ARBEIDSRECHTBANK MECHELEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARBEIDSRECHTBANK MECHELEN"

Transcriptie

1 1e blad Rep. nr. 08/2427 ARBEIDSRECHTBANK MECHELEN DERDE KAMER Vonnis gewezen op 14 oktober 2008 In zake : K. De C. wonende te Eiseres, vertegenwoordigd door meester S. MERTENS, advocaat, met kantoor te 2800 Mechelen, Grote Nieuwedijkstraat 417. tegen : NV A.I. met vennootschapszetel gevestigd te Verweerster (hierna genoemd de NV), vertegenwoordigd door meester P. CARLIER, advocaat, met kantoor te 3500 Hasselt, Gouverneur Roppesingel 131. DE RECHTBANK, na beraadslaging, verleent het volgende vonnis : 1 De rechtspleging Gezien de stukken, gevoegd in het dossier van de rechtspleging, waaronder : de dagvaarding d.d. 11 april 2007 van J. KERKSTOEL, gerechtsdeurwaarder met standplaats te Hasselt; het verzoek tot toepassing van artikel van het Gerechtelijk Wetboek waarna bij beschikking conclusietermijnen werden geregeld en de rechtsdag werd bepaald op 9 september 2008; de schriftelijke conclusies genomen door partijen; de processen-verbaal van de terechtzittingen.

2 2e blad Partijen worden gehoord in hun middelen ter terechtzitting van 9 september De poging tot minnelijke schikking aangewend ter terechtzitting heeft geen resultaat opgeleverd. Gelet op het naar behoren geïnventariseerd dossier voor elke partij. Stuk 2 van de NV dateert van 25 (en niet 28) augustus 2003 en stuk 5 heeft als datum 12 april 2006 (en niet 2007). 2 De vordering Met inleidende dagvaarding van 11 april 2007 vordert mevrouw De C. betaling door de NV van volgende bedragen: ,05 euro aanvullende opzeggingsvergoeding; ,86 euro uitwinningsvergoeding; te vermeerderen met de wettelijke en de gerechtelijke intrest en met de kosten van het geding. Zij vordert tevens afgifte van sociale documenten onder verbeurte van een dwangsom en de voorlopige uitvoerbaarheid van het vonnis zonder enige reserve. 3 Feiten Mevrouw De C. trad op 19 februari 2001 in dienst van de NV als bediende office manager, met schriftelijke arbeidsovereenkomst van 22 december Met wijzigende arbeidsovereenkomst van 25 augustus 2003 werd de arbeidsduur verminderd tot 33,75 uur per week. Met aangetekende brief van 12 april 2006 beëindigde de NV de arbeidsovereenkomst met aanzegging van betaling van een opzeggingsvergoeding gelijk aan zes maanden loon. Met brief van 12 april 2006 verzaakte de NV het concurrentiebeding. De NV betaalde een opzeggingsvergoeding van ,68 euro. Met aangetekende brief met ontvangstbewijs van 13 februari 2006 vorderde mevrouw De C. betaling van een aanvullende opzeggingsvergoeding van twee maanden loon en een uitwinningsvergoeding van drie maanden loon.

3 3e blad Met aangetekende en gewone brief van 22 maart 2007 antwoordde de raadsman van de NV dat de toegekende opzeggingsvergoeding meer dan passend en billijk was, en dat geen uitwinningsvergoeding verschuldigd was daar mevrouw De C. geen handelsvertegenwoordiger was. 4 Bespreking 4.1 Aanvullende opzeggingsvergoeding Bij ontstentenis van akkoord tussen partijen dient de opzeggingsvergoeding met toepassing van artikel 82 3 en artikel 39 1 van de Arbeidsovereenkomstenwet bepaald te worden door de rechter. De opzeggingstermijn moet bepaald worden met inachtneming van de op het tijdstip van de opzegging voor de bediende bestaande kans om een gelijkwaardige en passende betrekking te vinden, rekening houdend met de hiernavolgende criteria: anciënniteit: 5 jaar en 2 maanden leeftijd: 38 jaar en 2 maanden functie: office manager loon: ,77 euro (hypothetisch voltijds) mede in acht genomen de gegevens eigen aan de zaak en de belangen van beide partijen. (vgl. Cass. 17 september 1975, T.S.R. 1976, 14; Cass. 3 februari 1986, J.T.T. 1987, 58; Cass. 4 februari 1991, R.W , 1409; Cass. 9 mei 1994, Arr. Cass. 1994, 461; Cass. 2 december 2002, Soc. Kron. 2003, 166; Cass. 3 februari 2003, J.T.T. 2003, 262) Rekening houdend met deze criteria heeft mevrouw De C. recht op een opzeggingsvergoeding gelijk aan acht maanden loon en voordelen verworven krachtens de arbeidsovereenkomst. Ten onrechte argumenteert de NV dat bij de bepaling van de opzeggingstermijn rekening gehouden dient te worden met de eventuele tekortkomingen van de werknemer bij de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Vermits de opzeggingsvergoeding forfaitair wordt vastgesteld door de wetgever met toepassing van artikel 39 1 van de Arbeidsovereenkomstenwet, behoort het de rechter niet het bedrag ervan te verminderen om de reden van de stelselmatige tekortkomingen van de werknemer. (vgl. Cass. 22 juni 1977, J.T.T. 1978, 6)

4 4e blad Wanneer de rechter een opzeggingstermijn dient te bepalen, mag hij geen rekening houden met de tekortkomingen van de werknemer aan zijn verplichtingen. (vgl. Cass. 23 februari 1987, J.T.T. 1987, 265) Evenzeer ten onrechte argumenteert de NV dat bij de bepaling van de opzeggingstermijn rekening moet worden gehouden met het feit dat mevrouw De C. relatief vlug na het einde van de arbeidsovereenkomst een andere dienstbetrekking heeft gevonden. Bij de bepaling van een opzeggingstermijn moet enkel rekening worden gehouden met omstandigheden die bestaan op het ogenblik van het ontslag, voor zover deze omstandigheden de voor de bediende bestaande kans om spoedig een gelijkwaardige en passende betrekking te vinden beïnvloeden. (vgl. Cass. 3 februari 2003, J.T.T. 2003, 262) Hierbij moet abstractie worden gemaakt van de werkelijke wedertewerkstelling. (vgl. Cass. 17 september 1975, T.S.R. 1976, 14; Cass. 19 juni 1978, T.S.R. 1979, 229) Het jaarloon waarmee rekening gehouden moet worden voor de becijfering van de aan mevrouw De C. toekomende opzeggingsvergoeding wordt door haar begroot op ,59 euro (op blz. 7 van haar syntheseconclusie wordt weliswaar een bedrag van ,59 euro vermeld doch uit de cijfergegevens op blz. 3 van de syntheseconclusie kan het juiste bedrag worden afgeleid) en door de NV niet betwist. Zij heeft bijgevolg recht op een aanvullende opzeggingsvergoeding van ,59 euro (jaarloon) x 8/12 = ,73 euro (totale opzeggingsvergoeding) ,68 euro (reeds betaald) = 9 255,05 euro. 4.2 Uitwinningsvergoeding Het statuut van mevrouw De C. De betwisting tussen partijen t.a.v. de verschuldigdheid van de uitwinningsvergoeding is in eerste instantie toegespitst op het statuut van mevrouw De C..

5 5e blad Bij de beoordeling van de aard van de functie van de werknemer moet rekening worden gehouden met de werkelijk verrichte arbeid, en niet van de benaming die eraan gegeven werd. (vgl. Cass. 10 maart 1980, Arr. Cass. 1980, 851) Enkel de handelsvertegenwoordiger in de zin van artikel 4 en 88 van de Arbeidsovereenkomstenwet kan onder de in artikel 101 van deze wet vermelde voorwaarden aanspraak maken op de betaling van een uitwinningsvergoeding. Artikel 4 eerste lid van de Arbeidsovereenkomstenwet omschrijft de arbeidsovereenkomst voor handelsvertegenwoordigers als de overeenkomst waarbij een werknemer, de handelsvertegenwoordiger, zich verbindt tegen loon cliënteel op te sporen en te bezoeken met het oog op het onderhandelen over en het sluiten van zaken, onder het gezag, voor rekening en in naam van een of meer opdrachtgevers. In dit verband staat niet ter discussie dat mevrouw De C. door de NV belast was met het opsporen en bezoeken van cliënteel met het oog op het onderhandelen over of het sluiten van zaken. Artikel 88 van de Arbeidsovereenkomstenwet voegt hieraan toe dat op de bepalingen van titel IV van voornoemde wet en dus met inbegrip van artikel 101 dat de uitwinningsvergoeding behandelt zich enkel de handelsvertegenwoordiger kan beroepen die in dienst wordt genomen om op bestendige wijze zijn beroep uit te oefenen, zelfs indien hij door de werkgever wordt belast met bijkomstig werk dat van andere aard is dan de handelsvertegenwoordiging, en dat voordeel niet wordt toegekend aan de bediende die er af en toe mee wordt belast, samen met zijn arbeid binnen de onderneming, stappen te doen bij de cliënteel. Dit artikel vereist bijgevolg dat de handelsvertegenwoordiging de hoofdactiviteit van de werknemer is tussen de activiteiten die binnen dezelfde onderneming door de werknemer worden uitgeoefend door de werknemer. De bedienden van wie de overeenkomst geen handelsvertegenwoordiging als hoofdvoorwerp heeft, zijn bijgevolg uitgesloten van het genot van de wettelijke bepalingen op de handelsvertegenwoordiging. (vgl. Cass. 18 april 1988, J.T.T. 1988, 439, noot N. Beaufils; Cass. 28 juni 1999, R.W , 621)

6 6e blad Naar het oordeel van de rechtbank wordt de hoofdactiviteit van de werknemer niet en zeker niet uitsluitend bepaald op grond van de tijd die de werknemer aan deze activiteit besteedt, maar ook op grond van het belang dat partijen hechten aan een bepaalde opdrachten van de werknemer. In wezen wordt dit bevestigd door de tekst van artikel 88 van de Arbeidsovereenkomstenwet zelf: dit artikel omschrijft de hoofdactiviteit van de handelsvertegenwoordiger niet als deze waaraan hij de meeste tijd spendeert, maar wel door de hoofdactiviteit te onderscheiden van wat omschreven wordt als bijkomstig werk van een andere aard dan de handelsvertegenwoordiging. Enkel wanneer een bediende naast zijn (normale) arbeid binnen de onderneming af en toe, dit is sporadisch, belast wordt met het doen van stappen van de cliënteel, wordt hij uitgesloten van de bepalingen van titel IV van de Arbeidsovereenkomstenwet. Uit artikel 88 van de Arbeidsovereenkomstenwet kon qua tijdsgebruik enkel worden afgeleid dat een bediende die af en toe klanten opspoort en bezoekt met het oog op het onderhandelen over of het sluiten van zaken geen recht zal hebben op een uitwinningsvergoeding, maar niet dat, om recht te hebben op een uitwinningsvergoeding, de handelsvertegenwoordiger minstens de helft van zijn tijd moet spenderen aan het opsporen en bezoeken van klanten. In voornoemde betwisting blijkt uit de door beide partijen voorgelegde documenten dat de hoofdactiviteit van mevrouw De C., dit is de activiteit waaraan de werkgever het meeste belang hecht en die zij meer dan sporadisch uitoefent, bestaat uit het opsporen en bezoeken van cliënteel met het oog op het onderhandelen over of sluiten van zaken. De functieomschrijving van de office manager in het handboek van kwaliteit en veiligheid van de NV bevestigt dit uitdrukkelijk. Van de dertien punten die als verantwoordelijkheden worden opgegeven, zijn er zes die te maken hebben met opsporen en bezoeken van klanten in verband met zaken. De eerste twee opdrachten binnen de taken van de office manager zijn afspraken beleggen en bezoeken van prospecten van klanten en commerciële opvolging prospecten en klanten.

7 7e blad De verantwoordelijkheden en taken die betrekking hebben op het kantoorbeheer worden in dezelfde documenten duidelijk als ondergeschikt beschouwd. Samengevat betekent dit dat mevrouw De C. wel degelijk handelsvertegenwoordiger is in de zin van de artikels 4 en 88 van de Arbeidsovereenkomstenwet Verschuldigdheid van de uitwinningsvergoeding Met toepassing van artikel 101 eerste en tweede lid van de Arbeidsovereenkomstenwet heeft de handelsvertegenwoordiger recht op een uitwinningsvergoeding wanneer aan volgende (cumulatieve) voorwaarden wordt voldaan: - beëindiging van de arbeidsovereenkomst door de werkgever zonder dringende reden of door de handelsvertegenwoordiger om een dringende reden - aanbreng van klanten - geen bewijs van afwezigheid van nadeel door de werkgever - meer dan één jaar tewerkstelling. De NV betwist niet dat mevrouw De C. aan deze voorwaarden voldoet. Zij heeft dan ook recht op een uitwinningsvergoeding die gelet op haar tewerkstelling van meer dan vijf doch minder dan tien jaar dienst, vier maanden bedraagt. De gevorderde vergoeding wordt cijfermatig niet betwist. 4.3 Intrest Artikel 82 van de Sluitingswet 2002 wijzigt artikel 10 van de Loonbeschermingswet in volgende zin: Voor het loon is van rechtswege rente verschuldigd met ingang van het tijdstip waarop het eisbaar wordt. Die rente wordt berekend op het loon, vooraleer de in artikel 23 bedoelde inhoudingen in mindering zijn gebracht. Met toepassing van artikel 90 1 van de Sluitingswet 2002 bepaalt de Koning de datum waarop deze wet in werking treedt. Het KB van 3 juli 2005 bepaalde de datum van inwerkingtreding van de artikelen 81 en 82 van de Sluitingswet 2002 op 1 juli 2005.

8 8e blad De problematiek van de onwettigheid van dit KB is thans achterhaald. Artikel 69 van de Wet van 8 juni 2008 houdende diverse bepalingen (I) bepaalt inderdaad dat het KB van 3 juli 2005 betreffende de inwerkingtreding van de artikelen 81 en 82 van de Sluitingswet 2002 wordt bekrachtigd. Artikel 70 van de Wet van 8 juni 2008 houdende diverse bepalingen (I) bepaalt verder dat voornoemd artikel 69 uitwerking heeft met ingang van 1 juli De intrest op de aan mevrouw De C. toekomende vergoedingen moet bijgevolg worden becijferd op de haar toekomende brutobedragen, vermits deze bedragen eisbaar werden na 1 juli Uitvoerbaarheid bij voorraad Bij het beoordelen van een vraag tot uitvoerbaarverklaring beschikt de rechter over een zeer ruime appreciatievrijheid: hij kan de uitvoerbaarheid geheel of slechts ten dele toestaan of deze beperken tot bepaalde onderdelen van de eis. (vgl. E. Dirix en K. Broeckx, A.P.R., Tw. Beslag; E. Story-Scientia, Gent 1992, nr. 304) Vast staat dat slechts met passende omzichtigheid het vonnis uitvoerbaar bij voorraad verklaard kan worden. (vgl. Antwerpen 11 februari 1987, R.W , 2640, noot J. Laenens; Arbh. Gent 18 januari 2002, T.G.R. 2002, 157) Hierbij dient een afweging van belangen te gebeuren. (vgl. Kh. Luik 10 november 1983, T.B.H. 1985, 118, noot) Zo kan aan de hand van concrete omstandigheden een onderzoek worden gevoerd naar enerzijds de behoeften van de schuldeiser, en anderzijds het risico op insolvabiliteit van de schuldenaar. (vgl. Brussel 9 juni 1995, Verkeersrecht 1996, 121) Zeker wanneer de mogelijkheid bestaat dat de schuldenaar insolvabel zou kunnen worden, is het aangewezen een vonnis uitvoerbaar te verklaren bij voorraad. (vgl. Arbh. Brussel 1 december 1992, R./S.R. 1992, 432; Brussel 8 juli 1998, J.T. 1998, 810; Brussel 29 september 1998, A.J.T , 697; Arbrb. Oudenaarde 31 augustus 2001, J.T.T. 2002, 507, noot) De rechtbank stelt vast dat mevrouw De C. geen elementen aanvaart die toelaten het vonnis uitvoerbaar te verklaren bij voorraad.

9 9e blad Gelet op de bepalingen van de wet van 15 juni 1935 betreffende het taalgebruik in gerechtszaken. OM DEZE REDENEN: DE ARBEIDSRECHTBANK, recht doende op tegenspraak en na erover beraadslaagd te hebben Verklaart de vordering toelaatbaar en als volgt gegrond: Veroordeelt de NV tot betaling aan eiseres van: 1. NEGENDUIZEND TWEEHONDERDVIJFENVIJFTIG EURO VIJF CENT aanvullende opzeggingsvergoeding; 2. ZESTIENDUIZEND VIJFHONDERDNEGENENTWINTIG EURO ZESENTACHTIG CENT uitwinningsvergoeding; te vermeerderen met de wettelijke intrest vanaf 12 april 2006 tot 10 april 2007 en met de gerechtelijke intrest vanaf 11 april 2007; deze intrest te berekenen op de toegekende brutobedragen aan de wettelijke intrestvoet. Veroordeelt de NV tevens tot afgifte binnen de door de wet gestelde termijnen van de verbeterde individuele rekening, het verbeterd werkloosheidsbewijs C4 en de verbeterde fiscale fiche. Verwijst de NV in de kosten. De gedingkosten worden op heden begroot aan de zijde van eiseres op 122,61 euro voor de dagvaarding, en 2 000,00 euro zijnde de toepasselijke rechtsplegingsvergoeding. De gedingkosten worden op heden begroot aan de zijde van de NV op 2 000,00 euro zijnde de toepasselijke rechtsplegingsvergoeding. Zegt dat er geen reden is het vonnis uitvoerbaar te verklaren bij voorraad.

10 10e blad Aldus gewezen door D. RYCKX, toegevoegd rechter, voorzitter van de Kamer; H. DIERCKX, rechter in sociale zaken als werkgever; L. STUER, rechter in sociale zaken als werknemer-bediende; bijgestaan door E. MOORTGAT, griffier; en uitgesproken door voormelde voorzitter van de derde kamer van de arbeidsrechtbank te Mechelen in openbare terechtzitting van VEERTIEN OKTOBER TWEEDUIZEND EN ACHT in aanwezigheid van de griffier. E. MOORTGAT D. RYCKX L. STUER H. DIERCKX

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18 april 2017 Rolnummer op JGR 2014/AB/340 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/340 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Arbeidsrechtbank te Tongeren Onderwerp Collectieve arbeidsverhoudingen. Collectieve arbeidsovereenkomsten.hiërarchie van de verbindingsbronnen - eindejaarspremie - geen CAO ondernemingsgebruik

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: E. M., Appellant op hoofdberoep en geïntimeerde

Nadere informatie

Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer

Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer 12 oktober 2012 ARBEIDSRECHTarbeidsovereenkomst bediende A.R. nr.: 2011/AG/231 Rep. nr. V. A., wonende te, APPELLANT, ter openbare terechtzitting vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank te Brussel Onderwerp Aanvraag loopbaanvermindering CAO 77bis. Onvolledige aanvraag. Geen bescherming tegen ontslag Datum 22 september 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er

Nadere informatie

BESLAGRECHTER IN DE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 MEI 2011

BESLAGRECHTER IN DE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 MEI 2011 IN DE ZAAK MET A.R. nr. 10/4294/A VAN 1. C.V.B.A. COOPFARMA met zetel te 9000 Gent, Nieuwe Vaart 151 met K.B.O.-nummer 0421.598.226 2. C.V.B.A. VOORUIT NR. 1 met zetel te 9000 Gent, Nieuwe Vaart 151 met

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 6 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/1148 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/1148 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk gedeeltelijk definitief + bijzondere rol In

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/232 Eindarrest op tegenspraak tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF NV,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARREST van 20 oktober 1997 in de zaak A 96/ ARRET du 20 octobre 1997 dans l affaire A 96/

ARREST van 20 oktober 1997 in de zaak A 96/ ARRET du 20 octobre 1997 dans l affaire A 96/ BENELUX-GERECHTSHOF COUR DE JUSTICE BENELUX A 96/3/10 ARREST van 20 oktober 1997 in de zaak A 96/3 ------------------------- Inzake : COTRABEL BVBA tegen LAUTE DIRK Procestaal : Nederlands En cause : ARRET

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 20 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/779 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/779 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST /939. A.R.Nr. 2012/AB/121 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 MAART 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST /939. A.R.Nr. 2012/AB/121 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 MAART 2013. o,. A.R.Nr. 2012/AB/121 le blad. Rep.Nr. 2..013/939 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAME OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 MAART 2013. Arbeidscontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: V. Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: P. V.B., wonende

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

J,' '* '* ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST. le blad. A.R.Nr. 2009/AB/ SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor. In de zaak: Tegen:

J,' '* '* ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST. le blad. A.R.Nr. 2009/AB/ SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor. In de zaak: Tegen: J,',." ~. le blad. Rep.Nr. 1(J 1J2 f.t aj () ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 23 APRIL 2012. SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor In de zaak: H Appe11ant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 4 april 2017 Rolnummer op JGR 2015/AB/1180 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/1180 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER 2012. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel In de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2018/ Datum van uitspraak 12 januari 2018 Rolnummer op JGR 2016/AB/845 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/845 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK MECHELEN TWEEDE KAMER 24 JANUARI 2011

ARBEIDSRECHTBANK MECHELEN TWEEDE KAMER 24 JANUARI 2011 AR nr. 10/79/A ARBEIDSRECHTBANK MECHELEN TWEEDE KAMER 24 JANUARI 2011 In zake : Marleen V. G., arbeidster, wonende te 2830 Willebroek, ( ) Eiseres, vertegenwoordigd door meester W. VAN ROEYEN, advocaat,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 11 MAART 2013 S.12.0088.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.12.0088.N ALERIS ALUMINIUM DUFFEL bvba, met zetel te 2570 Duffel, Adolphe Stocletlaan 87, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist,

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: EUROPAGES BENELUX

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

RS52669. houdend in de afdeling Oudenaarde, spreekt het hieronder volgend vonnis uit IN DE ZAAK:

RS52669. houdend in de afdeling Oudenaarde, spreekt het hieronder volgend vonnis uit IN DE ZAAK: RS52669 Uitgifte Eerste bladzijde. V. 52. op A.R. nr. 20.536/O/I. Rep. nr.. aan C.D. R.C. De ARBEIDSRECHTBANK te OUDENAARDE, eerste kamer, terechtzitting R.P. houdend in de afdeling Oudenaarde, spreekt

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

. /1l /i/a4. e."'-'jlj1:>,.. "' gedaan bij gerechtsdeurwaarder Marc Monbailliu te 9820 Merelbeke, Jozef

. /1l /i/a4. e.'-'jlj1:>,.. ' gedaan bij gerechtsdeurwaarder Marc Monbailliu te 9820 Merelbeke, Jozef . /1l /i/a4 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 JANUARI 2011 - F (.,'y e."'-'jlj1:>,.. "' AR nr.: 11/1200/A In de zaak van:, wonende te eiser. vertegenwoordigd door mr. Tom Van Maldergem, advocaat met kantoor

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 NOVEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: V.L., appellante

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 17 MAART 2016

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 17 MAART 2016 AR nr. 14/1139/A ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 17 MAART 2016 In zake: Mevrouw E V. C., met rijksregisternummer ( ), wonend te 2480 DESSEL, ( ) Eiseres, vertegenwoordigd door meester K. R., advocaat

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 06 oktober 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/531 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/531 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R.

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R. Rep. nr.... Eindarrest op tegenspraak Tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2000753 OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIE JUNI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 10 februari 2017 Rolnummer op JGR 2015/AB/839 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/839 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 JUNI 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P.,

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P., 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer D. P., Tegen : Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2018/ Datum van uitspraak 10 april 2018 Rolnummer op JGR 2016/AB/846 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/846 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Sociale zekerheid der werknemers. Jaarlijkse vakantie. Vakantiegeld bij uitdiensttreding. Gewaarborgd loon ziekte Datum 14 November 2008 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Gent. 11 januari Afdeling Gent. tweede kamer. A.R. nr. : 2009/AG/78

Arbeidshof te Gent. 11 januari Afdeling Gent. tweede kamer. A.R. nr. : 2009/AG/78 Arbeidshof te Gent 11 januari 2010 Afdeling Gent tweede kamer ARBEIDSRECHT arbeidsovereenkomst bediende A.R. nr. : 2009/AG/78 Rep. nr. C. nv, in vereffening, met maatschappelijke zetel te, ingeschreven

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST \ A.R. nr. 2009/AB/52395 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 03 december2012 5 e KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief ln de zaak: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 03 juni 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/25 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/25 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/1235 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 NOVEMBER DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/1235 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 NOVEMBER DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013. Arbeidscontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: W., Appellant, vertegenwoordigd door Mr. D. DE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 februari 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/1217 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/1217 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

AR nr. 2007/AB/49560

AR nr. 2007/AB/49560 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZESTIEN JUNI TWEEDUIZEND EN ELF. Sociale Zekerheidsrecht Werknemers- bijdragen werkgevers Op tegenspraak Definitief In

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2013/AB/35 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2013/AB/35 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER 2013. Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief In de zaak: Tegen: I.V.R., Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR nr. 2011/AB/473 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 FEBRUARI2012 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK ANTWERPEN

ARBEIDSRECHTBANK ANTWERPEN 1e blad Rep. nr. ARBEIDSRECHTBANK ANTWERPEN AFDELING MECHELEN DERDE KAMER Vonnis uitgesproken op 13 februari 2015 In zake : T.K., met rijksregisternummer, wonende te. Eiser op hoofdvordering, verweerder

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 MEI 2011 S.10.0117.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0117.F J.C. DECAUX BELGIUM PUBLICITÉ nv, Mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen R. V. K., Mr. Paul Alain Foriers,

Nadere informatie

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARREST Rep. Nr Tweede Kamer Tegensprekelijk tussenarrest toestaan van kantonnement (arbeidsovereenkomst voor bedienden) A.R. 2011/AH/298

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 OKTOBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: CONNECTIONS

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/1136 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/1136 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. ,,-~.,.,'}" /: 'i A.R.Nr. 2010/AB/1136 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST SDE KAMER. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de

Nadere informatie

, weduwe van de heer. wonende te Zele, te Zele, wettelijke erfgenaam van de. heer, wonende te ZeleJ

, weduwe van de heer. wonende te Zele, te Zele, wettelijke erfgenaam van de. heer, wonende te ZeleJ Repertorium nummer 2015 / 31- ) Datum vr.n uitspraak Uitgereikt aan Uitgereikt aar. 03 MAART 2015 Rol nummer 13/865/A op op op.r. "' J D Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste aanleg

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART 2010 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 09/1743 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer heeft het volgend vonnis uitgesproken : INZAKE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 7 november 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/545 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/545 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 OKTOBER 2008.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 OKTOBER 2008. A.R. Nr. 50.010 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 OKTOBER 2008. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer V.C. A., wonende te

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. Jcy{df1q~J ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk o.g.v. art. 747, 92,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : 1. M. M., 2. L. C., 3. M. D.,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel (5de k.) - Arrest van 2 december 2013 - Rol nr 2013-AB-35

Arbeidshof te Brussel (5de k.) - Arrest van 2 december 2013 - Rol nr 2013-AB-35 Arbeidshof te Brussel (5de k.) - Arrest van 2 december 2013 - Rol nr 2013-AB-35 Arrest A.R.Nr. 2013/AB/35 5DE KAMER ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER 2013. Arbeidsongeval

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2011/AB/898 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 SEPTEMBER 2012.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2011/AB/898 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 SEPTEMBER 2012. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 SEPTEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: Tegen: PROVINCIAAL CHRISTELIJK VAKVERBOND,

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER In de zaak:

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER In de zaak: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. P., Appellant, geïntimeerde

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/130 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/130 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR nr. 2010/AB/589 1e blad. rep.lir. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 FEBRUARI2012 3e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:.b

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: L.A., wonende te

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de rechtbank van koophandel te Turnhout

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/165 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/165 p. 2 LAWFORT CVBA

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 januari 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: AR. Nr. 2012/AB/1173

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE GENT VAN 20 APRIL 2015

ARBEIDSRECHTBANK TE GENT VAN 20 APRIL 2015 ARBEIDSRECHTBANK TE GENT VAN 20 APRIL 2015 IN ZAKE : H. Wim, NN nr.( ), wonende te 9200 Grembergen, ( ), eisende partij, op de openbare terechtzitting vertegenwoordigd door mevrouw C. V. D. S., volmachtdrager,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Bedienden. Deeltijdse werknemers. Berekening opzeggingstermijn. Berekening aanvullende opzeggingsvergoeding Datum 9 januari 2009 Copyright

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010 De Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, kamer 1C, rechtdoende in correctionele zaken, heeft het volgende vonnis

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Commissieloon bij einde arbeidsovereenkomst waarvoor handelsvertegenwoordiger rechtsreeks contact had met klant dat tot aanvaarding van het

Nadere informatie