Koninklijke onderscheiding mevrouw Jo Teunissen-Kempen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koninklijke onderscheiding mevrouw Jo Teunissen-Kempen"

Transcriptie

1 Koninklijke onderscheiding mevrouw Jo Teunissen-Kempen Zaterdag 25 oktober reikte burgemeester Sijbers onder grote belangstelling een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Jo Teunissen. Zij deed dit in Het Dorpshuus in Ledeacker waar die avond een reunie werd gehouden bij gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de dorpsraad Ledeacker. Verdiensten Mevrouw JO (JGH) Teunissen-Kempen (77) heeft zich gedurende 34 jaren ingezet voor de samenleving en ook andere gestimuleerd dit te doen. Als vrijwilliger was zij actief eerst in haar vorige woonplaats Heijen en vanaf 1989 tot op heden in het dorp Ledeacker. De uitreiking van de onderscheiding bij gelegenheid van het 25 jarig bestaansfeest van de dorpsvereniging t Leker paste goed bij de verdiensten van Jo Teunissen binnen deze gemeenschap Voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Heijen (gemeente Gennep). Naast bestuurlijke taken bezocht zij zieken en bejaarden en was mevrouw Teunissen medeorganisator van activiteiten voor inwoners Mantelzorger ouders heden Bestuurslid van de Dorpsvereniging t Leker Voorzitter Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Ledeacker. Zij was medeorganisator van evenementen en zij bezocht leden bij ziekte In het weekend begeleidde mevrouw Teunissen bewoners van het zorgcentrum Madeleine te Boxmeer naar de kerkdiensten heden Vrijwilliger bij de regionale Hospice De Cocon te Sint Anthonis. Zij draait wekelijks 2 avonddiensten en toont zich zeer betrokken bij de patiënten en hun naaste familie Ouderenwerker te Ledeacker. Mevrouw Teunissen hielp ouderen met het wegwijs maken bij aanvragen van vergoedingen, de invulling van belastingformulieren en begeleidde ouderen naar artsen en ziekenhuizen Beheerder van het Dorpshuus te Ledeacker. Decoranda beheerde het pand, controleerde meerdere keren per dag alle ruimten, deed de inkoop, de sleuteloverdrachten bij aanvang en einde van vergaderingen en evenementen, gaf instructies voor gebruik en was daarnaast verantwoordelijk voor het wassen van handdoeken, tafellakens, vitrage, e.d. in het gebouw. Viering 70 jaar bevrijding Tussen september 2014 en augustus 2015 viert Nederland 70 jaar bevrijding. De bevrijding van ons land begon op 14 september 2014 in Maastricht. De oorlog in het Nederlands-Indie, en daarmee het gehele Koninkrijk der Nederlanden, kwam pas bijna een jaar later ten einde met de capitulatie van Japan op 15 augustus In heel Nederland organiseren diverse partijen het komend jaar activiteiten om dit lustrum extra luister bij te zetten.

2 Traditiegetrouw vormen de gemeente en de locale comités belangrijke pijlers onder Nationale Dodenherdenking op 4 mei (dit jaar is de gemeentelijke Dodenherdenking in Ledeacker) en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Tegen deze achtergrond organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei een aantal projecten en ondersteunen zij locale initiatieven. Locale activiteiten kunnen worden vermeld op de digitale interactieve agenda van dit comité via Mocht u voornemens zijn in het kader van 70 jaar bevrijding evenementen te willen organiseren dan wensen wij u veel succes toe en denken als gemeente, indien gewenst, graag met u mee. Maak uw huis brandveilig Brand is sneller dan de brandweer Een klein brandje kan binnen 3 minuten een enorme vuurzee worden. U meldt de brand direct via 112. Maar het duurt minimaal 8 tot 15 minuten voordat de brandweer ter plekke is. In die tussentijd kan de brand erg groot worden. Totdat de brandweer er is, moet u zichzelf en uw huisgenoten in veiligheid brengen. Waarschuw ook de buren. Met eenvoudige maatregelen én door goed op te letten, kunt u brand voorkomen. Lees het volledige artikel op Tijdelijke afsluiting Boekelsebaan voor autoverkeer De brug over het defensiekanaal aan de Boekelsebaan is tijdelijk afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de brug. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug. Voor het overige verkeer is de brug niet te gebruiken. De omleidingsroute voor dit verkeer is door middel van borden aangegeven. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 maanden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Realisatie en Beheer, tel Werkzaamheden Peelstraat in Wanroij De gemeente voert werkzaamheden uit op donderdag 30 oktober en vrijdag 31 oktober 2014 op de Peelstraat ter hoogte van de komgrens in Wanroij. Om de werkzaamheden uit te voeren wordt de Peelstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting duurt van s ochtends 7.00u op 30 oktober 2014 tot s avonds 17.00u op 31 oktober De kruising Peelstraat-Bus ter hoogte van de komgrens

3 en een gedeelte van het wegvak in de bebouwde kom wordt geheel afgesloten (groene stippellijn). De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Gebr. Van Kessel te Buren. Direct aanwonenden worden schriftelijk geïnformeerd door de aannemer. Hulpdiensten zijn geïnformeerd over de afsluiting van het bovengenoemde gedeelte van de Peelstraat. Doorgaand fietsverkeer op de Peelstraat is eveneens niet mogelijk. Fietsers worden om het werkvak geleid. Er staan momenteel vooraankondigingsborden om het verkeer te informeren over de voorgenomen werkzaamheden. De bereikbaarheid van omwonenden wordt zoveel mogelijk gewaarborgd. Het industriegebied in Wanroij blijft bereikbaar vanaf de voormalige N602. De woningen en bedrijven aan de Peelstraat blijven bereikbaar via de route De Quayweg-Park. Er is ook een omleidingsroute ingesteld. Het verkeer wordt omgeleid via de route De Quayweg-Sint Anthonisweg-Molenstraat (voormalige N602). De route wordt via gele borden langs de weg aangegeven. Door de werkzaamheden kan enige hinder en ongemak ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer A. van Hout van het team Realisatie en Beheer. Hij is te bereiken op via telefoonnummer Extraatje voor alle minima eind 2014 Minima krijgen nog dit jaar een extraatje. De bedoeling is dat mensen met de laagste inkomens voor de kerst van dit jaar het extraatje als koopkrachttegemoetkoming ontvangen. Een echtpaar ontvangt 100, een alleenstaande ouder 90 en een alleenstaande 70. Recht op een koopkrachttegemoetkoming in 2014 hebben personen van 18 jaar of ouder met een inkomen van ten hoogste 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm. Dat betekent dat naast mensen met een bijstandsuitkering ook werkende of andere uitkeringsgerechtigden met een laag inkomen in aanmerking komen. Om de tegemoetkoming een wettelijke basis te geven is de Wet Werk en Bijstand tijdelijk aangepast. Wat wordt met 110% van de bijstandsnorm bedoeld? Het netto inkomen inclusief vakantiegeld is lager of gelijk aan:. voor een alleenstaande vanaf 21 jaar 1.046,82. voor een alleenstaande ouder vanaf 21 jaar 1.345,89. voor gehuwden/samenwonenden vanaf 21 jaar 1.495,44. voor een alleenstaande pensioengerechtigd 1.148,41. voor gehuwden/samenwonenden pensioengerechtigd 1.580,72 Hoe gaat het in zijn werk? Mensen met een WWB, IOAW of IOAZ uitkering ontvangen de tegemoetkoming ambtshalve uiterlijk in december Personen zonder een hierboven genoemde uitkering, maar van wie de inkomensgegevens bekend zijn bij het college, zullen de tegemoetkoming waar mogelijk ambtshalve toegekend krijgen.

4 Overige minima die tot de doelgroep behoren, kunnen een aanvraag alleen indienen middels het hiervoor bestemde aanvraagformulier (schriftelijk) ofwel via een aanvraag via de gemeentelijke website (digitaal). U kunt uw aanvraag tot uiterlijk 15 december 2014 indienen. Voor informatie kunt u elke werkdag tussen uur en uur contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Sint Anthonis op telefoonnummer U kunt hier ook terecht om een aanvraagformulier aan te vragen voor deze regeling. Het aanvraagformulier kunt u ook downloaden via onze website Harmonisatie minimabeleid gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis 2015 Om de dienstverlening aan burgers te waarborgen zijn de afdelingen sociale zaken van de gemeente Boxmeer en de gemeente Sint Anthonis samengevoegd. Een belangrijke volgende stap is de afstemming van het beleid tussen beide gemeenten met als doel op eenduidige wijze het beleid uit te kunnen voeren. Tijdens het harmonisatieproces is, waar nodig, het beleid geactualiseerd in afstemming op de huidige wet- en regelgeving (WWB). Het wettelijk kader voor de uitvoering van het minimabeleid/bijzondere bijstand is artikel 35 WWB. Dit artikel regelt het recht op aanvullende inkomensondersteuning aan individuen en bepaalde doelgroepen. Het College is het bevoegd orgaan om de beleidsruimte in te vullen. Een volledige harmonisatie van het minimabeleid komt tot stand als de overblijvende verschillen gelijk worden getrokken en dit beleid in overeenstemming is met de wet- en regelgeving WWB. Bij de afstemming tussen beide gemeenten is gestreefd naar een acceptabele balans. Burgers kunnen rekenen op een sociaal vangnet als er tijdelijk ondersteuning via de gemeente nodig is. Er zal daarbij altijd oog voor maatwerk worden gehouden. Vanouds is het minimabeleid in beide gemeenten gebaseerd op de richtlijnen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Dit is altijd als een reëel uitgangspunt gezien. Hieraan willen beide gemeenten dan ook vasthouden. Eerlijk, betrouwbaar en actueel. In het geharmoniseerde beleid wordt de Nibud-norm consequent toegepast. Dit is duidelijk voor klanten en leidt tot eenduidigheid in de uitvoering van het beleid. Het vastgestelde beleid gaat in op 1 januari Bij periodieke bijzondere bijstand wordt, indien noodzakelijk, een overgangsregeling geboden. Inwoners die dit betreft ontvangen hierover schriftelijk bericht. BEKENDMAKINGEN 1. St. Matthiasgilde Oploo (evenementenvergunning) 2. Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder 3. Kerkstraat 25 te Westerbeek (sloopmelding) 4. Nabij Zaanpeelweg te Landhorst (aanvraag omgevingsvergunning)

5 5. Lindelaan 3 te Oploo (aanvraag omgevingsvergunning) 6. Hulsbeek 4 te Wanroij (aanvraag omgevingsvergunning) 7. Molenstraat 6 te Wanroij (aanvraag omgevingsvergunning) 8. Mullemsedijk 29 te Stevensbeek (omgevingsvergunning) 9. Harmonisatie minimabeleid gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis Eenmalige koopkrachttegemoetkoming Sint Anthonis 2014

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Elektronisch gemeenteblad 27 oktober 2014 de watermolen en heemschuur in Oploo (verzonden 22 oktober 2014) U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 14.0969 d.d. 28-10-2014 Onderwerp Beleidsregels koopkrachttegemoetkoming 2014 Besluiten: 1) De beleidsregels koopkrachttegemoetkoming lage inkomens 2014 vast te stellen en daarmee in te stemmen

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Diemen. We noemen dit koopkrachttegemoetkoming.

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS VASTGESTELDE BELEIDSREGELS Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 28 oktober de navolgende beleidsregels vastgesteld: Beleidsregels Eenmalige koopkrachttegemoetkoming Haarlemmerliede

Nadere informatie

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Rijk heeft een regeling vastgesteld om mensen met een minimum inkomen in 2014 tegemoet te komen. Dit is de zogenoemde koopkrachttegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk

Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk Wanneer heeft u recht op deze regeling? Met dit formulier kunt u bij Meerinzicht een tegemoetkoming

Nadere informatie

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen JANUARI, 2010 In deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over de volgende onderwerpen: de individuele bijzondere bijstand; de categoriale bijzondere bijstand;

Nadere informatie

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen!

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen! NIEUWSBRIEF SOCIALE ZEKERHEID JANUARI 2007 De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen! In deze nieuwsbrief leest u eerst over de nieuwe

Nadere informatie

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Onze Sociale Dienst Optimisd voert een aantal regelingen uit die van belang zijn voor ouders van schoolgaande kinderen, die over een

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014

BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014 BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014 HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Artikel 1. Begripsbepalingen 1. De begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Extra geld voor mensen met een laag inkomen U dient dit formulier in te leveren vóór 15 december 2014 Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Beleidsregel Bonus Vrijwilligerswerk (nieuw vastgesteld op: 11 januari 2012 en gewijzigd op: 7 februari 2013 en 5 september 2013)

Beleidsregel Bonus Vrijwilligerswerk (nieuw vastgesteld op: 11 januari 2012 en gewijzigd op: 7 februari 2013 en 5 september 2013) Beleidsregel Bonus Vrijwilligerswerk (nieuw vastgesteld op: 11 januari 2012 en gewijzigd op: 7 februari 2013 en 5 september 2013) Artikel 1 1. De meerderjarige belanghebbende jonger dan de pensioengerechtigde

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Beleidsregels Haarlempas Oplegvel Collegebesluit Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. F. Hermans Telefoon 5114046 E-mail: fhermans@haarlem.nl SZW/BB Reg.nr. 2009/23366 Te kopiëren: A B &

Nadere informatie

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 1. Gevolgen voor de alleenstaande ouder Alleenstaande ouderkop Vanaf 1 januari 2015 ontvangen de meeste alleenstaande bijstandsouders een lagere uitkering.

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld NIEUWSBRIEF IGSD September 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen > mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen Inleiding De gemeente Vught doet veel voor inwoners met een laag inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen geld mislopen,

Nadere informatie

PARTICIPATIEWET. Maar nu.wat verandert er allemaal??

PARTICIPATIEWET. Maar nu.wat verandert er allemaal?? PARTICIPATIEWET Inleiding Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De Participatiewet is er namelijk

Nadere informatie

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum.

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. Informatiekrant U ontvangt een uitkering van Orionis Walcheren. Tot en met mei 2018 was u van ons gewend dat wij elke maand een nieuwsbrief uitgaven. Door verschillende redenen is deze nieuwsbrief al een

Nadere informatie

Toelichting op de Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2012.

Toelichting op de Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2012. Gelet op het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Steenwijkerland van dinsdag 22 januari 2008 en de op 11 november 2008 door de gemeenteraad aangenomen motie aanpassing minimabeleid, stelt het Dagelijks

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTËN RAAD ALMËLO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2015 01-01-2015 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www. klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere

Nadere informatie

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere bijstand p.4 Langdurigheidstoeslag p.5 Minimaregeling/Almelo

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 december 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 december 2011; De raad van de gemeente Landerd; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 december 2011; Overwegende, dat intrekking van de Wet investeren in jongeren en wijziging van de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Beleidsregel 1. Begripsbepalingen Beleidsregel 2.

Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Beleidsregel 1. Begripsbepalingen Beleidsregel 2. Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Gelet op het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Steenwijkerland van dinsdag 22 januari 2008 en de op 11 november

Nadere informatie

Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag

Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag Agendanr. : Doc.nr : B2003 14372 Afdeling: : Sociale Zaken en Werkgelegenheid B&W-VOORSTEL Onderwerp : Langdurigheidstoeslag 2003 Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag Algemeen:

Nadere informatie

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Pagina 1 van 5 Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon,

Nadere informatie

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT01753 Datum vergadering: Nota openbaar: Ja 2? MEI 20Í4 Onderwerp: Planning aanpassing minimabeleid Advies:» Kennisnemen van deze nota» Instemmen met de

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Deze informatie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Recht op en hoogte van de koopkrachttegemoetkoming

Vragen en antwoorden. Recht op en hoogte van de koopkrachttegemoetkoming Vragen en antwoorden Recht op en hoogte van de koopkrachttegemoetkoming Wie heeft recht op een Recht op een koopkrachttegemoetkoming in 2014 hebben personen van 18 jaar of ouder met een inkomen van ten

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Elektronisch gemeenteblad 9 november 2015 2. Dorpsraad Oploo (evenement Plo Licht Op) - verlenen van een vergunning en ontheffingen voor het houden van het evenement "Plo Licht Op" op 13 december 2015

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad 29 mei 2013

Elektronisch gemeenteblad 29 mei 2013 2. Dorpscoöperatie "Samen 1 Westerbeek" -verlenen van vergunningen en ontheffingen voor het houden van een vrijwilligersfeest op zaterdfag 8 juni 2013 van 12:00 uur tto 01:30 uur ten behoeve van de afsluiting

Nadere informatie

Rondkomen van huishoudinkomen naar doelgroep

Rondkomen van huishoudinkomen naar doelgroep Hoofdstuk 16. Financiële situatie Samenvatting 16. FINANCIËLE SITUATIE In hoofdstuk 5 is aan de hand van een aantal trendvragen kort ingegaan op de financiële situatie van de inwoners van Leiden. In dit

Nadere informatie

Hoofdstuk 10. Financiële situatie

Hoofdstuk 10. Financiële situatie Hoofdstuk 10. Financiële situatie Samenvatting In hoofdstuk 9 is aan de hand van een aantal trendvragen kort ingegaan op de financiële situatie van de inwoners van Leiden. In dit hoofdstuk is uitgebreider

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Nadere informatie

Hoofdstuk 20. Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 20. Financiële dienstverlening Hoofdstuk 20. Financiële dienstverlening Samenvatting Dit hoofdstuk behandelt de bekendheid en het gebruik van zeven Leidse inkomensondersteunende regelingen onder respondenten met een netto huishoudinkomen

Nadere informatie

Verordening persoonlijk participatiebudget Roerdalen 2014.

Verordening persoonlijk participatiebudget Roerdalen 2014. Verordening persoonlijk participatiebudget Roerdalen 2014. Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In deze verordening wordt verstaan onder : a. wet: Wet werk en bijstand; b. bijstandsnorm: de bijstandsnorm bedoeld

Nadere informatie

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 7 d.d. 20 september 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze zevende editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming 2014

Koopkrachttegemoetkoming 2014 Koopkrachttegemoetkoming 2014 1. Persoonsgegevens Aanvrager: Partner: Naam M / V M / V Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum Burgerservicenummer Telefoonnummer 2. Heeft u recht op een tegemoetkoming

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Datum Raadsvergadering: Bestuurlijk hoofdthema: BBVnummer: 108667 Raadsvoorstel: 109814 Portefeuillehouder: Maret Rombout Paraaf controller: Datum Paraaf Onderwerp Vaststelling

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

Overzicht uitkeringsbedragen per 1 juli 2018

Overzicht uitkeringsbedragen per 1 juli 2018 Overzicht uitkeringsbedragen per 1 juli 2018 Participatiewet Bijstandsuitkeringen De (netto) uitkering voor mensen vanaf 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd: per maand 1.352,48 vakantie-uitkering

Nadere informatie

Wijziging WWB en samenvoeging WIJ

Wijziging WWB en samenvoeging WIJ Wijziging WWB en samenvoeging WIJ Voorbeeldbrieven wijzigingen 2012 December 2011 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen Januari 2019 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2019 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers

De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers De bijstandsmogelijkheden voor zelfstandig ondernemers Bureau Zelfstandigen Posbus 63 3770 AB Barneveld Raadhuisplein 2 Barneveld (0342) 495 887 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 932 Wijziging van de Wet werk en bijstand en enige andere wetten in verband met het verstrekken van een koopkrachttegemoetkoming aan lage inkomens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. september In dit nummer. Steenwijkerland

NIEUWSBRIEF IGSD. september In dit nummer. Steenwijkerland NIEUWSBRIEF IGSD september 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

Hoofdstuk 17. Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 17. Financiële dienstverlening Hoofdstuk 17. Financiële dienstverlening Samenvatting In dit hoofdstuk wordt allereerst gekeken naar de bekendheid en het gebruik van vijf inkomensondersteunende regelingen, te weten: Kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

00 Informatiepagina week 46, 11 november 2014

00 Informatiepagina week 46, 11 november 2014 00 Informatiepagina week 46, 11 november 2014 Extraatje voor alle minima eind 2014 Mensen met de laagste inkomens (minima) krijgen nog dit jaar een extraatje. De bedoeling is dat zij voor de kerst van

Nadere informatie

Vast te stellen: de beleidsregel "tegemoetkoming meerkosten" en "maatwerkvoorziening chronisch zieken, gehandicapten en ouderen".

Vast te stellen: de beleidsregel tegemoetkoming meerkosten en maatwerkvoorziening chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Zaaknummer: Z-15-52773 Documentnummer: 10-15-22340 Het college van burgemeester en wethouders van Medemblik; Gelet op artikel 12 van het besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Medemblik 2015,

Nadere informatie

Van bijstand naar Participatiewet. Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand?

Van bijstand naar Participatiewet. Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand? Van bijstand naar Participatiewet Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand? WAT ZIJN DE BELANGRIJKE VERANDERINGEN IN 2015? Vanaf 1 januari 2015 heet de Wet werk en bijstand (WWB) de Participatiewet.

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming zorgkosten 2017 gemeente Westerveld

Aanvraagformulier tegemoetkoming zorgkosten 2017 gemeente Westerveld Aanvraagformulier tegemoetkoming zorgkosten 2017 gemeente Westerveld Aanvraag eenmalige tegemoetkoming zorgkosten 2017 Met dit formulier kunt u een eenmalige tegemoetkoming zorgkosten aanvragen voor één

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens. Portefeuilehouder drs. Ap Reinders

Nota van B&W. onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens. Portefeuilehouder drs. Ap Reinders gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens Portefeuilehouder drs. Ap Reinders Collegevergadering 28 Oktober 2014 inlichtingen drs. Robert Wesselink

Nadere informatie

Bijlagen: 1. Verordening. Voorstel: 1. Besluiten de Verordening Langdurigheidstoeslag Wet werk en bijstand Gemeente Oosterhout 2009 vast te stellen.

Bijlagen: 1. Verordening. Voorstel: 1. Besluiten de Verordening Langdurigheidstoeslag Wet werk en bijstand Gemeente Oosterhout 2009 vast te stellen. NOTA VOOR DE RAAD Datum: 23 januari 2009 Nummer raadsnota: Onderwerp: Verordening langdurigheidstoeslag Portefeuillehouder: Bode Bijlagen: 1. Verordening Ter inzage: 1. Voorstel: 1. Besluiten de Verordening

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 365 Besluit van 10 oktober 2014 tot het stellen van nadere regels ten aanzien van de verstrekking van koopkrachttegemoetkomingen aan lage inkomens

Nadere informatie

Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Bijzondere bijstand en minimaregelingen Bijzondere bijstand en minimaregelingen De gemeente Duiven kent vier vormen van inkomensondersteuning. In deze folder leest u informatie over. 1. Bijzondere bijstand 2. Minimabeleid 3. Individuele inkomenstoeslag

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad terras aan Breestraat 18 van 23 t/m 25 mei 2015 tijdens de Pinksterkermis in Sint Anthonis (verzonden 22 april 2015) 2. Gemeente Sint Anthonis (evenementenvergunning) - het verlenen van een vergunning

Nadere informatie

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen:

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen: Wet kinderopvang Om aanspraak te maken op een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang, moet u zelf een opvangplaats voor uw kind regelen. Uitgangspunt van de Wet kinderopvang is dat kinderopvang een

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015

Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015 Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015 Ons kenmerk: 14RB000110 Nr. 8f De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

De uitkeringsbedragen per 1 januari 2014

De uitkeringsbedragen per 1 januari 2014 De uitkeringsbedragen per 1 januari 2014 Per 1 januari 2014 worden de AOW, ANW, WW, WIA, WAO, TW, Wajong, WWB, IOAW en IOAZ aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk minimumloon per 1 januari

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag

Beantwoording raadsvraag Beantwoording raadsvraag Onderwerp Onbenutte toeslagen Datum 01-05-2016 Nummer RV-1620 Steller vraag Ton Schreurs Fractie DOE! Portefeuillehouder M. Schlösser Steller B. Winantz Datum afdoening 13-05-2016

Nadere informatie

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012 De Wmo en de inkomensondersteuning Zorgpoort mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op:

GEMEENTEBLAD. Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op: Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op: de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten 2015; het amendement van PvdA, CDA en D 66, behorende bij raadsvoorstelnummer

Nadere informatie

Van bijstand naar Participatiewet. Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand?

Van bijstand naar Participatiewet. Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand? Van bijstand naar Participatiewet Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand? Wat zijn de belangrijke veranderingenin 2015 2-3 1. De kostendelersnorm 4-5 2. Lagere uitkering alleenstaande ouders

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg Beleidsregels Kinderopvang Gemeente Steenbergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen,

Nadere informatie

OVERZICHT WIJZIGINGEN WET INKOMENSVOORZIENIGING OUDERE EN GEDEELTELIJK ARBEIDSONGESCHIKTE WERKELOZE WERKNEMERS (IOAW) EN GEWEZEN ZELFSTANDIGEN (IOAZ)

OVERZICHT WIJZIGINGEN WET INKOMENSVOORZIENIGING OUDERE EN GEDEELTELIJK ARBEIDSONGESCHIKTE WERKELOZE WERKNEMERS (IOAW) EN GEWEZEN ZELFSTANDIGEN (IOAZ) OVERZICHT WIJZIGINGEN WET INKOMENSVOORZIENIGING OUDERE EN GEDEELTELIJK ARBEIDSONGESCHIKTE WERKELOZE WERKNEMERS (IOAW) EN GEWEZEN ZELFSTANDIGEN (IOAZ) Met ingang van 1 januari 2015 wordt een aantal wijzigingen

Nadere informatie

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2013. Nieuwsbericht 25-06-2013

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2013. Nieuwsbericht 25-06-2013 Uitkeringsbedragen per 1 juli 2013 Nieuwsbericht 25-06-2013 Per 1 juli 2013 worden de AOW, ANW, WW, WIA, WAO, TW, Wajong, Wwb, IOAW en IOAZ aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk minimumloon

Nadere informatie

Denk mee over uw WOZ

Denk mee over uw WOZ Denk mee over uw WOZ De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelt o.a. in de gemeente Oosterhout de waarde vast van alle woningen. Dit is verplicht volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet

Nadere informatie

Toelichting Beleidsregels tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken

Toelichting Beleidsregels tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken Toelichting Beleidsregels tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken Algemeen In de op 3 juni 2013 aangenomen wet (wetsvoorstel 33 726) is de landelijke tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Meer Mee-Doen. Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid. Dienst Oost Achterhoek. Sociale

Meer Mee-Doen. Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid. Dienst Oost Achterhoek. Sociale Meer Mee-Doen Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid Sociale Dienst Oost Achterhoek 03-2015 Deze brochure geeft de belangrijkste informatie maar is natuurlijk niet volledig. Voor meer informatie

Nadere informatie

Versie 2.4. BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING ONDERSTEUNINGSFONDS CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2015 Gemeente Breda

Versie 2.4. BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING ONDERSTEUNINGSFONDS CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2015 Gemeente Breda Versie 2.4 BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING ONDERSTEUNINGSFONDS CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2015 Gemeente Breda 1 Beleidsregels tegemoetkoming Ondersteuningsfonds chronisch zieken en gehandicapten 2015

Nadere informatie

BELEIDSREGELS MINIMABELEID GEMEENTE HOOGEVEEN

BELEIDSREGELS MINIMABELEID GEMEENTE HOOGEVEEN BELEIDSREGELS MINIMABELEID GEMEENTE HOOGEVEEN Het college van de gemeente Hoogeveen, gelet op artikel 35, Wet Werk en Bijstand, besluit vast te stellen de volgende beleidsregels: beleidsregels minimabeleid

Nadere informatie

het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo

het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo Aan: Namens: Onderwerp: Wmo adviesraad het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo Geachte Leden van de Wmo Adviesraad, De

Nadere informatie

Inkomensondersteunende maatregelen

Inkomensondersteunende maatregelen Inkomensondersteunende maatregelen Voor wie Wanneer u moeite heeft om iedere maand rond te komen, kunt u ondersteund worden door de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt dan een beroep doen op de

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van juli 2014

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van juli 2014 VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van juli 2014 Besluit nummer: 2014_Raad_00056 Onderwerp: Verordening Persoonsondersteunend budget ISD Bollenstreek 2014 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 30 januari

Nadere informatie

Informatie. Bijzondere bijstand. Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie. Bijzondere bijstand. Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Informatie Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail: info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Bijzondere bijstand Als u als gevolg van bijzondere

Nadere informatie

Magda Kamminga Beleidsadviseur Werk en Inkomen Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

Magda Kamminga Beleidsadviseur Werk en Inkomen Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug Magda Kamminga Beleidsadviseur Werk en Inkomen Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug EFFICIËNTE UITVOERING BIJZONDERE BIJSTAND EN MINIMABELEID Waarom? - Uitvoeringskosten laag houden. - Beperking

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming 2014 aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming 2014 aanvragen Koopkrachttegemoetkoming 2014 aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee! De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

I-SZ/2015/1803. Beleidsregels Bijzondere bijstand en Minimabeleid - Algemene bepalingen 2015

I-SZ/2015/1803. Beleidsregels Bijzondere bijstand en Minimabeleid - Algemene bepalingen 2015 I-SZ/2015/1803 Beleidsregels Bijzondere bijstand en Minimabeleid - Algemene bepalingen 2015 Definitieve vaststelling Besluit College d.d. 1 september 2015 . Beleidsregels Bijzondere bijstand en Minimabeleid

Nadere informatie

Hoofdstuk 8. Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 8. Financiële dienstverlening Hoofdstuk 8. Financiële dienstverlening Samenvatting Dit hoofdstuk behandelt de bekendheid en het van zeven Leidse inkomensondersteunende regelingen onder respondenten met een netto huishoudinkomen van

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

110% bijstandsnorm 120% bijstandsnorm

110% bijstandsnorm 120% bijstandsnorm Toelichting aanvraagformulier minimabeleid Waarom dit formulier? Als u inwoner bent van Wijdemeren en weinig inkomen heeft, kunt u extra geld krijgen. Bijvoorbeeld voor een computer voor schoolgaande kinderen

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e- mailbox. Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Categoriale regelingen mogen worden verstrekt aan inkomens tot 110% van het minimum

Categoriale regelingen mogen worden verstrekt aan inkomens tot 110% van het minimum Aan de gemeenteraad 13 december 2011 Onderwerp: Vaststelling Verordeningen wetswijzigingen WWB 2012 en de bijbehorende beleidsregels 1. Voorstel 1. Voorgesteld wordt om de Verordening Langdurigheidstoeslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015 Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE De kostendelersnorm in 2015 De Eerste Kamer heeft op 1 juli 2014 ingestemd met de Participatiewet en de maatregelen in de Wet werk en bijstand. Een belangrijke verandering

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

Aanvraagformulier minimabeleid

Aanvraagformulier minimabeleid Aanvraagformulier minimabeleid In te vullen door de gemeente Aanvraagnummer Datum ontvangst Nummer werkproces Besluit afdeling Verwerkt administratie Persoonsgegevens Aanvrager 1 Aanvrager 2 Cliëntnummer

Nadere informatie

Herinrichting N211 - Fasering en omleidingen Verkeerssituatie 1 - Voorbereiding FASE A Zondag 12 maart 01:00 uur t/m zondag 18 maart 22:00 uur 2018

Herinrichting N211 - Fasering en omleidingen Verkeerssituatie 1 - Voorbereiding FASE A Zondag 12 maart 01:00 uur t/m zondag 18 maart 22:00 uur 2018 Verkeerssituatie 1 - Voorbereiding FSE ondag 12 maart 01:00 uur t/m zondag 18 maart 22:00 uur 2018 211 - ieuweweg ieuwe Vaart 211 - ieuweweg De ieuwe weg C Westland rckelweg VERKEERSSITUTIE 1 - VOOREREIDIG

Nadere informatie

Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2014

Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2014 Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 13RB000157 Nr. 14a De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten

Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Categoriale bijzondere bijstand 3. Doelgroep 4. Meerkosten chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie