Klasnieuws uit de gele klas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klasnieuws uit de gele klas"

Transcriptie

1 Klasnieuws uit de gele klas 18 Maandag 21 januari Kijk eens wat ik heb? 3 vriendjes waren deze ochtend heel enthousiast! Ditte was zo blij met heer partyslinger. Voor Lili haar verjaardag!,riep ze uit. Ons Lili had dan weer een foto mee. Een heel spectaculaire foto! Zwart met een rode bol? DE MAAAAAAAN! Ja, goed zo, inderdaad! Meer nog! De kinderen verrasten me zelf door te vertellen dat het een BLOEDMAAN was. Knap hoor! De maan was rood (volgens anderen oranje) in plaats van de helder witte kleur. Jason kwam dan weer heel trots zijn nagel tonen waar een hartje op stond. Dag belletje! Diezelfde ochtend kreeg ik van de mama van Jason een leuk ideetje binnen. Als je zeepbellen blaast terwijl het vriest, kunnen die bevriezen tot hele mooie bevroren zeepbellen. Dus meteen proberen maar! Ze worden altijd zo gelukkig van zeepbellen.. Maar onze zeepbellen die vlogen gewoon weg. Binnen bekeken we een filmpje en zochten we info. Er stond op dat zeepbellen bevriezen bij -15 graden en deze ochtend was het maar -7. Ook heel koud, maar helaas pindakaas. Dan maar kijken op de computer hoe een zeepbel bevriest. Mooi hoor!

2 Wolkjes blazen.. Wat wel vlotjes ging buiten was wolkjes blazen met onze warme adem. Wat zien we nog meer? De bank was niet meer zo blauw.. Hij leek wel wit?! Op de grond lagen rare plekken waar onze voetjes op weggleden. Op onze wip waren mooie ijskristallen te zien! Daarvan waren we nog het meest onder de indruk!

3 Sporten met Evi Vandaag had Evi de zaal in verschillende hoekjes ingedeeld en deden we allemaal iets uit het circus. Koud! Oooo wat is het koud vandaag. Gelukkig warmen de warme keien ons nog wat op! Héérlijk!

4 Miniwerktijd! Ook vandaag gingen we aan de slag. Het was iets helemaal nieuw! Een smartgame. Dit is een spel dat enkel 1 kind kan spelen. In het begin was het voor velen wat zoeken, maar na een tijdje (en ook door elkaar te observeren) ging het vlotjes. Niet iedereen kwam aan bod, maar doorheen de week zullen we dit nog doen. Bij Bunny Boo is het de bedoeling dat je de situatie van het kaartje opnieuw construeert. Je moet goed opletten want soms staat het konijntje rechts, dan weer links, dan achter, voor of net naast iets. Goed gewerkt iedereen die langs kwam! Een onderzoekje.. Wat als.. je een luier in een grote schaal met water legt? De kinderen hadden werkelijk geen idee en ik was niet van plan om hen het te vertellen. Even geduld dus

5 Ecolineeeee Omdat we deze ochtend van die mooie ijskristallen hadden gezien, gingen we deze middag aan de slag met ecoline en grof zeezout. We moesten wel snel zijn want de ecoline droogde erg snel. Als ons blad helemaal in de ecoline was én nat genoeg was, mochten we er grof zeezout over strooien. Deze techniek heeft een schitterend resultaat omdat het zout de ecoline wegtrekt en er zo hele mooie vormen verschijnen op het blad. Leuk! t was leuk!!!!!!! Wat sommige vriendjes niet zo goed begrepen is dat ecoline niet snel van de handjes gaat, ook niet als je wel 10 minuten je handjes wast! ;) Dus gingen we naar huis met blauwe of roze handjes.

6 Dinsdag 22 januari We waren nog niet zo lang in klas tot plots.. Ma tje van Eppo opmerkte dat het al aan het sneeuwen was! WAAAAT? Oooo, dat moeten we zien. Lichtjes uit en aan het raam gaan staan. Waauuuw Nog even wachten tot er meer sneeuw ligt en dan gaan we naar buiten! JOEPIEEEE!! Ijsbergsalade? Tijdens het wachten deden we intussen ons onthaal. Op het einde van het onthaal zeg ik altijd wat er op het menu staat. Dames en heren, appels en peren, boertjes en boerinnen, het menu gaat beginnen! Er stond ijsbergsalade.. Oei, net nu het sneeuwt! Groeit ijsbergsalade dan op een ijsberg? Heel veel kinderen knikten hevig. Toch maar even kijken op het internet. Het leek ons een gewone koolsoort te zijn en niet de leuke salade die op de ijsberg groeit zoals we in onze gedachten hadden. Jammer!

7 Iets van Kasosjen en tutu s Jaja, de dames hadden iets mee om te showen. Ditte had een tutu mee en deed dat natuurlijk maar al te graag aan. En Lili had een kasosj mee. Beiden toonden ze maar wat graag hun spulletjes aan de vriendjes! Pirouette s il vous plaît! Een tutu is mooi, schattig Maar wat doe je er dan mee? Een pirouette. Levez-vous s il vous plaît, et on fait une pirouette!

8 Haasten.. Eindelijk ligt er meer sneeuw. Jassen, mutsen, sjaals, wanten én laarzen aan.. Hele klus, in een luttele 10 minuten waren mijn mini-eskimo s klaar! HAPPY! * * * * * * *

9 Zintuigen op 100% Voelen.. sneeuw is zacht, maar ook koud.. Brrr! Proeven.. Ooo is dat lekker? Tong even buiten steken. Ruiken.. Nee, niet vreemds? Zien.. Ooo, alles is wit! Wij maken ook afdrukken in de verse sneeuw! Met onze voeten of onze handen.. Horen.. Wat kraakt er zo onder onze voetjes?

10 Oo wat is het fijn om begeleidster te zijn Sneeuwballen gooien.. dat stond op ons projectbrief Oke, DOEN! Natuurlijk werd ik het mikpunt.. Elaaaa niet doen! riep ik.. Helaas.. Het werd nog erger.. Ik had 12 hollende kinderen achter me aan.. Na een wandeling en w at spelen (grofweg 15 minuutjes) waren er hier en daar al traantjes omdat ze het koud hadden. Sneeuw is leuk! Alleen hadden ze het niet verwacht dat het zo koud én nat (nadien) was. Opwarmen! In onze klas is het gezellig warm. Tijd om op te warmen en wat te spelen. Kitana ging aan de slag met ecoline en grof zout terwijl Nancy samen met Viktoria sneeuw maakten. ;)

11 VIES! Dat was de eerste reactie toen we samen naar de luiers van gisteren keken. Het water was verdwenen.. maar de pampers.. waren dubbel zo dik. Wat zit er in? Wel, dat zien we nu SNEEUW! Niet echt natuurlijk.. Het is een goedje dat lijkt op sneeuw. Vele vriendjes wilden er niet aankomen. Ik moest een paar keer herhalen dat er GEEN PIPI in zit. ;) Prikken prikken prikken Wie wil er graag werken? 1 vraag en gelijk stond de halve klas aan de tafel. Wat zijn we toch gemotiveerd!!!

12 Mét kleurtjes Leuk leuk, zo brielen en experimenteren met de nepsneeuw. Maar wat als we er waterverf bij doen? Mooie kleurtjes! Moet je Viktoria haar snoetje zien.. en Filip was onder de indruk. Afsluiten met heksje Mimi Gezellig samen naar een verhaaltje luisteren. We hadden het verhaal van heksje Mimi al eens gehoord, maar deze keer werd het trager verteld, waardoor de kinderen het verhaal mochten aanvullen.

13 Woensdag 23 januari.. heel vroeg in de ochtend.. en ik bedoel (voor mij althans)... heel vroeg want ik was om 7 uur al vertrokken naar school en was er een kwartiertje later. Kijk eens hoe mooi onze school en speelplaats is Welkom blauwe klas en Nancy! In de blauwe klas was het gevoelig kouder en daarom hebben we onze blauwe vriendjes uitgenodigd in onze klas. Bij Nancy mochten we sneeuw rijgen.

14 Prikkennnn.. En wij gingen verder met het prikken van onze wantjes. Nabouwen met wattenstaafjes Fier als een gieter roepen ze me dan als het hen gelukt is! Knap van Lili en Thias dat ze het kunnen maken naast de opdrachtkaart ipv op de opdrachtkaart.

15 Op de slee Thias had de grote slee mee. Wat een plezier! Amber (studente 6 GWW die een weekje kwam meedraaien) nam ons (letterlijk) mee op sleeptouw/-tocht! LEUK!!! Kunst met sneeuw We gingen met z n allen naar buiten gewapend met een pot verf en borstel. Klaar om de sneeuw te schilderen. We merkten dat dat niet zo goed ging De sneeuw bleef aan onze borstel kleven. Daarom maakten we eerst een afdruk (met onze voet bijvoorbeeld) en dan probeerden we die te schilderen. Dit zonder dat onze jas, broek en wantjes mee geschilderd werden. ;D

16 Winter wonderland* Enkele foto s..

17 Mmm Om het helemaal warm te krijgen dronken we gezellig samen warme chocolademelk. Hmmm! Donderdag 24 januari Vandaag spitsten we onze oortjes. Telkens we het woordje SNEEUW hoorden, mochten we springen of stampen of in de handen klappen. Bijvoorbeeld.. blad - SNEEUW (spring!) - lamp - schoen - SNEEUW (spring!) - enz. Is het eenvoudig? Neen! Net als papegaaien. Papegaaien is het letterlijk nazeggen van woorden en korte zinnetjes. We moesten er in het begin echt nog inkomen, maar na een tijdje lukte het al beter.. Ik ga er wel bij vertellen dat we dit een eerste keer deden. ;).

18 Lotte is er! Joepie! Ons Lotte is er vandaag! Samen met Lotte gingen sommige vriendjes verder met de smartgame Bunny Boo. Aan de werk-/knutseltafel gingen we verder met het maken van onze wantjes. Wauw! Na de speeltijd gingen we samen naar het dak van Marieke kijken. Daar hingen van die mooie pinnen aan zoals ze zelf vertelden. Ijspegels.. Wauw! We deden ook nog wat sneeuw mee in de klas om te spelen. ;)

19 Warme handjes.. blije kindjes! Lili is jarig! Tijd voor een FEESTJE! Natuurlijk mogen de verjaardagswensen van de vriendjes niet vergeten worden. Lili verkoos een knuffel of een kus van de vriendjes. En ook van mij een hele dikke proficiat lieve meid!

20 Wens 1: Bellen blazen

21 Wens 2: Vuurwerkstokje Wens 3: Een geschenkje kiezen

22 Kaarsjes blazen.. Deze keer wel 4 kaarsjes op de taart.. Want Lili is 4! Een pakje.. Lili had een klasgeschenkje mee. Ze stond al de hele dag te popelen om het open te doen! Eindelijk was het moment er.. We kregen 2 kiddikutters. Dit zijn mesjes waarmee we niet in onze vingers kunnen snijden, maar wel in appeltjes en ander fruit! Morgen eens testen! Alvast een HELE DIKKE MERCI voor het GESCHENKJE! We zullen er nog veel plezier mee hebben!

23 Gezellig! Lili wou graag naar een filmpje kijken op haar verjaardag met een beetje popcorn en een lekker sapje.. Zie hoe gezellig het was. Het sapje zorgde voor een hilarisch moment. Iedereen koos voor appelsap of sinaasappelsap. Maar onze Eppo wou Epposap! :D

24 Vrijdag 25 januari We spelen een spel! Deze keer in kleine (lees.. heel kleine) groep een spel spelen terwijl de vlinders aan het sporten zijn. Het is een balanceerspel waarbij we elk om de beurt VOORZICHTIG een blokje mochten bij zetten. Sporten! Bij Evi mochten we letterlijk ijsbergen beklimmen tijdens de omloop!

25 Aan de slag.. met de kiddikutter. Goed zo dames! Smullen

26 Even een vlieg zijn Spelen met Bunny Boo, tekeningen maken, de wantjes afwerken, lijmen en prikken, Balanceren.. Ook de vlinders mochten met het spel spelen. Ze deden zo goed hun best.. Hilarische momenten als het spel omviel en hier een daar een gil van vreugde. :D

27 Wensje 4 Lili had nog één wens tegoed! Ze wou nog een verhaaltje horen. In de namiddag trokken we gezellig samen naar boven met een gekozen boek door Lili. Lili zat lekker dicht bij Lotte en Eva en Viktoria kropen héél dicht bij mij. Wat kan een vrijdagmiddag toch mooi en gezellig zijn. Naar de bib! Onze boeken lagen al heel heel lang in de klas. Tijd om ze terug te brengen. We kozen ook zelf een nieuw boekje om mee te nemen naar de klas. Tussen de boeken zit er 1 speciaal.. een SLIJMBOEK Dus ik denk dat we slijm zullen maken komende week. ;) De kindjes waren heel flink in de bib, langs de weg ook, al merkte ik toch wel duidelijk een verschil met woensdagen. Het ging allemaal wat trager. :D

28 Agenda Vrije dagen: Maandag 4/2: vrije dag Van zaterdag 2/3 tot en met zondag10/3 krokusvakantie Vrijdag 5/4: pedagogische studiedag Van zaterdag 6/4 tot en met maandag 22/4 paasvakantie Woensdag 1/5: Dag van de arbeid Donderdag 30/5 tot en met zondag 2/6 : Hemelvaart/groeifeest - lang weekend Maandag 10/11: Pinkstermaandag Poetsen: 9/2: Ouders van Filip 23/2: Ouders van Iliyana 16/3: Ouders van Lili 30/3: Ouders van Jason 27/4: Ouders van Kitana 11/5: Ouders Camille en Olivia 25/5: Ouders van Filip 8/6: Ouders van Iliyana 22/6: Ouders van Lili Klussen: 16/3: Ouders van Iliyana en Eva 29/6: Ouders van Iliyana en Eva Evenementen: 29/6: De koorddanser danst! Tot maandag vriendjes!

29

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 33 Maandag 27 mei Hé, welk diertje heb jij mee Thias? 'Een slak! En die is er zomaar in gekropen, zei hij! Iedereen had alvast veel bewondering voor zijn slak. Het is trouwens

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 20 Dinsdag 5 februari Ochtendstond geeft goud in de mond. We begonnen vrolijk aan onze dag! Een trein! Plots moest ik meteen komen naar het raam! Een trein! Een trein.. Hola

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 16 Maandag 7 januari Hier zijn we weer terug! Na een deugddoende vakantie zag ik alle lieve snoetjes terug en wat hadden ze er zin in! We mochten vandaag ook een nieuw vriendje

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 12 Maandag 26 november Ze zijn niet meer weg te denken intussen. Sint en zijn pieten zijn in het land. We gingen vandaag aan de slag in de miniwerktijd met het nabouwen opdrachtenkaarten.

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 28 Dinsdag 23 april Hallooo, hier zijn we weer! En opnieuw met een nieuw meisje deze keer! Welkom lieve Jasmien! Beestige babbelkring! Tijdens de babbelkring kwamen de verhalen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 36 Maandag 17 juni Eppo kwam deze ochtend (eigenlijk elke ochtend) super enthousiast de klas binnen! KIJK!, riep hij! Eppo had een klasgeschenkje mee (nav zijn verjaardag).

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 14 Maandag 10 december Ho ho ho.. Voor Thias was het moment eindelijk aangebroken de kerstgekte kon beginnen! Hij bracht ook een schitterende ster mee. Al snel ontdekten de

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 32 Maandag 20 mei In de miniwerktijd kregen we vandaag hulp vanuit de groene klas! Berlijn speelde samen het spel Op de wei, klaar, af! met de kinderen. Boer-erger-je-niet!

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 17 Maandag 14 januari Jaa, vandaag was het pinguïndag! Eppo had alvast een hele leuke pinguïn mee en toonde die natuurlijk vol trots aan zijn kameraadjes! Ook Ditte had iets

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 2 10 september We begonnen onze week rustig met de babbelkring. Ons koorddansertje mag dan de ster bij de juiste dag hangen, het weer bekijken en het juiste symbooltje er bij

Nadere informatie

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor.

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor. Klasnieuws week 24 Vanaf maandag zette ik op de twee tafels en de spelletjestafel niets meer klaar. Ze mogen nu zelf een spelletje uit de kast halen die ze al kennen en willen spelen en dozen kiezen uit

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 35 Dinsdag 11 juni Een nieuwe week, een nieuw project gaan van start! Vandaag hadden heel wat vriendjes al spulletje mee om te kamperen in de klas. Jasmien bracht haar valies

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 26 Maandag 25 maart Ik heb bloemetjes mee!, riep Jason. Bloemetjes? Je hebt iets anders mee die zeer leuk is. Kleine kweetpakketjes! Leuk leuk! We piepten al even in de doosjes

Nadere informatie

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project?

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project? Klasnieuws week 23 Hoi hoi! Deze week vlogen we in ons project de ruimte! Wat een fantastisch thema om rond te werken! De hele week lang leefde het zeer sterk bij alle kleuters. Maandag gingen we in de

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 19 Maandag 28 januari Fier als een gieter! Na een ruzie tussen de jas van Thias en de ouders van Thias besloten ze een nieuwe jas te kopen. Thias had een dubbele jas waarvan

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 10 12 november Dag lieve vriendjes! Een nieuwe week, een nieuwe start! Vrij onthaal.. enkele kiekjes. Miniwerktijd! Na het onthaal en de babbelkring, was Evi er al en dan zijn

Nadere informatie

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera!

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera! KLASNIEUWS 31 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Onze driedaagse schoolweek stond in het teken van Moederdag. De kinderen knutselden erop los, en oefenden een versje

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 Maandagochtend hadden wij een sublieme babbelkring. Heel wat kinderen hadden spulletjes mee passend bij ons nieuw project. We luisterden heel goed naar de verhalen

Nadere informatie

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag. Klasnieuws week 29 Maandag werd er heel geconcentreerd gewerkt en gespeeld door velen. Er werden heel wat blokkenpuzzels gemaakt, met de kleine vormpjes werden er figuren nagemaakt, met de steekparels

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 13 Maandag 3 december We startten deze week met een forum voor Sint en zijn Pieten. Het was een mooi verhaal dat verteld en uitgebeeld werd door Annelies van de groene klas!

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

Week van 11 tot 13 mei Maandag:

Week van 11 tot 13 mei Maandag: Week van 11 tot 13 mei 2015 Maandag: Een korte week deze week met nochtans veel te doen... Na een lang maar leuk forum (dank u wel birger) kwam de praatronde. Daarin werd een heleboel verteld over het

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 5 1 oktober Hé, wat zien we daar door ons raam? Een supermooie regenboog. Regen of niet.. Toch even allemaal naar buiten om dit wonder der natuur te aanschouwen. Moet je die

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

Maandag gingen we zoals meestal aan de slag met een moetje. Deze keer was dit een kunstwerk maken met zout. Wanneer je dit dan schildert lopen de

Maandag gingen we zoals meestal aan de slag met een moetje. Deze keer was dit een kunstwerk maken met zout. Wanneer je dit dan schildert lopen de Klasnieuws week 21 Deze week was er heel veel werkenthousiasme in de klas. Er werden nieuwe oorden ontdekt en er werd veel aan elkaar geleerd, getoond, met elkaar gewerkt. Wauw! Het begon maandag toen

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 9 Maandag 5 november Ja hoor! We vlogen er vandaag opnieuw in. Heerlijk om alle lieve snoetjes terug te zien! Iedereen was opgewekt en vrolijk. Ik was vooral heel benieuwd om

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

Week van 4 januari tot 8 januari 2016

Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Project: Maandag: Het was weer even wennen na twee weken vakantie, maar iedereen kwam enthousiast terug naar de klas! Tijdens het forum hoorden we dat Winter grote

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 31 Maandag 13 mei! Wat een blij weerzien was het deze ochtend! De kinderen waren dolenthousiast om te vertellen over moederdag. Drie andere vriendjes hadden hun 4de verjaardag

Nadere informatie

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen!

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Er was ook bezoek van Max. We konden Max heel trots vertellen dat de Koorddanser

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen.

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen. Klasnieuws week 1 Maandag vlogen we helemaal in ons nieuw project Halloween! Aan de knutseltafel werkten we voor de eerste keer met waterverf. Maar het was geen gewone waterverf, het was toverwaterverf!

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

Nora was deze week ons koorddansertje!

Nora was deze week ons koorddansertje! Nora was deze week ons koorddansertje! Omdat het tijdens de eerste helft van de week zo koud was in de klas trokken we af en toe naar de relaxatieruimte om daar onze kring of activiteiten te doen. Daar

Nadere informatie

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo KLASNIEUWS 34 Opnieuw enkele kinderen die voor één dagje een feestvarken mogen zijn! Senne start deze week. Hij werd er zaterdag 3! JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

Klasnieuws week 30 & 31

Klasnieuws week 30 & 31 Klasnieuws week 30 & 31 De afgelopen twee korte weken werkten we zeer hard aan de moederdag werkjes. Ze hebben echt allemaal hun beste beentje voor gezet om dit zo goed mogelijk te doen. Jullie inzet was

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 JUNI 2016 KLASNIEUWS 35 6 10 juni 2016 Kalender voor de laatste weken: Dinsdag 21 en donderdag 23 juni:

Nadere informatie

18-22 DECEMBER 2017 / 23 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

18-22 DECEMBER 2017 / 23 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 16 18-22 DECEMBER 2017 / 23 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 som ik graag

Nadere informatie

En nu niet schrikken J

En nu niet schrikken J Klasnieuws week 9 Maandag vlogen we erin met een dikke patat! Of zou ik zeggen met een dikke pompoen. We namen onze pompoen van de kast en haalden alles eruit wat we konden. Letterlijk en figuurlijk J

Nadere informatie

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen Klasnieuws week 5 Maandag zaten we nog eens in de kring en bespraken wat we nog graag wilden doen binnen ons project. Zo wilden ze graag een poes knutselen. Ook wilden we graag iets bakken. En wat past

Nadere informatie

KLASNIEUWS 32. Een nieuw vriendje in de klas! De tweeling is jarig, hoera!

KLASNIEUWS 32. Een nieuw vriendje in de klas! De tweeling is jarig, hoera! KLASNIEUWS 32 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Een nieuw vriendje in de klas! Het is je misschien al opgevallen (misschien ook niet) dat er een nieuw gezichtje te

Nadere informatie

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt! Klasnieuws week 2 Maandag vierden we Helle haar verjaardag. De hele dag zorgde Helle voor leuke liedjes. Dankjewel DJ Helle! In de kring zongen we voor haar en vierden we haar verjaardag uitvoerig! Helle

Nadere informatie

Daarna gingen we ook al aan de slag met één van de moetjes van deze week. Zelf kraspapier maken en een tekening erop zetten. Hem in een mooi jasje

Daarna gingen we ook al aan de slag met één van de moetjes van deze week. Zelf kraspapier maken en een tekening erop zetten. Hem in een mooi jasje Klasnieuws week 21 Maandag was het duidelijk dat het ridder-en prinsessenproject voorbij was. In de bouwhoek werden er heel veel beyblades gemaakt. Knap hoe ze zelf een systeem uitvonden om beyblades te

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat Klasnieuws week 10 Maandag zijn we de week gestart met een zeer uitgebreide babbelkring. Iedereen had wel iets te vertellen over de vakantie of had iets leuks mee naar de klas waar een verhaal bij hoorde.

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

Klasnieuws 2 07-11 september 2015

Klasnieuws 2 07-11 september 2015 Wat doen de kinderen vlak na het uitzwaaien van mama of papa? Enkele kiekjes tijdens het vrij onthaal en speelmomenten in de klas. Waan je maar even als vliegje in onze klas :) Klasnieuws 2 07-11 september

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 7 15 oktober Wat een enthousiaste kinderen kreeg ik toch te zien deze morgen. Camille en Olivia waren heel blij en ook wel fier om te vertellen dat ze een egel gezien hadden

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

school ijsvrij. Zo vaak vriest het niet, zei de directeur van de school. Daar mogen jullie van gaan genieten! Als Spekkie aanbelt, doet Sproet meteen

school ijsvrij. Zo vaak vriest het niet, zei de directeur van de school. Daar mogen jullie van gaan genieten! Als Spekkie aanbelt, doet Sproet meteen IJsvrij Met dikke wanten aan en een sjaal om loopt Spekkie naar het huis van Sproet. Brrr... wat is het koud! Sinds een week vriest het flink en alle sloten in de buurt zijn al dicht. Sproet rende na schooltijd

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 10 / 7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 pannenkoeken

Nadere informatie

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij.

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij. Klasnieuws week 34 Maandag was het zoals de rest van de week zeer warm en dat al van s morgens. Daarom besloot ik om enkele tafeltjes en stoelen op ons terrasje te zetten. Ook tijdens enkele andere momenten

Nadere informatie

Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen. B: Drie of meer lettergrepen nazeggen.

Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen. B: Drie of meer lettergrepen nazeggen. Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Rupsje Nooitgenoeg 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen nazeggen. B: Drie of meer lettergrepen nazeggen. 2. Auditieve Synthese: A: Lettergrepen

Nadere informatie

Nog enkele gastjes hadden wat werkjes af te werken, want dat moest natuurlijk ook nog gebeuren.

Nog enkele gastjes hadden wat werkjes af te werken, want dat moest natuurlijk ook nog gebeuren. 24 28/04/ 17 Maandag startte de dag zoals gewoonlijk met het forum. Omdat er vorige week maandag geen forum was, stond het podium goed vol. En ook onze Leon mocht erbij staan! Wat was hij fier. Volgende

Nadere informatie

Week van 22 februari tot 26 februari 2016

Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Week van 22 februari tot 26 februari 2016 Project: Maandag: Tijdens het forum van deze week kozen we met de ganse school een nieuw muziekje. Er werden vier liedjes aan ons voorgesteld en er werd vrij unaniem

Nadere informatie

Klasnieuws 19. at the carwash

Klasnieuws 19. at the carwash BLAUWE KLAS 28 JANUARI 2019 Klasnieuws 19 Babbelkring at the carwash Brrr, mijn handen hebben koud, Marieke. Inderdaad, na iedere speeltijd was het toch wel even nodig om op te warmen in de klas. We maakten

Nadere informatie

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen.

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen. Klasnieuws 3 14 18 september 2015 Tijdens de eerste 4 maanden van het schooljaar hebben wij een studente in onze klas. Febe zit in haar 5de jaar en zal haar stage in ons klasje uitvoeren. Deze week komt

Nadere informatie

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk!

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! Klasnieuws week 28 Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! In de namiddag gingen we compost halen om te mengen met de aarde van onze moestuinbakken. Een ritje in

Nadere informatie

26-30 september 2016 / 30 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

26-30 september 2016 / 30 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 5 / 26-30 september 2016 / 30 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 een vrije dag

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 30 Maandag 6 mei Een nieuwe week ging van start! Week 30 al.. Jeetje, wat gaat het snel!!! Mijn kleine vrienden hadden veel verhaaltjes om onze babbelkring te verrijken. Lili

Nadere informatie

Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws!

Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! Lieve ouders, week 10 Geniet van het klasnieuws! Taal Deze week gebruikten we alle tijd om kern 1 & 2 heel goed in te oefenen. De b is namelijk een moeilijke letter en als we die niet goed inoefenen, gaan

Nadere informatie

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas BLAUWE KLAS 7 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 1 Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas Dag of nacht Iedere dag starten en eindigen we in de kring. De eerste schooldag Vandaag is het woefwoef woensdag

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 24 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Wat ging de week weer snel voorbij! Maandag gingen we al wat op verkenning met een aanbod rond

Nadere informatie

16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 18 / Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS 1 verjaardagsstoel

Nadere informatie

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn.

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn. Week van 20 tot 24 maart 2017 project: kleine raaf Wist je dat?????? - we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn. Toen we

Nadere informatie

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015 KLASNIEUWS 11 16 november 20 november 2015 2 weken geleden had Oskar een plastieken potje ketchup mee. Dan konden wij dit ook kopen in het winkeltje van de klas, zei hij. We zagen op het etiketje tomaten

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera!

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera! KLASNIEUWS 33 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Hieperdepiep hoera! Deze week telde alweer een dagje minder maar wij gingen alvast in stijl van start. We vierden

Nadere informatie

We zijn ook nog op zoek naar: een microscoop, beitels, oude tandenborstels en zeven (~zeef), een beeldhouwer :),...

We zijn ook nog op zoek naar: een microscoop, beitels, oude tandenborstels en zeven (~zeef), een beeldhouwer :),... Hallo lieve ouders Wil je zien wat er zich, deze week, tussen te muren van de groene klas afspeelde? Bekijk dan zeker dit nieuwe klasnieuws. Veel leesplezier! Lieve groetjes Annelies en Katrijn P.S.: De

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Rekenen, taal, schrijven

Rekenen, taal, schrijven week 15-16 Twee weken geleden trok de sneeuw ons naar buiten. Hoewel de sneeuw voor heel wat ellende zorgde, wisten wij die in de klas wel te appreciëren. De foto links werd getrokken vanuit een raam in

Nadere informatie

Thema: Anna eet graag fruit

Thema: Anna eet graag fruit Thema: Anna eet graag fruit Welkom op de markt! We startten de maandag met heel wat lekkers. Juf Sara was naar de winkel geweest en had een zak meegekregen. Daarin zat het materiaal waar we in de hoeken

Nadere informatie

9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 7 / 9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 en doen dat met

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 6 Noten! Deze ochtend kwamen Camille en Olivia binnen met een opgerolde trui waarmee ze een soort buidel hadden gemaakt. vol met okkernoten. Trots als ze waren toonden ze die

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Het eigenwijsje van de week:

Het eigenwijsje van de week: week 13 Het eigenwijsje van de week: We hebben twee manieren om naar mensen en dingen te kijken; een positieve manier en een negatieve. De keuze is aan ons. We waren het allemaal eens: Laat ons maar zoveel

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 5 Thema: fruit Maandag 26 september. Vandaag is Ben kapitein! En Gianny is terug. Hij is ziek geweest, en weer genezen. En, het is open- klas-dag! Iedereen is welkom om

Nadere informatie

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Abe is deze week ons Koorddansertje! Annelies vertelde het verhaal van De hond in de spiegelkamer. Het verhaal liet ons zien dat een vriendelijk woord ook vaak voor een vriendelijk woord bij de ander zorgt. Abe is deze week ons Koorddansertje!

Nadere informatie

16-20 oktober 2017 / 27 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

16-20 oktober 2017 / 27 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 8 / 16-20 oktober 2017 / 27 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 happy birthday

Nadere informatie

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten!

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Klasnieuws week 15 Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Aan de knutseltafel waren er enkele gastjes die graag hun naam wilden schrijven. Ik schreef ze voor

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 8 Maandag 22 oktober Hier zijn we dan terug voor een nieuwe, allerlaatste week voor de herfstvakantie. Er waren deze ochtend heel wat verhaaltjes te horen. Het viel me vooral

Nadere informatie

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi KLASNIEUWS 17 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De kerstvakantie is voorbij en dat maakt me dolblij. Ik vertoef tot februari in de gele klas,

Nadere informatie

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen 2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen ISBN 978 90 488 2819 7 ISBN 978 90 488 2820 3 (e-book) NUR 273 www.mariannebusser-ronschroder.info

Nadere informatie