Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus"

Transcriptie

1 Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee 39 te jaargang September

2 Voorwoord Daar komt september. Einde van de vakantieperiode. Voor velen althans. Kinderen bereiden zich voor op een nieuw leerjaar. Met een nieuwe, trendy, lege boekentas gaan ze de nieuwe uitdaging tegemoet. We vragen ons soms af of onze leden dit gevoel nog kennen. Terug naar de filmclub Na 2 maand afwezigheid, ronduit vertellen over onze belevenissen, over de kleinkinderen, onze vakantiebestemmingen en dat het veel te warm was om iets te doen. De boekentas zal dus leeg zijn, vermoeden we. Nochtans verwachten we op onze eerste clubavond de videoverslagen van onze uitstap naar Malmedy. We zijn benieuwd naar de resultaten, want er hangt een incentive aan vast! Het bestuur zal zijn nieuw programma voorstellen voor de rest van het jaar. Wat kunnen ze nog bieden om onze leden te plezieren? Wat verwachten de leden zelf van de clubavonden. Wat gaat er goed en wat kan beter? Is er nog leven voor een club? De steeds weerkerende vraag van elk bestuur. We gaan het daar alvast de volgende maanden over hebben. Maar laat onze eerst een heildronk brengen op dit nieuwe leer jaar. Op 2 september: Happy Hour. Hector ACTIVITEITENKALENDER : Lokaal: 20 u.: - Happy Hour - Wim: welkomwoord - voorstelling programma 2 de semester. - Projectie van de filmpjes gerealiseerd tijdens de clubuitstap op 6 juni : Lokaal: 20 u.: - Inschrijven voor Het bruist in + voorstelling van de deelnemende Skoopfilms. - Films van leden - bespreking (Jos) : Dilbeek: - CvB filmforum - Dilbeek - La Motte : Lokaal: 20 u.: - Films van leden - bespreking (Hector) oktober 2015: Skoopweekend : Lokaal. 20 u.: - Hoe film exporteren van filmformaten in functie van festival en wedstrijd (Jos) : Lokaal: 20 u.: - Cursus Bracina bij SKOOP.

3 Klaar voor Windows 10? De vraag is niet of je al dan niet ooit Windows 10 zal gebruiken. Als het aan Microsoft ligt, is daar geen ontkomen aan. Het is alleen de vraag: wanneer stap je over? Microsoft heeft dit liever vandaag dan morgen en alleszins voor eind juli 2016; tot dan kan het zelfs gratis! Tenminste als je vandaag Windows 7 of 8 gebruikt. De pers is dit keer vrij positief over de nieuwste Windows. In Data News vind je 10 redenen om de upgrade naar Windows 10 te doen ( redenen omwel over te stappen op windows 10/article normal html) Maar ook 10 redenen om het niet te doen. ( redenen omniet te upgraden naar windows 10/article normal html) Verrassend is alleszins dat Microsoft wil dat je je bestaande Windows installatie upgradet naar Windows 10. Vroeger werd een upgrade eerder afgeraden met het motto: als het niet stuk is, moet je het ook niet herstellen. Wij, leden van SKOOP, gebruiken de PC vooral om video te monteren en zijn dus niet de doorsnee gebruiker. Daarom dit artikel. Bezint eer je begint Je PC is misschien enkele jaren oud en ga je binnen enkele maanden vervangen om toch 4K montages aan te kunnen. In dat geval is het waarschijnlijk niet de moeite om eerst nog naar Windows 10 over te schakelen. Die nieuwe PC zal dan meteen Windows 10 hebben en die versie is dan inbegrepen in de aankoopprijs. Moet je PC nog enkele jaren mee, is een gratis upgrade waarschijnlijk wel de moeite. Bekijk dan wel eerst of je nog enkele gigabytes RAM geheugen vrij hebt. Ook moet je minstens 20 GB vrij hebben op je C schijf. Verder moet je rekening houden met de zogenaamde randapparatuur. Bestaan er nieuwe stuurprogramma s voor je printer, muis, netwerkkaart enzoverder? Dit zoek je best uit vooraleer de upgrade te starten. Na de upgrade zal je PC op Internet zoeken naar de stuurprogramma s op voorwaarde dat je netwerkkaart nog werkt tenminste Nog belangrijker is de compatibiliteit met je toepassingen. Op deze site: NL kan je opzoeken of je programma s nog zullen werken na een upgrade naar Windows 10. Je zal daar zien dat niet alle producten van Pinnacle, Avid, Corel, Adobe en ook van Microsoft nog compatibel zijn. Enkele voorbeelden: Pinnacle Studio is pas compatibel vanaf versie 18. Eerdere versies zijn het soms wel, soms niet. Adobe Premiere Pro, behalve CS3 en CS4, en Elements zijn wel compatibel. Microsoft Office 2003 is niet compatibel, maar de latere versies wel. Zolang je hardware of software niet compatibel is, mag je de upgrade niet starten.

4 We springen! Is de kogel door de kerk, dan kan je je inschrijven door het Windows icoontje aan te klikken naast de klok. Hiermee zet je je op een wachtlijst en zal op één of andere dag je PC komen vertellen dat je upgrade klaar staat. Tenminste, als je PC regelmatig verbonden is met het Internet. Kan je niet wachten? Ga dan naar nl/softwaredownload/windows10 en start hier een programma dat een bestand maakt om daarmee dan weer een USB stick of een al dan niet virtuele DVD aan te maken. Dit klinkt moeilijker dan het is. Moet ik nog zeggen dat je voor de upgrade een back up moet maken van je C schijf? Je bent beter veilig dan verdrietig De upgrade zelf draait van een half uur (als je een SSD schijf hebt) tot enkele uren (met een klassieke harde schijf). De PC zal tussendoor enkele keren herstarten. De eerste keer Voor je de eerste keer aanmeldt, zal je op het scherm een grote link zien om van start te gaan en een minuscule link om eerst nog je Windows te personaliseren. Klik eerst op die minuscule link en neem vooral de tijd om door deze personalisering te gaan, anders zal Microsoft zowat alles van je te weten komen, inclusief je paswoorden! Lees bij elke knop de omschrijving. Meestal is het aan te raden om de knop af te zetten; zeker als je niet begrijpt wat de impact zou kunnen zijn. Als je al een slimme telefoon hebt met het Apple besturingssysteem IOS of met het Google besturingssysteem Android, weten de respectievelijke bedrijven al heel veel over je digitale gewoontes en schotelen ze je op die toestellen dan ook gepersonaliseerde reclame voor. Als je al je zoekopdrachten op de PC via google doet, weet Google ondertussen ook al veel over je digitale identiteit. Tot voor kort was Microsoft op dit vlak nog vrij subtiel, maar omdat gratis niet bestaat, hoopt Microsoft dat iedereen massaal Windows 10 omarmt en snel aan de slag wil gaan zonder knopjes af en aan te zetten en zo zijn digitale identiteit prijsgeeft. Na vier weken waren er wereldwijd al 75 miljoen upgrades gedaan. Zeker niet iedereen zal de moeite hebben genomen om zijn Windows 10 te personaliseren en krijgt nu reclameboodschappen op maat. Reclame zal je sowieso krijgen; je moet alleen bedenken of je al dan niet wil dat die gebaseerd zal zijn op je digitale gewoontes. Aan de slag Na de upgrade heb je één maand om terug te keren naar de vorige versie. Daarna zal je plots zien dat je 15 GB meer vrije schijfruimte hebt, met andere woorden: je bent dan voor altijd een gebruiker van Windows 10. Windows 10 kent net als Windows 8 twee soorten toepassingen: programma s en apps. Programma s zoals Word, Excel, Studio, Premiere enz. kennen we al jaren van de PC. Apps kennen we vooral van de smartphone of tablet, maar zijn nu ook beschikbaar op de PC en kunnen bekomen worden in de Store (Engels voor winkel). Apps zijn soms gratis, soms niet.

5 Een app komt vaak met een live tegel: je ziet in het icoon het laatste nieuws, het weerbericht of een foto. Dat betekent dat je PC continu in verbinding staat met het Internet en dus ook continu actief is met het binnenhalen van al die informatie. Op een video PC kan je dat wel missen. We willen immers dat het maximum van de capaciteit wordt gebruikt om te monteren. Laat je dus niet verleiden om dingen uit de store te halen, beter nog: verwijder zo snel mogelijk de apps die Microsoft automatisch installeert. Verwijder dus het weerbericht, x box, nieuws van de dag enzoverder om de capaciteit van je PC te verhogen. In vorige versies kon je nog kiezen of en wanneer patches worden geïnstalleerd. Patches zijn nieuwe stukjes software die fouten corrigeren. Dat is handig, maar je wil uiteraard niet dat die worden geïnstalleerd terwijl je PC je finale montage rendert naar een Mpeg 2 of MP4 bestand. Windows 10 geeft je hier geen keuze, dus kan je best regelmatig je netwerkkaart uitschakelen. Geliefd en gehaat door videasten was Windows Media Player. In Windows 10 kan je met de nieuwe Media Player zelfs geen DVD meer spelen. Microsoft hoopt dat je muziek en film on line gaat bekijken en beluisteren iets wat weer geld in het laatje van Microsoft brengt. Gelukkig werkt de VLC media player nog wel onder Windows 10 om de eigen films en dvd s te bekijken. Het grote discussiepunt bij de lancering van Windows 8 was het verdwijnen van de start knop. Met Windows 8.1 en vooral nu met Windows 10 is de knop terug. Niettemin verschilt het menu dat erachter verschijnt compleet van het menu van Windows 7 (of eerder). Er zijn dus heel wat wijzigingen en nieuwigheden zodat de overstap naar Windows 10 je zeker weer zal uitdagen om oude gewoontes te vergeten en nieuwe aan te leren. Van een enthousiaste Windows 10 gebruiker, Jos.

6 SKOOP VIDEOGROEP LEUVEN - VZW RAAD VAN BESTUUR YVAN COGNEAU Bestuurslid - Coach Coördinator - Medeorganisator SKOOP-weekends en -daguitstappen. Rotspoelstraat, Heverlee yvan.cogneau@telenet.be WILLY BOLLYN Bestuurslid - Materiaalmeester en voorraadbeheer - Brakina-afgevaardigde - Film- en apparatuur beheer en archief. Mechelsesteenweg, Winksele-Delle willy.bollyn@telenet.be WIM AERTGEERTS Bestuurslid - Representatie en Public Relations - Brakina/CvB afgevaardigde - You Tube Manager - Verantwoordelijke feestelijkheden - Muziekbibliotheek. Tornooistraat, Holsbeek GSM: willem.aertgeerts@telenet.be HECTOR VANSINA Bestuurslid - Webmaster - Vorming en opleidingscoördinator - Voorwoord clubblad. Tweebunders, Kessel-Lo GSM: hector.vansina@telenet.be PAUL TOLLET Bestuurslid - Secretaris - Penningmeester - Boekhouder - Afgevaardigde bij de Culturele Raad van Leuven - Webassistent - Archief Secretariaat en boekhouding Barverantwoordelijke. Koning Albertlaan, 72/bus Kessel-Lo GSM: secretariaat@skoop.be JAN VAN OPDENBOSCH Bestuurslid - Onthaalverantwoordelijke. Oude Baan, Erps-Kwerps jan.van.opdenbosch@telenet.be LOUIS STROOBANTS Bestuurslid - Hoofdredacteur clubblad - Verslaggever Raad van Bestuur - Administratie - Historische archief van HFG en SKOOP - Medeorganisator SKOOP-weekends en daguitstappen. Celestijnenlaan, 47/bus Heverlee GSM: louis.stroobants@telenet.be JOS NOUWEN Bestuurslid - Onthaalverantwoordelijke - Plaatsvervangend afgevaardigde bij de Culturele Raad van Leuven Jozef Eerdekensstraat, Heverlee jos_nouwen@yahoo.com

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang November - 2015 Voorwoord 2015 loopt

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang Juni - 2014 Voorwoord Juni. De zomer

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang November- 2014 Voorwoord De wintertijd

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 38 ste jaargang Oktober - 2014 Voorwoord Het Skoop-weekend

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40ste jaargang Januari - 2016 ditoriaal Veertig!

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang November - 2015 Voorwoord 2015 loopt

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang Maart - 2015 Voorwoord Deze maand

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang Oktober 2013

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang Mei 2013 A C

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt.

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Zelf had ik mij al een voorstelling gemaakt van een SmartTV. Dat

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers WINDOWS 8 2012 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 8 T R A I N I N G V O O R 5 0 - P L U S S E R S A

Nadere informatie

Windows Media Player:

Windows Media Player: Windows Media Player: Afspelen: 1) Map openen van wat je wil afspelen (USB, harde schijf, SD-kaart, ) 2) Dubbelklik op gekozen film (als WMP als standaard staat ingesteld start dit automatisch op). OF

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019 WELKOM in het Computercafé 21 februari 2019 Cees de Lange, swn@ceesdelange.nl Werken in/met de cloud Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe gebruik je het? Opslag mogelijkheden van data Data (documenten, muziek,

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Op naar Windows 10 voor al de gebruikers van Win 7-8 - 8.1. Handleiding gul aangeboden door Frank van onze PC-club.

Op naar Windows 10 voor al de gebruikers van Win 7-8 - 8.1. Handleiding gul aangeboden door Frank van onze PC-club. Op naar Windows 10 voor al de gebruikers van Win 7-8 - 8.1. Handleiding gul aangeboden door Frank van onze PC-club. Oudere gebruikers van Vista of Xp moeten hun winkel of kennis raadplegen die de specificaties

Nadere informatie

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST We hoeven niet meer met de poten in de klei te staan. Het is helemaal hip om met je hoofd in de wolken te zweven. Werken in de Cloud is normaal. Maar als je ooit

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

DVD s maken met Adobe Premiere Encore

DVD s maken met Adobe Premiere Encore DVD s maken met Adobe Premiere Encore In dit hoofdstukje bekijken we hoe je snel een DVD maakt van een film die is gemonteerd in Adobe Premiere Pro. Voor het aanmaken van het menu gebruiken we even Adobe

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Filmpjes downloaden van YouTube. Filmpjes downloaden van YouTube

Filmpjes downloaden van YouTube. Filmpjes downloaden van YouTube Filmpjes downloaden van YouTube Op videosites als YouTube staan veel filmpjes die de moeite waard zijn om later nog eens terug te zien. Je kunt deze bookmarken in je browser of via de embedoptie vertonen

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Maak je pc volledig klaar voor Windows 10. Ingebouwde compatibiliteitschecker.

Maak je pc volledig klaar voor Windows 10. Ingebouwde compatibiliteitschecker. Maak je pc volledig klaar voor Windows 10. Windows 10 komt uit op 29 juli. Wij zorgen ervoor dat je pc tiptop in orde is voor de komst van Microsofts nieuwste besturingssysteem. Vanaf 29 juli, is Windows

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer.

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer. Stappenplan installeren Windows 8 Door HCC in samenwerking met Kick de Wolff (zie www.hcchaaglanden.nl/w8 voor zijn uitgebreide versie en meer informatie en adviezen over de Upgrade Windows 8). Snel van

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang September 2013

Nadere informatie

Handleiding La mosca games via HockeyApp

Handleiding La mosca games via HockeyApp Handleiding La mosca games via HockeyApp Vanaf nu zal La mosca haar spelletjes niet meer via de Play Store, maar via HockeyApp verdelen. Nu zal je nieuwe versies en updates van de huidige spellen enkel

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

40 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee

40 ste jaargang. Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus Heverlee Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40 ste jaargang september - 2016 Voorwoord Het is weer september. Gedaan met de vakantiemaanden, voor vele grootouders

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Eerste stappen met Windows 10

Eerste stappen met Windows 10 Eerste stappen met Windows 10 Je hebt de upgrade naar Windows 10 met succes afgesloten. Nu kun je volledig profiteren van je nieuwe besturingssysteem. Als hulp bij je oriëntatie op jouw eerste stappen

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie

Inloggen op het schoolaccount van office 365

Inloggen op het schoolaccount van office 365 Inloggen op het schoolaccount van office 365 Als leerling van Campus Sint-Jozef kunnen jullie gratis inloggen op Office365. Hiermee kan je online documenten, mails, formulieren gebruiken én kan je thuis

Nadere informatie

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: leofact

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: leofact Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10 Handleiding van Helpmij.nl Auteur: leofact juni 2019 Pagina 2 van 5 Tien jaar geleden, om precies te zijn op 22 oktober 2009, kwam Windows 7 uit. Het was de

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

FREEWARE 30/09/2016 VEELZIJDIGE MEDIACONVERTER MET NET DAT TIKJE MEER

FREEWARE 30/09/2016 VEELZIJDIGE MEDIACONVERTER MET NET DAT TIKJE MEER Editie: september 2016 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor de meest

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Tablets. Wat is een tablet? Wat kun je met een tablet? Wat staat er standaard op? Wat is App store: 2013-04. 6 pagina s.

Tablets. Wat is een tablet? Wat kun je met een tablet? Wat staat er standaard op? Wat is App store: 2013-04. 6 pagina s. Syllabus 2013-04 Prijs 2,00 6 pagina s Tablets Wat is een tablet? Een platte, draagbare, computer. Meestal zonder toetsenbord. Heeft een aanraak gevoelig scherm, een muis is daarom niet nodig. Op het scherm

Nadere informatie

SkyDrive Pro. NASCHOLING HOUTLAND januari/februari 2014. Loes Casteleyn & Kevin Baert informaticadienst scholengroep Sint-Rembert v.z.w.

SkyDrive Pro. NASCHOLING HOUTLAND januari/februari 2014. Loes Casteleyn & Kevin Baert informaticadienst scholengroep Sint-Rembert v.z.w. SkyDrive Pro NASCHOLING HOUTLAND januari/februari 2014 informaticadienst scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 3 2. Wat is SkyDrive Pro... 5 3. SkyDrive Pro activeren...

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

BESPROKEN onderwerpen

BESPROKEN onderwerpen BESPROKEN onderwerpen Wat is er zoal besproken in de afgelopen maanden aan onderwerpen? Kijk op: http://www.bblthk.nl/ - speciaal voor Senioren of rechtstreeks op http://themapresentaties.webklik.nl PCBEHEER

Nadere informatie

Triple boot op een MacBook. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: Kate95

Triple boot op een MacBook. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: Kate95 Triple boot op een MacBook Handleiding van Helpmij.nl Auteur: Kate95 april 2019 Nu kwam de tweede uitdaging. Hoe gemakkelijk was het om, laten we zeggen, een dual- of zelfs tripleboot te maken op deze

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

Werkjaar 33 - Editie: mei 2018

Werkjaar 33 - Editie: mei 2018 Werkjaar 33 - Editie: mei 2018 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl

Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl Waar gaat het over? Martin Wagner 2 mail: martinvideo@ziggo.nl 1. Windows 10 in het kort uitgelegd! 2. Hoe kom je aan Windows 10? 3. Hoe installeer je Windows

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden WINDOWS 10 (HER)INSTALLATIE Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden Het is niet verstandig de installatie zomaar te starten, dit moet u goed voorbereid doen. Hieronder staan punten waar u rekening

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

Pinnacle studio 14. Workshop

Pinnacle studio 14. Workshop Pinnacle studio 14 Workshop Inhoud De interface... 2 Project... 2 Film samenstellen... 4 Overgangen... 4 Titels... 5 Geluid... 6 Filmfragmenten aanpassen.... 7 Menu s Maken... 9 DVD s Branden... 11 De

Nadere informatie

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc

4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc CVOO WIST u dat 1. Enquête 2. Windows 10 3. Welke Windows versie heb ik 4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc 5. Schijfopruiming 6. Microsoft Office 2016 Preview Inleiding Deze

Nadere informatie

MELCloud. Mobiele app voor het bedienen van uw warmtepomp. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

MELCloud. Mobiele app voor het bedienen van uw warmtepomp. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx LIVING Environment Systems MELCloud Mobiele app voor het bedienen van uw warmtepomp xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx MELCloud voor PC, tablet of smartphone MELCloud Op afstand toegang krijgen tot uw klimaatsysteem,

Nadere informatie

Aanbevelingen / Stappenplan voor upgraden naar Windows 10

Aanbevelingen / Stappenplan voor upgraden naar Windows 10 Aanbevelingen / Stappenplan voor upgraden naar Windows 10 Info : Indien U gratis wenst over te stappen van een Windows 7 of 8 computer naar Windows 10, dan kunt U dit doen tot 29 juli 2016. Windows 7 wordt

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick Gebruikershandleiding DVB-T/A TV Tuner Stick De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut. 2 INHOUD 1. Beginnen... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Eigenschappen... 4 1.3 Inhoud van de Verpakking... 4 1.4 Systeemvereisten...

Nadere informatie

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

4 5! Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus 1 9 6 8-2 0 1 3 4 5! Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 37 ste jaargang April 2013 Voorwoord

Nadere informatie

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I:

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I: Geachte klant, In het onwaarschijnlijke geval dat u na de upgrade naar Windows 10 besluit terug te gaan naar uw oudere versie van Windows, kunt u kiezen uit de twee onderstaande opties. Optie I: Windows

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 39 te jaargang Juni - 2015 Voorwoord We zijn alweer

Nadere informatie

Culturele periodiek. 40ste jaargang. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus

Culturele periodiek. 40ste jaargang. Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Culturele periodiek Verschijnt maandelijks - behalve juli-augustus Verantwoordelijke uitgever: Louis Stroobants, Celestijnenlaan 47/bus 4-3001 Heverlee 40ste jaargang April- 2016 Voorwoord Ook in april

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

Tips voor Linux Mint 13 XFCE: De Windows XP vervanger.

Tips voor Linux Mint 13 XFCE: De Windows XP vervanger. Tips voor Linux Mint 13 XFCE: De Windows XP vervanger. Wat kun je hier verwachten? Swapneiging verlagen (belangrijk bij weinig intern geheugen). Nederlandse taal goed instellen. Controle of alle drivers

Nadere informatie

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld Android Smartphones & Tablets Vergroot uw digitale wereld Android Android is het besturingssysteem van de meeste smartphones & tablets die niet door Apple zijn gemaakt. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung,

Nadere informatie

Handleiding CD-Rom Engelse Spelling Bijlage bij het eindwerk van Veerle Tielemans

Handleiding CD-Rom Engelse Spelling Bijlage bij het eindwerk van Veerle Tielemans Inhoudsopgave Inhoudsopgave...i 1. Installatie Engelse Spelling, versie 1.0...1 1.1 Systeemeisen...1 1.1.1 Minimum systeemeisen...1 1.1.2 Aanbevolen systeemeisen...1 1.2 Installatie starten....1 1.3 Het

Nadere informatie

Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig!

Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Hij is er echter wel: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR Voor het eerst in de geschiedenis heeft Microsoft de beslissing genomen om Test Software ter beschikking

Nadere informatie

OFFICE 30/09/2015 OFFICE 2016

OFFICE 30/09/2015 OFFICE 2016 Editie: september 2015 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor de meest

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

FREEWARE 27/03/2015 VEILIG BANKIEREN DANKZIJ BITDEFENDER SAFEPAY

FREEWARE 27/03/2015 VEILIG BANKIEREN DANKZIJ BITDEFENDER SAFEPAY Editie: maart art 2015 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor de meest

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Pagina 1 Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Inhoudsopgave Update stand alone DATAflor BUSINESS (single user)... 3 Update server DATAflor BUSINESS... 6 Update client DATAflor BUSINESS (na server update)...

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien wat de voor en nadelen zijn van werken in de Cloud. Ook laat ik zien hoe je met Google Drive kunt werken een totale beschrijving van aanmelden tot gebruiken en instaleren.

Nadere informatie

4.01.2 De computer, software

4.01.2 De computer, software 4.01.2 De computer, software Voor de werking van en met een computer zijn 3 dingen nodig 1. De computer zelf (hardware) 2. Programma's (software) 3. Randapparatuur(hardware) Opmerking vooraf In deze les

Nadere informatie

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

(Ben ik hier bij de videoclub?)

(Ben ik hier bij de videoclub?) (Ben ik hier bij de videoclub?) Henk Westerhof, februari 2013 Werken met het project Back-up maken Archiveren Illustraties: Windows 7 Magix (Pinnacle) Een project bevat: video, meer video, foto s, livegeluid,

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved.

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Inhoudstabel Introductie... 3 Starten... 4 Systeemvereisten... 4 Software Installatie... 5 Bestandslocaties... 5 Opstarten... 5 Help... 6 Updates... 6 Bedienen...

Nadere informatie