42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee"

Transcriptie

1 Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee 42 ste jaargang Maart 2018

2 Voorwoord Het is alweer een jaartje geleden dat we volgende vragen stelden : Wat gaat het worden?. Wat wordt het met onze amateurfilms, wat wordt het met onze club, wat wordt het met Bracina en met CvB? Na een goed samengestelde presentatie van Wim en Paul vorige maand inzake de verwachtingen van de Filmkoepels (terug te vinden op onze website onder Cursussen/Tips- Diversen ) en de interessante in-vraag-stelling over onze clubwerking van Jos vorige vergadering, zijn we eerlijk gezegd nog niet veel wijzer geworden omtrent de toekomst van de amateurfilms. CvB, nu Breedbeeld, heeft blijkbaar zijn trein gemist toen ze op 1 maart hun nieuwe vereniging voorstelden te Sint-Niklaas, althans zo vernamen we van onze verslagever ter plaatse, Daniel De Vetter-NAB2.0. Veel over fotografie en niks over film/video, dat is de korte samenvatting van deze presentatie. We kijken alvast uit naar de voorstelling van NAB 2.0 op 3 april in ons lokaal en hopen vurig dat daar wat meer te rapen valt voor onze amateurs. Tot nog toe sterk Vloandersch getint dus ook weer afwachten. Bracina kijkt nog altijd de kat uit de boom en heeft buiten hun klassieke wedstrijd toch maar weinig te bieden (dat is mijn oordeel alvast) En dan onze club: veel discussie over de wedstrijd-spirit, over de zin en onzin van de jurycommentaren, de al dan niet terechte keuze voor deelname aan wedstrijd of festival en het gebrek aan interesse om van de club iets nieuws of haalbaars te maken. We zijn er blijkbaar nog altijd niet uit! Misschien brengt ons klassiek programma van technische opleiding en films kijken terug wat goesting in de gelederen na deze koude, lange en donkere winter? Eindelijk tijd voor wat mooi zonlicht, langere dagen en vooral lentekriebels. Verjaardagskalender Hector 5 maart - Willy Bollyn 8 maart - Chris De Blaes 16maart - Eddy Stas 24 maart - Liliane Heylen 26 maart - Peter Haesendonck

3 A C T I V I T E I T E N K A L E N D E R : Lokaal: 20 u.: Extra algemene vergadering - Opleiding : Tim Laps en Action Cam - Op de statutaire algemene vergadering van 07/02/2018 was niet de 2/3 van de leden aanwezig zodat er niet geldig kon gestemd worden over de wijziging van enkele artikels in de statuten. De wet voorziet dat er dan een tweede algemene ent gehouden te worden. Deze wijzigingen worden vandaag ter goedkeuring voorgelegd.. - Time-Laps (of letterlijk vertaald tijdoverlapping) is een filmmethode waarbij niet continu wordt gefilmd maar beeldje voor beeldje wordt opgenomen met een vooraf bepaald tijdsinterval. Hoe dit precies moet gebeuren en wat dit als effecten geeft zal door Wim Aertgeerts, Hector Vansina en Guido Kestens haarfijn uit de doeken gedaan worden. Zij zullen ons ook onderhouden over wat de mogelijkheden zijn bij het werken met een Action Cam / lokaal: 20 u.: Internationale kortfilms (Jos Nouwen en Christiane Surdiacourt). Christiane Surdiacourt heeft een selectie gemaakt van kortfilms die aan internationale wedstrijden hebben deelgenomen. Hier zijn echte bloemetjes" bij waar we vanavond kunnen van genieten : Lokaal: 20u. : Extra BRACINA-vergadering, open voor alle BRACINA-leden. Onlangs werd er een nieuwe nationale organisatie gesticht (naast CvB en VAC) NAB2.0. Daniel de Vetter (promotor van NAB2.0) zal deze nieuwe organisatie komen toelichten : Lokaal: 20 u.: Projectievoorstelling MPC - Terbank. Onlangs werd er in opdracht van MPC-Terbank een film gerealiseerd om hun werking toe te lichten. Wim Aertgeerts komt dit project toelichten met de nodige uitleg wat er verwacht werd van de film, hoe deze gerealiseerd werd, welke problemen er waren bij de opnames en hoe deze opgelost werden. Het eindresultaat (dat uiteraard zal vertoond worden) mag wel gezien worden. Weer een knap staaltje dat aantoont wat SKOOP Videogoep Leuven vzw in haar mars heeft. 07 en : Bracina-wedstrijd Kasteel La Motte - Lumbeekstraat 20 - St.-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). Na de wedstrijd volgt de prijsuitreiking met receptie : Lokaal. 20u.: You Tube. Hoe krijg ik meer views op mijn You Tube kanaal? Jos Nouwen zal ons eens haarfijn uit de doeken doen hoe we deze "views" kunnen opdrijven.

4 Wat was de mening van de juryleden over onze festivalfilms? Wij hebben al de films van ons jongste clubfestival, dikwijls al van in de beginfase tot het eindproduct, gezien en opgevolgd tijdens de daartoe voorziene clubvergaderingen en er onze eigen mening over gevormd. Anders is het gesteld met de drie juryleden die gevraagd werden in alle eerlijkheid en zonder vooringenomenheid hun waardering te bepalen over onze gerealiseerde films. Zij kregen maar één kans in de tijdsduur van elke film om hun mening te vormen en te concretiseren. Dit is geen eenvoudige opgave. Bovendien moest voor elke film in korte bewoordingen wat commentaar worden gegeven. Woensdagavond 21 februari werden deze commentaren aan de cineasten voorgelegd en geëvalueerd onder leiding van moderator Wim. Er werd aan de jury gevraagd om ook over de festivalfilms, die dus niet wedstrijdgericht waren, hun mening weer te geven. Het bleek al spoedig dat zij dit ook met aandacht hadden gedaan. Voelbaar echter was dat de welgemeende opmerkingen niet altijd het niet- wedstrijdgerichte en/of familiale aspect van deze films volgden. Het is blijkbaar voor juryleden niet eenvoudig om een onderscheid tussen beide categorieën te maken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de raadgevingen ter verbetering neigden dan ook soms wel even de andere kant uit. De wedstrijdfilms werden dan wel, zoals het hoort, oordeelkundig benaderd in functie van eventuele doorstroming naar andere festivals of wedstrijden waar de lat hoger ligt. De voorgestelde mogelijk aan te brengen verbeteringen waren zeker op hun plaats. Het laatste woord is nu aan de cineasten met dank aan de juryleden. Tijdens de nabesprekingen kwam het probleem naar voren betreffende het bepalen van het al dan niet festival of wedstrijdfilmgerichte aspect van de films bij de voorselecties. Bij deze beïnvloedbare beslissing zal de maker wellicht uiteindelijk toch liefst het laatste woord hebben? Tot slot van de vergadering kwam toekomstgericht de werking van de hernieuwde beheerraad en de clubwerking in het bijzonder ter sprake met eventuele interactieve medewerking van de leden. Dit item zal zeker nog verder aan bod komen en worden besproken. Louis

5 SKOOP VIDEOGROEP LEUVEN vzw VERSLAG VAN DE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING van 07/02/2018 AANWEZIG : Wim AERTGEERTS - Willy BOLLYN - Remy BOON - Ivan COGNEAU - Chris DE BLAES - Marcel DE JONGHE - Guido KESTENS - Edgard LAES - Jos NOUWEN - Eddy STAS - Louis STROOBANTS - Paul TOLLET - Jan VAN OPDENBOSCH - Stany VANDERSTRAETEN - Hector VANSINA - Roger VERSCHOOREN. VERONTSCHULDIGD : Joris SALAETS. 1) VERWELKOMING : De secretaris/penningmeester opende vergadering en dankte de aanwezigen voor hun opkomst, die toch wat aan de lage kant was. Hij verontschuldigde Joris SALAETS die opgenomen is in het hospitaal. 2) GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN VORIG JAAR : Er waren geen opmerkingen zodat het verslag goedgekeurd werd. 3) OVERZICHT WERKJAAR 2016 : a) vergaderingen : - aantal : 22, waarvan - 19 op de 1 ste en 3 de woensdag van de maandag - 3 op de 5 de woensdag van de maand - verslagen hierover zijn te vinden in de verschillende clubbladen. - er waren gemiddeld 18,26 aanwezigen op deze vergaderingen, wat een afname is van 2,70 ten overstaan van vorig jaar. - de Raad van Bestuur vergaderde 9 maal. b) andere activiteiten : 15/01 : festival en wedstrijd - 22/01 : clubfeest - 17/06 : busuitstap naar Wichelen met bezoek aan de stokerij Rubbens en de Heirmanklok 22/11 : bezoek aan Heverse Filmclub te Boortmeerbeek deelname aan wedstrijden van : - BRACINA (festival) - CvB (achter gesloten deuren) - VAC - BIAFF (British International Amateur Film Festival) 4) FINANCIEEL VERSLAG door de penningmeester : - een overzicht over 2017 werd van de nodige toelichtingen voorzien. - er werden geen bijkomende vragen gesteld. 5) VERSLAG VAN DE KOMMISSARISSEN : Vorig jaar werden Guido Kestens en Roger Verschooren aangeduid voor de controle van de boekhouding over het jaar Zij hebben de boekhouding nagezien en geen onnauwkeurigheden kunnen vaststellen - alle rekeningen klopten. Roger vermeldde dat alles in orde was zoals we dat van Paul gewoon zijn. De rekeningen werden dan ook goedgekeurd.

6 6) KWIJTING EN ONTLASTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR : De Raad van Bestuur werd van zijn taak over 2017 ontlast en kwijting gegeven. 7) VERKIEZINGEN : - Jos NOUWEN, Louis STROOBANTS en Hector VANSINA waren uittredend en stelden zich opnieuw kandidaat. - statutair gezien kunnen er 9 mandaten waargenomen worden in de Raad van Bestuur - gezien er op dit ogenblik maar 3 mandaten zijn ingevuld, waren er 6 plaatsen vacant. - buiten de 3 uittredende bestuursleden stelde zich niemand kandidaat om toe te treden tot de Raad van Bestuur. - er waren 16 stemgerechtigden aanwezig en er werden geen volmachten ingediend. De verkiezing leverde volgend resultaat op : Jos NOUWEN : 15 stemmen Louis STROOBANTS : 12 stemmen Hector VANSINA : 15 stemmen er was 1 ongeldige stem 8) AANSTELLING NIEUWE KOMMISSARISSEN : De vorige commissarissen werden ontlast van hun taak en voor de controle op de boekhouding over 2018 werden kandidaturen voor nieuwe commissarissen gevraagd. Deze taak zal uitgeoefend worden door Guido Kestens en Ivan Cogneau. 9) WIJZIGING STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT : De leden werden 14 dagen voor deze algemene vergadering op de hoogte gebracht van mogelijke wijzigingen in de statuten en het huishoudelijk reglement. De secretaris overliep deze voorgestelde wijzigingen en gaf de nodige toelichtingen (reden en waarom). Niemand had bezwaar of opmerkingen en iedereen was akkoord met de voorgestelde wijzigingen. Voor de wijziging van de statuten is het echter vereist dat minimum 2/3 van de leden aanwezig is. Dit was niet het geval zodat alleen de wijzigingen aan het huishoudelijk reglement konden goedgekeurd worden. Voor de wijziging van de statuten zal een bijkomende algemene vergadering worden samengeroepen. 10) RONDVRAAG/ALLERLEI : Er werden geen vragen gesteld. Tot slot gaf Jos NOUWEN een overzicht van het verloop van de afgesloten rechtszaak versus Jos Hoeyberghs. De secretaris Paul TOLLET

7 Vereniging zonder koepel Op 7 februari was er minder volk dan gemiddeld. Op het programma stond de statutaire algemene vergadering. In het 50-jarige bestaan van de filmgroep is dat 44 jaar als vzw. Deze organisatievorm geeft onze vereniging een aantal wettelijke voordelen vergeleken met een feitelijke vereniging. Anderzijds moeten we voldoen aan een aantal regels en procedures zoals het organiseren van een statutaire algemene vergadering waar onder andere bestuursleden moeten worden aangeduid. Ooit waren er nog negen bestuursleden, nu nog zes. Uiteindelijk is ook het aantal clubleden van ooit meer dan zestig gezakt tot veertig. Misschien moeten we ons hier toch zorgen over maken? Zou het niet beter zijn dat er nog eens vers bloed in het bestuur komt? De drie uittredende bestuursleden hadden hun kandidatuur in beraad gehouden in de hoop dat er toch wat ongerustheid zou doordringen tot de leden. Uiteindelijk is dezelfde ploeg weer terug in het zadel gekropen, maar de ongerustheid blijft. Deze vragen hebben we in de vergadering van 21 februari besproken gelukkig met meer aanwezigen dan. Verandering zal er komen, of we dat nu leuk vinden of niet. Wim heeft daarom toegelicht dat het CvB als overkoepelende organisatie die zorgde voor financiële en logistiek ondersteuning, een overeenkomst met SABAM en een filmwedstrijd ophoudt met bestaan en zich zal herbronnen. Onder de naam Breedbeeld zal een nieuwe organisatie van start gaan die zich gaat richten op individuele beoefenaars van de film- en (vooral dan) fotokunst. Bracina blijft (vooralsnog) bestaan als provinciale koepel voor filmclubs, maar zal zich ook nog moeten herbronnen. Naast het VaC is recent ook NAB 2.0 opgericht. Beide organisaties positioneren zich als overkoepelende vereniging voor filmamateurs en proberen dat zonder steun van de overheid. Het VaC kort voor Vlaamse Amateurcineasten bestaat ondertussen al een aantal jaren en houdt vol. NAB 2.0 heeft zijn naam geleend van de voorganger van CvB, de Nederlandstalige Amateurcineasten van België. De naam doet vermoeden dat ze zich openstellen tot alle Nederlandstalige filmamateurs, vandaag is hun bereik eerder nog gericht naar Oost en West-Vlaanderen. Wie graag meer wil weten over deze nieuwe vereniging kan zich gratis inschrijven bij Paul Tollet om op dinsdag 3 april in ons lokaal te komen luisteren naar hun voorzitter. Meer info: Voor SKOOP zullen de komende jaren cruciaal zijn. We zullen moeten kiezen voor een uitdoofscenario of we zullen onszelf moeten herbronnen. Op 21 februari hebben we gehoord dat er nog goesting is om door te gaan, maar de richting is nog onduidelijk. Dit wordt dus zeker nog vervolgd. Van de verslaggever ter plaatse Jos.

41 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

41 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 41 ste jaargang oktober 2017 Voorwoord Na de klassieke schoolvakantie loopt nu ook het senioren-verlof op zijn einde

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang Maart - 2015 Voorwoord Deze maand

Nadere informatie

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 42 ste jaargang April 2018 De lente begint nu eindelijk toch te kriebelen. Voorwoord Met de zomertijd hebben we weer

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40ste jaargang Januari - 2016 ditoriaal Veertig!

