Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stappenplan Digitale (incasso)machtiging"

Transcriptie

1 Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Het proces rondom de digitale machtiging bestaat uit twee afzonderlijke stappen; het invoeren van de betaalgegevens en het bevestigen van de digitale machtiging (nadat de instelling de hoogte van het collegegeld heeft doorgegeven). Betalen via een digitale machtiging is mogelijk als: je 18 jaar of ouder bent op het moment dat het bedrag geïncasseerd wordt je bank in het SEPA-gebied is gevestigd (Welke landen (naast Nederland) in het SEPA gebied liggen, vind je hier). Ben je (nog) geen 18? Dan kun je ervoor kiezen om iemand anders voor je te laten betalen. Deze persoon moet ook een rekening in het SEPAgebied én een eigen DigiD hebben. BETAALPROCES DIGITALE MACHTIGING WANNEER JIJZELF BETAALT: Digitale incassomachtiging (DIM) Met een digitale incassomachtiging geef je via de betaalomgeving van je bank toestemming aan je hogeschool of universiteit om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Het afgeven van een DIM werkt net als ideal. Nadat je in Studielink je bank hebt geselecteerd word je omgeleid naar de internetbankieromgeving van je bank en vul je de gevraagde gegevens in. Hierna kom je weer terug op de site van Studielink. Betalen via een digitale incassomachtiging is mogelijk als: je 18 jaar of ouder bent (niet bij alle banken noodzakelijk) je onderwijsinstelling deze betaalwijze heeft geactiveerd jouw bank en die van de onderwijsinstelling het incassomachtigen ondersteunen (nog niet alle Nederlandse banken ondersteunen DIM). Welke banken DIM ondersteunen kun je hier nalezen: (onder licenties > licentie- en certificaathouders MSP Incassomachtigen > Debet Instellingen Incassomachtigen). Ben je (nog) geen 18? Dan kun je ervoor kiezen om iemand anders voor je te laten betalen. Deze persoon moet ook aangesloten zijn bij een bank die DIM ondersteunt én daarnaast een eigen DigiD hebben. BETAALPROCES DIGITALE INCASSOMACHTIGING (DIM) WANNEER JIJZELF BETAALT: Stap 1: Ga naar <Mijn To Do lijst> en klik op <Voer je betaalgegevens in>. (Dit is pas mogelijk nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor de opleiding en je onderwijsinstelling deze optie heeft opengezet). Stap 1: Ga naar <Mijn To Do lijst> en klik op <Voer je betaalgegevens in>. (Dit is pas mogelijk nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor de opleiding en je onderwijsinstelling deze optie heeft opengezet).

2 Stap 2: Selecteer het vestigingsland van je bank. Stap 3: Nadat je het land hebt ingevuld, kies je voor de betaalwijze <Digitale (incasso)machtiging>. Geef vervolgens aan of jij zelf betaalt, of dat een ander betaalt en of er wel of niet in termijnen betaald wordt. Stap 4: Daarna selecteer je je eigen bank in het veld <Bank>. Ondersteunt jouw bank of de bank van de onderwijsinstelling geen DIM? Dan start vanzelf het proces voor digitale machtiging. Je moet dan namelijk <Gegevens rekeninghouder> invullen. Stap 2: Selecteer het vestigingsland van je bank. Stap 3: Nadat je het land hebt ingevuld, kies je voor de betaalwijze <Digitale (incasso)machtiging>. Let op: heb je al eerder een digitale incassomachtiging afgegeven? Kies dan voor de optie Gebruik digitale incassomachtiging van vorig jaar (wordt alleen zichtbaar als je al eerder een digitale incassomachtiging hebt afgegeven). Geef vervolgens aan of jij zelf betaalt, of dat een ander betaalt en of er wel of niet in termijnen betaald wordt. Stap 4: Daarna selecteer je je eigen bank in het veld <Bank>. Als jouw bank en de bank van de onderwijsinstelling digitale incassomachtiging ondersteunen, dan verschijnt het icoontje samen met de tekst Incassomachtiging via uw bank en is de betaalwijze DIM gestart.

3

4 LET OP I: als (ook) de bank van de onderwijsinstelling geen DIM ondersteunt, dan wordt het veld <Bank> niet getoond en kunnen de <Gegevens rekeninghouder> direct ingevuld worden. LET OP II: Kies bij <Bank> alleen voor 'Overig' als je bank niet in het lijstje staat. Stap 5: Vul bij <Gegevens rekeninghouder> de gevraagde gegevens in. Stap 6: Controleer de gegevens bij <Adresgegevens rekeninghouder>. Stap 5: Controleer de gegevens bij <Adresgegevens rekeninghouder>. Beantwoord de eventuele <Instellingspecifieke vragen>. Het invullen ervan kan (afhankelijk van het aantal vragen), ongeveer 10 minuten duren. Als je dat hebt gedaan klik je op <Bevestigen>. Stap 6: Je wordt nu omgeleid naar de internetbankieromgeving van je bank. Vul hier de benodigde gegevens in om de machtiging af te geven. Vervolgens kom je opnieuw op de Studielink-pagina. Beantwoord de eventuele <Instellingspecifieke vragen>. Het invullen ervan kan (afhankelijk van het aantal vragen), ongeveer 10 minuten duren. Als je dat hebt gedaan klik je op <Bevestigen>. Let op: Je hebt nu de betaalgegevens ingevuld, maar de digitale machtiging is nog niet bevestigd! Stap 7: Zodra je de digitale machtiging kunt bevestigen ontvang je opnieuw bericht en krijg je een nieuwe To Do actie <Bevestig je digitale machtiging>. Ga naar Mijn Studielink Mijn To Do Lijst en klik op <Bevestig je digitale machtiging> Je digitale incassomachtiging is nu bevestigd en je kunt terugkeren naar je Mijn Studielink pagina. Je ontvangt een bevestiging per en in je Studielink-account. De situatie waarin iemand anders betaalt wordt op pagina 7 en verder beschreven. Stap 8: In de nieuwe pagina opent jouw digitale machtigingsovereenkomst met daarin de hoogte van het collegegeld. Loop nogmaals alle gegevens na alvorens deze te bevestigen. Controleer ook het overzicht van de machtigingsgegevens dat daarna in beeld komt en zet vervolgens een vinkje onderaan de pagina bij <Ik verklaar hierbij > en druk op <Bevestigen>.

5

6

7 Je digitale machtiging is nu bevestigd en je kunt terugkeren naar je Mijn Studielink pagina. Je ontvangt bericht in je Studielink-account dat de digitale machtiging is bevestigd.

8 WANNEER IEMAND ANDERS BETAALT: Stap 4: Als je gekozen hebt voor <Digitale (incasso)machtiging> (en <Iemand anders betaalt>) dan selecteer je na het invullen van de gewenste betaaltermijn(en) je eigen bank in het veld <Bank>. Ondersteunt jouw bank of de bank van de onderwijsinstelling geen DIM? Dan start vanzelf het proces voor digitale machtiging. WANNEER IEMAND ANDERS BETAALT: Stap 4: Nadat je het land hebt ingevuld kies je voor de betaalwijze <Digitale (incasso)machtiging> en voor <Iemand anders betaalt>. Geef ook aan of deze persoon het collegegeld in termijnen of in één keer wil betalen.

9

10 Bij sommige instellingen moet je nog een of meerdere instellingspecifieke vragen beantwoorden. Het invullen ervan kan (afhankelijk van het aantal vragen), ongeveer 10 minuten duren. Als je dat hebt gedaan klik je op <Bevestigen>. Stap 5: Jij (de student) zult nu een ontvangen op het in Studielink bekende adres. Hierin staan instructies hoe degene die jouw collegegeld zal betalen, de digitale machtiging kan bevestigen. Stuur de direct door aan deze persoon en vraag hem of haar de machtiging zo spoedig mogelijk te bevestigen. Deze persoon heeft hiervoor zijn of haar DigiD gegevens nodig. Je vindt het bericht met instructies ook in <Mijn ontvangen berichten> in je Studielink account. Totdat de digitale machtiging bevestigd is, heb je in je Mijn To Do Lijst een actie <Digitale machtiging laten bevestigen>. Als je deze aanklikt kun je opnieuw het bericht met instructies doorsturen aan degene die jouw collegegeld gaat betalen. Bij sommige instellingen moet je nog een of meerdere instellingspecifieke vragen beantwoorden. Het invullen ervan kan (afhankelijk van het aantal vragen), ongeveer 10 minuten duren. Als je dat hebt gedaan klik je op <Bevestigen>. Stap 5: Jij (de student) zult nu een ontvangen op het in Studielink bekende adres. Hierin staan instructies hoe degene die jouw collegegeld zal betalen, de digitale incassomachtiging kan bevestigen. Stuur de direct door aan deze persoon en vraag hem of haar de incassomachtiging zo spoedig mogelijk te bevestigen. Deze persoon heeft hiervoor zijn of haar DigiD gegevens nodig. Je vindt het bericht met instructies ook in <Mijn ontvangen berichten> in je Studielink-account. Totdat de digitale incassomachtiging bevestigd is, heb je in je Mijn To Do Lijst een actie <Digitale machtiging laten bevestigen>. Als je deze aanklikt kun je opnieuw het bericht met instructies doorsturen aan degene die jouw collegegeld gaat betalen. Stap 6: Let op, zorg dat alle Studielink vensters gesloten zijn voordat de betaler de machtiging gaat bevestigen. De persoon die het collegegeld zal betalen opent de link in de , logt in met zijn/haar EIGEN DigiD en vult de activeringscode in (niet overtypen, maar kopiëren/plakken om fouten te voorkomen). De pagina <Digitale machtiging bevestigen> opent. Hier vult de persoon die gaat betalen alle gevraagde gegevens in en drukt op <Bevestigen>. Stap 6: Let op, zorg dat alle Studielink vensters gesloten zijn voordat deze persoon de machtiging gaat bevestigen. De persoon die het collegegeld zal betalen opent de link in de , logt in met zijn/haar EIGEN DigiD en vult de activeringscode in (niet overtypen, maar kopiëren/plakken om fouten te voorkomen). De pagina <Digitale machtiging bevestigen> opent.

11 Zodra in het veld <Bank> Overige wordt geselecteerd of een bank die geen DIM ondersteunt, dan volgt er geen digitale incassomachtiging maar het reguliere machtigingsproces en ziet de betaler dit scherm: Stap 7: Er volgt nu een overzicht van de afgegeven machtiging. Als alles klopt, vink dan het <Ik verklaar hierbij > vinkje aan en klik op <Bevestigen>.

12 Wat hierna volgt staat beschreven vanaf stap 6 in het Stappenplan Digitale Machtiging <Wanneer iemand anders betaalt> in de kolom hiernaast. Wanneer er wordt gekozen voor een bank die DIM ondersteunt, verspringt het scherm zoals hieronder weergegeven:

13 Hier vult de persoon die gaat betalen alle gevraagde gegevens in en selecteert <Bevestigen>. Hierna is de digitale machtiging bevestigd en kan de betaler uitloggen. Jij zelf ontvangt bericht dat je digitale incassomachtiging bevestigd is op het in Studielink bekende adres en in je Studielink-account.

14 Stap 7: De betaler controleert ook het overzicht van de machtigingsgegevens dat daarna in beeld komt en zet vervolgens een vinkje onderaan de pagina bij <Ik verklaar hierbij > en selecteert daarna <Bevestigen>. Stap 8: De persoon die betaalt wordt nu omgeleid naar de internetbankieromgeving van de bank. Hier worden de benodigde gegevens ingevuld om de incassomachtiging af te geven. Na het invullen van de gegevens in de internetbankieromgeving wordt de digitale incassomachtiging in behandeling genomen. Hierna is de digitale incassomachtiging bevestigd en kan de betaler uitloggen. Jij zelf ontvangt bericht dat je digitale incassomachtiging bevestigd is op het in Studielink bekende adres en in je Studielinkaccount.

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Het proces rondom de digitale machtiging

Nadere informatie

Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM)

Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM) 1 Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM) Met een digitale incassomachtiging (DIM) geef je via de betaalomgeving van je bank toestemming aan de hogeschool om het collegegeld te incasseren

Nadere informatie

Hoe betaal je het collegegeld?

Hoe betaal je het collegegeld? Hoe betaal je het collegegeld? Bij Saxion kun je op drie manieren het collegegeld betalen: 1. Met een digitale machtiging via Studielink. Hierover lees je meer in deze handleiding. 2. Zelf het collegegeld

Nadere informatie

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Betalen via een digitale machtiging

Nadere informatie

Stappenplan Betaling vestigingsland binnen SEPA gebied Digitale machtiging-

Stappenplan Betaling vestigingsland binnen SEPA gebied Digitale machtiging- Stappenplan Betaling vestigingsland binnen SEPA gebied Digitale machtiging- Let op: Je kunt alleen met digitale machtiging betalen als je een bankrekening hebt in het SEPA gebied. Welke landen (naast Nederland)

Nadere informatie

BETAALPROCES DIGITALE INCASSOMACHTIGING (DIM)

BETAALPROCES DIGITALE INCASSOMACHTIGING (DIM) 1 Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM) Het afgeven van een digitale incassomachtiging (DIM) werkt net als ideal. Met een DIM geef je via de online betaalomgeving van je bank (internetbankieren)

Nadere informatie

Stappenplan: Account aanmaken in Studielink

Stappenplan: Account aanmaken in Studielink Stappenplan: Account aanmaken in Studielink (Alleen voor studenten met een Nederlands woonadres die beschikken over DigiD) Stap 1: Ga naar www.studielink.nl om op onderstaande pagina uit te komen. Klik

Nadere informatie

Stappenplan - Account aanmaken in Studielink met DigiD

Stappenplan - Account aanmaken in Studielink met DigiD Stappenplan - Account aanmaken in Studielink met DigiD (Alleen voor studenten met een Nederlands woonadres) Stap 1: Ga naar www.studielink.nl en klik op . Stap 2: Log in met je DigiD

Nadere informatie

Ouderhandleiding Schoolloket. Inloggen. Ouderhandleiding 1 / 5

Ouderhandleiding Schoolloket. Inloggen. Ouderhandleiding 1 / 5 Ouderhandleiding Schoolloket In deze handleiding staat omschreven hoe u als ouder betalingen kunt uitvoeren via Schoolloket, van inloggen tot aan kassabevestiging. Hieronder ziet u de benodigde stappen

Nadere informatie

(Her)inschrijven...p.3. Uitschrijven... p.6. Collegegeld...p.9

(Her)inschrijven...p.3. Uitschrijven... p.6. Collegegeld...p.9 (Her)inschrijven.......p.3 Hoe kan ik herinschrijven? Hoe kan ik aangeven dat ik NIET wil herinschrijven voor komend collegejaar? Ik weet nog niet of ik zal afstuderen; moet ik mij wel of niet herinschrijven?

Nadere informatie

Handleiding Directe bankkoppeling

Handleiding Directe bankkoppeling Handleiding Directe bankkoppeling 1. Inleiding De directe bankkoppeling maakt het mogelijk dat Thinq uw bankafschriften dagelijks in uw administratie kan verwerken. De directe bankkoppeling is beschikbaar

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Instructies voor de captain

Instructies voor de captain Instructies voor de captain Inhoud: 1. Toewijzen spelers per partij; 2. Invullen van de uitslagen na de competitiewedstrijd; 3. Aanvangstijdstip van de competitiewedstrijd aanpassen; 4. Aanpassen captain

Nadere informatie

Instellen automatische incasso bij vergunningen en ontheffingen Gebruikershandleiding

Instellen automatische incasso bij vergunningen en ontheffingen Gebruikershandleiding Instellen automatische incasso bij vergunningen en ontheffingen Gebruikershandleiding Inleiding Vergunningen en ontheffingen kunt u automatisch laten verlengen door voor het betreffende product automatische

Nadere informatie

Docentenhandleiding De webshop

Docentenhandleiding De webshop Docentenhandleiding 2 De webshop Versie 1.1 Jutten Simulation 30-09-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Account aanvragen... 4 Kiezen van een Bundel...4 Schoolaccount...5 Bevestiging aanvraag...5 3.

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding Bestellen leermiddelen

Handleiding Bestellen leermiddelen In deze handleiding nemen we je stapsgewijs mee hoe je je leermiddelen (boeken en licenties) kunt bestellen. Informatie vooraf Heb je je inloggegevens bij de hand? Deze kun je vinden in de brief die je

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

Instellen automatische incasso bij vergunningen en ontheffingen Gebruikershandleiding

Instellen automatische incasso bij vergunningen en ontheffingen Gebruikershandleiding Instellen automatische incasso bij vergunningen en ontheffingen Gebruikershandleiding Inleiding Vergunningen en ontheffingen kunt u automatisch laten verlengen door voor het betreffende product automatische

Nadere informatie

Hand-out voor instellingen

Hand-out voor instellingen Hand-out voor instellingen Student moet inloggen met oude gebruikersnaam en wachtwoord (CACI account) Studenten die zonder DigiD inloggen met een Studielink account dat aangemaakt is vóór 1 oktober 2018,

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

NBTA Online Inschrijf Systeem

NBTA Online Inschrijf Systeem Inhoud Inleiding...2 Hoofdstuk 1: de basisgegevens...2 1.1 Aanmelden...2 Hoofdstuk 2: Mijn vereniging...3 2.1 Toevoegen gegevens vereniging...3 Hoofdstuk 3: Leden...4 3.1 Toevoegen leden...4 3.2 Toevoegen

Nadere informatie

TOELICHTING COLLEGEGELD 2015 2016, HOGESCHOOL LEIDEN

TOELICHTING COLLEGEGELD 2015 2016, HOGESCHOOL LEIDEN TOELICHTING COLLEGEGELD 2015 2016, HOGESCHOOL LEIDEN Voor je inschrijving bij Hogeschool Leiden betaal je jaarlijks, dit is wettelijk verplicht. De Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Paragraaf Onderwerp Bepalen soort collegegeld, wettelijk- of instellingscollegegeld Wettelijk collegegeld

Paragraaf Onderwerp Bepalen soort collegegeld, wettelijk- of instellingscollegegeld Wettelijk collegegeld TOELICHTING COLLEGEGELD 2018 2019 HOGESCHOOL LEIDEN Voor je inschrijving bij Hogeschool Leiden betaal je jaarlijks, dit is wettelijk verplicht. In dit document lees je hoe Hogeschool Leiden het voor jou

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Rabo Internetbankieren Professional

Rabo Internetbankieren Professional Rabo Internetbankieren Professional Wereldbetaling U doet een Wereldbetaling als u in vreemde valuta betaalt of in euro s naar een land buiten het SEPA-gebied. Via de menu-optie Nieuwe opdracht krijgt

Nadere informatie

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school.

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school. Beste ouders/verzorgers, TSO Aloysius gaat voor de administratie gebruik maken van een online registratie systeem. In deze handleiding geven wij d.m.v. van schermafdrukken aan welke stappen u als ouder

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Maak geen nieuw account aan

Maak geen nieuw account aan Handleiding seizoenkaartverlenging 2018-2019 Stap 1: Voer de volgende link in je internetbrowser in of klik op de link: https://voetbal.iticketsro.com/helmondsport/renewsubscriptions.aspx Stap 2: Maak

Nadere informatie

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Gemeente Eindhoven 8 januari 2018 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen in het P-loket 3 Parkeervergunning aanvragen 7 Kenteken(s)/voertuig(en)

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

(Her)inschrijven...p.3. Uitschrijven... p.6. Collegegeld...p.9

(Her)inschrijven...p.3. Uitschrijven... p.6. Collegegeld...p.9 (Her)inschrijven.......p.3 Hoe kan ik herinschrijven? Hoe kan ik aangeven dat ik NIET wil herinschrijven voor komend collegejaar? Ik weet nog niet of ik zal afstuderen; moet ik mij wel of niet herinschrijven?

Nadere informatie

6WDSSHQSODQ +RHVFKULMILNPHLQYRRUHHQRSOHLGLQJDDQGH+$1"

6WDSSHQSODQ +RHVFKULMILNPHLQYRRUHHQRSOHLGLQJDDQGH+$1 6WDSSHQSODQ +RHVFKULMILNPHLQYRRUHHQRSOHLGLQJDDQGH+$1" Aanmelden doe je via Studielink, de landelijke inschrijfapplicatie voor het hoger onderwijs. Een verplicht onderdeel van het aanmeldproces is de controle

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Versie 21 juli 2017 Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk

Nadere informatie

meervaart: handleiding online bestellen 1

meervaart: handleiding online bestellen 1 handleiding online bestellen 1 In de Meervaart kunt u online bestellen en zelf bepalen waar u zit. Ga naar www.meervaart.nl en klik op theater. Kies uw voorstelling en klik op het bestelwagentje naast

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het makkelijk en overzichtelijk invullen van uw Verslag Werk en Inkomen (VWI) (voorheen Inkomstenformulier) in MijnUitkering. Op onze nieuwe website

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s )

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) H andleiding P - services D igitaal u renbriefjes ( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als opdrachtgever kunt u in deze beveiligde omgeving informatie

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

Incassomachtigen. voor bedrijven

Incassomachtigen. voor bedrijven Incassomachtigen voor bedrijven Voor de zakelijke markt kennen we twee soorten machtigingen: de Euro-incassomachtiging en de Bedrijven Euro-incassomachtiging. Deze machtigingen kunnen zowel op papier als

Nadere informatie

Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang?

Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang? Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang? Ga naar www.gemeente.be en klik helemaal op de knop. Of ga rechtstreek naar http://scherpenheuvel-zichem.ticketgang.eu 1. Een gezin-account aanmaken:

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Klik in de die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link

Klik in de  die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link Woord vooraf: U heeft van uw huisarts een e-mail ontvangen. Deze e-mail introduceert MijnGezondheid.net en de MedGemak app. Voordat u met dit online platform aan de slag gaat, raden wij u aan om uw DigiD

Nadere informatie

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL Ga naar: http://officialportal.sportlink.com/knzb Vul bij Gebruikersnaam je relatiecode waarmee je in Sportlink staat. Deze kan je opvragen bij de scheidsrechterscommissie,

Nadere informatie

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Op https://aanvragen.meermetminder.nl

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Nederlands - Inloggen Op Niveau

Nederlands - Inloggen Op Niveau Nederlands - Inloggen Op Niveau Inloggen bij Op Niveau van ThiemeMeulenhoff gaat als volgt: 1. Kies de juiste leerweg 2. Alleen de eerste keer: account aanmaken bij Entree 3. Inloggen bij Entree 4. Alleen

Nadere informatie

INSCHRIJFHULP CURSUSSEN GOOISE ACADEMIE

INSCHRIJFHULP CURSUSSEN GOOISE ACADEMIE INSCHRIJFHULP CURSUSSEN GOOISE ACADEMIE 2019-2020 Stap Actie Scherm (detail) 1 Ga naar de website van de Gooise Academie: www.gooiseacademie.nl Ga vervolgens rechtsboven naar login om in te loggen. Inloggen

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft INLEIDING U heeft inmiddels een account aan gemaakt in CarenZorgt om uw persoonlijk cliëntdossier online in te kunnen zien. In

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk invullen

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren)

1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren) 1.Aangifteprogramma IB2014 2.VA2015 3.Toeslagen (Fiscaal Gemak) 4.Website (digitale cursus, formulieren) 1) Aangifteprogramma IB2014 2 mrt 2015 met eherkenning (geen PIN) Aangiftemaand: begin maart Voorstel

Nadere informatie

Eerste keer aan de slag met Online ledenadministratie

Eerste keer aan de slag met Online ledenadministratie Eerste keer aan de slag met Online ledenadministratie 1 Info... 2 2 Aanmelden... 3 2.1 Eerste keer aanmelden... 4 3 Gegevens afdelingssecretaresse... 5 3.1 Functie afdelingssecretaresse controleren / aanpassen...

Nadere informatie

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied...

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied... Uitgebreide omschrijving CollecteKracht per onderdeel Inhoud 1. Mijn collectanten... 2 1.1 De voorbereidingen voor de collecteweek... 2 1.2 Na afloop van de collecteweek... 4 2. Mijn gebied... 5 De overige

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ!

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ! Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie Aan de slag met Genzõ! Inhoudsopgave Deel I: Gebruik Genzõ... 3 1. Inloggen in Genzõ... 3 2. Uitloggen Genzõ... 3 3. Een videogesprek ontvangen...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Let op! Het inschrijven van medewerkers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

Sollicitatiehandleiding

Sollicitatiehandleiding Sollicitatiehandleiding Met uw sollicitatie begint alles! Waarom online solliciteren? Een online sollicitatie heeft veel voordelen voor u en voor ons: We kunnen uw sollicitatie sneller beoordelen, waardoor

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie

Hallmark Retail Internet Services

Hallmark Retail Internet Services HRIS RETOUREN Hallmark Retail Internet Services Instructieboek voor retailer Hallmark voegt een nieuwe functionaliteit aan HRIS toe: Uw retouren via internet doorgeven! Hallmark Retail Internet Services

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL (SWP)

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL (SWP) HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL (SWP) Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus OVER DEZE HANDLEIDING Controleer

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Online ledenadministratie

Online ledenadministratie Online ledenadministratie door afdelingssecretaresse of verantwoordelijke ledenadministratie 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 2 3 Algemeen... 4 3.1 Tabbladen... 4 3.2 Gegevensfiche... 5 3.3 Validatie...

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt CBS Het Krijt - Schoolstraat 29 9408 MB Assen - tel. 0592-460 370 hetkrijt@cogdrenthe.nl www.cbshetkrijt.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie