Klasnieuws uit de gele klas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klasnieuws uit de gele klas"

Transcriptie

1 Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien, andere spulletjes waren nieuw. Hij was ietwat verlegen om te vertellen, maar demonstreren samen met zijn kameraadje Jason was meer zijn ding

2 De stethoscoop.. Thias had een stethoscoop bij. Die van mij was stuk, maar gelukkig werkt die van Thias nog. We mochten allemaal even luisteren naar ons hartje.

3 Tijd voor wat actie! Vandaag mochten we met verf spuiten. Gewone verf kon er niet in. Dat merkten we al snel op. Samen met Jason en Lili deden we er water met de spuit. Een spuitje optrekken vraagt toch wat behendigheid.. maar wij zeggen en herhalen héél vaak van proberen kan je.. LEREN!

4 Dokter. Vandaag leerden wij een liedje kennen. Ik had twee liedjes geselecteerd en de kleuters mochten kiezen met welke we verder gingen. Het werd Dokter. Dokter mijn been doet pijn, heb je een medicijn Dokter mijn been doet pijn, dat is niet fijn. Dokter mijn arm doet pijn, heb je een medicijn Dokter mijn arm doet pijn, dat is niet fijn. Dokter mijn buik doet pijn, heb je een medicijn Dokter mijn buik doet pijn, dat is niet fijn. Daarna gingen we speels aan de slag met het lied. We kregen elk een pleister en mochten het lichaamsdeel aanduiden dat gezongen werd. Natuurlijk zong ik af en toe eens een ander lichaamsdeel. Oortjes open dus

5 Turnen met de blauwe klas Evi was er vandaag niet omdat ze klas 1 en 2 vergezelde op zeeklas. Samen met Marieke en haar blauwe klas hebben we op de kussens gespeeld en gefietst.

6 Verzorgen maar! O nee, nog meer patiënten die nood hadden aan verzorging. Pleister hier, pleister daar en heel veel knuffels verzorgen maar of gewoon een hele dikke knuffel geven om ze beter te maken!

7 18 september Onze twee meiden Olivia en Camille hadden ook nog wat spullen mee om te bekijken. Er waren spulletjes bij dat we nog niet kenden zoals de bloeddrukmeter. Natuurlijk waren ze beide heel erg blij om van alle spulletjes een demo te geven. ;). Ze merkten ook op dat een pleister altijd in een zakje zit. De pleister er uit halen was niet simpel, maar het lukte ons!

8 Wat is van de dokter? Met alle spulletjes die we intussen hadden deden we een spelletje. Welke voorwerpen horen in de dokterstas en welke niet? Bij de jonge kinderen deden we dit met concreet materiaal uit de klas (blokjes, noppen, stethoscoop, pleister,..). De grotere kinderen kregen a\eeldingen te zien en mochten ze ook sorteren.

9 Dinsdag = Nancydag Op dinsdag komt Nancy ons vergezellen in de klas. Nancy trok de verpleegsterschort aan en ging meespelen in het ziekenhuis. Intussen kwamen de kleuters in kleine groep naar de relaxatieruimte boven in de klas. Daar vertelde ik een verhaal van Zaza gevolgd door een massage door en voor de kleuters.

10 Bedankt! In ons ziekenhuis ligt sinds kort een splinternieuwe blauwe mat. Die kregen we gratis cadeau van een gulle schenker. Om hem te bedanken maakten we deze mooie foto! Het bezoek aan de bib Samen met Nancy en de vlinders gingen we deze middag naar de bib. Ook de groene klas ging mee. Wij wandelden achter de groene klas om hun goede voorbeeld te volgen. De kinderen stapten heel flink mee en ook in de bib was hun interesse meteen gewekt. Als iedereen een leuk boekje had gevonden mochten ze hem aan de balie afgeven. Zorgvuldig keken ze wat er met hun boek gebeurde.

11 Vlieg maar.. Vandaag bracht Eva een leuk dingetje mee. Maar wat moesten we er mee doen? We trokken naar buiten om er mee te experimenteren en spelen. Na ons goed gevuld dagje gingen we nog even buiten spelen in het zonnetje.

12 19 september Vandaag trokken we samen met Nancy en de blauwe klas naar de markt. We hadden elk een touw met ringetjes mee. De kinderen mochten elk 1 ring stevig vastnemen. Hun vrije handje hadden ze nodig om te zwaaien. We waren nog niet helemaal op de markt of wij hoorden al heel veel Ooooh! en Hoe schattig! en Wat zijn ze lief!. Gelukkige was er dus een vrij handje om naar al die lieve mensen te zwaaien. We bekeken de kramen maar stopten bij het fruitkraam. We namen enkele appels mee om morgen te verwerken in de klas.

13 Na onze stevige wandeling mochten we natuurlijk allemaal genieten van een stukje appel en nadien nog even ravotten in ons tuintje voor de mama s en papa s er waren.

14 Welke pleister hoort bij welke schaduw? We hadden nog een kleine 5 minuutjes over. Tijd voor een kort spelletje. Welke pleister hoort bij welke schaduw?

15 20 september Vandaag stond het maken van appelmoes centraal samen met de eerste open klas! Voor we aan ons appelmoes konden beginnen bekeken wij de benodigdheden. Natuurlijk de appeltjes, mesjes, snijplanken, afvalemmertje, grote plateau om alle gesneden appeltjes te verzamelen, een kom van Rosita, suiker, stamper en natuurlijk lepels en potjes om nadien te smullen. Al snel waren er veel enthousiaste kids om er aan te beginnen. Maar eerst? Handjes wassen!

16 Wat een enthousiasme bij de kinderen! Zalig om ze bezig te zien! Natuurlijk moeten de appeltjes in de grote kom en nadien nog suiker bij en een piepklein beetje water. De kinderen waren zo blij en opgetogen dat ze graag hun appelmoes wilden delen met de andere begeleidsters. Elke begeleidster kreeg een potje appelmoes. Twee kinderen mochten dit doen. Het ene kind had de taak om de deuren open te doen, het andere kind het kommetje appelmoes te dragen. Natuurlijk moesten ze dan ook nog vertellen wat het was. Niet altijd evident.

17 En nu? Smullen natuurlijk! Eerst keer open klas! De kinderen (vlindertjes van de klas) kregen de kans om deze middag eens in een ander klasje te vertoeven. Iedereen kon zelfstandig een keuze maken. Omdat de rupsjes dit nog niet gedaan hadden, bleven ze voor de eerste keer in ons gele klasje. Het was een fijne middag met een mooi samenspel tussen grotere en kleinere kinderen. Bij het afsluitmomentje vroeg ik wie terug wou komen. Iedereen reageerde enthousiast! Al smolt mijn hart het meest toen ons Eva zei: Het is leuk in de gele klas!.

18 Vriendjes vrijdag! 21 september Vandaag was het turnen bij Evi dus gingen we opnieuw een spelletje spelen in kleine groep. Heel zorgvuldig vulden we pillenpotjes en zochten we de juiste schaduwen bij de pleisters!

19 Kiekjes uit de klas Adempauze Na de middag was het tijd om tot rust te komen met een rustige ademhalingsoefening.

20 Vrijdag vriendjesdag = tik tak! Schitteren om hun verwondering te zien. Ik genoot even hard mee

21 Afsluiten met een relaxerende massage! Agenda Vrijdag 28/9: Vrije dag voor zowel kinderen als begeleiders. Even op rust komen. Zaterdag 29/9: Poetsen in de klas: ouders van Kitana Donderdag 4/10: Klasavond in de gele en blauwe klas. Deze avond gaat door in onze eigen klas en gaat van start om 20u. Tot volgende week lieve vriendjes!

22

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 2 10 september We begonnen onze week rustig met de babbelkring. Ons koorddansertje mag dan de ster bij de juiste dag hangen, het weer bekijken en het juiste symbooltje er bij

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 14 Maandag 10 december Ho ho ho.. Voor Thias was het moment eindelijk aangebroken de kerstgekte kon beginnen! Hij bracht ook een schitterende ster mee. Al snel ontdekten de

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 33 Maandag 27 mei Hé, welk diertje heb jij mee Thias? 'Een slak! En die is er zomaar in gekropen, zei hij! Iedereen had alvast veel bewondering voor zijn slak. Het is trouwens

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 35 Dinsdag 11 juni Een nieuwe week, een nieuw project gaan van start! Vandaag hadden heel wat vriendjes al spulletje mee om te kamperen in de klas. Jasmien bracht haar valies

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 12 Maandag 26 november Ze zijn niet meer weg te denken intussen. Sint en zijn pieten zijn in het land. We gingen vandaag aan de slag in de miniwerktijd met het nabouwen opdrachtenkaarten.

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 28 Dinsdag 23 april Hallooo, hier zijn we weer! En opnieuw met een nieuw meisje deze keer! Welkom lieve Jasmien! Beestige babbelkring! Tijdens de babbelkring kwamen de verhalen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi KLASNIEUWS 17 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De kerstvakantie is voorbij en dat maakt me dolblij. Ik vertoef tot februari in de gele klas,

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 13 Maandag 3 december We startten deze week met een forum voor Sint en zijn Pieten. Het was een mooi verhaal dat verteld en uitgebeeld werd door Annelies van de groene klas!

Nadere informatie

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera!

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera! KLASNIEUWS 31 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Onze driedaagse schoolweek stond in het teken van Moederdag. De kinderen knutselden erop los, en oefenden een versje

Nadere informatie

KLASNIEUWS 20. Welkom in onze klas. Nieuw vriendje in de klas. Cadeau voor de klas

KLASNIEUWS 20. Welkom in onze klas. Nieuw vriendje in de klas. Cadeau voor de klas KLASNIEUWS 20 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Nieuw vriendje in de klas Welkom in onze klas Ditte. Wat ben jij flink gestart! Je ging vrij snel

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 9 Maandag 5 november Ja hoor! We vlogen er vandaag opnieuw in. Heerlijk om alle lieve snoetjes terug te zien! Iedereen was opgewekt en vrolijk. Ik was vooral heel benieuwd om

Nadere informatie

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas BLAUWE KLAS 7 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 1 Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas Dag of nacht Iedere dag starten en eindigen we in de kring. De eerste schooldag Vandaag is het woefwoef woensdag

Nadere informatie

18-22 DECEMBER 2017 / 23 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

18-22 DECEMBER 2017 / 23 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 16 18-22 DECEMBER 2017 / 23 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 som ik graag

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 5 1 oktober Hé, wat zien we daar door ons raam? Een supermooie regenboog. Regen of niet.. Toch even allemaal naar buiten om dit wonder der natuur te aanschouwen. Moet je die

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 10 12 november Dag lieve vriendjes! Een nieuwe week, een nieuwe start! Vrij onthaal.. enkele kiekjes. Miniwerktijd! Na het onthaal en de babbelkring, was Evi er al en dan zijn

Nadere informatie

KLASNIEUWS 1. Wat spannend die eerste schooldag

KLASNIEUWS 1. Wat spannend die eerste schooldag KLASNIEUWS 1 Wat spannend die eerste schooldag Een traantje bij het afscheid, mama of papa uitzwaaien en dan een volle dag met iemand die ze nog niet goed kennen. Even schrik op die grote speelplaats,

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 16 Maandag 7 januari Hier zijn we weer terug! Na een deugddoende vakantie zag ik alle lieve snoetjes terug en wat hadden ze er zin in! We mochten vandaag ook een nieuw vriendje

Nadere informatie

Klasnieuws 4 & 5. overal noten

Klasnieuws 4 & 5. overal noten BLAUWE KLAS 7 OKTOBER 2018 Klasnieuws 4 & 5 overal noten sorteren: in welke mand ligt dezelfde noot? Babbelkring Samen met enkele groene klassers kunnen wij onze ideeën rond ons nieuw project noteren.

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 31 Maandag 13 mei! Wat een blij weerzien was het deze ochtend! De kinderen waren dolenthousiast om te vertellen over moederdag. Drie andere vriendjes hadden hun 4de verjaardag

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 32 Maandag 20 mei In de miniwerktijd kregen we vandaag hulp vanuit de groene klas! Berlijn speelde samen het spel Op de wei, klaar, af! met de kinderen. Boer-erger-je-niet!

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015 KLASNIEUWS 11 16 november 20 november 2015 2 weken geleden had Oskar een plastieken potje ketchup mee. Dan konden wij dit ook kopen in het winkeltje van de klas, zei hij. We zagen op het etiketje tomaten

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 5 Thema: fruit Maandag 26 september. Vandaag is Ben kapitein! En Gianny is terug. Hij is ziek geweest, en weer genezen. En, het is open- klas-dag! Iedereen is welkom om

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 20 Dinsdag 5 februari Ochtendstond geeft goud in de mond. We begonnen vrolijk aan onze dag! Een trein! Plots moest ik meteen komen naar het raam! Een trein! Een trein.. Hola

Nadere informatie

Later die week knipten we het papier in stroken en hingen we die aan de winkel. Onze gevangenis was klaar om in gespeeld te worden!

Later die week knipten we het papier in stroken en hingen we die aan de winkel. Onze gevangenis was klaar om in gespeeld te worden! Klasnieuws week 4 Maandag gingen we aan de slag met het maken van een gevangenis! We hadden hier vorige week al over gebrainstormd en wilden die maken bij de winkel. We keken eerst op de computer hoe een

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 26 Maandag 25 maart Ik heb bloemetjes mee!, riep Jason. Bloemetjes? Je hebt iets anders mee die zeer leuk is. Kleine kweetpakketjes! Leuk leuk! We piepten al even in de doosjes

Nadere informatie

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 JUNI 2016 KLASNIEUWS 35 6 10 juni 2016 Kalender voor de laatste weken: Dinsdag 21 en donderdag 23 juni:

Nadere informatie

KLASNIEUWS 19. Welkom in onze klas. Cadeau voor de klas

KLASNIEUWS 19. Welkom in onze klas. Cadeau voor de klas KLASNIEUWS 19 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Cadeau voor de klas Deze week vierden we de verjaardag van Lili. Lili is woensdag drie jaar geworden

Nadere informatie

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 Maandagochtend hadden wij een sublieme babbelkring. Heel wat kinderen hadden spulletjes mee passend bij ons nieuw project. We luisterden heel goed naar de verhalen

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

Week van 26 tot 30 september 2016 Project:

Week van 26 tot 30 september 2016 Project: Week van 26 tot 30 september 2016 Project: - We maandag, tijdens het forum, uitleg kregen van Tilde (mama Suki) en Suki over het eerste goede doel ( Togozelles) van de reuzenrun. - we deze week allemaal

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

Week van 25 tot 29 mei 2015

Week van 25 tot 29 mei 2015 Week van 25 tot 29 mei 2015 Project: prinsessen Maandag: Pinkstermaandag Dinsdag: Deze week werd ons turnen gewisseld. I.p.v. turnen op donderdag krijgen we éénmalig turen op dinsdag. Na de praatronde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Ons eerste thema van het jaar is: Ik ben ziek. Het thema slaat goed aan omdat er in deze periode héél veel peuters ziek zijn. We beginnen met een boekje voorlezen:

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Welkom in onze klas. De nieuwe aanwezigheidskalender. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 18. Welkom in onze klas. De nieuwe aanwezigheidskalender. Turnen met Evi KLASNIEUWS 18 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De nieuwe aanwezigheidskalender Elke ochtend starten we met een kringmoment. Op dat moment bekijken

Nadere informatie

Abe is deze week ons Koorddansertje!

Abe is deze week ons Koorddansertje! Annelies vertelde het verhaal van De hond in de spiegelkamer. Het verhaal liet ons zien dat een vriendelijk woord ook vaak voor een vriendelijk woord bij de ander zorgt. Abe is deze week ons Koorddansertje!

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 6 Noten! Deze ochtend kwamen Camille en Olivia binnen met een opgerolde trui waarmee ze een soort buidel hadden gemaakt. vol met okkernoten. Trots als ze waren toonden ze die

Nadere informatie

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo KLASNIEUWS 34 Opnieuw enkele kinderen die voor één dagje een feestvarken mogen zijn! Senne start deze week. Hij werd er zaterdag 3! JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij.

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij. Klasnieuws week 34 Maandag was het zoals de rest van de week zeer warm en dat al van s morgens. Daarom besloot ik om enkele tafeltjes en stoelen op ons terrasje te zetten. Ook tijdens enkele andere momenten

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 17 Maandag 14 januari Jaa, vandaag was het pinguïndag! Eppo had alvast een hele leuke pinguïn mee en toonde die natuurlijk vol trots aan zijn kameraadjes! Ook Ditte had iets

Nadere informatie

KLASNIEUWS 5. Nu heb ik wat plaats op pagina 1 van mijn nieuwsje. ;)

KLASNIEUWS 5. Nu heb ik wat plaats op pagina 1 van mijn nieuwsje. ;) KLASNIEUWS 5 We hadden op maandag een vrije dag. Zowel de kinderen als de begeleiders konden de vele prikkels van de eerste maand, even een plaatsje geven. Nu heb ik wat plaats op pagina 1 van mijn nieuwsje.

Nadere informatie

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan.

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan. 7 maart-15 maart 2017 Project kleine raaf Kijk daar vliegt iets! Ik zie een vogel! Het is kleine raaf! Doorheen de week waren de kleuters echte vogelspotters. Dinsdag was de klas dan ook omgetoverd in

Nadere informatie

Klasnieuws week 1. Welkom allemaal! Deze week werden alle nieuwe hoeken en het nieuwe spelmateriaal uitgetest op zen best! J

Klasnieuws week 1. Welkom allemaal! Deze week werden alle nieuwe hoeken en het nieuwe spelmateriaal uitgetest op zen best! J Klasnieuws week 1 Welkom allemaal! Deze week werden alle nieuwe hoeken en het nieuwe spelmateriaal uitgetest op zen best! J Op dinsdag krijgen we hulp van Nancy! Samen met haar gingen de gastjes aan de

Nadere informatie

Verpleegkunde RETO

Verpleegkunde RETO Verpleegkunde RETO - 2009 ? Kan Pictogrammen jij deze vragen beantwoorden? Voor deze activiteit heb je lijm nodig. Hier mag je een naam schrijven of je stempel zetten. Wat is niet juist. Zet er maar een

Nadere informatie

Elke letter zijn verhaal

Elke letter zijn verhaal Elke letter zijn verhaal Eerste druk, 2014 2014 Bregje Scholten Tekst en illustraties: Bregje Scholten isbn: 9789048434404 nur: 272 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan

Nadere informatie

Klasnieuws 2 07-11 september 2015

Klasnieuws 2 07-11 september 2015 Wat doen de kinderen vlak na het uitzwaaien van mama of papa? Enkele kiekjes tijdens het vrij onthaal en speelmomenten in de klas. Waan je maar even als vliegje in onze klas :) Klasnieuws 2 07-11 september

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

Kindervoorlichtingsboekje OVER INTRATHECALE BACLOFENTOEDIENING

Kindervoorlichtingsboekje OVER INTRATHECALE BACLOFENTOEDIENING Kindervoorlichtingsboekje OVER INTRATHECALE BACLOFENTOEDIENING Illustraties gemaakt door G. Bazan Als je benen en armen stijf zijn en je kunt niet lekker in je rolstoel zitten dan krijg je medicijnen

Nadere informatie

Week van 4 januari tot 8 januari 2016

Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Project: Maandag: Het was weer even wennen na twee weken vakantie, maar iedereen kwam enthousiast terug naar de klas! Tijdens het forum hoorden we dat Winter grote

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

1 SEPTEMBER 2017 / 16 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

1 SEPTEMBER 2017 / 16 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 1 / 1 SEPTEMBER 2017 / 16 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS stukje over in één van mijn klasnieuwsjes! Geniet alvast van deze blikvangers van de eerste schooldag!

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 9 Thema: Oranje! Maandag 24 oktober. Vandaag is Milan kapitein. De kleuters vertellen een beetje. Anderen luisteren. Over de brandweer, wordt niks meer gezegd. Voorlopig

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 8 Thema: De brandweer! Vandaag is Gianny Ben kan nog niet naar kapitein. En wie komt er op bezoek? Ben! school komen want zijn arm zit nog altijd in de gips. En daarna gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat Klasnieuws week 10 Maandag zijn we de week gestart met een zeer uitgebreide babbelkring. Iedereen had wel iets te vertellen over de vakantie of had iets leuks mee naar de klas waar een verhaal bij hoorde.

Nadere informatie

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen!

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Er was ook bezoek van Max. We konden Max heel trots vertellen dat de Koorddanser

Nadere informatie

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag. Klasnieuws week 29 Maandag werd er heel geconcentreerd gewerkt en gespeeld door velen. Er werden heel wat blokkenpuzzels gemaakt, met de kleine vormpjes werden er figuren nagemaakt, met de steekparels

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera!

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera! KLASNIEUWS 33 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Hieperdepiep hoera! Deze week telde alweer een dagje minder maar wij gingen alvast in stijl van start. We vierden

Nadere informatie

16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 18 / Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS 1 verjaardagsstoel

Nadere informatie

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag.

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag. 21 24/03/ 17 Hallo Iedereen! Zoals jullie op het klasnieuws van vorige week konden lezen, kom ik, Ann-Sophie Carrein (studente derde jaar kleuteronderwijs) voor de komende 6 weken naar de groene klas.

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

- we het deze week vooral over kabouters en paddenstoelen hebben? - we de verjaardag van Ilse vierden? We maakten paddenstoelen cupcakes.

- we het deze week vooral over kabouters en paddenstoelen hebben? - we de verjaardag van Ilse vierden? We maakten paddenstoelen cupcakes. Week van 24 tot 28 oktober 2016 Project: Het bos en zijn bewoners - we het deze week vooral over kabouters en paddenstoelen hebben? - we de verjaardag van Ilse vierden? We maakten paddenstoelen cupcakes.

Nadere informatie

Week van 7 december tot 11 december 2015

Week van 7 december tot 11 december 2015 Week van 7 december tot 11 december 2015 Project: Kerst/Nieuwjaar Maandag: Het werd vandaag een dansforum met verschillende dansen: twee volksdansen, het standbeeld van kapitein Winokio en de schooldans

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 4 / 18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 dan kunnen we

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

13 17/03/ 17. Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>>

13 17/03/ 17. Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>> 13 17/03/ 17 Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>>

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 8 Maandag 22 oktober Hier zijn we dan terug voor een nieuwe, allerlaatste week voor de herfstvakantie. Er waren deze ochtend heel wat verhaaltjes te horen. Het viel me vooral

Nadere informatie

t Vlindertje maand september 2011.

t Vlindertje maand september 2011. t Vlindertje maand september 2011. 1.Algemeen: Beste Vlinderlezers, Hier zijn we weer met het eerste maandelijks nieuws over ons schooltje en jullie kleuters! 2.Data om niet te vergeten voor volgend schooljaar.

Nadere informatie

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk!

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! Klasnieuws week 28 Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! In de namiddag gingen we compost halen om te mengen met de aarde van onze moestuinbakken. Een ritje in

Nadere informatie

4-8 september 2017 / 22 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

4-8 september 2017 / 22 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 2 / 4-8 september 2017 / 22 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 voor het maken

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer Week van 17 tot 21 april 2017 Project: verkeer - dat we maandag nog een extra dagje vakantie hadden? Het was dan ook raar om dinsdag als eerste dag te hebben - dat met de ganse school rond verkeer werken?

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 29 Maandag 29 april We zijn onze dag beestig gestart! Wat een toffe babbelkring! Ik schrijf nu al met balpen omdat we anders plaats te kort zouden hebben. Heel wat vriendjes

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Een batterijtje voor Manu High five van Manu en Rob. Het verhaal van Manu die een pacemaker krijgt. Verteld door Rob, de knuffelrobot.

Een batterijtje voor Manu High five van Manu en Rob. Het verhaal van Manu die een pacemaker krijgt. Verteld door Rob, de knuffelrobot. Een batterijtje voor Manu High five van Manu en Rob Het verhaal van Manu die een pacemaker krijgt. Verteld door Rob, de knuffelrobot. HARTEKINDEREN VZW 1 Manu Dit is Manu, gewoon een jongetje, niets speciaals.

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Kijk eens wie mijn vriendjes van de klas zijn? Onze gele klas telt 15 vriendjes waarvan 10 vlinders (eersteklassertjes) en 5 rupsjes ( peuterkes)!

Kijk eens wie mijn vriendjes van de klas zijn? Onze gele klas telt 15 vriendjes waarvan 10 vlinders (eersteklassertjes) en 5 rupsjes ( peuterkes)! Een nieuwe schooldans, vrolijke gezichten, elkaar (weer) ontmoeten, leuke vakantieverhalen, sfeervolle muziek, nieuwe weetjes, het koordmoment, bezoek aan de klassen, eentje drinken, smullen van de heerlijke

Nadere informatie

Klasnieuws 16. Ringeling, een nieuw project. Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019

Klasnieuws 16. Ringeling, een nieuw project. Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019 BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019 Klasnieuws 16 Ringeling, een nieuw project Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. De meegebrachte bal van Manon zorgde voor wat bowlingfun in

Nadere informatie

5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden.

5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden. 5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden. Tijdens het eerste maandagforum konden we luisteren naar

Nadere informatie

KLASNIEUWS 4. Dit oefenden we ook na de middag met de vlinders. We hadden het toen ook over ik heb te veel of te weinig kastanjes.

KLASNIEUWS 4. Dit oefenden we ook na de middag met de vlinders. We hadden het toen ook over ik heb te veel of te weinig kastanjes. KLASNIEUWS 4 Op maandag starten wij in alle rust in de klas. Na onze dagelijkse kring weten we al snel waarmee we zullen starten. Er werden kastanjes meegebracht naar de klas en enkele vlinders vertelden

Nadere informatie

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag:

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag: Week van 18 tot 22 mei 2015 Project: prinsessen Maandag: Deze morgen, na het forum, kwamen we in de kring. Enkele kinderen brachten spullen mee voor ons nieuw prinsessenproject. Maar eerst wilde ik nog

Nadere informatie

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen.

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen. Klasnieuws 3 14 18 september 2015 Tijdens de eerste 4 maanden van het schooljaar hebben wij een studente in onze klas. Febe zit in haar 5de jaar en zal haar stage in ons klasje uitvoeren. Deze week komt

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

- we starten met het maken van onze mijter? Dat is één opdracht van onze wat willen we doen lijst.

- we starten met het maken van onze mijter? Dat is één opdracht van onze wat willen we doen lijst. Week van 21 tot 25 november 2016 Project: Sinterklaas - we een paard op stal hebben? Hij staat op de voordeur :-). - we elke dag wel enkele sinterklaasliedjes zingen? - we ook enkele leuke versjes oefenen?

Nadere informatie