Flash info Nieuwsbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flash info Nieuwsbrief"

Transcriptie

1 Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC april Innovatie Wij hebben in de vorige Nieuwsbrief onze wil aangehaald om doven en slechthorenden te informeren en sensibiliseren over sport. Waar te beginnen? Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot in 1922, jaar van de oprichting van onze sportbond, bestond ons eerste doel erin om onze statuten nogmaals bij te werken en meer bepaald ons huishoudelijk reglement. Dit kon gerealiseerd worden dankzij een volledig overzicht van de feiten van de laatste tien jaar. De sport wordt geconfronteerd met nieuwe eisen van internationale of overheidsinstanties. Om enkele aan te halen: de gezondheidsvoorschriften, het attest van doofheid, de bestrijding van de doping of nog de dekking inzake verzekering van leden die een cochleaire implantatie dragen. Het is dus op een stevige basis dat het huishoudelijk reglement aangepast werd teneinde de leemtes op te vangen die zich kunnen voordoen. Kortom levert dit reglement ons een beter overzicht van het sportbeleid zowel op verticale wijze (internationale instanties, clubs en sportafdelingen) als op horizontale wijze via onze cellen (Topsport, Fundraising en Youth) en sportcommissies. Ons tweede doel is, op basis van deze regeling, een «check-list» te kunnen uitwerken. Dit wil zeggen uniforme fiches bestemd voor ieder lid (club, T.D., enz.) die het mogelijk maakt om de implementatie van «to do s» in een zekere chronologische volgorde te verzekeren. Wij zullen later daaromtrent terugkomen.

2 2 Nieuwsbrief 7 april 2010 Ook hebben we in het bijgewerkte reglement gezorgd voor een betere harmonisatie en dus flexibiliteit over transfers en uitleningen zowel voor de Nederlandstalige en Franstalige leden. U zult op de bladzijde 12 de beschrijving van de procedures vinden. Na de Deaflympics is het voor een nieuw mandaat van vier jaar dat de Raad van Bestuur, in een enigszins gewijzigde samenstelling, het hoofd moet bieden aan de nieuwe vooruitzichten en uitdagingen. De zolang verwachte lente is eindelijk daar! Dus een ideaal moment voor onze clubs en sportcommissies om het programma van hun sportieve competities voor te stellen aan u. U zult meer informatie hierover vinden binnen onze Nieuwsbrief en website: en we wensen u een goede lezing! Nicolas Rettmann Secretaris BDC

3 Nieuwsbrief 7 april De competities die de beste Europese naties samenbrengen, naderen Immers zal ons Belgisch team deelnemen aan dit 9de Europees Kampioenschap van Bowling dat van 14 tot 22 mei 2010 zal plaatsvinden in Athene (Griekenland). De delegatie is als volgt samengesteld: Paul Simons (K.S.K.D. Brugge), Pascal Colasse (K.S.K.D. Brugge) en Alain Panneels (R.U.S.S. Liégeoise). Deze spelers zullen vergezeld worden van de afgevaardigde Claude Doublet. U zult de resultaten op de officiële website kunnen volgen: Wij wensen nu reeds deze ploeg voortreffelijke voorbereidingen en een mooi succes bij deze kampioenschappen toe! Belgisch team tijdens een training In tegenstelling tot wat in de Nieuwsbrief n 6 werd vermeld, hebben de teams van zwemmen en badminton zich teruggetrokken en ze zullen in de toekomst meer zich richten op andere competities dan op de Europese kampioenschappen. Daarentegen werd een nieuwe voorinschrijving voor de deelname van onze kleuren (twee renners) aan het E.K. van Mountainbike gedaan. Ten gevolge van de goede prestaties bij de recente Deaflympics is men overeengekomen om een paar spelers in te schrijven voor de eerste Wereldkampioenschappen van Beachvolleybal die zich zullen houden van 29 augustus tot 4 september 2010 in Tel-Aviv (Israël). Om meer informatie te verkrijgen betreffende het tijdschema van de Wereldkampioenschappen voor alle sporttakken, klik op de volgende link:

4 4 Nieuwsbrief 7 april 2010 Behalve het doktersattest is elk nieuw lid verplicht om het officiële audiogram te laten invullen dat door het I.C.S.D. wordt geleverd met vermelding van de graad van zijn doofheid. Dit formulier is beschikbaar op onze website. Wat de huidige leden betreft die reeds geselecteerd werden in het verleden, werden bepaalde audiogrammen reeds aan ons overhandigd voor verzending naar het I.C.S.D.. Echter de atleten die nog niet hebben deelgenomen, zijn niet opgenomen in de lijst van de geselecteerden die door deze internationale instantie bijgehouden wordt. Wij dringen aan dat alle T.D.'s, bevoegd voor een sportdiscipline, erop toezien dat de voorgeselecteerde atleten in orde zijn met hun audiogram. Belangrijke opmerking: de formulieren mogen niet meer dan een jaar gedateerd zijn en moeten minimaal drie maanden voor elke internationale competitie op straffe van sanctie overhandigd worden. Een inlichting daaromtrent kost niets: u kunt contact opnemen met het secretariaat! Zoals gewoonlijk na elke Zomer Deaflympics werden er verkiezingen gehouden tijdens de algemene vergaderingen van de taalkundige vleugels (V.D.S.B voor de Nederlandstaligen en L.S.F.S. voor de Franstaligen). Elke Liga wordt vervolgens verzocht om drie vertegenwoordigers af te vaardigen die als beheerders van de nationale koepel benoemd zullen worden die BDC is, en dit voor een mandaat van vier jaar. De samenstelling werd als volgt bepaald: Voorzitter: Paul De Weerdt (V.D.S.B.) president@deafsport.be Secretaris: Nicolas Rettmann (L.S.F.S.) secretary@deafsport.be Penningmeester: Ali Salhi (V.D.S.B.) treasurer@deafsport.be Sportdirecteur V.D.S.B.: Jan Van den Braembussche (V.D.S.B.) coordinator@deafsport.be Sportdirecteur L.S.F.S.: Josette Robinson (L.S.F.S.) sportdirector-fr@deafsport.be Bestuurslid: Philippe Marsus (L.S.F.S.) member@deafsport.be

5 Nieuwsbrief 7 april Bovendien wordt een leider binnen elke cel door het BDC aangesteld namelijk: Celleider Topsport: Kurt Van Dam topsport@deafsport.be Celleider Fundraising: David Grammenidis fundraising@deafsport.be Celleider BDCY: Filip Verstraete bdcy@deafsport.be Wij zullen eveneens de terugtrekking van de penningmeester Pierre Hirsch na talrijke jaren van dienst noteren. De titel van erepenningmeester werd hem overhandigd. Wat de sportcommissies betreft, vermelden wij geen enkele belangrijke verandering ten opzichte van de laatste samenstelling. De huidige T.D. s hebben dus hun wens geuit om hun mandaat voor vier nieuwe jaren voort te zetten. Wij verzoeken u om de huidige kalender en elke nuttige informatie (inschrijvingsformulier, programma, resultaten, foto's, verslag, enz.) direct te raadplegen op onze website: Het sportseizoen is weldra aan het einde en het is tijd om te denken aan het opstellen van de kalender van het nieuwe sportseizoen ! Uiterste datum voor kandidatuur: 15 juni Oproep aan alle clubs die willen organiseren of aan een toernooi deelnemen: het formulier van toelating moet twee maanden voor de competitie ingevuld worden. Het formulier is beschikbaar in een klik via de volgende link:

6 6 Nieuwsbrief 7 april 2010 De afdeling petanque organiseert ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag een Open tornooi. Ziehier de affiche : ZATERDAG 22 MEI 2010 OPEN TORNOOI PETANQUE Trios «Heren en Gemengd» Met uitnodiging van petanquespelers met/zonder vergunning 12u30 : Ontvangst en Inschrijving : 5 per persoon 13u30 : Start 19u00 : Barbecue : 15 per persoon 21u00 : Prijsuitreiking (in ) aan de overwinnaars PLAATS : Doc Den Arend Brugge, Arendstraat, 34b 8000 Koolkerke- Brugge We hopen u talrijk te mogen verwelkomen! Voor de afdeling petanque, Robert Trifin en Bernadette Baelde T.D. s

7 Nieuwsbrief 7 april Het is in de aanwezigheid van alle Franstalige clubs dat de Algemene Vergadering van de L.S.F.S. plaatsvond op 14 februari laatstleden. Behalve het verslag dat aan de clubs en T.D. s werd overhandigd, zullen wij eveneens de terugtrekking van de Voorzitter Pierre Dewit na talrijke jaren en eveneens medestichter van de Liga noteren. De samenstelling van de Raad van Bestuur werd met de huidige leden verlengd waarbij het voorzitterschap aan Josette Robinson werd toevertrouwd. Het gaat om een première in de geschiedenis van de Belgische dovensport aangezien de post van Voorzitter van een Liga steeds door een persoon van het mannelijk geslacht werd waargenomen. Dat de andere verenigingen inspiratie kunnen opdoen aan dit voorbeeld!

8 8 Nieuwsbrief 7 april 2010 De lente is aangekomen. Gunstig moment voor de organisatie van verschillende internationale tornooien door sommige van onze aangesloten clubs of sportafdelingen. Bij wijze van steun, publiceren wij hieronder hun affiche. We hopen u te mogen ontmoeten op de een of andere organisatie!

9 Nieuwsbrief 7 april Voor meer informatie:

10 10 Nieuwsbrief 7 april

11 Nieuwsbrief 7 april Viert 15-Jarig bestaan Op vrijdag en zaterdag 14 en 15 mei 2010 organiseren we een Petanquetornooi. Op vrijdag doubletten vanaf 10u Op zaterdag tripletten vanaf 10u30 Inschrijving 5 per persoon per dag Er zijn geldprijzen Zaterdag avond een banket vanaf 19u00 ( 40) willy.lathouwers@telenet.be Adres van toernooi en banket Waardestraat 64 te Zonhoven Ieder is welkom!

12 12 Nieuwsbrief 7 april 2010 Ten gevolge van een revisie van het Huishoudelijk Reglement is een harmonisatie inzake de transfers en uitleningen opgesteld voor zowel de Franstalige als Nederlandstalige leden. Primo: Gezien het beleid van onze bond tot de niet-professionele, dus amateurische, sport behoort is ieder aangesloten lid bij een club gebonden aan dezelfde regels: de toetreding kan beëindigd worden in de transferperiode vastgesteld van 1 tot 31 mei van elk jaar. Men noemt dit een vrijheidsaanvraag. Om nauwkeuriger te zijn, kan ieder lid zijn vrijheid op 1 mei aanvragen om eventueel te opteren voor een nieuwe club van zijn keuze zonder transfervergoedingen. Voorbeeld: Het lid van de club A vraagt zijn vrijheid aan op 1 mei en is vrij. Hij kiest een nieuwe club B zonder kosten. Secundo: Elke club beschikt over een of verschillende sportafdelingen volgens het aantal beoefenaars. Wanneer een lid een sport wil uitoefenen waarvan er geen afdeling bestaat in zijn oorspronkelijke club, heeft hij de mogelijkheid om een uitlening te vragen om enkel deze sport binnen een andere club uit te oefenen. Aan het einde van het sportseizoen keert hij automatisch terug naar zijn club van oorsprong. Voorbeeld: Een lid van de club A die niet over een Futsalafdeling beschikt. Hij kan voor een jaar aan een andere club B uitgeleend worden die over een Futsalafdeling beschikt. Tertio (NIEUW): Bepaalde leden willen een sport uitoefenen maar zijn nog niet geselecteerd in hun afdeling van hun club van oorsprong en spelen niet (te veel leden, laag niveau, enz.). Het lid heeft de mogelijkheid om een transfer in het seizoen te vragen als beide clubs (oorspronkelijk en nieuw) akkoord gaan om de sport in kwestie binnen de nieuwe club uit te oefenen. Dit is alleen mogelijk als het lid nog niet met zijn club van oorsprong heeft gespeeld. Voorbeeld: Een lid van de club A die een Futsalafdeling heeft, maar die nog niet gespeeld heeft. Hij kan gedurende het seizoen naar een andere club B getransfereerd worden die over een Futsalafdeling beschikt tijdens het sportseizoen. Deze drie modaliteiten (vrijheidsaanvraag, uitlening en transfer in het seizoen) die voortaan door het BDC opgesteld zijn, zullen het mogelijk maken om meer soepelheid en een kans aan ieder lid te bieden om de sport van zijn keuze met inachtneming van de procedure te kunnen uitoefenen. Dit is voortaan van toepassing voor het nieuwe sportseizoen ! Op maandag 5 april vinden in de sporthal Schierveld te Roeselare (sporthal van ereklasser volleybal Knack Roeselare waar 2000 supporters terecht kunnen) de finale plaats van enkele bekerfinales volleybal van de provincie West-Vlaanderen. Niets belangrijk voor onze dove sportwereld ware het niet dat de finale van de Beker van West- Vlaanderen bij de dames geleid wordt door een dove scheidsrechter! Inderdaad, Jan Van den Braembussche die tevens sportdirecteur is van het BDC en voorzitter van KSK Doven Brugge werd hiervoor geselecteerd door de West-Vlaamse scheidsrechterscommissie.

13 Nieuwsbrief 7 april Amper 2 jaar geleden maakte Jan zijn debuut in de scheidsrechterswereld van de Belgische Volleybalbond en al na enkele maanden mocht hij na enkele jeugdwedstrijden zijn eerste match voor eerste ploegen fluiten in 3de en 4de provinciale. Momenteel zit hij op provinciaal niveau aan de top met wedstrijden in eerste provinciale alsook een debuut op landelijk niveau als 2 de scheidsrechter en nu als hoogtepunt de aanduiding voor de West-Vlaamse Bekerfinale. Voor sommige horende mensen is het onbegrijpelijk dat een dove scheidsrechter zulke wedstrijden fluit daar hij niets hoort als zijn collega-scheidsrechter ook fluit of een coach een Time-out aanvraagt en andere situaties. Jan compenseert dit door een grote visuele inzet en houdt alles scherp in het oog. Weliswaar kan er soms een onorthodoxe situatie uitkomen maar het feit dat hij al zo ver gevorderd is op korte tijd bewijst dat hij gewaardeerd wordt mede door regelmatige controles van waarnemers die zijn sterke promoties niet uitstellen. Ook internationaal kon hij optreden als enige dove scheidsrechter op de 21ste Deaflympics Volleybal in Taipei 2009 waar hij 5 matchen mocht leiden als eerste scheidsrechter en met de halve finale en match om de bronzen medaille als hoogtepunten. Hieronder kunt u zien waarvoor Jan aangeduid werd op paasmaandag. Tevens verscheen er eind 2009 een krantenartikel die u eveneens kunt bekijken hieronder. en kijk op bladzijde 16 Proficiat Jan! De populairste loopwedstrijd van het land wordt dit jaar voor de 31ste keer georganiseerd op zondag 30 mei. In tegenstelling tot afgelopen jaar, was er geen prioritaire inschrijving meer voor de lopers die de vorige uitgave hebben beëindigd. Daarom werden op de eerste dag (1 maart) reeds inschrijvingen geregistreerd op een voorzien totaal van U maakt waarschijnlijk deel uit van deze ingeschrevenen? Des te beter! Laat u bekend maken bij Gilles Naniwe: gnaniwe@gmail.com die zal proberen om de dove en slechthorende sporters en hun vrienden bijeen te brengen zoals vorig jaar bij het grote vertrekpunt. Meer info:

14 14 Nieuwsbrief 7 april 2010 Ter herinnering, is de trekking van de kalender voor het nieuwe sportseizoen vastgesteld op zaterdag 26 juni 2010 om uur stipt op de hoofdzetel, Saksen-Coburgstraat 38, 1210 Brussel. De agenda zal u later meegedeeld worden. Het einde is voorzien om 17 uur. Gelieve nu reeds de datum van de jaarlijkse sportontmoeting in uw agenda te blokkeren. Wij staan erop om u het overlijden van Urbain Werbrouck, Voorzitter van de Association Sportive des Sourds et Malentendants de Charleroi vanaf 1991 tot nu toe, op een 78-jarige leeftijd op 15 januari laatstleden mee te delen. Urbain was eveneens een grote sportman aangezien hij als basketbalspeler aan vijf (!) Deaflympics (eertijds Stille Spelen genoemd) deelnam tussen 1953 en 1969 zonder de talrijke jaren als leider van de Basketclub Silencieux (B.C.S.) te vergeten. Het comité richt aan zijn familie en leden van zijn club zijn oprecht rouwbeklag. Een Franse sportman en eveneens schrijver Patrice Gicquel genaamd heeft vriendelijk zijn persoonlijke website aan ons willen bekendmaken. Onder zijn werken kunnen wij het boek met als titel «Un siècle de vélo au pays des sourds» herontdekken. U zult hierover meer informatie vinden op de volgende website: Voor het volgend nummer (n 8): Gelieve ons uw informatie zoals artikels, activiteiten, enz. toe te sturen voor 21 juni 2010 Ter herinnering, zal bepaalde info niettemin reeds op de website gepubliceerd kunnen worden.

Belgian Deaf sport Committee

Belgian Deaf sport Committee Belgian Deaf sport Committee Afdeling Technische Sportcommissie Vergadering van zaterdag 12 maart 2011 om 14.00 uur Plaats: Bondszetel Saksen Coburgstraat 38 1210 Brussel Aanwezig: VAN DEN BRAEMBUSSCHE

Nadere informatie

Flash info Nieuwsbrief

Flash info Nieuwsbrief Flash info Nieuwsbrief Driemaandelijks informatieblad van het BDC januari 2011 10 Editoriaal Woord van de Secretaris Na het succes van de organisatie van het seminarie van de E.D.S.O. (European Deaf Sport

Nadere informatie

Belgian Deaf sport Committee

Belgian Deaf sport Committee Belgian Deaf sport Committee Afdeling Technische Sportcommissie Vergadering van zaterdag 10 maart 2012 om 14.00 uur Plaats: Bondszetel Saksen Coburgstraat 38 1210 Brussel Aanwezig: VAN DEN BRAEMBUSSCHE

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Bijzondere algemene vergadering van de twee taalvleugels VDSB-LSFS te Brussel op 30/11/2005 te 19.00 uur met naamafroeping van de aanwezige leden : LEDEN

Nadere informatie

DOVENSPORT VLAANDEREN vzw opgericht op 10 maart 1978

DOVENSPORT VLAANDEREN vzw opgericht op 10 maart 1978 DOVENSPORT VLAANDEREN vzw opgericht op 10 maart 1978 Huishoudelijk reglement 1978-1990 Nederlandstalige Doven Sportbond vzw (NDSB) 1990-2014 Vlaamse Doven Sportbond vzw (VDSB) 2014 - Dovensport Vlaanderen

Nadere informatie

5de versie - Update : 1 april 2010 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommisie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport...

5de versie - Update : 1 april 2010 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommisie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport... Belgian Deaf sport Committee Huishoudelijk Reglement 5de versie - Update : 1 april 2010 INHOUD DEEL 1 : AANSLUITING LEDEN CLUBS...... 2 DEEL 2 : DE RAAD VAN BESTUUR ALGEMENE VERGADERING... 3 DEEL 3 : COMMISSIES

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Algemene vergadering van de twee taalvleugels te Brussel d.d. 11 maart 2006 te 10.15 uur Leden van de Raad van Bestuur Voorzitter, Daniël Gretzer Vice-voorzitter,

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Vergadering van de Raad van.bestuur van KSVDB te Brussel d.d. 06/12/2007 te 16.30 uur. Aanwezig : J. François, P. De Weerdt, P. Hirsch, P. Dewit en B. De

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Algemene vergadering van de twee taalvleugels te Brussel d.d. 10 maart 2007 te 09.30 uur Leden van de Raad van Bestuur Voorzitter, Joseph François Vice-voorzitter,

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames 2015-2016

Beker van Belgie Dames 2015-2016 Beker van Belgie Dames 2015-2016 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Met heel veel trots stellen we graag onze 2de nieuwsbrief, Februari 2018 aan U voor. Wij wensen U dan ook heel veel leesplezier!

Met heel veel trots stellen we graag onze 2de nieuwsbrief, Februari 2018 aan U voor. Wij wensen U dan ook heel veel leesplezier! Nieuwsbrief Februari 2018 Beste sportvrienden, Met heel veel trots stellen we graag onze 2de nieuwsbrief, Februari 2018 aan U voor. Wij wensen U dan ook heel veel leesplezier! Bart Verhaeghe Voorzitter

Nadere informatie

9de versie : 24 juni 2017 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommissie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport...

9de versie : 24 juni 2017 INHOUD. DEEL 3 : COMMISSIES BDC : Technische Sportcommissie, Cel Topsport, Cel Fundraising, Cel Jeugdsport... Belgian Deaf sport Committee Huishoudelijk Reglement 9de versie : 24 juni 2017 INHOUD DEEL 1 : AANSLUITING LEDEN CLUBS...... 2 DEEL 2 : DE RAAD VAN BESTUUR ALGEMENE VERGADERING... 4 DEEL 3 : COMMISSIES

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015).

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Art. 1 Organisatie Het Provinciaal Comité West-Vlaanderen (verder PC genoemd) organiseert jaarlijks een competitie Beker van West-Vlaanderen

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Zwembond - Sportcommissie Waterpolo GOEDGEKEURD

Koninklijke Belgische Zwembond - Sportcommissie Waterpolo GOEDGEKEURD Proces-verbaal van de vergadering gehouden op dinsdag 27 april 2010 te Houdeng-Goegnies, secretariaat Aanwezig: Francis MERCIER, Voorzitter; Guido CLAES, Ondervoorzitter Pierre LEDENT, secretaris; Pierre

Nadere informatie

Voorjaarstornooi 50+

Voorjaarstornooi 50+ PC DE VUURTOREN VZW Heistlaan 124 8301 Knokke-Heist Voorjaarstornooi 50+ Donderdag 13 juni 2019 DOUBLETTENTORNOOI 4 rondes HEREN - HEREN/GEMENGD EN DOUBLETTEN DAMES Start om 13:00 uur stipt, aanmelden

Nadere informatie

Beker van Antwerpen Seniors

Beker van Antwerpen Seniors Algemeen... 3 Bepalingen... 3 Teams... 3 Poule-indeling en ronden... 3 Verlengingen Gelijke stand... 3 Voorgift... 3 Planning & afspraken... 4 Speelschema & meldingen... 4 Finales... 4 Ontvangsten... 5

Nadere informatie

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral REGLEMENT: PROVINCIALE EN VLAAMSE INTERCLUB BEKER Artikel 1. Principe 1. De provinciale en Vlaamse interclubbeker betreft zowel damesploegen als ploegen heren/gemengd. Hij heeft tot doel, in beide categorieën,

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames

Beker van Belgie Dames Beker van Belgie Dames 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

Tot eind augustus zijn jullie allemaal iedere vrijdag welkom om een balletje te slaan en/of voor een babbel aan de toog.

Tot eind augustus zijn jullie allemaal iedere vrijdag welkom om een balletje te slaan en/of voor een babbel aan de toog. TAFELTENNISCLUB TAMARA HOESELT www.ttchoeselt.be Beste leden, tijdens de vakantiemaanden is het elke vrijdagavond gezellig in ons lokaal. Op 3 augustus werd zelfs het wereldkampioenschap vrije tijd van

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

1.1 Aanpassing aan de KBHB reglementen vanaf 1 augustus 2017

1.1 Aanpassing aan de KBHB reglementen vanaf 1 augustus 2017 1.1 Aanpassing aan de KBHB reglementen vanaf 1 augustus 2017 112.A.3.b Alle correspondentie, betreffende het dagelijks beheer van de club (uitgezonderd klachten, beroepen, cassaties, ), per e-mail geadresseerd

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Vergadering van de Raad van Bestuur van KSVDB te Brussel d.d. 6 juni 2007 te 18.00 uur. Aanwezig : Josep François, Paul De Weerdt, Pierre Hirsch, Pierre

Nadere informatie

Topsporter bij Defensie

Topsporter bij Defensie Topsporter bij Defensie Atleten ondersteunen bij hun jacht op die felbegeerde medailles en hen een professionele omkadering bieden, dat is wat Defensie voor ogen heeft. Maar... hoe gaat dat precies in

Nadere informatie

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE.

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE. 24 Jeugdtornooi KVV Laarne-Kalken 30 april & 1 mei 2017 KVV LAARNE-KALKEN dankt U voor uw deelname op zondag 30 april (U15) en maandag 1 mei 2016 (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U13) aan ons 24 jeugdtornooi.

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup.

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup. 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

Inhoud. MBC Drop Nieuwsbrief mei 2018

Inhoud. MBC Drop Nieuwsbrief mei 2018 Inhoud Voorwoord p. 2 26 mei Jeugd-Ouder toernooi 2018 & Spaghetti-avond p. 3 23-27 juli Zomerstage p. 3 Multimove p. 3 Resultaten competitie p. 4 Speelkalender juni - september p. 4 T-shirts p. 5 Contacten

Nadere informatie

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :...

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :... Provincie WEST-VLAANDEREN AANVRAAG TOELAGE 2006 Arrondissement Brugge GEMEENTE JABBEKE AANVRAAG VOOR HET BEKOMEN VAN EEN GEMEENTELIJKE TOELAGE ( de aanvraag dient voor 31 aueustus 2005 te worden I ingediend

Nadere informatie

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw

KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw KONINKLIJK SPORTVERBOND DER DOVEN VAN BELGIË vzw Vergadering van de R.V.B. van KSVDB vzw te Brussel d.d. 28/09/2005 te 17.00 uur. Aanwezig : P. De Weerdt, D. Gretzer, J. Van Den Braembussche, B. De Roose,

Nadere informatie

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden.

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden. Tornooicommissie Vergadering van maandag 07 april 2014 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport Aanwezig: Thierry Mullens (voorzitter), Paul Decroos Herman De Wael, Jean Stas, Marc Van Hoof, Marc Herssens,

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be.

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be. Fédération Belge de Tir aux Clays a.s.b.l. Association Sportive Affiliée au C.O.I.B., I.S.S.F., F.I.T.A.S.C et à l E.S.C. Belgische Federatie Kleischieten v.z.w. Sportieve Vereniging. Aangesloten bij B.O.I.C.,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012 NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012 Voorwoord Het nieuwe basketseizoen is slecht begonnen. Met grote droefheid moeten wij immers het overlijden melden van Constant Borgers. Hij was al zo n 50 jaar een harde werker

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN Vrijdag 17 april 2015 INZWEMMEN 17u30/ STARTEN 18u30 Zaterdag 18 april 2015 INZWEMMEN 7u30/ STARTEN 8u30 MIDDAGPAUZE - INZWEMMEN 13:00 / STARTEN: 14u00 FINALES - INZWEMMEN 17:45 / STARTEN: 18:00 finale

Nadere informatie

Belangrijke info i.v.m. de verbondskampioenschappen BGB & GVA Aalst

Belangrijke info i.v.m. de verbondskampioenschappen BGB & GVA Aalst Belangrijke info i.v.m. de verbondskampioenschappen BGB & GVA Aalst. Lijst inschrijvingen opsturen uiterlijk tegen Maart 0 naar Van Ransbeeck Jos, Gasthuisstraat 0/000, Opwijk - 0/0.. Betalingen dienen

Nadere informatie

Welkom bij KABAD (KAsterlee - BADminton)

Welkom bij KABAD (KAsterlee - BADminton) Onthaalbrochure Welkom bij KABAD (KAsterlee - BADminton) Wij zijn blij je te mogen ontmoeten in onze badmintonclub. Steeds meer mensen in Vlaanderen en in de rest van de wereld kiezen voor badminton als

Nadere informatie

DE REF & ZIJN / HAAR ADMINISTRATIE

DE REF & ZIJN / HAAR ADMINISTRATIE DE REF & ZIJN / HAAR ADMINISTRATIE Afmelden van een jeugdwedstrijd waarvoor je aangeduid was Wegens ziekte, professionele redenen, 1. Op werkdagen (ma-vr) 9-17u : telefoneren naar het provinciaal secretariaat

Nadere informatie

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee Nieuwe structuur 2018 Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee (huidige functie van Coordinator) Als CEO van de vzw, rapporteert u direct aan de Raad van Bestuur van de Uw primaire

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITES & U23 REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITES & U23 REGLEMENT 2016 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË De Wegcommissie heeft voor 2016 de kalender van de wedstrijden van de Lotto-Beker van België voor Elites z/c en U23 vastgelegd als volgt: Wedstrijden

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN Art. 1: De Vlaamse Basketballiga richt een bekercompetitie in voor Seniors Heren onder de benaming: Ethias Beker van Vlaanderen Heren. Vanaf de eerste

Nadere informatie

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten.

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten. N-ROU-DP-11008-110629-RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2012 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Verslag 21ste Deaflympics te Taipei

Verslag 21ste Deaflympics te Taipei Verslag 21ste Deaflympics te Taipei Taipei (Taiwan), 5 15 september 2009 Algemeen verslag De organisatie van de 21ste Deaflympics was grandioos en is ongetwijfeld de beste tot nu toe. Alles verliep professioneel

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen erkende recreatieve

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017 Algemeen Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap, waaraan verenigingen aangesloten zowel bij de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL Infobrochure 2017-2018 I N H O U D S T A B E L Inleiding... 3 Wie zijn we... 3 Aansluiten... 4 Waarom bij ons?... 4 Sportzaal... 4 Verzekeringen... 4 Kosten... 5 Bij oprichting...

Nadere informatie

Inleiding...1. Correctie Terminologie...2. Vlaamse Gebarentaal...3. Belangrijke woorden...4. Tips voor de leerkracht...7. Tips voor trainer/coach...

Inleiding...1. Correctie Terminologie...2. Vlaamse Gebarentaal...3. Belangrijke woorden...4. Tips voor de leerkracht...7. Tips voor trainer/coach... Inhoudstafel Inleiding...1 Correctie Terminologie...2 Vlaamse Gebarentaal...3 Belangrijke woorden...4 Tips voor de leerkracht...7 Tips voor trainer/coach...9 Tips voor tijdens een wedstrijd...10 Tolk...11

Nadere informatie

10 september 2015 2015/2 www.wadovlaanderen.be Nieuws Het nieuwe karateseizoen is ondertussen van start gegaan en er staan reeds verschillende activiteiten op de agenda voor het laatste kwartaal van het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 5 : FUNCTIE VAN DE DIRECTEURS. ART. 1 : Functie van Technisch Directeur van de sportfederatie. De Technisch Directeur (TD ) wordt door de raad van bestuur aangesteld.

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f d e c ember 2016

N i e u w s b r i e f d e c ember 2016 N i e u w s b r i e f d e c ember 2016 www.ttcgullegem.be Knalprestatie van de maand Stijn Cuvelier, terug van weg geweest, slaagde erin om als D4 in zijn eerste wedstrijd reeds een C4 te kloppen! Wordt

Nadere informatie

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES Atletiek Individueel man Individueel vrouw 100 meter 1 atleet 1 atleet 200 meter 1 atleet 1 atleet 400 meter 1 atleet 1 atleet 800 meter 1 atleet 1 atleet 1500

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas Artikel 1. De club Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas 1. Sini-Beach werd opgericht als vereniging zonder winstoogmerk op 4 januari 2012. De oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlagen

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 24 juni 2017 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08u55. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 4

FC KERKSKEN: programma week 4 FC KERKSKEN: programma week 4 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 4 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

TEAMBUILDING EN VOETBALLEN VOOR HET GOEDE DOEL? HET KAN! OP KOMPANY S FOOTBALL TOURNAMENT 2014!

TEAMBUILDING EN VOETBALLEN VOOR HET GOEDE DOEL? HET KAN! OP KOMPANY S FOOTBALL TOURNAMENT 2014! ZATERDAG 7 JUNI 2014 2 TEAMBUILDING EN VOETBALLEN VOOR HET GOEDE DOEL? HET KAN! OP KOMPANY S FOOTBALL TOURNAMENT 2014! 3 INLEIDING Met uw bedrijf voetballen voor het goede doel? Het kan! Op 7 juni 2014

Nadere informatie

INFOBROCHURE JEUGDTORNOOI KFC EPPEGEM 2018

INFOBROCHURE JEUGDTORNOOI KFC EPPEGEM 2018 INFOBROCHURE JEUGDTORNOOI KFC EPPEGEM 2018 Maandag 30 April 2018 Mastertornooi voor recreatieve ploegen Dinsdag 01 Mei 2018 Schaal Cois Verstraeten Voormiddag: U10 Namiddag: U11 Vrijdag 04 Mei 2018 U17

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Benaming 3 2. Zetel 3 3. Doel 3 4. Duur 3 5. Leden 4 6. Bijdrage 4 7. Uittreding 4 8. Raad van Bestuur 4 9. Bevoegdheid

Nadere informatie

VLAAMSE INTERCLUB BEKER SENIOREN

VLAAMSE INTERCLUB BEKER SENIOREN Artikel 1. PRINCIPE VLAAMSE INTERCLUB BEKER SENIOREN REGLEMENT 1.1 Principe De Vlaamse Interclubbeker Senioren betreft zowel damesploegen als ploegen heren/gemengd. Hij heeft tot doel, in beide seniorencategorieën

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING De Gemeentelijke Sportraad Hoogstraten VZW organiseert jaarlijks een sportlaureatenviering, met daaraan gekoppeld een verkiezing van sportvereniging, sportman, sportvrouw,

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Beste leden,

G.T. Wimbledon. Beste leden, G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 10 juni 2013 Beste leden, Reeds 5 jaar bestaat GT Wimbledon (gestart april 2009). We hebben al een hele weg afgelegd. Waar we 5 jaar geleden van droomden, hebben

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10 NR. 1775 12/2/2018 NR. 1775 12/2/2018 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Olse Merksem... 3 1.1.2 Heist op-den Berg... 3 2 VHV KBHB mededelingen... 4 2.1 Vlaamse jeugdfinales 19 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 KSV Oostkamp

Nieuwsbrief 2 KSV Oostkamp Nieuwsbrief 2 KSV Oostkamp Augustus 2018 #Kampioenen #Samen #Voor #Oostkamp KSV OOSTKAMP DEBUTEERT IN 3 e AMATEUR 16. Canoot 11. Timmerman 5. Van De Moere 14. Decloedt 24. Lanoo 24. Vanneste 25. Verheyden

Nadere informatie

Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010

Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010 Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord: woord van de voorzitter KBJB 2. Belgische kampioenschappen Judo 3. Judoclub Samoerai Ronse 4. Programma 5. Enkele kanshebbers

Nadere informatie

BEKER VOLLEY VLAAMS-BRABANT REGLEMENT

BEKER VOLLEY VLAAMS-BRABANT REGLEMENT BEKER VOLLEY VLAAMS-BRABANT REGLEMENT 2017-2018 Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde BEKER VOLLEY VLAAMS- BRABANT INHOUD Art. 1... 2 Art. 2... 2 Art. 3... 2 Art.

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2017 DIVISIE 1 ALLE CATEGORIEËN 22, 23, 29, 30 april en 1 mei 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

VERSLAG RVB AVF DD

VERSLAG RVB AVF DD VERSLAG RVB AVF DD. 19.04.2018 Aanwezig : - Carine Geukens, secretaris - Danny Lyssens, jeugdverantwoordelijke - Koen Vaneynde, statuten en reglementen - Jonas Janssens, penningmeester - Paul Derkinderen,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Aanwezig: HH. Verlinden, Lopez, Flament, Fels, Vervaeke en Delchef 0. Goedkeuring van het ontwerp van dagorde De leden van de Raad van Bestuur keuren het ontwerp

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE. Aan het woord, huidig voorzitter Patrick Verplancke en penningmeester Magda Vandecaveye.

PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE. Aan het woord, huidig voorzitter Patrick Verplancke en penningmeester Magda Vandecaveye. Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE Deze aflevering gaat over V.T. Lichtervelde. De club waar volgend seizoen veel te gebeuren staat. Op 12 september vieren ze het 60-jarig bestaan

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING De Gemeentelijke Sportraad Hoogstraten VZW organiseert jaarlijks een sportlaureatenviering, met daaraan gekoppeld een verkiezing van sportvereniging, sportman, sportvrouw,

Nadere informatie

HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB?

HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB? Vlaamse Schermbond vzw Fédération Flamande d Escrime Flemish Fencing Federation Flämische Verband der Fechtvereine HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB? Seizoen 2013-2014: algemeen

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname

Nadere informatie

Zomertornooi Schelle Sport Zaterdag 17 en Zondag 18 augustus 2019

Zomertornooi Schelle Sport Zaterdag 17 en Zondag 18 augustus 2019 Zomertornooi Schelle Sport Zaterdag 17 en Zondag 18 augustus 2019 Tornooicoördinator : Koen Devriendt koen-devriendt@telenet.be 0478 / 30 29 78 ALGEMEEN REGLEMENT Het jaarlijks zomertornooi wordt ingericht

Nadere informatie

7 DE EDITIE WAREGEMSE ZWEMMEETING ZONDAG 12 JUNI 2016 ZWEMBAD DE TREFFER MEERSSTRAAT WAREGEM

7 DE EDITIE WAREGEMSE ZWEMMEETING ZONDAG 12 JUNI 2016 ZWEMBAD DE TREFFER MEERSSTRAAT WAREGEM SOMIVAL vzw p/a Katrien Thys, Hazelaarslaan 28 8790 WAREGEM Correspondentieadres Nicolas Lauwers, Ijzerland, 39 8792 DESSELGEM GSM 0498/363261 E-mail : nicolaslauwers@gmail.com web: www.somival.be AANGESLOTEN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 BELGISCHE VOLLEYLIGA VZW Maatschappelijke zetel: Breendonkstraat 342 2830 WILLEBROEK ONDERNEMINGSNUMMER: BE 0862.478.864 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het is de bedoeling van de Liga aan de bestaande reglementering

Nadere informatie

Deelnemen is winnen. Een gezegde dat zeker waar is voor onze G-karate wedstrijden. Daarom ontvangt ook iedere deelnemer een medaille.

Deelnemen is winnen. Een gezegde dat zeker waar is voor onze G-karate wedstrijden. Daarom ontvangt ook iedere deelnemer een medaille. Hasselt, 15 november 2015 Beste G-karateka, p zondag 31 januari 2016 is het zover: het open Belgisch Kampioenschap G-karate 2016! Het kampioenschap wordt georganiseerd door Goju-ryu karate-do Kuyukai Liege,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

Nationaal Proef aan Toegelaten Buitenlandse Deelname (OPEN)

Nationaal Proef aan Toegelaten Buitenlandse Deelname (OPEN) ECURIE BAYARD A.S.B.L. DINANT 8 «BAYARD CONTACTS» Driemaandelijkse periodiek 2de KWARTAAL 2015 Verantwoordelijke uitgever : Nyssen H., rue du Jauviat, 48 B-5530 YVOIR 12 APRIL 2015 Nationaal Proef aan

Nadere informatie

K. Bocholt V.V. vzw Eikenlaan z/n, 3950 Bocholt Tel. 089/ 46 31 90 Bankrek.nr.: 068-0381620-49 BTW nr: 705.100.126

K. Bocholt V.V. vzw Eikenlaan z/n, 3950 Bocholt Tel. 089/ 46 31 90 Bankrek.nr.: 068-0381620-49 BTW nr: 705.100.126 K. Bocholt V.V. vzw Eikenlaan z/n, Bocholt, 5 juli 2013. 089/46 49 09 Beste spelers, bestuursleden, scheidsrechters, ouders, supporters en sympathisanten. De Koninklijke BOCHOLT VV richt voor de ZESDE

Nadere informatie