vereniging Behoud Stadsschoon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vereniging Behoud Stadsschoon"

Transcriptie

1 Vereniging Behoud Stadsschoen Gouda Keizerstraat NM Gouda telefoon vereniging Behoud Stadsschoon Aan;de Gemeenteraad van Gouda. T.a.v. Afdeling ruimtelijk beleid. Postbus BB Gouda Betreft; onze zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan Schielands Hoge Zeeedijk en ontwerpbestemmingsplan, geliüdzone industrieterrein HoUandsche IJssel. Afdeling DSP V3mi( i 1 6 JULI 2013 Ovb 3 Geachte leden van de gemeenteraad. Gouda 14 Juli Bij deze wil de vereniging Behoud Stadsschoon Gouda reacties geven op de door uw college voorgestelde plaimen voor het bedrijventerrein langs de Schielands Hoge Zeedijk. Onze vereniging heeft al reacties gegeven op de voorontwerpplannen. Er is door ons gesignaleerd dat er enkele wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de oorspronkelijke voorstellen, maar in onze ogen is dit nog beslist onvoldoende. Met toepassing van de nu gedane voorstellen is het voor bedrijven nog steeds mogelijk bijna aaneengesloten bouwvormen te realiseren die beslist dodelijk zijn voor bijvoorbeeld het zo bijzondere gebied rond de Watertoren. Hetr gebied rond de Watertoren is het verleden voor veel verschillende doelen ingericht zoals schietbaan voor het garnizoen en als sportveld voor de sportclub Olympia die in 1931 verhuisde. Het terrein is 1932 in het kader van de werkverschaffing opgehoogd. Na vertrek van de waterleidingmaatschappij is het gebied jaren in gebruik geweest als openluchtzwembad. De Watertoren heeft daarbij altijd geheel vrij gelegen en was goed zichtbaar vanuit de wijk Korte Akkeren en de Krimpenerwaard. Ondanks de bomen is dat nu nog steeds gedeeltelijk het geval. Inmiddels heeft de Watertoren de status van Rijksmonument gekregen waarbij in de omschrijving wordt genoemd dat het monument zijn aantrekkingskracht ontleend aan de vrije ligging. Naar onze mening dient het plangebied rond de Watertoren dan ook zo open mogelijk te blij ven, waardoor in de toekomst de aanleg van groene doorzichten naar en van de rivier behouden blijven. Wij vragen u dus om bebouwing onmogelijk te maken in het gebied tussen de Watertoren en de rivier. Voor zolang het afvalbedrijf Sita daar nog aanwezig is met haar opstallen kan dit in de plannen conserverend worden bestemd.

2 In uw bestemmingsplanvoorstellen uit 1999 voor de watertoren was het gebied redelijk beschermd, nu opeens is echter bebouwing van 10 meter hoogte mogelijk, een vreemde gang van zaken waar wij het niet mee eens kimnen zijn. Daarvoor is de Watertoren een te belangrijk monument voor Gouda. Ons bestuur mist in uw opzet de aanduiding Cultuurhistorisch waardevol element van de mede door de inzet van onze vereniging voor Gouda behouden gebleven laatste fabrieksschoorsteen van Gouda. De schoorsteen is zeer dominant in het plangebied gesitueert en verdiend uw aandacht. Verder vragen wij u om alle Cultuurhistorisch waardevolle elementen volgens de C-H inventarisatie van 2006 op te nemen op de gemeentelijke monumentenlijst omdat deze bij uitstek het verhaal kunnen blijven vertellen van de industriële geschiedenis van de stad Gouda. Wij willen u nogmaals wijzen op het negeren van de vigerende Nota hoogbouw, indertijd opgesteld na een intensieve voorbereiding waar ook onze vereniging aan heeft bijgedragen, in 2006 in werking getreden, en nu opeens genegeerd voor dit belangrijke gebied. Volgend de Nota Hoogbouw is, in de omgeving van het bedrijventerrein Schielands Hoge Zeedijk, alleen hoogbouw mogelijk bij de kruising van de K.W. Weg en de Rotterdamseweg. Dit ontwerpbestemmingsplan houdt zich ook niet aan de wettelijk voorgeschreven hoogtes van de molenbiotoop van molen De Roode Leeuw. Wij vragen u de maximaal toegestane bouwhoogtes binnen de cirkel van 400 meter van de molenbiotoop naar beneden bij te stellen. In het kader van de dijkverzwaring zijn ontwikkelingen gaande in het gebied, met name zijn er plannen om op enkele plaatsen te gaan werken met hoge damwanden langs de rivier, hoger dan de met de buurgemeenten langs de Hollandse Ijssel overeengekomen maximale hoogte van 2 meter bij bedrij venterreinen. Hogere wanden zijn beslist zeer schadelijk voor het gezicht op de stad vanuit de Krimpenerwaard en voor de vele toeristen die over water onze mooie stad komen bezoeken, wij vragen u dan ook in het bestemmingsplan de damwandhoogte van maximaal twee meter als standaard aan te houden en dwingend voor te schrijven. Behoud Stadsschoon maakt zich met andere betrokken groeperingen ook grote zorgen over de veiligheid van de omwonenden en de stad. Gezien de laatste inzichten en ervaringen met milieurampen is het zaak de afstand tussen de bedrijven en de omwonenden indien mogelijk te vergroten. En zeker de wensen van Croda zorgvuldig te beoordelen en te toetsen aan de eisen. Zo dient bijrisicovolleindustriële installaties een afstand van minimaal 200 meter tot een{ rustige } woonwijk als de Korte Akkeren en woningen langs de Ijsseldijk het uitgangspunt te zijn. Dit zoals voorgeschreven door de vereniging van Nederlandse gemeentes. Wij moeten constateren dat dit bestemmingsplan zich hier niet aan houdt en wij tekenen daar protest tegen aan. Hoogachtend, Nico IJsselstijn voorzitter. Bijlagen;oude opnamen van het gebied. CC ; pers.

