Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) Jaarverslag 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) Jaarverslag 2012"

Transcriptie

1 Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) Jaarverslag 2012

2 Inhoudsopgave 1. TBL in het kort 2. De organisatie van TBL 3. Activiteiten in Publiciteit en Fondsenwerving 5. Financiën 6. Vooruitblik Bedankt! Dit jaarverslag is gemaakt door het bestuur van Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg en is bedoeld voor het lezen op het beeldscherm. A.u.b. omwille van het milieu; print het verslag alleen uit als het nodig is. Gedetailleerde informatie over TBL en alle activiteiten is terug te vinden op onze website 1. TBL in het kort Wat wil TBL bereiken? Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) wil door middel van het organiseren van verschillende activiteiten in Nederlands Limburg een entree bieden tot de boeddhistische levensbeschouwing en in het bijzonder tot het instituut Yeunten Ling, België. Wat doet TBL? Sinds 2006 organiseert TBL lezingen, cursussen, festivals en andere activiteiten. De verzorging van de activiteiten wordt geheel gedragen door vrijwilligers. Wie staat achter TBL? Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg bestaat uit vrijwilligers en mensen die het boeddhisme een warm hart toedragen. Het bestuur bestond in 2012 uit drie personen Onze eerste activiteit vond plaats in Toen organiseerden Nederlandse vrijwilligers die verbonden zijn aan het instituut Yeunten Ling te Huy in België een lezing op de Universiteit van Maastricht. Lama Zeupa sprak "over een waardevolle carrière". De lezing vond veel toehoorders en snel was het idee geboren verdere activiteiten te ontplooien.

3 Van groepje... In 2007 werd Tibetaans Boeddhisme Limburg opgericht door een losse groep vrijwilligers die als gemeenschappelijk spirituele basis het instituut Yeunten Ling met zijn leraren deelden.... naar stichting Om een goede basis voor de toekomst te vormen werd op 9 maart 2012 bij notariële akte officieel de Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg opgericht en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. 2. De organisatie van TBL Vrijwilligers voor het Bestuur Als stichting heeft TBL meer mogelijkheden de voortzetting van de activiteiten te garanderen. In 2012 had TBL een officieel bestuur van drie vrijwilligers. Ellen van der Velden was Voorzitter, Theo Pompen vervulde de taken van de Penningmeester en Christine Kerzel die van de Secretaris. De bestuursleden zijn in principe voor een periode van drie jaar geëngageerd en ontvangen geen vergoeding. Je wilt de vrijwilligers leren kennen, samen activiteiten organiseren, een handje toesteken of op een ander manier je motivatie en inbreng met TBL delen? Dan kun je je voor de nieuwsbrief voor vrijwilligers en ons forum voor vrijwilligers inschrijven. Kijk op de TBL website, kopje stichting. Vrijwilligers georganiseerd door werkgroepen In principe worden alle activiteiten van TBL door werkgroepen ontwikkelt en uitgevoerd. Om overzichtelijk, prettig en efficiënt met elkaar samen te werken, zijn er 4 werkgroepen opgericht. Dit aantal kan in de toekomst wellicht uitgebreid worden mocht dit nodig blijken te zijn. In september 2012 vond er een vrijwilligers kick-off meeting plaats. De werkgroep evenementen organiseert alle evenementen en festivals. De werkgroep vrijwilligers organiseert de inzet van en informatie voor vrijwilligers. De werkgroep PR draagt het bekendheid geven aan TBL en haar activiteiten. De werkgroep internet zorgt voor de ontwikkeling en onderhoud van alle intermedia In 2007 organiseerden sanghaleden van instituut Yeunten Ling het eerste Tibetaans Festival te Maastricht. Samen met filmtheater Lumière was een selectie van films gemaakt. Het festival werd afgesloten met een feestelijk concert van diverse boeddhistische artiesten uit Tibet en Mongolië. De losse vereniging "Tibetaans Boeddhisme Limburg" (TBL) was geboren.

4 3. Activiteiten in 2012 Filosofische- en meditatie bijeenkomsten TBL wil geïnteresseerden die kennis willen maken met of zich willen verdiepen in de leer van Boeddha, hiervoor de gelegenheid geven. Sinds 2010 worden er daarom maandelijkse filosofische- en meditatie bijeenkomsten aangeboden in Maastricht. De filosofische bijeenkomsten behandelen het onderwerp "De vier Edele Waarheden". In een bescheiden groep wordt er een keer per maand gesproken over de eerste cyclus van onderrichtingen die de Boeddha gaf na zijn Verlichting oftewel Ontwaking. Bij de goed bezochte meditatie bijeenkomsten wordt er samen in een groep gemediteerd. Voor aanvang van de meditatie worden er een inleiding en suggesties voor meditatie gegeven. Daarna is er gelegenheid om na te praten met thee en koekjes. Vanaf september 2012 werden de meditatie bijeenkomsten twee keer per maand aangeboden. Meditatie-cursussen Boeddha verkondigde ongeveer 2600 jaar geleden al de vele voordelen van het beoefenen van meditatie en zijn inzichten zijn tegenwoordig ook wetenschappelijk onderlegd. Het heeft een heilzaam effect voor onszelf en daardoor ook weer een positieve uitwerking ten Filmfestival 2012, Lumière filmtheater Maastricht 2008 Een jaar rijk aan TBL activiteiten. Vier lezingen werden aangeboden aan het Limburgse publiek, waaronder twee door Lama Karta. Voor het eerst was er een TBL excursie naar Yeunten Ling en het Boeddhistisch Filmfestival vertoonde zeven deels onderscheiden films. Samengewerkt werd in 2008 met Studium generale (SG) en Filmtheater Lumière.

5 opzichte van anderen. O.a. toegenomen geduld, wijsheid en mentale stabiliteit ontstaat door de integratie in ons dagelijks leven van opgedane boeddhistische kennis en het oefenen van een kalme geest tijdens de zitmeditatie. Twee cursussen "Inleiding in de Tibetaans boeddhistische meditatie" op basis van een door Lama Karta goedgekeurd lesprogramma werden door TBL aangeboden in De interesse is onveranderd groot; beide malen waren de cursussen volledig bezet. Lezingen door Lama Zeupa De Vier Edele Waarheden was het onderwerp van een boeiende lezing door Lama Zeupa, gegeven op de Universiteit Maastricht. Deze waarheden waren de eerste inzichten die Boeddha na zijn Verlichting deelde. De lezing bood verdieping aan de maandelijkse TBL bijeenkomsten. Tezamen bieden ze ons de kans om in te zien hoe uit de dagelijkse worstelingen te geraken. Oorspronkelijk waren er twee lezingen over dit onderwerp gepland en een meditatie oefendag die in verband met de ziekte van Lama Karta helaas niet konden doorgaan. Boeddhistisch Filmfestival Van 6 tot 13 mei werd voor de 6de keer samen met Lumière filmtheater een gevarieerd boeddhistisch geïnspireerd filmprogramma aangeboden die een indruk gaf van het culturele leven en de rijkdom van het spirituele patrimonium van het boeddhisme. Er was een tentoonstelling van unieke Tibetaanse postzegels met werken van Kris Vanhemelrijck te zien. En in samenwerking met Intro in situ hadden zij Lukas Kramer uitgenodigd om met zijn installatie ons een unieke geluidservaring aan te bieden. 4. Publiciteit en Fondsenwerving Nieuw logo voor de stichting Met de komst van de stichting werd het tijd om het oude TBL logo te vervangen door een nieuw ontwerp. De stichting heeft nu als symbool het wiel van dharma, het symbool van de door Boeddha verkondigde leer over het pad naar Verlichting oftewel volledige ontwaking Het derde Tibetaans Festival kroonde het jaar van TBL. In het middelpunt stonden twee goed bezochte lezingen van Lama Karta en maar liefst elf films, waaronder een Nederlandse première en een Wereldpremière. De opening door Babeth van Loo en Meredith Monk maakten deze editie van het Boeddhistisch Filmfestival tot een gezellig en geslaagd event voor iedereen.

6 TBL op internet Tevens werd de website van TBL vernieuwd. Veel aandacht werd er besteed aan de overzichtelijkheid van de website. Op deze manier is er ruimte voor duidelijke informatie over de diverse activiteiten. Verder is er uitgebreide informatie over de stichting en het instituut Yeunten Ling te vinden. De TBL activiteiten werden ook via de sociale media platvormen twitter, facebook en youtube verspreid en bekend gemaakt. Nieuwsbrief voor geïnteresseerden Zowel bij de activiteiten alsook via de website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de TBL nieuwsbrief. Ongeveer een keer per maand ontvingen in 2012 meer dan 600 adressen het TBL nieuws met de aankondiging van de activiteiten gratis in hun inbox. Nieuwsbrief en forum voor vrijwilligers Publiciteit betekent niet alleen maar publiciteit naar buiten toe maar ook een regelmatig contact met alle ingeschreven vrijwilligers via de nieuwe nieuwsbrief voor vrijwilligers. Het nieuw aangeboden forum heeft ten doel de communicatie onderling mogelijk te maken en gemeenschappelijke activiteiten te ontplooien. Flyers festival en jaarprogramma Twee soorten flyers werden er in 2012 ontworpen. Een flyer voor het programma van het 6de Boeddhistisch Filmfestival en een met het jaarprogramma van De flyers werden professioneel gedrukt en zijn verspreid door de vrijwilligers op diverse plaatsen in Nederlands en Belgisch Limburg. Persberichten en online agenda s Bovendien werden er in 2012 drie persberichten geschreven. Deze werden verspreid met als doel beide TBL lezingen (waarvan een door overmacht plots werd afgelast) en het Boeddhistisch Filmfestival in de diverse gedrukte media onder de aandacht te brengen. Ook werden de persberichten op diverse online agenda s opgenomen Lama Karta verzorgde de TBL lezingen trilogie over "De zes paramita's in het dagelijks leven" op de Universiteit Maastricht. Het Tibetaans Festival werd begeleid door onder andere een thangka expositie en lezing van de kunstenaar Tharpen Lingtsang. In 2010 begon TBL zowel filosofische- alsook meditatie bijeenkomsten te organiseren

7 Fondsenwerving Voor het eerst sinds het begin van de bezigheden van Tibetaans Boeddhisme Limburg werd er op de website ruimte gegeven voor de mogelijkheid de activiteiten d.m.v. een donatie te ondersteunen. Actieve fondsenwerving werd er in 2012 echter niet bedreven. Wandeling op de oefendag met Lama Zeupa 2011 te Maastricht 5. Financiën Van 2007 tot 2011 werden de activiteiten van TBL mogelijk gemaakt door bijdragen van deelnemers aan de activiteiten, aangevuld door financiële bijdragen van één donateur. In 2012 werden de uitgaven die TBL maakte volledig betaald uit bijdragen van deelnemers waarbij de opbrengsten uit de meditatiecursussen het grootste gedeelte van de kosten heeft gedekt. In het jaar 2012 waren de lasten van TBL 2.756, de inkomsten bedroegen De tabel geeft gedetailleerd inzicht in de inkomsten en uitgaven Op 23 mei gaf Lama Karta, wat nu blijkt, met een lezing over meditatie zijn laatste lering voor TBL. De 2 de lezing in 2011 werd verzorgd door Lama Zeupa, die tevens een uitverkochte meditatie dag in Maastricht begeleidde. Het vijfde Tibetaans Festival schitterde met o.a. een lezing door Edel Maex en wederom een fraaie selectie van films omtrent het Boeddhisme.

8 Tabel: Inkomsten en uitgaven stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg 2012 Inkomsten Euro 1. Bezoekers lezingen Meditatie-cursussen Maandelijkse bijeenkomsten Donateur(s) 115 Som inkomsten Uitgaven Euro 1. Algemene kosten 1.1 Akte van oprichting (notariskosten & inschrijving) Bankkosten Kantoorbehoeften Lezingen 2.1 Vergoeding sprekers op vrijwillige basis Zaalhuur Meditatie-cursussen 3.1 Zaalhuur Thee & versnapering Aankoop materieel (meditatie kussens, matjes) Boeddhistisch filmfestival 4.1 Drukwerk flyers Transport expositie-materiaal Filo- en meditatie-bijeenkomsten 5.1 Zaalhuur Onthaal Som uitgaven 2.756

9 6. Vooruitblik 2013 Onze activiteiten in 2013 Door de veranderde omstandigheden omtrent de gezondheid van Lama Karta, heeft TBL in 2012 minder activiteiten kunnen ontplooien dan we oorspronkelijk hadden gepland. In het jaar 2013 starten we daarom met ongeveer euro voor activiteiten - een goede uitgangsbasis om plannen te maken. Er staan twee lezingen gepland die worden gegeven door de Lama s van het instituut Yeunten Ling. Bovendien staat het 7de Boeddhistisch Filmfestival en een meditatie/yoga oefendag met Lama Zeupa op de agenda. De bedoeling is om in 2013 met tijdige publiciteit veel mensen in zowel Nederlands alsook in Belgische Limburg over het aanbod van TBL te informeren. Focus op de vrijwilligers Voor alle geplande en verdere activiteiten heeft TBL actieve mensen nodig. Om alle vrijwilligers met elkaar kennis te laten maken en een stabiele basis voor engagement op te bouwen gaan er vanaf mei regelmatige vrijwilligers bijeenkomsten plaatsvinden. Verder zijn we samen van plan de communicatie op het forum voor vrijwilligers actiever te ondersteunen om zo de activiteiten van vrijwilligers onderling nog meer te bevorderen. Ook verheugen we ons op een gecombineerde yoga-en meditatie dag speciaal voor alle vrijwilligers en de geplande meditatie wandelingen. 7. Bedankt Bedankt aan iedereen die Stichting TBL heeft ondersteund met haar of zijn inzet, zijn kennis, zijn motivatie, zijn vragen, zijn donaties, zijn enthousiaste ingesteldheid, zijn antwoorden, zijn energie en zijn vrije tijd! Dankzij alle vrijwilligers mochten er mooie activiteiten worden ontplooid. We hopen dit pakketje nog uit te breiden en ook in de toekomst aan iedereen aan te kunnen bieden die interesse heeft in het Tibetaans Boeddhisme. Hopelijk kunnen we samen, ieder vanuit eigen inzet, mensen kennis laten maken met de boeddhistische levensbeschouwing en het prachtige instituut Yeunten Ling te Huy. Door het inzicht over interrelatie die de leraren ons aanreiken, zijn we dankbaar dat we onze ontwikkeling met elkaar mogen delen en dragen we eventueel opgestapelde verdiensten op ten bate van alle levende wezens. Dit jaarverslag werd gemaakt door Christine Kerzel, Theo Pompen en Ellen van der Velden namens Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL), Maastricht. Voor vragen omtrent de stichting en alle activiteiten schrijft u naar Ellen via info@tibetaans-boeddhisme.eu. TBL is ook bereikbaar via en

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

1. Doelstelling van de Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland

1. Doelstelling van de Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland Beleidsplan Boeddhistische Stichting van de Karma Kagyu Linie Nederland Inhoud 1. Doelstelling van de Stichting 2. Actuele beleid van de Stichting 3. Werkzaamheden van de Stichting 4. Wijze van fondsenwerven

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek 1 Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5. Toelichting op de staat van baten en lasten 5

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5. Toelichting op de staat van baten en lasten 5 Jaarrekening 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 5 2 Inleiding Actuele ontwikkelingen in Tibet Sinds

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

STICHTING KADAM CHÖLING VOORLOPIG JAARVERSLAG

STICHTING KADAM CHÖLING VOORLOPIG JAARVERSLAG STICHTING KADAM CHÖLING VOORLOPIG JAARVERSLAG 2013 Zijlweg 286 2015 CN Haarlem Jaarverslag Stichting Kadam Chöling 2013, voorlopige versie (zonder financieel verslag) 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 1 STICHTING

Nadere informatie

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Sinds december 2013 hebben we voor het eerst ons studie- en meditatieprogramma in het nieuwe centrum opgezet en uitgevoerd. We zijn erg

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Programma Kadam Chöling juni 2015

Programma Kadam Chöling juni 2015 U bent van harte welkom na aanmelding via kadamcholing@gmail.com Aanmelding is belangrijk voor de organisatie en omdat we u dan op de hoogte kunnen stellen mocht het programma door onvoorziene omstandigheden

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017 Stichting Asian Kidz Support Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave 1. Stichting Asian Kidz Support... 2

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016 JAARVERSLAG 2016 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2019 - 2020 Zakelijke gegevens Margreet Honig Foundation Stadhouderskade 150 1074 BB Amsterdam info@margreethonigfoundation.com RSIN / fiscaal nummer: 858778713 Nummer van de Kamer van

Nadere informatie

Bestuur verslag 2017 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017

Bestuur verslag 2017 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017 Bestuur verslag 2017 Toen begin 2015 burgemeester Margreet Horselenberg aan de Rotaryclubs in Lelystad een beroep deed voor hulp voor een bijzondere doelgroep van kinderen in Lelystad, hebben we niet kunnen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Speelgoedbank Deventer

Speelgoedbank Deventer Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Deventer 2013 2014 Opgemaakt 02-01-2014 Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Deventer 2013-2014 Inhoud Pagina Inleiding 2 Over Stichting Speelgoedbank Deventer 3 Missie

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ruïnekerk Oude Niedorp 2016

Jaarverslag Stichting Ruïnekerk Oude Niedorp 2016 Jaarverslag Stichting Ruïnekerk Oude Niedorp 2016 Activiteiten in 2016 Promotie Eén van de hoofddoelstellingen van onze Stichting is het promoten van de Ruïnekerk. In dat kader zijn er contacten gelegd

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de staat van baten en lasten 5

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de staat van baten en lasten 5 Jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de staat van baten en lasten 5 Inleiding Actuele ontwikkelingen in Tibet Inmiddels

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2015 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2015 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Toekomstparagraaf 8 Samenvatting beleidsplan 2015 Begroting 2015

Inhoudsopgave. 3. Toekomstparagraaf 8 Samenvatting beleidsplan 2015 Begroting 2015 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Beleid in 2014 Verantwoording Bestuur 2. Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen Jaarverslag 2014 De missie van onze stichting is het stimuleren van sport en beweging om een gezonde en actieve leefwijze van de Almelose jeugd te bevorderen. Stichting Almelose Schoolsportdagen Zeven

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

ENLIGHT YOUR WISH 22 JULY 2017, AMSTERDAM. Het grootste mindfulnessevenement

ENLIGHT YOUR WISH 22 JULY 2017, AMSTERDAM. Het grootste mindfulnessevenement ENLIGHT YOUR WISH 22 JULY 2017, AMSTERDAM Het grootste mindfulnessevenement van Nederland STICHTING ENLIGHT Introductie Stichting Enlight organiseert vanaf 2017 een jaarlijks, maar steeds uniek evenement,

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Estafetteloop

Jaarverslag Stichting Estafetteloop Jaarverslag 2013 20-4-2014 Stichting Estafetteloop Voorwoord Het bestuur Het ontstaan van Stichting Estafetteloop De Stichting Estafetteloop Missie Visie De 100 van Spijkenisse Hoe werkt het Barbecue Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG Landelijke endometriose dag. Donateurs en achterban

JAARVERSLAG Landelijke endometriose dag. Donateurs en achterban 27 MAART 2017 ENDOMETRIOSE STICHTING Donateurs en achterban DE DONATEURS ZIJN IN TE DELEN IN VERSCHILLENDE GROEPEN LANDELIJKE ENDOMETRIOSE DAG 2016 MMC BEURZEN EN CONGRESSEN 2016 WEBSITE BELANGRIJK COMMUNICATIE

Nadere informatie

ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT. Opbouw van de Organisatie.

ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT. Opbouw van de Organisatie. ANBI GEGEVENS 2015 MAITREYA INSTITUUT Opbouw van de Organisatie. Het Maitreya Instituut bestaat uit een Kerkgenootschap Maitreya Instituut en een Stichting Maitreya Instituut voor Wijsheidscultuur. Het

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2013 9 mei 2014-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2013 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2013 8 Staat van baten en lasten over 2013 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha-

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha- Van het bestuur: Voor het eerst dit jaar, kunnen we deze maand Lama Jampa Rinpoche verwelkomen. Hij zal van 4 t/m 7 april aanwezig zijn. Ook zal Jampel Parchin (Eugene) aanwezig zijn voor de vertalingen.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Franz Liszt Kring 2012

Jaarverslag Stichting Franz Liszt Kring 2012 Jaarverslag Stichting Franz Liszt Kring 2012 Goedgekeurd en vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 februari 2013 Jaarverslag Stichting Franz Liszt Kring Pagina 1 van 8 1. Mission statement Franz Liszt

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids JAARVERSLAG 2011 Stichting Upendo4Kids Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Pagina 0. Inhoudsopgave 1 1. Voorwoord 2 2. Activiteiten 3 3. Publiciteit 4 4. Externe contacten 5 5. Interne organisatie 6 6. Financiën

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Van het bestuur: Ook willen we u attenderen op de lezing van Jan Roelof over zijn reizen door Tibet!

Van het bestuur: Ook willen we u attenderen op de lezing van Jan Roelof over zijn reizen door Tibet! Van het bestuur: Deze maand beginnen we met de lessen van Geshe Ngwang Zopa, van Boeddha's Gompa, op 10 maart. Geshela gaat met Eugene dieper in op concentratie meditatie en wijsheid. Ook willen we u attenderen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting You-nited

Jaarverslag 2016 Stichting You-nited Jaarverslag 2016 Stichting You-nited Algemeen De stichting is opgericht op 28 juni 2013. Het bestuur bestaat uit vijf mensen en de stichting is ingeschreven in het handelsregister. Het dossiernummer is

Nadere informatie

Beleidsplan & ANBI gegevens

Beleidsplan & ANBI gegevens Beleidsplan & ANBI gegevens Rozengracht 133 B 1016 LV Amsterdam foundation@pesca.restaurant +31 (0)20 33 45 136 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Strategie 4 3. Projecten 5 4. Organisatie 7 5. Bestuur 8

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2018 Stichting Lach voor een Dag Een lach is in een flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft altijd. Beleidsplan 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave Historie 3 Huidig bestuur 3 Missie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Inleiding Stichting Move For Health is een initiatief voortgekomen uit een aantal actieve leden van de hardloop groep verbonden aan healthclub Fit2Move

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Iemand geeft om mij

Jaarverslag 2017 Stichting Iemand geeft om mij Jaarverslag 2017 Stichting Iemand geeft om mij Inhoudsopgave Algemeen Bestuur Doel Stichting en project 2017 Situatie Srilanka Financiën: fondswerving, financiële verantwoording opbrengst, realisatie op

Nadere informatie

4.De vierde Edele Waarheid is de waarheid van de weg, die leidt naar het beëindigen van het lijden.

4.De vierde Edele Waarheid is de waarheid van de weg, die leidt naar het beëindigen van het lijden. Het Achtvoudig Pad Als we de geschiedenis van het boeddhisme nagaan zien we, school na school, traditie na traditie, dat voortdurend opnieuw verwezen wordt naar de Vier Edele Waarheden en vooral naar het

Nadere informatie

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM BEEK FM Beleidsplan 2018 Vastgesteld op 8-11-2018 INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de in het najaar van 2018 opgerichte stichting Beek FM. De oprichting van de stichting en het opstellen van

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Financiële Jaarrekeningen 2016, 2015 en 2014

Financiële Jaarrekeningen 2016, 2015 en 2014 Financiële Jaarrekeningen 2016, 2015 en 2014 Stichting Vipassana-meditatie Groningen Kamerlingh Onnesstraat 71 9727 HG Groningen www.vipassana-groningen.nl opgesteld op 29-3-2017 Pagina 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hill Wheeler Foundation. Bestuurs- en activiteitenverslag 2007 & Financieel verslag 2007

Jaarverslag. Stichting Hill Wheeler Foundation. Bestuurs- en activiteitenverslag 2007 & Financieel verslag 2007 Jaarverslag Stichting Hill Wheeler Foundation 2007 Bestuurs- en activiteitenverslag 2007 & Financieel verslag 2007 Bestuurs- & activiteitenverslag Stichting Hill Wheeler Foundation 2007 Oprichting stichting

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Bestuursverslag 2016 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017

Bestuursverslag 2016 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017 Bestuursverslag 2016 Toen begin 2015 burgemeester Margreet Horselenberg aan de Rotaryclubs in Lelystad een beroep deed voor hulp voor een bijzondere doelgroep van kinderen in Lelystad, hebben we niet kunnen

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015 WWW.DEVREUGDEFABRIEK.NL Adres: Postbus 50 Postcode: 6650 AB Woonplaats: Druten Email: info@devreugdefabriek.nl Telefoonnummer: 06 2820 4744 INHOUD Pag. 3 Doelstelling Pag. 4 Voorwoord

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij

Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij Algemeen De stichting is opgericht op 24 januari 2005. Het bestuur bestaat uit vier mensen en de stichting is ingeschreven in het handelsregister op 31 januari

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016 www.sarasvatimataji.com Stichting Sarasvati Mataji Plaggeberg 35 3956BK Leersum E-mail: welcome@sarasvatimataji.com Telefoon: +31 343-452789 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1.

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan Stichting 2018 2022 Stichting RotterdamRunners Beverwaardseweg 338 3077 GE Rotterdam Tel. 0624351920 RotterdamRunners@Gmail.com (Teammail) Info@rotterdamrunners.nl (Zakelijke mail) www.rotterdamrunners.eu

Nadere informatie

Aardige dingen doen voor aardige mensen

Aardige dingen doen voor aardige mensen Aardige dingen doen voor aardige mensen Algemeen Jaarplan 2013- februari 2014 Stichting Reikende Hand Inspireren, motiveren, verbinden 1 StichtingReikendeHand/ Jaarplan2013 INHOUD Jaarplan 2013 februari

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Jaarverslag 2012 Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Inleiding Met dit jaarverslag biedt het bestuur van NLNet de donateurs, financiers en andere geïnteresseerden inzage in beleid en uitvoering in 2012

Nadere informatie

Speelgoedbank Apeldoorn Ieder kind heeft het recht om te spelen

Speelgoedbank Apeldoorn Ieder kind heeft het recht om te spelen Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Apeldoorn 2012-2013 Versie 7 april 2013 Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Apeldoorn 2012-2013 1 Inhoud Pagina Inleiding 2 Over Stichting Speelgoedbank Apeldoorn 3

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting You-nited

Jaarverslag 2015 Stichting You-nited Jaarverslag 2015 Stichting You-nited Algemeen De stichting is opgericht op 28 juni 2013. Het bestuur bestaat uit vijf mensen en de stichting is ingeschreven in het handelsregister. Het dossiernummer is

Nadere informatie

Stichting SoWhat Jaarverslag augustus 2014 t/m juli 2015

Stichting SoWhat Jaarverslag augustus 2014 t/m juli 2015 Stichting SoWhat Jaarverslag augustus 2014 t/m juli 2015 1. Inhoudelijk jaarverslag Doelstelling Stichting SoWhat Activiteiten seizoen 2014/2015 Marketing en PR 2. Jaarrekening Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Betrokkenen... 4 Geldigheidsduur... 4 Publicatie... 4 Organisatie... 4 Rechtspersoonlijkheid....

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2016 Stichting Lach voor een Dag Een lach is in een flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft altijd. Beleidsplan 2015-2016 Pagina 1 Inhoudsopgave Historie 3 Huidig bestuur 3 Missie

Nadere informatie

Jaarverslag februari 2018

Jaarverslag februari 2018 Jaarverslag 2017 25 februari 2018 Stichting ForMe www.stichtingforme.nl Nummer Kamer van Koophandel: 67991653 SNS Bank IBAN NL38SNSB0946936269 T.n.v. Stichting ForMe te Delfgauw Contactgegevens stichting:

Nadere informatie

Stichting Nova Rhetorica. Jaarrekening 2017

Stichting Nova Rhetorica. Jaarrekening 2017 Stichting Nova Rhetorica Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Algemeen 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Waarderingsgrondslagen 6 Bijlage A: Toelichting op de balans 7 Bijlage B: Toelichting op de staat

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Beleids plan Stichting Enters Regge dal

Beleids plan Stichting Enters Regge dal Beleids plan Stichting Enters Regge dal Inhoudsopgave 1: Inleiding / oprichting... 3 2: Doel... 3 3: Bestuur... 3 4: Uitvoering en beheer... 4 5: Administratie... 5 6: Financiële prognose... 6 7: Slot...

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Naam, zetel, oprichting en status 1. De Vereniging is genaamd Nederlandse Vereniging in Mexico, hierna te noemen: NVMexico. 2. NVMexico

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING FICCA

BELEIDSPLAN STICHTING FICCA BELEIDSPLAN STICHTING FICCA 2014 2015 Stichting FICCA 3 e Ebbingestraat 21 8261 VP Kampen info@ficca.nl RSIN nummer: 8507 20 898 KVK nummer: 53043081 Inhoudsopgave Inleiding 3 Organisatie 4 Beloning 4

Nadere informatie

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend Jaarverslag 2012 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Activiteiten... 5 Financieel jaarverslag... 6 Toelichting financiën... 7 Begroting 2013... 8 Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving:

Nadere informatie

Ellen Parkinson Project Stichting Nieuwe Haven DJ Zierikzee. Verslag 2016

Ellen Parkinson Project Stichting Nieuwe Haven DJ Zierikzee. Verslag 2016 Nieuwe Haven 11 4301 DJ Zierikzee Verslag 2016 FINANCIEEL RAPPORT/ACTIVITEITENVERSLAG OVER HET JAAR 2016 INHOUDSOPGAVE bij het rapport 2016 d.d. 25 mei 2017 A Algemeeen 1 Algemeen 2 Doelstelling 3 Samenstelling

Nadere informatie