Nadere informatie

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 42 ste jaargang November 2018 Voorwoord Eens iets anders! Vorige week bij de 2 e filmbespreking voor het nakende festival

Nadere informatie

43 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/ Heverlee

43 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/ Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/0201-3001 Heverlee 43 ste jaargang Januari 2019 Voorwoord Weer een jaartje voorbij! De Kerst- en Nieuwjaarsfeesten zijn achter de rug, de

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang November- 2014 Voorwoord De wintertijd

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang Oktober - 2014 Voorwoord Het Skoop-weekend

Nadere informatie

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 42 ste jaargang januari 2018 d i t o r i a a l Onze vereniging kijkt terug op 50 jaar filmbeleving Ondanks wisselende

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang Maart 2013 Voorwoord

Nadere informatie

Culturele periodiek. 40ste jaargang. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. 40ste jaargang. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40ste jaargang Maart - 2016 Voorwoord Na een wispelturige,

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang Juni - 2014 Voorwoord Juni. De zomer

Nadere informatie

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

42 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 42 ste jaargang December 2018 Voorwoord En we zijn weer einde 2018! Tijd om eens terug te kijken wat dit jaar ons gebracht

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang Februari - 2015 Voorwoord Het jaar

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang November - 2015 Voorwoord 2015 loopt

Nadere informatie

41 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

41 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 41 ste jaargang november 2017 Voorwoord Hebben jullie dat ook, af en toe, zo een Déja vu? Vandaag had ik het weer, toen

Nadere informatie

40 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

40 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40 ste jaargang september - 2016 Voorwoord Het is weer september. Gedaan met de vakantiemaanden, voor vele grootouders

Nadere informatie

1 ste Internationaal kortfilmfestival Beveren. Met dank aan onze sponsors

1 ste Internationaal kortfilmfestival Beveren. Met dank aan onze sponsors 1 ste Internationaal kortfilmfestival Beveren Met dank aan onze sponsors TER ATTENTIE VAN DE FILMCLUBS EN HUN LEDEN. DE AMATEUR CINEASTEN DIE NOG WENSEN DEEL TE NEMEN AAN DE BATTLE OF THE CLUBS KUNNEN

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang Mei 2013 A C

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang Oktober 2013

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

Wie biedt wat? film- & videokoepels voor niet-professionele cineasten

Wie biedt wat? film- & videokoepels voor niet-professionele cineasten Wie biedt wat? film- & videokoepels voor niet-professionele cineasten Toestand op 7 februari 2018 BRACINA (Vlaams Brabantse Cineasten Amateurs) BRACINA (Vlaams Brabantse Cineasten Amateurs) Oprichting:

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang November - 2015 Voorwoord 2015 loopt

Nadere informatie

Culturele periodiek. 40ste jaargang. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. 40ste jaargang. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40ste jaargang April- 2016 Voorwoord Ook in april

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang September 2013

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten Fédération Mondiale du Berger Belge. Vereniging zonder winstoogmerk Statuten TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR Artikel 1: Benaming De vereniging zonder winstoogmerk Fédération Mondiale du Berger Belge afgekort

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u Verslag AV_01-20032017 Sint-Niklaas, 20 maart 2017 Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u Locatie: Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas 1. Welkomstwoord

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang Mei - 2014 Voorwoord "In mei leggen

Nadere informatie

Nieuwe statuten - Naamswijziging

Nieuwe statuten - Naamswijziging Reigerstraat 10 9000 Gent T 09 220 84 31 info@dewerkplekarchitecten.be www.dewerkplekarchitecten.be Nieuwe statuten - Naamswijziging De algemene vergadering van 12 juni 2015 geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang September - 2015 Voorwoord Daar komt

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Flash -informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs V.R.A. vzw V.R.A. vzw Brusselsesteenweg 113 B-2800 Mechelen

Flash -informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs V.R.A. vzw V.R.A. vzw Brusselsesteenweg 113 B-2800 Mechelen Nr. 2010-AV Flash -informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs V.R.A. vzw V.R.A. vzw Brusselsesteenweg 113 B-2800 Mechelen 1 oktober 2010 Statutaire Algemene Vergadering 2011 Officiële en statutaire aankondiging

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Aanwezig: Bestuursleden: Ann Chapelle secretaris Jules Hendrickx penningmeester Erik Gerlo Bert Heylen Verontschuldigd: Bert Kolsteeg

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

Culturele periodiek. 35 ste jaargang. Verschijnt maandelijks behalve juli-augustus (P708400)

Culturele periodiek. 35 ste jaargang. Verschijnt maandelijks behalve juli-augustus (P708400) Culturele periodiek Verschijnt maandelijks behalve juli-augustus (P708400) België P.B. BC 30411 Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 35 ste jaargang Afgiftekantoor:

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck Id.N 01-30032015 Verslag alg.verg. dd. 30-03-2015 Verslag Id.N 01-30032015 Koningshooikt, 30 maart 2015 Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Seniorenvereniging van de Katholieke Universiteit Leuven Senioren K.U. Leuven Huishoudelijk reglement Herziene uitgave 2012 A. Organisatie activiteiten Artikel 1: Informatieve vergadering Deze vergaderingen

Nadere informatie

S T A T U T E N. TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur.

S T A T U T E N. TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. 1/6 S T A T U T E N TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1: De vereniging draagt als naam : FOTOCLUB LICHTVAST Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere officiële stukken uitgaande

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw

Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw 1 Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw 1. Doel 1.1. (Kadering) De Scientica Leuven vzw, afgekort Scientica, heeft een drieledig doel. Ze staat ten eerste in voor de bevordering en samenwerking

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM Titel I : Omschrijving van de vereniging ==== ======================== Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt KWB Wambeek Joggingteam kortweg de vereniging en neemt

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

DEEL 1: STATUTEN VAN DE VLAAMSE VOLLEYBALBOND vzw Beneluxlaan 22 1800 Vilvoorde. Identificatienummer: 7519/77 Ondernemingsnummer: 417.414.

DEEL 1: STATUTEN VAN DE VLAAMSE VOLLEYBALBOND vzw Beneluxlaan 22 1800 Vilvoorde. Identificatienummer: 7519/77 Ondernemingsnummer: 417.414. DEEL 1: STATUTEN VAN DE VLAAMSE VOLLEYBALBOND vzw Beneluxlaan 22 1800 Vilvoorde HOOFDSTUK 1: BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Identificatienummer: 7519/77 Ondernemingsnummer: 417.414.853 De vereniging neemt

Nadere informatie

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w.

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. I. Naam, zetel, doel, duur Art. 1 : Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht onder de benaming KC Floriant Merelbeke v.z.w.. Al de facturen, aankondigingen,

Nadere informatie

43 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/ Heverlee

43 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/ Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/0201-3001 Heverlee 43 ste jaargang Juni 2019 Voorwoord Onze club heeft iets met woensdagen. Heeft het iets te maken met de god Mercurius,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Merkator Leuven vzw

Huishoudelijk Reglement Merkator Leuven vzw Huishoudelijk Reglement Merkator Leuven vzw 1. Doel 1.1. (De oogmerken van Merkator). Sinds de oprichting in het jaar 1963 als feitelijke vereniging, zijn de Oogmerken van Merkator steeds behartigd geworden.

Nadere informatie

1.Goedkeuring van het verslag van de vergadering van de raad van bestuur van zeven mei 2012

1.Goedkeuring van het verslag van de vergadering van de raad van bestuur van zeven mei 2012 LIGA OOST-VLAANDEREN V.S.F. Vereniging zonder Winstoogmerk Eddy De Gendt Secretaris Opbrakelsestraat 37 9660 Brakel Tel. 0476 992575 Notulen Vergadering Raad van Bestuur tien september 2012 Lokaal Caballos

Nadere informatie

- Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen -

- Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen - - Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen - Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus

Nadere informatie

LOKALE SENIORENRAAD STABROEK

LOKALE SENIORENRAAD STABROEK LOKALE SENIORENRAAD STABROEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT DEFINITIES - Erkende Vereniging: vereniging die een actieve seniorenwerking kan aantonen van minstens 12 opeenvolgende maanden. - Senioren: inwoners

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Benaming 3 2. Zetel 3 3. Doel 3 4. Duur 3 5. Leden 4 6. Bijdrage 4 7. Uittreding 4 8. Raad van Bestuur 4 9. Bevoegdheid

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang December - 2013

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam

Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam Vastgesteld op 24 maart 2016 tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten,

Nadere informatie

Instituut van Interne Auditoren België vzw. Statuten

Instituut van Interne Auditoren België vzw. Statuten Instituut van Interne Auditoren België vzw Artikel 1 Statuten Benaming, doel en zetel De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk met rechtspersoonlijkheid onder de naam van Instituut

Nadere informatie

Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992

Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992 Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992 1 Artikel 1: Stichting en benaming De vereniging van schaakliefhebbers werd opgericht in het Volkshuis Jean Jaurès te Gent, Rijhovelaan

Nadere informatie

Art. 1 De vereniging wordt genoemd Gentse Film- & Videoclub De Drake vzw.

Art. 1 De vereniging wordt genoemd Gentse Film- & Videoclub De Drake vzw. Statuten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad De ondergetekende Wolfgang Freier (Achterstraat 56, 9040 Sint-Amandsberg, Duitse Nationaliteit (N.Z.B. 156,435) en zelfstandige van beroep), Tony Haemers

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB Dit H.R. is ter uitvoering van artikel 21 van de statuten van de Vereniging opgesteld. Het betreft de werking van de Raad van Bestuur. Ter herinnering, onze Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan

Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan 1. Doel Art 1. Het huishoudelijk reglement van het Collectief overleg heeft als doel alle mogelijke afspraken voor het Collectief overleg zo volledig en

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

Reglementen Verkiezingen van Prins, Prinses, junior Prins en prinses Carnaval Carnavalsseizoen

Reglementen Verkiezingen van Prins, Prinses, junior Prins en prinses Carnaval Carnavalsseizoen Reglementen Verkiezingen van Prins, Prinses, junior Prins en prinses Carnaval Carnavalsseizoen 2017 2018 Art. 01 Om deel te nemen aan één van deze verkiezingen van prins, Prinses carnaval georganiseerd

Nadere informatie

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Speelplein Bokal, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door vzw.

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Speelplein Bokal, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door vzw. Speelplein Bokal vereniging zonder winstoogmerk Bulstraat 18a 9270 Laarne Ondernemingsnummer : 0478.253.550 TITEL I. - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Scientica Kringraad

Huishoudelijk Reglement Scientica Kringraad 1 Huishoudelijk Reglement Scientica Kringraad Afdeling Scientica Kringraad van de vzw Scientica Leuven 1. Doel 1.1. (Kadering) Scientica Kringraad (vervolgens vermeld als Kringraad) is de afdeling van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Artikel 1 Algemene Vergadering Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen vzw 15/08/09 Betreft: Internationale Driekamp Zeeland - W. Vlaanderen - O-Vlaanderen. Beste bestuursleden, Hierbij bezorgen we u alle nodige gegevens voor de internationale driekamp. We hopen jullie massaal

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE

REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE 1. INLEIDING Het bureau van de Hoge Raad voor de Justitie (hierna «Raad» genoemd) wordt stapsgewijs opgericht in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden -

Nadere informatie

S T A T U T E N. TITEL II : Lidmaatschap, aanvaarding, schrapping, verbintenissen.

S T A T U T E N. TITEL II : Lidmaatschap, aanvaarding, schrapping, verbintenissen. S T A T U T E N TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1: De vereniging draagt als naam : FOTOCLUB LICHTVAST Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere officiële stukken uitgaande

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5 Voorwoord Wim Geerts doet het welkomstwoord aan de +100 aanwezigen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control.

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control. STATUTEN Titel I Oprichting, doel en zetel van de vereniging Artikel 1 Oprichting Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc

Nadere informatie