CIRCULAIRE CIR.CAR VDB/../WO 27/07/2018. Internationaal passagiersvervoer naar Verenigd Koninkrijk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CIRCULAIRE CIR.CAR VDB/../WO 27/07/2018. Internationaal passagiersvervoer naar Verenigd Koninkrijk."

Transcriptie

1 FEDERATIE VAN DE BELGISCHE AUTOBUS- EN AUTOCARONDERNEMERS EN VAN REISORGANISATOREN 1/5 CIRCULAIRE CIR.CAR VDB/../WO 27/07/2018. Bericht aan alle leden die ongeregeld vervoer verzekeren. Internationaal passagiersvervoer naar Verenigd Koninkrijk. Beveilig uw voertuig om illegale immigratie tegen te gaan (en vermijd sancties)! Chauffeurs en autocarondernemingen riskeren zware sancties indien ze illegale vluchtelingen in het Verenigd Koninkrijk binnensmokkelen. Als clandestien wordt beschouwd elkeen die zich in uw voertuig verstopt om te ontkomen aan de Britse grenscontrole. Elke schuldige (eigenaar, huurder of chauffeur) riskeert een zware boete die kan oplopen tot meer dan 2000 per verstekeling. Daarnaast kan de Home Office, dit is het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de UK, ook andere sancties opleggen. (weigering om chauffeurs nog toegang te verlenen tot het grondgebied, in hechtenis nemen van medeplichtigen etc.) De Engelse wetgeving verplicht u, als autocaronderneming, om een doeltreffend systeem op te zetten en toe te passen om uw voertuigen te beschermen tegen het vervoer van illegale vluchtelingen. Enkel door het opzetten van dergelijk systeem alsook de correcte toepassing ervan kunnen boetes worden vermeden. Wanneer een verstekeling wordt aangetroffen, wordt de vervoerder (onderneming, chauffeur) geacht hiervoor aansprakelijk te zijn. Wettelijke basis: Immigration and Asylum Act November 1999.( Part II, section 32-34) Hoe zet ik een doeltreffend systeem op? Een doeltreffend systeem veronderstelt volgende maatregelen. 1. Veiligheid van het voertuig 2. Controle van het voertuig 3. Incidenten 4. Documenten 5. Opleiding & opvolging 1. Veiligheid van het voertuig Het voertuig en alle compartimenten die van buitenaf toegankelijk zijn, moeten beveiligd kunnen worden. Het voertuig moet worden vergrendeld als het niet wordt gebruikt. Koninklijke Maatschappij Maatschappelijke Zetel: Dobbelenberg Metrologielaan Brussel info@fbaa.be RPR BE IBAN: BE BIC: KREDBEBB

2 2/5 2. Controle van het voertuig en de passagiers De eigenaar of chauffeur moet toezicht houden wanneer passagiers in- en uitstappen alsook wanneer bagage wordt geladen of gelost, zodat onbevoegde personen geen kans krijgen het voertuig te betreden. De eigenaar of chauffeur moet een passagierslijst bij zich hebben met alle personen zich in het voertuig bevinden. Alle ruimten in of op het voertuig, die een persoon kunnen bevatten, MOETEN WORDEN GECONTROLEERD voordat het voertuig inscheept of arriveert bij een Britse immigratiecontrole. Na het uitvoeren van de controles zoals hoger beschreven moeten de bagageruimte, toiletten en alle andere van buiten bereikbare ruimten worden vergrendeld totdat het voertuig de immigratiecontrole van het Verenigd Koninkrijk is gepasseerd. Alvorens de grenscontrole in het Verenigd Koninkrijk te passeren, MOET er een controle worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat enkel personen die op het passagierslijst voorkomen, aanwezig zijn in het voertuig. 3. Documenten Een document met details over het systeem dat door de operator wordt gebruikt om te voorkomen dat verstekelingen aan boord gaan, MOET met het voertuig worden vervoerd, zodat het op verzoek aan een Immigratieofficier kan worden geleverd in geval van mogelijke burgerlijke aansprakelijkheid. (zie ook opleiding-opvolging) Een rapport met gedetailleerde informatie over de uitgevoerde controles MOET bij het voertuig worden bewaard. (Zie bijlage 1) Noot: enkel vertrouwen op controles door havenautoriteiten of een extern bedrijf vormt geen juridisch argument om een sanctie te betwisten. Enkel een doeltreffend systeem zoals hoger beschreven wordt aanvaard. 4. Incidenten Wanneer de uitgevoerde controles erop wijzen dat de veiligheid van het voertuig is geschonden of dat een onbevoegde persoon of personen zich aan boord bevinden, MAG het voertuig NIET op het schip of de trein worden gezet dat naar het Verenigd Koninkrijk vertrekt. Het voertuig mag ook de officiële Immigratiecontrole in de zone buiten het Verenigd Koninkrijk niet binnenrijden. De chauffeur moeten contact opnemen met de politie in het land waar hij zich bevindt of contact opnemen met Border Force in de haven waar ze van plan zijn aan te komen. 5. Opleiding & opvolging Beschrijving systeem: Het is aanbevolen om een opleiding te voorzien voor de personen die het systeem zullen toepassen. De data waarop deze opleidingen werden gegeven alsook de mensen die eraan hebben deelgenomen worden best bijgehouden. Er dient uiteraard worden nagegaan of de chauffeurs het systeem goed hebben nageleefd, bijvoorbeeld door de checklist op te vragen na elke reis. FBAA heeft een checklist opgesteld die voor dit doel kan worden gebruikt (zie bijlage 1); De UK Border Force (immigratiediensten) heeft een gedragscode opgesteld met de maatregelen die u als ondernemer moet nemen om illegale immigratie te voorkomen. (zie bijlage 2).

3 Bijlage 1 3/5 MODEL : CHECKLIST CHAUFFEUR NAAM CHAUFFEUR: NUMMERPLAAT VOERUIG: 1. CONTROLE VOOR VERTREK naar het Verenigd Koninkrijk: ALLE SLEUTELS AANWEZIG? WERKEN ALLE SLOTEN? KAN HET VOERTUIG VOLLEDIG AFGESLOTEN WORDEN JA/NEEN JA/NEEN JA/NEEN Indien één op bovenstaande vragen een neen is moet dit voor vertrek in orde worden gebracht. 2. CONTROLE VOOR AANKOMST in Verenigd Koninkrijk Het is belangrijk dat alle ruimten waar een persoon zich kan verschuilen worden gecontroleerd voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk / voor de grenscontrole indien deze zich buiten het VK bevindt. TE CONTROLEREN GECONTROLEERD VERGRENDELD HANDTEKENING BAGAGERUIMTE ANDERE MOTORCOMPARTIMENT TOILET AANTAL PASSAGIERS GECONTROLEERD HANDTEKENING Ondergetekende bevestigt dat alle bovenstaande controles werden uitgevoerd en dat er zich bij zijn weten GEEN onbevoegde passagiers aan boord van dit voertuig bevinden. Te ondertekenen en dagtekenen voor binnenkomst in de UK (UK Border Agency Area) HANDTEKENING: NAAM, VOORNAAM: DATUM: TIJDSTIP: Legal disclaimer: bovenstaande informatie is bedoeld als algemene leidraad en gebaseerd op de interpretatie van de wetteksten, guidelines en gebruiken van toepassing op het moment van de redactie. De FBAA neemt geen juridische verantwoordelijkheid schade d ie voortvloeit uit het gebruik van bovenstaande tekst.

4 Bijlage 1 4/5 (te gebruiken indien derde partij een controle uitvoert) TE CONTROLEREN GECONTROLEERD VERGRENDELD HANDTEKENING BAGAGERUIMTE ANDERE MOTORCOMPARTIMENT TOILET AANTAL PASSAGIERS GECONTROLEERD HANDTEKENING Controle door derde partij: Ondergetekende bevestigt dat alle bovenstaande controles werden uitgevoerd : HANDTEKENING: NAAM, VOORNAAM: DATUM: TIJDSTIP: Legal disclaimer: bovenstaande informatie is bedoeld als algemene leidraad en gebaseerd op de interpretatie van de wetteksten, guidelines en gebruiken van toepassing op het moment van de redactie. De FBAA neemt geen juridische verantwoordelijkheid schade d ie voortvloeit uit het gebruik van bovenstaande tekst.

5 Bijlage 2 5/5 Samenvatting Gedragscode (deel 2 bussen) De UK Border Force, bevoegd voor de grenscontrole, heeft een gedragscode opgesteld, met de maatregelen die u als ondernemer moet nemen alsook procedures die u moet volgen om het vervoer van illegale verstekelingen te voorkomen. De belangrijkste bepalingen van de gedragscode zijn: 1. Het voertuig en alle compartimenten die van buitenaf toegankelijk zijn, moeten beveiligd kunnen worden. 2. Het voertuig moet worden vergrendeld als het niet wordt gebruikt. 3. De eigenaar of chauffeur moet toezicht houden wanneer passagiers in- en uitstappen alsook wanneer bagage wordt geladen of gelost, zodat onbevoegde personen geen kans krijgen het voertuig te betreden. 4. De eigenaar of chauffeur moet een passagierslijst bij zich hebben met alle personen zich in het voertuig bevinden. 5. Alle ruimten in of op het voertuig, die een persoon kunnen bevatten, MOETEN WORDEN GECONTROLEERD voordat het voertuig inscheept of arriveert bij een Britse immigratiecontrole. 6. Na het uitvoeren van de controles zoals beschreven in 5. moeten de bagageruimte, toiletten en alle andere van buiten bereikbare ruimten worden vergrendeld en vergrendeld totdat het voertuig de immigratiecontrole van het Verenigd Koninkrijk is gepasseerd. 7. Alvorens de grenscontrole te passeren in het Verenigd Koninkrijk te passeren, MOET er een controle worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle personen die op het passagiersmanifest worden vermeld, worden verantwoord. 8. Een document met details over het systeem dat door de operator wordt gebruikt om te voorkomen dat ongeoorloofd gebruik wordt gemaakt, MOET met het voertuig worden vervoerd, zodat het op verzoek aan een Immigratieofficier kan worden geleverd in geval van mogelijke burgerlijke aansprakelijkheid. 9. Een rapport met gedetailleerde informatie over de uitgevoerde controles MOET bij het Voertuig worden bewaard. 10. Wanneer de uitgevoerde controles erop wijzen dat de veiligheid van het voertuig is geschonden of dat een onbevoegde persoon of personen zich aan boord bevinden, MAG het voertuig NIET worden op het schip of de trein worden gezet dat naar het Verenigd Koninkrijk vertrekt. Het voertuig mag ook de officiële Immigratiecontrole in de zone buiten het Verenigd Koninkrijk niet binnenrijden. 11. Meer advies van UK Border Force over hoe u uw voertuig kunt beveiligen, is hier beschikbaar.

Gedragscode bestuurlijke boete voor het voorkomen van illegale toegang

Gedragscode bestuurlijke boete voor het voorkomen van illegale toegang Gedragscode bestuurlijke boete voor het voorkomen van illegale toegang De gedragscode is uitgegeven overeenkomstig Lid 33 van het Besluit Immigratie en Asiel 1999 Bestuurlijke boete onder het Besluit Immigratie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 811 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT EN VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID Aan

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Deze vragen werden ingezonden op 11 april 2018 met kenmerk 2018Z06698.

Deze vragen werden ingezonden op 11 april 2018 met kenmerk 2018Z06698. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

DFDS Seaways Algemene Voorwaarden voor Vervoer Huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dieren Reis Schema)

DFDS Seaways Algemene Voorwaarden voor Vervoer Huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dieren Reis Schema) DFDS Seaways Algemene Voorwaarden voor Vervoer Huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dieren Reis Schema) Boekingsvoorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op -en moeten

Nadere informatie

Aangifte van ongeval KLEEF HIER GELE KLEVER. Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds. Type: GR A INT. I Identificatiegegevens van het slachtoffer

Aangifte van ongeval KLEEF HIER GELE KLEVER. Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds. Type: GR A INT. I Identificatiegegevens van het slachtoffer Aangifte van ongeval CHRISTELIJKE MUTUALITEIT Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds dossiernummer: Type: GR A INT I Identificatiegegevens van het slachtoffer 1. Naam en voornaam... Straat... nummer/bus...

Nadere informatie

Datum van inontvangstneming : 25/07/2014

Datum van inontvangstneming : 25/07/2014 Datum van inontvangstneming : 25/07/2014 Vertaling C-304/14-1 Datum van indiening: 24 juni 2014 Verwijzende rechter: Zaak C-304/14 Verzoek om een prejudiciële beslissing Upper Tribunal (Immigration and

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2016 VAN DE HEER ERIK GOETHALS, VOORZITTER FEDERAAL COMITE AUTOCARDIENSTEN

ACTIVITEITENVERSLAG 2016 VAN DE HEER ERIK GOETHALS, VOORZITTER FEDERAAL COMITE AUTOCARDIENSTEN FEDERATIE VAN DE BELGISCHE AUTOBUS- EN AUTOCARONDERNEMERS EN VAN REISORGANISATOREN 1/8 FBA.CAR.CR.07. 21/02/17 VDB/../AV/17.09/80 ACTIVITEITENVERSLAG 2016 VAN DE HEER ERIK GOETHALS, VOORZITTER FEDERAAL

Nadere informatie

Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar

Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar Baloise Insurance wil u helpen om uw wereld veiliger te maken. Als Baloise Insurance- klant hebt u alvast een streepje voor want in geval van nood

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER Brussel, 23 oktober 2018 Vervangt de kennisgeving aan belanghebbenden van 5 juli 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN

MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie verzoekschriften 31.1.2014 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift 0256/2011, ingediend door Harry Nduka (Nigeriaanse nationaliteit), over zijn recht om in

Nadere informatie

De elektronische meldplicht, deze regeling wordt voor Nederland uitgewerkt in twee reglementen, namelijk:

De elektronische meldplicht, deze regeling wordt voor Nederland uitgewerkt in twee reglementen, namelijk: Frequent gestelde vragen en antwoorden De elektronische meldplicht De elektronische meldplicht, deze regeling wordt voor Nederland uitgewerkt in twee reglementen, namelijk: - Het Rijnvaartpolitiereglement

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN

MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie verzoekschriften 30.05.2012 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift 1307/2007 ingediend door Richard Willmer (Britse nationaliteit), over de weigering van

Nadere informatie

Uw rechten als treinpassagier in Europa

Uw rechten als treinpassagier in Europa Uw rechten als treinpassagier in Europa De europese Unie wil al haar inwoners dezelfde bescherming en rechten bieden als treinpassagier. De verordening 1371/2007 biedt treinpassagiers een betere informatie,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FEDICT DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN FEDICT DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN FEDICT DIENSTEN Doel van het document: De algemene voorwaarden voor Fedict diensten bevatten de standaardvoorwaarden voor het gebruik van alle Fedict diensten. Ze worden aangevuld

Nadere informatie

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage ADR audit 2010 Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Veiligheidsadviseurs: Jolmers IVVO Houtigehage M. Jolmers nr. 56647735 S.G. Jolmers nr. 80216811 ADR jaarverslag

Nadere informatie

A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERZEKERINGSNEMER

A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERZEKERINGSNEMER AVIABEL N.V. - Verzekeringsonderneming toegelaten onder nr 0361 (KB 4/7/1979 - BS 14/7/1979) voor de takken 1, 5, 6, 7, 9, 10b, 11, 12, 13, 16 en 18. Lid van de INTERNATIONAL UNION OF AVIATION INSURERS

Nadere informatie

Levering van goederen

Levering van goederen Levering van goederen Wetboek BTW art. 9 definitie goederen art. 10 definitie levering art. 11 beperkingen op begrip levering art. 12 uitbreidingen op begrip levering art. 15 plaats van de levering art.

Nadere informatie

Vervoer van dieren. Dit beleid is een aanvulling op de Algemene vervoersvoorwaarden Eurotunnel.

Vervoer van dieren. Dit beleid is een aanvulling op de Algemene vervoersvoorwaarden Eurotunnel. Vertaling ter informatie verstrekt - alleen de Franse en Engelse versies hebben een dwingend juridisch karakter. Vervoer van dieren Dit beleid is een aanvulling op de Algemene vervoersvoorwaarden Eurotunnel

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

administratieve vereenvoudiging]

administratieve vereenvoudiging] 2008 SIRIEN nv MN [De digitale MESTA De administratieve vereenvoudiging] De digitale radar MESTA 210c met digitale zichtopnames maakt een procedure voor de informatica mogelijk vanaf de snelheidsmeting

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie verzoekschriften MEDEDELING AAN DE LEDEN

EUROPEES PARLEMENT. Commissie verzoekschriften MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2004 Commissie verzoekschriften 2009 16.11.2011 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift 1442/2008, ingediend door C.B. (Engelse nationaliteit), gesteund door 100 medeondertekenaars,

Nadere informatie

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE. van inzake de rapportering van controles op het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg

AANBEVELING VAN DE COMMISSIE. van inzake de rapportering van controles op het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg NL NL NL EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.2.2011 C(2011) 909 definitief AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 21.2.2011 inzake de rapportering van controles op het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg

Nadere informatie

Circulaire betreffende de procedure voor de overdracht van een portefeuille verzekerings- of herverzekeringsovereenkomsten

Circulaire betreffende de procedure voor de overdracht van een portefeuille verzekerings- of herverzekeringsovereenkomsten de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 37 40 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 09 maart 2018 Kenmerk: NBB_2018_08 uw correspondent:

Nadere informatie

Kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen moeten in toegankelijke vorm worden bekendgemaakt, fysiek en/of op internet.

Kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen moeten in toegankelijke vorm worden bekendgemaakt, fysiek en/of op internet. Kwaliteitsnormen Voor bijstand van de vervoerder aan passagiers met een handicap of met beperkte mobiliteit in havens en aan boord van schepen conform EUverordening nr. 1177/2010 over de rechten van passagiers

Nadere informatie

3. De bevoegde autoriteiten van de Overeenkomstsluitende Partijen

3. De bevoegde autoriteiten van de Overeenkomstsluitende Partijen Overeenkomst tussen de Regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de Regering van de Unie van Socialistische Sow jetrepublieken betreffende het internationale vervoer over de weg De Regering van het

Nadere informatie

DFDS Seaways Algemene voorwaarden voor vervoer huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dierenreisschema)

DFDS Seaways Algemene voorwaarden voor vervoer huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dierenreisschema) DFDS Seaways Algemene voorwaarden voor vervoer huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dierenreisschema) Boekingsvoorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op -en moeten samen

Nadere informatie

SCHADEAANGIFTE «REISANNULATIEVERZEKERING» (pagina 1 van 5) Polisnummer:

SCHADEAANGIFTE «REISANNULATIEVERZEKERING» (pagina 1 van 5) Polisnummer: SCHADEAANGIFTE «REISANNULATIEVERZEKERING» (pagina 1 van 5) ALGEMENE INFORMATIE Kaartuitgever Beobank NV/SA Generaal Jacqueslaan 263g B -1050 Brussel - België Verzekeraar: De polis is verstrekt en onderschreven

Nadere informatie

Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. NALYSE VAN DE SECTORALE ARBEIDSMARKT

Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. NALYSE VAN DE SECTORALE ARBEIDSMARKT Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. NALYSE VAN DE SECTORALE ARBEIDSMARKT HD/--/HD/ECO.13/2010.13/048 mei 2010 ICB Instituut voor de autocar en de

Nadere informatie

SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding

SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding De Praktische toets D wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV erkende opleidingsinstituten mogen de toetsen

Nadere informatie

Gedragscode Zoomit. In dit document:

Gedragscode Zoomit. In dit document: Gedragscode Zoomit In dit document: 1. Doelstelling 2. Toepassingsgebied 3. Wat is Zoomit en welke partijen zijn er bij betrokken? 4. Organisatie, toezicht en aanspreekpunt 5. Veiligheid 6. Publiciteit

Nadere informatie

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3

1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 SCHEEPSBEVOORRADER 1. AANGIFTE IN DE GIP 2 2. CONTROLES 2 3. VERVOER NAAR SCHEEPSBEVOORRADER 3 4. ERKENNINGSVOORWAARDEN VOOR SCHEEPSBEVOORRADER 3 5. VOORWAARDEN VOOR INSLAG, OPSLAG EN UITSLAG 4 5.1. INSLAGVOORWAARDEN

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS - TRAVEL ACCIDENT SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS - TRAVEL ACCIDENT SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

BCC CORPORATE REISONGEVALLENVERZEKERING Polis n SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

BCC CORPORATE REISONGEVALLENVERZEKERING Polis n SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 50 : claims.be@aig.com Houder van de BCC Corporate kaart (naam en adres): Nummer

Nadere informatie

Artikel 1: Definities

Artikel 1: Definities Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder Touroperators: HolidayLaunch werkt samen met verschillende touroperators uit Duitsland. Touroperators zijn bedrijven, die voor losse

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 835 Invoering van de verplichting voor scheepseigenaren om een verzekering te hebben voor het schip en hiervan een bewijs aan boord te hebben

Nadere informatie

Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging

Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging De wet ter voorkoming van witwassen van geld en terrorismefinanciering verplicht de banken tot

Nadere informatie

REGELING TUSSEN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN RWANDA EN BELGIE INZAKE DE UITWISSELING VAN INLICHTINGEN MET BETREKKING TOT

REGELING TUSSEN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN RWANDA EN BELGIE INZAKE DE UITWISSELING VAN INLICHTINGEN MET BETREKKING TOT REGELING TUSSEN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN RWANDA EN BELGIE INZAKE DE UITWISSELING VAN INLICHTINGEN MET BETREKKING TOT BELASTINGEN NAAR HET INKOMEN EN NAAR HET VERMOGEN Artikel 1 Wettelijke grondslag

Nadere informatie

Securing Your World. G4S interventiediensten voor particulieren & zelfstandigen. Een gewaardborgde veiligheid in alle omstandigheden

Securing Your World. G4S interventiediensten voor particulieren & zelfstandigen. Een gewaardborgde veiligheid in alle omstandigheden Securing Your World G4S interventiediensten voor particulieren & zelfstandigen Een gewaardborgde veiligheid in alle omstandigheden Securing Your World Geen echte veiligheid zonder een geschikte reactie

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die in Microsoft Outlook e-mails wil ondertekenen met een elektronische identiteitskaart. In deze handleiding leggen

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS LUGGAGE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS LUGGAGE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/04/2014

Gearchiveerd op 01/04/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 2052 VARKENS - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2052] v C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN

MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie verzoekschriften 2.9.2010 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift nr. 370/2000, ingediend door de heer Özkan Nissen (met de Duitse, Turkse en Albanese nationaliteit),

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

GOF. Belgische gedragscode voor veiliger gsm-gebruik door jonge tieners en kinderen

GOF. Belgische gedragscode voor veiliger gsm-gebruik door jonge tieners en kinderen Belgische gedragscode voor veiliger gsm-gebruik door jonge tieners en kinderen Voorwoord In februari 2007 ontwikkelden de Europese mobiele providers en content providers een gezamenlijke structuur voor

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER. Luchtvaart CIRCULAIRE. Uitgave : 4

KONINKRIJK BELGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER. Luchtvaart CIRCULAIRE. Uitgave : 4 KONINKRIJK BELGIE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/OPS-11 Datum 02/03 Uitgave : 4 Betreft : Voorwaarden waaraan een exploitant moet voldoen om een algemene machtiging

Nadere informatie

BRUSSELS AIRLINES MASTERCARD HERWAARDERING VAN DE VERVOERSBEWIJZEN SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

BRUSSELS AIRLINES MASTERCARD HERWAARDERING VAN DE VERVOERSBEWIJZEN SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 50 : claims.be@aig.com Houder van de Brussels Airlines Mastercard kaart (naam

Nadere informatie

Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon)

Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) v. 2014-02 I. Identiteit van de tussenpersoon Naam van de tussenpersoon Ondernemingsnummer

Nadere informatie

MiFID / Twin Peaks II

MiFID / Twin Peaks II MiFID / Twin Peaks II De uitbreiding van MiFID naar de verzekeringssector wordt voorzien door de Twin Peaks II wet van 30/07/2013 (in werking getreden per 30/04/2014) en omschrijft de gedragsregels die

Nadere informatie

BRUSSELS AIRLINES MASTERCARD WAARBORG GEMISTE AANSLUITING SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

BRUSSELS AIRLINES MASTERCARD WAARBORG GEMISTE AANSLUITING SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 50 : claims.be@aig.com Houder van de Brussels Airlines MasterCard kaart (naam

Nadere informatie

Informatie MIFID (Twin Peaks II)

Informatie MIFID (Twin Peaks II) Informatie MIFID (Twin Peaks II) Sinds 30 april 2014 is de Mifid wetgeving, ook gekend als de Twin Peaks II regelgeving, van toepassing op de verzekeringssector in België. Deze wetgeving legt bijkomende

Nadere informatie

Bijlage 2: Procedure voor de behandeling van specifieke gevallen

Bijlage 2: Procedure voor de behandeling van specifieke gevallen Belgisch Nationaal Contactpunt voor OESO-Richtlijnen voor multinationale ondernemingen Bijlage 2: Procedure voor de behandeling van specifieke gevallen Zowel particulieren als belangengroepen (ngo s, vakbonden,

Nadere informatie

BIJLAGE 1 Glijdende schaal van maatregelen

BIJLAGE 1 Glijdende schaal van maatregelen BIJLAGE 1 Glijdende schaal van maatregelen Er is een glijdende schaal van maatregelen geïntroduceerd, waardoor meer flexibiliteit en maatwerk mogelijk is. De maatregelen hebben betrekking op de woning,

Nadere informatie

UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA

UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA De Europese Unie wil al haar inwoners dezelfde bescherming en rechten bieden als treinpassagier. De Verordening 1371/2007 biedt treinpassagiers een betere informatie,

Nadere informatie

PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELG IE DE REPUBLIEK TURKIJE TOT HET VERMIJDENVAN DUBBELE BELASTING

PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELG IE DE REPUBLIEK TURKIJE TOT HET VERMIJDENVAN DUBBELE BELASTING PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST TUSSEN HET KONINKRIJK BELG IE EN DE REPUBLIEK TURKIJE TOT HET VERMIJDENVAN DUBBELE BELASTING INZAKE BELASTINGEN NAAR HET INKOMEN, ONDERTEKEND TE ANKARA OP 2 JUNI

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS COLLISION DAMAGE WAIVER SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS COLLISION DAMAGE WAIVER SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

REGELING ARTIKEL 30bis: CONTROLE MEDECONTRACTANT (AANNEMER/ONDER- AANNEMER) OP SOCIALE EN FISCALE SCHULDEN

REGELING ARTIKEL 30bis: CONTROLE MEDECONTRACTANT (AANNEMER/ONDER- AANNEMER) OP SOCIALE EN FISCALE SCHULDEN 21.08.2015 REGELING ARTIKEL 30bis: CONTROLE MEDECONTRACTANT (AANNEMER/ONDER- AANNEMER) OP SOCIALE EN FISCALE SCHULDEN Opdrachtgevers en aannemers hebben de verplichting om te controleren of hun medecontractanten

Nadere informatie

Verplaatsingen met leerlingen

Verplaatsingen met leerlingen Verplaatsingen met leerlingen Verplaatsingen Te voet Met de fiets Met de auto Met de autocar Veilig op stap of met de fiets Rol van ouders Veilig leren verplaatsen Gevaren leren kennen Ontdekkingstocht

Nadere informatie

MASTERCARD BRUSSELS AIRLINES / MASTERCARD GOLD (CREDIT) REISONGEVALLENVERZEKERING SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

MASTERCARD BRUSSELS AIRLINES / MASTERCARD GOLD (CREDIT) REISONGEVALLENVERZEKERING SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 50 : claims.be@aig.com Houder van de kaart MasterCard Brussels Airlines / MasterCard

Nadere informatie

Datum 16 januari 2012 Onderwerp Beantwoording van Kamervragen over het bericht zwaar transport negeert regels

Datum 16 januari 2012 Onderwerp Beantwoording van Kamervragen over het bericht zwaar transport negeert regels 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Datum 8 december 2017 Betreft Beantwoording van de Kamervragen van het

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 17.03.2004 COM(2004)190 definitief 2004/0064 (CNS) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de sluiting van een overeenkomst tussen de Europese

Nadere informatie

SOLAS wegen van containers. Masterclass Deltalinqs 13 oktober 2015

SOLAS wegen van containers. Masterclass Deltalinqs 13 oktober 2015 SOLAS wegen van containers Masterclass Deltalinqs 13 oktober 2015 Ports & Terminals Team AKD Jos van der Meché Stefanie Roose Erik Dans Transport & Energy Transport & Energy Overheid en Onderneming 2 Agenda

Nadere informatie

Verklaring m.b.t. de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van rechtspersonen en andere juridische constructies

Verklaring m.b.t. de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van rechtspersonen en andere juridische constructies Verklaring m.b.t. de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van rechtspersonen en andere juridische constructies De wet ter voorkoming van witwassen van geld en terrorismefinanciering, verplicht

Nadere informatie

Ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte

Ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte Aangifte Ingevuld te bezorgen aan Baloise Insurance ter attentie van de raadgevende geneesheer, binnen 8 dagen te rekenen vanaf de dag van het ongeval. De getroffene moet een kopie bewaren. Gegevens over

Nadere informatie

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen Werken met SDD in PC banking Pro professionelen Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep invorderingen aanmaken. 8 Stap 4:

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS VRIJSTELLING VAN DE HUURWAGEN SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS VRIJSTELLING VAN DE HUURWAGEN SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

bemiddelaar naam en adres (of stempel) nummer... ... CBFA-nummer... ... telefoonnummer... ... straat, huisnummer en eventueel busnummer

bemiddelaar naam en adres (of stempel) nummer... ... CBFA-nummer... ... telefoonnummer... ... straat, huisnummer en eventueel busnummer FLEXIBEL VAP SAVING exemplaar voor de maatschappij nieuwe zaak RIZIV-polis bemiddelaar naam en adres (of stempel) nummer... vervangt polis nr.... begindatum contract einddatum contract: 65 jaar CBFA-nummer...

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid

Belangenconflictenbeleid Belangenconflictenbeleid april 2014 Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Belangenconflictenbeleid Inhoud 1. Situering...3 2. Belangenconflictenbeleid...3 3. Identificatie van belangenconflicten...4

Nadere informatie

DIEREN IB.AA Algemeen Maart Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s

DIEREN IB.AA Algemeen Maart Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Honden 010619 / Katten 010619 II. Algemene certificaten Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s EX.VTL.AA.17.02 Veterinair certificaat

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS VERTRAGING BAGAGE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS VERTRAGING BAGAGE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

BCC CORPORATE CORPORATE PLUS & CORPORATE GOLD ASSISTANCE Polis SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

BCC CORPORATE CORPORATE PLUS & CORPORATE GOLD ASSISTANCE Polis SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 50 : claims.be@aig.com Houder van de BCC Corporate kaart (naam en adres): Nummer

Nadere informatie

Opgelet! Onder meer schade aan het verzekerde voertuig of de door het verzekerde voertuig vervoerde goederen, is niet verzekerd.

Opgelet! Onder meer schade aan het verzekerde voertuig of de door het verzekerde voertuig vervoerde goederen, is niet verzekerd. FIDEA MOTORFIETS - Fidea Motorfiets Het verkeer wordt dag na dag drukker en uiteraard doet u er alles aan om uzelf en uw dierbaren zo veilig mogelijk te vervoeren, maar soms loopt het toch fout. En dan

Nadere informatie

AANGIFTE VAN ONGEVAL

AANGIFTE VAN ONGEVAL AANGIFTE VAN ONGEVAL A. IDENTIFICATIE VAN HET SLACHTOFFER (Vul in of plak een kleefzegel) 1. Inschrijvingsnummer bij het ziekenfonds: 2. Naam en voornaam: 2. Adres:. 4. Geboortedatum:... 5. Beroep of gewone

Nadere informatie

Schadeaangifte «Reisannulatie/onderbreking Verzekering»

Schadeaangifte «Reisannulatie/onderbreking Verzekering» Schadeaangifte «Reisannulatie/onderbreking Verzekering» Algemene Informatie Kaartuitgever: Beobank NV/SA Generaal Jacqueslaan 263g B -1050 Brussel - België Verzekeraar: De polis is verstrekt en onderschreven

Nadere informatie

PRI 3050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3050] v1

PRI 3050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3050] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [050] v C: conform NC: Niet-conform NA:

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER Perceel 1

OFFERTEFORMULIER Perceel 1 BESTEK HOUDENDE DE VOORWAARDEN VOOR HET AANSTELLEN VAN EEN NOTARIS MET BETREKKING TOT DE DIENSTEN VAN JURIDISCHE AARD TEN BEHOEVE VAN DE STAD GENT Open offerteaanvraag met bekendmaking OFFERTEFORMULIER

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS TICKET UPGRADE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS TICKET UPGRADE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

VERRASSINGSBEZOEK VAN DNB OF AFM. Een korte handleiding

VERRASSINGSBEZOEK VAN DNB OF AFM. Een korte handleiding VERRASSINGSBEZOEK VAN DNB OF AFM Een korte handleiding Inleiding De autoriteiten verantwoordelijk voor de handhaving van de Wet op het financieel toezicht ( Wft ) en de Pensioenwet ( Pw ) De Nederlandsche

Nadere informatie

Veilig Gevoel Verzekeringsvoorstel

Veilig Gevoel Verzekeringsvoorstel Verzekeringsvoorstel Bemiddelaar Nr.... FSMA-nr.... Referentie... Naam... Telefoon... Verkoop op afstand Ja Neen Polisreferentie Nieuwe zaak Overname andere maatschappij, kopie andere polissen bijvoegen

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen Mededeling FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen (artikel 14, eerste lid, van de wet van 2 mei 2007) Toepassingsgebied: Het toepassingsgebied

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS HERWAARDERING VAN DE VERVOERBEWIJZEN SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

AMERICAN EXPRESS HERWAARDERING VAN DE VERVOERBEWIJZEN SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe Limited, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 30 : claims.be@aig.com Houder van de American Express kaart (naam en adres):

Nadere informatie

PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST EN VAN HET PROTOCOL TUSSEN DE REGERING VAN HET KONINKRIJK BELGIË DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA

PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST EN VAN HET PROTOCOL TUSSEN DE REGERING VAN HET KONINKRIJK BELGIË DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST EN VAN HET PROTOCOL TUSSEN DE REGERING VAN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA TOT HET VERMIJDEN VAN DUBBELE BELASTING EN TOT HET VOORKOMEN

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer

Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer Artikel 1 Gegevens van NMBS 1. Identificatie: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (hierna NMBS

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR -

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - 1. HOE HET DOSSIER VAN UW ERKENNINGSAANVRAAG INDIENEN? - dit formulier

Nadere informatie

Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw

Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw Handleiding registratie losbeweging bij invoer of laadbeweging bij uitvoer pluimvee en konijnen Het is de pluimvee- of konijnenhouder van het beslag van aankomst, respectievelijk vertrek, die verantwoordelijk

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 014 / 2004 van 26 april 2004

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 014 / 2004 van 26 april 2004 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Voorgestelde aanpassingen aan het gecoördineerde politiereglement van Assenede van (politiezone Assenede Evergem)

Voorgestelde aanpassingen aan het gecoördineerde politiereglement van Assenede van (politiezone Assenede Evergem) Voorgestelde aanpassingen aan het gecoördineerde politiereglement van Assenede van 22.02.2018 (politiezone Assenede Evergem) Huidig reglement Aanpassing Verantwoording Benaming College van Burgemeester

Nadere informatie

MASTERCARD BRUSSELS AIRLINES (MILES & MORE) / CONSUMER GOLD VERTRAAGDE BAGAGE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS

MASTERCARD BRUSSELS AIRLINES (MILES & MORE) / CONSUMER GOLD VERTRAAGDE BAGAGE SCHADE AANGIFTE FORMULIER ALGEMENE GEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS Verzekeraar: AIG Europe S.A, Belgisch bijkantoor Pleinlaan, 11 B-1050 Brussel - België : +32 2 739 96 50 : claims.be@aig.com Houder van de kaart Mastercard Brussels Airlines / Mastercard

Nadere informatie

BIJLAGE (Aangenomen door de algemene vergadering van 22 januari 2008) Genootschap van notarissen van.. KAMER VAN NOTARISSEN * * *

BIJLAGE (Aangenomen door de algemene vergadering van 22 januari 2008) Genootschap van notarissen van.. KAMER VAN NOTARISSEN * * * BIJLAGE (Aangenomen door de algemene vergadering van 22 januari 2008) Genootschap van notarissen van.. * * * KAMER VAN NOTARISSEN * * * FORMULIER VOOR DE DRIEJAARLIJKSE KWALITEITSCONTROLE * * * Gecontroleerd

Nadere informatie

Verzekeringsvoorstel autodeelpolis Autopia VERZEKERINGSNEMER

Verzekeringsvoorstel autodeelpolis Autopia VERZEKERINGSNEMER Verzekeringsvoorstel autodeelpolis Autopia VERZEKERINGSNEMER Producent: Casier-Decoodt Risk & Insurance Vlootnummer: 13433 Maatschappij: Vivium Identiteit verzekeringsnemer Naam: Voornaam: Geboortedatum:

Nadere informatie

Gewestelijke dienst. Instructie: Vul de gevraagde gegevens in OF breng een kleefbriefje van het ziekenfonds aan.

Gewestelijke dienst. Instructie: Vul de gevraagde gegevens in OF breng een kleefbriefje van het ziekenfonds aan. Gewestelijke dienst Ongevalsaangifte Artikel 136, 2 en 3 gecoördineerde wet van 14.7.94 Art. 295 K.B. van 3.7.96 Gelieve enkel drukletters te gebruiken, slechts één letter of cijfer per vakje te vermelden

Nadere informatie