Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief juni 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief juni 2018"

Transcriptie

1 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief juni 2018 Agenda: - Woensdag 27 juni. 19:30-22:00. Laatste avond Proeverij Verlichte Samenleving. Zie hieronder voor meer informatie en opgave. - Woensdag 11 juli. Laatste zitavond - Woensdag 5 september. Eerste zitavond nieuwe jaar - Zondag 23 september. Viering Oogst van Vrede - Zondag 19 januari Viering 20 jaar bestaan Bussumse Sangha. informatie volgt later. - Hou af en toe de agenda van Shambhala Nederland in de gaten. Ook om eventueel te gaan staffen! Doorgaande activiteiten: Zit- en loopmeditatie Iedere woensdagavond van uur tot uur. Inloop vanaf uur. Thee na afloop. Meditatie-instructie Bevoegde gidsen en meditatie-begeleiders geven persoonlijke begeleiding in de beoefening van zitmeditatie.

2 Proeverij Verlichte Samenleving ontdekken wat Fundamentele Goedheid en een verlichte Samenleving met elkaar te maken hebben. De derde avond van de Proeverij was een drukbezochte mooie avond. We behandelden het hoofdstuk Windpaard uit het boek The Lost Art of Good Conversation van Sakyong Mipham Rinpoche. Door nu te voelen en te zijn met wat er is, door ons te verbinden met anderen en de wereld om ons heen, kunnen we in contact komen met windpaard. Met deze energie van openheid kunnen we wat er zich maar voordoet met vertrouwen tegemoet treden. De bijbehorende oefening om in stilte met elkaar te zijn in tweetallen leverde bijzondere ervaringen op, die we later in de groep gedeeld hebben. Voor mij persoonlijk was het erg leerzaam om de avond te leiden. Ik kon wat dieper in de materie duiken tijdens de voorbereiding en de avond zelf was een goede oefening in wat ik erg ongemakkelijk vind. En gelijk ook een tastbare praktische ervaring wat betreft in contact zijn en niet in contact zijn met windpaard. Ik dank de groep voor de open sfeer waarin ik dat mocht ontdekken en ik hoop dat iedereen op eigen manier windpaard heeft mogen ervaren. Het is mooi om te zien dat onze groep eigenlijk niet alleen proeft van de verlichte samenleving, maar haar ook elke keer creëert. Ik lust nog wel een toetje. Feike Woensdag 27 juni is alweer de laatste avond van onze Proeverij Verlichte Samenleving. Je zou het kunnen zien als het grand dessert. We gaan samen de Shambhala Sadhana (Sadhana betekent spirituele oefening ) beoefenen. Een beoefening die stimuleert dat we onszelf toestaan om ons goed over onszelf en de samenleving te voelen. Om aan te komen in ons hart, de warmte daarvan te ervaren en uit te stralen naar anderen. Sakyong Mipham Rinpoche schreef deze Shambhala Sadhana na zijn retraite in Hij heeft enige tijd geleden alle sangha s van Shambhala uitgenodigd en aangemoedigd om met enige regelmaat de Shambhala Sadhana samen te doen. Hij is bedoeld om te binden en mensen samen te brengen. Wil je mee doen? Laat het og even weten via bussum@shambhala.nl Als je het leuk vindt om iets aan dit grand dessert toe te voegen of een andere manier te helpen, vinden we dat heel fijn. Je kunt dat erbij aangeven als je je aanmeldt, dan nemen we vooraf even contact met je op. Er zal op deze avond geen reguliere zitmogelijkheid zijn. Deelname is op basis van het Dana principe. Dana betekent vrijgevigheid, één van de hoogste deugden in het Boeddhisme. Je geeft iets naar eigen inzicht. Dit kan geld zijn (er zal elke avond een box zijn waar iets in gedaan kan worden, maar iets meenemen voor bij de thee kan ook.

3 Tijdelijk lenen van zabuton, gomden, zafu of verhoging gomden Mocht je thuis nog geen zabuton en gomden of zafu hebben en dit een poosje uit willen proberen dan is het vanaf nu mogelijk om dit te doen. Waar moet je rekening mee houden: - Lenen van een set van zabuton en/of gomden (of zafu en/of verhogingskussen) kan voor de duur van 4 weken. - Verlenging is maximaal 1 x mogelijk, voor de duur van 2 weken - Lenen is gratis er vanuit gaande dat je de materialen weer heel en schoon en binnen de afgesproken leen-periode terugbrengt. - Indien je in gebreke blijft dan kunnen de werkelijke kosten van herstel of vervanging in rekening worden gebracht. - Het is derhalve belangrijk dat je samen met de uitlener de materialen bekijkt (maak eventueel een foto) op conditie voor je ze meeneemt teneinde misverstanden over de conditie achteraf te voorkomen. - Het bestuur kan je verzoeken de set eerder terug te brengen in geval voor een cursusavond of weekend alle materialen op de Bremstraat nodig zijn vanwege de grootte van de groep. - Er kunnen in totaal maximaal 4 stuks zabutons en gomdens of 2 zafu s en verhogingskussens tegelijk uitgeleend worden, het kan dus zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. - Indien er mensen op een wachtlijst staan, dan wordt een aanvraag voor verlenging afgewezen. - Uitleen aan derden is uitdrukkelijk niet toegestaan. - Tijdens het zomerreces kan in 2018 van 11 juli tot 5 september geleend worden. - Een vrijwillige bijdrage voor het lenen kan in de donatie-muts gedaan worden. Je kunt hierover contact opnemen met studie- en beoefeningscoördinator Ria Huiden rhuiden@telfort.nl Mocht je zelf een gomden willen aanschaffen dan kan dat ook via deze link: Vooraankondiging:23 september viering Oogst van Vrede We hebben het voornemen om Oogst van Vrede te vieren op zondag 23 september. Het huidige idee is ergens halverwege de middag te starten met een wandeling in stilte van ongeveer een uur over de hei van en aansluitend de toespraak van de Sakyong of Sakyong Wangmo te beluisteren op de Bremstraat of elders. We sluiten af met een hapje en een drankje. Deelname aan slechts een van de onderdelen is natuurlijk ook mogelijk. Heb jij zin om dit (mede) te organiseren en in te vullen, voel je dan van harte uitgenodigd en meld je bij een van de bestuursleden Desiree, Frank, Feike of Ria.

4 Informatie over de seizoensgebonden vieringen binnen Shambhala Shambhala kent een traditie van het vieren van de veranderingen van de seizoenen. Deze worden nyida dagen genoemd. Nyida komt van de Tibetaanse woorden Nyima (zon) en dawa (maan). Nyida dagen worden gevierd op, of in de buurt van de dagen van de equinoxen en zonnewendes. Nyida dagen zijn familiegeoriënteerde dagen voor Shambhala gericht op samenzijn en vieren. Midzomerdag vieren we op 21 juni (voor het noordelijk halfrond). Het is de dag waarop de zon haar hoogste punt bereikt. We spreken ook wel over de zomerzonnewende of solsticium. Het is een kans voor families en vrienden in Shambhala om samen de zomer te vieren. De dag kan bijvoorbeeld gevuld worden met een picknick, zwemmen, varen of muziek en dans. In geval van viering wordt gestart met een Lhasang welke zuiverend werkt en de drala s uitnodigt. Oogst van vrede vieren we op 23 september gelijktijdig met de herfst-equinox of herfstnachtevening. De zon staat dan loodrecht boven de evenaar, wat voor het noordelijk halfrond het begin van de herfst betekent. De lengte van dag en nacht is op die dag overal op aarde gelijk. Op deze dag vieren we de rijkdom van onze cultuur en traditie. Het is een dag om samen te komen en een lezing van de Sakyong of de Sakyong Wangmo (online) te beluisteren. Tevens kan gekozen worden om op die dag de Shambhala Sadhana met elkaar te beoefenen. Kinderdag vieren we op 21 december, de dag van de winterzonnewende, de langste nacht van het jaar. We noemen het kinderdag omdat die dag in het teken staat van waardering voor en met onze kinderen. In een tijd waarin het weer ons wellicht wat terneer drukt keren we ons naar onze familie voor viering, creativiteit en vrijgevigheid. Licht maakt hiervan een speciaal onderdeel uit. Shambhala Dag is onze jaarlijkse viering van Losar of het nieuwe jaar volgens de Tibetaanse kalender. Omdat het meestal in februari of maart valt, neemt deze de plaats in van de lente-equinox. Shambhala Meditatiegroep Bussum organiseert niet alle Nyida dagen. Als je toch graag ergens mee wilt doen raadpleeg dan de agenda Shambhala Nederland.

5 Berichten vanuit Shambhala Internationaal Shambhala Dag vervolg Bedankt aan iedereen die op Shambhala Dag heeft gedoneerd. We zijn verheugd te kunnen melden dat onze wereldwijde sangha dollar heeft bijgedragen. De campagne ondersteunt projecten zoals: Activiteiten en leringen van de Sakyong, Acharya's en andere oudere leraren in onze gemeenschap. Internationale assemblees, programma's en ontwikkeling van het leerplan. Ondersteuning voor vertalingen van mandala-brede communicatie. Ondersteuning en mentorschap van regionale en centrumleiders. Administratieve ondersteuning op het gebied van financiën, lidmaatschap en IT. Publicaties en nog veel meer. Dit jaar helpt een speciale donatie in deze totalen ook om bepaalde initiatieven op het gebied van omgaan met vooroordelen te financieren, ons beleid bij te werken en vroegere gevallen van schade aan te pakken. De 100 Days, 100 Jewels-campagne was een ander nieuw onderdeel dit jaar. De campagne was gericht op het vinden van 100 klanten die zich ertoe verbinden om jaarlijks 1000 dollar te doneren. Deze lopende campagne heeft al meer dan 170 Jewel Patrons opgeleverd en blijft groeien.. Shambhala Office of Families and Children De afgelopen herfst reisden mensen vanuit de hele wereld naar Boulder, Colorado om de noden en ambities van gezinnen en kinderen binnen Shambhala te bespreken bij Growing Brave, een conferentie geleid door Wendy Friedman, Adam Lobel en Jane Arthur. Deze bijeenkomst kwam tot stand door de inspiratie en zorg van een commissie van zeven personen die enkele jaren geleden werd gevormd, voortbouwend op het werk die vele anderen hebben gedaan voor gezinnen en kinderen in onze sangha. Er kwamen uiteenlopende opvattingen en behoeften naar voren en mensen voelden zich verantwoordelijk om de cultuur te creëren die we onze kinderen willen laten erven. De Growing Brave-commissie is nu het Shambhala Office of Families and Children geworden, werkzaam binnen het Office of Culture, en heeft de volledige steun van de Kalapa Council. Ze zijn vastbesloten om een centraal netwerk te vormen voor families en kinderen in Shambhala.

6 Staffen bij andere centra Wanneer je als staflid of (co-)coördinator meedraait bij een programma, kan je dit programma kosteloos volgen. Hetzelfde programma met een andere leraar en op een ander moment werpt vaak heel nieuw licht op de stof, waardoor je inzicht verder groeit. Bovendien is het helpen organiseren van programma s een mogelijkheid om op een meditatieve manier bezig te zijn met alledaagse taken, zoals het koken van een maaltijd of de verzorging van de leraar. Meditatie in aktie dus, zoals we dat bij Shambhala noemen. In de praktijk blijkt vrijwel iedereen die een weekend staflid is, dit een mooie ervaring te vinden. Er is enorme behoefte aan stafleden voor programma s in heel Nederland, dus meld je aan! Je kunt staffen zodra je niveau 3 hebt afgerond. In Amsterdam geldt voor het (co-)coördineren overigens ook nog het volgende. Omdat we weten dat coördinatie van programma's, behalve heel leuk en leerzaam, ook belastend kan zijn, heeft de raad van Amsterdam het volgende besluit genomen. Iedereen die coördinator of co-coördinator bij een programma is, ontvangt daarvoor de halve prijs van een ander programma als 'tegoed'. Voorbeeld: je coördineert niveau 4, en wilt later in het jaar zelf meedoen aan Drala. Je hoeft dan voor Drala maar de helft van de gebruikelijke prijs te betalen. Als je twee programma's hebt ge(co-)coördineerd, krijg je het programma dus helemaal gratis. Als je alle Weg van Shambhala programma's zelf al hebt gedaan, kun je het tegoed gebruiken voor avondcursussen, of voor andere programma's (lezingen of andere cursussen) waaraan kosten voor deelname zijn verbonden. Let op: het tegoed is alleen inwisselbaar voor deelnamekosten, niet voor materiaal. En: voorlopig alleen voor programma's in Amsterdam - we onderzoeken de mogelijkheid om je tegoed ook in Leiden en Rotterdam in te kunnen zetten. Voor (co-)coördinatie van een avondprogramma (Dagelijks Leven, Fundamentele Goedheid) krijg je een half avondprogramma tegoed. Hou dus de Shambhala agenda in de gaten!

7 Andere wetenswaardigheden: Annuleringsvoorwaarden Bij annulering tot twee weken voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie. Bij annulering tussen twee weken en tot 2 dagen voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie, minus 10% van de programmaprijs annuleringskosten. Bij annulering 2 dagen of minder voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie, minus 30% van de programmaprijs annuleringskosten. * annuleren dient schriftelijk te geschieden via bussum@shambhala.nl Shambhala houdt haar programma s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt en je wilt toch graag een programma volgen, neem dan contact op met de penningmeester: penningmeester.bussum@shambhala.nl. We kunnen altijd kijken of een korting en/of betaling in termijnen af te spreken valt. Bestuursvergadering Mocht je punten willen agenderen, iets met het bestuur willen bespreken of als je graag iets toe zou willen voegen of organiseren binnen de sangha, maak ons deelgenoot van je plan. Samen kunnen we dan kijken hoe wij je kunnen helpen om het voor elkaar te krijgen. Je kunt ons (Desirée, Frank, Ria, of Feike) op de meditatie-avonden altijd aanschieten of mailen via bussum@shambhala.nl. Studiefonds Shambhala Nederland Dit studiefonds maakt het mogelijk om Shambhala programma s die je doet in andere landen binnen de EU gedeeltelijk aftrekbaar te maken van de belasting. Daarnaast kan het fonds mensen financieel tegemoet komen die langere programma s willen gaan doen. Het fonds is alleen toegankelijk voor leden. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de penningmeester via penningmeester.bussum@shambhala.nl. De nieuwsbrief, dat ben jij Wil je iets delen met de sangha van meditatiegroep Bussum? Maak dan gebruik van deze nieuwsbrief en stuur je informatie naar Bussum@shambhala.nl Vakanties Tijdens de korte schoolvakanties is onze ruimte in principe open. In de zomervakantie (juli en augustus) zijn wij gesloten. Deelname en donateurschap Deelname aan de meditatie en/of meditatie-instructie verplicht tot niets. Wil je wel iets bijdragen dan ben je bij een donatie vanaf 10,- per maand Vriend van Shambhala. Donaties en/of lidmaatschapsgeld zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

8 Lidmaatschap Indien je lidmaatschap van Shambhala overweegt dan kan je dit bespreken met je meditatie-begeleider. Adres Bezoek: Shambhala Meditatiegroep Bussum, Bremstraat 3, 1402 BD Bussum Post: F.C.Dondersstraat 7, 1402CE Bussum Bankrek.nr.: NL51 TRIO tnv Shambhala Meditatie Groep Bussum. Lezingen en video s Mooie les van Sakyong Mipham Rinpoche Learning to meditate Sakyong Mipham Rinpoche - Official Channel Chögyam Trungpa Rinpoche -Official Channel Website en adressen Shambhala Internationaal Shambhala Europa Shambhala Nederland Shambhala Meditatiegroep Bussum Sakyong Mipham Rinpoche Shambhala op Facebook: Shambhala Network: Shambhala op Twitter : bussum@shambhala.nl

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief september 2014

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief september 2014 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief september 2014 Agenda: Zondag 21 september. Harvest of Peace Festival Woensdag 24 september en woensdag 8 oktober 19:45-21:30. Sadhana van Mahamudra Vrijdag

Nadere informatie

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief april 2018

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief april 2018 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief april 2018 Agenda: - Woensdagen 28 maart, 18 april, 30 mei en 27 juni Proeverij Verlichte Samenleving. Zie hieronder voor meer informatie en opgave. - Woensdag

Nadere informatie

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief februari 2017

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief februari 2017 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief februari 2017 Agenda: - Zaterdag 18 februari en zondag 19 februari. De Drie Juwelen. Toevluchtsweekend in Amsterdam - Woensdag 1 maart, 19:00-22:00 Shambhaladag

Nadere informatie

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief december 2017

Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief december 2017 Shambhala Meditatiegroep Bussum Nieuwsbrief december 2017 Agenda: - Woensdag 20 december. Laatste zitavond van het jaar - Vrijdag 29 december tot zondag 31 december. Cursus Shambhala Meditatie Amsterdam

Nadere informatie

1. Doelstelling van de Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland

1. Doelstelling van de Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland Beleidsplan Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland Inhoud 1. Doelstelling van de Stichting 2. Actuele beleid van de Stichting 3. Werkzaamheden van de Stichting 4. Wijze van fondsenwerven

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 FHL Nederland

Jaarverslag 2017 FHL Nederland Jaarverslag 2017 FHL Nederland 18-6-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Bijeenkomsten... 3 2.1 Centra... 3 2.2 Workshops... 3 2.3 Retraite... 3 2.4 Boeken, audio en video... 3 3 Organisatie... 4 3.1 Bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 FHL Nederland

Jaarverslag 2014 FHL Nederland Jaarverslag 2014 FHL Nederland 1-3-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Bijeenkomsten... 3 2.1 Centra... 3 2.2 Workshops... 3 2.3 Retraite... 3 2.4 Boeken, audio en video... 3 3 Organisatie... 4 3.1

Nadere informatie

Van het bestuur: Quote van de maand:

Van het bestuur: Quote van de maand: Van het bestuur: Midden februari hebben we voor het eerst een lesweekend, met Geshe Ngawang Zopa, in ons centrum gehad. Dat is erg goed bevallen. We gaan vlot door de tekst en zullen het volgende les weekend

Nadere informatie

Activiteitenverslag Stichting Welhoven 2015 Thema s Beschrijving Datum

Activiteitenverslag Stichting Welhoven 2015 Thema s Beschrijving Datum Bezinningsdagen op het nieuwe jaar met deelnemers Template Stichting Welhoven opent de deuren voor ieder die samen met anderen het nieuwe jaar in wil gaan, met een reflectieve blik op wat was en een visie

Nadere informatie

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha-

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha- Van het bestuur: Voor het eerst dit jaar, kunnen we deze maand Lama Jampa Rinpoche verwelkomen. Hij zal van 4 t/m 7 april aanwezig zijn. Ook zal Jampel Parchin (Eugene) aanwezig zijn voor de vertalingen.

Nadere informatie

Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite

Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite Deel I van zondag 29 juli tot vrijdag 3 augustus 2012 Deel II van vrijdag 3 augustus tot woensdag 8 augustus 2012 in Rosario België Open avond:

Nadere informatie

Daarnaast zijn we bezig om meditaties op te nemen. Die vraag was al verscheidene keren naar ons toegekomen. Dus. ook daar wordt aan gewerkt.

Daarnaast zijn we bezig om meditaties op te nemen. Die vraag was al verscheidene keren naar ons toegekomen. Dus. ook daar wordt aan gewerkt. Dag lief mooi mens, De zon schijnt hier heerlijk naar binnen terwijl ik deze LoveLight zit te schrijven. Een week die best intens was. Met mooie workshops en inzichten. Een Engelenpoortdag en Volle Maan

Nadere informatie

Van het bestuur: Ook willen we u attenderen op de lezing van Jan Roelof over zijn reizen door Tibet!

Van het bestuur: Ook willen we u attenderen op de lezing van Jan Roelof over zijn reizen door Tibet! Van het bestuur: Deze maand beginnen we met de lessen van Geshe Ngwang Zopa, van Boeddha's Gompa, op 10 maart. Geshela gaat met Eugene dieper in op concentratie meditatie en wijsheid. Ook willen we u attenderen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 FHL Nederland

Jaarverslag 2015 FHL Nederland Jaarverslag 2015 FHL Nederland 1-6-2016 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Bijeenkomsten... 3 2.1 Centra... 3 2.2 Workshops... 3 2.3 Retraite... 3 2.4 Boeken, audio en video... 3 3 Organisatie... 4 3.1 Bestuur

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011 Nieuwsbrief Wijziging kerstvakantie Vanwege de uiteenlopende vakantieperiodes van de verschillende scholen, hebben wij de vakantie periode aangepast. Wij zijn buiten week 51 en 52 nu ook de eerste week

Nadere informatie

Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 6 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma.

Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 6 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma. Nieuwsbrief april 2019 Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 6 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma. Dinsdagavond 2 juli van 19.30 uur tot 21.30 uur stimuleren een goede doorstroming van de

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf -

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - 2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - Start januari 2017 De tweejarige yogadocenten vervolgopleiding is een bijzondere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het pad van yoga.

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2014 van Diamantweg- boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg- boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Internationaal Zen Instituut Nederland (afkorting: IZIN)

Internationaal Zen Instituut Nederland (afkorting: IZIN) Basisgegevens Naam Adres Bestuur sinds 1 april 2016 Internationaal Zen Instituut Nederland (afkorting: IZIN) Secretariaat IZIN J. de Vries-Spaans Koningsstraat 91 1211NL Hilversum info@zen-izin.nl 035-6223797

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

WEEK april 2017

WEEK april 2017 WEEK 16 20 april 2017 Groenewegje 1 - Lochem T 0573 252430 www.poolsterscholen.nl propschool@poolsterscholen.nl Facebook: Gproplochem Twitter: @gproplochem NIEUWBOUW In de bijlage bij deze nieuwsbrief

Nadere informatie

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961 DEVO 58 Herman Bonpad 4 1067 SN Amsterdam Amsterdam, 2012 Betreft: Club van 58 Geachte voetballiefhebber, Hartelijk dank voor uw interesse in de Club van 58, het gezamenlijke donateurcollectief van DEVO

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: JAARGANG 28 nr. 1 Schooljaar

NIEUWSBRIEF: JAARGANG 28 nr. 1 Schooljaar NIEUWSBRIEF: JAARGANG 28 nr. 1 Schooljaar 2017-2018 14-09-2017 Inhoud: - Inleiding - Kind op Maandag - Zending - Wijzigingen doorgeven - Schoolgids en kalender - Informatieavonden - Foto s op Facebook

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

uitleenreglement Adres: Laan van Straatsburg 2 1826 BZ Alkmaar Telnr: 072-5620449

uitleenreglement Adres: Laan van Straatsburg 2 1826 BZ Alkmaar Telnr: 072-5620449 uitleenreglement Adres: Laan van Straatsburg 2 1826 BZ Alkmaar Telnr: 072-5620449 Openingstijden : Wo. 13.30-15.30 19.00-20.00 Vrij. 11.00-12.00 Za. 10.00-12.00 STICHTING SPEEL-O-THEEK DE SPEELBOEG Website:

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING Vijf daagse -VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE o.l.v. Chris Grijns & Peter Baert woensdag 30 oktober zondag 3 november 2013 Liobaklooster Egmond Binnen VIPASSANAMEDITATIE

Nadere informatie

WE ZIJN WEER GESTART!

WE ZIJN WEER GESTART! BASISSCHOOL DE TWIJN AUGUSTUS 2018 Professor Zeemanstraat 216 4532 JM Terneuzen 0115-613041 www.de-twijn.nl twijn@ogperspecto.nl Dinsdag en donderdag zijn onze fruitdagen. Wilt u uw zoon of dochter op

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

TOUR OF COMPASSION AND HARMONY NEDERLAND

TOUR OF COMPASSION AND HARMONY NEDERLAND Van het bestuur: Bij het laatste bezoek van Lama Jampa Chojor Rinpoche in begin april, hebben we gesproken over het vullen van Boeddhabeelden met mantra rollen en kostbare substanties. Rinpoche heeft toegezegd

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Vrienden van de Abdij Sint-Benedictusberg

Vrienden van de Abdij Sint-Benedictusberg Vrienden van de Abdij Sint-Benedictusberg Het belangrijkste is niet wat vrienden doen, maar dat er vrienden zijn! nieuwsbrief winter 2018 Ten geleide Dit is de tweede Nieuwsbrief van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Dankzij het optreden van Firma Weijland en het heerlijke buffet Jeu de boules Er was afgesproken, om tot aan

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

weeknieuws 24 cursus 2014 2015 6 maart 2015

weeknieuws 24 cursus 2014 2015 6 maart 2015 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Sinds december 2013 hebben we voor het eerst ons studie- en meditatieprogramma in het nieuwe centrum opgezet en uitgevoerd. We zijn erg

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. September

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. September Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender September 2015 DINSDAG 1 SEPTEMBER, momenteel een 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen inspiratie opdoen. Vrije inloop maakt u een schilderij naar eigen

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Inhoud. I HET GEHEIM VAN HEERSEN 1. En ik dan? Windpaard Tien procent voordeel 34

Inhoud. I HET GEHEIM VAN HEERSEN 1. En ik dan? Windpaard Tien procent voordeel 34 Inhoud Inleiding 9 I HET GEHEIM VAN HEERSEN 1. En ik dan? 17 2. Windpaard 27 3. Tien procent voordeel 34 II HET PAD VAN DE TIJGER 4. Hoe we beslissingen moeten nemen 45 5. Karma begrijpen 54 6. Het nut

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2015 van Diamantweg- boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg- boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk Avondvierdaagse

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk Avondvierdaagse nieuwsbrief Jaargang 9, nr 37 14 juni 2017 In dit nummer: Avondvierdaagse Avondvierdaagse vervolg Bericht van #POinactie Onderbouw nieuws Middenbouw nieuws Bovenbouw nieuws Ander nieuws Avondvierdaagse

Nadere informatie

Adres Speel-o-theek Apothekersdijk 33 (het Leidse Volkshuis) 2312 DD Leiden Tel:

Adres Speel-o-theek Apothekersdijk 33 (het Leidse Volkshuis) 2312 DD Leiden Tel: Adres Speel-o-theek Apothekersdijk 33 (het Leidse Volkshuis) 2312 DD Leiden Tel: 06 24211018 e-mail: sotklapstuk@hotmail.com KLAPSTUKNIEUWS Hallo allemaal! Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

Kadampa Meditatie Centrum Nederland

Kadampa Meditatie Centrum Nederland Kadampa Meditatie Centrum Nederland Inhoud 4 Kadampa Boeddhisme 5 Wat is meditatie? 6-7 De stichter van deze traditie 8 De algemene spirituele directrice 9 De residentiële leraar 10 Lezingen 11 Halve en

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

Programma Kadam Chöling juni 2015

Programma Kadam Chöling juni 2015 U bent van harte welkom na aanmelding via kadamcholing@gmail.com Aanmelding is belangrijk voor de organisatie en omdat we u dan op de hoogte kunnen stellen mocht het programma door onvoorziene omstandigheden

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 14-21 april Lichtbron-inspiratie Ik was op witte donderdag bij de Paasviering van de Pieter van der Plasschool in de Lichtbron. Een aantal kinderen lag voor in onze kerk op

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Informatieblad. Post adres: Ruiterij 30. Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204

Informatieblad. Post adres: Ruiterij 30. Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204 Informatieblad Post adres: Ruiterij 30 Postcode: 9201 DC Plaats: Drachten Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204 Plaats: Drachten Voorwoord Hartelijk dank voor je aanmelding bij Handboogvereniging Drachtsterpijl,

Nadere informatie

Mind & Motion, December de maand van de VREDE. Thema: Vrede 10.00u tot 11.30u. Klankschalenconcert door Ineke en Mart Bijwaard 20.00u tot 21.

Mind & Motion, December de maand van de VREDE. Thema: Vrede 10.00u tot 11.30u. Klankschalenconcert door Ineke en Mart Bijwaard 20.00u tot 21. NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 28 november 2016 December de maand van de VREDE Agenda Zondag 11 december Yoga en meditatie (volwassenen) Thema:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING SANGHA INZICHT EN BEVRIJDING

BELEIDSPLAN STICHTING SANGHA INZICHT EN BEVRIJDING BELEIDSPLAN STICHTING SANGHA INZICHT EN BEVRIJDING 2016-2020 OPRICHTING STICHTING De stichting is opgericht bij akte op vijfentwintig maart tweeduizend tien verleden voor notaris mr. J. Kos te Hilvarenbeek.

Nadere informatie

Om onze dankbaarheid extra te benadrukken nodigen wij jou graag uit voor de jaarlijkse ICF Thank You Party. Meer info hierover krijg je binnenkort.

Om onze dankbaarheid extra te benadrukken nodigen wij jou graag uit voor de jaarlijkse ICF Thank You Party. Meer info hierover krijg je binnenkort. PRAISE REPORT 2014 2015 ICF LEIDEN Wat een fantastisch jaar hebben we achter de rug als kerk! Heerlijke celebrations, bijzondere evenementen, fantastische smallgroups en sterke teams. En al deze celebrations,

Nadere informatie

ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT. Opbouw van de Organisatie.

ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT. Opbouw van de Organisatie. ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT Opbouw van de Organisatie. Het Maitreya Instituut bestaat uit een Kerkgenootschap Maitreya Instituut en een Stichting Maitreya Instituut voor Wijsheidscultuur. Het

Nadere informatie

Voorwaarden Lofjoe. 1 Toepassing algemene voorwaarden

Voorwaarden Lofjoe. 1 Toepassing algemene voorwaarden Voorwaarden Lofjoe Lofjoe is een dating- en trainingsbureau. Lofjoe dating is het datingbureau. Lofjoe training is het trainingsbureau. De deelnemers van Lofjoe zijn mensen met een verstandelijke beperking,

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2018 van Diamantweg-boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg-boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. November

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. November Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender November 2015 1 NOVEMBER 2 NOVEMBER 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek 10.30-11.30 uur Puzzeluur Geheugentraining

Nadere informatie

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Kabbala folder 2007-2 10-07-2007 21:41 Pagina 1 A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Zoals elke spirituele weg heeft ook de Kabbala, deel van de westerse mystiek, bewustwording tot doel. De kabbalistische

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1

Voorwoord. Wij wensen u al het goede en veel plezier en inspiratie bij het lezen van dit verslag. Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2016 van Diamantweg-boeddhisme van de Karma Kagyu Linie in Utrecht. In dit verslag geven wij u informatie over wat Diamantweg-boeddhisme is, hoe het in Nederland

Nadere informatie

HOE ZIT HET MET HET VAK INFORMATICA IN DE BOVENBOUW?

HOE ZIT HET MET HET VAK INFORMATICA IN DE BOVENBOUW? Beste F.A.M. Peeters, lidnummer 1207 van i&i Nu in heel Nederland de lessen weer zijn begonnen vragen we graag een minuutje van uw tijd. Uw vakvereniging wil voorop lopen in de slag om de leraarskwaliteit.

Nadere informatie

Dagcentrum De Wip Deken Michielsstraat, 89 1500 Halle Tel: 02/360.24.31.

Dagcentrum De Wip Deken Michielsstraat, 89 1500 Halle Tel: 02/360.24.31. Dagcentrum De Wip Deken Michielsstraat, 89 1500 Halle Tel: 02/360.24.31. Waarom naar dagcentrum De Wip? - Je ouders zijn aan het scheiden. Vaak is er ruzie thuis en niemand die oog heeft voor de vragen

Nadere informatie

Waarom zijn er seizoenen?

Waarom zijn er seizoenen? Waarom zijn er seizoenen? Waarom zijn er seizoen? Vorig weekeinde was het ineens zover. Volop zomer op zaterdag met ruim 24 graden en een zonnetje, de dag erna was het herfst met 15 graden en gemiezer.

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Maart 2015 ZONDAG 1 MAART Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers 3 MAART het Rode Kruis, inclusief materiaal MAANDAG 9:30-11:30 uur Biljarters Recreatief

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Kleine gids voor christelijke meditatie

Kleine gids voor christelijke meditatie Kleine gids voor christelijke meditatie Kleine gids voor christelijke meditatie Oefeningen voor jezelf en het begeleiden van je groep Lex Boot Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer www.uitgeverijboekencentrum.nl

Nadere informatie

ENLIGHT YOUR WISH 22 JULY 2017, AMSTERDAM. Het grootste mindfulnessevenement

ENLIGHT YOUR WISH 22 JULY 2017, AMSTERDAM. Het grootste mindfulnessevenement ENLIGHT YOUR WISH 22 JULY 2017, AMSTERDAM Het grootste mindfulnessevenement van Nederland STICHTING ENLIGHT Introductie Stichting Enlight organiseert vanaf 2017 een jaarlijks, maar steeds uniek evenement,

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

proefprogramma 2015-2016 stay steady samen je geloof verdiepen

proefprogramma 2015-2016 stay steady samen je geloof verdiepen 2015-2016 stay steady samen je geloof verdiepen Stay Steady is een van de clubconcepten uit de verdiepende jaarlijn van Youth for Christ. Samen met Rock Steady (voor de leeftijd van 11-13) en Live Steady

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden Informatie voor deelnemers Geachte heer, mevrouw, Enschede, september 2015 Wij vragen u vriendelijk om mee te doen

Nadere informatie

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan 2016-2017. Dit plan geeft een korte terugblik over het laatste deel van 2015 en beschrijft de doelstelling, de werkwijze en de voorgenomen plannen

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden,

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Wij zijn verheugd dat we na het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief jullie kunnen vertellen dat we mooie activiteiten hebben kunnen uitvoeren. Daarnaast

Nadere informatie

Het Handvest van de Orde van Interzijn (Tiep Hien)

Het Handvest van de Orde van Interzijn (Tiep Hien) Het Handvest van de Orde van Interzijn (Tiep Hien) Hoofdstuk 1: Naam, doel en traditie 1. Een boeddhistische gemeenschap is opgericht en draagt de naam Orde van Interzijn. 2. Het doel van de gemeenschap

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKET VELUWE NAJAAR WILD VOORKANT. Toolkit najaarcampagne Veluwe - WILD WILDDAGEN ROOTS IN DE WOODS STÖRRIG

PROMOTIEPAKKET VELUWE NAJAAR WILD VOORKANT. Toolkit najaarcampagne Veluwe - WILD WILDDAGEN ROOTS IN DE WOODS STÖRRIG PROMOTIEPAKKET VELUWE NAJAAR WILD VOORKANT Toolkit najaarcampagne Veluwe - WILD WILDDAGEN ROOTS IN DE WOODS STÖRRIG 2 3 4 Inspirerende tekst De Wilddagen Rondje Vierhouten Roots in the Woods Hier vind

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer11 19-06-2019 Vruchtbare grond: Juf Rozemarijn en juf Hedwig zijn beide zwanger! Dat vinden we natuurlijk fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Hallo mooi lief mens,

Hallo mooi lief mens, Hallo mooi lief mens, Het nieuwe jaar staat alweer een maand op de kalender en wat is er al weer veel gebeurd. Wij hebben inmiddels een weekje Sapvasten op de Bankenhoeve in Boven Leeuwen achter de rug.

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2018 Activiteiten voor senioren Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra activiteiten voor senioren. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank Centrum aan het

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) Jaarverslag 2012

Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) Jaarverslag 2012 Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1. TBL in het kort 2. De organisatie van TBL 3. Activiteiten in 2012 4. Publiciteit en Fondsenwerving 5. Financiën 6. Vooruitblik

Nadere informatie

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier!

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! BEURS PIJNACKER - WITTE HUIS Op 11 april houdt Oberon haar jaarlijkse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018 NIEUWSBRIEF NUMMER 10 19 januari 2018 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Ouderavond Schoonmaakmoment Agenda Hoofdluis Nationale Voorleesdagen 2018 Startgroep Facebook pagina KJS Daarna Kerst is

Nadere informatie

Activiteitenprogramma januari - april 2011

Activiteitenprogramma januari - april 2011 Activiteitenprogramma januari - april 2011 Het Dhammadipa Vipassana Meditatiecentrum ondersteunt het geven van onderricht in vipassana meditatie volgens de traditie van Mahasi Sayadaw. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie