Nummer 3/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 3/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/"

Transcriptie

1 Nummer 3/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat Brugge Tel.: 050/ Fax: 050/

2 Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. K.A.V.V.V. VZW en Fedes VZW worden K.A.V.V.V. & Fedes VZW 3 3. Kalenderjaar Vernieuwing verzekering 4 4. Aanvragen verzekering - Wat verandert er? Verzekeren van vrijwilligers: Tijdelijke risico s 9 6. Verzekeren van vrijwilligers: Comfort-opties Federatie-nieuws Adreswijziging Arena NV - Suggesties 12

3 K.A.V.V.V. VZW en Fedes VZW worden K.A.V.V.V. & Fedes VZW 3 Het nieuwe decreet op de sportfederaties dat op 1 januari 2017 in voege treedt, heeft een grote impact op de sportwereld. Multisportfederaties worden verplicht om samen te werken om zo te komen tot meer schaalgrootte. «Bigger is better» blijkt de beleidslijn Ook Fedes VZW was genoodzaakt om samen te gaan met een partner. De K.A.V.V.V. VZW, de Koninklijke Antwerpse Vereniging Van Vriendenclubs, is uiterst complementair in haar werking. Wat in 1948 begon met elf Antwerpse voetbalploegen groeide tot op heden uit tot een recreatieve omnisportfederatie met om en bij de leden, verdeeld over verschillende sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, biljart, minivoetbal (Antwerpen en Druivenstreek), omnisport, petanque (Antwerpen en Vlaams-Brabant), snooker, tai chi, tafeltennis, tennis, voetbal (Antwerpen, Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen en Kempen) en volleybal. De K.A.V.V.V. is in het Antwerpse beter bekend als De Vriendenclubs. Ze draagt de fair play en het respect voor vriend, tegenstrever en scheidsrechter hoog in het vaandel. Deze samenwerking heeft veel facetten. De komende weken en maanden wordt deze samenwerking concreet ingevuld. Eén ding staat echter als een paal boven water: de nieuwe federatie, K.A.V.V.V. & Fedes VZW, stelt de sporter centraal en zal er alles aan doen om jullie de best mogelijke ondersteuning te bieden bij de beoefening en organisatie van jullie favoriete sporten.

4 Kalenderjaar Vernieuwing verzekering 4 Elke aangesloten club heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen verzekering per kalenderjaar of per sportjaar. Op 1 januari 2017 gaat het nieuwe sportjaar van start. Vergeet dus zeker niet om tijdig de verzekering aan te vragen voor jouw clubleden via De volledige procedure vind je uitgelegd in de handleiding die je terugvindt in de clubsectie op de Fedeswebsite ( Natuurlijk kun je ook persoonlijk bij ons terecht!! (info@fedes.be of ) De bijdragen blijven ongewijzigd!!! Voor categorie 1 (dans, fietsen, fitness, gymnastiek, wandelen, zwemmen,...) 5 Voor categorie 2 (basketbal, paardrijden, volleybal,...) 7 Voor categorie 3A (wielertoerisme, handbal, hockey, ) 11 Voor categorie 3B (vechtsporten) 20 Voor categorie 4A (zaal- en minivoetbal) 11,50 Voor categorie 4B (veldvoetbal) 12,50 Voor de vechtsporten (categorie 3B) gelden volgende bijkomende voorwaarden: wij verzekeren enkel recreatieve leden, geen leden die in competitie treden de aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode

5 Aanvragen verzekering - Wat verandert er? (1/4) 5 De opvolging van de verzekerde leden door Sport Vlaanderen verloopt bijzonder rigoureus. Daarom zijn er een aantal zaken die we absoluut onder de aandacht willen brengen: 1) De gekozen sporttak Veel clubs bieden verschillende sporttakken aan. Sommige clubs verzekeren echter al hun leden voor dezelfde sporttak. Vanaf dit jaar wordt gecontroleerd of de leden verzekerd zijn voor de sporttak(ken) die ze daadwerkelijk beoefenen. De sporttakkenlijst wordt bepaald door Sport Vlaanderen. Bijvoorbeeld: breakdance valt onder de sporttak fitness. Zumba wordt dan weer beschouwd als dans. Capoeira is geen vechtsport maar dans. Turnen behoort tot de sporttak gymnastiek. Men kan aan meerdere sporttakken deelnemen, met ongewijzigde verzekeringsbijdrage. Iemand die deelneemt aan lessen pilates én aan lessen zumba, beoefent de sporttakken fitness en dans. Er wordt hiervoor slechts éénmaal een bijdrage van 5 gevraagd. Omnisport als afzonderlijke sporttak w ordt geschrapt en w ordt vervangen door de verschillende sporttakken waaraan men effectief deelneemt. De verzekeringsbijdrage komt overeen met de bijdrage voor de sporttak in de hoogste categorie. Fietsen - Recreatief fietsen met stads of ligfiets is een nieuwe sporttak die valt onder categorie 1. Werk je met Excel om de ledenlijst te importeren, dan importeer je per sporttak de afzonderlijke lijst. Eén lid beoefent meerdere sporten? Dan staat hij/zij op verschillende lijsten, maar wordt slechts één keer geteld.

6 Aanvragen verzekering - Wat verandert er? (2/4) 6 2) Docenten/begeleiders/trainers/scheidsrechters/juryleden Clubs die werken met docenten, begeleiders, trainers, scheidsrechters, juryleden dienen deze te door te geven. Bij aanmaak van een nieuw lid, wordt dit lid standaard beschouwd als recreatief lid. Je kunt, via de statuten van het lid, de status recreatief lid wijzigen in de status trainer/lesgever of scheidsrechter/jurylid. Indien je kiest voor de status trainer/lesgever wordt er gevraagd naar het hoogste sporttechnische diploma of getuigschrift waarover die persoon beschikt. Deze kwalificatie kan gaan van geen sporttechnisch diploma tot een combinatie van diploma L.O. (bachelor of master) en VTS-diploma.

7 Aanvragen verzekering - Wat verandert er? (3/4) 7 3) Bestuursleden en externe docenten Alle bestuursfuncties dienen aangemeld te worden via de applicatie ( sportclubfuncties voor bestuurlijke omkadering en externen ). Volgende bestuursfuncties zijn voorzien: voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid. Ook externe trainers/lesgevers die geen lid zijn van de club, dienen aangemeld en verzekerd te worden voor de clubactiviteiten.

8 Aanvragen verzekering - Wat verandert er? (4/4) 8 4) Rijksregisternummer Vanaf 2017 is er een bijkomend verplicht veld bij de aanmelding van een clublid: het rijksregisternummer. Het nieuwe decreet op de sportfederaties geeft de sportfederaties de toelating om het rijksregisternummer van de leden op te vragen en te registreren in het ledenbestand. Tegen eind 2017 dienen alle rijksregisternummers van alle leden opgenomen te zijn in het ledenbestand. Concreet betekent dit dat alle aangesloten clubs aan hun leden het rijksregisternummer dienen op te vragen om dit vervolgens te verwerken in het ledenbestand. Op dit moment is het veld Rijksregisternummer nog niet beschikbaar in onze online applicatie. De nodige aanpassingen zullen binnenkort gebeuren zodat dit een verplicht veld wordt bij aanmelding van een nieuw lid.

9 Verzekeren van vrijwilligers: Verzekering tijdelijke risico s 9 Een eerste optie voor de verzekering van vrijwilligers, is het werken met een verzekering tijdelijke risico s. De verzekering voor tijdelijke risico s is een verzekering voor éénmalige activiteiten. Dit kunnen ééndaagse of meerdaagse activiteiten zijn. Niet-leden helpers tijdens stages kunnen verzekerd worden voor lichamelijke ongevallen onder categorie 1. De bijdrage verschilt naargelang het een ééndaagse activiteit betreft, een meerdaagse activiteit tot maximaal 1 week of een meerdaagse activiteit tot 3 weken betreft. Deze formule is vooral interessant indien er een activiteit/stage/sportkamp georganiseerd wordt waaraan ook niet-leden deelnemen.

10 Verzekeren van vrijwilligers: Comfort-opties 10 Veel clubs doen een beroep op vrijwilligers om hun activiteiten vlot te laten verlopen. Sommige clubs hebben een eigen cafetaria of kantine. Anderen organiseren activiteiten om fondsen te werven voor hun club. Arena NV biedt de mogelijkheid om al deze activiteiten te laten verzekeren via de Comfort- Opties. Bij de uitbating van een kantine of cafetaria kun je je voor 25 laten verzekeren voor Burgerlijke Aansprakelijkheid (bvb. voedselvergiftiging). Een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid voor niet-sportactiviteiten (fuif, kwis, koekjesverkoop, mosselfestijn, ) kan al voor 65. Je kunt de vrijwilligers verzekeren voor lichamelijke ongevallen voor een bundelbedrag ( vrijwilligers). Je dient in dat geval wel steeds de naamlijst van de vrijwilligers beschikbaar te hebben op het secretariaat van de club. De vermelde bijdragen zijn bijdragen voor een gans jaar!

11 Federatie-nieuws 11 Fedes treedt steeds meer op als organisatiepartner. Naast de sportkampen van Stad Brugge en de gemeente Wingene doen ook andere steden, gemeenten en verenigingen een beroep op de expertise van Fedes bij de organisatie van wekelijkse lessenreeksen of specifieke projecten. Verschillende sportclubs deden al een beroep op Fedes voor de organisatie van een samenstage of een workshop. Fedes zorgt ervoor dat jouw leden eens met andere docenten, trainers, lesgevers kunnen oefenen dan degenen waar de club normaal mee werkt. Dit kan georganiseerd worden in de club zelf of op een externe locatie. Hoe correct vergoeding betalen aan jouw lesgevers? Fedes streeft volledige transparantie na en helpt de aangesloten clubs de officiële weg te bewandelen. Een aangifte via sociaal secretariaat (art. 17, max. 25 dagen per jaar) of via interim overeenkomsten, wij helpen je graag verder... of 050/

12 Adreswijziging Arena NV 12 Recent is Arena NV verhuisd. Het nieuwe adres is Arena NV, Nerviërlaan 85 bus 2 te 1040 Brussel. De briefwisseling die naar het oude adres werd/wordt verstuurd, wordt voorlopig nog nagestuurd. Telefoonnummer ( ) en adres (arena@arena-nv.be) blijven ongewijzigd. Suggesties Heb je suggesties om onze werking te verbeteren? Wij horen het graag! Neem contact op met info@fedes.be en geef ons je vragen en opmerkingen door. Alle opmerkingen die kunnen leiden tot een betere werking van de federatie worden ter harte genomen en genieten onze volle aandacht.

Nummer 2/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 2/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 2/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Recreatieve volleyontmoetingen

Nadere informatie

Nummer 1/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 1/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 1/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Sportkamp in de kijker

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 2/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 1/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Sport in de kijker

Nadere informatie

Nummer 4/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 4/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 4/2014 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Op de voorpagina 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nummer 4/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nieuwsbrief 2. Nieuwe datum opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 3. Gratis USB-stick te verkrijgen Lieven Bauwensstraat

Nadere informatie

Nummer 5/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 5/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 5/2014 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Op de voorpagina -

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages Nummer 2/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Ethisch verantwoord sporten 2. Sportkampen - Dansstages 3. Sportkampen - Medisch verantwoord sporten 4. Wie doet wat in jouw club? 5. Clubtreffens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 3/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 3/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen Niet-leden Polissen L.O. B.A. 1.102.606 / A 1.102.607 / A L.O. B.A. 1.102.606 / B 1.102.607 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE SCHAAKFEDERATIE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 1/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Vernieuwing lidgeld 2014. Ethisch verantwoord sporten.

Nieuwsbrief. Nummer 1/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Vernieuwing lidgeld 2014. Ethisch verantwoord sporten. Nummer 1/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 1. Vernieuwing lidgeld 2014 2. Ethisch verantwoord

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.113.634 / A B.A. 1.113.635 / A R.B. 1.113.635 / 1 Niet-leden Polissen L.O. 1.113.634 / B B.A. 1.113.635 / B R.B. 1.113.635 / 1 BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3/2015. Fedes VZW. Externe judostage Meulebeke 2015. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge

Nieuwsbrief. Nummer 3/2015. Fedes VZW. Externe judostage Meulebeke 2015. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Nummer 3/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Externe judostage Meulebeke 2015 Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel

Nadere informatie

Nummer 2/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat Brugge Tel.: 050/ Fax: 050/ Kleuterkamp Wingene 2015

Nummer 2/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat Brugge Tel.: 050/ Fax: 050/ Kleuterkamp Wingene 2015 Nummer 2/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Kleuterkamp Wingene 2015 Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.114.312 / A B.A. 1.114.313 / A R.B. 1.114.313/1 Niet-leden Polissen L.O. 1.114.312 / B B.A. 1.114.313 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE

Nadere informatie

LICHAMELIJKE ONGEVALLEN - 1.113.634 BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID - 1.113.635 RECHTSBIJSTAND - 1.113.635/1

LICHAMELIJKE ONGEVALLEN - 1.113.634 BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID - 1.113.635 RECHTSBIJSTAND - 1.113.635/1 P A R A N T E E vzw LICHAMELIJKE ONGEVALLEN - 1.113.634 BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID - 1.113.635 RECHTSBIJSTAND - 1.113.635/1 WELKE ZIJN DE VERZEKERDE ACTIVITEITEN? Alle sportdisciplines beheerd en gereglementeerd

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.116.925 / A B.A. 1.116.926 / A Niet-leden Polissen L.O. 1.116.925 / B B.A. 1.116.926 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE BADMINTON LIGA

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Statuut: feitelijke vereniging vzw andere:.. Aantal bestuursleden:

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.120.317 / A B.A. 1.120.318 / A Code Client: 43.100 Niet-leden Polissen L.O. 1.120.317 / B B.A. 1.120.318 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VVV

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.102.192 / A B.A. 1.102.193 / A C/39.000 Niet-leden Polissen L.O. 1.102.192 / B B.A. 1.102.193 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer REDFED - VLAAMSE

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

CLUB AANSLUITING 2010

CLUB AANSLUITING 2010 2010 CLUB AANSLUITING NAAM CLUB: INVULLEN IN DRUKLETTERS AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: Website: Rekeningnummer: Statuut: feitelijke vereniging - vzw - andere:. Is de club nog lid

Nadere informatie

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs Vragenlijst Beste sporter, trainer, bestuurslid, supporter, Met steun van de Vlaamse overheid biedt Rode Kruis-Vlaanderen 225 sportclubs een opleiding

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.113.634 / A B.A. 1.113.635 / A R.B. 1.113.635 / 1 Niet-leden Polissen L.O. 1.113.634 / B B.A. 1.113.635 / B R.B. 1.113.635 / 1 BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer

Nadere informatie

Aanvraagformulier: werkingssubsidie

Aanvraagformulier: werkingssubsidie Aanvraagformulier: werkingssubsidie BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de dienst ten laatste op 30 april! OPMERKING: Gelieve alle velden in te vullen en de nodige bijlagen bij te voegen. De berekening

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.102.170 / A + H B.A. 1.102.171 / A R.B. 1.102.171 / 1 Niet-leden Polissen L.O. 1.102.170 / B B.A. 1.102.171 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in het gemeentebudget wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een subsidie verlenen aan een door

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Let op: dit document is enkel ter voorbereiding van de online aanvraag. Informatie over de erkenning 1. Vul de naam van

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportwerking Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. De stad Mechelen tracht via subsidiëring van Mechelse sportverenigingen

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Optreden om 16u in. Topsporthal Vlaanderen

Optreden om 16u in. Topsporthal Vlaanderen 13 Zondag van mei 2012 12u tot 18u Gent: Topsporthal Vlaanderen, Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen info en tickets: individuelen p2, gezinnen p5 vooraf inschrijven

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

REGLEMENT BASIS- EN KWALITATIEVE WERKING VOOR ERKENDE TIENSE SPORT- EN ONTSPANNINGSVERENIGINGEN

REGLEMENT BASIS- EN KWALITATIEVE WERKING VOOR ERKENDE TIENSE SPORT- EN ONTSPANNINGSVERENIGINGEN dienst sport R E G L E M E N T Gemeenteraad van 27 november 2014 REGLEMENT BASIS- EN KWALITATIEVE WERKING VOOR ERKENDE TIENSE SPORT- EN ONTSPANNINGSVERENIGINGEN Artikel 1 Binnen de perken van het in de

Nadere informatie

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 I. De aansluiting van de club... 4 II. Nieuwe leden/hernieuwingen... 5 Voorbeeld: Opmaakbon...6 Voorbeeld: Verzekerings/aansluitingsformulier...7 III. Het lidboekje...

Nadere informatie

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE HUIDIGE SITUATIE NIEUW DECREET - TOELICHTING NIEUW DECREET CONCRETE IMPACT HUIDIGE SITUATIE HIDIGE SITUATIE Quiz hoeveel men

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.113.634 / A B.A. 1.113.635 / A R.B. 1.113.635 / 1 Niet-leden Polissen L.O. 1.113.634 / B B.A. 1.113.635 / B R.B. 1.113.635 / 1 BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN ARTIKEL 1 Rekening houdend met de richtlijnen van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Sportclubondersteuning. Subsidies voor sportclubs Infovergadering - januari 2017

Sportclubondersteuning. Subsidies voor sportclubs Infovergadering - januari 2017 Sportclubondersteuning Subsidies voor sportclubs Infovergadering - januari 2017 Agenda: 1. Toelichting over de verschillende reglementen 2. Toelichting over de online tool 3. Vragen Wat is nieuw? ALLE

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Subsidiereglement Werkingssubsidies Recreatieclubs Stad Waregem ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1.: Definities recreatieve-sportverenigingen

Subsidiereglement Werkingssubsidies Recreatieclubs Stad Waregem ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1.: Definities recreatieve-sportverenigingen Subsidiereglement Werkingssubsidies Recreatieclubs Stad Waregem ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1.: Definities recreatieve-sportverenigingen 1.1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 I. Doel subsidiereglement en verdeling totaal subsidiebedrag beleidsprioriteit 1 Het subsidiereglement

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.116.530.R / A B.A. 1.116.531.R / A Niet-leden Polissen L.O. 1.116.530.R / B B.A. 1.116.531.R / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VOETBALFEDERATIE

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen 2 3 4 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van 22 januari 1992

Nadere informatie

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN STAD MENEN STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN ARTIKEL 1 Rekening houdend met de richtlijnen van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal

Nadere informatie

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012 1 Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in jouw gemeente Eva Vonck 6 december 2012 2 Inhoud Vlaamse Trainersschool: wie zijn we? Begeleidingsgerichte opleidingen

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Reglement voor de erkenning als Gentse sportvereniging Reglement voor de erkenning als Gentse sportvereniging Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013. Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities - Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

A R E N A The Name in Sports Insurance

A R E N A The Name in Sports Insurance Verzekering Sportfederaties Leden Polissen Niet-leden Polissen L.O. 1.115.792 A B.A. 1.115.793 A R.B. 1.115.793/1 L.O. 1.115.792 B B.A. 1.115.793 B R.B. 1.115.793/1 BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer

Nadere informatie

SID SPORTVERENIGINGEN

SID SPORTVERENIGINGEN lijke sportdienst Hoeselt sid blz. 1/22 SID SPORTVERENIGINGEN SPORT-INFO-DOSSIER 201.-201. Alle gevraagde informatie heeft betrekking op de gegevens van het voorbije sportseizoen van 2010-2011 naam vereniging

Nadere informatie

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Binnen te brengen voor maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Vragenlijst subsidieaanvraag sport WERKINGSJAAR (X-): ALGEMENE GEGEVENS

Nadere informatie

Interesse om aan te sluiten?

Interesse om aan te sluiten? Administratie Interesse om aan te sluiten? Is je sportclub actief in de zwemsport? Dan verwelkomt de Vlaamse Zwemfederatie je met open armen! We hebben hieronder even alle voordelen opgelijst om de twijfelaars

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aanvraag voor het aansluiten als nieuwe VLP-club. 1. CLUBGEGEVENS - VERPLICHT IN TE VULLEN Officiële naam van de club Naam die op de oprichtingsstatuten vermeld

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Lidmaatschap VLP-club 2012 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club)

Lidmaatschap VLP-club 2012 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Lidmaatschap VLP-club 2012 (aanvraag voor het aansluiten als nieuwe club) Volledige naam club: Stempel club: (verplicht!) Vestigingsadres club (= locatie van de infrastructuur) (= locatie van de infrastructuur)

Nadere informatie

Stad Ninove - Sportdienst. Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding

Stad Ninove - Sportdienst. Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding Stad Ninove - Sportdienst Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding Naam van de vereniging Nummer bankrekening Naam van de titularis van de rekening Ondernemingsnummer

Nadere informatie

REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING

REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING REGLEMENT ERKENNING als ANTWERPSE SPORTVERENIGING Zodra een vereniging voldoet aan de hierna beschreven erkenningsvoorwaarden en een aanvraag indient kan zij als Antwerpse sportvereniging erkend worden

Nadere informatie

The Name in Sports Insurance

The Name in Sports Insurance Verzekering Sportfederaties Leden Polissen Niet-leden Polissen L.O. 1.102.184 A B.A. 1.102.185 A L.O. B.A. 1.102.184 B 1.102.185 B ADMINISTRATIEF BIJVOEGSEL Verzekeringnemer V.C.H.H.D. - AFDELING V.V.H.V.

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd;

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Reglement tot gemeentelijke erkenning van sportverenigingen De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

SPORTSUBSIDIES VERZAMELDOCUMENT SUBSIDIES VOOR SPORTVERENIGINGEN EN SPORTORGANISATOREN

SPORTSUBSIDIES VERZAMELDOCUMENT SUBSIDIES VOOR SPORTVERENIGINGEN EN SPORTORGANISATOREN SPORTSUBSIDIES VERZAMELDOCUMENT SUBSIDIES VOOR SPORTVERENIGINGEN EN SPORTORGANISATOREN IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior Nummer bankrekening Naam titularis

Nadere informatie

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen!

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! G-sp rt Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! Alles over G-sport Steunpunt G-Sport Vlaanderen tel. 03 240 62 97 www.gsportvlaanderen.be Psylos vzw Vlaamse federatie voor sport en recreatie

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 3 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 3 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker Workshop : Nieuwe opleidingsinitiatieven en bijscholingen 2 Nieuwe opleidingsinitiatieven en bijscholingen. Nieuwe opleidingsinitiatieven VTS 2. Opleidingsaanbod VTS. Bijscholingen

Nadere informatie

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: iedereen 100% sporter!

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: iedereen 100% sporter! G-sp rt Sport voor personen met een handicap: iedereen 100% sporter! Alles over G-sport G-Sport Vlaanderen tel. 03 240 62 97 www.gsportvlaanderen.be info@gsportvlaanderen.be Psylos vzw Vlaamse federatie

Nadere informatie

BVLO. onze troef. jouw wens. www.bvlo.be. de ideale sportfederatie. voor jouw sportclub BOND VOOR LICHAMELIJKE OPVOEDING VZW

BVLO. onze troef. jouw wens. www.bvlo.be. de ideale sportfederatie. voor jouw sportclub BOND VOOR LICHAMELIJKE OPVOEDING VZW jouw wens onze troef BVLO de ideale sportfederatie voor jouw sportclub Onze uitdaging? Hoe aansluiten? Verzekeringen? Optionele verzekeringen? Wat doen bij een ongeval? Mijn voordelen? Korting? www.bvlo.be

Nadere informatie

AANVRAAG DIRECTE BETOELAGING VOOR SPORTVERENIGINGEN juli juni 2018

AANVRAAG DIRECTE BETOELAGING VOOR SPORTVERENIGINGEN juli juni 2018 1 AANVRAAG DIRECTE BETOELAGING VOOR SPORTVERENIGINGEN 2019 1 juli 2017 30 juni 2018 Naam club: Dossiernummer: Behandeld op: / / Volledig ingevuld terugsturen voor 26 APRIL 2019 Subsidiedossier 2019 pag.

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.116.440 / A B.A. 1.116.441 / A R.B. 1.116.441/1 Niet-leden Polissen L.O. 1.116.440 / B B.A. 1.116.441 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE

Nadere informatie

#bedanktscheids #bedanktjury. Inspiratiegids om jouw official(s) te bedanken

#bedanktscheids #bedanktjury. Inspiratiegids om jouw official(s) te bedanken #bedanktscheids #bedanktjury Inspiratiegids om jouw official(s) te bedanken Wil je binnen jouw sportclub en/of federatie ook even jouw officials bedanken? Het groots aanpakken hoeft zeker niet. Met een

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

Officiële benaming van de vereniging :... Datum van oprichting... Afkorting ervan... Naam Adres Telefoon. Voorzitter... Secretaris...

Officiële benaming van de vereniging :... Datum van oprichting... Afkorting ervan... Naam Adres Telefoon. Voorzitter... Secretaris... 1 Stad Halle Toelagen ACTIVITEITENVERSLAG SPORTVERENIGINGEN SEIZOEN 2014-2015 ==================== 1500 Halle, 3 juni 2015 Onderhavig formulier, opgesteld aan de hand van het stedelijk subsidiereglement,

Nadere informatie

VERZEKERINGSPOLIS REDFED PRAKTISCH GEZIEN EEN OVERZICHT

VERZEKERINGSPOLIS REDFED PRAKTISCH GEZIEN EEN OVERZICHT VERZEKERINGSPOLIS REDFED PRAKTISCH GEZIEN EEN OVERZICHT REDFED - VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW Elke decretaal erkende sportfederatie, zoals de Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed), is verplicht de deelnemende

Nadere informatie

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar.

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM REGLEMENT IMPULSSUBSIDIE 2009-2013 (gecoördineerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 30 maart 2011) Artikel 1: Definities 1.1. Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Gemeentebestuur Nevele Sportdienst Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? Om in aanmerking te komen voor een beleidssubsidie, moet de aanvragende

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDER IN SPORTVERENIGINGEN VOOR DE PERIODE

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen

AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen Erkenningsnummer.. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website

Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website www.zulte.be. nderstaande contactgegevens zullen enkel door de sportdienst gebruikt worden

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

HANDLEIDING 6 ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017

HANDLEIDING 6 ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 HANDLEIDING 6 ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 INHOUDSTAFEL 1) Verbinding maken met de online inschrijvingstool... 2 2) Kies je taal... 2 3) Een account creëren... 3 4) Verbinding

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.116.440 / A B.A. 1.116.441 / A R.B. 1.116.441/1 Niet-leden Polissen L.O. 1.116.440 / B B.A. 1.116.441 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie