Delfzijl, mooi vooruitzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Delfzijl, mooi vooruitzicht"

Transcriptie

1 Notulen informatieavond StadsMarketing Delfzijl (SMD) Datum: 26 oktober 2015 Tijd: uur Locatie: De Molenberg Aanwezigen: Cafetaria Rex, Banketbakkerij Jullens, Loek Komdeur, Kaffee Inn, Nang Sing, De Bolder, Slagerij Remco, Henrys Hengelsport, Jean Christelle, Lubbert AGF, Hulst, Vuur-steen Afwezigen (m.k.): Smit Sport Aanwezigen namens SMD: de heer Nieveen (voorzitter), de heer Hekman (penningmeester), de heer Wever, de heer Doornbos, mevrouw Niehoff, mevrouw Bootsman (notulen) Opening De heer Nieveen ( voorzitter SMD), heet iedereen van harte welkom. Naar aanleiding van de bijeenkomst in de Molenberg van 22 september jl. hebben we afgesproken om een vervolg te geven aan die bijeenkomst. SMD heeft 2 avonden georganiseerd om iedereen de mogelijkheid te geven om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Het doel is om met elkaar te bespreken hoe we naar de toekomst kunnen werken en we willen graag de gebiedsindeling en tariefdifferentiatie bespreken. De verslagen van deze avonden worden op de site geplaatst en tevens naar de gemeente gestuurd. Vragen De heer Posthumus (Henrys Hengelsport) geeft aan dat hij tegen de reclamebelasting was. Vooraf had een draagvlak onderzoek uitgevoerd moeten worden en de ondernemers hadden beter geïnformeerd moeten worden. Voor hoe lang betaal je, betaal je per maand of per jaar. Ondernemers willen weten wat er met hun geld gebeurt. De heer Nieveen geeft aan dat de weg er naar toe beter had gekund. Als we nu niks doen, dan gebeurt er ook niks. Het bedrag van 400 is per jaar. Dit bedrag is vergelijkbaar met de Handelsvereniging. In de regio is een tariefdifferentiatie van 375 tot 500. De totale opbrengst is en daarnaast proberen wij het bedrag te vergroten met externe gelden. De heer Hekman geeft nogmaals toe dat we in het voortraject beter hadden kunnen communiceren. We moeten nu kijken naar de toekomst en proberen het verleden achter ons te laten.

2 De heer Doornbos laat weten dat het geld van de Handelsvereniging alleen gebruikt is voor activiteiten, er zit nu nog steeds geld in de kas. Er kan voor dit jaar dus ook nog wat worden aangevraagd. We moeten nu kijken hoe we het gaan invullen en met elkaar praten. Het doel is om Delfzijl op de kaart te zetten en meer klanten en bezoekers naar Delfzijl te krijgen. De heer Nieveen laat weten dat de gelden die nu binnenkomen voor een deel naar de Handelsvereniging gaan en van het overige geld kunnen activiteiten worden aangevraagd. De heer Doornbos geeft aan dat er op dit moment veel geld wordt geïnvesteerd om Delfzijl mooier te maken en dat bij een mooi centrum ook activiteiten horen. Op basis van keuzes zijn we tot hier gekomen. Mevrouw Van Nieuwpoort (Cafetaria Rex) zegt dat er in de brief staat dat je voor 1 november 2015 een aanvraag moet indienen en op de aanvraag die er nu ligt staat voor 1 januari De heer Nieveen laat weten dat de aanvragen voor 1 januari 2016 aangevraagd dienen te worden. Gaande het jaar kunnen ook nog aanvragen ingediend worden. Mevrouw Jiang (Nang Sing) zegt dat je bij haar voor de deur niet mag parkeren en als je dat wel doet je een boete krijgt. De heer Doornbos geeft aan dat je voor zulke zaken bij de belangenvereniging of de gemeente moet zijn. De heer Nieveen licht toe waar SMD voor staat. SMD zorgt er voor dat er belastinggeld binnenkomt, wij zullen de aanvragen beoordelen en zullen dit transparant doen. SMD gaat zelf geen activiteiten organiseren, SMD zorgt voor promotie. De heer Hut (Vuur-Steen) vraagt of we nogmaals naar het DNA van SMD willen kijken. De heer Nieveen laat weten dat we kijken of we hier ruimhartiger in kunnen zijn. De heer Hut geeft aan dat het niet handig is om de groepen op te splitsen, hij krijgt het gevoel dat we nu in hokjes worden geplaatst. De avond in de Molenberg is niet goed afgesloten, de discussie liep nog. De heer Hut geeft aan dat hij na deze avond ook nog 2 positieve gesprekken heeft gehad. De heer Nieveen geeft aan dat SMD er heel bewust voor heeft gekozen om de groepen te splitsen om iedereen voldoende aandacht en ruimte te geven De heer Doornbos laat weten dat het doel van de Handelsvereniging is om zoveel mogelijk leden te krijgen. De heer Hut geeft aan dat iedereen vandaag een brief heeft ontvangen over de Sinterklaasactie en dat hier geld voor betaald moet worden. De brief is bij SMD niet bekend en wij nemen dit punt mee in het bestuur. De heer Hut geeft aan dat elke straat nu bezig is om afzonderlijk wat te organiseren, dit is niet goed, we moeten het gezamenlijk doen. De heer Doornbos geeft aan dat we elkaar moeten verbinden. Mevrouw Van Nieuwpoort geeft aan dat dit niet mogelijk is, alles wordt naar de Landstraat getrokken. De heer Doornbos geeft aan dat je zelf initiatief moet nemen.

3 Mevrouw Van Nieuwpoort heeft het gevoel dat er in hun straat niets wordt toegekend. SMD geeft aan dat dit zeker niet het geval is. De heer Hut geeft aan dat SMD een basis moet leggen wat de grote evenementen zijn zodat anderen kunnen inhaken. De heer Nieveen laat weten dat iedereen nu de kans heeft om geld uit de kas te krijgen om een activiteit te organiseren in je eigen straat. De heer Hekman geeft aan dat het prima is om alleen wat voor je straat te organiseren maar dat het goed zou zijn om samen te werken met andere straten. De heer Doornbos geeft aan dat er vanuit de Handelsvereniging straathoofden waren, als er wat leeft kon je dit bij een straathoofd indienen. Dit moet nu ook kunnen. De heer Hut geeft aan dat hij 20 jaar geen straathoofd in de winkel heeft gehad. De heer Hulst (Hulst Mode) laat weten dat hij van de gemeente niet veel mag in zijn straat omdat er ruimte voor hulpdiensten moet worden gemaakt. De heer Doornbos geeft aan dat voor deze problemen de Handelsvereniging ingeschakeld moet worden, de Handelsvereniging is er voor de belangen van de ondernemers. De heer Doornbos beaamt dat de Handelsvereniging niet altijd de problemen eruit heeft gehaald en hoe we daar mee om zijn gegaan. Mevrouw Niehoff laat weten dat we weten dat er dingen niet goed zijn gegaan en geeft aan dat we heel graag verder willen en dit samen met elkaar willen doen. De heer Hut geeft aan dat er activiteiten moeten komen voor iedereen. De heer Hulst wil graag weten waarom het geld bij de ondernemers vandaan moet komen, waarom niet bij de bewoners, als iedereen bijvoorbeeld 2 inlegt. De heer Doornbos geeft aan dat dit niet mag. Reclamebelasting is de enige manier. De heer Komdeur (Loek Komdeur) vraagt waarom de BIZZ regeling niet mogelijk is. De heer Doornbos geeft aan dat dit niet kan. Het verschil zit in de haalbaarheid. Bij de BIZZ regeling is de opkomst veel lager. De heer Doornbos geeft aan dat de Handelsvereniging (ondernemers) niet altijd goed voor haar klanten is geweest en de gemeente niet voor haar bewoners, daar moeten we wat aan doen. De heer Mooibroek (Jean Christelle) wil graag weten hoe zeker de 400 is. Dit bedrag staat vast. De heer Cramer (Slagerij Remco) wil graag weten waarom er geen differentiatie is gemaakt. De heer Nieveen geeft aan dat we dan per bedrijf een dossier hadden moeten maken. Dit wordt door Groningen uitgevoerd en dan waren we op andere bedragen uitgekomen. Dit is het meest transparant en geeft duidelijkheid aan iedereen. Iedereen heeft recht op hetzelfde. De heer Komdeur laat weten dat er onrust is ontstaan dat er zowel in het kernwinkelgebied als buiten het gebied hetzelfde bedrag wordt gevraagd.

4 De heer Hulst wil graag weten hoe we er voor kunnen zorgen dat er bij hem in de straat net zoveel wordt georganiseerd als in de Landstraat. De heer Doornbos geeft aan om even langs te komen bij de Handelsvereniging (contactpersonen) en wordt hier lid van. Elk straat heeft evenveel recht. De heer Hekman laat weten dat SMD niet organiseert maar wel het geld verdeelt onder de aanvragen. SMD is wel actief om extra geld binnen te halen. Wij promoten de stad ook door onze site waar iedere ondernemer op staat. De heer Hut geeft aan dat we meer moeten doen met FB/Instagram en dat er een denktank op de site moet komen waar iedereen zijn ideeën kan inbrengen en waar je samen ideeën kan bedenken. SMD neemt dit punt mee en zal de heer Hut uitnodigen om dit toe te lichten. De heer Hekman geeft aan dat wij Groningen volgen. De heer Hut vindt dat de Handelsvereniging iedereen moet uitnodigen en hun doel voor de toekomst moet toelichten. De heer Nieveen geeft aan dat de heer Doornbos hier vanavond niet zit namens de Handelsvereniging maar namens SMD. De heer Doornbos wil graag weten wat iedereen van de gebiedsafbakening vindt, is dit zo goed of moet dit breder. De heer Cramer (Slagerij Remco) vindt dat je het wel breder mag trekken, garagebedrijven, Nieuweweg, Jachtlaan, De Wending erbij betrekken. De heer Hut vindt dat er verschil moet worden gemaakt in het centrum en de rand. De heer Mooibroek vindt dat we het eerst zo moeten houden en kijken hoe het gaat. De heer Cramer wil graag weten of 1 januari een harde datum is. Nee, gaande het jaar kunnen er ook nog aanvragen worden ingediend. De heer Nieveen geeft aan dat we toe moeten naar vast evenementen en deze uitbreiden. Proberen tot een kern van activiteiten te komen. Mevrouw Van Nieuwpoort vraagt of we zitten te denken aan een vergelijkbaar profiel als Appingedam. De heer Doornbos geeft aan dat dat wel het doel is. De heer Cramer had verwacht dat we vanavond een presentatie over de toekomst te zien zouden krijgen en wat we gaan doen. De heer Nieveen geeft aan dat we bewust voor een avond hebben gekozen om samen met elkaar te brainstormen Mevrouw Niehoff geeft een toelichting over de site, waar iedereen alle informatie kan vinden. Mevrouw Bootsman geeft aan dat iedereen in november een brief krijgt en dat alle ondernemers hun bedrijfsgegevens kunnen invoeren. De heer Nieveen laat weten dat wij ook willen aansluiten bij Delfsail/muziekfestival etc. De haven en het centrum meer bij elkaar betrekken.

5 De heer Van Nieuwpoort (Cafetaria Rex) laat weten dat er een FB pagina is die evenementen in Delfzijl promoot. Wat vinden wij hiervan. De heer Hekman gaat in gesprek met de beheerder van deze FB pagina. De heer Cramer wil graag weten wat het vervolg is. De heer Nieveen laat weten dat wij alles binnen het bestuur gaan bespreken en hier op terugkomen. Alle verslagen van deze avonden komen op de site te staan. Sluiting De heer Nieveen sluit de vergadering en bedankt iedereen voor zijn / haar aanwezigheid.

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5 Notulen Datum: 13 juni 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, William Tanis, Linda Hobbel, Adam van Heest, Afwezig: Erna de Jong Datum volgende vergadering: 6 september 2017

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst Notulen vergadering d.d. 30 oktober 2013 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Afwezig Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden Verslag van bijeenkomst ontwikkeling WTC gebied en Cambuurstadion Uitgenodigd: Datum: 26 september 2017 Namens de samenwerkende partijen: bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging

Nadere informatie

De toekomstige aanblik van Fryslân

De toekomstige aanblik van Fryslân PF Omgevingswet V000 De toekomstige aanblik van Fryslân Fijn dat u mee wilt doen aan het onderzoek De toekomstige aanblik van Fryslân Met uw bijdrage brengen we deze keer in beeld hoe u denkt over de toekomstige

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Locatie Cantershoef Datum 14 november 2013 Aanvang 19,30 uur Voorzitter Marlies van den Akker Aanwezig bestuur

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomst toeristenbelasting met eigenaren verblijfsaccommodaties

Samenvatting bijeenkomst toeristenbelasting met eigenaren verblijfsaccommodaties iļŗ \mooo 3ĵ Samenvatting bijeenkomst toeristenbelasting met eigenaren verblijfsaccommodaties Datum: 13 oktober 2016 Locatie: Commissiekamer gemeentehuis Overbetuwe Aanwezigen: zie bijlage Voorzitter:

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 20 maart 2017, uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 20 maart 2017, uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 20 maart 2017, 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezigen dorpsraad: Rene Derksen, Susan Dikker, Jurgen Thijssen, Marian Trommelen Overige aanwezigen:

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Parkeervisie Leiden. Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018

Parkeervisie Leiden. Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018 Parkeervisie Leiden Parkeerpanel bewoners Bijeenkomst 1 15 november 2018 1 Agenda 19:00 19:05 Welkom namens gemeente (Dennis Bruin) 19:05 19:20 Inleiding door Stan van de Hulsbeek (Spark) 19:20 20:00 Inventarisatie

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

WELKOM. Welkom. Gereguleerd parkeren op straat in s Graveland zuid / Spaanse Polder: waar, waarom, hoe?

WELKOM. Welkom. Gereguleerd parkeren op straat in s Graveland zuid / Spaanse Polder: waar, waarom, hoe? WELKOM Welkom Gereguleerd parkeren op straat in s Graveland zuid / Spaanse Polder: de guidelines helpen om de juiste afmeting te maken gebruik schaal en crop mogelijkheden waar, waarom, hoe? Wat gaan we

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 8 mei 2017 om uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 8 mei 2017 om uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 8 mei 2017 om 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezig: Afwezig: Gast: Anita Gerritsen, Rene Derksen, Hans Hofs, Marian Trommelen Ellen van Hierden,

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

Management summary - Flitspeiling: Week van passend onderwijs

Management summary - Flitspeiling: Week van passend onderwijs Management summary - Flitspeiling: Week van passend onderwijs Van 24 t/m 28 maart vond de Week van Passend Onderwijs plaats. De Week is een initiatief van het ministerie van OCW en 22 onderwijsorganisaties,

Nadere informatie

Dorpsraad Lieshout. Verslag vergadering 25 januari :30 uur

Dorpsraad Lieshout. Verslag vergadering 25 januari :30 uur Verslag vergadering 25 januari 2012 19:30 uur Aanwezig: Penningmeester B. Jansen, H. Bevers, C. Verbakel, N. Mollet, D. van den Heuvel, Secretaris M. Hubrechsen, Voorzitter J. Segboer, J. Nijland (later

Nadere informatie

Budget en bestedingen Straatclusters 2014

Budget en bestedingen Straatclusters 2014 Budget en bestedingen Straatclusters 2014 Een geringe daling van de RB-inkomsten in 2014 Bruto opbrengsten reclamebelasting 2011, 2012, 2013, 2014 ( ) 125.000-4% -3% 93.750 Start in 102.625 98.600 96.013

Nadere informatie

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Aanwezig: Buro Waalbrug: W. Haans en G. Perenboom. Gemeente Wijk bij Duurstede: W. Kosterman,

Nadere informatie

Verslag Klankbordgroep Buizenzone Eemsdelta d.d. 9 september 2010 ten kantore van Groningen Seaports te Delfzijl

Verslag Klankbordgroep Buizenzone Eemsdelta d.d. 9 september 2010 ten kantore van Groningen Seaports te Delfzijl Verslag Klankbordgroep Buizenzone Eemsdelta d.d. 9 september 2010 ten kantore van Groningen Seaports te Delfzijl Aanwezig Adviescommissie voor de havens Dorpsbelangen Godlinze Gemeente Appingedam Gemeente

Nadere informatie

Denktank duurzaamheid

Denktank duurzaamheid Denktank duurzaamheid Vergadering d.d. 21 mei 2014 Aanwezig M.T.A. Hegger, wethouder duurzaamheid gemeente Purmerend (voorzitter a.i.) W. Wildschut, bestuurslid Milieudefensie Purmerend G. de Man, directeur

Nadere informatie

Evaluatie vaststellen koopzondagen

Evaluatie vaststellen koopzondagen Evaluatie vaststellen koopzondagen Bijeenkomst op 22 mei 2008 in het stadhuis van Doetinchem. Aanwezig: Wehlse Ondernemers Vereniging: Woonboulevard Wijnbergen: Tuinbranche: Boulevard Oost: City manager/st.

Nadere informatie

Welkom. Gemeente Beek 18 februari Presentatie bewoners, omgeving Onze Lieve Vrouweplein

Welkom. Gemeente Beek 18 februari Presentatie bewoners, omgeving Onze Lieve Vrouweplein Welkom Gemeente Beek 18 februari 2014 Presentatie bewoners, omgeving Centrumplan Beek: omgeving Agenda Welkom door wethouder Jan Bijen; Terugblik, de visie op hoofdlijnen; Inrichtingsvoorstellen, voorlopig

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel Afwezig Grim Bouwmeester

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

SLIM WONEN in DE MARNE

SLIM WONEN in DE MARNE Energiebesparing in de bestaande bouw: SLIM WONEN in DE MARNE Programma Welkom Slim Wonen in De Marne, wat willen we doen Rineke van der Wal Energiebesparing in de bestaande bouw, grijpt u die kans? Charlie

Nadere informatie

Budget en bestedingen Straatclusters 2013

Budget en bestedingen Straatclusters 2013 Budget en bestedingen Straatclusters 2013 Een geringe daling van de RB-inkomsten in 2013 Bruto opbrengsten reclamebelasting 2011, 2012, 2013 ( ) 125.000-4% 93.750 Start in 102.625 98.600 62.500 juli 2011

Nadere informatie

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 1 1. Inleiding Gemeente Bergen beschikt niet over een toeristische visie. Voor een gemeente waarvan het toerisme een grote economische peiler vormt,

Nadere informatie

VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE

VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE Arnhem, 2/7 Inhoud 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag bijeenkomst 26 september 2008 4. Uitwisselen van ervaringen, knelpunten en good practices

Nadere informatie

Betreft: BP/318: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Gulpener Bierbrouwerij Woordvoerder: Marieke Nass

Betreft: BP/318: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Gulpener Bierbrouwerij Woordvoerder: Marieke Nass Raadsvergadering 28 januari 2016 Betreft: BP/318: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Gulpener Bierbrouwerij Woordvoerder: Marieke Nass Voorzitter, Bier van Gulpener, wie kent dat nou niet.? Het

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125)

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125) VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING 27 oktober 2016 Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum (Aantal aanwezigen huurders 125) 1. Welkom namens de drie HBV s van de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi & Omstreken

Nadere informatie

Financiële bijdrage uit het Ondernemersfonds Borne (OFB)

Financiële bijdrage uit het Ondernemersfonds Borne (OFB) Naam evenement Datum evenement Naam organisatie Vestigingsadres organisatie Postadres organisatie IBAN rekeningnummer organisatie Contactpersoon E-mailadres Tel. Uitleg aanvraagformulier Met het compleet

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Marieke, Kevin, Agnes, Gepke, Karin vertegenwoordiging OR: Marcel, Loubna, Petri, Casper Afwezig Datum 27-11-2018 Locatie/tijd Joris 19.30-21.30 (OR en

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 11 maart 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen /

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

Openbare vergadering 13 januari 2014

Openbare vergadering 13 januari 2014 Openbare vergadering 13 januari 2014 1. Agenda 1. Opening en agenda 2. Wie is wie? 3. Doelen dorpsraad 4. Input dorpsraad 5. Terugblik 6. Vooruitblik 2014 Gemeenteraadsverkiezingen Projecten en activiteiten

Nadere informatie

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle Naar een Ondernemersfonds 22 januari 2018 Stefan van Aarle Wie ben ik? Ondernemer Regisseur binnenstad Tilburg Centrummanager Oosterhout Gebiedsregisseur Waalkade Nijmegen Transformatiemanager Winkelcentrum

Nadere informatie

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen.

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Toen wij over het coalitieakkoord spraken, telde de VVD Den Haag haar zegeningen. Er werd ruimte geboden voor een aantal van onze ideeën. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Aanwezig: Jarl Baas (Haarlem Schoten), Andrea Koopmans (De School), Rik Landkroon (Dunamare), Carola van der Schrier (Spaarnesant vz) en Leonie Stoel (Spaarnesant).

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein donderdag 23 maart 2017 Ongeveer 15 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op donderdag 23 maart deel aan

Nadere informatie

Moeten we een nieuwe vereniging/stichting oprichten? (Arjaan) Rechtsvorm: dat kan Toevershof zijn of aparte coöperatie of vereniging.

Moeten we een nieuwe vereniging/stichting oprichten? (Arjaan) Rechtsvorm: dat kan Toevershof zijn of aparte coöperatie of vereniging. Agenda 30 januari dorpstafel Varik Heesselt Locatie: Toevershof Start 19:30 Aanwezig: Florian Spanhak, Ronald van Veen, Roeland Grip, Koen Dibbets, W. A. Van Driel, Bart van Driel, Anne de Vries & Jolande

Nadere informatie

T & T Portfolio. Loes. Klas ---

T & T Portfolio. Loes. Klas --- T & T Portfolio Loes Klas --- Inhoud In dit document leest uw over mijn persoonlijke informatie, ook ziet uw over mijn competenties en hoe ik daar in gegroeid ben. Uw ziet bewijs stukken van hoe de competenties

Nadere informatie

Burgerpanel gemeente Oisterwijk. Resultaten onderzoek toevoeging van het dorp Haaren

Burgerpanel gemeente Oisterwijk. Resultaten onderzoek toevoeging van het dorp Haaren Burgerpanel gemeente Oisterwijk Resultaten onderzoek toevoeging van het dorp Haaren Burgerpanel gemeente Oisterwijk Resultaten onderzoek toevoeging van het dorp Haaren Britte van Dalen MSC ir. Jolanda

Nadere informatie

1. Opening. 2. Lege kavels Oosternieland VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND

1. Opening. 2. Lege kavels Oosternieland VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND VERSLAG DORPENRONDE 2016 OOSTERNIELAND 1 Plaats: Dorpshuis Lutje Brussel, Oldenzijl Datum: 11 juli 2016 Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur Aanwezig namens de gemeente Eemsmond Mevrouw M. van Beek, burgemeester

Nadere informatie

Marketingplan 2015-2016 StadsMarketing Delfzijl

Marketingplan 2015-2016 StadsMarketing Delfzijl Marketingplan 2015-2016 StadsMarketing Delfzijl Foto: David Woltinge Voorwoord Voor u ligt het eerste marketingplan van de stichting StadsMarketing Delfzijl. In dit plan wordt beschreven hoe wij denken

Nadere informatie

Rapportage TIP Horst aan de Maas. Onderzoeksresultaten Nationale Museumweek

Rapportage TIP Horst aan de Maas. Onderzoeksresultaten Nationale Museumweek Rapportage TIP Horst aan de Maas Onderzoeksresultaten Nationale Museumweek 18 maar 2019 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Samenvatting... 3 1. Resultaten... 4 Nationale Museumweek... 4 2. Onderzoeksverantwoording...

Nadere informatie

Verslag Evaluatiebijeenkomst 28/09/2016

Verslag Evaluatiebijeenkomst 28/09/2016 Verslag Evaluatiebijeenkomst 28/09/2016 Over dit stuk Het experiment met de burgerbegroting in Geffen is voorbij. Het is belangrijk om het project goed te evalueren, om twee redenen: 1. Het project zit

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Welkom op de 6 e Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering

Welkom op de 6 e Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Welkom op de 6 e Algemene Leden Vergadering 3-12-2015 Algemene Leden Vergadering Agenda: 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen van 19-5-2015 3. Mededelingen 4. Bestuursverkiezing 5. Financiële begroting

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven augustus 2014 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Agenda. tweede openbare bijeenkomst formatieproces. 3. Uitleg De Lokale Partij tav benoeming formateurs Ab Krook en Arjan Dros

Agenda. tweede openbare bijeenkomst formatieproces. 3. Uitleg De Lokale Partij tav benoeming formateurs Ab Krook en Arjan Dros Agenda tweede openbare bijeenkomst formatieproces Datum: 3 april 2018 Aanvang: 20.00 uur Locatie: raadzaal Voorzitters: Arjan Dros en Ab Krook 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Uitleg De Lokale Partij

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

Onderzoek Het contact tussen inwoners en de gemeente DEAL-gemeenten

Onderzoek Het contact tussen inwoners en de gemeente DEAL-gemeenten Onderzoek Het contact tussen inwoners en de gemeente DEAL-gemeenten De gemeente wil steeds vaker met de inwoners van dorpen en wijken in gesprek. Dat kan gaan over de nieuwbouw van een wijk; over de toekomst

Nadere informatie

Versie 1.0, 19 augustus 2015

Versie 1.0, 19 augustus 2015 CONCEPTVERSLAG voorbespreking Fysieke Overlegtafel Wmo HbH 19 augustus 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

2011 was voor ons een jaar om nu al nooit te vergeten. Je kunt nog zoveel

2011 was voor ons een jaar om nu al nooit te vergeten. Je kunt nog zoveel 2011 was voor ons een jaar om nu al nooit te vergeten. Je kunt nog zoveel voorbereidingen treffen, maar op het weer heb je geen grip. Toen op de wedstrijddag het terrein helemaal blank stond van de regen

Nadere informatie

Aanvraagformulier PROJECTCHEQUE Onderneem in Izegem.

Aanvraagformulier PROJECTCHEQUE Onderneem in Izegem. Aanvraagformulier PROJECTCHEQUE Onderneem in Izegem. Wie komt in aanmerking? Izegemse handelaars of verenigingen van handelaars die projecten organiseren die gericht zijn op het stimuleren en promoten

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

Bedrijveninvesteringszone IJsselstein. Samen werken aan een vitale binnenstad

Bedrijveninvesteringszone IJsselstein. Samen werken aan een vitale binnenstad Bedrijveninvesteringszone IJsselstein Samen werken aan een vitale binnenstad Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 1 Voorwoord 5 2 Inleiding 6 2.1 Achtergronden 6 2.2 Gebiedsafbakening 6 3 Doelstellingen 7 4

Nadere informatie

Deelnemers van Duurzame Leverancier streven naar een CO2-reductie van 20% in het jaar 2020 (t.o.v. 2010)

Deelnemers van Duurzame Leverancier streven naar een CO2-reductie van 20% in het jaar 2020 (t.o.v. 2010) Actieve deelname aan initiatieven Dit document beschrijft de actieve deelname van Pilkes aan het initiatief Duurzame Leverancier, Nederland CO2 neutraal en het initiatief van SKAO (CO2-Prestatieladder).

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Beoordelingsformulier professioneel gedrag

Beoordelingsformulier professioneel gedrag Beoordelingsformulier professioneel gedrag Naam student: Floor Smit Cijfer:, (in te vullen door DB) Student nr: 000 Herkansing: nee ja Naam beoordelaar: Ferdinand de Haan Handtekening/datum: --0 Docent-begeleider

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE Datum: 3 december 2015 Plaats: Zaal Backbone Tijd: 20.00-21.45 uur Aanwezig vanuit het college: burgemeester dhr. P. den

Nadere informatie

TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE

TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE 2016 2017 2018 INLEIDING In mei 2016 vond bij Top van Groningen een directiewissel plaats en een half jaar later is ook een nieuwe Raad van Toezicht gestart. Deze

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING GEHOUDEN OP 1 DECEMBER 2010.

VERSLAG VAN DE VERGADERING GEHOUDEN OP 1 DECEMBER 2010. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Omgevingsproces Ternaard d.d. 4 december 2017 (dorpshuis Ternaard)

Verslag Startbijeenkomst Omgevingsproces Ternaard d.d. 4 december 2017 (dorpshuis Ternaard) Verslag Startbijeenkomst Omgevingsproces Ternaard d.d. 4 december 2017 (dorpshuis Ternaard) Sprekers: mevrouw Arjette de Pree (onafhankelijk voorzitter); mevrouw Marga Waanders (burgemeester gemeente Dongeradeel);

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 14 januari 2016, 11.00-13.00 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wim Meester, Elroy van Ostheim, Ronald

Nadere informatie

Drie keer Raam. november 2005. s t e d e b o u w k u n d i g e

Drie keer Raam. november 2005. s t e d e b o u w k u n d i g e Drie keer Raam november 2005 E L S B E T s t e d e b o u w k u n d i g e Drie keer Raam november 2005 in opdracht van de gemeente Gouda E L S B E T s t e d e b o u w k u n d i g e in samenwerking met

Nadere informatie

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij

Projectles Edwin Rooseman week 2. Aanwezig Mareille Mulder Bram Rietveld Hans Mol Sietze Jan Sietzema Arnout Kooij Overige notulen Projectles Edwin Rooseman week 2 Na de presentatie van ons team en de feedback daarop zijn we verder gaan kijken over welke specifieke doelgroep we gaan kiezen. We zijn een aantal vragen

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Preview. What will. you do. to change. the world. today? Havo/VWO

Preview. What will. you do. to change. the world. today? Havo/VWO Preview What will you do to change the world today? Havo/VWO 3 Inhoudsopgave Day for Change 4 Van microkrediet naar inclusieve financiering 6 Werkblad 1 Over Arm en Rijk 9 Werkblad 2 Diversiteit in microfinanciering

Nadere informatie

Digitaal samenwerken aan de wijk

Digitaal samenwerken aan de wijk VERSLAG THEMABIJEENKOMST: Digitaal samenwerken aan de wijk DATUM 26 januari 2017 GASTGEMEENTE Gemeente Nijmegen VERSLAG D.D. 27 januari 2017 AUTEURS Mark van Gurp, Ineke Westerbroek Welkom Ineke Westerbroek

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2 Programma Plangroep #2 19.30 uur Opening en voorstellen nieuwe deelnemers 19.35 uur Algemene actiepunten uit plangroep #1 19.45 uur Vervolg werkgroepen 21.00 uur Terugkoppeling uit werkgroepen door een

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 24 april 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 24 april 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 24 april 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Afwezig Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel Grim Bouwmeester

Nadere informatie

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen Antwoorden op de meest gestelde vragen Sommige bewoners zijn tegen de bouw van de moskee. Waarom gaat de koop toch door? De gemeente heeft de grond van de Forbostrook al jaren te koop staan. Als een partij

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

Participatie, communicatie & proces Groot onderhoud en herinrichting Van Deventerlaan e.o. Gemeente Leidschendam-Voorburg 1

Participatie, communicatie & proces Groot onderhoud en herinrichting Van Deventerlaan e.o. Gemeente Leidschendam-Voorburg 1 Participatie, communicatie & proces Groot onderhoud en herinrichting Gemeente Leidschendam-Voorburg 1 Agenda 19.30 Opening bewonersbijeenkomst door Bart Kooijman (dagvoorzitter) 19.35 Welkom door Rob Gussekloo,

Nadere informatie

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten;

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten; Raadsvoorstel Datum : 28-3-2019 Kenmerk Portefeuillehouder Ja Onderwerp : Z72284/Raad-00425 : W.W. Buunk : Evaluatie ondernemersfondsen Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel 1. Te besluiten de Ondernemersfondsen

Nadere informatie

Recreatiegebied Rhederlaag zoektocht naar een alternatief open dialoog

Recreatiegebied Rhederlaag zoektocht naar een alternatief open dialoog Recreatiegebied Rhederlaag zoektocht naar een alternatief open dialoog 22 augustus 2016 Opzet avond Opening (Initiatiefnemers) 19:30 Programma welkom, introductie Inleiding (Jan Bruyn) 19:40 aanleiding

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans.

Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Notulen vergadering 1 oktober 2008 Aanwezig: Wil van Driel, Mart Geurts, Jan Schattevoet, Frank Mertens, Ine Gommans, Trudy Hoeymakers, Noël Hermans. Afwezig: Theo van Gasteren, Leonie Willemssen. 1. Opening

Nadere informatie

VERSLAG ARENABIJEENKOMST STROMING JONGEREN OP 15 SEPTEMBER 2011

VERSLAG ARENABIJEENKOMST STROMING JONGEREN OP 15 SEPTEMBER 2011 VERSLAG ARENABIJEENKOMST STROMING JONGEREN OP 15 SEPTEMBER 2011 Joep Hahn voorzitter van de stichtingsraad opent de bijeenkomst met een welkom aan iedereen en geeft kort de taak weer van de stichtingsraad.

Nadere informatie

Drijfveren en verkopen

Drijfveren en verkopen Drijfveren en verkopen 5.6 Verkopen Een heel andere manier van omgaan met de drijfveren heeft te maken met de omgang met de buitenwereld. Dit boek gaat over drijfveren in de praktijk, met de nadruk op

Nadere informatie

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman Projectomschrijving Krasloten zijn tegenwoordig steeds minder populair onder de doelgroep jongeren (18-25) terwijl

Nadere informatie