouw Zwembad Wezenland P&P Weth. Storteboom Ja Op 28 januari 2016 heeft de gemeenteraad van Nunspeet een principebesluit genomen (inclusief een motie inzake duurzaamheid) om over te gaan tot nieuwbouw van een standalone zwembad op de locatie Wezenland en standalone sporthal (inclusief optie turnhal) op sportpark Wiltsangh. De gemeenteraad heeft daarbij verzocht om dit principebesluit en motie verder uit te werken. Als bijlage ontvangt uw college een uitwerking met betrekking tot nieuwbouw van een zwembad Wezenland. De uitwerking van een Update van het Masterplan Revitalisering van sportpark Wiltsangh, inclusief nieuwbouw van een sporthal en turnhal (optioneel) wordt separaat aan uw college voorgelegd. - Kennisnemen van bijgevoegde documenten (inclusief het financieel kader) als uitwerking van het principebesluit en aangenomen motie over duurzaamheid van 28 januari 2016 om te komen tot een nieuw zwembad aan de Wezenland in Nunspeet.

4 In te stemmen met: o Het bijgevoegd getekend Programma van Eisen nieuwbouw zwembad Wezenland o Conform aangenomen motie over duurzaamheid het scenario basisconfiguratie in bijgevoegde plannen als uitgangspunt nemen. o Het bijgevoegd financieel kader en de voorgestelde dekking van de niet gedekte jaarlast voor nieuwbouw van een zwembad en revitalisering van sportpark Wiltsangh als bestuurlijke wens te betrekken bij (het opstellen van) de programmabegroting 2017 e.v. o Het vervolgproces zoals verwoord in dit voorstel. - Bijgevoegde bijlagen (inclusief een commissievoorstel) voor behandeling en besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad van Nunspeet. Conform advies na verwerken van volgende wijzigingen en aanvulling in overleg met wethouder Storteboom: qua duurzaamheid kiezen voor all-electric energieneutraal; reactie gebruikers, waaronder zwem- en poloclub Nunspeet, actualiseren; communicatiebericht sturen naar betrokken verenigingen. 8. ONDERWERP: Update Masterplan Revitalisering Sportpark Wiltsangh P&P Weth. Storteboom Ja Op 28 januari 2016 heeft de gemeenteraad van Nunspeet een principebesluit genomen (inclusief een motie over duurzaamheid) om over te gaan tot nieuwbouw van een standalone zwembad op de locatie Wezenland en standalone sporthal en turnhal (optioneel) op sportpark Wiltsangh. De gemeenteraad heeft daarbij verzocht om dit principebesluit verder uit te werken. Als bijlage ontvangt uw college een uitwerking van een Update van masterplan Revitalisering van sportpark Wiltsangh, inclusief nieuwbouw van een sporthal en turnhal (optioneel). De uitwerking van nieuwbouw van zwembad Wezenland wordt separaat aan uw college voorgelegd. - Kennisnemen van bijgevoegde documenten (inclusief het financieel kader) als uitwerking van het principebesluit en aangenomen motie over duurzaamheid van 28 januari 2016 om te komen tot een revitalisering van sportpark Wiltsangh, inclusief nieuwbouw van een sporthal en turnhal (optioneel). - In te stemmen met: o Het Masterplan 2016 Revitalisering van sportpark Wiltsangh en dit plan als toekomstplan hanteren in de verder uitwerking. o Conform aangenomen motie over duurzaamheid het scenario basisconfiguratie in bijgevoegde plannen als uitgangspunt nemen. o Het bijgevoegd financieel kader en de voorgestelde dekking van de niet gedekte jaarlast voor nieuwbouw van een zwembad en revitalisering van sportpark WIltsangh als bestuurlijke wens te betrekken bij (het opstellen van) de programmabegroting 2017 e.v. o Instemmen met vervolgproces zoals beschreven in dit voorstel - Bijgevoegde bijlagen (inclusief een commissievoorstel) voor behandeling en besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad van Nunspeet. Conform advies na verwerken van volgende wijziging in overleg met wethouder Storteboom: qua duurzaamheid kiezen voor all-electric energieneutraal. 9. ONDERWERP: Hemelwatervisie Nunspeet Infra Weth. Storteboom Ja

5 - 5 - De vrijgegeven concept hemelwatervisie is samen met het uitvoeringsprogramma op twee bewonersavonden met de inwoners van gemeente Nunspeet besproken. Het maatregelenpakket aanpak wateroverlast Elspeet is op enkele punten aangepast. Vervolgens is het definitieve pakket van maatregelen opgesteld en is er een kostenraming en een planning aan toegevoegd. Er is een tweedeling aangebracht in het pakket van maatregelen. Wanneer alle maatregelen uit het eerste deel van het maatregelenpakket zijn uitgevoerd wordt enkele jaren na uitvoering van deze maatregelen de situatie geëvalueerd. Voor de bekostiging van de maatregelen uit het uitvoeringsprogramma is een financieel advies opgesteld. De gemeenteraad voorstellen: 1. De hemelwatervisie Nunspeet en het uitvoeringsprogramma hemelwatervisie Nunspeet vast te stellen. 2. Een bedrag van beschikbaar stellen voor uitvoeren van wateroverlast maatregelen Elspeet in De kapitaalslasten (1 e jaar rente) ten laste brengen van de egalisatie reserve rioolheffing. De kapitaalslasten van de jaren daarna als nieuw beleid opnemen in de meerjarenbegroting zodat een integrale afweging van de beleidskeuzes gemaakt kan worden. 3. De kapitaalslasten van de investeringen voor uitvoeren van wateroverlast maatregelen Elspeet van de jaren opnemen als nieuw beleid in de meerjarenbegroting zodat een integrale afweging van de beleidskeuzes gemaakt kan worden. 4. Een bedrag van beschikbaar stellen voor het afkoppelen van verhard oppervlak kern Nunspeet in De kosten dekken door onttrekking uit de egalisatiereserve rioolheffing. De kosten vanaf 2017 opnemen als nieuw beleid in de meerjarenbegroting zodat een integrale afweging van de beleidskeuzes gemaakt kan worden. De gemeenteraad voorstellen: 1. De hemelwatervisie Nunspeet en het uitvoeringsprogramma hemelwatervisie Nunspeet vaststellen; 2. a: Een bedrag van beschikbaar stellen voor uitvoeren van wateroverlast maatregelen Elspeet in 2016; b: De kapitaalslasten (1 e jaar rente) ten laste brengen van de egalisatie reserve rioolheffing; c: De kapitaalslasten van de jaren daarna als nieuw beleid opnemen in de meerjarenbegroting zodat een integrale afweging van de beleidskeuzes gemaakt kan worden; 3. a: Een bedrag van beschikbaar stellen voor het afkoppelen van verhard oppervlak gemeente Nunspeet in 2016; b: De kosten dekken door onttrekking uit de egalisatiereserve rioolheffing; c: De kosten vanaf 2017 opnemen als nieuw beleid in de meerjarenbegroting zodat een integrale afweging van de beleidskeuzes gemaakt kan worden. 10. ONDERWERP: Opheffen parkeerschijfzone parkeerterrein aan de Ds. Martiniuslaan INFRA Weth. Storteboom Ja Het parkeerterrein aan de Ds. Martiniuslaan (achter het gemeentehuis) bestaat uit 53 parkeer-plaatsen en is gelegen in een parkeerschijfzone. Geconstateerd is dat het parkeerterrein op het merendeel van de werkdagen grotendeels leegstaat. Het opheffen van dit regime biedt de mogelijkheid om langer dan twee uur aaneengesloten te parkeren waardoor het gebruik zal toenemen en parkeeroverlast in woonstraten zal afnemen. De parkeerschijfzone op het parkeerterrein aan de Ds. Martiniuslaan opheffen. Conform advies na verwerken volgende aanvulling: genomen maatregelen na een jaar evalueren op gewenst effect.

6 ONDERWERP: Bijdrage Gebiedsfonds Vitale Kernen aan TV Hulshorst BeM/SL Weth. Storteboom Ja Op 19 januari 2016 heeft uw college besloten vanuit het Gebiedsfonds Vitale Kernen (uitvoeringsjaar 2015) een bedrag van ,-- te reserveren voor tennisvereniging Hulshorst. Daarbij is aangegeven dat in samenspraak met de vereniging zal worden bezien op welke wijze het benodigd restantkrediet voor renovatie van de tennisbanen- zal worden verkregen. In navolging van een bestuurlijk overleg heeft het bestuur van TV Hulshorst een plan opgesteld om te komen tot renovatie van de banen. Wij stellen uw college voor, op basis van dit plan, over te gaan tot het beschikbaar stellen van het gereserveerd bedrag van ,-- aan TV Hulshorst vanuit het Gebiedsfonds Vitale Kernen (uitvoeringsjaar 2015). - Kennisnemen van het ingediend plan van TV Hulshorst om twee van de drie tennisbanen op korte termijn te renoveren en de derde (op termijn) na verkrijgen van aanvullende externe financiële middelen. - Overgaan tot het beschikbaar stellen van éénmalig een bedrag van ,-- vanuit Gebiedsfonds Vitale Kernen (uitvoeringsjaar 2015) aan Tennisvereniging Hulshorst - De raadscommissie AB via eerstvolgende mededelingenbrief hiervan in kennisstellen. - Instemmen met het versturen van bijgaande conceptbrief. Conform advies. 12. ONDERWERP: Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling BeM/SL Weth. Van den Berg Ja De Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling vormt het dynamische regionale beleidskader voor de komende jaren. Dit omvat de visie op hoofdlijnen en concrete actiepunten. De agenda is tot stand gekomen in samenspraak met de regiogemeenten, organisaties en cliëntenvertegenwoordigers via oa de Adviesraden Maatschappelijke Ondersteuning - en is een dynamisch document. (tevens beslissing college) 1. Instemmen met de Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling , inclusief een regionale paragraaf van de Noord-Veluwse gemeenten, met daarin als belangrijkste onderdelen: a. Iedereen is zich bewust van de schadelijke gevolgen van huiselijk geweld en kindermishandeling en voelt zich medeverantwoordelijk; b. Onder casusregie wordt huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel mogelijk gestopt en wordt efficiënt en effectief samengewerkt met betrokkenen aan een duurzaam veilige thuissituatie. 2. Kennis nemen van de inspraak op de Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling De inspraak heeft geleid tot een aantal tekstwijzigingen, uitbreiding van de eerste centrale doelstelling en een kleine uitbreiding van de communicatieparagraaf; 3. De bijgestelde Transformatieagenda ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden (raadsvoorstel is bijgevoegd); 4. De raad jaarlijks te informeren over de voortgang via de monitor Sociaal Domein en de Veiligheidsbrief.

7 ONDERWERP: Voorstel afhandelen subsidie 2015 inloop GGZ door GGz Centraal BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 15 oktober 2015 hebben wij een subsidie van maximaal ,- verleend aan GGz Centraal om de inloop GGZ in 2015 te organiseren. Volgens de Algemene Subsidieverordening (Asv) 2014 van de gemeente Nunspeet en de subsidiebeschikking is GGz Centraal verplicht om binnen dertien weken na het verrichten van de activiteiten een aanvraag tot vaststelling van de subsidie in te dienen, waaronder een verklaring van de accountant. GGz Centraal heeft echter op 23 maart 2016 aangegeven dat een samenstellingsverklaring van de accountant bij een subsidieverantwoording niet passend is omdat een duidelijk stelstel van verslaggevingsnormen ontbreekt. Daarnaast heeft de accountant van GGz Centraal aangegeven dat het niet mogelijk is om bij een subsidieverantwoording een samenstellingsverklaring te verstrekken. Omdat de gemeente Nunspeet wel met zekerheid wil kunnen vaststellen dat het subsidiebedrag aan de juiste activiteiten is besteed, is het voorstel van GGz Centraal om te volstaan met een door het bestuur ondertekende financiële verantwoording van de subsidie. In lid 3 van art. 19 van de Asv staat een mogelijkheid dat het college minder zware eisen oplegt. Van deze mogelijkheid wil GGz Centraal via bovengenoemd voorstel gebruik maken. (tevens beslissing college) Akkoord gaan het met opleggen van minder zware eisen aan GGz Centraal voor de vaststelling van de subsidie inloop GGZ 2015 (conform Asv artikel 19, lid 3); Instemmen met het aanleveren van een door het bestuur van GGz Centraal ondertekende financiële verantwoording van de subsidie over 2015 in plaats van de verklaring van de accountant; De termijn voor de indiening van de verantwoording over de ontvangen subsidie door bovengenoemde wijzigingen verlengen tot uiterlijk 30 april ONDERWERP: Rapportage onderzoek KPI voor archiefzorg en archiefbeheer AZK-6215 INFO Burgemeester Ja Aanbieding KPI rapportage Informatiebeheer met betrekking tot het toezicht van de Streekarchivaris op het beheer van niet overgebrachte archieven van de bij het Streekarchivariaat aangesloten gemeenten. Sinds de inwerkingtreding van de Wet Revitalisering Generiek Toezicht wordt dit toezicht gebaseerd op de Kritische Prestatie Indicatoren (PKI) voor archiefzorg en archiefbeheer. In dit kader is in ook onderzoek gedaan bij de gemeente Nunspeet. Het onderzoek diende in kaart te brengen in hoeverre en op welke wijze de gemeente Nunspeet bij het beheer van niet overgebrachte archiefbescheiden voldoet aan de Archiefwet 1995 en overige relevante nationale en lokale regelgeving. De onderzoeksresultaten zijn samengevat in een rapportage waarin tevens een aantal aanbevelingen zijn gedaan. De opmerkingen zijn zowel ambtelijk als met de portefeuillehouder besproken. Gezien de periode waarover de rapportage betrekking heeft zijn voor een aantal onderdelen al in de tussentijd afspraken gemaakt met of heeft er overleg over plaatsgevonden met de Streekarchivaris. (tevens beslissing college) 1. De lokale regelgeving (archiefverordening en besluit informatiebeheer) in 2016 aanpassen. 2. Digitaal een register van gemeenschappelijke regelingen bijhouden. 3. Instellen van een Strategisch Informatie Overleg. 4. In overleg met de Streekarchivaris de archiefbescheiden ouder dan 20 jaar overdragen. 5. In overleg met de Streekarchivaris kijken naar de mogelijkheden om de archiefbewaarplaats zo optimaal mogelijk te benutten. Indien nodig zal u een afzonderlijk voorstel worden voorgelegd. 6. De aanbeveling om voortdurend aandacht te hebben voor voldoende formatie, bijscholing en deskundigheidsbevordering voor digitaal en zaakgericht werken en daarmee in de kwalitatieve ontsluiting van informatie overnemen.

8 ONDERWERP: Jaarstukken 2015 Stichting Proo AZK-8116 BeM/SL Weth. Van der Maas Ja Stichting Proo heeft de Jaarstukken 2015 naar het Coördinatiepunt Noord-Veluwe (CP) gestuurd om de gemeentebesturen de gelegenheid te geven een zienswijze kenbaar te maken. In dit document wordt voorgesteld om het advies van het CP, ontvangen op 23 mei 2016, over het kenbaar maken van een zienswijze, over te nemen. (tevens beslissing college) 1. Kennisnemen van de jaarstukken 2015 van Stichting Proo; 2. De commissie Maatschappij en Middelen adviseren om geen zienswijze kenbaar te maken aan Stichting Proo; 3. Instemmen met bijgevoegd commissievoorstel voor behandeling in de commissie Maatschappij en Middelen van 9 juni ONDERWERP: Voorstel algemene voorzieningen ten behoeve van activiteiten en ontmoeting in de Wmo BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Met de ingang Wmo 2015 heeft de gemeente meer verantwoordelijkheid gekregen voor het organiseren van passende ondersteuning aan huis voor mensen die niet op eigen kracht kunnen deelnemen aan de samenleving. De al aanwezige sterke infrastructuur in Nunspeet maakt dat er vanuit Welzijn al veel is ontwikkeld voor met name ouderen. Deze activiteiten kunnen deels worden gezien als algemene voorzieningen, zoals omschreven in de wet (Wmo 2015), maar richt zich nog niet op alle inwoners van de gemeente en kan ook qua activiteiten verbreed worden. De huidige situatie vraagt echter om nieuwe afwegingen. Lokaal zijn de ontwikkelingen rondom de Wijk Ontmoetings Centra (WOC s) en Lokaal 21 hier voorbeeld van. Daarom verzoeken we u om, via de deelverordening welzijn ouderen en mantelzorgers gemeente Nunspeet, extra middelen ter beschikking te stellen om algemene voorzieningen (de activiteiten) voor ontmoeting, inloop en verbinding met en in de wijk in te stellen. (tevens beslissing college) Instemmen met: - Het verder ontwikkelen van een algemene voorziening in de gemeente Nunspeet voor inloop en ontmoetingsactiviteiten. - Het aanpassen van de deelverordening welzijn ouderen en mantelzorgers gemeente Nunspeet 2014 om de mogelijkheid van subsidiering van algemene voorzieningen via de welzijnsinstellingen toe te voegen. - Het structureel dekken van deze kosten ( , - per jaar) vanuit de maatwerkvoorziening begeleiding. - Het benoemen van de drie welzijnspartijen Het Venster, SWON en de Oranjehof als hoofdaannemer in de aan te passen deelverordening welzijn ouderen en mantelzorgers gemeente Nunspeet 2014 om de subsidie voor de activiteiten van de algemene voorziening via hen te laten verlopen. 17. ONDERWERP: Verantwoording subsidie jeugdgezondheidszorg maatwerk GGD AZK-5436 BeM/SL Weth. Van den Berg Ja

9 - 9 - De gemeente Nunspeet draagt op grond van de Wet publieke gezondheid zorg voor de uitvoering van de jeugdgezondheidszorg in haar gemeente. De GGD noord- en oost Gelderland en Icare jeugdgezondheidszorg voeren de jeugdgezondheidszorg in onze gemeente uit. Icare voor de 0-4 jarigen en de GGD voor de 5-19 jarigen. Beide voeren zowel een uniform deel als een maatwerkdeel uit. In dit voorstel wordt de uitvoering van het maatwerkdeel van de GGD in 2015 behandeld, waarvoor zij een voorschotsubsidie ter hoogte van 8.858,- heeft ontvangen. Uit de verantwoording blijkt dat de GGD noord- en oost Gelderland de activiteiten voor het maatwerk jeugdgezondheidszorg 2015 volgens de afspraken heeft uitgevoerd en daarom wordt de subsidie vastgesteld op 8.858,-. (tevens beslissing college) 1. Op grond van de ontvangen financiële en inhoudelijke verantwoording de toegekende subsidie ten behoeve van de uitvoering van het maatwerkdeel jeugdgezondheidszorg 2015 door de GGD definitief vaststellen op 8.858, De GGD hiervan op de hoogte stellen middels bijgevoegde brief. 18. ONDERWERP: Beslissing op bezwaar Stichting Kansrijk Wonen, subsidiebeschikking AZK-2807 BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 4 januari 2016 heeft u besloten om de subsidieaanvraag van , - van de Stichting Kansrijk Wonen om twee woningen in Nunspeet voor kansrijk wonen te financieren, gedeeltelijk te weigeren en maximaal een bedrag van , - toe te kennen. Tegen dit besluit is op 9 februari 2016 een bezwaarschrift ontvangen van de Stichting Kansrijk Wonen. Op 14 april 2016 heeft de commissie bezwaarschriften geadviseerd het bezwaar gegrond te verklaren en het bestreden besluit te herroepen. De commissie adviseert een redelijke termijn van zes maanden op te nemen om de subsidie aan de Stichting Kansrijk wonen te verlagen. 5. Wij stellen u voor om beide onderdelen van het advies van de commissie over te nemen en om verder in overleg te treden met de Stichting Kansrijk wonen om de voortgang van het werk dat zij doen naar redelijkheid te kunnen continueren. (tevens beslissing college) Het advies van de commissie bezwaarschriften van d.d. 14 april 2016 volgen. Een éénmalige subsidie van maximaal , - toekennen aan de Stichting Kansrijk Wonen voor de voortzetting van Kansrijk Wonen in 2016 in Nunspeet (2 huizen). Stichting Kansrijk Wonen bijgevoegde beslissing op bezwaarschrift en het advies van de commissie bezwaarschriften toe te sturen. Instemmen met het in 2016 verder (mogelijk in regionaal verband) uitwerken van scenario s en bekostiging van Kansrijk wonen vanaf 1 januari ONDERWERP: Vrijval beslaglegging reserve t.b.v. Hierdense poort ROV Weth. Groothuis Ja Op 30 september 2004 heeft de gemeenteraad ingestemd met het uitvoeringsprogramma Hierdense poort. Er ligt nog steeds een beslag op de reserve van ,-- om maatregelen uit dit uitvoeringsprogramma uit te kunnen voeren. De van belang zijnde maatregelen van het uitvoeringsprogramma (Ecoduct, verplaatsing kwekerijen, fietspad, verkeersmaatregelen, maatregelen Hierdense beek) zijn inmiddels uitgevoerd. Het laatste grote deelproject dat nog moet worden uitgevoerd (inrichting De Bloemenkampen) wordt gefinancierd door Waterschap en Provincie Gelderland. De gemeente heeft voor de maatregelen veel minder kosten hoeven te maken dan voorzien zodat het te verantwoorden is om voor een groot deel het beslag op de reserve te laten vervallen. Voor eventuele resterende maatregelen zal niet meer dan ,-- benodigd zijn. (tevens beslissing college)

10 Via de nota Reserves en voorzieningen de raad voorstellen het beslag in de algemene reserve ten behoeve van de Hierdense poort te verlagen naar /5/2016 JJK

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 17/05/2016 week 20. Nr. Afdeling 1. Domein Bestuur en Organisatie GGD NOG concept programmabegroting 2017 16.00257

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 SEPTEMBER 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 en 23 JULI 2019 (conform artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouders J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouder L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouder L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 AUGUSTUS 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Offerte Programmabegroting 2017

Offerte Programmabegroting 2017 Offerte Programmabegroting 2017 PROGRAMMA Duurzaam wonen en ondernemen Maximaal meedoen Goed leven en ontmoeten Veilig gevoel Dienstbare en betrouwbare overheid Bedrijfsvoering Onderwerp: implementatie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Vergadering: 4. ADV/M/18/11409 Z/M/18/61250 Sociaal Domein/Werk en Inkomen machtiging tot vertegenwoordiging De in dit voorstel genoemde kwaliteitsmedewerkers bezwaar en beroep van de Afdeling Sociaal

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015 Portefeuillehouder: Dhr. A.D. de Roon 1. 7867 Vaststellingsovereenkomst brede school Ruishornlaan * Stem in met de Vaststellingsovereenkomst inzake medegebruik van de Brede school Ruishornlaan * Stem in

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Janneke Louisa-Muller Carel van Gelder Jan Burger Robbert

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 24/2.02 BW13.0970 Evaluatie Roder(waren)markt en overdracht organisatie paardenmarkt 1. Overeenkomst VvV voor organisatie warenmarkt verlengen tot

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni 2017. De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02331 Z/G/16/38339 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 5 september 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering

Nadere informatie

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JUNI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0984 B.16.0984 Landgraaf, 23 mei 2016 ONDERWERP: Vaststellen zienswijze raad van begroting GGD Zuid Limburg 2017 Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 Lijst nr. 47 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 VEILIGHEID EN RECHT Herbenoeming (commissie/kamer/plaatsvervangend)voorzitter(s)

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 APRIL 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei (Week 19)

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei (Week 19) Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei 2017. (Week 19) Aanwezig: Afwezig: H. van der Sleen, loco-burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, W.I.J.M. Vrijhoef,

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

Jaarstukken Stg. Kunstkwartier en CultuurContact 2014

Jaarstukken Stg. Kunstkwartier en CultuurContact 2014 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 19 mei 2015 De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. B Geen bijzonderheden. 3. B Uitnodigingen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

* *

* * *17.0001570* 17.0001570 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

Conform 8 april 2003 vast te stellen 4.2. Wij stemmen in met de intentieovereenkomst en informeren de Raad door middel van toezending van de getekende

Conform 8 april 2003 vast te stellen 4.2. Wij stemmen in met de intentieovereenkomst en informeren de Raad door middel van toezending van de getekende Besluit bespreekstukken B&W-vergadering 15 april 2003 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing baar 4.1 Vaststelling besluitenlijst De besluitenlijst van de B&W-vergadering van 8 april

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Registratienummer : 2010/7683 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) J Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf N Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Van 22 mei 2012 openbaar

Van 22 mei 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 15 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004658 2. Onderwerp Voortgangsrapportages en projectenoverzicht 2e kwartaal 2012 R Advies 1. De gewijzigde projectenclassificatie

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 25 februari 2014 Weeknr. 9 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 25 februari 2014 Weeknr. 9 O P E N B A A R O P E N B A A R Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 18 februari 2014 Conform vastgesteld. Bestuurs-en managementondersteuning 2. RM Activiteitenlijst d.d. 25 februari 2014 Voor kennisgeving aangenomen.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie