Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar."

Transcriptie

1 Januari 2018 Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Spelen in de winter is geen zekerheid en afhankelijk van het weer en de conditie van de baan. Raadpleeg daarom altijd voor uw vertrek naar de baan op de website, of de baan open is en het restaurant Golfpark Exloo geopend is, dit voorkomt onnodige teleurstellingen. Nieuwjaarsreceptie Het bestuur van Golfpark Exloo nodigt u van harte uit, voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari 2018, in ons clubhuis De Zoersche Hof. Hét moment om het nieuwe jaar met elkaar in te luiden, onder het genot van een hapje en een drankje. De receptie wordt gehouden na afloop van de piramide (clubmiddag), van uur.

2 Vaste activiteiten: Maandagochtend maandaggolf. Er wordt gestart van tot uur en inschrijven kan via Egolf4u of voor uur in de Zoersche Hof. Er wordt strokeplay gespeeld en de stand wordt bijgehouden in Egolf4u. Halverwege lunchen wordt warm aanbevolen. Woensdagmiddag inloopmiddag. Voor dames en heren, meestal stableford en soms iets anders, aanmelden kan via Egolf4u of in de Zoersche Hof. Aanvang uur Donderdagochtend damesochtend. Op donderdagochtend is er tussen 9.30 en 9.45 uur een inloop voor alle vrouwelijke leden van de Golfclub Exloo. Om uur gaan we van start. Bijzonder in januari: zondag zondag zaterdag dinsdag zondag zaterdag 7 januari Piramide 7 januari Nieuwjaarsreceptie 13 januari Piramide 16 januari Golf & Bridge 21 januari Piramide 27 januari Piramide

3 Gewijzigde openingstijden restaurant tijdens de wintermaanden Tijdens de wintermaanden worden de openingstijden van het restaurant aangepast. Het restaurant is alle dagen geopend van uur, met uitzondering van de dinsdag en donderdag, deze dagen is het restaurant gesloten. In een aantal situaties kan de sluitingstijd worden aangepast: - veel of slechts enkele golfers - geen klanten - slechte weersomstandigheden - indien de baan gesloten is, zal het restaurant ook zijn gesloten. Rianne en haar collega s adviseren u graag aan tafel, over de mogelijkheden voor een snack of klein gerecht. Bijeenkomst bedrijfsleden, sponsoren, genodigden In samenwerking met het Hippisch Centrum en Familieresort Puur Exloo heeft Golfpark Exloo een bijeenkomst georganiseerd om bedrijfsleden, sponsoren en overige genodigden te informeren over de geplande uitbreidingsplannen onder het motto Groeien door samenwerking We zijn als buren gelegen in een uniek Drents landschap dat steeds belangrijker wordt voor de ontwikkeling van toerisme in deze regio. Onderlinge samenwerking staat centraal om de gezamenlijke groeiplannen te kunnen realiseren en het belang hiervan werd tijdens de bijeenkomst voor de ruim 50 aanwezigen, op enthousiaste wijze door de presentatoren gedeeld. Onder de aanwezigen was de wethouder ruimtelijke ordening, Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn. Hij sloot de bijeenkomst af en onderstreepte namens de raad het belang van samenwerking om recreatie in de gemeente te bevorderen en beloofde zijn volledige medewerking. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari zal het bestuur de toekomstplannen met u delen, dus komt allen! Een impressie van de bijeenkomst:

4 Kerstlunch, damesochtend Op donderdag 14 december hebben we een heerlijke kerstlunch gehad. Jammer, dat er maar 12 dames aan deel namen. We hadden de pech, dat we vanwege het slechte weer niet vooraf konden golfen en hebben daarom de prijsjes verloot. Het buffet zag er erg goed uit en heeft ons heerlijk gesmaakt. Na afloop kregen we allemaal nog een klein presentje mee. De commissie van de damesochtend wenst iedereen fijne kerstdagen en een goed en gezond 2018.

5 Van de Bestuurstafel: Lidmaatschap: Naar aanleiding van een idee van een clublid heeft het bestuur besloten de gezinsaanbieding uit te breiden voor grootouders met kleinkinderen in de leeftijd kinderen tot 18 jaar. Deze aanbieding geldt voor een jaar en de sluitingstijd voor opgave eindigt op 1 februari Lessen drivingrange: Er is besloten geen extra tent te plaatsen bij de tijdelijke drivingrange voor de golflessen, maar dat bij lessen van 2 of 3 personen deze door de pro's worden gegeven op de (vaste) drivingrange. Individuele lessen zijn nog steeds op de tijdelijke drivingrange, totdat de grasmat van de (vaste) drivingrange hiervoor geschikt is. Van de Nationale Golfschool: Privé winterlessen 2018 (geldig van 1 november tot 1 maart) 5 golf privélessen van 25 minuten door onze golfprofessional van de nationale golfschool Voor slechts 95 Euro / Voor leden Golfpark Exloo: 85 Euro 5 golf privélessen van 50 minuten door onze golfprofessional van de nationale golfschool Voor slechts 170 Euro / Voor leden Golfpark Exloo: 150 Euro Informatie bij Willem Kruysifix, info@golffix.nl of bij Sjoerd Pol info@nationalegolfschool.nl Wedstrijd en Activiteiten commissie: Golf en Bridge Dinsdag 16 januari gaan wij eerst 9 holes golfen en daarna bridgen. Iedereen kan meedoen, ook als je geen bridge-partner hebt, dan zorgen wij voor een partner. Tevens geldt dat je geen goede bridger of golfer hoeft te zijn, het gaat om de gezelligheid. Opgave via Egolf4u. Wedstrijd en activiteiten commissie.

6 Handicapcommissie: Veranderingen van het handicapsysteem Met ingang van 1 januari 2018 wordt een aantal wijzigingen doorgevoerd om het handicapsysteem toegankelijker te maken. Waarom gaat er iets veranderen? De afgelopen jaren heeft de digitale wereld flinke sprongen gemaakt en dat biedt goede mogelijkheden om golf toegankelijker te maken. Het handicapsysteem wordt door veel golfers nog steeds als ingewikkeld ervaren. Daarom is het aantal mogelijkheden om een qualifying kaart te spelen verruimd. Immers, meer qualifying kaarten betekent een actuelere handicap en hopelijk betere golfers! Dit alles met de traditie van de sport in gedachte houdend: 'als golfer ben je je eigen scheidsrechter en daarom zelf verantwoordelijk voor de scores die je inlevert en dus je handicap'. Wat gaat er veranderen? Hieronder volgen de aangepaste regels van het handicapsysteem. De marker. De marker is en blijft een cruciaal onderdeel voor het spelen van een qualifying kaart. De goedkeuring door de marker van een score is de eerste stap in het waarborgen van de kwaliteit van het handicapsysteem. De marker telt samen met de speler het aantal slagen en zorgt ervoor dat de golfregels juist worden toegepast. We vertrouwen erop dat de marker en de speler tekenen voor de juiste scores op de scorekaart en dat de scorekaart wordt ingeleverd. Als de kaart digitaal (via website, zuil of app) wordt ingeleverd, moet de naam van de marker ingevoerd worden. Vooraf registratie kan ook een afspraak op de eerste tee zijn. In het EGA Handicap Systeem staat beschreven dat je, om een qualifying kaart te mogen spelen, vooraf je kaart moet registreren. Dat kon tot nu toe alleen door een sticker uit te printen uit de zuil in de hal van het clubhuis. Vorig jaar is daar de app bijgekomen als volledig digitale optie en nu breiden we dit verder uit met de optie om ook op de eerste tee een afspraak maken om qualifying te spelen. Je spreekt dan met je marker af welke holes, hoeveel holes en van welke kleur tee je speelt. Het op de tee afspreken om qualifying te spelen is een toegankelijke manier voor het spelen van een qualifying kaart en een manier om het spelen van kaarten te stimuleren. De qualifying (gele) sticker komt hiermee te vervallen.

7 Het vooraf aanvragen van een qualifying kaart kan op de volgende drie manieren. 1. Via de zuil in de hal van het clubhuis. 2. Via een app. 3. Door een afspraak te maken met je marker op de eerste tee. Dit kan zowel bij het gebruik van de app als bij het gebruik van een papieren kaart. Een papieren kaart moet dan bij het invoeren via de zuil, app of website, alsnog aangemeld worden. Indienen van de scorekaart Na een ronde kun je je kaart invoeren. Dit kan: 1. In de zuil in de hal van het clubhuis 2. Via een website of mijn.golf.nl 3. Via een app 4. In uitzonderlijke gevallen, bv wanneer een papieren kaart niet in de zuil ingevoerd kan worden, kan een papieren scorekaart ingeleverd worden bij de handicapcommissie. (bruine bakje op het bureau van de gastdame/heer). Op de kaart s.v.p. de reden van het inleveren van de papieren kaart aangeven. Opmerking: 1. Voor het gebruik van de app dienen zowel de speler als de marker aangemeld te zijn in de app. 2. Verwerk je kaart zo snel mogelijk, bij voorkeur direct na je ronde. Je handicap wordt dan meteen aangepast en blijft zo up-to-date. 3. Een 1 e qualifying kaart, b.v. om een handicap te verkrijgen na het behalen van het regelexamen, kan niet in de zuil of een app verwerkt worden. In dat geval dient de papieren kaart ingediend te worden via het bruine bakje. (zie punt 4) Inleveren en bewaren van de scorekaarten Op dit moment voeren al veel golfers hun scorekaarten in via de zuil/computer op de club of via een app zoals die van GOLF.NL. Voorheen moest de fysieke kaart ook op de club worden ingeleverd, maar dat is geen verplichting meer. Als een scorekaart digitaal wordt ingevoerd en digitaal 'ondertekend' is door een marker, hoeft de kaart dus niet meer thuis of op de club bewaard te worden. De kaart wordt immers al digitaal bewaard.

8 Als een papieren scorekaart wordt ingeleverd, dan voert de handicapcommissie de kaart in via de software. De kaart hoeft daarna niet te worden bewaard door de speler of de club. Meerdere 9-holes rondes op één dag Het spelen van 9-holes rondes wordt steeds populairder. Hoe meer scores een speler inlevert hoe betrouwbaarder zijn/haar handicap. In dit streven past het om meerdere 9-holes rondes op één dag toe te staan. Je ziet steeds vaker dat golfers bijvoorbeeld 's ochtends op baan x spelen en aan het einde van de dag nog 9 holes willen spelen op baan y. Door de huidige aanpassingen van het handicapsysteem kunnen dus beide kaarten worden geaccepteerd. Twee 9-holes wedstrijden op één dag werden al geaccepteerd. NB Het is niet de bedoeling dat een 18-holes ronde wordt opgesplitst in twee keer 9 holes. Vragen? Stel ze aan de handicapcommissie Mocht je als speler vragen hebben over het spelen van qualifying rondes, over je handicap of over andere 'handicapzaken' dan, kun je altijd terecht bij je handicapcommissie. Namens de Handicapcommissie Roel Bosch, Klaas Gosink (handicap@golfparkexloo.nl ) Heeft u een stukje voor de nieuwsbrief, stuur deze dan voor 20 januari a.s. naar het secretariaat@golfparkexloo.nl Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief Namens de pr-cie, Christina Katuin

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen.

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Beste leden van De Zeeuwsche, Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Elke zaterdagmorgen is er inloop par 3. Er worden diverse wedstrijdvormen gespeeld.

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan November 2017 Inmiddels zijn we van zomertijd naar wintertijd gegaan en worden de dagen steeds korter. s-avonds een rondje golfen is dus helaas niet meer mogelijk. Ook qua weer is de zomer voorbij en heeft

Nadere informatie

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers

EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Basisprincipes van het handicapsysteem Terminologie Verantwoordelijkheden van de spelers EGA HANDICAP SYSTEEM Algemeen Dankzij het EGA Handicap Systeem wordt bereikt dat in Europa op zodanige wijze handicaps tot stand komen dat spelers van verschillend niveau op een zo gelijkwaardig mogelijke

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Wat is een Qualifying Score?... 3 2.Wat is een No Return?... 3 3. Wat is

Nadere informatie

In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg.

In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg. Augustus 2017 In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg. In het weekend van 10 en 11 juni was er het Par 3 Challenge

Nadere informatie

het meest actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de

het meest actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de April 2017 Maart roert zijn staart. Dat was het zeker deze maand. Maar toch waren er zeer mooie dagen met zonneschijn en een lekkere temperatuur, dus heerlijk golfweer. Het voorjaar is officieel begonnen

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen 1. Wat is een Qualifying Score?... 2 2.Wat is een No Return?... 2 3. Wat is een Qualifying

Nadere informatie

Oktober Stableford Kampioen 2017

Oktober Stableford Kampioen 2017 Oktober 2017 Het was, met veel regen en wind, helaas geen mooie nazomer in de maand september. Maar de herfst is dan ook officieel begonnen. Hopelijk krijgen we nog mooi golf weer de komende periode. Vrijdag

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse Handicap 54 / GVB Cursus

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse Handicap 54 / GVB Cursus Cursus en Examen Informatie Tweedaagse Handicap 4 / GVB Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus Routebeschrijving Benodigdheden Theoriecursus & Examen Het theorie examen Herexamen Downloadsectie Apps

Nadere informatie

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels Checklist GVB cursus Samenvatting van de Golfregels Een woord vooraf Ga je een tweedaagse GVB cursus volgen, of ben je je aan het oriënteren? Dan is dit gidsje een ideaal hulpmiddel. Natuurlijk kun je

Nadere informatie

Haal alles uit je GVB Tot 25% Greenfee korting op ruim 20 golfbanen

Haal alles uit je GVB Tot 25% Greenfee korting op ruim 20 golfbanen Haal alles uit je GVB Tot 25% Greenfee korting op ruim 20 golfbanen Samenvatting van de Golfregels INHOUD 1. HOE BEREID IK ME VOOR OP DE CURSUS?... 3 2. WAT MOET IK AANTREKKEN?... 3 3. WAT MOET IK MEENEMEN

Nadere informatie

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Wanneer naar artikelen wordt verwezen, zijn dat artikelen van het EGA Handicap System 2012-2015. EGA Clubhandicap 54 Vereisten voor het behalen van Clubhandicap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. AUGUSTUS 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. AUGUSTUS 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Club Agenda di 02 Damescie Coupe Féminine 5* di 02 Zomeravond-comp. 6*, 15.00 u 9 holes, Stableford Hcp -54.0 do 04 Seniorencie 3-bal Stableford 4* za 06 Maandbeker 5*, VEBEGO

Nadere informatie

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem De Europese Golf Associatie heeft 7 jaar na invoering het EGA-handicapsysteem voor de tweede keer aangepast en zij heeft ingrijpende wijzigingen in het

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse Handicap 54 / GVB Cursus

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse Handicap 54 / GVB Cursus Cursus en Examen Informatie Tweedaagse Handicap / GVB Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus Annulering Routebeschrijving Benodigdheden Theoriecursus & Examen Het theorie examen Herexamen Downloadsectie

Nadere informatie

Alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Als je zo terugkijkt op 2017 is er toch wel

Alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Als je zo terugkijkt op 2017 is er toch wel Wist u dat...... het vanwege alle nattigheid een klein beetje komkommertijd is op onze club?... de daar gelukkig niet echt onder te lijden heeft?... de bridge special (combinatie bridge en eten) in december

Nadere informatie

Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Ledenportal. Ledenportal

Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Ledenportal. Ledenportal Handleiding Online Golf Systems Ledenportal 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN LEDEN 3 3 UW PERSOONLIJKE PAGINA 4 4 RESERVEREN STARTTIJDEN 5 4.1 STAP 1.1: BAAN, AANTAL SPELERS EN DATUM OPGEVEN 5

Nadere informatie

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven.

De Handicapcommissie mag handicaps van spelers uit categorie 1 alleen aanpassen, nadat de NGF hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven. Vragen over de Jaarlijkse Herziening Hier geven wij antwoord op de meestgestelde vragen over de Jaarlijkse Herziening. Tevens geven wij een toelichting op bepalingen in het EGA Handicap Systeem over de

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Handleiding Egolf4U zuil

Handleiding Egolf4U zuil Handleiding Egolf4U zuil Hoe werkt de zuil? De zuil is een zogenaamde touch screen. Dat betekent dat er geen toetsenboord is, maar dat u de keuzes op het scherm maakt door met uw vinger de juiste knoppen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018 Nieuwsbrief Januari 2018 In deze uitgave Verslag Kerstwedstrijd 16 december 2017 Nieuwe NGF pasjes en bagtags Nieuwe naam voor ons clubhuis Algemene Ledenvergadering verzet naar 23 maart 2018 Nieuw bestuurslid

Nadere informatie

Golfkuur. Nieuwsbrief. Golfclub de Kurenpolder. Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d

Golfkuur. Nieuwsbrief. Golfclub de Kurenpolder. Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d Golfkuur Golfclub de Kurenpolder Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d. 17-02-2018 Nieuwsbrief HOLLANDSWERK SALARIS ADMINISTRATIE DETACHERING OPLEIDING EN TRAINING HRM ADVISERING POSTBUS 666 4200

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment De essentie van handicapping In het hoofdstuk System Overview van het EGA Handicap System worden de basisprincipes van het handicapsysteem en hun samenhang

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer- en Najaarstour 2016 INHOUDSOPGAVE pagina WAAROM DEZE ZOMER- EN NAJAARSTOUR...

Nadere informatie

Handleiding OGS Leden. Handleiding Online Golf Systems LEDEN. Golfclub De Hooge Rotterdamsche

Handleiding OGS Leden. Handleiding Online Golf Systems LEDEN. Golfclub De Hooge Rotterdamsche Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Leden LEDEN Golfclub De Hooge Rotterdamsche 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN LEDEN 3 3 UW PERSOONLIJKE PAGINA 4 4 RESERVEREN STARTTIJDEN 5 4.1 BAAN,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse GVB Cursus. Inhoudsopgave

Cursus en Examen Informatie. Tweedaagse GVB Cursus. Inhoudsopgave Cursus en Examen Informatie Tweedaagse GVB Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus 2 Annulering 2 Routebeschrijving 2 Benodigdheden 3 Theoriecursus 3 Downloadpagina 4 Het theorie examen 4 Herexamen 4

Nadere informatie

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 INHOUDSOPGAVE pagina 1. WAAROM DEZE NAJAARSCOMPETITIE... 2 2. DEELNAMECRITERIA: LEEFTIJD... 2 3. DEELNAMECRITERIA: HANDICAP... 2 4. DEELNAMECRITERIA: TEAM... 2 5. SPEELGERECHTIGD...

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2018

Nieuwsbrief November 2018 Nieuwsbrief November 2018 In deze uitgave: Birdies inruilen voor een beauty Informatie bijeenkomst regels 2019 Kaarten zelf registreren Ready Golf Wistje dat.. Agenda Birdies Iedereen die tijdens een wedstrijd

Nadere informatie

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd.

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub WELEVELD Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen 1. Wedstrijdcommissie 1.1 De wedstrijdcommissie van golfclub Weleveld

Nadere informatie

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF 1. Clinic Aanbod Golfschool Zeewolde biedt twee standaard clinics aan: Voor de beginnende golfer Voor de golfer met golfervaring (maar zonder GBP) Golfers met handicap of GVB: Voor golfers die in het bezit

Nadere informatie

Golf & Country Club t Kruisselt

Golf & Country Club t Kruisselt BEGIN NU MET GOLFEN en word lid van de gezelligste golfclub in de regio Golf & Country Club t Kruisselt Onze golfclub is het ideale beginpunt voor mensen die met golfen willen starten. Het is altijd gezellig,

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie. 6- weekse Baanpermissie / Handicap 54 Cursus

Cursus en Examen Informatie. 6- weekse Baanpermissie / Handicap 54 Cursus Cursus en Examen Informatie 6- weekse Baanpermissie / Handicap Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus Annulering Routebeschrijving Benodigdheden Theoriecursus & Examen Het theorie examen Herexamen Downloadsectie

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor spelers Beste golfer, Heeft u plezier in het golfspel en lijkt het u leuk om ook eens op andere banen te spelen? Kunt u een team vormen onder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF JULI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF JULI 2017 Club Agenda Za01 Clubkampioenschappen Matchplay 2 rondes 09.00u/13.00u Zo02 Clubkampioenschappen Matchplay 2 rondes 09.00u Di04 Dames Eclectic 3 09.00u Di04 Herenmiddag 4 15.00u Do06

Nadere informatie

CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012

CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012 CRAS&H-BULLETIN 24 November 2012 OPLEIDINGEN Regiocursussen handicapping, baaninrichting en wedstrijdorganisatie De Commissie Regels, Amateurstatus & Handicaps verzorgt ten behoeve van Leden en Geassocieerden

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie

Alle dames die lid zijn van Golfclub Kleiburg en tenminste in het bezit zijn van Clubhandicap 54 (GVB)

Alle dames die lid zijn van Golfclub Kleiburg en tenminste in het bezit zijn van Clubhandicap 54 (GVB) DAMESDAG 2017 DAMESDAG Evenals vele andere golfclubs kent Kleiburg een damesdag, die wekelijks op dinsdag onder auspiciën van de damesdagcommissie wordt georganiseerd. Het doel van de damesdag is: contact

Nadere informatie

BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE

BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE 1 BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 Voorrangsregels Golfclub Son 2 Het Handicapsysteem van de NGF 3 De Par van de baan 3 Course Rating (CR) en Slope Rating (SR) 3 Exact Handicap (Ex.Hcp) 4 Playing Handicap

Nadere informatie

Golf & Country Club t Kruisselt

Golf & Country Club t Kruisselt BEGIN NU MET GOLFEN en word lid van de gezelligste golfclub in de regio Golf & Country Club t Kruisselt Onze golfclub is het ideale beginpunt voor mensen die met golfen willen starten. Het is altijd gezellig,

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor banen Beste golfbaan, NoBraGolf Nederland, een begrip in Nederland sinds 1999, organiseert jaarlijks een (mixed) team golfcompetitie. Inmiddels

Nadere informatie

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant.

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Aan: de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Dronten, 13 januari 2010. Betreft: Reglement Jeugd Polderbokaal 2010 Beste collegae,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda NIEUWSBRIEF MEI 2016 Club Agenda di 03 Damescie 3-bal Scramble Strokepay do 05 Hemelvaartwedstrijd*, SELECTED BUY HENSGENS Stableford, Hcp -18.4 / 18.5-54.0, 2 categorieën di 10 NGF competitie Dames 1,

Nadere informatie

Young Executive Network Program

Young Executive Network Program Young Executive Network Program Young Executive Network Program Je bent jong, ambitieus en je wilt jezelf graag ontwikkelen in je persoonlijke en maatschappelijke carrière. Het is daarbij belangrijk dat

Nadere informatie

9-stappenplan. Bijeenkomst Golfprofessionals PGA. 2 april 2012

9-stappenplan. Bijeenkomst Golfprofessionals PGA. 2 april 2012 9-stappenplan Bijeenkomst Golfprofessionals PGA 2 april 2012 Aanleiding Golf is een aantrekkelijke sport. Het is in de afgelopen 10 jaar gegroeid naar 375.000 golfers. Helaas zijn veel golfers inactief

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer- en Najaarstour 2016 INHOUDSOPGAVE pagina WAAROM DEZE ZOMER- EN NAJAARSTOUR...

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea Mol biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook

Nadere informatie

Ga naar de site van de Golfbaan: www.golfbaancrimpenerhout.nl

Ga naar de site van de Golfbaan: www.golfbaancrimpenerhout.nl Ga naar de site van de Golfbaan: www.golfbaancrimpenerhout.nl Klik vervolgens op de knop Vereniging Klik op de button: Inloggen E-Golf4U 1 Hier vult u uw persoonscode in welke U kunt vinden op uw NGF pasje

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent 1. Regels van het Golfspel De wedstrijden worden gespeeld volgens de actuele Regels van het Golfspel zoals goedgekeurd door de R&A en de USGA. 2. Plaatselijke

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren 1 Inleiding Eind 2012 heeft Golfbaan Stippelberg het besluit genomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015

Nieuwsbrief. Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Club Agenda Oktober 2015 do 01 Seniorencie Driebal Strokeplay* za 03 Vossenjacht, SAUTER WIJNEN 4-BBB tegen par van de vossen, Hcp 0-45.0, 90% Hcp zo 04 Limburg Jeugd Trophy, 9

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie

Cursus en Examen Informatie Cursus en Examen Informatie 6x2 uur - Handicap 54 / GVB Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus 2 Routebeschrijving 2 Benodigdheden 3 Theoriecursus & Examen 3 Het theorie examen 4 Herexamen 4 Downloadsectie

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal III Een coproductie van NGF en NVG

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal III Een coproductie van NGF en NVG Golfbranche monitor Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal III 2011 Een coproductie van NGF en NVG Inleiding Deze kwartaal rapportage geeft de laatste ontwikkelingen op gebied van rondes en spelers

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

EGA Handicap System in Nederland

EGA Handicap System in Nederland EGA Handicap System 2012 2015 in Nederland 11 februari 2012 Papendal AGENDA EGA HANDICAP SYSTEEM NGF Systeem Opties en kleine aanpassingen Belangrijke inhoudelijke wijzigingen - Tees en de relatie met

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Verder willen we met de leden van de club van 100 kijken wat we gaan aanschaffen met deze gelden ter verfraaiing van de baan.

Verder willen we met de leden van de club van 100 kijken wat we gaan aanschaffen met deze gelden ter verfraaiing van de baan. VOORWOORD Beste Golfliefhebbers, De volgende nieuwsbrief staat al weer voor u klaar en er is weer het een en ander te vertellen. De proef met de Najaarscompetitie is in volle gang. De thuiswedstrijd is

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub - 2019 Algemeen Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle golfwedstrijden die worden georganiseerd onder auspiciën van de wedstrijdcommissie van

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54 HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN: Verschillende niveau s Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Handicap 54 in 5 stappen verdeeld. De reden om dit te doen is omdat het voor de jeugd leuk en

Nadere informatie

Vragen over de Jaarlijkse Herziening

Vragen over de Jaarlijkse Herziening Vragen over de Jaarlijkse Herziening Algemeen Hierbij geven wij u antwoord op de ingekomen vragen en toelichting op bepalingen over de Jaarlijkse Herziening. Wanneer een speler minder dan 8 scores in 2013

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 Club Agenda Do 15 Senioren Winterwedstrijd 10.30 u Di 20 Dames Krokuswedstrijd 10.30 u Wo21 [Business Club Wintercompetitie] 14.00 u [ ] op uitnodiging U kunt inschrijven voor

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Cursus en Examen Informatie. 6-weekse GVB Cursus. Inhoudsopgave

Cursus en Examen Informatie. 6-weekse GVB Cursus. Inhoudsopgave Cursus en Examen Informatie 6-weekse GVB Cursus Inhoudsopgave Inhoud van de cursus 2 Annulering 2 Routebeschrijving 2 Benodigdheden 3 Theoriecursus 3 Downloadpagina 4 Het theorie examen 4 Herexamen 4 Garantie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF MAART 2018 Club Agenda Zo 11 Jeugd Openingswedstrijd 10.00 u Do 15 Senioren 09.00 u Wo14 [1 e Business Club Wedstrijd] 13.00 u Di 20 Dames Openingswedstrijd 10.00 u Do 22 Senioren 09.00 u Zo

Nadere informatie

Kieviten Golf Nieuwsbrief nr. 7 november 2018

Kieviten Golf Nieuwsbrief nr. 7 november 2018 Kieviten Golf Nieuwsbrief nr. 7 november 2018 De herfst is nu toch echt begonnen en ook de temperaturen dalen gestaag. Maar dat weerhoudt ons toch niet van een balletje slaan? Hieronder weer wat wetenswaardigheden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 In deze uitgave - Golf-Bridgewedstrijd - Golfkampioenschap Gilze-Rijen - Jeugdgolf en Themales/Groepsles rechter slaan - Gratis golfles voor alle leden ( herinnering) - Brabant GolfVoordeel

Nadere informatie

Handboek Rabbitcommissie

Handboek Rabbitcommissie Handboek Rabbitcommissie Inleiding...2 Doelstelling rabbitcommissie...2 Taakverdeling commissieleden...2 Procedure rabbitwedstrijden...2 Maandagwedstrijden...3 Donderdagavondwedstrijd...3 Handicap 54...3

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBHANDICAP 54

REGLEMENT CLUBHANDICAP 54 REGLEMENT CLUBHANDICAP 54 Oktober 2012 REGLEMENT CLUBHANDICAP 54 2012 VOORWOORD Het bestuur van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft besloten het GVB-examen naar inhoud te veranderen. Reden om ook

Nadere informatie

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT Golfclub Weilenseind Beleidsplan 2016-2017 Datum : september 2015 Status : Versie 0.5 Colofon Contactpersoon Els van Engelen communicatie@gcweilenseind.nl Golfclub Weilenseind Alphenseweg 14a 5121 PN Gilze

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 66 januari 2018 Nieuwsbrief De Heensche Oliebollenwedstrijd Op donderdag 28 december 2017 werd een oliebollenwedstrijd gehouden. Het was op zich prachtig golfweer met een zeer laagstaande zon, maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. JUNI 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. JUNI 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF JUNI 2016 Club Agenda do 02 Seniorencie 3-bal Stableford 2* vr 03 9e Stichting Interservice Limburg toernooi, gunshot 12.30 u zo 05 Pro-Cup, Pro's G&CC Hoenshuis 4-BBB Matchplay tegen par van

Nadere informatie

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 EGA HANDICAP SYSTEEM Geldigheid van het EGA Handicapsysteem en Jaarlijkse Herziening In het CRAS&H-bulletin van december 2008 hebben wij u erop attent gemaakt dat de Handicap

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017.

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017. INFORMATIEBULLETIN Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten Januari 2017. Geachte belangstellende, Wij danken u voor uw interesse in het lidmaatschap van onze golfclub. Deze informatie

Nadere informatie