ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak."

Transcriptie

1 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : 1. M. M., 2. L. C., 3. M. D., Appellanten die op de openbare terechtzitting worden vertegenwoordigd door meester De Poorter Lutgard loco meester Aboudi Mehdi, advokaat te Brussel; tegen : 1. AUTO DISTRIBUTION BELGIUM N.V. in vereffening, met maatschappelijke zetel gevestigd te 3000 Leuven, Karel van Lotharingenstraat 21; 2. DE WOLF & PARTNERS CVBA, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1050 Brussel, Marsveldplein 2, in hun hoedanigheid van vereffenaars van de vennootschap Auto Distribution Belgium N.V., in vereffening;

2 2e blad. 3. DGST & PARTNERS BEDRIJFSREVISOREN, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1170 Brussel, Emile Van Becelaere 27 A, in hun hoedanigheid van vereffenaars van de vennootschap Auto Distribution Belgium N.V., in vereffening; Geïntimeerden, die op de openbare terechtzitting wordt vertegenwoordigd door meester Van Herreweghen Johanna loco meester Vierin Thierry, advocaat te Brussel. * * * * Na beraad, spreekt het arbeidshof te Brussel volgend arrest uit : Gelet op de stukken van de rechtspleging en meer bepaald op : - het voor eensluidend verklaard afschrift van het bestreden vonnis, uitgesproken op tegenspraak, door de 1 ste kamer B van de arbeidsrechtbank te Leuven op 7 april 201 ; - het verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van dit hof op 27 mei 2011; - de conclusies voor de appellanten neergelegd ter griffie op 9 januari 2012 ; - de conclusies en aanvullende conclusies voor de geïntimeerden, neergelegd ter griffie op 7 november 2011 en 23 februari 2012; - de voorgelegde stukken ; De partijen werden gehoord in de mondelinge uiteenzetting van hun middelen en conclusies op de openbare terechtzitting van 26 juni 2012, waarna de debatten werden gesloten en de zaak voor uitspraak werd gesteld op heden.

3 3e blad. * * * FEITEN EN RECHTSPLEGING De nv AUTODISTRIBUTION BELGIUM (afgekort ADB), nu in vereffening, was actief in de verkoop en de verdeling van autoonderdelen. Zij had een netwerk van 27 verkooppunten in België, verspreid over vijf geografische zones. Haar maatschappelijke zetel was gevestigd in Herent. Mevrouw M. was in dienst van ADB vanaf en oefende de functie van magazijnier uit. De heer M. was er in dienst vanaf als hoofdverkoper De heer L. was in dienst vanaf als vertegenwoordiger, specialist in technische verven. Op kondigde de directie haar voornemen aan om tot sluiting over te gaan. Op werd de vennootschap in vereffening gesteld en werden de vereffenaars aangesteld. Voor 24 van haar 27 verkooppunten werd een koper gevonden. Het personeel dat niet kon worden overgedragen of dat tewerkgesteld was in de niet overgedragen verkooppunten werd ontslagen. Er gebeurde een mededeling van collectief ontslag op zoals voorzien in de wet van en de collectieve arbeidsovereenkomsten nrs.9-10 en 24. De ontslagen werden vanaf in verschillende golven doorgevoerd. In het raam van de herstructurering bleek geen ruimte voor een sociaal plan en aan de werknemers werd via het traject van de tewerkstellingscel, zoals voorzien bij art 10 8, lid 1 en 2 KB de wettelijke minimum opzegvergoeding uitbetaald. Mevrouw M. werd ontslagen bij brief van en de betaling van een opzeggingsvergoeding gelijk aan 18 maanden loon werd in het vooruitzicht gesteld. Zij was 55 jaar oud. Tijdens de periode van inschrijving in de tewerkstellingscel die zes maanden bedroeg, ontving zij een inschakelingvergoeding die gedeeltelijk de opzeggingsvergoeding verving, zodat nog een saldo gelijk aan 12 maanden werd uitbetaald.

4 4e blad. De heer L. werd bij brief van ontslagen en hem werd een opzeggingsvergoeding beloofd gelijk aan 15 maanden. Hij was op dat ogenblik 45 jaar oud. Hij werd eveneens gedurende 6 maanden ingeschreven in een tewerkstellingscel en ontving gedurende die periode een inschakelingvergoeding. Er werd nog een saldo opzeggingsvergoeding gelijk aan 9 maanden uitbetaald. De heer M. werd ontslagen bij brief van en de betaling van een opzeggingsvergoeding gelijk aan 15 maanden werd aangekondigd. Hij was op dat ogenblik 54 jaar oud. Hij werd eveneens gedurende 6 maanden ingeschakeld in een tewerkstellingscel en ontving een herinschakelingsvergoeding tijdens die periode. Er werd hem een saldo opzeggingsvergoeding gelijk aan 9 maanden loon uitbetaald. Mevrouw M., de heer Martin en de heer L. achten de uitbetaalde vergoeding niet toereikend en vorderen een aanvullende opzeggingsvergoeding. Zij menen aanspraak te kunnen maken op een opzeggingsvergoeding berekend overeenkomstig de Claeysschaal. Mevrouw M. stelde haar vordering in bij dagvaarding van en vordert de veroordeling van de vennootschap in vereffening tot betaling van een aanvullende vergoeding van ,70 euro gelijk aan 10 maanden loon, te vermeerderen met de wettelijke en gerechtelijke intresten en de kosten van het geding. De heer M. stelde zijn vordering in bij dagvaarding van en vorderde de veroordeling van de vennootschap in vereffening tot betaling van een aanvullende vergoeding van euro gelijk aan 9 maanden loon, te vermeerderen met de wettelijke en gerechtelijke intresten en de kosten van het geding. De heer L. stelde zijn vordering eveneens in bij dagvaarding van en vorderde de veroordeling van de vennootschap in vereffening tot betaling van een aanvullende vergoeding van ,16 euro gelijk aan 7 maanden loon, te vermeerderen met de wettelijke en gerechtelijke intresten en de kosten van het geding. Na te hebben vastgesteld dat de vorderingen hetzelfde voorwerp hadden, voegde de arbeidsrechtbank de zaken samen. Zij wees de vorderingen als ongegrond af daar zij van oordeel was dat er in het kader van de herstructurering een oordeelkundige afweging was gebeurd door de vereffenaars van alle elementen en belangen om te resulteren in een maximaal behoud van de tewerkstelling en een eerlijke solidaire waarborg voor alle ontslagen werknemers via de toekenning van het wettelijk minimum.

5 5e blad. Daarnaast was de toekenning van de wettelijke minimum opzeggingsvergoeding volgens haar te verantwoorden door het traject via de tewerkstellingscel en de aard van de functies daar het telkens om knelpuntberoepen ging waarbij de ruime ervaring als troef gold die de tewerkstellingskansen van appellanten verhoogde. VORDERINGEN IN HOGER BEROEP Mevrouw M. en de heren M. en L. kunnen zich niet neerleggen bij de uitspraak van de arbeidsrechtbank. Zij vorderen het hof deze te hervormen en hun vorderingen volledig toe te wijzen. De geïntimeerde partijen verzoeken om de bevestiging van het bestreden vonnis. BEOORDELING I.ONTVANKELIJKHEID Nu geen betekeningakte van het bestreden vonnis wordt voorgelegd, kan worden aangenomen dat het hoger beroep dat regelmatig is naar vorm, binnen de wettelijke termijn werd ingesteld. Aan de andere ontvankelijkheidvereisten is eveneens voldaan. Het is derhalve ontvankelijk. II.TEN GRONDE De appellanten voeren aan dat bij het bepalen van de passende opzeggingsvergoeding slechts rekening kan worden gehouden met de criteria die hun tewerkstellingskansen beïnvloeden zoals die door een constante cassatierechtspraak worden weerhouden, te weten de leeftijd, de anciënniteit, de aard van de functie en het jaarloon. Verder wijzen zij erop dat het belonen van de trouw aan de werkgever, uitgedrukt in de anciënniteit één van de finaliteiten is van de opzegvergoeding. De omstandigheden waarmee rekening mag worden gehouden zijn deze van het ogenblik van het ontslag die de herclasseringskansen beïnvloeden en latere omstandigheden zoals het al dan niet snel vinden van een nieuwe betrekking mogen niet in aanmerking worden genomen, zo stellen zij. De economische of financiële omstandigheden van de werkgever mogen volgens hen geen rol spelen bij het bepalen van de opzegtermijn daar zij niet van invloed zijn op de mogelijkheden tot

6 6e blad. hertewerkstelling. De vennootschap in vereffening wijst erop dat de betrokkenen aanvankelijk de toegekende opzeggingsvergoeding hebben aanvaard en pas laat hun aanspraken hebben geformuleerd. Hun langdurig omstandig stilzwijgen dient volgens de vennootschap als een akkoord te worden uitgelegd. In ieder geval kan volgens de vennootschap de formule Claeys niet in aanmerking worden genomen daar zij geen wettelijke basis heeft en volgens de auteur zelf van de formule onvolkomen is. Verder moet volgens haar rekening worden gehouden met het feit dat de werknemers een knelpuntberoep uitoefenden wat van aard is hun professionele re-integratie te bevorderen. Zij vestigt er verder de aandacht op dat de ontslagen kaderden in een collectief ontslag als gevolg van de vereffening van de vennootschap waarbij de tewerkstelling van het personeel maximaal werd gewaarborgd door overdracht van activiteiten, ten belope van 70%, waarbij de vereffenaars een evenwicht hebben gezocht tussen het verder zetten van de activiteiten, de belangen van de ontslagen werknemers en de belangen van de andere schuldeisers. Aangezien de kans op een verlieslatende vereffening groot is, stelden de vereffenaars dat zij niet meer dan de wettelijke minimum opzeggingsvergoeding konden waarborgen. Beslissing van het hof. De door art 15 van de wet van bepaalde verjaringstermijnen voor vorderingen ontstaan uit de arbeidsovereenkomst bedraagt maximaal één jaar na het beëindigen van die overeenkomst. Appellanten hebben hun vordering binnen dit tijdsbestek ingesteld. Uit de enkele omstandigheid dat zij gedurende lange tijd geen aanspraken op een aanvullende vergoeding hebben geformuleerd kan naar het oordeel van het hof niet worden afgeleid dat zij afstand zouden hebben gedaan van het recht op een hogere opzeggingsvergoeding. Voor bedienden wier jaarloon het in art 82 2 en 63 genoemde grensbedrag te boven gaat, wordt de opzegtermijn bij gebreke aan een overeenkomst daarover tussen partijen bepaald door de rechter. Volgens de constante rechtspraak van het Hof van Cassatie, neemt deze daarbij de voor de werknemer op het ogenblik van het ontslag

7 7e blad. bestaande kans in acht om spoedig een gelijkwaardige betrekking te vinden. De leeftijd, anciënniteit, de aard van de uitgeoefende functie en het genoten loon worden daarvoor relevante criteria geacht. Cass. 17 september 1975, TSR 1976, 14; Cass. 8 september 1980, Arr. Cass , 17; Cass. 3 februari 1986, JTT 1987, 58; Cass. 4 februari 1991, RW , 1407; Cass. 9 mei 1994, Soc. Kron. 1994, 253). De rechter oordeelt soeverein en is hierbij enkel gebonden door de wettelijke minimum opzegtermijnen. Statistische formules zijn geenszins bindend doch kunnen soms wel een indicatie vormen. Het Hof van Cassatie heeft er steeds de nadruk op gevestigd dat slechts de criteria van belang zijn die de kansen op hertewerkstelling beïnvloeden. (Cass , JTT 87, 265; Cass , JTT 89, 482 noot G.W., Cass , JTT 2003, 262) Aangezien de opzegtermijn of de daarmee overeenstemmende vergoeding moet worden bepaald op het ogenblik van het ontslag, kan geen rekening worden gehouden met latere gebeurtenissen, zoals het al dan niet snel vinden van een nieuwe betrekking. Dat de door de werknemers uitgeoefende beroepen als knelpuntberoepen worden aangemerkt, leidt er niet automatisch toe dat hun tewerkstellingskansen hierdoor gunstiger zijn. Voor werknemers met een lange anciënniteit in een bepaalde sector waar zij een gespecialiseerde kennis hebben verworven, is dit zeker minder het geval voor beroepen in andere sectoren. Het hof is van oordeel dat wel rekening kan worden gehouden met de omstandigheid dat de werknemers werden ingeschreven in een tewerkstellingscel, waarbij op een actieve en professionele wijze wordt gestreefd naar een wederinschakeling in een nieuwe betrekking. De kansen van de werknemers op het vinden van een nieuwe gepaste betrekking worden hierdoor bevorderd. Het hof meent dat geen rekening kan worden gehouden met de economische en financiële situatie van de vennootschap, waarvan overigens geen enkel bewijs voorligt. Deze omstandigheden hebben immers geen invloed op de tewerkstellingskansen van de werknemers. Indien de vennootschap niet bij machte zou zijn de opzeggingsvergoedingen van de ontslagen werknemers te betalen, kunnen deze nog steeds een beroep doen op tussenkomst van het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen.

8 8e blad. Het maximaal behoud van de tewerkstelling van de werknemers, komt normaal voor aangezien het allergrootste deel van de vestigingen werd overgelaten wat eveneens de overname van de werknemers impliceert overeenkomstig de bepalingen van CAO 32 bis. De vennootschap in vereffening kon deze overdrachten te gelde maken. Dat voor de vergoeding van de ontslagen werknemers met dit maximaal behoud van tewerkstelling rekening zou moeten worden gehouden kan het hof niet bijtreden. Dit element heeft geen invloed op de tewerkstellingskansen van de ontslagen werknemers. Deze hadden wellicht ook liever hun tewerkstelling behouden gezien en mogen geen bijkomend nadeel lijden. De specifieke criteria voor appellanten op het ogenblik van het ontslag zijn de volgende: Voor mevrouw M.: Leeftijd, 55 jaar, anciënniteit, 28 jaar en 5 maanden, Functie: magazijnier Jaarloon: ,84 euro. Voor de heer M.: Leeftijd, 54 jaar Ancienniteit, 22 jaar en 2 maanden Functie: hoofdverkoper Jaarloon: ,70 euro. Voor de heer L. Leeftijd 45 jaar Ancienniteit 21 jaar 5 maanden Functie: gespecialiseerd verkoper verven Jaarloon, ,58 euro. Rekening houdend met die criteria en met hoger vermelde overwegingen i.v.m. de hertewerkstellingskansen, bepaalt het hof de passende opzegtermijn als volgt: Voor mevrouw M. op 26 maanden, Voor de heer M.: op 20 maanden Voor de heer L.: op 19 maanden. Bijgevolg kan mevrouw M. aanspraak maken op een saldo van 8 maanden opzeggingsvergoeding, hetzij: ,84 euro x 8/12 = ,56 euro.

9 9e blad. de heer M. aanspraak maken op een saldo van 5 maanden opzeggingsvergoeding, hetzij: ,76 euro x 5/12 = ,81 euro. de heer L. aanspraak maken op een saldo van 4 maanden opzeggingsvergoeding hetzij: ,58 euro X 4/12= ,52 euro. OM DEZE REDENEN, HET ARBEIDSHOF, Gelet op de Wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken, in het bijzonder op het artikel 24; Rechtsprekend op tegenspraak; Verklaart het hoger beroep ontvankelijk en gegrond als volgt Hervormt het bestreden vonnis; Veroordeelt de NV ADB in vereffening tot betaling aan -mevrouw M. van een bedrag van ,56 euro. Als saldo opzeggingsvergoeding gelijk aan 26 maanden loon -de heer M. van een bedrag ,81 euro. Als saldo opzeggingsvergoeding gelijk aan 20 maanden loon -de heer L. van een bedrag van ,52 euro. Als saldo opzeggingsvergoeding gelijk aan 19 maanden loon, De wettelijke en gerechtelijke intresten op die bedragen. Veroordeelt de vennootschap in vereffening tevens tot de kosten van beide aanleggen. De proceskosten van appellanten werden begroot: Aan de zijde van Mevrouw M. op: -130,51 euro als kosten van de dagvaarding; euro als rechtsplegingvergoeding voor de arbeidsrechtbank; Aan de zijde van de heer L. op:

10 10e blad ,67 euro als kosten van de dagvaarding; euro als rechtsplegingvergoeding voor de arbeidsrechtbank; Aan de zijde van de heer M. op: -377,16 euro als kosten van de dagvaarding; euro als rechtsplegingvergoeding voor de arbeidsrechtbank; euro als rechtsplegingvergoeding in hoger beroep voor de drie appellanten gezamenlijk., hetzij 1100 euro voor elk van hen. Aldus gewezen door de derde kamer en ondertekend door: G. Balis, kamervoorzitter;

11 11e blad. J. Lindemans, raadsheer in sociale zaken, als werkgever; S. Marchand, raadsheer in sociale zaken, als werknemerbediende; Bijgestaan door S. Van Landuyt, griffier, toegevoegd art. 329 Ger. W.. G. Balis S. Van Landuyt J. Lindemans S. Marchand De heer J. Lindemans, raadsheer in sociale zaken, als werkgever, die bij de debatten aanwezig was en aan de beraadslaging heeft deelgenomen, verkeert in de onmogelijkheid om het arrest te ondertekenen. Overeenkomstig artikel 785 Gerechtelijk Wetboek wordt het arrest ondertekend door G. Balis, kamervoorzitter en S. Marchand, raadsheer in sociale zaken, als werknemer-bediende. S. Van Landuyt, griffier, toegevoegd art. 329 Ger. W.

12 12e blad. en uitgesproken op de openbare terechtzitting van de derde kamer van het arbeidshof te Brussel op 4 september tweeduizend en twaalf door : G. Balis kamervoorzitter Bijgestaan door S. Van Landuyt griffier, toegevoegd art. 329 Ger. W. G. Balis S. Van Landuyt

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: E. M., Appellant op hoofdberoep en geïntimeerde

Nadere informatie

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL , rep.nr.: 201V}() b 1e blad..,"'.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREst..le KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 SEPTEMBER 2012 SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk - definitief kennisgeving

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P.,

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P., 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer D. P., Tegen : Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk gedeeltelijk definitief + bijzondere rol In

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer

Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer 12 oktober 2012 ARBEIDSRECHTarbeidsovereenkomst bediende A.R. nr.: 2011/AG/231 Rep. nr. V. A., wonende te, APPELLANT, ter openbare terechtzitting vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1 7e ----,1 /J.. A.R. nr. 2010/AB/132 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. socialezekerheidsbijdragen.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. socialezekerheidsbijdragen. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. socialezekerheidsbijdragen tegenspraak definitief In de zaak : RIJKSDIENST VOOR SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 20 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/779 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/779 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST " A.R. nr. 2012/AB/765 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JUNI2013 3 e KAMER.ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18 april 2017 Rolnummer op JGR 2014/AB/340 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/340 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Rep.Nr. 2.0 '1' / Lb L5 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3DE KAMER OPENBARE TERECH'fZITTING VAN 19 OKTOBER 2012. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: CENTHO

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: A. R., wonende te [xxx],

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 JUNI 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

NV OKAY, met maatschappelijke zetel te 1500 HALLE, Victor Demesmaekerstraat 167

NV OKAY, met maatschappelijke zetel te 1500 HALLE, Victor Demesmaekerstraat 167 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : NV OKAY, met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

In de zaak : 1. De Heer R. F, 2. Mevrouw H. P.,, 61,

In de zaak : 1. De Heer R. F, 2. Mevrouw H. P.,, 61, 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 11de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 20 DECEMBER 2010. Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief Op tegenspraak t.a.v.

Nadere informatie

1e blad. 2011/AB/821. rep.nr 20.A:? 1.J1.95 ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG MEl. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak.

1e blad. 2011/AB/821. rep.nr 20.A:? 1.J1.95 ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG MEl. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak. J "' 1e blad. rep.nr 20.A:? 1.J1.95 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG MEl TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER bediendecontract tegenspraak definitief ln de zaak: ADMIN

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 6 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/1148 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/1148 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: P. V.B., wonende

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: L.A., wonende te

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 NOVEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: V.L., appellante

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 FEBRUARI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: A.-M. A., wonende

Nadere informatie

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R.

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R. Rep. nr.... Eindarrest op tegenspraak Tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2000753 OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIE JUNI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. not. 580, 8, Ger. W.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. not. 580, 8, Ger. W. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. not. 580, 8, Ger. W. maatschappelijke integratie tegenspraak gedeeltelijk definitief

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Sociale zekerheid der werknemers. Jaarlijkse vakantie. Vakantiegeld bij uitdiensttreding. Gewaarborgd loon ziekte Datum 14 November 2008 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

AR nr. 2007/AB/49560

AR nr. 2007/AB/49560 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZESTIEN JUNI TWEEDUIZEND EN ELF. Sociale Zekerheidsrecht Werknemers- bijdragen werkgevers Op tegenspraak Definitief In

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 J.UARI 2013 11e KAMER COLLECTIEVE SCHULDENREGELING - vorderingen collectieve schuldenregeling verstek van de verzoeker

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART 2011. 5DE KAMER Not. 582 1 Ger. W. Tegemoetkomingen mindervaliden Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: HET VLAAMS

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 FEBRUARI 2008. 3 e kamer Bediendecontract Tegensprekelijk Gedeeltelijk Definitief + heropening der debatten. In de zaak: B.,

Nadere informatie

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010.

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. A.R. Nr.2009/AB/51.925 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief Tegen : DE B.V.B.A. INTEGRATED CONSTANTIN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk definitief ln de zaak: LANDSBOND VAN DE ONAFHANKELlJKE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2018/ Datum van uitspraak 10 april 2018 Rolnummer op JGR 2016/AB/846 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/846 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

In de zaak: Mevrouw V. B. C., Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid:

In de zaak: Mevrouw V. B. C., Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL BESCHIKKING UITGESPROKEN IN RAADKAMER OP 7 NOVEMBER 2011. 11de KAMER Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief + verzending

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 7 november 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/545 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/545 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST \ A.R. nr. 2009/AB/52395 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 03 december2012 5 e KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief ln de zaak: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Bedienden. Deeltijdse werknemers. Berekening opzeggingstermijn. Berekening aanvullende opzeggingsvergoeding Datum 9 januari 2009 Copyright

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 7e KAMER OCMW - gewaarborgde gezinsbijslag tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580, 2, Ger. W.) in de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ',,",.'"' '."".;,'. ',t)." rep.nr.louf AR nr. 2009/AB/52766 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - pensioenen tegensprekelijk

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 03 juni 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/25 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/25 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/165 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/165 p. 2 LAWFORT CVBA

Nadere informatie

ARREST 2011/AB/127. 1e blad. rep.nr /0)2} i /J. bediendecontract. tegenspraak. definitief. ln de zaak:

ARREST 2011/AB/127. 1e blad. rep.nr /0)2} i /J. bediendecontract. tegenspraak. definitief. ln de zaak: 1e blad. rep.nr /0)2} i /J ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 MAART TWEEDUIZEND EN 3e KAMER TWAAlF. bediendecontract tegenspraak definitief ln de zaak: V Li Appellante op hoofdberoep

Nadere informatie

A.R.Nr.2010/AB/00561 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI Appellant, vertegenwoordigd door Mter A.-M. Sobrie, advocaat te 3012 Wilsele;

A.R.Nr.2010/AB/00561 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI Appellant, vertegenwoordigd door Mter A.-M. Sobrie, advocaat te 3012 Wilsele; 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 9 DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI 2011.. Pensioenen Zelfstandigen Tegensprekelijk Definitief Not. Art. 581, 2 G.W. In de zaak : Tegen : HET RIJKSINSTITUUT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG OKTOBER TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. onderbrekingsuitkeringen

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG OKTOBER TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. onderbrekingsuitkeringen 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG OKTOBER TWEEDUIZEND EN NEGEN. onderbrekingsuitkeringen tegenspraak definitief In de zaak : S.J., wonende

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de rechtbank van koophandel te Turnhout

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER 2012. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel In de zaak:

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER In de zaak:

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER In de zaak: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. P., Appellant, geïntimeerde

Nadere informatie

rep.nr 9--o/iA\ 15 C} ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER OKTOBER 3e KAMER bediendecontract op tegenspraak definitief

rep.nr 9--o/iA\ 15 C} ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER OKTOBER 3e KAMER bediendecontract op tegenspraak definitief , w. J. AR nr. 2010/AB/576 1e blad. rep.nr 9--o/iA\ 15 C} ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER OKTOBER -.{. TWEEDUIZEND EN ELF. 3e KAMER bediendecontract op tegenspraak definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - overeenkomst individuele beroepsopleiding bediende tegensprekelijk definitief In de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 13 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/27 Arbeidshof te Brussel eerste kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/27 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. Jcy{df1q~J ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk o.g.v. art. 747, 92,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 A.R. 2060328 Eindarrest op tegenspraak ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 CENTRUM VOOR GELIJKHEID VAN KANSEN EN VOOR RACISMEBESTRIJDING, met maatschappelijke zetel te 1000

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Dreigen met een klacht bij een sociale zekerheidsinstelling. Al of niet geweld Datum 18 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2013/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2013 7e KAMER OCMW - maatschappelijke integratie tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief (art.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 DECEMBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: B. M., appellant,

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/631 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWAALF MAART 2013

A.R. nr. 2011/AB/631 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWAALF MAART 2013 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWAALF MAART 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: 1. J., Appellant

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 MEI DE KAMER. Bediendecontract Tegensprekelijk. Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 MEI DE KAMER. Bediendecontract Tegensprekelijk. Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3 DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 MEI 2008. Definitief Bediendecontract Tegensprekelijk In de zaak: DE N.V. SABENA TECHNICS, met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

Not. 580, 2 G.W. Sluiting van ondernemingen Tegensprekelijk Heropening der debatten. V., wonende te [xxx],

Not. 580, 2 G.W. Sluiting van ondernemingen Tegensprekelijk Heropening der debatten. V., wonende te [xxx], 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZES MAART TWEEDUIZEND EN ACHT 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Sluiting van ondernemingen Tegensprekelijk Heropening der debatten In

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidswet. Wet 16 maart 1971, art. 40. Moederschapsbescherming en proef Datum 1 april 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 10 februari 2017 Rolnummer op JGR 2015/AB/839 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/839 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Statuut van handelsvertegenwoordiger - uitwinningsvergoeding. Arbeidshof te Brussel (3de k.) - Arrest van 17 december 2013 - Rol nr 2012-AB- 926

Statuut van handelsvertegenwoordiger - uitwinningsvergoeding. Arbeidshof te Brussel (3de k.) - Arrest van 17 december 2013 - Rol nr 2012-AB- 926 Statuut van handelsvertegenwoordiger - uitwinningsvergoeding Arbeidshof te Brussel (3de k.) - Arrest van 17 december 2013 - Rol nr 2012-AB- 926 Arrest A.R. nr. 2012/AB/926 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

Nadere informatie