3 VERENIGING BEHOUD STADSSCHOON 280 I NM GOUDA 158. Het originele vaandel van Olympia" werd met de hand geborduurd. Het hangt nog in het clublokaal aan de Bodegraafse Straatweg. Naar aanleiding van een feestelijke spor middag in 1891 vermeldde een opschrift bij deze krantefoto: Onder de talrijke dames, die tegenwoordig waren, werden ook de lieve geefsters van het fraaie doek opgemerkt.

4 VÊBENIGING BEHOUD STADSSCHOON 280 I NM GOUDA. De tewaterlating van deze ijzeren coaster was in geval na 1904 en van voor De scheepswerf van Van Vlaardingen ligt nog i Goudse kant van de IJ ssel, want op foto is de schoo: van de kaarsenfabriek en ook de toren van de kt de Gouwe, de SL Jozefkerk, duidelijk te zien. De van deze kerk werd in 1904 voltooid. Op de scheepswerf werd ih 1889 de eerste ijzerer gebouwd. In 1916 wérd het terrein van dé seheep verkocht aan de Kaarsenfabriek, onder voorwaan Jacob van Vlaardingen tot het eind van zijn niocht blijven wonen in het hoekhuis aan de oosti kant. De scheepswerf werd verplaatst naar de ai kant van dè IJssel, daar waar hij zich nu nog bev Bij Unilever Emmery (Kaarsenfabriek voor de m Gouwenaars), spreken ze nu nog van "de werf' er verstaan ze ónder hetgebouw dal zich bevindt tuss IJssel en de Schielands Hoge Zeedijk. Maar op déze foto loopt een van de laatste schepei de helling op een plaats waar vijf eeuwen lan^ scheepswerf is geweest! Bloed, zweet en tranen tijdens de crisisjaren in de werkverschaffing. Als je in de jaren van de steun trok, omdat je geen werk had, werd je soms aangewezen om toch te gaan werken aan objecten die werk verschaften, en dat werk was dikwijls zwaar omdat je dat niet gewend was. Een-van de eerste werkverschaffing werken was in 1932 het zandkruien bij een uiterwaard tussen de Watertoren en het voormalige Shell-complex, waar nu transportbedrijf De Hoog zit. Vanaf de IJssel werd er zand gelost uit boten en zand moest over hét gedeelte waar nu Compaxo zi de richting van dé dijk worden gebracht; Er Werd naar prestatie betaald, dus als jé hard werj kreeg je veel. Je mocht wel iets meer verdienen dai steunuitkering, maar niet te veel. Werkte je dus te h dan werd er gekort op je prestatie. Op de foto zie je dat het zand richting dijk wc gewerkt. Later werd het over de dijk naar benec gegooid en zo werd de Rotterdamse dijk aangelegd 48

5 Het Toreiibad VERENIGING BEHOUD STADSSCHOON 280 I NM GOUDA J Hóe verzinneri ze nu zo'n naiam? Jé gaat toch niet in bad in een toren? Dat klopt, maar hiér ging men gewoon zwemmen bij.de Watertoren. Gouda had geen openluchtbad. Na de oorlog was er alleen maar het Kikkerbadje op het Sluisterrein; Toen de Goudse Waterleiding Maatschappij de bassins niet rrieer nódig had, kwam men op het idee er een zwembad van te maken. Dat was een hele verbetei'ing. Men kon dus nu gaan zwemmen in het Torenbad. Maar dat gaf weer èen ander probleem. Om er te komen moest de jeugd van de Korte Akkeren de drukke Rotterdamsèdijk Over steken en.dat was levensgevaarlijk, Wie er op het idéé gekomen is, weet ik niet; maar er werd in 1969 een voetgangersbrug over de Rotterdamsèdijk gebouwd, zodatdè jeugd gemakkelijk en veilig bij het Torenbad kon kömeri. Zwemmen in het Torenbad. inadat zwerhbad de Tobbe-was klaargekomen, werd het Toréhbad gesloten. En kort daarop werd de voetgangérsbrug afgebroken. Er is toen nog geprobeerd om, de brug aan Hekendorp te verkopen. Daar was namelijk een yeerp.ontje. Maar de verkoop is niet doorgegaan. 49

2 7 FEB. 2. Enige tijd terug werden wij gewezen op een bijzonder pand ook gelegen aan de Schielandse Hoge Zeedijk n.1 het pand nr. 18.

2 7 FEB. 2. Enige tijd terug werden wij gewezen op een bijzonder pand ook gelegen aan de Schielandse Hoge Zeedijk n.1 het pand nr. 18. Vereniging Behoud Stadsschoon Gouda Keizerstraat 94-96 2801 nm Gouda telefoon 0182.511008 beh.stadsschoon@gmail.com www.behoudstadsschoon.nl DSP^0(433 vereniging Behoud Stadsschoon u College van B en W.

Nadere informatie

college van B en w. leden gemeenteraad. Gemeente Gouda. Betreft; herplaatsen leeuwen. Gouda,30 September 2011, CC geachte heren/dames,

college van B en w. leden gemeenteraad. Gemeente Gouda. Betreft; herplaatsen leeuwen. Gouda,30 September 2011, CC geachte heren/dames, Vereniging Behoud Stadsschoon Gouda Keizerstraat 94-96 280 NM Gouda telefoon 082.5008 beh.stadsschoon@gmail.com www.behoudstadsschoon.nl 00005555 vereniging igins Behoud Stadsschoon college van B en w.

Nadere informatie

Ons bestuur heeft vernomen dat Croda plannen heeft haar parkeerterrein te verplaatsen en overige bedrijfsaktiviteiten elders te huisvesten.

Ons bestuur heeft vernomen dat Croda plannen heeft haar parkeerterrein te verplaatsen en overige bedrijfsaktiviteiten elders te huisvesten. Vereniging Behoud Stadsschoon Gouda Keizerstraat 94-96 2801 NM Gouda telefoon 0182.511008 beh.stadsschoon( gmail.com AAWw.behoudstadsschoon.nl vereniging Behoud Stadsschoon College van B.en W. Leden gemeenteraad.

Nadere informatie

Zoals wellicht ook bij u bekend heeft op de hoek Verloren Kost/ Vest een walkorenmolen gestaan.

Zoals wellicht ook bij u bekend heeft op de hoek Verloren Kost/ Vest een walkorenmolen gestaan. beh.stadsschoon(5)gmaii.coni Aan het college van B.en W. Leden gemeenteraad. Gem Gouda. Betreft; herplaatsen gevelsteen molen De Korenbloem. Geachte Dames, Heren. 00007777 üf gemeente Qouda Afdeling 0

Nadere informatie

RESPONSNOTA ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Pannerden Deukerdijk 42

RESPONSNOTA ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Pannerden Deukerdijk 42 RESPONSNOTA ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Pannerden Deukerdijk 42 Bezoekadres Markt 5 6915 AH Lobith Postadres: Postbus 49 6916 ZG Tolkamer t. (0316) 56 56 00 f. (0316) 56 56 75 e. rijnwaarden@rijnwaarden.nl

Nadere informatie

Op bijgaande oude opname is te zien dat de panden een verdieping en een zolderruimte bezitten.

Op bijgaande oude opname is te zien dat de panden een verdieping en een zolderruimte bezitten. Vereniging Behoud Stadsschoon Gouda Keizerstraat 94-96 2801 nm Gouda telefoon 0182.511008 beh.stadsschoon@gmail.com www.behoudstadsschoon.nl vereniging Behoud Stadsschoon 00001111 V3oh 9 College van B.en

Nadere informatie

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Embargo tot 7 juni 2015 Onderwerp Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 27 januari 2010 heeft de

Nadere informatie

Memo. aan. Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk. van. Wendy Ruwhof. memo

Memo. aan. Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk. van. Wendy Ruwhof. memo Memo aan onderwerp van Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk Wendy Ruwhof datum 2 maart 2011 memo Het project verbetering IJsseldijk Gouda doorloopt momenteel de MER-fase. De

Nadere informatie

Heemschut Zuid-Holland 19 objecten in Boskoop.

Heemschut Zuid-Holland 19 objecten in Boskoop. Heemschut Zuid-Holland Aanleiding. De Provinciale Commissie van Heemschut in Zuid-Holland heeft een lijst met 19 objecten opgesteld die naar haar mening bescherming verdienen als Gemeentelijk Monument

Nadere informatie

Advies geurhinder in relatie tot bestemmingsplan Watertoren 14 december 2011, Ewald Korevaar Kenmerk:

Advies geurhinder in relatie tot bestemmingsplan Watertoren 14 december 2011, Ewald Korevaar Kenmerk: Milieudienst Midden-Holland Advies geurhinder in relatie tot bestemmingsplan Watertoren 14 december 2011, Ewald Korevaar Kenmerk: 201127434 Aanleiding De gemeente Gouda is bezig met het opstellen van een

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 1 Inleiding Op 5 november 2013 heeft het college van B en W besloten een bestemmingsplanprocedure op te starten voor de nieuwbouw en restauratie

Nadere informatie

Typering van het monument: Restant van de oude parochiekerk, bekend onder de naam De Klockeberg, thans ingericht als plantsoen.

Typering van het monument: Restant van de oude parochiekerk, bekend onder de naam De Klockeberg, thans ingericht als plantsoen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM004 Naam monument : De Klockeberg Adres : Dorpsstraat bij 2 Postcode en plaats : 6095 AH Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 955 Coördinaten

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM141 (brug over de molenbeek) Kastanjelaan bij 10 en 12 6131 LB Sittard Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6juli 2015

Raadsvergadering. 6juli 2015 gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorste Nummer 662927 Raadsvergadering 6juli 2015 Datum 26 mei 2015 Programma / product / collegewerkplan Actualisering bestemmingsplannen Portefeuillehouder college

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

VOORADVIES BESTEMMINGSPLANPROCEDURE

VOORADVIES BESTEMMINGSPLANPROCEDURE VOORADVIES BESTEMMINGSPLANPROCEDURE Zaaknr. : 2015EAR0009 Zaakomschrijving : CPO Lindevoort Rekken Specialisme : Cultuurhistorie (excl. Archeologie) Behandeld door : Roy Oostendorp Datum : 7 oktober 2015

Nadere informatie

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Het duurt niet lang meer of Gelselaar krijgt de status van beschermd dorpsgezicht. Het zal het tweede beschermde gezicht zijn in de gemeente Berkelland.

Nadere informatie

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 september 2015 Documentnummer : 2015.0.072.749 Zaaknummer: 2015-03-01380 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Stadsblokken - Meinerswijk 2015'

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2 Geanonimiseerde versie Gendringen, 27 augustus 2019 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Woningbouwplanning

Nadere informatie

: Onderbouwing niet opnemen molenbiotoop molen De Roos Delft in het bestemmingsplan DSM

: Onderbouwing niet opnemen molenbiotoop molen De Roos Delft in het bestemmingsplan DSM Memo Aan : DSM Gist Services B.V. t.a.v. de heer Thom van Eijck Van : Royal Haskoning DHV, de heren Bob Meijer en Jerry de Rijke Datum : 11 oktober 2012 Kopie : Gemeente Delft, de heer Derk van Rees Onze

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact dhr. drs. J. Dijkema T j.dijkema@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout

Nadere informatie

*Z E79* Registratienummer: Z / 46235

*Z E79* Registratienummer: Z / 46235 *Z0502439E79* Registratienummer: Z -14-29221 / 46235 In de periode 2010 2014 zijn binnen de gemeente Goeree-Overflakkee vele bestemmingsplannen herzien. Bestemmingsplannen gaan vaak over grote grondgebieden

Nadere informatie

Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven

Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven Omvang gebied Hushoverweg, Daemenstraat, Sint Donatuskapelstraat, Maasenweg (zoals op kaart aangegeven) Plaats Weert Datum

Nadere informatie

c RBOI-Rotterdam bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan door de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van

c RBOI-Rotterdam bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan door de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van c RBOI-Rotterdam bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan door de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

Te Koop Recreatieperceel aan de Linge Acquoy, Lingedijk ongenummerd

Te Koop Recreatieperceel aan de Linge Acquoy, Lingedijk ongenummerd Te Koop Recreatieperceel aan de Linge Acquoy, Lingedijk ongenummerd Vraagprijs: 27.500,-- k.k. www.vanbrenk.nl info@vanbrenk.nl - 1 - Object Passend aangelegd recreatieperceel van 720 m² aan de Breeknap

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse

HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse 2.1 Inleiding In dit hoofdstuk zijn achtereenvolgens de ruimtelijke structuur en de functionele structuur van het plangebied uiteengezet. De ruimtelijke structuur is beschreven

Nadere informatie

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH ruimtelijke onderbouwing TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH datum 21 april 2015 projectnummer 14013039B Inleiding Het perceel Baarschot 6 te Esch betreft een ruim woonperceel met een woonboerderij en twee

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BERG VONDELPLEIN 4

BESTEMMINGSPLAN BERG VONDELPLEIN 4 * BESTEMMINGSPLAN BERG VONDELPLEIN 4 en regels Gemeente Amersfoort Postbus 4000 3800 EA Amersfoort Bezoekadres: Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort Telefoon (033) 459 51 11 Fax (033) 451 07 10 E-mail: info_gemeente@amersfoort.nl

Nadere informatie

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN. 9 juni 2011

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN. 9 juni 2011 REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN 9 juni 2011 Reactienota Overleg en Inspraak Bestemmingsplan Bedrijvenpark Drachten-Azeven Code 085504 / 09-06-11 GEMEENTE OPSTERLAND

Nadere informatie

Verslag inspraak en vooroverleg. Voorontwerpbestemmingsplan. Bedrijventerreinzone Roerstreek

Verslag inspraak en vooroverleg. Voorontwerpbestemmingsplan. Bedrijventerreinzone Roerstreek gemeente Roermond Verslag inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinzone Roerstreek februari 2013 Het voorontwerp bestemmingsplan 'Bedrijventerreinzone Roerstreel

Nadere informatie

Rotterdams Restauratiefonds 2006

Rotterdams Restauratiefonds 2006 Rotterdams Restauratiefonds 2006 2 Een stad vol bijzondere monumenten Rotterdam is rijk aan bouwwerken uit diverse periodes. Moderne architectuur en monumenten gaan daarbij hand in hand. Neem het rijksmonument

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ;

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ; stadhuis markt 1 2801 jg telefoon 0182-588211 telefax 0182-588464 Sector Stadsontwikkeling Afd.: S.V.M. Nr.: 97.24453 Overwegende, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ; Voor eensluidend afÿhrift Datum:

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN - 2 JULI Geachte dames en heren,

Gemeente Delft VERZONDEN - 2 JULI Geachte dames en heren, Retouradres : Publiekszaken. postbus 53, 2600 AB Delft Gemeenteraad van Delft VERZONDEN - 2 JULI 2009 Datum 30-06-2009 Ons kenmerk 990040 Uw brief van OndenAferp Toezending stukken ter infomnatie Uw kenmerk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Gebruik van Rijksmonument Binnendyks 2 te Opeinde als recreatiewoning Ruimtelijke onderbouwing voor gebruik van Rijksmonument Binnendyks 2 te Opeinde als recreatiewoning 1 Ruimtelijke

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o.

Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o. Bijlage 3 bij regels Inventarisatie Stads- en dorpsgezicht Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o. Omvang gebied Wilhelminastraat, Kroonstraat, Julianastraat

Nadere informatie

Inleiding. Vigerend beleid en bevoegd gezag. Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn. Utrecht, 25 november 2012

Inleiding. Vigerend beleid en bevoegd gezag. Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn. Utrecht, 25 november 2012 Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn Utrecht, 25 november 2012 Inleiding De provincie heeft voornemens om de zuidwestelijke oever van de kruising van de Oude Rijn met

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan t Veld Raaksmaatsweg 4

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan t Veld Raaksmaatsweg 4 Nota zienswijzen Bestemmingsplan t Veld Raaksmaatsweg 4 1 1 Aanleiding Aan de Raaksmaatsweg 4 in t Veld ligt een agrarisch bedrijf met akkerbouw, bloembollenteelt en bolbloemenbroeierij. Dit bedrijf is

Nadere informatie

TE KOOP Burgemeester van Esstraat 34 Pernis-Rotterdam

TE KOOP Burgemeester van Esstraat 34 Pernis-Rotterdam TE KOOP Burgemeester van Esstraat 34 Pernis-Rotterdam Sociaal Cultureel Centrum, met dubbele bovenwoning Maatschappelijke bestemming & Herontwikkelingslocatie in Pernis-Rotterdam Aan deze verkoopinformatie

Nadere informatie

LEKKERKERK Vrije kavels aan de Tiendweg Oost

LEKKERKERK Vrije kavels aan de Tiendweg Oost LEKKERKERK Vrije kavels aan de Tiendweg Oost 3 vrije kavels die mogelijkheid bieden tot het bouwen van een zeer royale vrijstaande woning met bijgebouw. Ook het beoefenen van een huisgebonden beroep behoort

Nadere informatie

2 ONOV College van B.en W. Leden gemeenteraad. Gemeente Gouda. Gouda 18 Nov Betreft; plaatsing afvalcontainers op ongewenste locatie.

2 ONOV College van B.en W. Leden gemeenteraad. Gemeente Gouda. Gouda 18 Nov Betreft; plaatsing afvalcontainers op ongewenste locatie. 00007777 Vereniging Behoud Stadsschoon Gouda Keizerstraat 94-96 2801NM Gouda telefoon 0182.511008 beh.stadsschoon@gmau.co n 9 ""» www.behoudstadsschoon.n College van B.en W. Leden gemeenteraad. Gemeente

Nadere informatie

TE HUUR. Oostzeedijk 244 te Rotterdam

TE HUUR. Oostzeedijk 244 te Rotterdam TE HUUR Oostzeedijk 244 te Rotterdam Betreft Diverse hoogwaardig afgewerkte kantoorruimten gelegen aan de Oostzeedijk 244 in de nabijheid van diverse horecagelegenheden en detailhandel te Rotterdam-Kralingen.

Nadere informatie

Gent 24b. De Predikherenlei anno 1820 door de Hollandse soldaat Wynantz. Onderbergen. Het pand van de Dominicanen. Predikherenlei

Gent 24b. De Predikherenlei anno 1820 door de Hollandse soldaat Wynantz. Onderbergen. Het pand van de Dominicanen. Predikherenlei De Predikherenlei anno 1820 door de Hollandse soldaat Wynantz Gent 24b Onderbergen. Het pand van de Dominicanen Predikherenlei Rue de la Valléé nr 40 /Onderbergen Onderbergen nr 57 in 1940 Tweede gedeelte

Nadere informatie

BIJLAGE 4. Cultuurhistorie in Bitswijk

BIJLAGE 4. Cultuurhistorie in Bitswijk BIJLAGE 4 Cultuurhistorie in Bitswijk Cultuurhistorie Bitswijk Cultuurhistorische kenmerken Inleiding In dit hoofdstuk is eerst de kop van Bitswijk als historisch samenhangende buurtschap met specifieke

Nadere informatie

Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN. behorend bij het. Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik

Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN. behorend bij het. Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN behorend bij het Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik Oktober 2017 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en

Nadere informatie

Betreft: Beschermde dorps- en stadsgezichten en de noodzaak voor een beschermd dorpsgezicht Maartensdijk

Betreft: Beschermde dorps- en stadsgezichten en de noodzaak voor een beschermd dorpsgezicht Maartensdijk 0ntvanaen7r- Gemeente De Bilt t.a.v. wethouder HJ.M.A. Mieras Postbus 300 3720 AH Bilthoven 2 ' SEP 20 017 Groenekan, 19 september 2017 Betreft: Beschermde dorps- en stadsgezichten en de noodzaak voor

Nadere informatie

Nummer raadsnota: BI Onderwerp: Vaststelling van bestemmingsplan "Centrum, herziening 1 (Zandheuvel 60)".

Nummer raadsnota: BI Onderwerp: Vaststelling van bestemmingsplan Centrum, herziening 1 (Zandheuvel 60). '9 «O I u a 15 LU ai c O o c 2Ç m co Q. :r r O 3 ** 3 2 řn «e i > O C co (0 N NOTA VOOR DE RAAD Sr» - S rc *~ Aí' Datum: 21 november 2014 Nummer raadsnota: BI.0140350 Onderwerp: Vaststelling van bestemmingsplan

Nadere informatie

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Abbenes' / NL.IMRO.0394.BPGabbabbenes-B001

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Abbenes' / NL.IMRO.0394.BPGabbabbenes-B001 V Postbus 3103 Tel: 023-711 40 57 Rabobank 17.08.83.523 KvK nr: 556 39 755 BTWnr8517.97.696.B.01 Gemeenteraad van Haarlemmermeer Raadhuisplein 1 2132 TZ HOOFDDORP Gem. Haarlemmermeer 1 Website: ww\ '.smcconsultants.nl

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE. Wachtelstraat 52-52B en 54 te Gouda

VERKOOPINFORMATIE. Wachtelstraat 52-52B en 54 te Gouda VERKOOPINFORMATIE Wachtelstraat 5-5B en 5 te Gouda Meridiaan 39, 801 DA Gouda Postbus 96, 800 AB Gouda TE KOOP Monumentale bedrijfspanden De Producent Wachtelstraat 5, (5B) en 5 80 EV Gouda KOOPSOM.500.000,--

Nadere informatie

Nieuwe koloniewoningen in beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord.

Nieuwe koloniewoningen in beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord. Nieuwe koloniewoningen in beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord. De kernkwaliteiten landschap en cultuurhistorie. De kernen Frederiksoord en Wilhelminaoord zijn in de 19 e eeuw ontstaan en

Nadere informatie

voorstel aan de gemeenteraad

voorstel aan de gemeenteraad voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda dienst / proj. directie rob afdeling gbo steller Wendy Hensema onderwerp vaststellen bestemmingsplan Bloemendaal telefoon 0182-588661 voorstelnummer

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

Zuidelijke binnenstad

Zuidelijke binnenstad X Gemeente Amsterdam 2e herziening bestemmingsplan Zuidelijke binnenstad Toelichting, regels en verbeelding 2e herziening bestemmingsplan Zuidelijke binnenstad Toelichting 3 1.4 Gevolgen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

dorpspaspoort Beneden-Leeuwen deel B van Dorpskwaliteitsplan West Maas en Waal

dorpspaspoort Beneden-Leeuwen deel B van Dorpskwaliteitsplan West Maas en Waal dorpspaspoort Beneden-Leeuwen deel B van Dorpskwaliteitsplan West Maas en Waal Colofon Titel: Dorpspaspoort Beneden-Leeuwen Deel B van Dorpskwaliteitsplan West Maas en Waal Projectnummer: 150371 Datum:

Nadere informatie

Zaandam Oost en West Toelichting

Zaandam Oost en West Toelichting Onherroepelijk Beheersverordening Zaandam Oost en West Toelichting Zaandam Oost en West Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 1.1 1.2 1.3 1.4 Uitgangspunten en achtergrond Achtergrond beheersverordening

Nadere informatie

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Ontwerpbestemmingsplan Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Gemeente Maastricht Datum: 31 mei 2011 Projectnummer: 90569.01 ID: NL.IMRO.0935.bpGebrHstr11en13-vg01 INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze Losplaats ong. - Maarheeze De Losplaats is een lommerrijk pad gelegen aan de rand van de jonge wijk Bruine Akkers. Voorzieningen zoals de winkelstraat, scholen en zorgvoorzieningen zijn binnen een tiental

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidlaren Centrum

Bestemmingsplan Zuidlaren Centrum Bestemmingsplan Zuidlaren Centrum Actualisatie bestemmingsplannen in dorpskern Zuidlaren Op dit moment is de gemeente Tynaarlo bezig met de voorbereiding voor een nieuw bestemmingsplan voor de dorpskern

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

Typering van het monument: Natuurstenen Heilig Hartbeeld op sokkel, gelegen aan de westzijde van de H. Antonius Abt-kerk.

Typering van het monument: Natuurstenen Heilig Hartbeeld op sokkel, gelegen aan de westzijde van de H. Antonius Abt-kerk. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM033 Naam monument : Heilig Hartbeeld Adres : Niestraat bij 3 Postcode en plaats : 6011 RB Ell Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie F nr(s) 1232 Coördinaten

Nadere informatie

het waardhuis RUIM WONEN MET VEEL PRIVACY? Het Waardhuis in Krimpen Aan Den IJssel biedt u deze mogelijkheid. Het Waardhuis is een initiatief van:

het waardhuis RUIM WONEN MET VEEL PRIVACY? Het Waardhuis in Krimpen Aan Den IJssel biedt u deze mogelijkheid. Het Waardhuis is een initiatief van: het waardhuis RUIM WONEN MET VEEL PRIVACY? Het Waardhuis in Krimpen Aan Den IJssel biedt u deze mogelijkheid. Het Waardhuis is een initiatief van: perceel 4574 kadaster OLYMPIADE Wonen in een parkachtige

Nadere informatie

HOFSTEDE BOUWLUST: UNIEK, 17de EEUWS & BIJZONDER LUXE EN COMPLEET GERESTAUREERD BOVENBERG BERGAMBACHT

HOFSTEDE BOUWLUST: UNIEK, 17de EEUWS & BIJZONDER LUXE EN COMPLEET GERESTAUREERD BOVENBERG BERGAMBACHT HOFSTEDE BOUWLUST: UNIEK, 17de EEUWS & BIJZONDER LUXE EN COMPLEET GERESTAUREERD BOVENBERG 54-58 BERGAMBACHT HOFSTEDE BOUWLUST ECHT UNIEK! Uniek. Het wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt in advertenties

Nadere informatie

Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg. Gemeente Beek

Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg. Gemeente Beek Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg Toelichting Regels Verbeelding Schaal 1:1.000 Datum: April 2011 Vastgesteld: 28 april 2011 Projectgegevens: TOE02-BELZ0003-01a

Nadere informatie

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning Aan deze verkoopinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige Nederlands

Nadere informatie

Onderwerp: Vervangen van een botenhuis door een woonboot op het perceel Zijldijk 11 te Warmond - Besluitvormend

Onderwerp: Vervangen van een botenhuis door een woonboot op het perceel Zijldijk 11 te Warmond - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00663 Onderwerp: Vervangen van een botenhuis door een woonboot op het perceel Zijldijk 11 te Warmond - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

gemeente Krimpen aan den IJssel

gemeente Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard College nota van aanpassingen identificatie planstatus projectnummer: 054200.17837.00 datum: 19-06-2013 projectleider: opdrachtgever: ing. P.J.P. Hommel gemeente Krimpen

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Weidevenne Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Voorontwerpbestemmingsplan Weidevenne Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Voorontwerpbestemmingsplan Weidevenne 2012 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Welkom bij deze inloop-informatieavond U krijgt informatie over bestemmingsplannen in het algemeen en het nieuwe bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente Delft 13NOV, 2013

Gemeente Delft 13NOV, 2013 Veiligheid Advies Gemeente Delft Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

Plantekst conditie archeologie t.b.v. omgevingsvergunning Zoetermeer Laan van Mathenesse deel 3. The Missing Link Notitie TML416

Plantekst conditie archeologie t.b.v. omgevingsvergunning Zoetermeer Laan van Mathenesse deel 3. The Missing Link Notitie TML416 Plantekst conditie archeologie t.b.v. omgevingsvergunning Zoetermeer Laan van Mathenesse deel 3 The Missing Link Notitie TML416 THE MISSING LINK NOTITIE TML416 Plantekst conditie archeologie t.b.v. omgevingsvergunning

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders Haarlemmermeer Postbus 250 21 30 AG HOOFDDORP Gemeente Haarlemmermeer an 00

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM068 (Barbaramonument) Mijnweg bij 3 6167 AC Geleen Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op

Nadere informatie

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 16 juli 2013

Nadere informatie

2802 RB Gouda. Schielands Hoge Zeedijk 19 KOOPPRIJS VANAF ,- V.O.N. (EXCL. BTW)

2802 RB Gouda. Schielands Hoge Zeedijk 19 KOOPPRIJS VANAF ,- V.O.N. (EXCL. BTW) 2802 RB Gouda Schielands Hoge Zeedijk 19 2802 RB Gouda KOOPPRIJS VANAF 125.000,- V.O.N. (EXCL. BTW) Object: Bent u opzoek naar een nieuwe bedrijfsruimte, dan is de GOUDSE TOREN een interessante oplossing.

Nadere informatie

,- UNIEKE KANS! Hollandia-gebouw biedt de gemeente Vlaardingen te koop aan! Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar.

,- UNIEKE KANS! Hollandia-gebouw biedt de gemeente Vlaardingen te koop aan! Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar. Hollandiagebouw Oosthavenkade 42 3134 NW Vlaardingen 1.250.000,- Contactpersoon Nanette Speelman speelman@briq.nl 0105119955 UNIEKE KANS! Hollandia-gebouw biedt de gemeente Vlaardingen te koop aan! Kenmerken

Nadere informatie

TE KOOP. Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland

TE KOOP. Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland TE KOOP Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland Reliplan, specialisten in kerkelijk en bijzonder onroerend goed met een maatschappelijke bestemming. Buiksloterdijk 224 1025 WD AMSTERDAM Tel: 020 636 58 89 (Hoofdvestiging

Nadere informatie

Van dinsdag 29 december 2015 tot en met maandag 8 februari 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan

Van dinsdag 29 december 2015 tot en met maandag 8 februari 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan Nr. 87315/Z -16-58179 Ruimtelijke Ontwikkeling Inkomende post Z0583CF32CC 29 januari 2016 B 11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 STABILITAS Duurzaam Durven Doen Gemeente Goeree-Overflakkee

Nadere informatie

Erfgoedvereniging de Bond Heemschut Secretariaat: Haddingestraat KD GRONINGEN Groningen, 4 juni 2015

Erfgoedvereniging de Bond Heemschut Secretariaat: Haddingestraat KD GRONINGEN Groningen, 4 juni 2015 Erfgoedvereniging de Bond Heemschut Secretariaat: Haddingestraat 24 9711 KD GRONINGEN t_vooys@hotmail.com Groningen, 4 juni 2015 Aan het college van B en W van de gemeente Winsum Hoofdstraat W 70 9951

Nadere informatie

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode:

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode: Alblasserdam Bedrijventerrein Jonker nota zienswijzen identificatie planstatus identificatiecode: datum: 102.13942.00 01-09-2009 opdrachtleider: opdrachtgever: mr. S. Lamkadmi gemeente Alblasserdam A.005/02

Nadere informatie

Gemeente Terschelling T.a.v. Het college van Burgemeester en Wethouders en de raadscommissie en de gemeenteraad Postbus AA West-Terschelling

Gemeente Terschelling T.a.v. Het college van Burgemeester en Wethouders en de raadscommissie en de gemeenteraad Postbus AA West-Terschelling Gemeente Terschelling T.a.v. Het college van Burgemeester en Wethouders en de raadscommissie en de gemeenteraad Postbus 14 8880 AA West-Terschelling West-Terschelling 5-6-2019 Betreft: een verzoek en inspraak

Nadere informatie

besluit van burgemeester en wethouders

besluit van burgemeester en wethouders " iz-nummer onderwerp 2003.29151 aanwijzing tot lijk monument van het object hooiberg bij Bloemendaalseweg 46 besluit van burgemeester en wethouders Voor eensluidend afschrift Datum: 1 l'jtjl?.006 Paraaf:

Nadere informatie

Actualisatie bestemmingsplan Lutkemeerpolder

Actualisatie bestemmingsplan Lutkemeerpolder Actualisatie bestemmingsplan Lutkemeerpolder Presentatie ± 10 minuten Vragen & Discussie ± 20 minuten Ligging Ligging: Tussen de Ringvaart, de Wysentkade, de Osdorper Bovenpolder en de Ookmeerweg Historie

Nadere informatie

1. Straatnaamgeving (naamgeving Goffertpark), raadsbesluit d.d. 31 januari 2001 (raadsvoorstel 22/2001)

1. Straatnaamgeving (naamgeving Goffertpark), raadsbesluit d.d. 31 januari 2001 (raadsvoorstel 22/2001) ACHTERGROND 1. Straatnaamgeving (naamgeving Goffertpark), raadsbesluit d.d. 31 januari 2001 (raadsvoorstel 22/2001) "Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 12-12-2000; Gezien de bij dit

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : Briefnummer : 2007-31.815/37/A.9, LGW Zaaknummer: 45313 Behandeld door : Meijering J.J. Telefoonnummer : (050) 316050-3164874 Antwoord op : statenvragen dd 27

Nadere informatie

KOOPSOM ,00 kosten koper

KOOPSOM ,00 kosten koper Kerkeplaat 6 A te Dordrecht Ca. 1.050 m² bedrijfsruimte met ca. 357 m² kantoorruimte KOOPSOM 725.000,00 kosten koper exclusief BTW Kenmerken Huurprijs 725.000,00 kosten koper, exclusief BTW. Opleveringsniveau

Nadere informatie

Betreft: Bestemmingsplan Wegrestaurant Maas en Waalweg Afferden Nota van zienswijzen Datum: 2 mei 2013 FK/TKe/KS/O NO

Betreft: Bestemmingsplan Wegrestaurant Maas en Waalweg Afferden Nota van zienswijzen Datum: 2 mei 2013 FK/TKe/KS/O NO 5 Nota van zienwijzen Betreft: Bestemmingsplan Wegrestaurant Maas en Waalweg Afferden Nota van zienswijzen Datum: 2 mei 2013 Ref.: FK/TKe/KS/O 203-3-NO 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Wegrestaurant

Nadere informatie

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2 Concept programma van eisen Laan naar Emiclaer 2 Naam Strategisch Vastgoed Locatie Laan naar Emiclaer 2 Wijk Zielhorst Bestuurlijk opdrachtgever Wethouder P. van den Berg Opdrachtgever V. Labordus Datum

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

Nota vooroverleg bestemmingsplan Canoy Herfkens

Nota vooroverleg bestemmingsplan Canoy Herfkens GEMEENTEBESTUUR onderwerp Collegebesluit ons kenmerk ROBER / 2013 behandeld door S. van den Hoogen doorkiesnummer 077-359 94 62 Nota vooroverleg bestemmingsplan Canoy Herfkens Vooroverleg ex artikel 3.1.1.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN

CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN Terneuzen Cultuurhistorische Waardenkaart Datum: februari 2013 Opgesteld door: Gemeente Terneuzen Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 Postbus 35 4530 AA Terneuzen

Nadere informatie

Dijkversterking Capelle aan den IJssel

Dijkversterking Capelle aan den IJssel Dijkversterking Capelle aan den IJssel Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 16 oktober 2014 / rapportnummer 2681 36 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER) Het Hoogheemraadschap van Schieland

Nadere informatie

VERKOOPBROCHURE. Veenendaal, juni 2016

VERKOOPBROCHURE. Veenendaal, juni 2016 VERKOOPBROCHURE Terrein van het voormalig Hotel Laag Soeren perceel bouwgrond gelegen aan de Harderwijkerweg 11 en Badhuislaan (3.37.95 ha) te Laag Soeren Veenendaal, juni 2016 KENDES RENTMEESTERS & ADVISEURS

Nadere informatie

INSPRAAK- EN OVERLEGNOTA Bestemmingsplan Schipsweg, Hattem

INSPRAAK- EN OVERLEGNOTA Bestemmingsplan Schipsweg, Hattem INSPRAAK- EN OVERLEGNOTA Bestemmingsplan Schipsweg, Hattem Het ontwerpbestemmingsplan Schipsweg, Hattem heeft gedurende de termijn van 10 december 2009 tot en met 21 januari 2010 voor een ieder terinzage

Nadere informatie

Samenvatting van wijzigingen in de ontwerpvisie naar aanleiding van de inspraakreacties

Samenvatting van wijzigingen in de ontwerpvisie naar aanleiding van de inspraakreacties Ontwerp Nota van beantwoording visie Externe Veiligheid Gouda 2009-2013 September 2009 Wijze van beantwoorden De inspraakreacties zijn genummerd per binnengekomen reactie (1, 2, 3, enzovoort). De afzonderlijke

Nadere informatie

Raad voor Cultuur. mon /3

Raad voor Cultuur. mon /3 Aan De Staatssecretaris van Onderwijs Cultuur en Wetenschap p/a Rijksdienst voor de Monumentenzorg Postbus 1001 3700 BA Zeist Onderwerp A.J. Schimmelpennincklaan 3 Adviesaanvragen MSP-Venlo postaus 61243

Nadere informatie