Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief april 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief april 2018"

Transcriptie

1 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief april 2018 Agenda: - Woensdagen 28 maart, 18 april, 30 mei en 27 juni Proeverij Verlichte Samenleving. Zie hieronder voor meer informatie en opgave. - Woensdag 4 april Pariniravadag. Wordt niet in Bussum gevierd, maar elders in het land wel, o.a. in Amsterdam. - De mogelijkheid om in juli in Leiden Toevlucht te nemen is verplaatst naar (vermoedelijk) november. Maak een afspraak met je MI als je interesse hebt. - Hou af en toe de agenda van Shambhala Nederland in de gaten. Ook om eventueel te gaan staffen! Doorgaande activiteiten: Zit- en loopmeditatie Iedere woensdagavond van uur tot uur. Inloop vanaf uur. Thee na afloop. Meditatie-instructie Bevoegde gidsen en meditatie-begeleiders geven persoonlijke begeleiding in de beoefening van zitmeditatie.

2 Proeverij Verlichte Samenleving Zoals jullie weten, is het bij de Shambhala meditatiegroep Bussum gebruikelijk om zowel in het voorjaar als in het najaar studie avonden of een cursus aan te bieden. Dit voorjaar bieden wij een Proeverij aan. zoals inmiddels ook aangekondigd via de mail. Je kunt naar alle avonden komen, maar de avonden zijn eventueel ook lost e bezoeken. Woensdagavond 28 maart beleefden we onze eerste avond van de proeverij. Carla, Desirée, Linda en Ria lazen om beurten de "Verhandeling over de verlichte samenleving" van Sakyong Mipham Rinpoche voor. Een eenvoudige en tegelijkertijd diepzinnige instructie om ons steeds weer te openen en te blijven communiceren. De tekst moet voorgelezen worden, het is een zogenaamde lung. Wanneer deze aan je voorgelezen is, mag je de tekst ook weer zelf (mondeling) doorgeven aan een ander. Als je er niet bij bent geweest en je zou graag kennisnemen van de tekst, neem dan contact op met je gids of zo mogelijk met iemand die de tekst al overgedragen heeft gekregen. Een ervaring van een deelnemer aan de avond: Er werd voorgelezen en geluisterd. Wakkere aandacht voor een diep beginsel: fundamentele goedheid. Moeiteloos Complexiteit kan geen eenvoud bevatten Maar eenvoud wel complexiteit Waarachtig communiceren Je open stellen voor de ander en zo een verlichte samenleving stimuleren Mooie avond, mijn eetlust is opgewekt We zetten de maaltijd voort op 18 april. Deze avond zal Sociale meditatie centraal staan. We hebben Jerry De Groot, een leraar uit Amsterdam, gevraagd de avond te komen faciliteren. Sociale meditatie is een beoefening die uitnodigt om heel direct te kijken naar onze gewoontepatronen wanneer we in contact met anderen zijn en deze al dan niet voor een korte tijd te laten voor wat ze zijn. Alles is welkom, ook de ervaringen die we soms liever niet zouden willen ervaren. Door te luisteren dragen we elkaars woorden en aanwezigheid in vriendelijke openheid en bieden elkaar op die manier steun om kwetsbaar en dapper te zijn. En als je nu denkt, okee, en hoe gaat dat dan?, nodigen we je van harte uit om langs te komen en het zelf te komen ervaren. Deze beoefening is open voor iedereen, ongeacht je ervaring met meditatie. De derde avond, 30 mei, gaan we verder proeven van onze ervaring van fundamentele goedheid en van de verlichte samenleving aan de hand van een thema uit het nieuwste boek van de Sakyong, The lost art of Conversation.

3 We besluiten dit smaakvolle geheel met een beoefening van de Shambhala Sadhana op 27 juni. Deze Sadhana werd door de Sakyong, na een langdurige retraite, geschreven in 2011 en is bedoeld om alle beoefenaars (krijgers) van Shambhala te helpen om contact te maken met twijfelloos zelfvertrouwen in fundamentele goedheid van jezelf en van anderen. Praktische informatie: Er zal op deze avonden dus geen reguliere zit mogelijkheid zijn. De avonden zijn toegankelijk voor iedereen. Deelname is op basis van het Dana principe. Dana betekent vrijgevigheid, één van de hoogste deugden in het Boeddhisme. Je geeft iets naar eigen inzicht. Dit kan geld zijn (er zal elke avond een box zijn waar iets in gedaan kan worden, maar iets meenemen voor bij de thee kan ook. Aanmelden vooraf via Noteer de avonden vast in je agenda. We hopen op een mooie, gezamenlijke ontdekkingstocht! Procedure omtrent grensoverschrijdend gedrag De laatste tijd zijn boeddhistische gemeenschappen helaas op een negatieve manier (op het vlak van grensoverschrijdend gedrag) in het nieuws geweest. We willen jullie graag laten weten dat Shambhala al geruime tijd een procedure kent ter voorkoming van ongewenst gedrag en voor het geval zich ongewenst gedrag voordoet. Zie de desbetreffende pagina op de Shambhala Nederland site: Voelt het om wat voor reden niet goed om bij een van de daar genoemde personen aan te kloppen, dan is Desung Irene Vliegenthart beschikbaar voor een gesprek. Zij is te bereiken via

4 Shambhala dag. Een bijdrage van Linda Doornweerd Beste mensen, Op 21 februari vierden we binnen de Sangha het begin van het Tibetaans nieuw jaar, een jaar van de Aarde-Hond. We verwelkomen daarmee de kans om opnieuw met frisse energie aandacht te besteden aan onze persoonlijke groei en daarmee aan het welzijn op aarde. Met een prachtig ritueel bracht Dana aarde en hemel bijna letterlijk bij elkaar. De verbrande Jeneverbes tilde in haar omhoog kringelende rook symbolisch onze aardse kleingeestigheid naar een hoger niveau, de rookgevulde ruimte bracht de hemel - onze grootheid van geest - dichterbij. Bijzonder om dit mee te maken en dankzij de heldere uitleg van Dana met elkaar onder te dompelen in de rituele sfeer. Een mooie avond ook om getuige te mogen zijn van het tot de Sangha toetreden van Erwin en Jolanda, gefeliciteerd beide! Natuurlijk volgde nog een hoogtepunt: onder de deskundige technische begeleiding van Feike konden we ook dit jaar de toespraak van de Sakyong Mipham Rinpoche online tot ons nemen. Ik geloof dat we er allemaal van hebben genoten. Met verfijnde, welgekozen bewoordingen nam de Sakyong ons mee naar ons hart, in zijn overpeinzingen over de feilbaarheid van ieder mens en het enige antwoord dat hieraan verlichting geeft. Hij nam ons mee naar de zachte, helende kracht van de Maan, die met haar koele stralen symbool staat voor Kindness, Vriendelijkheid vanuit ons Hart. Bodhicitta waarmee we zacht de donkerte kunnen verlichten en in deze uitdagende tijd mogen bijdragen aan de groei van de mens, van menselijkheid. Wat een inspirerende manier om het nieuwe jaar van Aarde-Hond te beginnen. Om weer terug te keren naar het fysieke niveau waren daar de hapjes en drankjes, liefdevol klaargemaakt wat ik opmaak uit de heerlijke smaken - door een aantal Sangha-leden. Stijlvol gedrapeerd en met veel plezier verorberd. Jammer dat Linda (Dales) die dit coördineerde, zelf met griep thuis moest blijven. Met dank aan allen die deze avond mogelijk maakten! Namasté, Linda (Doornweerd)

5 Een nieuwe generatie mediterend het nieuwe jaar in. Met een bijdrage van Fynn Boots Bij SMG Bussum is er tegenwoordig een nieuwe generatie aan het kennismaken met Shambhala en boeddhisme. De kinderen van Desiree, Alma en Gigi gingen de afgelopen jaren op Suncamp, sloten vriendschappen en maken nu hun eerste stappen in het vinden van hun eigen weg op het pad. Zo ging Fynn, de dochter van Gigi, met een aantal Suncamp vrienden afgelopen winter naar Duitsland voor een retreat: Ik ben naar een Sita youth meditation retreat geweest. Het was in Bad Rapeau, voor jongeren van ongeveer 16 tot 30 jaar en het duurde vijf dagen. Afgelopen zomer op Suncamp zijn we op het idee gekomen om hier naar toe te gaan. We zijn uiteindelijk met z'n zessen gegaan. Wij waren als 16-/17- jarigen wel echt de jongsten, maar we konden het goed vinden met de oudere jongeren. Er was een dagelijks programma en je kon zelf kiezen waar je aan mee deed. Je bent wel verplicht om een rota taakje te doen, zodat alles goed loopt. Op een dag kon je bijvoorbeeld yoga doen voor het ontbijt en verschillende workshops volgen van de jongeren die zelf deelnamen. Verder was er altijd een gezamenlijke meditatie na het ontbijt en vaak een talk na de lunch. We hebben ook gekaligraveerd en er was ook een kans om mediterend het nieuwe jaar in te gaan. En er was natuurlijk ook een nieuwjaarsfeest en diner. Tussen de activiteiten door was er ook nog genoeg tijd om gezellig met elkaar te kletsen, muziek te maken of een spelletje te spelen. Je merkt wel echt dat de retreat niet van Shambhala is. Zo gaan de talks niet per se over de principes van Shambhala, maar over boeddhisme in het algemeen. Ook buig je bijvoorbeeld niet als je de shrineroom in komt en krijg je ook niet andere Shambhala rituelen mee. Er waren wel veel Shambhala leden. Ik zou heel graag nog een keer terug willen gaan, want je kan er echt even uitrusten, interessante dingen leren en doen en het is heel erg gezellig! Fynn Boots (16 jaar)

6 Bibliotheek De volgende boeken zijn aan de bibliotheek toegevoegd: Sakyong Mipham Rinpoche: The lost art of good conversation. Dit boek is een pleidooi voor echte communicatie van hart tot hart, communicatie die een warme band schept en haar onderhoudt. In deze tijd van schijncommunicatie via Facebook en Twiter, het uitwisselen van oppervlakkige gemeenplaatsen en de opkomst van de chatbot, waarbij kunstmatige communicatie plaatsvindt tussen een mens en een robot, komt dit boek echt als geroepen en is het een groot geschenk. Michaela Haas: Dakini Power (Engels). Dit boek gaat over twaalf vrouwelijke meesters in onze moderne tijd en is een eerbetoon aan deze vrouwen. Haas heeft alle vrouwen persoonlijk gesproken en schrijft licht en meeslepend over hun levens, vooren-na hun tijd als practitioners. Pema Chödrön is er natuurlijk ook bij. Han de Wit: De 3 juwelen. De Boeddha, de dharma en de sangha vormen samen de drie juwelen die het boeddhisme kernmerken als levende traditie. Waar de drie juwelen voor staan en hoe we ons ermee kunnen verbinden, is het centrale thema van dit boek. De auteur (onder meer 'De verborgen bloei', en 'De lotus en de roos') beschrijft in dit boek wat het betekent om boeddhist te worden en het daarbij behorende toevlucht nemen tot de drie juwelen: de Boeddha (levenshouding, Boeddha, natuur), de dharma (onderricht, de werkelijkheid zoals we die beleven) en de sangha (gemeenschap van de beoefenaren). Duidelijk wordt gemaakt wat deze verbintenis voor het leven van de beoefenaar van het boeddhisme betekent. Op toegankelijke wijze wordt de historische context beschreven; vervolgens wordt een link gelegd naar de huidige situatie en de verschillende stromingen en opvattingen binnen het boeddhisme. De donkerrode omslag, gedeeltelijke fotoafbeelding van het hoofd van de Boeddha bevat literatuuropgave en informatie over de auteur. Doordat de tekst van dit boek gebaseerd is op het gesproken woord, geeft het een uitstekend en levendig beeld en daarmee kan dit boek voorzien in een behoefte van het grotere publiek om in eenvoudige bewoordingen zicht te krijgen op wat het vandaag de dag betekent boeddhist te zijn.

7 Mensen nodig voor verschillende taken: Staffen bij andere centra Wanneer je als staflid of (co-)coördinator meedraait bij een programma, kan je dit programma kosteloos volgen. Hetzelfde programma met een andere leraar en op een ander moment werpt vaak heel nieuw licht op de stof, waardoor je inzicht verder groeit. Bovendien is het helpen organiseren van programma s een mogelijkheid om op een meditatieve manier bezig te zijn met alledaagse taken, zoals het koken van een maaltijd of de verzorging van de leraar. Meditatie in aktie dus, zoals we dat bij Shambhala noemen. In de praktijk blijkt vrijwel iedereen die een weekend staflid is, dit een mooie ervaring te vinden. Er is enorme behoefte aan stafleden voor programma s in heel Nederland, dus meld je aan! Je kunt staffen zodra je niveau 3 hebt afgerond. In Amsterdam geldt voor het (co-)coördineren overigens ook nog het volgende. Omdat we weten dat coördinatie van programma's, behalve heel leuk en leerzaam, ook belastend kan zijn, heeft de raad van Amsterdam het volgende besluit genomen. Iedereen die coördinator of co-coördinator bij een programma is, ontvangt daarvoor de halve prijs van een ander programma als 'tegoed'. Voorbeeld: je coördineert niveau 4, en wilt later in het jaar zelf meedoen aan Drala. Je hoeft dan voor Drala maar de helft van de gebruikelijke prijs te betalen. Als je twee programma's hebt ge(co-)coördineerd, krijg je het programma dus helemaal gratis. Als je alle Weg van Shambhala programma's zelf al hebt gedaan, kun je het tegoed gebruiken voor avondcursussen, of voor andere programma's (lezingen of andere cursussen) waaraan kosten voor deelname zijn verbonden. Let op: het tegoed is alleen inwisselbaar voor deelnamekosten, niet voor materiaal. En: voorlopig alleen voor programma's in Amsterdam - we onderzoeken de mogelijkheid om je tegoed ook in Leiden en Rotterdam in te kunnen zetten. Voor (co-)coördinatie van een avondprogramma (Dagelijks Leven, Fundamentele Goedheid) krijg je een half avondprogramma tegoed. Hou dus de Shambhala agenda in de gaten!

8 Andere wetenswaardigheden: Annuleringsvoorwaarden Bij annulering tot twee weken voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie. Bij annulering tussen twee weken en tot 2 dagen voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie, minus 10% van de programmaprijs annuleringskosten. Bij annulering 2 dagen of minder voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie, minus 30% van de programmaprijs annuleringskosten. * annuleren dient schriftelijk te geschieden via bussum@shambhala.nl Shambhala houdt haar programma s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt en je wil toch graag een programma volgen, neem dan contact op met de coördinator financiën: penningmeester.bussum@shambhala.nl. We kunnen altijd kijken of een korting en/of betaling in termijnen af te spreken valt. Bestuursvergadering Mocht je punten willen agenderen, iets met het bestuur willen bespreken of als je graag iets toe zou willen voegen of organiseren binnen de sangha, maak ons deelgenoot van je plan. Samen kunnen we dan kijken hoe wij je kunnen helpen om het voor elkaar te krijgen. Je kunt ons (Alix, Desirée, Feike, Linda of Ria) op de meditatie-avonden altijd aanschieten of mailen via bussum@shambhala.nl. Studiefonds Shambhala Nederland Dit studiefonds maakt het mogelijk om Shambhala programma s die je doet in andere landen binnen de EU gedeeltelijk aftrekbaar te maken van de belasting. Daarnaast kan het fonds mensen financieel tegemoet komen die langere programma s willen gaan doen. Het fonds is alleen toegankelijk voor leden. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de penningmeester via penningmeester.bussum@shambhala.nl. De nieuwsbrief, dat ben jij Wil je iets delen met de sangha van meditatiegroep Bussum? Maak dan gebruik van deze nieuwsbrief en stuur je informatie naar Bussum@shambhala.nl Vakanties Tijdens de korte schoolvakanties is onze ruimte in principe open. In de zomervakantie (juli en augustus) zijn wij gesloten.

9 Deelname en donateurschap Deelname aan de meditatie en/of meditatie-instructie verplicht tot niets. Wil je wel iets bijdragen dan ben je bij een donatie vanaf 10,- per maand Vriend van Shambhala. Donaties en/of lidmaatschapsgeld zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Lidmaatschap Indien je lidmaatschap van Shambhala overweegt dan kan je dit bespreken met je meditatie-begeleider. Ouders en kinderen Link naar de Shambhala pagina met artikelen voor families, teenagers en kinderen. Ouders die op de mailinglijst van het Shambhalacentrum in Leiden willen komen, naar Anne Bakker Adres Bezoek: Shambhala Meditatiegroep Bussum, Bremstraat 3, 1402 BD Bussum Post: F.C.Dondersstraat 7, 1402CE Bussum Telefoon: Bankrek.nr.: Shambhala Meditatie Groep Bussum. Lezingen en video s Mooie les van Sakyong Mipham Rinpoche Learning to meditate Sakyong Mipham Rinpoche - Official Channel Chögyam Trungpa Rinpoche -Official Channel Website en adressen Shambhala Internationaal Shambhala Europa Shambhala Nederland Shambhala Meditatiegroep Bussum Sakyong Mipham Rinpoche Shambhala op Facebook: Shambhala Network: Shambhala op Twitter : bussum@shambhala.nl

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief juni 2018

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief juni 2018 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief juni 2018 Agenda: - Woensdag 27 juni. 19:30-22:00. Laatste avond Proeverij Verlichte Samenleving. Zie hieronder voor meer informatie en opgave. - Woensdag 11

Nadere informatie

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief februari 2017

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief februari 2017 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief februari 2017 Agenda: - Zaterdag 18 februari en zondag 19 februari. De Drie Juwelen. Toevluchtsweekend in Amsterdam - Woensdag 1 maart, 19:00-22:00 Shambhaladag

Nadere informatie

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief september 2014

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief september 2014 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief september 2014 Agenda: Zondag 21 september. Harvest of Peace Festival Woensdag 24 september en woensdag 8 oktober 19:45-21:30. Sadhana van Mahamudra Vrijdag

Nadere informatie

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief december 2017

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief december 2017 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief december 2017 Agenda: - Woensdag 20 december. Laatste zitavond van het jaar - Vrijdag 29 december tot zondag 31 december. Cursus Shambhala Meditatie Amsterdam

Nadere informatie

Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite

Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite Deel I van zondag 29 juli tot vrijdag 3 augustus 2012 Deel II van vrijdag 3 augustus tot woensdag 8 augustus 2012 in Rosario België Open avond:

Nadere informatie

Van het bestuur: Quote van de maand:

Van het bestuur: Quote van de maand: Van het bestuur: Midden februari hebben we voor het eerst een lesweekend, met Geshe Ngawang Zopa, in ons centrum gehad. Dat is erg goed bevallen. We gaan vlot door de tekst en zullen het volgende les weekend

Nadere informatie

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha-

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha- Van het bestuur: Voor het eerst dit jaar, kunnen we deze maand Lama Jampa Rinpoche verwelkomen. Hij zal van 4 t/m 7 april aanwezig zijn. Ook zal Jampel Parchin (Eugene) aanwezig zijn voor de vertalingen.

Nadere informatie

Van het bestuur: Ook willen we u attenderen op de lezing van Jan Roelof over zijn reizen door Tibet!

Van het bestuur: Ook willen we u attenderen op de lezing van Jan Roelof over zijn reizen door Tibet! Van het bestuur: Deze maand beginnen we met de lessen van Geshe Ngwang Zopa, van Boeddha's Gompa, op 10 maart. Geshela gaat met Eugene dieper in op concentratie meditatie en wijsheid. Ook willen we u attenderen

Nadere informatie

Programma Kadam Chöling juni 2015

Programma Kadam Chöling juni 2015 U bent van harte welkom na aanmelding via kadamcholing@gmail.com Aanmelding is belangrijk voor de organisatie en omdat we u dan op de hoogte kunnen stellen mocht het programma door onvoorziene omstandigheden

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Sinds december 2013 hebben we voor het eerst ons studie- en meditatieprogramma in het nieuwe centrum opgezet en uitgevoerd. We zijn erg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

1. Doelstelling van de Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland

1. Doelstelling van de Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland Beleidsplan Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland Inhoud 1. Doelstelling van de Stichting 2. Actuele beleid van de Stichting 3. Werkzaamheden van de Stichting 4. Wijze van fondsenwerven

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2014 van Diamantweg- boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg- boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

Programma Kadam Chöling november 2016 Kijk voor u gaat altijd eerst op de site voor up-to-date informatie:

Programma Kadam Chöling november 2016 Kijk voor u gaat altijd eerst op de site voor up-to-date informatie: Programma Kadam Chöling november 2016 Kijk voor u gaat altijd eerst op de site voor up-to-date informatie: www.kadamcholing.nl aanmelden via kadamcholing@gmail.com Zijlweg 286A, 2015 CN Haarlem U bent

Nadere informatie

LENTEBLOK -2014 2013

LENTEBLOK -2014 2013 LENTEBLOK 03-04 WAT DOEN WE IN DE LENTE? Een echte winter hebben we nog niet gehad maar zelfs in april kan er nog sneeuw vallen. Omdat de temperaturen nog veel te hoog zijn voor deze tijd van het jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Jaargang 22, nummer 6 In dit nummer: Van het bestuur 3 Cursus samen sterk 4 Van alles wat 5 Interactieve avond: Ik zie ik zie. 6 Congres autminds 7 Deelname

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 8, 12 april 2019

Schooljaar Nummer 8, 12 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 8, 12 april 2019 Kalender: 16 april Route 8 - Eindtoets groep 8 16 april MR-vergadering 18 april Continurooster tot 14.00 uur, met Paasviering en Pannenkoekendag 19 april t/m

Nadere informatie

Esperanza gaat haken! Een enorm succes!

Esperanza gaat haken! Een enorm succes! MEI! Het is mei! Heb jij de vogeltjes al zien nestelen? In de tuin bij Esperanza zitten ze natuurlijk ook. Wij hebben sinds kort een prachtige loungebank en die wordt optimaal gebruikt met dat prachtige

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016. Gechannelde boodschap voor februari

Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016. Gechannelde boodschap voor februari Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016 Dear Ones, Gechannelde boodschap voor februari Wij nemen jullie mee in een shift die noodzakelijk is om de energie op jullie planeet te balanceren. Het magnetische

Nadere informatie

Daarnaast zijn we bezig om meditaties op te nemen. Die vraag was al verscheidene keren naar ons toegekomen. Dus. ook daar wordt aan gewerkt.

Daarnaast zijn we bezig om meditaties op te nemen. Die vraag was al verscheidene keren naar ons toegekomen. Dus. ook daar wordt aan gewerkt. Dag lief mooi mens, De zon schijnt hier heerlijk naar binnen terwijl ik deze LoveLight zit te schrijven. Een week die best intens was. Met mooie workshops en inzichten. Een Engelenpoortdag en Volle Maan

Nadere informatie

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING Vijf daagse -VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE o.l.v. Chris Grijns & Peter Baert woensdag 30 oktober zondag 3 november 2013 Liobaklooster Egmond Binnen VIPASSANAMEDITATIE

Nadere informatie

TOUR OF COMPASSION AND HARMONY NEDERLAND

TOUR OF COMPASSION AND HARMONY NEDERLAND Van het bestuur: Bij het laatste bezoek van Lama Jampa Chojor Rinpoche in begin april, hebben we gesproken over het vullen van Boeddhabeelden met mantra rollen en kostbare substanties. Rinpoche heeft toegezegd

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering 1 UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering Kwaliteit van leven met haarverlies Zaterdag 11 april 2015 van 10:00 uur tot 16.30 uur Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30,

Nadere informatie

Beurs Crea Weekend Voorjaar

Beurs Crea Weekend Voorjaar Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Crea Weekend Cursus Bloemschikken High Tea arrangement Nieuwe producten Beurs Crea Weekend Voorjaar Biss Floral pakt tijdens het Crea Weekend

Nadere informatie

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018 Vitaliteits 3-daagse 24, 25 en 26 september 2018 Maak het mee! Wij gaan vitaliteit onder de aandacht brengen met fijne lessen, workshops en lezingen bedoeld voor iedereen, die zich op dit gebied wil laten

Nadere informatie

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Dankzij het optreden van Firma Weijland en het heerlijke buffet Jeu de boules Er was afgesproken, om tot aan

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

Nieuws zieriks Aagje

Nieuws zieriks Aagje Nieuws zieriks Aagje ANBO AFDELING ZIERIKZEE Nieuwsbrief nummer 3 2014 augustus september - oktober Beste vrienden, leden van de ANBO, Nog eenmaal, en ik beloof U dat dit echt de laatste keer is, nog een

Nadere informatie

Aanspreekbaar. nieuwsbrief. Jaargang 8, nr februari In dit nummer: Belangrijk

Aanspreekbaar. nieuwsbrief. Jaargang 8, nr februari In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 23 10 februari 2016 In dit nummer: Oudertevredenheids onderzoek Facultatieve gesprekken bovenbouw Bibliotheek Schaaktoernooi Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Bovenbouwnieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 3 20-09-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT. Opbouw van de Organisatie.

ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT. Opbouw van de Organisatie. ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT Opbouw van de Organisatie. Het Maitreya Instituut bestaat uit een Kerkgenootschap Maitreya Instituut en een Stichting Maitreya Instituut voor Wijsheidscultuur. Het

Nadere informatie

Welkom. Wat is kindercoaching? Nieuw bij Klim! Zomer-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer,

Welkom. Wat is kindercoaching? Nieuw bij Klim! Zomer-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer, Zomer-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching Beste lezer, Welkom Elly Bos-Vlugt heet u van harte welkom bij de 2e nieuwsbrief van Klim! Deze nieuwsbrief verschijnt steeds aan het begin van een nieuw seizoen

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2015 van Diamantweg- boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg- boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

Deze week is bedoeld om die vraagtekens vanuit een ander perspectief te ervaren.

Deze week is bedoeld om die vraagtekens vanuit een ander perspectief te ervaren. Deze 6 daagse retreat, midden in de prachtige bergen van Transsylvanië, heeft als thema de integratie van jouw Goddelijke talenten hier op aarde. Je wilt een (door)start maken met iets nieuws, meer duidelijkheid

Nadere informatie

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Kabbala folder 2007-2 10-07-2007 21:41 Pagina 1 A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Zoals elke spirituele weg heeft ook de Kabbala, deel van de westerse mystiek, bewustwording tot doel. De kabbalistische

Nadere informatie

Mind & Motion, December de maand van de VREDE. Thema: Vrede 10.00u tot 11.30u. Klankschalenconcert door Ineke en Mart Bijwaard 20.00u tot 21.

Mind & Motion, December de maand van de VREDE. Thema: Vrede 10.00u tot 11.30u. Klankschalenconcert door Ineke en Mart Bijwaard 20.00u tot 21. NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 28 november 2016 December de maand van de VREDE Agenda Zondag 11 december Yoga en meditatie (volwassenen) Thema:

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

De weg van meditatie naar integratie

De weg van meditatie naar integratie De weg van meditatie naar integratie Frans van Heel De weg van meditatie naar integratie Over de effectiviteit van meditatie en de integratie in het dagelijks leven De weg van meditatie naar integratie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH Januari 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH Januari 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH Januari 2019 Als je in het bos stilte om je heen kan voelen Bomen in een mooie herfstkleur kan bewonderen heeft de natuur jouw hart zachtjes aangeraakt. -Paula Hagenaars- Veranderingen

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Sleutel 5. Make it stick

Sleutel 5. Make it stick Sleutel 5. Make it stick Na een inspirerende, creatieve sessie is niets zo frustrerend als stagnatie. Als de flappen met post-its worden opgerold en in een hoekje verdwijnen. Als niemand zich geroepen

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

EEN TROUWLOCATIE OM JA TEGEN TE ZEGGEN

EEN TROUWLOCATIE OM JA TEGEN TE ZEGGEN EEN TROUWLOCATIE OM JA TEGEN TE ZEGGEN INHOUDSOPGAVE Bruiloft 3 Een trouwlocatie om JA tegen te zeggen 4 Toost & Taart 5 Culinaire verwennerij 6 Avondfeest 8 Bed and Breakfast 10 De perfecte dag 11 BRUILOFT

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Binerke Jaar / 5

Nieuwsbrief t Binerke Jaar / 5 Nieuwsbrief t Binerke Jaar 2015-2016 / 5 16 februari 2016 Deze keer weer een Binerke boordevol informatie voor u als ouders. We geven al vast een vooruitblik op het nieuwe jaar wat betreft de formatie,

Nadere informatie

Wetten van oorzaak en gevolg

Wetten van oorzaak en gevolg Wetten van oorzaak en gevolg Eerste druk, april 2012 2012 John Warnas isbn: 978-90-484-2372-9 nur: 718 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

Introductie tot privacy

Introductie tot privacy Introductie tot privacy Deelnemers ontdekken hoe zij over privacy denken en welke invloed dit heeft op hun eigen leven. Deelnemers bedenken welke informatie ze graag privé willen houden en in welke context

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2016 van Diamantweg-boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg-boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank Beste ouder(s)/verzorger(s), In het nieuwe schooljaar gaan wij een gevarieerd programma Naschoolse activiteiten (NSA) realiseren. In deze nieuwsbrief krijgt u informatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

* Hieros Gamos festival, 3 t/m 7 juli 2019 * Tantra weekeinden in een kleinschalige, intieme omgeving * Zwemmen met wilde dolfijnen in de Rode Zee

* Hieros Gamos festival, 3 t/m 7 juli 2019 * Tantra weekeinden in een kleinschalige, intieme omgeving * Zwemmen met wilde dolfijnen in de Rode Zee Hoi mooi mens, In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen: * Hieros Gamos festival, 3 t/m 7 juli 2019 * Tantra weekeinden in een kleinschalige, intieme omgeving * Zwemmen met wilde dolfijnen in

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij!

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Yoga Retreat at Sea 16-18 november 2018 Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Voel je vitaal bij ROOTZ! Vitale groet,

Nadere informatie

Het Handvest van de Orde van Interzijn (Tiep Hien)

Het Handvest van de Orde van Interzijn (Tiep Hien) Het Handvest van de Orde van Interzijn (Tiep Hien) Hoofdstuk 1: Naam, doel en traditie 1. Een boeddhistische gemeenschap is opgericht en draagt de naam Orde van Interzijn. 2. Het doel van de gemeenschap

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf -

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - 2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - Start januari 2017 De tweejarige yogadocenten vervolgopleiding is een bijzondere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het pad van yoga.

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oestre Dag lieve mensen

Nieuwsbrief Oestre Dag lieve mensen Dag lieve mensen Hieronder een uitnodiging voor diverse bijzondere evenementen die bij ons in de Tempel te Anzegem doorgaan... Het is heel belangrijk dat jullie vooraf reserveren zodat we weten wie er

Nadere informatie

E E N É C H T G E L U K K I G

E E N É C H T G E L U K K I G E E N É C H T G E L U K K I G 2019 W E R K B O E K Miriam Jager www.geluksjager.nl INLEIDING Werkboek geluk Ian Schneider on Unsplash MIRIAM JAGER Je kunt niet beïnvloeden wat je in je leven meemaakt maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops. Klik hier om de online versie te bekijken

Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops. Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken De datums voor de nieuwe workshopseries/cursus voorjaar- en zomerperiode 2015 zijn

Nadere informatie

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans ZwangerRetreat 30 en 31 maart 2019 Tijd voor jezelf! De kleine in je buik, je voorbereiden op jouw bevalling. Ontspannen en de zinnen verwennen. Gezond & biologisch eten. Vragen kunnen stellen, vol inspiratie

Nadere informatie

Herfst editie W.C.D.54

Herfst editie W.C.D.54 Herfst editie W.C.D.54 1 De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

DE NIEUWSBRIEF Jaargang 9 nr 2 oktober 2016 Interessante informa- tie: In dit nummer:

DE NIEUWSBRIEF Jaargang 9 nr 2 oktober 2016 Interessante informa- tie: In dit nummer: DE NIEUWSBRIEF A.J. Schreuderschool SO. Guido Gezelleweg 24 3076 EB Rotterdam tel. (010) 4196849 Postbus 91031 3007 MA Rotterdam Interessante informatie: Woensdag 2 november zijn alle leerlingen vrij i.v.m.

Nadere informatie

Weeknieuws nr. 8 2 november Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi nieuw op school. We wensen hen veel plezier.

Weeknieuws nr. 8 2 november Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi nieuw op school. We wensen hen veel plezier. Weeknieuws nr. 8 2 november 2018 AGENDA Datum Activiteit 12 november Kinderen vrij 28 november Kinderen vrij 11 december MR vergadering Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi

Nadere informatie

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen Het klinkt als iets onmogelijks Schrij Schrijven met je hogere zelf en je gidsen, klinkt als iets onmogelijks. Misschien ook omdat, hoe zeer je

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee.

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee. Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Belangrijke data! 12 juni Schoolreis Groepen 5, 6 en 7 13 juni Zeester vrij 14 juni Schoolreis Kleuters, Groepen

Nadere informatie

WEEK ÉÉN JOHN MAIN OSB, MONASTERY WITHOUT WALLS P.115

WEEK ÉÉN JOHN MAIN OSB, MONASTERY WITHOUT WALLS P.115 WEEK ÉÉN De reis is eenvoudig. Het vereist een bepaalde visie op het belang, een zekere nederigheid om te beginnen, en een zekere trouw en moed om vol te houden. Vóór alles echter de bereidheid om je te

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 7. Bibliografie 141 Meer informatie 142 Over de auteur 144

Inhoud. Voorwoord 7. Bibliografie 141 Meer informatie 142 Over de auteur 144 Inhoud Voorwoord 7 1. Liefdevolle vriendelijkheid 9 2. Tevredenheid 13 3. Vind je ware natuur 17 4. Wees precies, vriendelijk en laat los 23 5. Niet vluchten 33 6. Vreugde 37 7. Het grote geheel overzien

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad?

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je in onze brochure neust. Je ontdekt hierin wat onze school allemaal voor jou in petto

Nadere informatie

PARKEREN TIJDENS SPELLETJESOCHTEND

PARKEREN TIJDENS SPELLETJESOCHTEND Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 28 No. 5 21 september 2018 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

Welkom. Lente-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer,

Welkom. Lente-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer, Beste lezer, Lente-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching Welkom Elly Bos-Vlugt heet u van harte welkom bij de 1e nieuwsbrief van Klim! Deze nieuwsbrief zal steeds aan het begin van de lente, de zomer, de

Nadere informatie

Mét code voor 11 online video s!

Mét code voor 11 online video s! Mét code voor 11 online video s! 5 Voorwoord Mijn eerste kennismaking met de bijbelstudies van Beth Moore was in 2006 in onze gemeente in Amerika. Mijn echtgenoot Mark had kort daarvoor zijn baan opgezegd

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AIC Utrecht Sept - Okt We zijn weer bijna terug van vakantie... met goed nieuws!

NIEUWSBRIEF AIC Utrecht Sept - Okt We zijn weer bijna terug van vakantie... met goed nieuws! We zijn weer bijna terug van vakantie... View this email in your browser NIEUWSBRIEF AIC Utrecht Sept - Okt 2018 We zijn weer bijna terug van vakantie... met goed nieuws! WIJ OPENEN EEN 2E LOCATIE IN UTRECHT!!

Nadere informatie

CERRETO GUIDI, VINCI.

CERRETO GUIDI, VINCI. CERRETO GUIDI, VINCI. Events ENNEAGRAM ACADEMIE TRIP TO ITALY Naast het reguliere programma dat bij de Enneagram Academie plaatsvindt, worden er ook twee jaarlijks events georganiseerd op de meest bijzondere

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN KINDERBIJBELS VOOR GEZINNEN MET JONGE KINDEREN

INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN KINDERBIJBELS VOOR GEZINNEN MET JONGE KINDEREN INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN KINDERBIJBELS VOOR GEZINNEN MET JONGE KINDEREN OVER KINDERBIJBELS OM TE BEGINNEN Als je een kinder- of jeugdbijbel aan wilt schaffen dan is het heel belangrijk dat je eerst

Nadere informatie