OPENBAAR 1. GOEDKEUREN VAN NOTULEN VAN GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBAAR 1. GOEDKEUREN VAN NOTULEN VAN GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015"

Transcriptie

1 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 AUGUSTUS 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters, schepenen Christophe Menu, Geraldine Van den Weghe, Hendrik De Waele, Herman De Vos, Lieven Lippens, Luc Millecamps, Marc Devlieger, Monique De Smet, Philippe Van Steenberghe, Pieter Verhalle, Sally Cosijns, Sam De Waele, Stijn Van de Wiele, Tania Verpraet, Tony Boeckaert, Ugo Den Tandt, Ward Baeten, gemeenteraadsleden Linda Detailleur, OCMW-voorzitter Sylvie Bohez, secretaris Henk Heyerick, gemeenteraadslid OPENBAAR 1. GOEDKEUREN VAN NOTULEN VAN GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015 Bevoegdheid: Artikel 180 en 181 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, i.v.m. de opmaak en ondertekening van de notulen. Artikel 33 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen i.v.m. de opmaak en goedkeuring van de notulen. Wetten en reglementen: Feiten: Artikel 180 en 181 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, i.v.m. de opmaak en ondertekening van de notulen. Artikel 33 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen i.v.m. de opmaak en goedkeuring van de notulen. Artikel 36 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, vastgesteld in de gemeenteraad van 29 januari 2013 waardoor de notulen van de vorige vergadering samen met de oproepingsbrief ter beschikking gesteld werden van de raadsleden via het extranet. De ontwerpnotulen werden op maandag 17 augustus 2015, samen met de agenda en ontwerpbesluiten van de gemeenteraad van 25 augustus 2015, via mail aan de raadsleden overgemaakt. Motivatie: Er werden geen opmerkingen noch bezwaren geformuleerd.

2 RUIMTELIJKE ORDENING EN STEDENBOUW Bespreking: Raadslid Stijn Van de Wiele merkt in het kader van de behandeling van het bijkomend agendapunt m.b.t. de invoering van éénrichtingsverkeer in de Molenkouterstraat op dat het bestuur na de zitting op het terrein en bij de inwoners uitspraken doet die het standpunt ingenomen door de meerderheid op de zitting tegenspreken. Schepen Michaël Vandemeulebroecke repliceert dat geantwoord werd/wordt dat rekening zal gehouden worden met de door de inwoners geformuleerde opmerkingen. Raadslid Sally Cosijns komt terug op het bijkomend agendapunt m.b.t. de tijdelijke inrichting t.h.v. kruispunt Fazantstraat - Zaubeekstraat en vraagt een aanpassing van de notulen nl. de duidelijke vermelding dat in de adviesraad NIET (af)gesproken werd om de aanpassing reeds door te voeren in de daaropvolgende week. Burgemeester Simon Lagrange antwoordt dat de partijen rond tafel een andere interpretatie aan de feiten geven. De CD&V-fractie onthoudt zich bij de stemming over de goedkeuring van de notulen. Stemming: Met 14 stemmen voor (Annabel Van Poucke, Simon Lagrange, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters, Hendrik De Waele, Herman De Vos, Philippe Van Steenberghe, Pieter Verhalle, Tania Verpraet, Tony Boeckaert, Ward Baeten), 10 onthoudingen (Christophe Menu, Geraldine Van den Weghe, Lieven Lippens, Luc Millecamps, Marc Devlieger, Monique De Smet, Sally Cosijns, Sam De Waele, Stijn Van de Wiele, Ugo Den Tandt) Beslissing: Enig artikel: De notulen van de gemeenteraad van 23 juni 2015 worden goedgekeurd VERBREDING VAN GEMEENTELIJKE VERKEERSWEG EN GRATIS GRONDAFSTAND IN DE MEIWEG: 1E AFD. SIE B DEELNR. 489C Bevoegdheid: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel (gemeenteraad is bevoegd voor het stellen van daden van beschikking m.b.t. onroerende goederen). Wetten en reglementen: Het gemeentedecreet d.d. 15 juli 2005 en wijzigingen, meer bepaald artikel 248 tot 260 betreffende het bestuurlijk toezicht. De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse Regering d.d. 15 mei 2009 en wijzigingen, meer bepaald artikel , dat stelt dat het vergunningverlenende bestuursorgaan aan een vergunning lasten kan verbinden in casu het gratis, vrij en onbelast overdragen van eigendom aan de overheid van de in de vergunningsaanvraag vermelde openbare wegen, groene

3 Feiten: of verharde ruimten, openbare gebouwen, nutsvoorzieningen, of de gronden waarop die worden of zullen worden aangelegd. Artikel 33 van de gemeentelijke algemene stedenbouwkundige verordening van de gemeente Zulte d.d. 12 februari 2009, gewijzigd op 5 april Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 4 juni 2015 een stedenbouwkundige vergunning aan Timmerwerken De Waele Henk bvba, de heer Henk De Waele met als adres Drogenboomstraat 21, 9870 Zulte, strekkende tot afbraak van een ééngezinswoning en bouwen van 2 half-open woningen op een perceel gelegen te Zulte, Meiweg 19, kadastraal bekend 1e Afdeling Sectie B nr. 489c. Adviezen: De gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar bracht een gunstig advies met voorwaarden uit d.d. 1 juni 2015 in het kader van de stedenbouwkundige aanvraag. Motivatie: De Meiweg staat op de atlas der buurtwegen aangeduid als 'chemin nr. 14'. T.h.v. betreffend perceel is er plaatselijk een te beperkte onverharde berm aansluitend aan de rijweg. Conform art. 33 van de gemeentelijke algemene stedenbouwkundige verordening (ASV) die een wegbreedte van 7m voorschrijft, dient 3,5m uit de as van de weg afgestaan te worden (in casu). Ten behoeve van verkeersveiligheid en nutsvoorzieningen dient de onverharde berm deels in openbaar domein ingelijfd te worden. Door de heer Jan Van De Ven, beëdigd landmeter-expert, gevestigd in de Oeselgemstraat 75, 8720 Dentergem, werd een opmetingsplan opgemaakt aangaande grond in Zulte, Meiweg, kad. bekend 1 Afdeling Sie B deelnr. 489, meer bepaald lot 3, hetwelk als bijlage werd toegevoegd. Het ontwerp van akte van kosteloze grondafstand aan en overname door de gemeente Zulte wordt als bijlage aan deze beslissing geviseerd. In de bovenvermelde stedenbouwkundige vergunning werd een voorwaarde opgelegd tot gratis grondafstand aan de gemeente Zulte van de strook langs de Meiweg tot 3,5m uit de as van de weg bestemd om opgenomen te worden in het openbaar domein zoals aangeduid op het plan gevoegd bij de stedenbouwkundige aanvraag en het PV van meting. Het is opportuun omwille van bovenvermelde redenen om tot verbreding van de weg over te gaan t.h.v. bovenvermeld perceel, alsook tot gratis overdrachtovername van de op het plan met groene kleur aangeduide strook, 14,96 m2 groot, aangeduid als lot 3 op het PV van meting. Bespreking: Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Beslissing:

4 Artikel 1: De verbreding van de Meiweg, t.h.v. het perceel kadastraal bekend 1 Afdeling Sie B deelnr. 489c, zijnde 3,5m uit de as van de weg, wordt aangenomen. Artikel 2: Het kosteloos aanwerven/overnemen van het onroerend goed, 14,96m2 groot, gelegen in Zulte, Meiweg, kadastraal bekend 1 Afdeling Sie B deelnr. 489c, zoals als lot 3 aangeduid op bijgevoegd opmetingsplan, wordt aangenomen/goedgekeurd. Deze aanwerving is van openbaar nut. Alle meet-, registratie- en aktekosten vallen ten laste van de eigenaar-verkavelaar. Artikel 3: Het ontwerp van akte van afstand-overname plus het opmetingsplan worden als bijlagen aan deze beslissing geviseerd. Artikel 4: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het uitvoeren van dit besluit. Artikel 5: Afschrift van dit besluit zal gezonden worden aan Ruimte Vlaanderen, Departement van de Vlaamse Overheid, Virginie Lovelinggebouw, Kon. Maria Hendrikaplein 70 bus 90, 9000 Gent en aan de heer Provinciegouverneur, d.m.v. de lijst bedoeld in art. 252 van het gemeentedecreet van 15 juli DEFINITIEF AANNEMEN VAN HET RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (RUP 27) GEDEELTELIJKE HERZIENING BPA N43 Bevoegdheid: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Wetten en reglementen: Feiten: De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening d.d. 15 mei 2009, art Op 29 juni 2001 werd door opmaak van het BPA N43 Olsene-Machelen, het gewestplan verfijnd, waarbij de percelen op de westelijke hoek van de Kasteelstraat en Grote Steenweg (N43), kadastraal gekend 2 afd sie A nrs. 367/B & 368/D, zijn herbestemd van woonuitbreidingsgebied tot zone voor park. De percelen dienen hierdoor als parktuin te worden ingericht en krijgen aldus een bouwvrij karakter. Op 20 september 2010 werd het gemeentebestuur gedagvaard door de NV Wiel voor een planschadevergoeding ingevolgde de herbestemming van voormelde percelen naar zone voor park. Op 28 maart 2012 werd bij vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg van Gent een planschadevergoeding toegekend én een deskundige aangesteld met als opdracht de planschade te berekenen ingevolge de modaliteiten voorzien in het Coördinatiedecreet van 22 oktober Op 21 juni 2012 stelde het gemeentebestuur hoger beroep in tegen voormeld vonnis, waarbij gevraagd wordt geen planschadevergoeding toe te kennen.

5 Door de provinciale dienst Ruimte werd op 28 mei 2013, in het kader van een structureel overleg m.b.t. allerhande ruimtelijke uitdagingen, geopperd dat er een recht tot inkeer staat ingeschreven in de wetgeving waarvan mogelijks gebruik gemaakt kan worden om eventuele planschade ongedaan te maken. Ingevolge de goedkeuringsdatum van het BPA valt het recht tot inkeer nog onder de regeling van het Coördinatiedecreet onder artikel 35, lid 7. Dit recht tot inkeer biedt de mogelijkheid aan een overheid die veroordeeld werd tot de betaling van een planschadevergoeding, om op haar beslissing terug te komen. De bepaling stelt dat aan de verplichting tot schadevergoeding kan voldaan worden door met reden omkleed besluit van de Vlaamse Regering waarin bepaald wordt overeenkomstig artikel 41 van het Coördinatiedecreet dat het betrokken aanlegplan zal worden herzien met het doel aan het goed opnieuw de bestemming te geven welke het had de dag voor de inwerkingtreding van het plan. Het VCRO Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening - voorziet een gelijkaardige bepaling in artikel , 3, doch deze bepaling zit weliswaar volledig vervat in de planschaderegeling van de VCRO die voortvloeit uit de RUP s en uit de BPA s die zijn goedgekeurd na 1 september 2009, waardoor deze bepaling op het voorliggende BPA niet van toepassing is. Het tweede lid van artikel VCRO bepaalt dat vorderingen tot betalingen van planschadevergoedingen die zijn ontstaan uit eerdere bijzondere plannen van aanleg, worden afgehandeld overeenkomstig de bepalingen van het decreet betreffende de ruimtelijke ordening gecoördineerd op 22 oktober 1996 zoals dat gold op 31 augustus Vastgesteld moet worden dat het decreet zoals het gold op 31 augustus 2009 artikel 41 van het Coördinatiedecreet over de mogelijkheid tot herziening van de plannen nog bestond. In toepassing van artikel , lid 2, VCRO, juncto artikel 41 van het Coördinatiedecreet zoals het gold op 31 augustus 2009, zou het mogelijk moeten zijn om het BPA nog in herziening te stellen. Artikel VCRO bepaalt dat, nadat een eerste gemeentelijk ruimtelijk structuurplan definitief is vastgesteld en goedgekeurd, voor die gemeente geen procedures tot opmaak of herziening van bijzondere plannen van aanleg meer kunnen aangevat worden. Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Zulte werd goedgekeurd op 18 maart Vanaf dat ogenblik zijn artikel tot en met en artikel tot en met VCRO van toepassing voor de gemeente : Nadat een eerste gemeentelijk ruimtelijk structuurplan definitief is vastgesteld en door de deputatie of de Vlaamse Regering is goedgekeurd, kunnen voor die gemeente geen procedures tot opmaak of herziening van algemene plannen van aanleg en bijzondere plannen van aanleg en daarmee samenhangende onteigeningsplannen overeenkomstig de artikelen 12 tot en met 34 van het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996, meer aangevat worden. Vanaf datzelfde ogenblik zijn artikel tot en met en artikel tot en met van toepassing voor die gemeente. Procedures tot opmaak of herziening van algemene plannen van aanleg en bijzondere plannen van aanleg en daarmee samenhangende onteigeningsplannen die lopen op het moment van de goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, worden voortgezet overeenkomstig de in het eerste lid vermelde artikelen. Hetzelfde geldt voor procedures tot opmaak of herziening van algemene plannen van aanleg en bijzondere plannen van aanleg en daarmee samenhangende onteigeningsplannen die lopen op 1 mei 2000 in gemeenten die op dat moment beschikken over een goedgekeurd gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Er is een lopende procedure in de zin van deze bepaling

6 indien het plan van aanleg of het plan tot herziening van een bestaand plan van aanleg voorlopig is aangenomen door de gemeenteraad. Het is dus niet meer mogelijk nog een BPA op te stellen, noch is het mogelijk voor de Vlaamse Regering om een beslissing te nemen tot herziening van het plan. Het gelijkheidsbeginsel geldt hier, waarbij een gemeente die zich in een volledig gelijke situatie bevindt alleen op een ander tijdstip, steevast gebruik kon maken van artikel 35 lid 7 van het Coördinatiedecreet of gebruik kan maken van art van het VCRO. Op basis van voorgaande onmogelijkheid tot herziening van BPA N43 Machelen- Olsene" op basis van art van de VCRO, worden artikel tot en met en artikel tot en met VCRO ingeroepen. Op 26 november 2013 besliste de gemeenteraad tot gedeeltelijke herziening van het BPA N43. Het dossier werd daarop aan een openbaar onderzoek onderworpen en ter inzage gelegd van 5 mei tot 3 juli Het college van burgemeester en schepenen heeft op 19 december 2013 Adoplan, Vaartlaan 28 bus 1 te 9800 Deinze, aangesteld als studiebureau. Op 19 november 2014 werd het voorontwerp RUP voorgelegd aan de plenaire vergadering. Op 31 maart 2015 werd het RUP 27 Gedeeltelijke herziening BPA N43 bestaande uit de memorie van toelichting, het plan van de bestaande toestand en het bestemmingsplan voorlopig aanvaard. Adviezen: Tijdens het openbaar onderzoek werden volgende adviezen verstrekt: o Advies Deputatie Oost-Vlaanderen: gunstig met aandacht voor volgende opmerkingen: milieuscreeningsnota en ontheffing van de opmaak van een ruimtelijk veiligheidsrapport ontbreken. o Advies Ruimtelijke Ordening: gunstig. De adviezen (2) en bezwaren (nihil) werden - overeenkomstig art van de Vlaamse Codex binnen een termijn van 90 dagen na beëindiging van het openbaar onderzoek - voorgelegd aan de Gecoro op 11 augustus 2015 die volgend gemotiveerd advies RUP 27 Gedeeltelijke herziening BPA N43 m.i.v. het integrale advies van de deputatie en de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar, heeft verstrekt: Overwegende dat: het herstelde woonuitbreidingsgebied slechts planmatig aangesneden kan worden, indien hiervoor op gemeentelijk niveau een woonbehoefte kan worden aangetoond, in eender welk planningsinitiatief tot ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied weldegelijk een minimale woondichtheid zal moeten worden gerespecteerd en aldus in latere fase kan worden opgelegd, Gelet op het voorontwerp opgemaakt door Adoplan in opdracht van het gemeentebestuur in uitvoering van art 35, lid 7 van het Coördinatiedecreet, Overwegende dat een herziening van BPA door goedkeuring van het GRS onmogelijk werd, en aldus een RUP opgemaakt werd, Gelet op het openbaar onderzoek tijdens hetwelke geen bezwaarschriften werden ingediend, de gunstige adviezen van de deputatie van Oost- Vlaanderen en Ruimte Vlaanderen, het voorgaande advies van de Gecoro d.d ,

7 Besluit: - wordt het RUP 27 Gedeeltelijke herziening BPA N43 unaniem (7 aanwezigen op 12 leden) gunstig geadviseerd. Motivatie: Het BPA N43 Machelen-Olsene werd o.a. volgende ruimtelijk-functioneel kenmerk nagestreefd, specifiek van toepassing op betwist planschadegebied: Ter hoogte van het kasteelpark van Olsene wordt een sterk groen volume uitgebouwd aan beide kanten van de N43. Dit groenvolume zal een poort vormen die het binnenkomen in de kern van Olsene nog sterker zal benadrukken, die de site van het kasteelpark visueel zal vrijwaren van eventuele nieuwe constructies en de gebouwen van het bedrijf Van De Wiele visueel zal maskeren. De groene poort heeft reeds een sterke invulling, door de aanwezigheid van de als monument geklasseerde kasteeldreef. Door goedkeuring van het RUP lokaal bedrijventerrein Van De Wiele d.d werd een zone voor straatbeeldondersteunend groen bestemd langsheen de rooilijn t.h.v. de bedrijfssite Van De Wiele, teneinde de gebouwen van het bedrijf Van De Wiele visueel te maskeren. Door voormeld RUP, opgemaakt ingevolge het faillissement van het voormalig eierverwerkend bedrijf Van De Wiele in 2006, kan geen grootschalige bedrijvigheid meer worden heropgestart, laat staan uitgebreid en het kasteelpark visueel vrijwaren van eventueel nieuwe constructies is niet meer aan de orde. De nood tot herbestemming van het woonuitbreidingsgebied tot zone voor park is niet meer aanwezig. Een terugzetting van de bestemming woonuitbreidingsgebied schaadt aldus de planopties van het BPA niet. Het GRS wordt herzien, waarbij o.a. zal onderzocht worden om de site Van De Wiele een alternatieve bestemming dan lokaal bedrijventerrein te geven, bij voorkeur een woonbestemming. Het RUP werd aangevuld met de milieuscreeningsnota en de ontheffing van de opmaak van een ruimtelijk veiligheidsrapport. Bij dit gemeenteraadsbesluit horen de voorgebrachte memorie van toelichting, de stedenbouwkundige voorschriften, het plan van de bestaande toestand en het bestemmingsplan, opgemaakt door ruimtelijk planner Koen Vanden Berghe, van Adoplan, Vaartlaan 28 bus 1 te 9800 Deinze. Bespreking: Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Beslissing: Artikel 1 : Het ruimtelijk uitvoeringsplan, RUP 27 Gedeeltelijke herziening BPA N43, bestaande uit de memorie van toelichting, de stedenbouwkundige voorschriften, het plan van de bestaande toestand, de juridische toestand, het bestemmingsplan en het register van bestemmingswijziging wordt definitief aanvaard.

8 Artikel 2 : Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gedeeltelijke herziening BPA N43, samen met dit besluit en het volledige advies van de GECORO (m.i.v. de integrale adviezen van deputatie en minister) wordt conform artikel van het VCRO in functie van hun schorsingbevoegdheid gedurende een termijn van 30 dagen na betekening van dit besluit, toegezonden aan de deputatie van Provincie Oost-Vlaanderen en aan de Vlaamse Regering. Artikel 3 : De gemeenteraadsbeslissing tot definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan wordt, na het verlopen van de schorsingstermijn, bij uittreksel bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad PLANOLOGISCH ATTEST QUINTYN BVBA Bespreking: Gegevens van de aanvrager voor- en achternaam Christophe, Quintyn naam bedrijf bvba Quintyn KBO-nummer BE straat en nummer Staatsbaan 327 postnummer en gemeente 9870 Zulte Gegevens van het goed waarop dit attest betrekking heeft straat en nummer Staatsbaan 327 postnummer en gemeente 9870 Zulte Kadastrale perceelnummers afdeling 1 sectie B nummer 20R Openbaar onderzoek over de aanvraag begindatum einddatum aantal reacties 1 reactie Adviezen Agentschap Wegen en Verkeer: geen advies uitgebracht Departement Leefmilieu-, Natuur en Energie, afdeling Milieu, Natuur en Energiebeleid, dienst Veiligheidsrapportering: geen advies uitgebracht Departement Leefmilieu-, Natuur en Energie, Milieu, Natuur en Energiebeleid: geen advies uitgebracht

9 Departement Landbouw & Visserij d.d : Gelet op de ruimtelijke situatie verwacht het departement Landbouw en Visserij geen effecten van voorgenomen plan op de agrarische structuur. Het Departement acht het wel wenselijker om niet alleen voor dit bedrijf een RUP te laten opmaken, maar wel voor de hele omgeving van de Staatsbaan (omwille van de aanwezigheid van zonevreemde woningen en zonevreemde bedrijven). Zie bijlage Agentschap Ondernemen d.d : Het agentschap staat achter de plannen van het bedrijf die zich beperken tot kleine aanpassingen van het gebouw, maar adviseert geen woonmogelijkheid te voorzien binnen het plangebied (daar deze afgesplitst werd door de vorige eigenaar). Zie bijlage Ruimte Vlaanderen d.d : Het planologisch attest Quintyn bvba te Zulte wordt gunstig geadviseerd zonder opmerkingen. Zie bijlage Provincie Oost-Vlaanderen, deputatie d.d : Het planologisch attest Quintyn bvba te Zulte wordt gunstig geadviseerd zonder opmerkingen. Zie bijlage Advies van de bevoegde adviscommissie datum samenvatting of conclusie De Gecoro adviseert de ontwikkelingsmogelijkheden op korte termijn unaniem (7 aanwezigen op 12 leden) gunstig mits : - groene inbuffering van de bedrijfssite, conform de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening op landschappelijke integratie van bedrijfsgebouwen (min. 3m breed), - de heraanleg van de semi-verharde berm tussen rijbaan en rooilijn tot één oprit met een breedte van max. 7.5m ter hoogte van de rooilijn (verbredend onder 45 naar de rijbaan toe i.f.v. verkeersveilig indraaien van vrachtwagens) en ingroening van de resterende zone. Standpunt met betrekking tot het behoud van het bedrijf op de plaats waar het gevestigd is De bestendiging van de bedrijfsfunctie en het voorzien van een passende bestemming is verantwoord. Standpunt met betrekking tot de ontwikkelingsmogelijkheden op korte termijn De ontwikkelingsmogelijkheden op korte termijn worden gunstig beoordeeld, mits : groene inbuffering van de bedrijfssite, conform de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening op landschappelijke integratie van bedrijfsgebouwen (min. 3m breed), de heraanleg van de semi-verharde berm tussen rijbaan en rooilijn tot één oprit met breedte van max. 7.5m en ingroening van de resterende zone,

10 het mobiliteitsprofiel van het bedrijf beperkt blijft. Standpunt met betrekking tot de ontwikkelingsmogelijkheden op lange termijn Er zijn geen verdere ontwikkelingsmogelijkheden op lange termijn voorzien. Standpunt met betrekking tot de opmaak of wijziging van de plannen van aanleg of ruimtelijke uitvoeringsplannen Art van de Vlaamse Codex verplicht het gemeentebestuur om binnen het jaar na de afgifte van een positief planologisch attest een voorontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken, op straffe van onmogelijkheid om nog ruimtelijke uitvoeringsplannen voorlopig te aanvaarden voor een ander bedrijf of voor een nieuw bedrijventerrein totdat alsnog voldaan is aan voormelde rechtsplicht. Voor bvba Quintyn wordt een gemeentelijk RUP opgemaakt ter bestendiging en herbestemming van de bedrijfssite conform de uitbreidingsbehoeften op korte termijn van het bedrijf onder voormelde voorwaarden. Motivering Het beleidskader voor zonevreemde bedrijven in het GRS voorziet voor bedrijven aan de rand van een woonkern een positieve benadering, rekening houdende met een goede afwerking van het bedrijf naar de open ruimte toe (p. 47 richtinggevend gedeelte). Tevens worden de uitbreidingskansen van bestaande bedrijven zoveel mogelijk gevrijwaard. Specifiek voor zonevreemde bedrijven met concrete uitbreidingsplannen, zal onderzocht worden, op basis van de uitgevoerde categorisering, of het sectoraal BPA voor dit bedrijf kan uitgebreid worden. In het GRS wordt een onderscheid gemaakt tussen de zone rond het kruispunt van de Vijvestraat en de N43, waar zonevreemde bedrijven niet mogen uitbreiden en op lange termijn moeten uitdoven, en de rest van het gebied tussen N43 en Leie richting Waregem. Het bedrijf situeert zich in deze laatste zone, waar het ontwikkelingskader voor zonevreemde bedrijven een uitbreiding op het bestaande bedrijfsperceel vooropstelt. Rekening houdende met : de gekende vergunningstoestand van het bedrijf, welke volledig is, de ligging van het bedrijf in een woonlint, ruimtelijk begrensd aan de achterzijde door andere bedrijfsactiviteiten, de aard van de oorspronkelijke en huidige activiteiten en de inpasbaarheid in de omgeving, de ontwikkelingsperspectieven in het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan, de gemeentelijke verordening op landschappelijke integratie van bedrijfsgebouwen, vindt de gemeenteraad de bestendiging van de bedrijfsfunctie en het voorzien van een passende bestemming verantwoord. Rekening houdende met voormelde gunstige adviezen en de gemeentelijke verordening op integratie van bedrijfsgebouwen in het landschap d.d , waarbij gestreefd

11 PATRIMONIUM wordt naar een groene landschappelijke inkleding van bedrijfspercelen t.o.v. de open ruimte én woonpercelen, is de inbuffering van de bedrijfssite met streekeigen groenelementen conform de verordening noodzakelijk. Tevens bepaalt het dienstorder MOW betreffende de toegankelijkheid van bedrijfspercelen langs gewestwegen dat de breedte van toegangen beperkt dient te worden tot max. 7.5m. Een aanpassing van de semi-verharde berm over de volledige perceelsbreedte, dringt zich op i.f.v. een groenere omgeving en verkeersveiligheid. Agentschap Ondernemen formuleert een negatief advies wat betreft de nieuwe bedrijfswoning gebaseerd op BVR m.b.t. de vergunningsplichtige functiewijzigingen, ervan uitgaande dat reeds een bedrijfswoning in het verleden werd afgesplitst van het bedrijf. Uit de stedenbouwkundige vergunningenhistoriek blijkt evenwel dat : het oorspronkelijke garage-bedrijf vergund werd in 1968, voorafgaand aan de opmaak van de gewestplannen, bij die vergunningsaanvraag d.d sprake is van twee bestaande, vergunde woningen in dezelfde bouwlijn naast de garage, waardoor het bedrijf aan de straatzijde als hoofdfunctie werd vergund en niet als nevenfunctie van de woningen dient beschouwd, die woningen niet werden opgericht in functie van het bedrijf, het bedrijf kadastraal reeds gesplitst was van de woningen op datum van inwerkingtreding gewestplan, aldus het bedrijf stedenbouwkundig als een onafhankelijke entiteit dient beschouwd, bij die onafhankelijke bedrijfsactiviteit een bedrijfswoning kan vergund worden. De uitbreiding van de werkplaats wordt gunstig beoordeeld, mits : groene inbuffering van de bedrijfssite, conform de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening op landschappelijke integratie van bedrijfsgebouwen (min. 3m breed), heraanleg van de semi-verharde berm tussen rijbaan en rooilijn tot één oprit met een breedte van max. 7.5m ter hoogte van de rooilijn (verbredend onder 45 naar de rijbaan toe i.f.v. verkeersveilig indraaien van vrachtwagens) en ingroening van de resterende zone. Er zijn geen verdere ontwikkelingsmogelijkheden op lange termijn voorzien. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen UITVOEREN WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN IN DE KARREWEG - MASTERPLAN ZAUBEEK. GOEDKEURING VERREKENING 1. Bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Wetten en reglementen:

12 Feiten: De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel 26, 1, 2, a, en meer bepaald artikel 38 die een gezamenlijke uitvoering van werken voor rekening van verschillende aanbestedende overheden toelaat. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 37. Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 9 oktober 2014 goedkeuring aan de gunning van de opdracht Uitvoeren wegen- en rioleringswerken in de Karreweg - masterplan Zaubeek aan Ond. N. Vindevogel nv, Neerrechemstraat 1 te 9770 Kruishoutem tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,56 EUR ,72 EUR (21 % btw medecontractant) = ,36 EUR (gemeentelijk aandeel). De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2014/022. Het betreft een samengevoegde opdracht waarbij Veneco² optrad in naam van het Gemeentebestuur Zulte en Kruishoutem, het stadsbestuur van Waregem en Farys bij de gunning van de opdracht. Motivatie: Tijdens de uitvoering van de opdracht bleek dat het noodzakelijk was om volgende wijzigingen aan te brengen: Bijwerken ,87 Totaal excl. btw = ,87 Btw ,09 TOTAAL = ,96 Deze verrekening overschrijdt het bestelbedrag met 27,7422 %, waardoor het totale gemeentelijke bestelbedrag na verrekeningen nu ,43 EUR ,90 EUR (21 % btw medecontractant) = ,33 EUR bedraagt. Motivering voor deze verrekening: DEEL 1: 100% ZULTE o Deel 1.1: Werken in de Karreweg tussen Zaubeek en Leenstraat OP1: Opbreken bord uitzonderlijk formaat (2,00m x 1,70 m) op 2 steunen (zie offerte nr. 14 Vindevogel) :Ifv aanleg fietspad diende thv kruispunt Olsensesteenweg Karreweg het camaliteitenbord te worden verplaatst. Hieromtrent werd contact opgenomen met dhr. Martin Van Leuven (Vlaamse Overheid EMT). Dit bord zal worden teruggeplaatst na de werken (voorjaar 2016) thv kruispunt Leenbeekstraat/Karreweg. OP2: Meerprijs voor het vervangen van de steenslagfundering met continue korrelverdeling zonder toevoegsel type I door steenslagfundering met continue korrelverdeling met toevoegsel

13 type Ia volgens 5-4.4, dikte 10cm (zie offerte nr. 13 Vindevogel). De meetstaat voorziet posten mbt meerprijs voor het vervangen van de steenslagfundering type I door steenslagfundering type Ia met toevoegsel. Dit op een dikte tot 25 cm. Naar aanleiding van de werfvergadering dd. 17/05/2015 werd in samenspraak met alle partijen beslist ter hoogte van inritten en kruispunten de klinkerverharding te funderen op een cementgebonden steenslagfundering dikte 35 cm. Dit teneinde de stabiliteit van de inritten en de hoeken van kruispunten maximaal te garanderen en een langere bedrijfszekerheid en levensduur van deze verharding te bekomen. Vermits er geen beschikbare bestekpost is voor dikte 35 cm werd hieromtrent een meerprijs bedongen van 1,96 /m² (zie offerte nr. 13 Vindevogel). OP3: Meerprijs voor het plaatsen van straatkolk in bestaande gegoten watergreppel. Teneinde wateroverlast te voorkomen werden op een 5-tal locaties straatkolken geplaatst in een bestaande, te behouden watergreppel. Dit ter hoogte van het kruispunt Waalstraat-Karreweg en Oude Waalstraat-Karreweg, telkens aan beide kanten van deze zijstraten. Ook aan de overkant van de Oude Waalstraat thv het kruispunt met de Karreweg bleek dit noodzakelijk. Bij ontstentenis van een post in de meetstaat wordt door de aannemer hiervoor om een meerprijs gevraagd voor 168,00 /st. Deze prijs is aanvaardbaar gezien de gangbare prijzen en de beperkte hoeveelheid. o Deel 1.5: Werken in de Heidestraat OP4: Ter plaatse gegoten boordsteen 15 x 33 cm inclusief stut (zie offerte nr.10 Vindevogel). nav de werfvergadering dd. 27 maart 2015 werd door het bestuur geopteerd de KWS-verharding Heidestraat en Zaubeekstraat af te boorden langs beide straatkanten. Hieromtrent werd een prijsvoorstel ingediend door de aannemer. Na nazicht van dit voorstel en gezien de hoge kostprijs werd in samenspraak met het bestuur beslist nav de werfvergadering dd. 24 april 2015 zowel langs de Heidestraat als de Zaubeekstraat langs één zijde een boordsteen van 15 x 33 cm te plaatsen. Aannemer Vindevogel maakte hiervoor offerte nr. 10 over. Deze offerte is conform de gangbare prijzen. o Deel 1.6: Werken in de Zaubeekstraat OP5: Ter plaatse gegoten boordsteen 15 x 33 cm inclusief stut (zie offerte nr. 10 Vindevogel). nav de werfvergadering dd. 27 maart 2015 werd door het bestuur geopteerd de KWS-verharding Heidestraat en Zaubeekstraat af te boorden langs beide straatkanten. Hieromtrent werd een prijsvoorstel ingediend door de aannemer. Na nazicht van dit voorstel en gezien de hoge kostprijs werd in samenspraak met het bestuur beslist nav de werfvergadering dd. 24 april 2015 zowel langs de Heidestraat als de Zaubeekstraat langs één zijde een boordsteen van 15 x 33 cm te plaatsen. Aannemer Vindevogel maakte hiervoor offerte nr. 10 over. Deze offerte is conform de gangbare prijzen. OP6: Meerprijs voor het vervangen van de steenslagfundering met continue korrelverdeling zonder toevoegsel type I door steenslagfundering met continue korrelverdeling met toevoegsel type Ia volgens 5-4.4, dikte 10cm (zie offerte nr. 13 Vindevogel). De meetstaat voorziet posten mbt meerprijs voor het vervangen

14 van de steenslagfundering type I door steenslagfundering type Ia met toevoegsel. Dit op een dikte tot 25 cm. nav de werfvergadering dd. 17/05/2015 werd in samenspraak met alle partijen beslist ter hoogte van de inritten van de aanwezige bedrijven en woningen gelegen in de Zaubeekstraat de klinkerverharding te funderen op een cementgebonden steenslagfundering dikte 35 cm. Dit teneinde de stabiliteit van de inritten en de hoeken van kruispunten maximaal te garanderen alsook een langere bedrijfszekerheid en levensduur van deze verharding te bekomen. Vermits er geen beschikbare bestekpost is voor dikte 35 cm cementgebonden steenslag werd hieromtrent een meerprijs bedongen van 1,96 /m² (zie offerte nr. 13 Vindevogel). OP7: Profileren van grachten volgens 4-6. (volgens post 462). Teneinde een degelijke afwatering te realiseren langsheen de Zaubeekstraat diende de gracht over een lengte van ± 110 m te worden geherprofileerd. Hiervoor wordt de eenheidsprijs van post 462 in rekening gebracht. o Herstellen betonplaten in de Karreweg (tussen Leenstraat en Zaubeekstraat) en de Leenstraat. Tijdens de opmaak van het ontwerpdossier voor de herinrichting van de wegenis, dat ter goedkeuring in 2011 aan het Agentschap Economie diende voorgelegd te worden, is ter plaatse een inschatting gemaakt van de oppervlakte te herstellen betonplaten. Tijdens uitvoering wordt vastgesteld dat de toestand van de betonplaten aanzienlijk verslechterd is tov het ogenblik van het voor subsidies ter goedkeuring voorgelegd ontwerp. Hierdoor dient een groter oppervlakte betonplaten hersteld te worden dan bij opmaak van het ontwerpdossier het geval was. Tijdens de werfvergadering dd. 24/04/2015 werden de te herstellen betonvakken in samenspraak met alle besturen aangeduid en tegensprekelijk opgemeten. Dit voor wat betreft het aandeel 100% t.l.v. Zulte. OP8: Leveren en plaatsen van deuvels in oud beton inclusief het boren van de gaten en het verankeren van de deuvels (zie offerte nr. 15 Vindevogel). Conform het standaardbestek 250 versie 2.2. XII dienen thv begin en einde van de te herstellen betonvakken de uitzetvoegen te worden gedeuveld (om de 30 cm). Dit betreft een ontbrekende post. Hiervoor maakte de aannemer bij offerte 15 een eenheidsprijs over van 21,79 /st wat voldoet aan de gangbare prijzen. o Deel 1.8: Allerhande werken OP9: Opbreken en op hoogte brengen van de bestaande deksels (zie offerte nr. 12 Vindevogel) en OP10: Leveren van nieuwe riooldeksels klasse D400 nav de grondwerken voor aanleg fietspad werden diverse verdoken (met grond bedekte) putranden riolering vrij gegraven. Tevens bleken enkele van deze deksels niet meer in goede staat te zijn en dienden deze vernieuwd te worden (cfr. OP10). In functie van de nieuwe hoogte van het aan te leggen fietspad dienden deze deksels op hoogte gebracht te worden. (cfr. OP9). Bij ontstentenis van desbetreffende posten in de meetstaat bezorgde de aannemer bij offerte nr. 12 hiervoor respectievelijke eenheidsprijzen van 358 /st voor het op hoogte brengen van de bestaande deksels en 250,00 /st voor het leveren van nieuw deksels. Deze prijzen voldoen aan de gangbare prijzen op vergelijkbare werken. Bijkomende werken in de Leenstraat thv TNT

15 o ifv onteigening thv TNT diende de bestaande afsluiting door de zorgen van aannemer Vindevogel ± 3 m te worden opgeschoven. In tegenstelling tot de gebruikelijke gang van zaken was het bedrijf TNT in de onteigeningsprocedure niet vergoed voor het opbreken en verplaatsen van haar omheining. Gezien de omheining effectief op de onteigende gronden staat en deze onteigende gronden ingelijfd worden in het openbaar domein van de gemeente Zulte is het verplaatsen van deze omheining dit ten laste van de gemeente. Tevens dienden alle leidingen en kabels te worden verplaatst evenals de demontage en montage verlichtingspaal, camera s en het in stand houden van de waterafvoer (straatkolken, greppels, ). Na discussie omtrent de initiële prijsofferte van de aannemer werd offerte 7b weerhouden (zie bijlage). o mbt OP27/OP28/OP29 respectievelijk de fundering van schraal beton (breedte 30 cm), het aanleggen van de KWS tussen de watergreppel en trottoirband type IB en het afvoeren grondoverschotten voor het herstellen van de verharding na het treffen van de nodige voorzieningen voor de waterafvoer, voldoen de overgemaakte prijzen aan de gangbare prijzen. Bijkomende werken voor het herstellen van de wegenis thv kruispunt Houtstraat/Karreweg o Ontwerp voorziet aanbrengen slijtvaste roodgekleurde bekleding op basis van polyurethaanharsen op de bestaande KWS-verharding. o Gezien de diverse oneffenheden werd geopteerd over de breedte van het fietspad (2,50 m) de rijweg op te breken en te herstellen conform dwarsprofiel opbouw fietspad: ttz.: opbraak greppel/rijweg + grondwerk en grondafvoer fundering continue steenslag -25 (+ toevoegsel type IA) KWS-onderlaag AB-3A 6 cm dikte KWS-toplaag AB-4C 4 cm dikte aanbrengen slijtvaste roodgekleurde bekleding tevens dient de nodige signalisatie te worden voorzien. Naast de respectievelijke posten met de meetstaat werden door de aannemer nieuwe eenheidsprijzen overgemaakt voor de werken waarvoor geen post bij inschrijving was voorzien en/of werden afgeleid uit de forfaitaire posten. Bijkomende werken voor het herstellen van de wegenis thv kruispunt Blauwdreef/Karreweg o Ontwerp voorziet aanbrengen slijtvaste roodgekleurde bekleding op basis van polyurethaanharsen op de bestaande KWS-verharding. o Gezien de diverse oneffenheden werd voorgesteld de volledige aansluiting (13 m ver) te herstellen in KWS-verharding (± 65 m²): ttz.: opbraak greppel/rijweg (mogelijks deels overlaging beton) + grondwerk en grondafvoer fundering continue steenslag - 25 (+ toevoegsel type IA) KWS-onderlaag AB-3A 6 cm dikte KWS-toplaag AB-4C 4 cm dikte aanbrengen slijtvaste roodgekleurde bekleding tevens dient de nodige signalisatie te worden voorzien

16 teneinde waterstagnatie te voorkomen dienen 2 straatkolken te worden geplaatst. Naast de respectievelijke posten met de meetstaat werden door de aannemer nieuwe eenheidsprijzen overgemaakt voor de werken waarvoor geen post bij inschrijving was voorzien en/of werden afgeleid uit de forfaitaire posten. Bijkomende werken voor het herstellen van de wegenis thv kruispunt Oude Waalstraat/Karreweg Bijkomende werken voor het herstellen van de wegenis thv kruispunt Waalstraat/Karreweg Bijkomende werken voor het herstellen van de wegenis thv kruispunt Oude Waalstraat/Waalstraat o Ontwerp voorziet aanbrengen slijtvaste roodgekleurde bekleding op basis van polyurethaanharsen op de bestaande KWS-verharding. o Gezien de diverse oneffenheden, en om differentiële zettingen in het met slijtvaste roodgekleurde bekleding aangeduide fietspad te voorkomen, werd geopteerd over een breedte van het fietspad de rijweg op te breken en te herstellen in KWSverharding dmv 2 lagen asfalt (funderingslaag + toplaag). Hiertoe werd ter hoogte van het fietspad de aanwezige fundering (heterogeen van samenstelling door herstellingswerken en nutsaanleg) te vervangen door 35 cm cementgebonden steenslagfundering. Dit om de duur van de onderbreking van het kruispunt te beperken. Het overige gedeelte van de kruispunten in asfalt zal worden afgefreesd en overlaagd met 4 cm KWS-toplaag. Teneinde waterstagnatie te voorkomen worden op de laagste punten straatkolken geplaatst. De nodige minder hinder steenslag dient te worden geplaatst teneinde het plaatselijk verkeer te verzekeren. o Naast de respectievelijke posten met de meetstaat werden door de aannemer nieuwe eenheidsprijzen overgemaakt voor de werken waarvoor geen post bij inschrijving was voorzien en/of werden afgeleid uit de forfaitaire posten. AFDELING 4 WERKEN T.L.V. VENECO² (50% T.L.V. ZULTE 50% T.L.V. KRUISHOUTEM) o Deel 4.1: Werken in de Karreweg tussen Olsensesteenweg en Zaubeek Tijdens de opmaak van het ontwerpdossier voor de herinrichting van de wegenis, dat ter goedkeuring in 2011 aan het Agentschap Economie diende voorgelegd te worden, is ter plaatse een inschatting gemaakt van de oppervlakte te herstellen betonplaten. Tijdens uitvoering wordt vastgesteld dat de toestand van de betonplaten aanzienlijk verslechterd is tov het ogenblik van het voor subsidies ter goedkeuring voorgelegd ontwerp. Hierdoor dient een groter oppervlakte betonplaten hersteld te worden dan bij opmaak van het ontwerpdossier het geval was. Tijdens de werfvergadering dd. 24/04/2015 werden de te herstellen betonvakken in samenspraak met alle besturen aangeduid en tegensprekelijk opgemeten. Dit voor wat betreft het aandeel 50% tlv Zulte en 50% t.l.v. Kruishoutem. OP8: Leveren en plaatsen van deuvels in oud beton inclusief het boren van de gaten en het verankeren van de deuvels (zie offerte nr.15 Vindevogel). Conform het

17 o o standaardbestek 250 versie 2.2. XII dienen thv begin en einde van de te herstellen betonvakken de uitzetvoegen te worden gedeuveld (om de 30 cm). Dit betreft een ontbrekende post. Hiervoor maakte de aannemer bij offerte 15 een eenheidsprijs over van 21,79 /st wat voldoet aan de gangbare prijzen. OP159: Supplement voor opbraak gewapend betonverharding thv waterloop Bij opbraak van de betonverharding bleek dat de betonplaten bovenop de waterloop 7.77 een gewapende betonplaat betrof. Hiertoe wordt een meerprijs van 5 /m² gevraagd wat voldoet aan de gangbare prijzen. OP160/OP161/OP161: Meerwerken opgelegd door PTD Waterlopen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Ingevolge recente richtlijnen mbt buffering van hemelwater uitgevaardigd door de PTD Waterlopen van de Provincie Oost-Vlaanderen, legde de PTD Waterlopen in haar advies voor de bouwaanvraag op dat De nieuwe regenwaterstelsels worden beveiligd tegen mogelijke hoge waterpeilen in de waterlopen nrs en 7.77 door het plaatsen van terugslagkleppen. Concreet betekent dit dat een kopmuur met terugslagkleppen diende gebouwd te worden in de grachten teneinde terugslag van het hemelwater in het rioleringsstelsel tegen te gaan. Verder voorzag het ontwerp het uitlengen van de koker van de Zaubeek en bouw van kopmuur teneinde het dubbelrichtingsfietspad boven de Zaubeek te kunnen aanleggen. nav de werfvergadering dd. 19/03/2015 werd in samenspraak met Dienst Waterbeleid van de provincie Oost- Vlaanderen ter plaatse de uit te voeren werken besproken aan de Zaubeek voor het verlengen van de duiker in dwarsing met de Karreweg voor aanleg fietspad. Hier werd gevraagd om bijkomend een verbindingsmuur te bouwen tussen de uitmonding van de bestaande koker van de waterloop gelegen ten noorden van de Karreweg en de uitmonding van de verlengde (nieuwe) koker van de Zaubeek. Vrijmaken onteigende zones Karreweg voor het vrijmaken van de onteigende zones Karreweg dienden in de betrokken zones bomen te worden gerooid en ontstronkt, brievenbussen verplaatst, kantopsluitingen opgebroken en houten palen opgebroken. Voor deze werken wordt gerefereerd naar de gelijkaardige werken in andere delen van de meetstaat. Dit betreffen onvoorziene posten in dit hoofdstuk van de meetstaat maar waarvoor wel beschikbare posten en prijzen aanwezig zijn in andere hoofdstukken van dit dossier. Aanleg van een werfweg in de Karreweg voor zwaar doorgaand verkeer Voor het uitvoeren van de werken tussen de Leenbeekstraat en de Stokstraat dient het doorgaand verkeer in één rijrichting verzekerd te blijven komende vanaf de Olsensesteenweg. Een andere omleidingsweg voor het vrachtverkeer dat de bedrijven gelegen in dit industriepark dient te bereiken is immers niet mogelijk.

18 Teneinde dit verkeer de werkzaamheden niet te hinderen en ifv de veiligheid van zowel de werknemers van de aannemer als het voorbijrijdend verkeer wordt geopteerd langsheen de Karreweg in deze zone een werfweg aan te leggen met een breedte van 3,50 m. Hierbij wordt evenwel rekening gehouden dat na uitvoering van de werken deze werfweg deels blijft behouden voor aanleg van het fietspad langsheen de Karreweg. Bij ontwerp dienden er her en der betonplaten hersteld te worden. Tijdens uitvoering echter blijkt dat de toestand van de betonplaten verslechterd is waardoor het te herstellen oppervlak ongeveer het 7-voudige bedraagt dan oorspronkelijk geraamd. Dit creëert een werfsituatie die niet meer toelaat de bij aanbesteding voorziene werkmethode toe te passen (lokale herstellingen van betonplaten in combinatie met uitwijkstroken) waardoor het noodzakelijk is de werfweg aan te leggen. Dit zowel in functie van de veiligheid als de uitvoerbaarheid. Bij ontwerp werden de nodige bestekposten voorzien voor het maken van plaatselijke uitwijkstroken voor het verkeer ter hoogte van herstellingen van betonvakken. De nodige uitvoerings- en uithardingstijd voor de herstellingen die hedendaags zullen uitgevoerd worden bedraagt 2 à 3 keer de nodige tijd van de bij ontwerp voorziene herstellingen. ifv deze langere levensduur van de uitwijkstrook (= werfweg) werd beslist een andere wegopbouw te hanteren. Dit om een vlot doorgaand verkeer te behouden en de kans op het ontstaan van putten ed. in de werfweg te minimaliseren. Naast de respectievelijke posten met de meetstaat werden door de aannemer nieuwe eenheidsprijzen overgemaakt voor de werken waarvoor geen post bij inschrijving was voorzien en/of werden afgeleid uit de forfaitaire posten. Voor deze verrekening wordt geen termijnsverlenging toegekend. Financiële impact: De uitgave voor deze verrekening wordt voorzien in het investeringsbudget van 2014, op budgetcode / /IE17 (ACT-55) en in het budget van de volgende jaren. Het budget is ontoereikend en zal verhoogd worden bij de eerstvolgende budgetwijziging. Bespreking: Het agendapunt werd uitgebreid besproken op de gemeenteraadscommissie van maandag 24 augustus. Schepen Sophie Delaere licht het agendapunt ter zitting toe en geeft verduidelijking bij de belangrijkste posten in de verrekening (aanbrengen boordstenen, betonherstel, herasfalteren kruispunten, verplaatsen van omheining & bekabeling t.h.v. TNT en aanleg werfweg).

19 Raadslid Stijn Van de Wiele beaamt groot bedrag aan verrekening nl. t.b.v. 27% (bijna euro). Studiebureau heeft hier en daar steken laten vallen. Raadslid Van de Wiele vraagt om met het studiebureau rond tafel te gaan zitten met de bedoeling de impact op hun ereloon te minimaliseren. Schepen Delaere bevestigt dit. Raadslid Van de Wiele vraagt naar terugkoppeling m.b.t. de resultaten van de onderhandeling. Raadslid Christophe Menu vraagt naar de timing van de uitvoering van de werken. Schepen Delaere antwoordt dat de aannemer nog steeds op schema zit. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Beslissing: Artikel 1: Goedkeuring wordt verleend aan verrekening 1 van de opdracht Uitvoeren wegen- en rioleringswerken in de Karreweg - masterplan Zaubeek voor het totaal bedrag in meer van ,87 EUR ,09 EUR (21 % btw medecontractant) = ,96 EUR (gemeentelijk aandeel). Artikel 2: De uitgave voor deze verrekening is voorzien in het investeringsbudget van 2014, op budgetcode / /IE17 (ACT-55) en in het budget van de volgende jaren. Artikel 3: Bijkomend budget zal voorzien worden in de eerstvolgende budgetwijziging GOEDKEUREN DOSSIER GASELWEST BETREFFENDE HET VERNIEUWEN VAN OV-TOESTELLEN EN HET BIJPLAATSEN VAN NIEUWE LED-VERLICHTING LANGS HET FIETSPAD LANGS DE SPOORWEG (BEGREPEN TUSSEN DE WAALSTRAAT EN DE MEYLEGEMSTRAAT) TE ZULTE. Bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Wetten en reglementen: Feiten: Het besluit van de Vlaamse Regering van 24 november 2006 betreffende de inwerkingtreding van sommige bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en ter uitvoering van artikel 160 en 179 van het gemeentedecreet van 15 juli De omzendbrief ABB 2006/19 van 1 december Voor de aanleg van het fietspad langs spoorlijn L75 tussen de Waalstraat en de Meylegemstraat werd een samenwerkingsovereenkomst met de provincie afgesloten in de gemeenteraad van 25 juni 2013.

20 Gaselwest heeft, op vraag van het Schepencollege, een studie uitgewerkt voor het vernieuwen en het bijplaatsen van OV-toestellen langs het fietspad. De aanleg van de nutsleidingen openbare verlichting en de verlichtingspalen dient op private grond uitgevoerd te worden in de Boswegel (tussen Houtstraat en Oudenaardestraat). Hiervoor werden doorgangsovereenkomsten afgesloten met de eigenaren. Motivatie: Er wordt voorgesteld om de bestaande verlichtingstoestellen op de wegen met gemengd verkeer te vervangen door nieuwe toestellen type Luma 1 40 led. Hiervoor wordt voorgesteld deze verlichting s nachts te dimmen. Er wordt voorgesteld om op de wegen met uitsluitend fietsverkeer nieuwe toestellen type miniluma 20 led te plaatsen. Hiervoor wordt voorgesteld deze verlichting s nachts te doven. Financiële impact: De offerte van Gaselwest de dato 24 februari 2015 met bijgevoegd plan en voorstel van financiering (dossier ) als volgt: Vernieuwen OV-toestellen door energiezuinige toestellen (type Luma) Nieuwe led-verlichting (type Miniluma) aandeel Gemeente Zulte ,74 EUR aandeel Gemeente ,12 EUR Zulte (BTW verlegd) De gemeente kan een provinciale tussenkomst genieten voor de plaatsing van verlichtingstoestellen langs het lange afstandsfietspad. De tussenkomst is beperkt tot 80% voor de openbare verlichting langs fietspaden bestemd voor uitsluitend fietsverkeer (= 80% x ,12 EUR = ,10 EUR). De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de kredietvoorziening in het budget 2015 onder de jaarbudgetrekeningen 2015/ACT-51/ / /BESTUUR/CBS/IE10. De ontvangsten zullen geboekt worden in het budget 2015 onder de jaarbudgetrekening 2015/ACT-51/ / /BESTUUR/CBS/IE10. De verbintenis is slechts uitvoerbaar onder voorbehoud van visum van de financieel beheerder. Bespreking: Schepen Sophie Delaere licht het dossier ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Beslissing: Artikel 1: Akkoord te gaan met het dossier voor het vernieuwen van OV-toestellen en het bijplaatsen van nieuwe led-verlichting langs het fietspad langs de spoorweg (begrepen tussen de Waalstraat en de Meylegemstraat) te Zulte volgens de kostenraming van ,86 EUR ten laste van de gemeente Zulte. Artikel 2: Het werk te financieren met de eigen middelen, waarbij een aandeel op de openbare verlichting gesubsidieerd wordt aan 80% door het provinciebestuur.

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Marc Devlieger, gemeenteraadslid TOEKENNEN VAN TOELAGEN VOOR SOCIALE TEGEMOETKOMING AAN GROTE GEZINNEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP

Marc Devlieger, gemeenteraadslid TOEKENNEN VAN TOELAGEN VOOR SOCIALE TEGEMOETKOMING AAN GROTE GEZINNEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

VASTSTELLEN VAN DE BIJDRAGE VOOR DEELNAME AAN CURSUS 'HOOGSENSITIEVE KINDEREN, ONTDEK HUN KRACHT!' IN DE BIBLIOTHEEK

VASTSTELLEN VAN DE BIJDRAGE VOOR DEELNAME AAN CURSUS 'HOOGSENSITIEVE KINDEREN, ONTDEK HUN KRACHT!' IN DE BIBLIOTHEEK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE WAALSTRAAT

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE WAALSTRAAT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

Agendapunt nr.6: GOEDKEUREN VAN HET GECOORDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr.6: GOEDKEUREN VAN HET GECOORDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai zn, 9042 Gent -

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 september 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00809 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen

Nadere informatie

Marc Devlieger, gemeenteraadslid

Marc Devlieger, gemeenteraadslid UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 MEI 2013 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

Raadsleden Olivier Peirs en Monique De Smet zijn verontschuldigd, raadslid Ward Baeten is afwezig. ---------------------------------------

Raadsleden Olivier Peirs en Monique De Smet zijn verontschuldigd, raadslid Ward Baeten is afwezig. --------------------------------------- GEMEENTERAAD ZITTING VAN 31 MAART 2015 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters en Linda Detailleur, schepenen, Philippe Van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN

GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2007 Artikel 1 Overwelvingen langsheen bebouwde percelen binnen het volgens het Gewestplan gelegen

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus 398 1000 Brussel Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 12025/62 20181048 16.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Bijlage III Model III POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag, ingediend door Verhoogen Geert, b.v.b.a. Verhoogen Geert, met als adres Rechtestraat 38,

Nadere informatie

GOEDKEUREN AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET INVOEREN VAN SNELHEIDSBEPERKINGEN OP HET GRONDGEBIED ZULTE

GOEDKEUREN AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE HET INVOEREN VAN SNELHEIDSBEPERKINGEN OP HET GRONDGEBIED ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 20 januari 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 20 januari 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 20 januari 2015 Aansluitend aan de algemene informatie avond van 19 januari ll. te Zulte vatten wij

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

--------------------------------------- Agendapunt nr.1: GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 OKTOBER 2013.

--------------------------------------- Agendapunt nr.1: GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 OKTOBER 2013. GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters en Linda Detailleur, schepenen,

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3160- Leermarkt 2 20181809 04.09.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

RUP Sint-Pietersmolenwijk

RUP Sint-Pietersmolenwijk RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR NOORD RUP Sint-Pietersmolenwijk BEREK 19/06/2017 ifv definitieve vaststelling door GR Situering en bedoeling RUP 1 situering huidige bestemming Gewestplan Verfijnd / gewijzigd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Uittreksel uit het register van de beslissingen van de gemeenteraad. Zitting van 26 februari Aanwezig: Alain Pardaen burgemeester

Uittreksel uit het register van de beslissingen van de gemeenteraad. Zitting van 26 februari Aanwezig: Alain Pardaen burgemeester PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTEBESTUUR WETTEREN Uittreksel uit het register van de beslissingen van de gemeenteraad Zitting van 26 februari 2015 Aanwezig: Alain Pardaen burgemeester Albert De Geyter

Nadere informatie

Met de steun van. 19 januari 2015 Herinrichting van het openbaar domein op het bedrijventerrein Zaubeek

Met de steun van. 19 januari 2015 Herinrichting van het openbaar domein op het bedrijventerrein Zaubeek Met de steun van 19 januari 2015 Herinrichting van het openbaar domein op het bedrijventerrein Zaubeek Herinrichting van het openbaar domein op het bedrijventerrein Zaubeek 1. INLEIDING VERWELKOMING :

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst technische dienst Volgnummer dossier 10 Onderwerp Begraafplaatsen. Uitbreiding en herinrichting

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 27 maart 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 27 maart 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 27 maart 2015 Fase 1 van de werken in de Karreweg van Zaubeek tot de Stokstraat is in uitvoering o

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Berquin Notarissen Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 brussel Datum van aanvraag: 15/09/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie