KLASNIEUWS 4. Dit oefenden we ook na de middag met de vlinders. We hadden het toen ook over ik heb te veel of te weinig kastanjes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLASNIEUWS 4. Dit oefenden we ook na de middag met de vlinders. We hadden het toen ook over ik heb te veel of te weinig kastanjes."

Transcriptie

1 KLASNIEUWS 4 Op maandag starten wij in alle rust in de klas. Na onze dagelijkse kring weten we al snel waarmee we zullen starten. Er werden kastanjes meegebracht naar de klas en enkele vlinders vertelden me dat de witte verf op de buiken van de zebra s al droog was (maw Marieke, we kunnen verder werken ;) ) Wanneer de rupsjes bij Evi sporten, werken wij met fluisterstemmetjes in de klas. De vlinders kiezen een tafel waar we echt aan het werken gaan. Maandag hadden ze keuze uit werken: - met de kastanjes aan de kleitafel werken - puzzelen - strepen maken met plasticine - knutseltafel: zebra afwerken Met de rupsjes raapten we nog wat extra kastanjes zodat we alle strepen op onze kringtafel ermee konden bedekken. Heb je nog kastanjes nodig of is je streep helemaal vol? Dit oefenden we ook na de middag met de vlinders. We hadden het toen ook over ik heb te veel of te weinig kastanjes. In de namiddag mogen de kinderen vaak vrij knutselen met alles wat in ons knutselkastje staat. Lijmen is een vaardigheid die nog echt aangeleerd moet worden. Laten we dit even oefenen door middel van vele gekleurde strepen te lijmen op hun blad.

2 Op dinsdag hebben wij terug hulp van Kimberly. Vandaag zorgde ze zelf ook voor een activiteit. De zebra was opgestaan zonder strepen. Wij hielpen de zebra door deze erop te tekenen. Na de speeltijd haalde ik de muziekkoffer uit. Wat zit er in? Waar denk je aan? Een grote aap met een banaan. Een heel dik boek met een verhaal snoepjes om te delen voor allemaal Wat zit er in? Wat zou het zijn? Een krokodil of een konijn Een verrassing misschien, kom doe open ik wil het zien. Samen zingen en spelen vinden wij reuzefijn! Stoppen op het juiste signaal wordt nu nog grondig geoefend en dit op allerlei manieren. Vandaag speelden we net zolang muziek als de slinger die uit Marieke haar doosje kwam. We gaan een liedje liedje, we gaan een liedje zingen (stappen, klappen) Tralalala lala la Na de middag bleven we muziek horen in de klas. Al dansend leren wij onze lichaamshelften beter kennen, leren we onze stiften met een pengreep nemen (ipv vuistgreep). We tekenen lange en korte strepen (op het ritme van de regendruppels in het lied) - Met de handen in de verf - Met een penseel aan het schilderbord - Met wasco s in ons groeiboek.

3 Woensdag = Nancy dag :) Na een kringmoment vol showen van hun kledij, met al niet vlekken of strepen. Trok Nancy naar het zaaltje om daar aan de slag te gaan met de lintjes. Daarna speelden we in de gele klas want Elien had een overlegmomentje, we zorgden samen met Nancy ook voor de kinderen van de gele klas. Het regenweertje zorgt ervoor dat we al een eindje niet meer konden wandelen op woensdag. Maar dat vinden we helemaal niet erg, want vandaag maakten we pizza s in de klas. Pizza met allerlei groentjes tot Nancy s verbazing smulden we die allemaal op. Niemand die zuurde over de vele champignons op de pizza. Hmm, dit moet ik ook even aan mijn kindjes thuis vertellen :) Smakelijk!

4 Op donderdagochtend komen we opnieuw rustig de klas binnen, na een namiddag thuis tot rust komen, zoeken wij ook in de klas opnieuw ons plekje. Tijd om enkele dingen af te werken, zo konden ook Finn, Merin en Juune hun schrijfdans werkje tot een goed einde brengen. Marieke had ons fruit in strepen gelegd. De fruitstukjes namen we 1 voor 1 met onze 2 grijpvingers vast. Om er nadien heerlijk van te smullen op onze bank. Heel bewust ons fruit opstellen is zoveel lekkerder dan het fruit naar binnenschrokken. Wat zat er vandaag in onze dramakoffer. Een rechte streep (stok) en een kronkel streep (lint). Na een kort poppenspel met deze 2 acteurs (stokje en lint) lieten we ze dansen in onze klas. Om 11 uur kregen we bezoek van 3 meisjes uit de rode klas. Tijd om terug samen spelletjes te spelen. De blauwe klas kon een dominospel aanbieden, de rode klassers hadden een politiespel mee. Wat blonken die in hun velleke tijdens deze activiteit. Victor wou nog eens op strepenjacht. Samen zochten wij op de speelplaats en in het bos naar strepen. We vonden er heel wat, die werden netjes genoteerd op een groot bord. Is het mijn tekentalent ;) of hebben de kinderen hier echt heel veel onthouden? Want de dag nadien konden we alles nog opnieuw vertellen. Trots op hen!

5 Mini werktijd op vrijdag, even rustig aan de slag tot de zandloper leeg is. - strepen trekken in de verf met de spatels - aan de slag met de witte bakken Na de speeltijd maakte ik echt eens tijd om mee te spelen met de kinderen. Heerlijk is dit! We eindigden bij de leestent, gezellig samen in een boekje neuzen. Op de site zal je een filmpje vinden. Niet schrikken we konden het echt heel stil maken :) Tijdens ons yogamomentje filmde ik al even de kinderen tijdens het tot rust komen op de mat. Dit doen we steeds bij de start van het yogamomentje. Onze buik vastnemen en even goed in en uitademen. We kunnen echt voelen hoe onze buik op en neer beweegt. Probeer het thuis ook maar eens uit. We hadden hierna nog eventjes tijd om ook bij het laatste wensje een vinkje te plaatsen. Annabel wou nog eens schminken, maar dan echt zelf. Laten we dit maar eens proberen. Even loslaten voor mij en hen het vertrouwen geven. Dit ging verrassend goed bij deze jonge bende! We werden allemaal weer poesjes of tijgers met strepen. Dit was ook onze laatste activiteit van ons project, we konden het weekend met een voldaan gevoel starten.

6 SPORTEN bij Evi. We sporten eens met onze eigen schoenen (nee, deze mochten we voor 1 keer niet aan onze voeten). Op vrijdag maakte even 4 verschillende sporthoekjes. Waarbij we opnieuw konden experimenteren met verschillende materialen.

7 Een beetje ditjes en datjes :) - Vrijdag 11 oktober is er Sobermaal. Traditiegetrouw eten wij allemaal soep en boterhammen in het kleuterzaaltje, samen met de kinderen van de gele, rode en groene klas. Hiervoor betalen jullie een warme maaltijd. Met die centjes kunnen we 3 kinderen van Saranalaya terug een jaar naar school laten gaan. Een warme gedachte dat we 3 koorddansers in India hebben, die ook mogen genieten van samen spelen met de vrienden, leren lezen, leren tekenen en schrijven,. - Wie ons wil helpen om een heerlijk soepje te maken, mag een groente doneren. Er staat hiervoor een mandje klaar in de inkom van de klas. Indien er ouders zijn die willen helpen groenten snijden die zijn op donderdag over de middag en een stukje in de namiddag welkom! - Zaterdag staat er terug een poets- en klusdag gepland! Ik hang de poetssleutel deze maal aan het haakje van Victor. En wellicht krijgt de papa van Daan nog bericht van Wim omtrent de klusje die zaterdag kunnen gebeuren. Alvast bedankt! Ik kan het al - rubriekje :) Na de tip tijdens een klasnieuws van enkele weken terug ivm kort afscheid nemen, ben ik hier al met een volgend weetje. Wist je dat een fopspeen vanaf de kinderen naar school beginnen te gaan, het best in de bedjes blijven? Wanneer de kinderen overdag heel vaak hun tuutje in de mond hebben, kan er in die mondholte niet verder gewerkt worden aan de juiste uitspraak. De vorming van de tanden, de houding van de tong, is o zo belangrijk bij de articulatie van alle klanken. In de klas worden die fopspenen al heel snel (door de kinderen zelf) in ons potje gelegd, de kinderen vragen daar eigenlijk gedurende de dag niet meer naar. We kunnen hier samen aan werken om de fopspenen stilletjes aan naar bed te verbannen :) Zo hebben de vele taalspelletjes in de kring hun effect. Maak er misschien een gewoonte van bij een verdrietje of uitgeput na een dagje in de klas, een knuffelbeer/hun doekje/ aan te bieden. Ja hoor, ze kunnen het echt al ;)

Je kan er gaatjes meeprikken. Dit bracht ons al snel naar de knutseltafel. We prikken er gaatjes in een blad. Ik kan door zo n klein gaatje piepen.

Je kan er gaatjes meeprikken. Dit bracht ons al snel naar de knutseltafel. We prikken er gaatjes in een blad. Ik kan door zo n klein gaatje piepen. KLASNIEUWS 6 Enkele verhaaltjes uit onze ochtendkring op maandagmorgen: Atiya had een trui die super zacht aanvoelde en Annabel kende een trucje met haar lijf. Het zachte stofje van Atiya komt later vandaag

Nadere informatie

KLASNIEUWS 5. Nu heb ik wat plaats op pagina 1 van mijn nieuwsje. ;)

KLASNIEUWS 5. Nu heb ik wat plaats op pagina 1 van mijn nieuwsje. ;) KLASNIEUWS 5 We hadden op maandag een vrije dag. Zowel de kinderen als de begeleiders konden de vele prikkels van de eerste maand, even een plaatsje geven. Nu heb ik wat plaats op pagina 1 van mijn nieuwsje.

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

KLASNIEUWS 1. Wat spannend die eerste schooldag

KLASNIEUWS 1. Wat spannend die eerste schooldag KLASNIEUWS 1 Wat spannend die eerste schooldag Een traantje bij het afscheid, mama of papa uitzwaaien en dan een volle dag met iemand die ze nog niet goed kennen. Even schrik op die grote speelplaats,

Nadere informatie

KLASNIEUWS 2. Proficiat, Anemone! Deze ochtend ontdekten we heel wat dieren op de truitjes van de kinderen. Giraffen, zebra s, jachtluipaarden,.

KLASNIEUWS 2. Proficiat, Anemone! Deze ochtend ontdekten we heel wat dieren op de truitjes van de kinderen. Giraffen, zebra s, jachtluipaarden,. KLASNIEUWS 2 Anemone was vorige week jarig, ze had nog haar feestje in de klas te goed. Terwijl de vriendjes van de klas haar taart schilderden, was ons feestvarken druk bezig met haar kroon. Heel zorgvuldig

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

KLASNIEUWS 3. Ik wens je veel leerervaring toe, Kimberly.

KLASNIEUWS 3. Ik wens je veel leerervaring toe, Kimberly. KLASNIEUWS 3 We kregen deze week bezoek van Kimberly. Een studente uit het 5de jaar. Vanaf volgende week komt ze elke dinsdag in onze klas helpen, dit tot aan de kerstvakantie. Af en toe zal ze ook een

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas BLAUWE KLAS 7 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 1 Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas Dag of nacht Iedere dag starten en eindigen we in de kring. De eerste schooldag Vandaag is het woefwoef woensdag

Nadere informatie

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 Maandagochtend hadden wij een sublieme babbelkring. Heel wat kinderen hadden spulletjes mee passend bij ons nieuw project. We luisterden heel goed naar de verhalen

Nadere informatie

Klasnieuws 4 & 5. overal noten

Klasnieuws 4 & 5. overal noten BLAUWE KLAS 7 OKTOBER 2018 Klasnieuws 4 & 5 overal noten sorteren: in welke mand ligt dezelfde noot? Babbelkring Samen met enkele groene klassers kunnen wij onze ideeën rond ons nieuw project noteren.

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

Later die week knipten we het papier in stroken en hingen we die aan de winkel. Onze gevangenis was klaar om in gespeeld te worden!

Later die week knipten we het papier in stroken en hingen we die aan de winkel. Onze gevangenis was klaar om in gespeeld te worden! Klasnieuws week 4 Maandag gingen we aan de slag met het maken van een gevangenis! We hadden hier vorige week al over gebrainstormd en wilden die maken bij de winkel. We keken eerst op de computer hoe een

Nadere informatie

Klasnieuws 17. ringen overal

Klasnieuws 17. ringen overal BLAUWE KLAS 14 JANUARI 2019 Klasnieuws 17 ringen overal In alles wat de kinderen meebrengen of zien, wijs ik hen ook op de vorm is het een cirkel, met een gaatje in? De cd van Victor b r a c h t o n s

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk!

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! Klasnieuws week 28 Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! In de namiddag gingen we compost halen om te mengen met de aarde van onze moestuinbakken. Een ritje in

Nadere informatie

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor.

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor. Klasnieuws week 24 Vanaf maandag zette ik op de twee tafels en de spelletjestafel niets meer klaar. Ze mogen nu zelf een spelletje uit de kast halen die ze al kennen en willen spelen en dozen kiezen uit

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 JUNI 2016 KLASNIEUWS 35 6 10 juni 2016 Kalender voor de laatste weken: Dinsdag 21 en donderdag 23 juni:

Nadere informatie

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015 KLASNIEUWS 11 16 november 20 november 2015 2 weken geleden had Oskar een plastieken potje ketchup mee. Dan konden wij dit ook kopen in het winkeltje van de klas, zei hij. We zagen op het etiketje tomaten

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat Klasnieuws week 10 Maandag zijn we de week gestart met een zeer uitgebreide babbelkring. Iedereen had wel iets te vertellen over de vakantie of had iets leuks mee naar de klas waar een verhaal bij hoorde.

Nadere informatie

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt! Klasnieuws week 2 Maandag vierden we Helle haar verjaardag. De hele dag zorgde Helle voor leuke liedjes. Dankjewel DJ Helle! In de kring zongen we voor haar en vierden we haar verjaardag uitvoerig! Helle

Nadere informatie

In het bed werd zeer veel gespeeld deze week. Hier enkele sfeer foto s waar je duidelijk kan zien dat de gastjes zich fysiek graag uitdagen en eens

In het bed werd zeer veel gespeeld deze week. Hier enkele sfeer foto s waar je duidelijk kan zien dat de gastjes zich fysiek graag uitdagen en eens Klasnieuws week 12 Maandag begonnen we voor één keer al aan het moetje. Normaal is dit pas op dinsdag, maar deze keer dus al op maandag. Het moetje van deze week was een kabouter pinnenmuts maken met een

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project?

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project? Klasnieuws week 23 Hoi hoi! Deze week vlogen we in ons project de ruimte! Wat een fantastisch thema om rond te werken! De hele week lang leefde het zeer sterk bij alle kleuters. Maandag gingen we in de

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

Klasnieuws 8. Babbelkring. Eekhoorntje Roetsj START TO SPORT (MET EVI) HANDEN UIT DE MOUWEN SAMEN IN DE KRING MINI WERKTIJD TEKENEN EN ZOVEEL MEER

Klasnieuws 8. Babbelkring. Eekhoorntje Roetsj START TO SPORT (MET EVI) HANDEN UIT DE MOUWEN SAMEN IN DE KRING MINI WERKTIJD TEKENEN EN ZOVEEL MEER BLAUWE KLAS 22 OKTOBER 2018 Klasnieuws 8 Eekhoorntje Roetsj Babbelkring De ideetjes die we bij de start van ons project noteerden konden we deze week allemaal afvinken. Wat een geluk want de herfstvakantie

Nadere informatie

Klasnieuws 16. Ringeling, een nieuw project. Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019

Klasnieuws 16. Ringeling, een nieuw project. Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019 BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019 Klasnieuws 16 Ringeling, een nieuw project Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. De meegebrachte bal van Manon zorgde voor wat bowlingfun in

Nadere informatie

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo KLASNIEUWS 34 Opnieuw enkele kinderen die voor één dagje een feestvarken mogen zijn! Senne start deze week. Hij werd er zaterdag 3! JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

In de namiddag gingen we terug aan de slag met de werktijd van deze week. Het moetje bestond eruit om een toren van lego na te bouwen.

In de namiddag gingen we terug aan de slag met de werktijd van deze week. Het moetje bestond eruit om een toren van lego na te bouwen. Klasnieuws week 7 Dinsdag in de kring werden er een paar verhalen verteld over Halloween. Bij sommige kindjes thuis ging er een spook of spinnenweb, iemand anders vertelde dat je dan aan de huizen langs

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij.

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij. Klasnieuws week 34 Maandag was het zoals de rest van de week zeer warm en dat al van s morgens. Daarom besloot ik om enkele tafeltjes en stoelen op ons terrasje te zetten. Ook tijdens enkele andere momenten

Nadere informatie

Daarna gingen we ook al aan de slag met één van de moetjes van deze week. Zelf kraspapier maken en een tekening erop zetten. Hem in een mooi jasje

Daarna gingen we ook al aan de slag met één van de moetjes van deze week. Zelf kraspapier maken en een tekening erop zetten. Hem in een mooi jasje Klasnieuws week 21 Maandag was het duidelijk dat het ridder-en prinsessenproject voorbij was. In de bouwhoek werden er heel veel beyblades gemaakt. Knap hoe ze zelf een systeem uitvonden om beyblades te

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 4

Het klasnieuws: week 4 Het klasnieuws: week 4 Ditjes en datjes Maandag 6 oktober: we gaan naar het bos en is er atelier Woensdag 22 oktober: pedagogische studiedag 25 oktober 2 november: herfstvakantie Vrijdag 12 en zaterdag

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Welkom in onze klas. De nieuwe aanwezigheidskalender. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 18. Welkom in onze klas. De nieuwe aanwezigheidskalender. Turnen met Evi KLASNIEUWS 18 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De nieuwe aanwezigheidskalender Elke ochtend starten we met een kringmoment. Op dat moment bekijken

Nadere informatie

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi KLASNIEUWS 17 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De kerstvakantie is voorbij en dat maakt me dolblij. Ik vertoef tot februari in de gele klas,

Nadere informatie

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen Klasnieuws week 5 Maandag zaten we nog eens in de kring en bespraken wat we nog graag wilden doen binnen ons project. Zo wilden ze graag een poes knutselen. Ook wilden we graag iets bakken. En wat past

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

En nu niet schrikken J

En nu niet schrikken J Klasnieuws week 9 Maandag vlogen we erin met een dikke patat! Of zou ik zeggen met een dikke pompoen. We namen onze pompoen van de kast en haalden alles eruit wat we konden. Letterlijk en figuurlijk J

Nadere informatie

Klasnieuws 19. at the carwash

Klasnieuws 19. at the carwash BLAUWE KLAS 28 JANUARI 2019 Klasnieuws 19 Babbelkring at the carwash Brrr, mijn handen hebben koud, Marieke. Inderdaad, na iedere speeltijd was het toch wel even nodig om op te warmen in de klas. We maakten

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 12 Maandag 26 november Ze zijn niet meer weg te denken intussen. Sint en zijn pieten zijn in het land. We gingen vandaag aan de slag in de miniwerktijd met het nabouwen opdrachtenkaarten.

Nadere informatie

Klasnieuws week 32. Wat heb je nodig? - Lege fles - Trechter (best 2) - 1 zakje bakpoeder - Azijn (+/- 100 ml) - 1 ballon

Klasnieuws week 32. Wat heb je nodig? - Lege fles - Trechter (best 2) - 1 zakje bakpoeder - Azijn (+/- 100 ml) - 1 ballon Klasnieuws week 32 Maandag bracht ik een techniekkoffer mee. Deze had doosje met verschillende proefjes met water. Er zaten 4 waterproefjes in die we konden uitproberen. Per groepje mochten ze er 1 (en

Nadere informatie

/ / /05/ 16

/ / /05/ 16 03 14/10/ 16 17 20/05/ 16 Kring op maandag: We ontdekten een nieuwe maand tijdens het invullen van de kalenders. Na even zoeken nadenken, gissen en missen, zijn we bij de maand OKTOBER gekomen. Verder

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten!

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Klasnieuws week 15 Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Aan de knutseltafel waren er enkele gastjes die graag hun naam wilden schrijven. Ik schreef ze voor

Nadere informatie

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen!

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! Klasnieuws week 10 Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! We keken een filmpje over honden en ontdekten dat er vele verschillende soorten bestaan, rassen.

Nadere informatie

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen!

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Er was ook bezoek van Max. We konden Max heel trots vertellen dat de Koorddanser

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

13 17/03/ 17. Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>>

13 17/03/ 17. Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>> 13 17/03/ 17 Ja, we hebben de zon gezien dit weekend en dat konden we merken in onze kring >>>

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Forum Kijkkring: groot-klein- Zwemmen Babbelkring Afwerken moetwerkjes. Kalenderkring middelgroot > Landen België, Polen Moetwerkje: Spel bij Ka- en Turkije.

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding die

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 33 Maandag 27 mei Hé, welk diertje heb jij mee Thias? 'Een slak! En die is er zomaar in gekropen, zei hij! Iedereen had alvast veel bewondering voor zijn slak. Het is trouwens

Nadere informatie

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman.

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman. Klasnieuws week 25 Hallo, Mijn naam is Cedric Herreman, derdejaarsstudent Bachelor in het Kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool VIVES te Tielt. Tussen 12 maart en 30 maart loop ik stage bij u zoon

Nadere informatie

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 24 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Wat ging de week weer snel voorbij! Maandag gingen we al wat op verkenning met een aanbod rond

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Ditjes en datjes. De speurreuzen

Ditjes en datjes. De speurreuzen Ditjes en datjes Dinsdag en donderdag turnen: gemakkelijke kledij en geen rokjes. Het is telkens het 1 ste uurtje turnen. Gelieve op tijd te zijn. 16 november: speurreuzen en kinderfuif 4 december: de

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 4 / 19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 we krijgen hem

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

Week van 25 tot 29 mei 2015

Week van 25 tot 29 mei 2015 Week van 25 tot 29 mei 2015 Project: prinsessen Maandag: Pinkstermaandag Dinsdag: Deze week werd ons turnen gewisseld. I.p.v. turnen op donderdag krijgen we éénmalig turen op dinsdag. Na de praatronde

Nadere informatie

Week van 09 tot 13 januari Project:

Week van 09 tot 13 januari Project: Week van 09 tot 13 januari 2017 Project: - we maandagmorgen een heleboel te vertellen hadden? We splitsten de praatronde in 2. Een deel voor en een deel na de speeltijd. - er leuke dingen uit de kring

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 5 Thema: fruit Maandag 26 september. Vandaag is Ben kapitein! En Gianny is terug. Hij is ziek geweest, en weer genezen. En, het is open- klas-dag! Iedereen is welkom om

Nadere informatie

KLASNIEUWS 29 & 30. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 29 & 30. ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Nadere informatie

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen.

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen. Klasnieuws week 1 Maandag vlogen we helemaal in ons nieuw project Halloween! Aan de knutseltafel werkten we voor de eerste keer met waterverf. Maar het was geen gewone waterverf, het was toverwaterverf!

Nadere informatie

We speelden buiten een sportspelletje over vlinders en rupsen.

We speelden buiten een sportspelletje over vlinders en rupsen. Klasnieuws week 37 Maandag leefde ons project nog steeds enorm in de klas. Al van s morgens kwam er terug een nieuwe input. Tof! Jef had in de opvang samen met Marcel heel wat pissebedden, kevers en nog

Nadere informatie

Klasnieuws 18. Restaurant Blauwe klas

Klasnieuws 18. Restaurant Blauwe klas BLAUWE KLAS 21 JANUARI 2019 Klasnieuws 18 Babbelkring Restaurant Blauwe klas We zien cijfers op onze scheurkalender staan Bij die cijfers hoort een getalbeeld (bollen) die plaats ik er graag bij. Zo kunnen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 14 Maandag 10 december Ho ho ho.. Voor Thias was het moment eindelijk aangebroken de kerstgekte kon beginnen! Hij bracht ook een schitterende ster mee. Al snel ontdekten de

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3 week 4&5

Klasnieuws klas 3 week 4&5 Klasnieuws klas 3 week 4&5 De voorbije twee weken werkten we goed verder; we oefenden vooral onze tafels in, maakten oefeningen op woorden met d/t achteraan, herhaalden de ei-woorden uit klas 2, We leerden

Nadere informatie

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen.

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen. Klasnieuws 3 14 18 september 2015 Tijdens de eerste 4 maanden van het schooljaar hebben wij een studente in onze klas. Febe zit in haar 5de jaar en zal haar stage in ons klasje uitvoeren. Deze week komt

Nadere informatie

We maakten in de kring een brainstorm van alles wat we wilden doen over ons project. We wilden van de klas een kasteel maken, dus maakten we kantelen

We maakten in de kring een brainstorm van alles wat we wilden doen over ons project. We wilden van de klas een kasteel maken, dus maakten we kantelen Klasnieuws week 18 Maandag was er al een duidelijke ridder, prinsessen en bakker-lucht in de klas. Er werden kastelen en ridders getekend aan de tekenmachine, er werd boven ridder en prinses gespeeld.

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Klasnieuws 7. sissende slangen

Klasnieuws 7. sissende slangen sissende slangen 12-16 oktober 2015 Klasnieuws 7 Maandag werkten we af waar Merel vrijdag mee begonnen was. Er werden heel wat slangen uitgeknipt. Korte slangen, dikke slangen, lange slangen, We speelden

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 5 1 oktober Hé, wat zien we daar door ons raam? Een supermooie regenboog. Regen of niet.. Toch even allemaal naar buiten om dit wonder der natuur te aanschouwen. Moet je die

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :)

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :) KLASNIEUWS 18 Geniet van onze vissennieuws uit de blauwe klas Vorige week had Joanne foto s mee over ons project. Deze knipten we uit en kleefden we aan het venster in de gang. Wordt vervolgd Week 18 /

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

Klasnieuws 2 07-11 september 2015

Klasnieuws 2 07-11 september 2015 Wat doen de kinderen vlak na het uitzwaaien van mama of papa? Enkele kiekjes tijdens het vrij onthaal en speelmomenten in de klas. Waan je maar even als vliegje in onze klas :) Klasnieuws 2 07-11 september

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 28 Dinsdag 23 april Hallooo, hier zijn we weer! En opnieuw met een nieuw meisje deze keer! Welkom lieve Jasmien! Beestige babbelkring! Tijdens de babbelkring kwamen de verhalen

Nadere informatie

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag:

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag: Week van Project: carnaval Hoihoi! Maandag: De projectvoorstellen stromen binnen. Jammer genoeg komen we niet tot een duidelijke favoriet. Gelukkig kwam er nog een nieuw idee uit de bus. Carnaval kon onmiddellijk

Nadere informatie

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag.

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag. 21 24/03/ 17 Hallo Iedereen! Zoals jullie op het klasnieuws van vorige week konden lezen, kom ik, Ann-Sophie Carrein (studente derde jaar kleuteronderwijs) voor de komende 6 weken naar de groene klas.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Ouder- uitdagingen mei 2018

Ouder- uitdagingen mei 2018 Ouderuitdagingen 16-23 mei 2018 Ouderuitdagingen, wat is dat? Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2018 wordt er in Vlaanderen en Brussel de Week van de Opvoeding georganiseerd. Dit jaar is het thema Opvoeden

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

Heerlijk om een Koorddanser te zijn!

Heerlijk om een Koorddanser te zijn! Een nieuwe schooldans, vrolijke gezichten, elkaar (weer) ontmoeten, leuke vakantieverhalen, sfeervolle muziek, nieuwe weetjes, het koordmoment in de circustent, bezoek aan de klassen, eentje drinken, smullen

Nadere informatie

In de zandtafel werden nog steeds veel kabouterbergen gemaakt, maar deze keer ook met echte paddenstoelen die Amira meebracht.

In de zandtafel werden nog steeds veel kabouterbergen gemaakt, maar deze keer ook met echte paddenstoelen die Amira meebracht. Klasnieuws week 11 Maandag na de babbelkring maakten we een brainstorm van alles wat we wilden doen binnen ons project paddenstoelen en kabouters. We hadden zoveel ideeën dat ze maar net op ons blad pasten.

Nadere informatie

27 30/03/ 17. En we probeerden die rolstoel ook al eens uit in de zaal. Met Lieve hebben we opnieuw een heel leuk gezelschapsspel gespeeld.

27 30/03/ 17. En we probeerden die rolstoel ook al eens uit in de zaal. Met Lieve hebben we opnieuw een heel leuk gezelschapsspel gespeeld. Vandaag begon de dag met een forum over anders zijn. Zo hoorden we het verhaal over Emma die net zoals ons was, maar wel in een rolstoel zat. Elke dag van deze week zal er een forum zijn over mensen met

Nadere informatie