Resultaten vragenlijst Pilootproject Bewonersparticipatie Watersportbaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resultaten vragenlijst Pilootproject Bewonersparticipatie Watersportbaan."

Transcriptie

1 Resultaten vragenlijst Pilootproject Bewonersparticipatie Watersportbaan. November 2017: Borluut gebouw DE GENTSE HAARD Fanny Cloquet voor Samenlevingsopbouw Gent. De originele resultaten kan u opvragen via Samenlevingsopbouw Gent. U vindt hier een samenvatting van de antwoorden van de bewoners op de open vragen, gecombineerd met de grafieken. Tussen haakjes staat telkens hoeveel bewoners reageerden. Op de grafieken ziet u: bij de verticale as: het aantal personen die punten gaven, op een schaal van 0 10 : zie horizontale as. 0 op 10 = neen, helemaal niet mee eens / 5 op 10 = soms wel, soms niet mee eens / 10 op 10 = ja! Helemaal mee eens Inhoud: 1. Algemeen 2. De omgeving van Borluut 3. Wonen in Borluut 4. Veiligheidsgevoel 5. Samenleven 6. Afval 1. Algemeen 44 reacties van bewoners tussen de 20 en de 67 jaar, 58% man 42% vrouw. Meer dan de helft van de reacties afkomstig van alleenstaande zonder inwonende kinderen, 22% samenwonend met inwonende kinderen, 10% samenwonend zonder inwonende kinderen, 5% alleenstaande met inwonende kinderen. Meer dan 60% woont langer dan 5 jaar in Borluut.

2 Onthaal van De Gentse Haard (39 reacties): Iets meer dan de helft reageerde hier positief op. 66% vindt dat die genoeg informatie kreeg. Een belangrijk aantal bewoners kaart aan dat er onvoldoende informatie gegeven werd. Voorstellen voor een goed onthaal: vriendelijker, meer tijd en meer uitleg dan enkel de plaatsbeschrijving, (uitleg over rechten en plichten, eerlijk meegeven dat er nog veel kuis- en herstelwerk ten koste van de bewoner kan zijn, rondleiding in het gebouw, informatie geven i.v.m. renovatie, duidelijker info geven vooral als Nederlands niet de moedertaal is). Weet u waar u terecht kan bij een technisch probleem? (34 reacties). 83% weet dit. 95% kent de conciërge. Hij is de persoon aan wie men signaleert, advies vraagt en problemen meldt. 26% is uitdrukkelijk positief over het contact. Wat kan beter? De wens naar een inwonende conciërge komt 4 maal terug. Het feit dat er in het weekend geen beroep op hem gedaan kan worden. Voor sommigen is het niet duidelijk wat de taken van de conciërge zijn. Bewoners geven aan schrik te hebben om defecten te melden omdat ze de herstelling zelf moeten betalen. 2. De omgeving van Borluut Wat vindt u goed aan de omgeving? (41 reacties). Bijna alle bewoners tonen een grote appreciatie voor het groen. Men spreekt over een goede ligging met parkeergelegenheid. Meer dan 34% is positief over het aanwezige openbaar vervoer (veel bussen en trams, dichtbij het station, goede verbindingen). De nabijheid van Watersportbaan, Blaarmeersen, ziekenhuis, winkels, scholen, sportvoorzieningen en het stadscentrum wordt gewaardeerd. Men is positief over de speeltuin en speelruimte voor kinderen.

3 Wat kan beter? (36 reacties). De omgeving rond Rozenhof & Dennenhof is aangenamer dan Borluut. De meeste klachten gaan over het sluikstortprobleem. Meer dan 20% vraagt een beter onderhoud van het groen: de één steekt het op de ander. Het onkruid staat vaak lange tijd hoog over de paden. Er wordt herhaaldelijk gevraagd om de tegels van de paden rond Borluut te herstellen. Men kaart ook het volgende aan: diefstal van fietsen, hondenuitwerpselen, de invoering van betalend parkeren, overlast van druggebruikers, overlast bij evenementen (auto s, verkeer afsluiten, geluid). Er is vraag naar meer zit- of speelgelegenheid voor kinderen ( Speeltuinen zijn klein, vuil, onveilig ) en meer banken. Men mist tenslotte de aanwezigheid van buurtwinkels of kleine supermarkt. 3. Wonen in Borluut Wat vindt u goed aan wonen in Borluut? (36 reacties). 9 mensen antwoordden ik vind niets goed en 4 vroeger was het beter, maar er antwoordt ook iemand Ik woon hier graag. Er is weinig lawaai. De gang op mijn verdieping is goed. Binnen in het eigen appartement is het OK (4). De kuisploeg (3), het uitzicht (2), goedkoop wonen (2), de trappen (1), de algemene ondersteuning van de Gentse haard (1), de douche (1), de contacten met buren (1) zijn goed. Het gevoel dat er in geval van nood een behulpzame buur kan aangesproken worden en ik zelf een handje kan toesteken, zonder daarom bij elkaar de vloer plat te lopen. Hoe kan het nog beter? (39 reacties). Het is niet aangenaam om in een versleten, oud gebouw te leven. Het is duur dus begrijpelijk dat dit niet zomaar verholpen zal worden, maar als men de algemene aanblik van het gebouw kan verfraaien, zou dat het schaamtegevoel -als er bijv. bezoek komt - verhelpen. ( Vraag om gebouw op te frissen: komt 14 keer terug). Betere warmte- en geluidsisolatie van het gebouw (6). Lift is vaak kapot, knoppen werken niet goed (5). Vuil, sluikstorten binnen (11): kort nadat de kuisploeg goed gewerkt heeft, zie je hun werk niet meer. Kan er meer controle komen (4)? Betere sensibilisering: huurders beter informeren, duidelijker aangeven in meerdere talen waar het vuilnis terecht moet (2). Inwonende conciërge (4). Regelmatiger onderhoud door De Gentse Haard, zodat niet alle dure herstellingen op huurders vallen (4). Veel vernieuwingen die te wijten zijn aan slijtage, moeten door de huurder betaald worden. Sloten worden gemaakt maar gaan heel snel weer kapot. Deuren en ruiten gaan om de haverklap kapot. Herstellen gemeenschappelijke deuren (3). Betere afspraken rond huisdieren (3). Terras vernieuwen (3). Verwarming verouderd en gevoel mee te betalen voor andere bewoners (2). Selectie van wie mag komen wonen in Borluut (2). Ramp oprijstrook voor toegang tot de deuren voor mensen die slecht ter been zijn, kinderwagen (2). Meer inspraak van de bewoners (2).

4 Beter contact, meer respect. (2) Vroeger kenden de buren elkaar veel beter, nu weet ik niet meer wie hier woont/op bezoekkomt. Minder lawaai (2) Minder vochtproblemen (2) Brievenbussen herstellen (2) Meer aanwezigheid van de Gentse Haard (2). Oudere mensen niet bij jongere mensen samen laten wonen (1). Lift: muren en vloer nieuwe verflaag geven (1). Lift is te klein (1). Info geven over renovatie (1). Bij aankomst als nieuwe bewoner in Borluut was alles vuil en kapot. Het zou beter zijn als bij aankomst alles proper is en verhuis klaar is (1). Een moestuin aanleggen (1). Gangen verbeteren (gang schilderen, tegels plakken) (1). Parlofoon beter doen werken (1). Betere afspraken rond ophaal grof vuil (1). Mensen doen de deuren van de gang niet dicht (1). IVAGO inschakelen i.v.m. sorteerpunt (1). plaats voor kinderen Fietsstalling zitdagen organiseren ontmoetingsruimte lokaal voor klusjes Kruidenierswinkel: voedsel verkoop of bedeling plaats voor grof vuil Binnentuin Stockageruimte Lokaal voor evenementen vb. verjaardagsfeest, koffietafel bij overlijden Koffiepunt lessen, workshops conciërge Plaats voor kuisploeg Ideeën voor een nieuwe invulling van het oude afval lokaal? (28 reacties).

5 4. Veiligheidsgevoel (34 reacties). 26% van de bewoners voelt zich altijd veilig, 20% voelt zich overdag veilig, 15% voelt zich binnen veilig, als alle deuren dicht zijn. Twee bewoners voelen zich zelfs niet veilig in eigen huis. Twee bewoners voelden zich vroeger veilig, nu niet meer. Eén bewoner voelt zich enkel veilig als de politie er is. Bewoners geven aan zich onveilig te voelen door het feit dat gemeenschappelijke deuren niet altijd gesloten worden (3) en het feit dat er geen inwonende conciërge is (1). Er zijn angsten voor loslopende honden, alcohol- en andere druggebruikers, voor het donker (weinig verlichting) (2), van diefstal en vandalisme (3), seksuele intimidatie(2). Onveilig gevoel door de dichte struiken wordt 5 maal aangehaald. Onveilig gevoel soms bij buren. Sociale cohesie wordt ook in dit hoofdstuk aangehaald: vroeger kenden we elkaar allemaal als buren, nu niet meer. Er slapen soms mensen in de gemeenschappelijke delen (3). Evaluatie nieuwe sleutels: (30 reacties) Geen mening, weet het niet of vinden het geen verandering: 10. Vinden het goed: 16 (tegen diefstal, sleutel kan niet bijgemaakt worden, elke ingang zijn eigen sleutel, meer veiligheidsgevoel). Zien het nut niet in van nieuwe sleutels: 4, vinden het duur: 2. Opmerkingen over nieuwe sleutels (24 reacties): - Niet iedereen sluit de deuren of deur wordt geforceerd (5) (deur sleept op de vloer, gaat moeilijk dicht (sleutel eruit trekken is ook moeilijk), is reden om niet te sluiten). - Deuren zijn vaak kapot, zijn geen stevige deuren (3). - Mensen mogen geen toegang hebben tot andere ingangen (2). - De sleutels van appartementen zelf moeten vernieuwd worden. - Sleutel kelderdeur is nog een probleem. - Personen van andere ingangen kunnen in de kelders. - Kijken naar zelfsluitend systeem? Camera s: (28 reacties) De meeste mensen vinden het goed. Veel mensen vragen zich af of de camera s werken. Sommige mensen zouden meer camera s een goede zaak vinden. Een aantal mensen twijfelen of de beelden bekeken worden, of klagen dat er geen gevolg gegeven werd aan hun vraag om beelden te bekijken. 2 bewoners vinden het een dubbel gevoel van controle, niet aangenaam dat er camera s hangen. Een drietal bewoners vinden dat het de situatie verbetert, 2 bewoners vinden dat het niet helpt voor het sluikstorten en andere problemen. Een bewoner vertelt dat dankzij de conciërge het bekijken van de beelden effectief geholpen heeft. Wat kan de veiligheid nog verbeteren? (28 reacties). - Meer controle en aanwezigheid (van politie, Gentse Haard, privéfirma of buurtwacht) (8). - Betere verlichting binnen en buiten (5). - Struiken meer snoeien (4).

6 - Meer camera s, die gebruikt worden. (3) - Inwonende conciërge (2). - Selectie van de bewoners (2). - Elke ingang beneden een eigen sleutel. - Bepaalde bewoners meer begeleiden. - Regelmatige bijeenkomst bewoners, Gentse Haard, wijkagent - Betere toegangsdeur naar de bergruimtes, betere sloten op de bergruimtes. - Aanspreekpersoon bij multicultureel probleem. - Parlofoon herstellen. - Parlofoon met videoscherm. - Camera s vaker controleren. - Sterkere deuren. 5. Samenleven Wat vindt u goed? (37 reacties). Er is geen ruzie, er zijn geen problemen, mensen komen zoveel als mogelijk overeen (3). Mensen zijn vriendelijk (2). Mensen helpen elkaar (4). Sommige mensen zijn vriendelijk (3). Sociaal contact (2). Niet veel contact, maar is goed (4). Ik ken mensen van mijn eigen cultuur. (1) De aanwezigheid van Samenlevingsopbouw Gent is een pluspunt (3). Op eigen verdieping loopt het goed (3). 20% van de bewoners antwoorden dat ze niet veel goed vinden aan het samenleven. Wat zou u beter willen? (35 reacties). Beter contact met buren: meer samenhang-respectvriendelijkheid en minder racisme (17)( samen verbindende activiteiten doen zoals zingen-etenvoetbal). Meer rust en volgen van de regels (5). Meer ontmoetingsruimtes (3), selectie van wie komt wonen (2), selecteren wie bij wie woont: vb. oudere mensen bij oudere mensen dan wel net een mix maken (2), nog veel potentieel in de buurt qua activiteiten (openlucht sporttoestellen?) (1), meer communicatie en bereidheid samen oplossingen te vinden (1), iedereen kuist voor zijn eigen deur (1), een beter overzicht van wie er woont en wie niet (1), en nieuwe buren wegwijs maken (1).

7 6. Afval (39 reacties). Geen stank (8) + Minder sluikstort (3) - Goedkoper (2) Men reinigt het sorteerpunt (1) Toegankelijk (1) Duurder (7) Meer sluikstorten (6) Openingen zijn te klein (4) Vroeger was het dichterbij (2) Moeilijk systeem voor de mensen (1) Huisvuil moet min.30l zijn (1) Kan er meer opvolging-controle-sanctionering zijn van De Gentse Haard, conciërge, politie, gemeenschapswacht? Meer vuilbakken, camera s buiten, goedkoper afvalsysteem, meer begeleiding voor mensen die het nodig hebben. Het goede voorbeeld tonen. Meer sociale cohesie en controle. De gangen herschilderen, waardoor men minder tot sluikstorten overgaat. Iedereen verantwoordelijk om voor eigen deur te kuisen. Het grofvuil moet op tijd door IVAGO opgehaald worden, anders moedigt dit sluikstorten aan. Meer sensibilisering rond afval. Dichte struiken nodigen uit tot sluikstorten, meer openheid maakt meer sociale controle mogelijk. Sommige mensen zijn bereid mee te werken aan opruimacties, anderen hebben dit reeds gedaan en zijn gedemotiveerd. Kan IVAGO via kaartgebruik sluikstorten aanpakken?

Resultaten vragenlijst Pilootproject Bewonersparticipatie Watersportbaan. Maart 2018: Dennenhof gebouw VOLKSHAARD

Resultaten vragenlijst Pilootproject Bewonersparticipatie Watersportbaan. Maart 2018: Dennenhof gebouw VOLKSHAARD Resultaten vragenlijst Pilootproject Bewonersparticipatie Watersportbaan. Maart 2018: Dennenhof gebouw VOLKSHAARD Samenlevingsopbouw Gent. De originele resultaten kan u opvragen via Samenlevingsopbouw

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Geslacht. 37% man vrouw 63% man 37% vrouw 63%

Geslacht. 37% man vrouw 63% man 37% vrouw 63% Geslacht man 37% vrouw 63% 63% 37% man vrouw Hoe wordt het inkomen in het gezin verkregen? vervangingsinkomen 45% pensioen 33% arbeid 22% 22% 45% vervangingsinkomen pensioen arbeid 33% Mijn moedertaal

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

Rapport Signalen 55-plussers Stationsbuurten Noord & Zuid. Wijk van de Maand Stad Gent Dienst Beleidsparticipatie

Rapport Signalen 55-plussers Stationsbuurten Noord & Zuid. Wijk van de Maand Stad Gent Dienst Beleidsparticipatie Rapport Signalen -plussers Stationsbuurten Noord & Zuid Wijk van de Maand Stad Gent Dienst Beleidsparticipatie Bereik bevraging Straatnamen Aantal respondenten Meersstraat 1 Niet opgegeven 7 Paul Fredericqstraat

Nadere informatie

Rubriek 6 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Rubriek 6 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Rubriek 6 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Huurlasten... 2 3. Herstellingswerken... 2 4. Huisdieren... 2 5. Bijwonen / verlaten van de woongelegenheid... 3 6. Veranderingswerken...

Nadere informatie

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging Project ALPHA Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging We willen graag meer te weten komen over hoe u uw buurt waarneemt en hoe u over uw buurt denkt. Gelieve zo eerlijk en volledig mogelijk

Nadere informatie

Rubriek 6 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Rubriek 6 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Rubriek 6 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Huurlasten... 2 3. Herstellingswerken... 2 4. Huisdieren... 2 5. Bijwonen / verlaten van de woongelegenheid... 2 6. Veranderingswerken...

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014

Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014 Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014 Aanleiding In nuari kreeg de bewonerscommissie van verschillende bewoners vragen over veiligheid. Op dat moment lagen de autobranden rond de arwisseling nog vers in

Nadere informatie

Overlast. In deze folder leest u tips om prettig samen te leven, hoe u overlast kunt beperken en wat u kunt doen als sprake is van overlast.

Overlast. In deze folder leest u tips om prettig samen te leven, hoe u overlast kunt beperken en wat u kunt doen als sprake is van overlast. Overlast 1 Overlast Geluidsoverlast, rommel in en rond het woongebouw, overhangende takken of overlast door huisdieren, het komt allemaal wel eens voor. Het bevordert uw woongenot niet maar is er is niet

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen 1 en 10, waarbij een hoog cijfer betekent

Nadere informatie

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST Zomer 2015 Wijkraad Hulst Binnenstad Beste Hulstenaren, Voor u ligt het resultaat van een enquête die is samengesteld naar aanleiding van de Jaarvergadering

Nadere informatie

DE MANDEL - Het reglement van inwendige orde

DE MANDEL - Het reglement van inwendige orde www.survio.com 17-08-2016 11:10:14 Algemeen Enquête naam DE MANDEL - Het reglement van inwendige orde Auteur Dieter De Weduwe Taal Nederlands Enquête URL http://www.survio.com/survey/d/r6o6j4g2r4c4i6y0k

Nadere informatie

Bezichtig jouw droomwoning

Bezichtig jouw droomwoning Bezichtig jouw droomwoning Alsof je het al aaaren doet! Adres: Datum: Bouwar huis: Vraagprijs: Jouw maximale budget: (tip: vergeet de 2% overdrachtsbelasting niet) Is dit echt jouw droomwoning of toch

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Overlast Prettig wonen naast elkaar

wonen begint bij mensen Overlast Prettig wonen naast elkaar wonen begint bij mensen Overlast Prettig wonen naast elkaar Waar veel mensen dicht op elkaar wonen, kan het soms gebeuren dat ze last hebben van elkaar. Gelukkig is de oplossing vaak gemakkelijk. Een vriendelijk

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen Prof. Dr. I. De Bourdeaudhuij Watersportlaan 2 9000 Gent Tel : 09 264 63 11 Fax : 09 264 64 84 U KAN ELK VAN

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1 Dorpnr.: 1 Leefbaarheidsenquête In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. Hier kunt u een oordeel over geven door middel van een cijfer van 1 (zeer negatief) t/m 10

Nadere informatie

Bezichtig jouw droomwoning

Bezichtig jouw droomwoning checklist Bezichtig jouw droomwoning Is dit echt jouw droomwoning of toch niet? Met deze checklist weet je zeker dat je tijdens de bezichtiging niks over het hoofd ziet of vergeet. Veel kijkplezier! Adres:

Nadere informatie

Huiskamergesprek over wonen, welzijn, netheid en gezondheid

Huiskamergesprek over wonen, welzijn, netheid en gezondheid 05 oktober 2015 Huiskamergesprek over wonen, welzijn, netheid en gezondheid Verslag Op maandagmiddag 5 oktober namen een 35 tal buurtbewoners uit de omgeving Watersportbaan deel aan het huiskamergesprek

Nadere informatie

Waar let je op bij de bezichtiging? Hoe weet je of dit jouw droomhuis is? Gebruik de checklist en ga goed voorbereid op pad!

Waar let je op bij de bezichtiging? Hoe weet je of dit jouw droomhuis is? Gebruik de checklist en ga goed voorbereid op pad! CHECKLIST BEZICHTIGEN als een pro Waar let je op bij de bezichtiging? Hoe weet je of dit jouw droomhuis is? Gebruik de checklist en ga goed voorbereid op pad! De woning Adres: Datum en tijd van de bezichtiging:

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN. The Dunes. Te Cadzand Bad. Verkorte versie voor huurders

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN. The Dunes. Te Cadzand Bad. Verkorte versie voor huurders HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN The Dunes Te Cadzand Bad Verkorte versie voor huurders 1 Vereniging van Eigenaren The Dunes Dit huishoudelijk reglement geldt voor alle appartementdelen

Nadere informatie

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal Betreft: Advies voorgenomen verkoop woningen Krayenhofflaan (complex 1062) en de Gildekamp (complex 1176) Nijmegen, 27

Nadere informatie

Veiligheid en overlast in Oud-West

Veiligheid en overlast in Oud-West Veiligheid en overlast in Oud-West In april 2009 is aan de panelleden van stadsdeel Oud-West gevraagd hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren en of er sprake is van overlast. Ook is nagegaan in hoeverre

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek In deze bijlage worden alle resultaten van de vragen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

TE KOOP. Op te frissen appartement met terras nabij Harmoniepark PAND ID Appartement m² m² Quares Residential Agency NV

TE KOOP. Op te frissen appartement met terras nabij Harmoniepark PAND ID Appartement m² m² Quares Residential Agency NV TE KOOP Op te frissen appartement met terras nabij Harmoniepark LIGGING Belgiëlei 104-106, 2000 - ANTWERPEN 2 1 68 m² m² 0 1974 BESCHRIJVING Graag nodigen wij u uit om dit appartement in avant-première

Nadere informatie

Beste bewoner, Met vriendelijke groet, Ron Grillet. (voorzitter VVE)

Beste bewoner, Met vriendelijke groet, Ron Grillet. (voorzitter VVE) Beste bewoner, Voor u ligt een enquête over de VVE en zijn bestuur. Ik vraag u om ongeveer 15 minuten de tijd te nemen om deze enquête zorgvuldig door te nemen en in te vullen om zo het nieuwe bestuur

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 BUURTONDERZOEK Westvoorne Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 Hierbij gaven 46 bewoners aan de deur en 2 via het internet

Nadere informatie

Uitslag enquête 'hangjongeren' 12 mei deelnemers

Uitslag enquête 'hangjongeren' 12 mei deelnemers Uitslag enquête 'hangjongeren' 12 mei 2007 21 000 deelnemers Voelt u zich veilig of onveilig in uw buurt? Heel veilig 26,7 Veilig 51,6 Niet veilig, niet onveilig 18,6 Onveilig 2,5 Heel onveilig,6 Zijn

Nadere informatie

Leidraad leerkracht 3 de en 4 de leerjaar

Leidraad leerkracht 3 de en 4 de leerjaar Leidraad leerkracht 3 de en 4 de leerjaar INLEIDING 2 Beste leerkracht U plant een buurtboostactie met de kinderen van uw klas. Deze actie wil: kinderen bewust laten worden van wat er in de buurt speelt

Nadere informatie

Eerste Resultaten onderzoek wonen in Zuidas 2012. 30 Mei 2012

Eerste Resultaten onderzoek wonen in Zuidas 2012. 30 Mei 2012 Eerste Resultaten onderzoek wonen in Zuidas 2012 30 Mei 2012 2 Onderzoek 600 vragenlijsten hardcopy verstuurd + een link naar de online versie 65 respondenten: Django: 13 Luminuz: 10 New Amsterdam: 9 Eurocenter:

Nadere informatie

Overlast. Brochure Overlast Dudok Wonen, versie mei 2005 1

Overlast. Brochure Overlast Dudok Wonen, versie mei 2005 1 Overlast Of u nu in een rijtjeshuis of in een flat woont, u hoort altijd leefgeluiden. De geluiden van een radio bij de buren, spelende kinderen of de wasmachine van de bovenbuurman dringen nu eenmaal

Nadere informatie

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Overlast van buren kan ergernis veroorzaken en op den duur uw woongenot verstoren. Om er voor te zorgen dat het met elkaar prettig wonen is,

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mee

Inhoud. Mijn leven. ik doe mee Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Meedoen... 4 Hoofdstuk 2 Waarom doen?... 6 Hoofdstuk 3 Rechten... 8 Hoofdstuk 4 Plichten... 10 Hoofdstuk 5 Tips... 12 Hoofdstuk 6 Thuis... 14 Hoofdstuk 7 Familie... 16

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT 4 MAATREGELEN TEGEN INBRAAK EN VANDALISME In deze brochure vind je een overzicht van een aantal preventiemaatregelen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Beste huurder, Hierbij een woordje uitleg over het reglement van inwendige orde. De artikelnummers waarnaar verwezen wordt, komen niet overeen met de artikelnummers in de oude

Nadere informatie

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s),

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s), Mei 2013 NIEUWSBRIEF H UURDERSKRANT IN DIT NUMMER Beste huurder(s), Tevredenheidsenquête: De resultaten van het onderzoek bij de huurders van SVK Regio Roeselare VZW (p. 2-6) Een onthaalbrochure voor nieuwe

Nadere informatie

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Ontwikkeld door Welzijn Centraal en vrijwilligers. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leeuwarden, Woon Friesland

Nadere informatie

Inhoud. Woningstichting Rochdale Postbus 56659 1040 AR Amsterdam www.rochdale.nl

Inhoud. Woningstichting Rochdale Postbus 56659 1040 AR Amsterdam www.rochdale.nl Algemene woonregels Inhoud Woonregels 3 Toestemming vragen 3 Geluidsoverlast 3 Schotelantennes 4 Gebruik algemene ruimten 4 Huisvuil 5 Huisdieren 5 Duiven 5 Privétuinen en gemeenschappelijke tuinen 6 Dit

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat.

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat. Woordenschat blok 1 gr4 Les 1 De heg De lantaarn De plant Het tuinhek Het terras De garage Het dorp De stad De zwerver De stoep De woonwijk = een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een

Nadere informatie

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit!

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! Inhoud Leefgeluiden, je hoort ze pagina 3 Praten helpt pagina 4 U komt er niet uit

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Bekendheid werkzaamheden gemeente in wijk

Hoofdstuk 22. Bekendheid werkzaamheden gemeente in wijk Hoofdstuk 22. Bekendheid werkzaamheden gemeente in wijk Samenvatting Evenals in 2002 gebruiken Leidenaren met name de Stadskrant, bewonersbrieven en huisaan-huisfolders als informatiebronnen voor werkzaamheden

Nadere informatie

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1 Buurtnummer 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. Bij het onderzoeken van de leefbaarheid, is het waardevol om te weten

Nadere informatie

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u Een goede buur is goud waard! Overlast of prettig samenleven? Enkele tips Liever een goede buur Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven of onder u. Om ervoor te zorgen dat iedereen prettig

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Tijdens drie bijeenkomsten in november is bij bewoners en belanghebbenden opgehaald wat hun wensen en zorgen zijn over de voorstellen

Nadere informatie

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen!

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! U geeft cijfers Wij vragen u om cijfers te geven van 1 tot en met 10. Het gaat hier om rapportcijfers: een 1 is zeer slecht en een 10 is zeer goed. Ook vragen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt steeds: een hoger cijfer

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Stedenbouwkundige studie De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Inhoud Voorwoord Beste Mechelaar, Voorwoord Woonkwaliteit Abeelstraat Mahatma Gandhistraat Tuinwijk Mobiliteit Ontspanning Diensten De wijk en

Nadere informatie

Schoolstraat BE Voorschoten 1100,-- p.m.

Schoolstraat BE Voorschoten 1100,-- p.m. Schoolstraat 17 2251 BE Voorschoten 1100,-- p.m. Omschrijving In het gezellige historische centrum van Voorschoten met de vele leuke winkels, restaurants en mooie terrasjes, ligt op de 2e verdieping dit

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Residentie DE WITTE POORTE

Residentie DE WITTE POORTE Residentie DE WITTE POORTE LIER Hannes vastgoed bvba Mechelsesteenweg 204 a 2500 Lier tel. 03 455 23 70 0475 494 324 fax 03 455 07 71 info@hannesvastgoed.be www.hannesvastgoed.be INFO & VERKOOP Home is

Nadere informatie

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van U en uw woonomgeving Samen maken we er iets moois van Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. Leystromen

Nadere informatie

SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats

SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats Buurtonderzoekers: Andrea Poppe, Feiko Noorderhaven, Helga Boterman, Patrick van Etten Schrijver verslag: Patrick van Etten Op 08.02.2014 hebben vier leden

Nadere informatie

HET REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR WONINGEN

HET REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR WONINGEN HET REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR WONINGEN Het reglement van inwendige orde maakt onlosmakelijk deel uit van de huurovereenkomst. De huur kan verbroken worden: In geval van niet-uitvoering, door de

Nadere informatie

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat 29 november 2013 Activiteit Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose ter vervanging van schepen Peeters die verontschuldigd was - opende op vrijdagavond 29

Nadere informatie

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen:

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen: Overlast 1 Waar mensen samen wonen kan het voorkomen dat er irritaties groeien door overlast. Degene die de overlast veroorzaakt is zich hiervan meestal niet bewust. Vaak helpt een rustig gesprekje al.

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 BUURTONDERZOEK Sportbuurt Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 Hierbij gaven 68 bewoners hun mening over hun buurt en over de voorgenomen bouw van een scholencluster

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek In deze bijlage worden alle resultaten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: Artikel 1: De huurder c.q. de eigenaar staat het plaatsen van steigerwerk en het betreden van balkons, terrassen en galerijen, door personeel belast met reiniging

Nadere informatie

WOONBELEVING (1.0) T.b.v. Stek. Steekproefomvang (N) 134 66 68. Rapportcijfer 7,2 7,1 7,3. Steekproefomvang (N) 134 66 68

WOONBELEVING (1.0) T.b.v. Stek. Steekproefomvang (N) 134 66 68. Rapportcijfer 7,2 7,1 7,3. Steekproefomvang (N) 134 66 68 Woning A1_1 Woning in het algemeen Rapportcijfer 7,2 7,1 7,3 A2 Verbeterpunten woning Niets, ik ben tevreden 10% 8% 12% Verbeterpunten opgegeven 87% 92% 82% Weet niet/geen mening 3% 0% 6% A3_1 Tevredenheid

Nadere informatie

Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren

Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Ohja... de buren! Je buren kies je niet uit. Ze komen gewoon naast, boven of onder je wonen of woonden er al toen jij de sleutel kreeg.

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER overlast

uren INFORMATIE OVER overlast uren INFORMATIE OVER overlast overlast Harde muziek, herrie van kinderen of rondslingerend vuil. Waar mensen samen wonen kunnen irritaties ontstaan door overlast. In deze folder geven wij u tips hoe u

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Nieuwsbrief Artiestenbuurt Huurder Adres nummer Postcode plaats Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Voor u ligt de vierde Nieuwsbrief van Vidomes over de stand van zaken in uw buurt. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

PRETTIG WONEN MET UW BUREN

PRETTIG WONEN MET UW BUREN PRETTIG WONEN PRETTIG WONEN MET UW BUREN INFORMATIE IKNLFUOSRS MEAN TIE K 2 Prettig wonen hangt samen met de leefbaarheid van uw buurt. Het woonplezier in uw buurt kunt zelf vergroten. De eerste stap bijvoorbeeld

Nadere informatie

WONEN IN HET HART VAN HASSELT

WONEN IN HET HART VAN HASSELT WONEN IN HET HART VAN HASSELT Woonzorgcentrum met assistentiewoningen EEN WARME THUIS Katharinadal O R E L I A We ontvangen je graag in een warme zonnige thuis met een vriendschappelijke sfeer. Samen met

Nadere informatie

Gemeentelijke administratieve sancties (G.A.S.)

Gemeentelijke administratieve sancties (G.A.S.) Gemeentelijke administratieve sancties (G.A.S.) Toelichting Minaraad Algemeen kader g.a.s. Vroeger enkel politiestraffen mogelijk op inbreuken politiereglement Kleine overtredingen werden niet vervolgd

Nadere informatie

TE HUUR. Mooi Art Deco appartement met 2 slaapkamers nabij het Stadspark PAND ID Appartement m² m² 0 0 Oost

TE HUUR. Mooi Art Deco appartement met 2 slaapkamers nabij het Stadspark PAND ID Appartement m² m² 0 0 Oost TE HUUR Mooi Art Deco appartement met 2 slaapkamers nabij het Stadspark Quellinstraat 13, 2018 - ANTWERPEN 2 1 155 m² m² 0 0 Oost BESCHRIJVING Het appartement is gelegen op de 1ste verdieping en bereikbaar

Nadere informatie

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 Woononderzoek De Eng Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 December 2011 Inleiding Op dit moment denkt Portaal na over de toekomst van acht flats in de Soester wijk De Eng. Het zijn flats die begin jaren

Nadere informatie

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar

Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar Leidraad leerkracht 5 de en 6 de leerjaar INLEIDING 2 Beste leerkracht U plant een buurtboostactie met de kinderen van uw klas. Deze actie wil: kinderen bewust laten worden van wat er in de buurt speelt

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem In deze bijlage worden alle resultaten van de vragen

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Venenlaankwartier 4 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting

Nadere informatie

Zideris Veenendaal Hollandia Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens

Zideris Veenendaal Hollandia Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Zideris Veenendaal Hollandia 251 - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Welkom bij Zideris Veenendaal - Hollandia! Wat fijn dat je belangstelling hebt of komt bij Zideris Veenendaal - Hollandia.

Nadere informatie

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Datum: Adres: Postcode: Bouwjaar: Vraagprijs: Woning Oppervlakte totaal: m 2 Oppervlakte woning: m 2 Oppervlakte achtertuin: m 2 Oppervlakte voortuin: m

Nadere informatie

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 WEGWIJZER REIGERSBOS 3 Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 Stadsdeel Zuidoost www.zuidoost.amsterdam.nl Stadsdeelkantoor: 020 2525000 Meldpunt Openbare Ruimte: 020 2525222 Meldpunt

Nadere informatie

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage 22-3-2017 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

Overlast in de uitgaansbuurt Resultaten bewonersenquête. Vergelijking

Overlast in de uitgaansbuurt Resultaten bewonersenquête. Vergelijking Overlast in de uitgaansbuurt Resultaten bewonersenquête Vergelijking 2004-2012 Methode 2 de afname 2004 en 2012: dezelfde vragenlijst -> vergelijking 225 bussen in uitgaansbuurt Verdeeld van 15 maart tot

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria Paviljoen Maria Huishoudelijk reglement Paviljoen Maria Gegevens Paviljoen Maria Gegevens bewoner Naam: Adres: Geboortedatum: Gsm bewoner: Contactgegevens ouders: (naam, adres, telefoon) Beste bewoner,

Nadere informatie

WEGWIJZER Een goede buur... Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg.

WEGWIJZER Een goede buur... Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. WEGWIJZER Een goede buur... Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl WEGWIJZER Een goede buur... Wat is een goede buur? Hoe leef ik op

Nadere informatie

BEVRAGING OVER HET VEILIGHEIDSGEVOEL VAN KINDEREN OP DE WEG NAAR EN VAN DE SCHOOL

BEVRAGING OVER HET VEILIGHEIDSGEVOEL VAN KINDEREN OP DE WEG NAAR EN VAN DE SCHOOL BEVRAGING OVER HET VEILIGHEIDSGEVOEL VAN KINDEREN OP DE WEG NAAR EN VAN DE SCHOOL Hallo. Dit is een anonieme vragenlijst voor de leerlingen van het 6 e leerjaar, het 1 e, 2 e en 3 e secundair en hun ouder(s)

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar ANDERS-WACHTEBEKE RESULTATEN WONEN-ENQUETE 2008 1) Gezinssituatie * gehuwd of samenwonend 80,51% * alleenstaand 15,25% * alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen 4,24% * alleenstaande moeder of

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie