Nieuwsbrief. Nummer 3/2015. Fedes VZW. Externe judostage Meulebeke Lieven Bauwensstraat Brugge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Nummer 3/2015. Fedes VZW. Externe judostage Meulebeke 2015. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge"

Transcriptie

1 Nummer 3/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat Brugge Tel.: 050/ Fax: 050/ Externe judostage Meulebeke 2015

2 Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Nieuw decreet in de steigers 3 3. Sportjaar Vernieuwing verzekering 4 4. Proeflessen: quid verzekering? 6 5. Procedure voor het vernieuwen van de verzekering Fedes sportkampen Samenwerken met Fedes Suggesties 11

3 Nieuw decreet in de steigers 3 Dezer dagen wordt er op kabinetten, adviesraden, Bloso en bij verschillende federaties druk gewerkt aan de totstandkoming van een nieuw decreet dat de werking van erkende en ondersteunde sportfederaties regelt. Een ontwerpdecreet is opgesteld en voor een eerste maal door de Vlaamse regering goedgekeurd. De Vlaamse Sportraad brengt hierover advies uit, waarna diverse stappen later uiteindelijk het Vlaamse parlement zal stemmen over het nieuwe decreet. Een uitvoeringsbesluit zal de precieze details vermelden. Dit nieuwe decreet betracht een rationalisering van het federatielandschap door het aantal erkende en ondersteunde federaties te doen dalen. Een schatting stelt 1/3 minder federaties. Verplichte fusies tot grotere federaties komen eraan. Small is beautiful wordt big is must. Men is er namelijk van overtuigd dat grotere federaties er beter in zullen slagen om zoveel mogelijk mensen tot bewegen aan te zetten. Fedes vzw benadrukt de gelijkwaardigheid van recreatieve en competitieve sporters, en pleit voor een realistische overgangsperiode tussen de huidige regelgeving en de nieuwe regelgeving. Een directe invloed op jouw clubwerking heeft dit uiteraard niet. Toch houden we er aan om jullie van de wijzigende wetgeving op de hoogte te houden. Wordt dus vervolgd...

4 Sportjaar Vernieuwing verzekering 4 Elke aangesloten club heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen verzekering per kalenderjaar of per sportjaar. Op 1 januari 2016 start het nieuwe kalenderjaar. Vraag dus tijdig de verzekering aan voor de clubleden die hun lidmaatschap verlengen via De bijdragen blijven ongewijzigd: Voor categorie 1 (dans, turnen, wandelen, zwemmen,...) 5 Voor categorie 2 (basketbal, paardrijden, volleybal,...) 7 Voor categorie 3A (wielertoerisme, handbal, hockey, ) 11 Voor categorie 3B (vechtsporten) 20 Voor categorie 4A (zaal- en minivoetbal) 11,50 Voor categorie 4B (veldvoetbal) 12,50 Voor de vechtsporten (categorie 3B) gelden volgende voorwaarden: - Wij verzekeren enkel recreatieve leden, geen leden die in competitie treden. - De aangesloten vechtclubs ondertekenen een gedragscode. Zonder ondertekende gedragscode, worden de leden niet aanvaard.

5 Proeflessen: quid verzekering? 5 Veel clubs onthalen nieuwe leden bij de herstart van hun activiteiten. Vaak vragen deze leden of ze eerst eens mogen testen. Hoe zit het met de verzekering voor deze kandidaat-leden tijdens hun proefperiode? Kandidaat-leden kunnen, indien mogelijk uiteraard, vooraf aangemeld worden via info@fedes.be. Elk kandidaat-lid heeft recht op 3 proeflessen binnen de periode van één maand. De deelname aan deze lessen is volledig verzekerd. Vanaf de vierde les of uiterlijk één maand na de aanmelding van het kandidaat-lid moet de verzekering aangevraagd worden. Indien de periode van één maand vanaf het moment van aanmelding is verlopen zonder dat de verzekering voor het lid werd aangevraagd, komt de verzekering niet meer tussen bij een lichamelijk ongeval (L.O.) of in geval van schade (B.A.).

6 Procedure voor het verlengen of vernieuwen van de verzekering 6 Om het lidmaatschap van je leden te verlengen, surf je eerst naar Daar kun je inloggen met je gebruikersnaam (= adres) en je wachtwoord dat je per ontvangen hebt. Ben je je wachtwoord vergeten, vraag dan een nieuw wachtwoord aan. Dit wordt je meteen opgestuurd. Eens je aangemeld bent, kies je het sportjaar waarvoor je leden wenst te verzekeren en klik je op de tekst Voeg een nieuw lid toe. Indien je verzekerd bent voor meerdere sporttakken, wordt je gevraagd om eerst de sporttak te selecteren. Klik daarna op volgende. Indien je de verzekering van bestaande leden wenst te verlengen, klik op de knop Meerdere leden van vorig sportjaar kopiëren. Vink de gewenste leden aan en klik vervolgens op de knop De geselecteerde leden kopiëren naar het sportjaar. Indien je enkele nieuwe leden hebt, kun je deze één voor één aanmaken (knop Nieuw lid aanmaken.

7 Heb je een heleboel leden, maak dan gebruik van de mogelijkheid om een Excel-lijst te importeren. Er is een sjabloon beschikbaar. Hier mag niks aan veranderd worden. Geslacht is M of V. Voor nationaliteit wordt er gebruik gemaakt van de officiële afkortingen (2 letters). Bij het huisnummer mogen er geen letters gebruikt worden. Die komen in de kolom Bus. 7 Klik op Browse om de lijst te selecteren en klik vervolgens op Upload en toon leden. Na het uploaden krijg je te zien indien er nog foutmeldingen zijn (eventueel geboortedatum vergeten, ). Verbeter deze in je excel-document en bewaar de wijzigingen. Upload het document opnieuw. Je ziet meteen hoeveel nieuwe leden je kunt toevoegen. Importeer deze leden en je krijgt de lijst met alle te verzekeren leden. Klik vervolgens op de knop verzekering aanvragen voor leden. Je krijgt een overzichtslijst van de leden die je wenst te verzekeren. Ben je hiermee akkoord,bevestig dan je aanvraag. Je ontvangt meteen je factuur. Vind je die niet meteen terug in je mailbox, check dan de ongewenste mails of vraag een duplicaat aan via info@fedes.be. Je leden zijn verzekerd zodra we de betaling ontvangen hebben. Lukt het je niet meteen of ondervind je problemen bij het aanvragen van de verzekering, neem dan meteen contact op via info@fedes.be of telefonisch via het nummer 050/ Mails worden op werkdagen steeds binnen de 24 uur beantwoord.

8 Fedes sportkampen De data van de sportkampen 2016 staan online en je kunt ook al inschrijven via De sporten die we aanbieden, sluiten aan bij de activiteiten van de aangesloten clubs: Judo: Onze judostages in samenw erking met de VJF zijn alom gekend Sedert jaren organiseert het team o.l.v. Rudy Everaert stages voor judoka s tussen 7 en 18 jaar. Karate : Voor onze shotokan karatestages w erken w e samen met de VKF. Ook deze stages zijn ondertussen een gevestigde waarde. Doordat we met meerdere monitoren werken met elk hun eigen achtergrond, kunnen we elke stage meerdere shotokan-stijlen aanbieden. Basketbal: Net als in 2015 voorzien w e een sterk programma met absolute topcoaches. Tijdens het FUN-damentals kamp half juli wordt enkel gewerkt met kleine ballen (8-14 jaar). Tijdens het Pre-Seasonkamp wordt uitsluitend getraind op grote doelen (12-16 jaar) en begroeten we dagelijks een andere gasttrainer met nationale en internationale uitstraling. Het Kerstkamp is dan weer een GIRLS ONLY-kamp (10-16 jaar). Dans: Onze Summerdance-kampen beloven terug een voltreffer te worden! 4 uur dansen per dag in combinatie met de zee op wandelafstand, maken dat deze kampen elk jaar opnieuw een succes zijn.

9 Ropeskipping: Tijdens de P aasvakantie en tijdens de zomervakantie organiseren w e een stage voor recreanten (mini s en beloften = 8-14 jaar). De monitoren die deze kampen begeleiden, hebben allen deelgenomen aan nationale en internationale competities en leren de deelnemers allerlei nieuwe tips and trics... Ponyrijden-dans: Het pony-danskamp richt zich tot jonge meiden die houden van dansen en die graag paardjes zien. Ervaring is geen vereiste. In De Rhille te Woumen is alles aanwezig om de basisprincipes van het paardrijden aan te leren. Naast het Paas- en het Kerstkamp organiseren we volgend jaar ook een zomerkamp ponyrijden-dans in De Rhille. Nieuw in 2016 REDDEND ZWEMMEN: In samenwerking met RedFed en de bij Fedes aangesloten Reddersclub Knokke-Heist organiseren we een trainingsweek voor 7 tot 12- jarigen. Gedurende een ganse week wordt dagelijks geoefend in het zwembad en op het strand. Op het einde van de week gaan de deelnemers naar huis met een bronzen, zilveren of gouden reddersbrevet! 9

10 Al onze kampen gaan door in internaatsformule (uitgezonderd de 3-daagse judostages te Meulebeke en te Wingene). Dit betekent dat de deelnemers ter plaatse overnachten en 3 maaltijden + een vieruurtje per dag krijgen. We houden absoluut rekening met allergieën, vegetariërs, Voor hen zijn er aangepaste maaltijden. 10 Wij kozen voor onze interne sportkampen de best mogelijke lokaties: het Kluisbos in Kluisbergen met zijn openluchtzwembad met meerdere glijbanen, De Flipper in De Panne en De Hoge Duin in Oostduinkerke die op wandelafstand van het strand gevestigd zijn, het volledig vernieuwde Julien Saelens te Brugge, verblijfplaats Lakeside Paradise en sporthal De Stormmeeuw in Knokke en het super uitgeruste De Rhille te Woumen. De deelnamebijdragen voor onze sportkampen blijven ongewijzigd: Tot 12 jaar = 260 Vanaf 12 jaar = 280 Wie verzekerd is via Fedes ontvangt 10 korting Zodra 5 leden van dezelfde club inschrijven voor dezelfde stage, ontvangt elk clublid 10 clubkorting (niet cumuleerbaar met andere kortingen)

11 Samenwerken met Fedes? 11 Voor de organisatie van onze sportkampen, werkt Fedes samen met erkende unisport-federaties zoals VJF (Vlaamse Judo Federatie), VKF (Vlaamse Karate Federatie), BRSF Vlaanderen (Vlaamse Rope Skipping Federatie) en RedFed (Federatie Reddend Zwemmen). Naast de Fedes-sportkampen organiseert Fedes ook sportkampen in samenwerking met lokale besturen zoals Stad Brugge, gemeente Wingene en gemeente Ichtegem. Ook als club kun je een beroep doen op de expertise van Fedes om te komen tot een succesvolle organisatie. Wens je meer informatie over het gezamenlijk organiseren van interne of externe sportkampen of dansstages, contacteer ons via Suggesties Heb je suggesties om onze werking te verbeteren? Wij horen het graag! Neem contact op met en geef ons je vragen en opmerkingen door. Alle opmerkingen die kunnen leiden tot een betere werking van de federatie worden ter harte genomen en genieten onze volle aandacht.

Nummer 4/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 4/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 4/2014 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Op de voorpagina 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 3/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 3/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 1/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Sport in de kijker

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 2/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

Nummer 5/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 5/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 5/2014 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Op de voorpagina -

Nadere informatie

Nummer 2/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 2/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 2/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Recreatieve volleyontmoetingen

Nadere informatie

Nummer 3/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 3/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 3/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. K.A.V.V.V. VZW en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nummer 4/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nieuwsbrief 2. Nieuwe datum opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 3. Gratis USB-stick te verkrijgen Lieven Bauwensstraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 1/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Vernieuwing lidgeld 2014. Ethisch verantwoord sporten.

Nieuwsbrief. Nummer 1/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Vernieuwing lidgeld 2014. Ethisch verantwoord sporten. Nummer 1/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 1. Vernieuwing lidgeld 2014 2. Ethisch verantwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages Nummer 2/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Ethisch verantwoord sporten 2. Sportkampen - Dansstages 3. Sportkampen - Medisch verantwoord sporten 4. Wie doet wat in jouw club? 5. Clubtreffens

Nadere informatie

Nummer 1/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/

Nummer 1/2016. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat Brugge. Tel.: 050/ Fax: 050/ Nummer 1/2016 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Sportkamp in de kijker

Nadere informatie

Nummer 2/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat Brugge Tel.: 050/ Fax: 050/ Kleuterkamp Wingene 2015

Nummer 2/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat Brugge Tel.: 050/ Fax: 050/ Kleuterkamp Wingene 2015 Nummer 2/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Kleuterkamp Wingene 2015 Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND 1-1-2016 HANDBOOGLIGA HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND Handleiding voor clubs Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanmelden als clubadministrator... 2 inloggen... 2 Beheer clubgegevens... 3 zoekfunctie... 4 Lijsten

Nadere informatie

Indien u uw Login en paswoord vergeten bent: - Surf naar onze website - Klik links bovenaan op de link wachtwoord vergeten

Indien u uw Login en paswoord vergeten bent: - Surf naar onze website   - Klik links bovenaan op de link wachtwoord vergeten Handleiding VWB Deze handleiding is bedoeld voor zowel individuele leden (punt 1-6) als voor de verantwoordelijken van de clubs (punt 7-18). Dit zijn de personen die de club kunnen beheren via hun login

Nadere informatie

Rijbewijs op School in 10 stappen

Rijbewijs op School in 10 stappen Rijbewijs op School in 10 stappen Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij Rijbewijs op School, vind je hieronder een gedetailleerd stappenplan. Vul je dossier aan de hand van dit plan in. Zo verloopt

Nadere informatie

Veel gestelde vragen bij de online inschrijving

Veel gestelde vragen bij de online inschrijving Inhoud 1. Online inschrijven... 2 1.1. Wie kan online inschrijven?... 2 1.2. Wat heb je nodig om in inschrijven?... 2 1.3. Wanneer moet ik inschrijven?... 2 1.4. Waarom moet ik inschrijven?... 2 1.5. Hoe

Nadere informatie

Handleiding VWB extra.net

Handleiding VWB extra.net Handleiding VWB extra.net Deze handleiding is bedoeld voor zowel individuele leden (t.e.m. punt 6) als voor de verantwoordelijken van de clubs (punt 7 t.e.m. 18). Dit zijn de personen die de club kunnen

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE V31-03-14 Uploaden respondentenbestand in Excel via de portal In dit document wordt het gebruik van de portal uitgelegd waarmee u beveiligd uw respondent

Nadere informatie

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso?

Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15. Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Handleiding: Hoe kan ik inschrijven via de website van Bloso? Stap 1: Ga naar www.bloso.be => klik op de knop word trainer Stap 2: Klik vervolgens op de link aanbod Vervolgens kom je op onderstaand scherm

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven leden

Handleiding online inschrijven leden Handleiding online inschrijven leden Gent l 20 augustus 2015 Deze applicatie werd ontwikkeld voor recentere browsers (bv. Internet Explorer 9) Indien u problemen hebt om trainingsgroepen toe te voegen,

Nadere informatie

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo N o 1 Ledenadministratie Woord vooraf Dit gedeelte van de admibundel verduidelijkt de werking van de ledenadministratie van FOS Open Scouting vzw. De ledenadministratie wordt gevoerd via een voortdurende

Nadere informatie

gebruikersaccount aanmaken

gebruikersaccount aanmaken instructie gebruik profielendeel van VWCUTRECHT.nl September 2010 1 Inleiding Je staat op het punt om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje van onze website: een virtuele plek om met andere

Nadere informatie

INFO-brochure van de V.J.J.F. vzw

INFO-brochure van de V.J.J.F. vzw De Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw kent vanaf 2013 aan haar ju-jitsuclubs kwaliteitslabels toe. Dit project is gekoppeld aan het Jeugdsportfonds en bevindt zich binnen het Jeugdsportproject van de V.J.J.F.

Nadere informatie

Voorwoord. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en we zullen contact houden via Facebook! Het hindernissenparcours

Voorwoord. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en we zullen contact houden via Facebook! Het hindernissenparcours BADMINTON MAXI-MOVE PAARD-PONY België - Belgique PB 8000 Brugge 1 BC 4-314 BEACHSPORT ROPESKIPPING JUDO DANS BASKETBAL ondersteund door: KARATE Sportkampen 2014 6 t.e.m. 18 jaar Fedes Nieuwsbrief 11 december

Nadere informatie

Vlaamse Minivoetbalfederatie vzw. Xavier De Cocklaan 13, 9831 Deurle. Handleiding kernclubs VMF

Vlaamse Minivoetbalfederatie vzw. Xavier De Cocklaan 13, 9831 Deurle. Handleiding kernclubs VMF Vlaamse Minivoetbalfederatie vzw Xavier De Cocklaan 13, 9831 Deurle Handleiding VMF @mini kernclubs VMF Voorwoord Inhoudstafel VMF @mini voor kernclubs 1. Voorwoord... 3 2. Hoe starten?... 4 a. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Mijn. Ontdek. Bibliotheek

Mijn. Ontdek. Bibliotheek Mijn Ontdek Bibliotheek 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 4 Goed om weten 4 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 5 Via het portaal van jouw bibliotheek 5 Via catalogus van jouw bibliotheek 5 Aan de slag

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven zomerwerking voor ouders

Handleiding online inschrijven zomerwerking voor ouders Handleiding online inschrijven zomerwerking voor ouders Om je zoon/dochter in te schrijven voor de sportkriebelweken of wiebelkriebelweken klik je op onderstaande link: http://boechout.ticketgang.eu/ 1.

Nadere informatie

Greet Jansen 03/ Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN

Greet Jansen 03/ Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Greet Jansen greet@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inhoudsopgave Inloggen in het ledenbeheer... 3 Clubgegevens raadplegen en wijzigen... 3 De gegevens

Nadere informatie

Opvang reserveren in De Pastorij Haasdonk

Opvang reserveren in De Pastorij Haasdonk Opvang reserveren in De Pastorij Haasdonk In deze handleiding proberen we u de stappen uit te leggen hoe u opvang kan reserveren voor uw kindje in de Pastorij Bent u nog niet ingeschreven? Surf naar onze

Nadere informatie

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inloggen Elke secretaris heeft de login gegevens ontvangen om zich aan te melden bij het ledenbeheer.

Nadere informatie

1. INLEIDING p. 2. 2. MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN p. 3. a. KLIK OP NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE NU! p. 3. b. IK BEN KVLV-LID p.

1. INLEIDING p. 2. 2. MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN p. 3. a. KLIK OP NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE NU! p. 3. b. IK BEN KVLV-LID p. INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING p. 2 2. MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN p. 3 a. KLIK OP NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE NU! p. 3 b. IK BEN KVLV-LID p. 5 c. IK BEN GEEN LID p. 6 d. BEN JE ERKEND KVLV-VORMINGSWERKER?

Nadere informatie

MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN

MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN KLIK OP NOG GEEN ACCOUNT? REGISTREER JE NU! Surf naar http://www.kvlv.be Klik op Aanmelden rechts bovenaan Kies Nog geen account? Registreer je nu!. Ben je KVLV-lid?

Nadere informatie

Handleiding Mijn Bibliotheek

Handleiding Mijn Bibliotheek Inhoud Wat is Mijn Bibliotheek... 1 Goed om weten!... 1 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek... 2 Rechtstreeks... 2 Via de catalogus van jouw bibliotheek... 2 Aan de slag met Mijn Bibliotheek... 2 Aanmelden

Nadere informatie

Vlaamse Minivoetbalfederatie vzw. Xavier De Cocklaan 13, 9831 Deurle. Handleiding kernclubs VMF

Vlaamse Minivoetbalfederatie vzw. Xavier De Cocklaan 13, 9831 Deurle. Handleiding kernclubs VMF Vlaamse Minivoetbalfederatie vzw Xavier De Cocklaan 13, 9831 Deurle Handleiding VMF @mini kernclubs VMF Voorwoord Inhoudstafel VMF @mini voor provinciale en nationale clubs 1. Voorwoord... 3 2. Hoe starten?...

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik SKA Onderzoeksplatform Versie 12/01/2015

Handleiding voor gebruik SKA Onderzoeksplatform Versie 12/01/2015 Handleiding voor gebruik SKA Onderzoeksplatform Versie 12/01/2015 1 Inhoud Inloggen... 3 Sporters aanmaken... 7 Sporters opzoeken... 8 Een sportmedisch onderzoek initiëren... 9 Onderzoeksresultaten ingeven...

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Bij het opstellen van de handleiding is er vanuit gegaan dat u op de hoogte bent van de algemene werking van Sportlink Club.

Bij het opstellen van de handleiding is er vanuit gegaan dat u op de hoogte bent van de algemene werking van Sportlink Club. Deze handleiding is een aanvulling op de algemene Sportlink Club handleiding. De algemene handleiding Sportlink Club kunt u vinden op http://www.sportlink.com/downloads/handleidingen/handleiding-sl-club.html.

Nadere informatie

handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be

handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be provinciaal sportcentrum De Boerekreek handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be Om gebruik te maken van de webshop dient u zich eenmalig te registreren. Als dit gebeurd is kan u zich

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerkrachten

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerkrachten Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerkrachten Inhoudstafel Account aanmaken School inschrijven Collega s uitnodigen Leerlingen opvolgen Tips voor opvolging leerlingen Om de school in te schrijven,

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik SKA Onderzoeksplatform Versie 14/04/2014

Handleiding voor gebruik SKA Onderzoeksplatform Versie 14/04/2014 Handleiding voor gebruik SKA Onderzoeksplatform Versie 14/04/2014 1 Inhoud Inloggen... 3 Sporters aanmaken... 7 Sporters opzoeken... 8 Een sportmedisch onderzoek initiëren... 9 Onderzoeksresultaten ingeven...

Nadere informatie

Inschrijvingsmodule. Handleiding voor de ploegverantwoordelijke

Inschrijvingsmodule. Handleiding voor de ploegverantwoordelijke Handleiding voor de ploegverantwoordelijke Dit document beschrijft in detail de inschrijvingsmodule en is geschreven om de ploegverantwoordelijke tijdens het inschrijven van zijn of haar ploeg te ondersteunen.

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Inhoud 1. Een antwoord op al uw vragen... 2 1.1. Wie kan inloggen?... 2 1.2. Hoe moet ik inloggen?... 2 1.3. Hoe ziet mijn gebruikersnaam/wachtwoord

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN VERSIE: 7 februari 2017 Opgelet: werkplekduaal.be wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd. Het is dan ook mogelijk dat er af en toe iets wijzigt aan de

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Equiclubs Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP

Equiclubs Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Equiclubs Ter ondersteuning van clubs aangesloten bij VLP Auteur: werkgroep Equiclubs Versie 6 28 augustus 2009 Vlaamse Liga Paardensport vzw Klossestraat 64 9052 Zwijnaarde 09/245 70 11 info@vlp.be 2

Nadere informatie

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3

U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 U wilt zich aansluiten bij VJJF?... 3 I. De aansluiting van de club... 4 II. Nieuwe leden/hernieuwingen... 5 Voorbeeld: Opmaakbon...6 Voorbeeld: Verzekerings/aansluitingsformulier...7 III. Het lidboekje...

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

1 Inhoud. Handleiding aanmaken logins. Handleiding aanmaken logins

1 Inhoud. Handleiding aanmaken logins. Handleiding aanmaken logins Handleiding aanmaken logins Handleiding aanmaken logins 2017-09-07 1 Inhoud 2 Logins aanmaken voor cursisten... 2 2.1 Een afzonderlijke cursist inschrijven voor een vrijstellingsproef ICT in een CVO...

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

International Online Record Book

International Online Record Book International Online Record Book Handleiding voor deelnemers The Duke of Edinburgh s International Award Foundation In NL: The International Award for Young People 20/06/2017 Version: 1.2 Vertaling: 30/07/2017

Nadere informatie

Handleiding - Verzekeringnemer

Handleiding - Verzekeringnemer Handleiding - Verzekeringnemer Inhoudsopgave Mijn XHI... 2 Login... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Polis... 6 Bewerken polis... 7 Bewerken gezinsleden..... 8 Polis beëindigen..... 11 Declaratie... 12 Declaratie-overzicht...

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Databank verenigingen: handleiding

Databank verenigingen: handleiding Databank verenigingen: handleiding 15.04.2013 HOE MELD IK MIJN VERENIGING AAN? Wat is de databank verenigingen? Beheer je eigen account en die van je vereniging online. Wijzig zelf je gegevens en die van

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015

Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aansluitingsdocumenten CLUBLIDMAATSCHAP 2015 Aanvraag voor het aansluiten als nieuwe VLP-club. 1. CLUBGEGEVENS - VERPLICHT IN TE VULLEN Officiële naam van de club Naam die op de oprichtingsstatuten vermeld

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

SPORTKAMPEN t.e.m. kleuteromnisport. dans. shotokan karate. paard- en ponyrijden basketbal ropeskipping judo. jaar

SPORTKAMPEN t.e.m. kleuteromnisport. dans. shotokan karate. paard- en ponyrijden basketbal ropeskipping judo. jaar België Belgique P.B. P.P. 8000 Brugge 1 BC4-314 SPORTKAMPEN t.e.m. 4 18 2012 jaar SCHRIJF IN VÓÓR 1 APRIL 2012 EN GENIET VAN DE VROEGBOEK- KORTING Ondersteund door Fedes Nieuwsbrief 3-maandelijks 15 december

Nadere informatie

Online ledenadministratie

Online ledenadministratie Online ledenadministratie door afdelingssecretaresse of verantwoordelijke ledenadministratie 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 2 3 Algemeen... 4 3.1 Tabbladen... 4 3.2 Gegevensfiche... 5 3.3 Validatie...

Nadere informatie

Aanmelden op webshop.boerekreek.be

Aanmelden op webshop.boerekreek.be Hoofdstuk: Aanmelden op webshop.boerekreek.be Aanmelden op webshop.boerekreek.be Iedereen die van 2011 tot 2014 een factuur heeft ontvangen voor de inschrijving van een of meerdere kinderen, zijn in het

Nadere informatie

Standaard Boekhandel Pakketservice

Standaard Boekhandel Pakketservice Aan de slag met Standaard Boekhandel Pakketservice Bestel je schoolboeken online in 7 stappen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk, en zeker vóór 6 juli. Zo kunnen we je garanderen dat je al je boeken

Nadere informatie

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Geachte gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor de mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven voor één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven leden

Handleiding online inschrijven leden Handleiding online inschrijven leden Gent l 1 juni 2018 Deze applicatie werd ontwikkeld voor recentere browsers (bv. Internet Explorer 9) Indien u problemen hebt tijdens het inschrijfproces, is het aan

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

MijnOvinob wordt MIJN BIBLIOTHEEK Ontdek de mogelijkheden! Uitgebreide handleiding

MijnOvinob wordt MIJN BIBLIOTHEEK Ontdek de mogelijkheden! Uitgebreide handleiding MijnOvinob wordt MIJN BIBLIOTHEEK Ontdek de mogelijkheden! Uitgebreide handleiding Vanaf 8 januari verandert MijnOvinob in Mijn Bibliotheek. Net als vroeger kan je via Mijn Bibliotheek online verlengen,

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Rijbewijs op School in stappen

Rijbewijs op School in stappen Rijbewijs op School in stappen Beste leerkracht Om Rijbewijs op School zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we een handleiding in duidelijke stappen voor je uitgewerkt. Het is belangrijk dat je deze

Nadere informatie

Schoolinschrijvingen Dwars door Brugge

Schoolinschrijvingen Dwars door Brugge Schoolinschrijvingen Dwars door Brugge 08.05.2016 In de brief over Dwars door Brugge vind je een link die je naar de inschrijvingspagina voor scholen leidt. Hieronder vind je een stappenplan hoe het inschrijvingsplatform

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvingsprocedure Grabbelpas. Starten met inschrijven voor een activiteit Blz. 6

Handleiding Inschrijvingsprocedure Grabbelpas. Starten met inschrijven voor een activiteit Blz. 6 Handleiding Inschrijvingsprocedure Grabbelpas Inhoud Blz. 1 Inleiding + beknopt overzicht inschrijvingsprocedure Blz. 2 De startpagina Blz. 3 Controle en aanvulling van de gegevens Blz. 5 Starten met inschrijven

Nadere informatie

Affligem gaat online! De (school)opvang voor je kinder(en) kan via de website https://webshopaffligem.recreatex.be geboekt en opgevolgd worden.

Affligem gaat online! De (school)opvang voor je kinder(en) kan via de website https://webshopaffligem.recreatex.be geboekt en opgevolgd worden. Beste ouder Affligem gaat online! De (school)opvang voor je kinder(en) kan via de website https://webshopaffligem.recreatex.be geboekt en opgevolgd worden. In de toekomst zal je enkel nog via deze website

Nadere informatie

Ontdek. Mijn Bibliotheek

Ontdek. Mijn Bibliotheek Ontdek Mijn Bibliotheek 1 Registreer je op Mijn Bibliotheek Goed om weten! Voordat je enthousiast te werk gaat is het goed om dit te weten: De toepassing Mijn Bibliotheek wordt ondersteund door volgende

Nadere informatie

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair CheckIn is een online tool waarmee je onder andere kandidaten kunt uitnodigen om in te schrijven. 1. De kandidaat uitnodigen Log in op de website

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Werkwijze website VWC Doetinchem

Werkwijze website VWC Doetinchem Werkwijze website VWC Doetinchem #samenhetverschil 01/03/2017 Welkom op de nieuwe website van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem Als organisatie, stichting of vereniging kun je niet zonder vrijwilligers.

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven scouts Zoersel

Handleiding online inschrijven scouts Zoersel Er is een verschil tussen de leden die vorig jaar al aangesloten waren bij onze scoutsgroep en de nieuwe leden die een eerste keer inschrijven. Deze laatste groep dient eerst vooraf een voorinschrijving

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

DRAAIBOEK ONLINE INSCHRIJVINGEN SPORTA-TENNISTORNOOIEN

DRAAIBOEK ONLINE INSCHRIJVINGEN SPORTA-TENNISTORNOOIEN DRAAIBOEK ONLINE INSCHRIJVINGEN SPORTA-TENNISTORNOOIEN 1. OMSCHRIJVING - Aangesloten competitieve tennisleden kunnen via deze applicatie online inschrijven voor een Sportatornooi. - De tornooileiders kunnen

Nadere informatie

Handleiding aanvragen gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Handleiding aanvragen gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Handleiding aanvragen gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Preventief beleid Om gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG is het van belang dat de vereniging al preventief beleid hanteert en dit ook

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS INHOUD 1. Inloggen op my.tentoo... 1 2. Nieuwe uitvoerder inschrijven... 2 3. Dimona-aangifte invoeren... 3 4. Werkbriefje invoeren... 5 5. Werkbriefjesoverzicht...11

Nadere informatie

Online Ledendatabase voor BVLO clubs Handleiding

Online Ledendatabase voor BVLO clubs Handleiding Online Ledendatabase voor BVLO clubs Handleiding Pagina 1 van 24 Inhoudsopgave 1. Inloggen op de online BVLO database 3 2. De menubalk 6 3. De betekenis van de iconen 6 4. Het menu Club 7 4.1. De gegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT

HANDLEIDING NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT HANDLEIDING NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT 1. INLEIDING p. 2 2. MAAK EEN NIEUWE GEBRUIKERSACCOUNT AAN p. 3 3. AANMELDEN p. 7 4. WACHTWOORD VERGETEN? p. 8 5. MIJN KVLV p. 10 6. WEBWINKEL p. 12 7. VRAGEN p. 13

Nadere informatie

Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER. Scholingsfonds Opleidingsinstituut

Handleiding MIJNBTER. Scholingsfonds Opleidingsinstituut Handleiding MIJNBTER Scholingsfonds Opleidingsinstituut Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Deelnamelijsten Scholingsfonds (SFO)... 6 3.1 Opvoeren

Nadere informatie