VOORWOORD Vanaf 2008 heeft het bestuur elk jaar het beleidsplan voor de periode van de komende 5 jaar gepresenteerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORWOORD Vanaf 2008 heeft het bestuur elk jaar het beleidsplan voor de periode van de komende 5 jaar gepresenteerd."

Transcriptie

1 BELEIDSPLAN

2 Beleidsplan Pancratius Inleiding VOORWOORD Vanaf 2008 heeft het bestuur elk jaar het beleidsplan voor de periode van de komende 5 jaar gepresenteerd. In het beleidsplan en het daarvan afgeleide jeugdtechnischplan en het beleidsplan damesafdeling staan sportieve en organisatorische doelstellingen. Ook het beleidsplan borduurt verder op dit plan. Voor de komende 5 jaar staat de verdere uitwerking beschreven van de plannen. Uitgangspunt is het oorspronkelijke beleidsplan en de aanpassingen uit het plan van vorig jaar. We borduren als het ware voort op wat sinds 2008 en met name vorig jaar is afgesproken en nog niet is afgerond, ingevuld of uitgevoerd. Daarbij hebben, door voortschrijdend inzicht, doelstellingen opnieuw vastgelegd. Niet alles is opnieuw uitgebreid beschreven. Alleen daar waar veranderingen en/of grote aanpassingen zijn gedaan wordt dit beschreven in dit nieuwe beleidsplan. In sommige hoofdstukken zal dan ook verwezen worden naar het vorige beleidsplan. Korte terugblik Het seizoen was is meerdere opzichten een goed jaar. Op sportief gebied heeft het eerste in hun derde jaar in de eerste klasse meegespeeld in de competitie van District West I. Het tweede heeft zich via de nacompetitie kunnen plaatsen voor de reserve hoofdklasse. Van de overige senioren zijn er verschillende teams gepromoveerd naar een hogere klasse. De groei in de laatste jaren van het aantal leden neemt af en het lijkt er op dat het ledenaantal exclusief vrijwilligers zich stabiliseert rond de leden. Inclusief vrijwilligers, trimmers, klaverjassers en sponsoren komen wij ongeveer op 1300 leden. Dit is gezien de capaciteit/faciliteiten van de vereniging als mede het feit dat de toenemende concurrentie (SC Badhoevedorp) een aantal waarbij de club ook goed kan functioneren. Financieel gezien was ook dit jaar weer zowel succesvol als tegenvallend te noemen. Mede door een strenge winter en de algemene economische omstandigheden is een lagere omzet gegenereerd uit de kantine. De opbrengst van het feestweekend lager door een lager bezoekersaantal. Daarentegen stijgen met name de vaste kosten. Door besparingen in de kostensfeer, met name huisvesting, hebben we het afgelopen seizoen kunnen afsluiten met een klein positief resultaat.

3 Er heeft in het afgelopen seizoen een verandering van kledingsponsoring plaatsgevonden. De oude kleding is geschonken aan KiTs for the World een organisatie die zich inzet voor kinderen met HiV en Aids. In financiële zin is de vereniging gezond te noemen al beschikken we niet over grote reserves om eventuele grote tegenvallers op te vangen. Het afgelopen jaar zijn de boeken door de belastingdienst gecontroleerd. Dit heeft tot uiteindelijk tot een aanzienlijke naheffing geleid. Met de belastingdienst wordt gekeken of er een betalingsregeling is te treffen. Het bestuur is dan ook van mening dat er niet veel extra's gedaan kan worden omdat anders de financiën niet onder controle gehouden kunnen worden. Het komende seizoen zullen we kritisch moeten zijn met de uitgaven. De sponsorinkomsten zijn door economische omstandigheden onder druk komen te staan. Ook hebben wij te maken hebben met een stijgend kostenniveau. Uiteindelijk moeten de organisatorische, sportieve en financiële prestaties leiden tot een succesvolle gezonde organisatie die garant staat voor voetbalplezier en succes! Deelname aan een vereniging leidt door de leden en hun ouders niet automatisch tot het meedoen aan de activiteiten die er voor zorgen dat een vereniging ook daadwerkelijk een vereniging is/wordt voor en door de leden en degene die hun kind aan onze vereniging toevertrouwen. Men ziet het lidmaatschap als een product/dienst en niet als een deelname in een vereniging/sociaal netwerk. Er blijft natuurlijk altijd behoefte aan mensen die iets voor de vereniging willen betekenen. Onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Wij zijn zowel op zoek naar mensen die bestuurlijk/organisatorisch de zaak op orde willen houden, als mensen die hands-on activiteiten willen doen, zoals leiding geven aan een team, helpen bij de training, ondersteuning willen verlenen in de commissiekamer als gastvrouw/ -heer, bardienst of helpen in de keuken. Het mag duidelijk zijn dat er nog steeds behoefte is aan mensen die ons kunnen helpen. Velen werkzaamheden worden nog door weinig mensen gedaan. Nog steeds een zorgelijke ontwikkeling die ook dit jaar weer de nodige aandacht krijgt in het nieuwe beleidsplan. Het ingezette beleid van transparantheid van beleid en een goede communicatie is daarbij het sleutelprincipe. De nieuwe overlegstructuren zoals onder andere het hoofdtraineroverleg werpen hun vruchten af. De normen&waarden commissie heeft een aantal cases dit seizoen moeten behandelen en daarover adviezen aan het bestuur gegeven.

4 MISSIE EN DOELSTELLINGEN Missie Uitgangspunt voor alle activiteiten van een organisatie is haar missie. De leden van Pancratius hebben de onderstaande missie aangenomen. Deze missie daarna verder praktisch uitgewerkt in doelstellingen die weer zijn onderverdeeld in lange en korte termijn doelstellingen. De missie dient voor iedereen binnen de vereniging duidelijk te zijn en goed gecommuniceerd te worden. De leden en het kader van de vereniging kunnen zich hierdoor identificeren met de vereniging en de missie verder uitdragen. De missie van Pancratius is: Alle leden een zo breed mogelijk aanbod van activiteiten en begeleiding aanbieden om spelplezier te optimaliseren en daarnaast selectiespelers een zo goed mogelijke voetbalopleiding aanbieden zodat we met deze teams op een zo hoog mogelijk niveau kunnen gaan spelen. Doelstellingen De uit de missie voortvloeiende ( lange- en korte termijn) doelstellingen zijn als volgt onderverdeeld: Algemeen Recreatief Prestatief Normen&Waarden Personeel&Organisatie Financieel Algemeen: Uiteraard is het allerbelangrijkste binnen Pancratius dat iedereen met plezier rondloopt binnen de vereniging. Plezier beleven aan het voetbal en alle nevenactiviteiten is datgene dat ons bindt. Dit gaat bij een vereniging van onze omvang helaas niet altijd vanzelf. Hiertoe is de doelstelling om een verbeterde structuur aan te brengen in het kader en de begeleiding van spelers, speelsters en jeugdspe(e)l(st)ers verder uitgewerkt. De nieuwe opzet van selecteren, beoordelen en volgen van talentvolle jeugdspe(e)l(st)ers heeft zeker een positieve bijdrage gehad. Er is binnen de hele club gewerkt met 1 beoordelingssystematiek met dezelfde uitgangspunten. De beoordelingen zijn verwerkt in een geheel nieuw spe(e)l(st)ers volgsysteem. Een databank waarin op alle beoordelingen worden opgeslagen en kunnen worden geraadpleegd op allerlei verschillende aspecten. Ondanks de grote potentie van dit systeem voldoet het nog niet aan de vastgelegde doelstellingen. Dat ligt niet aan de structuur en opzet maar voor al aan de kwantiteit&kwaliteit van de geleverde input (beoordelingen) van het speler volg systeem. We zullen

5 het komende jaar extra aandacht besteden aan de beoordelingen en geleverde input. Pancratius kenmerkt zich ook door de vele nevenactiviteiten die de leden veel extra gezelligheid brengt. Het is aan het bestuur van Pancratius om deze activiteiten een goede plaats binnen de vereniging te geven zodat optimaal plezier en gezelligheid kan worden bereikt. De structuur, coördinatie en communicatie binnen de functies dient er toe te leiden dat de visie van Pancratius ook door alle leden gedragen wordt. De bedoeling is dat dit leidt tot het effectiever en efficiënter gebruiken van faciliteiten, middelen, kader en de vrijwilligers bij Pancratius. Recreatief: Door voldoende ondersteuning te bieden door het aanstellen van (assistent) trainers en begeleiders, veelal zijn dat vrijwilligers en/of ouders, evenals het op de juiste momenten aanbieden van de faciliteiten willen we tot een optimale spelbeleving komen, waarbij er 1 keer per week een trainingsmoment is en 1 keer per week een spelmoment, georganiseerd via het competitieschema van de KNVB. Hierbij trainen recreatieve (jeugd)elftallen niet meer alleen met hun eigen teamleden maar ook met die van andere teams in hun leeftijdscategorie. Voor (jeugd) elftallen waar de wil en mogelijkheid bestaat om een 2e trainingsmoment te hebben met hun eigen team wordt gekeken of, wanneer en hoe daar invulling aangegeven kan worden. Het voordeel van de inlooptrainingen is dat de visie op het gebied van voetbal zoals speelstijl, opleiding en trainingsvorm eenduidig geïmplementeerd kan worden in alle teams. Daarnaast biedt het de spe(e)l(st)ers meer mogelijkheden zich in the picture te spelen van de trainers en scouts. Talentvolle spelers vallen zo meer op. Alle vrijwilligers die training geven aan de jeugd teams in de recreatieve afdelingen moeten een zo breed mogelijk aanbod aan interne opleidingen krijgen zodat zij training kunnen geven op een opbouwende manier en met spelplezier voor de spelers. We streven er naar hierbij zoveel mogelijk (oud)spelers uit de Senioren in te zetten. Daar waar (met name senioren) teams zelfstandig trainen zorgen we voor voldoende faciliteiten en materialen zodat een optimaal spelplezier kan worden bereikt. Dit alles en de meer vrije en actieve rol van de scout(s) binnen de club moet er toe leiden dat talenten, eerder worden erkend en doorstromen naar hogere teams. Prestatief: Buiten het hier boven onder het recreatief vermelde deel van spelbeleving dient er bij de selectieteams een uitgebreid prestatief aanbod van trainingen te zijn waarbij de spelers zich technisch, tactisch, fysiek en mentaal naar een hoger niveau kunnen ontwikkelen. De organisatie

6 is daarom naar een hoger, professioneler, niveau gebracht en zal in de toekomst steeds verder ontwikkelen. Met het huidige gemotiveerd kader is er een basis om die groei te bewerkstelligen. Transparantheid en een gestructureerde organisatie zijn een vereiste voor sportief succes. Het komende seizoen zal er verder invulling gegeven worden aan die transparantie en met de bij passende structuur. Hiermee is een groot deel van de doelstellingen uit het beleidsplan 08/09 reeds behaald. Met betrekking tot de C t/m A junioren was de doelstelling 3e divisie landelijk binnen 5 jaar. Hierin zijn we dus nog niet geslaagd. De A-junioren spelen inmiddels in de landelijke 4e Divisie en doelstelling voor is meedoen voor promotie naar de 3e Divisie. Onze B-junioren hebben zich afgelopen seizoen gehandhaaft in de 3e Divisie. Een prima prestatie. Doelstelling is handhaving in deze versterkte 3e Divisie Onze C-junioren spelen eerst klassen en voor is meedoen voor promotie naar de hoofdklasse de doelstelling. We streven er dus naar om minimaal 2 volwaardige spelers per jaar van de Junioren naar de 1e selectie van de senioren door te laten stromen. A- junioren kunnen dan maximaal 2 jaargangen rijpen en doorgroeien in Jong Pancratius(senioren 2) om van daaruit de sprong naar de eerste selectie (senioren 1) te maken. De selectie van onze zondag 1 is een jonge ploeg, waarvan de meeste hun wortels al bij Pancratius hadden liggen. Met deze ploeg kunnen wij ons goed handhaven in de eerste klasse en een gooi te doen naar een periodetitel c.q. de titel. Doelstelling voor Jong Pancratius is handhaven in de reserve Hoofdklasse. Een nog grotere uitdaging en daarmee belangrijkste doelstelling is dat al onze sportieve ambities verwezenlijk worden binnen de begroting en financiële draagkracht van de vereniging. Daar de middelen beperkt zijn en fluctueren, zullen we constant de haalbaarheid van onze ambities moeten afzetten tegen de beschikbare middelen, een waar nodig ook in tijd aanpassen. Alleen op die manier kunnen we duurzaam groeien. Normen&Waarden Het bestuur houdt zich actief bezig met de normen & waarden binnen de vereniging en het voetbal om het brede aanbod van activiteiten en begeleiding dusdanig te kunnen aanbieden dat iedereen er op een prettige en veilige manier van kan gebruikmaken en vooral van kan genieten. De Normen&Waarde commissie adviseert op haar vakgebied het bestuur zodat andere verenigingen met veel plezier naar Pancratius komen, maar tevens ook dat Pancratius teams een graag geziene gast zijn bij andere verenigingen. Uiteraard moet er een gezond stuk competitie zijn tegenover tegenstanders, maar te allen tijde dienen we elkaar en de tegenstanders met respect te behandelen. Er zijn drie uitgangspunten voor het nieuwe beleid. Deze zijn: Het bewerkstelligen van een gedragsverandering;

7 Een proactieve houding binnen alle geledingen en bij alle leden van de vereniging Een eenduidig en consequent beleid op het gebied van ormen&waarden handhaving. Gedragsverandering in plaats van alleen corrigerend optreden. We willen dat bereiken door bijvoorbeeld een Fairplay cup, en door de Van de Kaart Kaart campagne, informatie verstrekking op ouderavonden, informatie bij inschrijfpakket etc. etc. Helaas zal het ook nodig zijn dat de commissie zich gaat buigen over voorvallen/cases. Het bestuur heeft gekozen om de Commissie dusdanig samen te stellen dat er vanuit de onderstaande disciplines altijd 1 commissie lid betrokken is bij een betreffende case. Drie leden adviseren dus het bestuur. Deze disciplines zijn: 1. De sportman/vrouw/scheidsrechters 2. Ervaringsdeskundige vanuit de juridische kant ( politie, justitie, advocatuur) 3. Deskundigheid vanuit pedagogie/opvoedkundig (docent, leraar, welzijnswerken). Het huidige aantal commissie leden bestaat uit 5 personen. Helaas zijn er door uitstroom wegens 1; persoonlijke omstandigheden en 2; doorstroming weer 2 vacatures op het gebied van deskundigheid vanuit pedagogie/opvoedkundig. Voor het komende jaar zullen de volgende zaken worden opgesteld: Invulling 2 vacatures Normen en Waarden Commissie Herinneringsactie Van de Kaart Kaart (sept 2011) Korte presentaties op de ouder avonden van de VDKK en overige N&W Personeel&Organisatie In toenemende mate wordt er door de vereniging een beroep gedaan op professionele krachten al dan niet tegen betaling (salaris, vrijwilligersvergoeding). Afgelopen seizoen zijn we eerder begonnen met het voeren van de evaluatie gespreken als mede het vastleggen van afspraken. De werkzaamheden en taken binnen de vereniging worden door steeds minder vrijwilligers uitgevoerd. Ondanks dat de persoonlijke aanpak geleid heeft tot de aanmelding van nieuwe vrijwilligers is dit is nog steeds een zorgelijke ontwikkeling waaraan het bestuur het ook komend verenigingsjaar extra aandacht gaat geven. In hoofdstuk gaan we daar dieper op in. Wetgeving m.b.t. bedrijfsvoering in het algemeen en horeca in het bijzonder wordt steeds verder verscherpt. Het afgelopen jaar hebben voor de bar vrijwilligers een cursus georganiseerd m.b.t. voor de wetgeving omtrent voedselveiligheid. Alle barteams hebben 1 of vaak meerdere

8 vrijwilligers die het certificaat Vrijwillig Bar. In totaal hebben 45 barvrijwilligers dit certificaat gehaald. Daarmee hebben we een groot deel van de doelstelling gehaald. I.v.m. het aflopende kledingcontract heeft het bestuur, na goedkeuring door de leden in een Bijzondere Ledenvergadering op 16 april 2012, een nieuwe verbeterde overeenkomst afgesloten m.b.t. de clubkleding. Daarbij zal ook streng doch rechtvaardig het nieuwe goedgekeurde kledingregelement worden nageleefd. Financieel Voor de detail uitwerking van de financiële status verwijzen we naar de begroting 12/13 in de bijlagen. Grondslagen UITGANGSPUNTEN Algemeen: Zoals al eerder vermeldt in het beleidsplan 08/09 is, naast de prestatieve doelstellingen binnen iedere leeftijdscategorie, de nadruk vooral gelegd op het verbeteren van de interne organisatie, de beleidsstructuur en de communicatie tussen de verschillende functies. M.b.t. de voorwaarden kunnen we melden dat deze ongewijzigd zijn ten opzichte van hetgeen in het beleidsplan 08/09 is opgesteld. Wel gerealiseerde zaken zijn: - Meer gestructureerd overleg - Beschikbaarheid van voldoende technisch kader. - Het opstellen en/of aanpassen van functieomschrijvingen voor het kader waarin de taken,bevoegdheden en verantwoordelijkheid per functie duidelijk zijn vastgelegd. - Starten van het opleiden van het technisch kader voor zover van toepassing. - Het betrekken van spe(e)l(st)ers van de senioren selectie bij de trainingen van de jeugd - Het betrekken van jeugd spe(e)l(st)ers uit de A&B categorie bij de trainingen van de pupillen - Meer spelers binnen de selectie met een Pancratius achtergrond - Het bestuur is op het gebied van promotie, sponsoring en reclame uitingen een samenwerking aangegaan met Sponsorvisie. Deze samenwerking zal in het komende jaar worden voortgezet om de inkomsten op dat gebied verder uit te breiden, maar daarnaastzeker ook om onze huidige en toekomstige sponsors extra mogelijkheden te bieden omvoordeel uit de sponsoring te halen.

9 RISICO S EN KANSEN Het bestuur onderkend de volgende risico s in de bedrijfsvoering van de vereniging. De veranderende houding van de leden ten opzichte van het verenigingsgevoel. Hetlidmaatschap wordt steeds meer gezien als een afgenomen dienst (product) i.p.v.deelname aan/participeren in een vereniging. Scherpere wetgeving wat vooral tot uitdrukking komt in de eisen waaraan onze vrijwilligers dienen te voldoen volgens de wet. De verslechterde economie wat zich uit in minder additionele inkomsten voor de vereniging o.a. tijdens de feestweek. De economische vooruitzichten hebben het aantal sponsoren doen besluiten hun bijdrage te verminderen of stop te zetten. Ook de Business Club Pancratius heeft te maken met een teruglopend aantal leden. De Business Club is m.i.v augustus 2013 opgeheven en de bestaande leden zijn opgegaan in de sponsoring van de sponsorcommissie. Zij zijn nu sponsoren met een Platina pakket. Het bestuur ziet de volgende kansen voor de komende vijf jaar: Verdere verbetering in de resultaten op voetbal gebied. Door de promotie van het 1e elftal heeft de club meer aantrekkingskracht gekregen op talentvolle (jeugd) spe(e)l(st)ers. Op het gebied van leveranciers zullen diverse activiteiten worden ontplooid om dan wel de service te verhogen of de leveringsvoorwaarden te verbeteren. UITVOERING ORGANISATIE BIJ UITVOERING Verantwoordelijkheden Om tot goede resultaten te komen, dienen activiteiten uitgevoerd te worden waar personen verantwoordelijkheid voor nemen. Voor iedere functie dienen de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden duidelijk te zijn. Dit is en wordt verder uitgewerkt in de functie&taak omschrijving. Deze functie&taak omschrijvingen alsmede de uitvoering er van dienen wel regelmatig geëvalueerd te worden. Onderwerpen in die evaluaties zijn bijvoorbeeld; waar men staat met zijn doelstellingen De redenen van afwijkingen (positief en negatief) In hoeverre is de externe omgeving veranderd en van invloed Het functioneren van de betreffende medewerker/vrijwilliger Plan van aanpak voor eventuele veranderingen Deze evaluatiemomenten zullen worden vastgelegd in verslagen en dienen als uitgangspunt voor een eventuele aanpassing in de taken&functies, bij het opstellen opleidings&ontwikkelingsplannen of verlenging, voortzetting van de samenwerking. Het is nadrukkelijk ook de bedoeling dat de kennis en ervaringen van de medewerkers/vrijwilligers betrokken wordt in de dagelijkse bedrijfsvoering en de ontwikkeling van nieuw beleid. Het bestuur heeft dit jaar naast

10 enkele leden van de technische staf ook leden van de N&Wcie, sponsorcommissie ontvangen. Voor het komende jaar zal dit ook weer gestimuleerd door het instellen van een werk&projectgroepen (bijvoorbeeld een commissie voor het werven van vrijwilligers) BESTUUR Het bestuur van de vereniging bestaat uit het dagelijks bestuur en algemene bestuursleden. Het bestuur van de vereniging is verantwoordelijk voor het totale beleid. Het dagelijkse bestuur wordt gevormd door: De voorzitter, secretaris en penningmeester. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de vereniging en voor het nemen van spoedeisende ad hoc beslissingen. Dergelijke beslissingen worden altijd op de volgende bestuursvergadering geaccordeerd. De overige bestuursleden zijn algemene bestuursleden. Deze vertegenwoordigen in het bestuur een afdeling en zijn mede verantwoordelijk voor het beleid van de vereniging. Bij Pancratius zal het bestuur als volgt zijn samengesteld: Functie Aandachtsgebied en verantwoordelijkheden Voorzitter Algemene leiding, boegbeeld, niet commerciële externe relaties m.b.t. KNVB, Overheid (inclusief vergunningen), Collegae (sport)verenigingen, beleidszaken en Personeel&Organisatie en relatie met de pers. Secretaris Correspondentie, contractbeheer, file beheer Penningmeester Fin. Control, F&B control, leden administratie Bestuurslid Jeugdzaken; N&Wcie, scheidrechters zaken, (hoofd)leiders, wedstrijd coördinatoren, feestweek. Van uit de statuten is de voorzitter jeugd tevens de vervanger van de voorzitter bij diens afwezigheid. Bestuurslid Beheer; Gebouw, veld en materiaal beheer, aansturing barteams, F&B voorraadbeheer en kantine omzet. Bestuurslid CZ&ER Website, nieuwsbrief Businessclub, advertentie, reclame en sponsor zaken, contractbeheer, kleding. Bestuurslid VTZ Alle voetbal technische zaken zoals aansturing trainers, coaches, spelers, selectieprocedures, voetbal visie en scouting. Geeft leiding aan de technische commissie. Uit het organogram is op te maken dat er een scheiding is tussen de disciplines technische en organisatorische zaken. Het voordeel van deze opzet is dat elke discipline zich richt op zijn kwaliteiten. De hoofd)trainers, veel al betaald, zijn bezig met de opleiding training en scouting van de spe(e)l(st)ers. De (Hoofd)leiders met de organisatie van wedstrijden, begeleiding van teams, sociale activiteiten en oudercontacten.

11 De technische commissie zal als volgt zijn samengesteld: Op dit moment kiezen we er voor om de functie van hoofd jeugdopleidingen niet in te vullen maar te laten uitvoeren door het bestuurslid. De mogelijkheid bestaat om deze functie, over het algemeen een betaalde functie, in de toekomst wel in te vullen. Vandaar dat hij wel is opgenomen in het organigram Daarnaast zal er in het seizoen het bestuur een visie formuleren m.b.t. doorstroom van de verschillende functies binnen het bestuur en technische staf. Denk dan aan een rooster m.b.t. aftreding van de bestuursleden. Dit om te verkomen dat er te veel kennis tegelijk verloren gaat, de bezetting te laag wordt bij gebleken desinteresse/aanmeldingen voor de bestuursfuncties en om te garanderen dat er voldoende vers bloed het bestuur inspireren en stimuleren. AANDACHTSGEBIEDEN EN HUN BELEID Algemeen Zoals eerder is aangegeven hebben het bestuur en een aantal Pancratianen in het seizoen een visie opgesteld m.b.t. de koers die Pancratius zal varen. Deze visie is verwerkt in de beleidsplannen vanaf 08/09. Ook voor de komende jaren zal deze visie als uitgangspunt dienen voor de vereniging. Uiteraard aangepast aan het voortschrijdend inzicht. Zondagselectie Pancratius 1 sluit seizoen af op de 9e plek op de ranglijst met 30 punten uit 26 wedstrijden en dat is qua puntenaantal redelijk teleurstellend en vraagt om een nadere analyse van dit seizoen. In de eerste periode behaalden we nog plek 3, in de tweede periode waren we al afgezakt naar de 11e plaats en dat resultaat verslechterde in de derde periode nl. de 12e plek. Tot half oktober waren de resultaten uitstekend! In deze periode werden 16 punten verzameld uit 7 wedstrijden (76% score)! Daarna begon een periode van kommer en kwel waarin veelvuldig gelijk werd gespeeld, met name de uitslag 1-1 werd acht (!) keer de eindstand. Kenmerkend voor deze gelijke spelen was dat de overwinning vaak in de slotfase werd weggeven. Vanaf 21 oktober 2012 tot 30 maart 2013 werd geen wedstrijd meer gewonnen. Van de 12 gespeelde wedstrijden leverde deze periode de schamele 6 puntjes uit gelijke spelen op. Er kwam ook geen herstel meer in de laatste 7 wedstrijden van het seizoen, slechts twee overwinningen en twee gelijke spelen konden nog worden bijgeschreven (8 punten). De goede rekenaar komt dan totaal op 26 gespeelde wedstrijden en 30 punten.

12 De rode draad van dit seizoen vormt wel de ellenlange lijst van blessures van basisspelers. Van de potentiële basisspelers waren gedurende het hele seizoen diverse spelers langdurig in de ziekenboeg te vinden. Aan de ene kant kwam hierdoor de verdere ontwikkeling van jonge spelers wel in een stroomversnelling maar aan de andere kant is het natuurlijk jammer dat niet optimaal kon worden beschikt over het aanwezige spelers potentieel en ging dit seizoen qua prestatie in het eerder genoemde puntenaantal als een nachtkaars uit. Jong Pancratius heeft seizoen afgesloten met een fantastische promotie naar de reserve Hoofdklasse. Dat dit resultaat in de eindfase behaald is met veelal A junioren en zelfs B junioren is een groot compliment aan de jeugdopleiding waard. Vooruitkijkend naar het seizoen zijn de doelstellingen als volgt door een technische commissie ( Bestuurslid VZ,trainers,teammanagers) bepaald; Pancratius 1 speelt met een grotere en meer uitgebalanceerde selectie ( 18 spelers + 2 keepers ).Een plaats in de subtop moet dan haalbaar zijn met de ambitie op een top plaatsering. Kanttekening hierbij is dat er Keepers met voldoende ervaring op 1-e klasse niveau direct inzetbaar zijn. Onze keepersopleiding begint weliswaar zijn vruchten af te werpen maar we mogen en willen de druk niet op onze jonge keepers neerleggen. 6 spelers uit Jong Pancratius maken de overstap naar de eerste selectie. Jong Pancratius speelt eveneens met een grotere selectie ( 18 spelers en 1 keeper ). Maar liefst 8 junioren zijn door de scouting en technische staf toegevoegd HiermeeDe doelstelling ruim overtreffend. ( 1 a 2 spelers vanuit de A junioren ) Jeugdafdeling De doelstelling, op hoofdlijnen, van de vereniging, voor wat betreft de jeugdelftallen is: De selectie elftallen op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Gekwalificeerde trainers voor alle leeftijdscategorieën. Goede doorstroming van talenten naar seniorenselectie. Niet selectie-elftallen het plezier in het voetbal laten behouden. Scouting van spelers van de niet selectie elftallen. De selecties C-, B- en A junioren) voetballen respectievelijk in de Eerste klassen en in de Derde en Vierde divisie. Het is voor alle 1e selectieteams uiteindelijk de bedoeling door een goede uitvoering van het jeugd (technisch) beleid om op minimaal 3e divisie niveau te gaan acteren. De D1 zit op het niveau van de Hoofdklasse, ook hier moet promotie binnen het gestelde beleid mogelijk zijn.

13 De jeugd wordt geleid door de jeugdcommissie en op technisch vlak door het bestuurslid technische zaken (bij afwezigheid van de Hoofd Jeugd Coördinator). Hoofd Jeugd Coördinator wordt hierbij bijgestaan door een coördinator Klein Veld.(E-F pupillen) en een coördinator Groot Veld(A-B-C-D junioren) De uitvoering van het jeugdbeleid valt onder verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie die hiervoor uiteraard verantwoording aflegt aan het hoofdbestuur. De kerntaken van de jeugdcommissie zijn: Verantwoordelijk voor een inzichtelijk en eigentijds jeugdbeleid, waarbij plezier en prestatie hand in hand gaan. Het aansturen van jeugd en elftal begeleiders. Zorgen voor een duidelijke en transparantie organisatie, waarbij duidelijke communicatiestromen zijn gedefinieerd. Zowel gevraagd als ongevraagd het bestuur van de vereniging informeren over de voortgang. Bij conflicten een centrale rol spelen. Damesvoetbal Zoals gevoeglijk bekend kent RKSV Pancratius sedert enkele jaren geen dameselftal meer en is ingestoken op het opbouwen van het damesvoetbal vanuit de jeugd. Dit in de gedachte dat hiermee uiteindelijk een compleet meiden team de stap vanuit de jeugd naar de senioren dames kan maken, waardoor een op elkaar ingespeeld team met speelsters in dezelfde leeftijdscategorie de opmaat is naar de groei van meerdere damesteams vanuit de jeugd. De praktijk blijkt weerbarstiger. Ofschoon diverse meidenteams goed presteren kent het meiden-/damesvoetbal veel uitdagingen. Het verloop bij de meisjes is groot en dat maakt het lastig om toch weer elk jaar een of enkele teams per leeftijdscategorie samen te kunnen stellen. Ook is het nog steeds een hele kleine groep vrijwilligers die alles in het werk stelt om e.e.a. zo goed mogelijk te organiseren en om genoemde doelstelling te bereiken zal deze vaste groep enthousiastelingen hulp moeten krijgen. Groei naar een volwassen dames afdeling of niet, sowieso moet het streven van RKSV Pancratius t.a.v. het meisjes en damesvoetbal altijd zijn dat ook de meisjes en meiden in jeugd met veel plezier van de trainingsmomenten en wedstrijden kunnen genieten. Voor de komende periode zijn de volgende bepalingen en de uitvoering ervan van belang. Aansluiting leiders meisjesvoetbal bij teamleidersoverleg jeugd en hoofdleidster jeugd bij het hoofdleidersoverleg Jaarlijks een wervingsmoment via een clinic teneinde meer meisjes te interesseren en indien mogelijk aan RKSV Pancratius te verbinden. Zaalvoetbal

14 Het animo bij de veldvoetballers om ook deel te nemen aan een zaalvoetbal competitie is heden ten dagen niet meer erg groot. Een aantal veldvoetballers spelen ook in de zaal, maar Pancratius heeft op dit moment 4 zaalvoetbal teams. Voor spelers die in de selectie-elftallen spelen, gelden de volgende regels: Geen veldtraining missen omdat er die avond zaalvoetbal is. Zaalvoetbal: maandag, woensdag, vrijdag Veldvoetbal: donderdag, zaterdag en/of zondag Commerciële activiteiten Ook bij Pancratius hebben wij gemerkt dat het lastig is om nieuwe sponsoren aan te trekken. Pancratius kent via diverse sponsoren en relaties een heleboel mensen en bedrijven die de club een warm hart toedragen. Zonder deze mensen en bedrijven zou de vereniging veel minder kunnen doen voor de leden. Door de sportieve successen of liever gezegd omdat we in onze sportieve successen geïnvesteerd hebben zijn de uitgaven van de vereniging gegroeid. Daar tegenover staat dat de promotie van de Zondag Selectie een extra marketing waarde kan opleveren. De eerste klasse genereert meer publiciteit. Het bestuur heeft een vergelijkend onderzoek uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat er op sponsorgebied nog kansen liggen. De wens leeft nog bij het bestuur om een onderzoek te starten naar het sponsor potiëntiel. Zeg maar de markt/merk waarde van de club. Het bestuur is hiervoor op zoek naar een stagair die hier invulling aan kan geven. Deze is afgelopen jaar nog niet gevonden. De commerciële- en sponsoringactiviteiten zijn het afgelopen jaar verder geprofessionaliseerd o.a. door de sponsorpakketten aan te passen en duidelijker te maken. Door de economische recessie is helaas de Business Club opgeheven en zijn de sponsoren overgegaan in een van deze pakketten t.w. het Platina pakket. Door middel van een nieuw bord in de kantine zullen zij zichtbaar worden voor de leden. Door een samenwerking met Sponsorvisie op het gebied van promotie, sponsoring en reclame uitingen zal de commissie trachten meer geld te genereren en onze sponsoren meer te kunnen bieden wat betreft advertentiemogelijkheden. De vereniging biedt haar sponsoren en potentiële sponsors nu al een breed scala aan mogelijkheden. Grofweg kan je twee type sponsoren binnen de vereniging onderscheiden. We hebben sponsors die kiezen voor het topamateurvoetbal met het zakelijke gebeuren er omheen, anderen kiezen voor het ondersteunen van de jeugdafdeling. Ook zijn er een groot aantal sponsoren die een combinatie van deze mogelijkheden gekozen hebben. Van alle sponsoren kan je zeggen dat ze op een of andere manier een band hebben met de vereniging en haar leden.

15 Sponsoring van Pancratius kan financieel maar ook in de vorm van materiële zaken. Medewerkers van de sponsorcommissie hebben het sponsorbeleid aan gepast aan de eisen van de moderne maatschappij. Maar er is meer. Uit ervaring weet de sponsorcommissie inmiddels ook dat minder concrete factoren als sfeer en sympathie een sponsor in zijn keuze voor een vereniging beïnvloeden. Vandaar ook dat wij regelmatig, net zo als vorig seizoen, rond de wedstrijden van het 1e sociale activiteiten zullen organiseren. Ook is gebleken bij sponsoring, met name als het gaat om kledingsponsoring, dat goedwillende ouders/leden hun eigen weg bewandelen. Het werven van sponsors is weliswaar een zaak van elk lid van Pancratius maar dat betekent echter niet dat iedereen zomaar willekeurig afspraken kan maken met het bedrijfsleven en/of ongevraagd kleding kan aanschaffen voor gehele teams. De coördinatie ligt uiteindelijk in handen van de leden van de sponsorcommissie die de contacten met de verschillende ondernemers en middenstanders onderhouden en ook beoordelen of er geen tegenstrijdige conflicten ontstaan. De vereniging zal hier in toenemende mate strenger op toezien. Voor het seizoen 12/13 zijn de volgende doelstellingen geformuleerd: Verder professionaliseren van de sponsor en reclame activiteiten door samenwerking met Sponsor Visie De acquisitie naar nieuwe sponsoren, die hun naam aan onze vereniging willen verbinden zal een verdere impuls krijgen. Daarbij streven we naar het binnen halen van 15 nieuwe sponsoren en 20% groei, ten opzichte van 12/13, aan sponsor, advertentie&reclame inkomsten Vrijwilligers Pancratius heeft een groot korps vrijwilligers die vele activiteiten ontplooien binnen de vereniging. Denk daarbij maar eens aan de mensen die u elke avond en in het weekend bedienen achter de bar, de mensen die elke maandag het clubhuis schoonmaken of als gastheer/vrouw de commissiekamer bemensen. Alle leiders, scheidsrechters, een groot aantal trainers en de bestuursleden zijn vrijwilligers van onze vereniging. Helaas hebben alle inspanningen niet kunnen voorkomen dat het aantal vrijwilligers is afgenomen. Een aantal vrijwilligers van het eerste uur heeft vanwege de leeftijd aangegeven het stokje over te willen dragen. Daar

16 tegenover stond geen kwantitatieve aanwas van nieuwe vrijwilligers. Veel werk rust nu op nog minder schouders. Ondanks dat wij in een consumptiemaatschappij leven wil Pancratius er naar streven nog meer vrijwilligers binnen zijn muren te krijgen. Daarvoor zullen ook het komend jaar weer mensen actief aangesproken en benaderen worden om hen te bewegen enkele uren per week/maand voor de club aan de slag te gaan. Met name die mensen die van mening zijn dat zaken verbeterd kunnen worden of nu volgens hun eigen mening niet goed gaan (een potentiële grote groep) zullen worden aangespoord actief mee te denken en te werken aan onze nieuwe plannen. Zonder onze vrijwilligers wordt het een stuk minder gezelliger en dat is wel het laatste waar wij naar streven. Zoals al aangegeven voldoen wij op dit moment niet aan onze wettelijke verplichtingen m.b.t. de horeca activiteiten. De kennis en vakopleiding van de gemotiveerde en goedwillende vrijwilligers schiet daarbij te kort. Begrijpelijk want het is niet het (hoofd)vak van deze vrijwilligers. In het komende seizoen wil de vereniging deze vrijwilligers opleiden tot het juiste niveau doormiddel van een laagdrempelige training bij de club. De vereniging is hierover in gesprek met een derde partij die deze training wil verzorgen. Voor het komend seizoen staan de volgende doelstellingen: Voortzetten van periodiek overleg Coördinatoren en (hoofd)leiders Het werven van 20 vrijwilligers voor de bar&keuken teams Het werven van vrijwilligers voor het leiden van wedstrijden als (assistent) scheidsrechter. Het aanvragen van een nieuwe exploitatie vergunning en vergunning Drank&Horeca wet. Faciliteiten Zoals al in het voorwoord vermeldt, is het ledenaantal van Pancratius in de afgelopen jaren gegroeid. Hiermee zitten we met dit ledenaantal qua faciliteiten tegen de maximale capaciteit. Verdere groei is zeer beperkt mogelijk mede omdat ook SC Badhoevedorp probeert te groeien en dus minder capaciteit met ons kan en wil delen. Het bestuur heeft de afgelopen jaar regelmatig contact gehad met de gemeente over de plannen m.b.t. de omlegging van de A9. Zoals bekend is in die plannen opgenomen dat het sport terrein zal verplaats worden. Uit deze gespreken is gebleken dat dit op zijn vroegst over 3 jaar zou kunnen zijn, dus seizoen en het bestuur verwacht dat dit zelfs langer gaat duren. Ook dit afgelopen jaar zijn we als vereniging geconfronteerd met schade en veel verlies aan en van materialen. Mede door het weer lijkt het erop dat de schade dit jaar minder is. In ieder geval hebben het nieuwe hekwerk en de afspraken met politie en bewoners voor ons gevoel bijgedragen aan minder vandalisme.

17 Daarnaast roepen wij alle leden, buurtbewoners en andere belanghebbende met een Pancratius hart op, om misstanden en vandalisme zo veel en snel mogelijk te melden bij de club en/of de Politie. TOT SLOT: Terugkijkend mogen wij niet ontevreden zijn over het bereikte resultaat. Maar de ambities van Pancratius reiken verder. Het is nu zaak, naast het controleren van het volume, de kwaliteit en organisatie rondom een aantal activiteiten weer verder te verbeteren. De organisatie op het technisch- en scouting gebied wordt nu verder vorm gegeven en zal zich in het seizoen verder moeten ontplooien. Ik denk dat wij mogen constateren dat een groot aantal enthousiaste medewerkers en vrijwilligers hier de afgelopen jaren zijn schouders onder heeft gezet om dit te bereiken. Wij zijn hen daarvoor uiteraard zeer dankbaar. Wij hopen dat dit in de toekomst ook zo mag blijven, waar nog altijd blijft gelden dat veel handen licht werk maken. Wij nodigen een ieder, die een steentje bij kan dragen of positief kritisch is, uit om het speelveld in te stappen en niet aan de zijlijn te blijven staan. Het opbouwen en behouden van een mooie vereniging als Pancratius geeft zeer veel voldoening en plezier. Pancratius dat zijn wij!

FOUT! ONBEKENDE NAAM VOOR DOCUMENTEIGENSCHAP.

FOUT! ONBEKENDE NAAM VOOR DOCUMENTEIGENSCHAP. FOUT! ONBEKENDE NAAM VOOR DOCUMENTEIGENSCHAP. Beleidsplan Pancratius 2012-2017 Inleiding VOORWOORD Zoals eerder gemeld heeft het toenmalige bestuur in 2008 een nieuw beleidsplan gepresenteerd. In het beleidsplan

Nadere informatie

1 INLEIDING... 3. 1.1 VOORWOORD... 3 1.2 MISSIE EN DOELSTELLINGEN... 4 1.2.1 Missie... 4 1.2.2 Doelstellingen... 4 2 GRONDSLAGEN...

1 INLEIDING... 3. 1.1 VOORWOORD... 3 1.2 MISSIE EN DOELSTELLINGEN... 4 1.2.1 Missie... 4 1.2.2 Doelstellingen... 4 2 GRONDSLAGEN... Beleidsplan Pancratius 2009-2014 INHOUD 1 INLEIDING... 3 1.1 VOORWOORD... 3 1.2 MISSIE EN DOELSTELLINGEN... 4 1.2.1 Missie... 4 1.2.2 Doelstellingen... 4 2 GRONDSLAGEN... 6 2.1 UITGANGSPUNTEN... 6 2.2

Nadere informatie

FOUT! ONBEKENDE NAAM VOOR DOCUMENTEIGENSCHAP.

FOUT! ONBEKENDE NAAM VOOR DOCUMENTEIGENSCHAP. FOUT! ONBEKENDE NAAM VOOR DOCUMENTEIGENSCHAP. Beleidsplan Pancratius 2010-2015 Inhoud VOORWOORD... 3 KORTE TERUGBLIK 2009-2010 JAAR... 3 MISSIE EN DOELSTELLINGEN... 5 MISSIE... 5 DOELSTELLINGEN... 5 ALGEMEEN:...

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Voetbalvereniging de Blokkers Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Missie pag. 3 Organisatie pag. 4 Beleidsdoelstellingen pag. 5 1. Inleiding Het meisjes- en damesvoetbal

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging!

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging! Trekvogels Op naar 100 jaar Samen zijn we de vereniging! Beste leden van voetbalvereniging Trekvogels, Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

p Sponsor. Uwbelang. Groei.

p Sponsor. Uwbelang. Groei. SPONSORBROCHURE 2016-2017 Inhoud@vvBavel Mogelijk @vvbavel p10-14 Sponsor @vvbavel p4 Uwbelang @vvbavel p9 Groei @vvbavel p5 Resultaat @vvbavel p8 Maatschappij @vvbavel p6-7 Sponsor@vvBavel Waarom sponsoring?

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

vv Noordwijk, onze club

vv Noordwijk, onze club vv, onze club Inleiding Wie zijn we? Wat vinden we belangrijk? Hoe ziet onze ideale vereniging eruit? Dit is onze visie. Hier staan wij voor. Dit is vv, onze club Kernwaarden: Waar staan wij voor? Plezier

Nadere informatie

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex)

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex) SAMEN SCOREN Beleidsplan 2015-2020 is een grote, ambitieuze dorpsvereniging uit Grootegast/Doezum en telt in 2015 ongeveer 520 leden, 33 teams en ruim 100 vrijwilligers. De vereniging heeft een regionale

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VV GEMERT

BELEIDSPLAN VV GEMERT Visie BELEIDSPLAN VV GEMERT 2016 2020 Voor alle leden van VV Gemert, actief en passief, staat plezier en tevredenheid in alle geledingen voorop. Voor onze recreatieve teams is dat op een voor hen passend

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar Meerjarenbeleidsplan 2014-2023 VV Dongen op weg naar 100 jaar Inhoudsopgave 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Inleiding Beschrijving van de vereniging 2.1 Historie 2.2 Organisatiestructuur 2.3 Vereniging

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces.

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces. HDS Strategie voor de komende vier jaar. 1. Algemeen. Uitgangspunt voor een vereniging met zo n 900 leden moet zijn dat we ambitie hebben. We willen met Dames, Heren en junioren zo hoog mogelijk spelen.

Nadere informatie

VERENIGINGSPLAN DOCOS 2014 2019

VERENIGINGSPLAN DOCOS 2014 2019 VERENIGINGSPLAN DOCOS 2014 2019 (kort overzicht in verband met voorstellen en uitvoering aanpassingen na ledenvergadering van 25 november 2013) In de ledenvergadering van 2012 is het verenigingsplan vastgesteld.

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS OKTOBER 2011 Voetbalplan RKSV De Tukkers Page 1 Inhoud Inleiding 3 Missie en doelstellingen 4 Opbouw van het plan 5 Organisatie 6 Werkgroepen 8 Technische Commissies 8 Functieomschrijvingen

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zuidland

Voetbalvereniging Zuidland Missie en Visie 2017-2020 Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk TABLE OF CONTENTS 1. INLEIDING 3 2. Missie voetbalvereniging Zuidland 4 3. Visie voetbalvereniging Zuidland 4 P. 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout 2013-2017 Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout BELEIDSPLAN 1. Inleiding Twins is de roepnaam voor de in Oosterhout gevestigde vereniging Twins Sporting Club. Het beleid van Twins is gericht op het

Nadere informatie

PROCEDURE TEAM INDELINGEN

PROCEDURE TEAM INDELINGEN PROCEDURE TEAM INDELINGEN 1 Jeugdplan S.V. Hoofddorp/jfeb14 Doel: Duidelijkheid verschaffen m.b.t. de scheiding van recreatief en prestatief voetbal bij de jeugdafdeling, alsmede de wijze waarop elftallen

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016. Arbitrageplan

VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016. Arbitrageplan VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016 Arbitrageplan RKDSV 1. Inleiding Het imago van een scheidsrechter is belangrijk en zijn autoriteit wordt zowel door spelers, trainers, bestuurders en toeschouwers regelmatig

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Duurzaam noodzaak voor continuïteit NSVV

BELEIDSPLAN. Duurzaam noodzaak voor continuïteit NSVV BELEIDSPLAN Duurzaam noodzaak voor continuïteit NSVV DUURZAAM Behouden wat wij hebben opgebouwd 1. Duurzaam is behouden wat wij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd 2. Groei is mooi, maar realiteit leert

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

Historie DSVP in vogelvlucht

Historie DSVP in vogelvlucht Welkom bij D.S.V.P. Historie DSVP in vogelvlucht Opgericht in 1948 Door Samenwerking Verkregen Pijnacker Speelde 22 jaar aan de Boezemweg (de Boezem) Sinds 1970 op de Groene Wijdte Er voetballen zowel

Nadere informatie

Voetbalverenigingen in de Zaanstreek

Voetbalverenigingen in de Zaanstreek Voetbalverenigingen in de Zaanstreek De toekomst van voetbalverenigingen in de Zaanstreek De komende jaren zal er hoogstwaarschijnlijk een consolidatieslag van het aantal voetbalverenigingen in de Zaanstreek

Nadere informatie

Sporting Almere. Koers op kwaliteit. Algemeen beleidsplan

Sporting Almere. Koers op kwaliteit. Algemeen beleidsplan Sporting Almere Koers op kwaliteit Algemeen beleidsplan 2014-2019 Inhoud Koers op kwaliteit, missie en visie 3 Speerpunten 4 Professionaliteit 5 Voetbal 6 Vrijwilligers 7 Boeien en binden 8 Samenwerken

Nadere informatie

Sponsorplan OACN 2012 2013

Sponsorplan OACN 2012 2013 Sponsorplan OACN 2012 2013 INHOUDSOPGAVE 1. DE VERENIGING EN HAAR HISTORIE... 3 1. DE VERENIGING... 3 2. DE TOEKOMST... 3 2. SPONSORING... 5 1. WAAROM OACN?... 5 2. SOORTEN SPONSORING... 5 3. WAAR HEEFT

Nadere informatie

Arbitrageplan Olympia 60

Arbitrageplan Olympia 60 Arbitrageplan Olympia 60 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatiestructuur 4. Taken arbitragecommissie 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

ZCFC - het Zaans Oranje

ZCFC - het Zaans Oranje ZCFC - het Zaans Oranje Onze toekomstvisie Bouwen, Borgen en Betrokkenheid Algemene Ledenvergadering 1 oktober 2018 70 Stand van zaken Zaanse Voetbalclubs in aantallen teams 60 50 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST! (18-11-10) Inleiding 1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 1.1 Doelstelling 1.2 De Jeugdcommissie 1.3 Beleidsstrategie 1.4 Hoofdactiviteiten 1.5

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst Voorwoord Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de hand

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 1.3 Datum 6-7-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 1.Voorwoord Het voor u liggend beleidsplan bevat de leidraad waarlangs de afdeling handbal van de omnisportvereniging Wijhe 92 de komende periode 2012-2016

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

K.V. Blauw Zwart Wierden

K.V. Blauw Zwart Wierden K.V. Blauw Zwart Wierden Beleidsplan 2012-2015 Blauw Zwart de vereniging Blauw Zwart is sinds 1933 een bloeiende korfbalvereniging met een geheel eigen identiteit en clubcultuur en de nodige mooie sportieve

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond.

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Afgelopen vrijdagavond hebben wij als bestuur van Sportclub Franeker in een extra bestuursvergadering het besluit genomen om met ingang van

Nadere informatie

Sponsorbeleid Zaalvoetbalvereniging DVO Wognum Nicols. Samen werken aan sportieve prestaties.

Sponsorbeleid Zaalvoetbalvereniging DVO Wognum Nicols. Samen werken aan sportieve prestaties. Sponsorbeleid Zaalvoetbalvereniging DVO Wognum Nicols Samen werken aan sportieve prestaties. Voorwoord Voor u ligt het sponsorplan van zaalvoetbalvereniging DVO Wognum Nicols. Een initiatief van het bestuur

Nadere informatie

Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse

Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse doel bereikt of stap gezet? 25 juni 2012 1 Inleiding Doelstelling beleidsplan Dames en Heren 1 op niveau dat leidt tot een positie midden overgangsklasse Dames

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Beleidsplan Het beleidsplan is een vastlegging hoe de vereniging zou moeten functioneren en wat de doelstellingen zijn op korte en langere termijn. Het bestuur evalueert de vastleggingen

Nadere informatie

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 Waarom een beleidsplan? Steeds meer mensen werken aan gezamenlijke ambities Geïntegreerd werken in plaats van gefragmenteerd Ongeschreven regels

Nadere informatie

Besteding van het sponsorgeld

Besteding van het sponsorgeld Wij zijn ASW, de voetbalvereniging in het hart van Waddinxveen. Wij zetten ons op sportief en sociaal-maatschappelijk niveau in voor onze leden. Ondertussen hebben wij 750 leden die zijn onderverdeeld

Nadere informatie

V.V. OLIVEOO Sportlaan 2. www.oliveo..nl

V.V. OLIVEOO Sportlaan 2. www.oliveo..nl Sponsorinformatie V.V OLIVEO V.V. OLIVEOO Sportlaan 2 2641 AZ Pijnacker www.oliveo..nl Voorwoord Midden in uw marktgebied bevindt zich één van de grotere voetbalverenigingen van de Randstad: Voetbalvereniging

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

Jaarverslag veldvoetbal seizoen 2013 / 2014

Jaarverslag veldvoetbal seizoen 2013 / 2014 Jaarverslag veldvoetbal seizoen 2013 / 2014 Inleiding: Met dit jaarverslag seizoen 2013/2014 trachten wij een beeld te schetsen van de ontwikkelingen binnen de afdeling veldvoetbal van SV Koedijk, in het

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Ewout Schröder Positief Enthousiast Gedreven Theoretische kaders Wat is het doel van talentontwikkeling binnen jouw vereniging? Het te allen tijde (vroeg)tijdig

Nadere informatie