Klasnieuws uit de gele klas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klasnieuws uit de gele klas"

Transcriptie

1 Klasnieuws uit de gele klas 29 Maandag 29 april We zijn onze dag beestig gestart! Wat een toffe babbelkring! Ik schrijf nu al met balpen omdat we anders plaats te kort zouden hebben. Heel wat vriendjes hadden spulletjes mee. Beestjes, eitjes, eten voor kippen, geitjes en varkens, verschillende soorten boeken, een tractor Een welgemeende DANKEJWEL! Je zou eens moeten zien hoe fier ze zijn om iets te tonen of voor te stellen! Keuzetijd! Na een beestige babbelkring stonden ze te popelen om in hun keuzetijd te vliegen. We hadden net even herhaald wat we allemaal al wisten over de koeien. Wat leuk om te zien dat ze daarna meteen naar de koeien grijpen en op onderzoek gaan! Is het een stier, koe of kalf? Heerlijk. In de bak met dieren zitten natuurlijk nog andere dieren, maar die leren we iets later kennen. In de andere hoeken werden dieren nagebouwd, dieren gezocht in het grote prentenboek van Ditte en in de bouwhoek maakten we een stal voor de dieren.

2 Eendje schilderen? Tuurlijk mogen jullie altijd schilderen! Maar zie eens hoe het er aan toe gaat? Elkaar helpen staat voorop! Flink hoor meiden! Eva ging vlot aan de slag. Af en toe ging ze kijken naar de grote dierenprent om een eend te zoeken. Knap! Ons mindmap We wisten intussen al redelijk veel van onze koeien. Misschien tijd om onze mindmap eens te maken. Ik viel letterlijk bijna van mijn stoel! We hebben zo veel in ons hoofdje over dit dier!

3 Versje over koeien? Na de middag leerden we eerst ons versje voor moederdag. Hoe dat gaat, houden we nog even geheim.. Nadien namen we het boek van Jason er bij. Wat een goed en leerzaam boek! We wisten eigenlijk al heel veel van dit dier, dit wisten we deze ochtend al tijdens onze mindmap! Hét nieuwtje uit het boek was de KOEIENVLAAI. Letterlijk een kaktaart van de koe. Natuurlijk hadden ze hier veel plezier om. De koestal

4 Huishoudelijk taakje! Appelsientjes eten is leuk, lekker en vooral plakkerig! We hadden nog wat sinaasappeltjes over en besloten ze uit te persen. Hele klus, maar geloof het of niet. Er waren geen ongelukjes of geen sap op de grond te vinden! Appelmonstertjes! Lova kwam vorige week een kijkje nemen in onze school en zowel Lova, kleine zus June als hun ouders waren verkocht aan onze school. Het was Lova haar eerste dag in onze school en ze had voor zowel de blauwe àls de gele klas lekkere appelmonstertjes gemaakt! Heerlijk! Lieve Lova zit in de blauwe klas bij Marieke! Veel plezier bij ons meid en hartelijk bedankt! Na onze monsterige appel, mochten we natuurlijk drinken van ons sinaasappelsap! Hmm!

5 Dinsdag 30 april Geurige toestanden ten huize de gele klas! Kaktoestanden letterlijk dan! We kregen van Kitana een zakje met.. kaka.. Zalig toch?! Had je die snoetjes moeten zien (geen foto van spijtig genoeg!). Ik had wel op voorhand gezegd dat kaka nooit lekker kan ruiken en dat ik dus geen gekke of heel luidruchtige reacties moest horen. Mama Kitana had gezegd dat ze al wat uitgedroogd waren, en dus minder gingen ruiken. Dat was inderdaad zo van de geitenen kippen kak, maar die van de varkentjes. daar hing toch een geurtje aan. Grappig om te zien dat ze oprechte interesse hadden en er sommigen er net niet hun neus in duwden! ;) Matching game? En nu zoeken welk eten er bij welk kakje hoort.

6 Beestige keuzetijd Thias had zijn meest passende trui uit de kast gehaald! Mooi vriend! De kipjeswip, de koe, de boerderij.. We wonen in een stal? Een kleine sneak peek.. van onze geheime missie..

7 Rollenspel in de strobak De dieren van Camille en Olivia mochten in het stro, en kijk eens welke leuke rollenspelen er ontstaan! Weides bouwen Opvallend hierbij is dat de vlinders vaak aparte weides maken. Elke diersoort mag zijn eigen weide. De kleine rupsjes hebben liever een veelheid aan diertjes in één grote weide!

8 Donderdag 2 mei Wat keken we hier naar uit! Een dagje naar de kijkboerderij De Pierlapont! Zie hoe schattig onze laarsjes zijn! We werden zeer vriendelijk onthaald door Douwe. Hij ging ons een dagje mee op sleeptouw nemen! Een verhaaltje Douwe nam ons na het toiletmoment mee naar de grote strobalen. Daar mochten we plaats op nemen terwijl hij een leuk verhaal vertelde als inleiding. In het verhaaltje wou niemand het rode kippetje helpen om zaadjes te zaaien, te oogster, tot bloem te malen en brood te bakken. Gelukkig hadden we 13 lieve vriendjes mee dat dat wél zagen zitten!

9 Broodjes bakken Hier gingen we dan! Per twee mochten we samenwerken om een broodje te bakken! We begonnen door eerst een kuil te maken. Daarna nog wat zout, suiker, gist en water.. en kneden maar! Wie te warme handjes had (oeps!) moest heel vaak bloem vragen aan Douwe. Het deeg bleef vaak aan hun warme pollekes kleven. ;)

10 Dieren aaien Na het bakken van de broodjes mochten we onze handjes nog eens wassen en was het tijd om een appeltje te eten. Nadien mochten we samen naar de stal met Douwe. We gingen zitten om de bank en Douwe ging een diertje halen. Het eerste diertje dat er bij gehaald werd was een groot konijn. Een Vlaamse Reus met de toepasselijke naam Grijsje. Enkele vriendjes zagen het wel zitten om Grijsje op hun schoot even vast te houden. Voor anderen was het al meer dan voldoende om even te kijken of eens te aaien. Nadien kwam Douwe af met een klein. lammetje. Het lammetje was nog zo klein, dat mama schaap enorm aan het roepen was naar haar kleintje. Dit kleine diertje mochten we ook aaien Zo zacht! We mochten meewandelen met Douwe naar de geitjes. Daar gaven we ze wat hooi, want dat eten ze graag! Het stro, dat is hun bedje. In de stal was er ook nog een groot varken (met grappige geluidjes) te zien/horen en ook schattige kal]es! Zoveel lieve en schattige dieren! Je bent nu eenmaal een dierenvriend of niet! Oo wie komt daar? Moesje het poesje kwam eens kijken wat we aan het doen waren. Wat een lieve kat!

11 Suzi! Suzi is de pony van de Pierlapont! Hij is niet te groot, maar ook niet klein! Ideaal voor ons dus! Wie wou mocht een ritje maken op de rug van Suzi samen met Douwe en Lotte! De wachtende vriendjes mochten zich uitleven op de hooipiramide! Lunchen! In alle goede verwachtingen trokken we naar buiten om te eten. Douwe en Lisa deden de paraplu open en we installeerden ons. Gezellig.. en het werd nog gezelliger, want het begon harder en harder te regen. Gelukkig was het niet erg koud! We kropen heel dicht bij elkaar. Nadien nam Lisa al enkele vriendjes die klaar waren mee naar de hooipiramide!

12 Meryem en Moesje Wie houdt er niet van regen? Juist! Katten! Maar niet alle kinderen zagen Moesje graag naderen. Ons Meryem vond het geen enkel probleem. Moesje mocht gerust naast haar zitten. Moesje was heel braaf! Ze bedelde niet om eten, of ze probeerde het niet af te pakken. Moesje genoot duidelijk van de aandacht van Meryem! Heerlijk! Pure liefde voor dieren!

13 Op de huifkar! Moet ik nog veel vertellen als je de snoetjes ziet? De tractor trok de huiaar en dat wiebelde nogal! Wat een plezier! Toch de eerste 5 minuten De kinderen kwamen van de schommelingen helemaal tot rust, sommigen deden zelf even hun ogen dicht.. Dieren eten geven Door de regen kregen we niet de kans om het Pierlapad te bekijken/ uitvoeren,.. Maar Douwe kwam met andere leuke voorstellen af! Zo mochten we eerst een grote kruiwagen vullen met hooi (geen stro - dus moesten we goed kijken wat we in de kruiwagen deden!). Daarna gingen we op pad. De eerste stop was bij de kippen! Eten geven maar ook eens kijken als er eitjes waren! Ja hoor! Maar liefst 5 eitjes!!!

14 Ook deze dieren kregen heel wat lekkers De ganzen waren niet echt opgezet met onze komst! Wat kunnen die toch lawaai maken zeg! Toch kwamen ze wel piepen wat er te eten viel! ;) I-A zegt het ezeltje De ezeltjes hadden echt een suuuu-per grote weide! Ze waren best nieuwsgierig en kwamen dus snel kijken. Veel hebben ze niet echt gegeten, want de grijze ezel vond het niet zo fijn dat de bruine te dicht naderde. Ja, ook dieren kunnen ruzie maken. De kinderen vonden dit toch wel bijzonder om te zien.

15 De schapen Ook de schapen waren wel benieuwd en kwamen dichter. Deze schaapjes waren hun wol al kwijt! Een afsluitertje Als afsluiter mochten we binnen een heerlijke pannenkoek smullen! De pannenkoekjes waren gemaakt van eigen melk en eitjes! Hmm!! We bedankten Els voor het leuke bezoek en we kregen ons broodje mee! Hmm! Ook willen we Douwe nog eens bedanken voor de boeiende en leerrijke rondleiding doorheen de boerderij.

16 En nog geen 2 minuten in de auto.. Waren ze al vertrokken naar dromenland! Vrijdag 3 mei Met de rupsjes gingen we deze ochtend eerst aan de slag. Na het onthaal en een grote babbel over gisteren, gingen we samen aan de grote tafel zitten. Daar kregen we het liedje van schrijfdans In het kippenhok voor de eerste keer te horen. Vandaag deden we grofmotorische bewegingen op de tafel.

17 100% schattig! Sporten met Evi Een leuk bewegingsparcours én een fietsparcours stond ons op te wachten! Heerlijk toch hoe Evi ons week na week uitdaagt om iets nieuws te proberen! Dankjewel Evi!

18 Happy kids Met de dieren spelen.. Het blijft leuk. Zeker na gisteren zie ik veel meer rollenspelen tot stand komen Zorgen voor elkaar Dat Ditte een heel zorgzame meid is voor alle nieuwkomertjes, dat moet ik jullie waarschijnlijk niet meer vertellen. Ditte nam Jasmien mee naar de grote prent van de boerderij en ging samen met haar op zoek naar de details op de grote prent!

19 En nog meer plezier met dieren in onze klas! De kip! Na de koe, bekeken we de kip vandaag eens van dichtbij! Wat weten we al? Heel veel zo blijkt! De mindmap kreeg al snel vorm!

20 Spinnen? Na de middag deden we een relaxatieoefening. Eva, onze koorddanser, mocht kiezen welk dier we zouden imiteren. Eva koos voor de poes. De poes kan luid spinnen. Maar wat is spinnen? Gelukkig heb ik hier thuis een schat van een kat en had ik een filmpje waar de kat luid aan het spinnen was. Ze vonden het heel grappig, maar nadoen? Dat was toch wat moeilijk! Vrije teksten We werkten deze middag verder aan onze vrije teksten over de boerderij! Er zitten PARELS tussen!

21 Yoga met Marieke Even ontspannen met Marieke in de relaxatieruimte! Bedankt Marieke! Agenda Bijzonderheden: 6/5-10/5: Week van de doorlichting. Maandag 6/5 gaat de deur pas om 8.30h op ipv 8.15h. Vrije dagen: Donderdag 30/5 tot en met zondag 2/6 : Hemelvaart/groeifeest - lang weekend Maandag 10/11: Pinkstermaandag Poetsen: (OPGELET! DE LIJST IS VERANDERD!) 4/5: Ouders van Kitana 18/5: Ouders Camille en Olivia 1/6: Ouders van Filip 15/6: Ouders van Iliyana 29/6: Ouders van Lili Klussen: 29/6: Ouders van Eva Evenementen: 29/6: De koorddanser danst!

22

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 28 Dinsdag 23 april Hallooo, hier zijn we weer! En opnieuw met een nieuw meisje deze keer! Welkom lieve Jasmien! Beestige babbelkring! Tijdens de babbelkring kwamen de verhalen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 33 Maandag 27 mei Hé, welk diertje heb jij mee Thias? 'Een slak! En die is er zomaar in gekropen, zei hij! Iedereen had alvast veel bewondering voor zijn slak. Het is trouwens

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 35 Dinsdag 11 juni Een nieuwe week, een nieuw project gaan van start! Vandaag hadden heel wat vriendjes al spulletje mee om te kamperen in de klas. Jasmien bracht haar valies

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 14 Maandag 10 december Ho ho ho.. Voor Thias was het moment eindelijk aangebroken de kerstgekte kon beginnen! Hij bracht ook een schitterende ster mee. Al snel ontdekten de

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 31 Maandag 13 mei! Wat een blij weerzien was het deze ochtend! De kinderen waren dolenthousiast om te vertellen over moederdag. Drie andere vriendjes hadden hun 4de verjaardag

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 26 Maandag 25 maart Ik heb bloemetjes mee!, riep Jason. Bloemetjes? Je hebt iets anders mee die zeer leuk is. Kleine kweetpakketjes! Leuk leuk! We piepten al even in de doosjes

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 32 Maandag 20 mei In de miniwerktijd kregen we vandaag hulp vanuit de groene klas! Berlijn speelde samen het spel Op de wei, klaar, af! met de kinderen. Boer-erger-je-niet!

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 12 Maandag 26 november Ze zijn niet meer weg te denken intussen. Sint en zijn pieten zijn in het land. We gingen vandaag aan de slag in de miniwerktijd met het nabouwen opdrachtenkaarten.

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 16 Maandag 7 januari Hier zijn we weer terug! Na een deugddoende vakantie zag ik alle lieve snoetjes terug en wat hadden ze er zin in! We mochten vandaag ook een nieuw vriendje

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 10 12 november Dag lieve vriendjes! Een nieuwe week, een nieuwe start! Vrij onthaal.. enkele kiekjes. Miniwerktijd! Na het onthaal en de babbelkring, was Evi er al en dan zijn

Nadere informatie

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk!

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! Klasnieuws week 28 Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! In de namiddag gingen we compost halen om te mengen met de aarde van onze moestuinbakken. Een ritje in

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 13 Maandag 3 december We startten deze week met een forum voor Sint en zijn Pieten. Het was een mooi verhaal dat verteld en uitgebeeld werd door Annelies van de groene klas!

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 2 10 september We begonnen onze week rustig met de babbelkring. Ons koorddansertje mag dan de ster bij de juiste dag hangen, het weer bekijken en het juiste symbooltje er bij

Nadere informatie

Klasnieuws week 30 & 31

Klasnieuws week 30 & 31 Klasnieuws week 30 & 31 De afgelopen twee korte weken werkten we zeer hard aan de moederdag werkjes. Ze hebben echt allemaal hun beste beentje voor gezet om dit zo goed mogelijk te doen. Jullie inzet was

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 20 Dinsdag 5 februari Ochtendstond geeft goud in de mond. We begonnen vrolijk aan onze dag! Een trein! Plots moest ik meteen komen naar het raam! Een trein! Een trein.. Hola

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 30 Maandag 6 mei Een nieuwe week ging van start! Week 30 al.. Jeetje, wat gaat het snel!!! Mijn kleine vrienden hadden veel verhaaltjes om onze babbelkring te verrijken. Lili

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 17 Maandag 14 januari Jaa, vandaag was het pinguïndag! Eppo had alvast een hele leuke pinguïn mee en toonde die natuurlijk vol trots aan zijn kameraadjes! Ook Ditte had iets

Nadere informatie

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera!

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera! KLASNIEUWS 31 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Onze driedaagse schoolweek stond in het teken van Moederdag. De kinderen knutselden erop los, en oefenden een versje

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019

KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 KLASNIEUWS 25 week 18 maart - 22 maart 2019 Maandagochtend hadden wij een sublieme babbelkring. Heel wat kinderen hadden spulletjes mee passend bij ons nieuw project. We luisterden heel goed naar de verhalen

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Boek van de week: 1; Kinderboerderij; Betty Sluyzer 2; Kinderboerderij/kijkdoosserie 3; Het grote voorleesboek van de Kinderboerderij 4; Boeken over

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 19 Maandag 28 januari Fier als een gieter! Na een ruzie tussen de jas van Thias en de ouders van Thias besloten ze een nieuwe jas te kopen. Thias had een dubbele jas waarvan

Nadere informatie

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: We begonnen onze maandag zoals gewoonlijk in het forum. Een leuk begin van de

Nadere informatie

Start: Welk dier hoort bij...?

Start: Welk dier hoort bij...? Start: Welk dier hoort bij...? Druk op de deksel van het muziekdoosje. Luister naar het geluid. Welk dier is dit? (Cavia) Zoek ze in de stal. Kijk eens goed, hebben alle cavia s dezelfde jas (vacht) aan?

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 8 Maandag 22 oktober Hier zijn we dan terug voor een nieuwe, allerlaatste week voor de herfstvakantie. Er waren deze ochtend heel wat verhaaltjes te horen. Het viel me vooral

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 5 1 oktober Hé, wat zien we daar door ons raam? Een supermooie regenboog. Regen of niet.. Toch even allemaal naar buiten om dit wonder der natuur te aanschouwen. Moet je die

Nadere informatie

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag. Klasnieuws week 29 Maandag werd er heel geconcentreerd gewerkt en gespeeld door velen. Er werden heel wat blokkenpuzzels gemaakt, met de kleine vormpjes werden er figuren nagemaakt, met de steekparels

Nadere informatie

Voorjaar op de boerderij. Wat een drukte!

Voorjaar op de boerderij. Wat een drukte! Voorjaar op de boerderij Wat een drukte! Een uitgave van Natuur- en milieueducatie Afdeling Realisatie - Team Stadsruimte Gemeente Leiden, 2012 De boerderij is erg groot. Er zijn stallen met dieren. En

Nadere informatie

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen!

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! Klasnieuws week 10 Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! We keken een filmpje over honden en ontdekten dat er vele verschillende soorten bestaan, rassen.

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij.

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij. Klasnieuws week 34 Maandag was het zoals de rest van de week zeer warm en dat al van s morgens. Daarom besloot ik om enkele tafeltjes en stoelen op ons terrasje te zetten. Ook tijdens enkele andere momenten

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 6 Noten! Deze ochtend kwamen Camille en Olivia binnen met een opgerolde trui waarmee ze een soort buidel hadden gemaakt. vol met okkernoten. Trots als ze waren toonden ze die

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

het Toetertje 29 maart 2018

het Toetertje 29 maart 2018 het Toetertje Agenda Schoolvoetbal jongens Nationale buitenlesdag Schoolvoetbal meisjes Directie 2 daagse Studiemiddag Koningsspelen Meivakantie 29 maart 2018 4 april 10 april 11 april 12 en 13 april 17

Nadere informatie

Thema: Anna eet graag fruit

Thema: Anna eet graag fruit Thema: Anna eet graag fruit Welkom op de markt! We startten de maandag met heel wat lekkers. Juf Sara was naar de winkel geweest en had een zak meegekregen. Daarin zat het materiaal waar we in de hoeken

Nadere informatie

We speelden buiten een sportspelletje over vlinders en rupsen.

We speelden buiten een sportspelletje over vlinders en rupsen. Klasnieuws week 37 Maandag leefde ons project nog steeds enorm in de klas. Al van s morgens kwam er terug een nieuwe input. Tof! Jef had in de opvang samen met Marcel heel wat pissebedden, kevers en nog

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

Elmer de kleurenolifant:

Elmer de kleurenolifant: Elmer de kleurenolifant: Week 1: Maandag: de gele dag: De week van 13 t.e.m 17 maart leerden we in onze eerste week Elmer kennen, de kleurenolifant met al zijn mooie kleuren. Enkel wist hij niet meer welke

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie

De bedoeling van deze opdracht is om aandacht te besteden op de luchtjes op de boerderij.

De bedoeling van deze opdracht is om aandacht te besteden op de luchtjes op de boerderij. RONDNEUZEN De paarse kist met daarin 8 speurneuzen, 4 lege potjes en 1 blinddoek. De bedoeling van deze opdracht is om aandacht te besteden op de luchtjes op de boerderij. De neuzen worden opgedaan (het

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt! Klasnieuws week 2 Maandag vierden we Helle haar verjaardag. De hele dag zorgde Helle voor leuke liedjes. Dankjewel DJ Helle! In de kring zongen we voor haar en vierden we haar verjaardag uitvoerig! Helle

Nadere informatie

THEMA LENTE Auditieve oefeningen

THEMA LENTE Auditieve oefeningen THEMA LENTE Auditieve oefeningen Auditieve synthese Lettergrepen samenvoegen tot een woord Tulp Gras Wei Letters samenvoegen tot een woord Kalfje Krokus Lente Narcis Zaaien Veulen Groeien Paashaas je Poesje

Nadere informatie

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman.

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman. Klasnieuws week 25 Hallo, Mijn naam is Cedric Herreman, derdejaarsstudent Bachelor in het Kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool VIVES te Tielt. Tussen 12 maart en 30 maart loop ik stage bij u zoon

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 36 Maandag 17 juni Eppo kwam deze ochtend (eigenlijk elke ochtend) super enthousiast de klas binnen! KIJK!, riep hij! Eppo had een klasgeschenkje mee (nav zijn verjaardag).

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 24 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Wat ging de week weer snel voorbij! Maandag gingen we al wat op verkenning met een aanbod rond

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor.

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor. Klasnieuws week 24 Vanaf maandag zette ik op de twee tafels en de spelletjestafel niets meer klaar. Ze mogen nu zelf een spelletje uit de kast halen die ze al kennen en willen spelen en dozen kiezen uit

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo KLASNIEUWS 34 Opnieuw enkele kinderen die voor één dagje een feestvarken mogen zijn! Senne start deze week. Hij werd er zaterdag 3! JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Hier HEEL VEEL lees en kijkvoer over de voorbije twee weken in de groene klas, veel plezier ermee!

Hier HEEL VEEL lees en kijkvoer over de voorbije twee weken in de groene klas, veel plezier ermee! Hallo beste ouders! Hier HEEL VEEL lees en kijkvoer over de voorbije twee weken in de groene klas, veel plezier ermee! Lezen jullie ook zeker de oproep en de vooruitblik? Er staat een primeurke in! We

Nadere informatie

KLASNIEUWS 19. Welkom in onze klas. Cadeau voor de klas

KLASNIEUWS 19. Welkom in onze klas. Cadeau voor de klas KLASNIEUWS 19 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Cadeau voor de klas Deze week vierden we de verjaardag van Lili. Lili is woensdag drie jaar geworden

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 9 Maandag 5 november Ja hoor! We vlogen er vandaag opnieuw in. Heerlijk om alle lieve snoetjes terug te zien! Iedereen was opgewekt en vrolijk. Ik was vooral heel benieuwd om

Nadere informatie

Klasnieuws 18. Restaurant Blauwe klas

Klasnieuws 18. Restaurant Blauwe klas BLAUWE KLAS 21 JANUARI 2019 Klasnieuws 18 Babbelkring Restaurant Blauwe klas We zien cijfers op onze scheurkalender staan Bij die cijfers hoort een getalbeeld (bollen) die plaats ik er graag bij. Zo kunnen

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera!

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera! KLASNIEUWS 33 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Hieperdepiep hoera! Deze week telde alweer een dagje minder maar wij gingen alvast in stijl van start. We vierden

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: 1; De boerderij 2; De koe die in het water viel 3; 4;

Auditieve oefeningen. Boek van de week: 1; De boerderij 2; De koe die in het water viel 3; 4; Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; De boerderij 2; De koe die in het water viel 3; 4; Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Lettergrepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

Welkom op de site van groep 1/2 a!

Welkom op de site van groep 1/2 a! Welkom op de site van groep 1/2 a! groep van juf Thijske Verdaasdonk Mocht u vragen of opmerkingen hebben; loop gerust even binnen. Ook kunt u natuurlijk mailen op het volgende e-mail adres: tverdaasdonk@bs-st-willibrordus.nl

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 7 15 oktober Wat een enthousiaste kinderen kreeg ik toch te zien deze morgen. Camille en Olivia waren heel blij en ook wel fier om te vertellen dat ze een egel gezien hadden

Nadere informatie

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT 26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT Het project gonst langs alle kanten: Overal horen en vinden de kinderen geluiden en muziek in en zo worden we elke dag wel weer door n andere vondst verrast: De laatste moetwerkjes

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 4 / 18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 dan kunnen we

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter Actie Stichting Stephanos SPAREN: deksels Speelgoedmiddag Gezond eten TAAL THUIS / i.c.m. Wonderlijk gemaakt Wonderlijk gemaakt,

Nadere informatie

We zijn ook nog op zoek naar: een microscoop, beitels, oude tandenborstels en zeven (~zeef), een beeldhouwer :),...

We zijn ook nog op zoek naar: een microscoop, beitels, oude tandenborstels en zeven (~zeef), een beeldhouwer :),... Hallo lieve ouders Wil je zien wat er zich, deze week, tussen te muren van de groene klas afspeelde? Bekijk dan zeker dit nieuwe klasnieuws. Veel leesplezier! Lieve groetjes Annelies en Katrijn P.S.: De

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi KLASNIEUWS 17 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De kerstvakantie is voorbij en dat maakt me dolblij. Ik vertoef tot februari in de gele klas,

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag.

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag. 21 24/03/ 17 Hallo Iedereen! Zoals jullie op het klasnieuws van vorige week konden lezen, kom ik, Ann-Sophie Carrein (studente derde jaar kleuteronderwijs) voor de komende 6 weken naar de groene klas.

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :)

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :) KLASNIEUWS 18 Geniet van onze vissennieuws uit de blauwe klas Vorige week had Joanne foto s mee over ons project. Deze knipten we uit en kleefden we aan het venster in de gang. Wordt vervolgd Week 18 /

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 JUNI 2016 KLASNIEUWS 35 6 10 juni 2016 Kalender voor de laatste weken: Dinsdag 21 en donderdag 23 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolbieb. Een uitgave voor de ouders van kinderen op basisschool Leeve

Nieuwsbrief. Schoolbieb. Een uitgave voor de ouders van kinderen op basisschool Leeve 1 Nieuwsbrief Een uitgave voor de ouders van kinderen op basisschool Leeve Jaargang 7 Nummer 2 18 december 2014 Schoolinformatie www.bsleeve.nl In dit nummer: Schoolbieb 1 Bezoek aan Hagerhof 2, 3 Streetwise

Nadere informatie

Kijk eens wie mijn vriendjes van de klas zijn? Onze gele klas telt 15 vriendjes waarvan 10 vlinders (eersteklassertjes) en 5 rupsjes ( peuterkes)!

Kijk eens wie mijn vriendjes van de klas zijn? Onze gele klas telt 15 vriendjes waarvan 10 vlinders (eersteklassertjes) en 5 rupsjes ( peuterkes)! Een nieuwe schooldans, vrolijke gezichten, elkaar (weer) ontmoeten, leuke vakantieverhalen, sfeervolle muziek, nieuwe weetjes, het koordmoment, bezoek aan de klassen, eentje drinken, smullen van de heerlijke

Nadere informatie

Minicursus Rust creëren

Minicursus Rust creëren Minicursus Rust creëren Bedankt voor je inschrijving! Met deze minicursus geef ik je een inkijkje in mijn werkwijze en leer ik je een aantal stappen om rust te creëren. Door in mijn privéleven bewuste

Nadere informatie

Groepsbevorderende activiteit. De broek van big (Jonathan Emmett)

Groepsbevorderende activiteit. De broek van big (Jonathan Emmett) Groepsbevorderende activiteit De broek van big (Jonathan Emmett) Beginsituatie - 65 kinderen () - 5 begeleiders - dieren aanwezig op de boerderij: paarden, ezel, konijnen, schapen, geiten, varkens, lama,

Nadere informatie

DOE-MEE-DAGEN-KINDERBOERDERIJ

DOE-MEE-DAGEN-KINDERBOERDERIJ DOE-MEE-DAGEN-KINDERBOERDERIJ Keuze mogelijkheid per thema: per thema wordt 1 activiteit uitgekozen! THEMA ACTIVITEIT Educatie spel :spel producten en eten Op een actieve manier komen de kinderen te weten

Nadere informatie

Klasnieuws 4 & 5. overal noten

Klasnieuws 4 & 5. overal noten BLAUWE KLAS 7 OKTOBER 2018 Klasnieuws 4 & 5 overal noten sorteren: in welke mand ligt dezelfde noot? Babbelkring Samen met enkele groene klassers kunnen wij onze ideeën rond ons nieuw project noteren.

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie