Oktober Stableford Kampioen 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober Stableford Kampioen 2017"

Transcriptie

1 Oktober 2017 Het was, met veel regen en wind, helaas geen mooie nazomer in de maand september. Maar de herfst is dan ook officieel begonnen. Hopelijk krijgen we nog mooi golf weer de komende periode. Vrijdag 15 september was er een informatieavond naar aanleiding van de enquête die een aantal maanden geleden gehouden is onder de leden. Tijdens deze avond, zijn de zaken besproken die positief uit de enquête naar voren zijn gekomen, maar ook zaken waar aan gewerkt moet worden. Eén van de conclusies was, dat het bestuur, de commissies, de horeca en de pro s nauwer gaan samenwerken. Tevens is het plan gepresenteerd, hoe het bestuur dit wil gaan aanpakken. De aanwezige golfers waren positief over deze avond en voorstander om dit zeker één keer per jaar te houden. Stableford Kampioen 2017 We hebben er weer een kampioen bij. Donderdag 13 april speelden wij de 1e en zondag 10 september de 18e en laatste wedstrijd van de stableford competitie In totaal hebben 77 verschillende golfers (63 heren en 14 dames) meegedaan aan deze competitie. Samen liepen zij 517 rondjes op de 2e negen en haalden 6814 stableford punten, wat een gemiddelde geeft van 13,2 punten per speler per ronde. De dames speelden gemiddeld beter met 14,24 punten tegen 13,09 punten voor de heren. Helaas was de opkomst van de dames met gemiddeld 7,93% per wedstrijd ver beneden de verwachtingen. Peter Bust en Gerard Krops daarentegen waren 16 van de 18 keer(88,89%) aanwezig. Om voor de einduitslag in aanmerking te komen moest men aan een aantal eisen voldoen, te weten: - de helft plus één van de gespeelde wedstrijden hebben deelgenomen (18:2+1=10) - en van de laatste 3 wedstrijden er 2 hebben gespeeld. Het leek, in de aanloop naar 10 september, een spannend gebeuren te worden; Jan Huizing, de leider in de wedstrijd, moest naar Afrika en zou daarmee niet voldoen aan de 2e eis (2 van de laatste 3 aanwezig). Eric Feenstra had daarmee de beste papieren, Joop Plagge, Roel Bosch, Robbert Voorhuijzen, Gerard Sanders en Harm Huizing waren ook nog in de race.

2 Op de finale dag waren er direct verrassingen; Jan Huizing was niet naar Afrika (of meedoen nu belangrijker is dan winnen, laat ik in het midden) en daarmee de kampioen van De strijd om de 2e plaats gaf ook een andere uitslag dan verwacht: Eric was er niet (voldeed daarmee niet meer aan de eisen), Joop speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen, Roel, Robbert en Gerard waren er niet en Harm piekte. De einduitslag werd daardoor: 1. Jan Huizing, 2. Harm Huizing en 3. Robbert Voorhuijzen. Vaste activiteiten: Maandagochtend maandaggolf. Er wordt gestart van tot uur en inschrijven kan via Egolf4u of voor uur in de Zoersche Hof. Er wordt strokeplay gespeeld en de stand wordt bijgehouden in Egolf4u. Halverwege lunchen wordt warm aanbevolen.

3 Woensdagmiddag inloopmiddag. Voor dames en heren, meestal stableford en soms iets anders, aanmelden kan via Egolf4u of in de Zoersche Hof. Aanvang uur Donderdagochtend damesochtend. Op donderdagochtend is er tussen 9.30 en 9.45 uur een inloop voor alle vrouwelijke leden van de Golfclub Exloo. Om uur gaan we van start. Bijzonder in oktober: zondag 1 oktober Start Piramide Wintercompetitie zaterdag 7 oktober Piramide zaterdag zondag Zaterdag Zaterdag Zondag 14 oktober Puzzel & Golf 15 oktober Piramide 21 oktober Piramide 21 oktober Nacht golfen 29 oktober Piramide Van de Bestuurstafel: De datum voor de vrijwilligers en sponsoren dag is, in verband met de herfstvakantie, verplaatst van 28 oktober naar vrijdag 10 november aanstaande. Van de Baancommissie: Drivingrange Maandag 11 september is er begonnen met het doorspitten van de drivingrange. Dit houdt in dat er geen gebruik meer gemaakt kan worden van de drivingrange, maar er is een tijdelijke mogelijkheid om in te slaan/te oefenen op het terrein van het hippisch centrum, naast hole 4. De maximale afstand is 150 meter, dus houdt u rekening met uw club keuze, sla niet verder dan 150 met, ga altijd uit van uw beste bal. Wij hebben namelijk al klachten ontvangen, dat spelers wel verder slaan en de ballen bij de buren zijn terecht gekomen. Eén keer is het zelfs net goed gegaan en kwam de bal net naast een persoon op de grond. Dus nogmaals, houdt rekening met de clubkeuze, niet verder dan 150 meter slaan, anders hebben wij geen andere keuze, dan de tijdelijke drivingrange te sluiten.

4 Wedstrijd en Activiteiten commissie: Wintercompetitie Matchplay Piramide Op zondag 1 oktober start weer ons jaarlijkse wintercompetitie Matchplay Piramide. Er wordt wisselend gespeeld op de zondag- en zaterdagmiddag. Aanvang uur. U kunt zich opgeven via Egolf4u. Puzzel & Golf Op zaterdag 14 oktober spelen wij een nieuwe 18 holes wedstrijd; Puzzel & Golf. Een team bestaat uit 2 personen. Spelvorm is Texas Scamble met een aantal puzzelvragen onderweg. Bij de spelvorm Texas Scamble slaan beide spelers iedere hole af, vervolgens wordt samen de beste van de 2 ballen gekozen om mee verder te spelen. Vanaf de gekozen positie, slaan beide spelers weer verder (de andere speler plaatst op max. 15 cm van de gekozen bal zijn eigen bal). Iedere speler slaat dus altijd weer verder met zijn eigen bal en als team wordt na iedere slag de beste bal gekozen, totdat is uit geholed. Je krijgt dus per hole een teamscore, die wordt ingevuld. Bij de wedstrijd Puzzel en Golf mag ieder lid iemand meenemen, die geen lid (of wel lid) is van Golfpark Exloo. Geef bij opgave door met wie u speelt, dit kan bij de opmerkingen worden vermeld in Egolf4u. De kosten zijn 5 euro per persoon, dit is inclusief een kop (heerlijke) soep. Aanvang uur. Opgave via Egolf4u of via wedstrijden@golfparkexloo.nl. Mocht u geen partner kunnen vinden, dan zoeken wij er een voor u. Heeft u nog vragen, stel ze gerust aan André Scholing. Nacht golfen Zaterdag 21 oktober is er weer ons jaarlijkse nachtgolfen; een zeer unieke ervaring om in het donker te golfen met een lichtgevend balletje. Opgave via Egolf4u. Externe wedstrijden In de nieuwsbrief van september is er een oproep gedaan voor het aanmelden voor externe wedstrijden. Wij hebben hiervoor al heel wat aanmeldingen gehad. Er is echter nog ruimte voor enkele dames voor het NGF 2 dames senioren team, zij spelen op de donderdag.

5 Ook kunt u zich nog opgeven voor de NOBRA en voor het Mixed- scramble (in tegenstelling tot wat in de vorige nieuwsbrief stond wordt dit niet op een doordeweekse dag, maar op een ZATERDAG gespeeld). Voor de duidelijkheid: wedstrijd staat voor het najaar Wedstrijd en activiteiten commissie: Harm Huizing Cas Katuin André Scholing; tel: wedstrijden@golfparkexloo.nl De handicap- en regelcommissie BAL OP DE BRUG, WAT NU? Bij hole 14 komt het nogal eens voor dat een bal op de brug blijft liggen en wat dan te doen. In het clubhuis hoor je dan allerlei oplossingen, zoals: - de brug is een vast obstakel en dus heb je een vrije drop, - de brug is onderdeel van de waterhindernis en dus droppen met een strafslag, - je mag een bal spelen zoals hij ligt, als je maar niet ground, - de brug is onderdeel van het pad, dus een vrije drop. - enzovoort Voor de juiste oplossing is er wat gebladerd in het regelboekje: Stap1: Definitie waterhindernis (blz.43) Alle grond en water binnen de grens van een waterhindernis (gele of rode palen)maakt deel uit van de waterhindernis. De grens van een waterhindernis loopt loodrecht omhoog en omlaag. Conclusie: de brug ligt in de waterhindernis en is daar dus een onderdeel van. Stap2: Definitie obstakel (blz.37) Een obstakel is alles wat kunstmatig is, met inbegrip van kunstmatige bedekking en randen van wegen en paden, etc. Een obstakel is een los obstakel als het kan worden verplaatst zonder buitensporige moeite; anders is het een vast obstakel. Conclusie: de brug is een vast obstakel. Stap3: Ontwijken van een belemmering door een vast obstakel (R.24-2b.Noot1) Indien een bal in een waterhindernis ligt mag de speler een vast obstakel niet ontwijken. Conclusie: geen relief! Stap 4: Voortzetten van het spel bij een waterhindernis (R 26-1) Indien een bal gevonden is in een waterhindernis, mag de speler de bal slaan zoals hij ligt of met een slag buiten de hindernis droppen.

6 Conclusie: u mag vanaf de brug spelen zonder strafslag of de bal oppakken en buiten de hindernis droppen met één strafslag. Stap 5: De brug raken bij het adresseren (R 13-4) Bij het spelen van een bal uit de waterhindernis is het verboden de grond of het water met een stok te raken voor het slaan. Kies je ervoor om de bal van de brug af te slaan, dan lijkt de conclusie te zijn dat je de brug niet mag aanraken vóór je de bal speelt. Echter de golfsport kent tal van uitzonderingen en verbijzonderingen. Regel 13-4 kent naast wat uitzonderingen op blz. 78 ook een Noot die luidt:"de speler mag op elk moment, ook bij het adresseren en de opzwaai, met de stok een obstakel, gras, struik, boom of iets anders dat groeit aanraken." Conclusie: je mag de brug met je club raken en dus ook adresseren. P.s. Als de bal op de brug ligt buiten de loodrechte lijn van de grens van de waterhindernis mag de brug gewoon als vast obstakel zonder straf ontweken worden volgens regel 25.2! De handicap- en regelcommissie (met dank aan Ria). Mores en jargon: Golfblessures; Ellebo(o)g(en) Blessure in de elleboog ontstaat met name door het veelvuldig overstrekken van de linkerarm (bij rechts spelende golfers). Maak bij het aannemen van uw houding een duidelijk onderscheid tussen een arm die recht is en één die u gestrekt houdt. Een arm die u strekt is meestal overstrekt en geeft dus spanning in de schouders waardoor de beweging beperkt wordt. Ook begint bij veel mensen de swing met de linkerhand zodat er nog meer spanning ontstaat in de linkerschouder. De beweging naar beneden en naar voren wordt tegengehouden waardoor de handen mee gaan doen om de bal te kunnen slaan. Het moet dus zo zijn dat je nauwelijks voelt dat je de bal slaat. Golferselleboog, Welke symptomen zijn er. De aanhechting van de spier aan de binnenzijde van de elleboog wordt pijnlijk, met name bij het kracht zetten. Bijvoorbeeld iets optillen met de handpalm omhoog (ondergreep). Gewoon iets stevig vasthouden en knijpen met de hand kan ook al pijnlijk zijn. Druk geven op de binnenzijde van de elleboog is pijnlijk. Ook kan het zijn dat er enigszins een zwelling, warmte en roodheid waarneembaar is. Voor de behandeling is het aan te raden allereerst rust te nemen. Wanneer de klachten in een beginnend stadium zijn, zal dit mogelijk voldoende zijn. Blijven de klachten, dan zal de fysiotherapeut je kunnen helpen. Helaas is het niet vaak een lokaal probleem. De oorzaak ligt veelal ergens anders. Een beperking aan pols- of ellebooggewricht of zelfs een probleem in het nek gebied kan oorzaak zijn van deze klachten. Om deze oorzaken goed in kaart te brengen zul je contact moeten zoeken met een gespecialiseerd fysiotherapeut op het gebied van golfblessures. Hij kan d.m.v. onderzoeken, golfanalyse en testen komen tot een gericht behandelplan. Bij deze meer complexe klachten zal een snel resultaat niet altijd mogelijk zijn. Zeker wanneer een

7 verkeerde techniek aanleiding heeft geven tot deze klachten. Hoe is de golferselleboog te voorkomen? Een goede techniek is belangrijk. Dus les nemen kan een goed preventiemiddel zijn. Niet te lang doorgaan wanneer je pijn voelt. Een middag lang alleen maar afslaan op de driving range lijkt een goede training, maar is ook vaak de oorzaak van een overbelasting. Het gebruik van een brace vermindert vaak wel de klacht maar is daar mee niet verholpen. Het aanschaffen van een brace is het beste om dit te doen in overleg met de fysiotherapeut. Hij kan advies geven over de aankoop hiervan en welke de juiste is. Het behandelen van een golferselleboog is niet altijd nodig. Gedoseerde rust en bepaalde rekoefeningen kunnen positief werken in het genezingsproces. Het terug nemen van de golfbelasting en de aandacht wat meer verleggen naar het putten tijdens de training is aan te raden. Als de blessure niet vanzelf overgaat is het goed een fysiotherapeut op te zoeken voor hulp. Samen met de fysiotherapeut kan een behandelplan worden gemaakt om de klachten te verminderen. Er kan dan gekozen worden om de golfelleboog met ijs te koelen, ontstekingsremmers toe te passen of bepaalde oefeningen. Soms kan rust geforceerd worden door de arm met een gips te behandelen. In extreme gevallen wordt er eventueel gekozen voor injecties met corticoïden, of zelfs een operatie Vragen over uw handicap: Heef u vragen over uw handicap? Deze vragen kunt u sturen naar het mailadres handicap@golfparkexloo.nl. De vragen worden behandeld door Klaas Gosink en Roel Bosch. Heeft u een stukje voor de nieuwsbrief, stuur deze dan voor 24 oktober a.s. naar het secretariaat@golfparkexloo.nl Namens de pr-cie Christina Katuin

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan November 2017 Inmiddels zijn we van zomertijd naar wintertijd gegaan en worden de dagen steeds korter. s-avonds een rondje golfen is dus helaas niet meer mogelijk. Ook qua weer is de zomer voorbij en heeft

Nadere informatie

In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg.

In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg. Augustus 2017 In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg. In het weekend van 10 en 11 juni was er het Par 3 Challenge

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

het meest actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de

het meest actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de April 2017 Maart roert zijn staart. Dat was het zeker deze maand. Maar toch waren er zeer mooie dagen met zonneschijn en een lekkere temperatuur, dus heerlijk golfweer. Het voorjaar is officieel begonnen

Nadere informatie

Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar.

Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Januari 2018 Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Spelen in de winter is geen zekerheid en afhankelijk van het weer en de conditie van de baan. Raadpleeg daarom

Nadere informatie

WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS

WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS PER 14 SEPTEMBER A.S. WORDEN DE PLAATSELIJKE REGELS VAN DE DOORNSE GOLF CLUB GEWIJZIGD. Mede naar aanleiding van het bezoek van de NGF aan onze baan, is besloten per 14 september

Nadere informatie

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond Regelavond 2016 1 Etiquette Pitchmark repareren Regelavond 2016 2 Regelavond 2016 quiz met vanavond 15 vragen Regelavond 2016 3 Nieuws Belangrijkste wijzigingen in de regels 1. Verankeren is voortaan verboden

Nadere informatie

1912 Royal Belgian Golf Federation

1912 Royal Belgian Golf Federation Beknopte gids van de Golfregels Deze gids richt zich op de meest voorkomende regelsituaties en probeert die Regels op eenvoudige wijze uit te leggen. Deze gids dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS Deze beknopte samenvatting van de golfregels geeft een eenvoudige uitleg van de meest voorkomende regelsituaties. Deze dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 meten is weten Alleen apparatuur waarmee je uitsluitend kunt meten is toegestaan. Apparaten waarmee meer mogelijk is zijn verboden, evenals smartphones.

Nadere informatie

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1 BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS 2008 Papendal februari 2008 feb 2008 NGF Papendal 1 TWEE GROEPEN WIJZIGINGEN Verbeteringen en verduidelijken Kleine lettertjes door precisering Beknopte Regels 7 blz.

Nadere informatie

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen).

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). Praktijk - theorieavond voor alle leden. Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). 5 min. 1. Praktijkgedeelte op 4 locaties. 1.1. Locatie 1 Bunker en de teebox van hole 1, uitvoering Andre

Nadere informatie

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn: Regel 1 - Het golfspel Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediswalificeerd. Voorbeeld: u slaat uw bal out of bounds

Nadere informatie

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn.

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. 1 1 Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. Je tweede slag op hole 1 landt net voor de bunker. Je harkt de bunker aan waar je straks overheen gaat spelen. Hoeveel strafslagen krijgt je?

Nadere informatie

Aanpassingen aan de golfregels voor golfers met een lichamelijke beperking Gesanctioneerd door de R&A en de USGA vanaf januari 2016.

Aanpassingen aan de golfregels voor golfers met een lichamelijke beperking Gesanctioneerd door de R&A en de USGA vanaf januari 2016. Aanpassingen aan de golfregels voor golfers met een lichamelijke beperking Gesanctioneerd door de R&A en de USGA vanaf januari 2016. Blinde golfers Definitie van Coach : De status van een coach en de taken

Nadere informatie

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Twintig gedragsregels en regelsituaties voor in de baan. Dit examen is bedoeld voor golfers die meerdere keren zijn gezakt, dyslexie hebben, geen Nederlands, Engels

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Voorbereiding competitie 2014

Voorbereiding competitie 2014 Voorbereiding competitie 2014 Inleiding matchplay Spel van speler(s) tegen speler(s) Tegenstanders Regels: je mag een regelovertreding van de tegenstander door de vingers zien Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

Golfregels Clubpresentatie

Golfregels Clubpresentatie Golfregels 2019 Clubpresentatie Basisprincipes van het spel De golfregels van 2019 De nieuwe golfregels: Zijn eenvoudiger te begrijpen en toepasbaar voor alle spelers. Zijn eerlijk, consistent en eenvoudig.

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg Regelwedstrijd 19 april 2014 De situaties, de oplossing, de uitleg Situatie 1 Op de tee van hole 1 De eerste bal van de speler is niet goed geraakt. Hij ligt zichtbaar in de heideplanten voor de tee, en

Nadere informatie

Regelavond (Voor Competitiespelers)

Regelavond (Voor Competitiespelers) Regelavond 2018 (Voor Competitiespelers) Samenstelling commissie Erik van der Does (Voorzitter ad interim) Mil van Leeuwen Bennie Verbakel Eric van Mieghem (Advies) Regelquiz Vraag 1 De spelers besluiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2017

NIEUWSBRIEF september 2017 NIEUWSBRIEF september 2017 Inhoud - Finale Matchplay 2017 - Finale uitwisseling Dongen Rijen - Gilze - Jaaruitje appelflappenclub - Regelvraag september - Buurtgolf - Jeugdgolf - Agenda Finale Matchplay

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019 1. Zoeken naar bal Maximaal 5 minuten Maximaal 3 minuten 2. Bal bewogen tijdens zoeken Terugplaatsen c.q. droppen met 1 strafslag 3. Bal identificeren Markeren en melden bij marker 4. Ingebedde bal Zonder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Inhoud - Bespiegelingen rond Ready Golf - Matchplay finale 2018 - Regelvraag: fouten bij onspeelbare bal - Nieuws special voor registratieleden - Verslag wedstrijd op de Lillse

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt.

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt. Regelavond Matchplay 21 maart 2018 Erik de Regt regelenhandicapcommissie@gcrijkvanmargraten.nl Agenda 19.30-21.30 nieuws RvM competitie Matchplay NGF competitie regels regels tussendoor hebben we enkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda NIEUWSBRIEF MEI 2016 Club Agenda di 03 Damescie 3-bal Scramble Strokepay do 05 Hemelvaartwedstrijd*, SELECTED BUY HENSGENS Stableford, Hcp -18.4 / 18.5-54.0, 2 categorieën di 10 NGF competitie Dames 1,

Nadere informatie

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor?

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor? Naam Teamcaptain: X = Goede antwoord Henk en Ingrid doen samen mee aan een strokeplay wedstrijd op Zeegersloot en spelen in dezelfde flight. Over iedere hole wordt een vraag gesteld. Ieder team dient op

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Nieuwsbrief November 2016 In deze uitgave Ø Finale Giel Aarts Trofee 2016 Ø Sinterkerst wedstrijd Ø Damesdag december Ø Algemene Ledenvergadering 2016 Ø Nieuwe commissieleden Ø Facebook Ø Nieuw baanrecord

Nadere informatie

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams NGF-competitie 2019 REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams, maart 2019 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: OEFENEN & TRAINEN TEAMBUILDING MAAR OOK.. 2 1 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: UPDATE REGELKENNIS PLAATSELIJKE

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019 Nieuwsbrief April 2019 In deze uitgave GiDoRij competitie Mixdag voor het goede doel Verslag Krokuswedstrijd Verslag Vrijwilligersdag Golfetiquette: kleding Nieuwspagina op onze website Ouweland cup Gratis

Nadere informatie

GOLFREGELS

GOLFREGELS GOLFREGELS 2012-2015 11 februari 2012 Papendal GOLFREGELS 2012-2015 Wijzigingen weinig omvattend Veel boilerplate, onnodige toevoegingen Decisons wijzigingen veelal redactioneel Beperken van strafmaat

Nadere informatie

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014 Hole 3 1 Hole 7 2 Matchplay één speler tegen één ander per hole tegenstander hole winnen, verliezen of halveren mag match, hole of volgende slag geven eens gegeven blijft gegeven twijfel claimen straf:

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 Voornaamste kenmerken van de Regels voor matchplay Of: verschillen en overeenkomsten tussen matchplay en strokeplay regels (raadpleeg

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 71 okt 2018 Nieuwsbrief De Heensche Kwartaalverslag van de dames-golfochtend over periode juli t/m september 2018 Dit derde kwartaal hebben we één keer Texas Scramble gespeeld. Het team van Jeanne

Nadere informatie

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van Nieuwe regels 2019 Grote regelwijziging Met ingang van 1-1-2019 in werking. Geheel nieuw regelboekje met een compleet andere nummering (en daarmee indeling) van de regels. We gaan van 34 naar 24 regels.

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Nieuwsbrief GolfVereniging Regthuys. Gratis lessen voor leden. In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Nieuwsbrief GolfVereniging Regthuys. Gratis lessen voor leden. In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen: 3-2016 Nieuwsbrief GolfVereniging Regthuys In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen: Gratis lessen voor leden Golf Fit Leaderbord Ervaren leden helpen bij beginnerswedstrijden Caddy boekjes

Nadere informatie

Regelwijzigingen per 1 januari 2019

Regelwijzigingen per 1 januari 2019 Regelwijzigingen per 1 januari 2019 Zoals iedereen intussen wel gehoord of gelezen heeft, veranderden er per 1 januari 2019 een behoorlijk aantal golfregels. De belangrijkste regelwijzigingen kunnen jullie

Nadere informatie

Regelboekje. Junior Team

Regelboekje. Junior Team Regelboekje Junior Team Green Wintergreen De Golfbaan Bunker Bunker Waterhindernis Fairway Laterale waterhindernis Rough Teebox Golf is een superleuk spel, maar elk spel heeft regels! Veiligheid: Maak

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. AUGUSTUS 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. AUGUSTUS 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Club Agenda di 02 Damescie Coupe Féminine 5* di 02 Zomeravond-comp. 6*, 15.00 u 9 holes, Stableford Hcp -54.0 do 04 Seniorencie 3-bal Stableford 4* za 06 Maandbeker 5*, VEBEGO

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden Januari Woensdag 2-jan Damesdag Par 3 Zaterdag 5-jan WWC Maandag 7-jan Senioren MIX 4 TEXAS SCRAMBLE Shotgun (10.00 uur) Dinsdag 8-jan Herendag Shotgun (9.30 uur) Woensdag 9-jan Damesdag Shotgun (10.00

Nadere informatie

Clubkampioenschappen De Drentsche

Clubkampioenschappen De Drentsche Clubkampioenschappen De Drentsche 1. Algemeen Bij de Clubkampioenschappen is het Wedstrijdreglement van de Golfvereniging De Drentsche, zoals gepubliceerd op de Verenigingssite, van toepassing. Eventuele

Nadere informatie

Alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Als je zo terugkijkt op 2017 is er toch wel

Alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Als je zo terugkijkt op 2017 is er toch wel Wist u dat...... het vanwege alle nattigheid een klein beetje komkommertijd is op onze club?... de daar gelukkig niet echt onder te lijden heeft?... de bridge special (combinatie bridge en eten) in december

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018 COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2018 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een

Nadere informatie

FEBRUARI 12 Do 50+ Stableford 7/8 NQ Inloop. FEBRUARI 6 Ma Herenmiddag FEBRUARI 7 Di Damesochtend Stableford 7/8 NQ Inloop

FEBRUARI 12 Do 50+ Stableford 7/8 NQ Inloop. FEBRUARI 6 Ma Herenmiddag FEBRUARI 7 Di Damesochtend Stableford 7/8 NQ Inloop JANUARI 2 Ma Herenmiddag JANUARI 3 Di Damesochtend Inloop JANUARI 5 Do 50+ Stableford 7/8 NQ Inloop JANUARI 8 Zo Nieuwjaars wedstrijd/ receptie Chapman greensome 12 holes max. 54 JANUARI 9 Ma Herenmiddag

Nadere informatie

Matchplay Quiz Voorjaar 2019

Matchplay Quiz Voorjaar 2019 Matchplay Quiz 2019 Voorjaar 2019 Matchplay Quiz Deze matchplay quiz is bedoeld voor clubs om te gebruiken om de competitiespelers klaar te stomen voor de competitie. Mocht u vragen hebben over deze quiz,

Nadere informatie

Samenvatting Golfregels

Samenvatting Golfregels Samenvatting Golfregels Verschillende soorten straffen Diskwalificatie - Bij vals spelen - Invullen verkeerde handicap - Invullen van te lage score - Niet uitspelen van hole bij Stroke play - strokeplay

Nadere informatie

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018 Beste leden van de Zeeuwsche, In deze nieuwsbrief willen we uw aandacht vragen voor verschillende zaken. U kunt zich nog opgeven voor de par-3 competitie tot 1 nov. a.s. Zaterdag 17 november wordt de jaarlijkse

Nadere informatie

Tenniselleboog. Laterale epicondylitis

Tenniselleboog. Laterale epicondylitis Tenniselleboog Laterale epicondylitis Inhoudsopgave Wat houdt het in?... 1 Waardoor ontstaat het?... 1 Symptomen... 2 Behandeling... 2 Wat houdt het in? Een laterale epicondylitis, beter bekend onder

Nadere informatie

Golfregels vanaf 2019

Golfregels vanaf 2019 Golfregels vanaf 2019 Presentatie over de nieuwe Regels door de R&H-commissie van Golfclub Welschap Welschap 9 en 24 januari 2019 Ton Boerma Richard Sars Antoine Verster De nieuwe golfregels zijn eenvoudiger

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2013

Nieuwsbrief. Oktober 2013 Nieuwsbrief Oktober 2013 Agenda Oktober Di 01 Damescie Driebal Stableford Wo 02 Falcon Cup 2013 Do 03 Seniorencie 4-BBB Zo 06 Maandbeker 7 finale VEBEGO Di 08 Damescie Golf-Bridge wedstrijd 2 e 9 holes,

Nadere informatie

Putt als het kan, chip als putten niet meer kan, en pitch alleen als het moet

Putt als het kan, chip als putten niet meer kan, en pitch alleen als het moet Chippen Putt als het kan, chip als putten niet meer kan, en pitch alleen als het moet Auteur: Th. IJland - PGA Professional - Golf Academy EGC Papendal Chippen Clubgolfers holen 80% vanaf een meter in

Nadere informatie

markers guide GCW versie 2012-1-

markers guide GCW versie 2012-1- Markers guide Een marker is verantwoordelijk om beginnende leden: 1. veilig door de baan te begeleiden, d.w.z. veilig voor het beginnende lid zelf en alle andere gebruikers in de baan 2. de etiquette bij

Nadere informatie

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019 REGELEMENT FLIGHT INDELING ALGEMEEN Op alle wedstrijden van de igolf MIX! competitie is het ALGEMEEN COMPETITIEREGLEMENT van toepassing. Aanvullend daarop zijn in dit reglement een aantal zaken vastgelegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

Nieuwe golfregels 2019

Nieuwe golfregels 2019 eler Simp ler Snel r Bete Nieuwe golfregels 2019 Yves C. Ton-That is officieel referee en auteur. Zijn bekroonde regelboeken werden al in meer dan 20 talen vertaald en er werden 1,5 miljoen exemplaren

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart 2012. Agenda van deze avond

Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart 2012. Agenda van deze avond Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart 2012 Agenda van deze avond 1. Welkom 2. Regelwijzigingen 2012 3. Het CBA, de vervanger van de CSA 4. Regels, veel gemaakte regelfouten en rulings 5. "Ernie" gaat

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOBER 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. OKTOBER 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 Club Agenda za 01 [Ryder Cup] zo 02 [Ryder Cup] di 04 Damescie Matchplay di 04 Herenmiddag 10, 14.00 u do 06 Seniorencie 3-bal Stableford 6* zo 09 Limburg Jeugd Trophy (finale)

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0)

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0) Win jij ook slagen met goed course management? Golfers zijn altijd op zoek naar het magische geheim van lagere scores. Voor mij zijn er een aantal onfeilbare manieren die alle golfers kunnen helpen lagere

Nadere informatie

Hoe moeten zij het spel vervolgen?

Hoe moeten zij het spel vervolgen? Vraag 1: Hans en Johan spelen in een strokeplay wedstrijd op de Koepel hole 4. Beiden spelen met een Pinnacle bal zonder speciaal kenmerk. Zowel Hans als Johan slaan hun bal aan de linkerzijde van de fairway

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor banen Beste golfbaan, NoBraGolf Nederland, een begrip in Nederland sinds 1999, organiseert jaarlijks een (mixed) team golfcompetitie. Inmiddels

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

Pr/communicatieplan 2018 Golfclub Hitland

Pr/communicatieplan 2018 Golfclub Hitland 1 Pr/communicatieplan 2018 Golfclub Hitland Datum: 17 augustus 2018 Status: Definitieve versie Opgesteld door: Ton Heemskerk Met medewerking van: Han Hordijk Wim van Winden Aantal bijlagen: 2 2 Inleiding

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Datum Wedstrijd Wedstrijdvorm H Opmerkingen Sponsor

Datum Wedstrijd Wedstrijdvorm H Opmerkingen Sponsor MAART 2019 Categorie zondag 3 Koppelcompetitie (3/4) allen nnb 9 woensdag 6 Herenochtend heren donderdag 7 Damesochtend dames zaterdag 9 Kick-off competitie 2019 comp 9 zondag 10 Club van 100 besloten

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2017

Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2017 Wedstrijdreglement annex Nederlandse Golf Federatie 2017 Aanvullend reglement specifieke wedstrijden Onderstaand aanvullingen en/of afwijkingen ten aanzien van specifieke wedstrijden. Algemene regel voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 47 juni 2015 Nieuwsbrief De Heensche De Pinkterwedstrijd. Op 23 mei jongstleden werd de Pinksterwedstrijd gehouden tijdens het Pinksterweekend. Wat s morgens begon als een regenachtige dag eindigde

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 62 juni 2017 Nieuwsbrief De Heensche DE ZEEUWSE PAR 3 COMPETITIE DIT JAAR IN EEN ANDER JASJE Er is nog al wat aan vooraf gegaan voordat we op zaterdag 29 april de wedstrijd van de Zeeuwse Par 3 Competitie

Nadere informatie

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016 PROGRAMMA 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz Jeugdcommissie Golfclub Capelle KICK-OFF 2016 Jeugdcommissie Golfclub Capelle 2016 Jeugdgolf

Nadere informatie

WEDSTRIJDPROGRAMMA 2016-2017

WEDSTRIJDPROGRAMMA 2016-2017 WEDSTRIJDPROGRAMMA 2016-2017 APRIL 2016 APRIL vr 1 Sluitdatum kopij "Duinpan" za 2 zo 3 ma 4 di 5 wo 6 do 7 Mixed Morning Netto Strokeplay 9:00 ja 2 C ja Zomercompetitie nr.1 The Masters (Augusta) vr 8

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017 Club Agenda Di01 Dames 09.00u Di01 Herenmiddag 6 15.00u Do03 Senioren 09.00u Vr04 [NK Senioren matchplay] 08.00u Vr04 [Business Club Thank Golf it s Friday competitie] 17.00u

Nadere informatie

Haarlemmermeersche Golfclub

Haarlemmermeersche Golfclub Haarlemmermeersche Golfclub Herinnering ALV 26 juni Graag herinneren wij u aan de Algemene Leden Vergadering van aanstaande dinsdag 26 juni. U bent van harte welkom en alle relevante stukken vindt u hier

Nadere informatie

Maar ook informatie voor uw vrienden of familie leden, die graag willen komen golfen. Maar meer uitleg willen krijgen, hoe t werkt een golf cursus.

Maar ook informatie voor uw vrienden of familie leden, die graag willen komen golfen. Maar meer uitleg willen krijgen, hoe t werkt een golf cursus. Aanstaande zaterdagmiddag 21 maart organiseren wij een open golfschoolmiddag. Hierbij een overzicht aan golflessen of cursussen, waar u Zaterdagmiddag vanaf 13.00 informatie over kan krijgen. o.a - Informatie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-07-2018. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2016

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2016 COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2016 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een (landelijke

Nadere informatie

Wedstrijdvormen en handicapverrekening

Wedstrijdvormen en handicapverrekening Wedstrijdvormen en handicapverrekening De gebruikte definities gelden voor alle wedstrijden op de EG, ook als zij niet door de wedstrijdcommissie worden georganiseerd. Strokeplay Spelvorm: alle slagen

Nadere informatie