JEUGDBRANDWEER COEVORDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDBRANDWEER COEVORDEN"

Transcriptie

1 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 0 INFORMATIE JEUGDBRANDWEER COEVORDEN

2 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 1 Inhoudsopgave: Inleiding : pagina 2 Taken van de brandweer en de jeugdbrandweer : pagina 2 Doel van de jeugdbrandweer : pagina 3 De opleiding van de jeugdbrandweer : pagina 3 Wedstrijden : pagina 4 Overige activiteiten : pagina 5 Organisatie : pagina 6 Opbouw vereniging : pagina 6

3 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 2 Inleiding: De jeugdbrandweer Coevorden is opgericht, en is begonnen met een junioren en een aspirantengroep, in de leeftijden oplopend van 11 tot en met 18 jaar. In de periode tussen oktober 1992 en december 2008 heeft er een welpen groep voor de leeftijden tussen 7 en 9 jaar bestaan, sinds januari 2009 is besloten de leeftijd in de groep junioren te verlagen naar 9 jaar. De jeugdbrandweer heeft sinds 1998 een bestuur dat zich na de jeugd ook richt, op een goede samenwerking met de ouders/ verzorgers, dit doormiddel van een jaarvergadering, filmavond e.d. Sinds juni 2003 beschikt de jeugdbrandweer Coevorden over een eigen blusvoertuig die gestald is bij de brandweerpost Coevorden aan de hulsvoorderdijk. Van dit voertuig maken dan ook alle ploegen op de vrijdagavond dankbaar gebruik. Internationaal is Jeugdbrandweer Coevorden ook actief. In 1991 gingen we als jeugdbrandweer naar Reichenbach i. Vogtland (Dld) een voormalig Oost-Duitse stand waar we nog steeds goede contacten mee onderhouden. Ook zijn we al in Denemarken en Frankrijk geweest. Verder zijn er zeer goede contacten met de jeugdbrandweren in het naast ons gelegen Graftschaft Bentheim en Emsland (Dld), alwaar we ook ieder jaar deelnemen aan diverse wedstrijden en zomerkampen. In Nederland zijn we ingedeeld in District 1 van Jeugdbrandweer Nederland, ook in dit district hebben we vele goede contacten, waar ook vele leuke wedstrijden/ uitwisselingen door zijn ontstaan. Sinds 2006 hebben we als vereniging onze statuten laten vastleggen bij de notaris waardoor we als vereniging een officiële vereniging zijn met een volledige rechtsbevoegdheid. Taken van de brandweer en de jeugdbrandweer: De echte brandweer heeft de volgende taken: - Het voor komen en bestrijden van brand, het beperken van brandgevaar, het voorkomen en beperken van ongevallen bij brand en al hetgeen wat daarmee verband houdt. - Het beperken en bestrijden van gevaar voor mensen en dieren bij ongevallen anders dan brand. De jeugdbrandweer wordt in theorie wegwijs gemaakt met de bovenstaande taken als onderdeel van het bekend raken met de brandweer. Zo wordt je als jeugdlid geleerd wat de gevaren van brand zijn, hoe je brand kan voorkomen en vooral hoe je op een veilige wijze brand kan bestrijden. Ook wordt aandacht besteedt aan EHBO, en algemene hulpverlening.

4 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 3 Doel van de jeugdbrandweer: Zoals eerder aangegeven dient de jeugdbrandweer als een kweekvijver voor (wellicht) toekomstige brandweermensen. In het hele land zijn er meer dan 120 jeugdbrandweerkorpsen actief. Door het hebben van een jeugdbrandweer kan een brandweerkorps jeugdigen niet alleen enthousiast maken voor de brandweer maar tevens een zodanige vooropleiding geven dat een eventuele latere doorstroming naar de echte brandweer zeer soepel kan verlopen. Leden van de jeugdbrandweer zijn immers bekend met de organisatie en werkwijze van de brandweer. Een verder doel is om je als jeugdbrandweerlid te laten samenwerken met anderen. Zonder goede samenwerking met anderen krijg je namelijk niets voor elkaar. Er wordt een duidelijk gevoel van teamgeest gekweekt, om bij te brengen dat we samen sterker staan. De opleiding van de jeugdbrandweer: Om je als jeugdbrandweerlid wegwijs te maken hebben we iedere vrijdagavond een oefenavond. Deze avond begint om uur en eindigt om uur. Op de oefenavond kan je twee dingen krijgen: - Theorie: hier in leggen we je uit hoe bijvoorbeeld brand ontstaat, hoe je brand kan voorkomen, hoe je brand kan bestrijden enz. enz. Ook besteden we aandacht aan EHBO, Hulpverlening, en verder alle zaken die je als toekomstig brandweerman of vrouw moet weten. - Praktijk: hierbij ga je proberen om samen met je ploeggenoten een brand uit te maken. Natuurlijk is het geen echte brand maar een simulatiebrand, Verder worden er andere taken van de brandweer in praktijk gebracht, en wordt er veel aandacht besteed aan de materialen op de tankautospuit. De praktijk wordt vele malen op locatie uitgeoefend door gebruik te maken van het aan ons beschikbaar gestelde voertuig. Dit voertuig staat gestald in ons jeugdhonk waar ook onze kledingkastjes/ kapstokken zijn opgesteld. De theoretische kennis kan worden getoetst in een jaarlijks georganiseerd examen onder leiding van Stichting jeugdbrandweer Nederland. In dit examen speelt het speciaal ontwikkelde junioren en aspiranten boek uitgebracht door het NIFV (Nederlands instituut voor fysieke veiligheid) een belangrijke rol.

5 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 4 Wedstrijden: Als jeugdbrandweer Coevorden doen we mee aan wedstrijden. In deze wedstrijden strijden we tegen andere jeugdbrandweren om te kijken wie het beste is in een zogenaamde inzet. (inzet= het op de juiste wijze, met de juiste middelen, zo snel mogelijk uitmaken van een nepbrand). We doen als jeugdbrandweer aan twee competities mee, te weten: - Onderlinge wedstrijden als opstap naar de landelijke wedstrijden Deze wedstrijden worden gehouden in een vaste groep met 7 jeugdkorpsen, in een afgesproken roulatiesysteem. Afgesproken is dat tijdens deze wedstrijden nuttige tips worden meegegeven waardoor de ploeg zich een goed beeld kan gaan vormen voor de landelijke wedstrijden. Vanzelfsprekend wordt aan de winnaar een mooie beker overhandigd ter herinnering. - Stichting jeugdbrandweer Nederland dit zijn landelijke wedstrijden waaraan alle jeugdbrandweerkorpsen in Nederland aan kunnen meedoen. Uiteindelijk kan je dus landskampioen worden. De wedstrijden worden gehouden in april/mei en als je bij de beste van je provincie of gewest hoort kom je dus uiteindelijk in de landelijke finale. Deze wedstrijden worden gehouden op de zaterdag. De deelnemende korpsen komen uit het gehele land. Het is erg leuk om te zien hoe goed jeugdbrandweren uit andere delen van het land presteren. Natuurlijk gaan wij voor de eerste plaats!, maar natuurlijk niet boven alles. Logo jeugdbrandweer Nederland

6 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 5 Overige activiteiten: Met de jeugdbrandweer doen we naast het oefenen in de praktijk en de theorie, ook nog andere dingen: - Zo kan je bij voorbeeld gevraagd worden om als slachtoffer te spelen bij een oefening van de echte brandweer. Je komt dan wel erg dicht in de buurt van de brandweer. - Excursies zullen georganiseerd worden om bijvoorbeeld eens te gaan kijken bij brandweer korpsen in andere delen van het land, brandweermuseum of de alarmcentrale van de brandweer. - Demo s worden gegeven tijdens diverse evenementen in de gemeente. - Er worden hand en spandiensten verricht bij de landelijke dodenherdenking, dit in samenwerking met de scouting. - Jaarlijks vind er een zeskamp plaats tussen de diverse jeugdbrandweren in onze regio, met als doel het winnen van de grote wisselbeker die beschikbaar is gesteld door Opa Snel waaraan de spelletjes middag is opgedragen. - Verder wordt er ieder jaar een zomerkamp georganiseerd, vele malen komen we in contact met jeugdbrandweren over de grens Ook hebben we vele contacten met jeugdbrandweren uit Duitsland, deze jeugdbrandweren werken als samenwerkingsverbanden waar we door onze gemeente ook bij zijn aangesloten, denk daarbij aan de Graftschaft Bentheim en Emsland in de Eems Dollard region. Verder hebben we nog contact met een jeugdkorps uit Reichenbach iv alwaar de contacten in 1991 zijn gelegd tesamen met de feuerwehr Nordhorn. Jeugdleden jeugdbrandweer Coevorden.

7 Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 6 Organisatie: De jeugdbrandweer Coevorden is een zelfstandige vereniging die gebruikt maakt van de middelen die de brandweer Coevorden ons biedt. We zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en fabrieken Noord Nederland, als vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. Onze vereniging kent een dagelijks bestuur waarin de voorzitter, secretaris en penningmeester zitting hebben. Het bestuur waarin ook de begeleiders zitting hebben vergadert een maal per maand, tijdens deze vergadering worden alle beslissingen genomen die het goede functioneren van de vereniging behoeft. Jaarlijks vind er een ledenvergadering plaats waarin de leden ofwel door minderjarigheid van de jeugdleden de ouders het kasboek van de verenging goedkeuren, en de koers die de vereniging eventueel kunnen wijzigen. Een en ander staat verwoordt in de statuten van de vereniging die bij de notaris zijn vastgelegd. Verder beschikt de jeugdbrandweer Coevorden over een eigen website waar veel informatie is te vinden over onze vereniging. Opbouw vereniging: De vereniging kent drie jeugdgroepen in de leeftijdsklassen van 9 tot en met 18 jaar. Landelijk is er besloten dat er na het 18 e jaar geen plaats meer is bij de jeugdbrandweer. Elke groep bestaat uit maximaal 10 jeugdleden waardoor de vereniging maximaal 30 jeugdleden kan tellen. De begeleidergroep bestaat uit maximaal 10 jeugdleiders. Ieder jeugdlid krijgt tijdens zijn lidmaatschap een kompleet kledingpakket ter beschikking, die bestaat uit een helm, jas, broek, handschoenen, laarzen en een uitgaanstenu. Jeugdbrandweer Coevorden Postaders: Denemarkenstraat CT Coevorden Bezoekadres: Hulsvoorderdijk CX Coevorden Internetadres:

De laatste oefenavond voor de zomervakantie hebben we gevierd met een avond spuitvoetbal en een stormbaan op het achter terrein.

De laatste oefenavond voor de zomervakantie hebben we gevierd met een avond spuitvoetbal en een stormbaan op het achter terrein. Evenementen; 2013 is voor de jeugdbrandweer niet anders begonnen als de jaren daarvoor, natuurlijk stonden de nodige zaken inmiddels genoteerd in de agenda. Te denken aan de jaarlijkse oefenwedstrijden

Nadere informatie

Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 1

Jeugdbrandweer Coevorden Pagina 1 Evenementen; 2012 begon net als de overige jaren rustig, in aanloop naar de vele evenementen in het voorjaar zoals de jaarlijkse oefenwedstrijden die werden gehouden in Almelo, de oefenwedstrijden geven

Nadere informatie

Jeugdbrandweer Coevorden, jaaroverzicht 2014 Pagina 1

Jeugdbrandweer Coevorden, jaaroverzicht 2014 Pagina 1 Evenementen; 2014 is voor de jeugdbrandweer begonnen als een jaar van haar jubileum maar ook het jaar als organisator van de gezamenlijke oefendag. Verder het jaar waarin de jeugdbrandweer ook meegaat

Nadere informatie

F.J. Beenen (Johan) secretaris jeugdbrandweer Coevorden.

F.J. Beenen (Johan) secretaris jeugdbrandweer Coevorden. Bestuur: Voorzitter: J. Camies (Jacob) 0524 51 86 54 Secretaris: F.J. Beenen (Johan) 0524 51 51 41 Penningmeester: B. Langenberg (Bart) 0524 52 23 16 2011 Was het jaar van het verlies, verlies van velerlei,

Nadere informatie

Helaas werden de oefenwedstrijden overschaduwd door het noodlottige ongeval in Veendam waarbij een brandweercollega het leven liet.

Helaas werden de oefenwedstrijden overschaduwd door het noodlottige ongeval in Veendam waarbij een brandweercollega het leven liet. Bestuur: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: 200 J. Camies (Jacob) F.J. Beenen (Johan) P. van Mourik (Peter) 0524 5 86 54 0524 5 5 4 0524 5 75 60 Voor onze vereniging een jaar van mijlpalen en onverwachte

Nadere informatie

Jeugdbrandweer Laarbeek www.brandweerlaarbeek.nl/jeugdbrandweer jeugdbrandweer@brandweerlaarbeek.nl. Veelgestelde vragen

Jeugdbrandweer Laarbeek www.brandweerlaarbeek.nl/jeugdbrandweer jeugdbrandweer@brandweerlaarbeek.nl. Veelgestelde vragen 1 Veelgestelde vragen 1. Hoe oud moet ik zijn? In het jaar dat je 12 jaar wordt kun je al toetreden. Als je in het jaar van aanmelden 17 wordt kun je jezelf helaas niet meer aanmelden. 2. Waarom mag ik

Nadere informatie

Organisatie, Afspraken en Informatieboek. Jeugdbrandweer Gilze en Rijen

Organisatie, Afspraken en Informatieboek. Jeugdbrandweer Gilze en Rijen Organisatie, Afspraken en Informatieboek Jeugdbrandweer Gilze en Rijen November 2008 Inhoud 1. Inleiding Aanleiding 3 Doel.. 3 2. Organisatie en leiding 4 3. Informatie voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers

Nadere informatie

Jaarvergadering Stichting Jeugdbrandweer Nederland

Jaarvergadering Stichting Jeugdbrandweer Nederland Jaarvergadering 2017 Programma 10.30 uur Welkom en agenda Marcel 10.35 uur Behaalde resultaten bestuur Marcel - statistiek, toetsen en financiën 10.50 uur Info en diploma uitreiking de opleiding jeugdleider

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. EHBO Vereniging Maanplein

Huishoudelijk Reglement. EHBO Vereniging Maanplein Huishoudelijk Reglement EHBO Vereniging Maanplein Versie: Definitief 1.0 Inhoud 1. Doel... 2 2. Relatie en afspraken met de Personeelsvereniging KPN (PVKPN)...2 3. Het EVM lidmaatschap... 2 3.1. Algemeen...

Nadere informatie

Concurrentieonderzoek

Concurrentieonderzoek Concurrentieonderzoek Naam: Pieter Zegers Vak: Project 2 IVG Opdracht: Concurrentieonderzoek Inhoudsopgave Amateurs- schildervereniging Het Bossche Palet Tijden en technieken. Hervion College Contributie

Nadere informatie

Zaterdag 7 oktober 2017 in Landsmeer

Zaterdag 7 oktober 2017 in Landsmeer 48 e Waterlandse brandweerdag Informatie-wedstrijdboekje voor de Zaterdag 7 oktober 2017 in Landsmeer Pagina 1 van 9 Beste brandweercollega s, In het kader van de sluiting van post Den Ilp, waren in het

Nadere informatie

06 Oktober 2018 in Volendam

06 Oktober 2018 in Volendam Informatie-wedstrijdboekje voor de 06 Oktober 2018 in Volendam 1 Voorwoord Een wedstrijd organiseren gaat niet meer vanzelf maar ook dit jaar is het de vele vrijwilligers in onze regio weer gelukt om een

Nadere informatie

Jaarvergadering Stichting Jeugdbrandweer Nederland

Jaarvergadering Stichting Jeugdbrandweer Nederland Jaarvergadering 2013 Programma 10.30 uur Welkom en agenda Marcel 10.35 uur Behaalde resultaten bestuur Marcel - statistiek, toetsen en financiën 10.50 uur Visie op onderwijs JBNL Marcel 11.05 uur Presentatie

Nadere informatie

Statuten. Vereniging: Wassenaarse Hengelsport Vereniging Gevestigd te Wassenaar.

Statuten. Vereniging: Wassenaarse Hengelsport Vereniging Gevestigd te Wassenaar. Statuten Vereniging: Wassenaarse Hengelsport Vereniging Gevestigd te Wassenaar. Naam, zetel en duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Wassenaarse Hengelsport Vereniging. Zij is gevestigd te Wassenaar.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Stichting Jeugdbrandweer Nederland

Stichting Jeugdbrandweer Nederland Stichting Jeugdbrandweer Nederland Nieuwsbrief 6. oktober 2011 Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) Netwerk Jeugdbrandweer Wedstrijdprogramma 2010 Pagina 1 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Beleidsvoorstel Jeugdbrandweer VRU

Beleidsvoorstel Jeugdbrandweer VRU Bijlage A bij agendapunt 08: Jeugdbrandweer [AB20160615-08] Beleidsvoorstel Jeugdbrandweer VRU Inleiding Er zijn 20 jeugdbrandweerkorpsen binnen de veiligheidsregio Utrecht. Het gaat om lokale, kleinschalige

Nadere informatie

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak.

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak. Opgericht 17 juni 2014 Buurtvereniging Rond de Vijftak www.ronddevijftak.nl Artikel 1 De vereniging stelt zich o.a. ten doel: Een attentie bij een geboorte ( 11,95) Een tegemoetkoming met sinterklaas voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters

Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters Artikel 1. Begripsbepalingen. 1. In dit huishoudelijk reglement van Carnavalsvereniging de Hekkesluiters worden, tenzij anders vermeld, de begrippen en definities

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Joannes de Deo, gevestigd te Etten-Leur.

Huishoudelijk reglement van de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Joannes de Deo, gevestigd te Etten-Leur. Huishoudelijk reglement van de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Joannes de Deo, gevestigd te Etten-Leur. Doel en middelen: ARTIKEL 1. De organisatie van cursussen en de voortgezette

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

ERIK MOL ZAALVOETBALTOERNOOI

ERIK MOL ZAALVOETBALTOERNOOI ERIK MOL ZAALVOETBALTOERNOOI Editie 27 Wanneer : zaterdag 13 februari Waar : Sporthal De Struijck Prof. Struijckenstraat 19 Zaandam Hoe laat : zaal open om 17:30 Beste brandweervrienden, Het is weer zo

Nadere informatie

hittebestendig? Kom DE BUSSUMSE BRANDWEER

hittebestendig? Kom DE BUSSUMSE BRANDWEER jij Ben hittebestendig? Kom DE BUSSUMSE BRANDWEER versterken! De brandweer van Bussum De brandweer van Bussum draagt zorg voor het beperken en bestrijden van gevaar voor onze inwoners (en dieren) bij brand

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

Basisbedrag Bijdrage huisvesting ,60 27,82. Verenigingen met een kantine 20,60 27,82 Flevo AVN Telstar Voice 2.

Basisbedrag Bijdrage huisvesting ,60 27,82. Verenigingen met een kantine 20,60 27,82 Flevo AVN Telstar Voice 2. OVERZICHT WAARDERINGSSUBSIDIES 2013 1. Verenigingen voor amateursport Het bevorderen van actieve sportbeoefening op amateurniveau, met name gericht op de jeugd, gehandicapten en ouderen, bestaande uit:

Nadere informatie

Overzicht waarderingssubsidies 2015

Overzicht waarderingssubsidies 2015 Overzicht waarderingssubsidies 2015 Paragraaf 1. VERENIGINGEN VOOR AMATEURSPORT Het bevorderen van actieve sportbeoefening op amateurniveau, met name gericht op de jeugd, gehandicapten en ouderen, bestaande

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal

VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal VAARDIGHEIDSTOETS Provinciaal DATUM: 13 april 2019 PLAATS: Smilde KLASSE: 112 Let op! Er geldt een verplichte rijroute! ALGEMEEN BRANDWEER WEDSTRIJD COMITE SMILDE -2- Datum: 13 april 2019 Voorwoord Burgemeester

Nadere informatie

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST! (18-11-10) Inleiding 1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 1.1 Doelstelling 1.2 De Jeugdcommissie 1.3 Beleidsstrategie 1.4 Hoofdactiviteiten 1.5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko Versie: 28-01-2016 Uit de statuten: Artikel 10: 3. Bij huishoudelijk reglement kunnen nadere regelen aangaande de vergaderingen van- en de besluitvorming

Nadere informatie

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden.

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden. STATUTEN VAN DE VOLLEYBALVERENIGING L.E.O.S. Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden. Duur. Artikel 2 Doel. Artikel 3 Artikel 4

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

Evenementen kalender 2014

Evenementen kalender 2014 Winter Training Husselen Competitie Activiteiten Bijzonderheden Trainingen volgens schema - Carperion Evenementen kalender 2014 Wil van Zorge Competitie volgens schema zie (afhankelijk van competitie tot

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Artikel 1 a) Men treedt in de aan het lidmaatschap verbonden rechten, zodra men zich schriftelijk heeft opgegeven bij het bestuur en aan de betaling van inschrijfgeld en contributie heeft voldaan. b) Kinderen

Nadere informatie

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014 KNPV Afdeling Limburg 19 mei 2014 Informatie verenigingsrecht Verenigingen zijn aangesloten bij KNPV. Worden erkend door bestuur afdeling. (11/3 statuten) Doel moet gelijk zijn aan doel KNPV. 4/1 en 2

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Artikel 1 a. De Vereniging draagt de naam: Vereniging voor Statistiek en Onderzoek b. De Vereniging is gedomicilieerd te Hilversum.

Artikel 1 a. De Vereniging draagt de naam: Vereniging voor Statistiek en Onderzoek b. De Vereniging is gedomicilieerd te Hilversum. Statuten VSO Statuten VSO De statuten van de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek 1993, na aanname van wijzigingen 2001, 2006 en 2010 voor vernummering die door deze wijzigingen noodzakelijk worden.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de Caribbean Mediators Association. In dit reglement wordt onder de volgende begrippen verstaan:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de Caribbean Mediators Association. In dit reglement wordt onder de volgende begrippen verstaan: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Caribbean Mediators Association Dit huishoudelijk reglement is vastgesteld in de algemene ledenvergadering van 2017 Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt onder de volgende

Nadere informatie

Preambule. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen. Artikel 1 - Begripsbepalingen

Preambule. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen. Artikel 1 - Begripsbepalingen November 2007 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband met sportvereniging wordt bedoeld:

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN

SPONSORMOGELIJKHEDEN r.k.v.v. zwaluw v.f.c. Vught sportpark Bergenshuizen opgericht 10 mei 1931 koninklijke goedkeuring 20 maart 1971 SPONSORMOGELIJKHEDEN Versie 1.1 1 Sponsoring Zwaluw VFC Inleiding: In 1931 kende Vught een

Nadere informatie

Dossiernummer Statutenwijziging. Heden, de veertiende januari tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr Leendert Stanley van der MEIJ, notaris

Dossiernummer Statutenwijziging. Heden, de veertiende januari tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr Leendert Stanley van der MEIJ, notaris Dossiernummer 5629. Statutenwijziging. Heden, de veertiende januari tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr Leendert Stanley van der MEIJ, notaris met plaats van vestiging (Grijpskerk), gemeente Zuidhorn:--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Bridgeclub IMP Statuten. STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007

Bridgeclub IMP Statuten. STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007 STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007 Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam BRIDGECLUB "INSPANNING MET PLEZIER". 2. Naar buiten treedt de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 - NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Friese Darts Bond, bij afkorting genaamd: F.D.B. 2. Zij heeft haar zetel te Sneek. Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS. De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS. De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit. HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS Naam en zetel Artikel 1 De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit. Duur en doel Artikel 2 De duur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement van modelvliegvereniging de Hoofddorpse Luchtvaart Club, ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 594159. Herziene uitgave maart 2019 Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE Het huishoudelijk reglement van Paardensportvereniging Levade beschrijft wat we met elkaar hebben afgesproken over lid worden, contributie, wedstrijden

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN

Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN 4211 jaarvergadering / ALV De kosten zijn voor 2 ALV's en 1 vergadering met het hoofdbestuur NTTB en bestaan uit de volgende

Nadere informatie

Secretariaat: de heer R. van Rhijn, Beukenlaan AG Bergen op Zoom adres:

Secretariaat: de heer R. van Rhijn, Beukenlaan AG Bergen op Zoom adres: Secretariaat: de heer R. van Rhijn, Beukenlaan 26 4624 AG Bergen op Zoom. 0164 261576 emailadres: secretariaat@ehboonsbergen.nl EHBO Vereniging Ons Bergen is oorspronkelijk opgericht als EHBO vereniging

Nadere informatie

Secretariaat: de heer J. Vonk, Louis Armstrongerf 46, 4614 XS Bergen op Zoom. tel adres:

Secretariaat: de heer J. Vonk, Louis Armstrongerf 46, 4614 XS Bergen op Zoom. tel adres: Secretariaat: de heer J. Vonk, Louis Armstrongerf 46, 4614 XS Bergen op Zoom. tel. 06 23026927 emailadres: secretariaat@ehboonsbergen.nl EHBO Vereniging Ons Bergen is oorspronkelijk opgericht als EHBO

Nadere informatie

CONCEPT. blad -1- SOO/* doss versie 31 december 2014 STATUTENWIJZIGING LAWNTENNISCLUB S-GRAVENZANDE

CONCEPT. blad -1- SOO/* doss versie 31 december 2014 STATUTENWIJZIGING LAWNTENNISCLUB S-GRAVENZANDE CONCEPT Indien er onjuistheden voorkomen in de personalia of elders in de tekst, verzoek ik u tijdig voor het passeren van de akte contact op te nemen. blad -1- SOO/* doss. 20143693 versie 31 december

Nadere informatie

Secretariaat: de heer J. Vonk, Noordsingel 106, 4611 SJ Bergen op Zoom. tel adres:

Secretariaat: de heer J. Vonk, Noordsingel 106, 4611 SJ Bergen op Zoom. tel adres: Secretariaat: de heer J. Vonk, Noordsingel 106, 4611 SJ Bergen op Zoom. tel. 06 23026927 emailadres: secretariaat@ehboonsbergen.nl EHBO Vereniging Ons Bergen is oorspronkelijk opgericht als EHBO vereniging

Nadere informatie

Evenementen kalender 2015

Evenementen kalender 2015 Winter Training Husselen Competitie Activiteiten Bijzonderheden Trainingen volgens schema - Carperion Wil van Zorge Competitie volgens schema zie (afhankelijk van competitie tot 22 maart) http://www.wilvanzorgetennis.nl

Nadere informatie

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld INLEIDING Cycling Lemelerveld is van oudsher een vriendenclub, opgericht door oud voorzitter Gerrit Stappenbelt. Momenteel heeft de club zo'n 125 leden.

Nadere informatie

Programma Zeeuwse 2014

Programma Zeeuwse 2014 Programma Zeeuwse 2014 Versie : 1.1 Datum : 15-11-2014 Onderlinge Zeeuwse Jeugdbrandweer Wedstrijden 1 2 Welkom op de Onderlinge Vaardigheidstoets voor de Zeeuwse jeugdbrandweer, aan onze jeugdleden en

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

1. Inleiding op het onderdeel beleid voor bedrijfshulpverlening

1. Inleiding op het onderdeel beleid voor bedrijfshulpverlening 1. Inleiding op het onderdeel beleid voor bedrijfshulpverlening 1.1 Wat is bedrijfshulpverlening? Bedrijfshulpverlening gaat over de manier waarop een bedrijf kleine en grotere calamiteiten het hoofd biedt.

Nadere informatie

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer!

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! I brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! Brandweer Veiligheidsregio Utrecht zoekt vrijwilligers Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Februari 2016

Nieuwsbrief 2 Februari 2016 Nieuwsbrief 2 Februari 2016 Recreatieve Wedstrijden 2016 In 2016 organiseren wij één van de recreatieve gymnastiekcompetitie binnen het Rayon Noord. De competitie is bestemd voor jongens en meisjes die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer 10831 en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o. HUISHOUDELIJK REGLEMENT De vereniging is opgericht op 25 april 1949 Vastgesteld op

Nadere informatie

Afsprakenkader jeugdbrandweer Midden- en West- Brabant

Afsprakenkader jeugdbrandweer Midden- en West- Brabant Afsprakenkader jeugdbrandweer Midden- en West- Brabant Eigenaar Joost Pot Datum 24 november 2015 Versie 0.2 Status definitief Inhoudsopgave 2 1 Inleiding 3 1.1 Waarom een afsprakenkader jeugdbrandweer?

Nadere informatie

Mr M.J. MEIJER c.s. CONCEPT 9 april rjc/lkr/ik/ /

Mr M.J. MEIJER c.s. CONCEPT 9 april rjc/lkr/ik/ / Mr M.J. MEIJER c.s. NOTARISSEN Keizersgracht 695-699 1017 DW Amsterdam Postbus 1556 1000 BN Amsterdam rjc/lkr/ik/9-4-2015/2014.000132.01 1 CONCEPT 9 april 2015 STATUTENWIJZIGING VERENIGING Vereniging Vrienden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen 1 CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode 2 Heden, @, verschenen voor mij, mr Rudolf Jan Cornelis van Helden, notaris te Amsterdam: 1. @ 2. @De comparanten verklaarden bij deze een

Nadere informatie

Verordening brandveiligheid en hulpverlening Coevorden 1998

Verordening brandveiligheid en hulpverlening Coevorden 1998 Verordening brandveiligheid en hulpverlening Coevorden 1998 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Coevorden Officiële naam regeling Verordening brandveiligheid

Nadere informatie

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13.

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13. Cursus BHV Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van 08.30 uur tot 13.00 uur CURSUS BEDRIJFSHULPVERLENING De cursus is bestemd voor personen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Brandweer Vereniging Zaanstreek Waterland

Brandweer Vereniging Zaanstreek Waterland Brandweer Vereniging Zaanstreek Waterland Informatie wedstrijdboekje voor de 1 Oktober 2016 in Purmerend zaterdag 1 oktober 2016 Zevenenveertig keer organiseren van een dag voor de brandweermensen in Waterland.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Twente 05

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Twente 05 Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Twente 05 Preambule TC JC CvB Nevobo Technische Commissie Jeugdcommissie Commissie van Beroep Nederlandse Volleybalbond, de overkoepelende organisatie, waarbij

Nadere informatie

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. Alcoholhoudende drank Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15%

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

\EH - blad 1 -

\EH - blad 1 - 2014.000580.01\EH - blad 1 - STATUTEN van de Vereniging: Gooise Wielerclub de Adelaar statutair gevestigd te Hilversum, opgesteld door Horst & van de Graaff Notarissen te Hilversum, op 8 juli 2015 STATUTEN

Nadere informatie

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Informatie voor commissieleden www.wrsh.nl Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Postbus 8014, 7550 KA Hengelo Geacht commissielid, Informatie voor commissieleden Wij heten je van harte welkom bij

Nadere informatie

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008.

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Sportvereniging

Nadere informatie

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren)

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren) De opleidingseisen voor vrijwilligers zijn gelijk aan die voor beroepsbrandweerlieden. We verwachten van je dat je bereid bent om voor je opleiding een deel van je vrije tijd op te offeren. De basisopleiding

Nadere informatie

Tuchtreglement AZC 2013

Tuchtreglement AZC 2013 Tuchtreglement AZC 2013 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Werkingssfeer tuchtreglement... 3 2.1. Melden en vaststellen van wangedrag en sancties... 3 3. Werking commissie... 4 3.1. Samenstelling commissie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Dames en heren, Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff

Dames en heren, Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff Korpsavond Brandweer met uitreiking diploma s, certificaten en onderscheidingen, op vrijdag 24 november 2017 in Alcazar Pleasure Village, Groeneweg 16 in Puttershoek, 21.30 uur uitreiking en 18:30 uur

Nadere informatie

STATUTEN EN REGLEMENTEN

STATUTEN EN REGLEMENTEN STATUTEN EN REGLEMENTEN van de Bridge Club Heeg BCH opgericht 21 september 1989 1. Statuten art 1. De vereniging, verder club genoemd, draagt de naam Bridge Club Heeg BCH en is gevestigd te Heeg. De club

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Ledenadministratie Versie: 1 mei 2015. Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Hallo nieuw (jeugd)lid en beste ouders en belangstellenden. Je hebt je misschien

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT RITMISCHE GYMNASTIEK

TECHNISCH REGLEMENT RITMISCHE GYMNASTIEK TECHNISCH REGLEMENT Bladzijde 1 van 14 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 WEDSTRIJDEN 8 7 WEDSTRIJDREGLEMENT 9 7.1 Leeftijdsklassen 9 7.2 Niveaus

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v)

Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v) Informatiefolder Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v) gemeente Deventer september 2003 Werving vrijwilligers Brandweer Diepenveen Als gevolg van de gemeentelijke herindeling in 1999 zijn de gemeenten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie