FUNCTIEPROFIEL. Bruto premie: 28,5 mln.; resultaat na belastingen 2,0 mln.; algemene reserve 24,5 mln.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FUNCTIEPROFIEL. Bruto premie: 28,5 mln.; resultaat na belastingen 2,0 mln.; algemene reserve 24,5 mln."

Transcriptie

1 FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: EOC Onderlinge schepenverzekering U.A. Twee leden Raad van Commissarissen 1. ORGANISATIE EOC Onderlinge Schepenverzekering U.A. is een verzekeringsmaatschappij die op 1 juli 2014 is ontstaan door een fusie van haar rechtsvoorgangers: efm Onderlinge Schepenverzekering U.A. en Vereniging Oranje, Onderlinge Verzekering van Schepen U.A. Beide fusiepartners kennen een lange en bewogen historie. Eén gezamenlijk doel staat nu voorop: het realiseren van een sterke toekomstbestendige onderlinge verzekeringsmaatschappij. Een maatschappij die het ledenbelang voorop stelt. EOC is te kenschetsen als een verzekeringsbedrijf met als kernactiviteit scheepvaartverzekeringen. Zij richt zich daarbij op de beroeps- en pleziervaart en biedt naast verzekeringen allerlei extra specialistische service. EOC is een onderlinge verzekeringsmaatschappij en werkt zonder winstoogmerk. Momenteel heeft EOC ruim leden en verzekerden. EOC is een solvabele, onderlinge verzekeraar en voldoet in ruime mate aan alle vereisten van Solvency II. Geconcludeerd kan dan ook worden dat de huidige en toekomstige solvabiliteitspositie goed is. Kengetallen 2014: Bruto premie: 28,5 mln.; resultaat na belastingen 2,0 mln.; algemene reserve 24,5 mln. EOC heeft een Raad van Bestuur (2p), een Raad van Commissarissen (7p) en een Raad van Advies (11p) De RvC heeft een toezichthoudende rol ten opzichte van de tweehoofdige Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur wordt gevormd door de heren S. Boerema en A.J.R. van Dongen.

2 Organogram 2. RAAD VAN COMMISSARISSEN De RvC is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan. Het is daarom voor het functioneren van EOC van groot belang dat de RvC zijn functies naar hedendaagse, professionele maatstaven kan uitvoeren. De RvC heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van de RvB en op de algemene gang van zaken in de maatschappij. De RvC staat tevens de RvB met raad terzijde. Onder de bevoegdheden van de RvC vallen onder andere het vaststellen van de jaarrekening en de goedkeuring van de begroting. Bovendien zijn belangrijke besluiten (in financiële zin of in relatie tot het onderlinge gedachtegoed)van de RvB aan de voorafgaande goedkeuring van de RvC onderworpen. Bij het vervullen van hun taken richten alle leden van de RvC zich naar het belang van EOC en haar leden en verzekerden en nemen zij daarbij de missie van EOC en de wet- en regelgeving in acht. De RvC brengt van haar bevindingen verslag uit aan de algemene ledenvergadering. De RvC wordt benoemd door de algemene ledenvergadering en bestaat momenteel uit vijf leden. Een commissaris wordt benoemd voor een periode van maximaal vier jaar. De wet- en regelgeving voor, en het toezicht door De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten op de financiële sector in het algemeen en daarmee ook voor EOC, zijn de afgelopen jaren zowel verzwaard als aangescherpt. In het verlengde hiervan zijn ook de rol en de verantwoordelijkheid van het toezichthoudend orgaan, zoals de RvC van EOC, sterk veranderd. Er worden aan een (kandidaat) commissaris steeds hogere eisen gesteld voor wat betreft de hiervoor vereiste kennis, ervaring en vaardigheden.

3 Algemene profielschets De RvC streeft naar een diverse samenstelling en bestaat uit minimaal vijf en maximaal negen personen. Diversiteit betekent daarbij verschil in leeftijd en geslacht, maar zeker ook verschil in professionele achtergrond. De RvC wordt samengesteld uit leden die een breed spectrum aan ervaring en expertise in de financiële dienstverlening combineren met een integere reputatie, welke ook door de toezichthouders als zodanig wordt getoetst. De samenstelling van de RvC is dusdanig complementair zodat de commissarissen elkaar optimaal aanvullen in sterke en minder sterke eigenschappen. De RvC is professioneel en onderling heerst een informele, maar ook zakelijke, werksfeer. Dit zorgt er mede voor dat de RvC als één team optreedt en alle leden tot elkaar en welk ander belang ook, onafhankelijk en kritisch opereren. Alle leden hebben ervaring in (tevens toezichthoudende en/of bestuurlijke) functies met een grote mate van verantwoordelijkheid en hebben bewezen weloverwogen zakelijke beslissingen te kunnen nemen. Zij houden de kennis en kundigheden benodigd voor de uitoefening van hun commissariaat actueel door middel van permanente educatie. Zodra een vacature in de RvC ontstaat, wordt aan de hand van een eisenmatrix een individuele profielschets voor het nieuwe lid van de RvC opgesteld. Iedere commissaris wordt voorgedragen op basis van zijn of haar potentiële bijdrage in termen van kennis, ervaring en bekwaamheid in één of meerdere van de hieronder genoemde competenties en aandachtsgebieden, en in lijn met de behoefte van de RvC op het tijdstip van de voordracht. De RvC kiest uit zijn midden een voorzitter en vicevoorzitter. Om te borgen dat de raad als een goed team functioneert wordt jaarlijks een evaluatie van het eigen functioneren uitgevoerd zonder aanwezigheid van de bestuurders. Deze jaarlijkse evaluatie wordt eens per drie jaar uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Tevens heeft de RvC het vermogen en de beschikbaarheid om te functioneren gedurende korte of langere crisisperiodes, en bovendien de vaardigheid maatregelen te nemen om de EOC te besturen bij afwezigheid van het bestuur. Competenties van de RvC De leden zijn professioneel in hun handelen, hebben oog voor het teambelang en affiniteit met het onderlinge gedachtegoed. De leden zijn in staat om de hoofdlijnen van bijzaken te onderscheiden. Daarnaast zijn de leden collegiaal, maatschappelijk betrokken, kritisch, benaderbaar, betrouwbaar en integer. De leden beschikken tevens in uitstekende mate over de competenties zoals gecommuniceerd in de Beleidsregel Geschiktheid 2012 van DNB: authenticiteit, besluitvaardigheid, communicatief vermogen, helikopterzicht en oordeelsvorming, klant- en kwaliteitsgericht, leiderschap, loyaliteit, omgevingssensitiviteit, onafhankelijkheid, onderhandelingsvaardigheid, overtuigingskracht, samenwerkingsvermogen, strategische sturing, stressbestendigheid, verantwoordelijkheid en voorzittersvaardigheid.

4 Functies en aandachtsgebieden Om te waarborgen dat de genoemde kennis, ervaring en bekwaamheden in de RvC aanwezig zijn en blijven, zijn de vereiste kennis, ervaring en bekwaamheden verwerkt in een geschiktheidsmatrix. De RvC is opgedeeld in afzonderlijk individuele aandachtsgebieden, welke gecombineerd kunnen worden door één commissaris indien dit wenselijk geacht wordt door de Raad. De aandachtsgebieden zijn als volgt: 1. Strategie en organisatie. 2. Financiën. 3. Compliance. 4. Risicomanagement, Solvency II en interne controlesystemen. 5. Schade- en herverzekering en maatschappelijke aspecten. 6. EOC. Aandachtsgebied zes, EOC, betreft de kennis van en ervaring met de organisatie EOC. Voorondersteld wordt dat iedere functie en commissaris over uitgebreide kennis beschikt met betrekking tot dit aandachtsgebied. Naast en in combinatie met de genoemde aandachtsgebieden wordt de RvC gevormd door, in ieder geval, de volgende functies: Functie Aandachtsgebied(en) Commissaris Voorzitter van de RvC Strategie en organisatie De heer C.J. Ensing Voorzitter Audit & Risico Financiën De heer A. Verhoeff Commissie Lid Audit & Risico Commissie Risicomanagement, Solvency II en interne De heer G.J.S. Sipsma Lid Audit & Risico Commissie controlesystemen VACATURE Lid Juridische deskundigheid Compliance Mevrouw A.B. van Karnebeek Lid Schade- en herverzekering Schade- en herverzekering en De heer J.J. Pikaart en maatschappelijke aspecten maatschappelijke aspecten Lid Schade- en herverzekering en maatschappelijke aspecten Schade- en herverzekering en maatschappelijke aspecten VACATURE De tabel maakt duidelijk dat de hiervoor benoemde aandachtsgebieden gekoppeld zijn aan verschillende functies van waaruit de RvC is opgebouwd. Verondersteld wordt echter wel dat iedere functie over een basiskennisniveau beschikt van alle overige aandachtsgebieden. Tevens wordt duidelijk dat de RvC een Audit & Risico Commissie ingesteld heeft. Zoals ook voorgeschreven door de Nederlandse Corporate Governance Code zijn de voorzitter van de RvC en de voorzitter van de Audit & Risico Commissie niet dezelfde persoon. Remuneratie, werving en selectie vraagstukken met betrekking tot de RvC en het bestuur zijn niet separaat belegd in een commissie en worden daardoor plenair in de RvC behandeld. Naar behoefte kunnen individuele commissarissen aangewezen worden om voorwerk te verrichten op een gewenst vraagstuk.

5 3. VACANTE POSITIES BINNEN DE RVC Vanuit het streven naar een uitgebalanceerd geheel van deskundigheden binnen de Raad van Commissarissen wordt specifiek gevraagd naar de volgende profielen: Lid Audit & Risico Commissie De Audit & Risico Commissie bereidt de besluitvorming van de RvC aangaande interne risicobeheersing en controle voor. De Audit & Risico Commissie biedt toegevoegde waarde door het bestuur en het management uit te dagen in besluitvormingsprocessen, waardoor gewaarborgd wordt dat de risico-, controle- en beheersingsaspecten voldoende worden meegewogen. Zoals beschreven in de Audit & Risico Commissie charter bestaat de Audit & Risico Commissie tenminste uit drie RvCleden waaronder één voorzitter. Benodigde kennis en ervaring van de Audit & Risico Commissie: Aantoonbare kennis van en ervaring met financiële dienstverlening, financiële instrumenten en met beleggingen. Het opstellen en interpreteren van jaarrekeningen en ervaring met (internationale) boekhoudstandaarden (in het bijzonder met de toepassing ervan op financiële producten en de financiële dienstensector) en gedragscodes. Aantoonbare ervaring met en kennis van interne beheersing en audit. Aantoonbare kennis van en ervaring met financiën en accounting (waaronder de richtlijnen voor de jaarverslaggeving). In staat om de opzet en de resultaten van de interne auditfunctie te beoordelen. Uitstekende kennis van en ervaring met de toepassing en implementatie van risicomanagement (waaronder Three Lines of Defence en Risk Appetite) en de financieel-technische aspecten van risicobeheer. Kennis van en ervaring met de financieel-technische aspecten van risicobeheer. Kennis en ervaring met interne risicobeheersing- en controlesystemen. Kennis van en ervaring met actuariële aspecten. In staat om de werkzaamheden en rol van de externe accountant te beoordelen. Adequate kennis met betrekking tot Solvency II in de breedste en diepste zin van het woord (waaronder bekend met de ORSA, SCR, MR, de vier verplichte functies en uitbesteding beleid). Ervaring met betrekking tot de (her)verzekering- en binnenvaartbranche is een pré. Benodigde competenties van de leden: Minimaal hbo werk- en denkniveau. Uitstekende communicatieve vaardigheden. Gevoel met financiën, accounting en risicobeheersing. Overige competenties: zie hiervoor de algemene competenties.

6 Lid Schadeverzekering en ledenvertegenwoordiging Gezien het onderlinge karakter van EOC vindt de maatschappij het belangrijk dat de leden voldoende vertegenwoordigd zijn in de RvC. Om dit te kunnen garanderen is gekozen voor een extra individueel profiel. Dit profiel is gekoppeld aan het aandachtsgebied Schadeverzekering en ledenvertegenwoordiging. Tenminste twee leden dienen specifieke kennis te hebben van schadeverzekering en aspecten en actuele ontwikkelingen die leven in de doelgroep van de maatschappij. Benodigde kennis en ervaring van de Lid Schadeverzekeringen en ledenvertegenwoordiging: Ruime ervaring en kennis van de binnenvaartbranche, bij voorkeur varend lid van EOC. Uitstekende kennis van schadeverzekeringen (in de binnenvaartbranche). Uitstekende kennis van en ervaring met de binnenvaart- (her)verzekeringsbranche. Uitstekende kennis van en ervaring met de organisatie EOC. Uitstekende kennis van de onderdelen van het EOC verzekeringsprogramma. Uitstekende kennis van de maatschappelijke functies van de verzekeraar en van de belangen van alle bij de verzekeraar betrokken partijen. Uitstekende relaties met de leden van EOC. Benodigde competenties van de leden: Minimaal hbo werk- en denkniveau. Overige competenties: zie hiervoor de algemene competenties. 4. VERGOEDING De Raad van Toezicht vergadert gemiddeld 6 keer per jaar en houdt daarnaast een zelfevaluatie. De leden ontvangen een vaste vergoeding van per jaar en een presentievergoeding.

Profielschets Raad van Commissarissen 2017 KAS BANK N.V.

Profielschets Raad van Commissarissen 2017 KAS BANK N.V. 2017 KAS BANK N.V. PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN 2017 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen van KAS BANK N.V. d.d. 1-3- 2017. Deze profielschets is vastgesteld door de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Raad van commissarissen

Raad van commissarissen Raad van commissarissen Samenstelling en deskundigheid Samenstelling 2.1.1. De raad van commissarissen is zodanig samengesteld, dat hij zijn taak naar behoren kan vervullen. Complementariteit, collegiaal

Nadere informatie

Functieprofielen Algemeen Bestuur Stichting Pensioenfonds ING. Algemeen functieprofiel Bestuur Stichting Pensioenfonds ING

Functieprofielen Algemeen Bestuur Stichting Pensioenfonds ING. Algemeen functieprofiel Bestuur Stichting Pensioenfonds ING Functieprofielen Algemeen Bestuur Stichting Pensioenfonds ING Algemeen functieprofiel Bestuur Stichting Pensioenfonds ING Kenmerken Fonds Stichting Pensioenfonds ING (hierna: het Fonds) is op 1 januari

Nadere informatie

Competentievisie Verantwoordingsorgaan Stichting-Telegraafpensioenfonds 1959

Competentievisie Verantwoordingsorgaan Stichting-Telegraafpensioenfonds 1959 Competentievisie Verantwoordingsorgaan Stichting-Telegraafpensioenfonds 1959 blad 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen beleid... 3 Diversiteit... 3 Deskundigheidsniveau s... 3 Deskundigheidsverdeling...

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Functieprofiel Finance Raad van Commissarissen Het Platteland Brandverzekeraar N.V.

Functieprofiel Finance Raad van Commissarissen Het Platteland Brandverzekeraar N.V. Functieprofiel Finance Raad van Commissarissen Het Platteland Brandverzekeraar N.V. Versie 1.1 11 februari 2014 Pagina 1 van 7 Functieprofiel Finance Raad van Commissarissen Het Platteland Brandverzekeraar

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Raad van Commissarissen. Coöperatie VGZ

Functieprofiel Voorzitter Raad van Commissarissen. Coöperatie VGZ Functieprofiel Voorzitter Raad van Commissarissen Coöperatie VGZ Definitief Januari 2019 1 1. Kernactiviteiten Raad van Commissarissen De RvC houdt toezicht op het besturen van Coöperatie VGZ door de RvB

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V.

Profielschets Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V. Profielschets Raad van Commissarissen ASR Nederland N.V. December 2017 1 a.s.r. Inhoud Inleidend Artikel. Status en inhoud van de regels Raad van Bestuur Artikel 1. Inleiding 3 Artikel 2. Definities en

Nadere informatie

Matrix Comply-or-Explain Code Banken 2017

Matrix Comply-or-Explain Code Banken 2017 Matrix Comply-or-Explain Code Banken 2017 In oktober 2014 heeft de Nederlandse Vereniging van Banken de herziene Code Banken (de "Code Banken"), onderdeel van een pakket met de naam "Future Oriented Banking"

Nadere informatie

Competentievisie. lid verantwoordingsorgaan

Competentievisie. lid verantwoordingsorgaan Competentievisie lid verantwoordingsorgaan In dit document worden de vereiste kennis, ervaring en competenties voor de leden van het verantwoordingsorgaan omschreven. De vereiste competenties hebben betrekking

Nadere informatie

Profielschets lid Raad van Toezicht. 20 mei 2019

Profielschets lid Raad van Toezicht. 20 mei 2019 Profielschets lid Raad van Toezicht 20 mei 2019 71649 092004 1. INLEIDING Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf (hierna: Pensioenfonds Kappers) is het pensioenfonds voor de kappersbranche.

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe.

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Sedert december 2006 is het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe opnieuw georganiseerd en wel middels het

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

PROFIELSCHETS (ALGEMEEN) VOOR BESTUURSLEDEN

PROFIELSCHETS (ALGEMEEN) VOOR BESTUURSLEDEN PROFIELSCHETS (ALGEMEEN) VOOR BESTUURSLEDEN December 2014 Inleiding Het bestuur van het pensioenfonds MSD vindt het belangrijk dat (nieuwe) bestuursleden zich goed realiseren wat er van hen wordt verwacht.

Nadere informatie

Functieprofiel bestuurs- en commissielid namens pensioengerechtigden Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot

Functieprofiel bestuurs- en commissielid namens pensioengerechtigden Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot 1. Het Pensioenfonds (verder: het Pensioenfonds) is een ondernemingspensioenfonds dat de pensioenregeling voor de (ex) medewerkers van Van Lanschot Bankiers (en gelieerde ondernemingen) uitvoert. De inhoud

Nadere informatie

Competentievisie Verantwoordingsorgaan Stichting-Telegraafpensioenfonds januari 2019

Competentievisie Verantwoordingsorgaan Stichting-Telegraafpensioenfonds januari 2019 Competentievisie Verantwoordingsorgaan Stichting-Telegraafpensioenfonds 1959 januari 2019 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen beleid... 3 Diversiteit... 3 Geschiktheidsniveau s... 3 Opleidingsbeleid... 4 Competenties...

Nadere informatie

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK ALGEMEEN Woningstichting Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie (ca. 500 vhe) met een sterke lokale binding. De stichting wordt bestuurd door een

Nadere informatie

Profielschets raad van commissarissen

Profielschets raad van commissarissen Profielschets raad van commissarissen 1. Algemeen De raad van commissarissen (rvc) heeft tot taak toezicht te houden op het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie en de met haar

Nadere informatie

Profielschets lid Raad van Toezicht. 6 maart 2018

Profielschets lid Raad van Toezicht. 6 maart 2018 Profielschets lid Raad van Toezicht 6 maart 2018 71649 092004 1. INLEIDING In dit document zijn achtereenvolgens de kenmerken van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf (Bpf Kappers)

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Wonion

Profielschets Raad van Commissarissen Wonion Profielschets Raad van Commissarissen Wonion Uitgangspunten 1. Deze profielschets wordt gehanteerd: bij de werving en selectie van nieuwe leden van de Raad van Commissarissen; bij de discussie over de

Nadere informatie

Doel Samenstelling en vergaderingen Taken en bevoegdheden Rapportage aan de RvC Diversen Herzieningstermijn...

Doel Samenstelling en vergaderingen Taken en bevoegdheden Rapportage aan de RvC Diversen Herzieningstermijn... Doel... 3 Samenstelling en vergaderingen... 3 Taken en bevoegdheden... 4 Rapportage aan de RvC... 4 Diversen... 5 Herzieningstermijn... 5 Doel De Risicocommissie is een permanente commissie van de RvC.

Nadere informatie

DATUM 9 september 2015 BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

DATUM 9 september 2015 BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN BIJLAGE BEHORENDE BIJ HR15-169 PAGINA 1 van 5 TENNET HOLDING B.V. PROFIEL VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN PAGINA 2 van 5 POSITIE SPECIFICATIE Wettelijk Kader Rekening houdend met de aard van de onderneming

Nadere informatie

(10 spatie s) voette kst wijzig en via Invoeg en Kopte kst en voette kst TOEZICHT ONDER SOLVENCY II

(10 spatie s) voette kst wijzig en via Invoeg en Kopte kst en voette kst TOEZICHT ONDER SOLVENCY II Klantn 13 juni 1 aam 2013 (10 spatie s) voette kst wijzig en via Invoeg en Kopte kst en voette kst TOEZICHT ONDER SOLVENCY II INTERN TOEZICHT ONDER SOLVENCY II 01 02 03 04 05 06 07 08 Introductie Cor Ensing

Nadere informatie

>Profiel. Opdrachtgever Univé Oost. GITP drs. Ron Steens

>Profiel. Opdrachtgever Univé Oost. GITP drs. Ron Steens Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40, 3528 BP Utrecht Postbus 2182, 3500 GD Utrecht Tel. 030-6355213 www.gitp.nl >Profiel Onderwerp > Profiel Twee leden Raad van

Nadere informatie

P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E

P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E 1 8-0 9-0 8 Bijlage A bij Reglement RvC 1 1. Algemeen (conform Governancecode) 3 2. Samenstelling Raad van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Datum: 22 januari 2018 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen d.d. 22 januari 2018 Inhoudsopgave 1 Taken Raad van Commissarissen... 3 2 Algemeen profiel Raad

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

Profielschets bestuurslid namens vroegpensioengerechtigden VPTech

Profielschets bestuurslid namens vroegpensioengerechtigden VPTech Profielschets bestuurslid namens vroegpensioengerechtigden VPTech Inleiding Het bestuur van het pensioenfonds heeft in het kader van de Wet Versterking Bestuur Pensioenfondsen (WVBP) gekozen voor het paritaire

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Philadelphia Zorg en de daaraan gelieerde organisatie en organisatie-onderdelen,

Nadere informatie

PROFIELSCHETS. Philips Pensioenfonds NIET UITVOEREND BESTUURDER 1/5. Stichting Philips Pensioenfonds

PROFIELSCHETS. Philips Pensioenfonds NIET UITVOEREND BESTUURDER 1/5. Stichting Philips Pensioenfonds PROFIELSCHETS NIET UITVOEREND BESTUURDER Stichting Stichting behoort tot de grootste ondernemingspensioenfondsen van Nederland met een belegd vermogen van bijna 18 miljard euro. Het pensioenfonds voert

Nadere informatie

Profielschets lid van de Raad van Toezicht Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandartsspecialisten

Profielschets lid van de Raad van Toezicht Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandartsspecialisten Profielschets lid van de Raad van Toezicht Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandartsspecialisten 1.1 Taken De Raad van toezicht (hierna RvT of Raad) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid

Nadere informatie

Toelichting toepassen Governance Principes Verzekeraars

Toelichting toepassen Governance Principes Verzekeraars Toelichting toepassen Governance Principes Verzekeraars INHOUD 1. TOELICHTING TOEPASSEN GOVERNANCE PRINCIPES VERZEKERAARS 2. RAAD VAN COMMISSARISSEN SAMENSTELLING EN DESKUNDIGHEID RVC TAAK EN WERKWIJZE

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

Fondsdocumenten SNPF. Functieprofiel lid raad van toezicht

Fondsdocumenten SNPF. Functieprofiel lid raad van toezicht Fondsdocumenten SNPF Functieprofiel lid raad van toezicht Functieprofiel lid raad van toezicht 1. Inleiding De raad van toezicht dient steeds te voldoen aan de door toezichthouders DNB en AFM gestelde

Nadere informatie

Functieprofiel lid van de Raad van Toezicht Bpf Zoetwaren

Functieprofiel lid van de Raad van Toezicht Bpf Zoetwaren Functieprofiel lid van de Raad van Toezicht Bpf Zoetwaren 1.1 Taken De Raad van toezicht (hierna RvT of Raad) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN 2019 ALGEMENE PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN INHOUD 1 Inleiding 3 Artikel 1. Algemeen 3 Artikel 2. Samenstelling 4 Artikel 3. Benoeming 5 Artikel 4. Onafhankelijkheid 5 BIJLAGE 1 EBA Richtsnoeren

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

De RvC bestaat uit vijf leden.

De RvC bestaat uit vijf leden. 1. Naleving en handhaving van "de code" (Governance principes) Elk jaar aandacht in het jaarverslag en op de website op welke wijze wij de Code naleven. Hier wordt o.a. aangegeven in hoeverre de bepalingen

Nadere informatie

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink MOvactor Profielschets Raad van Toezicht Zeist/Deventer, januari 2015 MaakRuimte! Dick Webbink 1 Algemeen Eind 2014 heeft de Raad van Toezicht van MOvactor haar eigen functioneren geëvalueerd. De belangrijkste

Nadere informatie

Profielschets van de Raad van Commissarissen van FMO

Profielschets van de Raad van Commissarissen van FMO ENGLISH TRANSLATION IS IN THE MAKING AND WILL BE PUBLISHED SHORTLY In case of questions, please contact FMO s Corporate Secretary, Mrs. C. Oosterbaan Vastgesteld door RvC: 14 maart 2016 Besproken in AVA:

Nadere informatie

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015

Governancestructuur WonenBreburg. januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 Governancestructuur WonenBreburg januari 2012, geactualiseerd augustus 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Bestuur 3 2.1 Taak en werkwijze 3 2.2 Rechtspositie en bezoldiging bestuur 4 2.3 Tegenstrijdige belangen

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN. Coöperatieve Windenergievereniging Zeeuwind U.A.

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN. Coöperatieve Windenergievereniging Zeeuwind U.A. PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN Coöperatieve Windenergievereniging Zeeuwind U.A. Inleiding Zeeuwind is een coöperatieve vereniging die al ruim 25 jaar gestaag groeit en daarmee laat zien dat een

Nadere informatie

Functieprofiel leden van de Raad van Toezicht

Functieprofiel leden van de Raad van Toezicht Functieprofiel leden van de Raad van Toezicht Algemene kenmerken De Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Foodservice en Groothandel in Levensmiddelen (Bpf Foodservice) stelt zich ten doel om conform

Nadere informatie

Functieprofiel Klant, retail & marketing Raad van Commissarissen Coöperatie Univé Stad en Land B.A.

Functieprofiel Klant, retail & marketing Raad van Commissarissen Coöperatie Univé Stad en Land B.A. Functieprofiel Klant, retail & marketing Raad van Commissarissen Coöperatie Univé Stad en Land B.A. Versie 1.1 11 februari 2014 Pagina 1 van 7 Functieprofiel Klant, retail & marketing Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

Wonen Wittem. Profielschets RvC. maart 2016

Wonen Wittem. Profielschets RvC. maart 2016 Wonen Wittem Profielschets RvC maart 2016 Versie 1 14-3-2016 Profielschets van de Raad van Commissarissen Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 14 maart 2016 1 Inleiding

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht. van de. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf

Reglement Raad van Toezicht. van de. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Reglement Raad van Toezicht van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Vastgesteld 22-12-2016 Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Artikel 1 - Begripsomschrijvingen...

Nadere informatie

Corporate governance code Caparis NV

Corporate governance code Caparis NV Corporate governance code Caparis NV De brancheorganisatie sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie Cedris heeft in het voorjaar van 2010 een branchecode aangenomen. In de inleiding van deze branchecode

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist 1. Inleiding De RvC van de R.K. Woningbouwvereniging Zeist heeft drie taken: - toezicht houden op het bestuur en op de gang van zaken

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting Bij de bepaling van de omvang en samenstelling van de Raad van Toezicht wordt rekening gehouden met

Nadere informatie

>Profielschets. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht Datum > februari Kenmerk > SW/19.003

>Profielschets. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht   Datum > februari Kenmerk > SW/19.003 Search & Selection Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht www.gitp.nl >Profielschets Kenmerk > SW/19.003 Onderwerp > Lid Raad van Commissarissen Dunea N.V. Opdrachtgever Dunea N.V. ir. S.J. Wijnheijmer Copyright

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen 1 Profiel raad van commissarissen Rabo-model April 2014 1. Inleiding Het werving- en selectieproces vereist een grote mate van zorgvuldigheid. De samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars

Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars Univé Groningen Inhoud 1 Toelichting toepassen Governance Principes Verzekeraars... 3 2 Raad van Commissarissen... 4 2.1 Samenstelling

Nadere informatie

Lid Raad van Commissarissen

Lid Raad van Commissarissen Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213 >Profiel >Maart 2017 >RS Onderwerp > Functie- en competentieprofiel Lid Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Functieprofiel lid van de Raad van Toezicht Bpf Zoetwaren

Functieprofiel lid van de Raad van Toezicht Bpf Zoetwaren Functieprofiel lid van de Raad van Toezicht Bpf Zoetwaren 1.1 Taken De Raad van toezicht (hierna RvT of Raad) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

Onderlinge Winterswijk W.A.

Onderlinge Winterswijk W.A. GOVERNANCEVERSLAG Versie 04-03-2014 1. Inleiding Door de financiële crisis en maatschappelijke ontwikkelingen is de aandacht voor Corporate Governance bij financiële instellingen en toezichthouders de

Nadere informatie

Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie

Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie Profiel: Kennis en ervaring met Volkshuisvesting en bestuurlijke sensitiviteit Van Alckmaer Van Alckmaer werkt met passie aan

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS DEELNEMERS EN LID GOVERNANCECOMMISSIE STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 22 MEI 2015

FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS DEELNEMERS EN LID GOVERNANCECOMMISSIE STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 22 MEI 2015 FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS DEELNEMERS EN LID GOVERNANCECOMMISSIE STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 22 MEI 2015 Inhoudsopgave 1. Het pensioenfonds... 3 2. Het bestuur... 3 3. Taken van het bestuur...

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS PENSIOENGERECHTIGDEN STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 8 SEPTEMBER 2016

FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS PENSIOENGERECHTIGDEN STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 8 SEPTEMBER 2016 FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS PENSIOENGERECHTIGDEN STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 8 SEPTEMBER 2016 Inhoudsopgave 1. Het pensioenfonds... 3 2. Het bestuur... 3 3. Taken van het bestuur... 3

Nadere informatie

Overzicht van de afwijkingen van PGGM N.V. ten opzichte van de Nederlandse Corporate Governance Code

Overzicht van de afwijkingen van PGGM N.V. ten opzichte van de Nederlandse Corporate Governance Code Overzicht van de afwijkingen van PGGM N.V. ten opzichte van de Nederlandse Corporate Governance Code De Nederlandse Corporate Governance Code ( Code ) is van toepassing op alle Nederlandse beursgenoteerde

Nadere informatie

ONVZ past dit principe toe. Het principe is uitgewerkt in het reglement van de raad van bestuur.

ONVZ past dit principe toe. Het principe is uitgewerkt in het reglement van de raad van bestuur. Raad van bestuur Samenstelling en deskundigheid Samenstelling 3.1.1. De raad van bestuur is zodanig samengesteld, dat hij zijn taak naar behoren kan vervullen. Complementariteit, collegiaal bestuur en

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF 1. Inleiding Stichting IJsselgraaf is een middelgrote stichting met 19 openbare basisscholen in de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem en Doesburg.

Nadere informatie

Diversiteit in Pensioenfondsen

Diversiteit in Pensioenfondsen Diversiteit in Pensioenfondsen VITP Congres 15 september 2014 Geert-Jan Haveman Vice voorzitter Stichting Pensioenfonds Hoogovens Directeur Human Resources Tata Steel Nederland Diversiteit Geschiktheid

Nadere informatie

NMC 1170.001. Het bedrijf. 1. Korte beschrijving Dar NV

NMC 1170.001. Het bedrijf. 1. Korte beschrijving Dar NV NMC 1170.001 Het bedrijf 1. Korte beschrijving Dar NV Dar is een naamloze vennootschap met een directie en een onafhankelijke Raad van Commissarissen. Dar is opgericht in 2000 als verzelfstandigd bedrijf

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Vacature Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Stichting De Waalboog Nijmegen 13 maart 2019 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Een ervaren, enthousiast en energiek lid RvC met een vastgoed profiel, op voordracht van de huurdersbelangenvereniging De Sleutel 1.

Nadere informatie

1. Principes die ten grondslag liggen aan de profielschets voor de Leden van de Raad van Commissarissen alsmede algemeen kwaliteitsprofiel

1. Principes die ten grondslag liggen aan de profielschets voor de Leden van de Raad van Commissarissen alsmede algemeen kwaliteitsprofiel Rollen en Profielen Raad van Commissarissen Woningstichting Nijkerk Dit memorandum is tot stand gekomen in gezamenlijk overleg van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Nijkerk (WSN) op 17 december

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL BESTUUR VOOR LEDEN EN VOORZITTER (BELEGGINGSCOMMISSIE)

FUNCTIEPROFIEL BESTUUR VOOR LEDEN EN VOORZITTER (BELEGGINGSCOMMISSIE) FUNCTIEPROFIEL BESTUUR VOOR LEDEN EN VOORZITTER (BELEGGINGSCOMMISSIE) Stichting Pensioenfonds Mercer 1. Algemene kenmerken Het bestuur van Stichting Pensioenfonds Mercer (SPM) is een (paritair) bestuur

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inleiding De Raad van Toezicht werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van

Nadere informatie

Werving en selectie. Beleidsbepalers. Van Lanschot N.V. F. van Lanschot Bankiers N.V. Werving & Selectie Beleidsbepalers. Werving & selectiebeleid

Werving en selectie. Beleidsbepalers. Van Lanschot N.V. F. van Lanschot Bankiers N.V. Werving & Selectie Beleidsbepalers. Werving & selectiebeleid Werving & Selectie Werving en selectie Van Lanschot N.V. F. van Lanschot Bankiers N.V. Human Resource Management Pagina 1 van 9 Werving & Selectie Inleiding Met ingang van 1 juli 2012 hebben DNB en AFM

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RVC. 1.2 Tot commissaris kunnen niet worden benoemd personen die direct of indirect binding hebben met:

PROFIELSCHETS RVC. 1.2 Tot commissaris kunnen niet worden benoemd personen die direct of indirect binding hebben met: BIJLAGE A TOELICHTING BIJ DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V. OP 8 APRIL 2015 PROFIELSCHETS RVC 1. OMVANG EN SAMENSTELLING VAN DE RVC 1.1 Uitgangspunt te allen

Nadere informatie

Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars

Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars Governance Principes 1 juli 2013 EFO Paardenverzekering Versie 2013-1a Pagina 1 Inhoud 1 Toelichting toepassen Governance Principes

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op 18 maart 2009 en laatstelijk gewijzigd in 2014. 1. Doel profielschets 1.1 Het doel van deze profielschets is om uitgangspunten

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS DEELNEMERS STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 8 DECEMBER 2016

FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS DEELNEMERS STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 8 DECEMBER 2016 FUNCTIEPROFIEL VOOR: BESTUURSLID NAMENS DEELNEMERS STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 8 DECEMBER 2016 Inhoudsopgave 1. Het pensioenfonds... 3 2. Het bestuur... 3 3. Taken van het bestuur... 3 4. Bestuurssamenstelling...

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Versie Reglement voor de Auditcommissie Woonstichting Stek

Versie Reglement voor de Auditcommissie Woonstichting Stek Reglement voor de Auditcommissie Woonstichting Stek Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 17 12 2018 Artikel 1 - Status en inhoud reglement 1. Dit reglement is opgesteld

Nadere informatie

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2 Stichting Mozaïek Wonen Profielschets Raad van Commissarissen Met ingang van 12-05-2016 Inhoudsopgave 1. Doel profielschets 1 2. Functie van de Raad van Commissarissen 1 3. Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

Nadere informatie

Rapport. Governance Principes. Univé Noord-Nederland Versie 2.0 JZ&C0713

Rapport. Governance Principes. Univé Noord-Nederland Versie 2.0 JZ&C0713 Governance Principes Rapport Governance Principes Univé Noord-Nederland Versie 2.0 JZ&C0713 Inhoudsopgave 1. Governance Principes 3 2. De Raad van Commissarissen 4 3. De Raad van Bestuur 7 4. Risicomanagement

Nadere informatie

BIJLAGE A BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013

BIJLAGE A BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013 BIJLAGE A BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013 PROFIELSCHETS RVC 1. OMVANG EN SAMENSTELLING VAN DE RVC 1.1 Uitgangspunt

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Functieprofiel lid bestuur met portefeuille vermogensbeheer en risicomanagement van Stichting Notarieel Pensioenfonds

Functieprofiel lid bestuur met portefeuille vermogensbeheer en risicomanagement van Stichting Notarieel Pensioenfonds Functieprofiel lid bestuur met portefeuille vermogensbeheer en risicomanagement van Stichting Notarieel Pensioenfonds 1. Algemene kenmerken Het bestuur van de Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF) is

Nadere informatie

Geld is gestolde energie van mensen Simpel maken Beetje anders (als dat helpt) Bijdragen aan ontwikkeling

Geld is gestolde energie van mensen Simpel maken Beetje anders (als dat helpt) Bijdragen aan ontwikkeling Geld is gestolde energie van mensen Simpel maken Beetje anders (als dat helpt) Bijdragen aan ontwikkeling Pensioenadvies Bestuursondersteuning Actuariaat & Certificering Visitatie Opleiden Trainen en ontwikkelen

Nadere informatie

Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars

Toelichting op de toepassing van de Governance Principes Verzekeraars Toelichting op de toepassing van de Verzekeraars Inhoud 1 Toelichting toepassen Verzekeraars... 3 2 Raad van Commissarissen... 4 2.1 Samenstelling en deskundigheid RvC... 4 2.2 Taak en werkwijze RvC...

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn

PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn Apeldoorn, December 2018 PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn DE GOEDE WONING De Goede Woning is de oudste

Nadere informatie

Profielschets voor omvang en samenstelling Raad van Commissarissen

Profielschets voor omvang en samenstelling Raad van Commissarissen Profielschets voor omvang en samenstelling Raad van Commissarissen Samenstelling De raad van commissarissen zal zich - binnen de grenzen van zijn bevoegdheden - er voor inzetten dat de raad van commissarissen

Nadere informatie

>Profiel. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213. Datum > 05-09-2014

>Profiel. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213. Datum > 05-09-2014 Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213 >Profiel /14.083 Onderwerp > Functie- en competentieprofiel Lid Raad van Commissarissen

Nadere informatie