GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN"

Transcriptie

1 GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2007 Artikel 1 Overwelvingen langsheen bebouwde percelen binnen het volgens het Gewestplan gelegen woongebied en woonuitbreidingsgebied kunnen uitgevoerd worden volgens de richtlijnen van de technische dienst volledig op kosten van de aanvrager door een erkend aannemer en volgens de regels der kunst. In het gebied dat volgens het Gewestplan niet in woon- of woonuitbreidingsgebied is gelegen, wordt in principe geen volledige overwelvingen toegestaan en wordt enkel een vergunning afgeleverd voor de overwelving van een oprit (7,5 meter). Hier kan van afgeweken worden voor handelaars of zelfstandigen die een zaak uitbaten op het perceel waarvoor de aanvraag tot overwelving wordt ingediend. De totale breedte van de parking kan in dit geval worden overwelfd. Voor landbouwers, transportbedrijven, aannemers en de bijhorende percelen van deze bedrijven kan een overwelving worden toegestaan met gelijkgrondse kopmuren. In dit geval zullen de aanvragen bekeken worden in het kader van de omzendbrief met betrekking tot de vaststelling van de code van goede praktijk voor de aanleg van openbare riolen en individuele voorbehandelingsinstallaties (omzendbrief d.d. 31 juli 1996). Het schepencollege beslist na advies van de technische dienst. Artikel 2 De toelating voor het overwelven van een gracht over een breedte van 7,5 meter wordt verleend onder de volgende voorwaarden: De overwelving zal worden uitgevoerd met betonbuizen met een inwendige diameter van minimum 40 cm, voorzien van een mofverbinding met uitwendige kraag. De betonbuizen De bodem van de overwelving zal worden aangelegd onder een éénvormig en vloeiend Langs de open zijden van de overwelving zal een kopmuur gemetst worden in metselwerk, ter plaatse gegoten in beton of geplaatst worden in prefabbeton. De waterafvoer van de waterloop dient tijdens de uitvoering van de werken steeds verzekerd te blijven.

2 Alvorens de werken aan te vatten, zal de aanvrager de technische dienst hiervan in kennis stellen. Minimum acht dagen vóór de aanvang van de werken wordt de politie op de hoogte gebracht en advies gevraagd teneinde de kennis te hebben voor wat betreft de te nemen voorzorgsmaatregelen inzake wegsignalisatie en omleiding tijdens de werkzaamheden. Het schepencollege wordt bij het begin en einde der werken hiervan schriftelijk verwittigd. Bij het beëindigen der werken zal de technische dienst verwittigd worden voor een gebeurlijke controle. Artikel 3 De toelating voor het overwelven van een gracht over een breedte groter dan 7,5 meter of voor een volledige overwelving, wordt verleend onder de volgende voorwaarden: De overwelving zal worden uitgevoerd met betonbuizen met een inwendige diameter van minimum 40 cm, voorzien van een mofverbinding met uitwendige kraag. De betonbuizen De bodem van de overwelving zal worden aangelegd onder een éénvormig en vloeiend Er zullen op een volledige overwelving inspectieputten gebouwd worden (om de 50 meter) volgens de regels der kunst, hetzij geprefabriceerd in beton, hetzij in baksteenmetselwerk van minimum één steen dik op een betonfundering van twintig cm dikte. Het baksteenmetselwerk zal zowel in- als uitwendig worden bezet met een waterdichte cementbepleistering van anderhalve cm dik en delen in aanraking met de grond ingestreken met twee lagen koolteer. De inspectieputten zullen worden afgedekt met dekselplaten in gewapend beton voorzien van een toegangsopening van 0,70 m. Na op de hoogte van het maaiveld te zijn gebracht met ongeveer vijftien cm regelingsmetselwerk zullen de toegangsopeningen worden afgedekt met gietijzeren putranden met afneembare deksels 0,70 m, van het type zoals door de gemeente wordt gebruikt bij uitvoering van de rioleringswerken. Teneinde de afwatering van de wegverharding bij een volledige overwelving te verzekeren van de aan de overwelving palende buurtweg, zal langsheen de wegverharding een betonnen straatgoot aangelegd worden van 0,30 m breed en 0,20 m dik, hetzij 0,30 x 0,20 x 0,50 m, op een magerbetonfundering van vijftien cm dik. Op het laagste punt, om de 25 à 30 meter, zullen rioolontvangers met smeedijzeren rooster worden geplaatst. De rioolontvanger zal worden aangesloten op de overwelving door middel van grésbuizen met een inwendige diameter van vijftien cm en voorzien van een ingekleefd dichting of PVC-buizen. De aansluiting op de overwelving dient met de nodige zorg en volgens de regels van de kunst te worden uitgevoerd. Bestaande afvoeren die in de gracht uitmonden zullen worden aangesloten op de nieuwe (volledige) overwelving. Eventuele huisaansluitingen worden voorzien van een sifonputje met betondeksel (prefab), te plaatsen achter de rooilijn op tien cm stabilisé. Aanleggen op tien cm stabilisé van de nodige grésbuizen vijftien cm voor de aansluitingen van sifonputjes en rioolkolken, met inbegrip van het boren van een aansluitgat in de hoofdleiding.

3 Langs de open zijden van de overwelving zal een kopmuur gemetst worden in metselwerk, ter plaatse gegoten in beton of geplaatst worden in prefabbeton. De waterafvoer van de waterloop dient tijdens de uitvoering van de werken steeds verzekerd te blijven. Alvorens de werken aan te vatten, zal de aanvrager de technische dienst hiervan in kennis stellen. Minimum acht dagen vóór de aanvang van de werken wordt de politie op de hoogte gebracht en advies gevraagd teneinde de kennis te hebben voor wat betreft de te nemen voorzorgsmaatregelen inzake wegsignalisatie en omleiding tijdens de werkzaamheden. Het schepencollege wordt bij het begin en einde der werken hiervan schriftelijk verwittigd. Bij het beëindigen der werken zal de technische dienst verwittigd worden voor een gebeurlijke controle. De liggingsplannen van de nutsleidingen zullen, indien noodzakelijk bij volledige overwelvingen, door de aanvrager opgevraagd worden bij de nutsmaatschappijen. De aansluitingen van de nutsleidingen (huisaansluitingen gas, water en elektriciteit) worden door de aanvrager vooraf bloot gemaakt. Artikel 4 De afgeleverde vergunning blijft één jaar geldig. Mits gemotiveerde schriftelijke aanvraag kan deze vergunning verlengd worden met maximaal één jaar. Artikel 5 De bestaande overwelvingen dienen terzelfder tijd verwijderd te worden. Artikel 6 De aanvrager blijft verantwoordelijk voor de aangelegde materialen en hij kan geen schadevergoeding eisen indien de buizen om reden van openbaar nut door het gemeentebestuur worden verwijderd. Artikel 7 Voor zover hiervoor door andere wetten, decreten, algemene of provinciale verordeningen geen bijzondere straffen zijn uitgevaardigd, worden de inbreuken op de bepalingen van deze verordening bestraft met politiestraffen. Binnen een door hem vast te stellen termijn kan de politierechter bovendien het herstel van de overtreding bevelen. In geval van niet-uitvoering, zal het gemeentebestuur hiervoor instaan op kosten van de overtreder. Artikel 8 De gemeentelijke verordening treedt in werking vanaf 1 juli De gemeentelijke verordening over overwelvingen van 19 december 2002 wordt opgeheven op 30 juni 2007.

4 Artikel 9 Dit reglement wordt bekendgemaakt op de wijze voorzien in het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en wordt in afwijking op artikel 187 van het gemeentedecreet van kracht op 1 juli Artikel 10 Afschrift van deze verordening zal ter kennisgeving gezonden worden naar: de heer gouverneur; de griffie van de rechtbank van eerste aanleg; de griffie van de politierechtbank; de politiezone. VERGUNNING Overwelvingen langsheen bebouwde percelen binnen het volgens het Gewestplan gelegen woongebied en woonuitbreidingsgebied kunnen uitgevoerd worden volgens de richtlijnen van de technische dienst volledig op kosten van de aanvrager door een erkend aannemer en volgens de regels der kunst. In het gebied dat volgens het Gewestplan niet is gelegen in woon- of woonuitbreidingsgebied, worden in principe geen volledige overwelvingen toegestaan en wordt enkel een vergunning afgeleverd voor de overwelving van een oprit (7,5 meter). Hier kan van afgeweken worden voor handelaars of zelfstandigen die een zaak uitbaten op het perceel waarvoor de aanvraag tot overwelving wordt ingediend. De totale breedte van de parking kan in dit geval worden overwelfd. Voor landbouwers, transportbedrijven, aannemers en de bijhorende percelen van deze bedrijven kan een overwelving worden toegestaan met gelijkgrondse kopmuren. In dit geval zullen de aanvragen bekeken worden in het kader van de omzendbrief met betrekking tot de vaststelling van de code van goede praktijk voor de aanleg van openbare riolen en individuele voorbehandelingsinstallaties (omzendbrief d.d. 31 juli 1996) Het schepencollege beslist na advies van de technische dienst. 1. De toelating voor het overwelven van een gracht over een breedte van 7,5 meter wordt verleend onder de volgende voorwaarden: * De overwelving zal worden uitgevoerd met betonbuizen met een inwendige diameter van minimum 40 cm, voorzien van een mofverbinding met uitwendige kraag. De betonbuizen * De bodem van de overwelving zal worden aangelegd onder een éénvormig en vloeiend

5 Langs de open zijden van de overwelving zal een kopmuur gemetst worden in metselwerk, ter plaatse gegoten in beton of geplaatst worden in prefabbeton. De waterafvoer van de waterloop dient tijdens de uitvoering van de werken steeds verzekerd te blijven. * Alvorens de werken aan te vatten, zal de aanvrager de technische dienst hiervan in kennis stellen. Minimum acht dagen vóór de aanvang van de werken wordt de politie op de hoogte gebracht en advies gevraagd teneinde de kennis te hebben voor wat betreft de te nemen voorzorgsmaatregelen inzake wegsignalisatie en omleiding tijdens de werkzaamheden. * Het schepencollege wordt bij het begin en einde der werken hiervan schriftelijk verwittigd. * Bij het beëindigen der werken zal de technische dienst verwittigd worden voor een gebeurlijke controle. De toelating voor het overwelven van een gracht over een breedte groter dan 7,5 meter of voor een volledige overwelving, wordt verleend onder de volgende voorwaarden: * De overwelving zal worden uitgevoerd met betonbuizen met een inwendige diameter van minimum 40 cm, voorzien van een mofverbinding met uitwendige kraag. De betonbuizen * De bodem van de overwelving zal worden aangelegd onder een éénvormig en vloeiend * Er zullen op een volledige overwelving inspectieputten gebouwd worden (om de 50 meter) volgens de regels der kunst, hetzij geprefabriceerd in beton, hetzij in baksteenmetselwerk van minimum één steen dik op een betonfundering van twintig cm dikte. Het baksteenmetselwerk zal zowel in- als uitwendig worden bezet met een waterdichte cementbepleistering van anderhalve cm dik en delen in aanraking met de grond ingestreken met twee lagen koolteer. De inspectieputten zullen worden afgedekt met dekselplaten in gewapend beton voorzien van een toegangsopening van 0,70 m. Na op de hoogte van het maaiveld te zijn gebracht met ongeveer vijftien cm regelingsmetselwerk zullen de toegangsopeningen worden afgedekt met gietijzeren putranden met afneembare deksels 0,70 m, van het type zoals door de gemeente wordt gebruikt bij uitvoering van de rioleringswerken. * Teneinde de afwatering van de wegverharding bij een volledige overwelving te verzekeren van de aan de overwelving palende buurtweg, zal langsheen de wegverharding een betonnen straatgoot aangelegd worden van 0,30 m breed en 0,20 m dik, hetzij 0,30 x 0,20 x 0,50 m, op een magerbetonfundering van vijftien cm dik. Op het laagste punt, om de 25 à 30 meter, zullen rioolontvangers met smeedijzeren rooster worden geplaatst. De rioolontvanger zal worden aangesloten op de overwelving door middel van grésbuizen met een inwendige diameter van vijftien cm en voorzien van een ingekleefd dichting of PVC-buizen. De aansluiting

6 op de overwelving dient met de nodige zorg en volgens de regels van de kunst te worden uitgevoerd. * Bestaande afvoeren die in de gracht uitmonden zullen worden aangesloten op de nieuwe (volledige) overwelving. Eventuele huisaansluitingen worden voorzien van een sifonputje met betondeksel (prefab), te plaatsen achter de rooilijn op tien cm stabilisé. Aanleggen op tien cm stabilisé van de nodige grésbuizen vijftien cm voor de aansluitingen van sifonputjes en rioolkolken, met inbegrip van het boren van een aansluitgat in de hoofdleiding. Langs de open zijden van de overwelving zal een kopmuur gemetst worden in metselwerk, ter plaatse gegoten in beton of geplaatst worden in prefabbeton. De waterafvoer van de waterloop dient tijdens de uitvoering van de werken steeds verzekerd te blijven. * Alvorens de werken aan te vatten, zal de aanvrager de technische dienst hiervan in kennis stellen. Minimum acht dagen vóór de aanvang van de werken wordt de politie op de hoogte gebracht en advies gevraagd teneinde de kennis te hebben voor wat betreft de te nemen voorzorgsmaatregelen inzake wegsignalisatie en omleiding tijdens de werkzaamheden. * Het schepencollege wordt bij het begin en einde der werken hiervan schriftelijk verwittigd. * Bij het beëindigen der werken zal de technische dienst verwittigd worden voor een gebeurlijke controle. * De liggingsplannen van de nutsleidingen zullen, indien noodzakelijk bij volledige overwelvingen, door de aanvrager opgevraagd worden bij de nutsmaatschappijen. De aansluitingen van de nutsleidingen (huisaansluitingen gas, water en elektriciteit) worden door de aanvrager vooraf bloot gemaakt Alvorens de werken aan te vatten, zal de aanvrager de technische dienst hiervan in kennis stellen. Minimum acht dagen vóór de aanvang van de werken wordt de politie op de hoogte gebracht en advies gevraagd teneinde de kennis te hebben voor wat betreft de te nemen voorzorgsmaatregelen inzake wegsignalisatie en omleiding tijdens de werkzaamheden. Het schepencollege wordt bij het begin en einde der werken hiervan schriftelijk verwittigd. Bij het beëindigen der werken zal de technische dienst verwittigd worden voor een gebeurlijke controle De liggingsplannen van de nutsleidingen zullen, indien noodzakelijk bij een volledige overwelving, door de aanvrager opgevraagd worden bij de nutsmaatschappijen. De aansluitingen van de nutsleidingen (huisaansluitingen gas, water en elektriciteit) worden door de aanvrager vooraf bloot gemaakt.

7 4. 4. De aanvrager blijft verantwoordelijk voor de aangelegde materialen en hij kan geen schadevergoeding eisen indien de buizen om redenen van openbaar nut door het gemeentebestuur worden verwijderd De bestaande overwelvingen dienen terzelfder tijd verwijderd te worden Voor zover hiervoor door andere wetten, decreten, algemene of provinciale verordeningen geen bijzondere straffen zijn uitgevaardigd, worden de inbreuken op de bepalingen van deze verordening bestraft met politiestraffen. Binnen een door hem vast te stellen termijn kan de politierechter bovendien het herstel van de overtreding bevelen. In geval van niet-uitvoering, zal het gemeentebestuur hiervoor instaan op kosten van de overtreder De afgeleverde vergunning blijft één jaar geldig. Mits gemotiveerd schriftelijke aanvraag bij het gemeentebestuur kan de vergunning verlengd worden met maximaal één jaar.

Aanvraag werken op openbaar domein

Aanvraag werken op openbaar domein Gemeente Herselt - Administratie Openbare Werken - Kerkstraat 1-2230 Herselt Tel 014/53.98.21 en 014/53.98.22 - fax 014/53.98.23 BTW: 0207.502.103 - e-mail: openbare.werken@herselt.be Aanvraag werken op

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 18 november 2004

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 18 november 2004 Basis besluit GEMEENTE BRECHT PROVINCIE ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 18 november 2004 Aanwezig : J. Janssens, burgemeester-voorzitter L. Meeussen, C. De bruyn, L. Kerstens,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen;

Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen; DE PROVINCIERAAD VAN W EST- VLAANDEREN, Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen; Gelet op het Decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud

Nadere informatie

13 Aanpassing gemeentelijke verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten.

13 Aanpassing gemeentelijke verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten. Provincie Vlaams-Brabant UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE LINTER Zitting van 20 december 2005 Aanwezig: Burgemeester-Voorzitter Schepenen Raadsleden Secretaris Verontschuldigd: Raadsleden

Nadere informatie

Aanvraag werken op openbaar domein. Overwelven van grachten met betonbuizen of verwijderen van betonbuizen

Aanvraag werken op openbaar domein. Overwelven van grachten met betonbuizen of verwijderen van betonbuizen Gemeente Herselt - Administratie Openbare Werken - Kerkstraat 1-2230 Herselt Tel 014/53.98.21 en 014/53.98.22 - fax 014/53.98.23 BTW: 0207.502.103 - e-mail: openbare.werken@herselt.be Aanvraag werken op

Nadere informatie

De Gemeenteraad in openbare zitting,

De Gemeenteraad in openbare zitting, De Gemeenteraad in openbare zitting, Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119 en 135 2; Overwegende dat het om redenen van openbare hygiëne, veiligheid en gezondheid aangewezen

Nadere informatie

Bijlagen bij politiereglement betreffende het afvoeren en lozen van afvalen hemelwater

Bijlagen bij politiereglement betreffende het afvoeren en lozen van afvalen hemelwater Bijlagen bij politiereglement betreffende het afvoeren en lozen van afvalen hemelwater Bijlage 1: technische specificaties huisaansluitputjes Wat de huisaansluitputjes betreft, waarover artikel 5 handelt,

Nadere informatie

REGLEMENTEN VAN INWENDIG BESTUUR BELEIDSDOMEIN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN

REGLEMENTEN VAN INWENDIG BESTUUR BELEIDSDOMEIN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN REGLEMENTEN VAN INWENDIG BESTUUR BELEIDSDOMEIN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN Inhoud BELEIDSDOMEIN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN... 2 AFDELING 1 - Reglement van inwendig bestuur betreffende de inname van

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: defintities Voor de

Nadere informatie

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014 Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 24/04/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN Gemeente Willebroek HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De begrippen en definities vermeld

Nadere informatie

Bijzondere politieverordening over de organisatie van activiteiten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 BIJLAGE

Bijzondere politieverordening over de organisatie van activiteiten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 BIJLAGE BIJLAGE Bijzondere politieverordening over de organisatie van activiteiten tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25 mei 2016 Bekendgemaakt op Inhoudstafel Hoofdstuk

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

Al aan riolering gedacht?

Al aan riolering gedacht? Al aan riolering gedacht? www.pidpa.be Inleiding Van aanvraag tot aansluiting in 6 stappen Beste bouwer of verbouwer Een riolering is meer dan een simpele buis in de grond; vaak is het een combinatie van

Nadere informatie

Bewonersvergadering Riolering- en wegeniswerken in wijk St. Martinus te Zoersel

Bewonersvergadering Riolering- en wegeniswerken in wijk St. Martinus te Zoersel 19/02/2019 Bewonersvergadering Riolering- en wegeniswerken in wijk St. Martinus te Zoersel ~ uitvoering 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling van het project in uitvoering Fasering Timing 2. Reglement inritten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Definities

Hoofdstuk 1: Definities OPGELET: De Vlaamse Regering heeft op 5 juli 2013 deze nieuwe verordening hemelwater definitief goedgekeurd. Het besluit treedt in werking op 1 januari 2014. Hieronder vindt u de tekst die van toepassing

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE NIET-GEKLASSEERDE WATERLOPEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE NIET-GEKLASSEERDE WATERLOPEN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE NIET-GEKLASSEERDE WATERLOPEN Hoofstuk I: Instandhouding en onderhoud van niet-geklasseerde onbevaarbare waterlopen. Artikel 1. In onderhavig reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een speciale machtiging voor het schenken van sterke dranken bij de uitbating van occasionele drankgelegenheden

Reglement voor het bekomen van een speciale machtiging voor het schenken van sterke dranken bij de uitbating van occasionele drankgelegenheden Reglement voor het bekomen van een speciale machtiging voor het schenken van sterke dranken bij de uitbating van occasionele drankgelegenheden Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 juni 2018 Bekendgemaakt

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 oktober 2015 MENS EN SAMENLEVING Samenstelling: Aanwezig: de heer Wout Maddens, schepen; mevrouw Catherine Waelkens, schepen; de

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT

PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT Goedgekeurd door Sectorcomité Noord Sibelgas 16.12.2014 PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN Onderhavig reglement legt de modaliteiten vast met betrekking tot de aanleg en de oprichting

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO VERSTRAETEN BVBA Glimwormlaan 14 1910 Kampenhout Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 24 oktober 2016 Uw kenmerk Mail dd 27/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0777 Fax

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN PROVINCIE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VLAAMS-BRABANT ZITTING van 13 MEI 2015 Aanwezig : MM. Albert Beerens, burgemeester-voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre

Nadere informatie

Perceelswerken NU! Tope Tegoare Oproep 2014 SUBSIDIEREGLEMENT

Perceelswerken NU! Tope Tegoare Oproep 2014 SUBSIDIEREGLEMENT Landinrichtingsproject Jabbeke Wingene Inrichtingsplan Groenhove Vrijgeweid Perceelswerken NU! Tope Tegoare Oproep 2014 SUBSIDIEREGLEMENT Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wie kan de subsidie aanvragen?... 2

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

districtscollege Borgerhout Zitting van 17 december 2012

districtscollege Borgerhout Zitting van 17 december 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Borgerhout Zitting van 17 december 2012 Besluit GOEDGEKEURD B-punten district Borgerhout Samenstelling De heer Wouter Vanbesien, voorzitter districtscollege

Nadere informatie

De raad zendt hiervan binnen achtenveertig uren een afschrift aan de bestendige deputatie van de provincieraad.

De raad zendt hiervan binnen achtenveertig uren een afschrift aan de bestendige deputatie van de provincieraad. DE NIEUWE GEMEENTEWET ( Laatste aanpassing : Wet van 25 april 2007 - B.S. 11 mei 2007 ) Titel II - Bevoegdheden Hoofdstuk I - Bevoegdheden van de gemeenteraad Art. 117. [ ] (Art. 117 gewijzigd bij W. 27.5.1989

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen RIO-LEREN Rioleringsaansluitingen Johan Nysen 17 november 2015 Huisaansluitingen In de beginfase was de controle op huisaansluitingen beperkt tot visueel toezicht van de rio-toezichter (materialen, hulpstukken,

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 10 MAART 1999. - Omzendbrief OW98/4 betreffende aanleg van riolen langs gewestwegen. - Deelname in de kosten door de administratie Wegen en Verkeer (AWV). - Trefwoorden

Nadere informatie

Toelichting - ALGEMENE AANVULLINGEN GEMEENTELIJKE RIOLERINGSWERKEN

Toelichting - ALGEMENE AANVULLINGEN GEMEENTELIJKE RIOLERINGSWERKEN Toelichting - ALGEMENE AANVULLINGEN GEMEENTELIJKE RIOLERINGSWERKEN ALGEMENE AANVULLINGEN GEMEENTELIJKE RIOLERINGSWERKEN Opgemaakt door de verschillende rioleringsbeheerders (Aquafin, Infrax, Hydrorio,

Nadere informatie

Technische voorschriften privéwaterafvoer

Technische voorschriften privéwaterafvoer Technische voorschriften privéwaterafvoer website: www.pidpa.be contactcenter: 0800-90 300 op werkdagen: van 8 tot 17 uur voor dringende zaken: 24 u op 24, 7 dagen op 7 fax: 03-260 60 03 e-mail: hoofdkantoor:

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 29 september 2016 Uw kenmerk Mail dd 08/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0724

Nadere informatie

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Tom Deweirdt,Projectmanager Aquafin Dave Delrue, Projectmanager Farys 01/12/2016 Werken aan zuiver water 1. Waarom deze werken? 2. Wat gaat er

Nadere informatie

Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2;

Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2; 1 Model van politieverordening op de begraafplaats(en) Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119, 119bis, 133 en 135, 2; Gelet op de artikelen 15bis, 2, tweede lid, 23bis en 32 van

Nadere informatie

Art. 3 Een retributie is verschuldigd door de aanvrager van volgende werkzaamheden:

Art. 3 Een retributie is verschuldigd door de aanvrager van volgende werkzaamheden: Retributiereglement voor het uitvoeren van werken voor derden op de publieke ruimte en de financiële waarborg als voorwaarde bij de stedenbouwkundige vergunning Goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 27 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 27 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING BESTUUR DER STAD RONSE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 27 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING 3. POLITIEVERORDENING RONDE VAN VLAANDEREN BETREFFENDE RANDACTIVITEITEN ROND DE DOORTOCHT VAN DE

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

Hoofdstuk V : Maximale afkoppeling en hergebruik van hemelwater

Hoofdstuk V : Maximale afkoppeling en hergebruik van hemelwater Gemeente Hamme Gemeentelijke verordening betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater, de verplichte aansluiting op de openbare riolering en de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 10.12.2014, IMEA 17.12.2014, Imewo 9.12.2014, Intergem 11.12.2014, Iveka 18.12.2014, Iverlek 12.12.2014 en door Sectorcomité Noord Sibelgas 16.12.2014 PRIVE-VERKAVELING

Nadere informatie

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering Waar zijn de werken gepland? De werken zijn voorzien:

Nadere informatie

De werken worden uitgevoerd, hetzij door de stadsdiensten, hetzij door een openbare of private onderneming, op last van het stadsbestuur.

De werken worden uitgevoerd, hetzij door de stadsdiensten, hetzij door een openbare of private onderneming, op last van het stadsbestuur. Gemeenteraad 16 december 2013 Gemeentebelasting op de wegbedekking (2014-2018). Artikel 1: 1. Worden onderworpen aan een jaarlijkse belasting strekkend tot gedeeltelijke terugbetaling van de door de gemeente

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET PLAATSEN VAN TERRASSEN, HET OPHANGEN VAN ZONNETENTEN EN HET INPLANTEN VAN RIJWIELVOORZIENINGEN OP HET OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT VOOR HET PLAATSEN VAN TERRASSEN, HET OPHANGEN VAN ZONNETENTEN EN HET INPLANTEN VAN RIJWIELVOORZIENINGEN OP HET OPENBAAR DOMEIN Reglement GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS REGLEMENT VOOR HET PLAATSEN VAN TERRASSEN, HET OPHANGEN VAN ZONNETENTEN EN HET INPLANTEN VAN RIJWIELVOORZIENINGEN OP HET OPENBAAR DOMEIN Hoofdstuk 1: Definities Artikel

Nadere informatie

GOEDKEURING WIJZIGING GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING AFVALWATER, RIOLERING EN BAANGRACHTEN

GOEDKEURING WIJZIGING GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING AFVALWATER, RIOLERING EN BAANGRACHTEN GOEDKEURING WIJZIGING GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING AFVALWATER, RIOLERING EN BAANGRACHTEN Besluit: met 25 stemmen ja (eenparig). Artikel 1 De gemeentelijke stedenbouwkundige verordening voor

Nadere informatie

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 09/06/2015 Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling van het project 2. Detail voorstelling (door studiebureau) 3. Voorstelling

Nadere informatie

Aansluiting aan het openbare rioleringsnet Aanvraagformulier

Aansluiting aan het openbare rioleringsnet Aanvraagformulier Aansluiting aan het openbare rioleringsnet Aanvraagformulier De aanvrager Naam : Straat en huisnummer (woonadres) : Postnummer en gemeente : Telefoon/gsm : Emailadres : vraagt om een privaat rioleringsstelsel

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362335 Dossier: OV17111 Documentnummer: 362335BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 28 juni 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( )

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( ) dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels (2014-2019) juridisch kader Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, in het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen

Huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen Huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. 1. Op de gemeentelijke begraafplaatsen worden concessies verleend. Deze hebben betrekking op: ofwel een perceel

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Retributies en belastingen. Opheffen en opnieuw vaststellen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

WESTERLO Parel van de Kempen

WESTERLO Parel van de Kempen WESTERLO Parel van de Kempen Politieverordening bii hoogdringendheid: veiligheidsmaatregelen BMX-wedstriid op Sporta Geneinde. op zaterdag 2 en zondag 22 oktober 20 7 De burgemeester De secretaris Gelet

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het bekomen van een gemeentelijke premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie te Wingene

Aanvraagformulier voor het bekomen van een gemeentelijke premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie te Wingene Aanvraagformulier voor het bekomen van een gemeentelijke premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie te Wingene AANVRAAGFORMULIER (in tweevoud in te dienen bij de milieudienst, Oude

Nadere informatie

Voorbeelden berekeningen

Voorbeelden berekeningen GEWESTELIJKE HEMELWATERVERORDENING 1. Aanleg van niet overdekte constructies in zij- en achtertuin met een totale opp. van max. 80m² is niet vergunningsplichtig en valt buiten het toepassingsgebied van

Nadere informatie

Wegen- en rioleringswerken Rozenlaan - Resedalaan

Wegen- en rioleringswerken Rozenlaan - Resedalaan Farys Gemeente LIEDEKERKE Wegen- en rioleringswerken Rozenlaan - Resedalaan AGENDA Inleiding door het gemeentebestuur van Liedekerke (Luc Wynant, burgemeester) (Dirk Lodewijk, schepen openbare werken)

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Appelmans Immo Keizersplein 71 9300 Aalst Uw bericht van: 1 oktober 2018 Uw kenmerk: 1/10/2018-1- Onze referte: 21761 Datum: 2 oktober 2018 Contactpersoon: Leen Guns Stedenbouwkundig uittreksel Geachte

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis -

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering dag maand 2013 Project Bonheiden: Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer 2012-0544 d.d.23 augustus 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad datum zitting agendapunt nr. 18/12/2017 Openbare vergadering 23 Uitbreiding politieverordening overlast: inname openbaar domein - winkelwaren en reclame. Artikel 1: Onder 'Afdeling

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam HAECK BERT Adres Kalishoekstraat(MEL) 29 9120 Melsele (Beveren) Uw bericht van: 13 oktober 2017 Uw kenmerk: 2170262 mvdj Ons kenmerk: 007581/003-2017/487

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Private verkaveling. Kop van 't Sas. Goedkeuring wegentracé.

Nadere informatie

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties REGLEMENT Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING Art. 1. Met ingang van 12 februari 2015 voor een termijn tot en met 31 december 2018 wordt een belasting geheven

Nadere informatie

Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen

Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen De laatste maanden rijzen vragen omtrent de toepassing van artikel 4.2.25 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Pidpa-rioleringen Brecht

Pidpa-rioleringen Brecht RIOLERINGSWERKEN ROMMERSHEIDE TREMELHEIDE iov Pidpa-rioleringen Brecht Infomoment bewoners 18 april 2017 AGENDA Voorwoord burgemeester Luc Aerts ARCADIS - toelichting over ontwerp, timing en fasering PIDPA-rioleringen

Nadere informatie

Gemeentebestuur Schoten

Gemeentebestuur Schoten Vergadering GEMEENTERAAD - Besluit Datum 15 december 2016 Dienst Integrale Veiligheid Auteur Tom Bresseleers Uniek nummer 201603979 Titel Algemeen Politiereglement Schoten TOELICHTING/VERSLAG VOOR DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 16 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 16 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 16 Wegeniswerken te Zingem 11 oktober 2014. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie

Nadere informatie

De kosten voor onderhouds-, herstellings- of vernieuwingswerken worden niet teruggevorderd.

De kosten voor onderhouds-, herstellings- of vernieuwingswerken worden niet teruggevorderd. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen van 25 mei 2016 Aanwezig Jan Seynhaeve, burgemeester Mathieu Desmet, Geert Breughe, Lobke Maes, Bernard Galle, Stijn Tant, Marie

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lebbeke

Gemeentebestuur Lebbeke Gemeentebestuur Lebbeke Stedenbouwkundig uittreksel / Vastgoedinformatie Uw kenmerk Ons kenmerk Immo Tinis - ID48 17-016 054700003042 A. Identificatie A.1. Identificatie van de aanvrager Naam Tinis Adres

Nadere informatie

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw Inhoud De nutsleidingen binnenbrengen... 3 Definities... 3 De wachtbuizen... 3 De energiebocht/energiesteen plaatsen... 4 Energiebocht voor opstelling op

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 Politieverordening Ronde van Vlaanderen betreffende randactiviteiten rond

Nadere informatie

stad brugge woondienst

stad brugge woondienst stad brugge woondienst GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET AFKOPPELEN VAN DE HEMELWATERAFVOER VAN HET GEMEENTELIJK RIOLERINGSNET EN HET GEBRUIK VAN HEMELWATER BIJ BESTAANDE

Nadere informatie

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 339696 Dossier: OV16160 Documentnummer: 339696BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitvoeren

Nadere informatie

Gemeenteraad versie 8 september 2005 1 /6

Gemeenteraad versie 8 september 2005 1 /6 Art. 1. Definities - Afvalwater: water waarvan de houder zich ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen, met uitzondering van niet-verontreinigd hemelwater; - Hemelwater: verzamelnaam

Nadere informatie

Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011. www.mebumar.be

Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011. www.mebumar.be Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011 Programma 1. Verwelkoming Gemeente Hulshout 2. Voorstelling Hidrorio Gemeentelijke rioleringsbeheerder Pidpa/Hidrorio 3. Toelichting bij het ontwerp Studiebureau

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

INDUSTRIËLE VERKAVELING ELEKTRICITEIT VAN TOEPASSING VOOR ONDERNEMINGEN MET EEN VERMOGEN VAN MAXIMUM 1 MVA

INDUSTRIËLE VERKAVELING ELEKTRICITEIT VAN TOEPASSING VOOR ONDERNEMINGEN MET EEN VERMOGEN VAN MAXIMUM 1 MVA Goedgekeurd door Sectorcomité Noord Sibelgas 16.12.2014 INDUSTRIËLE VERKAVELING ELEKTRICITEIT VAN TOEPASSING VOOR ONDERNEMINGEN MET EEN VERMOGEN VAN MAXIMUM 1 MVA ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN Onderhavig reglement

Nadere informatie

De werken worden uitgevoerd, hetzij door de stadsdiensten, hetzij door een openbare of private onderneming, op last van het stadsbestuur.

De werken worden uitgevoerd, hetzij door de stadsdiensten, hetzij door een openbare of private onderneming, op last van het stadsbestuur. Gemeenteraad 16 december 2013 Gemeentebelasting op de voetpadbedekking (2014-2018). Artikel 1: 1. Worden onderworpen aan een jaarlijkse belasting strekkend tot gedeeltelijke terugbetaling van de door de

Nadere informatie

Verstedelijking en overstromingen, oplossingen in prefab beton

Verstedelijking en overstromingen, oplossingen in prefab beton Verstedelijking en overstromingen, oplossingen in prefab beton Overstromingen 2 Verstedelijking Waar moet het water naartoe? We zien een lineaire stijging van de bebouwde oppervlakte, vertelt dr. Poelmans.

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Algemeen reglement op de gemeentelijke administratieve sancties van toepassing op overtredingen op het stilstaan en parkeren en op de overtredingen

Nadere informatie

ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN

ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Er wordt voor de aanslagjaren 2018 tot en met 2019 jaarlijks een

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 juli 2016 Afdeling Vrije tijd - Evenementen 24 2016_CBS_00251 Politieverordeningen - Politieverordening stadsrun Droeshout op 16

Nadere informatie

Verbeteringswerken en aanleg fietspaden langs OUDENAARDSEWEG-deel

Verbeteringswerken en aanleg fietspaden langs OUDENAARDSEWEG-deel Farys Gemeente WORTEGEM-PETEGEM Verbeteringswerken en aanleg fietspaden langs OUDENAARDSEWEG-deel AGENDA Inleiding door het gemeentebestuur (W. D Hondt, schepen openbare werken) Toelichting ontwerpplannen

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle,Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

DEPARTEMENT RUMODO - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DIENSTEN VAN TECHNISCHE AARD.

DEPARTEMENT RUMODO - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DIENSTEN VAN TECHNISCHE AARD. gh DEPARTEMENT RUMODO - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DIENSTEN VAN TECHNISCHE AARD. Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 van de prestatie Artikel 1 De Stad

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 21 juni 2018 Openbare werken - Mobiliteit 20 2018_CBS_01079 Politieverordeningen inzake verkeer - Werchter Classic - 14 juli 2018 -

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De opdracht is een samengevoegde opdracht in de zin van artikel 38 van de Wet van 15 juni 2006

gemeenteraad Besluit De opdracht is een samengevoegde opdracht in de zin van artikel 38 van de Wet van 15 juni 2006 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00203 Onderwerp: Overheidsopdracht werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in diverse straten op het grondgebied

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Het besluit treedt in werking op 1 februari 2005.

Het besluit treedt in werking op 1 februari 2005. besluit van de Vlaamse regering van 1 oktober 2004 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratie-voorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden

Nadere informatie