Belgian Deaf sport Committee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belgian Deaf sport Committee"

Transcriptie

1 Belgian Deaf sport Committee Afdeling Technische Sportcommissie Vergadering van zaterdag 12 maart 2011 om uur Plaats: Bondszetel Saksen Coburgstraat Brussel Aanwezig: VAN DEN BRAEMBUSSCHE Jan (VZ TSC VDSB), ROBINSON Josette (VZ TSC LSFS), DOUBLET Claude (Bowling LSFS), TRIFIN Robert (Petanque LSFS), VAN BRANDT Serge (Schaken LSFS), BILLEN J.Claude (Tennis LSFS), DEMUNTER Marina (Volleybal VDSB), BAELDE Bernadette (Petanque VDSB), WALBERS Daniel (Biljart VDSB), DE WEERDT Paul (Schaken VDSB), MARSUS Philippe (Futsal BDC LSFS), KIND Lieven (Voetbal VDSB), RIVEZ Michel (Voetbal LSFS), Namens het UC BDC: SALHI Ali Verontschuldigd: DE WEERDT Kristof (Beachvolleyball VDSB), VAN DAM Kurt (Tafeltennis LSFS), NAVA Christophe (Karting LSFS) Afwezig: VERHULST Emmanuel (Badminton LSFS), VERSTRAETE Filip (MTB + Wielrennen) 1. Openingswoord Voorzitter De Weerdt Paul De voorzitter wenste allen welkom. Hij betreurde de crisis in de mondiale dovensport met de afgelasting van de 17th Winter Deaflympics in Slowakije met bijhorend congres en de sombere vooruitzichten met de Zomer Deaflympics 2013 en toekomst alsook de afgelasting van diverse kampioenschappen. BDC heeft een klacht neergelegd tegen de organisatie in Slowakije en ICSD voor terugvordering. Hij verheugde zich wel in de succesrijke 1 e AWARD BDC en hoopt op verdere navolging. 2. Verslag 13/3/ aanwezigheden TD Het verslag van de vorige vergadering van 13/03/2010 is zonder commentaar goedgekeurd, wel is dit veel te laat verstuurd. 3. Wijzigingen toestand binnen BDC en TD Van de TD noteren we een nieuwe voor Volleybal met Demunter Marina in vervanging van Nico Claerman. Bij Wielrennen wordt gekeken naar een vervanger voor Filip Verstraete die echter op post blijft zolang het nodig is. Blijven vacant : Zwemmen, Atletiek. Binnen BDC betreuren we het tijdelijk ontslag van celleider topsport Kurt Van Dam die ook webmaster is. We kijken momenteel uit naar een vervanger voor Kurt alsook een oplossing voor onze website. In de cel Fundraising nemen Jan Van den Braembussche en Andre Lathouwers de functie over van David Grammenidis.

2 2 Vergadering van de Technische Sportcommissie BDC 12 maart 2011 In de cel BDC Youth vraagt Filip Verstraete vervanging voor zijn functie. Er wordt daarnaar uitgekeken daar deze cel bijna geen vooruitgang boekt. Als nieuwe sporten binnen BDC worden opgenomen : JUDO en KARTING. Karting is een gemotoriseerde sport dat niet voorzien is in de verzekering bij VDSB als LSFS. Daarom is een afzonderlijke aansluiting binnen de cel Karting nodig die zelf voor de verzekering zorgt. Dus een lid die wenst mee te doen aan competitie karting onder BDC moet eerst aangesloten zijn bij een club onder BDC en nog een bijdrage te betalen in de afdeling karting om in orde te zijn met de verzekering. 4. Rapport seizoen 2010 Deelname aan EK Bowling (pover resultaat), EK Futsal (dames 9 e, heren 13 e ), kwalificatie EK voetbal (geplaatst). Afgelasting door organisatie van EK Mountainbike (Spanje) en WK Beachvolleybal (Israël) met financieel verlies van onze ingeschreven deelnemers. Momenteel is er een procedure aan de gang binnen ICSD voor terugvordering financieel verlies (vliegtickets en hotel) beachvolleybal daar Israël niet wenst te betalen. 5. Deaflympics WK - EK In bijlage vindt u het sportplan van EK WK en Deaflympics tot Voor dit jaar is het bijzonderste het EK voetbal met in Denemarken. De ploeg begint met haar voorbereiding begin april maar torst momenteel met problemen door de kwestie Futsal dat hieronder uitgelegd wordt en waarvan een groep spelers beide sporten combineren en dit gebruiken via de voetbalploeg om deelname aan WK Futsal te kunnen krijgen. Voor het WK Futsal werd enkel de damesploeg ingeschreven. De heren konden zich volgens de criterianormen BDC niet plaatsen. Nochtans heeft de cel Futsal tegengewerkt na de beslissing en inschrijving en hebben ze op eigen houtje geprobeerd om toch mee te doen. BDC heeft dit tijdelijk vernomen en deze procedure stopgezet. Heden was er daarvoor ook een discussie en kwamen enkele spelers van de nationale selectie Futsal boze opmerkingen maken. Deze personen werden uit de vergadering gezet. EK Volleybal heren Turkije : geen deelname wegens te weinig spelers door examenperiode (studenten). Ze richten zich nu naar het WK 2012 toe. EK Tafeltennis in Polen: deelname van 3 heren en 1 dame. WK wielrennen + Mountainbike Canada : deelname van 2 renners. EK Judo Rotterdam : Nieuwe sport bij ons met één getalenteerde sporter die ook ingeschreven is. (dit EK is ondertussen eind juni afgelast wegens te weinig inschrijvingen). EK beachvolleybal Spanje afgelast door organisatie. Geen deelname aan WK Bowling, WK zwemmen, EK atletiek : Voorinschrijvingen voor WK Voetbal (ondertussen ingetrokken wegens reeds behaalde limiet op EK), WK Volleybal (definitief), EK Mountainbike wielrennen, WK Judo, WK beachvolleybal, EK atletiek indoor, WK Tafeltennis (ondertussen ingetrokken na magere prestaties op EK) werden gedaan in samenspraak met cel Topsport BDC : Deaflympics met voorinschrijving teamsporten voetbal en volleybal.

3 Vergadering van de Technische Sportcommissie van het BDC 12 maart EDSO heeft na het congres in 2010 zeer strenge tarieven bij forfait of intrekken organisatie van 500 tot 5000 Euro!! Daarmee moeten we rekening houden en vragen we in het vervolg ook een waarborg bij inschrijving teamsporten. BOIC heeft voor 2010 ons 3000 Euro steun gegeven dat verdeeld werd aan de deelnemers EK en WK op basis van aantal deelnemers. (50 Euro per sporter en afgevaardigde) 6. Nieuws BDC - BOIC De samenwerking met BOIC verloopt uitstekend. We worden goed en beter erkend en krijgen iets meer geld dan vroeger. Nochtans is 2010 het laatste jaar dat BOIC hun jaarlijkse financiële dienstverlening specifiek voor de nationale selecties geeft. Vanaf 2011 is dit enkel voor Congressen seminaries en andere workshops met internationaal karakter. BDC zal proberen in de toekomst voor hen een nadere oplossing te zoeken. BDC werkt nu samen met Rotary en NSVG om jaarlijks steun zowel materieel als financieel. Dit jaar zal dit vooral naar de afdeling voetbal gaan voor deelname EK. 7. Wijzigingen vaste datums kalender BDC Er zijn geen specifieke aanvragen. Reglement en kalender raadplegen via de website. 8. Wijzigingen puntenstand Trofee Sportverdienste, boetetarieven, inschrijvingsrechten. Er werden geen voorstellen ingediend. Enkel voor trofee Sportverdienste dient het puntenvoorstel aangepast te worden vooral met punten voor deelname aan valide competities. Er zal geprobeerd worden met enkele vrijwilligers op één avond dit puntensysteem uit te werken met verantwoordelijke Josette Robinson. 9. Huishoudelijk reglement BDC. Doping : Wij dienen niets specials te doen voor ons HR maar iedereen moet zich houden aan de reglementen van WADA en de Vlaamse dopinglijn. De Waalse dopinglijn dient nog aangepast volgens WADA wat binnenkort gebeuren zal. Ook bij ons kunnen plots onderzoekers binnenspringen van de Vlaamse of Waalse dopinglijn en wij dienen hun richtlijnen onverwijld te volgen! Er zal een nieuw formulier komen voor uitlening spelers bij inactief binnen hun club. Dit is geen transfer of vrijheidsaanvraag en het lid blijft gewoon lid bij hun moederclub. Hun namen zal op de website vermeld zijn als hun uitlening in orde is. Zo kunnen de TD dit controleren. In werking vanaf het nieuw seizoen AWARD BDC De eerste editie was een succes alhoewel er nog een paar schoonheidsfouten zitten. Daarom zal BDC nu werken met een werkgroep daarvoor waar er reeds een 3-tal extra kandidaten daarvoor aangemeld hebben. De formulieren voor inschrijvingen Award 2011 dienen tijdelijk verstuurd te worden. 11. Fair-play Cup BDC Zal vanaf nu zoals op de eerste Award uitgereikt worden op de Awards zelf. Winnaar zal nog bepaald worden door BDC zelf en de Award-jury.

4 4 Vergadering van de Technische Sportcommissie BDC 12 maart Financiële kas van de sportcommissies Elke commissie of TD die zelf hun financiën beheren dient ten laatste eind januari van elk jaar hun financiële verslag af te geven samen met kopie van rekeninguittreksel van 1 januari + 31 december van het betreffend jaar. Dit financieel rapport MOET ingediend worden zelfs als er nog geen algemene vergadering is geweest van die sporttak waarin er nog geen definitieve goedkeuring gedaan werd. Als blijkt dat er fouten gebeurd zijn kan dit achteraf nog gecorrigeerd worden. Ook een begroting voor het komend jaar wordt gevraagd voor eind december van elk jaar. Beide verrichtingen dienen bezorgd aan onze penningmeester. 13. Rapport sportafdelingen voorbeschouwing toekomst De meeste TD vonden het niet zo nodig een uitgebreid verslag te geven, enkel de bijzonderste feiten worden vermeld. ATLETIEK: TD vacant. Geen nieuws vanwege cel topsport. BADMINTON: Geen TD aanwezig. Na een moeilijk begin zal de TD samen met SCS Tournaisis het BK dit jaar organiseren. BEACHVOLLEYBAL: geen TD aanwezig. BILJART: Er is een extra club bijgekomen alhoewel niveau laag is. Voorstel om nieuwe datums vanaf seizoen BOWLING: Twee extra clubs met Dosporta Antwerpen en DHC Kortrijk dit jaar en Limdosport Zonhoven doet ook mee volgend seizoen. Wel minder spelers in totaal. Betreft EK : organisatie in Griekenland was probleem met veel late uren. Sfeer in Belgische ploeg was niet goed tussen de 3 spelers. Voor 2 spelers was het Europees niveau te hoog wat bewijst dat wij stilstaan en het buitenland vooruitgaat. FUTSAL ZAALVOETBAL: Seizoen wordt een vraagteken omdat er enkel clubs stoppen en het huidig systeem in vraag gesteld wordt. Op 16 april is er een bijzondere vergadering met eventuele nieuwe voorstellen. We wachten met het financieel verslag tot goedkeuring op de AV. (noot van BDC : zie punt 12) EK Futsal 2010 in Zwitserland : rapport van dit EK werd reeds bezorgd. (noot van BDC : dit rapport is niet volledig en er werden geen negatieve punten vermeld terwijl er daarvoor veel punten zijn.) PETANQUE: 25 jaar petanque LSFS zal gespeeld worden in september. Voor de rest gaat alles normaal. SCHAKEN: Alles blijft ongeveer zelfde met 1 club minder. Positief is dat er ook op zondag gespeeld wordt in plaats van zaterdag. TAFELTENNIS: (via ) : Geen bijzonder nieuws tenzij deelname aan EK dit jaar met 3 heren en 1 dame. Hopend op positieve resultaten. TENNIS: BK is niet doorgegaan wegens geen inschrijvingen. Wat brengt toekomst? Er zijn wel 2 jonge spelers maar te weinig voor organiseren BK. Wat met hen?

5 Vergadering van de Technische Sportcommissie van het BDC 12 maart VOETBAL: EK eindronde in Denemarken eind juni begin juli begint met zware voorbereiding vanaf begin april waaronder 3 IW met 2 x Groot-Brittannië België (20+21/05) te Londen en België Nederland op 2/6 te Antwerpen naast een resem oefenmatchen tegen horende clubs. Probleem zijn financiën voor 22 spelers die teveel eigen inbreng moeten doen. Ze hopen op een beter oplossing opdat de spelers minder moeten bijdragen. 14/5 : Memorial Rossel in Brugge. Voor de toekomst : blijft vraagteken in huidige situatie gelet op de problemen met Futsal en de houding van een groep spelers die beide sporten vertegenwoordigen. We hebben een jonge ploeg maar moeten nog meer jeugdspelers hebben die regelmatig IW moeten spelen om de nodige ervaring op te doen. VOLLEYBAL: Benecup met maar 1 Belgische club (Brugge) bij de Heren die won en voor het seizoen opnieuw won. Hier deed Turnhout mee als 2 e Belgische ploeg. IW 2011 op 17/4 tegen Nederland. Eind nederlaag tegen Frankrijk en in zege tegen Nederland. Jammer geen EK dit jaar wegens onvoldoende spelers (examens - studies). Op tijd teruggetrokken om zware boete te vermijden. Toekomst : we hebben jonge beloftevolle ploeg maar met iets te weinig spelers. Doen wel mee aan WK 2012 omdat het in vakantieperiode is (augustus) en de spelers beschikbaar zijn. WIELRENNEN - MOUNTAINBIKE: Geen TD aanwezig. Vanuit BDC kan wel gemeld worden dat die sport na 17 jaar echt terug is! ZWEMMEN: Geen TD (vacant). We hebben momenteel ook geen zwemmers meer in België. 14. Varia - Billen (Tennis) vraagt om kortere besteltijd voor medailles (2 weken ipv 1 maand). Dit kan in uitzonderlijke gevallen maar de datum van 1 maand blijft of anders maakt iedereen gebruik van dit. - Van Brandt (Schaken) vraagt om logo naam van BDC te wijzigen naar BDS (sport in plaats van Committee). Geweigerd omdat zulke wijzigingen een te grote verandering vraagt en BDC als naam nu al goed ingewerkt is in de dove sportwereld. Einde van de vergadering om uur.. De verslaggever, Jan Van den Braembussche (Franse vertaling door Josette Robinson) BDC is de merknaam van het Koninklijk Sportverbond der Doven van België (K.S.V.D.B.) vzw gesticht in 1922 Website: Aangesloten liga's : Vlaamse Doven Sportbond vzw - Ligue Sportive Francophone des Sourds asbl Lid van: International Committee of Sports for the Deaf (I.C.S.D.) - European Deaf Sport Organisation (E.D.S.O.) - Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (B.O.I.C.)

Belgian Deaf sport Committee

Belgian Deaf sport Committee Belgian Deaf sport Committee Afdeling Technische Sportcommissie Vergadering van zaterdag 10 maart 2012 om 14.00 uur Plaats: Bondszetel Saksen Coburgstraat 38 1210 Brussel Aanwezig: VAN DEN BRAEMBUSSCHE

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Algemene vergadering van de twee taalvleugels te Brussel d.d. 10 maart 2007 te 09.30 uur Leden van de Raad van Bestuur Voorzitter, Joseph François Vice-voorzitter,

Nadere informatie

5de versie - Update : 1 april 2010 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommisie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport...

5de versie - Update : 1 april 2010 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommisie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport... Belgian Deaf sport Committee Huishoudelijk Reglement 5de versie - Update : 1 april 2010 INHOUD DEEL 1 : AANSLUITING LEDEN CLUBS...... 2 DEEL 2 : DE RAAD VAN BESTUUR ALGEMENE VERGADERING... 3 DEEL 3 : COMMISSIES

Nadere informatie

9de versie : 24 juni 2017 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommissie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport...

9de versie : 24 juni 2017 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommissie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport... Belgian Deaf sport Committee Huishoudelijk Reglement 9de versie : 24 juni 2017 INHOUD DEEL 1 : AANSLUITING LEDEN CLUBS...... 2 DEEL 2 : DE RAAD VAN BESTUUR ALGEMENE VERGADERING... 4 DEEL 3 : COMMISSIES

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Bijzondere algemene vergadering van de twee taalvleugels VDSB-LSFS te Brussel op 30/11/2005 te 19.00 uur met naamafroeping van de aanwezige leden : LEDEN

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Algemene vergadering van de twee taalvleugels te Brussel d.d. 11 maart 2006 te 10.15 uur Leden van de Raad van Bestuur Voorzitter, Daniël Gretzer Vice-voorzitter,

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Vergadering van de R.V.B. van KSVDB vzw te Brussel d.d. 28/09/2005 te 17.00 uur. Aanwezig : P. De Weerdt, D. Gretzer, J. Van Den Braembussche, B. De Roose,

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Vergadering van de Raad van Bestuur van KSVDB te Brussel d.d. 6 juni 2007 te 18.00 uur. Aanwezig : Josep François, Paul De Weerdt, Pierre Hirsch, Pierre

Nadere informatie

Flash info Nieuwsbrief

Flash info Nieuwsbrief Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC april 2010 7 Innovatie Wij hebben in de vorige Nieuwsbrief onze wil aangehaald om doven en slechthorenden te informeren en sensibiliseren

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Vergadering van de Raad van.bestuur van KSVDB te Brussel d.d. 06/12/2007 te 16.30 uur. Aanwezig : J. François, P. De Weerdt, P. Hirsch, P. Dewit en B. De

Nadere informatie

DOVENSPORT VLAANDEREN vzw opgericht op 10 maart 1978

DOVENSPORT VLAANDEREN vzw opgericht op 10 maart 1978 DOVENSPORT VLAANDEREN vzw opgericht op 10 maart 1978 Huishoudelijk reglement 1978-1990 Nederlandstalige Doven Sportbond vzw (NDSB) 1990-2014 Vlaamse Doven Sportbond vzw (VDSB) 2014 - Dovensport Vlaanderen

Nadere informatie

erslag Deaflympics te Taipei

erslag Deaflympics te Taipei Tafeltennisve erslag Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Algemeen Taipei, de hoofdstad van Taiwan, was de gaststad voor deze 21ste Summer Deaflympics. Een historische mijlpaal aangezien

Nadere informatie

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee Nieuwe structuur 2018 Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee (huidige functie van Coordinator) Als CEO van de vzw, rapporteert u direct aan de Raad van Bestuur van de Uw primaire

Nadere informatie

1 st European Deaf Martial Arts Championships (JUDO) in Yerevan Armenië 28 oktober 1 november 2015

1 st European Deaf Martial Arts Championships (JUDO) in Yerevan Armenië 28 oktober 1 november 2015 1 st European Deaf Martial Arts Championships (JUDO) in Yerevan Armenië 28 oktober 1 november 2015 Brussel, 15/11/2015 Samenstelling delegatie AT LE T EN Kevin De Saedeleer, Cat. -73 kg, ID-nr 24776 woonachtig

Nadere informatie

Flash info Nieuwsbrief

Flash info Nieuwsbrief Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC januari 2011 10 Editoriaal Woord van de Secretaris Na het succes van de organisatie van het seminarie van de E.D.S.O. (European Deaf Sport

Nadere informatie

Belgian Deaf sport Committee

Belgian Deaf sport Committee Belgian Deaf sport Committee Statuten INHOUD De bijzondere algemene vergadering van 13/03/2010 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in

Nadere informatie

info Nieuwsbrief informatieblad van het BDC oktober Wanneer voetbal en futsal op elkaar rijmen

info Nieuwsbrief informatieblad van het BDC oktober Wanneer voetbal en futsal op elkaar rijmen Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC oktober 2011 13 Editoriaal Woord van de Secretaris Wanneer voetbal en futsal op elkaar rijmen Het is door een 6de plaats bij de recente

Nadere informatie

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES Atletiek Individueel man Individueel vrouw 100 meter 1 atleet 1 atleet 200 meter 1 atleet 1 atleet 400 meter 1 atleet 1 atleet 800 meter 1 atleet 1 atleet 1500

Nadere informatie

Turnen AGH Belgisch kampioenschap: zilver Internationale wedstrijd landenteam: 5 de plaats Interland België-Nederland- Roemenie-Zwitserland: 2 de plaats Vlaams kampioenschap: 2 de plaats Streefdoel 2016:

Nadere informatie

Overzicht van de prestatiecriteria per beoefende sporttak

Overzicht van de prestatiecriteria per beoefende sporttak Overzicht van de prestatiecriteria per beoefende sporttak Korte verklaring van gebruikte afkortingen en termen : DL WR WK WB ER EK BK Deaflympics wereldrecord wereldkampioenschap wereldbeker Europees record

Nadere informatie

VOORWOORD. SPOKRIDO versus STAD BRUGGE en Provincie WEST-VLAANDEREN = TOP!!

VOORWOORD. SPOKRIDO versus STAD BRUGGE en Provincie WEST-VLAANDEREN = TOP!! VOORWOORD SPOKRIDO versus STAD BRUGGE en Provincie WEST-VLAANDEREN = TOP!! De top bereiken is moeilijk, aan de top blijven nog veel moeilijker!! Mogelijks las u onlangs in de krant of in onze website www.dovensportbrugge.be

Nadere informatie

1. ISF. Het programma-aanbod varieert tweejaarlijks. Meer info kan je terugvinden op de MOEV-website.

1. ISF. Het programma-aanbod varieert tweejaarlijks. Meer info kan je terugvinden op de MOEV-website. Reglementen INTERNATIONALE SCHOOLSPORT ISF/FISEC Algemeenheden MOEV wil elke leerling de kans geven om eenmaal in zijn/haar schoolcarrière te genieten van een financiële tussenkomst voor deelname aan een

Nadere informatie

Verslag 21ste Deaflympics te Taipei

Verslag 21ste Deaflympics te Taipei Verslag 21ste Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Algemeen verslag De organisatie van de 21ste Deaflympics was grandioos en is ongetwijfeld de beste tot nu toe. Alles verliep professioneel

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 11-9-2009) 1

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 11-9-2009) 1 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma binnen de hieronder opgesomde termijnen in te

Nadere informatie

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 27-7-2010) 1

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 27-7-2010) 1 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) 2010-2011 - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma via het Excel formulier binnen de hieronder

Nadere informatie

VOORWOORD. CRISIS IN DOVE SPORTWERELD TOCH VOORBIJ?? 22th DEAFLYMPICS 2013 eindelijk vastgelegd in Sofia (Bulgarije)!!

VOORWOORD. CRISIS IN DOVE SPORTWERELD TOCH VOORBIJ?? 22th DEAFLYMPICS 2013 eindelijk vastgelegd in Sofia (Bulgarije)!! VOORWOORD CRISIS IN DOVE SPORTWERELD TOCH VOORBIJ?? 22th DEAFLYMPICS 2013 eindelijk vastgelegd in Sofia (Bulgarije)!! Na de terugtrekking van Griekenland in 2011 als organisator wegens de economische problemen

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning.

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning. Onderzoek Visie Ouderen staan nog midden in de samenleving, zijn kapitaalkrachtig, hebben relatief veel vrije tijd en doen in nog steeds toenemende mate aan sport op oudere leeftijd. Een nieuwe generatie

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Unified sport. Februari Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Unified sport. Februari Belgium Unified sport Februari 2017 Belgium Special Olympics S reglement On the field we are teammates, off the field we are friends. Special Olympics Unified Sports omvat 3 inclusieve sportmodellen waarbij personen

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 5 : FUNCTIE VAN DE DIRECTEURS. ART. 1 : Functie van Technisch Directeur van de sportfederatie. De Technisch Directeur (TD ) wordt door de raad van bestuur aangesteld.

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

Nummer 3/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 3/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 3/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. K.A.V.V.V. VZW en

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen erkende recreatieve

Nadere informatie

VOORWOORD. Veel leesgenot verder! Uw Zwart-Witje.

VOORWOORD. Veel leesgenot verder! Uw Zwart-Witje. VOORWOORD GEEN ELFSTEDENTOCHT. WEL SUMMER DEAFLYMPICS 2013?????? 2 de AWARDS BDC ook succes voor KSKD Brugge met Sven Verstraete bij Men, Sonja Demunter bij Senior +45 en Deschamps Bernard bij Lifetime!!!

Nadere informatie

Kwalificatielijst Topsporters HG en RUG, studiejaar 2016/2017 (versie maart 2016)

Kwalificatielijst Topsporters HG en RUG, studiejaar 2016/2017 (versie maart 2016) Kwalificatielijst Topsporters HG en RUG, studiejaar 2016/2017 (versie maart 2016) Om officieel in aanmerking te komen voor topsportfaciliteiten en eventueel een topsportbeurs van de Hanzehogeschool Groningen

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Flash Info Nieuwsbrief

Flash Info Nieuwsbrief FEDERATION ROYALE SPORTIVE DES SOURDS DE BELGIQUE asbl KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIE vzw Fondée - 1922 - Gesticht Zetel - Siège: Rue Saxe-Cobourgstraat 38, 1210 Bruxelles - Brussel Bank

Nadere informatie

U15 zaterdag 13 augustus 2016

U15 zaterdag 13 augustus 2016 Zomertornooi Memorial Freddy De Craene op 13, 14 en 15/08/2016 8 v 8 U15 zaterdag 13 augustus 2016 1. Het tornooi wordt ingericht door KVV Zomergem (05641). Onze terreinen liggen in de Sportlaan, aan de

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING De Gemeentelijke Sportraad Hoogstraten VZW organiseert jaarlijks een sportlaureatenviering, met daaraan gekoppeld een verkiezing van sportvereniging, sportman, sportvrouw,

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

UITSLAGEN Groot Vlaams Studenten Kampioenschap. 2 maart 2011

UITSLAGEN Groot Vlaams Studenten Kampioenschap. 2 maart 2011 UITSLAGEN Groot Vlaams Studenten Kampioenschap 2 maart 2011 Basketbal: DAMES ½ Fin. 14u00 3 KULeuven HG 54-38 ½ Fin. 14u00 4 UGent HUB 74-29 Troost 16u45 4 HG HUB 67-30 Finale 16u45 3 KULeuven UGent 47-31

Nadere informatie

Opnieuw zilver voor Tarik Azzouzi op EC -20!

Opnieuw zilver voor Tarik Azzouzi op EC -20! 2 nd European Deaf Junior Wrestling Championships Freestyle - 6 th European Deaf Wrestling Championships Freestyle 10-17 October 2015 Tbilisi (Georgia) Opnieuw zilver voor Tarik Azzouzi op EC -20! Verslag

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

Telefoon +31 (0) Postadres Postbus AH Arnhem. Bezoekadres Papendallaan 60 Arnhem

Telefoon +31 (0) Postadres Postbus AH Arnhem. Bezoekadres Papendallaan 60 Arnhem Check hieronder uit welke sporten jij en je team kunnen kiezen. Elke deelnemer krijgt de kans om tenminste 2 dagen te sporten. Deelnemen aan meerdere sporten (afhankelijk van het programma) is mogelijk

Nadere informatie

Zomertornooi Memorial Freddy De Craene op 24 en 25/08/2019. zaterdag 24 & zondag 25 augustus 2019

Zomertornooi Memorial Freddy De Craene op 24 en 25/08/2019. zaterdag 24 & zondag 25 augustus 2019 Zomertornooi Memorial Freddy De Craene op 24 en 25/08/2019 zaterdag 24 & zondag 25 augustus 2019 1. Het tornooi wordt ingericht door KVV Zomergem (05641). Onze terreinen liggen in de Sportlaan, aan de

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar NOC*NSF is samen met de NOS verantwoordelijk voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg,

Nadere informatie

JEUGD SNA KEIBERG Weg Messelbroek 3271 Zichem 013/ e JEUGDTOERNOOI

JEUGD SNA KEIBERG Weg Messelbroek 3271 Zichem 013/ e JEUGDTOERNOOI JEUGD SNA KEIBERG Weg Messelbroek 3271 Zichem 013/77.47.14 12e JEUGDTOERNOOI VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2016 ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2016 ZONDAG 28 AUGUSTUS 2016 Voetbalclub Beste sportvriend, Het bestuur van wenst

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden. Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) 2013-2014

Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden. Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) 2013-2014 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) 2013-2014 - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma via het Excel formulier binnen de hieronder

Nadere informatie

OVERZICHT SPORTIEVE REGLEMENTSWIJZIGINGEN 2015

OVERZICHT SPORTIEVE REGLEMENTSWIJZIGINGEN 2015 OVERZICHT SPORTIEVE REGLEMENTSWIJZIGINGEN 2015 1. INTERCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 1.1. NIEUWE LEEFTIJDSCATEGORIEËN DAMES De leeftijdscategorieën D30, D40, D50 en D60 worden vervangen door resp. D25, D35, D45

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

AVT PREMIESYSTEEM seizoen

AVT PREMIESYSTEEM seizoen AVT PREMIESYSTEEM seizoen 2018-2019 Cadetten/scholieren/juniores/seniores 1. Modaliteiten. In het premiestelsel van AVT worden punten toegekend aan de prestaties die AVT-atleten, vanaf de categorie cadet,

Nadere informatie

Persdossier Nieuwe huisstijl Belgian Deaf sport Committee

Persdossier Nieuwe huisstijl Belgian Deaf sport Committee Persdossier Nieuwe huisstijl Belgian Deaf sport Committee Inleiding Dames en Heren, Deze persconferentie heeft ook een tweede doelstelling. Immers stellen we heden onze nieuwe huisstijl voor alsook de

Nadere informatie

Programma - Programme

Programma - Programme Programma - Programme HEKERS 1921-2016 Sporthal HEKERS, Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde Belgium Met bijzondere dank aan: Provincie Oost-Vlaanderen Stad Gent - Sportdienst Parantee vzw KBVB - VFV OPEN INTERNATIONAL

Nadere informatie

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral REGLEMENT: PROVINCIALE EN VLAAMSE INTERCLUB BEKER Artikel 1. Principe 1. De provinciale en Vlaamse interclubbeker betreft zowel damesploegen als ploegen heren/gemengd. Hij heeft tot doel, in beide categorieën,

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Flash info Nieuwsbrief

Flash info Nieuwsbrief Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van BDC juli 2009 4 Voorwoord Beste lezers, met grote fierheid stellen we hier onze totaal vernieuwde nieuwsbrief voor. Immers met deze verschijning

Nadere informatie

Topsporttakkenlijst

Topsporttakkenlijst Topsporttakkenlijst 2017-2020 Unaniem advies van de Stuurgroep Topsport, na beraadslaging op 16 november 2016 Inhoudsopgave Wettelijke basis... 3 Objectief van de Vlaamse topsporttakkenlijst... 3 Vastlegging

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Topsport & studeren....aan de UGent te combineren. Jolien D Hoore

Topsport & studeren....aan de UGent te combineren. Jolien D Hoore Topsport & studeren...aan de UGent te combineren Jolien D Hoore Een toekomstig topsporter komt na het secundair onderwijs vaak voor de keuze te staan tussen topsport, universitaire studies of de combinatie

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN Vrijdag 17 april 2015 INZWEMMEN 17u30/ STARTEN 18u30 Zaterdag 18 april 2015 INZWEMMEN 7u30/ STARTEN 8u30 MIDDAGPAUZE - INZWEMMEN 13:00 / STARTEN: 14u00 FINALES - INZWEMMEN 17:45 / STARTEN: 18:00 finale

Nadere informatie

U15 zondag 20 augustus 2017

U15 zondag 20 augustus 2017 Zomertornooi Memorial Freddy De Craene op 18, 19 en 20/08/2017 8 v 8 U15 zondag 20 augustus 2017 1. Het tornooi wordt ingericht door KVV Zomergem (05641). Onze terreinen liggen in de Sportlaan, aan de

Nadere informatie

VOORWOORD. LOKAAL DEN AREND, het blijft je goed gaan na 20 jaar!! Tess Desmidt leverde wereldprestatie in Futsal met 4 de plaats op WK!

VOORWOORD. LOKAAL DEN AREND, het blijft je goed gaan na 20 jaar!! Tess Desmidt leverde wereldprestatie in Futsal met 4 de plaats op WK! VOORWOORD LOKAAL DEN AREND, het blijft je goed gaan na 20 jaar!! Tess Desmidt leverde wereldprestatie in Futsal met 4 de plaats op WK! Als bijzonderste wapenfeit van de laatste weken staan bovenvermelde

Nadere informatie

Verslag vergadering raad van beheer

Verslag vergadering raad van beheer Belgische Politie Sport Bond Verslag vergadering raad van beheer Datum vergadering: 18 januari 2011 Aanwezig: Verontschuldigd: Luc Smeyers, voorzitter Lucien Taveirne, penningmeester Carlos De Walsche,

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Flash Info Nieuwsbrief

Flash Info Nieuwsbrief FEDERATION ROYALE SPORTIVE DES SOURDS DE BELGIQUE asbl KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIE vzw Fondée - 1922 - Gesticht Zetel - Siège: Rue Saxe-Cobourgstraat 38, 1210 Bruxelles - Brussel Bank

Nadere informatie

AVT PREMIESYSTEEM seizoen

AVT PREMIESYSTEEM seizoen AVT PREMIESYSTEEM seizoen 2015-2016 Cadetten/scholieren/juniores/seniores 1. Modaliteiten. In het premiestelsel van AVT worden punten toegekend aan de prestaties die AVT-atleten, vanaf de categorie cadet,

Nadere informatie

districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014

districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten district Wilrijk Samenstelling De heer Kristof Bossuyt, voorzitter van het districtscollege

Nadere informatie

Inleiding...1. Correctie Terminologie...2. Vlaamse Gebarentaal...3. Belangrijke woorden...4. Tips voor de leerkracht...7. Tips voor trainer/coach...

Inleiding...1. Correctie Terminologie...2. Vlaamse Gebarentaal...3. Belangrijke woorden...4. Tips voor de leerkracht...7. Tips voor trainer/coach... Inhoudstafel Inleiding...1 Correctie Terminologie...2 Vlaamse Gebarentaal...3 Belangrijke woorden...4 Tips voor de leerkracht...7 Tips voor trainer/coach...9 Tips voor tijdens een wedstrijd...10 Tolk...11

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2017 DIVISIE 1 ALLE CATEGORIEËN 22, 23, 29, 30 april en 1 mei 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC juli

info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC juli Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC juli 2011 12 Editoriaal Woord van de Secretaris Griekenland En daarna? En daarna? Helaas is er nog veel onzekerheid voor de sport- of economische

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Zwembond - Sportcommissie Waterpolo GOEDGEKEURD

Koninklijke Belgische Zwembond - Sportcommissie Waterpolo GOEDGEKEURD Proces-verbaal van de vergadering gehouden op dinsdag 27 april 2010 te Houdeng-Goegnies, secretariaat Aanwezig: Francis MERCIER, Voorzitter; Guido CLAES, Ondervoorzitter Pierre LEDENT, secretaris; Pierre

Nadere informatie

1 Introductie De Deaflympics zijn reeds van start gegaan op 18 juli in het Turkse Samsun. Onze delegatie is vertegenwoordigd door drie (3) verschillende sporttakken : atletiek, judo & wielrennen. Nu brengen

Nadere informatie

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verslag vergadering DB 10/12//2018 Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verontschuldigd : - Karl Laverge

Nadere informatie

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW Afdeling Provinciaal Comité Antwerpen REGLEMENT JEUGDTROFEE PROVINCIE ANTWERPEN 2016 1. Doel. De provinciale jeugdcompetitie stimuleren door het uitreiken van de provinciale Jeugdtrofee.

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

Comité vergadering van

Comité vergadering van Comité vergadering van 16-02-2018. Aanwezig: Dhrn Van Ryssel M., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhrn Colle H., Verstichel S. (webmaster) en De Lange T. (convocateur) Verslag

Nadere informatie

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL Infobrochure 2017-2018 I N H O U D S T A B E L Inleiding... 3 Wie zijn we... 3 Aansluiten... 4 Waarom bij ons?... 4 Sportzaal... 4 Verzekeringen... 4 Kosten... 5 Bij oprichting...

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE DOVEN SPORT BOND statutair gevestigd te Utrecht

WEDSTRIJDREGLEMENT van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE DOVEN SPORT BOND statutair gevestigd te Utrecht WEDSTRIJDREGLEMENT van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE DOVEN SPORT BOND statutair gevestigd te Utrecht 1. SOORTEN WEDSTRIJDEN art. 1.1.a Interne titelwedstrijd op verenigingsniveau voor leden of teams van de

Nadere informatie

VOORWOORD. SCHANDAAL IN WERELDDOVENSPORT MET ANNULERING 17 de WINTER DEAFLYMPICS en 41 e ICSD CONGRES TE SLOWAKIJE!!

VOORWOORD. SCHANDAAL IN WERELDDOVENSPORT MET ANNULERING 17 de WINTER DEAFLYMPICS en 41 e ICSD CONGRES TE SLOWAKIJE!! VOORWOORD SCHANDAAL IN WERELDDOVENSPORT MET ANNULERING 17 de WINTER DEAFLYMPICS en 41 e ICSD CONGRES TE SLOWAKIJE!! Uitstekend georganiseerde 1 e AWARDS van BDC valt jammer genoeg in de schaduw! Ook Spokrido

Nadere informatie

Persdossier Deaflympics 2013

Persdossier Deaflympics 2013 Persdossier Deaflympics 2013 Voorwoord Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) Geachte dames en heren, Het doet ons opnieuw veel plezier om hier vanavond de atleten en begeleiders te verwelkomen

Nadere informatie

Reglement NOOC C4+ Competitie

Reglement NOOC C4+ Competitie Reglement NOOC C4+ Competitie 24-10-2015 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN... 3 ARTIKEL 1. WEDSTRIJDDAGEN... 3 ARTIKEL 2. WEDSTRIJDLEIDING... 3 HOOFDSTUK 2. DEELNAME... 4 ARTIKEL 3. DE PLOEG... 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Onderzoek: De Belgen en de OS in Rio Oktober 2016 Enquête: Les Belges et les JO de RIO Octobre 2016

Onderzoek: De Belgen en de OS in Rio Oktober 2016 Enquête: Les Belges et les JO de RIO Octobre 2016 Onderzoek: De Belgen en de OS in Rio Oktober 2016 Enquête: Les Belges et les JO de RIO Octobre 2016 Onderzoeksopzet Doelstelling onderzoek Het meten van de attitude van de Belg ten opzichte van de Olympische

Nadere informatie